התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מנוע חדש להארלי-דיווידסון – בנפח 1,750 סמ"ק

אביעד אברהמי
28-08-2016, 10:17
הארלי מציגה מנוע חדש בנפח 1,750 סמ"ק שייכנס לשימוש בדגמי התיור של 2017 ולאחר מכן בשאר הדגמים.

http://fullgaz.co.il/?p=112899

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2016/08/Harley-Davidson-Milwaukee-Eight-engine-1080x720.jpg

uriar
28-08-2016, 11:38
מעניין. השאלה מתי גם שאר האופנוע יתקדם למאה ה-21...

nihrider
28-08-2016, 11:41
זה מנוע טוב לארה"ב; דלק זול, כבישים פתוחים, ארוכים וישרים.

השושנים
28-08-2016, 12:58
מעניין. השאלה מתי גם שאר האופנוע יתקדם למאה ה-21...

"נהוג לחשוב שמה שמעניין את רוכבי הארלי הם בעיקר הצליל והתחושות של מנועי הוי-טווין המסורתי.
אז זה חשוב והראלי מבטיחים צליל ברור ומודגש ביחידת הכוח החדשה אבל מוסיפים עוד.
הארלי ערכה לא מעט סקרים בין רוכביה ומהם עלו שתי דרישות עיקריות – עוד כוח בשביל רכיבה בעומס
(הרכבה וציוד לדוגמא) -

וקירור משופר. אז המנועים הללו, שתוכננו מאפס, אמורים לענות גם לצרכים המסורתיים של רוכבי הארלי
וגם לדרישות החדשות שלהם. " - (לקוח מתוך אובר דרייב)

Ami
28-08-2016, 14:11
אז כבר לא צריך זקן כרס וקעקועים?

uriar
28-08-2016, 20:24
הארלי ערכה לא מעט סקרים בין רוכביה ... אמורים לענות גם לצרכים המסורתיים של רוכבי הארלי ...

זה מזכיר לי את הסיפור על חברת נעליים ששלחה סוכן מכירות לבדוק את פוטניאל השוק באפריקה והוא חזר ואמר שאין שם שוק כי כולם הולכים יחפים. כעבור זמן שלחו סוכן אחר והוא חזר ואמר שיש שם פוטנציאל מכירות אדיר כי כולם הולכים יחפים... אם הארלי תמשיך לשאול רוכבי הארלי מה ההעדפות שלהם אז היא תמשיך למכור רק לרוכבי הארלי. אם ישאלו את כלל האופנוענים אז אולי יצליחו למכור אופנועים לא רק למי שהלוק והסאונד חשובים לו אלא לכאלו שהתנהגות דינמית חשובה להם.

איחלתי להארליסט בהצלחה.

השושנים
28-08-2016, 21:11
אבל כנראה שהם יודעים מה הם עושים, כי הם החברה הכי מוכרת בעולם אחרי קוקה קולה, ומוכרים במיליארדים.

uriar
28-08-2016, 21:16
כי הם החברה הכי מוכרת .

לא בחולם ולא בשורוק.

Yigal
28-08-2016, 23:22
אבל כנראה שהם יודעים מה הם עושים, כי הם החברה הכי מוכרת בעולם אחרי קוקה קולה, ומוכרים במיליארדים.

אה בוא לא נגזים... מקום 338 ב2015 - http://brandirectory.com/league_tables/table/global-500-2015

השושנים
29-08-2016, 07:41
אה בוא לא נגזים... מקום 338 ב2015 - http://brandirectory.com/league_tables/table/global-500-2015

אם אתה מתעקש על עובדות:

כתבה ישנה אמנם אבל מצביעה על מגמה:
http://www.themarker.com/markets/1.389207

קצת מהיום:
http://wallstreet.bizportal.co.il/stock.php?id=HOG&story=abs

שים בבקשה לב לשווי החברה והנכסים שלה.

שווי מניה לאורך 5 שנים:

http://wallstreet.bizportal.co.il/stock.php?id=HOG&story=grf

א הזקן
29-08-2016, 07:58
בדיוק כמו מוצרי אפל. כשיש לך מחלקת שיווק מצוינת אין טעם להשקיע במוצר עצמו.

השושנים
29-08-2016, 08:27
בדיוק כמו מוצרי אפל. כשיש לך מחלקת שיווק מצוינת אין טעם להשקיע במוצר עצמו.

א' ידידי, לצערי דעתנו חלוקות בנושא הזה, אפשר להגיד הכל על הטעם אמריקאי, אפשר לזלזל ביכולות של הכלי
ברמתו, אפשר לאהוב את המוצר או לשנוא אותו, אבל... אין כמו אמריקאי להעריך עסק, ויצור אופנועים זה עסק.

עכשיו אם העסק מצליח אתה כנראה עושה משהו נכון, האמריקאי יודע להפוך כמעט הכל לכסף, ומחלקת שיווק
שעושה הכל בכדי למכור ראויה לציון, בכלל יש כאן ליבואנים הרבה מה ללמוד מהם.

מצד שני הלקוח אינו פראייר והוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, והיצרן קשוב מספיק בכדאי לספק לו בדיוק מה שהוא
רוצה...לכן יש קורלציה בין שני הצדדים וכולם מרוויחים.

אולי האופנוע איני חד כפי שחלק מאיתנו ביו רוצים, אולי אינו יפה כמו איטלקייה בת 19, אולי הוא "משדר" וויב
שונה ממה שאחדים היו רוצים רוצים אבל לקהל שלו הוא פשוט בול, והם מצבעים בארנקים.

התקומה של המפעל אחרי שנות השישים למפלצת שהוא היום, נלמדת בכל בתי הספר למנהל עסקים,
עשרות מפעלים בנו מודלים על גבי ההצלחה הזו, ועם כל העליות והירידות בשוק האמריקאי דבר אחד
נישאר קבוע ויציב במשך למעלה ממאה משנה, אפילו יותר מהדגל האמריקאי, והם קוקה-קולה והארלי-דיווידסון.

YaronNahum
29-08-2016, 08:42
תיקון קטן לכתבה, הספורסטר אמור להמשיך לפחות בעתיד הנראה לעין עם מנוע האבולושין הנצחי שהוצג לראשונה לפני למעלה משלושים שנה.

א הזקן
29-08-2016, 09:24
א' ידידי, לצערי דעתנו חלוקות בנושא הזה, אפשר להגיד הכל על הטעם אמריקאי, אפשר לזלזל ביכולות של הכלי
ברמתו, אפשר לאהוב את המוצר או לשנוא אותו, אבל... אין כמו אמריקאי להעריך עסק, ויצור אופנועים זה עסק.

עכשיו אם העסק מצליח אתה כנראה עושה משהו נכון, האמריקאי יודע להפוך כמעט הכל לכסף, ומחלקת שיווק
שעושה הכל בכדי למכור ראויה לציון, בכלל יש כאן ליבואנים הרבה מה ללמוד מהם.

מצד שני הלקוח אינו פראייר והוא יודע בדיוק מה הוא רוצה, והיצרן קשוב מספיק בכדאי לספק לו בדיוק מה שהוא
רוצה...לכן יש קורלציה בין שני הצדדים וכולם מרוויחים.

אולי האופנוע איני חד כפי שחלק מאיתנו ביו רוצים, אולי אינו יפה כמו איטלקייה בת 19, אולי הוא "משדר" וויב
שונה ממה שאחדים היו רוצים רוצים אבל לקהל שלו הוא פשוט בול, והם מצבעים בארנקים.

התקומה של המפעל אחרי שנות השישים למפלצת שהוא היום, נלמדת בכל בתי הספר למנהל עסקים,
עשרות מפעלים בנו מודלים על גבי ההצלחה הזו, ועם כל העליות והירידות בשוק האמריקאי דבר אחד
נישאר קבוע ויציב במשך למעלה ממאה משנה, אפילו יותר מהדגל האמריקאי, והם קוקה-קולה והארלי-דיווידסון.

לחלוטין לא סותר את מה שכתבתי. ואם תחשוב על האנלוגיה, אז אפל עברה תהליך מאוד דומה.
כמובן שהוכל הוא עסק, ומה שמרוויח כסף הוא טוב. הנקודה (שנכונה גם להרלי וגם לאפל) היא "הלקוח יודע בדיוק מה הוא רוצה" - כאן אנחנו חלוקים. הלקוח הממוצע שבוי בקונספט שלא בהכרח תואם את המציאות ומי שאחראי לו זו מחלקת השיווק. לפיכך, הנכון הוא "הלקוח חושב שהוא יודע בדיוק מה הוא רוצה". המוצרים הם טכנולוגיים, כך שאין בעיה להשוות פרמטרים אובייקטיביים ובהם גם אפל וגם הרלי יוצאים לא הכי טוב. גדולתן של מחלקות השיווק (שעושות בשני המקרים את העבודה היטב) הוא לשכנע אותך שהחסרונות הם בעצם יתרונות כך שתחשוב שאתה "רוצה" אותם.
רוצה דוגמה קטנה מהארץ? אופנועי הונדה. בישראל הם נחשבים אמינים וטובים משאר היפניים. בגלל זה הם עולים יותר. האמת היא שהיבואן החליט למצב את הונדה כיותר טוב מהשאר ע"י מחיר גבוה. מספיק שתבדוק מה קורה באירופה ובארה"ב כדי שתבין שזה לא אמיתי (רמז: שם ימהה נחשב ליוקרתי יותר, מאותן סיבות).

strelok89
29-08-2016, 09:49
א, הזקן אכן בחול הונדה ההכי זולים. יאמהה ההכי יקרים מבין היפנים.

ואכן בארץ יש שיווק סטייל מאזדה הכי טוב, בפועל בחול מי בכלל יודע מי זה מאזדה?

Sent from mTalk using windows 10 mobile

השושנים
29-08-2016, 10:20
לחלוטין לא סותר את מה שכתבתי. ואם תחשוב על האנלוגיה, אז אפל עברה תהליך מאוד דומה.
כמובן שהוכל הוא עסק, ומה שמרוויח כסף הוא טוב. הנקודה (שנכונה גם להרלי וגם לאפל) היא "הלקוח יודע בדיוק מה הוא רוצה" - כאן אנחנו חלוקים. הלקוח הממוצע שבוי בקונספט שלא בהכרח תואם את המציאות ומי שאחראי לו זו מחלקת השיווק. לפיכך, הנכון הוא "הלקוח חושב שהוא יודע בדיוק מה הוא רוצה". המוצרים הם טכנולוגיים, כך שאין בעיה להשוות פרמטרים אובייקטיביים ובהם גם אפל וגם הרלי יוצאים לא הכי טוב. גדולתן של מחלקות השיווק (שעושות בשני המקרים את העבודה היטב) הוא לשכנע אותך שהחסרונות הם בעצם יתרונות כך שתחשוב שאתה "רוצה" אותם.
רוצה דוגמה קטנה מהארץ? אופנועי הונדה. בישראל הם נחשבים אמינים וטובים משאר היפניים. בגלל זה הם עולים יותר. האמת היא שהיבואן החליט למצב את הונדה כיותר טוב מהשאר ע"י מחיר גבוה. מספיק שתבדוק מה קורה באירופה ובארה"ב כדי שתבין שזה לא אמיתי (רמז: שם ימהה נחשב ליוקרתי יותר, מאותן סיבות).

אופנועי הארלי של השנים האחרונות רחוקים מלהיות גרועים, מנועי האוולושין נחשבים בצדק למנועים
מצויינים, והמנועים החדשים עומדים בכל סטנדרט נדרש.

אופי העבודה שלהם איכות החומרים והעובדה שמערכות רבות הם מערכות קנויות ממיטב היצרנים
בעולם הופכת אותם לטובים יותר.

עכשיו הוסף על כך את הניסיון הרב שנצבר בארה"ב חלקי האפטר-מרקט הרבים עבורם, את אין ספור
יכולות השיפור/אבזור/שדרוג, ותקבל אופנוע מושלם לארה"ב ולאופי הרכיבה של הקונים שם.

נכון להיום עדיף להיתקע בארה"ב עם הארלי ולא עם שום אופנוע אחר. והיות והפכנו לכפר גלובלי קטן,
בעצם זה נכון לכל מקום שהבעלים של הכלי מוכן ללכת עוד קצת עברו.

שוב סגנון וכלי שמתאים רק למי שזה מתאים....

א הזקן
29-08-2016, 12:29
נסכים שלא להסכים.
גם אם המנועים החדשים מעולים, הרי אופנוע הוא לא רק מנוע.
אני (עדיין) לא מחובבי ז'נר הקרוזרים, אז אני לא מבין גדול בתחום, אבל אני משוכנע שאם תשווה את ההונדה VTX1800 או את הגולדווינג להרלי המקבילים תמצא שההונדות עולות עליהם בכל פרמטר מדיד. אני לא מכיר, אבל חובבי סוזוקי (איפה אתה עוז כשצריך אותך?) וימהה ייתנו לך דוגמאות גם משם.

תעשיית האפטרמרקט היא אחת השיטות השיווקיות הבדוקות להגדלת מכירות. אומרים לך תראה, מה שאנחנו מוכרים הוא לא משהו, אבל יש תעשיית שיפורים ענקית (לא אומרים לך שמעודדים אותה) שתהפוך את האופנוע שלך למה שאתה רוצה, בתשלום כמובן.

זה לא שאין מקום להרלי. הוא פשוט יקר מדי בייחס לדברים האובייקטיביים שהוא נותן, והרבה יקר מדי לאחר ששיפרת אותו בחלקי אפטרמרקט. והסיבה שאנשים ממשיכים לקנות אותו היא בדיוק אותה סיבה שאנשים ממשיכים לקנות מוצרי אפל. תודות למחלקות שיווק מעולות אנשים חושבים שהם רוצים את המוצרים שלהם, למרות שאובייקטיבית תקבל מוצר (הרבה) יותר טוב מחברה אחרת באותו כסף.

strelok89
29-08-2016, 12:40
אני עם א הזקן. נגיד במוו אין להם אפטר מארקט חזק כי אין פשוט מה לייצר רוב המכללים המקוריים הם מהטובים שיש בשוק וקשה להיתחרות בזה

erani99
29-08-2016, 13:03
תלוי סטרלוק, ולאוו דווקא אפטר-מרקט בא להראות שהמקורי "לא משהו", זו תעשייה שלמה נוספת כדי להיראות ייחודי. ראה בבימרים את הג'יאסים עם שלל הטוראטק וכו'

uriar
29-08-2016, 15:04
אופנועי הארלי של השנים האחרונות רחוקים מלהיות גרועים
כנראה שלא רכבת על הארלי. עזוב - לא ישבת על הארלי! רק מישיבה עליו אתה קולט כמה משהו בחשיבה שלהם עקומה עם רגליות ברוחב של הכידון שלא נותנות לחבק את המיכל גם אם תיבת האוויר לא הייתה נתקעת באמצע... אלו פשוט אופנועים שמוותרים על היכולת לשלוט בכלי הרכב ולהתמזג איתו ברכיבה כגוף אחד וכל הבולשיט הזה בשביל מראה במסווה של מסורת.

אני עם א הזקן. נגיד במוו אין להם אפטר מארקט חזק כי אין פשוט מה לייצר רוב המכללים המקוריים הם מהטובים שיש בשוק וקשה להיתחרות בזה

קודם כל תודה - מזמן לא צחקתי ככה. ולעיניין: לקוחות ב.מ.וו. הם בדיוק כמו לקוחות אפל (וההבדל בין שני אלו ללקוחות הארלי הוא שהמוצר המוגמר לפחות תוכנן בבסיסו באותה מאה). ההבדל בחשיבה בין לקוחות הארלי לבין לקוחות ב.מ.וו. מוכתב כולו ממחלקת השיווק. בעוד שבהארלי שטיפת המוח אומרת "תהיה מיוחד ומקורי תקנה כמה שיותר אפטרמרקט העיקר שהם מקוריים מתוצרת הארלי" הרי שב.מ.וו. מנסה לשווק את גישת "אנחנו טובים מכולם ולכן האופנוע מושלם כמו שהוא ואסור לגעת בו מעבר לרשימת התוספות המקורייות לדגם זה". ואסיים בציטוט מזן ואומנות (אין יותר מ.ש.ל. מזה):

His handlebars had started slipping. Not badly, he said, just a little when you shoved hard on them. I warned him not to use hisadjustable wrench on the tightening nuts. It was likely to damage the chrome and start small rust spots. He agreed to use my metricsockets and box-ends.When he brought his motorcycle over I got my wrenches out but then noticed that no amount of tightening would stop the slippage,because the ends of the collars were pinched shut."You’re going to have to shim those out," I said."What’s shim?""It’s a thin, flat strip of metal. You just slip it around the handlebar under the collar there and it will open up the collar to where youcan tighten it again. You use shims like that to make adjustments in all kinds of machines.""Oh," he said. He was getting interested. "Good. Where do you buy them?""I’ve got some right here," I said gleefully, holding up a can of beer in my hand.He didn’t understand for a moment. Then he said, "What, the can?""Sure," I said, "best shim stock in the world."I thought this was pretty clever myself. Save him a trip to God knows where to get shim stock. Save him time. Save him money.But to my surprise he didn’t see the cleverness of this at all. In fact he got noticeably haughty about the whole thing. Pretty soon hewas dodging and filling with all kinds of excuses and, before I realized what his real attitude was, we had decided not to fix thehandlebars after all.As far as I know those handlebars are still loose. And I believe now that he was actually offended at the time. I had had the nerve topropose repair of his new eighteen-hundred dollar BMW, the pride of a half-century of German mechanical finesse, with a piece of oldbeer can!Ach, du lieber!

השושנים
29-08-2016, 15:48
[QUOTE=uriar;62344]כנראה שלא רכבת על הארלי. עזוב - לא ישבת על הארלי! רק מישיבה עליו אתה קולט כמה משהו בחשיבה שלהם עקומה עם רגליות ברוחב של הכידון שלא נותנות לחבק את המיכל גם אם תיבת האוויר לא הייתה נתקעת באמצע... אלו פשוט אופנועים שמוותרים על היכולת לשלוט בכלי הרכב ולהתמזג איתו ברכיבה כגוף אחד וכל הבולשיט הזה בשביל מראה במסווה של מסורת.

אז ככה, רכבתי על כמה וכמה תצורות של הארלי, בארץ ובחו"ל ונכון לא כל הארלי מתאים ליישור אספלט
וגירוד הכביש עם האוזן.

הארלי פונה לסוג מסוים של קליינטים כאלה שלא באמת מעניין אותם להיות רכובים על המילה האחרונה
בטכנולוגיה, הם לא עושים עניין מנוחות, מחממי ידיים וטי שירט ורודה.

הם אוהבים לדעת שהבסיס של האופנוע שלהם תוכנן אי שם במאה הקודמת ועדיין ממשיך לנסוע בדיוק
כמו שהם רוצים.

הם לא אוהבים את המערכת (סיסטם) ורוצים לחזור קצת לאופנועי הברזל ורוכבי הפלדה של פעם.

מסורת, פטריוטיות, ודגל המדינה הם לא מילה גסה עבורם, (רק תחשוב מה סוסיתא פספסו).

מי אנחנו שנקבע שהם טועים?

השושנים
29-08-2016, 15:53
ומכיוון שאתה כל כך טוב באנגלית תקשיב למילים:

https://www.youtube.com/watch?v=NEXgOeJgU9I

א הזקן
29-08-2016, 16:02
הם אוהבים לדעת שהבסיס של האופנוע שלהם תוכנן אי שם במאה הקודמת ועדיין ממשיך לנסוע בדיוק
כמו שהם רוצים.

הם לא אוהבים את המערכת (סיסטם) ורוצים לחזור קצת לאופנועי הברזל ורוכבי הפלדה של פעם.

מסורת, פטריוטיות, ודגל המדינה הם לא מילה גסה עבורם, (רק תחשוב מה סוסיתא פספסו).

מי אנחנו שנקבע שהם טועים?

בקיצור - מצביעי טראמפ (אני מקווה שזה לא נחשב לפוליטיקה כאן).

שושני, יש רק בעיה אחת בטיעון שלך: אם היית/חיית בארה"ב אתה יודע היטב שלאנשים שאתה מתאר בדר"כ אין כסף לקנות ולתחזק הרלי. אז זה הכול רק ב"כאילו" - ושוב (מצטער שחוזרים לאותה נקודה) זה בדיוק השיווק הנכון. אתה בורגני עם אישה וילדים בפרברים בבית עם גדר עץ לבנה, יש לך הכסף, אז תקנה הרלי ואז תוכל לחשוב על עצמך את כל הדברים ה"קוליים" שאתה לא.

השושנים
29-08-2016, 16:08
אם הייתי חי בארה"ב היה לי הארלי תיור מזווד בהמון מזוודות מערכת סטראו מפוצצת ושתי דגלים מאחור
דגל ישראל ודגל ארה"ב.

הייתי חוצה איתו את כל כביש-66 מההתחלה ועד הסוף ביחד עם הג'ינג'ית, וממשיך עד שנגמר לי הדלק...

אבל אני לא...

תמונת אילוסטרציה:
https://i.ytimg.com/vi/8yBUcSp9Qdg/maxresdefault.jpg

השושנים
29-08-2016, 16:14
http://www.cycleworld.com/sites/cycleworld.com/files/styles/large_1x_/public/images/2016/08/2017-harley-davidson-cvo-limited.jpg?itok=IZdZ7Ydc&fc=50,50

השושנים
29-08-2016, 16:15
http://www.cycleworld.com/2017-harley-davidson-milwaukee-eight-powered-fl-models-riding-impression

תראו את רכיבת המבחן.

Meirson
29-08-2016, 17:43
:

באמת מ. ש. ל. ספר מצוין....

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

א הזקן
29-08-2016, 18:43
אם הייתי חי בארה"ב היה לי הארלי תיור מזווד בהמון מזוודות מערכת סטראו מפוצצת ושתי דגלים מאחור
דגל ישראל ודגל ארה"ב.

הייתי חוצה איתו את כל כביש-66 מההתחלה ועד הסוף ביחד עם הג'ינג'ית, וממשיך עד שנגמר לי הדלק...

אבל אני לא...

תמונת אילוסטרציה:

את זה אפשר גם לעשות כתייר. אבל חוץ מזה, אני מסכים אתך למעט 2 הסתייגויות. האחת - לא סובל דגלים וכל סממן לאומ(נ)י מסוג זה. השנייה - גולד ווינג במקום ההרלי שיעשה את זה בכיף אמתי. כמובן, בתנאי שבמוסך יש גם אופנוע ליום-יום (כמו r1200GS) כי עם המשאית הזו להתנייד בעיר זה סיוט.

הפלג הצפוני
29-08-2016, 20:06
כן,בואו נשים בוכנות של נושאת מטוסים וניסע ב-1050 סל"ד כל היום.
ניסע רק ישר.
חבורת פחים.

Ecliptica
29-08-2016, 20:31
כן,בואו נשים בוכנות של נושאת מטוסים וניסע ב-1050 סל"ד כל היום.
ניסע רק ישר.
חבורת פחים.

זאת מושלת ואהבה לרכיבה שאתה פשוט לא יכול להבין...

:biggrin:

קסד
29-08-2016, 20:38
רק אם זה בא עם ..

http://i0.wp.com/www.asphaltandrubber.com/wp-content/uploads/2016/08/Harley-Davidson-Screamin-Eagle-Super-Tuner.jpg

פאוור קומנדר (http://www.asphaltandrubber.com/news/harley-davidson-super-tuner-epa-doj-fine/)

rusty james
29-08-2016, 23:00
:number1: זה בא עם זיכוי מלא מהיצרן, לא? :headbang:

ושני הסנט שלי לשרשור עצמו ולטענות שהועלו בו..
ובכן ממרומי הגילוי הנאות - בעברי 4 שנים עם ספורטסטר 1200. שנת 89', 4 הילוכים בלבד, רועד כמו פרסומת ללוקטייט...
מומנט ותחושות מפה להודעה חדשה! (ההארלי שלי היה מינימליסטי בעיצוב ועם כידון דראג שטוח, יסלחו לי רוב המצדדים בניקל)

אחד האופנועים האהובים עלי בעשרים ומשהו השונים שהיו לי עד כה.
אין ספק שאם הייתי חי בארה"ב הייתי מחזיק גם כזה.
אחרי הכל זול שם להחזיק כלי שטח, הארלי , אופנוע נורמאלי וטנדר... ביטוח, דלק, טיפולים וגם מחיר רכישה....

#לא פלא שלגולשי ADV ריידר האמריקנים יש בחתימה ארבעה אופנועים וההונדה XL175 הראשון שהיה להם.....

ilang
30-08-2016, 00:05
אופנועי הארלי הצליחו לעצור את היפנים .
מה שחברות המכוניות האמריקיות נכשלו.
זה עובדה. אוהבים או לא.
זה כבר עניין אחר...

yotams4
30-08-2016, 00:50
במה הם נכשלו? פורד עדיין מוכרים הכי הרבה... בתוך הבית

ilang
30-08-2016, 07:56
פורד מוכרת. גם שאר האמריקיות.
אבל היפניות כבשו את אמריקה ואחריהם הקורייאניות.
אמא של אשתי קיבלה מבעלה דוג' כמעט חדש. היא עשתה לו פרצוף כמה ימים.( ישן בסלון.. ) ולבסוף נסעה בעצמה לסוכנות, והחליפה לטיוטה.
"שאני אסע על דוג"?!
אמריקאית טיפוסית.(אגב בעלה חזר למיטה / עד להודעה חדשה. )

א הזקן
30-08-2016, 08:05
אופנועי הארלי הצליחו לעצור את היפנים .
זה עובדה. אוהבים או לא.

אין ויכוח על העובדות.
השאלה היא למה. יש בדיון שתי גישות קוטביות. האחת אומרת שהאופנוע באמת טוב והשנייה שזה בגלל עבודה מעולה של מחלקת השיווק.

אין לזה שום קשר לאוהבים או לא. יש לזה קשר לשאלה (בהנחה שנפשך חשקה בקרוזר) אם האופנוע הבא שלך יהיה הרלי או אחר.

Dresdner
30-08-2016, 10:04

שוק האפטר מארקט של הGS מגלגל מיליונים כל שנה, באירופה אין GS שלא שפכו עליו איזה 1000 יורו, רוכבי הGS ידועים כפרה החולבת בשוק האפטר מארקט.

strelok89
30-08-2016, 11:52
דרזדנר ויורי אר
הגיאסים מגלגלים המון אפטרמארקט אני מדבר על הכביש. בכביש אין הרבה אפטרמארקט הרוב מגיע מקורי מהחברה

ilang
30-08-2016, 11:57
א.הזקן אהבה היא לפעמים בלי הגיון.
אלה הלך רוח סובייקטיבית.
"אם נפשך חשקה בקרוזר"
האמריקאים מחוברים להארלי.כמו שמישהו ציין / המרחקים , האחזקה הזולה, מחירי הדלק הנוחים.
בגלל זה תראה להקות בדרכים.
אצלינו יש מזרח תיכון חדש.
לא מתאים.
ובכלל טוב ורע הוא יחסי גם שמדובר במכונה..

השושנים
30-08-2016, 14:14
יש המון היגיון אם אתה גר בארה"ב יש לך זמן חופשי ואתה לא מוגבל לקנות כזה:

http://www.cycleworld.com/sites/cycleworld.com/files/styles/large_1x_/public/images/2016/08/2017-harley-davidson-cvo-limited.jpg?itok=IZdZ7Ydc&fc=50,50

השושנים
30-08-2016, 14:15
אבל אם אתה סטודנט שגר בתל אביב בדירה שכורה באוגוסט אז לא....

השושנים
30-08-2016, 14:17
Harley is more than a bike: it is a state of mind.

erani99
30-08-2016, 14:23
Harley is more than a bike: it is a state of mind.

And a shitloads of money to spend on a sloppy bike

א הזקן
30-08-2016, 16:30
א.הזקן אהבה היא לפעמים בלי הגיון.
אלה הלך רוח סובייקטיבית.

יפה אמרת. זה בדיוק המקום בו נכנסים אנשי השיווק לתמונה. משכנעים אותך שרעידות, מתלים גרועים וחוסר יכולת תמרון הם "אופי". גורמים לך להאמין במנטרה ששושנים מצטט (איזה בולשיט) ובכלל - זה שאתה עומד בסבל שהכלי הזה גורם לך עושה אותך גבר-גבר.

בארה"ב תמצא סיגריות (לא זוכר איך קוראים להן, יש על הקופסה ציור של ראש אינדיאני) שעשויות מטבק אורגני. לא בדיחה - אמתי. טריק שיווקי שבעצם אומר לצרכנים שהסיגריות האלו (יותר) בריאות בשבילך.....

ואחרון - אי אפשר להתווכח עם רגשות. אז אם מישהו גרם לך לקנות מוצר נחות במחיר מופקע כי אתה אוהב אותו - אותו מישהו (מחלקת השיווק) עשו את עבודתם נאמנה.

השושנים
30-08-2016, 16:45
יפה אמרת. זה בדיוק המקום בו נכנסים אנשי השיווק לתמונה. משכנעים אותך שרעידות, מתלים גרועים וחוסר יכולת תמרון הם "אופי". גורמים לך להאמין במנטרה ששושנים מצטט (איזה בולשיט) ובכלל - זה שאתה עומד בסבל שהכלי הזה גורם לך עושה אותך גבר-גבר.

בארה"ב תמצא סיגריות (לא זוכר איך קוראים להן, יש על הקופסה ציור של ראש אינדיאני) שעשויות מטבק אורגני. לא בדיחה - אמתי. טריק שיווקי שבעצם אומר לצרכנים שהסיגריות האלו (יותר) בריאות בשבילך.....

ואחרון - אי אפשר להתווכח עם רגשות. אז אם מישהו גרם לך לקנות מוצר נחות במחיר מופקע כי אתה אוהב אותו - אותו מישהו (מחלקת השיווק) עשו את עבודתם נאמנה.

כל מה שכתבת נכון אולי להארלים המוכרים משנות השבעים והשמונים.

נכון שיש פלח שוק של אופנועים ללא מתלים ועם מנוע שמחובר ישירות לשלדה,
שנועד עבור אלה שאוהבים את זה.

אבל יש פלח שוק אדיר של אופנועי נוחות שלא מביישים את ספינות התענוגות
של עשירי העולם, אופנועים שיודעים לגהץ מהמורות ולקחת אותך בריחוף.

האופנועים הנ"ל לא נופלים משום אופנוע מודרני אחר ואשמתם רק שהם נושאים
את שמם בגאווה...

הבעיה מתחילה כשיש כאלה שלא מבינים את גודל המבחר והאפשריות שיש לחברה
להציע והם שבויים באיזה קונספט הזוי הלקוח מסרטים בשחור ולבן, אמונות ורחשי לב.

כל מי שחושב שהוא מכיר הארלי ולא רכב על ספינות התענוגות כמו בתמונה למעלה לא
באמת מבין או יודע על מה הוא מדבר. בדיוק כמו להגיד שלדוקאטי יש בעיות חשמל ואזיקונים.

האופנועים התקדמו מה דעתכם להתקדם גם?

ilang
30-08-2016, 19:23
שושנים יקר.
אם הייתי יבואן ארלי הייתי נותן לך יד חופשית בניהול המחלקה.
מרגישים את האהבה שלך למותג הזה.
לחזור כל ערב עם אמרקאית אחרת חדשה...!
מה רע?
קח חופשה ללא תשלום ולך על זה.
ובנתיים לשאר הגולשים והגולשות
לכו עם האהבה שלכם.

א הזקן
30-08-2016, 19:30
שושני, אזרום אתך. ההרלים של היום הרבה יותר טובים משהיו. אבל....

נלך ל"ספינת התענוגות" שאתה מדבר עליה, למשל, ה-road glide special (http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/road-glide-special.html), שמחירו מתחיל בארה"ב בדיוק באותו מחיר של ה-gold wing (http://powersports.honda.com/2016/gold-wing/options.aspx). תראה מה אתה צריך להוסיף להרלי ברמת אבזור/צבע וכו', ותראה כמה אתה משלם בשביל ההונדה. ואל תשכח, בבקשה, את ההבדלים הבסיסיים - מנוע, שילדה, מתלים וכו'. עכשיו תסביר לי מה ההגיון לקנות את ההרלי.

נלך לכלים פשוטים יותר. באתר של הרלי (http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/motorcycles.html) תמצא את האופנועים השונים שלהם. תשווה את המחיר של הדומים בתכונות לאלו של, נגיד קווסקי (https://www.kawasaki.com/#), שבטח לא פחות "מתוחכמים" מההרלי. ספר לנו מסקנות.

ועכשיו, כל זה היה בהנחה שלך, שההרלי היום הרבה יותר טובים משהיו ו(פרשנות שלי) דומים באיכותם ליפניים. את זה צריך עדיין להוכיח....

URIEL
30-08-2016, 20:22
נסיעת מבחן על הארלי הבהירה שזה הדבר האחרון שאני רוצה לרכוב עליו בעשורים הקרובים של חיי.

שושני, הג'ינג'ית ביקשה שאמסור לך שביום שהיא תיאלץ לרכוב איתך על הצ'יקמוקיאדה הזאת היא עוזבת אותך.
שלא תגיד לא ידעתי.

השושנים
30-08-2016, 20:27
שושני, אזרום אתך. ההרלים של היום הרבה יותר טובים משהיו. אבל....

נלך ל"ספינת התענוגות" שאתה מדבר עליה, למשל, ה-road glide special (http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/road-glide-special.html), שמחירו מתחיל בארה"ב בדיוק באותו מחיר של ה-gold wing (http://powersports.honda.com/2016/gold-wing/options.aspx). תראה מה אתה צריך להוסיף להרלי ברמת אבזור/צבע וכו', ותראה כמה אתה משלם בשביל ההונדה. ואל תשכח, בבקשה, את ההבדלים הבסיסיים - מנוע, שילדה, מתלים וכו'. עכשיו תסביר לי מה ההגיון לקנות את ההרלי.

נלך לכלים פשוטים יותר. באתר של הרלי (http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/motorcycles.html) תמצא את האופנועים השונים שלהם. תשווה את המחיר של הדומים בתכונות לאלו של, נגיד קווסקי (https://www.kawasaki.com/#), שבטח לא פחות "מתוחכמים" מההרלי. ספר לנו מסקנות.

ועכשיו, כל זה היה בהנחה שלך, שההרלי היום הרבה יותר טובים משהיו ו(פרשנות שלי) דומים באיכותם ליפניים. את זה צריך עדיין להוכיח....

אמת ותמים!
למה לקנות נייק כשאפשר לקנות נעל סינית בכרמל בעשירית מחיר.
למה לקנות רולקס, כשאפשר להשיג בבנקוק אחד שנראה אחד לאחד?
עזוב, מזדה לנטיס, תמיד תהיה יותר אמינה מאלפא רומאו. אז לא חבל?
והדצ'ה תראה איזה "ג'יפ"....בעשירית מחיר (גם אתה יכול 88).
ולמה לקנות רינג'רובר כשאפשר סמוראי, אמין פי 7.
ולמה לקחת צעירה איטלקייה חמת מזג כשאפשר כורדיה מהשכונה, שישבת בבית ועושה אותך מלך?

השושנים
30-08-2016, 20:34
http://www.thrive-team.com/wp-content/uploads/2013/09/Because-I-Can.png

א הזקן
30-08-2016, 20:46
אמת ותמים!
ולמה לקחת צעירה איטלקייה חמת מזג כשאפשר כורדיה מהשכונה, שישבת בבית ועושה אותך מלך?

מתחת לחגורה ולא נכון. אני כתבתי על איכות ומה אתה משלם בשבילה. הרי אפילו אתה לא תטען שהגולדווינג או הקווסקי נופלים באיכותם מההרלי (כפי הנראה, ההפך הוא הנכון). אז מה הקשר בין נייק ונעליים משוק הכרמל? זו אותה איכות? הרולקס המזוייף הוא אותה איכות של הרולקס האמתי?

על איכות צריך לשלם. כשאתה קונה הרלי אתה משלם יותר על איכות נמוכה. כמו במוצרי אפל.

קסד
30-08-2016, 21:02
מתחת לחגורה ולא נכון. אני כתבתי על איכות ומה אתה משלם בשבילה. הרי אפילו אתה לא תטען שהגולדווינג או הקווסקי נופלים באיכותם מההרלי (כפי הנראה, ההפך הוא הנכון). אז מה הקשר בין נייק ונעליים משוק הכרמל? זו אותה איכות? הרולקס המזוייף הוא אותה איכות של הרולקס האמתי?

על איכות צריך לשלם. כשאתה קונה הרלי אתה משלם יותר על איכות נמוכה. כמו במוצרי אפל.

חוק קסד
חוק קסד (ידוע גם כחוק קסד להקבלות תפוחים) הוא חוק הומוריסטי בתרבות האינטרנט, הקובע כי: "ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לאפל או לג'ובס מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת)" (קסד ב-2016).

שכלול של החוק[1], שהתקבל כמסורת בקבוצות דיון, בפורומים ובאתרים אחרים המאפשרים דיון או פורום מקוון, קובע כי בכל פעם שהקבלה כזו מתרחשת, הדיון מסתיים, וכל מי שהזכיר את אפל הפסיד אוטומטית בדיון שהתרחש. כפי שניתן להבין מניסוחו במקור, החוק אינו פוסל הקבלות ואזכורים לIOS, ורק קובע את ההסתברות להתרחשותם.

בנוסף קיימות גם תוספות הקובעות שכל שימוש מכוון בחוק קסד למטרת סיום הדיון אינו תקף.

פעם זה היה גודווין (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%92%D7%95%D7%93%D7%95%D7%95% D7%99%D7%9F)
אפשר לנעול

rusty james
30-08-2016, 21:04
טוב, חיפשתי ומצאתי פירוט השינויים במנוע מעבר לשסתומים ... מצאתי בקלות את זה https://youtu.be/bAsWcrj_Y5c

שני פלאגים לצילינדר, מע' הקירור רצה בראש וסביב הסעפות, עדיין סומך הרבה על אויר לקירור.
עדיין מוטות דחיף אבל מנגנון של ציר אחד ולא שניים כמו בעבר... בקיצור, בדיוקכמו שאמר מר שושנים: הכי הארלי שאפשר בעדכון מה שחייבים.
לטוב ולרע.

אגב, הבחור בסרטון אומר גם שיופסק יצורם של כמה וכמה דגמים, בינהם הדיינה הנמוך והגלייד קלאסיק הנמוך... ולדבריו עומד גם ייצור הוי רואד להסתיים או להצטמצם עקב אי ביקוש ושפע דגמי 2016 שעוד זמינים למכירה...

Live to Ride Ride to Live

ו, קסד, :cheers2:

השושנים
30-08-2016, 22:07

אין לי תשובה חד משמעית כמו שאין לי תשובה מי יותר טובה טויטה או מזדה, אבל יש מבחן שמישהו אחר עשה:

http://www.cycleworld.com/sites/cycleworld.com/files/styles/large_1x_/public/import/embedded/wp-content/uploads/2013/04/H-D-CVO-Road-Glide-vs-Honda-Gold-Wing-F6B_002a-1024x682.jpg?itok=YYGcusiL

המבחן כאן, קראתי רק את הכותרות והוא מייחס לדגם מאד ספציפי של הארלי מלפני 4 שנים. ועדין החסרונות של מישהו
אחד הם יתרונות של האחר.

תשפטו לבד:

http://www.cycleworld.com/2013/04/22/harley-davidson-cvo-road-glide-vs-honda-gold-wing-f6b-deluxe-comparison-test

השושנים
30-08-2016, 22:10
מבחן חדש יותר:
http://ridermagazine.com/wp-content/uploads/2015/08/web-lead1-KWP_6071.jpg

ממש כאן:

http://ridermagazine.com/2015/08/05/rider-comparo-2015-harley-davidson-electra-glide-ultra-limited-2015-honda-gold-wing-2015-indian-roadmaster/

השושנים
30-08-2016, 22:19
למי שמתעצל הסיכום כאן:

After evaluating four generations of the Gold Wing, from the GL1000 to the GL1500, Clement Salvadori concluded that it “has done nothing but get better in its role as a touring machine” (Rider, April 1990). Twenty-five years and another generation later, his claim still holds true—it is an even more highly refined, well-integrated luxury tourer. But competition is closing in on all sides. BMW’s K 1600 GTL is lighter and more powerful (Rider, May 2012), and the Harley-Davidson Ultra Limited and Indian Roadmaster are as good or better in terms of wind protection, rider/passenger comfort, load capacity and standard features. The Gold Wing is ripe for a reboot, and we’re eager to see what tricks Honda has up its sleeve.

א הזקן
31-08-2016, 07:19
חוק קסד
חוק קסד (ידוע גם כחוק קסד להקבלות תפוחים) הוא חוק הומוריסטי בתרבות האינטרנט, הקובע כי: "ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לאפל או לג'ובס מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת)" (קסד ב-2016).

שכלול של החוק[1], שהתקבל כמסורת בקבוצות דיון, בפורומים ובאתרים אחרים המאפשרים דיון או פורום מקוון, קובע כי בכל פעם שהקבלה כזו מתרחשת, הדיון מסתיים, וכל מי שהזכיר את אפל הפסיד אוטומטית בדיון שהתרחש. כפי שניתן להבין מניסוחו במקור, החוק אינו פוסל הקבלות ואזכורים לIOS, ורק קובע את ההסתברות להתרחשותם.

בנוסף קיימות גם תוספות הקובעות שכל שימוש מכוון בחוק קסד למטרת סיום הדיון אינו תקף.

פעם זה היה גודווין (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%92%D7%95%D7%93%D7%95%D7%95% D7%99%D7%9F)
אפשר לנעול

קסד, אתה מקבל נכשל במעקב אחרי הדיון. אפל אוזכרה כבר בתגובה הראשונה שלי - עמוד 1.
תקבל בדואר הודעה מתי מועד ב.

א הזקן
31-08-2016, 07:29
למי שמתעצל הסיכום כאן:

After evaluating four generations of the Gold Wing, from the GL1000 to the GL1500, Clement Salvadori concluded that it “has done nothing but get better in its role as a touring machine” (Rider, April 1990). Twenty-five years and another generation later, his claim still holds true—it is an even more highly refined, well-integrated luxury tourer. But competition is closing in on all sides. BMW’s K 1600 GTL is lighter and more powerful (Rider, May 2012), and the Harley-Davidson Ultra Limited and Indian Roadmaster are as good or better in terms of wind protection, rider/passenger comfort, load capacity and standard features. The Gold Wing is ripe for a reboot, and we’re eager to see what tricks Honda has up its sleeve.

אם תקרא את המבחן, תראה שההונדה עולה על ההרלי בלא מעט פרמטרים (התנהגות כביש, מנוע, מתלים). לאור הטקסט הסיכום לא ברור.
ויש גם את ההשוואתי הזה (http://www.motorcyclistonline.com/touring-bikes-comparison-long-rangers) ששם המסקנה הפוכה.

נדמה לי שלא תהיה הסכמה כאן. אם מדברים על אנשים שרכבו על אופנועים מסוג זה (ואני לא בניהם) יהיו כאלו שלא מוכנים לעלות על שום אופנוע אחר חוץ מהרלי ויהיו אחרים שיהיו מוכנים לעלות על כל אופנוע חוץ מהרלי. אין לזה שום קשר לתכונות מדידות אלא ל"תחושות" ו"הרגשות" - מגרש המשחקים של מחלקת השיווק.
אישית השתכנעתי שהרלי אינם גרועים כמו בעבר אבל לא השתכנעתי שזה state of mind (אפילו הויקטורי יותר טוב בזה) או אופנוע שאשאף אליו. כמו אייפון.

uriar
31-08-2016, 08:34
הבהרה: אין לי משהו עקרוני נגד הארלי, אני דווקא די מחבב את המותג. הבעיה העיקרית שלי איתם זה שכמה שהייתי רוצה לקנות הארלי הם פשוט לא מייצרים אחד שמתאים לי. הכי קרוב היה ה-XR1200 ואז הם הפסיקו לייצר אותו. וכל כך בקלות הם יכולים לחזור על זה. מנוע ושלדה יש, רק תוסיפו בולמים איכותיים שיגביהו קצת את האופנוע ויגדילו את מרווח ההטייה, תוסיפו בלמים חזקים, תחליפו ממשק משתמש (רגליות, כידון, כסא, מראות) למשהו יותר נוח עם פחות פוזה ואתם שם. שכחתי משהו?

lokimonster
31-08-2016, 09:02
העולם אוהב להתרפק על הסטוריה ואייקונים.
אמריקה מומחית בייצור איקונים - שברולט, קאדילאק ( מקור השם בצרפת כמו עוד סמל אמריקאי ידוע), פורד, מלאכי הגהנום והקוזה נוסטרה.
אנו הצרכנים רוכשים את המוצרים שאנו מזדהים איתם או חולמים עליהם אם זה ילדי האנרכיה, מגף בוקרים תוצרת סין והטבעה של נשר גדול.

הארלי עומד בזכות היותו אייקון מוטורי שיודע לספק את התמית הקשוחה לאותו עורך דין מצליח,איש פרסום או פנסיונר של המשטרה שאולי יקבל אומץ לרכוש אותו.

דוגמה לאייקון אמריקאי קבלו את:
https://www.youtube.com/watch?v=ycWVgWmPTUUשסירב לקבל את הקידמה וחי את חייו כפי שהוא האמין בהם - בעייני הוא ההארלי האמיתי!

קסד
31-08-2016, 09:31
קסד, אתה מקבל נכשל במעקב אחרי הדיון. אפל אוזכרה כבר בתגובה הראשונה שלי - עמוד 1.
תקבל בדואר הודעה מתי מועד ב.

ואתה בשלך. ממשיך עם ההקבלה.
כבר כתבתי את זה בעבר ובכלל ... הדיון הזה כל כך לעוס והתרחש כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה שירשורים
שאני תוהה אם לשלוח את השושני לטיפול תרופתי על התנהגותו האובססיבית קומפלסיבית כלפי המותג, ואיזכורו בכל מקום גם כשלא קשור.
ומה שכתבתי בעבר הוא שלא משווים תפוחים להארלי. פטל (http://global.blackberry.com/en/home.html) כן. זכוכיות (https://web.archive.org/web/20100923101938/http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/default.mspx) כן. אבל לא תפוחים.
כת התפוחאים היא כת של אנשים יפים. כמו הבהאוולים. ומה לעשות שכת ההארליסטים לא יודעת אפילו מה זה מסרק?

א הזקן
31-08-2016, 14:08
כת התפוחאים היא כת של אנשים יפים. כמו הבהאוולים. ומה לעשות שכת ההארליסטים לא יודעת אפילו מה זה מסרק?

צודק וטועה.
צודק כי אילו קהלים שונים.
טועה כי בשני המקרים מחלקות השיווק של היצרנים זיהו היטב את קהל היעד של המוצרים וטורחים לשמר אותו ע"י פימפום ייחודיות ועליונות.

השושנים
31-08-2016, 18:20
http://www.revzilla.com/common-tread/why-harley-davidson

SIX HONEST-TO-GOODNESS, LOGICAL REASONS TO RIDE A HARLEY-DAVIDSON

א הזקן
01-09-2016, 07:55
http://www.revzilla.com/common-tread/why-harley-davidson

SIX HONEST-TO-GOODNESS, LOGICAL REASONS TO RIDE A HARLEY-DAVIDSON

שושני, קראת את המאמר או רק את הכותרת? להביא את זה כהוכחה שלהרלי יש יתרונות אבסולוטיים זה כמו לטעון שהחיים שלנו נפלאים, יש שלום עם השכנים, הדיור זול ונגיש וכו', כשאתה מביא כאסמכתא נאומים של פוליטיקאים לפני הבחירות.

סיבות 1 ו-2 מדברות בכלל על יתרון הקרוזרים הכבדים עם מנוע V. זה המבנה של רוב הקרוזרים, לא רק של הרלי.
סיבות 3 ו-6 קשורות לקלות הטיפול באופנוע והיכולת לעשות שוב ושוב אוברול באותו מנוע. אכן, זה יתרון, רק שבהברלי אתה מנצל אותו המון. אם תספור שעות מוסך לק"מ נסיעה, תיווכח שלמרות קלות הטיפול הרלי יבלה שם יותר למרות ה"סיבוך" ביפניים וגרמנים. שלא לדבר על מנוע.
סיבה 4 נכונה רק בארה"ב.
סיבה 5 - שוק האפטרמקרט האדיר. ככה זה כשהמוצר לא משהו (וזקוק לשיפורים גדולים) וכשעבור חלק גדול מהבעלים של הכלים הללו חשוב יותר איך הוא נראה מאשר איך הוא נוסע.

בקיצור, זה מאמר שנועד לשכנע את המשוכנעים. אני, לדוגמה, ממש לא השתכנעתי.

lokimonster
01-09-2016, 09:03
א הזקן
שושני שבוי בקונספט שהוא לא באמת מאמין בו לראייה יש לו וי מקס

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

השושנים
01-09-2016, 10:05
א הזקן
שושני שבוי בקונספט שהוא לא באמת מאמין בו לראייה יש לו וי מקס

זה רק בגלל שאין לי את הכסף לקנות את ההארלי הנכון וזה נכון לעוד אופנועים...

חחח
01-09-2016, 19:58
כל מה שכתבת נכון אולי להארלים המוכרים משנות השבעים והשמונים.

נכון שיש פלח שוק של אופנועים ללא מתלים ועם מנוע שמחובר ישירות לשלדה,
שנועד עבור אלה שאוהבים את זה.

אבל יש פלח שוק אדיר של אופנועי נוחות שלא מביישים את ספינות התענוגות
של עשירי העולם, אופנועים שיודעים לגהץ מהמורות ולקחת אותך בריחוף.

האופנועים הנ"ל לא נופלים משום אופנוע מודרני אחר ואשמתם רק שהם נושאים
את שמם בגאווה...

הבעיה מתחילה כשיש כאלה שלא מבינים את גודל המבחר והאפשריות שיש לחברה
להציע והם שבויים באיזה קונספט הזוי הלקוח מסרטים בשחור ולבן, אמונות ורחשי לב.

כל מי שחושב שהוא מכיר הארלי ולא רכב על ספינות התענוגות כמו בתמונה למעלה לא
באמת מבין או יודע על מה הוא מדבר. בדיוק כמו להגיד שלדוקאטי יש בעיות חשמל ואזיקונים.

האופנועים התקדמו מה דעתכם להתקדם גם?

מה שמשעשע אותי זה שלמרות שהאופנועים התקדמו (והם ללא ספק התקדמו), הטיעונים ההרליסטיים היו ונשארו אותו הדבר, עוד מימים שהאופנועים היו גוש זבל עם סמל עם כנפיים. אולי בקרוב הם באמת יגיעו לשם אבל הטיעונים האלה ימשיכו להצחיק אותי...

אמת ותמים!

אז בעצם מה שאתה אומר זה ככה:

"לא אכפת לי מאיכות של משהו, אכפת לי מהמותג שרשום עליו"

מסכם בשבילי את הדיון בצורה נהדרת, תודה :thumbsup:

השושנים
02-09-2016, 08:04
מה שמשעשע אותי זה שלמרות שהאופנועים התקדמו (והם ללא ספק התקדמו), הטיעונים ההרליסטיים היו ונשארו אותו הדבר, עוד מימים שהאופנועים היו גוש זבל עם סמל עם כנפיים. אולי בקרוב הם באמת יגיעו לשם אבל הטיעונים האלה ימשיכו להצחיק אותי...

להפך ולהפך, האופנועים השתפרו מאוד, מיד אגע בזה, אבל הטיעונים נגד האופנועים נתקעו.

באופנוע החדש שמופיע למעלה, יש:
מנוע חדש דנדש שמפיק יותר כוח, (שוב, לזכור שמדובר בבסיס כוח שצריך להניע רכב כבד למרחקים וממהירות נמוכה).
עומד בכל התקנים המחמירים ביותר, ועדיין מספק המון עניין.
מזלג קדמי שואאה, (כמה מבין המלעיגים מתהדרים המזלג כזה בכלי שלהם?)
ערכת מתלים אלקטרונית/מכאנית של גדול היצרנים. (שוב לא משהו עמום שמורכב ביפנים הזולים).
מערכת מחשב/מולטימדיה מדהימה.
ועוד כהנה וכהנה.

אז בעצם מה שאתה אומר זה ככה:

"לא אכפת לי מאיכות של משהו, אכפת לי מהמותג שרשום עליו"

מסכם בשבילי את הדיון בצורה נהדרת, תודה :thumbsup:

ממש לא, כמו שרוב היצרניים שולחים לשווקים של העולם השלישי תוצרת נחותה ואף
אחד לא מחזיק נגדם את זה ומצביע על תוצרת זו כ...."הונדה" או סמל התוצרת.

יש כאלה שבוחרים להיתלות בדגם ספציפי מסוים שמיעד לפלח שוק אחר ולהשליך מתוך
חוסר ידע והכרה בסיסי לכל המותג.

לחברה יש עבר ומסורת של למעלה ממאה שנה, הכלים שלה היו פורצי דרך גם בתחום המרוצים,
גם בעת מלחמה וגם בתרבות האמריקאית. לנו (וסליחה עם הדרדקים) היה יצור של קטנוע ישראלי
(ICM) ואופנוע (הצבי) ותבדקו בגוגל. אבל הם נתקעו אי שם בשנות השבעים בגלל העליה המזרחית
(ואני מתכוון למזרח הרחוק) לכל אלה שמתכוונים להעיר את השד.

הארלי למרות הכל הצליחה הכין שיצרנים רבים וטובים נכשלו ולא שרדו כל תעשיית האופנועים
הבריטית קרסה, מותגים אמריקאים לא פחות טובים קרסו. הארלי שרדה תודות לקהל לקוחות מאוהב,
והיא מחזירה להם באהבה, בתדמית, בהאזנה ללקוח ולרצונותיו.

עם יד על הלב, יש מי שחושב באמת שמנועי ההפאן-הד באמת דומים למנועי האבולושיין?

מישהו באמת משווה ספורטסטר 72 לדגם באותו שם 16?

אז אפשר ללעוג לפוזה ולתדמית, אפשר ללעוג לקורזר שהוא לא מגהץ אספלט כמו
מוטוזוקי XXRRR1200SSSX אבל מי שמוכר שמצליח לשורד הייטב כשכל השוק
גועש ורועש זוכה להערכה שלי.

מי שרכב על הדגמים הבסיסיים מכיר את הדגמים הבסיסיים, מעט מאד מהמגיבים
פה רכבו על דגמי הדגל של החברה.

האם ההארלי מסוגל לעשות הכל בחבילה אחת, לא! מעט מאד אופנועים מסוגלים.
האם הוא הכלי הטוב ביותר בעולם, לא! אבל הוא ממש לא הגרוע שבהם.
האם הוא כלי מוצלח? תשאלו את כל אלה שקנו אותו.

ולכל מי שמתפלא על הדיסאוננס בין הוי-מקס שאני רוכב עליו לבין החלום אז כמה דברים.
כמו כל דבר בחיים מדובר בסוג של פשרה. מכרתי אופנוע אספנות ובאותו הכסף קניתי קרנף.
יש חלומות שלא נועדו להגשמה מסיבות רבות, זה לא מוריד כהוא זה מעוצמת החלום.
יש לי חלומות מוטוריים רבים וטרם גיבשתי עמדה ברורה מה יהיו האופנועים הבאים שלי.

בטווח הקרוב האפשריות שלי יגדלו משמעותית ולמי שחושב שזו הקלה,טועה!
זה רק הרבה יותר מבלבל ומלחיץ. (ותשאלו את לוקי!).

uriar
02-09-2016, 10:20

יש לי הונדה ואני אוהב את המותג (אם כי אני עדיין חושב שזו חברה ולא "מותג"). אבל בניגוד אליך ולהארלי - זה לא אומר שאני אוהב אוטומאטית כל מה שהם מייצרים. אפריקה טווין נראה נהדר אבל מהאינטגרה אני בכלל לא מתלהב וכבר כתבתי על איזה פיספוס זה מבחינתי. גולדווינג - סוף הדרך! CBR1000RR - לא נוגע במקל... ועוד ועוד. אתה לעומת זאת טוען שהארלי זה טוב ולא משנה אם זה אולטרה גלייד או ספורטסטר. בקיצור - גרופי.

מ.ש.ל. 2

השושנים
02-09-2016, 10:41
יש לי הונדה ואני אוהב את המותג (אם כי אני עדיין חושב שזו חברה ולא "מותג"). אבל בניגוד אליך ולהארלי - זה לא אומר שאני אוהב אוטומאטית כל מה שהם מייצרים. אפריקה טווין נראה נהדר אבל מהאינטגרה אני בכלל לא מתלהב וכבר כתבתי על איזה פיספוס זה מבחינתי. גולדווינג - סוף הדרך! CBR1000RR - לא נוגע במקל... ועוד ועוד. אתה לעומת זאת טוען שהארלי זה טוב ולא משנה אם זה אולטרה גלייד או ספורטסטר. בקיצור - גרופי.

מ.ש.ל. 2

גם אני לא אוהב בהארלי את כל הדגמים.

זה לא עושה אותם גרועים או שלל הכינויים להם זכו כאן.

אני שונא את התפיסה האוטומטית שמכתרים הארלי כמיושן או נכשל
רק בגלל תפיסה מוטעית.

ז. מ.ש.ל.

השושנים
02-09-2016, 10:49
אני מרשה לעצמי לצטט את קובי ליאני מתוך הדף שלו בפייס לאחר שבחן קצת HOG.

קובי ליאני (https://www.facebook.com/kobi.liany?fref=ufi) :
"תראו מה כל כך מיוחד בהארלי דיווידסון - כמה דעות, כמה טעמים.
לכאן או לכאן, לכולם יש דעה עליהם ולא משנה אם אוהבים או לא.
תחשבו שיש כלים שסובלים כי כולם אדישים אליהם.
אם הייתי מעלה לפה תמונה, אף אחד לא היה מתייחס בכלל,
נותן לייק או טורח להגיב.
לא סתם זה המותג הכי חזק בעולם."

השושנים
04-09-2016, 10:44
אגב כל מי שטוען שהארלי לא יכול לנסוע מהר בסיבוב פשוט לא יודע לרכוב!

https://www.facebook.com/1bestday/videos/1034663749904014/

uriar
04-09-2016, 11:14
אגב כל מי שטוען שהארלי לא יכול לנסוע מהר בסיבוב פשוט לא יודע לרכוב!

https://www.facebook.com/1bestday/videos/1034663749904014/

אותו רוכב על אופנוע נורמלי היה יכול לרכב הרבה יותר מהר ובלי האיבודי זנב המפחידים.

השושנים
04-09-2016, 11:16
ומי קבע מה זה אופנוע נורמלי?

הרוכב עושה את האופנוע ולא להפך.

lokimonster
04-09-2016, 11:20
אותו רוכב על אופנוע אחר היה רוכב באותו הקצב ללא דרמות.
הארלי זה דראמה קווין לדראג קווין שרוצה להתחפש.

גילוי נאות התחלתי להנות מהתדמית הקשוחה של החיקוי הארלי שלי.

ALEX1234
04-09-2016, 13:48
XLH 1200 1989. עשר שנים יחד. לא מחליף!! כל רכיבה חיוך על הפנים.3563356435653566

yotams4
04-09-2016, 13:50
לא מחליף כי אף אחד לא רוצה לשלם עליו מה שאתה מבקש? סתם סתם...

השושנים
04-09-2016, 14:27
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/14183934_1434709269879686_69135396564378115_n.jpg? oh=03783a1722911d683d74a8b8eb4ee698&oe=5848C842&__gda__=1485200003_b7d3c066dc2738e58325a26f0575330 1

uriar
05-09-2016, 09:02
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/1f/51/35/1f5135cc657bd5ccfa477619694e8e99.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/c0/f4/cd/c0f4cd7a726c3615b016d2bf8fb1cb8c.jpg

השושנים
05-09-2016, 09:33
עשרת אופנועי הארלי דיווידסון הטובים אי פעם:

http://www.allmotornews.com/10-best-harley-davidson-motorcycles-of-all-time/1/

השושנים
05-09-2016, 09:35
2017 יש למה לצפות, הכינו את הממחטות וארנקים...

http://www.harley-davidson.com/en_US/Motorcycles/cvo-limited.html

uriar
05-09-2016, 10:05
http://www.bontheball.com/wp-content/uploads/2012/06/demotivational-harley-davidson-gas-guzzling.jpg

השושנים
05-09-2016, 10:15
הארליפוב?

חחח
05-09-2016, 16:19
להפך ולהפך, האופנועים השתפרו מאוד, מיד אגע בזה, אבל הטיעונים נגד האופנועים נתקעו.

באופנוע החדש שמופיע למעלה, יש:
מנוע חדש דנדש שמפיק יותר כוח, (שוב, לזכור שמדובר בבסיס כוח שצריך להניע רכב כבד למרחקים וממהירות נמוכה).
עומד בכל התקנים המחמירים ביותר, ועדיין מספק המון עניין.
מזלג קדמי שואאה, (כמה מבין המלעיגים מתהדרים המזלג כזה בכלי שלהם?)
ערכת מתלים אלקטרונית/מכאנית של גדול היצרנים. (שוב לא משהו עמום שמורכב ביפנים הזולים).
מערכת מחשב/מולטימדיה מדהימה.
ועוד כהנה וכהנה.

שאתה הופך משהו פעמיים אתה מחזיר אותו לנקודת המוצא שלו...

שאז בעצם אתה אומר את מה שאני אומר?!

אתה מודע לעובדה שגם BMW S1000RR עומד בכל התקנים המחמירים? (וגם כן צריך להניע ממהירות נמוכה למרות שהוא נראה מהיר גם כשהוא עומד במקום)
אפילו רויאל-אנפילד'ס למיניהם עומדים באותם התקנים!

ושוב אתה חוזר לעניין השיווק...
למה שיהיה איכפת לי מה המדבקה שיש לי על המזלג?
אני קונה אופנוע או מחלקת שיווק?!

יש כאלה שבוחרים להיתלות בדגם ספציפי מסוים שמיעד לפלח שוק אחר ולהשליך מתוך
חוסר ידע והכרה בסיסי לכל המותג.

לחברה יש עבר ומסורת של למעלה ממאה שנה, הכלים שלה היו פורצי דרך גם בתחום המרוצים,
גם בעת מלחמה וגם בתרבות האמריקאית. לנו (וסליחה עם הדרדקים) היה יצור של קטנוע ישראלי
(ICM) ואופנוע (הצבי) ותבדקו בגוגל. אבל הם נתקעו אי שם בשנות השבעים בגלל העליה המזרחית
(ואני מתכוון למזרח הרחוק) לכל אלה שמתכוונים להעיר את השד.

הארלי למרות הכל הצליחה הכין שיצרנים רבים וטובים נכשלו ולא שרדו כל תעשיית האופנועים
הבריטית קרסה, מותגים אמריקאים לא פחות טובים קרסו. הארלי שרדה תודות לקהל לקוחות מאוהב,
והיא מחזירה להם באהבה, בתדמית, בהאזנה ללקוח ולרצונותיו.

עם יד על הלב, יש מי שחושב באמת שמנועי ההפאן-הד באמת דומים למנועי האבולושיין?

מישהו באמת משווה ספורטסטר 72 לדגם באותו שם 16?

אז אפשר ללעוג לפוזה ולתדמית, אפשר ללעוג לקורזר שהוא לא מגהץ אספלט כמו
מוטוזוקי XXRRR1200SSSX אבל מי שמוכר שמצליח לשורד הייטב כשכל השוק
גועש ורועש זוכה להערכה שלי.

מי שרכב על הדגמים הבסיסיים מכיר את הדגמים הבסיסיים, מעט מאד מהמגיבים
פה רכבו על דגמי הדגל של החברה.

האם ההארלי מסוגל לעשות הכל בחבילה אחת, לא! מעט מאד אופנועים מסוגלים.
האם הוא הכלי הטוב ביותר בעולם, לא! אבל הוא ממש לא הגרוע שבהם.
האם הוא כלי מוצלח? תשאלו את כל אלה שקנו אותו.

ולכל מי שמתפלא על הדיסאוננס בין הוי-מקס שאני רוכב עליו לבין החלום אז כמה דברים.
כמו כל דבר בחיים מדובר בסוג של פשרה. מכרתי אופנוע אספנות ובאותו הכסף קניתי קרנף.
יש חלומות שלא נועדו להגשמה מסיבות רבות, זה לא מוריד כהוא זה מעוצמת החלום.
יש לי חלומות מוטוריים רבים וטרם גיבשתי עמדה ברורה מה יהיו האופנועים הבאים שלי.

בטווח הקרוב האפשריות שלי יגדלו משמעותית ולמי שחושב שזו הקלה,טועה!
זה רק הרבה יותר מבלבל ומלחיץ. (ותשאלו את לוקי!).

קודם כל צר לי בשבילך שלא הצלחת להעיר את השד המזרחי, אבל אני מאמין שעם עוד קצת ניסיון יותר כנה אתה תצליח.

ולעניין האופנוע.
שוב פעם אתה מעריץ את מחלקת השיווק והמכירות של החברה.

שאתה קונה במכולת מלפפון, אתה בוחר אותו כי הוא יותר ארוך או יותר ירוק?
או שאתה בוחר מלפפון לפי מחלקת השיווק של החווה שגידלה אותו?

ומי קבע מה זה אופנוע נורמלי?

הרוכב עושה את האופנוע ולא להפך.

היצרן עושה את האופנוע ולא שום קלישאה אחרת.

(אלא אם כן התכוונת לחדר המיטות. ואז זה כבר באמת נתון לבחירה אישית...)

ohadifrach
06-09-2016, 01:36
מעניין...
סקרן לדעת איך ההארלי ינסע עם מנוע חדיש כל כך.

השושנים
06-09-2016, 15:11
קובי ליאני בדיוק בודק אותם עכשיו...

השושנים
20-09-2016, 12:32
דווקא יצאו טוב בכתבה.

markiz83
20-09-2016, 14:57
יצא בסדר בכתבה??
להלן מספר ציטוטים מהכתבה:
- "אני גם יכול להישבע לכם שבניסיון להניע אותו אחורנית ביציאה מחניה כמעט מישורית, השקעתי אנרגיה (וזיעה, גם מפחד שיפול לי) שמקבילה לשעה אינטנסיבית במכון הכושר"
- "את המשקל הגבוה מאוד של ה-CVO הרוכב מרגיש בכל רגע נתון ועמו הוא והרכיבים המכאניים צריכים להתמודד. כפי שסיפרנו לכם, משקל הוא הרעה החולה של כל הפרמטרים הדינמיים - קשה להאיץ אותו, להאט אותו, לגרום לו לשנות כיוון , הוא משפיע לרעה על צריכת הדלק ומקשה על הרוכב בתפעול"

רק על הרלי אפשר להגיד שאלה מחמאות.

השושנים
20-09-2016, 15:13
קראתי פעמיים לא מוצא בעיה...

MasterOz
20-09-2016, 15:51
כי אתה יודע לקרוא...אבל לא להבין!
זה נקרא הבנת הנקרא - מי שאין לו, יכול לקרוא מאה פעם..
ולעולם הוא לא ימצא בעיה - זו הפרעה ידועה שנקראת בלע"ז,
HDS שפרושה...harley davidson syndrome
מליוני אנשים לוקים בה, גם אתה.

השושנים
20-09-2016, 16:01
דווקא מבין מצוין, למרות שכל הכתבה אוהדת ובגדול (ולמרות שהכותב טעה ומחזיק דוקאטי בבית.) בחרתם להיתפס לשתי שורות שהן דו משמעותיות
שויין...זה בסדר.

שעיר בגב"ב
20-09-2016, 16:20
שושני דבר שהוא דו משמעי פירושו שיש לו שתי משמעויות,
נראה לי שרצית להגיד "חד משמעיות":camera:

MasterOz
20-09-2016, 16:23
2017 יש למה לצפות, הכינו את הממחטות וארנקים...
http://www.indianmotorcycle.com/en-us/2016

תיקנתי לך...תלחץ על הקישור.

שעיר בגב"ב
20-09-2016, 16:30
איזה קטע, אותו אופנוע בדיוק,
רק עם שם שונה!

חשוד! חשוד מאוד!!

3679

MasterOz
20-09-2016, 16:46
נו באמת, שעיר...תקרא, זה לא בדיוק אותו אופנוע.
"המטומטמים" בכתבה, מצאו כמה הבדלים.

http://www.cycleworld.com/2015/03/16/harley-davidson-electra-glide-ultra-classic-vs-indian-roadmaster-vs-victory-cross-country-tour-comparison-test-motorcycle-review

אה, עזוב, זו לא השוואה טובה...אין כאן CVO
אז לא נשווה תפוזים בתפוחים.

השושנים
20-09-2016, 16:50
שושני דבר שהוא דו משמעי פירושו שיש לו שתי משמעויות,
נראה לי שרצית להגיד "חד משמעיות":camera:

התכוונתי שאת מה שציין הבחור ניתן לפרשן לכאן או לכן לא טעיתי....

markiz83
20-09-2016, 17:08
בקיצור, לקנות הארלי, זה לקנות אופנוע אספנות חדש...

MasterOz
20-09-2016, 17:16
התכוונתי ... ניתן לפרשן לכאן או לכן לא טעיתי....

טעית, טעית...
http://www.rediff.com/getahead/report/biking-and-motoring-will-this-indian-master-our-roads/20150210.htm

ציטוט, שלא תעבוד קשה :

The Roadmaster not only has the potential to eat the sales of Harley Davidson CVO Limited, but can also outrun Honda Gold Wing GL1800 that sports a price tag of Rs 31.5 lakh (ex-showroom, New Delhi) and features an airbag.Other Harley products that can be harmed by this scintillating machine is Street Glide Special, which is priced at Rs 29.71 lakh and boast features as appealing as others.

אני רק אומר שמצאה חן בעיניי האמרה
scintillating machine

השושנים
20-09-2016, 18:46
זה בדיוק כמו לצפות שביציע המזרחי יזרקו פרחים בעלייה של אום אל פאחם....

Zvika
20-09-2016, 19:52
דווקא מבין מצוין, למרות שכל הכתבה אוהדת ובגדול (ולמרות שהכותב טעה ומחזיק דוקאטי בבית.) בחרתם להיתפס לשתי שורות שהן דו משמעותיות
שויין...זה בסדר.
אין שום משמעות נסתרת או כפולה בשורות האלו. יש כאן כמעט מבוכה של הכותב לנסות לתאר את הדברים האלו בצורה פוליטיליקורקטית. בין השורות אתה יכול לקרוא את הזעקה שלו שהמלך הוא עירום. אגב, עם כמות הריורים שלך על הדרעק הזה הייתי מצפה ממך להתנייד על אחת מגרוטאות הברזלים הללו ולא להתפשר על וימקס שביום טוב אפשר להגיד עליו שהוא מנסה לחקות את הארלי. חיקוי העולה על המקור ללא ספק..

ואם כבר קובי, קבל ציטוט שלו:

"מהמעט שהצלחתי להבין מרוכבי הארלי, בדיוק כמו שלא ממש חשובים להם תחומים (שלרוכבים אחרים לרוב כן) כמו יכולת בלימה, יכולת פניה, התנהגות וכו', כך גם פחות חשוב להם עניין הבטיחות. לא קסדות שלמות לא מעילים ממוגנים, וכפפות אולי סמליות כי קר או חצי אצבע. מה שכן חשוב זה האופנה, הלוק ומה הם חושבים שאנשים אחרים חושבים כשהם רואים אותם.

שום דבר אישי, לאף רוכב הארלי. זה עניין גלובלי."

הרומנטיזציה שאתה עושה לערימות הגללים האלו עולה בקנה אחד עם קונספט הדת-כת של חסידי המותג הזה שחשוב להם בעיקר הנראות המוגזמת וכל הממבו ג'מבו מסביב מאשר שהאופנוע שלהם יידע גם לפנות ולבלום.

לגבי "הטעות" שלו עם הדוקאטי בבית, תן לי לחפש רגע את הצילום מהמסלול באיטליה לפני חודשיים כששלח את המונסטר בן ה13 שלו לטיול שם.

Zvika
20-09-2016, 20:02
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160920/1a9ca3614f5c1b9218b5fe0140b43e46.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160920/3ae23a90156f941bfac5ed2bf7092373.jpg

והוא עושה טעות, במקום להחזיק הארלי.

חחחחחחחחחחחלללללחחח

אוהב אותך רן👸

MasterOz
20-09-2016, 21:15
בכלל, זה כבר יצא מפרופורציה...כל המיסיונריות הזו להארלי.
אני מבין שכאשר מטפסים על עץ גבוה, קשה לפעמים לרדת ממנו.
עוד יותר קשה, לרדת ולהודות שהארלי זה לא האופנוע הטוב בעולם.
במקרה שלך, אני חושב שלא סתם אתה על עץ...
אתה על עץ שנקרא ינבוט השדה!!!
אתה לא מכיר אותו כל כך, אז תן לי לספר לך משהו עליו...
גובהו בין מטר לארבעה מטרים, כך שהוא נראה בעצם כשיח,
אבל בפועל, הוא גדל לתוך האדמה והגזע והענפים מגיעים לעשרים מטרים
מתחת לפני הקרקע...! זה בעצם עץ תת קרקעי!
במקרה שלך, אני חושב שאתה על העץ הזה...ואני שואל את עצמי,
איך אפשר לרדת מעץ שכבר קבור עשרים מטרים באדמה, לאן כבר אפשר לרדת?
זה נראה לי כמו ליפול מהריצפה...ולדעתי, אי אפשר ליפול מהרצפה.
אבל במקרה שלך, כמו של הארלי דייוידסון...אתם יכולים לעקם גם את חוקי ההיגיון,
אולי גם את חוקי הפיזיקה.

( ינבוט השדה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%98_%D7%94%D7%A9%D7%93% D7%94) )

הינבוט נחשב למזיק קשה לחקלאות בקרקעות עמוקות וכבדות.
על מנת להפטר ממנו לא מספיק לברא את השיחים אלא יש לעקור כליל את כל שורשיו-גזעיו העמוקים,
אם נותר בקרקע בדל-שורש עמוק, יכול לצמוח ממנו ינבוט חדש.

השושנים
21-09-2016, 08:00
אני מרשה לעצמי לצטט מהכתבה של קובי ליאני את החלקים שאחדים מכם בחרו להתעלם מהם, כיוון שעמוק בפנים
"ערימת הברזלים" הזו מאיימת עליהם באופן תת מודע כל אחד מסיבותיו הוא. על מנת להקל על המזדקנים
לוחמי המהירות ואבירי השילדה המתקשרת, חובבי המהירות הספין והמחלקה האורתופדית.

"
אבל בקצרה נספר לכם, שהמנוע כולו עשוי כעת מאלומיניום,
יש לו קראנק יחיד ואליו נוסף גל איזון שהפחית 75 אחוזים מהרעידות.
(היה ניסיון לבטל את אלה במאת האחוזים, אבל פתאום הארלי קיבלו הונדה)
אז מיד חזרו אחורנית קצת כדי לשמר מעט מהווברציה),
התזמון נעשה על ידי שרשראות ומותחנים הידראוליים אוטומטיים,
המצמד הפך למחליק עם 7 אחוז תוספת לתגבור המשאבה (ברמבו),
הדלק מוזרק על ידי מזרקים בצורת Y, שני פלאגים דואגים להצתה,
ארבעה שסתומים מנשימים כל צילינדר, יחס הדחיסה עלה
והקירור חברים, החזיקו חזק, נעשה על ידי שמן או נוזל בהתאם לגרסה
(קירור סלקטיבי לשסתומי הפליטה בלבד. שאר המנוע מקורר אוויר) ועוד.הרשימה יכלה להימשך עוד ועוד,
אך אלה עיקרי הדברים ותצטרכו להאמין לנו שזה הרבה יותר מהמון
כשזה מגיע מהארלי."

קובי שכח להוסיף, אולי בגלל ההתרגשות, את איכות הבולמים ומוצאם,
את איכות הבנייה made in usa מבלי להיכנס בכלל למסורות, או רצון הלקוחות.

מישהו מבנכים תושבי לבנאנט יכול להגיד שהיצרן של הכלי האהוב שלו הקשיב לו?

אז אני יודע שמלקקי הספגטי שמחלקים בסדום ערד עוד קשה להם, (קשה להם יותר
כשמישהו מזכיר אזיקונים, נזילות, או בעיות חשמל או גיר לזכר ימים שחלפו).

אני יודע שקשה לבעלי הסוזוקי שמחזקים קבלות על טיפולים במכונה האמינה שלהם
לחשב את הסכום המצטבר ששילמו בשנים האחרונות.

קשה לבעלי הבימרים הבאוורים האיכותיים, עם הדיוק האבסולוטי הממון ומחירי סוף
העונה.

קשה, קשה לקבל חברה שפועלת קצת אחרת, שבזה לכל מה שהם מאמינים בו, הרבה
יותר קל לצחוק ולגלג על מה שהיה במקום להסתכל קדימה.

MasterOz
21-09-2016, 09:35
זה רק אתה שמסתכל...
כל המכניקה שהזכרת, הזרקות, מזרקים, קירור, שסתומים, אלומיניום...ועוד'
זה אמנם חדש, אבל רק בהארלי.
שאר היצרנים עשו חלק מזה בשנות השישים וחלק קצת יותר מאוחר.
אבל העיקר שהארלי בקדמת הטכנולוגיה ומסתכלת קדימה.
בעניין החברה שמקשיבה ללקוחותיה...כשיש לך מוצר אמיתי,
מי שקונה, קונה...ומי שלא, לא.
כשאתה מבסס את כל המערכת על יחסי ציבור, אם לא תרצה את הציבור...
הכל יתפרק כמו בניין קלפים וילך לעזאזל - את זה יודעים טוב טוב בהארלי.
סתם לידיעתך, עבדך הנאמן מחזיק אופנוע שיצא בתור קונספט.
החברה הקשיבה לקהל שלה, שדרש להעלות אותו על פס היצור...
ויצרה אותו במשך שמונה שנים רצופות.
אגב קונספט - יש להארלי דגמי קונספט שהם הוציאו? יש להם איזה חזון עתידי?
איכות סביבה? חשמלי? מעניין? מעוצב? מטורף?
או שהמעבר להזרקה זו קדמת הטכנולוגיה שלהם ותיכף תבוא ותגיד שחבל שלא נשארו על קרבורטורים.

erani99
21-09-2016, 09:37
"
...המנוע כולו עשוי כעת מאלומיניום,
יש לו קראנק יחיד ואליו נוסף גל איזון שהפחית 75 אחוזים מהרעידות.
(היה ניסיון לבטל את אלה במאת האחוזים, אבל פתאום הארלי קיבלו הונדה)
אז מיד חזרו אחורנית קצת כדי לשמר מעט מהווברציה),
התזמון נעשה על ידי שרשראות ומותחנים הידראוליים אוטומטיים,
המצמד הפך למחליק עם 7 אחוז תוספת לתגבור המשאבה (ברמבו),
הדלק מוזרק על ידי מזרקים בצורת Y, שני פלאגים דואגים להצתה,
ארבעה שסתומים מנשימים כל צילינדר, יחס הדחיסה עלה
והקירור חברים, החזיקו חזק, נעשה על ידי שמן או נוזל בהתאם לגרסה
(קירור סלקטיבי לשסתומי הפליטה בלבד. שאר המנוע מקורר אוויר) ...

קיצר, הם ממש עובדים קשה שם לא לתקן יותר מדי ולהשאיר את זה נביילה, חס וחלילה שלא ייצא משהו קרוב ליפנים (וזה לא יצא, הם יכולים להירגע, זה לא כ"כ פשוט להשיג רמת איכות ביצור סדרתי כמו למפעלים הוותיקים מיפן/בוואריה/אוסטריה)

lokimonster
21-09-2016, 09:40
OZ DO NOT FEED THE SHOSHANIM

הבחור אוהב הארלי
חולם על הארלי
אבל יודע טוב מאוד מה טוב בשביל לו!
וזה לא הארלי.

erani99
עוז, זה לא צריך ליסוע. גם ככה כשמפעילים את זה זה מעיר את כל השכונה ורועד כאילו הנה זה נשבר. זה פסל סביבתי על יד השולחנות מחוץ לבית הקפה.

Zvika
פשוט מדהים הגלוריפיקציה שאתה עושה למותג הזה. מאדיר משהו שאין מאחריו כלום ושום ודבר. לא סתם אמרתי דת-כת.
זה בדיוק המאפיינים של הדתות בהיותם עושים רציונליזציה לסיפורי אלף ולילה מהפנטזיות.

אף אחד (לפחות לא אלו שקראו את הכתבה) לא פספס שום מילה ממה שנאמר שם.
בסה"כ ציטטת כמה נתונים טכניים שאכן השתנו בדגמים החדשים. שינויים שאת חלקם הגדול, אם לא את כולם, החברה עשתה מחוסר ברירה עקב תקנות זיהום אוויר שהופכות למחמירות ונוקשות יותר ויותר, כפי שנכתב בדיוק שם באחת הפסקאות הבאות ו"פספסת" אותה.

יש לי הרגשה ידידי היקר, שזה דווקא אתה שהתרגשת יתר על המידה ולא קראת את הכתבה הזו משום בהחלט נכתב שם על "איכות הבולמים ומוצאם";

המתלים שלו שמגיעים כעת מ-SHOWA מתפקדים מצוין, כמו שמתלה קונבנציונלי אמור לתפקד. יש כוונונים לשיכוך ולעומס הקפיץ (עם ברז קל ונוח מאחור) והם מתמודדים פי כמה מהקודמים כשזה מגיע לספיגת מהמורות, העברת תחושות לרוכב מהגלגלים והתמודדות עם העומסים בפניות ובלימות.

זה שהיצרן הזה "מקשיב" ללקוחות שלו זה אחת הבדיחות, וזה למה? א. כי כל יצרן "מקשיב ללקוחות שלו" כדי לשפר את עצמו בדגמים הבאים. וזה באמצעות סקרי שביעות רצון ובאמצעים נוספים. ב. חלק אינטגרלי ממכונת השווק שלו היא האפשרות לקסטם עד מוות כל כלי שיהיה נבדל ושונה מהאחר, כך שממילא רוב הרוכשים משנים את מה שהם קיבלו.

ערימת הברזלים הזו מאיימת באופן מודע לחלוטין משום שהיא מתיימרת להיות משהו בו בזמן שהמשהו הזה הוא כלום. עובדים על אנשים בעיניים ומכסים את זה בסטייט אוף מיינד ובדרך חיים ומסורות. מוכר לך ממשהו? דתות וכתות.

ומה זה אומר שהפעם הדגמים החדשים יכולים כן קצת לבלום ולפנות ולהיות ב75% חלקים יותר? ש100 שנה מייצרים זבל שלא עשה את כל זה ובכל זאת חובבי המותג מאוננים עליו. הרי שנים אתה מדבר על הארלי עוד לפני המנוע אלומיניום והמותחנים ההידראוליים..

איכות מייד אין USA? הצחקת. הארלים מקבלים ציונים נמוכים במבחני אמינות (26% נכשל נכון ל2015), מדובר במנועים זוללי שמן ונזילות אינסופיות. בניגוד אגב לבדיחת הקסטות וידאו מהאייטיז על דוקאטי. אולי כשהוימקס אספנות שלך היה חדש היו בדוקאטי את כל הרעות החולות האלו אבל לא בעשור וחצי האחרונים. כפי שאתה יודע, רק אני בשנתיים האחרונות גמעתי חמישים אלף ק"מ ללא שום תקלה ושום נזילה ושום גרם שמן חסר ושום אזיקונים. ועוד עשרות בעלי דוקאטי שאני בקשר צפוף וקבוע איתם כך. אבל מי בכלל דיבר על דוקאטי? ואיך הוא השתרבב לכאן כשמדברים על הארלי.

מה זה "מחלקים בסדום ערד"? אתה מתכוון לתאונה האחרונה שאחד מחבריי החליק לפני חודש ברכיבה שלנו לסדום ערד? איך ומה זה קשור, נשגב מבינתי.

בשורה התחתונה, אם תסיר את מאפייני הדת (ואת המיסיונריות הנגזרת ממנה), את הבגדים המיוחדים, את "דרך החיים" ואת כל השיט מסביב, תקבל מכונה בינונית למדי, שהדבר הכי חשוב בה -להיות אופנוע- לא קיים בה.

אגב פספסת עוד פסקה בכתבה שמדברת על ה"קידמה";

אם עד לרגע זה לא ניתן היה להשוות את אופנועי החברה לשום דבר שיוצר ב-40 השנים האחרונות מבחינה טכנולוגית והנדסית, הרי שכעת הארלי ביצעו קפיצה של ממש אל העתיד, לפחות שני עשורים קדימה. שזה עדיין אחורה ביחס להווה, אבל קדימה ביחס להארלי. אני מקווה שהבנתם.

אני מקווה שגם אתה הבנת.

lokimonster
21-09-2016, 10:01
בכל זאת יש תעשייה שלמה סביב המותג וחיקוייו.
במסגרת הקאסטומיזציה שאני מתכנן לXV (http://www.birdmans.com/motorcycle-seats.html)

YaronNahum
21-09-2016, 10:04
זה רק אתה שמסתכל...
כל המכניקה שהזכרת, הזרקות, מזרקים, קירור, שסתומים, אלומיניום...ועוד'
זה אמנם חדש, אבל רק בהארלי.
שאר היצרנים עשו חלק מזה בשנות השישים וחלק קצת יותר מאוחר.
אבל העיקר שהארלי בקדמת הטכנולוגיה ומסתכלת קדימה.
בעניין החברה שמקשיבה ללקוחותיה...כשיש לך מוצר אמיתי,
מי שקונה, קונה...ומי שלא, לא.
כשאתה מבסס את כל המערכת על יחסי ציבור, אם לא תרצה את הציבור...
הכל יתפרק כמו בניין קלפים וילך לעזאזל - את זה יודעים טוב טוב בהארלי.
סתם לידיעתך, עבדך הנאמן מחזיק אופנוע שיצא בתור קונספט.
החברה הקשיבה לקהל שלה, שדרש להעלות אותו על פס היצור...
ויצרה אותו במשך שמונה שנים רצופות.
אגב קונספט - יש להארלי דגמי קונספט שהם הוציאו? יש להם איזה חזון עתידי?
איכות סביבה? חשמלי? מעניין? מעוצב? מטורף?
או שהמעבר להזרקה זו קדמת הטכנולוגיה שלהם ותיכף תבוא ותגיד שחבל שלא נשארו על קרבורטורים.
אההם
http://www.harley-davidson.com/content/h-d/en_US/home/motorcycles/project-livewire.html
יש חזון. צריך רק לקרוא.

MasterOz
21-09-2016, 10:34
אההם
http://www.harley-davidson.com/content/h-d/en_US/home/motorcycles/project-livewire.html
יש חזון. צריך רק לקרוא.

צודק, אני מתנצל...אבל אין לי כוח לקרוא.
למה? כי אחרי שאני רואה את שני סרטי הווידאו ושניהם רק תדמית,
לא חזון, לא טכנולוגיה, רק ממבו ג'מבו של גיבורי על לאמריקאים שלא התבגרו,
מוסיקת רוק ונופים...אני מסתכל על עצמי ואומר - בחיי שאני בר מזל שנולדתי ישראלי!
אני אוהב ממבו ג'מבו, מת על גיבורי על,
חובב מוסיקה שמתבאס שהזמן היחיד שאני לא שומע אותה זה כשאני ישן,
ומאוד אוהב טבע ונופים...אבל כל זה לא יכול למכור לי אופנוע אמיתי.
לכל דבר יש את המקום שלו ולמכור לי הארלי...זה בדיוק כמו למכור לילדים ביצת קינדר,
מילא שהצעצועים זה זבל אמיתי, זה אפילו לא טעים.
אבל ילדים...מה הם מבינים...?!

Dresdner
21-09-2016, 12:17
לכל התוהים, החדשנות של הארלי בסוף תביא לקריסתם, הV ROD המתקדם לזמנו והXR הספורטיבי לא נמכרו כמו שאר דגמי הברזל על שניים של הארלי בנוסף לזה בפורומים של הארלי רוכבים מחפשים מפת הזרקה לPC3 שגורמת למנוע להרעיד בחוזקה את הגלגל הקידמי שהמנוע בסרק כי זה נראה ומרגיש טוב שעומדים ברמזור, זה מה שהם רוצים וזה מה שהארלי נותנת להם.
מנוע חדש בלי רעידות כנראה לא יתרום לעליה במכירות.
אגב רעידות, הארלי לא מווברץ בתדר שהיפנים מווברצים אלה יותר שולח פולסים כמו פעימות לב, יש מי שאוהב את זה.

חחח
21-09-2016, 12:19
תראה מר שושנה, אני מבין שהבנת הנקרא זה משהו קשה.
אני גם יכול להבין שהמציאות לפעמים היא קשה.

אבל מכיוון שהחופש הגדול נגמר. וחשוב לי העתיד של ילדי ישראל הרכובים על מובי עם מגש פיצה מאחורה וקוראים פה.
אז אני אעשה פה שיעורון קטן בהבנת הנקרא ברשותך.

לצורך כך אפילו קראתי כתבה של קובי ליאני על הארלי והבאתי ממנה כמה ציטוטים. כולי תקווה שתעריך את ההשקעה.

אם עד לרגע זה לא ניתן היה להשוות את אופנועי החברה לשום דבר שיוצר ב-40 השנים האחרונות מבחינה טכנולוגית והנדסית, הרי שכעת הארלי ביצעו קפיצה של ממש אל העתיד, לפחות שני עשורים קדימה. שזה עדיין אחורה ביחס להווה, אבל קדימה ביחס להארלי. אני מקווה שהבנתם.

בפסקה זו, מר שושנה וילדים יקרים. "בוחן הרכב" להלן, "קובי". פותח את הפיסקה בהצהרה, שאת אופנועי הארלי עד היום לא ניתן היה להשוות מבחינה טכנולוגית והנדסית לשום דבר שיוצר ב 40 השנים האחרונות.
עכשיו מר שושנה וילדים יקרים, אני בטוח שחלקכם ישר חושבים: "מממ, בטח חבורה של הארליסטים קשוחים רכבו לתוך אזור 51, הכו בשומרים עם המגניבות שלהם. ויצאו משם עם טכנולוגיה חייזרית והביאו אותה כמנחה לכהני הדת שלהם במילוואקי"

מחשבה הגיונית בסך הכל.

אבל, מכיוון שקובי כנראה יודע עם מי יש לו עסק. הוא דאג לסיים ב: "עדיין אחורה ביחס להווה, אבל קדימה ביחס להארלי. אני מקווה שהבנתם."

הבנתם?

מוזר שהארלי בחרו לחזק את המנוע (עליה של 10 אחוז בתפוקה), במקום להעביר את האופנועים דיאטה סמלית של איזה 100-200 קילוגרמים

בפסקה זו מר שושנה וילדים יקרים, קובי מעלה תהייה הנדסית. הוא תוהה מדוע לחזק את המנוע, במקום פשוט להוריד קצת משקל.

בהמשך מתאר קובי דיאטה של 100-200 קילוגרמים לאופנוע ששוקל כ 400 קילוגרמים כסמלית.
כאן, מר שושנה וילדים יקרים. אנו רואים שקובי משתמש באפשרות ההגזמה כדי לתאר עד כמה לדעתו המצב מגוחך.
הוא משווה תוספת כוח של 10%, לאיבוד של בין רבע לחצי מכלל המשקל.

הבנתם?

הארליסטים 'הארד-קור' שנהנים לרכב על זנב קשיח, לבעוט בהילוכים ולהוסיף חצי קילו שמן כל 300 ק"מ עלולים להתבאס. המכונה הזו התבגרה והתעדנה. אבל לא, לא מדובר כאן במשהו שאפילו מתקרב לאופי (או לחוסר אופי) של אופנוע קרוזר יפני, אלא באופנוע נעים יותר, זה הכל.

בפסקה זו מר שושנה וילדים יקרים, קובי כבר מתחיל

פאק איט, אם את זה אתם כבר לא מבינים לבד, זאת בעייה של דארווין.

....

בהצלחה בבגרויות :thumbsup:

MasterOz
21-09-2016, 12:35
בשלב הזה התעייפתי, אני שוקל להוסיף חוק לחוקי הפורום שאומר כך :
לא יפתח גולש אשכול חדש ולא יעלה שאלה בנוגע לאופנועים מתוצרת הארלי דייוידסון,
אלא באישור המנהלים. חוק זה נועד למנוע מסיונריות בנוגע למותג,
ויכוחים אין סופיים, אשכולות ארוכים כאורך הגלות וחיכוכים מיותרים בין חלקי המנוע המיושנים.

נקעה נפשי מאשכולות הארלי אינסופיים...מה דעתכם?

השושנים
21-09-2016, 12:48
תראה מר שושנה, אני מבין שהבנת הנקרא זה משהו קשה.
אני גם יכול להבין שהמציאות לפעמים היא קשה.

אבל מכיוון שהחופש הגדול נגמר. וחשוב לי העתיד של ילדי ישראל הרכובים על מובי עם מגש פיצה מאחורה וקוראים פה.
אז אני אעשה פה שיעורון קטן בהבנת הנקרא ברשותך.

לצורך כך אפילו קראתי כתבה של קובי ליאני על הארלי והבאתי ממנה כמה ציטוטים. כולי תקווה שתעריך את ההשקעה.

אז את שלי כבר עשיתי...

בפסקה זו, מר שושנה וילדים יקרים. "בוחן הרכב" להלן, "קובי". פותח את הפיסקה בהצהרה, שאת אופנועי הארלי עד היום לא ניתן היה להשוות מבחינה טכנולוגית והנדסית לשום דבר שיוצר ב 40 השנים האחרונות.
עכשיו מר שושנה וילדים יקרים, אני בטוח שחלקכם ישר חושבים: "מממ, בטח חבורה של הארליסטים קשוחים רכבו לתוך אזור 51, הכו בשומרים עם המגניבות שלהם. ויצאו משם עם טכנולוגיה חייזרית והביאו אותה כמנחה לכהני הדת שלהם במילוואקי"

מחשבה הגיונית בסך הכל.

אבל, מכיוון שקובי כנראה יודע עם מי יש לו עסק. הוא דאג לסיים ב: "עדיין אחורה ביחס להווה, אבל קדימה ביחס להארלי. אני מקווה שהבנתם."

הבנתם?

בפסקה זו מר שושנה וילדים יקרים, קובי מעלה תהייה הנדסית. הוא תוהה מדוע לחזק את המנוע, במקום פשוט להוריד קצת משקל.

בהמשך מתאר קובי דיאטה של 100-200 קילוגרמים לאופנוע ששוקל כ 400 קילוגרמים כסמלית.
כאן, מר שושנה וילדים יקרים. אנו רואים שקובי משתמש באפשרות ההגזמה כדי לתאר עד כמה לדעתו המצב מגוחך.
הוא משווה תוספת כוח של 10%, לאיבוד של בין רבע לחצי מכלל המשקל.

הבנתם?

בפסקה זו מר שושנה וילדים יקרים, קובי כבר מתחיל

פאק איט, אם את זה אתם כבר לא מבינים לבד, זאת בעייה של דארווין.

....

בהצלחה בבגרויות :thumbsup:

שרשור קטן זה (ועוד כמה מהצד) העירו מתרדמתם את נפילי הדור ואת חחח.

אנשים בדקו בציציות, הביאו רבנים, וניסו להוכיח באותת ובמפותים למה לא...

אבל אף אחד, ממש אף אחד, לא אדיש לאופנוע הזה, בשעה שהרבה אופנועים טובים (ע.פ דעתכם)
מתייבשים בצד ואיש לא מתייחס אליהם.

בקיצור מישהו עושה עבודה טובה ואני לא מדבר רק על עצמי....

הארלי שולט!

השושנים
21-09-2016, 12:50
http://brachot.net/images/category_images/233.png

lokimonster
21-09-2016, 13:00
הכי פשוט

הארלי הכי מהיר
הארלי הכי אמין
הארלי הכי מתקדם
אין כמו הארלי שושני צודק.

הבעייה היא לא הארלי הבעייה היא שושני

השושנים
21-09-2016, 13:03
בעיות/צרות זה השם האמצעי שלי....

erani99
21-09-2016, 13:19
שושנה, בוא נעשה ניסוי:
תביא כמה הארלים, לאמשנה מי מה כמה, ואני אבוא עם הבימר שלי.
נרכב כולנו ביחד לאיזור הומה אדם/בתי קפה/קניון/הכותל, תבחר למקם אותי איפה שבא לך בשיירה.
אח"כ תבדוק עם הסובבים שבחנו את הכלים שעוברים, מה עשה להם רושם יותר (חוץ מההתחרשות והוויברציות של הV2ברזלים):smoke::wavey:

ziki
21-09-2016, 13:50
הכל מובן !
סיפור אמיתי.
הגיע למשרדים שלנו בחור מגניב מתעסק בפיתוח פתרונות תוכנה.
עלה אלינו למשרד עם קסדה אז ישר נפתחה שיחה קולחת.
מתברר שהאיש רוכב על 883 של הארלי בן חצי שנה (הוציא חדש) ומרוצה עד הראש.
שאלתי על פשר העניין ,איך יכל להיות שאתה מרוצה ממכונה מיושנת, מכונה גסה ,כבדה ,מגושמת, שלא מתנהג ,מפיצה חום, ורועשת.
הוא נתן את הטיעון שאני לא יכולתי לו כל טיעון אחר הייתי אוכל בלי פלפל.

הבחור אמר"אני נראה עליו מליון דולר" .
הבחור משכיל ענייני חכם. וזו התשובה שקיבלתי
ומכאן
להארלי יש מה שאין לאחרים
ולא סתם הארלי הוא מותג חזק כמעט כמו קוקה קולה. מספר 11 לשנת 2016. http://www.rankingthebrands.com/The-Brand-Rankings.aspx?rankingID=85
אני מבין את כל ההגיון של למה לא לקנות.
אבל הייתי שמח מאוד להניח אצלי בחצר איזו מכונה של 400 קילו שמשפריצה שמן מכל כיוון.

MasterOz
21-09-2016, 14:16
או! את זה אני מבין!
אם בא מישהו ואומר "כי בא לי" או "כי אני נראה עליו מיליון דולר"
או "כי כל חיי חלמתי על הארלי" או "אני מתחבר לרוח המותג למרות חסרונותיו"
ואו כולם יחד וכל משפט הגיוני אחר...אז אני זורם ואפילו מעריך!!!
לנסות לשכנע אותי שזה הדבר האמיתי, שזה הכי טוב בעולם,
שהחברה "מייד אין יו אס אי" זה מעולה, שמי שלא מבין הוא...
לא בתודעה הנכונה, או בתת מודע, או תינוק שנשבה או כל זיבול אחר...
רוצה לומר...מי שלא הארלי...לא אופנוען ולא מבין אופנוענות!
והאמת מונחת לפני ואני פשוט לא רואה אותה כי...בלה בלה בלה,
זה גורם לי לאנטגוניזם וסלידה מהמותג.
מסיונריות לשמה, לא באה לי טוב...אני בעד האמת, למרות שלפעמים היא כואבת.

ziki
21-09-2016, 17:21
מאסטר.
איש איש באומנתו יחייה.
תרבות הצריכה שלנו הפכה ל לא מה אתה צריך אלה מה אתה רוצה.
האדם שמאדיר את המותג ואומר שהארלי הכי טוב בעולם כי א. ב. ג. סבבה אלו מדדים שמתאימים לו. ובעולם שלו אפילו הוא צודק.
מי שקונה הארלי יכל היה לקנות דברים אחרים וטובים משמעותית בנוחות ובתפעול תחזוקה ועוד מליון פרמטרים לא חשובים.
מי שקנה הארלי חי את החלום (בראש של אותו בעל הארלי והכי מגניב לו בעולם).
.
בואו נבנה מדד אופנוענות.
איזה ציונים הייתם נותנים לאופנוען.
1. 50 סמ"ק 40 שנה ללא תאונות כלל עם 100 אלף ק"מ מתחת לגלגלים.
2. 125 סמק שליח שעשה 40 אלף ק"מ בשנה
3. 250 קאסטום שעושה 20 ק"מ בשנה
4. RSV4 שעושה 6 אלף ק"מ בשנה
5. HD 883 שרוכב 10K בשנה
איזה שטיות במיץ.
ל"אופנוענות" אין גבולות של גודל האופנוע או כמות הפציעות או כמות ה... יש באופנוענות לב! ואם הלב שלך שם זה לא משנה איזה אופנוע יש לך.

URIEL
21-09-2016, 18:46
איש איש באומנתו יחייה.
"צדיק באמונתו יחיה"
ככה במקור. לא איש ולא נעליים

ziki
21-09-2016, 19:24
הפילוסופיה שלי זה איש איש באמונתו יחיה
ואני לא צדיק (-:

חחח
21-09-2016, 20:14
שרשור קטן זה (ועוד כמה מהצד) העירו מתרדמתם את נפילי הדור ואת חחח.

אנשים בדקו בציציות, הביאו רבנים, וניסו להוכיח באותת ובמפותים למה לא...

אבל אף אחד, ממש אף אחד, לא אדיש לאופנוע הזה, בשעה שהרבה אופנועים טובים (ע.פ דעתכם)
מתייבשים בצד ואיש לא מתייחס אליהם.

בקיצור מישהו עושה עבודה טובה ואני לא מדבר רק על עצמי....

הארלי שולט!

איך אפשר להישאר אדיש למשהו שתופס לך חצי מהפריים ועושה רעש כמו טרקטור עם זומיז?!

רק רגע. באמת?
אז זה כל העניין?
פה כבור הכלב?

קצת שופופוני?
הכרה של הסביבה?
זאת כל הבעייה?

או! את זה אני מבין!
אם בא מישהו ואומר "כי בא לי" או "כי אני נראה עליו מיליון דולר"
או "כי כל חיי חלמתי על הארלי" או "אני מתחבר לרוח המותג למרות חסרונותיו"
ואו כולם יחד וכל משפט הגיוני אחר...אז אני זורם ואפילו מעריך!!!
לנסות לשכנע אותי שזה הדבר האמיתי, שזה הכי טוב בעולם,
שהחברה "מייד אין יו אס אי" זה מעולה, שמי שלא מבין הוא...
לא בתודעה הנכונה, או בתת מודע, או תינוק שנשבה או כל זיבול אחר...
רוצה לומר...מי שלא הארלי...לא אופנוען ולא מבין אופנוענות!
והאמת מונחת לפני ואני פשוט לא רואה אותה כי...בלה בלה בלה,
זה גורם לי לאנטגוניזם וסלידה מהמותג.
מסיונריות לשמה, לא באה לי טוב...אני בעד האמת, למרות שלפעמים היא כואבת.

מילות כדורבנים

"צדיק באמונתו יחיה"
ככה במקור. לא איש ולא נעליים

+88 על הנסיון.

אבל זאת מלחמה אבודה...
כמו לנסות להסביר להארליסטים ש...
... אני מאמין שהבנת.

Zvika
22-09-2016, 14:19
העסק הזה מזכיר לי סיפור יהודי עתיק שאקטואלי כעת בערב ראש השנה.

בעיירה אחת התפתח וויכוח נוקב באשר לבחירת החזן בתפילות ראש השנה.

מצד אחד היה איש צדיק ומבוגר בעל זקן לבן וארוך, כמו שצריך לפי ההלכה, אך בעל קול זוועתי של צפרדע,
ומצד שני היה בחור צעיר ומגולח, השבאבניק של העיירה עם סיפור פה ושם על מעשיו בעזרת הנשים, אך עם קול כנור גן עדן נפלא.

נחלקו תושבי העיירה במי להעדיף ופנו לרב המקומי שיכריע בסוגיה הקשה.

חשב וחשב הרב והחליט. הבחור הצעיר והמגולח עם קול הפעמונים הוא יהיה החזן. ומה היה הנימוק?

הנימוק היה שההלכה דיברה על חזן צדיק עם זקן. קודם כל שיהיה חזן, אחכ כל השאר. אבל אם הוא לא חזן, מה זה כבר משנה כל התפאורה מסביב?

מקווה שהבנתם את הנמשל :)

ALEX1234
22-09-2016, 15:28
!!We dont care what other thinks
https://www.youtube.com/watch?v=yT7XYeGemUw

ALEX1234
22-09-2016, 15:37
תפנימו שהארלי זה דרך חיים לא רק אופנוע!
https://www.youtube.com/watch?v=bZsGXasR8zU

MasterOz
22-09-2016, 15:55
זה מעניין, בערוץ הרשמי של סוזוקי ביוטיוב, אין סרטים על הקרוזר M109R
אני שואל את עצמי, למה?
אני עונה לעצמי, ככה!
כי אופנועים טובים, לא צריכים יחסי ציבור, הקונים בוחרים לבד,
לא צריך לדחוף להם לפרצוף את המותג ולשכנע אותם לרכוש, הם לא מטומטמים.
הקונים האלו...מבינים ובוחרים לבד את המותג הנכון.

ראייני...חבר שלי מקוריאה (היה גר בטאיוון - עכשיו עומד לחזור) והמועדון שלו.

https://www.youtube.com/watch?v=j_S7yhXSJrM

ALEX1234
22-09-2016, 16:01
אתה עדיין לא מבין. אני לא מנסה לשכנע. !!!!!!We dont care what other thinks

Zvika
22-09-2016, 16:02
חחחחחח
אם יש משהו שמאפיין בעיקר את ההארליסטים זה מה האחרים חושבים עליהם. אחרת היו קונים אופנוע, ולא רק את דרך החיים וכל הבולשיט מסביב.

כנראה שלא הבנת את הנמשל...

ALEX1234
22-09-2016, 16:12
תגיד בולשיט להם:
https://www.youtube.com/watch?v=I7mrxcRq60A

MasterOz
22-09-2016, 16:13
אם רק היתה לחובבי הארלי, את הסבלנות להקשיב...

https://www.youtube.com/watch?v=2YMwwYHOiHg

levil
22-09-2016, 16:40
זהו, שושנה מוכתר בזאת כטרול הארלי והארלי-ספאמר.

Dresdner
22-09-2016, 17:13
זה מעניין, בערוץ הרשמי של סוזוקי ביוטיוב, אין סרטים על הקרוזר M109R
אני שואל את עצמי, למה?
אני עונה לעצמי, ככה!
כי אופנועים טובים, לא צריכים יחסי ציבור, הקונים בוחרים לבד,
לא צריך לדחוף להם לפרצוף את המותג ולשכנע אותם לרכוש, הם לא מטומטמים.
הקונים האלו...מבינים ובוחרים לבד את המותג הנכון.

ראייני...חבר שלי מקוריאה (היה גר בטאיוון - עכשיו עומד לחזור) והמועדון שלו.

https://www.youtube.com/watch?v=j_S7yhXSJrM

מזכיר לי את התקופה שבישראל היה רכב יפני אחד בשם DL שהישראלים קנו בלי וכתוצאה מזה כולם חשבו שסובארו זה יצרן גדול והרכבים שלהם משהוא משהוא.

תוציא את הראש מהשלולית שאתה גר בה, הארלי דווידסון יצרן גדול עם 240000 יחידות בשנה וזה מבלי שיש להם אופנועים עם מנוע קטן או קטנועים, הם מכרו יותר מבמוו ועוד הרבה אחרים, סוזוקי לא מתקרבים למכירות שלהם והM109R אם תשים על גראף תצטרך זכוכית מגדלת כדי לראות משהוא
אז להגיד "כי אופנועים טובים לא צריכים יחסי ציבור, הקונים בוחרים לבד" זה מאד יחסי וביחס להארלי זה טיפה בים

חחח
22-09-2016, 17:20
!!We dont care what other thinks
https://www.youtube.com/watch?v=yT7XYeGemUw

תפנימו שהארלי זה דרך חיים לא רק אופנוע!
https://www.youtube.com/watch?v=bZsGXasR8zU

אתה עדיין לא מבין. אני לא מנסה לשכנע. !!!!!!We dont care what other thinks

:biggrin-new:

תגיד בולשיט להם:

למה?
כי הם הכי קשוחים שיש וירביצו לו?

אני בעצמי גם תמיד טוען שמי שיותר חזק תמיד צודק.

אפשר להגיד על חובבי הארלי הרבה דברים.
אבל לבקש מהם סבלנות להקשיב לדושבאג המתבכיין הזה זה קצת מוגזם.

למרות שאני בכלל בספק אם הם יכולים לשמוע משהו...
עם כמות הרעש של המפלטים שלהם, אני בספק אם מישהו מהם עובר בדיקת שמיעה.

וזה עוד בלי לדבר על בידוד הרעשים המדהים של סיר טפלון על הראש...

lokimonster
22-09-2016, 17:26
https://youtu.be/I3J5VWr6lvM

strelok89
23-09-2016, 02:32
http://m.watchcartoononline.com/south-park-season-13-episode-12-the-f-word-2

אני אניח את זה כאן וזה די מסכם את השרשור.
שושני אל תרביץ לי

MasterOz
23-09-2016, 08:17
...תוציא את הראש מהשלולית שאתה גר בה, הארלי דווידסון יצרן גדול עם 240000 יחידות בשנה וזה מבלי שיש להם אופנועים עם מנוע קטן או קטנועים, הם מכרו יותר מבמוו ועוד הרבה אחרים, סוזוקי לא מתקרבים למכירות שלהם והM109R אם תשים על גראף תצטרך זכוכית מגדלת כדי לראות משהוא
אז להגיד "כי אופנועים טובים לא צריכים יחסי ציבור, הקונים בוחרים לבד" זה מאד יחסי וביחס להארלי זה טיפה בים

זה בסדר גמור להיות בשלולית...לא זכור לי ולא ראיתי במה שכתבתי,
אף מילה על מתח מכירות ומי החברה היותר גדולה או מוכרת.
זה שכולם קונים בשר בסופר-מרקט, לא עושה אותו לקניה הנכונה.
זה שמיליארד סינים קונים אופניים בסין, לא אומר שאלו האופניים הטובים בעולם.
מבחינתי, מתח מכירות זה דבר נפלא, זה לא אומר שזה המוצר הנכון.
יתרה מזאת, מתח המכירות של הארלי, רק מעיד שהם אלופי העולם בשיווק.
רק על זה מגיע להם מחיאות כפיים...והרבה.
אבל בוא לא נשכח לרגע קט קטון...כסף זה לא מדד לאיכות,
כמו המותג הזה, שממש מלא כסף...עלה חזרה אחרי נפילה,
מליוני אמריקאים מעריצים שלו, אבל בעיניי וגם בעיניי עוד כמה בעולם...
הוא רחוק מלהיות הדבר הנכון.
רגע, לא התכוונתי להארלי....התכוונתי לדונאלד טרמפ.
עכשיו, תן לצלול בשלולית בשקט, חלקים יפנים מחלידים פחות מאמריקאים.

השושנים
23-09-2016, 08:20

עוד אחד שבטוח שבגלל שהוא רוכב הרבה ומפרסם בלוג השמש זורחת לו מהתחת...

Dresdner
24-09-2016, 02:43
זה בסדר גמור להיות בשלולית...לא זכור לי ולא ראיתי במה שכתבתי,
אף מילה על מתח מכירות ומי החברה היותר גדולה או מוכרת.
זה שכולם קונים בשר בסופר-מרקט, לא עושה אותו לקניה הנכונה.
זה שמיליארד סינים קונים אופניים בסין, לא אומר שאלו האופניים הטובים בעולם.
מבחינתי, מתח מכירות זה דבר נפלא, זה לא אומר שזה המוצר הנכון.
יתרה מזאת, מתח המכירות של הארלי, רק מעיד שהם אלופי העולם בשיווק.
רק על זה מגיע להם מחיאות כפיים...והרבה.
אבל בוא לא נשכח לרגע קט קטון...כסף זה לא מדד לאיכות,
כמו המותג הזה, שממש מלא כסף...עלה חזרה אחרי נפילה,
מליוני אמריקאים מעריצים שלו, אבל בעיניי וגם בעיניי עוד כמה בעולם...
הוא רחוק מלהיות הדבר הנכון.
רגע, לא התכוונתי להארלי....התכוונתי לדונאלד טרמפ.
עכשיו, תן לצלול בשלולית בשקט, חלקים יפנים מחלידים פחות מאמריקאים.

רשמת שאופנועים טובים נמכרים בלי צורך בשיווק והבאת דוגמא לאופנוע שבהשוואה לאופנועים שבאמת הצליחו כמעט ולא נמכר.
אני לא אוהב אופנועים של הארלי (לפחות את רובם) אבל מרכיבה עליהם אני מבין ממה אנשים מתלהבים מהם, יש בהם איכות רכיבה מסוג אחר, אני לא יקנה אחד נכון להיום אבל הרוב כאן משמיצים משהוא שלא רכבו עליו מעולם.

שעיר בגב"ב
24-09-2016, 08:25
דרסדנר אתה צריך ללמוד להפריד
עיקר ותפל, הרוב פה משמיצים את השטיפת מוח של שושני.

קסד
24-09-2016, 10:32
תגיד בולשיט להם:

:biggrin-new:
למה?
כי הם הכי קשוחים שיש וירביצו לו?

לא.
כי הם הכי קונפורמיסטים שיש.
עם קוד לבוש קפדני והירארכיה חברתית של צבא.

להקיא עליהם שכך הם מבזים את הרוח החופשית.

השושנים
24-09-2016, 12:03
צביקה מסתיר ברשותו את רשימת הכלים הכי אמינים שפורסמה לאחרונה
לדעתי עם קצת לחץ פיזי מתון מכם הוא יפרסם אותה...יש הפתעות. - רן

השושנים
24-09-2016, 12:06
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/14390937_10154443992293548_7420077014829870131_n.j pg?oh=6a5515a57423c6139c5e8876c489fe36&oe=5883AB3C&__gda__=1482949881_33f61905c8056e3987e0ee74e51112f 2

קסד
24-09-2016, 12:09
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/14390937_10154443992293548_7420077014829870131_n.j pg?oh=6a5515a57423c6139c5e8876c489fe36&oe=5883AB3C&__gda__=1482949881_33f61905c8056e3987e0ee74e51112f 2

זו תמונה חלקית
הגוצי עם 43 במקום הראשון

השושנים
24-09-2016, 12:58
ארתור דייוידסון,
הבעלים והמייסד של מותג האופנועים "הארלי דייוידסון", מת ומגיע לגן-עדן.
בשערי הכניסה פוגש אותו המלאך האחראי ואומר לו:
"בגלל שהיית אדם טוב והאופנועים שלך שינו את העולם, אתה ראוי לבחור לצד מי תבלה בגן-עדן".
ארתור דייוידסון חושב קצת ואומר "אני רוצה לבלות קצת עם אלוהים".
המלאך עולה איתו למעלה, אל פסגת גן העדן, ומכניס אותו לחדרו של אלוהים.
כשהוא נכנס, אלוהים מזהה אותו ואומר "אז אתה הבחור שהמציא את אופנועי ההארלי דייוידסון?"
"כן, זה אני..", אמר ארתור.
"מה הביג דיל להמציא משהו לא יציב, שרק עושה רעש?"
"סלח לי, אלוהים, אבל אתה לא זה שהמציא את האישה?", שאל ארתור.
"אה, כן...", ענה אלוהים.
"אז אם אנחנו כבר מדברים, מקצוען למקצוען, יש פגמים רציניים ביצור של ההמצאה שלך:
1. יש חוסר עקביות מחריד בין הדגמים בחלק הקדמי.
2. יש נטיה להגיע לרעשים נוראיים במהירויות גבוהות.
3. האיזור האחורי נוטה להיות רך מדי עם השנים ולא שומר על יציבות.
4. הכניסה קרובה מדי לאיזור הפליטה.
5. הוצאות התחזוקה פשוט לא אנושיות.
"הממ", תהה אלוהים, "יתכן שיש אמת בדבריך. המתן רגע".
אלוהים הלך למחשב העל שלו, הקליד כמה אותיות וחיכה לתוצאות.
המחשב הדפיס נייר ואלוהים לקח אותו לידיו וקרא.
"ובכן, יתכן וההמצאה שלי מלאת פגמים", אמר אלוהים לארתור,
"אבל לפי הנתונים הסטטיסטיים שאני רואה כאן, יותר גברים רוכבים על ההמצאה שלי מאשר על ההמצאה שלך".

levil
25-09-2016, 08:37
שמישהו יחסום אותו.

lokimonster
25-09-2016, 08:39
ולחשוב שאתמול רכבתי איתו (שושנים).
:cheers2:

MasterOz
25-09-2016, 12:30
דרסדנר אתה צריך ללמוד להפריד
עיקר ותפל, הרוב פה משמיצים את השטיפת מוח של שושני.

מה שהוא אמר...:number1:

צביקה מסתיר ברשותו את רשימת הכלים הכי אמינים שפורסמה לאחרונה
לדעתי עם קצת לחץ פיזי מתון מכם הוא יפרסם אותה...יש הפתעות. - רן

אני מסתפק בזה שהיפנים מתקלקלים פחות מהאמריקאים.

..."ובכן, יתכן וההמצאה שלי מלאת פגמים", אמר אלוהים לארתור,
"אבל לפי הנתונים הסטטיסטיים שאני רואה כאן, יותר גברים רוכבים על ההמצאה שלי מאשר על ההמצאה שלך".

לא שיש לי בעיה עם התחרות, אבל לדעתי, אם אלוהים יחשב שוב...נכון להיום...
יש יותר משתמשים להמצאה של ארתור דיווידסון - תחשוב על זה שושנים,
יש רוכבים שחושבים שהם גברים, יש רוכבים שיודעים שהם בצד השני...ויש רוכבות,
אישית, אמשיך להיות חבר שלך, לא משנה לאיזו קבוצה תבחר להשתייך.
מבטיח!

השושנים
25-09-2016, 12:53
מצטער מאסטר יש לך מילה של "עמידר"....

https://www.youtube.com/watch?v=q2sOvczkJtA

lokimonster
25-09-2016, 12:56
רן ומאסטר (שאתמול התחבא כמו ארנב בבית של מיץ פטל )
לשתיכם יש מילה של אוץ לי גוץ לי.
אירגנתי מצלמה צוות ומישהו שיערוך את הסרטון של ההתערבות.
לבנתיים אף אחד לא עומד במילה שלו!!!!!

MasterOz
25-09-2016, 13:14
שושנים ולוקי...
אל תערבבו מין בשאינו מינו.
אין קשר בין האשכול הזה לבין ההתערבות (באשכול אחר)
לכן, הסטת הנושא למקומות אחרים,
רק עוזרת לי להוכיח את הנקודה שאליה נקלע האשכול הזה שלא באשמתו...

דרך אגב, שושנים...קבע תאריך יעד, עמוד בו...רק אז תהיה לך זכות דיבור,
נכון לעכשיו, אין לך שום יתרון, אז - אל יתהלל חוגר כמפתח.

lokimonster
25-09-2016, 13:20
מאסטר תזהר שלא נמשוך לך בזקן ויותר חשוב שלא תישן על הבטן.

ALEX1234
25-09-2016, 15:46
harley davidson vr1000

https://www.youtube.com/watch?v=iGw442RHyo4

MasterOz
25-09-2016, 17:24
דקה 0:57 גאוני!!!
תיבת פיוזים...נגישה מאוד,גם לגשם וצינור מים.
אין...חברת הארלי דיווידסון שולטטטטטטטתתתת111!!!
נו טוב, זה ממילא רק למרוצים.
(עברתי על חוקי הפורום)

קסד
25-09-2016, 18:13
אנשים שקונים הארלי חוזרים לסוכנות לאחר כמה ימים בתלונות על קירקושים מהמנוע.
"הכל פרפקט" אומרים להם "הוא תוכנן ככה"

https://www.youtube.com/watch?v=bAsWcrj_Y5c&t=7m10s

השושנים
11-11-2016, 08:33
https://www.youtube.com/watch?v=7Y_NU_OUwvk

YaronNahum
11-11-2016, 09:56
אנשים שקונים הארלי חוזרים לסוכנות לאחר כמה ימים בתלונות על קירקושים מהמנוע.
"הכל פרפקט" אומרים להם "הוא תוכנן ככה"

https://www.youtube.com/watch?v=bAsWcrj_Y5c&t=7m10s
התבלבלת, התלונות הן על חוסר קירקושים

ALEX1234
13-11-2016, 18:01
https://www.youtube.com/watch?v=egMWlD3fLJ8

השושנים
20-11-2016, 11:08
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14925763_10154720335754626_6080947942450514722_n.j pg?oh=f08451d0ecc8a285eea3a309a94cd5a2&oe=58B79BF6