התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Wr250r יכולת מחשב הזרקה לפצות על שינויים

thekeeper
30-06-2016, 15:33
אתמול העפתי מבט בתיבת האוויר של האופנוע וחשכו עיניי. לא רק שהיא בערך חצי מגודל מעבר של תיבת אוויר ממוצעת (כמו בklx ובcrfl drz וכו) יש גם מנגנון קטן של דלת שנסגרת בסלד מסויים למנוע רעשי יניקה. אז כמובן שנטרלתי את הדלת הזו אבל עכשיו אני חושב על להגדיל את המעבר של האוויר.

השאלה היא עד כמה יכול מחשב הזרקה לפצות על השינויים של זרימת אוויר יותר גדולה? האגזוז הוא חלופי כך שאין חיישן חמצן.

(ללא פאוור קומנדר ודומיו)

Meirson
30-06-2016, 16:56
למה שתרצה לשנות את תיבת האוויר?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

thekeeper
30-06-2016, 19:40
כיוון שהאופנוע מרגיש ממש חנוק ונראה שממש מוגבל בכמות האוויר שנכנסת.
לדעתי עם קצת שיפוץ מאוד פשוט אפשר לסחוט ממנו שיפור משמעותי של כ10%

Dresdner
01-07-2016, 12:49
שים פילטר פתוח או תיבה חלופית מחברה שיודעת מה היא עושה כל דבר אחר זה קומבינה.

Vaderom
01-07-2016, 13:26
שים פילטר פתוח או תיבה חלופית מחברה שיודעת מה היא עושה כל דבר אחר זה קומבינה.

ככלל זה כמובן עדיף, אבל יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים אופנועים שכמה שינויים יחסית פשוטים ובסיסיים, שנבדקו ע"י הרבה אנשים בעולם ותוארו בכתבות בפרוטרוט, יכולים לעשות שינוי מאוד משמעותי לטובה באופנוע, ולא מחייבים לרכוש חלקי חילוף יקרים.

Dresdner
01-07-2016, 16:08
ככלל זה כמובן עדיף, אבל יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים אופנועים שכמה שינויים יחסית פשוטים ובסיסיים, שנבדקו ע"י הרבה אנשים בעולם ותוארו בכתבות בפרוטרוט, יכולים לעשות שינוי מאוד משמעותי לטובה באופנוע, ולא מחייבים לרכוש חלקי חילוף יקרים.

צודק, שחכתי להוסיף את זה, אני בעצמי עשיתי כמה שינויים לאחר שראיתי רוכבים אחרים שעשו את אותו דבר והוכיחו על דיינו שזה לא פלסיבו.
אפילו העלתי את זה בפורום לפני חורבן פול גז הראשון ככה שאין לינק

קוקוריקו נגד קופיקו
01-07-2016, 18:49
כל "air box mod" אפשרי ב WRR כבר נידון בהרחבה בכל פורום אינטרנטי בעולם כולל thumpertalk, wr250rforum, advrider והמסקנה הסופית היא שהכל חרטא.
שים תיבה חלופית + מערכת פליטה קומפלט FMF + פאוור קומנדר בסך כולל של אלף וחמש מאות דולר ותקבל עוד 2-3 כוח סוס, ביום טוב, ורק בסל"ד סופר גבוהה.

רוצה לבזבז כסף על ה WRR ולראות תוצאות אמיתיות ולשדרג את הביצועים באופן אפקטיבי?
בזבז כספך על מיגונים + צמיגים + שדרוג מתלים + קיצור יחסי העברה הגדלת גלגש אחורי בכמה שיניים טובות.
המנוע של ה WRR הוא פנינה. עזוב את המנוע.

strelok89
01-07-2016, 20:20
ביטול תיבת אויר לרוב יגרום לירידה בכמות האוויר ועל כן ירידה בכמות הדלק. ההזרקה תסתדר עם זה ללא בעיה

doutsh
03-07-2016, 10:55
כיוון שהאופנוע מרגיש ממש חנוק ונראה שממש מוגבל בכמות האוויר שנכנסת.
לדעתי עם קצת שיפוץ מאוד פשוט אפשר לסחוט ממנו שיפור משמעותי של כ10%

הצהרה מעניינת
על סמך מה אתה מעריך שעם שינוי פשוט אפשר להשיג 10% שיפור ?
היצרנים נלחמים על כל כ"ס, אולי הם מפספסים משהו...

Vaderom
03-07-2016, 11:14
הצהרה מעניינת
על סמך מה אתה מעריך שעם שינוי פשוט אפשר להשיג 10% שיפור ?
היצרנים נלחמים על כל כ"ס, אולי הם מפספסים משהו...

הם גם נלחמים נגד הגבלות זיהום אוויר ורעש דרקוניות. אתה לא.

Dresdner
03-07-2016, 11:50
וגם נלחמים להכניס את האופנוע לקטגוריות מסויימות של ביטוח ורשיון שזה בדרך כלל אומר הורדה של כמה סוסים

doutsh
03-07-2016, 16:25
ועדיין, להתיימר להרוויח 10% בהספק על ידי פתיחת תיבת האוויר בלבד, נשמע לי רחוק ממציאותי.
ומה זה בכלל המספר הזה? למה לא 5%? למה לא 15?

Vaderom
03-07-2016, 17:22
ועדיין, להתיימר להרוויח 10% בהספק על ידי פתיחת תיבת האוויר בלבד, נשמע לי רחוק ממציאותי.
ומה זה בכלל המספר הזה? למה לא 5%? למה לא 15?

זה המספר הספציפי במקרה של הWRR.
גם בDRZ, למשל, אפשר להרוויח כמות דומה של סוסים ע"י כמה שיפורים פשוטים. כנ"ל בDR650.

thekeeper
03-07-2016, 20:34
אלף כל אמרתי לדעתי ולא יצאתי בהצהרות כלשהן. מעבר לזה אם תביט בתיבת אוויר אתה תבין לבד. הפתח כניסה קטן כמעט בחצי מכל אופנוע 250 שראיתי . ואם זה לא מספיק יש כמו שסתום שנפתח ונסגר ומווסת את גודל הכניסה עוד יותר (מקטין...) דבר כזה נשמע כמו עוד דרך לצמצם רעשי יניקה. את ההתקן הזה נטרלתי ואגזוז זרימה חופשית כבר שמתי. ומפה מגיעה השאלה. האם ההזרקה יכולה להתמודד עם זה? לא פתחתי את התיבה מעבר אבל כן נעשו שינויים קטנים

Tribalmistyc2
03-07-2016, 23:27
מנוע יונק מה שיש בקופסה כל עוד זה סגור לא יהיה בעיות.
התפקיד של הדלת זה לחמם את הממיר הקטליטי יותר מהר והתיבה גם לא קשורה למה שרשמת.

Dresdner
04-07-2016, 00:08
מנוע יונק מה שיש בקופסה כל עוד זה סגור לא יהיה בעיות.
התפקיד של הדלת זה לחמם את הממיר הקטליטי יותר מהר והתיבה גם לא קשורה למה שרשמת.

לא מכיר את האופנוע הספציפי הזה אבל לא מובן לי למה שהם יעשו כזה דבר ולא יתכנתו את החינום במפת ההזרקה כתלות בטמפרטורת נוזל הקירור (שאגב עושים ברוב האופנועים שאני מכיר)
בדרך כלל כאלו שסתומים/דלתות שמים כדי להשתיק רעש במהירות איטית (רכיבה בעיר) או כדי להתמודד עם בור במומנט בסל"ד נמוך

Tribalmistyc2
04-07-2016, 07:36
לא יודע,יכול להיות שזה תלוי גם בטמפ',אפשר להבין שזה שילוב בין 2 מערכות.
שים לב לרכיב שנראה כמו ווסת דלק שהבחור אומר שמפעיל את הדלת,הוא מחובר גם ל secondary air injection שזה מה שמחמם את הממיר.
https://youtu.be/WFTOrxg_B6w?t=431