מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : איך נכון יותר לדומם מנוע, עם המשבת או המפתח?

Benny natan
18-06-2016, 18:57
שלום לכולם,

אני רואה בהרבה סירטונים מחו"ל שהם מקפידים מאוד על דימום מנוע בעזרת המשבת, איך אתם נוהגים? האם יש חשיבות לשימוש במשבת ולא במפתח?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Liran92
18-06-2016, 19:04
חד משמעית מפתח...

R86
18-06-2016, 20:02
מאיפה הקביעה החד משמעית הזאת?
מעבר לסיבה של לשכוח את המפתח בסוויץ אין הבדל בינהם.

Dresdner
18-06-2016, 20:06
אני פתוח לכל מידע חדש למה כן או לא אבל מי שכותב בוודאות חובת ההוכחה עליו

קסד
18-06-2016, 20:07
עם כל החשמליאדה שיש היום באופנועים זו באמת שאלה טובה.

ronen123
18-06-2016, 20:27
מה עם דימום בעזרת הרגלית ?

rusty james
18-06-2016, 20:31
מה עם דימום בעזרת הרגלית ?
...או לזרוק קלאץ' בראשון בלי גז.... :Bananezorro:

וברצינות - למה שיהיה הבדל בכיבוי מהמשבת או מהמפתח? (למעט ההרגל הקבוע ו/או לא לשכוח המפתח בסוויץ' - כמו שכתב R86 )

bikerider
18-06-2016, 20:33
מה זה משנה? המשבת נועד כדי להשבית את פעולת המנוע והמפתח נועד כדי שברגע שתסובב אותו למצב "OFF" המנוע יושבת באותו אופן
זה לא שאתה פוגע בחיי האופנוע אם אתה משבית אותו באמצעות מפתח, לזה הוא נועד
השאלה פה היא לגביי אולי נוחות אבל גם זה מינימלי

Liran92
18-06-2016, 20:42
אז זהו...שלא בדיוק...פעם שהיה פחות ״חשמליאדה״ זה עוד היה נתון לוויכוח...המשבת בגדול נועד למצב חירום כי מה שהוא עושה זה לנתק את הספקת הדלק למנוע
באופנועים עם ״חשמליאדה״ סיבוב המפתח גורר פעולות נוספות ברקע אומנם קטנות אבל הכרחיות... בנוסף שמכבים מהמשבת המערכת חשמל עדיין פועלת ויש ״חשש״
שתישאר נורה כזאת או אחרת דולקת שתגמור את המצב ולבסוף... התשובה המובנת מאליו, לכל מנגנון יש תפקיד, המנוע מזיז את האופנוע, הברקסים עוצרים את האופנוע
וכ׳ו וכ׳ו... אם לא היה צורך בסיבוב המפתח המנגנון הזה היה נחסך והיינו נשארים רק עם משבת...

קסד
18-06-2016, 20:52
אז זהו, שגוגל תומך בקביעה הנחרצת שלך
אבל רק אם תחפש בנרות צידוקים לטענה שלך.
והטענה שלך לגבי נורה שגומרת מצבר לא מחזיקה מים, אגב. (הרי מיד אחרי הקילסוויץ' תסובב מפתח בחניה)
נסה יותר בכיוון של מערכות כמו הזרקת דלק (או מערכות ניהול הצתה, מה שאתה קורא בליגלוג "חשמליאדה")

אני מציע שנתמקד בדגם האופנוע.
כי כולם פה שבויים בקונספט של אופנועים מהמילניום הקודם.

Liran92
18-06-2016, 20:58
ה״חשמליאדה״ זה לא ליגלוג זה שם כללי לכל מיני מערכות חשמליות. וכמו שציינתי אין ספק שתלוי באיזה אופנוע מדובר...

oradul
18-06-2016, 21:00
אני מדומם עם המפתח ואז מנתק את משאבת הדלק עם המשבת. לא חושב (לא מומחה או מהנדס) שבריא למנוע לנתק את הדלק סתם כך כשזה לא חלק מתהליך הכיבוי הרגיל. בגלל זה זה לחירום, לא? זה כמו שתאפשר למחשב שלך לכבות עצמו בתהליך מסודר של shutdown, לעומת לנתק אותו מהחשמל.
זה רק איך שאני רואה את זה ופועל כך.

rusty james
18-06-2016, 21:03
אני מדומם עם המפתח ואז מנתק את משאבת הדלק עם המשבת.
אבל אחרי סגירת הסוויץ' המשאבה כבר לא מקבלת חשמל... אז למה גם המשבת?

קסד
18-06-2016, 21:07
רגע, זירו סוגרים רק עם סוויץ' וזירו זה ה חשמל שבאופנוע.
ולכן אופנועים מכבים עם רק סוויץ'. נקודה.

מ.ש.ל.

Dresdner
18-06-2016, 21:17
אז אם לסכם אין שום מידע חדש שתומך בקביעה החד משמעית של לירן בכיבוי בעזרת המפתח.
ואם לסכם את שני המצבים:
מצב 1- כיבוי עם המדומם יכבה את המנוע באותה צורה שהמפתח יכבה אותו אבל ישאיר את החשמל פעיל במערכת (אורות, לוח שעונים וכדומה)
מצב 2- כיבוי בעזרת המפתח אותו דבר כמו מצב 1 אבל כאן כל מערכת החשמל תיסגר גם כן

Tribalmistyc2
18-06-2016, 21:26
יכולה להיות בעיה אחת - סוויץ' מתוכנן להרבה יותר מחזורים מהמפסק.

Dresdner
18-06-2016, 21:37
יכולה להיות בעיה אחת - סוויץ' מתוכנן להרבה יותר מחזורים מהמפסק.

ואולי ההפך? מי יודע

בכל מקרה לכל אלו שחושבים שיש הבדל בין השניים מבחינת תיפקוד אז חד משמעית הם מחוברים על אותו קו
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2868&stc=1

קסד
18-06-2016, 21:46
אז אם לסכם אין שום מידע חדש שתומך בקביעה החד משמעית של לירן בכיבוי בעזרת המפתח.
ואם לסכם את שני המצבים:
מצב 1- כיבוי עם המדומם יכבה את המנוע באותה צורה שהמפתח יכבה אותו אבל ישאיר את החשמל פעיל במערכת (אורות, לוח שעונים וכדומה)
מצב 2- כיבוי בעזרת המפתח אותו דבר כמו מצב 1 אבל כאן כל מערכת החשמל תיסגר גם כן

בדיוק.
ומצב אחד עלול להיות בעייתי. לא בגלל ריקון המצבר אגב. אלא לדוגמה בהזרקה מסויימת (http://www.triumphrat.net/487087-post5.html) של אופנועי טריומף.

יש הבדל בין השניים מבחינת תיפקוד אז חד משמעית הם מחוברים על אותו קו
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=2868&stc=1

שוב, תלוי על איזה אופנוע ואיזה דגם אנחנו מדברים.

Tribalmistyc2
18-06-2016, 21:47
מה זה משנה? המשבת נועד כדי להשבית את פעולת המנוע והמפתח נועד כדי שברגע שתסובב אותו למצב "OFF" המנוע יושבת באותו אופן
זה לא שאתה פוגע בחיי האופנוע אם אתה משבית אותו באמצעות מפתח, לזה הוא נועד
השאלה פה היא לגביי אולי נוחות אבל גם זה מינימלי
צודק 100%

אז זהו...שלא בדיוק...פעם שהיה פחות ״חשמליאדה״ זה עוד היה נתון לוויכוח...המשבת בגדול נועד למצב חירום כי מה שהוא עושה זה לנתק את הספקת הדלק למנוע
באופנועים עם ״חשמליאדה״ סיבוב המפתח גורר פעולות נוספות ברקע אומנם קטנות אבל הכרחיות... בנוסף שמכבים מהמשבת המערכת חשמל עדיין פועלת ויש ״חשש״
שתישאר נורה כזאת או אחרת דולקת שתגמור את המצב ולבסוף... התשובה המובנת מאליו, לכל מנגנון יש תפקיד, המנוע מזיז את האופנוע, הברקסים עוצרים את האופנוע
וכ׳ו וכ׳ו... אם לא היה צורך בסיבוב המפתח המנגנון הזה היה נחסך והיינו נשארים רק עם משבת...

סליחה אבל קשקשת שטויות בכמויות וגם לא שכחת לזרוק שטות לקינוח - נורה שתשאר דלוקה?
מה היא חשמליאדה? גם כשאתה סוגר סוויץ' אתה מנתק את החשמל, אין שום חשש בכלום כי אין הבדל למערכת חשמל.
המשבת מחובר להצתה,במערכת ההזרקה לא יכול לצאת דלק בגלל שזה תלוי בסיבוב המנוע והמיכל באופנוע מוזרק ומודרני אטום.
מה שאולי שמבטל את המשאבה זה חיישן נפילה.

אני מדומם עם המפתח ואז מנתק את משאבת הדלק עם המשבת. לא חושב (לא מומחה או מהנדס) שבריא למנוע לנתק את הדלק סתם כך כשזה לא חלק מתהליך הכיבוי הרגיל. בגלל זה זה לחירום, לא? זה כמו שתאפשר למחשב שלך לכבות עצמו בתהליך מסודר של shutdown, לעומת לנתק אותו מהחשמל.
זה רק איך שאני רואה את זה ופועל כך.

כשאתה מדומם עם המפתח אתה כבר מנתק את המשאבה.

קסד
18-06-2016, 21:49
אכן גבבה של שטויות מהעולל הנבער.

Dresdner
18-06-2016, 21:57
בדיוק.
ומצב אחד עלול להיות בעייתי. לא בגלל ריקון המצבר אגב. אלא לדוגמה בהזרקה מסויימת (http://www.triumphrat.net/487087-post5.html) של אופנועי טריומף.

שוב, תלוי על איזה אופנוע ואיזה דגם אנחנו מדברים.

בכל האופנועים המוזרקים שהיו לי עד עכשיו הסכמה הייתה זהה, אם תמשיך לקרוא את כל השירשור שהעלתה כאן תראה שרוכב אחר בדק ומצא שגם שם המדומם והסווטש הם על אותו קו אז כנראה בעיה ספציפית שעשו קישור לא נכון למקור שלה

oradul
18-06-2016, 22:38
רק למטרת הבהרה (לשאלה למה אני מנתק עם המשבת לאחר המפתח): זה לא כדי לדומם את המנוע (את זה אני עושה עם המפתח), אלא כדי לתת עוד מצב בטיחות נגד גניבה. אולי הגנב בלחץ ולא ישים לב שהמשבת מנתק. וזה יכול לתת עוד 5 שניות לתגובה מצידי או זולת.

Tribalmistyc2
18-06-2016, 22:42
ואולי ההפך? מי יודע
מה יותר הגיוני?

קסד
18-06-2016, 22:43
בכל האופנועים המוזרקים שהיו לי עד עכשיו הסכמה הייתה זהה, אם תמשיך לקרוא את כל השירשור שהעלתה כאן תראה שרוכב אחר בדק ומצא שגם שם המדומם והסווטש הם על אותו קו אז כנראה בעיה ספציפית שעשו קישור לא נכון למקור שלה

אוקיי אז לא ההזרקה.
עדיין ... יש הבדל בין המשבת והמפתח, באחד יש עדיין מתח במערכות מסויימות.
האם יש לזה השפעה (לרעה) על מערכות? האם יצרן היה מודה שלא טוב לכבות בעזרת המשבת? האם היית קונה אופנוע כזה?

תודה על התיקון.
הכי טוב רגלית בהילוך :)

oradul
18-06-2016, 22:48

מה הרגלית מנתקת? אין לה קשר למשאבת הדלק כמו המשבת. אז את המתח למצתים? כי כאשר מקפלים אותה בהילוך, ניתן להניע מיד. לעומת המשבת שיש שניה שהמשאבה מופעלת.

Dresdner
18-06-2016, 22:58
אוקיי אז לא ההזרקה.
עדיין ... יש הבדל בין המשבת והמפתח, באחד יש עדיין מתח במערכות מסויימות.
האם יש לזה השפעה (לרעה) על מערכות? האם יצרן היה מודה שלא טוב לכבות בעזרת המשבת? האם היית קונה אופנוע כזה?

תודה על התיקון.

אני לא פוסל אופנועים על סמך אנשים שמעלים טענות שמנוגדות לכל הגיון ולעובדות בשטח, הסוויטש והמדומם יושבים על אותו קו מתח נקודה! תסגור איך שבא לך כל דבר אחר הוא זיון שכל מיותר

Jack_R1
18-06-2016, 23:02
מה הרגלית מנתקת? אין לה קשר למשאבת הדלק כמו המשבת. אז את המתח למצתים? כי כאשר מקפלים אותה בהילוך, ניתן להניע מיד. לעומת המשבת שיש שניה שהמשאבה מופעלת.

בשום מקום אין קשר למשאבת דלק. ויש מלא כלים עם קרב' בכלל בלי משאבת דלק, והמשבת עובד בהם יופי. העובדה הזאת היתה צריכה לחסוך הרבה קשקושים מיותרים בשרשור הזה.

המשבת מנתק ה-צ-ת-ה.

אולי יש כלים מוזרקים שבהם היצרן התחכם וצירף את המשאבה לעסק, לא מכיר, אבל תיאורטית זה ייתכן. גם אם כן - זה לא מעניין לנושא כיבוי המנוע. משאבת הזרקה שפועלת - תמיד פועלת עם היזון אחורה, חזרה למיכלת הדלק, וכשהמזרקים לא פועלים - ההיזון פשוט הופך להיות 100% וכל הדלק חוזר בחזרה. אין בזה שום נזק, זה גם המצב לפני שמניעים. כיבוי יכול לקרות עם או בלי כיבוי המשאבה, העיקר שמה שמכובה - זאת ההצתה. ברגע שאין הצתה - אין עבודת מנוע.

קסד
18-06-2016, 23:06
אני לא פוסל אופנועים על סמך אנשים שמעלים טענות שמנוגדות לכל הגיון ולעובדות בשטח, הסוויטש והמדומם יושבים על אותו קו מתח נקודה! תסגור איך שבא לך כל דבר אחר הוא זיון שכל מיותר

להזכירך. דיברת רק על מערכת ההזרקה. הגיון בריא עדיין גורס שקיים הבדל.
זיון שכל נעים.

שוב. באיזה אופנוע מדובר? שלך? קדימה, פתח דיאגרמת חיווט ותחכים את כולנו :)

Dresdner
18-06-2016, 23:10
בשום מקום אין קשר למשאבת דלק. ויש מלא כלים עם קרב' בכלל בלי משאבת דלק, והמשבת עובד בהם יופי. העובדה הזאת היתה צריכה לחסוך הרבה קשקושים מיותרים בשרשור הזה.

המשבת מנתק ה-צ-ת-ה.

המשבת מפיל את המתח להצתה שמכבה את המנוע אבל גם מפיל מתח לECU והמשאבה.

Jack_R1
18-06-2016, 23:11
להזכירך. דיברת רק על מערכת ההזרקה. הגיון בריא עדיין גורס שקיים הבדל.

הבדל בין מה למה?
יש כמה דברים שיושבים על אותו הקו ומנתקים הצתה כולם: מפתח, משבת, חיישן רגלית צד בשילוב עם חיישן הילוך וחיישן קלאץ'.
אפשר לנתק את ההצתה רק ב-2 דרכים - או לנתק מתח ל-ECU, או לנתק מתח לקוילים. אין שום הבדל פרקטי בין הצורות האלה, שתיהן גורמות לניצוץ לא להופיע יותר למנוע להפסיק לעבוד.

המשבת מפיל את המתח להצתה שמכבה את המנוע אבל גם מפיל מתח לECU והמשאבה.
כמו שכתבתי, הרבה לפני שהזרקה היתה נפוצה ואפילו הרבה לפני שהיא בכלל היתה, היה משבת והוא ניתק את ההצתה.
גם אחרי זה, כשעוד לא היתה הזרקה אבל היו משאבות למערכות קרב', כל מה שהוא עשה זה להשבית את ההצתה.
לכן מה שהוא עושה מעבר לזה לא צריך לעניין אף אחד. וגם הסברתי למה.

קסד
18-06-2016, 23:18
הבדל בין מה למה?
יש כמה דברים שיושבים על אותו הקו ומנתקים הצתה כולם: מפתח, משבת, חיישן רגלית צד בשילוב עם חיישן הילוך וחיישן קלאץ'.
אפשר לנתק את ההצתה רק ב-2 דרכים - או לנתק מתח ל-ECU, או לנתק מתח לקוילים. אין שום הבדל פרקטי בין הצורות האלה, שתיהן גורמות לניצוץ לא להופיע יותר למנוע להפסיק לעבוד.

אוקיי בוא נלך רגע צעד אחורה.
נושא הדיון הוא כיבוי האופנוע עם משבת או מפתח ומה ההבדל בינהם (אם קיים)
עד כאן?

Jack_R1
18-06-2016, 23:34
אוקיי בוא נלך רגע צעד אחורה.
נושא הדיון הוא כיבוי האופנוע עם משבת או מפתח ומה ההבדל בינהם (אם קיים)
עד כאן?

אם כבר הלכת צעד אחורה:

ההבדל הוא שכיבוי עם מפתח מכבה את כל המערכות, לעומתו כיבוי עם משבת מכבה את המנוע - בלי לכבות את שאר החשמל.

השאלה של השרשור היא "איך יותר נכון לדומם", והתשובה עליה היא "טכנית זה לא משנה, ההמלצה היא לכבות עם המדומם כדי לפתח הרגל שיכול לשמש לשעת חירום".

Dresdner
18-06-2016, 23:36
הבדל בין מה למה?

כמו שכתבתי, הרבה לפני שהזרקה היתה נפוצה ואפילו הרבה לפני שהיא בכלל היתה, היה משבת והוא ניתק את ההצתה.
גם אחרי זה, כשעוד לא היתה הזרקה אבל היו משאבות למערכות קרב', כל מה שהוא עשה זה להשבית את ההצתה.
לכן מה שהוא עושה מעבר לזה לא צריך לעניין אף אחד. וגם הסברתי למה.

רק ציינתי את העובדה הזאת לפני שמישהוא יקפוץ ויראה שגם המשאבה מתנתקת, אז כן היא מתנתקת אבל כמו שכתבת הגורם העיקרי או היחיד לכיבוי המנוע הוא ההצתה אבל כמו שאתה רואה קהל קשה היום

קסד
18-06-2016, 23:42
אם כבר הלכת צעד אחורה:

ההבדל הוא שכיבוי עם מפתח מכבה את כל המערכות, לעומתו כיבוי עם משבת מכבה את המנוע - בלי לכבות את שאר החשמל.

השאלה של השרשור היא "איך יותר נכון לדומם", והתשובה עליה היא "טכנית זה לא משנה, ההמלצה היא לכבות עם המדומם כדי לפתח הרגל שיכול לשמש לשעת חירום".

חבל.
קיוויתי לתשובות פחות חד משמעיות.

לנעול.

Jack_R1
19-06-2016, 00:10
אין צורך לנעול, לך תדע, אולי יבוא מישהו עם טיעונים חדשים ופחות מופרכים ממה שהועלה כאן על "חשמליאדה"...

Dresdner
19-06-2016, 00:17
אין צורך לנעול, לך תדע, אולי יבוא מישהו עם טיעונים חדשים ופחות מופרכים ממה שהועלה כאן על "חשמליאדה"...

אפילו בזה הוא טעה היום זה אלקטרוניאדה

Jack_R1
19-06-2016, 00:30
אפילו בזה הוא טעה היום זה אלקטרוניאדה

דווקא לא הוא, זה היה מישהו אחר שהשתמש בזה שהתכוונתי אליו. את האמת, לפני שכתבת גם לא זכרתי מקריאת השרשור שהוא כתב את זה ראשון.
מה גם שאף פעם לא הצלחתי להבין בעברית איפה עובר הגבול בין "חשמל" ל"אלקטרוניקה". נושא לדיון נפרד.

Liran92
19-06-2016, 07:22
בהצלחה לכל בעלי האופנועים החדשים שיכבו את האופנוע מהמשבת...!
אם תפתחו ספרי אופנוע כאלה ואחרים המלצת היצרן היא תמיד להשתמש במפתח כדי לכבות את האופנוע...
עכשיו בוא נחזור שניה להבט הטכני, בין כו וכ׳ו אם תכבה את האופנוע לאחר נסיעה אתה תוציא את המפתח נכון? אז למה הפיגור להשתמש בקיל סוויץ׳?
שדיברתי על נושא ״תשאר נורה כזאת או אחרת דלוקה״ התכוונתי לא כאשר אתה יורד מהאופנוע אלא במקרים אחרים לדוגמא, יצאתי לקורס רכיבה כזה ואחר
מבקשים ממך להגיע להסבר...הגעת עם האופנוע, דיממת מנוע כי אתה רוצה להקשיב למדריך, דיממת את המנוע מהקיל סוויץ׳ האור נשאר דלוק? נכון זה רק 5 -8 דקות
וזה זניח אבל למה אפילו שיהיה דולק לדקה ? נקודה למחשבה...
ובכלל למה הגישה האנטית הזאת? גם אם זה יושב על אותו מערכת, יש מערכת מסויימת שתפקידה להתניע ולכבות את המנוע, קרי המפתח, ויש מערכת שתפקידה לכבות את האופנוע בזמן חירום קרי- קיל סוויץ׳ ויש מערכת שתפקידה שלא תיסע עם רגלית פתוחה קרי מיקרו סויץ׳ שברגלית
כל אחד יעשה את השיקול שלו וישתמש במה שבא לו כי התוצאה תיהיה דומה פחות או יותר אבל, כל ספרי האופנועים מציינים שיש לכבות האופנוע מהמפתח ואם גם ככה אתה מוציא את הפתח אז למה לעשות את זה מהקיל סוויץ׳? זה בנימה ״מקצועית״
בנימה אישית, הפורום הפך למאוד ״קרבי״ ולא נעים והעצוב זה שהאי נעימות והקרביות מגיעה בגיבוי של המנהלים...לא פלא שיש פה הרבה פחות תנועה של גולשים, סתם נקודה למחשבה...

בהצלחה לכל מכבי הקוויל סוויץ׳, המפתח וכ׳ו... העיקר שתרכבו...

קסד
19-06-2016, 07:59
אל תתרגש יותר מדי ידידי. זה לא שמשהו חשוב כמו פרנסתך או חייך תלויים על הכף בהכרעה כאן.
גם לא פגשת מי מהכותבים אז כולם שווים בעיניך. (חלק תפגוש רק אם תיסע לחו"ל. נכון פתאתי לגור בחו"ל ולכתוב בארץ?)
שים לב שהמנהל קבע נחרצות שאין הבדל אבל לא נעל את הדיון שזה די סותר את עצמו.
ולסיום גם אני קראתי הוראות יצרנים (נגיד דוקאטי) להמנע בשימוש במשבת. אבל אין לי דוקאטי וזה סתם פורום אז מה אכפת לי.

shaig
19-06-2016, 08:33
הקיל סוויץ' יותר נוח בחניה שמצריכה שני ידיים על הכידון, לדוגמא, תוך כדי התקרבות איטית לחניה צפופה. זה לא רק למקרי חירום.
המפתח זה בשביל לכבות הכל, וגם לנעול כידון.

Dresdner
19-06-2016, 08:33
אם תפתחו ספרי אופנוע כאלה ואחרים המלצת היצרן היא תמיד להשתמש במפתח כדי לכבות את האופנוע...
עכשיו בוא נחזור שניה להבט הטכני, בין כו וכ׳ו אם תכבה את האופנוע לאחר נסיעה אתה תוציא את המפתח נכון? אז למה הפיגור להשתמש בקיל סוויץ׳?
שדיברתי על נושא ״תשאר נורה כזאת או אחרת דלוקה״ התכוונתי לא כאשר אתה יורד מהאופנוע אלא במקרים אחרים לדוגמא, יצאתי לקורס רכיבה כזה ואחר
מבקשים ממך להגיע להסבר...הגעת עם האופנוע, דיממת מנוע כי אתה רוצה להקשיב למדריך, דיממת את המנוע מהקיל סוויץ׳ האור נשאר דלוק? נכון זה רק 5 -8 דקות
ובכלל למה הגישה האנטית הזאת? גם אם זה יושב על אותו מערכת, יש מערכת מסויימת שתפקידה להתניע ולכבות את המנוע, קרי המפתח, ויש מערכת שתפקידה לכבות את האופנוע בזמן חירום קרי- קיל סוויץ׳ ויש מערכת שתפקידה שלא תיסע עם רגלית פתוחה קרי מיקרו סויץ׳ שברגלית
כל אחד יעשה את השיקול שלו וישתמש במה שבא לו כי התוצאה תיהיה דומה פחות או יותר אבל, כל ספרי האופנועים מציינים שיש לכבות האופנוע מהמפתח ואם גם ככה אתה מוציא את הפתח אז למה לעשות את זה מהקיל סוויץ׳? זה בנימה ״מקצועית״
בנימה אישית, הפורום הפך למאוד ״קרבי״ ולא נעים והעצוב זה שהאי נעימות והקרביות מגיעה בגיבוי של המנהלים...לא פלא שיש פה הרבה פחות תנועה של גולשים, סתם נקודה למחשבה...

"הקרביות" מגיעה מהעובדה שלמרות שמעלים עובדות יש המתעקשים להתעלם מהם, זה גורם לתסכול.

אגב באנגליה בלימוד הרכיבה מלמדים לכבות רק עם המשבת, לא זוכר למה.

אל תתרגש יותר מדי ידידי. זה לא שמשהו חשוב כמו פרנסתך או חייך תלויים על הכף בהכרעה כאן.
גם לא פגשת מי מהכותבים אז כולם שווים בעיניך. (חלק תפגוש רק אם תיסע לחו"ל. נכון פתאתי לגור בחו"ל ולכתוב בארץ?)
ולסיום גם אני קראתי הוראות יצרנים (נגיד דוקאטי) להמנע בשימוש במשבת. אבל אין לי דוקאטי וזה סתם פורום אז מה אכפת לי.

פתאטי זה להיות אטום ועקשן

audiR8
19-06-2016, 09:08
מכבה עם המשבת.
אחרי הכיבוי אני מתמרן לאחור כדי להעמיד את האופנוע במקום. מכיוון שאני מקפיד על נעילת כידון (פחות מחשש לגניבה ויותר כדי שילד לא יפיל את האופנוע על עצמו), יותר נוח להשתמש במשבת בלי להסיר ידיים מהכידון, לתמרן, להטות לשמאל ונעול כידון.

Sent from my Le Max using Tapatalk

קסד
19-06-2016, 09:28
פתאטי זה להיות אטום ועקשן
הלוואי. רק שאני לא מבין על מה אתה סבור שאני מתעקש.
אז נכון, הוכחת (נגיד) שמשאבת הדלק/הזרקה מחוברות לשניהם. אבל אתה זה שמתעקש להקיש על השאר.

(כמעט התפתיתי לומר פתאטי מי שכותב שגיאות של ערס בעברית ומתקן טרמינולוגיה של אחרים, אבל לא נגררנו לשם. תודה לך על זה)

Ami
19-06-2016, 10:23
שרשור על כלום

rotemzaken
19-06-2016, 10:52
בשבילי משבת זה רק חרום, לכבות בשביל לדבר למשך דקה עם מישהו, או להדליק ולכבות אם אני עוצר והרדיאטור צריך לעבוד

nihrider
19-06-2016, 11:06
רגע, זירו סוגרים רק עם סוויץ' וזירו זה ה חשמל שבאופנוע.
ולכן אופנועים מכבים עם רק סוויץ'. נקודה.

מ.ש.ל.

היבואן של זירו ממליץ תמיד להשתמש במשבת.
זה בגלל שבזירו אין לך חיווי שהמנוע פועל. אז אתה יושב אליו ועושה קולות של מנוע בהתלהבות, תופס במצערת ונותן סיבוב.
0-100 3.5 שניות, 100% מומנט ב-0 סל"ד, בהצלחה.

אבל זה רק היבואן, לא היצרן.

אביעד אברהמי
19-06-2016, 12:10
שרשור משעשע.

טכנית, דימום עם משבת חירום, רגלית צד בהילוך או מתג הצתה - כולם עושים את אותה הפעולה - פותחים את המעגל שמספק מתח למערכת ההצתה בכלים עם קרבורטור ולמערכת ההזרקה בכלים מוזרקים. במילים פשוטות - מפסיקים את החשמל למחשב שאחראי על הזרקה או הצתה. לכן זה לא משנה טכנית איך מדוממים את המנוע. הכל אותו דבר.

מעבר לכך, שכל אחד ידומם איך שנוח לו, בין אם הוא מחנה את האופנוע ליד הבית ובין אם הוא עוצר להקשיב למדריך בקורס רכיבה.

Jack_R1
19-06-2016, 12:17

לא נעלתי, כי זה דיון על טחנות רוח, אלא אם יתחילו להביא ציטוטים מספרי רכב וממקורות מוסמכים אחרים. אני, למשל, פתחתי את שלי ולא מצאתי שום אזכור על מה עדיף לעשות.
לעומת זאת, בחיפוש קל מצאתי שב-MSF האמריקאי (לימודי נהיגה על אופנוע, למי שלא יודע) מלמדים להשתמש ב-kill switch, משמע משבת.
הזכירו כבר את האנגלים שגם הם מלמדים את זה.
יש גם אזכורים שלחלק מהאופנועים אכן יש המלצה של היצרן לכבות עם המפתח "מחשש לבעיות חשמל" (מצאתי את זה עבור איזשהו CBR600RR).
ויש גם אזכורים שאופנועים בעלי מפתח מרוחק (ויש כאלה) מומלץ וצריך לכבות עם המשבת, אחרת תהליך הכיבוי עלול להיות לא תקין.

אז יש הרבה מידע לכאן ולכאן, וכמו עוד כמה דברים, זה נושא "בוער" ללא תשובה חד-משמעית בעולם האופנועים. למה להפסיק את זה? לעומת דיונים על שמן (וגם אלה מביאים משהו חדש פעם בכמה זמן), כזה מזמן לא היה.

כבר כתבתי למעלה, ולא רק אני, שאתה טועה ומטעה. אין שום המלצה גורפת כזאת, וכשיש אחת כזאת - זה יותר יוצא מן הכלל מאשר הכלל. עד כאן הנימה ה"מקצועית".
אם לוקחים בחשבון את הצד הבטיחותי ולא הטכני - אז הסיבה העיקרית שבגללה מלמדים להשתמש במשבת בכל מיני מקומות בעולם היא ללמוד להשתמש בו מתוך הרגל, וגם את זה כבר כתבתי. זה עובד. אם לא רגילים - לא לוחצים עליו, בטח שלא בזמן חירום.
ועד עכשיו הקרביות באה בעיקר ממך, תקרא את ההודעה שלך שוב.