צפייה בגרסה מלאה : לא עובר את בדיקת הראיה
רוכב על 2
19-09-2016, 14:53
אז ככה,
אני בן 46, רוכב כבר 25 שנה. רשיון A, וכמו שאפשר לנחש מהתמונה, חולה על קאסטומים.
בגיל 37 התפתחה לי בעיה ברשתית בעין ימין שחייבה ניתוח.
מאז הראיה בעין ימין פחות טובה.
ביום יום, בכל מובן שהוא, אין לזה שום משמעות.
שתי העיניים ביחד רואות מצויין, ושדה הראיה תקין.
אבל...
משרד התחבורע דורש 6/12 בכל עין בנפרד ואת זה אין לי :(
כבר עברתי 3 אופטומטריסטים, חלקם כאלו שאת השם שלהם קיבלתי מחברים (בתקווה שהם יהיו יותר "גמישים") וכולם אמרו לי שאם הם ידווחו במחשב את התוצאות, אני אאבד את הרשיון לאופנוע.
חלק מהאבסורד הוא שאני אוכל להמשיך לנסוע על מכונית ו"לסכן" אחרים, אבל על אופנוע אני לא אוכל לנהוג יותר (אני לא מסכן את אף אחד, כאמור אני רואה מצויין אלא אם אני מחליט לעצום את העיניים).
האופנוע בשבילי זו ממש תרפיה. נסיעה רגועה שמשכיחה את כל הצרות, טיולים מדהימים עם האשה או חברים, ובכלל זו יותר דרך חיים מאשר תחביב.
יש למישהו עצה חכמה?
ממש לא בא לי להפרד מהאהבה שלי
ממש מצטער לשמוע :(
אני לא יודע אם זה יעזור, אבל להזיק זה בטוח לא:
אני ממליץ שתפנה לד"ר איריס מורוז. רופאת עיניים שהמרפאה שלה ממוקמת בבית הרופאים ברחובות. ומנתחת בכירה ומאוד מוכרת בתל השומר.
רשימת ההמתנה אצלה עומדת על ממוצע של שלושה חודשים. אבל הביקור ווהתייעצות ללא עלות, במסגרת קופת חולים.
תן לה לבדוק לך שוב את העיניים ולתת חוות דעת נוספת, אם יש איזשהו פתח לתקווה, היא בטוח תמצא אותו. הכי מקצועית שיש.
קרה עכשו גם לחבר טוב שלי. בעקבות בדיקת ראיה לחידוש רישיון... לקחו לו את רישיון ה A (גם הוא עם בעיה דומה לשלך)
אבל הוא קיבל A1
לך לקחו את הרישיון ?
רוכב על 2
19-09-2016, 16:20
עוד לא לקחו את הרשיון כי עד עכשיו ביקשתי שיבדקו ללא דיווח.
טכנית אני כבר מעבר לתאריך החידוש ככה שאני משחק באש (עם כל כלי הרכב שעליהם אני נוהג).
תודה על ההמלצה לגבי הרופאה, אבל במקרה הזה, קשה לי להאמין שהיא תוכל לעזור.
הבעיה היא חור ברשתית שזה למעשה מצב בלתי הפיך. מי שניתח אותי הוא המנתח רשתית מספר אחד בארץ והוא עשה כל מה שאפשר כדי להשאיר לי מקסימום ראיה (ובסך הכל גם די הצליח).
טוב! זו סיטואציה לא פשוטה, וקצת ממולכדת לצערי. המון אחריות נופלת על האופטמטריסטים במקרה הזה.
סתם מתוך סקרנות, מה החדות המנימלית לרישיון רכב?
mudale222
19-09-2016, 17:59
אני הייתי פשוט הולך למשרד של אחד הרופאים בשביל לעשות "בדיקה למשקפיים" ומצלם\משנן ופשוט לומד את המספרים בע"פ וזהו.
אחרי הלימוד חוזר לחתימה של הטופס.
matanbar26
19-09-2016, 18:54
אני הייתי פשוט הולך למשרד של אחד הרופאים בשביל לעשות "בדיקה למשקפיים" ומצלם\משנן ופשוט לומד את המספרים בע"פ וזהו.
אחרי הלימוד חוזר לחתימה של הטופס.
ואם,חס וחלילה, הוא יהיה מעורב בתאונה ויגלו את המצב הרפואי שלו אז מה?
הצעה קצת מטופשת לדעתי.
lokimonster
19-09-2016, 19:09
מה שאני לא מבין למה לוקחים רשיון a אבל משאירים את a1 או רשיון רכב?
אם אדם כשיר לנהיגה אז הוא כשיר.
לך תבין
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
mudale222
19-09-2016, 19:13
ואם,חס וחלילה, הוא יהיה מעורב בתאונה ויגלו את המצב הרפואי שלו אז מה?
הצעה קצת מטופשת לדעתי.
ונגיד ואיכשהוא יגלו שהוא לא רואה טוב אחרי התאונה (למה שיגלו בדיוק? שמעת אי פעם על מישהו שהמשטרה דרשו ממנו בדיקות ראייה בעקבות תאונה?), אז??
אז בבדיקה הייתה לו ראייה טובה והיא הידרדרה מאז. זה הכל.
הגישה שלך קצת מטופשת לדעתי.
matanbar26
19-09-2016, 19:20
אתה מציע לבן אדם לרמות בבדיקה רפואית בפורום ציבורי בלי להתייחס להשלכות והגישה שלי מטופשת?
almooog101
19-09-2016, 19:46
אני מניח שניסית את זה וכבר ביררת אבל אין שום מצב שמשקפיים בצורה כלשהי יכולים לשפר את הראייה שלך?
ונגיד ואיכשהוא יגלו שהוא לא רואה טוב אחרי התאונה (למה שיגלו בדיוק? שמעת אי פעם על מישהו שהמשטרה דרשו ממנו בדיקות ראייה בעקבות תאונה?), אז??
אז בבדיקה הייתה לו ראייה טובה והיא הידרדרה מאז. זה הכל.
הגישה שלך קצת מטופשת לדעתי.
איזה מטעמים הביטוח יעשה על דבר כזה... כל ביטוח לא יהיה תקף אם יגלו שהוא עשה דבר כזה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
mudale222
19-09-2016, 20:28
אתה מציע לבן אדם לרמות בבדיקה רפואית בפורום ציבורי בלי להתייחס להשלכות והגישה שלי מטופשת?
כן. כי אין השלכות, כי זה עקרונית בלתי ניתן לגילוי גם במקרה קצה ההזוי שאתה מציע.
איזה מטעמים הביטוח יעשה על דבר כזה... כל ביטוח לא יהיה תקף אם יגלו שהוא עשה דבר כזה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אמת. אבל כמו שעניתי למעלה - אני לא רואה איך יהיה אי פעם אפשרי להוכיח רמאות בבדיקת ראייה שכבר הסתיימה.
moonshield
19-09-2016, 21:36
^^^
מישומה יש לי תחושה שלחברות הביטוח יש דרך.
אני אגיד לך איך אפשר להוכיח -
נכנסים לפורום הציבורי והפתוח פולגז, ורואים שהבנאדם כתב שהוא לא רואה טוב ולא עובר בדיקות ראייה.
רואים גם שמישהו ייעץ לו לרמות.
ואז רואים שפתאום הוא כן עבר את הבדיקה, אחרי שנכשל פעמים רבות.
מה המסקנה?
על פי החוק היבש, אתה אמור לוותר על A ולהישאר עם A1 ו B
אם אתה חושב איך לרמות את הבדיקה, העלו לפני כמה רעיונות. לא ממליץ
רוכב על 2
20-09-2016, 13:23
תודה על התגובות האוהדות.
רמאות היא בעייתית. קודם כל לגבי העצה לשנן את המספרים, אז במכונים שונים יש דגמים שונים של המכונה והמספרים שונים.
הם גם שונים מעין לעין. בדוק.
לגבי הגילוי של זה, זה דווקא פשוט - יש הסטוריה רפואית ככה שקל מאד לעלות על זה, בעיקר לאחר תאונה.
לגבי הדרישה - הדרישה היא 6/12 בכל עין בנפרד.
האבסורד הוא, שכששתי העיניים פקוחות הראייה שלי היא קרוב ל - 6/6 ללא שום הסתר / שטחים מתים / בעיה בשדה הראיה, או כל דבר אחר.
אבל אלו התקנות ולך תנהל מלחמה מול ממסד אטום.
ואגב, לא, משקפיים לא עוזרים. משקפיים משפרים בעיות בעדשת העין. הבעיה אצלי היא ברשתית.
האבסורד היותר גדול, הוא שכפי שכתבתי, אני לא פסול לנהיגה. לממסד אין שום בעיה שאני אעלה על רכב וחס וחלילה אהרוג איתי עוד כמה אנשים אבל אופנוע לא.
פשוט טמטום. אין לי שום דרך אחרת לקרוא לזה.
מתסכל מאד
כמו שכתבתי, הדרישה לראיה ב2 עיניים היא רק לאופנוע כבד, אם אתה יורד לאופנוע a1 אין עם זה שום בעיה.
כנראה שגם נהג אוטובוס לא תוכל להיות
מבאס, ויתור אמנם, אבל תצטרך לעכל את זה
רוכב על 2
20-09-2016, 15:00
willy אתה טועה.
האופנוע היחיד שאוכל להמשיך לרכב עליו הוא עד 50 סמ"ק.
אגב, עוד אבסורד, אבל שיהיה
mudale222
20-09-2016, 16:13
אני אגיד לך איך אפשר להוכיח -
נכנסים לפורום הציבורי והפתוח פולגז, ורואים שהבנאדם כתב שהוא לא רואה טוב ולא עובר בדיקות ראייה.
רואים גם שמישהו ייעץ לו לרמות.
ואז רואים שפתאום הוא כן עבר את הבדיקה, אחרי שנכשל פעמים רבות.
מה המסקנה?
צר לי אבל זה לא הוכחה. צריך לעשות את החיבור של היוזר דרך ip למשתמש האמיתי וכו'.. עניין לא פשוט שדורש צו בית משפט. צריכים גם וויתור סודיות רפואית בשביל לראות את העבר שלו. צריכים גם שנציג ביטוח יראה את השרשור הזה ואיכשהוא יחבר את זה עם תאונה שאין בתכלס שום קשר נסיבתי שיקשר לשרשור עוד 20 שנה.. וזה אם לא מוחקים את השרשור. בקיצור... מנותק מהמציאות לחלוטין.
אני יודע שזה צורם מאוד לאנשים ישרים לעבור על החוק\לרמות אבל בעולם עקום צריך לפעמים להתעקם.. בכל מקרה, הוא הסביר שזה לא רלוונטי למקרה.
moonshield
20-09-2016, 16:41
willy אתה טועה.
אתה בטוח בעניין הזה?
הדרישה בחוק ל A1 היא ראיה 6/12 בעין אחת.
http://rishuy.mot.gov.il/he/driving/licence/categories/3089-cat-a1
דוד שלי החזיק בזמנו רשיונות לכמעט כל דבר (בין היתר היה מורה נהיגה, אז...) ואחרי שנכשל בבדיקת ראיה מפאת הגיל, הרישיון A שלו שונמך ל A1 (ביחד עם עוד אי אלו רשיונות אחרים שנלקחו ממנו).
מאיפה המידע שתוכל לנהוג רק בקטנוע 50 סמק?
המידע הרשמי ומה שאני מכיר מדבר על אופנוע a1 שדורש ראיה בעין אחת
http://rishuy.mot.gov.il/he/driving/licence/categories
אם יש לך ספק, תתקשר בעילום שם למשרד הרישוי ותשאל.
ככל שאני מכיר את דרישות החוק:
דרישות הראיה לרשיון B ורישיון A1 זהות.
דרישות הראייה לרשיון C1 (משאית עד 12 טון) ורשיון A זהות.
כלומר, תוכל להמשיך ולנהוג במכונית ובאופנוע תצטמצם לדרגת הביניים שגם בה יש מגוון אופנועים.
לרמות? אתה כבר לא ילד וברור לך שזה עלול לפגוע בך קשות.
מה שכן, אני ממליץ לך לעשות תרגילי עיניים בשיטת ד״ר בייטס.
לדעתי הביטוח יהיה חייב לשלם אבל למי אכפת? העדיפות צריכה להיות לא לעשות תאונה מלכתחילה.
האבסורד הוא, שכששתי העיניים פקוחות הראייה שלי היא קרוב ל - 6/6 ללא שום הסתר / שטחים מתים / בעיה בשדה הראיה, או כל דבר אחר.
אבל אלו התקנות ולך תנהל מלחמה מול ממסד אטום.
ואגב, לא, משקפיים לא עוזרים. משקפיים משפרים בעיות בעדשת העין. הבעיה אצלי היא ברשתית.
האבסורד היותר גדול, הוא שכפי שכתבתי, אני לא פסול לנהיגה. לממסד אין שום בעיה שאני אעלה על רכב וחס וחלילה אהרוג איתי עוד כמה אנשים אבל אופנוע לא.
פשוט טמטום. אין לי שום דרך אחרת לקרוא לזה.
מתסכל מאד
כבר אמרו לך שתוכל לעשות רשיון A1. אל תעשה מזה סוף העולם. יש סיבה להגבלות האלו ואתה לא רוצה למצוא את עצמך על 250 ק"ש עם ברחש שנכנס לעין הטובה. תסתפק ב-A1 - יש אחלה אופנועים לקטגוריה.
לא מבין למה צריך לעזור למישהו לעבור על החוק, מה גם שיש צדק בכך שלוקחים לו את הרישיון כי קיימת בעיית ראייה, לצערי יש להשלים אם הנושא ולחפש תחביב אחר שלא יסכן את פות"ש ואת הסביבה.
ממשתתף בצערך באמת אבל...זה שאתה חושב שאתה רואה בסדר ואין לך בעיה
נובעת מטעות אופטית פשוטה.
קח את כף היד שלך והעמד אותה בניצב לאף (מאין הצדעה ישרה בהמשך לאף)
אצל כולם כף היד תעלם כיוון ששני העיניים מפצות האחת על השנייה ומרוחקות זו
מזו בערך בעובי היד.
עכשיו תטה את הראש (בלי להוריד את היד) חזק לשמאל ובאלכסון
(כמו בכניסה לסיבוב עם אופנוע) כשהעין הטובה מתרכזת ביציאה הרחוקה מהסיבוב.
עכשיו תגלה שמהאף ימינה יש לך שטח מת גדול (תנסו) מהמרכז כ-45 מעלות.
זה בעצם מה שקורה אצלך באופן קבוע כך שברכיבה מהירה בעצם יש לך שטח מת
על פי גודל הקריעה של הרשתית בעיקר בסיבובים או כשהעין הבריאה נמצאת בזוויות
מסוימות. הבעיה שלך היא לא בראיה, אלה בשדה הראייה בחלק מהמצבים.
ברכב הזוויות ישרות בדרך כלל ואין את מימד ההשכבה של האופנוע ומבט הצד האלכסוני.
גם אם ימצא פתרון ואני מאד מקווה בשבילך שכן, תמיד תצטרך לזכור שיש לך נק' מתות
שצריך להתחשב בהם.
בשורות טובות-רן
האמת?, באמת בעסה !!!.. מצטער בשבילך. אין כמונו שיודעים איך זה לשלול מאיתנו את התחביב שכל כך עושה לנו טוב.
לך תשכנע אותם שלא משנה איזה נפח יש לקרוזר שלך, אתה מתנהל איתו על מקסימום 110 קמ"ש.
מקווה בשבילך ולעוד כאלה שאולי יהיו בעתיד עם אותה בעיה, שיימצא פיתרון הולם.
בהצלחה :c0204:
mudale222
21-09-2016, 13:43
חייב להגיד שאם משאירים לך את הA1 אז זה באמת בקטנה.. במיוחד אחרי שהחליפו את הדרגה מ33 כ"ס ל47 כ"ס והפציצו במלא כלים מתאימים.
lokimonster
21-09-2016, 14:05
ועדיין אם הבחור לא רואה עם רשיון A1 למה שיראה עם רשיון A זאת בהנחה כי הוא שומר חוק ורוכב במהירות חוקית.
ב2 המקרים הוא לא יראה.
אז במקום להוריד את דרגת הרישוי שיוסיפו מגבלה ברשיון ל100 קמ"ש או כל מהירות בה הוא מסוגל לראות.
בכל מקרה מקווה שימצאו פתרון לבעיית הראייה.
רוכב על 2
21-09-2016, 14:42
הי,
אוריאר - התגובה שלך קצת לא במקום לטעמי. סורי. אם אין לך מה לתרום, אתה לא חייב להגיב.
כן, בדקתי במשרד הרישוי וגם במכוני הראייה שעובדים איתם.
כולם אומרים את אותו הדבר.
רשיון ב' ורשיון B לאופנוע (אם בכלל אפשר לקרוא לזה ככה).
rnnd - פיקששת את הנקודה. בדיוק היום אמרתי למישהו שיכול להיות שהייתי משלים עם העניין יותר בקלות אם באמת היו לוקחים לי את הרשיון. זה היה מסבך לי את החיים יותר, אבל לפחות היה בזה הגיון.
רן - ניסיתי את מה שאמרת (לא שאני צריך, עברתי כבר כל כך הרבה בדיקות שאני יודע בדיוק מה אני רואה ומה לא). דעתי לא השתנתה, אין, פשוט אין בעיה.
אני בודק עוד אופציה אחרונה, דרך מכר שמכיר משהו במשרד התחבורה שאולי יכול לעזור. נתתי לזה עד סוף השבוע הבא (כבר עכשיו אני אחרי מועד חידוש הרשיון ככה שזה משחק באש למשוך את זה).
כן, זה קצת עצוב (לי לפחות), אבל אני כבר די משלים עם אובדן הרשיון.
אולי בעתיד, יצאו טכנולוגיות חדשות לתיקון רשתית ואז אולי אם יהיה לי כוח אני אוציא רשיון מחדש.
lokimonster
21-09-2016, 14:48
אל תשלים
אם אתה מסוגל לנהוג ברכב פרטי ועל רשיון A1 אין סיבה הגיונית בעולם שלא תרכב על לא מוגבל.
תנסה לברר מה ההבדל מבחינת המחוקק בין A1 לA.
אתה אדם שומר חוק ולא עובר את ה110 קמ"ש על כביש 6 ו2 הדרגות מסוגלות לנוע בקצב הזה כעת מה ההבדל?
אני עם לוקי ודון קישוט בעניין הזה, מצא עורך דין אוהד וטוב שמתמחה בדיני תעבורה
ותתחיל לפעול חוקית, מסתבר שכשנכנס בהם מישהו שמבין הרבה פעמים הם מתקפלים
על מנת לא ליצור תקדים. - רן
willy אתה טועה.
לצערי יש לי את אותה בעיה מלידה. יש לי עין עצלה ולעולם לא אוכל לנהוג על אופנוע כבד, אלא עם הוא מוגבל.
לך עוד הייתה את הפריבילגיה לנהוג על אופנוע כבד, אז אני בטוח שזה הרבה יותר קשה.
אבל לדעתי אתה רשאי לקבל רשיון A1 כמו שאני רשאי, וכמו שרשמתי אצלי הבעיה היא מלידה.
אני עם לוקי ודון קישוט בעניין הזה, מצא עורך דין אוהד וטוב שמתמחה בדיני תעבורה
ותתחיל לפעול חוקית, מסתבר שכשנכנס בהם מישהו שמבין הרבה פעמים הם מתקפלים
על מנת לא ליצור תקדים. - רן
לפני כחודש ביליתי עם החבר ועוד 2 עורכי דין והבנו שכנראה שאי אפשר :(
lokimonster
22-09-2016, 05:42
נו תפצה את עצמך באיזו מכונית ספורטיבית עצבנית
רוכב על 2
22-09-2016, 10:16
נו תפצה את עצמך באיזו מכונית ספורטיבית עצבנית
:dance: זה לא עושה לי את זה
lokimonster
22-09-2016, 10:53
אני אירוני -
אני יכול להבין שבגלל ממדים של כלי רכב לא יאפשרו לאדם בעל ראייה מוגבלת לנהוג ברכב מסויים.
אבל ברגע שמאפשרים לך לנהוג על כל רכב פרטי שאתה בוחר אז איזו סיבה יש להם להגביל אותך עם האופנועים.
אחת כמה וכמה שכן מאפשרים לך לרכוב על אופנוע מוגבל.
אני פשוט לא מצליח למצוא את הגיון (או לקבל את חוסר ההגיון) שעומד מאוחרי ההחלטות המטומטמות של הרשויות.
לצורך העניין - אתה יכול לנהוג על פרארי ב300 קמ"ש או על וואן עם מנוע בריא שידע לגרד את ה200 קמ"ש אבל לא יכול לנהוג על ימאהה XV950.
אתה כן יכול לרכוב על כל ספורטיבי בהספק של A1 אבל לא יכול לרכוב על כלי עם רישוי A
בקיצור אני כלל לא מבין את ההגיון!
להבנתי ההגדרה של המגבלה צריכה להיות לפי פרמטר כגון מורשה לנהוג במהירות שלא עולה על 80 ומידות רכב שלא עולות על XYZ.
בקיצור חרטא אחת גדולה!
תשמע, זה כבר דיון הרבה יותר עמוק ונרחב על דרגות רישיון באופן כללי, ללא קשר לבדיקות הראייה.
למה ברכבים אפשר ללמוד נהיגה על יונדאי I10 עם מנוע 1000, ולנהוג עם אותו הרישיון על פרארי או מפלצות אחרות עם פי 50 הספק והתנהגות אחרת לגמרי,
ואילו באופנוע יש שלוש דרגות רישיון שונות?
ומצד שני אתה יכול ללמוד נהיגה על דו"ש מעפן ואז לרכב על A1 ספורטיבי, אבל אם למדת (או אפילו רכבת 10 שנים) על A1 ספורטיבי אסור לך לרכב על ספורטיבי גדול, או אפילו דו"ש גדול?
האם הארלי 1200 מתנהג יותר כמו R1 או כמו GN?
ואיפה בכלל נכנסים כאן אופנועי השטח, שהם בכלל חיות אחרות לגמרי?
בקיצור, חוק צריך לשים גבולות איפשהו. זה לא תמיד אופטימלי ולא תמיד נשמע הגיוני במקרים פרטיים, אבל עבור מערכת ענקית שצריכה להתמודד עם כמויות אדירות של מקרים שונים ומשונים, ואין לה זמן להכנס לבעיה הספיציפת או להיסטוריה האישית של כל אחד, זה כנראה עובד. מערכות גדולות חייבות להתבסס על סטטיסטיקה.
כמו שאתה מקבל את זה שרכיבה על אופנוע A דורשת רישיון מיוחד, תקבל את זה שיש להם גם דרישות פיזיולגיות שונות.
הי,
אוריאר - התגובה שלך קצת לא במקום לטעמי. סורי. אם אין לך מה לתרום, אתה לא חייב להגיב.
כן, בדקתי במשרד הרישוי וגם במכוני הראייה שעובדים איתם.
כולם אומרים את אותו הדבר.
רשיון ב' ורשיון B לאופנוע (אם בכלל אפשר לקרוא לזה ככה).
rnnd - פיקששת את הנקודה. בדיוק היום אמרתי למישהו שיכול להיות שהייתי משלים עם העניין יותר בקלות אם באמת היו לוקחים לי את הרשיון. זה היה מסבך לי את החיים יותר, אבל לפחות היה בזה הגיון.
רן - ניסיתי את מה שאמרת (לא שאני צריך, עברתי כבר כל כך הרבה בדיקות שאני יודע בדיוק מה אני רואה ומה לא). דעתי לא השתנתה, אין, פשוט אין בעיה.
אני בודק עוד אופציה אחרונה, דרך מכר שמכיר משהו במשרד התחבורה שאולי יכול לעזור. נתתי לזה עד סוף השבוע הבא (כבר עכשיו אני אחרי מועד חידוש הרשיון ככה שזה משחק באש למשוך את זה).
כן, זה קצת עצוב (לי לפחות), אבל אני כבר די משלים עם אובדן הרשיון.
אולי בעתיד, יצאו טכנולוגיות חדשות לתיקון רשתית ואז אולי אם יהיה לי כוח אני אוציא רשיון מחדש.
ידידי, אני מאמין,שבמקומך - הייתי עושה מה שהמתחסדים כאן מגדירים כ"רמאות" ו"עבירה" - יעני, עובר את הבדיקה. בכסף, בקשרים או בכל קומבינה אחרת.
לפי האופנוע בתמונת הפרופיל, אתה לא מחפש לרכב על 200+, אלא להתנייד במהירות חוקית +/-, אתה טוען שאתה לא מרגיש בעיה כשאתה עושה את זה, ואני מאמין לך.
בכל מקרה, אם זאת לא הדרך שלך - לדעתי, הדרישה ל-6/12 בשתי העיניים תופסת אך ורק ל-A, מה שמשאיר אותך עם כלי A1. היום, יש כלים מאוד מעניינים ב-A1, בטח אם אתה מעוניין ברטרו/קאסטום. הארלי ספורטסטר 883 מוגבל (אני מניח, שלהוריד את ההגבלה זה לא קשה במיוחד), מונסטר 796 מוגבל (כנ"ל), מוטו-גוצי V7 ועוד כלים כאלה ואחרים. בהחלט כלים שרוכב מתון יכול להסתפק בהם.
רוכב על 2
22-09-2016, 23:22
אני אירוני -
אני יכול להבין שבגלל ממדים של כלי רכב לא יאפשרו לאדם בעל ראייה מוגבלת לנהוג ברכב מסויים.
אבל ברגע שמאפשרים לך לנהוג על כל רכב פרטי שאתה בוחר אז איזו סיבה יש להם להגביל אותך עם האופנועים.
אחת כמה וכמה שכן מאפשרים לך לרכוב על אופנוע מוגבל.
אני פשוט לא מצליח למצוא את הגיון (או לקבל את חוסר ההגיון) שעומד מאוחרי ההחלטות המטומטמות של הרשויות.
לצורך העניין - אתה יכול לנהוג על פרארי ב300 קמ"ש או על וואן עם מנוע בריא שידע לגרד את ה200 קמ"ש אבל לא יכול לנהוג על ימאהה XV950.
אתה כן יכול לרכוב על כל ספורטיבי בהספק של A1 אבל לא יכול לרכוב על כלי עם רישוי A
בקיצור אני כלל לא מבין את ההגיון!
להבנתי ההגדרה של המגבלה צריכה להיות לפי פרמטר כגון מורשה לנהוג במהירות שלא עולה על 80 ומידות רכב שלא עולות על XYZ.
בקיצור חרטא אחת גדולה!
אני לא יכול להסכים יותר!
איי כמה שזה מתסכל.
אני בודק את האופציות למשוך חוטים ולהצליח לקבל הגבלה ל - A1 (כאמור כרגע אני לא מצליח לקבל לזה אישור למרות כל המסמכים שעולים כאן).
אם אני אצליח, אז זו תהיה נחמה כלשהי. כלי מוגבל זה יותר טוב מכלום וכמו שכמה אנשים כתבו כאן, הריגוש שלי הוא לא ממהירות גבוהה ככה שכל עוד אני אמצא קאסטום שיעשה לי את זה ויעמוד בדרישות אני אחיה עם זה בשלום (למרות הטמטום המוחלט של ההגבלה הלא הגיונית).
אני עוד לא שם אבל מנסה לשמור על אופטימיות. לא קל. עובר עלי שבוע קשה. אני שונא להיות חסר אונים מול בירוקרטיה מטומטמת.
mudale222
23-09-2016, 01:31
אני לא יכול להסכים יותר!
איי כמה שזה מתסכל.
אני בודק את האופציות למשוך חוטים ולהצליח לקבל הגבלה ל - A1 (כאמור כרגע אני לא מצליח לקבל לזה אישור למרות כל המסמכים שעולים כאן).
אם אני אצליח, אז זו תהיה נחמה כלשהי. כלי מוגבל זה יותר טוב מכלום וכמו שכמה אנשים כתבו כאן, הריגוש שלי הוא לא ממהירות גבוהה ככה שכל עוד אני אמצא קאסטום שיעשה לי את זה ויעמוד בדרישות אני אחיה עם זה בשלום (למרות הטמטום המוחלט של ההגבלה הלא הגיונית).
אני עוד לא שם אבל מנסה לשמור על אופטימיות. לא קל. עובר עלי שבוע קשה. אני שונא להיות חסר אונים מול בירוקרטיה מטומטמת.
אני מנסה להבין משהו.. לA1 יש דרישות ראייה שונות מרישיון B רגיל? כי ככל הזכור לי רק לA יש משהו כזה
גם לי זה לא ברור לa1 b יש אותה בדיקת ראיה, נדרשת ראיה בעין אחת בלבד
לa c1 יש בדיקה יותר מחמירה, וכנראה גם לרכב ציבורי, ושם נדרשת ראיה בשתי העיניים
רוכב על 2
25-09-2016, 20:19
לא להאמין!!!
קרה לי נס!!!
אין שום דרך אחרת לתאר את זה.
אחרי שבשבוע שעבר 3 אופטומטריסטים שונים בדקו אותי והבהירו לי שעין ימין שלי אפילו לא קרובה ואין שום סיכוי שאני יכול לעבור את הבדיקה, השלמתי היום עם רוע הגזירה ובדרך חזרה מהעבודה הלכתי לבדיקה במכון רביעי ואחרון מתוך כוונה לוותר על הרשיון.
נכנסתי למכון ופגשתי שתי בחורות צעירות שממש לא עניינתי אותן והדבר היחיד שהיה אכפת להם זה לסלק אותי במהירות כדי לחזור לשיחות החולין שלהן.
אחת הקלידה את הפרטים שלי בזמן שהשניה לקחה אותי למכשיר לבדיקה.
כבר ידעתי שאין סיכוי שאני אראה בעין ימין.
הבחורה שמה את המספרים בלי להסתיר את העיניים וביקשה ממני להקריא אותם.
הקראתי בלי בעיה גם את הקטנים ביותר.
ואז היא אמרה לי, "ועכשיו?" ושוב לא הסתירה אף עין.
שוב קראתי את המספרים.
היא בדקה את שדה הראיה ואמרה לי "מצויין, הכל בסדר"
הבחורות חזרו לשיחה שלהן, שילמתי 50 ש"ח ויצאתי מהר לפני שהיא תיזכר בשטויות שהיא עשתה.
התאמצתי לעצור את שאגות השמחה כדי לא לעורר חשד.
נס לכבוד החגים, אין דרך אחרת לקרוא לזה.
קיבלתי 10 שנים עד הבדיקה הבאה.
almooog101
25-09-2016, 20:20
לא להאמין!!!
קרה לי נס!!!
אחרי שבשבוע שעבר 3 אופטומטריסטים שונים בדקו אותי והבהירו לי שעין ימין שלי אפילו לא קרובה ואין שום סיכוי שאני יכול לעבור את הבדיקה, השלמתי היום עם רוע הגזירה ובדרך חזרה מהעבודה הלכתי לבדיקה במכון רביעי ואחרון מתוך כוונה לוותר על הרשיון.
נכנסתי למכון ופגשתי שתי בחורות צעירות שממש לא עניינתי אותן והדבר היחיד שהיה אכפת להם זה לסלק אותי במהירות כדי לחזור לשיחות החולין שלהן.
אחת הקלידה את הפרטים שלי בזמן שהשניה לקחה אותי למכשיר לבדיקה.
כבר ידעתי שאין סיכוי שאני אראה בעין ימין.
הבחורה שמה את המספרים בלי להסתיר את העיניים וביקשה ממני להקריא אותם.
הקראתי בלי בעיה גם את הקטנים ביותר.
ואז היא אמרה לי, "ועכשיו?" ושוב לא הסתירה אף עין.
שוב קראתי את המספרים.
היא בדקה את שדה הראיה ואמרה לי "מצויין, הכל בסדר"
הבחורות חזרו לשיחה שלהן, שילמתי 50 ש"ח ויצאתי מהר לפני שהיא תיזכר בשטויות שהיא עשתה.
התאמצתי לעצור את שאגות השמחה כדי לא לעורר חשד.
מזל טוב!!!
נסיעה זהירה!
מזל שנשים אוהבות לדבר(;
matanbar26
25-09-2016, 20:26
כמה שאני שמח בשבילך אני פחות שמח לשמוע על הדרך שבה זה קרה.
אולי בפעם הבאה שהיא תחפף בדיקה היא תעלה מישהו באמת לא כשיר לנהיגה ואז מה?
גאון, תמשיך להשתין מהמקפצה...
אולי תפרסם גם בדיוק איפה עשית את הבדיקה, וגם תוסיף רשימה של כל המכוני טסטים שמעבירים בקומבינה.
אני במקומך הייתי מבקש ממנהל שימחק את כל השרשור הזה לפני שיהיה מאוחר מדי.
תשמע במדינה בה בדיקות הראיה שונות בין A אחד לשני
אבל מצד שני אם יש לך רישיון על 50 סמק משנת תרפפו זה נחשב (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/7669-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97?p=66074&viewfull=1#post66074)
ברור לכל בר דעת שהמחוקקים לועסים נפתלין בשגרה.
שמח בשבילך. אל תיחס חשיבות רבה מדי לתגובת צדקניות.
mudale222
25-09-2016, 20:57
חחח גדול, איזה טמטום של הבודקת! :)
מזל טוב! :Banane21: שמח לשמוע שזה נפתר בקלות בסוף..
לא להאמין!!!
קרה לי נס!!!
...
:thumbsup: נו, פעם רביעית - קיבלת גלידה :biggrin:
והכל חוקי. (אכן, לא הייתי מפרט את כל הבדיקה, אבל אם זה מכון אופטומטריסט רשמי..יאלה סחתיין)
שמח בשבילך. אל תיחס חשיבות רבה מדי לתגובת צדקניות.
צדקנות בצד, עיקר ההודעה שלי לא כוונה נגד הדרך שבה הוא עבר את הבדיקה (=להשתין בבריכה), למרות שבהחלט יש לי בעיה עם זה, אל נגד העובדה הלא ברורה שהוא בחר לחלוק ולפרט את העניין הזה בפורום ציבורי (=להשתין מהמקפצה).
דפקת את המערכת? סחתיין עליך. מה הדחף הזה לפרסם את זה ולהתגרות בגורל?
אתה לא חושש מכך שאם תקרה חס וחלילה תאונה, וחברת הביטוח תעמוד בפני תשלום של סכומים גדולים, היא תעשה את המאמץ המינימאלי והמובן מאליו של לבדוק את החיים הווירטואלים שלך?
אני תבעתי את ביטוח החובה בתביעה זניחה של פחות מ-20 אש"ח, והם טרחו לשלוח אלי חוקר ביטוח הביתה...
ואם אתה בכל זאת חושב שהשרשור הזה צריך להשאר כדי שכולם יראו איזה גבר אתה, לפחות תקשה קצת על החוקרים ותמחק את הפוסט עם הפרטים שלך מ"שירשור ההכרויות הגדול"
^^^
ההבדל ביננו הוא שאתה סוגד למערכת. אתה שפוט של כללים ואיסורים ומנסה למצוא להם הגיון. כך אתה מרגיש בטוח בבועה שלך.
אני ממרום גילי מספיק מבוגר לראות את הריקבון המתקדם.
אם המניע שלך היה דאגה גרידא לחבר הפות"ש שלנו - ניחא. עצה טובה היא לא לעלות לרשת דברים שאתה לא רוצה שידלפו (כמו הבלונדה ההיא... שרון פרי)
אבל אתה מרגיש שדפקו אותך. כי אתה המערכת.
הוא לא דפק שום מערכת. נהפוך הוא, הוא חמק מערכת שדופקת אותו.
lokimonster
26-09-2016, 11:43
קסד
לכאורה דופקת אותו אבל מגינה על הציבור.
אם אכן ישנה בעיית ראייה שמונעת ממנו לרכוב/לנהוג אז אכן הוא מהווה סיכון בכך שהוא עולה על הכביש.
מאידך להבנתי ( וזה מצדיק את מעשיו או את המצדדים) אם מאפשרים לו לנהוג ברכב ולרכוב על אופנוע A1 אז אני לא מוצא כל סיבה שלא ירכב על כל אופנוע שליבו חפץ.
אבל לך תדע אולי הסתומים שם יודעים משהו שאנו לא יודעים.
לגבי חוקיות על פי החוק חובה על הנהג לדווח על כל שינוי שחל במצבו הבריאותי לרבות ראייה בפועל הוא עובר על החוק גם אם האופטומטריסטית התרשלה בתפקידה.
nihrider
26-09-2016, 11:52
אם הוא יכול לקרוא את את האותיות הקטנות ויש לו שדה ראייה תקין והוא נוסע במהירויות חוקיות על האופנוע הכבד שלו, לא משוכנע שבאמת יש בעיה.
ההרגשה שלי היא שאוהבים לדפוק את מי שרוצה לרכוב על אופנוע כבד, גם אם לא ספורטיבי.
יכול לנהוג על טנדר 3.5 טון ולרסק אופנועים? יכול גם לרכוב על אופנוע ולרסק את עצמו...
לא מגינה ולא בטיח. אתה בעצמך מנסה להסביר לי שלנהוג ארבע טון במצבו (לכאורה) זה יותר בטוח מלנהוג 200 קילו.
ובוא לא נשכח שהחוקים הנ"ל תקפים רק לחלשים (שזה אתה ואני) שמנסים להיות אזרחים. סע לנגב (לדוגמה) נראה אותך מחיל חוק וסדר.
בעצם למה להרחיק עד שם אם אתה הבן של חשין.
lokimonster
26-09-2016, 12:26
קסד התעלמת מפיסקה 2 לפיה רשמתי מאידך....
וכמובן מה יש לחשין וחבורתו לחפש בנגב זה אזורי פיתוח הם מעדיפים להשאר במרכז ולהמליץ על סגירת כבישים כגון נס הרים בפני שאר העם כשהם חוסמים את הכבישים עם האופניים שלהם.
אם הוא יכול לקרוא את את האותיות הקטנות
הוא יכול לעשות את זה רק בעין אחת...
כנראה שיש פה באמת בעייה בחוק, אבל חשבתם על זה שאולי הבעיה בחוק היא שהוא מאפשר רכיבה עם אופנוע קטן / מכונית עם בעיית ראיה ולא שהוא לא מאפשר רכיבה על אופנוע כבד?
זו החשיבה הישראלתי הקלאסית שאומרת ש"אם הוא לא משלם מיסים / לא תורם את חלקו, זה אומר שגם אני צריך לעשות כמוהו" ולהגדיל את העיוות, במקום לנסות לתקן...
בכל מקרה, יש פה כמה דיונים - האם המערכת צודקת או מפגרת, האם פות"ש עושה בחכמה או לא שהוא מפרסם את כל הסיפור הזה, והאם הייתם רוצים להתקל בסיבוב בנס הרים ברוכב שאתם נמצאים לו בדיוק באזור שעליו אחראית העין הבעייתית שלו?
דרך אגב, את כל זה אני כותב בתור מישהו שגם סובל מבעיות בעיניים שבהחלט עלולות לגרום לכך שגם אני אאבד את הרישיון מתישהו בעתיד הלא רחוק.
ברור לי שביום שזה יקרה אני אטען כמו כולם לפני שאני רואה מושלם והמערכת סתם דופקת אותי, ואעשה ככל יכולתי להלחם ברוע הגזרה (בצורה חוקית), אבל אני גם בהחלט אבין ואצפה לכך ששאר העולם ידאג לאינטרסים שלו שהם לא לפגוש אותי על הכביש.
אמנם זה כבר לגמרי א"ט (ולא כולם יבינו את ההקשר)
אבל המערכת איבדה אותי כשהמוסד לקיפוח לאומי דרש במשך שנים מאדם עם נתק בעמוד השדרה העצבי להופיע כל שנתיים בפני וועדה לבדיקת אחוזי הנכות (במחשבה שאולי צמחו לו בנתיים רגליים חדשות ומתפקדות ואז ניתן יהיה להפחית)
רוכב על 2 לא מפחיד אותי עם העצלות בעין שלו.
ילדים מוהיקנים על אופניים חשמלים (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/7592-%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%A4%D7%A1-%D7%A4%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94?p=65216&viewfull=1#post65216) כן.
רוכב על 2
26-09-2016, 12:58
doutsh - לא מסכים איתך.
קודם כל השיתוף הוא לא כדי להראות שדפקתי את המערכת כי לא דפקתי אף אחד.
השיתוף הוא כדי לעדכן ולשתף בשמחה.
חברות הביטוח? - מוזמנות לבדוק מה שבא להן. מכיוון שלא עברתי שום עבירה הן יכולות לבוא בטענות רק לבודקת.
אגב לא תיארתי כל פרט ופרט אבל בהחלט עדכנתי את הבודקת בבעיה. מי שממש רוצה לבדוק יכול גם להוציא הקלטות שלי מול משרד הרישוי שגם בהן ניתן לשמוע שעדכנתי לגבי הבעיה.
אני לא אופטומטריסט ומבחינתי אם איש מקצוע אחד מאשר ואחר לא, אין סיבה שאני לא אאמין לזה שכן.
כבר כתבתי פה קודם שביום יום אין שום הפרעה. ואגב כל מי שבדק אישר את שדה הראיה שלי.
מכיוון שאני נוהג על אופנוע איטי והריגוש שלי לא מגיע ממהירויות, אני ממש לא מפחד מהשלכות של הראיה.
הייתי זהיר על האופנוע ואני אמשיך להיות.
אל תהיה צדקן, התקנה היא ארכאית ומטומטמת. אני יכול לנהוג על מיניואן עם עוד 7 אנשים אבל על אופנוע לא? זה אמיתי?
אני לא מסתיר את האושר שלי ואין לי בעיה לשתף בו אחרים.
אני לא מבין מה הבעיה.
אף אחד כאן לא יכול להסביר למה יש הבדל בבדיקות הראיה דווקא בין A1 ל A, כך שלהגן על ההגיון בחוק נראה לי בעייתי.
אבל חוק צריך לקיים, נכון? (ולו כדי לא לגרום לבעיות בביטוח).
אז פות"ש עבר גם עבר בדיקת ראיה (ואם היא לא נעשתה כהלכה זה בטח לא באשמתו).
Case closed. Next.
הבעיה?... אני אסביר לאט כדאי שתבין מהר.
כשאתה בן 17 ועובר מבדקים לקורס טייס בודקים אותך פיזיולוגית, נפשית ואת ההיסטוריה שלך נכון?
למה?
כי בסופו של קורס תעלה על מכונה ששווה מיליונים ויש לה ביצועי על המצריכים פיזיולוגיה ויכולות מאד מיוחדות.
בשביל לרכב על מכונת על בעלת שתי גלגלים, אתה עושה טסט זהה בכל מגוון הנפחים וצריך רק כיס עמוק
בשביל להמריא על כלי שמצריך קישורים של טייס קרב, ללא האימונים, הסימולטורים, המדריך צמוד, ההכנה המנטלית
והלימודים, לפחות רצוי שהבריאות שלך תהיה מושלמת.
עכשיו מי שחושב שנפח נמוך הוא ערובה לחיים ארוכים, או פחות צרות, שיחשוב שוב...
^^^
פות"ש טייס כבר כמה עשורים.
וההשוואה שלך גרוטסקית. תכף תספר לנו על העילפון והורטיגו שאתה מקבל מכוחות הג'י של הוי שלך בסיבוב מוצא.
moonshield
26-09-2016, 21:37
שושנים, אתה טועה בהקבלה.
כדי לעלות על מטוס (אפילו לא קרב, פייפר) אתה אכן צריך לעבור בדיקת רפואיות וכו'. אם עברת אותן כי הבודק עשה עבודה מחורבנת זו לא בעיה שלך, אלא של מי שהסמיך את אותו בודק. יתרה מכך, אם לא עברת בדיקה מסויימת (רפואית או אחרת) ויש לך מספיק פרוטקציה תוכל להיבדק שוב ויתכן שבפעם השניה תעבור, מסיבה זו או אחרת. פות''ש כאן לא הגיע במטרה לרמות את בודקות הראיה/בוחני הרישוי/אלוהי הדו''ג אלא ניסה שוב והצליח. אני מניח שהוא מספיק בוגר ואחראי כדי להחליט בינו לבין עצמו אם הוא מסוגל 'להטיס' את מכונת העל הדו''גית שלו (שלפי מה שכתוב כאן יותר דומה ללהטיס כדור פורח מאשר מטוס קרב). המדינה ומחוקקיה לדורותיהם לא יודעים מימינם או משמאלם בנושא הזה ובעוד המון נושאים, וקובעים חוקים די שרירותיים שמתבססים במקרה הטוב על חוקי המנדט, הרי כמו שאמרת, במה זה פחות מסוכן ליסוע באופנוע a1? תאונה בכביש מהיר על דיוק 390 או ג'וירייד 125 תיתן תוצאה זהה במקרה הטוב לזו שעל טיל חלציים טיפוסי...
רוכב על 2
26-09-2016, 21:47
(שלפי מה שכתוב כאן יותר דומה ללהטיס כדור פורח מאשר מטוס קרב).
קרעת אותי מצחוק.
ביג לייק
nihrider
26-09-2016, 22:05
If you have been refused a licence because of your eyesight, then before you can drive again, you must be able to satisfy the authority that your vision is 6/12 with one or both eyes, and that you have a satisfactory field of vision. A visit to an optometrist with the necessary equipment to evaluate your visual field is required.
ככה זה באנגליה
שושנים, אתה טועה בהקבלה.
כדי לעלות על מטוס (אפילו לא קרב, פייפר) אתה אכן צריך לעבור בדיקת רפואיות וכו'. אם עברת אותן כי הבודק עשה עבודה מחורבנת זו לא בעיה שלך, אלא של מי שהסמיך את אותו בודק. יתרה מכך, אם לא עברת בדיקה מסויימת (רפואית או אחרת) ויש לך מספיק פרוטקציה תוכל להיבדק שוב ויתכן שבפעם השניה תעבור, מסיבה זו או אחרת. פות''ש כאן לא הגיע במטרה לרמות את בודקות הראיה/בוחני הרישוי/אלוהי הדו''ג אלא ניסה שוב והצליח. אני מניח שהוא מספיק בוגר ואחראי כדי להחליט בינו לבין עצמו אם הוא מסוגל 'להטיס' את מכונת העל הדו''גית שלו (שלפי מה שכתוב כאן יותר דומה ללהטיס כדור פורח מאשר מטוס קרב). המדינה ומחוקקיה לדורותיהם לא יודעים מימינם או משמאלם בנושא הזה ובעוד המון נושאים, וקובעים חוקים די שרירותיים שמתבססים במקרה הטוב על חוקי המנדט, הרי כמו שאמרת, במה זה פחות מסוכן ליסוע באופנוע a1? תאונה בכביש מהיר על דיוק 390 או ג'וירייד 125 תיתן תוצאה זהה במקרה הטוב לזו שעל טיל חלציים טיפוסי...
אני לא מדבר על "הבעיה" או ה-"אשמים" ואני ממש לא מדבר ספציפית על פותח השרשור ומכונתו המופלאה,
אני מדבר על ה-"כשירות" להפעיל את המכונה, כל מכונה!
אם עברת אותן כי הבודק עשה עבודה מחורבנת זו לא בעיה שלך, אלא של מי שהסמיך את אותו בודק.
אתה מנופף באמירה הזו, אבל היא לגמרי לא נכונה.
בכל מקרה בו יש שאלה של אשמה, נבדקת המעורבות של כל הצדדים הנוגעים לעניין, והאשמה יכולה להתחלק בין כל הגורמים. לפעמים זה נקרא "רשלנות תורמת".
אם העניין הזה יגיע (חס וחלילה, מקווה שלעולם זה לא יעמוד למבחן המציאות) לבית משפט, ברור שמירב האשמה תפול על הבודקות שלא עשו את עבודתן נאמנה, אבל כל שופט בר דעת יטיל חלק מהאחריות אל פות"הש שאומר פה במפורש שהוא יודע וידע בזמן אמת שהבדיקה לא נעשתה כראוי. החוק לא מתיר לך לעצום עיניים, ואתה תצטרך לעבוד קשה כדי להוכיח תום לב במקרה כזה.
אם עשית רישיון על רכב, אבל ברישיון שקיבלת הביתה כתוב שיש לך רישיון על אופנוע כבד ועל משאית, זה אומר שבגלל שמישהו עשה טעות מותר לך לרכב על אופנוע למרות שמעולם לא למדת לנהוג על כזה?
סורי על ההקפצה
מבעלי ניסיון / אופטמיטריסט
שלום,
יש לי שאלה
בדיקת ראייה לרישיון פרטי + דו גלגלי - בדרגת A1
יש לי שאלה,
לאבא שלי יש עין עצלה מגיל קטן
יש לו רישיון נהיגה מגיל 18 לרכב פרטי ולדוד גלגלי בדרגה A1
מגיל 70 מבקשים חידוש רישיון נהיגה לצורך בדיקות רפואיות שגרתיות עם חתימה מרופא משפחה ובדיקת ראייה אצל אופטמיטריסט
כל השנים כשהיה עושה חידוש רישיון עם בדיקות רפואיות וראייה זה לא גרם לבעיה
קיימות תקנות חדשות היום ?
מהן הדרישות בבדיקת ראייה לרכב פרטי ודוד גלגלי בדרגה A1 ?
לדוגמא : עין אחת הוא רואה 6/6 לרחוק והעין השנייה היא "עין עצלה" שלא רואה טוב לרחוק וגם השדה ראייה בעין עצלה לא בשיא
תודה.
mudale222
26-12-2021, 21:36
לא ידוע לי על תקנות חדשות.
זו אותה הבדיקה רק בתדירות יותר גבוהה בגלל הגיל.
רישיון A יש בדיקה יותר מחמירה (אם אני זוכר נכון צריך 6\12 ב2 העיניים במרום רק באחת ושדה ראייה יותר גדול, 140 במקום 120).
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft