מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : תהייה לגבי מחירי הארלי דווידסון משומשים

sorvall
09-06-2016, 22:12
שלום לכולם.

לאחרונה אני בוהה ביד 2. אחד הכיוונים שחשבתי עליו הוא הארלי.
המחירים לכלים משומשים כאלה הם לא פחות ממדהימים בעיני. על כלים בני 20 מבקשים 80K כשכלים בני 2 מוצעים ב100K ובאופן כללי אין כלים המוצעים במחירים הנמוכים מ40-45K ולא משנה שנת הייצור של האזמפלר.

אני לא מכיר את הנישה הזו. יכול להיות שיש הצדקה למחיר והכלים מושקעים. ברור לי גם שכלי כזה קונים מהלב ולא מהראש.
אני גם לא מבקר את עצם דרישת המחירים אלא תוהה, האם אלו המחירים שבהם נסגרות גם עסקאות בנישה הזו?
מישהו כאן קנה\מכר הארלי משומש לאחרונה ויוכל לחלוק קצת על מצב השוק של אופנועים אלה?

תודה

חנןJeepolog
09-06-2016, 22:29
קניתי באיביי. פאט בוב 85.
יצא כולל הכול כ62000 ש"ח.

http://imageshack.com/a/img910/4884/C9gnZ0.png

http://imageshack.com/a/img673/2668/sAbUg9.jpg

http://imageshack.com/a/img923/629/hXGQgz.png

השושנים
10-06-2016, 08:01
מחירי האופנועים בארץ לא משקפים דבר ואין להם שום קשר למציאות.

זה מתחיל שאין מחירון הוגן ואמתי, ומחירון יצחק לוי אינו משקף באופן אמיתי ומהיר את השוק.

קבוצות מסויימות כגון מוכרי BMW והארלי קבעו עד דעת עצמם מחירון הגבוה ממחיר השוק אבל כל עוד יש כאלה שמוכנים לשלם מחירים דמיוניים על אופנועי שחוקים השוק ממשיך לחיות.

בחדרי חדרים סכום העיסקאות נמוך מהנדרש והרבה פעמים המוכר נתקע עם האופנוע הרבה מאד זמן עד למכירה.

אין שום הצדקה לשלם מחיר גבוה כל כך גם אם המוכר ישוויץ ב-"שיפורים" "תוספות" וכד'.

האופציות השפויות להביא אופנוע אספנות מחו"ל על כל החסרונות שלו. או להגיע עם מזומן למוכר להציב רף קשיח ולקוות לטוב.

Eran_k
10-06-2016, 19:18
אני חושב שכל עוד היה רק טיפטוף של הארלים לארץ בגלל יבוא איטי או לא קיים ותימחור מוגזם - זה גם הוביל למחירי משומשים גבוהים
מזה כשנתיים יש יבואן חדש ופעיל שגם הוריד את המחירים לרמה הגיונית יותר, לא אסחף ואומר מחירים נמוכים.
בסופו של דבר זה יחלחל גם לשוק המשומשים, בינתיים כל החיים בסרט שחושבים שימכרו הארלי בן 20 או יותר (לא אספנות עדיין) במחיר שהוא כמעט כמו של חדש נשארים תקועים עם האופנועים שלהם.
במקרה אני גם עוקב כי משעשע ברעיון של הארלי ורואה כמה זמן המודעות ביד 2 ממשיכות לרוץ

sorvall
10-06-2016, 20:07
תודה על התגובות.

חנן, במקרה שלך המחיר מובן. אני גם יכול להבין למה על CB400 84 מיבוא מבקשים 30K ועל CB500 94 שמור יבקשו 15-17K. בהארלי זה לא כך. על אופנועים מודל 94-96 מבקשים כמו על האופנוע שאתה קנית (אחרי מיסים והוצאות נלוות). וזה בדיוק מה שלא ברור לי.

שושני, זה באמת מזכיר את השוק של הב.מ.וו. וגם שם יש מודעות שרצות הרבה זמן.

מעניין בכמה באמת נסגרות עסקאות על הארלי.

השושנים
11-06-2016, 08:00
אם יש לך סבלונות כמה חודשים, תגלה מחירים חדשים לגמרי...

ilang
11-06-2016, 11:08
פותש הארלי קנה באמריקה.
אן שום הצדקה למחיר .
יש לך משהו נגד יפניות.?
או איטלקיות?.

motorhead
13-06-2016, 15:16
מרבית ההארלים משודרגים בתוספות של עשרות אלפי שקלים . (על שלי לדוגמא רק האגזוזי v&h שלי שווים 10K, יכול למכור אותם יד2 בפחות משבוע)
ככל שהאופנוע יותר ישן יש עליו יותר תוספות.. הסיבה היא כי לוקח זמן לשים שטויות על האופנוע .
אנשים מחליפים אגזוזים, כסאות, בולמים, גלגלים, מזלגות, כידונים, ספידומטר, שיפורי מנוע הזרקה ועוד.

גם אני חיפשתי פעם הארלי ישן ולא מצאתי כלום במחיר שפוי, לכן קניתי חדש .
עם זאת, כבר השקעתי עליו לא מעט כסף, ישנם דברים שקשה לקנות גם אם יש לך את הכסף.

שיהיה בהצלחה ברכישה מקווה שתצטרף בקרוב למועדון רוכבי הארלי דווידסון ישראל.

Ami
13-06-2016, 15:33
מנסיעת מבחן על אחד, לדעתי השווי שלהם הוא לפי ק"ג ברזל

השושנים
13-06-2016, 17:05
מרבית ההארלים משודרגים בתוספות של עשרות אלפי שקלים . (על שלי לדוגמא רק האגזוזי v&h שלי שווים 10K, יכול למכור אותם יד2 בפחות משבוע)
ככל שהאופנוע יותר ישן יש עליו יותר תוספות.. הסיבה היא כי לוקח זמן לשים שטויות על האופנוע .
אנשים מחליפים אגזוזים, כסאות, בולמים, גלגלים, מזלגות, כידונים, ספידומטר, שיפורי מנוע הזרקה ועוד.

גם אני חיפשתי פעם הארלי ישן ולא מצאתי כלום במחיר שפוי, לכן קניתי חדש .
עם זאת, כבר השקעתי עליו לא מעט כסף, ישנם דברים שקשה לקנות גם אם יש לך את הכסף.

שיהיה בהצלחה ברכישה מקווה שתצטרף בקרוב למועדון רוכבי הארלי דווידסון ישראל.

מסכים עם כל מילה, אבל...אופנוע קסטום מולבש על פי העדפותיו, אהבותיו וסטיותיו של בעליו.

העניין הוא שהם לא בהכרח גם העדפותיו של הבעלים הבא, מה גם שלאחר תקופה גם לתוספות יש
בלאי והזדקנות, למה הבעלים החדש צריך לשלם את מחיר הגחמה של הבעלים הקודם?

הכלים האלה פונים לשוק מצומצם וצר (בניגוד לארה"ב ששם השוק הוא אין סופי....וגם המבחר.)

ועם כל הכבוד (ויש המון כבוד) מנועי ההארלי בתחזוקה לא נכונה לא שורדים היטב לצערי.

יצא לי לראות הארלים שבכל מקום אחר בעולם היו מוצעים לחלפים או לברזל, שהבעלים כאן לא התבלבל
ודרש מחיר של אופנוע חדש, למרות הנזילות האלתורים והעשן הכבד.

כנראה משהו בטלטולים וריח השמן השרוף דופק להם את ההיגיון....

רוכב על 2
14-06-2016, 14:01
מסכים עם כל מילה, אבל...אופנוע קסטום מולבש על פי העדפותיו, אהבותיו וסטיותיו של בעליו.

העניין הוא שהם לא בהכרח גם העדפותיו של הבעלים הבא, מה גם שלאחר תקופה גם לתוספות יש
בלאי והזדקנות, למה הבעלים החדש צריך לשלם את מחיר הגחמה של הבעלים הקודם?

הכלים האלה פונים לשוק מצומצם וצר (בניגוד לארה"ב ששם השוק הוא אין סופי....וגם המבחר.)

ועם כל הכבוד (ויש המון כבוד) מנועי ההארלי בתחזוקה לא נכונה לא שורדים היטב לצערי.

יצא לי לראות הארלים שבכל מקום אחר בעולם היו מוצעים לחלפים או לברזל, שהבעלים כאן לא התבלבל
ודרש מחיר של אופנוע חדש, למרות הנזילות האלתורים והעשן הכבד.

כנראה משהו בטלטולים וריח השמן השרוף דופק להם את ההיגיון....

לשאלתך - כי יש מי שמוכן לשלם.
זה בדיוק כמו שוק המכוניות, יש פער ע צ ו ם בין מה שמבקשים למה שבסוף מוכרים.
בסופו של יום כשהמוכר נתקע מספיק זמן הוא מוריד את המחיר למחיר שפוי.
צריך רק סבלנות
אה... וגם שלא יבוא פראייר אחר ויקנה במחיר לא שפוי

השושנים
15-06-2016, 07:46
זה בדיוק, מדובר בסוג של קרטל שקבוצת לחץ החליטה שהיא לא מורידה מחירים בשביל לשמור על כולם.
וזה די עובד מעט מאד עסקאות מתבצעות במחיר המבוקש, למרות שכל הצדדים מספרים על עסקאות
דמיוניות לשמר את השוק גבוה. גם הקונה וגם המוכר.

ותמיד יש את הפראייר המתלהב התורן, שקונה עגלה במחיר דמיוני....

השושנים
15-06-2016, 07:47
ויש את יצחק לוי שחי בללה לנד.

dansharon
15-06-2016, 08:27
אתם כל הזמן אומרים פראיר תורן, ואני לא ממש מסכים איתכם, כן המחירים של הארלים בארץ יקרים...
אבל גם לשתות בירה בארץ עולה פי 3 מחו"ל וגם להשכיר דירה, גם דלק גם אוכל הכל יותר יקר פה.
ואי אפשר להגיד שהארלי הוא כמו עוד כלי, ד"א פותח הדיון במחירים שראית אולי שווה לך לקפוץ ליבואן בארץ לראות אם יש איזה מבצע על כלי חדש.

Jack_R1
15-06-2016, 16:12
אבל גם לשתות בירה בארץ עולה פי 3 מחו"ל וגם להשכיר דירה, גם דלק גם אוכל הכל יותר יקר פה.
ואי אפשר להגיד שהארלי הוא כמו עוד כלי

נראה שאתה חי בלה-לה-לנד, לא בארץ. תנסה רגע לשכור דירה במרכז LA, ספר לי אם במרכז ת"א משלמים פי 3. רגע, אולי במרכז נו יורק. עזוב, במרכז מינכנן. לא יצא... אה, לא חשבתי.
על הדרך גש תאכל איפשהו. פעם אחרונה שבדקתי, מחיר השווארמה בארץ זהה למחיר הדונר בפרנקפורט ולא שונה ממחיר ההמבורגר בקליפורניה.

ולנושא: כן, הרלי הוא כמו עוד כלי. כמעט. הוא בנוי מברזל, פלסטיק וגומי, הוא רוטט, הוא נוסע על 2 גלגלים ונכנס תחת הגדרה של "אופנוע קאסטום מצוי". הסיבה היחידה שהופכת אותו להיות "לא עוד כלי" היא התפיסה האנושית של המתלהבים. הוא סמל סטטוס מובהק, כמו טימקס, כמו שעון יוקרה. זה הערך הכמעט יחיד שלו. וכמו הרבה סמלי סטטוס אחרים בארצנו, שהיא לא יקרה במיוחד אבל מלאת אנשים שלא מבינים כלום ומלאים בסטיגמות (ואלה הם הקהל הטוב ביותר של סמלי סטטוס), הוא מתומחר גבוה. מי שמשלם את הסכומים הלא שפויים - משלם על הסטטוס, לא על הכלי.

uriar
15-06-2016, 18:50
נראה שאתה חי בלה-לה-לנד, לא בארץ. תנסה רגע לשכור דירה במרכז LA, ספר לי אם במרכז ת"א משלמים פי 3. רגע, אולי במרכז נו יורק. עזוב, במרכז מינכנן. לא יצא... אה, לא חשבתי.
על הדרך גש תאכל איפשהו. פעם אחרונה שבדקתי, מחיר השווארמה בארץ זהה למחיר הדונר בפרנקפורט ולא שונה ממחיר ההמבורגר בקליפורניה.

אז עכשיו אנחנו משווים בין תל אביב ל-LA? תל אביב יותר קרובה לנווה ירק מאשר לניו-יורק....

Jack_R1
15-06-2016, 19:35
אז עכשיו אנחנו משווים בין תל אביב ל-LA? תל אביב יותר קרובה לנווה ירק מאשר לניו-יורק....

Don't get me started.
אולי תרצה שאשווה למחירים במוסקבה? זה יעשה לך חיים יותר קלים? זה יהיה רק יותר גרוע, לדעתי אפילו LA מפסידה שם.

בוא נחזור להרלי והסיבה שגובים עליהם מחיר גבוה שנראה בלתי סביר (אבל נזכור ש"סביר" זה בעיניי המתבונן).

רוכב על 2
15-06-2016, 21:00
ולנושא: כן, הרלי הוא כמו עוד כלי. כמעט. הוא בנוי מברזל, פלסטיק וגומי, הוא רוטט, הוא נוסע על 2 גלגלים ונכנס תחת הגדרה של "אופנוע קאסטום מצוי". הסיבה היחידה שהופכת אותו להיות "לא עוד כלי" היא התפיסה האנושית של המתלהבים. הוא סמל סטטוס מובהק, כמו טימקס, כמו שעון יוקרה. זה הערך הכמעט יחיד שלו. וכמו הרבה סמלי סטטוס אחרים בארצנו, שהיא לא יקרה במיוחד אבל מלאת אנשים שלא מבינים כלום ומלאים בסטיגמות (ואלה הם הקהל הטוב ביותר של סמלי סטטוס), הוא מתומחר גבוה. מי שמשלם את הסכומים הלא שפויים - משלם על הסטטוס, לא על הכלי.

100% נכון.
הימאהה xvs1300 (ואחיו הגדול ה - 1900 שלא נמכר בארץ) יוצרו לשוק האמריקאי ובכוונה תחילה הלוק שלהם מחקה את ההארלי. הם גם הסתירו בכוונה את הלוגו מאותה הסיבה.
האופנועים האלו עולים על ההארלי בכל פרמטר אפשרי (ובוודאי בנוחות הנסיעה) אבל נמכרים במחיר זול בהרבה בגלל סמל הסטאטוס.
אני חולה על קאסטום, אבל כמו שאמר לי פעם מוכר בחנות אופנועים, אם תעלה על קאסטום יפני אתה לעולם לא תוכל לנסוע על הארלי אחרי זה. זה פשוט מרגיש כמו טרקטור.

מי שלא רוצה לראות את זה ולשלם מחירים דמיוניים על כלי שפשוט לא שווה את זה שישלם את המחיר.
ואני עוד לא נכנס לתקופה של לפני כשני עשורים, כשהחברה הייתה בבעלות שונה והאופנועים שלהם היו כל כך גרועים, שכמעט הביאו לפשיטת רגל שלהם.
אני גם די בטוח שרוב אלו שמסונוורים מהסמל לא באמת בודקים, ומשלמים על אופנועים מהשנים האלו בלי לדעת על מה הם משלמים.

זה מזכיר לי סיפור קטן מעולם הרכב - בעל הבית של החברה שאני עובד בה אוהב מכוניות יוקרה. אז הוא קנה פורשה. בהתחלה הוא הראה אותה לכל מי שרק רצה לראות אותה ועשה סיבובים לכל מי שביקש.
האמא של הסמל סטאטוס.
אחרי שנה שכל פעם שהוא היה צריך מוסך הוא היה צריך לשלוח את הרכב מהצפון למרכז וכל חלק היה צריך להזמין במיוחד והוא היה עם חלופי חודש, נמאס לו מהסמל והוא מכר אותה.
בסוף גם לסמל סטאטוס יש מחיר.

לבריאות.

uriurile
16-06-2016, 10:41
אני תוהה בקול רם לכמה מהמגיבים כאן יש בכלל הארלי.

מבחינת מחירים. המחירים של כלי הרכב בארץ בכללי ולא רק בקשר להארלי הם במפתח של בערך פי שמונה מארצות הברית. על כל 1000$ עלות כלי שם תשלמו אחרי הובלה מכס מיסים מע"מ וכולי 8000 ש"ח. אם יש טענה אז היא למדינה ולקופתה המדולדלת ולא ליבואנים או לחברות המיצרות. אז נמחק את הנושא הזה כמשהו שקשור לא דווקא להארלי.

למה הארלי ישנים כל כך יקרים? כי מי שקונה הארלי מעריך את הכלי ומוכן לשלם עבורו. ויש לזה הרבה סיבות טובות. קודם כל זה קאסטום שזה בעברית מותאם אישית. כשהארלי יוצא מהחברה הוא ערום וכל בעל כלי משנה ומוסיף כרצונו. בהארלי שלי למשל יש תוספות במעל 40,000 ש"ח וזה כל היופי, כל הארלי שונה לחלוטין מחברו בהתאם לאופי הרוכב. בכלי שלי הגדלתי מנוע מ 883 ל 1200, החלפתי אגזוזים, כידון, ברקס אחרוי, כבלים, קלאץ. הוספתי סיסי בר, סבל, כיסא טורינג, מחשב מנוע, רגליות hughway, מגן מנוע, שעון טורים, שעון הילוכים, רדיאטור שמן והרשימה חלקית כי לא כללתי את כל הדברים הקטנים. אין שום קשר בין מחיר האופנוע שלי היום למחירו במחירון.

ולסיום וכתשובה לקטניי האמונה שמעלי, אם זה האופנוע הכי נמכר בעולם כבר שנים רבות וכל כך הרבה מוכנים לשלם עבורו גם כאן בארץ זה סימן שיש דברים בגו. שנאמר, אם עשרה אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון.

מצמץ
16-06-2016, 11:21
ולסיום וכתשובה לקטניי האמונה שמעלי, אם זה האופנוע הכי נמכר בעולם כבר שנים רבות וכל כך הרבה מוכנים לשלם עבורו גם כאן בארץ זה סימן שיש דברים בגו. שנאמר, אם עשרה אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון.

תרשה לי לחלוק עליך במקצת... עם כל הכבוד שיש להארלי (ולמרות הביקורות שלטעמי הן אובייקטיביות - יש כבוד), בסופו של יום הארלי בארה״ב זה להיות פטריוטי וחלק מקאלט כאשר שיקולי אמינות, איכות וכיו״ב לא באמת משחקים תפקיד ברכישה.

יתרה מכך, כשיש לך טכנולוגיה פשוטה, סביר להניח שאם תרכב ותתקע בחור, לא תזדקק למכונאי מומחה ולחלפים כמו ב- R1 דנדש ואפילו יש מצב תוכל למצוא חלף ולתקן את האופנוע לבדך. כך שמדובר בכלי שבאמת אפשר לרכב עמו על פני ארה״ב ללא חשש.

לגבי ישראל, אני מעריך (שלא מתוך ידיעה), שיש משהו קוסם בכך שיש לך אופנוע קאלט מווברץ ורעשני שנראה ביזנס ליד צעצועים פלסטיים אפורים שהם הרוב המוחלט על הכביש.

האם זה מצדיק את הפרמיה במחיר? לא בטוח, אבל מדובר ברכישה אמוציונאלית ולא פונקציונאלית-כלכלית .

השושנים
16-06-2016, 12:15
לדבר על "הארלי" זה כמו לדבר על "אירופה".

איזה הארלי, איזה שנה, איזה סגנון?

הארלי מייצרת יותר ממאה שנה אופנועים, חלקם נדירים ומיוחדים וחלקם פשוטים למדינות העולם השלישי.

הפלטפורמה הבסיסית יכולה לקבל אין סוף שדירוגים וסגנונות.

כמו לכולם יש להם עדות מעריצים, ומכירות בעשרות מליונים.

יש המון סיבות למה לקנות הארלי והמון סיבות למה לא לקנות.

הארלי הוא לא אופנוע לכל אחד אבל כל אחד יוכל למצוא הארלי כלבבו.

החברה לא מוכרת רק אופנוע, החברה מוכרת תדמית, היסטוריה, ואופי מסוים.

הארלי מתאים לכל אחד אבל לא כל אחד מתאים להארלי!

מי שאוהב הארלי יודע למה ומי שלא לא.

Jack_R1
16-06-2016, 13:09
= סמל סטטוס \ מקדם פוזה. תדמית זאת המילה הנכונה, תודה על הדיוק.

Jack_R1
16-06-2016, 13:13
בכלי שלי הגדלתי מנוע מ 883 ל 1200, החלפתי אגזוזים, כידון, ברקס אחרוי, כבלים, קלאץ. הוספתי סיסי בר, סבל, כיסא טורינג, מחשב מנוע, רגליות hughway, מגן מנוע, שעון טורים, שעון הילוכים, רדיאטור שמן והרשימה חלקית כי לא כללתי את כל הדברים הקטנים. אין שום קשר בין מחיר האופנוע שלי היום למחירו במחירון.

אתה יכול למצוא הרבה אופנועי ספורט עם שדרוגים בסכומי כסף דומים. הטעיון הזה להצדקת מחיר גבוה באופן חריג של כלי ישן לא מחזיק מים. מיעוט של כלים ישנים על הכביש והביקוש שלהם - אולי כן, אבל על הביקוש כבר נכתב מספיק.

ותודה לשושנים על המילה. כשקונים הרלי - קונים תדמית, לא אופנוע. זה ללא ספק יפה שהחברה הצליחה לייצר ולתחזק את התדמית הזאת במשך השנים, אבל לשאלה "למה על הרלי ישן משלמים כמויות כסף לא סבירות ביחס לאופנועים ישנים אחרים" - זאת התשובה הכי סבירה וקשה מאוד להתכחש לזה (אלא אם אתה רוכב על הרלי וסבור ש"אין כמו הרלי", ובמקרה הזה כל הדיון מיותר, כי קריטריון הסבירות משתנה).

נ.ב. לא צריך להיות בעל הרלי כדי לראות את הנ"ל, אולי ההיפך הוא הנכון - אם אתה בעל הרלי, אתה בהכרח מהסוג שלא רואה את הנ"ל. אחת הסיבות שאין לי הרלי, וכנראה הסיבה המרכזית, זה בגלל שתדמית שנמכרת בכסף יוצרת אצלי אנטי קשה. דווקא מבחינת סוג אופנוע, קרוזר זה כנראה האופנוע היחיד שאני יכול לשרוד עליו מבלי להיכנס לפינות שקשה לצאת מהן.

השושנים
16-06-2016, 13:32
https://www.youtube.com/watch?v=vlZ4ONTb9i0

זה מה שהארלי מוכרים (פרסומת רשמתי של החברה) תקשיבו טוב טוב למילים-אמן!

motorhead
16-06-2016, 15:47

בארה"ב (והייתי מספיק בשביל לדעת) הארלי לא נחשב אופנוע יוקרה אלא אופנוע פשוט.
דוקאטי מאידך, בארה"ב, הוא כמו פורשה בארץ- מחירים גבוהים והתלהבות משוגעת.

הארלים בארה"ב מתחילים מ7 אלף דולר חדשים עד 40 אלף דולר ליקרים.

בקשר לסטטוס, רכבת פעם על הארלי? סתם להשמיץ? אני רכבתי והייתי בעלים של אופנועים ספורט, טיור ואופרוד .. והיום יש לי בין היתר גם הארלי.
הארלי זה משהו אחר לגמרי.
המנוע, ההרגשה של הרכיבה, התנוחה, המהירות הנמוכה עם הגרגור הכועס אין שום דבר דומה לו.

אז אתה בא וקורא לאוכלוסיה שלמה של רוכבים שהם לא מבינים כלום באופנועים? איזה אמירה שחצנית וחסרת הבנה.

המחירים שלהם היום סבירים ביותר ביחס לאופנועים אחרים ויש אפילו מבחר אופנועי דלי תקציב.
הסיבה למחירים הגבוהים הישנים היא כי לא היה יבואן פעיל ובזמנים הקצרים שהיו הם לא תפקדו והתחלפו הרבה.

אני לא יחצן של הארלי אבל מעצבן אותי לקרוא תגובות בורות של אנשים.

Jack_R1
16-06-2016, 20:16
בקשר לסטטוס, רכבת פעם על הארלי? סתם להשמיץ? אני רכבתי והייתי בעלים של אופנועים ספורט, טיור ואופרוד .. והיום יש לי בין היתר גם הארלי.
הארלי זה משהו אחר לגמרי.
המנוע, ההרגשה של הרכיבה, התנוחה, המהירות הנמוכה עם הגרגור הכועס אין שום דבר דומה לו.

אז אתה בא וקורא לאוכלוסיה שלמה של רוכבים שהם לא מבינים כלום באופנועים? איזה אמירה שחצנית וחסרת הבנה.

כן, רכבתי על הארלי. זה קרוזר. לא מצאתי בו שום דבר שונה במיוחד מכל קרוזר V-TWIN אחר גדול וכבד, ולא רכבתי על הרבה מהם, מודה, לא סוג האופנוע שעניין אותי לעומק בזמנו (לא שעכשיו הוא מעניין אותי יותר, אבל עכשיו אני אולי יודע להעריך קרוזרים יותר, בתור אופנוע שאפשר לרכב עליו רגוע גם אם אתה לא באמת רגוע). כן, הוא מרעיש ורועד. רגע, אבל גם גוצי עתיק מוסב לקרוזר שרכבתי עליו היה כבד, מרעיש ורועד. כנראה שאני באמת לא מבין כלום, כי אני לא מצליח להבדיל בין "רמת המיוחדות" שלהם. אני מנסה להשוות את הגוצי שרכבתי עליו למשהו, עם המנוע המיוחד שלו, לא מצליח. כנראה אני לא מבין כלום, והוא כמו כל שאר האופנועים, אבל הארלי - הוא שונה ומיוחד. אוקיי.

הממ, תן לי עוד רגע, הזכרת את דוקאטי. אתה אומר שלמשל, דוקאטי מצוי (קח כל דגם רצוי - הרי אנחנו מדברים על "הארלי" בלי לציין דגמים, אז נשווה ל"דוקאטי" בלי דגמים, בהתבסס רק על קונפיגורציית מנוע) - יש משהו דומה לו, הגרגור שלו לא מיוחד, ההרגשה של המנוע שלו לא שונה מכל דבר אחר (למרות שהוא בהחלט שונה מרוב האופנועים האחרים), אבל הארלי כן?

ואחרי זה אתה עוד כותב משהו על בורות?

מעצבן אותי לקרוא תגובות של אוהדי הארלי, ורק בגלל זה מעצבן אותי הארלי, אין לי שום דבר נגד האופנועים עצמם. כבר כתבתי, אני חושב - הדבר היחיד שאולי מונע ממני שיהיה לי אחד, זה קהל הרוכבים עליו והמעריצים אותו. בערך כמו התגובה של מישהו בשרשור של טימקס. והפרסומת ששושנים צירף מדגימה את זה. יש שם משפט כזה:
"We believe the machine you sit on can tell the world exactly where you stand".
אם זה לא מכירת תדמית בכסף יקר למי שאין לו תדמית בעיניי עצמו ומחפש חפצים לבנות את תדמיתו בעזרתם - אז אני לא יודע מה זה.
ותמיד לימדו אותי שאנשים שמנסים לבנות את התדמית שלהם בעזרת חפצים שהם רוכשים ולא בעזרת יכולות שהם מפתחים או ידע שהם צוברים - אלה לא בדיוק האנשים המעניינים ביותר, שלא נגיד חסרי תוכן. אבל אולי רק אותי לימדו ככה והעולם בנוי אחרת, מי יודע.

Dresdner
16-06-2016, 22:02
תרשה לי לחלוק עליך במקצת... עם כל הכבוד שיש להארלי (ולמרות הביקורות שלטעמי הן אובייקטיביות - יש כבוד), בסופו של יום הארלי בארה״ב זה להיות פטריוטי וחלק מקאלט כאשר שיקולי אמינות, איכות וכיו״ב לא באמת משחקים תפקיד ברכישה.

יתרה מכך, כשיש לך טכנולוגיה פשוטה, סביר להניח שאם תרכב ותתקע בחור, לא תזדקק למכונאי מומחה ולחלפים כמו ב- R1 דנדש ואפילו יש מצב תוכל למצוא חלף ולתקן את האופנוע לבדך. כך שמדובר בכלי שבאמת אפשר לרכב עמו על פני ארה״ב ללא חשש.

לגבי ישראל, אני מעריך (שלא מתוך ידיעה), שיש משהו קוסם בכך שיש לך אופנוע קאלט מווברץ ורעשני שנראה ביזנס ליד צעצועים פלסטיים אפורים שהם הרוב המוחלט על הכביש.

האם זה מצדיק את הפרמיה במחיר? לא בטוח, אבל מדובר ברכישה אמוציונאלית ולא פונקציונאלית-כלכלית .

אתה מודע לזה שהארלי כבר לפני רוב היצרנים משתמשת בcan bus ? הידעת שהארלי משתמשת במערכות הזרקה מתקדמות והם גם בעלי ABS? הם ממש לא טכנולוגיה פשוטה, גם לגבי אמינות אתה מוזן משמועות, הארלי כבר שנים עברו ליצור מתקדם והאמינות השתפרה פלאים ולא נופלת מאף יצרן אחר ואפילו עוקפת כמה.

אני לא חלק מחובבי הארלי אבל וודאות ההבדל בין הארלי למקביל יפני הוא גדול ואין פה טוב או רע פשוט משהוא אחר.

מאחד שרכב אבל לא קנה

ilang
16-06-2016, 22:48
Jack - מה בן תל אביב לLA, מינכן , או ניויורק ?!
ממש לא. זה לא עניין הדיור.
זה כל עניין החיים מסביב.
הממשל לא נכנס לך לכיס כמו בללה ללנד שלנו.לא באמריקה; ולא באירופה.
המיסים על הכלים לא דומה, המטבע לא בר השוואת כוח כלל.
תשאל את החיים שם.
בכמה משכורות ניתן להגיע לאופנוע.
שלא לדבר על המבחר העצום. השוק הענק.
כי מה היא תל אביב בכלל?
מזרח תיכון חדש...

motorhead
16-06-2016, 22:50
כן, רכבתי על הארלי. זה קרוזר. לא מצאתי בו שום דבר שונה במיוחד מכל קרוזר V-TWIN אחר גדול וכבד, ולא רכבתי על הרבה מהם, מודה, לא סוג האופנוע שעניין אותי לעומק בזמנו (לא שעכשיו הוא מעניין אותי יותר, אבל עכשיו אני אולי יודע להעריך קרוזרים יותר, בתור אופנוע שאפשר לרכב עליו רגוע גם אם אתה לא באמת רגוע). כן, הוא מרעיש ורועד. רגע, אבל גם גוצי עתיק מוסב לקרוזר שרכבתי עליו היה כבד, מרעיש ורועד. כנראה שאני באמת לא מבין כלום, כי אני לא מצליח להבדיל בין "רמת המיוחדות" שלהם. אני מנסה להשוות את הגוצי שרכבתי עליו למשהו, עם המנוע המיוחד שלו, לא מצליח. כנראה אני לא מבין כלום, והוא כמו כל שאר האופנועים, אבל הארלי - הוא שונה ומיוחד. אוקיי.

הממ, תן לי עוד רגע, הזכרת את דוקאטי. אתה אומר שלמשל, דוקאטי מצוי (קח כל דגם רצוי - הרי אנחנו מדברים על "הארלי" בלי לציין דגמים, אז נשווה ל"דוקאטי" בלי דגמים, בהתבסס רק על קונפיגורציית מנוע) - יש משהו דומה לו, הגרגור שלו לא מיוחד, ההרגשה של המנוע שלו לא שונה מכל דבר אחר (למרות שהוא בהחלט שונה מרוב האופנועים האחרים), אבל הארלי כן?

ואחרי זה אתה עוד כותב משהו על בורות?

מעצבן אותי לקרוא תגובות של אוהדי הארלי, ורק בגלל זה מעצבן אותי הארלי, אין לי שום דבר נגד האופנועים עצמם. כבר כתבתי, אני חושב - הדבר היחיד שאולי מונע ממני שיהיה לי אחד, זה קהל הרוכבים עליו והמעריצים אותו. בערך כמו התגובה של מישהו בשרשור של טימקס. והפרסומת ששושנים צירף מדגימה את זה. יש שם משפט כזה:
"We believe the machine you sit on can tell the world exactly where you stand".
אם זה לא מכירת תדמית בכסף יקר למי שאין לו תדמית בעיניי עצמו ומחפש חפצים לבנות את תדמיתו בעזרתם - אז אני לא יודע מה זה.
ותמיד לימדו אותי שאנשים שמנסים לבנות את התדמית שלהם בעזרת חפצים שהם רוכשים ולא בעזרת יכולות שהם מפתחים או ידע שהם צוברים - אלה לא בדיוק האנשים המעניינים ביותר, שלא נגיד חסרי תוכן. אבל אולי רק אותי לימדו ככה והעולם בנוי אחרת, מי יודע.
אני סיימתי להגיב לשטויות שאתה כותב.
תצא תרכב קצת על אופנועים במקום על המקלדת בלהשמיץ ציבור רוכבים בלי שום ידע. (זאת ההגדרה המדויקת של בורות)

MasterOz
16-06-2016, 23:56
אני תוהה בקול רם לכמה מהמגיבים כאן יש בכלל הארלי...
למה הארלי ישנים כל כך יקרים? כי מי שקונה הארלי מעריך את הכלי ומוכן לשלם עבורו. ויש לזה הרבה סיבות טובות. קודם כל זה קאסטום שזה בעברית מותאם אישית. כשהארלי יוצא מהחברה הוא ערום וכל בעל כלי משנה ומוסיף כרצונו. בהארלי שלי למשל יש תוספות במעל 40,000 ש"ח וזה כל היופי, כל הארלי שונה לחלוטין מחברו בהתאם לאופי הרוכב. בכלי שלי הגדלתי מנוע מ 883 ל 1200, החלפתי אגזוזים, כידון, ברקס אחרוי, כבלים, קלאץ. הוספתי סיסי בר, סבל, כיסא טורינג, מחשב מנוע, רגליות hughway, מגן מנוע, שעון טורים, שעון הילוכים, רדיאטור שמן והרשימה חלקית כי לא כללתי את כל הדברים הקטנים. אין שום קשר בין מחיר האופנוע שלי היום למחירו במחירון.

אין לי הארלי - גילוי נאות - גם לא יהיה לי...לעולם.

אתה לוקח את זה יותר מידי אישי,
כשאני קורא מה כתבת...אני חושב לעצמי, נשאר רק להחליף את המנוע והכל יעבוד טוב.
זה שאתה אומר שזה האופנוע הכי נמכר בעולם, זה ממש לא אומר שהוא טוב,
1.4 מיליארד סינים אוכלים אורז, אז מה זה אומר?
500 מיליון איש ואני ביניהם, שותים עשר כוסות קפה שחור ביום...מה זה אומר?
זה שהארלי זה מותג שהדבר הטוב בו זה השיווק והתדמית, לא עושה אותו אופנוע טוב,
אף דגם שלו לא נכנס בעשיריה הראשונה באף שנת יצור, מכל מגוון האופנועים שיש בעולם בשום קטגוריה.
אז מה זה אומר...?
אתה אוהב את האופנוע שלך? מעולה.
אתה נהנה לקסטם אותו? מעולה.
אתה חושב שיש בו משהו שאחרים לא רואים? מעולה.
אל תשכח שיש עוד דעות...ואנשים שחושבים שהוא רחוק מזה.
זכותך וזכותם, אבל למה אתה מתעצבן?

יש המון סיבות למה לקנות הארלי והמון סיבות למה לא לקנות.
יש בעיקר סיבות למה לא, אין אף סיבה פרקטית ואו הגיונית למה כן.
הארלי הוא לא אופנוע לכל אחד אבל כל אחד יוכל למצוא הארלי כלבבו.
לא כל אחד, אל תכליל - אני ממש לא, תן לי בחינם ואני מוכר אותו מייד!
זה בדיוק מה שהיא עושה, מוכרת הכל...בעבר היא גם מכרה ערימה של ברזלים מקרקשים,
היום אולי יש שיפור, אבל לא מספיק כדי להגיע אפילו לרמה של חברות צעירות ממנה.
הארלי מתאים לכל אחד אבל לא כל אחד מתאים להארלי!
הארלי לא מתאים לכל אחד, זה עוד תרגום לקלישאה שהארלי מוכרת.
מי שאוהב הארלי יודע למה ומי שלא לא.
מי שאוהב הארלי לא חיב לתת לאף אחד הסברים!
אבל שלא יתעצבן אם יורדים על המותג, כי מי שלא אוהב...
כנראה רואה מה יש מעבר לטררם שכולם נופלים בו.

ראה תגובתי למעלה, אם תצליח לקרוא בלי המשקפיים הוורודים שהארלי מכרה לך.

אני סיימתי להגיב לשטויות שאתה כותב.
תצא תרכב קצת על אופנועים במקום על המקלדת בלהשמיץ ציבור רוכבים בלי שום ידע. (זאת ההגדרה המדויקת של בורות)

ואז ראיתי שבסך הכל כתבת ארבע תגובות עד היום
ואני תוהה...
האם אתה יודע מי האנשים מאחורי המקלדת?
האם אתה בעצמך, נחפז למסקנות?
האם אתה מאמין שהמחלוקת בעניין הארלי, התחילה כאן או בישראל?
עזוב, אל תענה לי...אל תתעצבן, אל תחשוב שבאים להעליב אותך או את המותג.
קבל את זה שיש כאלו שרואים פרקטיות בצורה שונה
וחושבים שהארלי הוא בסך הכל עוד אופנוע, כמו כל האופנועים...
ואפילו לא מהמוצלחים שביניהם.

MasterOz
17-06-2016, 00:06
ועוד דבר, כל אחד יכול לקרוא את זה איך שבא לו...מהכתבה הזו (http://motorbikewriter.com/what-are-most-reliable-motorcycles/) שנכתבה לפני שנה בערך.

While Japanese motorcycles are the most reliable, Victory and Harley owners are the most satisfied and happy with their bikes, according to American consumer advocacy magazine Consumer Reports.
Australian consumer advocacy magazine Choice does not have any consumer reports on motorcycles or their reliability. A spokesperson says it isn’t cost effective to test motorcycles. However, we can use this 2015 American study as a guide.

The annual USA consumer survey of the top 10 brands found similar results to last year with the Japanese marques leading the reliability stakes. Yamaha recorded the lowest failure rate for four-year-old motorcycles with 11%, followed by Suzuki and Honda (12%) and Kawasaki (15%).
American brands Victory (17%) and Harley-*Davidson (26%) were midpack, and Triumph (29%), Ducati (33%), BMW (40%), and Can-Am (42%) were the more trouble-prone brands.
Because I’m happy

However, it was a different story in the owner satisfaction or happiness stakes with a whopping 80% of Victory owners saying they would definitely buy the same bike if they were to do it all over again. Harley-*Davidson owners were also quite satisfied with 72% happy to buy another Hog, followed by Honda (70%) and all other brands well below 70%.

MasterOz
17-06-2016, 00:17
שושני...חפש את המשפט הבא בכתבה הזאת (http://www.motorcyclecruiser.com/bang-buck-cost-effective-motorcycles)

If you are going to spend a stack of money on a motorcycle, you should get something to show for it

ותחשוב...איך אומרים ביפנית, איזה מבעס זה, לא להיות אף פעם מקום ראשון.

R86
17-06-2016, 00:34
הארלי.
הארלי מבחינתי היה חוויה שונה לגמרי
ריגש אותי הרבה יותר מ B King כמו שלך עוז...לא יודע להסביר
ואני אחד שמגדיר את האופי שלי באופנועים כ״ארבע צילינדר/סוזוקי״
לעומת זאת הבמוו הנערץ מאוד בארצנו הגעיל אותי בצורה נוראית והוא הרבה יותר מהיר וחזק וכו וכו מרוב ההארלים שהכרתי
לא יודע אם זה המותג של הארלי (אבל גם לבמוו יש פאנטים דומים לא?) או הוויברציות או המבטים שאתה מקבל שאתה נכנס לחבורת אופנועים על צופר 2.20 עם זווית של 6 מעלות
ופייפים פתוחים ויושב על גאנט 300,לא יודע
אבל יש משהו חוץ מהמותג עוז ואת זה אי אפשר להסביר במילים.
אני מסכים לגבי התלונות על המחיר,הרבה זבל יש בארץ
אבל שמבקשים על עז500 מעל 10000 ונשבעים בדודה של ספתא שה15000 קילומטר הם מקוריים למה אתה יכול לצפות?
לקנות סופטייל ב30 וספורטסטר ב20? לא
אז משלמים כפול למי שיש את היכולת והרצון ולמי שאין..ממשיך לחלום
דרך אגב
אם היית עושה את הפרוייקט של זנב הפניגאלה על הקינג שלך ומוסיף גם זוג בולמים של אוהלינס ועוד כמה עשרות אלפי שקלים על תוספות והתאמות למינהם
לא היית מבקש על האופנוע שלך את ה55 (?) שבמחירון לוי יצחק
יש הרבה אנשים שמפרסמים במחיר לפי הערך הרגשי שיש להם לכלי,זה שהם לא מקבלים זה עניין אחר אבל לא לפי זה נקבע השוק.

Dresdner
17-06-2016, 00:42
ועוד דבר, כל אחד יכול לקרוא את זה איך שבא לו...מהכתבה הזו (http://motorbikewriter.com/what-are-most-reliable-motorcycles/) שנכתבה לפני שנה בערך.

While Japanese motorcycles are the most reliable, Victory and Harley owners are the most satisfied and happy with their bikes, according to American consumer advocacy magazine Consumer Reports.
Australian consumer advocacy magazine Choice does not have any consumer reports on motorcycles or their reliability. A spokesperson says it isn’t cost effective to test motorcycles. However, we can use this 2015 American study as a guide.

The annual USA consumer survey of the top 10 brands found similar results to last year with the Japanese marques leading the reliability stakes. Yamaha recorded the lowest failure rate for four-year-old motorcycles with 11%, followed by Suzuki and Honda (12%) and Kawasaki (15%).
American brands Victory (17%) and Harley-*Davidson (26%) were midpack, and Triumph (29%), Ducati (33%), BMW (40%), and Can-Am (42%) were the more trouble-prone brands.
Because I’m happy

However, it was a different story in the owner satisfaction or happiness stakes with a whopping 80% of Victory owners saying they would definitely buy the same bike if they were to do it all over again. Harley-*Davidson owners were also quite satisfied with 72% happy to buy another Hog, followed by Honda (70%) and all other brands well below 70%.

לבדוק אמינות לפי סקרים? פחות או יותר שווה לתחת כמו הסקרים של הבחירות, רוכבי הארלי מרוצים כי מכרו להם תדמית מסויימת שגם מחייבת אותם לעשות קעקוע ורוכבי הונדה תמיד חושבים שיש להם את האופנוע הכי אמין בעולם ושהם מגלים שהוא מתקלקל כמו כולם הם מסתירים את זה.
להארלי יש ערך מוסף מורגש וזה אני אומר מרכיבה על הארלי שלמרות שלא נהנתי מזה הבנתי ממה רוכבים אחרים מתלהבים.
אגב על הארלי XR1200X כן נהנתי אבל הוא היה עוף מוזר שכבר לא קיים

השושנים
17-06-2016, 07:12
כולם צודקים (כן כן גם עוז) מה שרוב השוללים שוכח שהאופנוע הזה לא נבנה לכל אחד.

הארלי מכוונים לקהל ספציפי שאפשר להגיד עליו הכל (רצוי בשקט ומאחורי הגב.)

הארלי לא פונה לפלח שוק ספורטיבי, הייטקי, או מחפשי איכויות יופי מסוימות.

בנושא האמינות כמו שכבר אמרתי, תלוי מאד על איזה שנתון מדברים.

מנועי האבולושיין נחשבים ובצדק כמנועים אמינים מאד, ודגמי התיור של הארלי
גומעים מרחקים עצומים ללא תקלות, בארץ סובלים רוב האופנועים מטיפול לקוי
וחוסר בחלפים איכותיים בארה"ב יש מגוון אופציות בלתי נגמר ובזול.

פרט לשוק האופנועים, החברה מתבססת על ליין של מוצרים נלווים והחברה הזאת
שהייתה בשנות השבעים של המאה הקודמת על סף פשיטת רגל, נחשבת לאחת מחברות
העשירות ביותר ומותג בין לאומי.

חלק מדגמי הארלי פוגעים בבטן הרכה של חובבי האופנועים האחרים, כיוון שהם הולכים
בניגוד לכללי השוק האחרים והם מייצרים להם דרך שלהם שמתאימה לקהל שלהם.

הם כנראה עושים משהו נכון כי פרט למכירות מטורפות בכל העולם, קמו המון חיקויי הארלי
טובים לא פחות ואולי יותר, אבל החברה שומרת על ממונטום ברור ומרוויחה מיליונים בכל שנה.

אני לא יודע אם אי פעם יהיה לי הארלי, כי בארץ אתה חייב להיות פראקטי בגלל המחירים והביטוח
אתה חייב אופנוע שישמש אותך ככלי תחבורה יומי וייתן גם הנאה בסופי שבוע.

אם הייתי חי באוטופיה פינת ללה לנד, היה לי "קפטן אמריקה" ביחד עם אופנוע תיור כבד וגדול כמו
סמטריילר ומערכת הגברה אלללה האומן 17. אפריקה טווין לטיולי מדבר, ווספה ישנה לנסיעה בעיר
ובימר לטיולי כביש, אופנועי אספנות על פי החשק.

הייתי עולה ביולי על האופנוע פונה צפונה וממשיך על האדמה לאירופה משם דרך גיברלטר לטוניס
ומשם חזרה לארץ בסוף אוגוסט. + דרושות.

אבל לנו יש הנהגה נהדרת ושלום עולמי ואני סתם כוסית שלא מבינה כלום.

MasterOz
17-06-2016, 18:40
...דרך אגב
אם היית עושה את הפרוייקט של זנב הפניגאלה על הקינג שלך ומוסיף גם זוג בולמים של אוהלינס ועוד כמה עשרות אלפי שקלים על תוספות והתאמות למינהם
לא היית מבקש על האופנוע שלך את ה55 (?) שבמחירון לוי יצחק
יש הרבה אנשים שמפרסמים במחיר לפי הערך הרגשי שיש להם לכלי,זה שהם לא מקבלים זה עניין אחר אבל לא לפי זה נקבע השוק.

אכן אני עושה ואעשה שיפורים, בסוף תהיה הכלאה עם MV F4RR,
אבל המחיר זה בכלל לא העניין - טיב האופנוע זה העניין.
ברור לי שבמדינה מפגרת שיש בה מחירון של מישהו, אין ערך אמיתי וברור לאופנוע או למכונית.
שלא לדבר על תוספות, העלויות שלהן באותה מדינה ושוק הקונים הצבוע...
שרוצה למכור ביוקר ולקנות בזול.
ברור לי שבמדינה שבה כל העניין המוטורי, לא נגיש, עולה כל כך יקר ותלוש מהמציאות
החשיבה לכיוון אופנוע כמו הארלי לא עולה בשום אופן אצלי בראש.
כשאני משקיע בתוספות, לצערי הרב אני יודע שהן לא יכללו במחיר הסופי,
לפעמים אני משקיע בכל זאת ולפעמים לא.

...
אם הייתי חי באוטופיה פינת ללה לנד, היה לי "קפטן אמריקה" ביחד עם אופנוע תיור כבד וגדול כמו
סמטריילר ומערכת הגברה אלללה האומן 17. אפריקה טווין לטיולי מדבר, ווספה ישנה לנסיעה בעיר
ובימר לטיולי כביש, אופנועי אספנות על פי החשק.

הייתי עולה ביולי על האופנוע פונה צפונה וממשיך על האדמה לאירופה משם דרך גיברלטר לטוניס
ומשם חזרה לארץ בסוף אוגוסט. + דרושות.

אבל לנו יש הנהגה נהדרת ושלום עולמי ואני סתם כוסית שלא מבינה כלום.

שכחת שיש לנו גם רשות לספורט מוטורי, וחוק ספורט מוטורי...חוק!
אם איני טועה, יש שתי מדינות בעולם שאין בהן ספורט מוטורי,
ישראל ותימן.
לנו לפחות יש רשות לעניין...אבל גלשתי וזה לא קשור - סליחה.

lokimonster
17-06-2016, 19:52
הארלי מוכר תדמית.
העורך דין הפלילי אחרי שהוא סוגר את המשרד מחליף את הגלימה השחורה בווסט עם כיתוב מלאכי הגיהנום ויוצא לפאב הקרוב או למצדה על ההארלי המושתק 2016 שרכש.

בעבר באמת הארלי היה כלי לאנשים מיוחדים שנאלצו לחזק ברגים, לתחזק והיו עם אופי.

עמד לידי לפני זמן לא רב הארלי ספורטסטר 1.2 חדש עם בחור חביב שסקר בעניין את הxv950 ובהחלט התפעל ממנו.
זינקנו יחדיו מהרמזור בדממה מוחלטת כשאני יודע שאומנם הכלי שלי לא נח ,לא הארלי אבל ( למעט העובדה שהוא מבית מטרו) הכלי אמין ומשדר תדמית לאדם המצוי שלא מבדיל בין הארלי להונדה או לאנפילד.

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה
כי מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להגמל מזה ( תודה שושנים)

רוכב על 2
17-06-2016, 22:04
לפני שנתיים בערך דיברתי עם בעלים של מוסך גדול בארץ שסיפר לי על ביקור שלו באחד מהמפעלים של הארלי.
הוא סיפר לי שהוא קיבל סיור מהמנהל ודיבר איתו על המכירות של האופנועים.
המנהל חייך ואמר לו שהחברה מפסידה כל שנה על המכירות של האופנועים.
איך זה יכול להיות? שאל הבחור. זה פשוט מאד, ענה לו המנהל, את כל הרווח שלה החברה עושה על המוצרים הנלווים.
הארלי מוכרת תדמית. נקודה. מי שלא רוצה לראות את זה שיהיה לו לבריאות, אבל זה המצב. לא אני המצאתי את זה, הבעלים שלהם המציאו את זה.
יאמר לזכותם שהם עושים את זה מצויין. אני מוריד את הכובע.
אבל מכאן ועד להתווכח שהאופנועים האלו יותר טובים מאחרים - נו, זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה.
אם מישהו באמת נהנה יותר מלנסוע על אופנוע שרועד כמו טרקטור, אני יכול להמליץ לו על כמה מהטרקטורים שגדלתי עליהם בקיבוץ.
בחייאת על תעבדו על עצמכם.
אתם מתים על התדמית, ועל מבטי ההערצה וזה מעולה!!! גם אני מודה שהדבר שאני הכי אוהב באופנוע שלי זה בדיוק את זה, אבל אני בחיים לא אתווכח שהוא יותר נוח, כי גם אם אני אעשה את זה, הגב שלי יזכיר לי מהר מאד שאני דביל.
אני מוכן לקבל את זה שהמחיר הוא תוצאה של השם, אבל זה הכל. והשם הזה הוא רק שם ולא יותר.

Dresdner
17-06-2016, 22:30
לפני שנתיים בערך דיברתי עם בעלים של מוסך גדול בארץ שסיפר לי על ביקור שלו באחד מהמפעלים של הארלי.
הוא סיפר לי שהוא קיבל סיור מהמנהל ודיבר איתו על המכירות של האופנועים.
המנהל חייך ואמר לו שהחברה מפסידה כל שנה על המכירות של האופנועים.
איך זה יכול להיות? שאל הבחור. זה פשוט מאד, ענה לו המנהל, את כל הרווח שלה החברה עושה על המוצרים הנלווים.
הארלי מוכרת תדמית. נקודה. מי שלא רוצה לראות את זה שיהיה לו לבריאות, אבל זה המצב. לא אני המצאתי את זה, הבעלים שלהם המציאו את זה.
יאמר לזכותם שהם עושים את זה מצויין. אני מוריד את הכובע.
אבל מכאן ועד להתווכח שהאופנועים האלו יותר טובים מאחרים - נו, זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה.
אם מישהו באמת נהנה יותר מלנסוע על אופנוע שרועד כמו טרקטור, אני יכול להמליץ לו על כמה מהטרקטורים שגדלתי עליהם בקיבוץ.
בחייאת על תעבדו על עצמכם.
אתם מתים על התדמית, ועל מבטי ההערצה וזה מעולה!!! גם אני מודה שהדבר שאני הכי אוהב באופנוע שלי זה בדיוק את זה, אבל אני בחיים לא אתווכח שהוא יותר נוח, כי גם אם אני אעשה את זה, הגב שלי יזכיר לי מהר מאד שאני דביל.
אני מוכן לקבל את זה שהמחיר הוא תוצאה של השם, אבל זה הכל. והשם הזה הוא רק שם ולא יותר.

נשמע סיפור מצוץ של מנהל המפעל, מבחינה עסקית הארלי לא הייתה קיימת אם זאת הייתה האסטרטגיה שלהם כי בשוק החלפים והשיפורים יש להם תחרות קשה מאד ממאות חברות שמייצרות חלקים ותוספות להארלי, דוקאטי ובמוו שמיוצרים באירופה היקרה עושים רווח טוב על כל אופנוע ככה שאין שום סיבה שהארלי לא תרוויח ממכירת אופנועים במיוחד שהאופנועים שלהם ממותגים כפרימיום ונמכרים בקצה הגבוה של סקלת המחירים.

כולם מוכרים תדמית והאמת שזה הרוכבים על הארלי שיצרו את התדמית ולא ההפך, החברה בסה"כ רוכבת על הגל הזה.
במוו מוכרת תדמית של חוצה יבשות על אופנוע שלא ממש מתאים למשימה, דוקאטי מוכרת "אקזוטיקה" למה? ככה כי מישהוא החליט, לא חסר עוד דוגמאות.
הארלי היא חברה ויש לה כמה דגמים חלק רועדים וחלק רועדים פחות, חלק נוחים וחלק לא אי אפשר להכליל.

ilang
17-06-2016, 23:04
כמה עובדות : הארלי מוכרת אופנועים מ1903.
איפוא היית בשנה הזאת.? יותר ממאה שנה!
איפוא היו היפנים והאיטלקים .?
הכנסות מעל למליארד דולר בשנה.
חברת הרכב האמרקאית המובילה בשוק המקומי.!
עם לא מעט דגמים.
חלק מפעילות עברה לשוק האסיאתי הגדול.
רועדת או לא.
איך אמר דרזדנר/ רוסי
"אי אפשר להכליל".
אני לא חסיד המותג, אבל ראבק קצת ריספקט.

MasterOz
17-06-2016, 23:34
ריספקט יש,
מליארד דולר בשנה? אז מה?
מה זה אומר איפה היו היפנים והאיטלקים?
ולמה זה קשור?
מובילה בשוק המקומי? נו?
אתה יודע את מי היא מזכירה לי?
את תנובה...
מוכרת, מובילה שוק מקומי, סינים, לא מעט מוצרים.

תרשה לי לומר לך, יש כמה אנשים בעולם,
שנולדו הרבה אחרי תנובה...ועושים גבינות לא רעות בכלל.

ומה זה אומר?

ilang
18-06-2016, 00:33
עוז היקר.
הארלי מובילת שוק באמריקה.

גם תנובה מובילת שוק בהולילנד.
יש גבינות יותר טובות, יש אופנועים יותר טובים מסכים.
ועדיין להבדיל יש לי כבוד לשנייהם..

lokimonster
18-06-2016, 06:11
אני לא מבין את המושג יש לי כבוד למכונה/חברה/יצרן/יבואן!
אני מכבד את הדעות שלכם (לא בהכרח מסכים איתן) ואתכם כבני אדם אבל אין לי כבוד לכלי תחבורה.
אני אטפל בכלי כדי לשמור עליו ולא שחלילה הוא יעלב

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

השושנים
18-06-2016, 07:38
http://moto.zombdrive.com/images/harleydavidson-cruiser-2.jpg

אני בטוח יינון שלא אתה ולא אשתך הייתם מתלוננים אם רק היית בוחר נכון!

השושנים
18-06-2016, 07:43
http://www.motorcyclecruiser.com/sites/motorcyclecruiser.com/files/styles/large_1x_/public/import/page_element_images/xl%2B2005_harley_davidson_flhti_electra_glide_stan dard%2Bfairing_view.jpg?itok=bfnMi-4u

השושנים
18-06-2016, 07:43
http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/xlarge/2014-Harley-Davidson-Ultra-Limited-13.jpg

השושנים
18-06-2016, 07:45
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201201/2012-harley-davidson-tour-32_600x0w.jpg

השושנים
18-06-2016, 07:47
תמונה של אישה מתלוננת:
http://www.totalmotorcycle.com/motorcycles/2016/2016-Harley-Davidson-Touring-Electra-Glide-Ultra-Classic1.jpg

השושנים
18-06-2016, 07:48
https://abdullakhaled1995.files.wordpress.com/2012/11/har.jpg

lokimonster
18-06-2016, 07:50
אני בטוח שאם היה לי תקציב לזה לא היתה התלבטות והייתי קונה משהו אחר

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

השושנים
18-06-2016, 07:50
אפילו הציניקנים יודו שזה מיוחד:

http://www.customcruisers.com/contents/media/vh46741.jpg

רוכב על 2
18-06-2016, 07:51
אבל זה כבר לא ממש קאסטום.
זה יותר קרוזר ומולו אפשר להעמיד את ההונדה גולד ווינג שמנצחת בגדול (חוץ מבמחיר שמופרז באותה המידה).
דיון מעניין התפתח פה, כנראה שבלי לשים לב פות"ש דרך על כמה יבלות...

השושנים
18-06-2016, 07:55
בקיצור לא כל מה שאנחנו פה בארץ חושבים שאנחנו יודעים על הארלי נכון.

קיימת בעולם סצנה חיה ובועטת ישירות ללב הקונים, אופנועי ההארלי רחוקים
ממה שאנחנו מכירים פה, והמכונות שלהם במיוחד החדשות דומות אולי במראה
אבל שונות מאד מהתדמית המפקפקת שהייתה להם.

אני עדיין חושב שהאופנועים בארץ לא משקפים במחירם את התמורה, אבל זה רק אני.

השושנים
18-06-2016, 07:59
אבל זה כבר לא ממש קאסטום.
זה יותר קרוזר ומולו אפשר להעמיד את ההונדה גולד ווינג שמנצחת בגדול (חוץ מבמחיר שמופרז באותה המידה).
דיון מעניין התפתח פה, כנראה שבלי לשים לב פות"ש דרך על כמה יבלות...

זה בדיוק כמו להשוות סובארו ספורטיבית לשברולט קאמרו.

lokimonster
18-06-2016, 08:42
רן אתה שבוי בחלום

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

השושנים
18-06-2016, 08:57
רן אתה שבוי בחלום

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

אולי אני שבוי בחלום (פנטזיה היא סוג של חלום) אבל רכבתי על אולטרה גלייד,
ניהוג של משאית, עם הרבה אופי, כוח בלי סוף, מחייב סגנון רכיבה קצת שונה,
מקסים ומהנה בדרכו, לא יכול לחשוב על אופנוע טוב יותר לחצות את כביש 66.

ilang
18-06-2016, 10:28
לוקי המילה ריספקט היא בעלת 2 משמעיות.
כבוד והערכה.
אם לא כבוד למכונה אז לפחות הערכה.
קומפרנדו..

Goas23
18-06-2016, 10:30
מי שחכם מטייל לירדן שם יש שוק ענק של הארלי ואפשר למצוא מציאות אחרי מיסים וניירת אפשר להוזיל כלים עד 40 אחוז מהמחיר שנדרש בארץ...

moonshield
18-06-2016, 10:47
כל הדיון הזה על הארלי לעומת שאר היצרניות, והכוח שיש למיתוג ותדמית מזכיר לי מאוד וויכוחים מעולם הטכנולוגיה בין טלפונים (או בכלל מוצרים) של אפל אל מול שאר היצרניות. גם בוויכוחים מסוג זה יש קבוצה אחת (משתמשי אפל) שמתעקשת שהמכשיר שלה הוא נעלה מכל שאר המתחרים בגלל סיבות אלו ואחרות, כאשר בשורה התחתונה היתרון העיקרי של מוצרי אפל הוא מיתוג חכם ונכון שמאפשר למכור תדמית ששאר היצרניות מתאמצות (או יותר נכון התאמצו) מאוד להשיג.

א הזקן
18-06-2016, 12:41
איזה דיון מעניין. אישית, המסקנה שלי היא שאין טוב או רע, יש מתאים ולא מתאים. הרוב מסכימים שחווית הרכיבה על הרלי מיוחדת, אבל חלק אומרים שהיא נהדרת וחלק אומרים שזוועה.
לכל אחד מאתנו יש את הצרכים והרצונות שלו. זה כולל פרמטרים אובייקטיביים כמו התאמה למבנה הגוף האישי, נוחות אישית, דרישות מהכלי (מומנט? הספק?) וכד'. אבל, זה כולל גם פרמטרים סובייקטיביים כמו איך אתה נראה בעיני הסביבה, כמה המיתוג חשוב לך וכו'.
יש לי שכן שרכש BMW X5 לפני כמה שנים. רכב שטח עלק. אבל, על הרכב היו ג'נטים מגנזיום עם צמיגים ספורטיביים בחתך נמוך (משהו כמו 50 או 45). בפעם הראשונה שראיתי את זה התחלתי לצחוק, כי אם הבן אדם מחפש רכב ספורטיבי, למה הוא הולך על ג'יפ? ואם הוא מחפש שטח, אז מה הקטע עם צמיגים בחתך כל כך נמוך? אח"כ הבנתי. הבן שאדם מחפש להיראות יוקרתי. אז גם BMW, גם צורה של ג'יפ וגם גלגלים מהסוג שהרכיב, כ"א משדר יוקרתיות לחוד. כמה אנשים באמת מבינים שזה נזם זהב באף חזיר? הוא היה מרוצה.
איזה מזל שהשוק מציע מגוון כל כך גדול של כלים. כל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו מבחינת אופי הכלי והמחיר ולחלום על אופנוע אחר. רק זהירות: יש סיכוי לא קטן שאם תנסו לממש אחת החלום, רכיבת מבחן אחת תאכזב אתכם ותיאלצו לחפש חלום חדש.

Dresdner
18-06-2016, 14:32
איזה דיון מעניין. אישית, המסקנה שלי היא שאין טוב או רע, יש מתאים ולא מתאים. הרוב מסכימים שחווית הרכיבה על הרלי מיוחדת, אבל חלק אומרים שהיא נהדרת וחלק אומרים שזוועה.
לכל אחד מאתנו יש את הצרכים והרצונות שלו. זה כולל פרמטרים אובייקטיביים כמו התאמה למבנה הגוף האישי, נוחות אישית, דרישות מהכלי (מומנט? הספק?) וכד'. אבל, זה כולל גם פרמטרים סובייקטיביים כמו איך אתה נראה בעיני הסביבה, כמה המיתוג חשוב לך וכו'.
יש לי שכן שרכש BMW X5 לפני כמה שנים. רכב שטח עלק. אבל, על הרכב היו ג'נטים מגנזיום עם צמיגים ספורטיביים בחתך נמוך (משהו כמו 50 או 45). בפעם הראשונה שראיתי את זה התחלתי לצחוק, כי אם הבן אדם מחפש רכב ספורטיבי, למה הוא הולך על ג'יפ? ואם הוא מחפש שטח, אז מה הקטע עם צמיגים בחתך כל כך נמוך? אח"כ הבנתי. הבן שאדם מחפש להיראות יוקרתי. אז גם BMW, גם צורה של ג'יפ וגם גלגלים מהסוג שהרכיב, כ"א משדר יוקרתיות לחוד. כמה אנשים באמת מבינים שזה נזם זהב באף חזיר? הוא היה מרוצה.
איזה מזל שהשוק מציע מגוון כל כך גדול של כלים. כל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו מבחינת אופי הכלי והמחיר ולחלום על אופנוע אחר. רק זהירות: יש סיכוי לא קטן שאם תנסו לממש אחת החלום, רכיבת מבחן אחת תאכזב אתכם ותיאלצו לחפש חלום חדש.

יש ברכב כמו x5 הרבה הגיון וכן הוא יקר כי הוא מתקדם ומפנק יותר מרכבים אחרים וכמובן על מותג משלמים (מה לעשות ככה זה).
זה שאתה מלגלג על רכב כזה זה פחות או יותר כמו הרבה תגובות בשירשור הזה שבהם ניכר חוסר ההתנסות בכלי הרכב המדובר

lokimonster
18-06-2016, 15:54
לוקי המילה ריספקט היא בעלת 2 משמעיות.
כבוד והערכה.
אם לא כבוד למכונה אז לפחות הערכה.
קומפרנדו..

עם כל הכבוד וההערכה שאני רוכש לך רשמת כבוד.
ובכל מקרה את ההערכה אני גם אתן למהנדס ולא למכונה.

א.הזקן
לגבי הx5 יש תמימות דעים ( בשעה טובה).
אם הייתי עשיר מופלג הייתי רוכש רכב שטח שיהיה בעיקר לשטח ומכונית סאלון או בעלת אופי ספורטיבי ליום יום ( תלוי עד כמה אני עשיר)

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

השושנים
18-06-2016, 18:25
עם כל הכבוד וההערכה שאני רוכש לך רשמת כבוד.
ובכל מקרה את ההערכה אני גם אתן למהנדס ולא למכונה.

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

Jestem Fucked funkcjonowanie metra
Wiִ™c twoje ֵ¼ycie go wysadzili
ֵ»e ktokolwiek dostaje wkrִ™ca gdy nie moֵ¼na go przerastaִ‡

תרגמתי לך את החתימה לפולנית שיהיה כבר בשפת המקור....

lokimonster
18-06-2016, 20:11
אם תבדוק עם פולני תגלה שהוא לא יבין מה אתה רוצה
יצאת נקניקיה או כמו שפולני ירשום
kiełbasa

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

רוכב על 2
18-06-2016, 20:31
כל הדיון הזה על הארלי לעומת שאר היצרניות, והכוח שיש למיתוג ותדמית מזכיר לי מאוד וויכוחים מעולם הטכנולוגיה בין טלפונים (או בכלל מוצרים) של אפל אל מול שאר היצרניות. גם בוויכוחים מסוג זה יש קבוצה אחת (משתמשי אפל) שמתעקשת שהמכשיר שלה הוא נעלה מכל שאר המתחרים בגלל סיבות אלו ואחרות, כאשר בשורה התחתונה היתרון העיקרי של מוצרי אפל הוא מיתוג חכם ונכון שמאפשר למכור תדמית ששאר היצרניות מתאמצות (או יותר נכון התאמצו) מאוד להשיג.

גם אני חשבתי על ההשוואה הזו.
אני חושב שיש כאן כמה רוכבי הארלי שלוקחים את הדיון הזה לא נכון.
האם הארלי מייצרים אופנועים טובים? - ללא ספק
האם לחלק מהדגמים יש יתרונות כאלו או אחרים על דגמים מקבילים של חברות מתחרות? - ברור
האם יש רוכבים שהארלי יתאים להם יותר מאופנוע אחר - אין שאלה
אבל הדיון הזה מתמקד במחיר הגבוה שיש לאופנועים ישנים (יד 759) והאם הוא מוצדק.
לדעתי לא.
מה שכן, אני מוריד את הכובע בפני כל נהג (גם נהגי מכוניות) שמצליחים למכור את הרכב שלהם במחיר מחירון או יותר, ואם השם והתדמית עוזרים אז לבריאות (אם מישהו יכול ללמד אותי איך לעשות את זה אני בכלל אשמח :ambivalence:)

א הזקן
18-06-2016, 21:30
יש ברכב כמו x5 הרבה הגיון וכן הוא יקר כי הוא מתקדם ומפנק יותר מרכבים אחרים וכמובן על מותג משלמים (מה לעשות ככה זה).
זה שאתה מלגלג על רכב כזה זה פחות או יותר כמו הרבה תגובות בשירשור הזה שבהם ניכר חוסר ההתנסות בכלי הרכב המדובר

דרזדנר, כנראה שלא הבנת את כוונתי. אני האחרון שאלגלג על BMW. הם מייצרים מכונות נהיגה מהנות ביותר, על חלקן נהגתי (לא הרבה לצערי) ואשמח להתנסות שוב. למעשה, אחד מהחלומות המוטוריים שלי הוא Z3 או Z4. אבל....
כשאתה לוקח תצורה של רכב שטח (הקרוי ג'יפ) אתה מצפה ליכולות שטח. בשביל זה הצמיגים הכי פחות נכונים הם צמיגים ספורטיביים בחתך נמוך. אם אתה רוצה נהיגה ספורטיבית, אתה לא תקנה ג'יפ אלא רכב כביש שטוב בהרבה לנהיגה ספורטיבית (ויש ל-BMW לא מעט כאלו) שם תשים צמיגים בחתך נמוך.
כשאתה רואה ג'יפ עם צמיגים ספורטיביים אתה מגיע למסקנה שלבעלים אין עניין בנהיגה כזו או אחרת אלא הוא קונה את הרכב כסמל סטטוס.
המסקנה שלי הייתה שאפילו זה בסדר. לכל אחד יש את הדרישות שלו מרכב, והדרישות כוללות לא רק פרמטרים הקשורים בנהיגה, כי רכב (או אופנוע, לצורך העניין) הוא גם הרבה דברים אחרים.

Dresdner
18-06-2016, 21:48
דרזדנר, כנראה שלא הבנת את כוונתי. אני האחרון שאלגלג על BMW. הם מייצרים מכונות נהיגה מהנות ביותר, על חלקן נהגתי (לא הרבה לצערי) ואשמח להתנסות שוב. למעשה, אחד מהחלומות המוטוריים שלי הוא Z3 או Z4. אבל....
כשאתה לוקח תצורה של רכב שטח (הקרוי ג'יפ) אתה מצפה ליכולות שטח. בשביל זה הצמיגים הכי פחות נכונים הם צמיגים ספורטיביים בחתך נמוך. אם אתה רוצה נהיגה ספורטיבית, אתה לא תקנה ג'יפ אלא רכב כביש שטוב בהרבה לנהיגה ספורטיבית (ויש ל-BMW לא מעט כאלו) שם תשים צמיגים בחתך נמוך.
כשאתה רואה ג'יפ עם צמיגים ספורטיביים אתה מגיע למסקנה שלבעלים אין עניין בנהיגה כזו או אחרת אלא הוא קונה את הרכב כסמל סטטוס.
המסקנה שלי הייתה שאפילו זה בסדר. לכל אחד יש את הדרישות שלו מרכב, והדרישות כוללות לא רק פרמטרים הקשורים בנהיגה, כי רכב (או אופנוע, לצורך העניין) הוא גם הרבה דברים אחרים.

לא זכור לי שראיתי את במוו משווקת את הX5 כרכב שטח, זה רכב ספורטיבי לכביש למי שרוצה תנוחת ישיבה גבוה ומקום נוח לכל המשפחה, למה באופנועים זה לא נראה לך מוזר? הקטמ SMT למשל לא יכול לרכב בשטח אבל מצד שני הוא גבוה ואפשר לטעות ולחשוב שהוא שטח גם כן, כבעלים של SMT ושל SUV שאומנם יותר שטח מהבמוו אבל עדיין לא ממש רכב שטח מצאתי בשניהם כלים סופר שימושיים ומהנים.

Jack_R1
18-06-2016, 21:57
תמיד חשבתי ש-X5 זה הניסיון של BMW לעלות על הגל של פורשה קאיין, אבל לא נהגתי על אף אחד מהנ"ל...

Dresdner
18-06-2016, 22:19
תמיד חשבתי ש-X5 זה הניסיון של BMW לעלות על הגל של פורשה קאיין, אבל לא נהגתי על אף אחד מהנ"ל...

רק שהקיין יצאה אחרי הX5

א הזקן
18-06-2016, 23:50
לא זכור לי שראיתי את במוו משווקת את הX5 כרכב שטח

לפי ויקיפדיה (https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_X5), BMW התחילו לייצר את ה-X5 לאחר שרכשו את לנדרובר והטמיעו בו טכנולוגיות שטח מהרנג' רובר.

Dresdner
19-06-2016, 00:15
לפי ויקיפדיה (https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_X5), BMW התחילו לייצר את ה-X5 לאחר שרכשו את לנדרובר והטמיעו בו טכנולוגיות שטח מהרנג' רובר.

אני מדבר על שיווק, לא זכור לי פירסומת שמראה את הX5 מטפס על הרים מה שכן הם מראים יכולת שטח קל בלבד, מערכת ה4X4 מותאמת לכביש עם הלדקס שמחלק כח לפי הצורך בזמן שרוב הזמן הרכב נע עם 4X2, לX5 גם אין הילוך כח למיטב ידיעתי.
מי שקונה X5 יודע טוב מאד שזה לא רכב שטח אבל זה רכב שהוא מולטי טול, יעבור כביש מוצף, יעלה מדרכות ומכשולים קטנים, יתנהג מעולה בשלג (מאד חשוב לאירופאים), ויקצר דרך השדות אם צריך וכל זה עם מנוע חזק ומהיר וקבינה של רכב פאר, לפי דעתי הוא הרבה יותר מסמל סטטוס בלבד (כי כמובן הוא גם סמל סטטוס)

lokimonster
19-06-2016, 16:15
דרזדנר יפה אמרת אירופה
בישראל אפילו בחרמון תשאר תקוע בפקקים.

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

uriurile
20-06-2016, 22:49
היה כבר מי שכתב: לא חשוב מה תכתבו עלי העיקר שתאייתו את שמי נכון.

אני חושב שמשהו כאן קצת מתאים לדיון כי לא חשוב אם אתם בעד או נגד הארלי, שימו לב שכל התגובות מאז שכתבתי מעלה את מה שכתבתי על ההארלי, מלאות רגש כזה או אחר. האופנוע הזה מצליח לעורר רגשות חיוביים ושלילים ברמות.

אז תעזבו אתכם מלנסות לשכנע. כל אופנוע מודרני היום הוא אופנוע טוב ומה שהופך אותו לטוב ממש זה ההתאמה שלו לרוכב ולמי שמתאים ההארלי למה שנבאס אותו? או להפך.

העיקר שכולנו נרכב בטוח

השושנים
21-06-2016, 07:29
כל שרשור על הארלי הופך מן הסתם לוויכוח דתי, המשוכנעים לא יסרו מד(ע)תם. והכופרים ינסו להוכיח
באותות ובמופתים את צדקתם.

כשמדברים על הארלי אין נכון או לא נכון, יש עובדות, יש היסטוריה, יש קהל קנאים (שבוי?) ויש אמת אישית.

ועכשיו.... שברולט VS פורד.

sorvall
21-06-2016, 21:23
בקיצור, שורה תחתונה, אני מבין שזה באמת לא הגיוני וכנראה לא מצדיק את הפרמיה המבוקשת.

תודה רבה.

lokimonster
21-06-2016, 21:25
הכל עניין של השקפה!

נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה

השושנים
21-06-2016, 21:47
https://www.facebook.com/borntoride75/videos/1048188968602315/

השושנים
22-06-2016, 10:59
בשיחה שניהלתי לאחרונה עם חבר היושב בארה"ב, ספרתי לו על השרשור הזה ודומיו בנושא
ההארלי דיווידסון, הנ"ל אינו קוטל קנים בתחום, ומחזיק פרט לצי אופנועים מפואר גם מוסך שירות
לדגמי הארלי מהעבר הקרוב להל"ן כמה מתבונותיו:
1. מי שיש לו סבלנות להמתין שנתיים שלוש ויעלה משם אופנוע מודל 89 כאספנות ירוויח מכמה וכמה סיבות.
2. בארה"ב דגמי שנות השמונים נחשבים מוצלחים וניתן למצוא אופנועים במצב מצוין ואפילו כאלה ברמת תצוגה
במחירים שווים לכל נפש.
3. הרבה מהאופנועים הנ"ל הפכו לאופנועי פרויקט ולכן ניתן להשיג חלקים מקוריים שפורקו במחירים מגוחכים ובמצב
מצוין.
4. הבחור קונה בכמויות אופנועים כאלה ומחזיק אותם לצורך חלפים, חלקם נמכרים לפרויקטים.
5. רוב האופנועים לא סובלים מבעית אמינות למעט אלה ששוחקו בחצר האחורית, או טופלו על ידי כאלה שלא מבינים
6. רוב התקלות שהיו גורמות לבעלי אופנוע כאן להזיע מהאצבעות הקטנות של הרגליים (כולל החלפת גיר/קלאטצ'/מנוע)
נפתרות שם במחיר של כמה מאות דולר.

lokimonster
22-06-2016, 11:32
גם פה בכפולות של כמה מאות דולר.
אבל זה מאפיין פה את רוב הכלים.

השושנים
22-06-2016, 15:31
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2885&stc=1

MasterOz
22-06-2016, 16:31
אכלת לנו את הכבד עם התמונות, שתית לנו את הדם עם זה
שכל אשכול שמוזכרת בו המילה הארלי, אתה מציף בתמונות וסרטונים.
אתה מסיונר של החברה הזו?
אתה מכור?
אברמסון אתה צריך, לא דווידזון.
אל תענה לי...אני יודע איפה אתה גר.
למזלך יש לך אופנוע יפני...

קבל -

http://www.sunjournal.com/files/imagecache/medium/2012/07/09/CITbikecrushed03SAP070912.jpg

Johnny
23-06-2016, 14:34
שלום לכולם.

לאחרונה אני בוהה ביד 2. אחד הכיוונים שחשבתי עליו הוא הארלי.
המחירים לכלים משומשים כאלה הם לא פחות ממדהימים בעיני. על כלים בני 20 מבקשים 80K כשכלים בני 2 מוצעים ב100K ובאופן כללי אין כלים המוצעים במחירים הנמוכים מ40-45K ולא משנה שנת הייצור של האזמפלר.

אני לא מכיר את הנישה הזו. יכול להיות שיש הצדקה למחיר והכלים מושקעים. ברור לי גם שכלי כזה קונים מהלב ולא מהראש.
אני גם לא מבקר את עצם דרישת המחירים אלא תוהה, האם אלו המחירים שבהם נסגרות גם עסקאות בנישה הזו?
מישהו כאן קנה\מכר הארלי משומש לאחרונה ויוכל לחלוק קצת על מצב השוק של אופנועים אלה?

תודה

את האמת, גם לכלים ללא שיפורים מיוחדים/רציניים/גדולים - המחיר לא משקף את מצב האופנוע והוא בהחלט גבוה יותר ממה ש"צריך" למכור אותו.
זה בסדר לדרוש 47,000ש"ח לאופנוע הזול בחבורה משנת 2004 עם מלא ידיים, אבל זה הגיוני? למי שיש הרבה כסף שיקנה במחירים כאלה.
ספורטסטר 2007 ב-49,000 שהיה בכלל במשטרה/ממשלתי קודם, זה סביר? ממש לא.
מנסיון עם הארלי, אפילו בלי להתייחס לדגמים הגדולים אלא רק לספורטסטרים, המחירים הם כמעט 20,000ש"ח יותר ממחירון או מחיר "משקף".
יש מלא אופנועים שם שלא נמכרים אפילו חודשים ואחד שניים מהם אפילו כמעט שנה, אפשר גם למכור במחיר נמוך יותר אבל כנראה שהם לא הבינו את המסר.

moonshield
23-06-2016, 14:46
מעניין כמה מסובך זה להביא אופנוע ישן מארה"ב? הרי יש יבואן מסודר בארץ, ככה שכל עניין הטיפולים מסודר. בהנחה ומשלמים את מחיר המשלוח, ומביאים אופנוע זקן ושמור (כזה שהגיע לגיל אספנות), האם יהיו עוד אי אלו עלויות שיהפכו את זה ללא כדאי... :c0305:

Johnny
23-06-2016, 15:16
מעניין כמה מסובך זה להביא אופנוע ישן מארה"ב? הרי יש יבואן מסודר בארץ, ככה שכל עניין הטיפולים מסודר. בהנחה ומשלמים את מחיר המשלוח, ומביאים אופנוע זקן ושמור (כזה שהגיע לגיל אספנות), האם יהיו עוד אי אלו עלויות שיהפכו את זה ללא כדאי... :c0305:

כמה שתנפח את החשבון זה עדיין לא מגיע לסכומים בארץ בהשוואה של מצב אופנוע ומחיר מול תמורה.
האופנועים הישנים יותר גם עם קרבורטורים ובלי שום קשר יש מלא מוסכי קאסטום כך שאתה לא חייב ללכת רק ליבואן.

moonshield
23-06-2016, 20:26
^^^
זה לא בשביל הטיפולים אלא דרישת סף לייבוא אישי של כלי רכב. נשמע באמת רעיון לא רע, אולי זה הנתיב שעוקף את המסים למדינה וליבואנית.

השושנים
30-06-2016, 07:40
לכל מי שטען שהארלי לא יכול לנסוע טוב ומהר...אתם הבעיה!

https://www.facebook.com/clubstyledynathailand/videos/1642243029435390/

Fistuk
30-06-2016, 10:00
משעשע שהסרטון שהפנית אליו מראה מאמצים ניכרים להטות את האופנוע ולשמור על קו פניה, החלקות זנב פרועות וצילום מאופנוע שהוא לא הארלי שמראה איך אותה דרך נראית הרבה יותר קלה מאופנוע עם שלדה ומתלים שבנויים נכון...

MasterOz
30-06-2016, 11:40
רן, גם הטיטאניק שטה טוב ומהר...:245:

קבל זריקת עידוד, שלא תרגיש לבד בים המלעיזים.

https://www.youtube.com/watch?v=jXsoAdh5P5g