מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לרוכבים הקבועים בכביש גבעת כ"ח - בית אריה

odesa
09-06-2016, 14:04
שלום חברים...

מה עבר על הכביש המדובר לאחרונה?

אני תוהה אם זה רק אני, או שבאמת קטע הכביש שבין צומת גבעת כ"ח למחסום רנטיס, הפך למסוכן ולא ידידותי עבור אופנוענים?
כל מי שמכיר את הכביש, יודע שיש שם כמה עיקולים, אמנם מעט, אבל מספיק כדי לשדרג את חווית הרכיבה מהבית לעבודה וחזרה.

לאחרונה, כל הקטע המעניין של העיקולים התמלא בפסים שחורים בולטים, משהו שנראה כמו מילוי סדקים באספלט, אבל התחושה היא שהם מסכנים את יציבות האופנועים בצורה מפחידה.

האם עוד מישהו שעובר יום יום בכביש הזה יודע על מה אני מדבר?
האם עוד מישהו הרגיש שהאופנוע מאבד אחיזה על הפסים האלו?
האם מישהו יודע מה הפסים האלה? ולמה...?

תודה!

nimi9
09-06-2016, 14:10
האם אתה מתכוון שהפסים השחורים מסכנים רכיבה מנהלתית או רכיבה "ספורטיבית"?

nihrider
09-06-2016, 14:48
כאלה?
https://www.google.co.il/search?q=tar+snakes&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=cFdZV7z4L6Xb8AeNvLPACA

odesa
09-06-2016, 14:53
תראה, אני רוכב על KLE עתיק, יש גבול ל"ספורטיביות" שאני דופק בעיקולים שם, אבל לשאלתך, ברכיבה מנהלתית לחלוטין ובמהירות סבירה מינוס, אני מרגיש את הפסים האלה בצורת איבוד אחיזה של עשירית השניה, בדיוק כמו שאמורים להרגיש כאשר עולים על פס דק שמעט בולט מגובה האספלט..

odesa
09-06-2016, 14:54
כאלה?
https://www.google.co.il/search?q=tar+snakes&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=cFdZV7z4L6Xb8AeNvLPACA

בדיוק כאלה. והרבה.

למה זה נועד?

nihrider
09-06-2016, 15:22
זה כמו שאמרת, לסתום חורים בכביש בזול.
למכונית זה לא מפריע, על דו"ג זה סיוט, במיוחד באמצע פניה.
עוד יותר גרוע כשיורד גשם.

odesa
09-06-2016, 15:54
זה כמו שאמרת, לסתום חורים בכביש בזול.
למכונית זה לא מפריע, על דו"ג זה סיוט, במיוחד באמצע פניה.
עוד יותר גרוע כשיורד גשם.

יש לי ניסיון מר עם דבר כזה דווקא ביום ממש חם. מסתבר שהחום ממיס את החומר הזה והוא הופך לחלק אפילו יותר.

זה אולי תמים מצידי לשאול.. אבל, אין מישהו שאמור לדאוג לבטיחות כל משתמשי הדרך, כולל אלה שמשתמשים בה על שני גלגלים?

הרי על כל צעצוע שמיובא לארץ מסין יש תו תקן של בטיחות, על כל בניה של מלונה בחצר יש צורך באישורים, בדיקות וביורוקרטיות שכל מטרתן (חוץ מלפרנס פקידי מדינה) זה לוודא שהכל נעשה באופן הכי בטיחותי על מנת שלא להעמיד בסכנה או בספק סכנה אף אדם, שלא לומר אף בעל חיים... אז איך דבר כזה, שהוא חד משמעית מהווה סכנה לרוכבי דו"ג, ועוד בעיקולים חדים, איך זה הופך לשיטה כל כך נפוצה לסתום סדקים באספלט??

אם יש כאן איזה מהנדס אזרחי שיוכל לענות על זה... אני אשמח.

Vaderom
09-06-2016, 16:05
יש לי ניסיון מר עם דבר כזה דווקא ביום ממש חם. מסתבר שהחום ממיס את החומר הזה והוא הופך לחלק אפילו יותר.

זה אולי תמים מצידי לשאול.. אבל, אין מישהו שאמור לדאוג לבטיחות כל משתמשי הדרך, כולל אלה שמשתמשים בה על שני גלגלים?

הרי על כל צעצוע שמיובא לארץ מסין יש תו תקן של בטיחות, על כל בניה של מלונה בחצר יש צורך באישורים, בדיקות וביורוקרטיות שכל מטרתן (חוץ מלפרנס פקידי מדינה) זה לוודא שהכל נעשה באופן הכי בטיחותי על מנת שלא להעמיד בסכנה או בספק סכנה אף אדם, שלא לומר אף בעל חיים... אז איך דבר כזה, שהוא חד משמעית מהווה סכנה לרוכבי דו"ג, ועוד בעיקולים חדים, איך זה הופך לשיטה כל כך נפוצה לסתום סדקים באספלט??

אם יש כאן איזה מהנדס אזרחי שיוכל לענות על זה... אני אשמח.

זה עדיף מלא לסתום אותם.
זה לא אופטימלי אבל סביר למדי. אף אחד לא הולך לסלול את הכביש הזה מחדש בגלל כמה סדקים.
תשתדל לבחור קו שמאפשר לך להמנע מלהיות עליהם בהטיה חריפה (זה אפשרי) והחיים לא נוראיים כ"כ.
ולא, כביש בית אריה זה לא כביש להתגרזן. הוא מגניב וכיפי והנוף יפה והעיקולים מזמינים אבל הוא מסוכן, האספלט גרוע, הבני דודים לא רואים בעיניים ואתה אף פעם לא יודע מה יקפוץ עליך.

odesa
09-06-2016, 19:17
לתחושתי, בכביש הזה ספציפית, בפירוש היה עדיף שלא לסתום את החריצים האלה.

בלתי אפשרי, גם אם ארצה, לבחור קו ולשמור עליו בזמן הטיית האופנוע כיוון שהפסים האלה נראים כאילו שילד קיבל רשות להשתולל עם המתיז של הצבע השחור ופשוט צייר על הכביש רשתות, שתי וערב, ישר והפוך לאורך ולרוחב כל הנתיב.

ולא, לא מדובר ממש בבית אריה, מדובר בכביש שמערבית למחסום רנטיס, בואכה בית אריה, כיוון שהוא מערבית למחסום, לא נתקלים שם ב"בני דודים" עם לוחיות זיהוי לבנות שמשתוללים על הכביש כאילו אין מחר.

ועדיין, הוא אכן היה מגניב וכיפי, (על הנוף אפשר להתווכח) ועד ה"טיפול" הזה שעשו לו הוא סיפק ביטחון והנאה ואיכות האספלט הייתה סבירה לגמרי. בלי "להתגרזן"

Vaderom
09-06-2016, 23:52
לתחושתי, בכביש הזה ספציפית, בפירוש היה עדיף שלא לסתום את החריצים האלה.

בלתי אפשרי, גם אם ארצה, לבחור קו ולשמור עליו בזמן הטיית האופנוע כיוון שהפסים האלה נראים כאילו שילד קיבל רשות להשתולל עם המתיז של הצבע השחור ופשוט צייר על הכביש רשתות, שתי וערב, ישר והפוך לאורך ולרוחב כל הנתיב.

ולא, לא מדובר ממש בבית אריה, מדובר בכביש שמערבית למחסום רנטיס, בואכה בית אריה, כיוון שהוא מערבית למחסום, לא נתקלים שם ב"בני דודים" עם לוחיות זיהוי לבנות שמשתוללים על הכביש כאילו אין מחר.

ועדיין, הוא אכן היה מגניב וכיפי, (על הנוף אפשר להתווכח) ועד ה"טיפול" הזה שעשו לו הוא סיפק ביטחון והנאה ואיכות האספלט הייתה סבירה לגמרי. בלי "להתגרזן"

לא הייתי שם מעל חודשיים, אולי אני לא זוכר.
אעבור שם בהזדמנות, נראה כמה רע המצב.
בפעם האחרונה שהייתיי שם היה אפשר לרכב שם בקצב תיור מהיר בלי יותר מידי בעיות.

Ami
10-06-2016, 10:05
זה עוד מראה על גישה תחזוקתית כל שהיא. אזור מחלף קסם יש סדקים עמוקים ברוחב של גלגל קדמי. כניסה לכזה סדק תפיל בוודאות את האופנוע. לאחרונה התחילו למלא את הסדקים בחומר שנראה כמו בטון. אחרי כמה זמן גם הוא התחיל לשקוע

odesa
23-06-2016, 14:34
http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/532006

מקפיץ

nimi9
23-06-2016, 15:22
אחרי שעברתי שם בסופשבוע האחרון אני אעיד שמשהו שם בהחלט השתבש. המילוי שבתוך החריצים יוצא ממנו ויוצר גבשושיות שגורמות לקדמי "לרחף" מעל האספלט ולאבד חלק גדול מן ההיגוי. התחושה היא לא נעימה. בכל מקום אחר המילוי הזה לא מתקרב בכלל למה שמורגש שם.
מומלץ לנסוע שם ביתר זהירות.

Sent via Tapatalk

m.c.
23-06-2016, 16:00
יצא לי השבוע לרכב שם בדרך לתחנת דלק ברנטיס וחזור לשטח על הדו"פ החמוד שלי
הייתי די קרוב להחלקה לא נעימה (אמנם עם שטח אבל...) עם זאת שאני מכיר את הכבישים האלה כמעט כמו הכף יד שלי.
חייב להודות לרוכב טימקס שעצר ושאל אם הכל בסדר שנייה לאחר מכן:thankyou: אחוות רוכבים זה כיף!

odesa
21-08-2016, 17:18
מקפיץ!

היום חזרתי לכביש המדובר לאחר 4 שבועות מילואים.

הופתעתי ושמחתי לראות כביש חדש, שחור ונקי.

לא היה לי מושג שחברת "נתיבי ישראל" מפנקת את המילואימניקים עד כדי כך!

תודה!

MasterOz
21-08-2016, 17:32
אל תפתח פה...עוד יבקשו ממך מס שימוש.
או שיחכו שם שוטרים...במטרה שתשלם את הסכום הגבוה מבין שניהם.

קסד
21-08-2016, 17:40
עצוב שהכביש נגמר בקידוח. לרוב המוחלט מאיתנו לפחות.
בימים טובים הייתי מתחבר ממנו לחמש, ובימים עוד יותר טובים דרך חלמיש ביר זית שישים תפוח כביש אלון.

eran1100
21-08-2016, 21:36
נאמר לנו כי בעתיד יעשה "טיפול שורש" בבעיה וכי ישימו דגשים והנחיות חדשות על מנת שלא יהיו קטעי כביש עם מספר רב של תיקונים אלו בידיעה שהם עלולים לגרום לאיבוד אחיזה של צמיגי האופנוע.

http://motorcycle.org.il/site/?p=1291

odesa
22-08-2016, 18:00
עצוב שהכביש נגמר בקידוח. לרוב המוחלט מאיתנו לפחות.
בימים טובים הייתי מתחבר ממנו לחמש, ובימים עוד יותר טובים דרך חלמיש ביר זית שישים תפוח כביש אלון.

חבר, שום דבר לא השתנה.

עדיין אפשר להתחבר ממנו לכביש חמש ועדיין אפשר להגיע ממנו לחלמיש ומזרחה, לגבעות שילה ולכביש אלון.
אני אישית עושה זאת על בסיס יומי.

קסד
22-08-2016, 19:57
חבר, שום דבר לא השתנה.

עדיין אפשר להתחבר ממנו לכביש חמש ועדיין אפשר להגיע ממנו לחלמיש ומזרחה, לגבעות שילה ולכביש אלון.
אני אישית עושה זאת על בסיס יומי.

אלוף אתה!
תן טיפים של אלופים.
בפעם האחרונה עצרתי לסיגריה בחלמיש והש"ג סירב לשחרר אותי. מרוב דאגה.

odesa
23-08-2016, 15:31
אלוף אתה!
תן טיפים של אלופים.
בפעם האחרונה עצרתי לסיגריה בחלמיש והש"ג סירב לשחרר אותי. מרוב דאגה.

כנראה נפלת על ש"ג פולני... הוא לא אמר לך במקרה שקר מידי לרכיבה ושתשים עליך עוד סוודר?

או שאולי זה היה במקרה ביום שישי בצהריים, בשעת ההפגנה הקבועה של חברי הכפר הסמוך עם פעילי שמאל, אבנים, רימוני הלם, גז וכל העסק הזה...?

אחרת, באמת שאני לא מכיר מציאות כזו של פחד לצאת לכביש, בטח לא של כאלה שגרים שם.

אני בטוח שאותו ש"ג שדאג לך, מאפשר לבת שלו בת ה-15 לנסוע בטרמפים מהישוב למודיעין ולאזור ובחזרה.

קסד
23-08-2016, 15:43
אכן ג'ומעה פיאל ד'והור והש"ג היה בשא"ש סדיר.
תודה על האינפו. על מה אתה רוכב? (לא חייב דגם. כ"ס ומהירות שיוט יספיקו)
אני מוגבל (זתומרת הכלי. בכ"ס ובמהירות השיוט) ולכן קצת מודאג.
עשית לי מאנצ'יס.

odesa
24-08-2016, 08:20
אני רוכב על KLE זקן וטוב. משתדל לא לתת בגז יותר מדי, בייחוד לא בכבישים האלה.

הסיכוי שמונית פלסטינית תפתיע אותך ממול בנתיב שלך, תוך שהיא עוקפת סמי-טריילר בפס לבן, גבוה הרבה יותר מהסיכוי לאירוע בטחוני ו/או זריקת אבנים.

hagayg
25-08-2016, 23:54
בתור אחד שעושה את הכביש הזה על בסיס הנע בין יומי לשבועי (עובד באמצע הכביש הזה), הכביש לאחרונה תוקן ברובו, או לפחות בקטע הבאמת מסוכן עם העיקולים החדים.
חייב לציין שכן, זה היה פחד אלוהים לצאת שם בשעות הערב החשוכות עד מאוד לא מזמן...