מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : סגירת אום/בורג במומנט הנכון-אקדח אוויר/ידית מומנט

Ben-t
30-06-2016, 22:54
שלום לכולם,

השאלה על סגירת אום/בורג במומנט הנכון קפץ לי השבוע במוסך שהחלפתי גלגל.
כאשר אני מביט במוסכניק בסוף העבודה לוקח את האקדח אוויר ומתחיל לסגור אום לגלגל אחורי וברגים באותו אקדח אוויר כאילו אין הבדל וסוגר ברגים כמו מים.
כמובן שאני לא מצפה שהם יתחילו לפתוח ספר רכב לבדוק כל בורג כמה מומנט וכו'.
יש ברגים שכמובן אפשר לפי הרגש אבל למשל אום של גלגל אחורי או ווריאטור שהם דורשים סגירת מומנט יחסית גדולה...NM 100+,
איך הם מבצעים את הסגירה כך שהוא לא יטחן את ההברגה וכך שגם היא לא תיהיה מתחת למומנט הרצוי?

מדוע אני שואל?
את הטיפול הבא אני יעשה לבד לקטנוע כי הוא סיים תקופת אחריות,ואני מתלבט האם לקנות אקדח אוויר לקומפרסור או פשוט להשתמש במד מומנט.
מה דעתכם בנושא?

תודה רבה,
בן.

poiuyt
01-07-2016, 07:16
זה שאתה רואה את המוסכניק סוגר ברגים עם אקדח אויר, זה לא אומר שזאת הדרך הנכונה. למעשה זאת הדרך הכי מהירה וטובה להרס של ברגים ותבריגים באופנוע שלך.
במוסך פשוט אין זמן לפתוח ספר רכב על כל בורג, וגם אין זמן לכוון ידית מומנט , אני גם בספק אם תמצא שם ידיות מומנט.
אם אתה רוצה לטפל בעצמך באופנוע כדאי שתתארגן לך על ידיות מומנט . ככה אתה מבטיח שכל בורג נסגר בדיוק במומנט שהוא צריך להיסגר, ושום הברגה לא תיטחן לך.

Dvir
01-07-2016, 10:30
טכנוצינור ביצחק שדה מוכר שתי ידיות מומנט של סיגנט ב499, נראה לי אחלה מחיר ושתי הידיות האלה יסגרו לך כמעט את כל הפינות..
בהצלחה

Vaderom
01-07-2016, 13:31
בחלק מהברגים, במיוחד אלה עם המומנט הגבוה, זה פחות קריטי להשתמש בידית מומנט ולהגיע למומנט מדוייק על היחידה.
רובם גם מאוד עמידים ויכולים לעמוד במומנט משמעותית יותר גבוה ממה שנדרש לסגור אותם בספר רכב.

זה בשילוב עם מכונאי שמכיר את הכלים שלו יכול להביא למצב שהוא סוגר דברים עם פטיש אוויר מהר מאוד ומספיק מדוייק.

אם כי, כמובן, זו לא הדרך הנכונה רשמית לעשות את זה. אבל במקרים מסויימים פוטנציאל הנזק הוא יחסית נמוך וההפרש בזמן העבודה והנוחות הוא גבוה.
אם המכונאי הוא מכונאי טוב, הוא ככל הנראה ידע איפה אפשר וכדאי לעשות את זה ואיפה לא ולא יפגע בהברגות גם עם פטיש אוויר.

AntiVirus
06-07-2016, 01:48
טכנוצינור ביצחק שדה מוכר שתי ידיות מומנט של סיגנט ב499, נראה לי אחלה מחיר ושתי הידיות האלה יסגרו לך כמעט את כל הפינות..
בהצלחה

יפה על הפרסומת הסמוייה, אבל למה מה קרה, 500 ש"ח, אהה "499" ש"ח על ידית מומנט?!
לדעתי, שוד לאור יום שלא שווה אפילו רבע מהמחיר.

אפשר לרכוש בכמה עשרות שקלים ידית טובה ללא מומנט.
המומנט הכי טוב הוא הנסיון בשילוב רגש וזה לא עולה 499 ש"ח.

Tribalmistyc2
06-07-2016, 09:00
בפטיש אוויר לכל היותר כדאי לסגור גלגלים,בפתיחה אפשר להתפרע גם לאזורים אחרים בהנחה שההברגה לא תיתפס ותיקח איתה דברים אחרים.

כשמשתמשים בזה לצירים וביחוד לצירים ארוכים כמו של וריאטור ההברגה זה לא הבעיה.
עצם העבודה של הפטיש מזיקה לציר הוא לא תוכנן לסגירה במכות.
יצא לי לראות מקרים שזה גזר את הראש של הציר וזה יכול גם לפגוע באיזון של גל הארכובה.

למי שמחפש ידית מומנט מדויקת סיגנט זה לא הפתרון,מאותה סיבה גם מחיר לידית נורמלית מתחיל בפי 1.5.
לפותח השרשור - אם אתה רוצה ראש שקט תשיג נועלי פולי וידית מומנט,אפשר גם זולה כי לוריאטור דיוק פחות חשוב.

המומנט הכי טוב,antivirus,זה להשתמש בידית מומנט.
ידית מומנט לא משמשת רק לאי חרישת הברגות,יש אזורים שהדיוק משמעותי כמו ראש מנוע למשל.
מה יעזור לך רגש אם אתה צריך להביא חתיכה לאיזון מעל לחתיכה אחרת ע"י ברגים? כמה שלא תהיה מנוסה לא תגיע לתוצאה של ידית מומנט אז תניח לה במקומה.
לכל כלי יש יעוד גם אם הוא עולה הרבה כסף.

AntiVirus
06-07-2016, 11:07
בפטיש אוויר לכל היותר כדאי לסגור גלגלים,בפתיחה אפשר להתפרע גם לאזורים אחרים בהנחה שההברגה לא תיתפס ותיקח איתה דברים אחרים.

כשמשתמשים בזה לצירים וביחוד לצירים ארוכים כמו של וריאטור ההברגה זה לא הבעיה.
עצם העבודה של הפטיש מזיקה לציר הוא לא תוכנן לסגירה במכות.
יצא לי לראות מקרים שזה גזר את הראש של הציר וזה יכול גם לפגוע באיזון של גל הארכובה.

למי שמחפש ידית מומנט מדויקת סיגנט זה לא הפתרון,מאותה סיבה גם מחיר לידית נורמלית מתחיל בפי 1.5.
לפותח השרשור - אם אתה רוצה ראש שקט תשיג נועלי פולי וידית מומנט,אפשר גם זולה כי לוריאטור דיוק פחות חשוב.

המומנט הכי טוב,antivirus,זה להשתמש בידית מומנט.
ידית מומנט לא משמשת רק לאי חרישת הברגות,יש אזורים שהדיוק משמעותי כמו ראש מנוע למשל.
מה יעזור לך רגש אם אתה צריך להביא חתיכה לאיזון מעל לחתיכה אחרת ע"י ברגים? כמה שלא תהיה מנוסה לא תגיע לתוצאה של ידית מומנט אז תניח לה במקומה.
לכל כלי יש יעוד גם אם הוא עולה הרבה כסף.

באופן עקרוני אני מסכים איתך בנוגע להתחלה של הדברים.
פותח השרשור כותב כאן:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6507-איפה-קונים-בורג-במקום-אחד-שנשבר?highlight=%E1%E5%F8%E2

שעם ידית מומנט נשבר הבורג, ומה תענה על כך?

לדעתי, לנסיון ורגש אין תחליף ומחיר. מי שלא רכש את הנסיון והרגש שילך ללמוד ממי שכן רכש, זה עדיף על ידית מומנט.
ובכלל, מי שמתעקש על ידית מומנט,כדאי שיקנה מחו"ל בזול, ולא יתן לגיטימציה לאותם עשקנים חסרי מצפון ובושה.

נ.ב
ברוב המוסכים ה"מורשים" לא משתמשים בידית מומנט, לאף סוג רכב, ואתה יודע למה? כי גם הם הבינו את המיותרות שבדבר, עם כל זה שהם "מורשים" לשחוט את האנשים.

lokimonster
06-07-2016, 11:18
נסיון ורגש צוברים בעבודה.
יתכן ופות"ש אין לו את הנסיון והרגש אז איך הוא ידע שהוא סגר את האום כהלכה?.
אני מעדיף מכונאי שסוגר עם ידית מומנט ולא עם הרגש ( שלא יתעטש פתאום ויגלה שהוא לא הרגיש טוב).

AntiVirus
06-07-2016, 11:25
בחלק מהברגים, במיוחד אלה עם המומנט הגבוה, זה פחות קריטי להשתמש בידית מומנט ולהגיע למומנט מדוייק על היחידה.
רובם גם מאוד עמידים ויכולים לעמוד במומנט משמעותית יותר גבוה ממה שנדרש לסגור אותם בספר רכב.

זה בשילוב עם מכונאי שמכיר את הכלים שלו יכול להביא למצב שהוא סוגר דברים עם פטיש אוויר מהר מאוד ומספיק מדוייק.

אם כי, כמובן, זו לא הדרך הנכונה רשמית לעשות את זה. אבל במקרים מסויימים פוטנציאל הנזק הוא יחסית נמוך וההפרש בזמן העבודה והנוחות הוא גבוה.
אם המכונאי הוא מכונאי טוב, הוא ככל הנראה ידע איפה אפשר וכדאי לעשות את זה ואיפה לא ולא יפגע בהברגות גם עם פטיש אוויר.

כל מילה נכונה, הייתי אומר להחליף או להוסיף למילה "מכונאי"
את המילים "בעל נסיון ורגש".

Tribalmistyc2
06-07-2016, 11:28
באופן עקרוני אני מסכים איתך בנוגע להתחלה של הדברים.
פותח השרשור כותב כאן:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6507-איפה-קונים-בורג-במקום-אחד-שנשבר?highlight=%E1%E5%F8%E2

שעם ידית מומנט נשבר הבורג, ומה תענה על כך?

מה אם הידית לא מכויילת\דפוקה\הבורג כבר עמד להיגזר בגלל מישהו לפניו?
אתה צריך לצבור עוד ניסיון,תעבוד עם כמה ידיות,תעבוד בלי ואני חושב שכבר תבין את ההבדל.

נ.ב
ברוב המוסכים ה"מורשים" לא משתמשים בידית מומנט, לאף סוג רכב, ואתה יודע למה? כי גם הם הבינו את המיותרות שבדבר, עם כל זה שהם "מורשים" לשחוט את האנשים.

באמת חבל כדאי שיתחילו.
רמה מקצועית של ענף מתחילה בדברים האלה.

AntiVirus
06-07-2016, 11:30
נסיון ורגש צוברים בעבודה.
יתכן ופות"ש אין לו את הנסיון והרגש אז איך הוא ידע שהוא סגר את האום כהלכה?.
אני מעדיף מכונאי שסוגר עם ידית מומנט ולא עם הרגש ( שלא יתעטש פתאום ויגלה שהוא לא הרגיש טוב).

כתבתי:

מי שלא רכש את הנסיון והרגש שילך ללמוד ממי שכן רכש, זה עדיף על תלות בידית מומנט.

בוא נמשיך את העישוט, הוא יכול להתעשט עם הידית ועם עוד המון דברים אחרים, ולהכניס לך את העישוט לשמן מנוע :angel: :anonymous:

AntiVirus
06-07-2016, 11:34
מה אם הידית לא מכויילת\דפוקה\הבורג כבר עמד להיגזר בגלל מישהו לפניו?
אתה צריך לצבור עוד ניסיון,תעבוד עם כמה ידיות,תעבוד בלי ואני חושב שכבר תבין את ההבדל.

באמת חבל כדאי שיתחילו.
רמה מקצועית של ענף מתחילה בדברים האלה.

נכון מאוד, ללמדך שלא תמיד ידית תציל אותך, אבל אם יש לך רגש ביד, והתנסית במגוון סוגי הברגים, ולמדת דרך ידית או דרך אדם שמכיר את המומנט, זה עדיף על הכל.

לגבי הסוף, קשה להאמין על אדם יצירתי כמוך שיכתוב את הדברים האחרונים, מי שלומד את המומנט לא צריך כל פעם לוודות שזה המומנט, הוא יודע ומרגיש.

Tribalmistyc2
06-07-2016, 11:40
נכון ומאותה סיבה אני נאלץ להקפיד יותר על הסגירה מה שלוקח לי יותר זמן מלכוון ידית מומנט.
למה לי לעבוד קשה כשיש כלי שיעשה את זה בשבילי? בשביל זה כלים נועדו .
אז תודה אבל בתור אותו אחד אני חושב שכדאי.

AntiVirus
06-07-2016, 11:41
למדת נהיגה? אתה לא צריך להיות ליד המורה כל פעם שאתה יוצא לנסיעה.

כך פה, נסיון וידע במומנט ברגים אפשר לרכוש בפעם אחת שאתה פותח וסוגר מול בעל נסיון מספר סוגי ברגים ולומד עד כמה לסגור כל סוג, ואפשר לרכוש את הנסיון בכמה פעמים, כל אחד לפי התפיסה וההרגשה שלו.

doutsh
06-07-2016, 11:45
איך בדיוק תלמד מישהו רגש של מומנט?
תחזיקו ידיים ביחד בסגירת הבורג, ותלחצו ביחד בדיוק 30 נ"מ 100 פעם עד שתדע מה זה 100 נ"מ?
זה שיש אנשים מוכשרים שפיתחו רגישות לתחושות מסוימות זה ראוי להערכה, אבל זה נוצר רק כפיצוי על העובדה שלא היו להם כלי מדידה מתאימים.

כשאתה לא מרגיש טוב והולך לרופא, והוא צריך להחליט אם המצב שלך מצריך אשפוז או סתם יום מחלה, היית רוצה שהוא ימדוד לך חום עם מד חום או עם היד על המצח?

לעולם, ב-100% מהמקרים, מכשיר מדידה איכותי ומכויל יהיה זהה או טוב יותר לכל רגש של בנאדם, ולכן אם יש בנמצא מכשיר כזה רק חמור לא ישתמש בו.

AntiVirus
06-07-2016, 11:54
מכאניקה ורגש משתלבים יפה מאוד, רפואה ורגש לא תמיד.

לעצם העניין: עד לפני שנולדה ידית מומנט לעולם, היית סוגר בורג בעדינות מול מישהו שרואה ואומר לך כמה ללחוץ (הוא מכיר הרי את הידית שלו, לא?) ואתה מרגיש את הקושי שנוצר בסגירה והוא פותח את הבורג ואומר לך אם זה מספיק או לא, וחוזר שוב, כך אתה לומד ומתנסה מעשית. אתה יכול ללמוד גם מטעויות אבל זה עניין אחר.
אחרי שנולדה ידית מומנט לעולם, זה עוד דרך שעוזרת ללמוד בלי לטעות, אבל ידית מומנט לא מחליפה בשום אופן את הרגש והנסיון שאתה צובר בידית רגילה ללא מומנט.

הייתי מסכם את מה שכתבתי כך:
מי שרוצה ללמוד מאדם מנוסה שילמד, מי שרוצה "ללמוד" מידית שילמד. אני העדפתי מאדם מנוסה וכן העדפתי לטעות בעצמי וללמוד מאשר ללמוד רק עם ידית שלא תתן לי את הבטחון העצמי אף פעם, ולא תתן לי נסיון כלל עם ידית רגילה, אלא ידיעה במספרי מומנט ותו לא.

doutsh
06-07-2016, 12:32
למה שאני ארצה לפתח "בטחון עצמי" ו"רגש" בסגירת ברגים? הרי תמיד תהיה לי ידית מומנט שתגיד לי מה המומנט. מה יתן לי ה"רגש" הזה חוץ מהרבה זמן אימון מבוזבז?

יותר מזה - אני מוכן להזמין אותך לדו קרב, בו אני מופיע עם ידיות המומנט סיגנט הפשוטות שלי, שאינן נחשבות מהמדויקות שקימות, ואתה מופיע עם שתי ידיך.
כל אחד יתבקש לסגור ברגים במספר מומנטים, נגיד 6, 18, 35 ו-90 נ"מ.
מוכן לשים כמה כסף שאתה רוצה שאני אדייק יותר בהפרש גדול.

אבל בהצלחה לך עם לקנות ירקות בשוק בלי משקל, לסוע ברכבת בלי מד מהירות ולנחות עם מטוס בלי מד גובה ואמצי נחיתה, אלא רק בהסתמך על ה"רגש" שפיתחו בעלי המקצוע האלה במהלך השנים.

AntiVirus
06-07-2016, 12:58
למה שאני ארצה לפתח "בטחון עצמי" ו"רגש" בסגירת ברגים? הרי תמיד תהיה לי ידית מומנט שתגיד לי מה המומנט. מה יתן לי ה"רגש" הזה חוץ מהרבה זמן אימון מבוזבז?

הסברתי לפני כי שימוש בידית מומנט לבד, אתה לא מפתח בטחון עצמי רגש ונסיון על ידית רגילה.
"אימון זמן מבוזבז"? התאמנת פעם עם ידית רגילה? אל תזלזל במי שכן למד, התאמן והתנסה מספר פעמים עם ידית רגילה, זה לא "בזבוז זמן", זה עוזר לכל החיים.
אני גם יכול לכתוב באותה מידה, כי ללכת לחנות ולרכוש ידית מומנט זה "בזבוז זמן", ממש "טיעון חזק".

יותר מזה - אני מוכן להזמין אותך לדו קרב, בו אני מופיע עם ידיות המומנט סיגנט הפשוטות שלי, שאינן נחשבות מהמדויקות שקימות, ואתה מופיע עם שתי ידיך.
כל אחד יתבקש לסגור ברגים במספר מומנטים, נגיד 6, 18, 35 ו-90 נ"מ.
מוכן לשים כמה כסף שאתה רוצה שאני אדייק יותר בהפרש גדול.

אל תעשה מעצמך צחוק, אם החלטת מראש מה יהיה תוצאות הקרב, למה להגיע ל"דו קרב"?
ומי אמר שהברגים תוכננו בדיוק למומנט, ההיפך ועובדה שהברגים עם מרווחים מכובדים מפני שבירות.

אבל בהצלחה לך עם לקנות ירקות בשוק בלי משקל, לסוע ברכבת בלי מד מהירות ולנחות עם מטוס בלי מד גובה ואמצי נחיתה, אלא רק בהסתמך על ה"רגש" שפיתחו בעלי המקצוע האלה במהלך השנים.;)
מה ההשוואות שלך, הם לא במקום ולא קשורות לנדון.
אני יכול לתרום לך עוד כמה "השוואות", ששכחת להוסיף, אם תרצה תבקש.

אני מזמין אותך לקרב בלי ידיות מומנט, רק עם ידיות רגילות על מגוון ברגים, ונראה מי סוגר יחסית מדוייק, ומי גוזר ברגים, אני או אתה.
תכין מקום, תאריך ושעה, ותעדכן.

שתייה על חשבוני, מחכה למפגש
ובהצלחה לשנינו! :acne:

lokimonster
06-07-2016, 13:03
נו פורום אופנוענים.
בפורום נשים הן היו מזמינות לדו קרב בבריכת בוץ כשהן מצויידות בבגדי ים :confused:

AntiVirus
06-07-2016, 13:07
סליחה על ההודעה הכפולה, הסתבכתי עם העריכה

אכן, "דו קרב".;)

MasterOz
06-07-2016, 13:09
אני יכול גם? אתה ירושלמי...גם אני, בוא ונבדוק.
מה בדיוק הנקודה שלך? אין דבר כזה רגש בסגירת ברגים, זה רק ביטוי.
יש זיכרון שריר שבא מנסיון ויש להבין את ההתנגדות בלי לעשות נזק.
אין תחליף לידית מומנט כי לא תדע לעולם אם אתה במתח הנכון.
לפעמים צריך יותר, לפעמים צריך פחות ואין תחליף לכלים ולמידות מדוייקות.
רוצה לסגור ביד ולומר שעשית את העבודה נכון - אני מקבל.
רוצה לומר שאתה מדוייק כמו ידית מומנט? מה היתרון? למה?
למה להתחרות בכלי יעודי? אם הוא כבר קיים...למה לא להשתמש בו?
אז אם אתה רוצה לפתח מיומנות, אני בעד "רגש" בסגירת ברגים וזה מעולה,
זה לא יהפוך את הידית למיותרת, זה לא עושה אותך טוב יותר,
לעומת מישהו שמשתמש בה, לרע יותר...
ההבדל היחיד הוא, שמי שמשתמש, הסיכוי שלו להיות מדוייק כל פעם הוא מוחלט.

נחזור להתחלה, אני מוכן לדו קרב איתך...רק תגיד מתי ואיפה.

תוספת בעריכה - מכניקה ורגש יכולים להשתלב, לא אצל כל אחד.
רפואה ורגש זה מחוייב מציאות ומשתלב נהדר.

AntiVirus
06-07-2016, 13:12
עוז ודויטש אותו אחד?

כבדתי את דויטש להחליט מתי ואיפה, תפנה אליו.
אני מגיע עם שתייה וידית;)

אני יכול גם? אתה ירושלמי...גם אני, בוא ונבדוק.
מה בדיוק הנקודה שלך? אין דבר כזה רגש בסגירת ברגים, זה רק ביטוי.
תתפלא, יש וחצי. אתה מרגיש את הקושי ואין על זה וויכוח.

יש זיכרון שריר שבא מנסיון ויש להבין את ההתנגדות בלי לעשות נזק.
נכון, אז ראית שיש רגש בשילוב נסיון (המאוחסן בזכרון) עד לאיפה אפשר לסגור.

אין תחליף לידית מומנט כי לא תדע לעולם אם אתה במתח הנכון.
עד לפני שהיא נולדה היה תחליף, וגם היום יש, המוסכניקים ושאר בעלי הנסיון יאשרו את.
אין צורך לדעת מדוייק, הברגים מאז ומעולם נבנו ותוכננו עם מרווחים.

לפעמים צריך יותר, לפעמים צריך פחות ואין תחליף לכלים ולמידות מדוייקות.
רוצה לסגור ביד ולומר שעשית את העבודה נכון - אני מקבל.

רוצה לומר שאתה מדוייק כמו ידית מומנט? מה היתרון? למה?
רוצה לומר שלא חייב ידית מומנט לאחר שלמדת ואתה עם נסיון.

למה להתחרות בכלי יעודי? אם הוא כבר קיים...למה לא להשתמש בו?
לא מתחרה ב"פרנסה" של אף מוכר ב 499.
ועכשיו ברצינות, ברור שכל מכשיר באופן כללי, יותר מדוייק מאדם לאו דווקא ידית מומנט.

אז אם אתה רוצה לפתח מיומנות, אני בעד "רגש" בסגירת ברגים זה מעולה,
זה לא יהפוך את הידית למיותרת, זה לא עושה אותך טוב יותר,
לא אמרתי זאת אמרתי אחרת*

לעומת מישהו שמשתמש בה, לרע יותר...
ההבדל היחיד הוא, שמי שמשתמש, הסיכוי שלו להיות מדוייק כל פעם הוא מוחלט.
נכון מאוד.

נחזור להתחלה, אני מוכן לדו קרב איתך...רק תגיד מתי ואיפה.

תוספת בעריכה - מכניקה ורגש יכולים להשתלב, לא אצל כל אחד.
גם נכון.
תסגרו על מקום, זמן ותאריך ותעדכנו בהו"פ ;)

רפואה ורגש זה מחוייב מציאות ומשתלב נהדר.
האם הרופא מרגיש את כאבי הבטן שלך כמו שאתה מרגיש?
האם אתה מרגיש מה שהחולה מולך מרגיש?

*תראה מה רשמתי לפני:
הייתי מסכם את מה שכתבתי כך:
מי שרוצה ללמוד מאדם מנוסה שילמד, מי שרוצה "ללמוד" מידית שילמד. אני העדפתי מאדם מנוסה וכן העדפתי לטעות בעצמי וללמוד מאשר ללמוד רק עם ידית שלא תתן לי את הבטחון העצמי אף פעם, ולא תתן לי נסיון כלל עם ידית רגילה, אלא ידיעה במספרי מומנט ותו לא.

MasterOz
06-07-2016, 13:19
שנינו (המוזמן ואני) אנשים שונים,
אתה מזמין לדו קרב, אני אוהב קרבות...גם אני רוצה.

אני מוכן להוכיח לך שלמרות שאנחנו לא מכירים, לא תוכל להתחרות בידית מומנט מדוייקת,
במיוחד לא ברמות מתח נמוכות ובברגים עדינים.
אני מוכן גם להוכיח לך שאני מדוייק לא פחות ממך גם בלי ידית מומנט ועם "רגש"
אבל המטרה הסופית זה להראות ש"רגש" זה מעולה ותוספת למכונאי מיומן,
זה לא מבטל את ידית המומנט לחלוטין.
להיפך, עדיף מכונאי עם ידית מומנט ובלי "רגש" על מכונאי רק עם "רגש" ובלי ידית מומנט.

AntiVirus
06-07-2016, 13:28
ועוד דבר, איך ידית מומנט "מרגישה"?
לא על סמך ההתנגדות והקושי שבסגירת הבורג, שגם אדם עם מעט רגש ירגיש?

AntiVirus
06-07-2016, 13:36
עוז היקר,
דויטש יקבע מקום וזמן, ונגיע יחד.

לא טענתי שאוכל להתחרות ברמת הדיוק, כמו כל מכשיר אחר שאין בן אנוש היכול לדייק כל פעם, כמו שהמכשיר ידייק.
טענתי שצריך רגש ונסיון כדי להגיע לסגירה סבירה גם ללא ידית מומנט, וגם לו ידית מומנט לא הייתה קיימת בעולם.
למה? הסברתי ונימקתי למעלה.

אם לא התאמנת עם ידית רגילה איך תוכיח עם ידית רגילה?
אני לא אחראי לגזירת הברגים, דויטש אחראי!;)
או לחלופין לאי סגירת הברגים בטווח התקין כדי לא להסתכן ולשבור.

לסיכום: כדאי ומומלץ לכל אחד לפתח מיומנות גם בלי "גלגל הצלה".
ללמוד ולהתנסות בשילוב רגש ל-ידית רגילה בלי ידית מומנט-גלגל הצלה

MasterOz
06-07-2016, 13:39
בוא נסכם, רגש זו לא המילה הנכונה - זו רק צורת ביטוי.
בוא נסכם שאתה גם שולל ידיות מומנט וגם את מחירן.
זיכרון שריר זו תחושה, לא רגש.
ידית לא יכולה להרגיש.
כשאתה רוכב אתה לא מרגיש שהאופנוע לא "סוחב" אתה שם לב שהוא כזה.
אם אתה מרגיש ברגים אתה אלוף עולם! שאל אותם אם הם שמחים או עצובים...
ומה מרגש אותם יותר, להיסגר עם ידית רגילה או ידית מומנט.

AntiVirus
06-07-2016, 13:42
מי זכה בתלת קרב הלוגי עד עכשיו?

יש שופטים בירושלים?

AntiVirus
06-07-2016, 13:49
נכון, אני מסכים איתך.

רגש - הרגשה.

מרגיש מחוספס
מרגיש קשה
מרגיש קל
מרגיש טוב, וכן הלאה

הרגש של האדם, מגיע בסופו של דבר דרך איבר כלשהוא

במקרה שלנו אני מרגיש קושי ביד דרך הידית ויודע (ע"ס לימוד ונסיון) עד לאיזה דרגה "למשוך" את הקושי.

בנוגע לאופנוע אני רואה שהוא לא נוסע מהר בידיעה שאני מכיר את האופנוע ויודע עד לאן הוא היה מסוגל להגיע, לפעמים אני שומע רעשים או חריקות או פיצוצים באגזוז ויודע מה הסיבה שהוא נוסע לאט, לפעמים.

אני לא מרגיש את הרגש של הברגים,;) ברגים הם דומם, אם נדייק אני מרגיש את הקושי שאני מפעיל על הברגים ופועל בהתאם למה שהתנסיתי.

מחכה לתלת קרב;)

doutsh
06-07-2016, 15:49
חבר, בא רגע נשים דברים על דיוקם -
אני לא אחראי לשום גזירת ברגים, וגם לא סגירתם במומנט לא נכון, כי אני משתמש בידית מומנט!
הדו קרב שהצעת הוא לא רלוונטי, כי מעולם לא טענתי שיש לי "רגש" ביד יותר מאשר לך, או בכלל. ההפך הוא הנכון, הטענה שלי ש"רגש" לעולם יהיה קטן-שווה לידית מומנט.
לעומת זאת, אתה טענת ש"רגש" יותר טוב מידית מומנט, והמלצת לכולם לפתח "רגש" במקום להשתמש בידית, ולכן אני הצעתי דו-קרב רלוונטי של ידית מול "רגש".

בהמשך השרשור אני רואה שאתה יורד מהעץ ומודה שידית מומנט לעולם תהיה מדויקת יותר מ"רגש", ועל כן אני לא מבין על מה הוויכוח בכלל?

נראה שכולנו מסכימים שידית מומנט היא דבר טוב, ושאם לדוגמא היו מחלקים אותן בחינם היינו ממליצים לכולם להשתמש בהן תמיד.
הדבר היחיד שמפריע לך הוא המחיר, וזה כבר ממש לא קשור לדיון.

ההמלצה החד משמעית שצריכה לצאת מהשרשור הזה היא שכל אחד צריך להשתדל להשתמש תמיד בידית מומנט, בין אם הוא מכונאי בן 80 ובין אם הוא מטפל לבד באופנוע שלו בפעם הראשונה, בהנחה שהוא יכול להרשות לעצמו את המחיר המופרז והבלתי הגיוני בעליל של מאות שקלים בודדות לכלי שישמש אותך לכל החיים.
שים לב שה499 ש"ח זה המחיר לסט של שתי ידיות שמכסות טווח מומנטים רחב, כאשר בתור התחלה אפשר גם להסתדר עם הידית הקטנה.

מי שבכל זאת לא יכול להרשות לעצמו, מוזמן לשאול ממני (ואני בטוח שגם מחברי פורום נוספים) ידית מומנט בשעת הצורך, ובא לציון גואל.

Tribalmistyc2
06-07-2016, 16:09
אנטי וירוס,אף אחד לא נגדך,כולם פשוט מנסים להראות לך את הצורה שבה עובדים נכון.

Vaderom
06-07-2016, 16:15
ההמלצה החד משמעית שצריכה לצאת מהשרשור הזה היא שכל אחד צריך להשתדל להשתמש תמיד בידית מומנט

לא, זאת לא ההמלצה מהשרשור.
כי גם ידית מומנט שמפעילים בלי רגש גוזרת ברגים וחורשת הברגות. נחש איך אני יודע.

חוסר הדיוק של ידית המומנט, ביחד עם הפערים הלא זניחים במתיחה של הבורג בפועל (!) והגוח שמופעל על ההברגה בפועל (!!) ביחס למומנט שאתה מפעיל על הראש שלו מביאים למצב שגם הידית מומנט הכי מדוייקת בעולם לא תמיד תעזור לך. פה הרגש בא לעזרתך. אחרי שפתחת וסגרת הרבה ברגים במומנטים שונים והגזרת כמה על הדרך, אתה ברוב המקרים תהיה מספיק מדוייק עם היד ומספיק רגיש כדי לעצור אם זה לא "הולך כמו שצריך" ולפני שהרסת משהו.

לגבי להשתמש תמיד בידית מומנט - זה פשוט לא ריאלי לסגור כל בורג שאתה פותח בידית מומנט. זה פשוט לוקח יותר מידי זמן וזה מיותר ברוב המוחלט של הברגים.
אלה שבהם זה באמת חשוב - בהחלט סוגרים עם ידית מומנט ולפי ההנחיות המדוייקות.

קו תחתון, אני אומר - תפתח רגש שיאפשר לך להיות מספיק מדוייק בלי ידית מומנט, ותיעזר בה במקרים בהם אתה רוצה/צריך את הדיוק המירבי או שאתה לא יכול לבצע את הוראות הסגירה בלעדיה (למשל טלטלים, ראשים וכד')

AntiVirus
07-07-2016, 00:23
קצת באיחור

Tribalmistyc2 (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/2154-Tribalmistyc2) היקר,
חס ושלום, לא אמרתי שמישהו נגדי, רק נימקתי את שיטתי בנימוקים חד משמעיים עם משלים והסברים מורחבים במיוחד.
כל אחד אומר את דעתו ומנמק וזה מה שעשיתי וזה מה שעשה דויטש ועוז היקרים, זה אחד ממטרות פורום, להפרות זה את זה.

מקווה שדבריי הובנו מספיק והמלצתי היא להשתמש בידית רגילה ולפתח יכולת רגש ביד.
זה לא בעייה, רובם יכולים ללמוד ולהתנסות תוך כמה פעמים, ומי שלא לומד לא מתקדם.
שאין ברירה ולא פתחת יכולת רגש ונסיון, תשתמש בגלגל הצלה-בידית מומנט.

כל הכבוד לדויטש ודומיו שמוכנים להשאיל כלי עבודה לא יקר לשיטתם ולמען כולם.

AntiVirus
07-07-2016, 00:27
לא, זאת לא ההמלצה מהשרשור.
כי גם ידית מומנט שמפעילים בלי רגש גוזרת ברגים וחורשת הברגות. נחש איך אני יודע.

חוסר הדיוק של ידית המומנט, ביחד עם הפערים הלא זניחים במתיחה של הבורג בפועל (!) והגוח שמופעל על ההברגה בפועל (!!) ביחס למומנט שאתה מפעיל על הראש שלו מביאים למצב שגם הידית מומנט הכי מדוייקת בעולם לא תמיד תעזור לך. פה הרגש בא לעזרתך. אחרי שפתחת וסגרת הרבה ברגים במומנטים שונים והגזרת כמה על הדרך, אתה ברוב המקרים תהיה מספיק מדוייק עם היד ומספיק רגיש כדי לעצור אם זה לא "הולך כמו שצריך" ולפני שהרסת משהו.

לגבי להשתמש תמיד בידית מומנט - זה פשוט לא ריאלי לסגור כל בורג שאתה פותח בידית מומנט. זה פשוט לוקח יותר מידי זמן וזה מיותר ברוב המוחלט של הברגים.
אלה שבהם זה באמת חשוב - בהחלט סוגרים עם ידית מומנט ולפי ההנחיות המדוייקות.

קו תחתון, אני אומר - תפתח רגש שיאפשר לך להיות מספיק מדוייק בלי ידית מומנט, ותיעזר בה במקרים בהם אתה רוצה/צריך את הדיוק המירבי או שאתה לא יכול לבצע את הוראות הסגירה בלעדיה (למשל טלטלים, ראשים וכד')

תודה לך Vaderom היקר
כל מילה פנינה, וכל מילה בסלע.
אני רואה שאני לא בדעת יחיד, זה מעודד שדבריי לפחות הובנו, לא חייב להסכים

מענין ומסקרן לעשות סקר בנדון, אבל סקר עם שאלות הגונות שמוסכמות על 2 הצדדים

Tribalmistyc2
07-07-2016, 09:41
אם אחד בא ואומר לך שאתה שיכור אולי הבעיה אצלו,אבל אם כולם אומרים לך,כנראה שאתה שיכור.
אתה טוען שניסיון מחליף ידית מומנט,אני טוען שגם מכונאי עם וותק של 40 יהרוס הברגה אם לפניו סגר אותה חמור.
במוסכים יש תחלופה,מגיעים כלי רכב שעבדו עליהם ידיים כאלה וידיים כאלה,לכל יד רגש אחר בזמן שמומנט יש אחד בלבד.
אני לא אומר שצריך לסגור את התיבת אוויר עם ידית מומנט,אני אומר שקיצורים בזמן הקצר עולים הרבה כסף בזמן הארוך,אלומיניום זה לא חומר סלחן במיוחד.

AntiVirus
07-07-2016, 19:53
אם אחד בא ואומר לך שאתה שיכור אולי הבעיה אצלו,אבל אם כולם אומרים לך,כנראה שאתה שיכור.
אתה טוען שניסיון מחליף ידית מומנט,אני טוען שגם מכונאי עם וותק של 40 יהרוס הברגה אם לפניו סגר אותה חמור.
במוסכים יש תחלופה,מגיעים כלי רכב שעבדו עליהם ידיים כאלה וידיים כאלה,לכל יד רגש אחר בזמן שמומנט יש אחד בלבד.
אני לא אומר שצריך לסגור את התיבת אוויר עם ידית מומנט,אני אומר שקיצורים בזמן הקצר עולים הרבה כסף בזמן הארוך,אלומיניום זה לא חומר סלחן במיוחד.

ידידי היקר,
אני לא יודע ולא מבין למה אתה מתעקש לטחון שוב ושוב את הדברים ולהתווכח עם עובדות, הדברים המנומקים מדברים בעד עצמם.
לשם הדוגמא שהבאת, לא הבנתי אם אתה טוען שכולם (רוב עובדי המוסכים והמכונאים שאני מכיר) "שיכורים", ורק אתה ועוד מספר גולשים כאן שחושבים אחרת הם לא שיכורים, התבלבלת ידידי בדוגמא שלך.

ובכלל, אני מכיר וזוכר אותך מהפורום הישן בתור אדם יצירתי, מקצוען, עוזר לכל גולש כמעט, ובעל ידע רב. :thumbsup:
מוזר לי מה קרה בזמן הביניים, אבל אני מכבד כל אדם, במיוחד מי שחושב אחרת ממני ואני לא מסכים איתו.:D

MasterOz
08-07-2016, 16:13
הדברים המנומקים שלך מדברים בעד עצמם רק אליך.
לא רק אתה מכיר, כולנו מכירים את רוב עובדי המוסכים והמכונאים
וכולנו חושבים שרובם מחפף, כולל מוסכים שמהוללים כאן בפורום וראיתי כבר ששברו ברגים.
לא שאני מצפה שיעבדו בכל מוסך כמו בסדנא של AMG, אבל בהחלט שיעבדו לפי הספר.

זה שכולם עושים משהו, לא הופך אותו לנכון.
זה שהרוב מתנהל בטימטום, לא עושה את ההתנהלות לנכונה.

תמשיך תמשיך, גם לכבד את כולם, למרות שכולם מפגרים ואתה מדהים.

strelok89
08-07-2016, 19:15
אני במשך 4.5 שנים הייתי סוגר קנים של אמ 16 במומנט סגירה קבוע כ 100 ליום. ועדיין אני לא מתחרה עם מפתח מומנט ומשתמש תמיד בו.
אתה רוצה להגיד שמכונאי שפותח וסוגר ברגים שונים כל היום טוב יותר ממפתח מומנט בגלל נסיון? אין מצב בעולם אם בכמות סגירות שאני עשיתי לאותו הבורג מפתח מומנט עדיין ניצח

Sent from mTalk using windows 10 mobile

Meirson
08-07-2016, 19:18
ידידי היקר,
אני לא יודע ולא מבין למה אתה מתעקש לטחון שוב ושוב את הדברים ולהתווכח עם עובדות, הדברים המנומקים מדברים בעד עצמם.
לשם הדוגמא שהבאת, לא הבנתי אם אתה טוען שכולם (רוב עובדי המוסכים והמכונאים שאני מכיר) "שיכורים", ורק אתה ועוד מספר גולשים כאן שחושבים אחרת הם לא שיכורים, התבלבלת ידידי בדוגמא שלך.

ובכלל, אני מכיר וזוכר אותך מהפורום הישן בתור אדם יצירתי, מקצוען, עוזר לכל גולש כמעט, ובעל ידע רב. [emoji106]
מוזר לי מה קרה בזמן הביניים, אבל אני מכבד כל אדם, במיוחד מי שחושב אחרת ממני ואני לא מסכים איתו.:D
אין מה לעשות, הוא פשוט צודק, אם מישהו לפניך סגר בורג בכוח מוגזם אחרי שתשחרר אותו זה כבר לא יהיה אותו הדבר
וכן ככה במוסכים נגזרות הברגות ולא מעט
לקוחות פחות מרגישים את זה אבל המוסך בטח שמרגיש את העבודה המיותרת... שהיא נגזרת של הגישה שלך... ובטח שאתה בבית אחרי שתגזור בורג או שתים ותבין איזה סיוט מהגיהינום זה יכול להיות לשחזר הברגה או לחלוץ חצי בורג בלי להזיק להברגה, אולי אז תבין את החשיבות של מומנט סגירה

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

AntiVirus
09-07-2016, 23:53
אין מה לעשות, הוא פשוט צודק, אם מישהו לפניך סגר בורג בכוח מוגזם אחרי שתשחרר אותו זה כבר לא יהיה אותו הדבר
וכן ככה במוסכים נגזרות הברגות ולא מעט
לקוחות פחות מרגישים את זה אבל המוסך בטח שמרגיש את העבודה המיותרת... שהיא נגזרת של הגישה שלך... ובטח שאתה בבית אחרי שתגזור בורג או שתים ותבין איזה סיוט מהגיהינום זה יכול להיות לשחזר הברגה או לחלוץ חצי בורג בלי להזיק להברגה, אולי אז תבין את החשיבות של מומנט סגירה

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

"אם מישהו לפניך סגר בורג בכוח מוגזם אחרי שתשחרר אותו זה כבר לא יהיה אותו הדבר"
ידידי היקר, אמרת הכל וענית את התשובה לעצמך ולכל קוראי השרשור.

מי שהמורה שלו הוא ידית מומנט ובלעדי המורה הזה, הוא מוגבל בשימוש, שיערב לו.
אני ועוד עשרות אלפי אנשים בדור זה ובדורות שקדמו, ועוד לפני הולדת ידית המומנט, שהתעסקו/מתעסקים בסגירת ברגים, מסרבים להיות מוגבלים ולא חשים צורך להיות מוגבלים לידית המומנט שעושה באופן כללי את מלאכתה כמעט נאמנה, וודאי יותר טוב מבן אנוש לא מנוסה, (תלוי בסוג הידית), למורת רוח משתמשי המומנט המוגבלים לידית מומנט, ולמורת רוח מי שלא מסכים עם זה בפורום "פול גז".

משתמשי מומנט הדוקים לא יכולים לבצע סגירות ברגים בהעדר ידית מומנט והם מוגבלים לידית מומנט. משתמשי ידית רגילה שלמדו והתנסו, לא מוגבלים ויכולים לעבוד עם/בלי ידית מומנט.

להיות מוגבל? מה עדיף? כל אחד מגולשי האתר שקרא ויקרא את השרשור וודאי בחר או יבחר את ההעדפה שלו.

אני כמו רבים אחרים כולל אלפי בעלי מקצוע בעלי וותק רב עוד לפני שנולדו בעלי ומנהלי אתר "פול גז", בחרו לא להיות מוגבלים, ללא קשר לאשכול הזה, או בלעדי כל אשכול אחר שהיה בכל אתר כלשהו או שיווצר אי פעם.

תודה, ושוב תודה לעוז היקר, האשכול הזה צובר צפיות ורייטינג, למה לא
:p בכיף ;)

doutsh
10-07-2016, 11:49
וואלה, שכנעת אותי...
בכלל, בדורות שקדמו, לפני המצאת האופנוע, אנשים היו רצים ממקום למקום.
מאז המצאת האופנוע, אנחנו רוכבים ממקום למקום וככה אנחנו מוגבלים, כי בהעדר אופנוע אנחנו תקועים בבית.
אז כל הפראיירים שרוצים להיות מוגבלים, תמשיכו לרכב על אופנועים כמו עדר.
אני ממחר חוזר לרגליים הישנות והטובות.

AntiVirus
10-07-2016, 12:06
וואלה, שכנעת אותי...
בכלל, בדורות שקדמו, לפני המצאת האופנוע, אנשים היו רצים ממקום למקום.
מאז המצאת האופנוע, אנחנו רוכבים ממקום למקום וככה אנחנו מוגבלים, כי בהעדר אופנוע אנחנו תקועים בבית.
אז כל הפראיירים שרוצים להיות מוגבלים, תמשיכו לרכב על אופנועים כמו עדר.
אני ממחר חוזר לרגליים הישנות והטובות.

הנה הוא הגיע, ידעתי! :adoration:
"אני ממחר חוזר לרגליים הישנות והטובות."
זורם עם ההומור שלך, אל תפל דבר מכל אשר כתבת! :adoration:
לשיטתך, אתה אכן מוגבל, עובדה שאתה "תקוע" בפורום "ומוגבל", ולא נוסע באופנוע לפי שיטתך.
אגב, הרגליים שלך יותר משוכללות מכל אופנוע או רכב, אבל מוגבלות לשימוש שלהם - ללכת/לרוץ ולא לנסוע, זה לא הגבלה תלוייה בך, כך נולדו כל בני האנוש.

בן אנוש המחזיק אופנוע, פחות מוגבל כי הרגליים שלו נשארו והוא יכול להשתמש בהם לשימוש שלהם, ויכול להשתמש גם באופנוע לשימוש שלו - הוא יכול לבחור ולא מוגבל.
מי שמחזיק ידית רגילה וידית מומנט, יכול לבחור במה להשתמש כי הוא לא מוגבל לידית ספציפית, מי שמגביל עצמו מראש רק לידית מומנט אז הוא מוגבל, מה לעשות, פעם הבאה אולי תצליח:D

אגב, כתבת שאתה יכול להשאיל ידית מומנט, תוכל בבקשה להשאיל לי ידית מומנט? אני פשוט רוצה לבחור ולא להיות מוגבל רק לידית רגילה!:o:biggrin-new:

Jack_R1
10-07-2016, 12:21
חפרתם.