צפייה בגרסה מלאה : מה נסגר עם אנשים?!
Yuv_Coehn
25-05-2016, 08:31
איך למכור אופנוע נהפך לכזה סיוט???
יום שני שעבר סגרתי עם קונה. אפילו הגעתי אליו לתל אביב! סגרנו על מחיר (טוב ממש מבחינתו). מחכים שהוא ימצא מקום לבדיקה. אומר לי זה כנראה לא יקרה היום, תמשיך את היום שלך ונדבר מחר אולי. סבבה, אז מחר. שולח לי הודעה אחרי כמה שעות שהוא לא יכול לרשום כלי רכב על שמו (הוצאה לפועל??) והבן אדם שהוא היה אמור לרשום על שמו, אז אשתו עושה לו בעיות. מרגש מאוד. הוא המשיך לאכול לי קצת את הראש עם כל מני שיטות מכירה הזויות ואמרתי לו בעדינות להמשיך הלאה. הוא לא אהב את העדינות שלי.
יום חמישי קובע עם חייל. סגרנו כבר על מחיר והוא ראה את האופנוע (אחרי שהוא אכל לי גם את הראש שהוא קיבל ריתוק והוא מנסה לצאת). קובע לי שעה כשהאופנוע שלו באמצע הבדיקה. הוא תכנן למכור את שלו קודם ואח"כ את שלי באותו יום. כמובן שהוא לא לקח את הכלי שלו לבדיקה, כי הרי מי עושה תאונה עם נינג'ה 250, נכון? הזוי, אני יודע. קיצר הוא היה מכוסח, לא היה לו מספיק כסף לשלם לי, ונפרנדנו אחרי שהוא הציע לי אלפייה וקצת פחות ממה שכבר קבענו.
אתמול מגיע בחור לבדיקה. רואים שהבן אדם לא מבין חצי דבר באופנועים. עשיתי לו סיבוב, אכל לי את הראש, סגרנו על מחיר הוגן לחלוטין וללכת מחר על הבוקר לבדיקה. מתקשר אלי ב-12 בלילה (!!!!!) ומתחיל לבכות שהוא חייייייב שאני אוריד לו במחיר (האופנוע שלי במצב מעולה כן?) כי "אין לאופנוע הזה שוק" והוא התייעץ עם "חברים".
אמרתי לו שאין מצב, זה המחיר וככה הוא ימכר. חזר אלי אחרי רבע שעה ואומר סבבה. חמש דקות לפני שאני יוצא לכיוון הבדיקה הליצן מתקשר ואומר לי שהוא חשב על זה והוא לא סגור על זה במאה אחוז. ביטל לי בדקה התשעים.
פשוט מתסכל. לא יודע מאיפה יש לאנשים חוצפה כזאת.
TENERE660
25-05-2016, 10:52
אל תתרגש. עברתי סיפור דומה לפני שנתיים כשניסיתי למכור את הפייזר 800 שהיה לי. סגרתי עם מישהו מאשדוד. (גם, אחרי שכבר הורדתי אלפים של שקלים מהמחיר). הבנאדם צילצל ביום שישי אמר לי: הכסף אצלי מזומן במעטפה, ואם לא איכפת לך תבוא אלי לאשדוד, תקבל מיקדמה תקשור את האופנוע אצלי בחצר.תיקח את המפתחות איתך (כן בטח...למה לא!!!) וביום ראשון תבוא ונעשה העברת בעלות.
אמרתי לו: סבבה. חכה לי בחוץ,חצי שעה אני אצלך.משאיר לך את האופנוע, ותשלם כשיסתדר לך. למה לא. בכיף.......
בקיצור - לא חסר הזויים/רמאים/סתם כל מיני חיים בסרט למיניהם.
nihrider
25-05-2016, 10:53
אם המחיר של האופנוע שלך ממש זול (חייל בא לקנות למשל) אז האנשים שמגיעים לקנות הם אלה שהתקציב שלהם מאוד דל.
אם התקציב שלהם מאוד דל אז גם מאוד קשה להם לוותר על הכסף בסוף כשמגיעים לזה.
העניין מתסכל עד מאד אולם עד שביצוע המכר לא גמור הוא לא גמור, גם אם לכאורה מתרשמים אחרת. במקרה שלך ניתן להתעודד כפי שעולה מדבריך שלכאורה יש שוק של קונים פוטנציאליים ושכנראה האופנוע כן ימכר במחיר אותו אתה מבקש.
לגבי המקרה הראשון, טוב עשית שפשוט המשכת והבנת שאתה נכנס כאן לסיפור שיגזול את זמנך וישוב ממך כוחות.
במקרה של החייל, נשמע שידעת שהמכר תלוי בהצלחת מכר האופנוע שלו וידעת למה אתה נכנס...
לגבי המקרה השלישי, באמת שלא הייתי מתעצבן ומברך על הפרדה - אתה לא זקוק לקונה שלא סגור על עצמו שירדוף אחריך לאחר המכר בטענות שעבדת עליו ומה לא (גם אם אין לו קייס).
בנוסף, אל תשכח שהמצב גם מתסכל מצד הקונים בשוק עם כל מיני מוכרים לא כנים או שלאחר הבדיקה כשנתגלה הכשל מתנערים מתשלום בגין הבדיקה וכו׳. כך גם, אל תשכח שלמרות אם לדעתך האופנוע שלך במצב מעולה, הקונה לוקח על עצמו סיכון ומנסה להוריד במחיר כדי לצמצם סיכונים (לאו דווקא בקטע של להרוויח עליך).
סיפורי מכירה אמתיים:
1. אחד משוכני הפורום (אתה יכולים לשאול אותו) עולה ביום שישי לטוביה בי-ם להראות לי את האופנוע שלו שמוצע למכירה. מהשולחן מתרומם בחור לא צעיר, מסתכל על האופנוע שואל כמה? מקבל תשובה, ניגש לאוטו מוציא מזומן ואומר לבעל האופנוע "תן את המפתחות..."הבחור אכל אצלי ארוחת שישי ומישהו אסף אותו הביתה...
2. אני משפץ BMW להנאתי בישורת האחרונה מתקשר אלי אספן מוכר:
הוא - "כמה על האופנוע?"
אני - "לא מוכר"!
הוא - "כמה?"
אני - "עזוב אני לא מוכר"
הוא - "תן מחיר חלומות"
אני - "עזוב נו.."
הוא - "תן"
אני - זורק מספר דמיוני בלי לחשוב.
הוא - "תביא את האופנוע אלי, דלק עלי ואני מחזיר אותך הביתה. ביי"
eran1100
25-05-2016, 12:59
חביבי פה נולדים עם חוצפה כזאת (built-in)
ל"קונים" הבאים תגיד שיבואו אליך הביתה בזמנך הפנוי ורק אחרי שמראים רצינות תלך לבדיקה.
nihrider
25-05-2016, 13:33
בעקרון, מודבר פה על הפרת חוזה?
MasterOz
25-05-2016, 16:59
שושנים, אני מזמן הפסקתי לתת הצעות מחיר להרכבות חדשות,
אם אדם בא אלי, אני אומר שאני לא עושה,
אם מתעקש, אני אומר שזה יותר יקר ממקומות אחרים.
אם הוא מתעקש שהוא רציני...אני אומר - 200 ש"ח עבור ההצעה...
תרכוש, אוריד אותה מהמחיר, לא תרכוש, לפחות לא עבדתי בחינם.
יש אנשים שמעריכים את זה, רוב הלקוחות הולכים, אותם אני ממש לא צריך.
Yuv_Coehn
25-05-2016, 19:13
אתם צודקים, בחלק מהמקרים ידעתי שהמכירה תהיה בעייתית אבל קיוויתי שהיא תעבור חלק.
בנימה אחרת קצת - לפני שעה הגיע בחור שנראה רציני (ומבוגר, לא ילד). וסגרנו על אחלה של מחיר מבחינתי. בפעם הרביעית..... (אני מדבר על כמה מאות בודדות של שקלים לפה ולשם כשאני אומר שהמחיר טוב לי או לו, לא אלפים).
מקווה שהוא לא כמו הקשקשנים האחרים ובאמת יעבור חלק.
מכירה הבאה שלי אני עושה סלקציה. רק מי שעונה על השאלות טריווייה שלי מורשה להגיע להתרשם מהכלי.
Biker boyz
25-05-2016, 20:23
תשמע, ארבע קונים בשבוע אני במקומך הייתי לא מתגמש כי יש שוק טוב לאופנוע שלך.
בCBR600 שלי שעמד למכירה, רוב המתקשרים היו בני דודנו, שאחד מהם שבועיים שלמים התקשר כל יום ושאל עוד פרטים על האופנוע וברגע שכבר היה לו לא נעים, חברים שלו התקשרו גם וכולם קיבלו את אותם התשובות ואותו המחיר שאם לא מקובל עליהם שיעברו לאופנוע הבא ושלא יגיעו ממזרח ירושלים, הגיע היום המיועד שהם אמורים להגיע, קובע איתם ליד אישמוטו מגיעים אליי 4 בני דודונו(אנשים בסדר) מסתכלים על האופנוע רבע שעה, בודקים אותו חצי שעה לא מוצאים מילה להגיד ואומרים לי מחיר של 5 אלף פחות ממה שאמרתי להם, באותו הרגע פשוט אמרתי להם תודה רבה ולהתראות, שמתי קסדה ורק ברגע שהנעתי אמרו לי תעצור, הוציאו לי מזומן ספרתי את הכסף ונתתי מפתחות ולהתראות.
yonatan.s.
25-05-2016, 21:15
בוא תשמע מה היה אצלי. היה לי xt 660r הועמד תקופה לא מבוטלת למכירה ב 18k. באופן מפתיע כמעט ולא היו טלפונים. יום שישי אחד מגיע בחור בן 40 ומשהו רואה את האופנוע, מציע 14500 אני מסרב. מראשון עד שלישי הבחור רודף אחרי ובכל פעם מעלה מחיר עד שסגרנו בסוף על מה שרציתי. לפני שבוע קניתי cbf600s שנת 2007 מצב מעולה לשנתון. הגעתי בלילה לבחור שגר בעמק חפר עולה על הכלי שומע מנוע וזהו. נתתי לו ת.ז. יפוי כוח. הבחור שבמקרה הוא גם מנהל טכני אצל יבואן mv augusta, עוד לפני שראה ממני כסף הסיע בגרר את האופנוע למוסך בתל אביב, העביר על שמי בעלות יום למחרת, ועשה טיפול בינוני לאופנוע בשווי 2500 שקל. לקחתי את האופנוע אלי הביתה אחרי הטיפול ויום לאחרי העברת הבעלות נסעתי אליו עם הכסף.
המצב שלך זהב.
3 אנשים פאקינג התקשרו וקבעו איתך לראות את האופנוע !!!!
תפרסם ב.מ.וו ותראה אם מישהו מתקשר בחודש הראשון.
סיפורי מכירה אמתיים:
1. אחד משוכני הפורום (אתה יכולים לשאול אותו) עולה ביום שישי לטוביה בי-ם להראות לי את האופנוע שלו שמוצע למכירה. מהשולחן מתרומם בחור לא צעיר, מסתכל על האופנוע שואל כמה? מקבל תשובה, ניגש לאוטו מוציא מזומן ואומר לבעל האופנוע "תן את המפתחות..."הבחור אכל אצלי ארוחת שישי ומישהו אסף אותו הביתה...
2. אני משפץ BMW להנאתי בישורת האחרונה מתקשר אלי אספן מוכר:
הוא - "כמה על האופנוע?"
אני - "לא מוכר"!
הוא - "כמה?"
אני - "עזוב אני לא מוכר"
הוא - "תן מחיר חלומות"
אני - "עזוב נו.."
הוא - "תן"
אני - זורק מספר דמיוני בלי לחשוב.
הוא - "תביא את האופנוע אלי, דלק עלי ואני מחזיר אותך הביתה. ביי"
נראה לי שהסיפורים עברו פוטושופ....
המצב שלך זהב.
[emoji23] [emoji23] [emoji23]
באזינגה!
המצב שלך זהב.
קבל:
R1200R 2007.
המתעניין השלישי בערך בתוך השבוע הראשון,
"שלום מדבר שמעון אני מתקשר אליך מניו יורק..."
הוריד קצת מהמחיר שלי ואומר לי "קניתי"
שאלתי אותו אם הוא לא רוצה לראות את האופנוע?
הבנאדם שולח אלי את הבת שלו, אין לה מושג על מה היא מסתכלת בכלל.
אני מראה לה שפשוף פה מכה קטנה שם.
למחרת אני והיא עושים העברת בעלות (עם ייפוי כח), מקפיץ לה את האופנוע הביתה והיא מחזירה אותי.
ככה!
לא לא לא.... קבל.
סוזוקי TU250 (לא הנוכחי, הקודם!), יאדה יאדה יאדה... מגיע אליי בחור מהצפון (הייתי דרומי בזמנו) אחרי שמסרתי לו פרטים על מצבו של האופנוע.
הגיע בשעה קצת מאוחרת, מסתכל... מסתכל... עדיין לא מבין כלום באופנועים... סוגרים מחיר מופחת המשקף את הריג'קטים שאמרתי לו שקיימים.
הבחור מתעקש על בדיקה לאופנוע, סחבק אומר בכיף.
המוסך האקראי שבחר הקונה המיועד, אמר שהוא מוכן לקבל את האופנוע רק ביום למחרת.
הקונה אומר לי שהוא יחפש איזה אכסנייה לישון בה עד יום למחרת שנבדוק את האופנוע. אמרתי לו, אתה לא פסיכופט או רוצח סדרתי, נכון?
מזמין אותו ללינה כדי לחסוך לו את הבלאגן ושלא יישן בטעות ברחוב. כמיטב המסורת, מפנק אותו באירוח סטייל קזינו יריחו (בלי הפי אנדינג).
יום למחרת מגיעים למוסך, האופנוע נכנס לבדיקה, הריג'קטים שציינתי יום לפני מצויינים בטופס הבדיקה ופלוס מינוס זהו.
הבחור מגרד בפדחתו...
ואומר: תשמע, האופנוע עם ריג'קטים...
אמרתי לו: ברור, האופנוע מעל עשור על הכביש והריג'קטים הם אותם ריג'קטים שציינתי אתמול.
הקונה אומר: תשמע, אני מוכן לשלם לך חצי ממה שסוכם.
חכם eran-go משיב: בוא בוא, אני אקח אותך לאוטובוס חביבי כי יש לך נסיעה ארוכה...
מוריד את זב החוטם בתחנה המרכזית ושנייה לפני שאנחנו נפרדים לשלום, עושה הרושם שהוא מנסה להתנצל על אי הנעימות ואומר: תשמע, מצטער שלא הסתדר נושא הקנייה אבל בגלל שהיו ריג'קטים לאופנוע, אני מבקש שתשלם חצי ממחיר הבדיקה.
מפה לשם, ד"ש מכלא איילון!!!!!
נראה לי שהסיפורים עברו פוטושופ....
תבדוק אותי...
Biker boyz
26-05-2016, 07:43
חייב להוסיף עוד סיפור, אבל הפעם בתור קונה.
קניתי אופנוע מאחד מחברי הפורום פה לשעבר, בשיחה הראשונה שלי עם המוכר, מסרתי לו מה המחיר המקסמילי שאהיה מוכן לשלם וזה לפני ריגקטים שאני רואה עקב שיקולי תקציב ואי רצון להטרטר עד למקום מפגשו של המוכר, הוא פחות או יותר הסכים עם המחיר שלי ויצא גבר שהגיע למקום עבודתי בערב בשביל להראות לי את האופנוע בגלל שהוא היה באזור.
סגרנו על מחיר שמקובל על שני הצדדים בהתאם למצב האופנוע ומסרתי לו שאת כל הכסף אני מביא לו במזומן עקב מכירת האופנוע שלי במזומן גם(שלושה ימים לפני) ושאני רק רוצה שהמסוכניק שלי יעיף מבט על האופנוע שישלול עוד דברים שאני לא ראיתי, יום למחרת הוא מתקשר אלי אומר לי שלמחרת הוא לקח יום חופש ונלך לבדיקה, הטלפון השני שלו כעבור כמה שעות מגיע והוא שואל אותי איך אני מתכון לשלם לו, אמרתי לו שוב במזומן כמו שאמרתי לך אתמול, הוא מתחיל להגיד לי שהוא מעדיף צ'ק בנקאי וזאת השיטה המקובלת בשוק והוא לא עובד עם מזומן "ואין לו מקום בארנק לסכום כזה" במשפט הזה לא ידעתי אם לבכות או לצחוק, אז מסרתי לו שאני אביא לו את הכסף במעטפה ושיבוא עם תיק ככה לא יצטרך להסתובב איתו ולגבי צורת התשלום, זאת ההצעה שלי יכול לקחת אותה או שהעסקה מבוטלת ומוכר אחר יזכה בכספי. אחרי שלוש שעות הוא מתקשר אלי ואומר לי שאין בעייה עם עניין המזומן אבל הוא רוצה שנספור אותו במכונה שתבדוק האם הוא מזיוף, מסכים לבקשתו ומוסר לו בנוסף שיש טוש שבודק את אמינות הספרות ואם הוא רוצה הוא יכול להביא אחד כזה, מוסר לי שלא ואין לו כוח לספור כל כך הרבה כסף והוא מעדיף שנלך למקום עבודתו ששם יספרו את הכסף. הסכמתי איתו גם בנושא הזה, למחרת נבדקים במוסך, הכל יוצא תקין בבדיקה מבקש להוריד עוד טיפה את המחיר, מסכים ואנחנו נוסעים לדואר, בדואר לא מוכנים לבדוק את השטרות אז נוסעים למקום עבודתו שהוא 15 ק"מ מהמקום, בספירת הכסף לא היה פגם כלשהו, אממא, יש לנו עוד חצי שעה לפני סגירת הדואר והמוכר שהכסף כבר בידו מתחיל להתעכב לי, עולה לדבר עם ההוא וההוא, נכנס פנימה אומר לו, יש לך שתי דקות להגיע ושניסע לדואר אם לא העסקה מבוטלת אם אין היום העברת בעלות ולי יש פגישה ב1. הגיע תוך דקה והעברת הבעלות התבצעה, מסיפורי קניית האופנוע והדרישות הכי מוגזמות שהיו לי מעולם.
MasterOz
26-05-2016, 09:35
יש לי חבר שהעלה אתמול את האופנוע שלו למכירה, BMW S1000RR (http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle_info.php?CarID=240291&utm_source=SendToFriend&utm_medium=email&utm_campaign=SendToFriend&utm_content=Cars)
מבקש שלושים אלף מעל המחירון!
כבר אתמול הגיעו שני אנשים שונים...
אחד הציע 15 יותר והשני 20, מראש אמר להם שלא יסכים.
עדיין לא מכר ולא ממהר למכור.
קנה אותו עם 3000 קילומטר, מחזיק אותו שנתיים במחסן ועשה עליו עוד 3000.
האופנוע חדש לחלוטין כאילו יצא מהחברה, סתם התחשק לו לקנות וסתם בא לו להחליף.
יש לי הרגשה שהוא יקבל את מה שהוא רוצה.
חייב להוסיף עוד סיפור, אבל הפעם בתור קונה.
קניתי אופנוע מאחד מחברי הפורום פה לשעבר, בשיחה הראשונה שלי עם המוכר, מסרתי לו מה המחיר המקסמילי שאהיה מוכן לשלם וזה לפני ריגקטים שאני רואה עקב שיקולי תקציב ואי רצון להטרטר עד למקום מפגשו של המוכר, הוא פחות או יותר הסכים עם המחיר שלי ויצא גבר שהגיע למקום עבודתי בערב בשביל להראות לי את האופנוע בגלל שהוא היה באזור.
סגרנו על מחיר שמקובל על שני הצדדים בהתאם למצב האופנוע ומסרתי לו שאת כל הכסף אני מביא לו במזומן עקב מכירת האופנוע שלי במזומן גם(שלושה ימים לפני) ושאני רק רוצה שהמסוכניק שלי יעיף מבט על האופנוע שישלול עוד דברים שאני לא ראיתי, יום למחרת הוא מתקשר אלי אומר לי שלמחרת הוא לקח יום חופש ונלך לבדיקה, הטלפון השני שלו כעבור כמה שעות מגיע והוא שואל אותי איך אני מתכון לשלם לו, אמרתי לו שוב במזומן כמו שאמרתי לך אתמול, הוא מתחיל להגיד לי שהוא מעדיף צ'ק בנקאי וזאת השיטה המקובלת בשוק והוא לא עובד עם מזומן "ואין לו מקום בארנק לסכום כזה" במשפט הזה לא ידעתי אם לבכות או לצחוק, אז מסרתי לו שאני אביא לו את הכסף במעטפה ושיבוא עם תיק ככה לא יצטרך להסתובב איתו ולגבי צורת התשלום, זאת ההצעה שלי יכול לקחת אותה או שהעסקה מבוטלת ומוכר אחר יזכה בכספי. אחרי שלוש שעות הוא מתקשר אלי ואומר לי שאין בעייה עם עניין המזומן אבל הוא רוצה שנספור אותו במכונה שתבדוק האם הוא מזיוף, מסכים לבקשתו ומוסר לו בנוסף שיש טוש שבודק את אמינות הספרות ואם הוא רוצה הוא יכול להביא אחד כזה, מוסר לי שלא ואין לו כוח לספור כל כך הרבה כסף והוא מעדיף שנלך למקום עבודתו ששם יספרו את הכסף. הסכמתי איתו גם בנושא הזה, למחרת נבדקים במוסך, הכל יוצא תקין בבדיקה מבקש להוריד עוד טיפה את המחיר, מסכים ואנחנו נוסעים לדואר, בדואר לא מוכנים לבדוק את השטרות אז נוסעים למקום עבודתו שהוא 15 ק"מ מהמקום, בספירת הכסף לא היה פגם כלשהו, אממא, יש לנו עוד חצי שעה לפני סגירת הדואר והמוכר שהכסף כבר בידו מתחיל להתעכב לי, עולה לדבר עם ההוא וההוא, נכנס פנימה אומר לו, יש לך שתי דקות להגיע ושניסע לדואר אם לא העסקה מבוטלת אם אין היום העברת בעלות ולי יש פגישה ב1. הגיע תוך דקה והעברת הבעלות התבצעה, מסיפורי קניית האופנוע והדרישות הכי מוגזמות שהיו לי מעולם.
סלח לי, אבל הוא צדק במאת האחוזים בזה שצ'ק בנקאי הרבה יותר עדיף ממזומן, וגם שהתעקש לבדוק את הכסף. אולי אתה בסדר אבל את התשלום קיבלת ממישהו שקנה ממך את הכלי שלך ולא בטוח שהשטרות לא מזויפים.. אח"כ לך חפש ודבר ללאמפה עם סטפת שטרות ששוות לתחעת.
גם אני הייתי מעדיף את הצ'ק הבנקאי.
לי היוו גם כל מיני הזויים .
שההזוי מביניהם אמר לי "שהוא לא אוהב לעלות לירושלים כי זאת עיר מסובכת" וביקש שאני אגיע עם האופנוע לקריית גת ,הבן אדם אפילו לא בא לראות את האופנוע.
מצד שני גם את הקטנוע הקודם שלי וגם את הWRR שלאחרונה מכרתי, מכרתי לשתי קונים אחלה גברים ,מכירות מוצלחות מבחינת הקונים ןמבחינתי ,אני חושב שעדיף למכור בפחות כסף לקונה טוב מאשר ביותר כסף לקונה שישגע אותך אח"כ
Biker boyz
26-05-2016, 16:55
סלח לי, אבל הוא צדק במאת האחוזים בזה שצ'ק בנקאי הרבה יותר עדיף ממזומן, וגם שהתעקש לבדוק את הכסף. אולי אתה בסדר אבל את התשלום קיבלת ממישהו שקנה ממך את הכלי שלך ולא בטוח שהשטרות לא מזויפים.. אח"כ לך חפש ודבר ללאמפה עם סטפת שטרות ששוות לתחעת.
גם אני הייתי מעדיף את הצ'ק הבנקאי.
סלח לי אתה, אולי הוא צדק שיותר נוח צ'ק בנקאי אבל הוא לא צדק בדרך שהוא אמר אותם וביציאות המטופשות שלו לדעתי.
והטענה לא הייתה לבעיה שלו עם מזומן אלא לדברים שהוא אמר.
וירושלים באמת עיר מסובכת!
זוועות. נראה לי תמכירה הבאה אני עושה דרך סוכנות.
סלח לי אתה, אולי הוא צדק שיותר נוח צ'ק בנקאי אבל הוא לא צדק בדרך שהוא אמר אותם וביציאות המטופשות שלו לדעתי.
והטענה לא הייתה לבעיה שלו עם מזומן אלא לדברים שהוא אמר.
למה אבל אתה מתלהם.. מאיפה לי לדעת מה היה הטון האופן והצורה שהוא הציג את זה.
מה שהיה בינכם היה בינכם. כתבתי את דעתי. מי שמתאים לו מזומן - תפאדלו, רק שיבדוק טוב טוב את השטרות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft