מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : קטנוע 3 גלגלים בטיחותי יותר ? האם מתאים לרוכבת חדשה וצעירה?

rnnd
02-09-2016, 10:53
ביתי רוצה לעשות רישיון נהיגה דו גלגלי, כאשר היא בעלת רישיון נהיגה ברכב כ 4 שנים, התלבטות קשה של ההורים, להגיע מפתח תקווה לעתידים כל בוקר עם כלל התנועה הצפופה , הרי זהו פתרון ראוי.

חשבנו אייך לבנות פתרון הכי בטיחותי שיש ורעיון של קטנוע 3 גלגלים עלה כאפשרות ראויה ואיכותית.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם ?

השושנים
02-09-2016, 11:01
להסתובב על הכביש זה לא בטוח ולא משנה על מה את נוסעת, אופנוע, תלת,
רכב, משאית או אוטובוס.

יש המון סוגי תקלות שעלולות לפגוע ברוכב.

לתלת יש יתרון מסוים ביציבות, בכביש רטוב, אבל הוא לא חף מסכנות.

חבר טוב שלי התהפך עם תלת ונאלץ לעזוב את תחום הדו"ג בגלל התאונה.

לרוכב מיומן אין כמעט הבדל בין תלת לדו להפך.

אם את רוצה להגן טוב יותר על הבת, תממני לה קורס רכיבה מתקדמת באופן פרטי לפחות פעם בשנה בשנים הראשונות.

אופנוע זה מסוכן וניהול סיכונים נכון, מיומנות וראש גדול, מצמצמת נזקים אבל אין ביטוח או ביטחון בכלום.

מצטער שאני שופך עליך מים קרים אבל זה המצב. - רן

קסד
02-09-2016, 11:12
תמיר סבור שלא. (http://myinnova125i.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html)
שאר העולם סבור שכן. (מלבד שושני, אבל הוא סתם אוהב להיות פרובוקטיבי ולעצבן)

מעניין באמת לקרוא סטטיסטיקה של אחוז תאונות של רוכבות מתוך סך הרוכבות לעומת הרוכבים, לפי פילוח נפח מנוע.

אם אתה מעוניין לכלוא אותה בכלוב בטיחות תקנה לה כזה (http://www.themarker.com/dynamo/1.3054337).
(בעצם אל! הם לא עומדים במבחני הריסוק לפי הכתבה)

בקיצור קנה לה מעיל, מגיני ברכיים ונעליים כמו כל רוכבת (ורוכב) ואל תדאג יותר מדי.

השושנים
02-09-2016, 11:25
תמיר סבור שלא. (http://myinnova125i.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html)
שאר העולם סבור שכן. (מלבד שושני, אבל הוא סתם אוהב להיות פרובוקטיבי ולעצבן)

מעניין באמת לקרוא סטטיסטיקה של אחוז תאונות של רוכבות מתוך סך הרוכבות לעומת הרוכבים, לפי פילוח נפח מנוע.

אם אתה מעוניין לכלוא אותה בכלוב בטיחות תקנה לה כזה (http://www.themarker.com/dynamo/1.3054337).
(בעצם אל! הם לא עומדים במבחני הריסוק לפי הכתבה)

בקיצור קנה לה מעיל, מגיני ברכיים ונעליים כמו כל רוכבת (ורוכב) ואל תדאג יותר מדי.

קסד רעי כאח לי, קח את כל מכלול התאונות שבהם מעורבים כלים דו"ג.
עכשיו סנן באיזה מהם הייתה תוספת גלגל משנה את התמונה ותקבל אחוז קטן מאד.

עכשיו תחליט אם יחסי ציבור שמנסים למכור תלת כאופנוע בטוח באמת מצדיקים את זה.

אגב מעולם הבנת הנקרא לא הייתה הבעיה שלך, מה קרה עכשיו?

duadi
02-09-2016, 11:30
אני עם שושנים, גלגל נוסף לא מוסיף כלום מבחינת בטיחות לפי דעתי, ההפך הוא מקשה את התמרון עם הקטנוע.
פות"ש, הייתי מציע מה שהשושנים הציע, וזה קורס רכיבה שיקנה ביטחון, שליטה ויכולות תמרון,
כמובן שגם ציוד רכיבה איכותי.

קסד
02-09-2016, 11:34
הופה, נשחטת פה פרה קדושה.
אז מה שאתם אומרים בעצם שיבואני התל"ג הרוויחו מגופים ערכאים כמו המשטרע, בזק, מד"א וכ"'ו שמאמינים בבטיחות של התל"ג ?

השושנים
02-09-2016, 11:42
רכב, משאית או אוטובוס. עד כאן משהו לא נכון?

יש המון סוגי תקלות שעלולות לפגוע ברוכב. ופה?

לתלת יש יתרון מסוים ביציבות, בכביש רטוב, אבל הוא לא חף מסכנות. הדגשתי להבנה קלה יותר.

חבר טוב שלי התהפך עם תלת ונאלץ לעזוב את תחום הדו"ג בגלל התאונה. עובדה!

לרוכב מיומן אין כמעט הבדל בין תלת לדו להפך. קח את מי שאתה מחשיב כרוכב טוב ונסה אייתו.

אם את רוצה להגן טוב יותר על הבת, תממני לה קורס רכיבה מתקדמת באופן פרטי לפחות פעם בשנה בשנים הראשונות.

אופנוע זה מסוכן וניהול סיכונים נכון, מיומנות וראש גדול, מצמצמת נזקים אבל אין ביטוח או ביטחון בכלום.

אחרי יום חמישי ובילוי הערב אני מבין שקשה לכולם השתדלתי לעזור.

duadi
02-09-2016, 11:57
רכב, משאית או אוטובוס.

יש המון סוגי תקלות שעלולות לפגוע ברוכב.

לתלת יש יתרון מסוים ביציבות, בכביש רטוב, אבל הוא לא חף מסכנות.

חבר טוב שלי התהפך עם תלת ונאלץ לעזוב את תחום הדו"ג בגלל התאונה.

לרוכב מיומן אין כמעט הבדל בין תלת לדו להפך.

אני חולק עליך בנושא של כביש רטוב.
מה קורה אם אתה עולה על כביש רטוב/כתם שמן עם הגלגל האחורי והוא מאבד אחיזה?
אתה מתהפך כמו גדול.

השושנים
02-09-2016, 12:05
אני חולק עליך בנושא של כביש רטוב.
מה קורה אם אתה עולה על כביש רטוב/כתם שמן עם הגלגל האחורי והוא מאבד אחיזה?
אתה מתהפך כמו גדול.
אני לא יודע את התשובה, אבל באותם נסיבות גם דו"ג היה מחליק.

השושנים
02-09-2016, 12:08
אולי זה ייתן תשובה?

https://www.youtube.com/watch?v=1YhBURPbQZY

השושנים
02-09-2016, 12:13
או כאן?

http://www.motorcycle.com/manufacturer/two-wheels-good-three-wheels-better-17921.html

rider
02-09-2016, 12:26
בתור מישהו שרכב על דו-גלגלי ותלת גלגלי, התלת בטיחותי יותר!
הוא מספק בלימה טובה יותר ואחיזת כביש טובה יותר.

Eladnh
02-09-2016, 12:38
אני נוהג על דו גלגלי 6 שנים היה לי מספר קטנועים דו גלגלים
כרגע אני 3 חודשיים עם תלת לפי דעתי ואיך שאני מרגיש זה שהתלת זה בלוף אחד גדול להוציא יותר כסף ונראה יותר מרשים, בפועל הוא יותר כבד ומי שפחות בעל ניסיון זה יותר קשה לתמרן בהתחלה עד שמתרגלים

נעם 1
02-09-2016, 13:42
האמת בעיני המתבונן, וכאן זה נכון שבעתיים.
לא מצאתי נתונים מבוססים לכאן או לכאן. אבל אפשר להניח:
בתאונות מעורבות אין משמעות למספר הגלגלים תחת הרוכב. למיטב זכרוני, אלה הן כ 1/3 מתאונות הדו"ג.
מי יודע כמה תאונות עצמיות, שהן לרוב החלקה כתוצאה מאבדן אחיזה, שהן למיטב זכרוני כ 2/3 מתאונות הדו"ג, היו נמנעות ע"י גלגל נוסף קדימה? מי יודע כמה תאונות עצמיות אינן תלויות במספר הגלגלים קדימה?

בשורה התחתונה, לטעמי, השושנים צודק ואין משמעות בטיחותית אמתית לגלגל הנוסף.

איללכא...וסובבו בגז

mudale222
02-09-2016, 14:18
מה שהייתי רוצה שיעשו (וזה מאוד קל ומאוד מדיד), זה מבחני הלימה..
שמים אותו מול דוג רגיל עם איביאס ביבש ורטוב, באותה מהירות ולראות אם יש לו יתרון. האמת שזה מפתיע אותי שלא בדקו את זה. זה מבחן ממש קל ומתבקש. נראה לי שלא יהיה לו שום יתרון.

קסד
02-09-2016, 14:39
אני רוצה את הקביעה הזו רשמית.
משהו בסיגנון -

מגזין האופנועים הגדול בישראל Fullgaz קבע -
תל"ג אינו בטיחותי יותר מדו"ג
(ותמיר צדק https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fsmileys.emoticonsonly.com%2Femotic ons%2Fb%2Fbow_down_before_you-960.gif&f=1)

ilang
02-09-2016, 14:55
התלת גלגלי נמכר טוב באירופה.( צרפת אנגליה.)
עונה על צורך של להיות בטוח יותר. טובים שלישיה מיזוג..
ולי הוא תמיד מזכיר לפני הרבה שנים את התלת קופסא של הדואר, או התלת של חלוקת נפט. ראה גבעת חלפון..
" איזה אינטרס יש להם לבוא לכאן"

השושנים
02-09-2016, 15:51
אני רוצה את הקביעה הזו רשמית.
משהו בסיגנון -

מגזין האופנועים הגדול בישראל Fullgaz קבע -
תל"ג אינו בטיחותי יותר מדו"ג
(ותמיר צדק https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fsmileys.emoticonsonly.com%2Femotic ons%2Fb%2Fbow_down_before_you-960.gif&f=1)

יש לך את זה ביותר מתגרה?

קסד
02-09-2016, 15:59
יש לך את זה ביותר מתגרה?

תקרא את מה שחבר מערכת מכובד ומוערך כתב. לא אני.

בשורה התחתונה, לטעמי, ...אין משמעות בטיחותית אמתית לגלגל הנוסף.

איללכא...וסובבו בגז

השושנים
02-09-2016, 16:03
כל אחד וטעמו האישי. אין אחריות.

קסד
02-09-2016, 16:05
אתה טוען שחברי מערכת פולגז הגיעו למעמדם הרם בגלל טעמם האישי והסובייקטיבי?

השושנים
02-09-2016, 16:11
אתה טוען שחברי מערכת פולגז הגיעו למעמדם הרם בגלל טעמם האישי והסובייקטיבי?

למעט אביעד שהוא אל כל יכול (בדיחה), כולם בשר ודם ורשאים להביע גם דעה אישית, לפחות עד לאחרונה כשבדקתי.

קסד
02-09-2016, 16:18
אני רוצה תשובה! בתכלס. לכאן או לשם. לשאלה הראשונה בכותרת הדיון. ושתהיה מקצועית ומנומקת ולא לטעמו האישי של חרטא דהו
כשתהיה תשובה כזו אני אחליט אם היא לטעמי האישי.

עד אז איללא ליכא סאקרז וואנאביז

levil
02-09-2016, 17:15
תלת שמת, אין על קוואד.

https://www.youtube.com/watch?v=j127RX9S7vw

השושנים
02-09-2016, 18:34
אני רוצה תשובה! בתכלס. לכאן או לשם. לשאלה הראשונה בכותרת הדיון. ושתהיה מקצועית ומנומקת ולא לטעמו האישי של חרטא דהו
כשתהיה תשובה כזו אני אחליט אם היא לטעמי האישי.

עד אז איללא ליכא סאקרז וואנאביז

אני לא חושב שיש אחת כזו, בדיוק כמו שאין תשובה חד משמעית איזה קסדה בטוחה יותר.

miki
02-09-2016, 21:12
בתור מישהו שרכב על דו-גלגלי ותלת גלגלי, התלת בטיחותי יותר!
הוא מספק בלימה טובה יותר ואחיזת כביש טובה יותר.
מסכים.
יש לנו בעבודה תלת של פיאג'ו רכבתי עליו כמה פעמים במצבים שאופנוע רגיל היה מאבד אחיזה ואני מניח בועט את רוכבו (בכביש מלא חול וחצץ גרוס דק דק) . לדעתי התלת סלחני יותר מאופנוע רגיל בעל 2 גלגלים. בל נטעה, גם תלת יכול להתהפך, הוא לא חסין מהתהפכות ואיבוד אחיזה.
מאידך, אופנוע (תלת ודו"ג ) תמיד יהא כלי מסוכן, לא בהכרח בגלל הרוכב, אלא בגלל הנהג הישראלי שעסוק בהכל חוץ מאשר בנהיגה. אצלנו התרסקו אנשי שטח על תלתים, לא באשמתם אלא בגלל נהגים שפתאום משום מקום בא להם לבצע פניית פרסה או לפנות לצדדים בנתיב שמיועד להמשיך ישר ולהפך. כל מי שרוכב אצלנו בעבודה חייב לעבוד אופנוען מאומן. כפי שנאמר לא אחת: מי שעולה על אופנוע מן הראוי שיעשה קורס רכיבה המקנה תובנות רבות לרכיבה בטוחה מעט יותר בג'ונגל התעבורתי הישראלי.

shushu
02-09-2016, 21:47
שמע,
רכבתי על תלת גלגלי 27 אלף קילומטר ואלו המסקנות שלי:

על גביש רטוב מורגש היטב היתרון של עוד גלגל מקדימה, גם אם שניהם מאבדים אחיזה התחושה עדייו יציבה מספיק כדי להשתלט בזמן.

בכביש יבש בפניות חדות ופחות הפורנט נותן ביטחון מלא.

על סמך הניסיון שלי התלת גלגלי הרגיש לי בטוח יותר ולדעתי לרוכבת מתחילה שמחפשת בעיקר ביטחות זה בהחלט יכול להתאים.

בנוסף לקורס רכיבה מתקדמת כמובן.

מנהג דביל זה לא יציל אותה אבל בהחלט ישאיר אותה יציבה ויתן הרגשת בטחון.

קסד
03-09-2016, 10:03
אני לא חושב שיש אחת כזו, בדיוק כמו שאין תשובה חד משמעית איזה קסדה בטוחה יותר.

תכף תגלה לי שסנטה קלאוס לא קיים ואין באמת פיית שיניים.
אתה רוצה לומר לי שתעשיה שלמה של ליין אופנועים בטוחים מתבססת על טיעונים מצוצים מהאצבע?
(יש לי דוגמאות למקרים כאלה בתחומים אחרים אבל זה כבר לעוף)

השושנים
03-09-2016, 10:11
אתה מנסה לקבל תשובה שאין עליה תשובה של כן ולא.

חלק מהמשתמשים מדווחים על הרגשה בטוחה יותר, חלק מהממצאים
מצבעים על כלי בטוח יותר אבל אף אחד לא טוען זאת בוודאות.

אני מניח שהתשובה היא באמצע אבל לא אני ולא אף אחד אחר מוסמך
לקבוע, כאישיות אינטרנטית ידועה אני בטוח שתדע להגיע למבחיני דרכים
ומאמרים מקצועיים שיתנו לך תשובה טובה יותר.

ואלה שנמצאים פה יכולים לתרום מניסיונם הדל והצנוע לאימא שמודאגת
בצדק.

תשובות מעבדה, רק במעבדה!

rider
03-09-2016, 10:51
למען הבדיקה אני מוכן לבוא להשוואה אל מול נקסוס 500 בבדיקת מרחקי בלימה.
זה יהיה נחמד אם יתנדבו בעלי MP3 מול X-EVO

כדי להוכיח שיותר שטח מגע של צמיגים יספק בלימה טובה יותר.

Paz
03-09-2016, 10:55
מבחינה בטיחותית, לדעתי קטנוע עם גלגלים בקוטר גדול (17 אינץ), מערכת ABS, כמובן מיגון מתאים וקורס.

קסד
03-09-2016, 11:27
אתה מנסה לקבל תשובה שאין עליה תשובה של כן ולא.

חלק מהמשתמשים מדווחים על הרגשה בטוחה יותר, חלק מהממצאים
מצבעים על כלי בטוח יותר אבל אף אחד לא טוען זאת בוודאות.

אני מניח שהתשובה היא באמצע אבל לא אני ולא אף אחד אחר מוסמך
לקבוע, כאישיות אינטרנטית ידועה אני בטוח שתדע להגיע למבחיני דרכים
ומאמרים מקצועיים שיתנו לך תשובה טובה יותר.

ואלה שנמצאים פה יכולים לתרום מניסיונם הדל והצנוע לאימא שמודאגת
בצדק.

תשובות מעבדה, רק במעבדה!

אני חולק על דעתך. ושולל את ההקבלה שלך לבטיחות קסדות.
אם כבר הקבלה אז להריון. אין חצי הריון. התשובה לשאלה - "האם תלת בטוח יותר מדו" צריכה להיות "כן" או "לא"
תבין, בתור קורא ממוצע (של מבחני דרכים בפולגז) קיבלתי את התשובה "כן" כאקסיומה. היא נראתה לי הגיונית. (לטעמי כמו שקראת לזה)
כעת כשצצים קולות של "לא בטוח" ו"אולי" ו"תלוי" מבחינתי זה לא.
כשזה נאמר אני מוכן ללכת לקראתך ובאמת לפרק את השאלה לסעיפים (כמו שהציעו פה לא פעם בדיון) למשל
- מרחק עצירה.
- שמיניות
- מהירות מקסימלית ברדיוס סיבוב.
וכ'ו, אנא עארף מה אני רוכב מקצועי? שקברניטי האתר והכל יכול יענו על השאלות האלה :biggrin:
אני בכלל לא יודע אם יש היגוי הפוך בתלתים.

אני מעריך את ניסיונם של כותבים פה אך צריך לזכור שרמת הניסיון והרכיבה שלהם הוא משתנה לא קבוע, ומאד סוביקטיבי.
המשפט "אני מרגיש בטוח/לא בטוח יותר" עם כל הכבוד לאומר אותו לא מחזיק מים במבחני מעבדה.

השושנים
03-09-2016, 11:34
מצאת בפורום בחו"ל תשובה חד משמעית?
חב' הביטוח בחו"ל מצמצמות במחיר הביטוח למי שרוכב על תלת?
מצאת מבחני ריסוק/תאונה/בטיחות בחו"ל?
השוואה של היתרונות מול החסרונות בתלת?

יש לי הרגשה שהעמימות הזו, שגורמת לכולם אי נוחות, בכל זאת נוחה למישהו...

Yigal
03-09-2016, 11:59
תלת אופן נחשב בטוח יותר, בכך אין ספק, עם אופנוע אתה יכול לאבד קדמי בשנייה על מים שמנוניים, בתלת זה לא, עם אופנוע אתה מאבד אחורי על חצץ נהג מיומן ישתלט נהג פחות מיומן עלול לבלום או להטות כידון בפניקה.
אם אני לא טועה ניתן לרכב על תלת היום באנגליה עד נפח מסויים עם רשיון רכב קיים.

ביקורת מלאת תשבוחות על דגם העל של ה3 גלגלים באשר הם - http://www.cycleworld.com/2014/07/07/2015-piaggio-mp3-500-abs-first-ride-three-wheel-scooters-review-photos

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

o^2
03-09-2016, 12:32
מצאת בפורום בחו"ל תשובה חד משמעית?
חב' הביטוח בחו"ל מצמצמות במחיר הביטוח למי שרוכב על תלת?
מצאת מבחני ריסוק/תאונה/בטיחות בחו"ל?
השוואה של היתרונות מול החסרונות בתלת?

יש לי הרגשה שהעמימות הזו, שגורמת לכולם אי נוחות, בכל זאת נוחה למישהו...

אחת הבעיות בהשוואה שבתלת יש המון ווריאציות.
לי יצא לרכב על אחד שהרגיש לי זהה לחלוטין לקטנוע דו"ג (הוא גם לא יכל לעמוד ללא ג'ק).

וכמובן שיש את הקצה השני של תלת מאוד רחבים (כמעט רכב קטן) , אלו לדוגמא נראים יותר בטוחים מבחינת יציבות \ החלקות \ נפילות :
https://www.youtube.com/watch?v=PO2_nH0CPZk
https://www.youtube.com/watch?v=KNsdE6Qb_-E
https://www.youtube.com/watch?v=FqEToWJCtuA

אבל לטעמי הם כבר מאבדים את הרעיון של כלי זריז וקטן (מישהו אמר אופנועי קסטום מוגזמים?)

rnnd
03-09-2016, 12:35
שמחתי שהפוסט מעניין והתעורר דיון איכותי, אני חשבתי כמו שכתבו אחרים, טובים ה 3 מ 2 ולכן חשבתי לרכוש לביתי תלת במקום דו
כמובן שביגוד מתאים קסדה כפפות מגינים וקורסים

חושב כמו שכתבו אחרים שמבחן השוואתי יכול מאוד לעזור

Yigal
03-09-2016, 13:06
שמחתי שהפוסט מעניין והתעורר דיון איכותי, אני חשבתי כמו שכתבו אחרים, טובים ה 3 מ 2 ולכן חשבתי לרכוש לביתי תלת במקום דו
כמובן שביגוד מתאים קסדה כפפות מגינים וקורסים

חושב כמו שכתבו אחרים שמבחן השוואתי יכול מאוד לעזור

אל תשכח ציוד חורף איכותי, אובדן הריכוז מרטיבות או קור גרוע כמו להיות שיכור.

rnnd
03-09-2016, 13:50
בתור רוכב על ליטר בשותפות עם בת זוגתי, יש ציוד מלא כך שלא תהיה בעיה עם הבת שלנו

נתקדם בשלב ראשון עם הרישיון (AI אוטומאטי ) ואז נראה לגבי הרכישה

אביעד אברהמי
03-09-2016, 15:42
תלת-גלגלי, כזה עם 2 גלגלים מלפנים, מספק 2 יתרונות בטיחותיים ברורים:
1. אחיזה גבוהה יותר בפניות וסיכוי הרבה יותר נמוך לאבד קדמי ולהחליק.
2. אחיזה משמעותית גבוהה יותר בבלימה, עם ערך מוסף חשוב של סיכוי קטן יותר לאבד יציבות של הקדמי וליפול, וגם סיכוי משמעותית קטן יותר ליפול בגלל נעילת בלם קדמי (שכאמור, לא ננעל כל כך בקלות בזכות האחיזה הגבוהה יותר מלפנים).

שני יתרונות אלה הם חד-משמעיים, ואין בעיה להציג את זה במבחן מסודר עם מדידות.

יחד עם זאת, לתלת-גלגלי יש גם חסרונות - היגוי כבד יותר ופרונט רחב יותר משל דו-גלגלי בנפח ובגודל מקבילים.
עריכה: גם תחזוקה יקרה יותר. למשל צמיגים קדמיים. התייחסתי בתגובה רק ליתרונות והחסרונות הדינמיים.

קסד
03-09-2016, 16:04
איך הוא בהפלקות ?

nimi9
04-09-2016, 11:03
2. אחיזה משמעותית גבוהה יותר בבלימה, עם ערך מוסף חשוב של סיכוי קטן יותר לאבד יציבות של הקדמי וליפול, וגם סיכוי משמעותית קטן יותר ליפול בגלל נעילת בלם קדמי (שכאמור, לא ננעל כל כך בקלות בזכות האחיזה הגבוהה יותר מלפנים).

שני יתרונות אלה הם חד-משמעיים, ואין בעיה להציג את זה במבחן מסודר עם מדידות.

יחד עם זאת, לתלת-גלגלי יש גם חסרונות - היגוי כבד יותר ופרונט רחב יותר משל דו-גלגלי בנפח ובגודל מקבילים.
עריכה: גם תחזוקה יקרה יותר. למשל צמיגים קדמיים. התייחסתי בתגובה רק ליתרונות והחסרונות הדינמיים.

+1

בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב כשכבר חשבתי שאף אחד אחר לא עשה לפני. ותודה לחבר המערכת אביעד אברהמי שחסך לי כמה שורות :tongue:

ומוסיף:
אם כסף הוא שיקול משני (או פחות מזה) אז עבור רוכב/ת חדש/ה היתרונות מקבלים משקל גבוה יותר אל מול החסרונות.
זה לא שלתל"ג אין מה להציע לרוכבים טובים ומנוסים בהיבט הבטיחותי, אלא שעבורם הצורך בהם פוחת במידה מה; בזמן שעבור רוכבים חדשים נושאים כמו רכיבה בתנועה והתאמת המהירות אליה, הערכת מרחק בלימה, טכניקת בלימה וכו' הם נקודות תורפה שהיתרונות הנ"ל מחפים עליהן במידה מסויימת, כמו גם כמובן כל מה שקשור בנעילת הגלגל הקדמי, רוכבים מנוסים יותר (לרוב) ידעו לתרגם את הידע והנסיון שלהם להתנהגות שתתאים יותר לתנאי הרכיבה, לרבות כל מה שנוגע להטייה, לבלימה ומה שביניהן.

uriar
04-09-2016, 11:22
על סמך הניסיון שלי התלת גלגלי הרגיש לי בטוח יותר ולדעתי לרוכבת מתחילה שמחפשת בעיקר ביטחות זה בהחלט יכול להתאים.

תרשו לי להסכים עם שושו. רוב ההחלקות והנפילות שלי כרוכב מתחיל היו במהירות נמוכה עד עמידה והיו נמנעות עם תלת. בנוסף אלמנט הביטחון הוא חשוב מאוד בעיקר לרוכב מתחיל גם אם האפקט הוא פסיכולוגי בלבד הוא שווה. לכן ככלי ראשון אולי הוא יותר בטיחותי אבל אחרי שנה שנתיים צריך להעיף אותו לעבור לדו גלגלי אמיטי ולהנות מזריזות ותאוצה שגם הם חשובים לבטיחות.

1. לא קרה לי אף פעם שאיבדתי קידמי בפנייה ואני לא מכיר מישהו שזה קרה לו אם לא ניסה לרכוב על הקצה - כך שזה לא רלוונטי.
2. זה בעיני היתרון היחיד של תל"ג אבל משלמים על זה בהופכי של בלימה - תאוצה...

קסד
04-09-2016, 15:13
משיטוטי במרשתת לא יכלתי להתעלם מההקבלה ללין משין. שזה גלגיליות עזר לרוכבות מתקדמות.
ונשאלת השאלה (שוב, אבל בנוסח אחר מהפלקות) - איך העניין מגיב להשכבות?
אם יש דאמפר בדרך להשענה זה יותר גרוע. כך אומרת אסכולה כזו או אחרת.

גילוי נאות - אני לא נועל ויבראם אצבעות אלא משתמש במשככי NB כשאני מדדה.

Titanius
04-09-2016, 16:59
תרשו לי להסכים עם שושו. רוב ההחלקות והנפילות שלי כרוכב מתחיל היו במהירות נמוכה עד עמידה והיו נמנעות עם תלת. בנוסף אלמנט הביטחון הוא חשוב מאוד בעיקר לרוכב מתחיל גם אם האפקט הוא פסיכולוגי בלבד הוא שווה. לכן ככלי ראשון אולי הוא יותר בטיחותי אבל אחרי שנה שנתיים צריך להעיף אותו לעבור לדו גלגלי אמיטי ולהנות מזריזות ותאוצה שגם הם חשובים לבטיחות.

1. לא קרה לי אף פעם שאיבדתי קידמי בפנייה ואני לא מכיר מישהו שזה קרה לו אם לא ניסה לרכוב על הקצה - כך שזה לא רלוונטי.

אחרי שנה וחצי עם MP3, מחזק את כל מה שכתוב.

shushu
04-09-2016, 20:34

תודה סליחה.
לאבד קידמי על כביש רטוב זה קלאסי...