מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : MT07 - אני פשוט שונא אותו....

2 Strokes
13-09-2016, 13:44
MT-07
הוא כבד לי, הוא בעייתי עם הגיר, הוא מרגיש חם מהרגיל והכי גרוע הוא מתיימר (לפחות בהרגשה) להיות ספורטיבי מסורס וזה משגע, אותי לפחות.

מצד שני, אפשר לספור על 2 כפות הידיים את הכמות פעמים שעליתי עליו.
היום היה השיא:
מתחיל נסיעה (המנוע ב-106 מעלות - סביר לחלוטין) אחרי חימום קצר,
ראשון....סבבה,
שני....סבבה,
רמזור אדום (נשארו כ-175 מטרים לעצירה),
מחליט להכניס לניוטרל ולבלום עד ההגעה לרמזור - כך עושה, משחרר קלאצ' ו,
........................................שקט....... .................................
הוא פשוט נכבה, הייתי בהלם - כמובן שהוא המשיך לזרום לא נתקע לו המצמד ולא המנוע, הוא גם לא זרק אותי (כמו שהרבה R1 היו עושים בהילוך ראשון פעם).

איך זה הגיוני ???

נ.ב
בזמנו קראתי בפורמים על זה שלראש מנוע שלו יש איזו תכונה להיסדק ושלפעמים הוא מתפוצץ - מאז עלתה שנאתי לימאהה (לא ידוע למה).

מישהו פה מסכים איתי על זה ? או שהבעיה אצלי ?

MasterOz
13-09-2016, 13:47
ספר לנו מי מכריח אותך לסבול...תמכור ותעבור הלאה.

torquser
13-09-2016, 13:52
בהשוואה לSV הקודם לי הMT7 באמת נוטה להתחמם במהירות וזה ממש לא נעים באמצע אוגוסט.
האופנוע הזה מאוד קטן ודחוס ופחות מתאים לאנשים מעל 182 סמ וכמו כן בהרכבה, אבל חוצמזה זה יש לו בעיקר יתרונות.

השושנים
13-09-2016, 14:13
אצלך! (http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/mental_health/Pages/default.aspx)

2 Strokes
13-09-2016, 14:14
ספר לנו מי מכריח אותך לסבול...תמכור ותעבור הלאה.

אני מודה לאלים שהיה לי שכל לא להתעסק עם ימאהה.
אני רוכב עליהם "בשביל הכיף" מידי פעם ומסתבר וכל פעם אני מתאכזב מחדש.

אני מאוד מאוד מאוד אוהב את העיצוב שלהם אבל לכל השאר, אני מנסה, לא מצליח להתחבר.

RSV4 נראה לי חלום אבל מוגזם מידי לארץ.
יש לי בעיה בראש עם אפריליה (חיובית).

torquser
13-09-2016, 15:02
RSV4 נראה לי חלום אבל מוגזם מידי לארץ.

אל תוותר על החלומות שלך

lokimonster
13-09-2016, 15:22
אני חייב לומר שלא כלכך הבנתי.
כמדומני רכשת כלי תקציב וככזה הוא מהווה פשרה.
לגבי אמינות - אני לא חושב שימאהה התפשרו.

בכל מקרה בהצלחה

alexsupreme
13-09-2016, 15:59
להכנס לניוטרל בזמן נסיעה זה די מוזר. הוא נכבה לך בגלל שנכנסת לניוטרל ושחררת קלאצ׳?

זו טיפה שמחה לעד אבל התיבה של סוזוקי זה החלק שהכי משמח אותי ב-sv. פשוט חמאה.

mudale222
13-09-2016, 16:14
MT-07
הוא כבד לי, הוא בעייתי עם הגיר, הוא מרגיש חם מהרגיל והכי גרוע הוא מתיימר (לפחות בהרגשה) להיות ספורטיבי מסורס וזה משגע, אותי לפחות.

מצד שני, אפשר לספור על 2 כפות הידיים את הכמות פעמים שעליתי עליו.
היום היה השיא:
מתחיל נסיעה (המנוע ב-106 מעלות - סביר לחלוטין) אחרי חימום קצר,
ראשון....סבבה,
שני....סבבה,
רמזור אדום (נשארו כ-175 מטרים לעצירה),
מחליט להכניס לניוטרל ולבלום עד ההגעה לרמזור - כך עושה, משחרר קלאצ' ו,
........................................שקט....... .................................
הוא פשוט נכבה, הייתי בהלם - כמובן שהוא המשיך לזרום לא נתקע לו המצמד ולא המנוע, הוא גם לא זרק אותי (כמו שהרבה R1 היו עושים בהילוך ראשון פעם).

איך זה הגיוני ???

נ.ב
בזמנו קראתי בפורמים על זה שלראש מנוע שלו יש איזו תכונה להיסדק ושלפעמים הוא מתפוצץ - מאז עלתה שנאתי לימאהה (לא ידוע למה).

הבעיה אצלך. מי מכניס לניוטרל באמצע נסיעה? זה לא בטיחותי וגם לא נוח, לניוטרל עוברים רק בעמידה. לפחות ככה אני עושה.
אבל באמת מוזר, אני מנסה להבין למה שיכבה. הדבר הראשון שהייתי חושב זה שהכנסת בטעות להילוך אחר, אבל אז היית מרגיש את זה טוב טוב.

ilang
13-09-2016, 16:43
" אני פשוט שונא אותו"/אותה.
בניגוד לאישה, כאן אתה פשוט צריך למכור אותה.(שוק טוב )
להתגרש.
אופנוע הוא כמו אישה.
אל תחיה בלי אהבה.

Yos
13-09-2016, 17:48
Mt07 כבד ??
תעלה על z800 ( שהוא לטעמי ולדעתי אחלה כלי ) זה כבד ( 230ק״ג )

shembar1
13-09-2016, 18:24
קודם כל אני לא יודע מי אמר לך שהוא מתיימר להיות ספורטיבי?
כבד? הוא אחד הקלים בנפח שלו! והוא גם מאוד קטן ונמוך ככה שגם אם הוא מרגיש לך כבד זה עדיין בר שליטה
והאמת שרוב הרוכבים עם האופנוע הזה (שאני מכיר לפחות) מאוד נהנים אליו
ואל תשכח שזה אופנוע תקציב!!
לגבי המנוע שנכבה? הזוי?!?

maor
13-09-2016, 18:35
לי מתחמם רק בעצירות (רמזורים)
לא כבד בכלל, נהנה איתו מאוד (בנסיעות לא ארוכות שזה אומר לא מתל אביב לאילת)
ואני 1.83 על מאה קילו
הכל סובייקטיבי בחיים האלה

rusty james
13-09-2016, 19:08
כבד זו תחושה סובייקטיבית
ולרב קשורה יותר לגובה מושב ורוחב כידון.. (ההארלי שקל 220 ק"ג והרגיש קל יותר מהGS500 שקדם לו - למפלץ היה כידון דראג שטוח ורחב ואילו לעז קליפאונים)

ייתכן שהחלפת כידון תעזור לפות"ש בסעיף הזה...
אבל כמו שכתבו פה לפני, אופנוע צריך לאהוב! אין טעם לסבול, תחליף :)

matan27
13-09-2016, 21:54
בשום דבר מהמתואר לא נתקלתי, כנ"ל כל אותם אלו שלא מבינים והכתירו אותו מס' פעמים לאופנוע השנה...

לעניין החימום- מתחמם ומציק (חברים זה נייקד שהרגל צמודה למנוע..) עדיין לא היסטרי, מקס' 105 מעלות בזחילה, בחום. יורד מתחת ל 100 אחרי 10 שניות
נסיעה מהירה.

מעולם לא נכבה.

גיר מעולה- קלאץ קל.

תגדיר "ספורטיבי"

בקיצור אם זה אופנוע יד שניה, תבדוק טוב טוב- משהו לא טוב שם, מישהו הזניח או שמשהו לא עובד.

אם חדש- תבדוק אם יש תקלה.

אם לא הצלחתי להבהיר את עצמי- כל הסיפור נשמע לא הגיוני בעליל.

2 Strokes
14-09-2016, 01:49
" אני פשוט שונא אותו"/אותה.
בניגוד לאישה, כאן אתה פשוט צריך למכור אותה.(שוק טוב )
להתגרש.
אופנוע הוא כמו אישה.
אל תחיה בלי אהבה.
חחחח זה ענק...
אני חושב שהוא סיכם הכל בגאונות!

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

strelok89
14-09-2016, 07:01
מה הבעיה? היא אצלך למה שתשים ניוטרל ותסע ככה ולמה שתיסע עם קלאצ לחוץ? כאילו אתה מצפה שמה?

אגב זה לא הזוי זה קורה להמון כלים זה קורא בגלל שזה מטמטם את המחשב הזרקה מבחינתו עם הסלד גבוהה והמצערת סגורה ההזרקה לא מזריקה בכלל דלק למנוע ומסתמכת שהגלגל מסובב את המנוע כדי שלקראת הסרק אפשר יהיה להחיות אותו שוב.
אתה בניטרל ,אין איך להחיות: נכבה
קורה בכל מוזרק מודרני שתואם יורו 3

Sent from mTalk using windows 10 mobile

lokimonster
14-09-2016, 07:16
אני היום אבדוק את זה בxv

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

pedelt
14-09-2016, 09:47
strelok89, לא מסכים איתך.
גם לאופנוע הנוכחי וגם לקודם לפעמים יש איזושהי "בעיה" עם מעבר לניוטרל במעמידה. לכן במקום להתחיל לשחק עם הקלאץ עד שיכנס, כשהכביש מאפשר אני מכניס לניוטרל עוד לפני העצירה. מעולם לא נכבה לי לא ההונדה ולא האפריליה.

אגב מתן, קלאץ' קל זה הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על הקלאץ' בMT-07. בזמנו למדתי עליו לA וזה היה סיוט (על 2 כלים שונים). ממליץ על פיזיותרפיה לפני שתיפול לך היד.

nihrider
14-09-2016, 10:06
כלים של לימוד נהיגה בדרך כלל שחוטים ולא מכוונים כמו שצריך.
אולי הייתה בעיה בקלאץ.

Dresdner
14-09-2016, 10:13
MT-07

אם לענות לשאלתך אז כן הבעיה אצלך.

2 Strokes
14-09-2016, 11:17
גם לאופנוע הנוכחי וגם לקודם לפעמים יש איזושהי "בעיה" עם מעבר לניוטרל במעמידה. לכן במקום להתחיל לשחק עם הקלאץ עד שיכנס, כשהכביש מאפשר אני מכניס לניוטרל עוד לפני העצירה. מעולם לא נכבה לי לא ההונדה ולא האפריליה.

אגב מתן, קלאץ' קל זה הדבר האחרון שאתה יכול להגיד על הקלאץ' בMT-07. בזמנו למדתי עליו לA וזה היה סיוט (על 2 כלים שונים). ממליץ על פיזיותרפיה לפני שתיפול לך היד.
הקלאצ שלו מסריח... לבל יתואר.
מסכים עם זה....

לידע הכלל: כל מי שנוסע בצורה קצת ספורטיבית אוהב להכניס ל-N לפני הרמזור כי זה יותר נוח.

נ.ב.
ההסבר על ההזרקה מעניין... יש דרך לפתור את זה? (סתם בשביל הידע).

pedelt
14-09-2016, 11:25
כלים של לימוד נהיגה בדרך כלל שחוטים ולא מכוונים כמו שצריך.
אולי הייתה בעיה בקלאץ.

מדובר היה בכלים בני חודשיים של חגי בפארק הירקון. קלאץ' זוועה.

strelok89
14-09-2016, 11:43

איזה הונדה ואיזה אפריליאה

ולידע כללי כן זה נפתר עם שינוי מפת הצטה

pedelt
14-09-2016, 11:52
רשום בחתימה
Cb500 ושיבר

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

2 Strokes
14-09-2016, 19:15
איזה הונדה ואיזה אפריליאה

ולידע כללי כן זה נפתר עם שינוי מפת הצטה
מעניין מה שאמרת...
עוד ידע כללי כזה.
אתה גם גאון (לפחות בשבילי) תודה [emoji8]

strelok89
14-09-2016, 19:21
רשום בחתימה
Cb500 ושיבר

הסיבי 500 לא סובל מהבעיה בגלל מבנה המנוע של טוין מקבלי עם 180 קראנק
השיבר זה סיפור אחר אצלו יש הזרקה נורמאלית של מגנטי מרלי
ולא הזרקה בשקל וחצי של דנזו

Dresdner
14-09-2016, 19:35
הסיבי 500 לא סובל מהבעיה בגלל מבנה המנוע של טוין מקבלי עם 180 קראנק
השיבר זה סיפור אחר אצלו יש הזרקה נורמאלית של מגנטי מרלי
ולא הזרקה בשקל וחצי של דנזו

אתה יכול לציין הבדלים חומרתיים שיסבירו למה הדינסו "זול" יותר?

matan27
14-09-2016, 20:29
הזוי הפוסט הזה. מעבר לעובדה שאני נוסע יום יום כבר שנתיים של 07 לא נתקלתי בשום בעיה שהוזכרה פה.

קלאץ מדהים- מנוע מעולה (בטח כשנותנים לו לנשום)- זריז-קל-קליל.

לרעה אני אזכיר את המתלים- וגם זה לא כזה נורא ברכיבה 90% מהזמן.

אבל יש מצב שאני, פולגז,וואלה וכל אתר אחר בעולם הזה טועים והכלי הזה חרא.

miki
14-09-2016, 20:42
MT-07
הוא כבד לי, ומה אני אמור לומר עם האופנוע שלי ששוקל 350 ק"ג ? הוא מרגיש חם מהרגיל גם אצלי - קירור א"ש , צולה אותי אש ... זו כנראה הכנה לגהנום ...
מצד שני, אפשר לספור על 2 כפות הידיים את הכמות פעמים שעליתי עליו. בתחילה גם אני נמנעתי מלרכוב עליו .. הכל עניין של הרגל. זה מזכיר לי את השיר :
"בהתחלה זה כואב
אחר כך יוצא החוצה
וכולם שמחים
ופתאום איזה יופי
הוא הולך לבד "

מחליט להכניס לניוטרל ולבלום עד ההגעה לרמזור ממתי גולשים על ניוטרל באופנוע ? - כך עושה, משחרר קלאצ' ו,
הוא פשוט נכבה, איזו סיבה יש לאופנוע להכבות ?

מישהו פה מסכים איתי על זה ? או שהבעיה אצלי ? הבעייה אצלך, אם קנית משהו שלא מוצא חן בעיניך, ואתה לא מממש את תשוקתך אליו, תמכור ותעבור למשהו שכן "עושה " לך את זה...

אני מודה לאלים שהיה לי שכל לא להתעסק עם ימאהה. אני כועס על האלים שלא נתנו לי את הבינה וההבנה שלא להתעסק עם ימאהה ועוד קאסטום.
אני רוכב עליהם "בשביל הכיף" מידי פעם ומסתבר וכל פעם אני מתאכזב מחדש.
אני מאוד מאוד מאוד אוהב את העיצוב שלהם אבל לכל השאר, אני מנסה, לא מצליח להתחבר. העיצוב ... מהמם .. על כך אין ויכוח ... זו הימאהה השנייה שלי, התובנה שלך מתחילה להתברר לי כנכונה ... ככל שנוקפים הק"מ על גבו של ה XV אני מבין שהאופנוע מדהים, יפה, סאונד מטמטם ... אבל ... חסרה לי הקלילות והנוחות שהיתה לי ב BMW ואפילו ב LT הכבד עד מאוד ... בדיעבד הבנתי שפלח השוק הפונה לליבי הוא אופנועי תיור, אפשרי דו"ש דוגמת GS1200.
).

לעיתים, אנו קונים מוצר (ובמקרה זה אופנוע) שמתברר כמושא חלומותינו... לימים (לעיתים לא רבים ) אנו מגלים שזה, פשוט לא זה ...
ההחלטה אם למכור או להתרגל קשה אף היא.
אם להיות כן עם Strokes אני באותה דילמה. אבל ברור לי שלא אמכור כי אשתי אוהבת את האופנוע, ונהנית לרוכב עליו איתי למרות כסאות הזוועה המותקנים עליו. זה לא קרה באופנועים אחרים . על אופנועי ספורט \ תיור דוגמת ה ZZR1400 או GTR 1400 היא מטילה וטו . אז .. אם לך אין עוד גורם משפיע, תמכור ... ותרכב על מה שאתה אוהב.

2 Strokes
15-09-2016, 02:14
שאפו על ההשקעה.
אהבתי נורא... הציניות החדה, ממש הבן של טולסטוי.

האופנוע לא שלי, של מכר... בהתחלה חשבתי לקנות אותו אבל שוב, אחרי כמות הפעמים "הרבה" שעליתי עליו הבנתי שזה Aprilia או Suzuki אבל Yamaha ממש לא...

רק שיתפתי דעה... שמסתבר שהעלתה המון מידע מעניין - אני שמח על זה (:

chase
15-09-2016, 06:27
אני חושב שזה יתאים לך יותר. אין קלאץ, קל משקל ולא נכבה.

http://www.motortrade.com.ph/uploads/2015-02-23/07.jpg

matan27
15-09-2016, 06:57
חשבתי נגמר החופש הגדול.

ניתן למנהלים לטפל בנושא, שטויות כאלה מורידות את רמת הפורום לאפס.

strelok89
15-09-2016, 07:32
הבן אדם נתן דעה סוביקטיבית שלילית ללא שפה גסה או השמצות של חברי פורום כאלה ואחרים.
לא רואה שום בעיה כמו שיש המון שרשורים עם דעה חיובית לכלים כאלה ואחרים

torquser
15-09-2016, 09:28
הזוי הפוסט הזה. מעבר לעובדה שאני נוסע יום יום כבר שנתיים של 07 לא נתקלתי בשום בעיה שהוזכרה פה.

קלאץ מדהים- מנוע מעולה (בטח כשנותנים לו לנשום)- זריז-קל-קליל.

לרעה אני אזכיר את המתלים- וגם זה לא כזה נורא ברכיבה 90% מהזמן.

אבל יש מצב שאני, פולגז,וואלה וכל אתר אחר בעולם הזה טועים והכלי הזה חרא.

מסכים עם כל מה שכתבת, אני מאוד אוהב את האופנוע.
הMT07 לפעמים נכבה ביציאה מהמקום, קרה לי גם, זו תופעה ידועה ונידונה בפורומים ברשת. האופנוע קטן ודחוס ופחות נוח לאנשים גדולים ובהרכבה. מעבר לזה אופנוע 5 כוכבים בMCN לא לחינם (http://www.motorcyclenews.com/bike-reviews/yamaha/mt-07/2014/).

2 Strokes
15-09-2016, 11:03
חבר'ה נתתי דעה כמו שאנשים אחרים נותנים דעה לכלים כאלו ואחרים.

חלקכם יכולים לקבל, חלקכם לא - זה בסדר גמור.
הרעיון העיקרי היה לראות מה חושבים על הכלי הזה + להבין מה הבעיה המסוימת שגורמת לדבר ואיך פותרים אותה.

אתה יכול לצחוק כמה שאתה רוצה "chase" ואני לא ארד לרמה שלך <3

uriar
15-09-2016, 12:23
הכותרת נערכה כדי לעמוד בחוקי הפורום.

2 Strokes
15-09-2016, 14:09
הכותרת נערכה כדי לעמוד בחוקי הפורום.
תודה רבה לך (:

Gal.r
15-09-2016, 19:29
אני מבין אותך. לפי דעתי כל מי שרוכב על כלי עם הילוכים מחייב אהבה לתחום.
ואם פתחת כזה שרשור אז אתה מן הסתם פועל להחליף אותו.
מעניין אותי יותר מה הכלי הבא שחשבת עליו...

2 Strokes
15-09-2016, 20:14
אני מבין אותך. לפי דעתי כל מי שרוכב על כלי עם הילוכים מחייב אהבה לתחום.
ואם פתחת כזה שרשור אז אתה מן הסתם פועל להחליף אותו.
מעניין אותי יותר מה הכלי הבא שחשבת עליו...

שוב, אני אציין שהכלי לא שלי

אני יכול להגיד שאני כן משפר עוד מעט scooter מסוים עם מנוע quasar.
בנוסף לזה אני מנסה לייבא כלי מאוד ייחודי לארץ, שאני לא אפתח את הפה אני רק אקווה שמישהו באמת ירחם עליי ויתן לי.

matan27
15-09-2016, 21:19
הבן אדם נתן דעה סוביקטיבית שלילית ללא שפה גסה או השמצות של חברי פורום כאלה ואחרים.

הבן אדם נתן מונולג מרשים עד כמה הוא שונא את האופנוע שלו, שהוא ככה וככה וככה. אחרי מספר הודעות הוא התקפל וגימגם משהו
שהאופנוע בכלל של חבר, וזה או אפריליה או סוזוקי. טוב לדעת. מחר כשמגולש חדש יחפש MT07 בשורת חיפוש, סביר להניח שהוא יתקל
בחוות דעתו המקצועית והמנוסחת ללא קללות של פותח השרשור על אופנוע שהוא מעולם לא נסע עליו- זה המידע שאתה רוצה שירוץ לך בפורום?

אין לי מניות בימאהה/מטרו ואין לי בעיה שיכתבו מה שרוצים. אבל אם רוצים להמשיך בקו הגבוהה והיעיל של הפורום, לדעתי כדאי לדעת איפה
שמים את הגבול- אם אני לא טועה קוראים לזה "טרול"..

matan27
15-09-2016, 21:21
שאפו על ההשקעה.
אהבתי נורא... הציניות החדה, ממש הבן של טולסטוי.

האופנוע לא שלי, של מכר... בהתחלה חשבתי לקנות אותו אבל שוב, אחרי כמות הפעמים "הרבה" שעליתי עליו הבנתי שזה Aprilia או Suzuki אבל Yamaha ממש לא...

רק שיתפתי דעה... שמסתבר שהעלתה המון מידע מעניין - אני שמח על זה (:

שוב, אני אציין שהכלי לא שלי

אני יכול להגיד שאני כן משפר עוד מעט scooter מסוים עם מנוע quasar.
בנוסף לזה אני מנסה לייבא כלי מאוד ייחודי לארץ, שאני לא אפתח את הפה אני רק אקווה שמישהו באמת ירחם עליי ויתן לי.

אני רק מת לדעת באיזה כלי מדובר, לגיטימי אחרי 3 עמודים של גידוף, לא?

mmaorc
15-09-2016, 22:21
גם לי יש MT07 שהיה נכבה ביציאה מהמקום. התופעה מוכרת מאוד באינטרנט ונובעת מכמות דלק קטנה מדי שההזרקה נותנת כשהיא עובדת בסלד נמוך, בתחום ה Closed Loop של הפעולה. הכמות הקטנה מטרתה שהאופנועים יעברו את תקנות זיהום האוויר ויחסכו דלק. התופעה הפכה לבעיה כאשר ימאהה כיוונה את ההזרקה של ה 07 לכך כך מעט דלק שבחלק מהמנועים (בתלות בטולרנסים של הייצור, מזג האוויר שבו רוכבים וכו') התערובת הדלילה גורמת לכיבוי המנוע.

ימאהה העולמית מסרבת להכיר בבעיה, אבל סיפקה בשקט בשקט כלי שאיתו ניתן לפתור אותה. לחלק מהמוסכים יש כלי שאיתו ניתן להתחבר למחשב של האופנוע למטרות דיאגנוסטיקה וכיוונונים שונים. ב MT07 הכלי הזה מספק גם אפשרות להעלות את כמות הדלק שנכנס למנוע בסלדים נמוכים. לאחר השינוי התופעה נעלמת כליל.

דרך נוספת לפתור את הבעיה היא לנתק את חיישן החמצן מהמחשב, מה שגורם למחשב לעבוד במצב Open Loop גם בסלד נמוך ולפנק את המנוע ביותר דלק. מצד שני מכיוון שהבעיה במפת ההזרקה כולל ה Closed Loop היא בנקודה מאוד מסוימת מרגיש לי Overkill לבטל לגמרי את ה Closed Loop, שבכל זאת עוזר לשמור עוד קצת על צריכת הדלק, ולכן אני מעדיף את הפתרון הראשון.

נסכם את הפתרונות:
1. שינוי כמות ההזרקה בסלד נמוך במוסך- פותר את הבעיה כמו שתכננו לפתור אותה, אבל דורש להגיע למוסך. אמור להיות ניתן לביצוע במטרו או בחלק מהמוסכים המורשים.
2. ניתוק חיישן החמצן- פותר את הבעיה עצמאית ובמהירות, אבל ייתכן שמסיר אחריות.

strelok89
15-09-2016, 23:11
ניתוק חיישן החמצן גורם לבעיה אחרת של תערובת עשירה כשהפילטר אוויר נסתם או הדלק לא איכותי .
למחשב אין דרך לדעת אם הכל תקין ולהתאים תערובת עדיף לשנות את היעד במחשב ההזרקה זה הפתרון הנכון

2 Strokes
15-09-2016, 23:51
ואוו פתרון מעניין.
Strelok דלק לא איכותי... כמה זה עלול לפגוע במכלול המנוע? מאוד או סתם שחיקה מהירה?

ואני לא אספר איזה אופנוע אני מנסה להביא, אחרי הבאתו אני אפרסם תמונות (אם הוא יצליח להגיע לכאן).

strelok89
16-09-2016, 06:20
ואוו פתרון מעניין.
Strelok דלק לא איכותי... כמה זה עלול לפגוע במכלול המנוע? מאוד או סתם שחיקה מהירה?

ואני לא אספר איזה אופנוע אני מנסה להביא, אחרי הבאתו אני אפרסם תמונות (אם הוא יצליח להגיע לכאן).

תלוי אם הדלק באוקטן נמוך מידי ויש הצטה מוקדמת המנוע פשוט שובר את עצמו ודי מהר. אם זה סתם מהול במים אז לא נזק רציני מידי כל עוד יש חיישן חמצן שמפצה על זה בתערובת עשירה במקצת(מזריק יותר כמות אבל הדלק זהה )

mmaorc
16-09-2016, 10:21
ניתוק חיישן החמצן גורם לבעיה אחרת של תערובת עשירה כשהפילטר אוויר נסתם או הדלק לא איכותי .
למחשב אין דרך לדעת אם הכל תקין ולהתאים תערובת עדיף לשנות את היעד במחשב ההזרקה זה הפתרון הנכון

צודק, אם כי למעט מצבי קיצון (פילטר סתום, דלק גרוע ממש) זה אמור לעבוד אחלה.

Tribalmistyc2
16-09-2016, 10:34
צודק, אם כי למעט מצבי קיצון (פילטר סתום...

תלוי במצערת.
בגדול ה ECU לא מתחשב בחיישן כשאתה ב"קיק דאון",בפול ובמצבי תאוצה כאלה ואחרים,אבל כל עוד שאתה רוכב רגוע על מסנן סתום,אתה דווקא רוצה פידבק מהחיישן.

strelok89
16-09-2016, 11:09
תלוי במצערת.
בגדול ה ECU לא מתחשב בחיישן כשאתה ב"קיק דאון",בפול ובמצבי תאוצה כאלה ואחרים,אבל כל עוד שאתה רוכב רגוע על מסנן סתום,אתה דווקא רוצה פידבק מהחיישן.
עוד בבמוו 650 2002 המפות השתנו בכלל הטווח לפי הזמן במעגל סגור.
זה נקרא fuel trim
מאמין שגם לכאן אחרי 13 שנה זה הגיע

mmaorc
16-09-2016, 21:02
עוד בבמוו 650 2002 המפות השתנו בכלל הטווח לפי הזמן במעגל סגור.
זה נקרא fuel trim
מאמין שגם לכאן אחרי 13 שנה זה הגיע

להבנתי באופנועים פשוטים הלולאה הסגורה נועדה להפחית צריכת דלק (בסלד נמוך זה הכי קריטי- שכן נשארים בו זמן רב בשיוט בכביש מהיר) ולהפחית זיהום אוויר. אני מאמין שלולאה סגורה על פני כל טווח הסלד מייקר את התכנון והרכיבים, ולא באמת הכרחי באופנוע תקציב כזה.

strelok89
16-09-2016, 21:37
להבנתי באופנועים פשוטים הלולאה הסגורה נועדה להפחית צריכת דלק (בסלד נמוך זה הכי קריטי- שכן נשארים בו זמן רב בשיוט בכביש מהיר) ולהפחית זיהום אוויר. אני מאמין שלולאה סגורה על פני כל טווח הסלד מייקר את התכנון והרכיבים, ולא באמת הכרחי באופנוע תקציב כזה.
שוב בבמוו 650 התקציבי זה היה משנת 2000 מאמין שכבר קיים גם ביפנים הפשוטים. טכנית זה רק צריך מעבד חזק יותר שהיום זה זול

Agal
17-09-2016, 21:06
לידע הכלל: כל מי שנוסע בצורה קצת ספורטיבית אוהב להכניס ל-N לפני הרמזור כי זה יותר נוח.

תודה , החכמתי ...

Agal
19-09-2016, 10:57
הקלאצ שלו מסריח... לבל יתואר.

אם אני רוכב לא בצורה ספורטיבית . הטיפ הזה יעבוד לי ?

strelok89
19-09-2016, 11:56
בגדול אין שום סיבה להכניס לניוטרל אף פעם למעט מקרים מאוד חריגים.
בטח שלא ברכיבה ספורטיבית או לא ספורטיבית וברמזור עדיף להימנע.
עוד בחניה זה סבבה בכביש עדיף להיות מוכן לתזוזה תמיד

Agal
20-09-2016, 09:59
בגדול אין שום סיבה להכניס לניוטרל אף פעם למעט מקרים מאוד חריגים.
בטח שלא ברכיבה ספורטיבית או לא ספורטיבית וברמזור עדיף להימנע.
עוד בחניה זה סבבה בכביש עדיף להיות מוכן לתזוזה תמיד

אז מי שספרוטיבי מומלץ להכניס לניוטרל לפני רמזור , ומי שלא ספורטיבי עדיף להמנע מניוטרל ?

strelok89
20-09-2016, 11:54
אז מי שספרוטיבי מומלץ להכניס לניוטרל לפני רמזור , ומי שלא ספורטיבי עדיף להמנע מניוטרל ?
התחלנו?
אין שום סיבה לניטרל לאף אחד ללא קשר לאופי רכיבה

השושנים
20-09-2016, 12:13
אני מעדיף לפני רמזור להוריד משני לניטרל לפני העצירה, ואז לפני שמתחלף הרמזור לירוק לשלב לראשון.

pedelt
20-09-2016, 15:11
^+1

mudale222
20-09-2016, 16:08
אני רק אם רוצה לתת לידיים לנוח וקצת להתמתח - מעביר לניוטרל ברמזור אחרי עמידה. וגם זה בקושי - לפעמים הירוק מפתיע ועד שאתה מכניס לראשון וכו'

torquser
20-09-2016, 18:23
:thumbsup:
אני מעדיף לפני רמזור להוריד משני לניטרל לפני העצירה, ואז לפני שמתחלף הרמזור לירוק לשלב לראשון.

Agal
20-09-2016, 22:09
אני עם ג'ויירייד . הכי כיף ברמזור ובכל מקום . ג'וי זה ג'וי .

אבל איך להכניס לניוטרל ?

Agal
22-09-2016, 14:31
אני עם ג'ויירייד . הכי כיף ברמזור ובכל מקום . ג'וי זה ג'וי .

אבל איך להכניס לניוטרל ?

ועוד שאלה ... איזו רגל מומלץ להוריד ברמזור - רגל ימין או שמאל ? או שהכי בטוח את שתיהן ?

nihrider
22-09-2016, 14:41
בטסט מכשילים אם מורידים את רגל ימין.
לא יודע למה...

R86
22-09-2016, 14:50
כי רגל ימין צריכה לכסות את הבלם האחורי

nihrider
22-09-2016, 14:55
והבלם הקדמי הוא מה בדיוק?

Agal
22-09-2016, 15:13

There are generally two independent brakes on a motorcycle, one set on the front wheel and one on the rear. However, some models have "linked brakes" whereby both can be applied at the same time using only one control.

Front brakes are generally much more effective than rear brakes: roughly two thirds of stopping power comes from the front brake—mainly as a result of weight transfer being much more pronounced compared to longer or lower vehicles, because of the motorcycle's short wheelbase relative to its center of mass height. This can result in brake dive.

Brakes can either be drum or disc based, with disc brakes being more common on large, modern or more expensive motorcycles for their far superior stopping power, particularly in wet conditions. There are many brake-performance-enhancing aftermarket parts available for most motorcycles, including brake pads of varying compounds and steel-braided brake lines.

In 1981, BMW introduced an antilock braking system (ABS) on a motorcycle. Other manufacturers have since also adopted this technology. ABS is normally found on motorcycles of 500 cc or greater engine capacity, although it is available on motor scooters down to 49 cc.

R86
23-09-2016, 16:21

טסטרים לא אוהבים לראות בלימה עם הקידמי

strelok89
23-09-2016, 17:00
מוזר כשעשיתי טסט הטסטר עמד לבדוק שכולם בולמים עם הקידמי מי שלא בלם לא יצא מהמגרש

2 Strokes
29-09-2016, 13:45
+1

ktm690smc
29-09-2016, 13:57
+1

למה לעזאזל אתם מתעסקים עם הניוטרל בכלל תוך כדי נסיעה?
מה הבעיה להתקרב לרמזור על שני, להגיע לכמעט עצירה והוריד לראשון? ואז אם הוא בדיוק התחלף פשוט משחררים קלאץ' ונוסעים..

Agal
29-09-2016, 14:50
למה לעזאזל אתם מתעסקים עם הניוטרל בכלל תוך כדי נסיעה?
מה הבעיה להתקרב לרמזור על שני, להגיע לכמעט עצירה והוריד לראשון? ואז אם הוא בדיוק התחלף פשוט משחררים קלאץ' ונוסעים..

עם הג'ויירייד זה יותר קל ופשוט . ממליץ בחום . אני מרוצה

ktm690smc
29-09-2016, 15:23
אני חייב לומר שזו הסיבה שבגללה אני יותר אוהב לנסוע בחורף מאשר בקיץ.
הכלי לא מתחמם והביצועים טובים הרבה יותר. ובכלל זה עולם אחר כשקר ולא חם.

אבל אני הייתי בגלגול הקודם דוב קוטב אז אין לי זכות..

2 Strokes
29-09-2016, 20:09
עם הג'ויירייד זה יותר קל ופשוט . ממליץ בחום . אני מרוצה
אתה מציק
אתה לא מועיל לדיון
אתה ילד בראש
כשתתבגר תוסיף לדיון, טוב חמוד? (: יופי

נ.ב.
תודה רבה לך על ההתעניינות וההערות המוסיפות.

ehudco8
30-09-2016, 12:41
עניין החימום קיים בכמה אופנועים ,לי אישית זה דיי הציק במיוחד ביום חם ,החום שנפלט לברכיים במקרה שלי ברכיבה על ה במוו gs800 ,אגב שלשום ביקרתי במטרו אשדוד וראיתי את הmt החדש ,נראה ממש טוב ....

2 Strokes
01-10-2016, 08:32
צהוב זוהר?

הפלג הצפוני
01-10-2016, 08:52
להחליף טרמוסטט שייפתח ב-95 מעלות זה יותר הגיוני וגם פחות יתבשל הראש.

השושנים
01-10-2016, 08:56

כיוון שמהירות נמוכה, בשמיניות לרוכב חדש, זה אומר נעילת קדמי ונפילה.

uriar
01-10-2016, 10:53
אתה מציק
אתה לא מועיל לדיון
אתה ילד בראש
כשתתבגר תוסיף לדיון, טוב חמוד? (: יופי

אם משהו מציק לך אנא השתמש בכפתור הדיווח. הערות כאלו אינן מקובלות פה.

Dresdner
01-10-2016, 12:22
להחליף טרמוסטט שייפתח ב-95 מעלות זה יותר הגיוני וגם פחות יתבשל הראש.

ההבדל בחימום הרגליים בין חורף לקיץ הוא הטמפרטורה החיצונית ולא של המנוע, 5 מעלות לפה או שם של המנוע לא ישנו את הרגשת החום שעובר לרגליים.
רוב הבעיות באופנועים שמחממים את הרגליים קשורות לתכנון של האופנוע.

וכדרך אגב "לקרר" מנוע זה לא רעיון טוב

MasterOz
03-10-2016, 21:00
Agal - קבל אזהרה פומבית!
אם תמשיך להציק...ואתה בהחלט מציק,
אתה עלול לצאת למרפסת להתאוורר.

2 Strokes
04-10-2016, 01:10
ההבדל בחימום הרגליים בין חורף לקיץ הוא הטמפרטורה החיצונית ולא של המנוע, 5 מעלות לפה או שם של המנוע לא ישנו את הרגשת החום שעובר לרגליים.
רוב הבעיות באופנועים שמחממים את הרגליים קשורות לתכנון של האופנוע.

וכדרך אגב "לקרר" מנוע זה לא רעיון טוב
לתכנון האופנוע?
הרי אנחנו יושבים על המנוע והרעיון של להוציא את האויר כמה שיותר מהר החוצה קריטי לפעולה של המנוע (ברגעים מסוימים).

מנועים אמורים לעבוד סביב 100+- מעלות בקלות, תלוי בלחץ עבודה, (בבקשה תקן אותי אם אני טועה) - הרי עד היום רכיבים אלקטרוניים לא שולבו בתוך המנוע עצמו.

ואחרי הרבה כתב, השאלה...
נגיד ויכולת לתכנן את האופנוע הנוכחי, איך היית (על ידי עיצוב פשוט) מצליח לגרום לחום לרדת או אפילו סתם להקטין את ההרגשה של הרוכב?

strelok89
04-10-2016, 07:04
לתכנון האופנוע?
הרי אנחנו יושבים על המנוע והרעיון של להוציא את האויר כמה שיותר מהר החוצה קריטי לפעולה של המנוע (ברגעים מסוימים).

מנועים אמורים לעבוד סביב 100+- מעלות בקלות, תלוי בלחץ עבודה, (בבקשה תקן אותי אם אני טועה) - הרי עד היום רכיבים אלקטרוניים לא שולבו בתוך המנוע עצמו.

ואחרי הרבה כתב, השאלה...
נגיד ויכולת לתכנן את האופנוע הנוכחי, איך היית (על ידי עיצוב פשוט) מצליח לגרום לחום לרדת או אפילו סתם להקטין את ההרגשה של הרוכב?

תראה לא תמיד אפשר להקטין חום ולרוב זה יבוא על חשבון משהו.
קח כל 4 בשורה מצוי תראה את הראדיאטור הענק מקדימה ותבין שאין מנוס כאן חוץ מלהקטין מנוע.

נגיד אופנועים עם אגזוז בזנב מחממים, איך פותרים? מרחיקים אגזוז אבל זה פחות סקסי.

בקשר לבמוו 800 שנכתב כאן לחמם רגליים הוא לא כזה מחמם לי יש 2 בבית אחד ערום אחד פיירינג.
הפיירינג מחמם ממוקד יותר וחם יותר הערום מחמם אזור גדול וחם פחות.
זה נכון לגבי כל אופנוע.
החום זה מערכת הקירור ככל שקטנה יותר ומורחקת יותר מהרוכב פחות מורגשת.
והאגזוז זה מקור חום אדיר בעיקר הממיר הקטליטי

2 Strokes
04-10-2016, 15:52
לאגזוז עוד לא מצאו פתרון לצערינו.
הפתרון היחידי הוא אופנוע חשמלי אבל אז מאבדים את כך הכיף של הרעש והרעד הקליל.

לצערי אתה צודק לגבי המנועים אבל אין שום טכנולוגיה בעולם שתעזור להקטין את המנוע, לא בצורה הפרמיטית שהוא בנוי.

תתקנו אותי אם אני טועה אבל...
... ימאה הייתה הראשונה באזור שנות השמונים/שבעים לייצר מנוע ספורט כזה ומאז כל המנועים בנויים על אותו עיקרון +-?

Dresdner
04-10-2016, 21:10
לתכנון האופנוע?

ואחרי הרבה כתב, השאלה...

יש אופנועים שמחממים יותר ויש פחות וזה לא בהכרח לסוג המנוע אלה בתכנון של האופנוע, יש אופנועים שבזמן תזוזה האוויר שעובר דרכם מנותב ישירות לרוכב ויש אופנועים שזה מצליח לעבור בצורה פחות מורגשת.
הFJR של ימאהה הוא דוגמא מעולה לתכנון לקוי

ehudco8
04-10-2016, 21:52
Agal - קבל אזהרה פומבית!
אם תמשיך להציק...ואתה בהחלט מציק,
אתה עלול לצאת למרפסת להתאוורר.

...ובמרפסת הוא יכול לעשן סיגריה ולהירגע...

2 Strokes
08-10-2016, 15:00
אם בנושא התקציביים עסקנו.
מה דעתכם על ה Aprilia 750 התקציבי?
אני הבנתי שהוא מעולה (גם ראיתי אחד לאחרונה) והבנתי שהוא ממש זול.
החיסרון באכילת דלק.

Max
08-10-2016, 17:31
יש אופנועים שמחממים יותר ויש פחות וזה לא בהכרח לסוג המנוע אלה בתכנון של האופנוע, יש אופנועים שבזמן תזוזה האוויר שעובר דרכם מנותב ישירות לרוכב ויש אופנועים שזה מצליח לעבור בצורה פחות מורגשת.
הFJR של ימאהה הוא דוגמא מעולה לתכנון לקוי

מסכים לגבי התכנון של האופנוע,
דוגמא חלקית ניתן לראות בהבדלים בין ה RSV4 ל טואונו, במקור מדובר "כמעט" באותו אופנוע למעט מסיכת החזית ופרינג הצד.
בעוד הטואונו כמעט ואינו מעביר תחושת חום לרוכב, למעט מאיזור מכסה הקלאצ' ורק כאשר הרגל נוגעת בו, ה RSV4 מבשל אותך היטב ובעיקר בעת עמידה ברמזור.
בימים חמים ניתן להרגיש גם את ההבדל בטמפרטורה אליה מגיע המנוע בזמן תנועה, ה RSV4 ככלל תמיד יציג טמפ' מנוע גבוהה ב 3-4 מעלות לערך.
במקרה המדובר אין לדעתי "תכנון לקוי" שכן אמנם מדובר בפלטפורמה כמעט זהה אבל בעוד האחד תוכנן במחשבה על הרוכב השני תוכנן אך ורק כדי לחתוך בזמנים....

Max
08-10-2016, 17:33
אם בנושא התקציביים עסקנו.
מה דעתכם על ה Aprilia 750 התקציבי?
אני הבנתי שהוא מעולה (גם ראיתי אחד לאחרונה) והבנתי שהוא ממש זול.
החיסרון באכילת דלק.

מסכים איתך אופנוע מעולה.
מסכים פחות לגבי ה "תקציבי", נראה לי שבסגמנט אליו הוא מכוון אתה מקבל מכלולים הכי איכותיים לשקל,בעיקר אל מול נשוא השרשור ובמיוחד במחיר הנוכחי .
אם אתה מסוגל לחשוב מעבר ל "מנטליות העדר" עוף על זה.

2 Strokes
08-10-2016, 21:09
מסכים איתך אופנוע מעולה.
מסכים פחות לגבי ה "תקציבי", נראה לי שבסגמנט אליו הוא מכוון אתה מקבל מכלולים הכי איכותיים לשקל,בעיקר אל מול נשוא השרשור ובמיוחד במחיר הנוכחי .
אם אתה מסוגל לחשוב מעבר ל "מנטליות העדר" עוף על זה.

איזה, הלוואי אחי.

לצערי אני לא בעדר, אני אוהב רק suzuki ו-אפריליה.
יותר אפריליה אבל חלקם יותר נדירים בארץ.

ראיתי אותו חדש, ביום חמישי האחרון, ופשוט התלהבתי.
הוא נראה מדהים, נשמע מדהים והיכולות שלו והאיכות בניה, רואים את ההבדל מול הימאהה.

השאלה היא איך המנוע לטווח ארוך ? כי ביאמהה היו מלא פשלות.
מצד שני אירופה ולא אסיה...

Dresdner
08-10-2016, 21:17
מסכים לגבי התכנון של האופנוע,
דוגמא חלקית ניתן לראות בהבדלים בין ה RSV4 ל טואונו, במקור מדובר "כמעט" באותו אופנוע למעט מסיכת החזית ופרינג הצד.
בעוד הטואונו כמעט ואינו מעביר תחושת חום לרוכב, למעט מאיזור מכסה הקלאצ' ורק כאשר הרגל נוגעת בו, ה RSV4 מבשל אותך היטב ובעיקר בעת עמידה ברמזור.
בימים חמים ניתן להרגיש גם את ההבדל בטמפרטורה אליה מגיע המנוע בזמן תנועה, ה RSV4 ככלל תמיד יציג טמפ' מנוע גבוהה ב 3-4 מעלות לערך.
במקרה המדובר אין לדעתי "תכנון לקוי" שכן אמנם מדובר בפלטפורמה כמעט זהה אבל בעוד האחד תוכנן במחשבה על הרוכב השני תוכנן אך ורק כדי לחתוך בזמנים....

"תכנון לקוי" היה שימוש לא הכי נכון מצידי, כמו כל דבר יש אילוצים ליצרנים ואני מניח שפליטת חום לא בראש סדר העדיפויות באופנועים שלא מוגדרים כcomuters

אRני
12-10-2016, 11:14
אופנוע הוא כמו אישה.
אל תחיה בלי אהבה.

משפט יפה, אימצתי :thumbsup: