מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : (כ"ע) ימאהה fgr1300 2001 האם יתאים לצרכים שלי?

udicohen
12-06-2016, 16:45
שלום לכולם ותודה על ההצטרפות .
אני מתגורר בחולון ונסיעותיי מחולקות בין אזור המרכז/רחובות לרמת הגולן באופן כזה שרוב הזמן אני מתנייד בחולון/רחובות/הוד השרון ופעם בשבוע/שבועיים ברמת הגולן . עד היום התניידתי רק על קטנועים למיניהם כאשר כיום אני רוכב על מקסים 400i 2015 .
אני מחפש לשדרג לאופנוע תיור אשר יקל עליי בעיקר בנסיעות התכופות והארוכות לצפון ויחד עם זאת שיהיה מספיק נוח לתמרון בתנועה של המרכז . אני מעוניין באופנוע שיכיל ציוד גם ביום יום ( 2 קסדות , מעיל , כפפות , כיסוי וכדומה) , שיהיה עם כוח זמין אך מרוסן (לא מחפש טיל בליסטי או השכבות) , שיהיה נוח לתמרון וסלחן לרוכב והכי חשוב נוח ומפנק לנסיעה של 3 שעות מבלי להחזיר את החוליות בגב למקומן בסוף הנסיעה .
אני חשבתי על ימאהה fgr1300 , 2001 ואשמח לשמוע את דעתכם והמלצותיכם .
התקציב שלי הוא עד 40,000 ש"ח .
תודה מראש לכול המגיבים .

adnan
12-06-2016, 17:00
וי סטרום 650 יעשה את העבודה ויספק בדיוק מה שאתה דורש ממנו.

בשנתון הזה תוכל לקנות כלי שנת 2011, מתיחת התקציב עוד טיפה תאפשר לך לקנות דגם 2012 החדש יותר, שאני חושב שזה הרבה יותר עדיף על כלי ישן משנת 2001 שיכול להפוך בקלות למיטה חולה.

בהצלחה.

אברי
12-06-2016, 17:01
תנסה ורדרו 1000..

אברי
12-06-2016, 17:02

בשנתון הזה תוכל לקנות כלי שנת 2011, מתיחת התקציב עוד טיפה תאפשר לך לקנות דגם 2012 החדש יותר, שאני חושב שזה הרבה יותר עדיף על כלי ישן משנת 2001 שיכול להפוך בקלות למיטה חולה.

בהצלחה.

והמרווח טיפולים של 4 אלף זה בסדר?

adnan
12-06-2016, 17:03
6 אלף לא 4, בדגם החדש יותר כל 12, עדיין עדיף מכלי משנת 2001, לפחות יכנס למוסך לטיפול ולא לתיקון.

השושנים
12-06-2016, 18:19
6 אלף לא 4, בדגם החדש יותר כל 12, עדיין עדיף מכלי משנת 2001, לפחות יכנס למוסך לטיפול ולא לתיקון.

יש לי יאמאהה 2001 לא רואה מוסך!

adnan
12-06-2016, 18:38
לא אמרתי שכל ימאהה 2001 הוא גרוטאה,
פשוט לאור העובדה שיש לא מעט אנשים בארץ שחוסכים בתחזוקת כלי רכב, ההסתברות לפול על כלי שהוא חתול בשק בשנתון זה היא גבוהה מדי.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

udicohen
12-06-2016, 20:07
מעבר לשנתון , במידה והאופנוע טופל ומטופל במקצועיות , האם הוא כלי נעים , נוח וסביר גם בעיר ובמיוחד לרוכב מתחיל באופנועים מסוג זה ?

udicohen
12-06-2016, 20:08
האם הוא קצת חלש במיוחד ובעיקר לטווח ארוך עם נסיעות מייגעות כל כך ?

בהצלחה.

Shasha127
12-06-2016, 20:31

אולי הוא לא רואה טוב מסכן

adnan
12-06-2016, 21:17
udicohen

הכי טוב זה שתסע לעופר אבניר תקח נסיעת מבחן, הרכיבה דומה יחסית בין הישן לחדש.

מבחינתי אני ממליץ מכיוון שהיו לי שניים ויסטרום 650, 2005 ו2012, אני כרגע בלי ויסטרום בגלל שקיבלתי אופנוע מהעבודה, אך אם בעתיד יצא לי לקנות אופנוע בתקציב הזה הוא יהיה רק ויסטרום, אך הוא גם יהיה כמה שיותר חדש בגלל אמינות ובטיחות עדיפה.

nimi9
12-06-2016, 23:07
FJR1300

udicohen
13-06-2016, 00:47
טעות שלי :t9204: צודק
FJR1300

udicohen
13-06-2016, 00:49
אני אולי לא שומע טוב אבל ברוך השם רואה טוב מאוד חחחחחחחחחחח . אתה מאזור המרכז ?
אולי הוא לא רואה טוב מסכן

השושנים
13-06-2016, 07:43
לא אמרתי שכל ימאהה 2001 הוא גרוטאה,
פשוט לאור העובדה שיש לא מעט אנשים בארץ שחוסכים בתחזוקת כלי רכב, ההסתברות לפול על כלי שהוא חתול בשק בשנתון זה היא גבוהה מדי.

לא השנתון ולא הקילומטרז' הם לא המדד היחידי למצב האופנוע.

המדד היחידי והנכון הוא האופנוע הספציפי עצמו.

מי שקונה אופנוע ישן משיקולי תקציב, צריך לדעת לקבל בהבנה ובאהבה את
החבילה הנוספת שנלוות לאופנוע כזה.

למחילים או כאלה שלא רוצים נדוניה נוספת ביחד עם האופנוע מומלץ לקנות אופנוע
חדש יותר, אבל זה לא אומר שהוצאות ההחזקה יקטנו משמעותית.

יש להפריד בין טיפולים שוטפים ובלאי סביר, לתיקונים יקרים ומסובכים.

מעבר לכך לכל אופנוע סיפור חיים שצריך לדעת ולהכיר.

ספציפית אני מסכים שאם מדובר בתקציב מוגבל, יש לקנות אופנוע במחיר
הנמוך מהתקציב ולהשאיר מקום ליישור קו ותקלות שיצוצו במהלך החודשים
הראשונים.

לפותח השרשור הייתי ממליץ ללכת על אופנוע פשוט ומוכר וחסכוני בדלק, הויסטרום
יכול להיות בחירה מצוינת במידה והוא מספיק נוח למשתמש.

alexsupreme
13-06-2016, 11:27
שתי קסדות זה אומר שיש מורכב\מורכבת.
אחרי מקססים 400 רוב האופנועים יהיו הרבה פחות מרווחים, גם לך וגם למורכבת.
גם אם אתה הולך על ויסטרום שנחשב בפני רבים כאופנוע יחסית נוח לזוג, הייתי ממליץ לך לרכב או לפחות לשבת עם המורכבת.
יכול להיות ש״טוב מספיק״ של האנשים פה זה רחוק מלהיות באמת נוח למורכבת שרגילה למושב ענק ורך של קטנוע.

אתה גם יכול לקבל מושג פחות או יותר על ארגונומיית הישיבה לבד ובזוג מפה:
http://cycle-ergo.com/

erani99
13-06-2016, 11:34
נהדר, וכמה פעמים בשנה אתה מאתגר את המקס ברכיבות שנמדדות כמו חולון-רמה"ג?.. פעם בכמה חודשים?
ה FJR כלי נהדר, אבל...

Meirson
13-06-2016, 15:36
הימאהה כלי תיור מצוין, מנוע סופר חלק ושופע מומנט
מה שכן, הוא די ספינה ביחס לאח הקטן שלו (פייזר 1000) ולכן יהיה לך קשה יחסית בתמרונים עירוניים
ממליץ לך לחפש את האח הקטן, הרבה מאוד אופנוע ובתקציב שציינת, גם עונה על הדרישות שלך, מנוע נשלט וחלק עד 6krpm ורק מעבר לזה הוא מתפוצץ

udicohen
14-06-2016, 09:35
אבל ........ ???
נהדר, וכמה פעמים בשנה אתה מאתגר את המקס ברכיבות שנמדדות כמו חולון-רמה"ג?.. פעם בכמה חודשים?
ה FJR כלי נהדר, אבל...

udicohen
14-06-2016, 09:38
נכון שאין על הנוחות והפינוק של המקסים (ולא רק אלא בקטנועים בכלל) אבל בנסיעה עם מורכב/ת בעיקר בנסיעות ארוכות הוא מאוד לא נוח לתמרון , בטח במהירויות גבוהות , חלש ומתאמץ מאוד בעיקר בכל מה שקשור לעליות .
שתי קסדות זה אומר שיש מורכב\מורכבת.
אחרי מקססים 400 רוב האופנועים יהיו הרבה פחות מרווחים, גם לך וגם למורכבת.
גם אם אתה הולך על ויסטרום שנחשב בפני רבים כאופנוע יחסית נוח לזוג, הייתי ממליץ לך לרכב או לפחות לשבת עם המורכבת.
יכול להיות ש״טוב מספיק״ של האנשים פה זה רחוק מלהיות באמת נוח למורכבת שרגילה למושב ענק ורך של קטנוע.

אתה גם יכול לקבל מושג פחות או יותר על ארגונומיית הישיבה לבד ובזוג מפה:
http://cycle-ergo.com/

רונן
14-06-2016, 14:26
היה לי במשך שנה FJR מודל 2009 והוא אופנוע נהדר!
היתרונות שלו הם בנוחות הנסיעה בבינעירוני, פשוט תענוג.
החסרונות הם רבים: תחזוקה יקרה (כמו כל הימאהה) וחלפים נדירים ויקרים, צריכת דלק די גבוהה (1:15) וסיוט ברכיבה עירונית, כמו פיל בחנות חרסינה.
הכי מפחיד בו זה החוסר בחלפים, מספיקה תקלה אחת כדי להשבית אותו לתקופה ארוכה.
אז זה האופנוע הכי כייפי שהיה לי אי פעם אבל הוא לא מתאים למי שצריך כלי יומיומי ולא יכול להסתדר בלי כלי רכב.

erani99
14-06-2016, 19:19
^^^^ זה האבל. תוסיף גם כלי בן 15
אם אתה רוצה ומוכן לקבל על עצמך את ההתעסקות וההוצאות. לך על זה !!!! כלי נהדר.

ד"א אני מתנייד ברמה היומית עם בהמה כמו זה. הבימר K1200S הוא כלי ספורטיבי עם אקססוריז לטורינג. מת עליו וחושב מתישהו אולי לשדרג/להחליף, א-ב-ל אין משהו אחר שיפגע לי בכל הנקודות הדרושות שאני מצפה כמו הבימר, והוא זז אצלי על מקסימום 140 חצילים לשנה
נכון, לקחתי על עצמי את כל החבילה, אין הרבה חלקים בארץ אם בכלל וחדשים מדלק עולים לא מעט. עובדים מול חו"ל - לראייה החלפתי גיר+קלאץ' קומפלט ללא התערבות היבואן כלל. הבאתי מאיביי מארה"ב, והיתה אופציה אפילו להביא מסוכנות מדרזדן חדש במזוודה.
אבל זה אני, שרוט ומאז אוגוסט 2012 עד היום אין יום שאני קם בבוקר ומסתכל על ה K ואומר אין עוד כלי כזה (ספציפית יש כאלה 2 בארץ, בצביעה ובשנתון הזה).
אז אם אתה ערוך לזה לך על זה.

השושנים
15-06-2016, 07:38
היה לי במשך שנה FJR מודל 2009 והוא אופנוע נהדר!
היתרונות שלו הם בנוחות הנסיעה בבינעירוני, פשוט תענוג.
החסרונות הם רבים: תחזוקה יקרה (כמו כל הימאהה) וחלפים נדירים ויקרים, צריכת דלק די גבוהה (1:15) וסיוט ברכיבה עירונית, כמו פיל בחנות חרסינה.
הכי מפחיד בו זה החוסר בחלפים, מספיקה תקלה אחת כדי להשבית אותו לתקופה ארוכה.
אז זה האופנוע הכי כייפי שהיה לי אי פעם אבל הוא לא מתאים למי שצריך כלי יומיומי ולא יכול להסתדר בלי כלי רכב.

מנקודת המבט של כלי מודל 2001 אחת מהיתרונות של היאמהה וי מקס שלי, הם שמדובר באופנוע קאלט אהוב ומכובד בארץ ובעולם. שיש לו עדת מעריצים ושוק רחב מאד. עוזר גם שיש כמה וכמה מועדונים גדולים שעוזרים בידע עצה ואפילו חלקים המחירים שווים לכל נפש. האופנוע עצמו מפגין אמינות מרשימה
כיוון שהוא בנוי מראש לשימוש קיצוני.

כך גם היה באופנוע הקודם שלי שהיה אופנוע אספנות מודל 1977 ושימש אותי כרכב יומי ולטיולים למרחקים גדולים גם שם היתרון היחסי היה שמדובר באופנוע נערץ על ידי רבים (BMW R100RS).

וכמובן שצריכים לקחת בחשבון את כל החבילה, אבל שמעתי גם על אופנועים חדשים יחסית שליבואן לא היה חלק נדרש והבעלים המתין כמה שבעות למשלוח ושילם מחיר פרימיום...אני לפחות צפיתי את זה.

האופנוע שלי עובד כמעט שבעה ימים בשבוע כולל רכיבות ארוכות בסופי שבוע ובניגוד למה שערן חושב גם כשעבדתי מחוץ לי-ם לא נרתעתי לרכוב עליו יום יום בקו י-ם ת"א. ללא תלונה מצידו.

יתרון נוסף באופנועים ותקים שיש מספיק חומר לדעת וללמוד מראש על הבעיות הצפויות ויש גם אין ספור פתרונות מוכרים לרוב הבעיות וניתן לדעת ממרחק הזמן על אמינות הדגם וחולשותיו!