צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לגבי אזעקה לאופנוע
Yuv_Coehn
24-05-2016, 14:11
לשם שינוי אני צריך עזרה מכם לא כי אני לא מוצא מספיק מידע - אלא כי יש יותר מידע ואני כבר אבוד.
אני מחפש אזעקה בפחות מ-2000 שקל, יותר לכיוון ה-1000 אבל אם צריך ויש משהו טוב ומומלץ אני מוכן להשקיע.
קראתי פה על הסקורפיו SR 900 ש-MasterOz סקר (שאפו על הסקירה), שמעתי גם שהסנטינל של כלבוטקס טובה. אני מבין שאלו השתיים הכי מומלצות?
שמעתי גם על מערכות במאה דולר באיביי - אבל אני לא רוצה שזה יגמור לי את המצבר/ישבית לי את האופנוע כשלא מתחשק למערכת לנסוע.
אני לא סגור אם עדיף מערכת עם ביפר כמו הסקורפיו או משהו עם איתור ואפליקציה כמו הסנטינל.
אשמח ליתרונות וחסרונות קצרים וקולעים ככל הניתן כדי לעשות סדר בבלגאן.
תודה רבה
לשם שינוי אני צריך עזרה מכם לא כי אני לא מוצא מספיק מידע - אלא כי יש יותר מידע ואני כבר אבוד.
אני מחפש אזעקה בפחות מ-2000 שקל, יותר לכיוון ה-1000 אבל אם צריך ויש משהו טוב ומומלץ אני מוכן להשקיע.
קראתי פה על הסקורפיו SR 900 ש-MasterOz סקר (שאפו על הסקירה), שמעתי גם שהסנטינל של כלבוטקס טובה. אני מבין שאלו השתיים הכי מומלצות?
שמעתי גם על מערכות במאה דולר באיביי - אבל אני לא רוצה שזה יגמור לי את המצבר/ישבית לי את האופנוע כשלא מתחשק למערכת לנסוע.
אני לא סגור אם עדיף מערכת עם ביפר כמו הסקורפיו או משהו עם איתור ואפליקציה כמו הסנטינל.
אשמח ליתרונות וחסרונות קצרים וקולעים ככל הניתן כדי לעשות סדר בבלגאן.
תודה רבה
איזה אופנוע יש לך ?
אזעקה ומערכת איתור אלו 2 דברים שונים, תצטרך לבחור יותר ספציפי
אזעקה בגדול יש 2 סוגים עיקריים, סירנה וביפר (לרוב הביפר מגיע גם עם סירנה), בדר"כ המחירים נעים בין 100-1000ש"ח תלוי במוצר
מערכת איתור לרבות מגיע ללא סירנה וביפר, מערכת זו מתריאה לך בעצמאות הודעות\אפליקציה ויש לך אפשרות לאתר את הכלי (חלק מהחברות מציעות גם מוקד סיירים)
אני אישית הייתי ממליץ מן הסתם על מערכת איתור עם מוקד סיירים מהעובדה שההגנה הרבה יותר אקטיבית, ממליץ נגיד על איתוראן שיש להם מוקד אמין וגדול (לצורך העיניין המערכת שלהם עולה כ1800שח ומשו כמו 20שח למנוי חודשי)
Yuv_Coehn
24-05-2016, 18:37
איזה אופנוע יש לך ?
יש לי אפריליה שיבר
התקשרתי אליכם מוקדם יותר היום והצעתם לי אם אני לא טועה 1400 שקל כולל התקנה למערכת הסנטינל.
חייב להודות שאני קצת נוטה יותר לכיוון מערכת עם ביפר מהסיבה הפשוטה שאני ישן עם פלאפון על שקט ואני כנראה אפספס את כל ההתראות שנשלחות לפלאפון. עד שאני אתעורר האופנוע יהיה כבר בשטחים.
מה היתרון של המערכת שלכם לעומת הScorpio לצורך העניין?
אזעקה בגדול יש 2 סוגים עיקריים, סירנה וביפר (לרוב הביפר מגיע גם עם סירנה), בדר"כ המחירים נעים בין 100-1000ש"ח תלוי במוצר
מערכת איתור לרבות מגיע ללא סירנה וביפר, מערכת זו מתריאה לך בעצמאות הודעות\אפליקציה ויש לך אפשרות לאתר את הכלי (חלק מהחברות מציעות גם מוקד סיירים)
אני אישית הייתי ממליץ מן הסתם על מערכת איתור עם מוקד סיירים מהעובדה שההגנה הרבה יותר אקטיבית, ממליץ נגיד על איתוראן שיש להם מוקד אמין וגדול (לצורך העיניין המערכת שלהם עולה כ1800שח ומשו כמו 20שח למנוי חודשי)
לאיתוראן יש רק מערכת איתור או שאני מקבל התראות בזמן אמת אם מישהו מתעסק עם האופנוע?
nihrider
24-05-2016, 18:48
זה כאילו זמן אמת, נגיד דקה שתיים
בכתבה הזו אומרים 4 דקות:
http://cars.walla.co.il/item/2817549
ראשית רצינו לבדוק את רגישות המערכת לטלטול האופנוע (מעיד על ניסיון גניבה). טלטלנו אותו מספר פעמים והנחנו לו בציפייה לקבל הודעת SMS אודות ניסיון הגניבה. עשינו זאת מספר פעמים לאורך ימים אחדים וגילינו כי המערכת משדרת הודעה לטלפון הנייד בטווח זמנים של בין 3 ל-6 דקות מרגע הוזזת האופנוע, עם זמן ממוצע של ארבע דקות. זהו פרק זמן ארוך למדי כאשר מדובר בתהליך של גניבה שעשוי להימשך זמן קצר בהרבה ולכן, באופן פרטני, ביקשנו מאיתוראן לקצר את זמן ההתראה עבורנו ואכן, הודעות ה-SMS הגיעו בטווחים של פחות מדקה. זמן דיווח מהיר לבעל האופנוע עשוי לא רק לשפר את היכולת שלו למנוע בעצמו את מקרה הגניבה (או השחתה, או כל סוג של פגיעה בו) וכמובן לשפר את תחושת הביטחון והאמון במערכת.
לא ברור לי מה זה באופן פרטני אפשר לקצר את זה לדקה
Biker boyz
24-05-2016, 19:33
זה כאילו זמן אמת, נגיד דקה שתיים
בכתבה הזו אומרים 4 דקות:
http://cars.walla.co.il/item/2817549
לא ברור לי מה זה באופן פרטני אפשר לקצר את זה לדקה
נכון אפשר לקצר זאת לדקה, כמו כן האירוע מתקבל בתחנה של איתוראן והמוקד מנסה ליצור קשר עם הלקוח, במידה ואין מענה ותנועת האופנוע היא לכיון אזור השטחים, משטרה וסיירי איתוראן מבצעים חסימות ומרדף אחרי האופנוע שלרוב מובל בטנדר.
גילוי נאות אני עובד איתוראן.
נכון אפשר לקצר זאת לדקה, כמו כן האירוע מתקבל בתחנה של איתוראן והמוקד מנסה ליצור קשר עם הלקוח, במידה ואין מענה ותנועת האופנוע היא לכיון אזור השטחים, משטרה וסיירי איתוראן מבצעים חסימות ומרדף אחרי האופנוע שלרוב מובל בטנדר.
גילוי נאות אני עובד איתוראן.
הבנתי שהמוקד נותן מענה אוטומטי כזה רק בלילה, במהלך היום על אחריות בעל הכלי לדווח למוקד
הבנתי שהמוקד נותן מענה אוטומטי כזה רק בלילה, במהלך היום על אחריות בעל הכלי לדווח למוקד
זה מה שאמרו גם לי כשהתעניינתי.
קצת הזוי, במצב כזה המוקד סיירים לא שווה הרבה, הם יכולים לקנוב בתחילת הלילה ואני אגלה את זה רק בבוקר.
nihrider
24-05-2016, 22:28
למה זה לא מקוצר לדקה מראש?
אם מישהו מפיל את האופנוע בחניה הוא צריך לשכב ולשפוך שמן ודלק במשך 5 דקות לפני שאני אקבל דיווח?
Shasha127
24-05-2016, 22:29
תרים טלפון גם לזעקה האחרונה ותשמע מהם איך הם עובדים ומה יש להם להציע לך לפני שאתה מחליט על כיוון.
Biker boyz
25-05-2016, 00:27
בגלל ניסיון רב שנים, שרוב הגנבות מתבצעות משעות הערב/לילה וישנם אחוזים נמוכים של גנבות בבקרים שבעלי הרכבים נמצאים בקרבת מקום, כמו כן הובלת רכב לתוך השטחים הרבה יותר בעייתית, אולם עסקנו באופנוע שאם מצליחים להניע אותו(מה שלא סביר) לא חלים עליו שעות העומס בכבישים. לא מצדיק את הנושא כל כך, כי כמובן כל בעל אופנוע היה מעדיף מוקד 24/7 אולם בעלי הרכבים/אופנועים מקבלים הודעת SMS על מנת לגשת ולבדוק את רכבים בשעות היום עד 21 בערב. ובלילה כל אירוע מתקבל למוקד ולפי אופי הקריאה וזיהוי תנועה מחליטים אם להתקשר ללקוח שיגש לבדוק את הכלי או לשלוח סייר למקום.
לעניין הודעת הSMS והדקה/5 דקות, התשובה מאוד פשוטה הSMS נשלח רק לאחר שהמערכת לא זיהתה נטרול, בשביל לא לשגע נהגים שבאו והוציאו דברים מרכבם ועדין לא נטרלו את המערכת נותנים להם זמן שיהוי של 5 דקות שאפשר להקטין אותו אם אתה מבקש.
nitzann84
25-05-2016, 07:13
תריץ חיפוש יש פה הרבה חומר.
איתוראן סקוטר זה המערכת הכי פחות טובה שקייימת היום.
ואני שוב אומר,לי באופנוע הקודם היה ביפר. אבל ביפר מוגבל בטווח.
ומה יעזור לי שהוא יצפצף שהוא לא עלי או שאני רחוק מהכלי?
בגלל זה לפי דעתי הכי טוב ובראש שקט זה מערכת איתור,בכל רגע נתון אתה יכול לדעת מה קורה עם הכלי שלך.
ובמיוחד שיש מוקד שגם ערני ונותן מענה לכל נגיעה באופנוע...זה חביבי לישון בראש שקט.
יש לי אפריליה שיבר
התקשרתי אליכם מוקדם יותר היום והצעתם לי אם אני לא טועה 1400 שקל כולל התקנה למערכת הסנטינל.
חייב להודות שאני קצת נוטה יותר לכיוון מערכת עם ביפר מהסיבה הפשוטה שאני ישן עם פלאפון על שקט ואני כנראה אפספס את כל ההתראות שנשלחות לפלאפון. עד שאני אתעורר האופנוע יהיה כבר בשטחים.
מה היתרון של המערכת שלכם לעומת הScorpio לצורך העניין?
.
לאיתוראן יש רק מערכת איתור או שאני מקבל התראות בזמן אמת אם מישהו מתעסק עם האופנוע?
סנטינל מחוברת למוקד שיש בו הענות של סיירים בדיוק עבור מקרים כאלו ברגע שאתה לא עונה הם לא מחכים לקבל אישור לבצע פעולות
ההבדלים בין מערכות הביפר, מחיר משמעותית זול יותר, שרות ואחריות בארץ, צריכת זרם נמוכה יותר 2.5 מיליאמפר.
שני שלטים בערכה ולא אחד
המערכת שטובה לך תלויה באופן השימוש שלך (למעשה, באופן החנייה שלך) באופנוע.
אם אתה נמצא כל הזמן בטווח ראיה/שמיעה מספיקה לך אזעקה פשוטה - רעש בלבד.
אם אתה נמצא בטווח קליטה של שלט דו כיווני ואפשרות להגיע לאופנוע תוך שניות מתאימה לך אזעקת ביפר.
אם בחלק גדול של היום/לילה האופנוע רחוק ממך אתה צריך אזעקה סלולרית. ליתר ביטחון (ובעלות נוספת) אתה יכול להתחבר עם אזעקה כזו למוקד שיעקוב אחרי האופנוע במקומך.
20 ש"ח לחודש זה עבור מערכת רדומה מה שאומר שרק כאשר תדווח על גניבה יתחילו לחפש.
אם אתה לצורך העניין לא יודע שנגנב ועברו כמה שעות עד שדווחת לעיתים זה מאוחר מידי, ולא חסרות סיבות שלא ראית הודעת SMS
(נגמרה הסוללה, אתה בלימודים על מצב שקט או עוד מצבים שיכולים לקרות)
אני בדעה מאד פשוטה בעניין מיגון, החלטתם למגן את האופנוע שעלה לכם 50000 ש"ח אל תחפשו לחסוך עוד כמה מאות שקלים על מוצרי מיגון
בסוף החישוב תחסכו אולי 300 ש"ח בין מערכות.
כמו שמבקשים נסיעת מבחן על אופנוע חדש לפני שורכשים תבקשו הדגמה של מערכת מיגון תתפלאו כמה פתאום דברים נראים אחרת
מה לגבי אפשרות השכרת אזעקה של GBH:
http://gbh.co.il
מישהו התנסה עם זה? יכול לשפוך אור על זה? האם מדובר במערכת טובה/ אמינה?
לפי מה שביררתי, המערכת בעייתית.
במקרה הזה, המערכת ביפר של כלבוטקס עדיפה
almooog101
25-05-2016, 12:12
לפי מה שביררתי, המערכת בעייתית.
במקרה הזה, המערכת ביפר של כלבוטקס עדיפה
למה בעייתית?
חוץ מהמחיר שנשמע זול בצורה מגוחחת, מה מלווה עם זה בעייתי?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
למה בעייתית?
חוץ מהמחיר שנשמע זול בצורה מגוחחת, מה מלווה עם זה בעייתי?
קיבלתי פידבק מבן אדם שאני סומך עליו (שעובד בביטוח במקרה הזה)
almooog101
25-05-2016, 12:26
קיבלתי פידבק מבן אדם שאני סומך עליו (שעובד בביטוח במקרה הזה)
אפשר יותר פרטים או שהדבר עלול לפגוע בחבר?
אפשר יותר פרטים או שהדבר עלול לפגוע בחבר?
בלי לציין שמות, הוא אמר המערכת GBH לא אמינה לאורך זמן ושבתחום אזעקות הביפר, נכון להיום המערכת ביפר של כלבוטקס נותנת תמורה מלאה לכסף
לפי דעתי מערכת איתור לא שווה ללא מוקד סיירים.
עדיף ביפר מהסיבה שהוא יותר אמין מאשר רשת סלולרית
לפי דעתי מערכת איתור לא שווה ללא מוקד סיירים.
עדיף ביפר מהסיבה שהוא יותר אמין מאשר רשת סלולרית
אם אתה מוכן לספוג קנסות מדי פעם, מה שMASTER OZ הציע נותנת מענה מעולה (SCORPIO)
בטח שיותר טוב מביפר
MasterOz
25-05-2016, 13:05
למה קנסות? היא עומדת בתקן חד וחלק...!
torquser
25-05-2016, 13:24
אני מוכר אזעקת ביפר של סטינג, אם זה מעניין אותך
למה קנסות? היא עומדת בתקן חד וחלק...!
לפי מה שהבנתי היא לא עומדת בתקנות הרעש, תקן אותי אם אני טועה
MasterOz
25-05-2016, 15:39
עקרונית...אתה צודק בעניין הרעש עצמו.
כך או כך, אסור בכלל להשתמש במערכת שעושה צליל!
אני מצהיר בזאת שאני לא מתכוון למלא אחר התקנות אם זה שומר לי על האופנוע.
מערכת אזעקה ברכב
10.
1) א) לא יתקין אדם ולא יפעיל אדם, בין בעצמו ובין על ידי אחר, מערכת אזעקה
ברכב מנועי, אלא בהתאם להוראות אלה:
(1 (פעולת הצופר לא תימשך יותר מדקה אחת בכל פעם ולא יותר משלוש
דקות מצטברות בפרק זמן של חמש דקות; אחרי פרק זמן זה יחדל הצופר לפעול
מעצמו, ולא יופעל שנית אלא לאחר שנדרך מחדש באופן ידני או אוטומטי;
(2 (מערכת האזעקה מותקנת באופן שתהיה ניתנת להפעלה רק באחד או יותר
מאלה: שבירת חלון הרכב, פתיחת מכסה המנוע או מכסה תא המטען או אחת
מדלתות הרכב;
(3 (הצופר לא יחל בפעולה אלא 15 שניות לאחר פתיחת אחת מדלתות הרכב
או דלת תא המטען או מכסה המנוע;
(4 (הפעלת מערכת האזעקה לא תגרום לרעש שמפלסו, במרחק של מטר אחד
מהרכב עולה על (A(87dB כאשר המדידה נעשית במצב "מהיר".
(ב) בעל הרכב אחראי לתקינות מערכת האזעקה ברכבו ולהפסקה מיידית של
פעולתה במקרה של קלקול או תקלה.
(ג) בעל רכב שברכבו מותקנת ומופעלת מערכת אזעקה יקבע במקום נראה לעין
באחד מחלונות הרכב, שלט המפרט, בכתב ברור וקריא, את השם ומספר הטלפון של מי
שמוסמך מטעמו לטפל במערכת האזעקה במקרה של קלקול או תקלה ולהפסיק את פעולת
הצופר; בעל הרכב יחזיק את השלט במצב תקין וקריא בכל עת; לענין תקנה זו, "שלט" -
לרבות מדבקה.
(ד) הוראות תקנה 9)ד) ו־(ה) יחולו, בשינויים המחוייבים, גם לענין אזעקות ברכב.
1 .תקנה זו תחול עד 11.7.27 .החל במועד זה יהיה נוסח תקנה 10) שכותרתה: "איסור על מערכות
אזעקה קולית ברכב") כדלקמן: "לא יתקין ולא יפעיל אדם, בין בעצמו ובין על ידי אחר, מערכת
אזעקה קולית הגורמת לרעש ברכב שבבעלותו או שהוא אחראי לו; לעניין זה, "הפעלה" - לרבות
דריכת מערכת האזעקה בעת נעילת הרכב או בדרך אחרת". יחד עם זאת, נקבע בתיקון התשע"א
כי על אף האמור בתקנה 10 לתקנות, רשאי אדם להפעיל מערכת אזעקה קולית הגורמת לרעש
בכלי רכב, עד תום 6 שנים מיום 11.7.27 ,אם מערכת האזעקה הותקנה ברכב לפני התאריך
האמור, ויחולו על הפעלה כאמור הוראות תקנה 10 לתקנות, כנוסחן ערב תחילתו של תיקון
התשע"א.
תוספת להבהרה :
תקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש)(תיקון), התשע"א – 2010
התקנת מערכות אזעקה קוליות בכלי רכב
ביום 27.1.11 פורסמו ברשומות התקנות שבנדון. תקנות אלה מתקנות את התקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש),
התשנ"ג-1992, במטרה לצמצם את מפגעי הרעש באזורי מגורים ולשפר את איכות חייהם של התושבים.
תקנה 10 של התקנות קובעת איסור על התקנת מערכות אזעקה קוליות בכלי רכב.
האיסור ייכנס לתוקף ביום 27.7.11 והפרתו מהווה עבירה פלילית.
שימוש במערכות אזעקה קוליות קיימות, שהותקנו לפני תאריך זה, מותר למשך 6 שנים (27.7.2017).
עד מועד זה יש להסיר או לנטרל את מערכות האזעקה הקוליות.
עקרונית...אתה צודק בעניין הרעש עצמו.
כך או כך, אסור בכלל להשתמש במערכת שעושה צליל!
....
על זה בדיוק דיברתי, אני מבין את העמדה שלך ואני חושב בגדול שאתה צודק (עדיף רעש וקנסות על גניבה)
אבל יש לי שכנים נקמניים במיוחד, תהיה פה משטרה כל שני וחמישי ):
MasterOz
25-05-2016, 20:07
אם כל שני וחמישי מנסים לגנוב לך את האופנוע, אז טוב שתגיע משטרה.
אם כל שני וחמישי האזעקה שלך תצפצף לשווא, אז מגיע לך שתגיע משטרה.
אם כל שני וחמישי השכנים מציקים סתם, הייתי אני מזמין להם משטרה.
אם כל שני וחמישי יש למישהו מה להגיד, תמצא גם אתה מה להגיד...גם למשטרה.
לכל אחד מהשכנים יש איזה שלד בארון, תמצא אותו כמרפסת לא חוקית,
חנייה לא שלו, זבל מחוץ לפח...וכדומה. השאלה אם אתה בעניין.
גם לי היו שכנים רעים, לא פעם ולא פעמיים שניסו אותי...כולם נשברו בסוף.
(וסליחה שקיצרתי, אין צורך בכל הציטוט)
Yuv_Coehn
25-05-2016, 20:10
תודה לכולם על כל המידע.
עוז, אתה במבט לאחור היית מתקין את אותה מערכת או הולך על משהו אחר?
MasterOz
25-05-2016, 20:45
אותה מערכת בדיוק, או יותר משוכללת.
את הקיימת אני הולך לשפצר עם תוספת משלי, כרגע בפיתוח,
כל האופנוע מפורק, בהרכבה אשדרג עם שפצורים משלי.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft