מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : motoGP צ'כיה

rusty james
18-08-2016, 22:41
בסימן רצף של מירוץ כל שבוע לחמשת השבועות הקרובים.
הפעם בברנו הצ'כית, מסלול ותיק בסבב ותומך לחימה לימאההות.
ברקע קצת פרטים על פרשת השעייתו של פנאטי מקבוצת VR46 במוטו3, רוכב מוכשר (3בטבלה) וחם מזג שככל הנראה קבר במו ידיו את הקרירה שרק התחילה,,, כתבה על זה יפה תמי גורלי בדוגיגים.

ולפרפראות - רכיבת מסלול 'קצת אחרת' http://www.motogp.com/en/videos/2016/08/18/motogp-mini-bike-mayhem-in-brno/207745

סופ"ש גז שמח לכולם :cheers2:

nimi9
18-08-2016, 23:59
לדעתי אנחנו מקבלים "פס" בסופ"ש הבא ללא מרוצים באף אחד משתי הסדרות המרכזיות, אלא אם התכוונת לסדרה אחרת.

איזה כיף שנגמרו(ת) הפגרות! :dance:

rusty james
19-08-2016, 21:20
צודק נימי, נסחפתי... המירוץ הבא ב4 בספטמבר ואחריו עוד שניים רצופים. (ככה זה אחרי צפייה מרובה במרוצי עבר בפגרה.. הזמנים קצת משתבשים :) )

את יום האימון הראשון במסלול הצ'כי מסיים מארקז כמהיר ביותר, אחריו מתגודדים ימאהה ודוקטי לרוב כשסוזוקי מצטרפים גם הם.
דני אחד לפני קרטצ'לו (אבא של ווילו, כפרה עליו ועליה).

הנה סרטון סלאו מו של האימון - מוזיקה מחרידה ברקע. להחליש רמקולים! - שלא תגידו שלא אמרתי...
http://www.motogp.com/en/videos/2016/08/19/czechgp-motogp-free-practice-in-slow-motion/207926

סופ"ש דבש לכולם :acigar:

ilang
19-08-2016, 22:37
אהלן מועדון אקסלוסיבי GP.
ברוכים הבאים לברנו. רק 40 דקות מבאר שבע.( סליחה מפראג )
וואמוס מרקז.
Happy GP.

rusty james
19-08-2016, 22:42
או, עכשיו הגעת!
איפה אתה?? בזמן האחרון אני מוצא את עצמי מחכה לשרשורי הGP שלך ומשהם בוששים...אני נאלץ לפתוח אותם בעצמי :smoke:

#דורנה חוגגת 400. ברנו 2016.

ilang
20-08-2016, 12:25
תודה ראסטי אני ברקע
שבת שלום.
ומרוצים טובים.

nimi9
20-08-2016, 13:12
זה כנראה יום המזל של לורנזו , שהקבוצה שלו מצאה את הסט-אפ הנכון עבורו בשביל לסיים את האימון החופשי השלישי בפער של 0.744 (!) לפני יאנונה שמסיים אותו שני...
מטורף!

HaimCo
20-08-2016, 15:52
מאיפה מארקז הביא את ההקפה הזאת?????

Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk

rusty james
20-08-2016, 16:09
איזה יופי של דירוג!
שלושה יצרנים בשלושת המקומות הראשונים :)
מארקז מוציא מההונדה דברים שאפילו האופנוע לא ידע שיש לו... וקובע שיא חדש לפול פוזישן.

דאגה בטיחותית בפניה 11, פעמיים היום (לוטי וקראטשלו) האופנוע מחילק ועולה מעל הגדר ונוחת על דרך השירות. זה קרה גם לרוסי בשנה שעברה..
ועידת הבטיחות תדון בזה שוב, לבטח.
ובנוסף - המסלול מזדקן ויש הרבה גלים באספלט, בפרט בקטעים מתחתם עוברת מנהרה (...)
כנראה שסלילה מחדש תהיה יקרה מאוד אך הכרחית!

rusty james
20-08-2016, 20:56
איזה יופי של דירוג!
שלושה יצרנים בשלושת המקומות הראשונים

ארבעה יצרנים בארבעת המקומות הראשונים :winner:

השידור מתחיל מחר ב09:40, עם סבבי חימום, ב12 עולים המוטו3, מוטו2 ב13:20 והמוטוGP ב15:00
לינקים לשידור http://www.totalsportek.com/motogp-live-stream/

shaul_13
21-08-2016, 16:02
איזה מרוץ הזוי. מדהים. מותח. אדיר.

כבוד לקרטשלאו על מירוץ אדיר ועקיפות עד להובלת המירוץ וניצחון. רוכב בריטי מעולה ולא מספיק מוערך.

רוסי מראה לכולם מהו ניסיון ורוכב ענק שלמרות זינוק גרוע ונפילה למקום 12 עקף עד למדרגה השניה בפודיום.

מה יודעים אינונה ודובי על הדוקאטי שקודמיהם לא? רק חבל שבחירת צמיגים גרועה הובילה אותם לנפילה במקום שתי המדרגות הראשונות בפודיום.

מארקז מראה לנו שוב שהוא רוכב טוב אבל לא מדהים כמו שעשו ממנו. אעלק היורש של רוסי, הדרך לשם עוד ארוכה.

ולורנזו??????

rusty james
21-08-2016, 16:14
חבל על הזמן איזה מירוץ!!!
ספו"ש מלא שמש הופך למירוצים רטובים, מה רטובים, עקובים! במוטו3 ומוטו2.
למוטוGP כולם ניחשו דגל לדגל והכינו צמיגי גשם על הגריד וצמיגי סליקס על אופנוע מס'2...
כמעט אף אחד לא נכנס להחליף... יאנונה שוחק את הצמיגים עד לרמה מסוכנת באמת במאבק על המקום השני,
רוסי משפר מיקום בטבלה, ההימנון הבריטי מנוגן היום, פעמיים.
ומס' 35 קאל קראטשלו זוכה במוטוGP 35 שנים אחרי הנצחון הבריטי האחרון בסדרה...(בארי שין 1981)

ת ע נ ו ג.

ilang
21-08-2016, 17:25
מרוץ מעניין, מפתיע.
קראצלו מי היה מאמין.! ראשון.
רוסי משיג פודיום ומרקז שומר על הנקודות שלישי.
מאכזב מאוד לרנזו הגישה, הפחד, ואי היכולת להתמודד בתנאים רטובים.
ככה לא בונים אליפות.
אם אני גיגי דוקאטי, אני מבטל את החוזה.
חבל על קבוצת דוקאטי התחיל מצויין, נגמר בלי פודיום.

להתראות באנגליה.

ולא לשכוח מי מוביל...

rusty james
21-08-2016, 19:24
כן, הונדה לכאורה סובלת השנה מאוד - אלקטרוניקה "חדשה" שמהווה שנמוך רציני וצמיגים חדשים and what not,
אבל לפחות מארק מצא את הקצב שלו כבר לפני כמה מירוצים
וקאל שמתמיד בתפקיד ההונדה הלא רשמי המוביל ולא פעם גם לפני דני...
ז"א אם הוא נשאר על הגלגלים עד סוף המירוץ (כמה קווין שוואנץ מצידו :) )

היום הועיל לו נסיונו המולד לרכיבה ברטוב, בריטי אחרי הכל, והימור מושכל של רוכב ותיק על צמיגים קשים מלפנים ומאחור
(אחרים רכבו עם אחורי קשה או רך אבל רק הוא ולוריס באז העזו עם קדמי קשה).

אב השנה! ללא ספק :hippie7:

http://www.motogp.com/en/news/2016/08/21/update/208292

גילוי נאות ; לבתי בת השנתיים וחצי יש צעצוע עם המספר 35 עליו ולכן קראנו לו קראטשלו... כשהיא שמעה שקראטשלו הגיע היום ראשון היא צהלה ורצה להוציא אותו מתחתית ארגז הצעצועים :dance:

אביעד אברהמי
22-08-2016, 10:54
http://fullgaz.co.il/?p=112520

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2016/08/ianone-tyre.jpg

ilang
22-08-2016, 18:05
כמה מחשבות: זה הצמיג או שפפה קראטשלו עלה כיתה. ?
מה יתן לורנסו לדוקאטי.? למה הוא?
מי שיפץ את אופיו של מארקז.?( רוכב על בטוח ).
מה מחזיק את רוסי כל כך הרבה שנים בטופ.?
איך מוציאים את הנאחס מדוביציוזו.(250 מרוצים.! )
דבר אחד ברור- המוטו הרבה יותר לא צפוי ממרוץ למרוץ.
יחי ההפתעה.
צ'או .

shaul_13
22-08-2016, 18:42
מה שמחזיק את רוסי ככ הרבה שנים זה בדיוק מה שאין במארקז.

רוסי הוא רוכב שמפתח את האופנוע שעליו הוא רוכב. לא מסתמך על טכנולוגיות שרוכבים אאחרים פיתחו.
רוסי לא מתבכיין שנכנסים לו בסיבוב הוא מבין שזה חלק מהמירוץ. גם במירוץ בברנו מארקז שמקבל יותר מידי קרדיט נדחף למישהו מתחת לגוף. אם רוסי היה עושה זוץאתלו הוא היה צועק עד השמיים.

רוסי הוא רוכב עם הנשמה והגוף. נותן בחזרה אהבה לקהל. עוזר לרוכבים צעירים וחי את המקצוע על כל חלקיו.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

rusty james
22-08-2016, 21:11
סיכום צ'כי - After The Flag #11: It's all about the rubber (http://www.motogp.com/en/video_update/2016/08/22/after-the-flag-11-it-s-all-about-the-rubber/208526)המנהל של לורנזו יצא חומוס!...

ilang
22-08-2016, 22:53
" מה שמחזיק את רוסי ככ הרבה שנים זה בדיוק מה שאן במארקז"
13 יקר .
במארקז יש הרבה מרוסי.
אם תחפור בדבריו של רוסי בעבר הוא עצמו אמר את זה. מזכיר לו את עצמו . אז מי אני שהתווכח ..
"רוסי הוא רוכב שמפתח את האופנוע עליו הוא רוכב". נכון עד דוקאטי.
מארקז מחזיק לבדו את הונדה הגדולה על גבו הצעיר. מפתח גם מפתח.
" רוסי לא מתבכיין שנכנסים לו בסיבוב"
באמת--? כל הסאגה בעונה שעברה היה על כך "שאלוהים "לא אהב שרוכבים נותנים לו פייט והוא מאבד את האליפות. ראה מסיבת העיתונאים וקונספירצית הקשר הספרדי." מארקז לא מקבל יותר מדי קרדיט / הוא רוכב מוביל . עתידו לפניו אמן. (חמסה.. )
רוסי כבודו במקומו.
מארקז כבודו במקומו.
צאו".

חחח
23-08-2016, 14:49
איזה מרוץ הזוי. מדהים. מותח. אדיר.

כבוד לקרטשלאו על מירוץ אדיר ועקיפות עד להובלת המירוץ וניצחון. רוכב בריטי מעולה ולא מספיק מוערך.

רוסי מראה לכולם מהו ניסיון ורוכב ענק שלמרות זינוק גרוע ונפילה למקום 12 עקף עד למדרגה השניה בפודיום.

מה יודעים אינונה ודובי על הדוקאטי שקודמיהם לא? רק חבל שבחירת צמיגים גרועה הובילה אותם לנפילה במקום שתי המדרגות הראשונות בפודיום.

מארקז מראה לנו שוב שהוא רוכב טוב אבל לא מדהים כמו שעשו ממנו. אעלק היורש של רוסי, הדרך לשם עוד ארוכה.

ולורנזו??????

קראצ'לו אם אני לא טועה ירד עד למקום 14 והגיע לראשון, אם כבר...
מארקז לא מדהים?
הוא סיים בפער של עשר שניות מהרוכב הבא עם צמיגים רכים.

סיכום צ'כי - After The Flag #11: It's all about the rubber (http://www.motogp.com/en/video_update/2016/08/22/after-the-flag-11-it-s-all-about-the-rubber/208526)המנהל של לורנזו יצא חומוס!...

בגלל שהוא עובד עם לורנזו?
למה בדיוק הוא יצא חומוס?

rusty james
23-08-2016, 16:48
אם צפית בסרטון המצורף - בסאגאת הצמיגים של לורנצו הוא צועק וקוצף אחרי סירוב של חורחה להמשיך עם האופנוע כעצתו...עד שמראים לו את הקדמי שנשאר... בגלל זה יצא חומוס.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

נעם 1
23-08-2016, 21:55
מה שמחזיק את רוסי ככ הרבה שנים זה בדיוק מה שאין במארקז.

רוסי הוא רוכב שמפתח את האופנוע שעליו הוא רוכב. לא מסתמך על טכנולוגיות שרוכבים אאחרים פיתחו.
רוסי לא מתבכיין שנכנסים לו בסיבוב הוא מבין שזה חלק מהמירוץ. גם במירוץ בברנו מארקז שמקבל יותר מידי קרדיט נדחף למישהו מתחת לגוף. אם רוסי היה עושה זוץאתלו הוא היה צועק עד השמיים.

רוסי הוא רוכב עם הנשמה והגוף. נותן בחזרה אהבה לקהל. עוזר לרוכבים צעירים וחי את המקצוע על כל חלקיו.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

רוסי בן 37. מרקז בן 23.
הקריירה של רוסי לקראת סופה. הקריירה של מרקז בתחילתה.
במה שונה רוסי בן ה 23 ממרקז. בגדול, כמעט בכלום. בקטן, בניואנסים.
רוסי, עם כניסתו לקטגוריה הבכירה זכה לליווי שני מלאכים. האחד על כתף ימין ושמו ג'רמי ברג'ס לרבות הצוות הטכני של אחד מיק דוהאן אלוף 5 פעמים ברציפות. השני, מיק דוהאן, אלוף כבר אמרנו, עם ניסיון ואישיות שלא יסולאו בפז.
לא שמרקז הגיע עירום לקטגוריה אבל אין מה להשוות.
בנוסף, לטעמי לפחות, מרקז חווה תחרות קשה הרבה יותר ממה שעמד מול רוסי בשנותיו הראשונות.

לא תוכל לטעון כנגדי בדעה קדומה כנגד רוסי, שהרי בחרתי בו כטוב מכולם.
מרקז, לא יזכה בחמש אליפויות רצופות, אבל מרקז בהחלט עלול לאיים על שבע האליפויות שיש לרוסי. נכון לעכשיו, מרקז בדרכו לאליפות שלישית כשהוא רוכב על האופנוע השלישי בטיבו על הגריד. יאמהה ודוקאטי טובים מההונדה. אני בספק עם מרקז וסנטי הרננדז ראש הצוות שלו והמשאבים של הונדה יפשלו בפיתוח גם בעונה הבאה.

אחרון חביב, שמעתי את רוסי מתבכיין מספיק פעמים בשביל לדעת שזאת אגדה אורבנית שרוסי לא מתבכיין. במדד הבכיינות, רוסי ומרקז, שווים.

אם צפית בסרטון המצורף - בסאגאת הצמיגים של לורנצו הוא צועק וקוצף אחרי סירוב של חורחה להמשיך עם האופנוע כעצתו...עד שמראים לו את הקדמי שנשאר... בגלל זה יצא חומוס.

רמון פורקדה אולי פספס את מצבו של הצמיג הקדמי של לורנזו.
רק שלורנזו טחן צמיג קדמי קשה עד ההקפה ה 15. רוסי סיים שני עם צמיג קדמי רך. קראטשלו ניצח את המרוץ על אותם צמיגים שלורנזו טחן. לוריס באז סיים רביעי. יאנונה, יחסית ללורנזו, הגדיל לעשות וסיים שמיני עם צמיג קדמי רך שחסר חלק מהמדרס שלו.

בתנאים מושלמים ללורנזו אין מתחרים. רק שלרוב, התאנים אינם מושלמים.

איללכא...יהיה גשום בסילברסטון?

nimi9
24-08-2016, 12:33
קראצ'לו אם אני לא טועה ירד עד למקום 14 והגיע לראשון, אם כבר...

קרוב, 15.

שמעתי את רוסי מתבכיין מספיק פעמים בשביל לדעת שזאת אגדה אורבנית שרוסי לא מתבכיין. במדד הבכיינות, רוסי ומרקז, שווים.

לורנזו עדיין לוקח את שניהם. ביחד. :smoke:

רק שלורנזו טחן צמיג קדמי קשה עד ההקפה ה 15. רוסי סיים שני עם צמיג קדמי רך. קראטשלו ניצח את המרוץ על אותם צמיגים שלורנזו טחן. לוריס באז סיים רביעי. יאנונה, יחסית ללורנזו, הגדיל לעשות וסיים שמיני עם צמיג קדמי רך שחסר חלק מהמדרס שלו.

טוחן או לא, הצוות של לורנזו טעה כשהכניס אותו לפיטס, גם משום שזה היה מיותר, וגם משום שזה גרר כניסה נוספת בהמשך. הם למעשה אחראיים בלעדית לכך שהוא סיים בלי נקודות כלל.
בזה אגב רוסי מאוד שונה מלורנזו: אמנם הוא טעה גם העונה וגם בעונה שעברה במירוצים מדגל-לדגל כשלא נכנס כשהצוות שלו הורה לו ובכך הפסיד את המירוץ/פודיום, אבל רוסי לא עושה אוטומטית כל מה שאומרים לו. לטוב ולרע. הוא מסוגל לחשוב בעצמו וגם עושה זאת, גם במחיר של קבלת החלטה שגויה. לורנזו, לפחות כשהוא בלחץ בכל אופן, לא עושה זאת.

אמן! :rolleyes2:

חחח
24-08-2016, 15:28

הוא מנסה להסביר ללורנזו להמשיך עם האופנוע שלו כי האופנוע השני לא מתאים לתנאים בחוץ, אחרי שברדלי סמית' כבר ניסה. ולקח הימור חכם אך לא מוצלח.
והפלה וופלה לורנזו נכנס עוד פעם להחליף שוב אופנוע...
אבל אם אתה מתעקש לחלק חומוס, אני לא אפריע לך.

קרוב, 15.

:thumbsup:

לורנזו עדיין לוקח את שניהם. ביחד. :smoke:

:thumbsup:
למרות שבצורה מאוד לא לורנזואית. גם במירוץ הקודם וגם בנוכחי הוא לא התבכיין על כלום.

טוחן או לא, הצוות של לורנזו טעה כשהכניס אותו לפיטס, גם משום שזה היה מיותר, וגם משום שזה גרר כניסה נוספת בהמשך. הם למעשה אחראיים בלעדית לכך שהוא סיים בלי נקודות כלל.
בזה אגב רוסי מאוד שונה מלורנזו: אמנם הוא טעה גם העונה וגם בעונה שעברה במירוצים מדגל-לדגל כשלא נכנס כשהצוות שלו הורה לו ובכך הפסיד את המירוץ/פודיום, אבל רוסי לא עושה אוטומטית כל מה שאומרים לו. לטוב ולרע. הוא מסוגל לחשוב בעצמו וגם עושה זאת, גם במחיר של קבלת החלטה שגויה. לורנזו, לפחות כשהוא בלחץ בכל אופן, לא עושה זאת.

אני לא חושב שהם הכניסו אותו, הרי הם ניסו לסמן לו להישאר על האופנוע.
אבל טוב שהוא נכנס ככה יכולנו לראות אותו יוצא מהפיטס בפעם השנייה כדי לראות את רוסי במקום השני :)

אמן! :rolleyes2:

2 Strokes
24-08-2016, 16:49
אתם משווים דברים בכלל שלא ניתן להשוות וזה מדהים אותי.
אתם שוכחים שרוסי התחיל על 500cc עם האופנוע והצוות הכי טובים בעולם.
רק כשרוסי עבר לימאהה הוא התחיל לחוות תחרות קשה כי זה היה האופנוע השני במיטבו בעולם - זה כבר בשנה השניה של ה 1000cc.
רוסי נהג בשיטות שקני רובטרטס (1982) וגארי מקוי (1997) פיתחו, היום נוהגים בשיטת רכיבה דומה אבל שונה לגמרי.
האופנועים יותר קלים לנהג המתחיל, פחות משתוללים, נכנסה הטכנולוגיה של "צמיג דביק", "שלדה גמישה", אלקטרוניקה... לכל אלו רוסי רק למד לעשות את הסיווצ' במוח מאוחר מידי בעוד שכל האחרים חיו את זה מההתחלה.
חצי מהרוכבים של היום, לדעתי, לא היו שורדים על ה500 ולא התפלאתי שרוכבים כמו לורנזו אמרו שאין מה לחזור ל500 כשנשאלה השאלה בצחוק.

נ.ב
הרוכב הכי טוב לעתיד פרש, שוב לדעתי, וזה חבל לי... קייסי

נעם 1
24-08-2016, 17:03
אתם משווים דברים בכלל שלא ניתן להשוות וזה מדהים אותי.
אתם שוכחים שרוסי התחיל על 500cc עם האופנוע והצוות הכי טובים בעולם.
רק כשרוסי עבר לימאהה הוא התחיל לחוות תחרות קשה כי זה היה האופנוע השני במיטבו בעולם - זה כבר בשנה השניה של ה 1000cc.
רוסי נהג בשיטות שקני רובטרטס (1982) וגארי מקוי (1997) פיתחו, היום נוהגים בשיטת רכיבה דומה אבל שונה לגמרי.
האופנועים יותר קלים לנהג המתחיל, פחות משתוללים, נכנסה הטכנולוגיה של "צמיג דביק", "שלדה גמישה", אלקטרוניקה... לכל אלו רוסי רק למד לעשות את הסיווצ' במוח מאוחר מידי בעוד שכל האחרים חיו את זה מההתחלה.
חצי מהרוכבים של היום, לדעתי, לא היו שורדים על ה500 ולא התפלאתי שרוכבים כמו לורנזו אמרו שאין מה לחזור ל500 כשנשאלה השאלה בצחוק.

נ.ב
הרוכב הכי טוב לעתיד פרש, שוב לדעתי, וזה חבל לי... קייסי

לקייסי סטונר כישרון יוצא דופן. שווה בין שווים לרוסי, לורנזו ומרקז. ואם מדברים על אילוף הפרא האדום של דוקאטי, הרי שרוסי מפסיד בנוק אאוט לסטונר. לורנזו יוכיח בעונה הבאה אם הוא יכול לפרא האדום.
אממה, קייסי סטונר לא עמד בלחץ. וזה לא שהונדה החזיקו לו אקדח לרקה.

לגבי שאר ההודעה שלך, אנסח בעדינות, רצוי שתעבור על ההיסטוריה של ה GP.

איללכא...וסובבו בגז

2 Strokes
24-08-2016, 17:09
לקייסי סטונר כישרון יוצא דופן. שווה בין שווים לרוסי, לורנזו ומרקז. ואם מדברים על אילוף הפרא האדום של דוקאטי, הרי שרוסי מפסיד בנוק אאוט לסטונר. לורנזו יוכיח בעונה הבאה אם הוא יכול לפרא האדום.
אממה, קייסי סטונר לא עמד בלחץ. וזה לא שהונדה החזיקו לו אקדח לרקה.

לגבי שאר ההודעה שלך, אנסח בעדינות, רצוי שתעבור על ההיסטוריה של ה GP.

איללכא...וסובבו בגז
כן? איפה טעיתי בהיסטוריה?
מעניין לשמוע.... אתה בכלל זוכר את קני רוברטס, את גארי מקוי?
אתה זוכר את הציון דרך שכל אחד השאיר על גבי שיטות המירוץ או שאתה זוכר רק את האלופים?

אוסיף ואומר שאתה טועה, הוא עמד בלחץ בגבורה וחכם לא סתם יש לו אליפויות...
הוא אמר למה הוא החליט לעזוב (אם אתה זוכר את ההצהרה שהוא נתן לעולם) ואני מאוד מאמין לו...
שני רוכבים אהבתי בדור הקודם, שני רוכבים בדור הקיים ורק אחד שרד מכולם.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

נעם 1
24-08-2016, 18:30
https://en.wikipedia.org/wiki/Jarno_Saarinen
כן? איפה טעיתי בהיסטוריה?
מעניין לשמוע.... אתה בכלל זוכר את קני רוברטס, את גארי מקוי?
אתה זוכר את הציון דרך שכל אחד השאיר על גבי שיטות המירוץ או שאתה זוכר רק את האלופים?

אוסיף ואומר שאתה טועה, הוא עמד בלחץ בגבורה וחכם לא סתם יש לו אליפויות...
הוא אמר למה הוא החליט לעזוב (אם אתה זוכר את ההצהרה שהוא נתן לעולם) ואני מאוד מאמין לו...
שני רוכבים אהבתי בדור הקודם, שני רוכבים בדור הקיים ורק אחד שרד מכולם.

הזיכרון שלי לא משהו בימים אלה. הגיל.
למזלי, אין לי צורך בזיכרון טוב. אולי בגלל שאני כתבתי את זה
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F/
וגם את זה
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%A9%D7%A0%D7%99/

אבי אבות סגנון הברך בחוץ הוא כנראה האיש הזה https://en.wikipedia.org/wiki/Jarno_Saarinen, רק שיארנו סרינאן נהרג במרוץ GP במונזה ב 20.5.1973. הרבה לפני שקני רוברטס התחרה ב 500 סמ"ק.
קני רוברטס אמנם שכלל את הסגנון ושילב אותו ביחד עם רכיבה במצב החלקה גם של האחורי וגם של הקדמי במסלולי ה flat track.
סליידינג גארי מקוי הוא לא יותר מאנקדוטה מרהיבה אבל שולית בהיסטוריה של ה GP.

אסיים ואומר שאין לך שמץ של מושג על מה אתה כותב. אבל זה בסדר, הפורום סופג הכל.

איללכא...

2 Strokes
24-08-2016, 18:57
קודם כל כבוד שאתה רושם דברים, זה יפה.
דבר שני, ג'רנו הפיני היה רק משכיב את האופנוע, קני רוברטס הביא את הברך... כך הוא שלט באופנוע ובכוח האחורי שלו (אגב הממשיך של...)
הוכחה מספר 1:
קני רוברטס - ויקיפדיה/ racing history
פסקה מספר 3,שורה 4 מהסוף.
הוכחה מספר 2:
Faster movie (2003) - 1:02:50
בשנת 72 לא 82 - צודק אבל עדיין טועה לגבי הבחור.

נעם 1
24-08-2016, 20:56
קודם כל כבוד שאתה רושם דברים, זה יפה.
דבר שני, ג'רנו הפיני היה רק משכיב את האופנוע, קני רוברטס הביא את הברך... כך הוא שלט באופנוע ובכוח האחורי שלו (אגב הממשיך של...)
הוכחה מספר 1:
קני רוברטס - ויקיפדיה/ racing history
פסקה מספר 3,שורה 4 מהסוף.
הוכחה מספר 2:
Faster movie (2003) - 1:02:50
בשנת 72 לא 82 - צודק אבל עדיין טועה לגבי הבחור.

מזל שהגעת. עד עכשיו, רק לקזבלן היה כבוד.
יארנו רק השכיב את האופנוע? נתחיל בשפה העברית, אתה מתכוון שיארנו רק הטה את האופנוע. אבל תתפלא, יארנו רק הטה את האופנוע כמו שאתה אני מטים את האופנועים שלנו. אופנוע לא פונה מבלי שיטו אותו.
אבל מה לעשות, יארנו היה שם קודם. הרבה קודם. רק שב 2003 יארנו כבר היה מת איזה 30 שנים. וכמו בהמון תחומים בחיים, דברים קורים בו זמנית ביותר ממקום אחד. המשטח שעליו מתחרים במרוצי הקרח אמנם שונה ממשטח ה flat track אבל האופנועים מתנהגים עליהם באופן דומה.
לפי האמת האבסולוטית כנראה שיארנו הוציא ברך לפני קני רוברטס רק שההיסטוריה זוכרת את קני רוברטס וסגנון הברך בחוץ כובש את האליפות בעונת הרוקי שלו ב 1978.

ואם כבר הזכרנו שליטה בגלגל האחורי וניהוג האופנוע ע"י החלקה שלו, גם שם, כנראה, יארנו היה לפניו. ומי שבכלל הביא את ה rear wheel stearing לידי אומנות של ממש היה מיק דוהאן. שגם לו רקע רב ברכיבת שטח.

איללכא...ובשביל כבוד צריך לעבוד

nimi9
24-08-2016, 22:53
לורנזו לא התבכיין הפעם, הוא רק צייץ לתקשורת, כשהבין שכנראה הולך להיות מירוץ רטוב: "אנחנו טובים ביבש"... או במילים אחרות, "אני מכין את התירוצים". :smoke:

gamgam
25-08-2016, 08:13

בתנאים מושלמים ללורנזו אין מתחרים. רק שלרוב, התאנים אינם מושלמים.

הזיכרון שלי אמר לי שלורנזו ורוסי היו על אותו סט אפ של צמיגים - קדמי רך ואחורי קשה.
אז הלכתי לבדוק וגיליתי שאכן כך היה.
מי שסיים את המרוץ עם אותם הצמיגים שלורנזו טחן היה דווקא רוסי ולא הבריטי.

*לא מצליחה להוסיף תמונה רלוונטית. אנסה בתגובה חדשה

gamgam
25-08-2016, 09:27
צמיגים, צ'כיה

nimi9
25-08-2016, 11:04
הזיכרון שלי אמר לי שלורנזו ורוסי היו על אותו סט אפ של צמיגים - קדמי רך ואחורי קשה.

צמיגים, צ'כיה

זה מה שהופיע על המסך בתחילת המרוץ, ואז השדרים גילו שהיתה טעות ושלורנזו עלה עם שני צמיגי גשם בתרכובת קשה.

בגלל ההמולה על הגריד טרם המרוץ והחלפת הצמיגים ברגע האחרון, לא ידעו בדיוק עם איזה צמיגים עלה כל רוכב.

gamgam
25-08-2016, 12:27
הפוך. בהתחלה רוסי נרשם כמי שעלה עם קדמי אחורי רכים ואז הטבלה תוקנה לאחורי קשה.
התמונה שצרפתי היא השניה, המתוקנת.
מההתחלה לורנזו דווח נכון, באתר שאני צפיתי בו בכל מקרה.
שולחת לך בפרטי את הראשונה כי לא מצליחה להעלות פה תמונות המנייד.

nimi9
25-08-2016, 14:22
עברו 4 ימים, זה יותר מדי בשביל זקן שכמוני לזכור... :tongue:

העיקר שלורנזו סיים בלי נקודות הפעם. בפעם באה מרקז :smoke:

נעם 1
25-08-2016, 16:56

צודקת.

ועד סילברסטון...איללכא

ilang
25-08-2016, 19:14
גם אתה נימי?9?
מאחל איבוד נקודות למארקז ?
הכלבים נובחים ומרקאז מוביל --.אינשללה להרבה שנים.
בזמן שסבא רוסי יסתכל באלבום תמונות זיכרון.
ש.שלום.

gamgam
26-08-2016, 07:25
גם אתה נימי?9?
מאחל איבוד נקודות למארקז ?
הכלבים נובחים ומרקאז מוביל --.אינשללה להרבה שנים.
בזמן שסבא רוסי יסתכל באלבום תמונות זיכרון.
ש.שלום.

כשסבא רוסי יהיה סבא רוסי הוא עדיין יהיה הדוקטור. לא כל כך מהר נשכח קריירה מפוארת.

מארקז יכול לנצח כמה שנים שבא לו.
אם הוא יצליח לתת פייט אמיתי מול רוכבים צעירים ורעבים גם בעוד 15 שנה, רק אז אפשר יהיה להגיד שהוא משתווה לרוסי.
עד אז מארקז יכול אולי להוביל אבל ואלנטינו יהיה מספר אחת.

ilang
26-08-2016, 11:49
רוסי אחד הרוכבים הגדולים, אן לי בעייה עם זה. האיש מוכיח את זה עונה אחרי עונה.
הבעייה עם התופעה אן מלבדו.
תופעה שהתפשטה אצל מעריציו.
וגם אצלו עצמו. גם וגם...

gamgam
26-08-2016, 12:30
רוסי אחד הרוכבים הגדולים, אן לי בעייה עם זה. האיש מוכיח את זה עונה אחרי עונה.
הבעייה עם התופעה אן מלבדו.
תופעה שהתפשטה אצל מעריציו.
וגם אצלו עצמו. גם וגם...

אין מלבדו.

זה הדרייב של רוסי להוכיח שנה אחר שנה שהוא הווינר. שזה שלו.
וזו האמונה שהיא המקור להערצה אליו.

מזל שיש גם את מארקז ולורנזו ועוד כמה עילויים שנותנים פייט מספיק טוב בשביל לגרום לרוסי לעבוד קשה ולהילחם.
השילוב הזה מצמיד אותנו כל מרוץ למסכים.

מזל שמידי פעם יש גם גשם שבא וטורף את כל הקלפים.

נעם 1
26-08-2016, 14:19
רוסי, לטעמי, הוא הרוכב הגדול מכולם. ב 2014 בחרתי בו בנקודות ועם אקדח לרקה. ואז בא עונת 2015 ואפילו שסיים שני ואפילו עם הסאגה בספנג בחרתי בו כגדול מכולם. נקודה.
מעשרים שנות צפיה ברוסי, אני סבור, שניתן לומר שהשתן מעולם לא עלה לרוסי לראש. היו לו אמנם מאבקים קשים עם רוכבים מתחרים. זהו ספורט יחידני. מנגד, רוסי מעולם לא טען שהוא חי בואקום והוא רחש כבוד וחיבה ללא מעט רוכבי עבר גדולים.
וכמובן, שיש עוד מלבד רוסי. רוסי הוא הגדול בין גדולים רבים אחרים. רובם אינם שגורים בפינו ואיננו מדברים עליהם. אחד, מיק דוהאן, עדיין מגיח אלינו מהמסכים בחלק מהמרוצים. במרוץ האחרון בפיטס של דוקאטי.
ואם כבר דוהאן, לו דוהאן היה ממוזל כמו רוסי, הטענה לכתר הגדול מכולם היתה קשה הרבה יותר. רק שכל ה"לו" הזה חסר טעם.

איללכא...ועתידו של מרקז עוד הרחק לפניו. מי יודע מה צפון למרקז

ilang
26-08-2016, 15:37
" עתידו של מארקז עוד לפניו".
מי יודע מה צפון למארקז."
מי יודע מה צפון לו או לכולנו..
אם מסתכלים על הרוכב הזה, חמסה..
על הכשרון, יכולת הרכיבה, הלמידה שלו, העמידה בלחץ היצרן הגדול בתבל.
המשפחה התומכת, הרגליים על הקרקע.
יש לו עוד סיכוי להפוך לפרופסור .
וואמוס הנמלה..
דש" לרוסי והמאפייה.
צ"או.