התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הסכנה שאליה אנו פגיעים וחשופים אליה מידי יום

Orel
23-07-2016, 08:09
תקשיבו,

אני לא מכיר פה כמעט אף אחד ואין לי זכות לתת פקודות לאף אחד בין אם לקחת את זה לתשומת ליבו או לא. האמת, שזה לא באחריותי מה קורה לאחרים. אבל זה כן מסקרן איך אחרים מתייחסים לעניין הזה, כי אני לא חושב שיש מישהו שאף פעם לא אמרו לו משהו כמו "אופנוע זה מסוכן, אל תיסע".

אף אל פי שאמירה כזאת לא עוצרת אותי, וכל אופנוען אחר שמבין שזה עניין יחסי ותלוי בהרבה גורמים - עדיין יש בזה משהו. כי, אתם מבינים, זה יכול לקרות בין רגע - מכה קטנה ממכונית או טעות קטנה ואנחנו יכולים להתרסק, בין אם זה נכות לכל החיים ואף מוות.

מה אתם, עמיתיי הרוכבים, חושבים בעניין הזה?

omer
23-07-2016, 10:15
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/6754-%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D 7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%91?highlight=%F4%F1%E9%EB%E5 %EC%E5%E2%E9%E4

nihrider
23-07-2016, 17:28
רוכב עם מיגון מלא
עושה קורסים לרכיבה נכונה ובטוחה
קורא בנושא בלי סוף, גם ספרים וגם פורומים שונים
רואה סרטים של טעויות של אחרים
מקווה לטוב ולא מבין אנשים שעושים פחות מזה

Orel
23-07-2016, 17:42
מבין אותך...כנראה זה גם קצת עניין של מזל, על מי נפלת(זה שפגע בך), ואיפה נפלת.
ברוך השם עוד לא קרה לי, אבל אם למשל נופלים על הכביש אפילו עם מיגון, ובא אוטו במהירות ולא מספיק לעצור ודורס, הלך עליי(אני חושב)?
ממה שהבנתי התאונות נגמרות ברע רק כשאתה נפגע אחרי שנפלת, לא מהנפילה עצמה.

Paz
23-07-2016, 17:52
מבין אותך...כנראה זה גם קצת עניין של מזל, על מי נפלת(זה שפגע בך), ואיפה נפלת.
ברוך השם עוד לא קרה לי, אבל אם למשל נופלים על הכביש אפילו עם מיגון, ובא אוטו במהירות ולא מספיק לעצור ודורס, הלך עליי(אני חושב)?
ממה שהבנתי התאונות נגמרות ברע רק כשאתה נפגע אחרי שנפלת, לא מהנפילה עצמה.

מכניקת הפגיעות היא רבה ומגוונת, יש אנשים שהחליקו ב 40 קמ"ש ונהרגו ויש כאלה שהחליקו על כביש מהיר ב 160 וקמו על הרגליים.
הכל תלוי בצורת הנפילה, אם זה החלקה תוך כמה זמן הגוף נעצר, אם זה בחלקה ללא פגיעה בעצם או פגיעה ברכב, מעקה וכד'.
כמובן שגם סוג המיגון משפיעה על חומרת הפציעה, וכן גם מזל, היו גם מקרים שגלגל שהשתחרר מרכב נוסע ופגע בדיוק בראש של רוכב בנתיב הנגדי והרג אותו במקום.

אין סוף לדברים האלה ואם רק נחשוב על זה כל היום אז לא נרכב בראש צלול ולא נהנה.

Orel
23-07-2016, 18:13
מכניקת הפגיעות היא רבה ומגוונת, יש אנשים שהחליקו ב 40 קמ"ש ונהרגו ויש כאלה שהחליקו על כביש מהיר ב 160 וקמו על הרגליים.
הכל תלוי בצורת הנפילה, אם זה החלקה תוך כמה זמן הגוף נעצר, אם זה בחלקה ללא פגיעה בעצם או פגיעה ברכב, מעקה וכד'.
כמובן שגם סוג המיגון משפיעה על חומרת הפציעה, וכן גם מזל, היו גם מקרים שגלגל שהשתחרר מרכב נוסע ופגע בדיוק בראש של רוכב בנתיב הנגדי והרג אותו במקום.

אין סוף לדברים האלה ואם רק נחשוב על זה כל היום אז לא נרכב בראש צלול ולא נהנה.
שמע תכלס יש היגיון בכל מה שאתה אומר. האמת, שתמיד חשבתי שכל כלי רכב, לא רק מסוג אופנוע, הוא מסוכן ואפשר למות גם עם מכונית. זה שמכונית היא סגורה ו"בטיחותית" יותר לא אומר כלום, ממש כלום. שמעתי על אין ספור תאונות קטלניות עם מכוניות, כך שאין משמעות לאמירות המשעממות שאני ממשיך לשמוע לצערי הרב, מחברים ומכרים - "אופנוע זה מסוכן אל תיסע". אומרים לי את זה כמעט בכל יום! נמאס לשמוע את זה. זה סתם מתסכל.

yotams4
23-07-2016, 18:20
שמע תכלס יש היגיון בכל מה שאתה אומר. האמת, שתמיד חשבתי שכל כלי רכב, לא רק מסוג אופנוע, הוא מסוכן ואפשר למות גם עם מכונית. זה שמכונית היא סגורה ו"בטיחותית" יותר לא אומר כלום, ממש כלום. שמעתי על אין ספור תאונות קטלניות עם מכוניות, כך שאין משמעות לאמירות המשעממות שאני ממשיך לשמוע לצערי הרב, מחברים ומכרים - "אופנוע זה מסוכן אל תיסע". אומרים לי את זה כמעט בכל יום! נמאס לשמוע את זה. זה סתם מתסכל.
לא אומר כלום? חבר, כולנו לקחנו את עצמנו סיכון בזה שאנחנו עולים על אופנוע אבל להגיד שזה לא אומר כלום זה שאתה נוסע בקופסא סגורה ששוקלת 2 טון שהונדסה במשיך שנים כדי להגן עליך בעת פגיעה? זה גבול ההזיה

sabi
23-07-2016, 18:34
רק תיקון קטן, אופנוע/רכב/משאית/אקדח.... הם לא כלים מסוכנים, מי שגורם להם להיות מסוכנים זה בני אדם.... אנחנו אלה שמסכנים את עצמנו ואת הסביבה .

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

strelok89
23-07-2016, 19:36
לא אומר כלום? חבר, כולנו לקחנו את עצמנו סיכון בזה שאנחנו עולים על אופנוע אבל להגיד שזה לא אומר כלום זה שאתה נוסע בקופסא סגורה ששוקלת 2 טון שהונדסה במשיך שנים כדי להגן עליך בעת פגיעה? זה גבול ההזיה
ממש לא מסכים איתך כי הקופסא הזו ששוקלת 2 טון היא בעצם מה שהורג אותך.

איך אמר גרמי קלארסון, "עדיין אף אחד לא מת ממהירות, העצירה הפתאים זה מה שהורג אותך"

יש לי במשפחה פיזיטרפיסטית ורופא ואחות.
מהרבה שיחות איתם ובדיקת הנדסה של כלי רכב , כל אמצעי הבטיחות כמו חגורת בטיחות וכריות האוויר בנויים לתאונת חזית עד 60קמש ללא נזק ועד 80 עם נזק קטן.

תאונת צד של 40 קמש על גבול הקטלנית ברכב ודורשת המון מזל .

ותראה מה קורה לאוטו שמתנגש בקיר ב200 קמש , למקרה שלא הבנתה זה שווה ערך לתאונה חזיתי כששני הרכבים נסעו 100 כל אחד

ואני אסכים עם סאבי מה שמסוכן זה האדם לא הכלי רכב וזה מה שצריך לדעת לנהל ולמזער סיכונים שם

Sent from mTalk using windows 10 mobile

assafm25
23-07-2016, 20:18
יש כאלו שבשבילם אופנוע זה סכנת חיים...יש כאלו שבשבילם אופנוע זו דרך חיים!!!

אני כניראה נמצא בסקאלה השניה.

yotams4
24-07-2016, 00:49

איך אמר גרמי קלארסון, "עדיין אף אחד לא מת ממהירות, העצירה הפתאים זה מה שהורג אותך"

יש לי במשפחה פיזיטרפיסטית ורופא ואחות.
מהרבה שיחות איתם ובדיקת הנדסה של כלי רכב , כל אמצעי הבטיחות כמו חגורת בטיחות וכריות האוויר בנויים לתאונת חזית עד 60קמש ללא נזק ועד 80 עם נזק קטן.

ותראה מה קורה לאוטו שמתנגש בקיר ב200 קמש , למקרה שלא הבנתה זה שווה ערך לתאונה חזיתי כששני הרכבים נסעו 100 כל אחד

ואני אסכים עם סאבי מה שמסוכן זה האדם לא הכלי רכב וזה מה שצריך לדעת לנהל ולמזער סיכונים שם

מה אתה אומר בעצם? שרכב ואופנוע זה אותו דבר מבחינת בטיחות אקטיבית?

yotams4
24-07-2016, 01:57
איך זה מה שהורג אותך? אתה טוען שמכל סוג של תאונה תצא חי מדו"ג ומת מאוטו? "זה מה שהורג אותך"
משפט מצחיק מתוכנית בידור לא קשור במאומה לנושא
יש לי במשפחה פיזיטרפיסטית ורופא ואחות. לא רלוונטי לדיון, יש לי קרוב משפחה שעובד בבית לוינשטיין ומטפל במישהו שהחליק על הצוואר בזמן שהשקה סברסים בבית, סברסים גורמים לשיתוק?
שטויות במיץ, אף יצרן לא מתכנן את הרכב ככה שאם עשית תאונה מעל 80 "נדפקת".
שוב, שטויות במיץ.
זה לא נכון, יש איזורי קריסה ברכב מה שאין בקיר, הפגיעה בקיר בתיאור שנתת תהיה הרבה יותר חמורה

תשובותיי באדום

strelok89
24-07-2016, 06:59
תשובותיי באדום
תבדוק עובדות , זה לא קשור ליצרן הרכב זה קשור לגוף האדם.

אין מה לעשות בנושא גוף האדם ,חגורת בטיחות גורמת לנזקים פנימיים אדירים מעל 80 קמש
המוח שלנו כמעט תמיד יוצא בנזק קל לפחות בפגיעת צד של 40 קמש.

שוב פיזיקה ידידי פיזיקה אזורי הקריסה ברכב לא בנויים להיתמודד עם מהירויות גבוהות זה נחמד למהירויות נמוכות בלבד,בעיקר תאונות עירוניות ששם רובן קורות.
והתנגשות בקיר זהה להיתנגשות חזיתית אגב ככה בודקים מבחני ריסוק של רכב מול קיר בטון ולא מול רכב אחר , האזורי קריסה זניחים,מטרתם יותר לא לקבל את המנוע לתא הנוסעים מאשר לעזור בתאונה קשה , או להצליל הולך רגל שתתנגש בו.

תראה רכבי מרוץ כולם עם חיזוקים מביפנים ועם קסדות נהיגה כי מה לעשות שאין שום בעיה לבנות גוש ברזל שיעמוד במכה של 400 קמש בבטון השאלה מה יקרה לגוף האדם ביפנים

ולא תאונה עם אופנוע לא קלה יותר מרכב שניהם זה נזק לא קטן , היתרון באופנוע שהגוף ממשיך להחליק על הכביש שזה בעצם מצמצם נזקים בתקווה שלא תתנגש במשהו או משהו לא ידרוס אותך

yotams4
24-07-2016, 07:02
התנגשות חזיתית ב100 לא זהה ל2 מכוניות שמתנגשות אחת בשניה על 50כל אחת. אפילו היה על זה פרק במכסחי המיתוסים למי שלא מבין "פיזיקה ידידי פיזיקה"

moonshield
24-07-2016, 10:11
רק חיזוק קטן למה שסטרלוק אמר לגבי גוף האדם בקופסאת פלדה. שמעתי פעם סוג של אגדה (אמיתית או לא, אין לי דרך לאמת את זה) על תעשיית הנשק הרוסית שתיכננה את הטנק T72 והיתה כ"כ להוטה להצהיר שהוא יכול לעבור מדרגה של מטר ב80-90 קמ"ש, אז הם הכניסו צוות טנק מלא לכלי, ואמרו להם ליסוע ולעבור מדרגה בירידה. מעמדת התצפית הם ראו את הטנק שועט לכיוון המדרגה, קופץ בקלילות של איילה את המדרגה, וממשיך ליסוע אחריזה. לקול תשואות קהל הגנרלים ניגשו לטנק כדי לשבח את הצוות, וכשפתחו את תא הלוחמים מצאו את כולם מתים מעוצמת המכה. מסקנה אחת שאפשר לדוג מהסיפור הזה היא שכל סוג של כלי רכב יכול להרוג אותך, הכל שאלה של איך אתה נוהב בו...

lokimonster
24-07-2016, 10:24
קח את הסמארט כדוגמה.
רכב קטן עם מעטפת עמידה שבמקרה תאונה נשארת שלמה אבל הנוסעים לא במיוחד.
ברכב יש אזורים סופגי אנרגיה שמטרתם לרכך את המכה עד כמה שניתן.

nihrider
24-07-2016, 11:14

שני רכבים שמתנגשים אחד בשני ב100 כל אחד זה לא שקול להתנגשות רכב בקיר ב200 אלה זהה לרכב אחד שמתנגש בקיר ב100.
זה לא אינטואיטיבי אבל אם תחשוב על זה קצת אתה תצליח להבין למה.

strelok89
24-07-2016, 11:48
שני רכבים שמתנגשים אחד בשני ב100 כל אחד זה לא שקול להתנגשות רכב בקיר ב200 אלה זהה לרכב אחד שמתנגש בקיר ב100.
ממש לא נכון מה שאתה אומר
אתה אמור לסכם את האנרגיות של 2 גופים מתנגשים זה בזה ולא לחלק אותן

אם רכב אחד עומד והשני ב100 זהה לקיר על 100
אם שני הרכבים נעים אחד למול השני כל אחד ל100 אתה מסכם 100+100=200

אם אחד 120 והשני 100 זה 220 מחברים את שני האנרגיות כי זה מה שיפעל על הגוף בתוך האוטו ולא ספציפית על האוטו.

דוגמא אחרת? לבש סיר פלדה על הראש ותן לו מכה, לזיר כלום לראש כואב.
תשים קלקר ותן מכה הקלקלר הלך הראש סבבה

yotams4
24-07-2016, 13:00
אתה שוכח לקחת בחשבון שרכב שני קורס וסופג אנרגיה קינטית וקיר לא. לך תראה את הפרק של מכסחי המיתוסים

Tribalmistyc2
24-07-2016, 13:22

אתה טועה לקיר סטטי אין אנרגיה.
לרכב שבא מולך ב 100 קמ"ש יש,אליה תוסיף את ה 100 קמ"ש שבהם אתה נסעת וזה שווה ערך להתנגשות ב200 קמ"ש לתוך קיר.

samt
24-07-2016, 13:53
אוף הפיזיקה הזו...
סטרלוק - תגובה אחת שלך נכונה, התאוטה היא שקובעת. תגובה שנייה לא כל כך: האנרגיה של הרכב השני לא נספגת במלואה, גם הוא נמעך.
אם נסלק הצידה את היבט אזורי הקריסה ושטח הפגיעה, שתי מכוניות זהות וסימטריות ובעלות מסה זהה שמתנגשות חזיתית, כל אחת ב- 100 קמ"ש, זה שווה ערך להתנגשות בקיר ב- 100 קמ"ש של כל אחת בנפרד, כי התאוטה זהה בשתי הדוגמאות. אם בדוגמה של ההתנגשות החזיתית אחד הצדדים הוא משאית והשני רכב קטן, זה שברכב הקטן מקבל תאוטה כמעט כמו שנסע אל קיר ב- 200 קמ"ש: 100 שלו ו-100 של המשאית...

samt
24-07-2016, 14:00
אוף הפיזיקה הזו...
סטרלוק - תגובה אחת שלך נכונה, התאוטה היא שקובעת. תגובה שנייה לא כל כך: האנרגיה של הרכב השני לא נספגת במלואה, גם הוא נמעך.
אם נסלק הצידה את היבט אזורי הקריסה ושטח הפגיעה, שתי מכוניות זהות וסימטריות ובעלות מסה זהה שמתנגשות חזיתית, כל אחת ב- 100 קמ"ש, זה שווה ערך להתנגשות בקיר ב- 100 קמ"ש של כל אחת בנפרד, כי התאוטה זהה בשתי הדוגמאות. אם בדוגמה של ההתנגשות החזיתית אחד הצדדים הוא משאית והשני רכב קטן, זה שברכב הקטן מקבל תאוטה כמעט כמו שנסע אל קיר ב- 200 קמ"ש: 100 שלו ו-100 של המשאית...

https://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4

https://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4

yotams4
24-07-2016, 15:59
תודה samt.לא הצלחתי לשים קישור מהנייד

nihrider
24-07-2016, 16:10
אתה טועה לקיר סטטי אין אנרגיה.
לרכב שבא מולך ב 100 קמ"ש יש,אליה תוסיף את ה 100 קמ"ש שבהם אתה נסעת וזה שווה ערך להתנגשות ב200 קמ"ש לתוך קיר.

יפה, אנרגיה פוטנציאלית זו דרך טובה להסתכל על זה.
אתה ברכב א' נוסע במהירות 100 קמ"ש ויש לך אנרגיה X.
מקרה א' התנגשות בקיר: אחרי התאונה יש לך אנרגיה 0 כי עצרת לחלוטין.
מקרה ב' התנגשות באוטו זהה שנוסע ב100 קמ"ש: אחרי התאונה יש לך אנרגיה 0 כי עצרת לחלוטין.

אבל, הרי אמרת שלקיר אין אנרגיה?
בעצם לא אכפת לנו מהקיר.
מקרה א': 100% מהאנרגיה שלך עברה לקיר.
מקרה ב': 100% מהאנרגיה שלך עברה לאוטו ב' שהאנרגיה ההתחלתית שלו הייתה גם X (או מינוס X).

כלומר בשני המקרים התחלת עם X אנרגיה וסיימת עם 0.
באף שלב אין פה 2X אנרגיה.

strelok89
24-07-2016, 20:14
וואלה מעניין מאוד עדיין יכול להגיד חד משמית ש50 מייל לשעה נראה מאוד רע

AntiVirus
24-07-2016, 21:34

הסרט שהביא samt מוכיח ההפך, וסתר לחלוטין את התזות של חובבי המיתוסים.

עדיין, זה לא בושה להודות בטעות.

yotams4
24-07-2016, 22:29
אין ל"נראה" שום קשר לבטיחות. אוטו בטיחותי בהכרח יראה כמו מקופלת אחרי תאונה כי זה אומר שאזורי הקריסה עשו את עבודתם נאמנה והוציאו אותך חי!
https://www.youtube.com/watch?v=xtxd27jlZ_g

strelok89
24-07-2016, 22:35
אין ל"נראה" שום קשר לבטיחות. אוטו בטיחותי בהכרח יראה כמו מקופלת אחרי תאונה כי זה אומר שאזורי הקריסה עשו את עבודתם נאמנה והוציאו אותך חי!
https://www.youtube.com/watch?v=xtxd27jlZ_g

תראה אני לא בדקתי את הרכב המרוסק הזה מבפנים על כן אמרתי נראה.

מה שאני כן יודע שמכל הפציעות שלי החמורה מכולן הייתה בהליכה לשק"ם
אחרי זה מתאונות אוטו שהאוטו בכלל ניזוק בשריטות ומכות קלות

ורק נזקים קלים עם האופנוע.

כל אחד ודעתו אני רק אומר שגם בנגמש אפשר להיפצע בחומרה ובפועל הגורם של הפציעה הוא בעיקר גורם אנושי שטעה ופחות משהו מכאני

אבל כן נושא האנרגיה מאוד מעניין שבהתנגשות חזיתית מהירות הרכב ממול פחות משנה

yotams4
24-07-2016, 23:22
ניסיון אישי לא מעיד כלום לכן לא שיתפתי את שלי. הרי אם מישהו שאתה מכיר נפל מקומה רביעית ולא קרה לו כלום אז תודיע לכל מי שמוכן לשמוע שזה בטיחותי לחלוטין ליפול מקומה רביעית? אבל אם בניסיון אישי עסקינן אני נכנסתי ברכב שלי במישהו מהצד במהירות של כ60 קמ"ש לפי הבוחן תאונות. נסעתי על יותר אבל יש גם שביב שניה של ברקס עצבני לפני תאונה. 3 כריות אוויר אחר כך ונוסעיי הרכב שלי שהם 3 במספר יצאו ללא פגע. ברכב השני ישבה מישהי מאחורה צמוד לאיזור הפגיעה וקיבלה נזקים קלים בלבד שרובם כאבי צוואר.

strelok89
25-07-2016, 07:22
יותם המקרה מאוד דומה למה שהיה לי כשהייתי בן 9 יצאתי בכאבי צוואר היום אני בן 27 והכאבי צוואר עדיין שם ולא ילכו לשום מקום, ובמקרה שלי זה היה 40 קמש לערך.
אם לא היה ברור אני הרכב שקיבל את זה מהצד

שוב נסיון אישי זה כלום אבל פגיעה מלפנים ומאחור ברכב הם ממוגנות יחסית ורוב המיגון עובד על זה, פגיעה צדדית ברכב כמעט תמיד תצאו בנזק כזה או אחר.

גם באופנוע פגיעה מהצד חמורה יותר ממלפנים זה בגלל מבנה המוח והצוואר הגוף שלנו שביר מאוד ממכה צדדית. וזה ללא קשר לסוג כלי הרכב.

בתאונות הגורם הבעייתי זה גוף האדם ולא סוג המעטפת שבה או עלייה יושבים.

פוטנציאל הפגיעה הגופנית באופנוע בהתנגשות חזית גבוהה מרכב, אם יש החלקה והרוכב ממוגן הנזק של ההחלקה מינורי.
אפשר לדון על זה ימים על גבי ימים.

הכל בסופו של יום עיניין מהירות התאותה של הגוף ככל שהתאותה הדרגתית יותר יש פחות נזק ולא משנה איפה הגוף נמצא בתוך פח או מחוצה לפח, בתוך פח הפח עצמו תורם לא רע למכות ויכול לגרום לשברים.גם האספלט יכול לגרום לשברים בכיף, וגם סתם למעוד על מדרגות יכול להיסתיים במוות.

כל אחד והשיקולים שלו

בנתיים מכל השירשור הזה אני אהבתי שזה הוביל לנושא שחזיתי זה לא סכום 2 המהירויות (עדיין מעניין הנושא)

uriar
25-07-2016, 08:11
אתם יכולים לחשב אנרגיות ולדבר על מיגון עד כלות, אבל כאתם עולים לרכב קחו בחשבון שייתכן וזו הפעם האחרונה בה נפרדתם מיקירכם.

א הזקן
25-07-2016, 08:39
בנתיים מכל השירשור הזה אני אהבתי שזה הוביל לנושא שחזיתי זה לא סכום 2 המהירויות (עדיין מעניין הנושא)

אם אפשר להתערב - מכונית בקיר היא בקירוב טוב התנגשות אלסטית, בה כל התנע חוזר למכונית. מכיוון שהאנרגיה הקינטית שווה לתנע בריבוע חלקי פעמיים המסה, כל האנרגיה הקינטית חוזרת לרכב.
התנגשות של שתי מכוניות היא בקירוב התנגשות פלסטית בה התנע בעצם מתחלק על שני הגופים המתנגשים. מכיוון ששתי המכוניות שמתנגשות הם באותה מסה ובאותה מהירות, התנע שלהם שווה ומתחלק חצי-חצי בין המכוניות - זהה להתנגשות אלסטית עם קיר.

למשל, למי שמכיר, הצעצוע הזה. (http://www.y-y.co.il/default.asp?catid=%7B2D930E65-6440-4083-AA7F-AD40E9BE515E%7D&details_type=1&itemid=%7BA98ECFBE-AB0A-46FD-BE0E-42F82A85321B%7D) אם במקום כדורי מתכת (התנגשות אלסטית) היינו תולים כדורי מטקות (התנגשות פלסטית) הכדור האחרון היה בקושי זז.

Tribalmistyc2
25-07-2016, 08:42
יפה, אנרגיה פוטנציאלית זו דרך טובה להסתכל על זה.

אחרי מחקר קטן ברשת אתה צודק הטעות שלי.

strelok89
25-07-2016, 09:12
אם אפשר להתערב - מכונית בקיר היא בקירוב טוב התנגשות אלסטית, בה כל התנע חוזר למכונית. מכיוון שהאנרגיה הקינטית שווה לתנע בריבוע חלקי פעמיים המסה, כל האנרגיה הקינטית חוזרת לרכב.
התנגשות של שתי מכוניות היא בקירוב התנגשות פלסטית בה התנע בעצם מתחלק על שני הגופים המתנגשים. מכיוון ששתי המכוניות שמתנגשות הם באותה מסה ובאותה מהירות, התנע שלהם שווה ומתחלק חצי-חצי בין המכוניות - זהה להתנגשות אלסטית עם קיר.

למשל, למי שמכיר, הצעצוע הזה. (http://www.y-y.co.il/default.asp?catid=%7B2D930E65-6440-4083-AA7F-AD40E9BE515E%7D&details_type=1&itemid=%7BA98ECFBE-AB0A-46FD-BE0E-42F82A85321B%7D) אם במקום כדורי מתכת (התנגשות אלסטית) היינו תולים כדורי מטקות (התנגשות פלסטית) הכדור האחרון היה בקושי זז.

ואם המסה שונה? נגיד רכב אחד 800 קילו והשני 2500?
או נגיד 1600 ו 3000

nihrider
25-07-2016, 09:31
אבל כן נושא האנרגיה מאוד מעניין שבהתנגשות חזיתית מהירות הרכב ממול פחות משנה

אף אד לא אמר את זה!!!
המהירות של הרכב ממול היא רכיב קריטי בעוצמת ההתנגשות!
ברור שעדיף לפגוע ברכב שנוסע הרבה פחות ממך.
בסה"כ אמרנו שבפגיעה ברכב זהה במהירות זהה היא כמו פגיעה בקיר באותה המהירות.

א הזקן
25-07-2016, 09:53
ואם המסה שונה? נגיד רכב אחד 800 קילו והשני 2500?
או נגיד 1600 ו 3000

הפיתוחים האלו נעשים בהנחות של התנגשויות אלסטיות ופלסטיות אידאליות. כמובן שזה רק קירוב – במציאות זה אף פעם לא כך.
אם נניח התנגשות פלסטית לחלוטין בין שתי מכוניות, נניח את בעלת מסה m והשנייה כפול 2m, שתיהן נעות באותה מהירות v, אז התנע הכללי (שנשמר) יהיה 3mv. בהתנגשות פלסטית כל אחת תצא עם חצי מהתנע, כלומר עם 1.5 mv. מכיוון ש-E(k)=P2/2m, אז המכונית הקלה תצא עם אנרגיה קינטית של (1.5mv)2/2m והמכונית הכבדה עם (1.5mv)2/4m, או, במילים אחרות, המכונית הקלה תצא עם פי 2 אנרגיה קינטית מהכבדה. כמובן שהנזק בהתאם.
מה שיוצא מזה הוא ממש מעניין: אם משאית במהירות מסוימת תתנגש בקיר (התנגשות אלסטית, בהנחה שהקיר לא מתפרק) הנזק שלה יהיה גדול ממה שיקרה אם היא תתנגש במכונית קטנה שבאה מולה באותה מהירות (כלומר, המהירות היחסית כפולה למהירות משאית-קיר).

strelok89
25-07-2016, 13:41
אף אד לא אמר את זה!!!
המהירות של הרכב ממול היא רכיב קריטי בעוצמת ההתנגשות!
ברור שעדיף לפגוע ברכב שנוסע הרבה פחות ממך.
בסה"כ אמרנו שבפגיעה ברכב זהה במהירות זהה היא כמו פגיעה בקיר באותה המהירות.
התפתח דיון הגענו למסקנה שאם שני הרכבים במהירות זהה אז בעצם אחד מבטל שני וזה כמו קיר
אם אחד איטי מהשני אז זה ברור שהאיטי סופג על עצמו יוצר
אנרגיה לפחות ככה נראה הגיוני

Paz
25-07-2016, 16:28
בעודנו מתווכחים, המציאות ממשיכה להכות, איבדנו עוד רוכב.

http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=333583&forum=scoops1&viewmode=all&keywords=אופנוע

samt
26-07-2016, 14:04
התפתח דיון הגענו למסקנה שאם שני הרכבים במהירות זהה אז בעצם אחד מבטל שני וזה כמו קיר
אם אחד איטי מהשני אז זה ברור שהאיטי סופג על עצמו יוצר
אנרגיה לפחות ככה נראה הגיוני

לא ממש, יש פה עניין של יחסות (ציר ייחוס). לא משנה מי איטי ומי מהיר, מה שמשפיע זה המהירות היחסית בין המתנגשים והמסה היחסית שלהם, ולא משנה מהירות הקרקע ביחס למכוניות. שתי מכוניות זהות בהתנגשות חזיתית של 100 קמ"ש יפגעו במידה שווה (סימטרייה). ואותן שתי מכוניות, גם אם אחת ב-50 והשנייה ב-150, תפגענה במידה שווה... ובאותה רמת נזק כמו בדוגמה הראשונה.

ההפרש נוצר רק אם יש הפרש מסה בין המכוניות, ואז הכבד נפגע פחות והקל נפגע יותר.

nihrider
26-07-2016, 15:49
מה ש samt אמר נכון.
מה שגורם לנזק זה לא המהירות אלא התאוצה (או תאוטה, זה אותו דבר בעצם).
התאוצה של הגופים בתאונה תלויה במסה שלהם (ככל שמשהו בעל מסה גדולה יותר, קשה יותר לגרום לו לשנות מהירות).
רק עוד נקודה, במקרה של 150 אל מול 50, המהירות הסופית של הרכבים לאחר התאונה לא תהיה 0, הם ימשיכו לנוע בכיוון שהרכב ב150 נע בו, ואז עלול להגרם להם עוד יותר נזק.
כלומר אפילו עדיף לעשות תאונה של 100 אל 100 מאשר לעשות תאונה של 150 אל 50, רק בגלל שממשיכים לנוע ואפשר לספוג עוד חבטות.

מבחינה פרקטית, אם הולכים לפגוע בכם ואין לכם איך להתחמק, עדיף לכם להאט (או לנוע הרחק מהרכב) כמה שאתם יכולים כדי להקטין את כמות הנזק.

הפלג הצפוני
26-07-2016, 21:24
הסכנה היחידה היא החשיפה לשמש.

yotams4
26-07-2016, 22:31
הסכנה היחידה היא החשיפה לשמש.
והג'וקים שנכנסים לפה אם שכחת לסגור אותו

strelok89
27-07-2016, 07:51
והג'וקים שנכנסים לפה אם שכחת לסגור אותו
הי הי זו בארוחת בוקר
או הנישנוש לדרך!