התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חוויית מסלול בקפריסין - ביקורת

Xiaomi
03-06-2016, 21:35
ברצוני לכתוב ביקורת על חווית מסלול בקפריסין שיוצאת עם מדריך רכיבה מוכר וידוע.
אתחיל דווקא אולי בדברים הטובים, המדריך הוא חברמן לא רגיל ובעל עבר עשיר ברכיבה.
האגדות מספרות על סדומערד בשנת 97 ודיגמון למגזין מוטו. על הנייר סיפור הצלחה.
חשבתי לתומי שאוכל לצאת בשליש מחיר, ליום אחד במקום שלושה, והלכתי על זה.
בפועל התאכזבתי מהמסלול ומהאופנועים, שבעדינות אומר, אינם מתוחזקים כראוי.
כבר ממבט ראשון חיצוני נראו נזילות על המזלג הקדמי בשני אופנועים והמדריך ציין זאת במפורש.
כמו גם שהשמנים נראים מימי המנדט וכנראה האופנוע לא מטופל מי יודע כמה.
בשני אופנועים גם היה חסר שמן מנוע, ולציין זאת באוזני המכונאי המקומי היה כמו לציין בפני
סוכנות הונדה שנראה לי שמחיר חלקי החילוף קצת גבוה - אפשר לציין אבל לא יעזור.
שברים בפיירינג מתוקנים בהדבקה כבר שנים, אך בכל פעם נגבה מחיר החלק כאילו יוחלף בחדש.
אחד הרוכבים אף זיהה שבר שהוא עצמו גרם בשנה שעברה, שהודבק למרות שנגבו על כך 200 יורו.
אני עצמי נאלצתי לשלם 350 יורו על נזק שכנראה יתוקן באותה הצורה. לשם ההסבר, חתמתי על טופס
שאשלם על נזק עד 1500 דולר, מה שלא הייתי ממליץ כיום לאף אחד לחתום על כזה דבר...
בסיכומו של דבר אני לא ממליץ על החוויה, ויכול רק לשער מה עוד לא תקין באופנועים האלה, מודל 2007-2008
ובכלל לא בטוח שהיו עוברים בבדיקת מוסך או בבדיקה לפני קניה. לדעתי לא תקינים לרכיבה ולא עליתי מעולם לפני כן על אופנוע לא תקין.
לא הייתי משער בחיים שאגיע למסלול בחו"ל וזה מה שאראה. מיום רהאשון שאני רוכב לימדו אותי לעלות רק על אופנוע 100 אחוז תקין.
לתשומת לבכם - חווית מסלול בקפריסין - שם לא תראו אותי שנית...

nimi9
03-06-2016, 23:45
קצת מבאס לשמוע.
מדוע התאכזבת גם מהמסלול עצמו? תוכל לפרט בבקשה?

ושני דברים נאמרו בדיוק על הסיפור שלך:
1. שילמת זול - קיבלת תמורה בהתאם.
2. לפעמים מה שזול בסוף עולה ביוקר.

shushu
04-06-2016, 01:13
אכן מבאס.

Aric1290
04-06-2016, 08:38
אותי כן יראו שם שוב.
אני לא מומחה, אבל אופנועי מסלול ובדיקת קניה לא נראה לי מהעניין. לא מצליח לראות את הקשר בין פיירינג מודבק לחוויה על מסלול. רכבתי על שני אופנועים במסלול שם, שניהם היו מתוחזקים ועם צמיגים פיקס ומי שציפה לחוויית מסלול קיבל אותה בגדול. מסלול כיפי אחיזה מעולה, לוגיסטיקה טובה, הדרכה טובה, הכל מצויין. מודה שלא בדקתי מפלס שמן לאופנועים וגם לא נחרדתי משפשופים על הפירינג, ממליץ בחום.
אריק אביגד

Dresdner
04-06-2016, 09:15
נראה שכל הטענות הם על תחזוקת האופנועים שמן הסתם לא בבעלות המדריך, האם דיברת עם המדריך על כך? אני מניח שאם הוא לא מקבל תלונות על כך אין לו אינטרס להשקיע בכיוון כי מבחינתו הכל בסדר.

לגבי השתתפות עצמית, אין מקום שאני מכיר שלא גובה סכום כזה כולל השכרת אופנוע לטיול באירופה.

Xiaomi
04-06-2016, 18:01
תודה על התגובות. ברור שכיף לרכב במסלול סגור, על אופנוע ספורט. לא סיפרתי כאן שקיבלתי אופניים חשמליות בחניון עם קונוסים. לא הבעתי אף את דעתי על שום דבר אחר, לא נתתי כאן אפילו רמז אם נהנתי או לא. החברה שהגיעו, אכן לא הייתי מבקש יותר והכל טוב ויפה. הדבר היחיד שלשמו פתחתי את ה שרשור הוא מצב תחזוקתי של האופנועים.

אין לי אינטרס בעד או נגד אף אחד חס חלילה. התלבטתי רבות אם לכתוב את כל זה. ברור שזה לא פוסט נעים וכיפי אבל הרגשתי מחויבות לכתוב את מה שאף אחד לא יגיד לכם, וכל אחד יעשה את השיקול שלו אם בא לא להתעסק עם אופנוע לא מושלם, ומותר לו לדעת את זה לפני שהוא עולה על המטוס ומשלם כמה אלפיות.

לא יודע למה אומרים לי שילמתי בזול - שלושה ימים 12K יום אחד 4K שילמתי בדיוק כמו כל אחד אחר שטס השנה למסלולים בחו"ל.

כמו כן למה בדיקה במוסך שונה אם זה אופנוע מסלול. כשיש נזילה של שמן במתלה הקידמי כל מוסך פשוט יראה את זה וזה לא תקין. איך תוודא שיש מספיק נוזל ושהוא נשאר שם, אם הוא נוזל?
אריק, למה אתה מבטל את דברי על חוסר בשמן, ושמן ישן? אני מבין שלא בדקת שמן באופנועים, אבל זה לא אומר כלום. אני הגעתי יום לפני עם המדריך, והייתי שם כשהוא עבר על המכלוללים, ומה שאני אומר זה את מה שהוא ציין כלא תקין לפני שהחליט להמשיך עם האופנועים הלא תקינים, כי העובד העצלן שם לא היה לו כוח להכין עוד אופנוע כן תקין שנמצא בסככה. אני שמעתי את הכל, לא אני (חסר נסיון שכמותי) הערכתי את השמן שרץ במנוע כישן ומגעיל, אלא אותו מדריך שהעלה אותך על האופנוע הזה. נותן לי הרגשה חרא, ואני חושב אם זה מה שמגלים בדקה ממבט חיצוני מה יש שם עוד פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?

עליתי על אחד האופנועים, אני מסתכל למטה ואין לוח שעונים - לא מהירות או סלד אלא כלום, מזלג וכידון. לא הייתי עולה על דבר כזה לסיבוב בשכונה, אני חולם על אופנועי ספורט ומדבר עם אין סוף רוכבים מביט על האופנועי הליטר שלהם המדהימים ורואה איך כל אחד ואחד ללא יוצא מן הכלל מדגם את האופנוע שלו. 99% מאופנועי הספורט בארץ בני עד 10 נראים כאילו יצאו הרגע מהחנות. ככה אוהבים אותם ושומרים עליהם. חשבתי שבמסלול בחו"ל זה מה שאראה, ולא משהו שנראה כמו עגלה. חשבתי למשל שאם אגיע לנס הרים עם האופנוע מהמסלול ואציע למישהו עם 600 ספורטיבי סיבוב, אמורות לצאת לו העיניים מהמקום על השידרוג, אבל זה לא ככה ואף אחד לא היה מעיף מבט על האופנועים בלאי האלה או יורד מהאופנוע שלו בשביל סיבוב על אחד מאלה. זה מה אני אומר פה.

אחד האופנועים שם למשל, אתה מסתכל מצד אחד רואה את הרגלית המקורית. מצד שני, רירסט בצבע זהב של מרוצים. האם הם באותו גובה? בערך... לכל אופנוע היו ידיות ומנופים אחרים. ברוב הפעמים שונים בין ימין ושמאל (כלומר בכל צד סט או פירמה אחרים). באחד זה מתכוונן, באחר הכיוונון מקולקל, תחיה עם מה שיש. או למשל המושבים. באחד מושב מקורי (כולל של מורכב), באחר ספורטיבי, בשלישי שאריות של גומי שהיה פעם מושב ספורטיבי. יש כאלה שחיים עם זה בשלום, אחרים ישמחו לדעת מראש ולוותר על התענוג.

עוד דוגמא. עליתי לראשונה בחיי על אופנוע ספורט. זה שונה לחלוטין מהאופנוע שלי. אני שם לב שהמהירות המקסימלית שלי היא 100 בישורת וזה נראה לי מוזר. אמנם סיבוב ראשון אי פעם שלי, והישורת לא ארוכה, אבל זה מוזר. בסוף מתברר שהשעון מכוון על מיילים. מה שאני אומר זה שהכל אקראי. ציפיתי שהכל יהיה מכוון בצורה מושלמת ולא כך היה. באופנועים שלי תמיד אני משתדל שהכל יהיה 100 אחוז תקין, ולהגיד שהאופנוע הכי לא תקין שרכבתי עליו אי פעם הוא במסלול בחו"ל, וששלמתי כמה אלפיות על הרשות לרכב עליו יום אחד, פה האכזבה.

עוד דבר אחרון שפתאום נזכרתי, יותר משמעותי אולי. באחד האופנועים דיסק הבלם הקדמי קיבל כנראה מכה בעבר ולא היה שטוח לגמרי אלא מעוקם וגלי. בבלימה מסוף הישורת אתה שומע תק-תק-תק ומרגיש רעידות לא ברורות. חשבתי שננעל (קצת דומה ל ABS למרות שאין שם מערכת כזו). הוספתי בלם אחורי וכמובן ננעל תוך שניה. שחררתי אותו בעדינות והמשכתי החוצה מהמסלול עד שעצרתי (עם הקדמי, שעדיין עבד אבל תקתק ולא הבנתי מה זה אז החלשתי את הבלימה). אחר כך בהפסקה שמעתי שמדברים על אותו דיסק ועל כך שהוא מעוקם. הבנתם? תקינות... בטיחות... עליכם זה קטן - סעו, אני רק מתריע...

אלון (שקצת מתבייש להעביר ביקורת על מנוסים ממנו, אבל מתאמץ להיות נאמן לעצמו ולא להסתיר את האמת בשביל להיות יותר חברמן)

Aric1290
04-06-2016, 18:32
"פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?" את מי זה מעניין ראבק זה אופנוע מהשכרה, מה שחשוב זו החוויה ההדרכה הלוגיסטיקה והאפשרות לרכב במסלול, שמתי כמה תמונות באלבום פה, תראו בעצמכם את הפיירינג השעונים הידיות ומושב המורכב המקורי...פחחח

Xiaomi
04-06-2016, 19:26
אחי אני מצטער על השפה, אבל, מה אתה מקשקש? אם אני מחליף הלילה (כשכולם ישנים) את כל הדיסקים של הבלם הקדמי בכל האופנועים בארץ לדיסק גלי עם עיקום, כמה מהם לא יחזרו מחר בערב הביתה? תגיד לי אתה בבקשה, אבל בלי התחכמויות, פשוט תן מספר. אם זה לא 100 אחוז מכולם אז משהו פה דפוק.

matanbar26
04-06-2016, 19:31
"פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?" את מי זה מעניין ראבק זה אופנוע מהשכרה, מה שחשוב זו החוויה ההדרכה הלוגיסטיקה והאפשרות לרכב במסלול, שמתי כמה תמונות באלבום פה, תראו בעצמכם את הפיירינג השעונים הידיות ומושב המורכב המקורי...פחחח

אתה טועה וגדול.
אנשים משלמים כסף כדאי לקבל חוויה מושלמת,נכון פאקים יש בכול מקום אבל יש גבול.
לפני כמה זמן מישהו העלה את החוויות שלו מכמה ימים במסלול ביוון, לא מתקרב בעליל למה שמסופר פה.
בטח וביח זמדובר יל בעיות של בטיחות ותקינות האופנועים.

Dresdner
04-06-2016, 21:36
תשמע עד הבעיה עם הדיסק הקידמי זה היה מרגיז אבל בו נגיד לא משהוא שיהרוס לגמרי את החוויה אבל אם אכן הדיסק היה עקום וזה היה ידוע לכולם אין יותר חמור מזה

URIEL
05-06-2016, 06:33
מבאס לקרוא.

אני הייתי ביוון ולי היה כיף (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/5628-%D7%97%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%A1-%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%97%D7%95-quot-%D7%9C)
אבל...
אותי לא החתימו על שום טופס השתתפות עצמית.
לפני שטסתי שוחחתי עם שי על מה קורה אם אני מרסק את האופנוע,
"שברת שילמת" זו התשובה שקיבלתי. אין ביטוח נזק לאופנוע מסלול.
כמובן שלבסוף ריסקתי את האופנוע (בסשן האחרון, ביום האחרון).
למזלי זה היה לואו סייד והנזק היה קטן ברמה שהרמתי את האופנוע והמשכתי לרכוב.
למזלי הגדול עוד יותר שי היה הגון בנוגע לעלות הנזק שעלי לשלם.

אבל רק לחשוב על זה שיכולתי לרסק את האופנוע ברמה שמכירת כליה לא היתה מספיקה לי
ואני חותם עכשיו ובעיניים עצומות על השתתפות עצמית של 1500$!

כלבוטקס
05-06-2016, 08:04
אני בספק אם המדריך אחראי על תחזוקת האופנועים שם, אני מאמין שסה"כ אם זה היה תלוי בו זה היה הפוך.
אכן זה ל כזה משנה מה המצב הויזואלי של האופנועים אבל שאתה מגיע ליום מסלול לראשונה בחייך החוויה מתעצמת שאתה עולה על אופנוע מדוגם

א הזקן
05-06-2016, 08:47
אני בספק אם המדריך אחראי על תחזוקת האופנועים שם, אני מאמין שסה"כ אם זה היה תלוי בו זה היה הפוך.

וודאי שזו לא אשמת המדריך. זו האשמה של מי שמארגן את העניין (ומשלם גם את המשכורת של המדריך) ולפי מה שמתואר כאן מנסה לעשות רווח קל על חשבון אנשים תמימים.

לא מזמן היה כאן שרשור על שכירת אופנועים באיטליה. מדובר על אופנועים חדשים ובמצב תחזוקתי מושלם בעלות של פחות מ-200 יורו ליום. כשאתה משלם 4000 שקל ליום אתה זכאי לצפות שהאופנוע שתקבל יהיה לא פחות מפרפקט.
אופנוע לא מטופל ברמה שלא בטיחותי (דיסק בלם עקום ובולמים נוזלים) זה פרטץ' ברמות.
הדרישה לתשלום בשל נזק בעלות של חלק חדש, כאשר בפועל ברור שלא קונים חלק חדש אלא מתקנים מוסיפה לתחושה שמרמים אותך.
בסך הכל - מי שמארגן את הימים האלו היה יכול לשלם לחברה אחרת המשכירה אופנועי ספורט ברמה גבוהה יותר, אבל זה היה עולה לו יותר ובא ע"ח הרווחים. פות"ש - מכל הפרטים שמסרת הכי חשוב היה חסר: שם המארגן (או החברה המארגנת) שלו שלמת את הכסף. זה יעזור לכולנו להיזהר.

nitzann84
05-06-2016, 08:56
אני חושב שזה ביזיון במיוחד אם מדובר על מערכת בלימה תקולה באופנוע מסלול!
ואני באופן אישי לא הייתי משלם את ה350 יורו האלה ויהיה מה. חוצפה!
אני דווקא שקלתי בחיוב את הקטע של יום אחד , מסתדר לי מבחינת הכל. עכשיו אחרי שקראתי, גם אם חצי מהדברים נכונים. מעדיף לחסוך ושנה הבאה לטוס לסרס.

Dresdner
05-06-2016, 10:53
וודאי שזו לא אשמת המדריך. זו האשמה של מי שמארגן את העניין (ומשלם גם את המשכורת של המדריך) ולפי מה שמתואר כאן מנסה לעשות רווח קל על חשבון אנשים תמימים.

לא מזמן היה כאן שרשור על שכירת אופנועים באיטליה. מדובר על אופנועים חדשים ובמצב תחזוקתי מושלם בעלות של פחות מ-200 יורו ליום. כשאתה משלם 4000 שקל ליום אתה זכאי לצפות שהאופנוע שתקבל יהיה לא פחות מפרפקט.
אופנוע לא מטופל ברמה שלא בטיחותי (דיסק בלם עקום ובולמים נוזלים) זה פרטץ' ברמות.
הדרישה לתשלום בשל נזק בעלות של חלק חדש, כאשר בפועל ברור שלא קונים חלק חדש אלא מתקנים מוסיפה לתחושה שמרמים אותך.
בסך הכל - מי שמארגן את הימים האלו היה יכול לשלם לחברה אחרת המשכירה אופנועי ספורט ברמה גבוהה יותר, אבל זה היה עולה לו יותר ובא ע"ח הרווחים. פות"ש - מכל הפרטים שמסרת הכי חשוב היה חסר: שם המארגן (או החברה המארגנת) שלו שלמת את הכסף. זה יעזור לכולנו להיזהר.

יש הבדל גדול בין השכרת אופנוע לטיול ואופנוע מסלול, ראיתי הרבה אופנועי מסלול כולל moto gp וכולם נראו משומשים עם צמות חשמל חשופות וכו, אלו אופנועי "עבודה" וזה בלתי אפשרי לתחזק אותם ברמה של אופנוע כביש בכל הקשור לאסטטיקה.

nimi9
05-06-2016, 11:17
אני חוזר שוב על השאלה שלי מאתמול: מדוע התאכזבת מהמסלול? באיזה אופן?

כמו כן, האם יש לך תמונות שמראות את הבעיות באופנועים ומצבם?

וכמו ששאלו אותך - האם דיברת עם המדריך? האם היה הסבר למצב? ביקשת שהעניין יטופל וקיבלת סירוב/התנערות? או שפשוט התעצבנת בשקט ולא אמרת כלום?

אגב הנחתי ששילמת בזול, כי להבנתי זה מה שהשתמע מפוסט הפותח של השרשור, וטעיתי.
כשאתה אומר שאנשים משלמים 12K ל-3 ימים ולכן עבור יום אחד 4K זה מחיר לגיטימי, אני לא רק אחלוק עליך, אני אפילו אגיד שזה קצת יקר לאור העובדה שטסת לקפריסין ולא למזרח/מרכז אירופה, ולאור העבודה שהשימוש במסלול שם + ההוצאות הנלוות לא אמורים להיות בקנה המידה של מסלול באותם מקומות שהזכרתי. ואפילו לא נגעתי במצב האופנוע.

אם לנסות לדייק, 3 ימים במסלול (פול סייז, ויסלחו לי הקפריסאים) בצ'כיה/הונגריה/סלובקיה, כולל טיסה, מלון טוב, רכב שכור, אוכל, אופנוע שכור, צמיגים (סט צמיגים נוסף באמצע/סוף היום השני זה 300-350 יורו - משהו שלא היית אמור להגיע אליו), דלק, כניסה למסלול וכל הנלווים לאלו - עלו לי בכל המקרים בטווח של 1800-2000 יורו, כשאני מדבר על אופנוע שכור במצב טוב גם אם לא מדהים, אבל מתוחזק גם מכנית וגם קוסמטית. מצד שני רק אציין שעל אופנוע מסלול לא תמצא את כל מה שאתה רגיל אליו מאופנוע כביש רגיל, לרוב מורידים דברים מיותרים ובכלל זה גם חלק מלוח השעונים וסביבתו.

ולכל מי שלועג לעניין הויזאולי, אז תחשבו איך אתם הייתם מרגישים לו הייתם משלמים סכום לא קטן בשביל חוויה ייחודית ומקבלים ציוד/רכב/חדר במצב ירוד. זה יכול להיות כל דבר, אני כבר לא מדבר רק על אופנוע מסלול. זו תחושה אישית וכן, זה מבאס.
אם להתייחס רגע למה שכתבתי על האופנועים שאני קיבלתי, אז באחד המקרים רגלית ההילוכים התפרקה לי בירידה לפיטס, שום דבר רציני - 2 דקות והכל במקום. במקרה אחר טייל לי הבורג של ציר הגלגל הקדמי באמצע המסלול. למזלי שמתי לב לזה ועצרתי. מעבר לעובדה שזה מכעיס (ובעל האופנוע התנצל עמוקות על המקרה) זה מערער את הבטחון שלך ברכיבה. הדבר הזה שבאת בשבילו - לרכוב על הקצה מבלי לדאוג מתנאי הדרך, הולך לאיבוד ומתפספס בגלל שאתה לא יכול אפילו לסמוך על האופנוע. הדבר הזה שאתה יושב עליו במהירות של 200++ קמ"ש ומחבר אותך לקרקע.

אביעד אברהמי
05-06-2016, 12:38
אופנועי מסלול הם אופנועים שונים לגמרי מאופנועי כביש. כמו ש-nimi9 כתב - מורידים מהם כל מה שלא הכרחי לקבוע זמני הקפה. לכן לעתים תראה צמות חשמל חשופות, ועוד דברים שבאופנוע כביש ייראו כמו קומבינות מכוערות, אבל באופנועים מוכנים למסלול הם לגיטימיים לגמרי. בנוסף, באופנועי מסלול מותקנים פיירינגים ייעודיים למסלול, שאיכותם משמעותית נמוכה יותר מאשר באופנועי כביש - וזה בסדר גמור. זו הדרך לחסוך עלויות, שגם ככה מטורפות. אגב, על פלסטיקת זנב ייעודית למסלול אין באמת מושב כמו שאתה רגיל מאופנועי כביש אלא סתם חתיכת גומי או ספוג שנעוצה לפלסטיקה, וגם זה בסדר גמור. כשמדובר על אופנועים משומשים בני 4, 5, 6, 7 או 8 שנים שמשמשים כאופנועי מסלול, לעתים במבט מקרוב אתה עלול לחשוב שמדובר בנבלה אמיתית, אבל זה לא בהכרח כך.

יחד עם זאת, בכל מה שקשור למצב המכאני, כלומר מנוע, שלדה ומכלולי שלדה (מתלים, בולמים, בלמים, גלגלים, צמיגים, מנופים, ידיות וכו') - אופנוע מסלול חייב להיות במצב תחזוקה מושלם, וזאת מפני שכל המכלולים המכאניים הללו - ובמיוחד מכלולי השלדה - עובדים בעומסים מטורפים על מסלול, ואף מגיעים לקצה. תקלה או חוסר תקינות של אחד מהם עלולה במקרה הטוב לפגום בחוויית הרכיבה על המסלול, ובמקרה הרע להביא לסכנה בטיחותית אמיתית שעלולה להסתיים רע מאוד.

אני לחלוטין מקבל שברים בפלסטיקה או 'קומבינות' בחשמל באופנוע מסלול כזה. אני פחות מקבל מנופים כאלה ואחרים, במיוחד תחליפיים מקוצרים, כי אני מעדיף את המקוריים או תחליפיים ארוכים מיועדים למסלול. גם לא אכפת לך אם חסר שמן מנוע. במקרה הגרוע ילך מנוע, וזו לא אחריות שלך.

אני לחלוטין לא מקבל בולמים שנוזלים באופנוע מסלול (או בכלל באופנוע), ואם נתנו לך לעלות על אופנוע עם דיסק עקום - זה חוסר אחריות מטורף שעלול לגרום לתוצאות רעות מאוד. האם יש לך תמונות של התקלות האלה?

גם אני, כמו nimi9, מעוניין לדעת מה לא טוב במסלול בקפריסין.

בנוסף, הפניתי את תשומת ליבו של המדריך לשרשור הזה, והוא ענה שהנושא בטיפול. מקווה מאוד שהוא יגיב פה לטענות הקשות שלך.

Xiaomi
06-06-2016, 19:29
לכל השואלים על המסלול עצמו, אין בו בעיות מיוחדות, פשוט אין שום דבר לאהוב בו. המסלול היחיד שראיתי בחיי זה אסן (מסלול מוטוג'יפי בהולנד), ואפשר להגיד שכמו ההבדל בין האופנועים שראיתי שם לאלה שבלרנקה, כך ההבדל בין המסלולים. המסלול עצמו מורכב משלוש פרסות רחבות, ופניה אחת או שתיים בין כל זוג פרסות כזה. יש ישורת לא מאוד ארוכה וצ'יקיין מגניב בסופה. האספלט עצמו טוב, אבל טוב כמו אספלט טוב של מע"צ בן כמה שנים, לא כמו אספלט טוב של אסן. אספלט מדהים של מסלול יהיה בד"כ שחור חזק (שחוררררר) ושטוח לרוחב המסלול כמו פלס. הנשימה נעתקת כשאתה רואה אספלט כזה. כאן האספלט הוא יותר אפור. בנקודה מסויימת במסלול אפשר להמשיך לשני כיוונים שונים (במסלולים יש יותר מאופציה אחת) והדבר מסומן בקונוס. בכל פעם שהגעתי לשם נאלצתי להתלבט לחלקיק שניה לאן אני ממשיך. לא יודע אם זה חוסר הנסיון שלי או סימון לא ממש ברור.

בתכלס, המסלול מתאים לאימונים. פיסת אספלט סטרילית שהיא בעצם החלום של רבים מהרוכבים בארץ. אם היה בארץ מסלול בדיוק כזה הייתי נוסע בו בשמחה רבה (הרי אני מתאמן בחניון ולא מתלונן...) אבל בתור חוויית חלום או חוויית מסלול מזוקקת, וכל הביטויים היפים שנזרקים לאוויר, לא נדהמתי... המסלול פשוט, לא ממש כייפי, ואין בו קטע שאתה זוכר מההקפה הקודמת ושמח להגיע אליו שוב (אולי רק הצ'יקיין בסוף הישורת, אם מתאמצים להחמיא...). אולי ציפיתי ליותר מידי והאכזבה שלי היא כרוניקה של מוות ידוע מראש...

* בקשר לתקלות שציינתי, אין לי צילומים שמראים אותן. לא חשבתי על זה. אין כאן בית משפט אז לא צריך להוכיח, וכל פרט שטענתי על האופנועים גם המדריך יודע בעצמו. לא הייתי צריך להעיר את תשומת לבו אלא הוא זה שראה את התקלות בעצמו וידע עליהן.

* עוד דבר אחד להגיד - הבנתי שיש שלא יתרגשו מכל מה שאמרתי, ועדיין יסעו ויהנו. לכל אחד השיקולים שלו. לדעתי הנזילות והדיסק בלם הם מעבר לגבול, וגם בלעדיהן יש כאלו שיתאכזבו, כפי שאני התאכזבתי, ויעדיפו להמנע. אז הנה הדברים לפניכם, תחליטו לבד, אתם גדולים. אני אלך רק איפה שבטוח טוב, לא איפה שאולי ואם יהיה מזל ואם ירצה השם ואם מזג האויר יתאים וכו'

Xiaomi
06-06-2016, 19:31
משקים אותנו לקראת המקצה
2795

Xiaomi
06-06-2016, 19:36
המסלול עצמו. הדשא ירוק כמו במגרשי הכדורגל בארץ בשנות השמונים.
2796
2797

כן נכון... הרוכב נראה קצת כאילו מתקשה...

URIEL
06-06-2016, 22:45
צ'יקיין סטרייפס:rotfl:
אם אני מבין נכון מהתמונות ותקן אותי אם אני טועה,
על האופנועים מולבשים צמיגים סטנדרטיים חוקיים לכביש ולא צמיגי סליקס יעודיים למסלול?

Max
07-06-2016, 06:39
:rotfl:
על האופנועים מולבשים צמיגים סטנדרטיים חוקיים לכביש ולא צמיגי סליקס יעודיים למסלול?
מן התמונה הלא ממוקדת הזו הצלחת לראות שמדובר בצמיג לכביש? חביבי אתה מוכשר :-)
ישנו היום ליין די נרחב של צמיגים יעודיים למסלול שאינם צמיגי סליקס, מניח שהמגמה הזו התחילה כאשר נאסר על אופנועי הסופר ספורט
לעשות שימוש בצמיגים חלקים.
מספר חברים ואני עושים שימוש די נרחב בצמיג שכזה במסלול, מנסיוני האישי אלא אם כן אתה רוכב מוכשר לא ממש תרגיש את ההבדל.

nimi9
07-06-2016, 10:54
פות"ש, תודה על הפירוט הנוסף והתמונות.

אז ככה, לפי הסדר:

להשוות בין אסן לאכנה זו ממש לא חכמה.
זכורה לי הפעם השניה שביקרתי במסלול - מסלולון חמוד לא רחוק מהבית, באותה תקופה בברלין. מטופח, ירוק, קצר יחסית. הרבה יותר מגניב מכל דבר שיש או היה לנו בארץ הקודש.
אלא שהפעם הראשונה היתה במוג'לו... אתה מבין? התאכזבתי. בתכלס, היינו מתים שיהיה לנו כזה פה, ולא רק בגלל שזה יותר טוב ממגרש חניה.

אם להשליך מהאכזבה מן המסלול לאכזבה מן האופנועים, להוציא את נושא הבעיות הבטיחותיות, כנראה שכגודל הציפייה - כך גודל האכזבה. כמו שציינת בתגובתך האחרונה.
זו גם הסיבה ששאלתי לתמונות של מצב האופנועים: אף אחד לא ביקש ממך להוכיח כלום, אלא שתמונה היא הדבר הכי קרוב להתרשמות אובייקטיבית שנוכל לקבל כדי לשפוט (את מצב האופנוע) ולהתרשם בעצמנו אם גם אנחנו חושבים כמוך לגביו או שלא.

הדשא אגב הוא לא יותר מתפאורה שרואים רק כשעומדים במקום או בישורות. הוא לא משפיע על האחיזה או על המהירות הסופית. לפחות הוא קצוץ נמוך בשביל לא להסתיר את הפניות :) ואני לא צוחק.

ובנימה מעט אישית - לפני שנתיים שקלנו מספר חברים לטוס למסלול המדובר בהתארגנות פרטית. מה שגרם לנו לרדת מהרעיון היה העובדה שלא יכלנו להתחלק באופנועים (2 רוכבים על אותו אופנוע שמתחלפים) כדי לצמצם עלויות יחד עם סוג/מצב האופנועים וזמינותם כפי שהתרשמתי מההתכתבות שלי עם נציג מטעם המסלול שאיתו יצרתי קשר 3-4 חודשים מראש. בנוסף ההתרשמות שמדובר באמת במסלול שהוא לא Full size ולא ברמה הכי גבוהה, ולאור העלויות הצפויות שחישבנו החלטנו שבאותו סכום פחות או יותר עדיף לנו כבר לטוס לצ'כיה למסלול גדול ואיכותי יותר, עם אופנועים שאנחנו מכירים את בעליהם ובמסגרת מסודרת שתאפשר לנו גם להתחרות בתום 3 ימים.
אני לא פוסל את האפשרות שאגיע למסלול המדובר בקפריסין כדי לרכוב שם, אבל זה יקרה רק בתנאי שהעלויות תהיינה בהתאם לתמורה ורק אחרי שאכין שיעורי בית ואוודא שכל הקריטריונים המשמעותיים מבחינתי תואמים את הדרישות שלי. ואם לא - יש עוד אלטרנטיבות.

:rotfl:

דוס מטוס, לא תמיד צמיגי סליקס עדיפים/טובים יותר :) לוקח להם יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה והם לא מתמודדים כמעט בכלל עם מים/לחות על המסלול. כמו שמקס ציין, יש מבחר צמיגים ייעודיים למסלול (לא חוקיים לכביש) שאינם סליקס. רכבתי על כמה כאלו ורבים מהם מספקים אחיזה ופידבק מדהימים.

URIEL
07-06-2016, 11:54
מן התמונה הלא ממוקדת הזו הצלחת לראות שמדובר בצמיג לכביש? חביבי אתה מוכשר :-)
ישנו היום ליין די נרחב של צמיגים יעודיים למסלול שאינם צמיגי סליקס, מניח שהמגמה הזו התחילה כאשר נאסר על אופנועי הסופר ספורט
לעשות שימוש בצמיגים חלקים.
מספר חברים ואני עושים שימוש די נרחב בצמיג שכזה במסלול, מנסיוני האישי אלא אם כן אתה רוכב מוכשר לא ממש תרגיש את ההבדל.

דוס מטוס, לא תמיד צמיגי סליקס עדיפים/טובים יותר :) לוקח להם יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה והם לא מתמודדים כמעט בכלל עם מים/לחות על המסלול. כמו שמקס ציין, יש מבחר צמיגים ייעודיים למסלול (לא חוקיים לכביש) שאינם סליקס. רכבתי על כמה כאלו ורבים מהם מספקים אחיזה ופידבק מדהימים.
צמיגי גשם למסלול אני מכיר, משהו בצמיגים שבתמונות נראה לי מוכר מדי כאילו ראיתי כאלה על הכביש בארץ.
בכל אופן תודה שהארתם את עיני:c0148:

Xiaomi
07-06-2016, 12:23
לא ממש יודע, אבל זה התמונות הכי ברורות של הצמיגים

קדמי:
2815

אחורי:
2816

erani99
07-06-2016, 14:40
גם לי זה נראה מוכר - נראה כמו מצלר, דגם Z8/M5/M6 כלשהו לפי פאטרן החריצים.
אבל אם זה אוחז מספיק טוב לשימוש החובבן/+ זה לא משנה בדיוק.

Dresdner
07-06-2016, 14:56
פות"ש, תודה על הפירוט הנוסף והתמונות.

אז ככה, לפי הסדר:

להשוות בין אסן לאכנה זו ממש לא חכמה.
זכורה לי הפעם השניה שביקרתי במסלול - מסלולון חמוד לא רחוק מהבית, באותה תקופה בברלין. מטופח, ירוק, קצר יחסית. הרבה יותר מגניב מכל דבר שיש או היה לנו בארץ הקודש.
אלא שהפעם הראשונה היתה במוג'לו... אתה מבין? התאכזבתי. בתכלס, היינו מתים שיהיה לנו כזה פה, ולא רק בגלל שזה יותר טוב ממגרש חניה.

אם להשליך מהאכזבה מן המסלול לאכזבה מן האופנועים, להוציא את נושא הבעיות הבטיחותיות, כנראה שכגודל הציפייה - כך גודל האכזבה. כמו שציינת בתגובתך האחרונה.
זו גם הסיבה ששאלתי לתמונות של מצב האופנועים: אף אחד לא ביקש ממך להוכיח כלום, אלא שתמונה היא הדבר הכי קרוב להתרשמות אובייקטיבית שנוכל לקבל כדי לשפוט (את מצב האופנוע) ולהתרשם בעצמנו אם גם אנחנו חושבים כמוך לגביו או שלא.

הדשא אגב הוא לא יותר מתפאורה שרואים רק כשעומדים במקום או בישורות. הוא לא משפיע על האחיזה או על המהירות הסופית. לפחות הוא קצוץ נמוך בשביל לא להסתיר את הפניות :) ואני לא צוחק.

ובנימה מעט אישית - לפני שנתיים שקלנו מספר חברים לטוס למסלול המדובר בהתארגנות פרטית. מה שגרם לנו לרדת מהרעיון היה העובדה שלא יכלנו להתחלק באופנועים (2 רוכבים על אותו אופנוע שמתחלפים) כדי לצמצם עלויות יחד עם סוג/מצב האופנועים וזמינותם כפי שהתרשמתי מההתכתבות שלי עם נציג מטעם המסלול שאיתו יצרתי קשר 3-4 חודשים מראש. בנוסף ההתרשמות שמדובר באמת במסלול שהוא לא Full size ולא ברמה הכי גבוהה, ולאור העלויות הצפויות שחישבנו החלטנו שבאותו סכום פחות או יותר עדיף לנו כבר לטוס לצ'כיה למסלול גדול ואיכותי יותר, עם אופנועים שאנחנו מכירים את בעליהם ובמסגרת מסודרת שתאפשר לנו גם להתחרות בתום 3 ימים.
אני לא פוסל את האפשרות שאגיע למסלול המדובר בקפריסין כדי לרכוב שם, אבל זה יקרה רק בתנאי שהעלויות תהיינה בהתאם לתמורה ורק אחרי שאכין שיעורי בית ואוודא שכל הקריטריונים המשמעותיים מבחינתי תואמים את הדרישות שלי. ואם לא - יש עוד אלטרנטיבות.

השפריוולדרינג לא מסווה את יעודו, הם מפרסמים שהם מסלול סופרמוטו סייז והשמוש שלו לרוב הוא לאימוני רכיבה בלבד והוא כמעט לא משמש למירוצים.
אז אולי איבדת משהו בתרגום שהלכת לשם :p

Max
07-06-2016, 21:18
D212 לא סליקס אבל אוחז לא רע :-P

http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2817&stc=1

אביעד אברהמי
10-06-2016, 10:42
D212 לא סליקס אבל אוחז לא רע :-P

http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2817&stc=1

רכבתי על אותו מסלול גם עם דאנלופ KR סליקס וגם עם 212, והם בהחלט אוחזים פצצה.

nimi9
10-06-2016, 10:53
השפריוולדרינג לא מסווה את יעודו, הם מפרסמים שהם מסלול סופרמוטו סייז והשמוש שלו לרוב הוא לאימוני רכיבה בלבד והוא כמעט לא משמש למירוצים.
אז אולי איבדת משהו בתרגום שהלכת לשם :p
הוא פנטסטי לאימוני רכיבה, הייתי שמח שיהיו פה כאלו גם לתחרויות.

ולא איבדתי כלום בתרגום - כי לא תרגמו לי :) אמרו לי: "בוא, יהיה כיף" - אז עשיתי מה שאמרו לי... ;)

Sent via Tapatalk

URIEL
14-06-2016, 13:57
הפניתי את תשומת ליבו של המדריך לשרשור הזה, והוא ענה שהנושא בטיפול. מקווה מאוד שהוא יגיב פה לטענות הקשות שלך.
נו מה עם זה בסוף??