צפייה בגרסה מלאה : מבקש המלצה למעיל רכיבה לחורף
אז בהמשך לשרשור הזה:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6783-%D7%91%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95-%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%90-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%92
תקציב כ 1500 ש"ח
בגדול ראיתי שניים:
Dainese Laguna Seca
Revi't Bastille
מתוכם הרוויט קצת יותר נגע בטעם שלי בגלל הנראות של ג'אקט רגיל.
מישהו מכיר ויכול לתת חוו"ד לגבי אטימות לרוח/מים/קור של כל אחד מהם?
הצעות נוספות יתקבלו בברכה, אני לא נעול על כלום.
תודה ושבת שלום.
strelok89
22-07-2016, 22:42
מבחינת מיגון נראה שהדיאנז עדיף אבל לא בטוח שהריצרצים של האיוורור יחזיקו מעמד לאורך זמן
Sent from mTalk using windows 10 mobile
מבחינת מיגון נראה שהדיאנז עדיף אבל לא בטוח שהריצרצים של האיוורור יחזיקו מעמד לאורך זמן
עם איזה מעיל אתה רוכב?
strelok89
22-07-2016, 22:46
היה לי revit tarmac h2o
בצירוף מכנס tecknik היה שילוב לא רע אבל תוך 2 עונות התחיל לדלוף.
עכשיו revit levante דולף ברכיבות ארוכות של מעל חצי שעה או מעל רבע שעה במהירות גבוהה.
בסוף קניתי BMW pro rain suit 2 וזה לא דולף כלל ומתחת לזה תופר מעיל עור בהזמנה אישית אצל מריו באום
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/4887-סקירה-Bmw-pro-rain-suit-3?p=37307#post37307
זה הסקירה לחלפס
נראה פתרון לא רע.
מעיל בהתאמה אישית כולל גם מיגונים?
strelok89
22-07-2016, 22:59
התאמה אישית משמע מיגונים שאני בוחר , עיצוב,צבע,כיסים,הכל לפי מה שאני בוחר ביחד עם מריו
גם אני בין היחידים בארץ שרוכב בשלג ורוכב מרחקים ארוכים בגשם שוטף וזה או חלפס טוב וציוד טרמי מתחת עם מיגון בין לבין או ציוד חורף, הבעיה שציוד חורף טוב עולה המוון ולדעתי לכמה ימי הגשם הבודדים לא כלכלי ועדיף חלפס טוב
שמעתי דברים טובים על מריו באום, וראיתי עבודות שלו בדף הפייסבוק שלו.
אך עם כל זה שהוא נראה מקצוען, האם אפשר לסמוך עליו מבחינת איכות התפירה למקרה של החלקה?
אין לו את היכולת לבדוק כל מעיל כמו אצל המותגים.
strelok89
22-07-2016, 23:07
למה לדעתך יצרן בודק כל מעיל ומעיל? ברור שלא(בדיקת החלקה ממש לא)
ואיכות תפירה זה לא "מדע טילים" זה סך הכל עסק מאוד נגיש ופשוט לבעל מקצוע. מי שמבין בתחום התפירה בכיף ידע לבחור חוט לפי מפרט ומכונת תפירה עם תפר כפול או משולש בדומה ליצרן גדול אחר.
ואני לא חושב שרויט יודעים משהו שהשאר לא,עובדה תראה כמה חברות יש וכולם סבבה
יש משהו במה שאתה אומר, אך עדיין אעדיף לקנות מעיל מחברה שעושה זאת שנים ובאופן קבוע.
מרגיש לי יותר בטוח, אבל זה כל אחד וההרגשה שלו.
בכל אופן תודה לך, אשקול את האופציה הזו.
יש עוד הצעות חברים?
MasterOz
22-07-2016, 23:25
אני רוכב בגשם עם כזה בדיוק, לדעתי לא מייצרים אותו יותר. יש לו מחליף.
(https://www.youtube.com/watch?v=B5KG1HKcBcs)Dainese Tundra Gore-Tex Jacket (https://www.youtube.com/watch?v=B5KG1HKcBcs)
אם תשיג כזה, לא תתחרט.
nitzann84
23-07-2016, 00:07
אני חורף שעבר, הייתי גם בחיפושים...הלכתי על מעיל 100 אחוז חורף זאת אומרת כמעט בלי איוורר. קניתי בארץ מעיל של פוריגן, עם מיגון D3O
. הקניה הכי טובה שעשיתי. נכנס לך בתקציב, מחמם בצורה מפחידה(חולצה קצרה בנסיעה שבחוץ 5-6 מעלות בנוהל) נבחן גם לאורך זמן ממושך בגשם. בהחלט ממליץ בחום.
http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/260992
strelok89
23-07-2016, 09:17
ניצן אכן מעילים 100% חורף שזה בעצם אומר שהממברנה יושבת כחלק בילתי נפרד מהמעיל זה פתרון טוב. הבעיה בכל מיני חברות כמומרויט ודיינז ופוריגן ששמים לא גורטקס שזה לא גורטקס זה חיקוי ו.... אחרי עונה זה כבר מתחיל לדלוף
ישבתי אתמול בלילה משו כמו שעתיים על מלא סרטונים מרווזילה על כל מיני דגמי מעילי גור-טקס.
האמת? קצת הלכתי לאיבוד.. אני גם לא יודע אילו מהדגמים יש בארץ ואיזה לא, ואם בכלל שווה לקנות בארץ.
מבדיקה זריזה כל מעיל בארץ יקר בלפחות 500-600 ש"ח מלהזמין בחול כשזה כולל 18% מע"מ.
האם קל להזמין מחו"ל? האם יש תוספות נוספות על ציוד מיגון/לבוש חוץ ממע"מ?
מאסטר, אכן ראיתי שאין להשיג את המעיל שאתה ממליץ פה אבל באמת יש חלופות לדיינז, סביב 800$.
יש למישהו נסיון עם מעילי גורטקס זולים יותר? או שבאמת הטובים מתומחרים סביב ה 700 800 דולר?
nitzann84
23-07-2016, 09:34
ניצן אכן מעילים 100% חורף שזה בעצם אומר שהממברנה יושבת כחלק בילתי נפרד מהמעיל זה פתרון טוב. הבעיה בכל מיני חברות כמומרויט ודיינז ופוריגן ששמים לא גורטקס שזה לא גורטקס זה חיקוי ו.... אחרי עונה זה כבר מתחיל לדלוף
אני חושב שאצלי יש שלוש, ויש גם בטנה טרמית.
היה לי לפני מעיל של דיינז לחורף. ואין מה להשוואת לפי דעתי. תמורה של שקל למוצר.
אני חורף שעבר, הייתי גם בחיפושים...הלכתי על מעיל 100 אחוז חורף זאת אומרת כמעט בלי איוורר. קניתי בארץ מעיל של פוריגן, עם מיגון D3O
. הקניה הכי טובה שעשיתי. נכנס לך בתקציב, מחמם בצורה מפחידה(חולצה קצרה בנסיעה שבחוץ 5-6 מעלות בנוהל) נבחן גם לאורך זמן ממושך בגשם. בהחלט ממליץ בחום.
http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/260992
מחזק, המעיל חורף הכי טוב שהיה לי, תמורה מעולה לכסף לא נופל מהמותגים הכי טובים.
strelok89
23-07-2016, 12:05
הפוריגן מעולים , אבל כל עוד זה לא גורטקס זה עובד עונה עד 2 עונות וזהו. גורטקס באמת חי הרבה.
עכשיו בקשר לשיטות בגדול יש 2 שיטות עיקריות ממברנה בתוך המעטפת שזה אומר 100% אטום לגשם ברכיבות ארוכות, אבל גהינום פרטי ברגע שיש שמש וחום.
אופציה שניה זה ממברנה בביטנה שזה נוח כי אפשר להסיר אותה ולקבל מעיל יחיסת מאורר אבל בגשם כל המעיל מעל הממברנה נהיה רטוב וכבד, ומאוד מסורבל ללבוש את העסק בצורה נכונה והעסק זז מהר מאוד וזה גורם לדליפות
יכול להיות שאתה צודק, אבל תזכור שרוב הרוכבים לא רוכבים את המרחקים שאתה עושה והם חשופים להרבה פחות רכיבה בגשם ולשחיקה של הציוד...
ומה היתרון של גורטקס?
לפי מה שהבנתי זה שהוא אטום למים וביחד עם זאת גם נושם?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
strelok89
23-07-2016, 12:41
שהם בעצם אלה שפיתחו את כל עסק הממברנות ושלהם איכותית מאוד ברמה שנותנים אחריות לכל החיים לדליפות.
וזה באמת לא דולף ונושם.
עכשיו לשאר יש כל מיני
D dry
Hydratex
Sinaqua
וכו....
שזה חיקויים לגורטקס...
הבנתי..
אם כך עדיף באמת להשקיע עוד 100 200 דולר ולקבל משו לטווח ארוך..
אז מי קנה מעיל גורטקס בזמן האחרון בארץ ויכול להמליץ?
משום מה מרתיעה אותי קצת ההזמנה של ביגוד מחול בלי למדוד ולחוש אותו בעצמי.
strelok89
23-07-2016, 16:38
בדקתי רויט פוסידון עולה כ6 אלף אצל דדוש או סביב ה1000 דולר.
שהוא היום מהטובים בשוק שיש ,המתחרה שלו קלים עולה בארץ 8000 שקל
יש גם איקון איידן שעולה סביב ה3000 באבנוע
ויש במוו טורשל שעולה גם 3000 שקל
זה מהמעילי פרמיום שיש בשוק
אני הלכתי על מעיל עור וחלפס טוב מעל
וואו עלויות מטורפות..
מישהו התנסה בהזמנת מעילים מחול?
האם יש תוספות שאני צריך לדעת עליהם כאשר המעיל מגיע לארץ? כמס/מע"מ וכו'.
nihrider
23-07-2016, 17:53
לגורטקס היה פטנט על הממברנה החסינת מים ונושמת.
הפטנט הזה פג תוקף לפני 16 שנה ומאז קמות כל מיני חברות שמייצרות גרסה שלהן למוצר (עד אז היו מנועות לפי חוקי הפטנטים).
בהחלט אפשרי שיש היום חברות שעושות עבודה יותר טובה מגורטקס וגם אפשרי שבגלל התחרות, גורטקס כבר לא מייצרת מוצרים באיכות של פעם.
יש פה פירוט פסיכי על הטכנולוגיה:
https://www.rei.com/learn/expert-advice/rainwear-how-it-works.html
לגורטקס היה פטנט על הממברנה החסינת מים ונושמת.
הפטנט הזה פג תוקף לפני 16 שנה ומאז קמות כל מיני חברות שמייצרות גרסה שלהן למוצר (עד אז היו מנועות לפי חוקי הפטנטים).
בהחלט אפשרי שיש היום חברות שעושות עבודה יותר טובה מגורטקס וגם אפשרי שבגלל התחרות, גורטקס כבר לא מייצרת מוצרים באיכות של פעם.
יש פה פירוט פסיכי על הטכנולוגיה:
https://www.rei.com/learn/expert-advice/rainwear-how-it-works.html
טוב אני חצי שעה על זה, הגעתי בקושי לחצי.
מה שהבנתי זה שיש עוד טכנולוגיה בשם eVent שהיא מעולה לא פחות. זה רק בילבל אותי יותר.
אז עכשיו לחפש גורטקס או אוונט?
;)
בקיצור, בלתי נמנע לעשות סיבוב לתל אביב רק שאני מתלבט אם להזמין בסוף מחול או לא.
ונניח והחלטתי להזמין מחו"ל, על ביגוד מיגון יש רק תוספת מע"מ או שיש עוד תוספות?
strelok89
23-07-2016, 19:00
ניח רידר גורטקס התקדמו מאז והיום שוב הם בקישמת הטכנולוגיה עם גורטקס נמתח,וגורטקס שכבות,ואקסטרא פיט.
אחרי שתמדוד את המעילים שפירסמתי אתה תבין למה הם עולים כמו שעולים
לי יש כפפות במוו עם גורטקס אקסטרא פיט פשוט לא להאמין כמה הן דקות (כמו קיץ) חסינות לחלוטין למים,גמישות ונוחות מאוד.
והיו לי רויט scarab h2o עם הידרטקס שזה חיקוי , הן עבות מאוד ומסורבלות .
עדיין גורטקס זה גורטקס ומי שרוצה איכות ילך על גורטקס.
בקשר ליבוא? לא כלכלי כי לדוגמא מעיל פוסידון שבארץ עולה 6 בחול תשלם 1000 דולר שזה 3900 על זה יתווסף 36% מס ועוד עמיל מכס ותגיע לעלות כמו בארץ לא כלכלי ליבא ציוד יקר כזה.
בגלל זה כמו שכתבתי אני רוכב בשלג וקילוצטראזים מטורפים שרוכב ממוצע ישראלי לא מגיע לזה , חבל על הכסף קנה חלפס טוב וציוד קיץ , אין לנו באמת חורף בישראל
אני מסכים איתך, ככה העברתי את החורף האחרון והוא עבר יבש לגמרי.
אבל הייתי משפר את הנושא שאם ובמידה אני רק עם המעיל לדוגמא, ללא החלפס עליי, ופתאום מתחיל גשם אז אני לא צריך למהר ולעצור בצד כדי ללבוש חלפס, ובנתיים בזמן הזה הגשם חודר לי לי למעיל קיץ ומרטיב הכל מבפנים.
דברים קטנים שהציקו לי החורף האחרון..
מה גם שפחות שכבות כגון מעיל, עדיף מאשר חולצה טרמית ועוד חולצה ועוד מעיל ועל זה חלפס מבחינת נוחות.
בדקתי רויט פוסידון עולה כ6 אלף אצל דדוש או סביב ה1000 דולר.
שהוא היום מהטובים בשוק שיש ,המתחרה שלו קלים עולה בארץ 8000 שקל
יש גם איקון איידן שעולה סביב ה3000 באבנוע
ויש במוו טורשל שעולה גם 3000 שקל
זה מהמעילי פרמיום שיש בשוק
אני הלכתי על מעיל עור וחלפס טוב מעל
רגע אני חייב לחזור לנושא של הייבוא מעיל, כי גם אם אני מוסיף פה 36% מס, עדיין זה יוצא איזה 1300 פחות
למשל רויט פוסידון ברווזילה עולה 900$:
http://www.revzilla.com/motorcycle/revit-poseidon-gtx-jacket
זה יוצא סביב 3500 ש"ח + 36% = 4760 ש"ח.
המשלוח חינם בעלויות כאלה
יש עוד איזשהי עמלה כלשהי?
strelok89
23-07-2016, 19:25
כן עמלת עמיל מכס ועמלת רישום וכזה כ300 שקל יעני תצא ב5000 שזה בעצם המחיר בארץ לאחר קצת מיקוח חבל לטרוח
ומעיל חורף תזיע בו ממש ברכיבה בחום של ישראל רוב הזמן .
עד היום יש לי סט חורף של טקניק ורויט שרוב הזמן בבית כי כשבחוץ 20 מעלות כבר חם ואם רוכבים בעיר זה גובל בבלתי נסבל.
אז רוב הזמן העברתי עם הלונטה של רויט וביטנה שמהר. מאוד עברתי לחלפס , אגב חלפסים טובים גם מנדפים זיעה אז כשהיה חשש הייתי לובש מראש ודי , או אם היה נראה שאין גשם הייתי שם בארגז ונוסע
הפוריגן מעולים , אבל כל עוד זה לא גורטקס זה עובד עונה עד 2 עונות וזהו. גורטקס באמת חי הרבה.
מחזק. אחרי אינספור אכזבות - כל ציוד החורף שלי הוא גורטקס - מעיל, מכנס, כפפות ומגפיים. המעיל עבר כבר 5 חורפים ועדיין לא נכנסה טיפה.
תודה על הסבלנות חבר!
אני צריך לעשות שיקולים באמת של עלות מול תועלת.
המסקנה שהגעתי אליה היא שאם במידה ואני כן הולך על מעיל גורטקס ברמה גבוהה,
עדיף לי לקחת 2 לילות בברלין וליסוע ללואיס. העלות הכללית תהיה אותו הדבר, רק שזה בברלין
בבית מלון.
במידה ואני נשאר עם מעיל קיץ+ חלפס כמו שאתה רכשת, אני צריך לחשוב קצת יותר טוב על שמירה על חום, זה אומר שכבות ביגוד יותר מחממות,
כי לפי מה שהבנתי החלפס שלך לא מחמם נכון? הוא רק שומר מגשם בצורה מעולה..?
במצב הזה נשאר לי דיי והותר כסף לכפפות+ מכנס רכיבה כמו שצריך.
strelok89
23-07-2016, 21:40
החלפס מונע רוח, תלבש מתח לזה חולצה טרמית והכל טוב , אני רוכב ככה במינוס 5
אני צריך לראות את החלפס הזה בעין ולראות במה מדובר.. יש הגיון במה שאתה אומר, ככה אני גולש סקי.
רק שבסקי זה קצת יותר עבה ומתחת ביגוד טרמי וזהו.
lokimonster
24-07-2016, 10:20
אני משתמש במעיל רב עונתי של ספידי (ביטנה עמידה לגשם).
הישן - (כיום בן 20 ) עשה עבודה מצויינת ונמסר לחבר.
בגדול ידע לעמוד בגשמים חזקים ולפני כ5 שנים הביטנה החלה להתפורר ואיבדה את העמידות לגשם.
בפועל רכיבות ארוכות במזג אוויר סוער אני משתמש בחליפת סערה (גם כבר בת 20 ) כמדומני של INTEX (מקווה שלא התבלבלתי בשם) שדואגת להשאיר אותי יבש עד היום.
לפני 5 שנים רכשתי מעיל רב עונתי חדש של ספידי ולצערי האיכות ירדה מהמוצר הקודם והוא הרבה פחות עמיד לגשם ולדעתי גם פחות איכותי (כך גם מעיל הקיץ שהרוכסן אחרי שנתיים מתחיל לזייף).
לדעתי אם רוצים מיגון מגשם חליפות סערה יתנו מענה הכי טוב למרות הסירבול של הלבישה.
איי.די.מוטורספורט
06-09-2016, 22:33
היי אכן דאיינז מותג מדהים.
אבל בנקודת המיגון רוויט היא יצרן אמיתי והמתקדם בעולם .
סיפור קצר על גורטקס, לקוח רכש מעיל עם גורטקס במעל 2000 ש"ח ולאחר שנה חדרו מים באזור מסויים.
פנה לחנות לשם הפעלת אחריות.
נאמר לו אין בעיה נשלח את המעיל ליצרן לשם בדיקה, לאחר כשבועיים הגיע ליצרן ששלח לחברת גורטקס שתבחן את דליפת המים.
לאחר שבועיים חזר עם תשובה שמבחינת גורטקס אין בעיה, בדק היצרן מהצד שלו ולא מצא כשלים.
שאל את החנות מה עושים ? ענתה לו אם קיבלנו משני הנוגעים בדבר שהכל תקין אז הכל תקין.
המשיך להתעקש מול החנות שחדרו מים ואין לו סיבה סתם לשלוח לחול על חשבונו.
לאחר שלושה חודשי מיילים הוצע לו לרכוש חדש כנגד זיכוי של 50% על הישן.
אז לא הכל ורוד עם גורטקס כמו שלא הכל ורוד ללא גורטקס.
סה"כ רוב היצרנים הנחשבים עומדים מאחרוי המוצרים שלהם במקרה כשל של חדירת מים, ובלמעלה מ 90% מהמוצרי חורף שלהם אין בעיות ויש מאות אלפים בעולם וגם קצת בארץ.
שרוכבים שנים עם מעילים כאלו ללא שום חדירת מים.
החוכמה היא לרכוש מעיל במחיר סביר וטוב בארץ ולדעת שיש למי לפנות במקרה בעיה.
טוב אני חצי שעה על זה, הגעתי בקושי לחצי.
מה שהבנתי זה שיש עוד טכנולוגיה בשם eVent שהיא מעולה לא פחות. זה רק בילבל אותי יותר.
אז עכשיו לחפש גורטקס או אוונט?
;)
בקיצור, בלתי נמנע לעשות סיבוב לתל אביב רק שאני מתלבט אם להזמין בסוף מחול או לא.
ונניח והחלטתי להזמין מחו"ל, על ביגוד מיגון יש רק תוספת מע"מ או שיש עוד תוספות?
אני חושב שלקחת את זה קשה מידי, רוב היצרנים הממותגים יספקו לך מעילי חורף עם עמידות לגשם להרבה יותר מעונה אחת.
תחפש חוות דעת על RST VENTILATOR ותבין שלא חייבים גורטקס בכדי לעבור כמה שנים ללא חדירת מים בשליש מהמחירים שרשמו לך כאן
אני חושב שלקחת את זה קשה מידי, רוב היצרנים הממותגים יספקו לך מעילי חורף עם עמידות לגשם להרבה יותר מעונה אחת.
תחפש חוות דעת על RST VENTILATOR ותבין שלא חייבים גורטקס בכדי לעבור כמה שנים ללא חדירת מים בשליש מהמחירים שרשמו לך כאן
תודה על התגובה!
באמת יש עליו ביקורות מעולות.
האם עדיין נמכר בארץ?
עלות?
סיפור קצר על גורטקס, לקוח רכש מעיל עם גורטקס במעל 2000 ש"ח ולאחר שנה חדרו מים באזור מסויים.
פנה לחנות לשם הפעלת אחריות.
נאמר לו אין בעיה נשלח את המעיל ליצרן לשם בדיקה, לאחר כשבועיים הגיע ליצרן ששלח לחברת גורטקס שתבחן את דליפת המים.
לאחר שבועיים חזר עם תשובה שמבחינת גורטקס אין בעיה, בדק היצרן מהצד שלו ולא מצא כשלים.
שאל את החנות מה עושים ? ענתה לו אם קיבלנו משני הנוגעים בדבר שהכל תקין אז הכל תקין.
המשיך להתעקש מול החנות שחדרו מים ואין לו סיבה סתם לשלוח לחול על חשבונו.
לאחר שלושה חודשי מיילים הוצע לו לרכוש חדש כנגד זיכוי של 50% על הישן.
אז לא הכל ורוד עם גורטקס כמו שלא הכל ורוד ללא גורטקס.
סה"כ רוב היצרנים הנחשבים עומדים מאחרוי המוצרים שלהם במקרה כשל של חדירת מים, ובלמעלה מ 90% מהמוצרי חורף שלהם אין בעיות ויש מאות אלפים בעולם וגם קצת בארץ.
שרוכבים שנים עם מעילים כאלו ללא שום חדירת מים.
החוכמה היא לרכוש מעיל במחיר סביר וטוב בארץ ולדעת שיש למי לפנות במקרה בעיה.
לעניות דעתי הפן החשוב של GORE-TEX זה אך הבד נושם. אטימות כולם מספקים (לפחות בהתחלה) אבל לך תשים שתי כפפות, אפילו מאותו היצרן, אחת עם GORE-TEX והשנייה עם הטכנולוגיה המקבילה של היצרן (שלא לדבר על בד לא נושם בכלל) ולפי דעתי לאחר קצת זמן של פעילות אתה תשים לב להבדל (לפחות לי היה רושם של הבדל) ובמדינתנו של חורף "חם" אני חושב שזה פן שובר שוויון.
לעניות דעתי הפן החשוב של GORE-TEX זה אך הבד נושם. אטימות כולם מספקים (לפחות בהתחלה) אבל לך תשים שתי כפפות, אפילו מאותו היצרן, אחת עם GORE-TEX והשנייה עם הטכנולוגיה המקבילה של היצרן (שלא לדבר על בד לא נושם בכלל) ולפי דעתי לאחר קצת זמן של פעילות אתה תשים לב להבדל (לפחות לי היה רושם של הבדל) ובמדינתנו של חורף "חם" אני חושב שזה פן שובר שוויון.
יש גם חומר שפותח עבור NASA במקור ונקרא OUTLAST וכמה שישמע מוזר תענוג לרכב איתו בחורף ואפילו בימים קחמימים.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft