צפייה בגרסה מלאה : הרכיבה המסורתית למצדה בראש השנה – פרטים
אביעד אברהמי
04-09-2016, 14:41
בערב ראש השנה הקרוב תתקיים הרכיבה המסורתית למצדה, אולם בהתארגנויות ספונטניות ולא בארגון רשמי.
הפרטים כולם:
http://fullgaz.co.il/?p=113129
לדעתי אתם עושים טעות, בעצם הפרסום אתם לוקחים אחריות ומצטיירים כמארגנים, לא משנה כמה תכחישו או תדגישו זה הרושם שיווצר.
הפעם אין גורם שמתאם מול המשטרה, אין מרשלים ואין שום קוד התנהגות, אף אחד לא יעלה במגפון ויתן הסברים, אף אחד לא יציג תוכנית פעולה מול המשטרה שיהיו רגועים ויש לי השערה שבגלל זה חצי ממשטרת התנועה תחכה לכם בדרך, פשוט לא שווה.
nitzann84
05-09-2016, 09:06
צדקנים נמאתסם.
איך הם נתפסים כמארגנים?
עם אתה עושה שייר בפייסבוק לאירוע, אתה נושא באחראיות אליו???
מי שלא רוצה שלא יבוא ויפסיק לקשקש, ליסוע בשוליים ולהתנהג בהתנשאות.
ממש צדיקים פה כולם
צדקנים נמאתסם.
איך הם נתפסים כמארגנים?
עם אתה עושה שייר בפייסבוק לאירוע, אתה נושא באחראיות אליו???
מי שלא רוצה שלא יבוא ויפסיק לקשקש, ליסוע בשוליים ולהתנהג בהתנשאות.
ממש צדיקים פה כולם
תשתה קצת מים קרים ותרגע.
אירוע מצדה היה ועודנו האירוע הגדול ביותר בישראל לאופנועים.
(כל מי שיצעק עכשיו הר בנטל, שיבדוק את עצמו שוב.)
מטבע הדברים יהיו כאלה שיצדדו בו ויהיו כאלה שלא.
בשנתיים באחרונות האירוע קיבל תפנית לא רצויה בגלל הרבה גורמים,
לטעמי בגלל הגודל וחוסר הארגון למרות המאמצים. אין פה חלילה האשמה
או הטלת אחריות אלה עובדה שאומרת שאירוע כזה צריך ארגון ברזל עם תקציב
ומשאבים והמארגנים בצדק משכו ידיהם.
כרגע אנחנו על פרשת דרכים מסוכנת שאחרי ראש השנה נדע לאן הדבר הזה הולך.
לדעתי האישית אירוע בסדר גודל כזה ללא ארגון עלול להסתיים רע ולנשוך אותנו בתחת.
מצד שני אירוע כזה מאורגן, יכול להיות ה-"וודסטוק" של האופנועים בישראל.
סטייל מפגשי אופנועים בכל העולם.
השאלה האם בישראל 2016 בשלים לאירוע כזה. - רן
קומץ לא קטן של ערסים וחולגנים ידפוק כל אירוע קטן, גדול, מאורגן או לא.
בוא תנסה להפריע לאירוע אופנועים בארה"ב.
בעניין הזה אתה צודק חלקית. אומנם באירועים הרציניים יש לרוכבים קצת כבוד (או יותר נכון כל אחד מבין שהוא צריך לשמור על התחת שלו), אבל בדרך לאירוע ממש לא חסרים לך קבוצות רוכבים שעושים שטויות, ווילי, מתעסקים בפוזות וצילומים שבסוף גורמים לתאונת שרשרת... ואיך אומרים - ברוך השם יש לנו מספיק אידיוטים מתלהבים על הכביש שתן להם קהל, תרבוש, אפוד ומצילתיים והם כבר יספקו הופעה.
לדעתי יהיו אלפים גם השנה למרות שזה ״לא מאורגן״.
כאילו כשזה היה מאורגן מישהו שם זין...
לא אתפלא אם האסון יגיע השנה.
Shiran81
05-09-2016, 14:17
כל הצדקנים שקנו את ההתבכיינות של המארגן הקודם מ',צאו מהסרט שלו,תהיה רכיבה מגניבה ושכל אחד ידאג לעצמו ולסובבים אותו.אני הייתי לראשונה שנה שעברה עם האופנוע החדש שצי והיה זוועה כי האירגון של אותו בכיין היה ניסיון אומלל להאדיר את שמו על ידי אירגון ארוע ענק שנכשל בגדול. אחכ קראו לו לתשאול במשטרה אז הוא השתין במכנסיים והחל בוכה בכל רחבי הרשת שהוא הוא הקדוש מכולם שבלעדיו אין חיים דו גלגליים במדינה.עכשיו הוא פרסם באיזה פורום כתום שאין נסיעה למצדה כי אכלו לו שתו לו ובלה בלה בלה.חוצפן מאין כמוהו.אנשים מחכים כל השנה לרכיבה והוא אלוהיי הדו גלגלי מחליט שאין ושהוא נוסע עם חברים שלו,ממש מעניין לי את הביציות. הזוי.
אז שתהיה לכולם נסיעה מהנה ובואו נראה למר בכייני שיש מצדה גם בלעדיו וגם טובה יותר.
nitzann84
05-09-2016, 14:25
אין קשר בין הסיבה לבין מה שרשמת, לא מכיר לא אותך ולא אותו. אבל את המינימום כבוד אפשר לתת בזה שבן אדם לוקח על עצמו דברים בהתנדבות.
כל הצדקנים שקנו את ההתבכיינות של המארגן הקודם מ',צאו מהסרט שלו,תהיה רכיבה מגניבה ושכל אחד ידאג לעצמו ולסובבים אותו.אני הייתי לראשונה שנה שעברה עם האופנוע החדש שצי והיה זוועה כי האירגון של אותו בכיין היה ניסיון אומלל להאדיר את שמו על ידי אירגון ארוע ענק שנכשל בגדול. אחכ קראו לו לתשאול במשטרה אז הוא השתין במכנסיים והחל בוכה בכל רחבי הרשת שהוא הוא הקדוש מכולם שבלעדיו אין חיים דו גלגליים במדינה.עכשיו הוא פרסם באיזה פורום כתום שאין נסיעה למצדה כי אכלו לו שתו לו ובלה בלה בלה.חוצפן מאין כמוהו.אנשים מחכים כל השנה לרכיבה והוא אלוהיי הדו גלגלי מחליט שאין ושהוא נוסע עם חברים שלו,ממש מעניין לי את הביציות. הזוי.
אז שתהיה לכולם נסיעה מהנה ובואו נראה למר בכייני שיש מצדה גם בלעדיו וגם טובה יותר.
^
בבקשה אלו האנשים שבדיוק למה אסור לנסוע למצדה.
א) אם הוא לא היה מתחיל את המסורת הזאת עוד כשאתה היית בשא"ש גם מה שהיה עד היום לא היה לך.
ב) להזכירך זאת רכיבה שהוא אירגן במשך השנים שלאט לאט תפחה למימדים עצומים שכבר לא היתה לו שליטה עליה ועל המשתתפים.
ג) ב3-4 שנים האחרונות התחילו להגיע רוכבים שלא מכבדים את מורשת ומטרת הרכיבה וכל רצונם היה לעשות שוויץ ושופוני.
ד) אם מישהו יהרג או יפצע ברכיבה המסורתית הזאת הוא לא רוצה את זה על מצפונו וזה מובן לחלוטין.
תשתה קצת מים קרים ותרגע.
אירוע מצדה היה ועודנו האירוע הגדול ביותר בישראל לאופנועים.
(כל מי שיצעק עכשיו הר בנטל, שיבדוק את עצמו שוב.)
מטבע הדברים יהיו כאלה שיצדדו בו ויהיו כאלה שלא.
בשנתיים באחרונות האירוע קיבל תפנית לא רצויה בגלל הרבה גורמים,
לטעמי בגלל הגודל וחוסר הארגון למרות המאמצים. אין פה חלילה האשמה
או הטלת אחריות אלה עובדה שאומרת שאירוע כזה צריך ארגון ברזל עם תקציב
ומשאבים והמארגנים בצדק משכו ידיהם.
כרגע אנחנו על פרשת דרכים מסוכנת שאחרי ראש השנה נדע לאן הדבר הזה הולך.
לדעתי האישית אירוע בסדר גודל כזה ללא ארגון עלול להסתיים רע ולנשוך אותנו בתחת.
מצד שני אירוע כזה מאורגן, יכול להיות ה-"וודסטוק" של האופנועים בישראל.
סטייל מפגשי אופנועים בכל העולם.
השאלה האם בישראל 2016 בשלים לאירוע כזה. - רן
שום וודסטוק ושום נעלי קרוקס, אי אפשר להשתלט על יותר מ 2000 רוכבים וכלים ברכיבת לילה. השתתפתי בכמה וכמה טיולי המועדון באמצע השבוע - טיולי פסק זמן. צ'מע, מעל 50 כלים זה כבר בלגן לא קטן ואנחנו מדברים על רוכבים שקולים ומבוגרים ואירגון מופת של אליקו ושות'. לא סתם אליקו מגדל עוד קמט כשמגיעים יותר מדי כלים לטיול והוא נאלץ לסגור רישום מוקדם של לא יותר מ 50 נרשמים. תנסה לנהל כזו רכיבה עם פחות מ 20 כלים ותראה איזה כאב ראש זה.
אז אין סיכוי בעולם ששום ארגון הכי מאורגן שיש, ובעיקר פה בארץ ישמעל, וזה מה שמביא אותי לתגובה הבאה שלך:
טוב שהבאת את הדוגמא הלא קשורה הזו. בוא נגיד שקודם כל תרבות נהיגה, ורכיבה !!! מארה"ב מגיעים לכיכר 4 כלי רכב, כולם מאיטים עד כדי עצירה וכל אחד נותן זכות קדימה לכל השאר, זה גם כולל בפקקים שאופנועים לא חותכים על השוליים.. יש לנו את זה פה?, לא !! יש פה מלחמה על הכביש. תוסיף חוליגנים וערסים עם אגזוזי פרי-פלואו ויאלה קטסטרופה !!
ד"א, הייתי בארוע כזה בארה"ב כשעשיתי טיול חוף לחוף לחוף על אופנוע ב 93'. סטרג'יס בלאק הילס ראלי, יותר מכ 200 אלף כלים (מן הסתם כ 98% מהם הארלים) על איזור של פחות מכמה עשרות ק"מ מרובע. מטורף!!!!. וזה מתקיים ומצליח רק בגלל תרבות בעיקר (לא שאין השתוללויות שם, אבל זה כעין וכאפס לעומת פה). וגם תוסיף שיש שם מסלולים שמוגדרים לרכיבה ספורטיבית. אצלינו הרי אין.
ערן שמע קטע הזוי:
בעיר נידחת בדרום בוא נגיד ערד, החליט ראש העיר שהוא רוצה להתעורר קצת
ולעזור לתושבים שלו מבחינה כלכלית.
עכשיו הוא מוצא חופש מספיק ארוך, וקורא לכל האופנועים בארץ לבוא ולחגוג.
הוא מכשיר שטחי לינה של אוהלים מגרש גדול, במות להופעות ממש "פסטיבל ערד".
עכשיו במשך שלושת ימי הפסטיבל האופנוענים יוכלו לקבוע לעצמם מתי לבוא, מתי
מתי ללכת, כמה זמן לבלות במקום ובאיזה הרכב.
אם זה מוכר לך זה בגלל שאתה מספיק נאור לדעת ולהבין שעיירות שלמות בארה"ב
עושות את זה בדיוק ומתפרנסות נהדר משבוע מפגש כזה.
עכשיו כשזה באחריות העירייה יהיו סדרנים, שומרים, שוטרים ארגון ופחות צרות, אתה
תצטרך להחליף את הטוסטוס שלך למשהו שבאמת נוסע רחוק (אולי הארלי) ולהגיע
כאורח אם תסכים לצאת מאזורך בבועה.
עכשיו זה נראה לך יותר מעשי? - רן
eran1100
05-09-2016, 16:36
מעשי זה לעשות משהו. מיצו ושות' עשו את המשהו הזה במשך כל השנים.
כל השאר דיבורים.
mudale222
05-09-2016, 16:46
למה להפריע? תראה איך כולם בשיתוף פעולה מושלם בורחים מהמשטרה ביחד :)
אין ספק שהם שומרים על סדר ותיאום מלא בין כולם:
https://www.youtube.com/watch?v=DWd5_02Km_M
תודה רבה על התגובה המלומדת, המנומקת, המנומסת והאינטליגנטית. מאחל לך רכיבה מהנה ובטוחה, וכמובן שנה טובה לך ולכל שאר חבריך.
ערן שמע קטע הזוי:
בעיר נידחת בדרום בוא נגיד ערד, החליט ראש העיר שהוא רוצה להתעורר קצת
ולעזור לתושבים שלו מבחינה כלכלית.
עכשיו הוא מוצא חופש מספיק ארוך, וקורא לכל האופנועים בארץ לבוא ולחגוג.
הוא מכשיר שטחי לינה של אוהלים מגרש גדול, במות להופעות ממש "פסטיבל ערד".
עכשיו במשך שלושת ימי הפסטיבל האופנוענים יוכלו לקבוע לעצמם מתי לבוא, מתי
מתי ללכת, כמה זמן לבלות במקום ובאיזה הרכב.
אם זה מוכר לך זה בגלל שאתה מספיק נאור לדעת ולהבין שעיירות שלמות בארה"ב
עושות את זה בדיוק ומתפרנסות נהדר משבוע מפגש כזה.
עכשיו כשזה באחריות העירייה יהיו סדרנים, שומרים, שוטרים ארגון ופחות צרות, אתה
תצטרך להחליף את הטוסטוס שלך למשהו שבאמת נוסע רחוק (אולי הארלי) ולהגיע
כאורח אם תסכים לצאת מאזורך בבועה.
עכשיו זה נראה לך יותר מעשי? - רן
לא. בהחלט לא !! בגלל שבארץ זה לא מעשי (שאלת אם העם פה ב 2016 מספיק בשל בשביל זה לא?.. זהו שלא) ולא משנה כמה שוטרים חברים'שך יעבודו בשכר שם. בארה"ב כן, וזה בלי כל הסדרנים והשוטרים שאתה צריך לארוע בסדר גודל של שמינית ממה ששם.
כשהייתי שם בארוע בסטרג'יס ממש לא זכור לי נוכחות משטרתית מוגברת
אתה בעצמך חוצפן ומזלזל באדם שהשקיע שעות וימים בהרמת הפרוייקט הזה במשך שנים.
מביכה עוד יותר העובדה שאתה מציין כי בשנה שעברה זו הייתה הרכיבה הראשונה שלך לשם.
מדובר במסורת של 13 שנים שהנ"ל יזם והפיק בעזרת נוספים, אז ככה להכפיש ולהטיל רפש? תתבייש לך.
אני באופן אישי מתכוון בכל זאת לרכוב לשם עם חברים משום שמדובר בחוויה אדירה ומיוחדת במינה וכולי תקווה שאנשים ששמים זין וללא טיפת הערכה לאחרים לא ירכבו לצידי משום שככל הנראה גם ברכיבה שלהם הם מתנהלים כך.
א) אם הוא לא היה מתחיל את המסורת הזאת עוד כשאתה היית בשא"ש גם מה שהיה עד היום לא היה לך.
ב) להזכירך זאת רכיבה שהוא אירגן במשך השנים שלאט לאט תפחה למימדים עצומים שכבר לא היתה לו שליטה עליה ועל המשתתפים.
ג) ב3-4 שנים האחרונות התחילו להגיע רוכבים שלא מכבדים את מורשת ומטרת הרכיבה וכל רצונם היה לעשות שוויץ ושופוני.
ד) אם מישהו יהרג או יפצע ברכיבה המסורתית הזאת הוא לא רוצה את זה על מצפונו וזה מובן לחלוטין.
רק תיקון היסטורי קל:
טיול מצדה של ראש השנה התחיל בקיץ 2002 בפורום האופנועים של תפוז, המוכר בכינויו "פורום 8", כשהתכנון המקורי של המשתתפים היה לצאת לטיול לילי כשבסופו מגיעים למצדה כדי לצפות בזריחה הראשונה של השנה. משם הכל היסטוריה. אני לא הייתי בין המתכננים והיוזמים של הרכיבה הראשונה הזו כיוון שהייתי בחו"ל. הפעם הראשונה שבה השתתפתי היתה ב- 2004. אני לקחתי על עצמי את ניהול הפורום לראשונה ב- 2007, וזו השנה הראשונה שבה אירוע הרכיבה היה בצורה כזו או אחרת תחת הארגון שלי ושל שותפי לניהול הפורום דאז.
מספר הרוכבים והרוכבות הלך וגדל משנה לשנה. מכמה עשרות בודדות בשנים הראשונות, בשנים 2012 ו- 2013 התמלא מגרש החניה עד אפס מקום עם אלפים רבים של אופנועים וקטנועים מכל הסוגים, המון גדול של רוכבים, רוכבות, מורכבים ומורכבות. בשנת 2015 ההערכה היתה שבאירוע היו למעלה מ- 6000 אופנועים וקטנועים - ולצערנו הרב גם הרבה מאוד גורמים שמוטב שלא היו שם. מי שהיה בשנה שעברה בוודאי זוכר.
ברור שלא ניתן לשלוט על כל המשתתפים בשום צורה. מה שכן אפשר זה להוציא מנהלות, להתריע ולהרתיע, להשיג את שיתוף הפעולה של מד"א, של משטרת ישראל, של אתר מצדה, של גורמים אחרים - ואת כל זה אני עשיתי. בנוסף, כן אפשר לעשות כדי להקל על הרוכבים שמגיעים באמצעות שתיה קרה, משקאות אנרגיה, כיבוד ואוכל - והכל בחינם לגמרי. גם את זה אני עשיתי, ולא, לא קיבלתי על כך שום תמורה. להיפך. לבסוף, אפשר גם לפנק את הרוכבים שמגיעים בכל מיני צ'ופרים כמו חולצות וכובעים, וגם לארגן להם מוזיקה סבבה. גם את זה אני עשיתי, וגם פה מבלי לגבות שקל ומבלי לקבל שום תמורה. גם כאן, מסתבר שיש כאלה שזה לא מעניין אותם (כמו תגובתו המלומדת של Shiran81 למעלה כאן).
בסופו של האירוע בשנה שעברה המשטרה ביקשה ממני להגיע לתשאול. לא הואשמתי בדבר, אלא נתתי עדות מרצוני החופשי, שבה פירטתי היטב את כל המהלכים שבוצעו כהכנה לקראת האירוע, וגם דאגתי שיבינו היטב שכל מה שבוצע נעשה בידיעתם ובהסכמתם האקטיבית של מספר קציני משטרה בכירים. משם הם ירדו מהר מאוד מהעץ.
מה יקרה השנה? לא יודע, לי אישית זה הספיק (ושוב - תקראו תגובות ותבינו לבד למה מי שמשקיע שוקע ומי שחרא צף), ואין לי מושג אם מישהו לוקח את זה על עצמו. לי זה הספיק, ומספיקים לי הזכרונות הטובים מהשנים שבהם כן עסקתי בזה. השנה אני וחברי הולכים למקום אחר.
שתהיה שנה טובה לכל הרוכבים, סעו בזהירות, חזרו בשלום, וייצגו אותנו כמו שצריך.
אביעד אברהמי
05-09-2016, 18:47
כמה מילים על מצדה, מהזווית שלי.
ראשית, וזה הכי חשוב - מצדה היא לא המטרה אלא האמצעי.
אמצעי לרכיבת לילה מיוחדת במינה, ביום מיוחד - ראש השנה, יחד עם עוד אלפי אופנוענים.
בפרובינציה הקטנה שלנו, שנעדרת תרבות מוטורית או תרבות בכלל, הנסיעה למצדה בראש השנה ולבנטל בפסח הן חלק חשוב בתרבות הדו-גלגלית שלנו.
לכן, החברים הקרובים למערכת, חברי המערכת ואנוכי לא מוותרים על הרכיבה הזו אף פעם.
באופן אישי אני פחות מתחבר למפגש הענק בחניון מצדה. הרבה יותר מתחבר לרכיבה עצמה. כל פעם היא מעיפה אותי מחדש.
לכן אני רוכב בכל שנה עם חבריי הקרובים, נהנים מהרכיבה, מבלים חצי שעה בחניון מצדה וממשיכים הלאה למיקום אחר - לראות את הזריחה ולעשות קפה.
סביר להניח שגם השנה נעשה את זה.
אני גם פחות מתחבר להוויה שהדביקו למצדה - מעין רכיבה לזכר הנופלים וההרוגים, למרות שחלקם היו חברים שלי. מעדיף לשמור את הרכיבה למצדה, ובכן, פשוט כרכיבה למצדה בערב ראש השנה. בלי הוויה רגשנית כזו או אחרת, וסליחה מראש מכל מי שנפגע מדבריי.
לעניין כל התלונות על משתוללים וכו' - ובכן, זה מה יש. זה חלק מהעם שלנו, ואיפה שיהיו הרבה אנשים יהיה גם בלגן. על אחת כמה וכמה כשמדובר בתחום מוטורי.
אפשר להתבאס על זה ולהתלונן כמה חרא פה, אבל אפשר פשוט לקבל שככה זה, וליהנות ממה שיש. אפשר גם לתפוס את הפינה השקטה שלכם וליצור לעצמכם את האירוע, ולא חסר ממה - הרכיבה, הרוכבים, האופנועים, הזריחה, הרכיבה בבוקר. עונג.
אגב, גם בכל פסטיבל מוטורי שהייתי בו, אם זה באירופה או באוסטרליה - יש ווילי'ז, יש ברנאאוטים ויש (גם) בלגן. ויודעים מה? כולם דווקא נהנים מזה ולא מתלוננים. להפך, זה חלק מהאווירה.
בשורה התחתונה כל אחד אחראי לעצמו ובוחר ממה ליהנות וממה להתעלם.
אז אני אהיה שם, אהנה כמו בכל שנה מהחוויה יוצאת הדופן הזו, ואני מקווה שהמסורת תישמר. לטעמי זו חוויה דו-גלגלית ישראלית אותנטית, ואני לא מתכוון לוותר עליה.
.....
כל מה שרשמת נכון פחות או יותר.
אבל מה יהיה כשיקרה אסון? והוא יקרה.
כל הארוע יקבל פרופורציה שונה לחלוטין.
אביעד אברהמי
05-09-2016, 19:07
כל מה שרשמת נכון פחות או יותר.
אבל מה יהיה כשיקרה אסון? והוא יקרה.
כל הארוע יקבל פרופורציה שונה לחלוטין.
מה יקרה? איזה אסון? מישהו ייהרג? (ולא שחלילה אני מזלזל בהרוג. זה נורא ואיום!).
הנסיעה למצדה היא סדר גודל של 400 ק"מ. תכפיל ב-5,000 אופנועים ותקבל נסועה 2 מיליון ק"מ, לאירוע אחד.
תכפיל במספר השנים ותקזז את השנים שבהן היו מעט רוכבים, תקבל נסועה של משהו כמו 20 מיליון ק"מ במצטבר.
אם יהיה הרוג (חס וחלילה! הלוואי שלעולם לא יהיה!), הוא נכנס בשקט לסטטיסטיקה.
תחשוב על זה מכיוון אחר - בכל שנה נהרגים ב-TT של האי-מאן בין 2 ל-3 רוכבים, וזה על פני 100 שנה.
אף אחד לא מעלה בדעתו לבטל את המסורת.
אם אתה לא רוצה שיקרו אסונות - אל תצא מהבית.
על מה בכלל הדיון?
אביעד - תהנה ברכיבה ותשמור על עצמך.
מיצו - צודק במיליון אחוז, אין מה להגיב לאנשים שהגיבו פה כמו שהגיבו.
כל השאר (ואני ביניהם) שהחלטנו לוותר על האירוע, זה מה יש, נמצא משהו אחר.
נ.ב. - ההשוואה ל-TT היא קצת מצחיקה, זה אירוע מאורגן עם ספונסרים רציניים, לא איזו רכיבה לילית שכל אחד עושה בה מה שב*** שלו ועוקף מימין, משמאל מלמעלה ומלמטה ב-3 לפנות בוקר.
אביעד אברהמי
05-09-2016, 19:42
נ.ב. - ההשוואה ל-TT היא קצת מצחיקה, זה אירוע מאורגן עם ספונסרים רציניים, לא איזו רכיבה לילית שכל אחד עושה בה מה שב*** שלו ועוקף מימין, משמאל מלמעלה ומלמטה ב-3 לפנות בוקר.
אירוע מאורגן עם ספונסרים רציניים - 2-3 הרוגים בשנה לאורך 100 שנה.
רכיבה לילית שכל אחד עושה מה שב*** שלו ועוקף מימין, משמאל, מלמעלה ומלמטה ב-3 לפנות בוקר - 0 הרוגים על 14 שנה.
מה עדיף? :)
כמובן שאין מה להשוות תפוזים לתפוחים. הבאתי את האי-מאן כדוגמה למסורת של תרבות מוטורית. אם תרצה אתן דוגמאות נוספות מרחבי העולם.
בחרת להתייחס לארגון ולא לקונטקסט.
בשורה התחתונה - זה מה שיש לנו ומזה צריך להפיק את המקסימום במקום להתבכיין כמה חרא פה.
Shiran81
05-09-2016, 19:44
אומנם שנה שעברה הייתה השנה הראשונה בה רכבתי בעצמי אבל אני יודעת ומכירה טוב מאוד את ההיסטוריה של הרכיבה למצדה והמארגן לו אתה סוגד ממש לא היה ממארגניה הראשונים.אתה כנראה צעיר מדיי כדי להכיר את ההיסטוריה אז כדי שתלמד אותה לפני שתקליד שטויות .כל מנהיג או מארגן חייב להבין שאם הוא מארגן משהו הוא אחראי לו,אז אם לא מתאים לו לקחת אחריות שלא יארגן. היללות והאינספור פוסטי התבכיינות היו פשוט בדיחה. תשאלו אותו במשטרה והוא גולל סיפורים קורעי לב כמה הוא עושה ועושה ועושה.
אירגנת? כל הכבוד ותפסיק לומר כמה אתה מסכן כי קרתה תקלה.קח אחריות.לא רוצה לקחת אחריות שב בשקט בצד ואל תפריע להיסטוריה להמשיך עם עוד הודעות של "אני אני ואני" זה לא לעניין.תהילה לא מקבלים בקלות יש סיכונים שצריך לקחת בחשבון.אל תהיו עיוורים ותסנגרו כאילו אתם מכירים מאיפה הכל התחיל. מאחלת נסיעה טובה לכולם
Shiran81
05-09-2016, 19:55
רק תיקון היסטורי קל:
טיול מצדה של ראש השנה התחיל בקיץ 2002 בפורום האופנועים של תפוז, המוכר בכינויו "פורום 8", כשהתכנון המקורי של המשתתפים היה לצאת לטיול לילי כשבסופו מגיעים למצדה כדי לצפות בזריחה הראשונה של השנה. משם הכל היסטוריה. אני לא הייתי בין המתכננים והיוזמים של הרכיבה הראשונה הזו כיוון שהייתי בחו"ל. הפעם הראשונה שבה השתתפתי היתה ב- 2004. אני לקחתי על עצמי את ניהול הפורום לראשונה ב- 2007, וזו השנה הראשונה שבה אירוע הרכיבה היה בצורה כזו או אחרת תחת הארגון שלי ושל שותפי לניהול הפורום דאז.
מספר הרוכבים והרוכבות הלך וגדל משנה לשנה. מכמה עשרות בודדות בשנים הראשונות, בשנים 2012 ו- 2013 התמלא מגרש החניה עד אפס מקום עם אלפים רבים של אופנועים וקטנועים מכל הסוגים, המון גדול של רוכבים, רוכבות, מורכבים ומורכבות. בשנת 2015 ההערכה היתה שבאירוע היו למעלה מ- 6000 אופנועים וקטנועים - ולצערנו הרב גם הרבה מאוד גורמים שמוטב שלא היו שם. מי שהיה בשנה שעברה בוודאי זוכר.
ברור שלא ניתן לשלוט על כל המשתתפים בשום צורה. מה שכן אפשר זה להוציא מנהלות, להתריע ולהרתיע, להשיג את שיתוף הפעולה של מד"א, של משטרת ישראל, של אתר מצדה, של גורמים אחרים - ואת כל זה אני עשיתי. בנוסף, כן אפשר לעשות כדי להקל על הרוכבים שמגיעים באמצעות שתיה קרה, משקאות אנרגיה, כיבוד ואוכל - והכל בחינם לגמרי. גם את זה אני עשיתי, ולא, לא קיבלתי על כך שום תמורה. להיפך. לבסוף, אפשר גם לפנק את הרוכבים שמגיעים בכל מיני צ'ופרים כמו חולצות וכובעים, וגם לארגן להם מוזיקה סבבה. גם את זה אני עשיתי, וגם פה מבלי לגבות שקל ומבלי לקבל שום תמורה. גם כאן, מסתבר שיש כאלה שזה לא מעניין אותם (כמו תגובתו המלומדת של Shiran81 למעלה כאן).
בסופו של האירוע בשנה שעברה המשטרה ביקשה ממני להגיע לתשאול. לא הואשמתי בדבר, אלא נתתי עדות מרצוני החופשי, שבה פירטתי היטב את כל המהלכים שבוצעו כהכנה לקראת האירוע, וגם דאגתי שיבינו היטב שכל מה שבוצע נעשה בידיעתם ובהסכמתם האקטיבית של מספר קציני משטרה בכירים. משם הם ירדו מהר מאוד מהעץ.
מה יקרה השנה? לא יודע, לי אישית זה הספיק (ושוב - תקראו תגובות ותבינו לבד למה מי שמשקיע שוקע ומי שחרא צף), ואין לי מושג אם מישהו לוקח את זה על עצמו. לי זה הספיק, ומספיקים לי הזכרונות הטובים מהשנים שבהם כן עסקתי בזה. השנה אני וחברי הולכים למקום אחר.
שתהיה שנה טובה לכל הרוכבים, סעו בזהירות, חזרו בשלום, וייצגו אותנו כמו שצריך.
קודם כל אני היא ולא הוא.
תודה על ההסבר ההיסטורי.:thankyou:
אני לא כתבתי שאתה לא אירגנת את הארוע האחרון שכמעט סיים את ההיסטוריה של מצדה והניסיון הוא יפה אבל לא צריך לעשות טררם כזה גדול כאילו הכניסו אותך למרתפי המוסד ותלשו לך את הציפורניים,כי ככה אני זוכרת את הפוסטים שלך.אני זוכרת את החברה ייושבים ובוכים על בירה אצל אחד החברים על הניסיונות שלך לקבל את המחיאות הכפיים בצורה הכי הזוייה שיש.
אני לא בברנז'ה שלכם אבל מי שסביבי קצת כן וקצת עצוב שאתה שוב כותב שאתה עשית ואתה גם עשית ואת זה גם אתה עשית כי אם לדייק אז היו הרבה אנשים שעשו ורצו ואתה רק ישבת בבית וביקשת. זה מה שאני יודעת מאנשים שיותר קרובים למערכת הבכיינית הזו.
בואו נתנהג כמו אנשים בוגרים ונפסיק להתקוטט צריך לעבור את מצדה בלי תאונות ועננים מיותרים.:cheers2:
Shiran81
05-09-2016, 20:01
אתה בעצמך חוצפן ומזלזל באדם שהשקיע שעות וימים בהרמת הפרוייקט הזה במשך שנים.
מביכה עוד יותר העובדה שאתה מציין כי בשנה שעברה זו הייתה הרכיבה הראשונה שלך לשם.
מדובר במסורת של 13 שנים שהנ"ל יזם והפיק בעזרת נוספים, אז ככה להכפיש ולהטיל רפש? תתבייש לך.
אני באופן אישי מתכוון בכל זאת לרכוב לשם עם חברים משום שמדובר בחוויה אדירה ומיוחדת במינה וכולי תקווה שאנשים ששמים זין וללא טיפת הערכה לאחרים לא ירכבו לצידי משום שככל הנראה גם ברכיבה שלהם הם מתנהלים כך.
צביקה חמוד אני כתבתי שזו הפעם הראשונה שלי כרוכבת,אבל הייתי שם כמה פעמים כמורכבת.
לפחות אתה כותב שהוא עשה את זה באמצעות נוספים כי הוא משום מה נמנע מזה. אני לא מזלזלת אני פשוט לא מבינה למה כל ההתבכיינות אחרי זה.זה הכל.
גם אני מתכוונת לרכב לשם כי זו חוויה אדירה וכתבתי שלא הבנתי איך הוא קובע בפורום הכתום שלא תהיה השנה רכיבה כאילו הוא הבעל בית של כל הארוע ואם הוא אומר אז לא יהיה,קצת הזוי אתה לא חושב? אני מניחה ששם משפחתו הוא מצדה והיא בכלל בבעלותו.חחחחחחחחח
ואגב אני היא ולא הוא.
נסיעה טובה ובטוחה לכולם
העיקר שמחקו לי את התמונה של הזקנים מהחבובות. מבטיח להביא פופקורן ובירה ולצפות מרותק בדיון הזה.
שירן עם כל החיבה שלי להתלהמות שלך את חייבת להודות (ואני לא יודע אם הוא הזכיר או ארגן את זה) שמארשלים, ניידות תנועה שמכוונות/מתריאות על כיכר חדשה או חול כתם שמן לדוגמה זה משהו מאד מבורך. דוכני ספונסרים שמחלקים פחיות של קפאין וסוכר - פחות.
אז.
אולי תפני את האנרגיות הנפלאות שלך לכיוון הזה?
מצדה כבר מזמן (אבל מזמן) יצאה מהשליטה של כל מי שטוען לבעלותה.
קודם כל אני היא ולא הוא.
תודה על ההסבר ההיסטורי.:thankyou:
אני לא כתבתי שאתה לא אירגנת את הארוע האחרון שכמעט סיים את ההיסטוריה של מצדה והניסיון הוא יפה אבל לא צריך לעשות טררם כזה גדול כאילו הכניסו אותך למרתפי המוסד ותלשו לך את הציפורניים,כי ככה אני זוכרת את הפוסטים שלך.אני זוכרת את החברה ייושבים ובוכים על בירה אצל אחד החברים על הניסיונות שלך לקבל את המחיאות הכפיים בצורה הכי הזוייה שיש.
אני לא בברנז'ה שלכם אבל מי שסביבי קצת כן וקצת עצוב שאתה שוב כותב שאתה עשית ואתה גם עשית ואת זה גם אתה עשית כי אם לדייק אז היו הרבה אנשים שעשו ורצו ואתה רק ישבת בבית וביקשת. זה מה שאני יודעת מאנשים שיותר קרובים למערכת הבכיינית הזו.
בואו נתנהג כמו אנשים בוגרים ונפסיק להתקוטט צריך לעבור את מצדה בלי תאונות ועננים מיותרים.:cheers2:
אפשר לנהל דיון גם בצורה תרבותית ומסודרת, ולא צריך להעליב, להשמיץ או לנבל את הפה. אין לך מושג מה קרה שם, אין לך מושג כמה מאמץ אנשים עשו כדי שבבונים נמוכי מצח יוכלו לקטר למה לא היה זה ולמה לא היה זה.
לא מרתפי השב"כ ולא עליית הגג של המוסד, הכל טוב, אפשר להרגיע ולכבות את הסירנות. השנה, אגב, המשטרה לא תהיה נחמדה כמו בפעמים הקודמות, פשוט בגלל שאין אף אחד שעובד מולה ומסדר את העניינים. למזלי, השנה זו לא הבעיה שלי.
שיהיה בשמחה ובאהבה, תהנו ברכיבה, תהנו מהרכיבה בחזרה, ונקווה שכולם יחזרו בשלום.
אני רואה ילדת A1 על DUKE200 עם אגזוז של ראמוס במקרה הטוב.
או
מורכבת A1 שמושפעת קשה מהענף במקרה הרע.
עם כמה שאת מדברת על לקיחת אחריות למה את לא לוקחת אחריות בעצמך על הארוע ופותחת איוונט?
אתה יכולה להדגיש גם שאת אחראית לכל משתתף....
קיצור חמודה Avance!
strelok89
05-09-2016, 22:17
שירן תסעי השנה למצדה ותראי מה יהיה שם . ואז אולי תלמדי להעריך כמה הושקע לארוע כזה.
וכן לארגן ארוע שבו משתוללים ואז המארגן הולך לתת על זה תשובות במשטרה, זה מאוד לא נחמד!
וזה ממשיך בתשובות כמו שלך אז הגיוני שהבן אדם לא יהיה מעוניין להרים ארוע כזה
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Shiran81
05-09-2016, 22:25
אפשר לנהל דיון גם בצורה תרבותית ומסודרת, ולא צריך להעליב, להשמיץ או לנבל את הפה. אין לך מושג מה קרה שם, אין לך מושג כמה מאמץ אנשים עשו כדי שבבונים נמוכי מצח יוכלו לקטר למה לא היה זה ולמה לא היה זה.
לא מרתפי השב"כ ולא עליית הגג של המוסד, הכל טוב, אפשר להרגיע ולכבות את הסירנות. השנה, אגב, המשטרה לא תהיה נחמדה כמו בפעמים הקודמות, פשוט בגלל שאין אף אחד שעובד מולה ומסדר את העניינים. למזלי, השנה זו לא הבעיה שלי.
שיהיה בשמחה ובאהבה, תהנו ברכיבה, תהנו מהרכיבה בחזרה, ונקווה שכולם יחזרו בשלום.
איפה ניבלתי את הפה? אפשר ציטוט?
אני כתבתי שלא נעשה דבר? נעשה המון אבל לבוא ולבכות אחכ שאכלו לי שתו לי חקרו לי זה אי לקיחת אחריות משוועת.אף אחד לא ציפה לארוע מושלם כי לא חברת הפקות הרימה את הארוע אלא מספר לא קטן של אנשים שהיה איכפת להם.
הכל בסדר.ואם מישהו נפגע מכל ניבולי הפה שלי אני מצטערת.
Shiran81
05-09-2016, 22:32
שירן תסעי השנה למצדה ותראי מה יהיה שם . ואז אולי תלמדי להעריך כמה הושקע לארוע כזה.
וכן לארגן ארוע שבו משתוללים ואז המארגן הולך לתת על זה תשובות במשטרה, זה מאוד לא נחמד!
וזה ממשיך בתשובות כמו שלך אז הגיוני שהבן אדם לא יהיה מעוניין להרים ארוע כזה
כמובן שאסע לשם וכבר כתבתי את זה.
לא מבינה מה אתם רוצים.אז נתן תשובות למשטרה ,זה תפקידו! אם הוא לא ידע שבמקרה פדיחה יצטרך לדבר עם המשטרה שלא יארגן.את מי רציתם שיתשאלו את רונלד רייגן? אתם לא רציניים.הוא לא אוהב את ההודעות שלי?לא מסוגל לקבל ביקורת?נעלב? כותב שניבלתי את הפה כשבכלל לא עשיתי דבר כזה?אז תיסלח לי הוא לא פרסונה לארגן ארוע כזה.שינסה לארגן אולי אסיפת ועד אצלו בבנין בחייאת.
אני בעד שלא ירים ארוע,לא כתבתי באף הודעה שלי שאני רוצה שהוא יארגן .לדעתי האחרון היה כישלון ענק למרות המאמץ הגדול.תודה לאל שהוא לא מארגן שוב.זה טוב בשבילו ובשבילנו.
שתהיה אחלה רכיבה.
בתור אחד שמצדה תמיד היה אתגרי בשבילו, לראשונה על 125, אחר כך 250, ושנה שעברה 390, יש במצדה משהו, אבל הוא נהרס ויצא משליטה, איבד מהקסם שלו, אני זוכר את ההרגשה לפני שנתיים שאמרתי לעצמי שלא אעשה זאת שוב, ושנה שעברה שאמרתי שלא אעשה זאת שוב, ואני די מקווה שהשנה אם אחליט להגיע שלא אצא בהרגשה כזו שוב.
כולי תקווה שבגלל חוסר הפירסום והעדר הפסטיבל בחניון, האירוע ימשוך אליו השנה רק את החברה הטובים.
השקט הזה בחניון, שכולם צופרים בזריחה, שאגות מנועים... זה הדבר האמיתי, לא כל הליכלוך, לא הרכבים החוסמים, לא המשתוללים למינהם, ובטח שלא דימטרי וואגס בפול ווליום.
מה שבטוח, השנה אגיע בפנאן ולא אאתגר את עצמי, אעבור לראות מה מתרחש ואברח במידת הצורך.
השנה הזו זה הצאנס האחרון של מצדה.
TundraOG
06-09-2016, 01:12
אשתדל להחליף צמיגים עד ראש השנה ולהגיע. אנחנו נבוא כ-Moto Squad IL, קבוצת רכיבה "עד 500 סמ"ק" של כ-20 אנשים, רובם בני 20 וקצת, חלק נכבד על GS500.
קצת חושש מהרכיבה בלילה אבל אם הקבוצה יוצאת אני גם אבוא בשביל החוויה. לא בא ממש בציפיות אז מעניין לראות איך יהיה.
eran1100
06-09-2016, 09:13
לא מבינה מה אתם רוצים.אז נתן תשובות למשטרה ,זה תפקידו! אם הוא לא ידע שבמקרה פדיחה יצטרך לדבר עם המשטרה שלא יארגן.את מי רציתם שיתשאלו את רונלד רייגן? אתם לא רציניים.הוא לא אוהב את ההודעות שלי?לא מסוגל לקבל ביקורת?נעלב? כותב שניבלתי את הפה כשבכלל לא עשיתי דבר כזה?אז תיסלח לי הוא לא פרסונה לארגן ארוע כזה.שינסה לארגן אולי אסיפת ועד אצלו בבנין בחייאת.
אני בעד שלא ירים ארוע,לא כתבתי באף הודעה שלי שאני רוצה שהוא יארגן .לדעתי האחרון היה כישלון ענק למרות המאמץ הגדול.תודה לאל שהוא לא מארגן שוב.זה טוב בשבילו ובשבילנו.
שתהיה אחלה רכיבה.
מר בכייני וחוצפן זה השמצה, לא ביקורת.
מה שהכי מציק לי זה שאת לא מציעה אלטרנטיבה לארגון האירוע (ויש המון דברים לארגן)
אלא רוכבת לשם בסבבה שלך וחוזרת הביתה בבוקר ומצידך שכל הזבל ישאר שם, אנשי מצדה כבר ינקו אחרינו.
ואם חלילה יקרה משהו לך או לאחד מחבריך בחניון או בדרך אז כן תבואי בטענות ואפילו תביעות ל"מארגנים" שלא לקחו אחריות
כי ככה זה אצלנו, כולנו האופנוענים אחים מגובשים וקהילה למופת.... בסדר...
strelok89
06-09-2016, 09:40
שתהיה אחלה רכיבה.
ולא חשבת שללא הנקיון הזבל שאתם משאירים הסופנסורים התיאום מול המשטרה,תחנות דלק,קפה בדרך וכל זה השנה איך שהוא תשרדו רק שהשנה השוטרים לא יכוונו אלא יעמדו על מנת לחלק דוחות.
והתחנות דלק ישררו סגורות במתכונת מצומצמת?
ואז החניון של מצדה עצמה יהיה סגור כי אין מי שתיאם
ואם בכל מקרה תכנסו זה יהיה פריצה ואז המשטרה תבוא להעיף אתכם משם בכוח ושנה הבא יקבלו אתכם בברכת אזיקים והשגת גבול? כי לא ירצו אתכם שם?
אני מכיר את כל העסק הזה מתחום האיירסופט שהיו מארגנים מסודרים והיינו בכיף מקבלים יערות קקל לארועים וללא בעיות ואז בגלל דברים דומים המארגנים לא רצו לארגן.
אנשים באו בכל מקרה השאירו מלוכלך קיבלו קנסות ופעם הבא פשוט לא נתנו להם להיכנס בכלל לאזור וזהו.
אז אפשר להיות בבון שהכל מגיע לו ולא להבין את גודל ההשקעה ואת ה"באסה" של המארגן שצריך לתת תשובות למשטרת ישראל על התנהגות בבונית.
שנה שעברה אני נתתי מאנס אחרון למצדה השנה אני לא שם אני אמצא לי ולחברים שלי "מצדה" משלנו שלשם נעלה בכיף בשקט ובחברותא לפגוש זריחה ובלי השתוללות
כמה סיבות למה האירוע הזה התפוצץ לנו בפנים, ולמה הוא יתדרדר עד לאסון או תקלה חמורה.
1. באירוע התחיל מקומץ חברים שהחליטו לקבל את השנה החדשה במצדה, וגדל לאירוע של אלפים.
2. חניון מצדה לא מסוגל להכיל את על האופנועים אם לא יהיה מי שיסדר אותם בצורה מאורגנת.
3. בעבר לא הורשו מכוניות להיכנס לשטח החניון במהלך השנים יותר ויותר רכבים נכנסו פנימה.
4. כניסת אלמנטים מסחריים (גזלנים ואחרים) תפסה מקום של אופנועים ופגמה באירוע.
5. התנהגות הרוכבים הפכה לפחות ופחות נעימה (הפרעות מוכוונות, גנבות, ואלמנטים לא רצויים שלא
קשורים לאופנוענות שנכנסו לתמונה).
6. ללא נוכחות מארגנים וכיבוד הכללים הבסיסים, האירוע יהפוך מהר מאוד לאירוע רע ופורק עול.
7. קיים צורך אדיר של הרוכבים לאירוע כזה אבל אם האירוע הזה יגדל פרא זה יחזור וינשוך אותנו בתחת.
8. לדעתי יש להיערך מחדש ובצורה מתוכננת ומאורגנת, אם רוצים לשמר את הצד היפה של האירוע.
במתכונת הנוכחית אני צופה צרות צרורות. - רן
Shiran81
06-09-2016, 18:22
מר בכייני וחוצפן זה השמצה, לא ביקורת.
מה שהכי מציק לי זה שאת לא מציעה אלטרנטיבה לארגון האירוע (ויש המון דברים לארגן)
אלא רוכבת לשם בסבבה שלך וחוזרת הביתה בבוקר ומצידך שכל הזבל ישאר שם, אנשי מצדה כבר ינקו אחרינו.
ואם חלילה יקרה משהו לך או לאחד מחבריך בחניון או בדרך אז כן תבואי בטענות ואפילו תביעות ל"מארגנים" שלא לקחו אחריות
כי ככה זה אצלנו, כולנו האופנוענים אחים מגובשים וקהילה למופת.... בסדר...
וואוו ערן אתה ממש נביא. אתה כבר יודע שאני יתבע אותם אם יקרה לי משהו ושלא איכפת לי מהניקיון שישאר אחרי.אתה מוכשר ומדהים ביכולות הפנומנליות שלך.אדיר.
Shiran81
06-09-2016, 18:31
ולא חשבת שללא הנקיון הזבל שאתם משאירים הסופנסורים התיאום מול המשטרה,תחנות דלק,קפה בדרך וכל זה השנה איך שהוא תשרדו רק שהשנה השוטרים לא יכוונו אלא יעמדו על מנת לחלק דוחות.
והתחנות דלק ישררו סגורות במתכונת מצומצמת?
ואז החניון של מצדה עצמה יהיה סגור כי אין מי שתיאם
ואם בכל מקרה תכנסו זה יהיה פריצה ואז המשטרה תבוא להעיף אתכם משם בכוח ושנה הבא יקבלו אתכם בברכת אזיקים והשגת גבול? כי לא ירצו אתכם שם?
אני מכיר את כל העסק הזה מתחום האיירסופט שהיו מארגנים מסודרים והיינו בכיף מקבלים יערות קקל לארועים וללא בעיות ואז בגלל דברים דומים המארגנים לא רצו לארגן.
אנשים באו בכל מקרה השאירו מלוכלך קיבלו קנסות ופעם הבא פשוט לא נתנו להם להיכנס בכלל לאזור וזהו.
אז אפשר להיות בבון שהכל מגיע לו ולא להבין את גודל ההשקעה ואת ה"באסה" של המארגן שצריך לתת תשובות למשטרת ישראל על התנהגות בבונית.
שנה שעברה אני נתתי מאנס אחרון למצדה השנה אני לא שם אני אמצא לי ולחברים שלי "מצדה" משלנו שלשם נעלה בכיף בשקט ובחברותא לפגוש זריחה ובלי השתוללות
מה זאת אומרת הזבל שאתם משאירים אחריכם.אתה לא משאיר זבל,רק אחרים? חחחחחחחחחח איזו התנשאות אלוהים ישמור.
ארומה ודומיו לא חייבות להיות פתוחות בשבילנו.לנו יש בתיקים חטיפים ושתיה ואנחנו תמיד מסודרים.מעולם לא עצרנו לעמוד בדוחק של מאות האנשים שרוצים קפה ארומה. אתם חיים בסרט שאי אפשר בלי זה.צאו מזה הכל אפשרי. שכל אחד ידאג לעצמו ויפסיק להתפנק ולחכות שיעשו הכל עבור כולל יתאמו שארומה תהיה פתוחה.הזויים.
למה שהשוטרים הפעם יעמדו ויחלקו דוחות? על מה? על שאנחנו רוכבים באמצע הלילה למצדה? באיזה סרט אתם חיים? למי שמגיע דוח על מספר או הרמת גלגל או ללא טסט או ביטוח או השתוללות אז מגיע לו שיכניסו לו גם הורדה מהכביש.אתה בא לומר לי שהמארגנים מדברים עם השוטרים שיוותרו לעבריינים?חחחחח
אתם פשוט כל כך מפונקים ועצלנים שהמארגנים נראים לכם מינימום אלוהים שמשגיח עליכם ושומר על חייכם.קחו אחריות על עצמכם רכסו בזהירות קחו איתכם שתיה ואוכל שלא תצטרכו חעמוד בדוחק ובתורים המטורפים בארומה ותהנו.
strelok89
06-09-2016, 18:58
מה זאת אומרת הזבל שאתם משאירים אחריכם.אתה לא משאיר זבל,רק אחרים? חחחחחחחחחח איזו התנשאות אלוהים ישמור.
ארומה ודומיו לא חייבות להיות פתוחות בשבילנו.לנו יש בתיקים חטיפים ושתיה ואנחנו תמיד מסודרים.מעולם לא עצרנו לעמוד בדוחק של מאות האנשים שרוצים קפה ארומה. אתם חיים בסרט שאי אפשר בלי זה.צאו מזה הכל אפשרי. שכל אחד ידאג לעצמו ויפסיק להתפנק ולחכות שיעשו הכל עבור כולל יתאמו שארומה תהיה פתוחה.הזויים.
למה שהשוטרים הפעם יעמדו ויחלקו דוחות? על מה? על שאנחנו רוכבים באמצע הלילה למצדה? באיזה סרט אתם חיים? למי שמגיע דוח על מספר או הרמת גלגל או ללא טסט או ביטוח או השתוללות אז מגיע לו שיכניסו לו גם הורדה מהכביש.אתה בא לומר לי שהמארגנים מדברים עם השוטרים שיוותרו לעבריינים?חחחחח
אתם פשוט כל כך מפונקים ועצלנים שהמארגנים נראים לכם מינימום אלוהים שמשגיח עליכם ושומר על חייכם.קחו אחריות על עצמכם רכסו בזהירות קחו איתכם שתיה ואוכל שלא תצטרכו חעמוד בדוחק ובתורים המטורפים בארומה ותהנו.
במקרה עזרתי כמה פעמים לארגן ארוע גדול.
אתם כן כן אתם! התנשאות? לא עובדות בשטח.
נכנסתי עם בקבוק שטויה וקופסאת סנדוויץ וערכת קפה חזרתי עם 3 שקיות זבל נוספות.
הממממממ קסם אורי גלר פיזר שם זבל בשושו.
אם זה מה שאת חושבת שלא דיברו עם מתנא שלא יחלקו דוחות את טועה!
ודיברו איתם שיחסמו כבישים לטובת הרכיבה ויעזרו בכל ההכוונה והליווי.
את רוצה להגיד לי שאם שוטר רוכב לידך את טאטלה והכל מתוקתק אצלך?
נו באמת אני מאמין שרק מבדיקת מסמכים הם סוגרים תקציב דוחות רבעוני
ואם גם בודקים מהירות עם לייזר ועושים מחסום מטרים אחרי זה ומחלקים דוחות על השתוללות ומהירות הם סוגרים תקציב דו שנתי.
בחייך
שעיר בגב"ב
06-09-2016, 18:58
לא הבנתי מה את כל כך כועסת?
ראש השנה בפתח, עלי על האופנוע וסעי למצדה.
למה לעשות רעש מתחת לחלון בין שתיים לארבע?!
גילוי נאות: מעולם לא הבנתי את הבחירה בחניית המצדה.
נראה לי אדיוטי להגיע עד מצדה אחרי רכיבה מפרכת
בשביל להשאר בחניה.
כל ספטמבר אני מעביר לילה במצדה ומטפס ברגל לאתר
לפני הזריחה.
אגלה לכם סוד, גם מלמעלה הזריחה לא משהו.
הזריחה במצדה היא אחת המסריחות בארץ בגלל הלחות
שבים המלח.
האתר עצמו מצד שני זה סיפור אחר לגמרי!
כל פעם מגלים משהו חדש.
סעו לשלום ונא לישמור על השקט!
מנסים לישון פה סייסטה:mornincoffee:
לדעתי הצנועה, שיטוטי זריחה נועדו למשוררים.
אופנוענים אמיתיים לא משוטטים בזריחה.
אבוי... מקווה שלא עוררתי איזה משורר או אופנוען או את הדיון האלמותי העוסק בנרטיב האופנוען האמיתי...
רק ארשה לעצמי לקשקש עוד קצת מתחת לחלון ( בכל זאת עכשיו כבר שבע וחצי.. ) ואנצל הזדמנות יקרה זו לאחל לכולם/ן
שנה טובה!
eran1100
06-09-2016, 20:35
אין ספק, במדינה בה אנו חיים חשוב לדאוג לעצמך.
מי הוריד את המגבלה של ה-חחחחח?
http://fullgaz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=3601&stc=1
Shiran81
06-09-2016, 23:02
מר סטרלוק היקר.אם אינך רואה עצמך מנצח את הדיון לפחות אל תתלונן עליי שניבלתי את הפה כי אני לא. ואם אתה חושב אחרת אז בבקשה צטט אותי.תודה.
ולי יש עובדות בשטח שדווקא מי שליכלך את רוב אזור מצדה אלה דווקא אתה וחברייך.
אני מבינה למה אתה כל כך פוחד מהמשטרה כי כנראה שלך וחבריך יש סיבה טובה לפחד. סע כחוק וסע רגוע. לפי ריח ההודעה שלך רוכבים כמוך הם הסיבה למחירי הביטוח הגבוהים.
בחיי שאתם חבורת מפונקים.
strelok89
07-09-2016, 07:14
מר סטרלוק היקר.אם אינך רואה עצמך מנצח את הדיון לפחות אל תתלונן עליי שניבלתי את הפה כי אני לא. ואם אתה חושב אחרת אז בבקשה צטט אותי.תודה.
ולי יש עובדות בשטח שדווקא מי שליכלך את רוב אזור מצדה אלה דווקא אתה וחברייך.
אני מבינה למה אתה כל כך פוחד מהמשטרה כי כנראה שלך וחבריך יש סיבה טובה לפחד. סע כחוק וסע רגוע. לפי ריח ההודעה שלך רוכבים כמוך הם הסיבה למחירי הביטוח הגבוהים.
בחיי שאתם חבורת מפונקים.
שירן את השמצת כאן חברי פורום ועל זה קיבלת אזהרה כל עוד הדיון יתנהל במסגרת דיון תרבותי בשמחה.
איך יש לך עובדות בשטח שמי שליכלך זה אני אם אין לך מושג מי אני ואין לך מושג שבסוף הארוע אנחנו עברנו עם שקיות לנקות את האזור ויצאנו עם 3 שקיות זבל מהארוע שלא הבאנו עם מה לזבל בכלל.
ושירן אם את חושבת שרוב נהגי ישראל נוסעים נטו לפי החוק את טועה, ותודי בזה עצמך אני לא מאמין שאת לא נוסעת בשול, לא עולה על מדרכה,חונה בחנייה מסודרת, לא עוברת מהירות מותרת אף פעם, לא עוברת נתיבים בלי לאותת,לא נשארת בשמאל מעל 20 שניות .
ויש עוד רשימה ארוכה של עבירות שאפשר להלביש לכל אחד, איך אמר סטאלין "תביאו לי בן אדם, אני כבר אמצע על מה להרשיע אותו"
אף אחד לא צדיק כולנו עברינים במקצת כאן ובמקצת כאן השאלה עד כמה מחפשים אותנו על זה. ואם ירצו ימצאו בקלות אפילו
אני רק חייב לציין שפעם על הרבה פחות ממה שהולך פה היו עפים באנים באוויר (ובעד להחזיר עטרה ליושנה).
או לפחות איזו נעילת שרשור, זה לא תורם לאף אחד כבר.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ohadifrach
08-09-2016, 06:58
מה הסיבה שאין ארגון "רשמי" השנה?
ארץ אוכלת יושביה
ארץ אוכלת יושביה
שום קשר לארץ, יש לנו ארץ נהדרת שרבים וטובים הקריבו חייהם בכדי שאנחנו נוכל להתלונן.
כל מה שקורה כאן זה תבשיל שאנחנו בישלנו לעצמינו, אם מדעת, אם באדישות, אם במקרה.
עכשיו אפשר או לאכול ולהקיא או לעשות משהו חדש.
אופנוען אמתי שבאמת רוצה לרכוב, לא צריך יותר מאופנוע, בת זוג אוהדת, שמיכה ובקבוק יין
לחגוג את ראש השנה.
המקום ממש לא משנה. - רן
שום קשר לארץ, יש לנו ארץ נהדרת שרבים וטובים הקריבו חייהם בכדי שאנחנו נוכל להתלונן.
כל מה שקורה כאן זה תבשיל שאנחנו בישלנו לעצמינו, אם מדעת, אם באדישות, אם במקרה.
עכשיו אפשר או לאכול ולהקיא או לעשות משהו חדש.
אופנוען אמתי שבאמת רוצה לרכוב, לא צריך יותר מאופנוע, בת זוג אוהדת, שמיכה ובקבוק יין
לחגוג את ראש השנה.
המקום ממש לא משנה. - רן
אתה נוגע בנושא למחקר אנתרופולוגי שתמיד סיקרן אותי.
כותרתו תהיה בנוסח - "האופנוען המסוקס- זאב בודד או חבר להקה?"
הדיון הזה נועד למסתופפי להקה כמו סרדינים. אל תסיט אותו לכיוון אחר.
הרכיבה למצדה היתה ארוע מדהים בעיניי. (זכיתי ליהיות ב5-6 פעמים)
היתה- עד שנה שעברה, עד שהגיעו כל מיני מופרעים זורקי זין, בני דודים שצילחו בחניון, קיצר בלאגן אחד שלם.
מאירוע של שקט פקל קפה חברים וזריחה, זה הפך למסיבת טבע (מהסוג הגרוע..), גאזלנים באוטו גלידה, אורגיית ערסים\בני דודים שמתנפלים על כל דבר חינם שמחלקים שם (במיוחד אני זוכר את אלו שצבאו על עמדת הפחיות שלקחו ולקחו ולקחו רק בשביל לקחת ולא לשם הצורך, כך שלאחרים לא נשאר)
זה הפך למקבץ אשפה אחד גדול עת ננטש המגרש.
השנה לא אגיע- סתם כי לא בא לי שידור חוזר של שנה שעברה+בדיקות שוטרים+השתוללות בכבישים וכו וכו.
(ככל הנראה ארכב עם עוד כמה חברים למקום אחר, יותר סולידי, שקט, ופחות הומה)
אני בעד שכל אחד יעשה מה שנארה לו נכון וטוב בשבילו, אם שירן (סתם דוגמה*) רוצה לרכב למצדה, אאחל לה באמת מכל הלב שתרכב תהנה ושתזכה להנות מאירוע כמו שאני זוכר אותו מכמה שנים אחורה. הלוואי. (אני קטן אמונה בעניין הזה)
לא צריך לאכול את הראש אחד של השני בעניין הזה. ובטח ובטח לא לתקוף להעליב או לצאת בהאשמות על מה כן, ומי לא.
מי שעשה טוב, באמת כל הכבוד לו, מי שעשה פחות טוב- החיים בומרנג.
שנה מתוקה בטוחה ומחוייכת!
שניהיה לראש ולא לזנב.
(לב)
lokimonster
08-09-2016, 10:38
אני חייב לומר שיש משהוא מאוד מיוחד בנהירה הזאת של ציבור הרוכבים למצדה.
מבחינתי הכיף הוא לראות את "הנחש" שמטפס בלילה לעבר החניון.
אני חושב שבמארגנים התחילו מסורת יפה ולא ניתן להקל ראש בכך שהם סחפו אחריהם אלפי רוכבים מכל קצוות הארץ.
יותר מזה האירוע הביא עמו משפחות עם ילדים ( בתוכן שלי) וזו בהחלט יחצנות יפה לענף והבן הקטן שלי בן ה6 רק מחכה לטיול הלילה (זה הכינוי ביקר בבנטל ובמצדה).
לצערי הבעייה (לפחות בעיניי) באה בדמות חוליגנים שהפכו את האירוע לקירקס ברנאווטס והתפרעות על הכביש שלדעתי מהווה את הבעייה והופכת את האירוע למסוכן ו"זול".
אני מבין את המארגנים ומצר על כך שהם פורשים אך הדבר מובן לגמרי.
עצוב שינם אנשים פה בפורום שיצאו עליהם באופן בוטה ולא ראוי לאור העובדה שזה נעשה בהתנדבות.
בכל מקרה השנה אנו נוותר על מצדה לטובת הבית או מפגש חברים מצומצם.
ארץ אוכלת יושביה
הביטוי הזה נחקק על ידי המרגלים שניסו למנוע את כניסת ישראל לארץ באמצעות הפחדות. הארץ לא אוכלת יושביה אבל יש מיעוט בעייתי שהיה נחמד אם היו יוצאים לשוטט במדבר 40 שנה כמו שנענשו אבותינו.
MasterOz
08-09-2016, 18:17
בשורה התחתונה, הכל יכול להיות ספונטאני.
אם המשטרה היתה מפרגנת לנו נוכחות שמירה על הסדר,
בלי להציק ובלי להעיר...רק שמירה על הסדר הטוב ונוכחות רצינית,
היינו יכולים לבוא, כולם יכלו להשתתף ומפרי הסדר היו חושבים פעמיים.
לדעתי, פרגון משטרתי למען הסדר הטוב, היה יכול לעשות טוב לשני הצדדים.
גזלנים בחוץ, רכבים בחוץ, אופנועים מסודרים בפנים.
משטרה שצופה מהצד, מראה שיש מבוגר אחראי ובלי להתקטנן.
הדיון כאן מדגיש כמה מיותר להשתלט על עדר.
חבל על האנרגיה מיצו וסטארלוק.
חבל.
בשורה התחתונה, הכל יכול להיות ספונטאני.
אם המשטרה היתה מפרגנת לנו נוכחות שמירה על הסדר,
בלי להציק ובלי להעיר...רק שמירה על הסדר הטוב ונוכחות רצינית,
היינו יכולים לבוא, כולם יכלו להשתתף ומפרי הסדר היו חושבים פעמיים.
לדעתי, פרגון משטרתי למען הסדר הטוב, היה יכול לעשות טוב לשני הצדדים.
גזלנים בחוץ, רכבים בחוץ, אופנועים מסודרים בפנים.
משטרה שצופה מהצד, מראה שיש מבוגר אחראי ובלי להתקטנן.
מאסטר - אני מבין שלא היית בשנה שעברה...
המשטרה עזרה ותמכה בגדול !!!
כמה שנים שאני מתכנן לרכב למצדה...
בדגש על מתכנן.
זה אף פעם לא יצא לפועל,
אני קורא את מה שכותבים פה אנשים, ותוהה אם השנה יש טעם לתכנן...
השנקל שלי -
משטרה בטוח תהיה -
כי הם חייבים. הם לא יתעלמו מאירוע בו הם מחויבים [והם חייבים ] לתת דין וחשבון על הסדר והבטיחות.
אם לא יגיעו מספר רוכבים שפויים, נורמטיביים,
קיים הסיכוי ש"האירוע" הזה יהווה נטל גדול,
מחוסר תרבות,
ולאחריו יהיה קשה יותר להתחיל כל מסורת חדשה,
טיול מאורגן,
גם היחס לבנטל ישתנה.
מי שנהנה בעבר,
חשוב שיגיע ויראה שיש אנשים טובים בדרך, ומדובר במיעוט שהוא בעייתי.
בשביל שהמשטרה תשלוט בארוע כזה צריך 150 שוטרים רכובים, 6 מסוקים באוויר ו 50 ניידות.
וגם זה יתן מענה בצורה חלקית.
arieelberg
10-09-2016, 01:38
אני אהיה שם השנה גם עם אופנוע...
lokimonster
10-09-2016, 05:31
רכשת אופנוע אריה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני אהיה שם השנה גם עם אופנוע...
תמסור נשיבוק ממני לכולם.
אחזיר לך אח"כ.
arieelberg
11-09-2016, 21:07
רכשת אופנוע אריה?
לא...
http://up416.siz.co.il/up3/oymzqeijtmz1.jpg
http://up416.siz.co.il/up1/kmmfozli3tzh.jpg
שכל אחד יעשה מה שבא לו... מי שיסכן אותי אני יסכן אותו בדרכים שלי, על המסורת היפה הזו אני לא הולך לוותר בגלל כמה פושטקים.
שכל אחד יעשה מה שבא לו... מי שיסכן אותי אני יסכן אותו בדרכים שלי, על המסורת היפה הזו אני לא הולך לוותר בגלל כמה פושטקים.
תגובה של ילד.
תגובה של ילד.
ילד A1 :cheers2:
כמה מילים על מצדה, מהזווית שלי.
ראשית, וזה הכי חשוב - מצדה היא לא המטרה אלא האמצעי.
אמצעי לרכיבת לילה מיוחדת במינה, ביום מיוחד - ראש השנה, יחד עם עוד אלפי אופנוענים.
בפרובינציה הקטנה שלנו, שנעדרת תרבות מוטורית או תרבות בכלל, הנסיעה למצדה בראש השנה ולבנטל בפסח הן חלק חשוב בתרבות הדו-גלגלית שלנו.
לכן, החברים הקרובים למערכת, חברי המערכת ואנוכי לא מוותרים על הרכיבה הזו אף פעם.
אז אני אהיה שם, אהנה כמו בכל שנה מהחוויה יוצאת הדופן הזו, ואני מקווה שהמסורת תישמר. לטעמי זו חוויה דו-גלגלית ישראלית אותנטית, ואני לא מתכוון לוותר עליה.
דבר ראשון, שאפו לגברת שירן שיודעת לכוון למקומות הנכונים, שאפו גם למארגנים של השנה שעברה, אני רק יכול לומר שעצם הרכיבה עם עוד אלפי רוכבים אחרים מהווה סיבה מספיק טובה לחוות את זה שוב, פעם אחר פעם.
דבר שני, היכולת הוורבלית המצויינת של אביעד מיצתה את דעתי בנושא, כל אירוע וכל מסורת שידחפו את ענף הדו"ג מבורכים מבחינתי ועם כל הכבוד למפונקים ולשמרנים שבינינו, אני מסוגל לסנן מצבים לא נעימים ולהנות ממה שכן, כי גם ככה אין הרבה מזה.
דבר שלישי, מכוון אליך ואל חבריך מר שושו, זה שאתה רוכב 16 שנה זה טוב ויפה, אבל זה לא כרטיס כניסה למועדון "אנחנו צודקים וכל השאר טועים", ובתור אחד שרוכב 16 שנה אתה אמור לדעת שמי שבחר בדו"ג כבחירת אופי, בדרך כלל גם יבחר לשים ז** (בדיוק כמוך) על דעות של אחרים. ובחיית, חאלס להתנשא, זה דוחה.
lokimonster
12-09-2016, 07:36
אריה ישאג מי לא ירא.
תתחדש אחינו היקר.
אני אומנם השנה לא ארד למצדה אבל אם תרצה לעצור אצלי להתרעננות ( או ארוחת חג) אתה מוזמן.
johnny drama
13-09-2016, 18:02
כל אחד ידאג לבטיחות של עצמו
עמרי גוטמן
13-09-2016, 21:58
מספר המשתתפים הצפוי ובנוסף הבהרת משטרת ערד ולפיה המארגן נושא באחריות ועליו להפיק אירוע הדורש רישוי עסקים (מאבטחים, סדרנים, שוטרים בשכר וכו'), שעלותו קרובה ל-100,000 ש"ח מחד, והעובדה שאין מי שיממן ו/או רוצה לארגן אירוע כזה בתשלום מאידך, הביאה למסקנה שהשנה מנהל פורום 8 בתפוז, שבאופן מסורתי מארגן את האירוע - לא ישתתף השנה בארגון.
בשנה שעברה הייתי עם מיצו בישיבות המקדימות במשטרת התנועה, קיבלנו סיוע מסוים אולם בסופו של דבר, המשטרה הבהירה את עמדתה ולפיה מארגן האירוע נושא באחריות לו.
אין לי את היכולת לארגן אירוע שעלותו כה יקרה, ולמען האמת, אין לי רצון להיות מפיק.
כמובן שכל מי שרוצה מוזמן להפיק אירוע כזה על חשבונו או באמצעות חסויות וכו', או פשוט לנסוע לשם.
אבל זה לא יהיה תחת ארגון של פורום 8, זו הנקודה.
המשטרה תיאלץ לחפש שעיר לעזאזל אחר
מספר המשתתפים הצפוי ובנוסף הבהרת משטרת ערד ולפיה המארגן נושא באחריות ועליו להפיק אירוע הדורש רישוי עסקים (מאבטחים, סדרנים, שוטרים בשכר וכו'), שעלותו קרובה ל-100,000 ש"ח מחד, והעובדה שאין מי שיממן ו/או רוצה לארגן אירוע כזה בתשלום מאידך, הביאה למסקנה שהשנה מנהל פורום 8 בתפוז, שבאופן מסורתי מארגן את האירוע - לא ישתתף השנה בארגון.
בשנה שעברה הייתי עם מיצו בישיבות המקדימות במשטרת התנועה, קיבלנו סיוע מסוים אולם בסופו של דבר, המשטרה הבהירה את עמדתה ולפיה מארגן האירוע נושא באחריות לו.
אין לי את היכולת לארגן אירוע שעלותו כה יקרה, ולמען האמת, אין לי רצון להיות מפיק.
כמובן שכל מי שרוצה מוזמן להפיק אירוע כזה על חשבונו או באמצעות חסויות וכו', או פשוט לנסוע לשם.
אבל זה לא יהיה תחת ארגון של פורום 8, זו הנקודה.
המשטרה תיאלץ לחפש שעיר לעזאזל אחר
מה שעומרי אמר.
השנה המשטרה תגיע בכוחות מתוגברים. אבל השנה, בניגוד לשנים קודמות בהן היה מי שילך למשטרה, יחתום על טפסים, יבהיר הבהרות, יספק את המידע אודות הציר, ינהל את המנהלות, יעביר תדריך בטיחות, יארגן מים, שתיה קרה, משקאות אנרגיה, אוכל, חטיפים, חולצות, מוזיקה, מארשלים, יתאם עם המפעילים של האתר של מצדה כדי לקבל שירותים נוספים (שאליהם רוב הציבור בכלל לא מודע), יארגן רכבי חילוץ, חובשים עם ערכות עזרה ראשונה, אמבולנס שמתלווה למסלול - וכל זה מבלי שאף אחד מכל 5000-7000 הרוכבים ישלם על זה ואפילו לא שקל - אז השנה זה יהיה אוסף של רוכבים שיעשה את כל הנסיעה המדהימה הזו - בלי שום סיוע לוגיסטי.
אז השנה המשטרה תחכה, והיא תחכה עם פנקסים שלופים, והיא לא תוותר, כי מבחינתה זה אירוע "בלתי נשלט", וככזה היא תהיה חייבת להתערב.
אז בהצלחה למי שהולך לרכוב למצדה, סעו בזהירות בבקשה.
johnny drama
14-09-2016, 01:06
אני רק שאלה...אם זה היה מאורגן כמו בשנים הקודמות המשטרה כן הייתה מאופקת או שאין קשר לזה? כי בפעמים שכן הייתי המשטרה חכתה עם פנקסים שלופים לאלה שעשו את הבלגן (לפחות אלה שראו)
אני חושב שמבלי הסיוע הזה הרוכבים צריכים להזהר השנה על עצמם ועל הסובבים אותם.
בכל מקרה טוב לקרוא את מה שעשית למען היום הזה והרוכבים על ההשקעה והאחריות - אנצל את זה ואגיד תודה רבה.
arieelberg
14-09-2016, 03:32
אריה ישאג מי לא ירא.
תתחדש אחינו היקר.
אני אומנם השנה לא ארד למצדה אבל אם תרצה לעצור אצלי להתרעננות ( או ארוחת חג) אתה מוזמן.
זה של הבן של נורית... לא שלי.
ואגב, הוא אמר שכנראה יבוא איתי בלעדיו, לא בא לו להעמיס ולפרוק.
lokimonster
14-09-2016, 03:51
חשבתי שתנחת מההרים יחד עם פלג
לדעתי יש אולי אספקט חיובי בכך שהשנה המשטרה תחכה "בפנקסים שלופים" ובאכיפה אגרסיבית. זה אולי יצנן את המוטיבציה של המתפרעים ואף ירחיק אותם מהרכיבה השנתית בשנים הבאות, אחרי שיחזרו הביתה עם רפורטים מלא הכיס.
בשורה התחתונה, בתאוריה חוסר האירגון לא אמור להפריע במידה וכל רוכב יהיה אחראי לעצמו, יבין ויקבל את המגבלות ברכיבה קבוצתית ובכללי ירכוב כחוק. ומי שלא - ישלם על כך תוך 90 יום בסניף הדואר הקרוב לביתו.
Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk
Lestoren
14-09-2016, 21:21
לדעתי יש אולי אספקט חיובי בכך שהשנה המשטרה תחכה "בפנקסים שלופים" ובאכיפה אגרסיבית. זה אולי יצנן את המוטיבציה של המתפרעים ואף ירחיק אותם מהרכיבה השנתית בשנים הבאות, אחרי שיחזרו הביתה עם רפורטים מלא הכיס.
בשורה התחתונה, בתאוריה חוסר האירגון לא אמור להפריע במידה וכל רוכב יהיה אחראי לעצמו, יבין ויקבל את המגבלות ברכיבה קבוצתית ובכללי ירכוב כחוק. ומי שלא - ישלם על כך תוך 90 יום בסניף הדואר הקרוב לביתו.
זה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב הוא עלול להרוג מישהו. לא פעם ולא פעמיים כמעט קטף אותי איזה טימקס בעקיפה על פס לבן או בעקיפה מימין.
matanbar26
14-09-2016, 23:20
ואז כולם ישתמשו במדריך לביטול דוחות שהעלו לפה היום.
ואז כולם ישתמשו במדריך לביטול דוחות שהעלו לפה היום.
לך תשתה סודה. (אה, בטח לא היית בקרבי ואתה מרוסן מלידה)
אל תדאג. בית המשפט ידאג להכשיר את הדבורה.
מכשיר ה"דבורה", אשר משמש למדידת מהירות של כלי רכב, הוא טוב ומדויק
matanbar26
15-09-2016, 09:09
אני לא דואג, בכול זאת אני לא מתכוון לנסוע למצדה עם קטנוע 125.
סודה דווקא סבבה לי.
johnny drama
15-09-2016, 17:50
אני לא דואג, בכול זאת אני לא מתכוון לנסוע למצדה עם קטנוע 125.
סודה דווקא סבבה לי.
חבל, רכיבה מרגשת...
מניסיון.
the striker
18-09-2016, 09:49
אני מצפה לדיווח איך היה, כדי שנדע אם לבוא בשנה הבאה
מחר יוצאים קבוצה של 5 חברה מאילת לכיוון מצדה, מי שמעוניין, מוזמן.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
ktm690smc
02-10-2016, 01:04
בשנה שעברה נסעתי עם החבר'ה עד יבנה ושם עשיתי פרסה. למה? כי יותר מדי מפגרים החליטו לעשות שטויות על הכביש ולא רציתי
להיגרר לזה או להיפגע מזה. בדיעבד לא הייתי צריך לפרסס, אבל לא מצטער.
השנה לא מגיע כי אני בלי אופנוע.
תהנו כולם.
החניון של מצדה יהיה סגור עד לשעה שמונה בבוקר!
the striker
03-10-2016, 00:01
החניון של מצדה יהיה סגור עד לשעה שמונה בבוקר!
אז מה, סעו ברגוע, תראו את הזריחה קפה בפינג'אן וחזרה הביתה. לא חייבים את החניון, רכבו אחים רכבו.
the striker
03-10-2016, 07:53
אם מישהו נסע למצדה, נשמח לשמוע איך היה.
מדהים, פוסט מפורט בהמשך
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
היה ממש עלוב לדעתי, תקעו אותנו באיזה וואדי בצד, חלק מהרוכבים חזרו למלונות .. לא היה משו.. שום דוכנים חולצות מים או כל דבר אחר לא היה כמו בשנה שעברה
היה מדהים לגמרי.
אפרט בהמשך.
lokimonster
03-10-2016, 08:29
מי שאמר שמצדה זה האמצעי ולא המטרה ידע להנות גם במקום אחר וללא חלוקה של מים וחולצות.
האמת אחרי שיחה עם חבר זה היכה בי - החלמאות של משטרת ישראל שבמקום לרכז את כל הרוכבים באתר אחד ולפקח הם קיבלו הרבה אתרים.
האמת חלמאות לשמה.
כעת רשות הטבע צריכה לעבוד קשה ולאסוף את הזבל ( אני מקווה שרק שיירים ולא אנושי) לאורך גבולה המזרחי של הארץ
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161003/6b6595c9df224ce9a81e4d73593bc51d.jpg
היה ממש עלוב לדעתי, תקעו אותנו באיזה וואדי בצד, חלק מהרוכבים חזרו למלונות .. לא היה משו.. שום דוכנים חולצות מים או כל דבר אחר לא היה כמו בשנה שעברה
אתה מפספס לגמרי את כל הפואנטה של הארוע הזה.
מי שאמר שמצדה זה האמצעי ולא המטרה ידע להנות גם במקום אחר וללא חלוקה של מים וחולצות.
האמת אחרי שיחה עם חבר זה היכה בי - החלמאות של משטרת ישראל שבמקום לרכז את כל הרוכבים באתר אחד ולפקח הם קיבלו הרבה אתרים.
האמת חלמאות לשמה.
כעת רשות הטבע צריכה לעבוד קשה ולאסוף את הזבל ( אני מקווה שרק שיירים ולא אנושי) לאורך גבולה המזרחי של הארץ
לוקי לוקי חבר יקר, חבל שלא באת, אם היית רואה איזה יופי, לא חלמאות ולא נעליים, כולם מרוכזים במקום אחד, 200 מטר מהחניון של שנה שעברה לצידי כביש הגישה למצדה, רק שהפעם למזלנו זה היה על כורכר, לא עוד ברנאוטים של ילדים מטומטמים, והפעם רשות הטבע הביאה גנרטורים עם תאורה ופחי אשפה, לא עוד טובות של יבואנים וספונסרים שרק מביאים את הזבל (נושם ודומם), והפעם גם הרוב דאגו לשמור על נקיון, ומי שלא שמר, אחרים נשארו וניקו עד הסוף (ואני איתם - בדיוק 10 דקות לקח לנו לצחצח), והמשטרה? המשטרה היתה סובלנית ולא ראיתי אנשים מוטרדים ממנה, סך הכול עשו את העבודה ושמרו על סדר מרחוק, והפעם לא היו עוד אלפים מיותרים, מי שהגיע זה מי שהאמין שיכול להיות משהו טוב, ואכן היה משהו טוב חבר יקר, השנה הייתה מצדה למאמינים, והמשיח? כמעט והגיע.
נ.ב, +1000 חיזוקים למשפט הראשון - מצדה שעברה נכשלה בגלל זה.
:winner: :winner: :winner:
lokimonster
03-10-2016, 09:13
אני שמח שנהנתם ויותר שנשאר מסודר.
מקווה שעד ראש השנה הבא יוחלף הxv ואז אוכל לטייל בהנאה
lokimonster
03-10-2016, 11:26
האמת חלמאות לשמה.
למען הסר הספק (יוס בשבילך) אני לא מבקר פה את פעולת השיטור המבורכת של משטרת ישראל כאם את הבחירה לסגור את האתר שלדעתי זה מיותר ופותח יותר "זירות" מפגש לרוכבים.
אישית אני מקדם בברכה כל דוח על ברנאווטס או התנהגות מסכנת וכמובן פגיעה באתר השלכת פסולת וכיוצא בזאת.
יוס מקווה שהברתי את עצמי
אביעד אברהמי
03-10-2016, 14:48
היה מדהים!
הכי אותנטי שיש.
אופנוענות טהורה.
"מצדה" 2016.
עוד רבות ידובר בו.
חוויה מרנינה של אופנוענות.
לא סטרילית, לא מתחנפת ולא מתחסדת.
כמויות אדירות של דו"גים מכל הסוגים והמינים.
סופרספורט לצד נייקדים,
קאסטומים לצד טוררים,
קרוזרים וסופרמוטו.
הכל מהכל.
וכן..
גם חגיגת וויליז וברנאאוטים פה ושם כבכל מפגש אופנועים בכל נקודה בגלובוס.
באמצע סדומערד, ממש מעט אחרי "העניבה", ירדנו לתוך השטח כמה עשרות מטרים וכיבינו מנועים.
התיישבנו על האבנים בתוך עלטה מוחלטת ובדממה שהופרו כל מספר שניות מתאורת אופנועים ומצרחות אגזוזים.
זו הייתה חוויה מזוקקת של התעלות נפש.
את הזריחה ישבנו וראינו באחת "המרפסות" שבמצוקי דרגות.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161003/40eccb8fe2713dfa282905d6c7ea121e.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161003/ff4df4d704b07a986fe3db4626b9158d.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161003/08800aa123f94c7f50277d7407090b89.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161003/7e33dcf3a6a793f5fc252fa058040cc6.jpg
היה תענוג צרוף ומענג.
נתראה בשנה הבאה 👍
lokimonster
03-10-2016, 22:24
נקווה שיהיה לי שוב אופנוע ראוי אולי אצטרף אליך צביק.
היה אחלה של דבר.
מצדה עצמה, הייתה חלק פחות משמעותי בחוויה.
הרכיבה הלילית,
אנישם שפגשתי בדרך,
הכמות של הרוכבים על הכביש.
והעייפות בדרך הביתה.
במצדה עצמה,
התנאים היו בסדר -
דאגו לפחים וקצת אור.
ככה נפטרתי מהזבל בנוחות.
אולי אם מישהו יפתח דוכן של אוכל/קפה/ קידום מכירות,
ובתמורה יתחייב לנקות את כל השטח/ להציב שירותים כימיים- יכול להיות רעיון.
אגב -
מה הקטע עם מנתק הצתה?
היו כמה אנשים שהשקט הפריע להם,
וניסו להוציא את הבוכנה מהמנוע, כשהוע עדיין מורכב בחלק אחד ופועל...
לא היה לי ברור למה...
אבל מלא התלהבו וצילמו.
Shiran81
04-10-2016, 10:22
נראה שאתה מחפש רק את החולצות חינם ואת המים .את הדברים האלה קיבלו רק הרוכבים שרכבו עם המגלומן שכל כך התאמץ להרוס מסורת כל כך ארוכה וטובה מיד אחרי שהרס פורום ידוע.אני רכבתי עם עוד חברה ושלוש אופנוענים שפגשנו בדרך והיה כיף מאוד לראות את השיירות של האופנועים שלא נכנעו לניסיון לחסל את המסורת.ממליצה לך להצטרף לחבורת המיוחסים דרך חבר של חבר של חבר ואולי גם תקבל חולצה עם השם של המגלומן מודפס עליה.בהצלחה. :-)
שירן.
nihrider
04-10-2016, 11:58
אבל מלא התלהבו וצילמו.
לא תצלם אופנוע שיש סיכוי טוב שעוד שניה יעלה באש?
אביעד ידידי, קראתי את הכתבה באי נוחות מסויימת. טוהר, אותנטיות, רוח... ואינדיווידואליזם (!). נו באמת - האין הקביעות האלה בדיוק סותרות את המסר של הכתבה? אני לא ניכנס בכלל לדיון של טוב או לא טוב כי זה עיניין לחלוטין אישי. אני הייתי פעם אחת לפני כמה שנים, ראיתי המון אנשים שנהנו, אבל אני לא במיוחד. לא חזרתי מבלי שזה גרם לי לחשוב שמשהו לא בסדר עם אלה שכן חזרו. אבל אינדיווידואליזם בתוך שיירה של 7000 איש? ומה פתאום קיטלוג מזלזל של רוכבים ("רוכבי מגיני ברכיים")? בחיאת... במה זה שונה מלזלזל במי שרוכב על קטנוע או קאסטום (או אופנוע סופר-ספורט על הכביש הציבורי...)?
נראה שאתה מחפש רק את החולצות חינם ואת המים .את הדברים האלה קיבלו רק הרוכבים שרכבו עם המגלומן שכל כך התאמץ להרוס מסורת כל כך ארוכה וטובה מיד אחרי שהרס פורום ידוע.אני רכבתי עם עוד חברה ושלוש אופנוענים שפגשנו בדרך והיה כיף מאוד לראות את השיירות של האופנועים שלא נכנעו לניסיון לחסל את המסורת.ממליצה לך להצטרף לחבורת המיוחסים דרך חבר של חבר של חבר ואולי גם תקבל חולצה עם השם של המגלומן מודפס עליה.בהצלחה. :-)
שירן.
צורת ההתבטאות שלך יורדת נמוך בכל רגע שעובר.
שום דבר ממה שכתבת עד כה תרם במשהו מלבד תחושה רעה.
אביעד אברהמי
04-10-2016, 14:26
אביעד ידידי, קראתי את הכתבה באי נוחות מסויימת. טוהר, אותנטיות, רוח... ואינדיווידואליזם (!). נו באמת - האין הקביעות האלה בדיוק סותרות את המסר של הכתבה? אני לא ניכנס בכלל לדיון של טוב או לא טוב כי זה עיניין לחלוטין אישי. אני הייתי פעם אחת לפני כמה שנים, ראיתי המון אנשים שנהנו, אבל אני לא במיוחד. לא חזרתי מבלי שזה גרם לי לחשוב שמשהו לא בסדר עם אלה שכן חזרו. אבל אינדיווידואליזם בתוך שיירה של 7000 איש? ומה פתאום קיטלוג מזלזל של רוכבים ("רוכבי מגיני ברכיים")? בחיאת... במה זה שונה מלזלזל במי שרוכב על קטנוע או קאסטום (או אופנוע סופר-ספורט על הכביש הציבורי...)?
רוני, הדברים כוונו לסוג מסוים מאוד של רוכבים. אלו ששמחו לאיד על 'חיסול המסורת' ואף ניסו לחסל אותה בעצמם. אתה לא נמנה עימם.
לא התחברת לרכיבה למצדה - אחלה לגמרי. לגיטימי.
לא תצלם אופנוע שיש סיכוי טוב שעוד שניה יעלה באש?
כשאתה מנסה את זה ככה אז...
אם היו לו אטמי אוזניים אז כן.
הרעש היה פשוט מטורף.
כאבו לי האוזניים והייתי רחוק מהמקום.
Shiran81
04-10-2016, 16:03
צורת ההתבטאות שלך יורדת נמוך בכל רגע שעובר.
שום דבר ממה שכתבת עד כה תרם במשהו מלבד תחושה רעה.
סליחה? ומה בדיוק במילים שלך תרם לתחושה טובה חוץ מלהתלונן שלא קיבלת מים וחולצה חינם?אני במקומך הייתי מתביישת לכתוב דברים כאלה.תחושה המגיע לי במלוא כיעורה.
matanbar26
04-10-2016, 16:07
לא מפתיע שלא שמת לב-אבל את מדברת על שתי משתמשים שונים.
זה שהתלונן על החולצות ודוכנים וזה שהתלונן על הגועל שיוצא לך מהמקלדת.
היופי באופנוענות הוא שיש הכל מהכל לכולם, ולא חייבים לבחור צד, סוג או אופנוע בכדי ליהנות,
כל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו וזה שאני צודק לא בהכרח אומר שהשני טועה.
המגוון והשפע מרובים וכל אחד יכול לבחור לו את הנתח שהוא אוהב וזה בסדר,
עד שנלמד כמו בשאר העולם להרים אירוע אופנועים גדול שנמשך כמה ימים עם הופעות ותוכן
בינתיים נסתפק באירוע מצדה שישנה פניו בכל פעם מחדש,
ומי שיבחר לעשות את ראש השנה במסגרת אינטימית חברית שלו זה גם בסדר אין כאן נכון או לא נכון...
אביעד אברהמי
04-10-2016, 21:06
היופי באופנוענות הוא שיש הכל מהכל לכולם, ולא חייבים לבחור צד, סוג או אופנוע בכדי ליהנות,
כל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו וזה שאני צודק לא בהכרח אומר שהשני טועה.
המגוון והשפע מרובים וכל אחד יכול לבחור לו את הנתח שהוא אוהב וזה בסדר,
עד שנלמד כמו בשאר העולם להרים אירוע אופנועים גדול שנמשך כמה ימים עם הופעות ותוכן
בינתיים נסתפק באירוע מצדה שישנה פניו בכל פעם מחדש,
ומי שיבחר לעשות את ראש השנה במסגרת אינטימית חברית שלו זה גם בסדר אין כאן נכון או לא נכון...
בהחלט מסכים איתך.
מה שלא נכון, ועל זה נושא הרשימה שלי, זה לצאת כנגד הרכיבה למצדה ולהכריז עליה מלחמה - כמו שראינו בשבועות האחרונים.
לא רכבתי השנה למצדה ולא הוצאתי קבוצה כמו בכל שנה, מהרבה סיבות, הסיבה הכי גדולה
כי לא בא לי...כן ממש כך, לא היה לי את החשק, הרצון או הצורך להגיע לשם.
בניגוד לשנים קודמות שההתרגשות אחזה בי כבר שבועות לפני האירוע, השנה המלחמות, אי הודאות,
ההתבטאויות של חלק המרוכבים שהכריזו מלחמה על החלק השני פשוט הוציאו לי את החשק.
גם החברים הקרובים ביעסו, זה קנה תחליף הארלי והחליט שהוא חייב אבל חייב סופר בייק, השני
הלך לשחק עם מישהו אחר, השלישי החליט להדיח את המלך מכיסאו ולא העמיד לו יורש, הרביעי
פירק את המנוע לגורמים הרכיב שוב, אבל משהו בין שלייף טונדה והקליפרים לא עובד, החמישי מחפש
תמונות של בחורות עירומות להעלות בפורומי זימה סגורים, השישי טוען שאבק המדבר מלכלך לו את האגזוז
ושניים נוספים מכרו נשמתם לטבעת.
בקיצור את הזריחה חגגתי בשינה בבית עם הג'ינג'ית ושני כלבים.
סליחה ומחילה אבקש מאלוהי האופנועים...
לא רכבתי השנה למצדה ולא הוצאתי קבוצה כמו בכל שנה, מהרבה סיבות, הסיבה הכי גדולה
כי לא בא לי...כן ממש כך, לא היה לי את החשק, הרצון או הצורך להגיע לשם.
בניגוד לשנים קודמות שההתרגשות אחזה בי כבר שבועות לפני האירוע, השנה המלחמות, אי הודאות,
ההתבטאויות של חלק המרוכבים שהכריזו מלחמה על החלק השני פשוט הוציאו לי את החשק.
גם החברים הקרובים ביעסו, זה קנה תחליף הארלי והחליט שהוא חייב אבל חייב סופר בייק, השני
הלך לשחק אם מישהו אחר, השלישי החליט להדיח את המלך מכיסאו ולא העמיד לו יורש, הרביעי
פירק את המנוע לגורמים הרכיב שוב, אבל משהו בין שלייף טונדה והקליפרים לא עובד, החמישי מחפש
תמונות של בחורות עירומות להעלות בפורומי זימה סגורים, השישי טוען שאבק המדבר מלכלך לו את האגזוז
ושתיים נוספים מכרו נשמתם לטבעת.
בקיצור את הזריחה חגגתי בשינה בבית עם הג'ינג'ית ושתי כלבים.
סליחה ומחילה אבקש מאלוהי האופנועים...
שתיים נוספות .....או שניים נוספים......
שני כלבים.......או שתי כלבות.....
יותר מידי שעות מנוחה בחג בלבלו אותך מכיוון שבדר"כ אתה בסדר..... :-)
שתיים נוספות .....או שניים נוספים......
שני כלבים.......או שתי כלבות.....
יותר מידי שעות מנוחה בחג בלבלו אותך מכיוון שבדר"כ אתה בסדר..... :-)
אני ממש לא בסדר ויש לי המון שגיאות כתיב, תודה על התיקון. - רן
rusty james
05-10-2016, 11:47
שאפו!
עלאף ובעיקר משום שלא חשבתי שיצא אל הפועל השנה...
שמח מאוד שהמסורת הספונטנית הזו ממשיכה.
זאת בהחלט נק' מפנה בעלילה והיא מאפשרת קיום המסע ללא מארגנים :)
שהנה טובה
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft