מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט האם להגיש תלונה במשטרה על נהג

Yuv_Coehn
10-10-2016, 23:03
אני אתן לסרטון לדבר בעד עצמו:

https://www.youtube.com/watch?v=fZpBB45z7tI&edit=vd

החדי עין ישימו לב שהמרחק בינינו היה פחות מחצי מטר בסוף ההתחמקות.

מה שלא רואים בסרטון וראיתי בוודאות - הנהג החזיק פלאפון ביד אחרי שעברתי אותו ועצרתי ברמזור (המצלמה קצת מסנוורת ולא רואים את הידיים שלו בנוסף לאיכות של יוטיוב, אבל זה היה בוודאות פלאפון). לפני זה אני רק מתאר לעצמי שהוויז אמר לו לפנות ימינה על האופנוען.
אי אפשר להוכיח בסרטון שהוא היה בנייד. לא תוך כדי שהוא כמעט מוריד אותי ולא אחרי, וזה אחרי שעברתי פריים אחרי פריים.

יש לי למה להגיש על זה תלונה במשטרה למרות שלא רואים לו פלאפון ביד? יצא מזה משהו?
אני אצתרך להעיד?
אשמח לעצות מהמנוסים על כל הפרוצדורה.

MasterOz
10-10-2016, 23:09
אתה לא צריך את הסרט ולא צריך הוכחה - אלא אם יהיה משפט.
בעיקרון, אתה יכול להגיש תלונה במשטרה עם כל הפרטים, יש מצב שיעשו משהו,
יש מצב שלא. ככה זה, פשוט מאוד.

Tribalmistyc2
10-10-2016, 23:12
כל עוד לא רואים את הטלפון לא יצא לך מזה כלום וגם אם היו רואים,כנראה שגם לא.
להבא תצפה לזה,יכלת להימנע מהמצב הזה דיי בקלות.

Ami
10-10-2016, 23:31
קפל מראה ותמשיך לרכוב

nihrider
10-10-2016, 23:57
זאת נחשבת עקיפה מימין?
נראה שהפחית זבל בלמה.

ALF
11-10-2016, 00:05
לפני כחודש עמדתי במרכז הנתיב 1 לפני קו עצירה (אור אדום)
קשישה נחמדה פגעה והפילה אותי - חתכה מצד ימין האור התחלף לירוק והיא המשיכה בדרכה !!!
קמתי ונסעתי להגיש תלונה (הספקתי לצלם את הרכב ששכבתי על הכביש)
היום קיבלתי הודעה שהתלונה נסגרה מחוסר עיניין לציבור...

almooog101
11-10-2016, 00:36

מה שלא רואים בסרטון וראיתי בוודאות - הנהג החזיק פלאפון ביד אחרי שעברתי אותו ועצרתי ברמזור (המצלמה קצת מסנוורת ולא רואים את הידיים שלו בנוסף לאיכות של יוטיוב, אבל זה היה בוודאות פלאפון). לפני זה אני רק מתאר לעצמי שהוויז אמר לו לפנות ימינה על האופנוען.
אי אפשר להוכיח בסרטון שהוא היה בנייד. לא תוך כדי שהוא כמעט מוריד אותי ולא אחרי, וזה אחרי שעברתי פריים אחרי פריים.

אני אצתרך להעיד?
האמת אחי שאתה עקפת מימין לא בנסיעה טורית. בנוסף רואים שהוא התכוון לפנות ימינה עוד לפני שעקפת כי איך שעברת הוא התחיל לסטות ימינה.
אם ניתן היה לראות אותו בפלאפון אז היה לך על מה אבל ככה אבוד לך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

nadavh55
11-10-2016, 09:01
תכלס יש כאן קצת עניין של עקיפה מימין. בוא נגיד שחלילה הייתה תאונה אז במשפט האחוזים של האשמה היו בחלקם נופלים גם עלייך. ככה זה החוק...
עכשיו אוף דה רקוד ,ברור שהכלב המסריח לא הסתכל בכלל ימינה שסטה כי כנראה דיבר עם הסבתא הזונה שלו בטלפון וכל הכביש על הזין שלו וזה כי יש לו גיפ והוא מלך העולם...
סליחה על השפה אבל הייתי חייב..אני יום יום בסיטואציות כאלו.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

uriar
11-10-2016, 09:18
אם תגיש תלונה למשטרה דבר ראשון יכנסו בך על העקיפה מימין ואז יסגרו את התיק מחוסר עיניין לציבור. אתה יכול להאשים את הנהג והפלאפון שלו אבל זה לא יעזור לך להתחמק מהתאונה הבאה. יהיו כמוהו עוד רבים ואם לא תיקח אחריות ותפיק מסקנות לגבי הנהיגה שלך עצמך - תמשיך להיות בסכנה.

קשישה נחמדה פגעה והפילה אותי - חתכה מצד ימין האור התחלף לירוק והיא המשיכה בדרכה !!!
עשית חצי עבודה. תביעה אזרחית זה החצי השני.

MasterOz
11-10-2016, 09:29
סליחה, אולי אני צריך משקפיים, אולי אני לא מבין מה אני רואה.
אני רואה נהג ברכב לבן, לא חשוב מאיזה סוג, עובר מנתיב ימני לנתיב אמצעי,
ללא הצהרת כוונות, כלומר איתות. ממשיך לגלוש לנתיב ימני ושוב ללא הצהרת כוונות
כשכל כולו מצהיר שהוא לא רואה את הנעשה סביבו והוא בכלל לא מתכוון לפנות ימינה!
אלא להיות ראשון ברמזור, בנתיב הכי ימני.
זה אופייני לחזירי כביש מצויים שחושבים שמותר להם הכל.

הבעיה היחידה שלי זה שאני לא רואה טוב ולא מצליח להבין אם הרוכב אותת כשעבר נתיב.
לדעתי, אין כאן עקיפה מימין. לעקיפה מימין יש כללים ברורים.

almooog101
11-10-2016, 09:41
..

נכון שהוא רצה להיות ראשון ברמזור אבל הוא עבר לנתיב הימני שזה הנתיב שבו נוסעים עפ"י החוק במדינתינו.

כל מעבר על פני רכב הוא עקיפה, גם אם הרכב לא זז. ישנם פרטים בחוק האומרים מתי מותר לעקוף מימין.

בתאונה שני הצדדים אשמים, זה שלא קיבל זכות קדימה וזה שלא נתן אותה, אחרי זה מתחילים מי אשם יותר. במקרה הזה אני אישית חושב שנהג הג׳יפ הסתכל ימינה (לפחות מקווה) והתחיל את הסטייה ימינה ללא איתות. במקביל פות"ש עבר לנתיב הימני כך שנהג הג׳יפ לא שם לב אליו וכך הגענו לסרטון.
אם נהג הג׳יפ היה שקוע בפלאפון בזמן הפנייה אז כנראה שבכלל לא הסתכל לפני שפנה.

uriar
11-10-2016, 10:00
ואני רק אחדד: אני לא מחפש מי האשם אלא רק איך אפשר למנוע מצב דומה.

nihrider
11-10-2016, 10:01

אתה בסדר? האופנוע בסדר?

איך לעזעזל תאונת פגע וברח נסגרת ככה?!?
זאת תמיד הרגשה טובה שגם הנהגים וגם המשטרה מחרבנת עלינו.

Yuv_Coehn
11-10-2016, 11:14
האמת אחי שאתה עקפת מימין לא בנסיעה טורית. בנוסף רואים שהוא התכוון לפנות ימינה עוד לפני שעקפת כי איך שעברת הוא התחיל לסטות ימינה.
אם ניתן היה לראות אותו בפלאפון אז היה לך על מה אבל ככה אבוד לך.
אולי תוכל להעיר את עיני, אבל כל מה שאני ראיתי זה חלון זמן של פחות משניה לעשות התחמקות לימין מהרגע שהוא שובר ימינה ולא סתם בולם ללא סיבה. שים לב שלפני שהוא חתך ימינה הוא גלש באיטיות במרכז הכביש ובלם ללא סיבה.
אני מעדיף לעקוף רכבים כאלה (גם אם זה מימין) כדי לא להתקע מאחוריהם על 40 כשכולם מסביב עוקפים אותי על 70 ואז אני נכנס לבעיות\סכנות אחרות.... (זו היתה שעת עומס בכביש מרכזי).

אם תגיש תלונה למשטרה דבר ראשון יכנסו בך על העקיפה מימין ואז יסגרו את התיק מחוסר עיניין לציבור. אתה יכול להאשים את הנהג והפלאפון שלו אבל זה לא יעזור לך להתחמק מהתאונה הבאה. יהיו כמוהו עוד רבים ואם לא תיקח אחריות ותפיק מסקנות לגבי הנהיגה שלך עצמך - תמשיך להיות בסכנה.

סליחה, אולי אני צריך משקפיים, אולי אני לא מבין מה אני רואה.
אני רואה נהג ברכב לבן, לא חשוב מאיזה סוג, עובר מנתיב ימני לנתיב אמצעי,
ללא הצהרת כוונות, כלומר איתות. ממשיך לגלוש לנתיב ימני ושוב ללא הצהרת כוונות
כשכל כולו מצהיר שהוא לא רואה את הנעשה סביבו והוא בכלל לא מתכוון לפנות ימינה!

הבעיה היחידה שלי זה שאני לא רואה טוב ולא מצליח להבין אם הרוכב אותת כשעבר נתיב.

נכון שהוא רצה להיות ראשון ברמזור אבל הוא עבר לנתיב הימני שזה הנתיב שבו נוסעים עפ"י החוק במדינתינו.

כל מעבר על פני רכב הוא עקיפה, גם אם הרכב לא זז. ישנם פרטים בחוק האומרים מתי מותר לעקוף מימין.

בתאונה שני הצדדים אשמים, זה שלא קיבל זכות קדימה וזה שלא נתן אותה, אחרי זה מתחילים מי אשם יותר. במקרה הזה אני אישית חושב שנהג הג׳יפ הסתכל ימינה (לפחות מקווה) והתחיל את הסטייה ימינה ללא איתות. במקביל פות"ש עבר לנתיב הימני כך שנהג הג׳יפ לא שם לב אליו וכך הגענו לסרטון.
אם נהג הג׳יפ היה שקוע בפלאפון בזמן הפנייה אז כנראה שבכלל לא הסתכל לפני שפנה.

בלי לחפור יותר מדי - אני הרבה על הכביש ומקרים כאלה קורים לי אחת לכל כך הרבה זמן שאני לא זוכר מתי זה קרה פעם אחרונה.... בלי להתנשא או משהו, אבל לא חושב שיש לי משהו לקחת מכאן חוץ מלהאט קצת יותר, שזה לא בטוח בכלל שזה פתרון מתאים. כמו שאמרתי - שעת עומס ולא רציתי להתקע מאחורי נהג שנוסע 40 כשמבול של רכבים מסביבי נוסע הרבה יותר מהר.
לא עקפתי משמאל כי היה רוכב טימקס שהעדפתי להתרחק ממנו.
הברירות מבחינתי היו לרכב מאחוריו ולהתחיל להאט בנתיב האמצעי כשלא ידעתי מתי הוא יחליט להפסיק לבלום או לעקוף מימין.
ולא אותתי... לגבי כן עקיפה מימין/לא עקיפה... זה באמת משנה? הבן אדם חשב שהוא לבד על הכביש. אני בטוח שהוא ניסה לפנות ימינה מהנתיב האמצעי ולא לעבור נתיב כדי להיות ראשון ברמזור. הוא נסע לאט ואם הוא היה רוצה להגיע לרמזור ראשון הוא היה נותן קצת יותר גז.
אני די בטוח שהחוק לא איתי לגבי העקיפה מימין ומסכים איתכם שהיא לא לפי ספר החוקים של משרד התחבורה. מצד שני, רכבתי לאט ולא התפרעתי או הפתעתי (אם הוא היה טורח להביט במראה) ובתכלס - כמעט כולנו פה רוכבים ככה במקרה הטוב.
גם להיכנס למישהו לנתיב נסיעה כשהוא נוסע במהירות סבירה לחלוטין זה לא חוקי, וזה לא משנה אם הוא עוקף מימין. זכות הקדימה היתה שלי ואם הייתי רכב זה היה נגמר בתאונה בוודאות.
זה פשוט נהג גרוע, ולדעתי זה לא מקרה של נהג עבריין שעושה את זה בכוונה (לא שזה הופף את זה ליותר טוב).

לא ניסיתי להפוך את זה לשרשור מה אתם היתם עושים - באמת ניסיתי לקבל חו"ד אם יש לי מה לטרוח להגיע למשטרה (במיוחד לאור העקיפה מימין שלי וזה לא שרואים אצלו ביד פלאפון). אז הבנתי שלא ותודה לכולם... גמר חתימה טובה

2 Strokes
11-10-2016, 12:02
אל תעלבו אבל אין פה שום עקיפה מימין.
יש פה לקיחת נתיב ימני של נהג האופנוע.
מעבר לזה, נהג הקיא סטה ימין עוד מהנתיב השמאלי ללא איתות, עצר באמצעי ופתאום המשיך.
לא רואים אותו (במפורש) מדבר בטלפון.

המקרה נעשה (אם אני לא טועה) בדרך השלום ולפי כל התנאים נראה כי נהג האופנוע שומר על כללי הנהיגה המקובלים כחוק.
לא מאיץ יותר מידי מעבר ל 55 כדי לא להפר את החוק, לכן הוא לא עוקף מימין.

ועכשיו לunformaly:
התיק יסגר מחוסר עניין לציבור.
עלולים להאשים אותך במשהו מונפץ.
גם אם זה יגיע לבית משפט יקח לפחות שנה וחצי.
ואם השופט לא יאהב אותך אז אכלת אותה.

כל הכאב ראש הזה בגלל אדם לא חכם.

אני אומר פעם הבאה, תן לו לפגוע בך, תזמין משטרה, תעשה סרט והוא יאכל אותה.
אווווו
שתשים גז, תבלום לפתע, תעשה לו התקף לב בחזרה וסע הביתה לשלום (תמיד אפשר להגיד שאיזו חיה רצתה לקפוץ לכביש ואז התחרטה - לא יזמנו את החתול לחקירה)

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

audiR8
11-10-2016, 12:28
באמת? אתה ממליץ על Brake check עם אופנוע?

ktm690smc
11-10-2016, 12:59
אל תעלבו אבל אין פה שום עקיפה מימין.
יש פה לקיחת נתיב ימני של נהג האופנוע.
מעבר לזה, נהג הקיא סטה ימין עוד מהנתיב השמאלי ללא איתות, עצר באמצעי ופתאום המשיך.
לא רואים אותו (במפורש) מדבר בטלפון.

המקרה נעשה (אם אני לא טועה) בדרך השלום ולפי כל התנאים נראה כי נהג האופנוע שומר על כללי הנהיגה המקובלים כחוק.
לא מאיץ יותר מידי מעבר ל 55 כדי לא להפר את החוק, לכן הוא לא עוקף מימין.

ועכשיו לunformaly:
התיק יסגר מחוסר עניין לציבור.
עלולים להאשים אותך במשהו מונפץ.
גם אם זה יגיע לבית משפט יקח לפחות שנה וחצי.
ואם השופט לא יאהב אותך אז אכלת אותה.

כל הכאב ראש הזה בגלל אדם לא חכם.

אווווו
שתשים גז, תבלום לפתע, תעשה לו התקף לב בחזרה וסע הביתה לשלום (תמיד אפשר להגיד שאיזו חיה רצתה לקפוץ לכביש ואז התחרטה - לא יזמנו את החתול לחקירה)

חח אתה אלוף, חתימה טובה.

ktm690smc
11-10-2016, 13:01

אני אצתרך להעיד?
1. על איזה אופנוע אתה רוכב?

2. עד מתי נמשיך לסבול מזבלים כאלה על הכביש? רבאק מה הבעיה לתת מבט במראה ולאותת לפני שאתם פונים? בחיי שקשה לי לתפוס את זה..
אה נכון, הפלאפון יותר מעניין בזמן נהיגה.
בחיי שאני בעד שכל נהג שנתפס עם פלאפון ביד יקבל 30 יום שלילה מנהלתית+קנס. תראו איך צ'יק צ'ק המנהג הזה נעלם.

nihrider
11-10-2016, 13:15
2. עד מתי נמשיך לסבול מזבלים כאלה על הכביש? רבאק מה הבעיה לתת מבט במראה ולאותת לפני שאתם פונים? בחיי שקשה לי לתפוס את זה..
אה נכון, הפלאפון יותר מעניין בזמן נהיגה.
בחיי שאני בעד שכל נהג שנתפס עם פלאפון ביד יקבל 30 יום שלילה מנהלתית+קנס. תראו איך צ'יק צ'ק המנהג הזה נעלם.

באנגליה מתחילים לקחת את זה ברצינות:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/7592-%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%A4%D7%A1-%D7%A4%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94

Yigal
11-10-2016, 13:21
בלי עצות משוגעות... BRAKE CHECK נגד רכב ששוקל 1.4 טון זה אידיוטי במיוחד כשכבר הבנו שהנהג לא מחובר לכביש...

לגבי עקיפה מימין...

5. בכביש חד סטרי, שבו שני נתיבים או יותר בכיוון הנסיעה, כשהרכבים נעים בטורים בכל נתיב בשל צפיפות התנועה ; לא יראו כעקיפה את תנועת הרכבים הנוסעים באחד הנתיבים במהירות גבוהה מזו של הנוסעים בנתיב האחר, כל עוד אין בכך הפרעה או סיכון לתנועה.

or10cohen
11-10-2016, 13:53
לא קראתי את כל השירשור אבל דברים כאלה קורים על בסיס יומיומי. הפתרון הוא לזהות את הנהג לפני. לפי דעתי הלא מלומדת אפשר לראות שהנהג מתחיל לזוז ימינה ובמיוחד יש לשים דגש כאשר נמצאים לפני רמזור ונתיב אחד פנוי מהאחר. אילככא ואין צורך להתרגש יתר על המידה מכמעט כזה (חצי מטר מפגיעה בתנועה עירוניות בין נתיבים הוא שכיח לצערי), ושמירה על מוד רגוע תורמת להמשך נסיעה בטוחה. שא ברכה ורק בדרכים טובות

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk

נעם 1
11-10-2016, 13:57
אווווו

אתה מתכונן ליום הכיפורים של שנה הבאה?
כי עצה או דרך פעולה שעלולה לשלוח רוכבים אחרים לבית חולים היא מתכון ודאי לבקשת כפרה.
לא משנה את מי יזמנו לחקירה ואם החתול ימצא דובר אמת ואם הנהג ימצא אשם, לרוכב זה תמיד אבל תמיד יכאב יותר.

איללכא...וסוף רכיבה במחשבה תחילה

2 Strokes
11-10-2016, 14:07
תראו סך הכל צחקתי.
נתתי חוות דעתי ואחר כך דפקתי דברים משוגעים כדי לרכך את כל הנושא.

אל תקחו הכל ללב.
כמו שאור אמר, אין מה לעשות זה קורה כל יום והרבה. לא כולם מחוברים לכביש 24/7 כמונו.
פשוט כשיש ספק אין ספק, כשיש חשש לחשוש - למנוע מראש.

גם אני בן אדם ולפעמים כשאני מקבל עצבים אני עושה דברים לנהגי פחית (לבל יעשו) ועוד לפני שהם קולטים את המספר, בורח.

אולי עודף טסטוסטרון?
אולי הרצון של ילד לתקן את העולם?
אולי הרצון לכבוד, גם לנו?
לא יודע

אבל בדיעבד, לא הייתי נכנס לפינות האלו, פשוט נמנע מראש.

נ.ב.
אני עדיין מרביץ לאנשים שאני קולט שהכלב שלהם משתין לי על הכלי.
מזה קשה לי להמנע...

Jack_R1
12-10-2016, 14:12
אולי תוכל להעיר את עיני, אבל כל מה שאני ראיתי זה חלון זמן של פחות משניה לעשות התחמקות לימין מהרגע שהוא שובר ימינה ולא סתם בולם ללא סיבה. שים לב שלפני שהוא חתך ימינה הוא גלש באיטיות במרכז הכביש ובלם ללא סיבה.
אני מעדיף לעקוף רכבים כאלה (גם אם זה מימין) כדי לא להתקע מאחוריהם על 40 כשכולם מסביב עוקפים אותי על 70 ואז אני נכנס לבעיות\סכנות אחרות.... (זו היתה שעת עומס בכביש מרכזי).

אעיר את עינייך, ואולי לא רק את עינייך, למרות שהסיכויים לא גדולים.

קודם כל, לך וכמעט לכל שאר משתתפי השרשור: הרכיבה הזאת היא בדיוק הסיבה ששונאים אופנוענים (שלא אכפת לי) בצדק לחלוטין (שכן אכפת לי). זאת דוגמה נפלאה לרכיבה גרועה, מסוכנת ומסכנת, שלא צופה סנטימטר אחד קדימה ולא מתחשבת בסביבתה. כל המתלוננים על ה"עוול" הנעשה לאופנוענים בשרשור הזה - כל פעם שאני רואה אופנוע\קטנוע במהירות גדולה מהתנועה ממשיך קדימה ברמזור עם פניה ימינה מהנתיב הימני, אני שואל את עצמי - כמה כאלה עוד אראה, ומה אורך החיים הממוצע שלהם?

עכשיו, אחרי שסוף-סוף פרקתי את העצבים שלי על אחד כזה, אסביר באופן מפורט מה הבעיות של הרוכב שנראות מהסרטון (ולמה אני כמעט בטוח שבהצגה של סרטון כזה בבית המשפט האשמה תיפול ברובה או ב-100% על הרוכב):

1. הג'יפ נמצא בפניה מתמדת ימינה לאורך כ-10 שניות של נסיעה מתחילת הצילום (בנתיב השמאלי) עד לרגע הכמעט-התנגשות (בנתיב הימני). אין שום בעיה לקלוט את זה. גם בנתיב האמצעי הוא זז משמאל לימין. זה כמעט בוודאות מסגיר את כוונותיו, גם אם הוא אידיוט שלא מאותת, ואת זה לא רואים בבירור מהסרטון - אפילו אורות בבלימה בקושי הצלחתי להבחין (אבל יש קשר הפוך סטטיסטי, אפילו מוכח מחקרית, בין גודל הרכב על הכביש ליכולות הנהיגה של הנהג בו, אז אין לי בעיה להניח לרעתו של הג'יפ).

2. אורות הבלימה של הג'יפ, שכן הצלחתי להבחין בהם, נדלקים כ-2 שניות לפני המעבר לנתיב הימני. מיד נשאלת השאלה - מה לעזזל יכול לגרום לג'יפ להפעיל בלימה לפני צומת לא מרומזר, וכמה חסר מודעות כביש ועיוור צריך להיות כדי לא להבחין בזה ולא להבין מה הרכב הולך לעשות עוד 2 שניות?

3. הרוכב מסיים לעבור מהנתיב האמצעי לנתיב הימני פחות מ-4 שניות לפני הכמעט התנגשות. כמה חסר הבנה בסיסית בכביש צריך להיות כדי להבין ש-3 שניות זה ממש לא זמן מספיק כדי להבטיח שהמיקום החדש של האופנוע ייקלט אצל הנהג, גם אם זה נהג טוב? מי שנוהג, יכול לשערך כמה זמן לוקחת התבוננות במראה הימנית מסך זמן הבלימה ומתי היא מתרחשת? אני מהמר - כמה שניות לפני הפניה, כי בפניה עצמה הנהג עסוק בלהסתכל קדימה על הפניה. הימור שלי - כשנהג הג'יפ, שנראה איטי בתנועותיו, בדק את הכביש לראות אם פנוי לפניה, האופנוע עדיין היה בנתיב האמצעי.

4. מבחינת החוק, הרוכב כמעט בוודאות יוצא אשם - לא בגלל עקיפה מימין (שלא קיימת במקרה הזה, לפחות עפ"י הבנתי), אלא בגלל שלא נתן להשתלב לרכב ("העוקף") משמאל שניסה לחזור לנתיב הימני המוגדר בחוק כנתיב ברירת מחדל לנסיעה. אני לא זוכר את לשון החוק במדויק, וכבר התווכחתי עם עו"ד תעבורה בפורום הקודם על נושא דומה: בכביש בעל יותר מנתיב אחד לאותו הכיוון, מעבר על פני רכב בנתיב הסמוך אינו עקיפה, ועד כמה שאני זוכר זה לא מסווג עפ"י הצד של הנתיב.

שאלה כללית - כמה "כמעטים" צריך הרוכב המצוי לאכול בנסיעה ישר בנתיב הימני בקצב גדול יותר מהתנועה כדי להבין שלא עוברים על פני רכבים מימין לפני צומת עם פניה ימינה, גם אם זה לא נחשב עקיפה מימין? עפ"י התשובות בפורום - כנראה שהכמות אינה חסומה.

במקום להגיש תלונה, אני ממליץ ללמוד לרכב טוב יותר, להימנע מנתיב ימני בצמתים לא פנויים, להימנע מלעבור על פני רכבים מימין כשאפשר לעשות את זה משמאל באותה הקלות ובהרבה יותר בטיחות, וללמוד לקרוא יותר טוב את הכביש. ועל הדרך אמליץ את זה לכל משתתפי השרשור הזה - לרובם המוחלט זה כנראה לא יזיק בכלל.

uriar
12-10-2016, 14:20
קראתי את כל התגובות וצפיתי שוב בסרטון. אם זו לא עקיפה מימין אז אני לא יודע מה כן. הרוכב רוכב בנתיב האמצעי ועובר לימני על מנת לעקוף את הג'יפ. איך זה לא עקיפה מימין?

Jack_R1
12-10-2016, 14:24
קראתי את כל התגובות וצפיתי שוב בסרטון. אם זו לא עקיפה מימין אז אני לא יודע מה כן. הרוכב רוכב בנתיב האמצעי ועובר לימני על מנת לעקוף את הג'יפ. איך זה לא עקיפה מימין?

קרא את שלי שוב. אני לא אתאמץ להביא את לשון החוק, אלא אם ממש ירגיזו אותי :)
הנתיב הימני הוא נתיב ברירת המחדל לתנועה, לכן לצורך העניין גם הרוכב וגם הג'יפ חזרו אליו, בנקודות זמן כאלה ואחרות. לחלוף על פני רכב בנתיב מקביל לאותו הכיוון לא נחשב עקיפה. אז, אין עקיפה. אבל אם אין עקיפה - יש הפרעה לחזרה לנתיב אחרי עקיפה, שזאת עבירה.

rusty james
12-10-2016, 14:34
לגבי עקיפה מימין...

5. בכביש חד סטרי, שבו שני נתיבים או יותר בכיוון הנסיעה, כשהרכבים נעים בטורים בכל נתיב בשל צפיפות התנועה ; לא יראו כעקיפה את תנועת הרכבים הנוסעים באחד הנתיבים במהירות גבוהה מזו של הנוסעים בנתיב האחר, כל עוד אין בכך הפרעה או סיכון לתנועה.

ג'ק, אל תתרגז! כבר הביאו את לשון החוק באשכול הזה...
הדגשתי בקו את התנאי שמציב החוק לעניין העקיפה מימין (רמז, אין פה תנועה בשני טורים שכן הרוכב לבדו בנתיב וכנראה גם הג'יפון)

כך שלמיטב הבנתי את החוק - ועוד איך עקיפה מימין...

פרט לכך מצטרף לכל שנכתב על הסכנה שבאי קריאת מצב הכביש ושאר המשתמשים. נכון תמיד ונכון שבעתיים לדו"ג.

Jack_R1
12-10-2016, 14:43
Rusty, צודק, התעצלתי לקרוא את הכל :) בנתיב האמצעי לפני הג'יפ היה רכב אחר, לא מספיק רחוק כדי שאפשר יהיה לטעון לתנועה חופשית, אבל הימני אכן היה פנוי. זה מחדש לי - משמע, אסור לעבור בנתיב ימני פנוי על פני נתיב שמאלי תפוס. חצי הגיוני.

shushu
12-10-2016, 14:47
יש לי מאה סרטונים כאלה ב FULL HD עם תמונות הרבה יותר ברורות וחד משמעיות.
לך תנסה להגיש תלונה, ייבשו אותך שעתיים עד שאיזה *שוטרת* שתקועה מ 1980 בדרגת סמל תתחיל לתחקר אותך ותשלח אותך לדרכך.

ב 2011 הלכתי עם סרטונים והכל על דיסק נתתי הצהרות באתי איזה פעמיים לתת עדות, עד היום לא קיבלתי תשובה.

בהצלחה

קפל מראה, אם תרצה לראות איך אשלח לך סרטון.

*שושו, התיקון בא להראות לך שזו הערה גזענית, סקסיסטית, מזלזלת ומכוערת* דיר באלק!

Tsachi
12-10-2016, 15:04
צפיתי בסרטון ומוזר שאף אחד לא ציין את הטעות הקריטית שעשית, כן אתה עשית - שכמעט גרמה לך להתנגש ברכב, מה שהיה כנראה גורם לפציעה לא קטנה.
בחרת לעקוף את הרכב בזמן הכי מסוכן לעקיפה, מבחינתי לפחות - בדיוק לפני כניסה לצומת. אם היית מחכה חמש שניות ומבצע עקיפה אחרי הצומת היית נמנע מכל הסיטואציה המסוכנת.

שתי נקודות ההנחה שלך תמיד צריכות להיות:
- שהנהג לא רואה אותך.
- הנהג לא צפוי
אם שתי נקודות ההנחה האלה תמיד יהיו אצלך בראש שאתה רוכב, תמנע מרוב התרחישים המסוכנים. לדעתי.

אני למדתי לא לבצע עקיפה של רכב לפני כניסה לצומת או בזמן שהייה בצומת, כי אני תמיד פועל על פי שתי נקודות ההנחה שהבאתי לך. שבמקרה הנ"ל מתורגמות לכך ש:
שהנהג לא מודע אליי והוא הולך לגנוב את הפנייה ברגע האחרון ולפנות. ולצערי יותר מדי פעמים גיליתי שצדקתי ומנעתי מעצמי מצב מסוכן ומיותר.

כן. הנהג אשם. אבל להגיד הנהג אשם לא יעזור לך אם תשב בכסא גלגלים או חמור מכך, מתחת לאדמה. אז, אל תסמוך על נהגים לעולם, ואל תכנס למצבים שבהם תצטרך להסתמך עליהם.

המציאות היא, נרצה או לא:
- נהגי הרכב עסוקים בסמארטפונים מפעם לפעם בזמן שהם נוהגים, ופחות מרוכזים על הנעשה בכביש עקב כך.
- נהגי הרכב פחות מודעים לדו גלגלי סביבם ויותר קשה להם להבחין בהם ויש גם מחקרים מדעיים שאיששו את זה.
- הנהג הישראלי חסר סבלנות. לא צפוי. לא שומר תמיד על חוקי התנועה.
- יש סביבך בכל רגע נתון נהגים ממהרים, נהגים שיכורים, נהגים מסוממים, נהגים עבריינים פורעי חוק, נהגים עייפים ומתעפצים, נהגים לא בקו בריאותי תקין, נהגים שדעתם מוסחת עקב דו- שיח בטלפון או עם היושב לידם וכהנה וכהנה. רשימת המשתנים הזאת לא נגמרת .
אז למה לרכוב ולשים את חייך בידיהם מכתחילה? תשאיר את חייך בידיים שלך.

סמוך רק על עצמך ואל תכניס עצמך למצבים בהם אתה צריך להסתמך עליהם, ומובטח שתגיע הביתה בשלום ב99% מהמקרים.

shushu
12-10-2016, 15:10
צפיתי בסרטון ומוזר שאף אחד לא ציין את הטעות הקריטית שעשית, כן אתה עשית - שכמעט גרמה לך להתנגש ברכב, מה שהיה כנראה גורם לפציעה לא קטנה.
בחרת לעקוף את הרכב בזמן הכי מסוכן לעקיפה, מבחינתי לפחות - בדיוק לפני כניסה לצומת. אם היית מחכה חמש שניות ומבצע עקיפה אחרי הצומת היית נמנע מכל הסיטואציה המסוכנת.

אמת, מה שאותי הכי מפחיד זה רכבים שנוסעים לאט בצורה חשודה ליד פניות, אלו נהגים שלא בטוחים בדרכם ויכולים להפתיע אותך מכל כיוון.

Tsachi
12-10-2016, 15:56

קודם כל, לך וכמעט לכל שאר משתתפי השרשור: הרכיבה הזאת היא בדיוק הסיבה ששונאים אופנוענים (שלא אכפת לי) בצדק לחלוטין (שכן אכפת לי). זאת דוגמה נפלאה לרכיבה גרועה, מסוכנת ומסכנת, שלא צופה סנטימטר אחד קדימה ולא מתחשבת בסביבתה. כל המתלוננים על ה"עוול" הנעשה לאופנוענים בשרשור הזה - כל פעם שאני רואה אופנוע\קטנוע במהירות גדולה מהתנועה ממשיך קדימה ברמזור עם פניה ימינה מהנתיב הימני, אני שואל את עצמי - כמה כאלה עוד אראה, ומה אורך החיים הממוצע שלהם?

עכשיו, אחרי שסוף-סוף פרקתי את העצבים שלי על אחד כזה, אסביר באופן מפורט מה הבעיות של הרוכב שנראות מהסרטון (ולמה אני כמעט בטוח שבהצגה של סרטון כזה בבית המשפט האשמה תיפול ברובה או ב-100% על הרוכב):

1. הג'יפ נמצא בפניה מתמדת ימינה לאורך כ-10 שניות של נסיעה מתחילת הצילום (בנתיב השמאלי) עד לרגע הכמעט-התנגשות (בנתיב הימני). אין שום בעיה לקלוט את זה. גם בנתיב האמצעי הוא זז משמאל לימין. זה כמעט בוודאות מסגיר את כוונותיו, גם אם הוא אידיוט שלא מאותת, ואת זה לא רואים בבירור מהסרטון - אפילו אורות בבלימה בקושי הצלחתי להבחין (אבל יש קשר הפוך סטטיסטי, אפילו מוכח מחקרית, בין גודל הרכב על הכביש ליכולות הנהיגה של הנהג בו, אז אין לי בעיה להניח לרעתו של הג'יפ).

2. אורות הבלימה של הג'יפ, שכן הצלחתי להבחין בהם, נדלקים כ-2 שניות לפני המעבר לנתיב הימני. מיד נשאלת השאלה - מה לעזזל יכול לגרום לג'יפ להפעיל בלימה לפני צומת לא מרומזר, וכמה חסר מודעות כביש ועיוור צריך להיות כדי לא להבחין בזה ולא להבין מה הרכב הולך לעשות עוד 2 שניות?

3. הרוכב מסיים לעבור מהנתיב האמצעי לנתיב הימני פחות מ-4 שניות לפני הכמעט התנגשות. כמה חסר הבנה בסיסית בכביש צריך להיות כדי להבין ש-3 שניות זה ממש לא זמן מספיק כדי להבטיח שהמיקום החדש של האופנוע ייקלט אצל הנהג, גם אם זה נהג טוב? מי שנוהג, יכול לשערך כמה זמן לוקחת התבוננות במראה הימנית מסך זמן הבלימה ומתי היא מתרחשת? אני מהמר - כמה שניות לפני הפניה, כי בפניה עצמה הנהג עסוק בלהסתכל קדימה על הפניה. הימור שלי - כשנהג הג'יפ, שנראה איטי בתנועותיו, בדק את הכביש לראות אם פנוי לפניה, האופנוע עדיין היה בנתיב האמצעי.

4. מבחינת החוק, הרוכב כמעט בוודאות יוצא אשם - לא בגלל עקיפה מימין (שלא קיימת במקרה הזה, לפחות עפ"י הבנתי), אלא בגלל שלא נתן להשתלב לרכב ("העוקף") משמאל שניסה לחזור לנתיב הימני המוגדר בחוק כנתיב ברירת מחדל לנסיעה. אני לא זוכר את לשון החוק במדויק, וכבר התווכחתי עם עו"ד תעבורה בפורום הקודם על נושא דומה: בכביש בעל יותר מנתיב אחד לאותו הכיוון, מעבר על פני רכב בנתיב הסמוך אינו עקיפה, ועד כמה שאני זוכר זה לא מסווג עפ"י הצד של הנתיב.

שאלה כללית - כמה "כמעטים" צריך הרוכב המצוי לאכול בנסיעה ישר בנתיב הימני בקצב גדול יותר מהתנועה כדי להבין שלא עוברים על פני רכבים מימין לפני צומת עם פניה ימינה, גם אם זה לא נחשב עקיפה מימין? עפ"י התשובות בפורום - כנראה שהכמות אינה חסומה.

במקום להגיש תלונה, אני ממליץ ללמוד לרכב טוב יותר, להימנע מנתיב ימני בצמתים לא פנויים, להימנע מלעבור על פני רכבים מימין כשאפשר לעשות את זה משמאל באותה הקלות ובהרבה יותר בטיחות, וללמוד לקרוא יותר טוב את הכביש. ועל הדרך אמליץ את זה לכל משתתפי השרשור הזה - לרובם המוחלט זה כנראה לא יזיק בכלל.

תגובה מעולה. מסכים עם כל מילה. הלוואי שכמה שיותר רוכבים יתקלו בה ויחכימו. רואים שאתה רוכב מנוסה שער לסביבתו.
אכן רוכב האופנוע חתך ימינה מהר מכדי שהנהג הממוצע יבחין בכך. אם היה עובר נתיב בצורה מסודרת והדרגתית כמו בספר, סביר להניח שהנהג היה מבחין בו.
תוסיף לעובדה שבחר לעקוף מימין, ולפני פנייה לצומת, וזה לא נותן לרוכב יותר מדי נקודות זכות.

לצערי תמיד שאני שומע על רוכב שנפגע או נהרג בתאונה עם רכב, אני תמיד יוצא מנקודת הנחה שעם רכיבה יותר זהירה הרוכב לא היה בכותרות. למה אני ישר חושב על אשמת הרוכב ולא על אשמת הרכב?
ובכן, אני נוהג ורוכב הרבה. יש לי את שתי נקודות המבט, הן של נהג הרכב והן של רוכב האופנוע. ואני יגיד מה אני בד"כ רואה:

- אני רואה רוכבי אופנוע קלי דעת.
- רוכבי אופנוע שרוכבים בצורה שלא נותנת להם יותר מדי מרווח לתיקון טעות במצב חרום.
- רוכבי אופנוע שמפתיעים את נהגי הרכב בצורת רכיבתם חסרת האחריות.
- רוכבים שחותכים בין נתיבים במהירות ובקלות דעת.
- רוכבים שנכנסים בין שתי מכוניות במהירות גבוהה.
- רוכבים שעוקפים במהירות גבוהה מבלי לתת לנהג זמן להבין שהם עומדים לחלוף על פניו.
- רוכבים שרוכבים כאילו הם גיבורי על עם מעטפת הגנה שתשמור עליהם בכל מצב.
- אפילו אני שאני ברכב, ולרוב יותר מחפש רוכבי אופנוע לידי מהנהג הממוצע, אפילו לי לעיתים קשה להבחין בהם חולפים על פניי ומתקרבים אליי עקב המהירות והקלות שבה הם רוכבים ומזגזגים בין נתיבים.

אתם חבריי הרוכבים, כנראה מסרבים להבין ולהפנים שעם כל המיגונים שבעולם, אתם עדיין לא יותר מחתיכת בשר פגיעה ושברירית שנעה במהירות גבוהה. שבזמן שנהגי הרכב לידכם ממוגנים בתוך פח אלומניום יצוק סופג אנרגיה, עם כריות אויר, חגורות וכל הטוב של הטכנולגיה והבטיחות, אתם הרוכבים סה"כ גוף ערום, פגיע, חשוף ומעופף, שנמצאים באיזשהי אשליית בטיחות כי אתם ישובים על כיסא מעופף גם כן.
קחו תמונה בראש של רוכב אופנוע על אופנוע. עכשיו, תקחו את האופנוע ותשאירו רק את הרוכב, הבנתם איך זה נראה? מקבלים את הפרופורציה הנכונה עכשיו? פשוט גוף ערום, פגיע ומעופף שמסביבו טנקים מצוידים היטב. אין יותר מדי הבדל ביננו לבין אותם החרקים המעופפים הנמרחים על השמשה של הרכב בזמן מעופם שחושבים על זה.. אז, אל תתנו לזה לעולם להטעות אתכם.

נהגי הרכב אשמים לרוב כן, אבל וזה אבל גדול, הם אשמים כי הפתעתם אותם.
אל תעמידו את כישורי הנהיגה שלהם למבחן, תרכבו בצורה שקולה ויהייה בסדר. לאופנוע יצא שם מסוכן לא מעט עקב קלות הדעת של משתמשיו.

moonshield
12-10-2016, 15:57
צחי ושושו צודקים, ויותר מזה, נהג שנוסע לאט, לא רק לפני צומת אלא גם בכביש פתוח, במקרה הטוב מתעסק בטלפון, ובפחות טוב לא סגור על עצמו ועל מה שהוא רוצה לעשות. הסוג האחרון הכי מפחיד אותי על הכביש. בלי קשר, בכל מקרה של ספק מינימלי אני נוקט בשיטה ההודית: http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/9d9611eb35db08deea1437dadfb0a890.jpg

gamgam
12-10-2016, 16:40
אני רק שאלה.
בהרבה מאוד תגובות בשרשור הזה ובאחרים אני רואה את משפט המחץ "עקיפה מימין".

מכיוון שאני לא רוצה להיות עבריינית, ובטח לא מהסוג הגרוע ביותר של העבריינות - עבריינית תנועה - אני חייבת לברר את מהות החוק.

נניח אני רוכבת לי בנחת בכביש בעל שלושה נתיבים. כמובן שכהרגלי אני מקפידה על הימין ונוסעת כחוק במהירות 90 קמ"ש.
בנתיב האמצעי נוהג כרגע נהג מכונית, והוא כמובן נוסע במהירות הלא תאמן של 70 קמ"ש.
לפי חוק פיזיקלי כזה או אחר באיזה שהוא שלב אני אגיע עד אליו. האם עלי במצב הזה לבצע איתות שמאלה ולעבור לנתיב השמאלי ביותר, לחלוף על פניו משמאל, לאותת ימינה ולשוב מיד לנתיב הימני?
ואם הנתיב הוא דו מסלולי, האם עלי לזהות שאני מהירה ממנו בנתיב הימני, לסור ברגע האחרון, לפני שאני מבצעת עבירה קשה של עקיפה מימין, לנתיב שלו ולהמתין שהוא יבין שהכביש לא של אמא שלו ויזוז ימינה, לחלוף משמאלו ורק אז לחזור לימין?
זו מהות החוק?

כי אם התושובות הן "לא" אני חושבת שאפשר להפסיק להשתמש בצורה כל כך מתירנית במושג "עקיפה מימין". נסיעה בנתיב הימני לא נחשבת עקיפה מימין. מי שנוסע לאט מהתנועה בנתיב האמצעי או השמאלי הוא העבריין שלא מקפיד על נסיעה בנתיב הימני ביותר אלא לצורך עקיפה (כל בני ישראל לצורך העניין עוברים על העבירה הזו)
לא ראיתי שזה מה שעשה רוכב האופנוע (מבלי כמובן להמעיט בעובדה שהוא היה יכול וצריך לזהות את הסכנה מראש). אני ראיתי רוכב שעבר, כחוק, לימין ושמר עליו בהמשך הנסיעה.

אני מכירה אישית מקרה של רוכב שנסע בנתיב הימני, שהיה מהיר יותר. נהג ממהר עבר במהירות נתיב מהאמצעי לימני ופגע ברוכב. בבית משפט טען כי נעקף מימין ונזרק מכל המדרגות על ידי השופט. לרוכב לא היתה אשמה תורמת ולא נעליים.

uriar
12-10-2016, 16:54
לפחות עד לפני עשור, כשעוד הייתי חזק בהשתלמויות נהיגה, זה אכן היה החוק. ריבוי התגובות פה והציטוט המעורפל של החוק הלא ברור (שנראה שמתייחס לנסיעה בפקק) מביאים אותי לחשוב שאולי זה השתנה. זה לא יפתיע אותי כי הרבה חוקים במדינה משתנים על בסיס פופוליסטי ונגד ההגיון, נגד הנוהג ברוב העולם, מנוסחים בצורה לא ברורה ואינם מפורסמים ברשת. אז אולי גם זה... רק בישראל יותר הגיוני להכשיר עקיפה מימין מאשר לאכוף נסיעה בימין.

uriar
12-10-2016, 17:04
תוספת: מצאתי את החוק. הסעיף הקטן שצוטט כאן הוא אכן חדש יחסית אבל בכל מקרה מתייחס לתנועה צפופה (קרי: זחילה בפקק) ולא למצב בסרט. לפי סעיף 47 כולו אין ספק שהיה כאן ניסיון עקיפה ולפי סעיף זה גם המצב שתיארה גמגם הוא עקיפה מימין. וזו עוד סיבה שצריך להקפיד ולנסוע בימין וחבל שאיש לא עושה זאת.

uriar
12-10-2016, 17:04
47.(א)נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב)מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:
(1)נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;
(2)בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;
(3)נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

(4)נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.
(ג)בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.
(ד)נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.
(ה)נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:
(1)הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;
(2)הוא נמצא אחרי התמרור א-30 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל;
(3)הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;
(4)הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;
(5)הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;
(6)הוא נמצא במנהרה או בתוך 50 מטרים לפני מנהרה או 50 מטרים אחרי היציאה מן המנהרה.
(ו)הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –
(1)עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;
(2)עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.
(ז)נוהג רכב לא יעקוף רכב, ולא יעבור על פני רכב, שעצר לפני צומת, לפני מעבר חציה או לפני מפגש מסילת ברזל לשם מילוי אחרי הוראות חלק זה.
(ח)נוהג רכב לא יעקוף רכב עוקף אלא אם הכביש חד-סטרי או בכביש שהותרה בו העקיפה לפי תמרור או לפי הוראות תקנות אלה ויש בו יותר משני נתיבים באותו כיוון נסיעה; לענין זה לא יבוא במנין הנתיבים נתיב שיועד לתחבורה ציבורית. הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על אוטובוס, למעט אוטובוס זעיר, ועל רכב מסחרי או על רכב עבודה שמשקלם הכולל עולה על 3,500 ק"ג ורכב כאמור לא יעקוף רכב עוקף אחר בכל דרך.

Zurs
12-10-2016, 17:20
קרה לי השבוע משהו בסגנון עם מונית באיילון. לא רואה סיבה להגיש תלונה, כיוון שזה נראה לי די מפחיד עבור בן אדם ממוצע שמתעסק עם הטלפון בנהיגה, וקולט שהוא אשכרה כמעט הרג מישהו.
סיכוי גבוה שהוא למד משהו מהאירוע, לדעתי מספיק כדי לא לטרוח להגיש.

nihrider
12-10-2016, 17:34
האם עלי במצב הזה לבצע איתות שמאלה ולעבור לנתיב השמאלי ביותר, לחלוף על פניו משמאל, לאותת ימינה ולשוב מיד לנתיב הימני?
ואם הנתיב הוא דו מסלולי, האם עלי לזהות שאני מהירה ממנו בנתיב הימני, לסור ברגע האחרון, לפני שאני מבצעת עבירה קשה של עקיפה מימין, לנתיב שלו ולהמתין שהוא יבין שהכביש לא של אמא שלו ויזוז ימינה, לחלוף משמאלו ורק אז לחזור לימין?
זו מהות החוק?

חד משמעית כן, זה החוק.
הסיבה היחידה שמה שמתואר נשמע לך אבסורדי זה בגלל שיש איזה בן זונה מטומטם (או בת) שלא שומר/ת על הימין.

gamgam
12-10-2016, 19:40
אפשר לבקש גם את ציטוט החוק לגבי החובה לנסוע בימין?

nihrider
12-10-2016, 20:01
תקנה 35 - "נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצידו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב, הכל בכפוף להוראות חלק זה".

http://www.rsa.gov.il/SiteCollectionDocuments/P230_011.pdf

gamgam
12-10-2016, 20:05
נו, אל תתעצל, תן את הנוסח המלא

gamgam
12-10-2016, 21:52
החוק קובע שיש לשמור על הימין. אם המציאות הקיימת היא שרוב רובה של האוכלוסיה לא מקיימת את החוק ואין שום אכיפה כלשהי בעניין הרי שזה הופך את העניין לעבריינות רבתי, בחסות גורמי האכיפה והכשרת הנהגים לנהיגה. (מורי נהיגה שמלמדים ש"הכי בטוח בשמאלי").
מה שהופך את עניין ה"אי עקיפה מימין" להוראה שהציבור לא יכול לעמוד בה (כמו שתארתי בדוגמאות בפוסט קודם), ולפיכך חסרת ערך.

מישהו מכיר מישהו שקיבל אי פעם קנס על עקיפה מימין כשהוא נסע בתנועה זורמת, בנתיב שלו?
אני לא מכירה

כשאני רואה רכב נוסע כחוק! בנתיב הימני וחולף על פני רכב אחר שנוסע שלא כחוק בנתיב השמאלי, אין צורך להאשים אותו בעבריינות, כמו במנטרה, על כך שפעל נכון.
גם המחוקק לא התכוון שנבלום כולנו בלימות חרום ו/או נשנה נתיבים מהימני שמאלה ובחזרה, רק כי בנתיב האמצעי תקוע רכב שנוסע במהירות איטית ממהירות התנועה הזורמת.

nihrider
12-10-2016, 22:08
מורי הנהיגה מלמדים לשמור על הימין, גם למכוניות וגם לאופנועים.
תלמיד שלא יעשה את זה גם יכשל בטסט.
https://youtu.be/D6xpfmxoLaI?t=13m47s

המשטרה אכן נותנת קנסות על זה כשתופסים מישהו על חם ואין להם משהו יותר טוב לעשות.
למשל:
http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=958085
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?480419-%D7%A7%D7%A0%D7%A1-%D7%A2%D7%9C-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%91-%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%94

עקיפה מימין היא מסוכנת יותר משמאל מכמה סיבות:
1. ראות במראה הימנית הרבה פחות טובה מבשמאלית. זה בגלל שהיא רחוקה יותר ונותנת שדה ראיה קטן יותר (גם לרוב מקומרת מה שמשנה את תפיסת המרחק בה).
http://www.physlink.com/education/askexperts/ae449.cfm
בעצם כדי לוודא שאין רכב בנתיב הימני יש לסובב את כל הראש ולבדוק. את רוצה להמהר שהנהג שאת עוקפת מימין באמת יעשה את זה?

2. נהג לא מצפה שיעקפו אותו מימין וזה יכול לגרום לאדישות בעת הבדיקה במראה וסכנה לאופנוענים פגיעים.

נעם 1
12-10-2016, 22:21
החוק קובע שיש לשמור על הימין. אם המציאות הקיימת היא שרוב רובה של האוכלוסיה לא מקיימת את החוק ואין שום אכיפה כלשהי בעניין הרי שזה הופך את העניין לעבריינות רבתי, בחסות גורמי האכיפה והכשרת הנהגים לנהיגה. (מורי נהיגה שמלמדים ש"הכי בטוח בשמאלי").
מה שהופך את עניין ה"אי עקיפה מימין" להוראה שהציבור לא יכול לעמוד בה (כמו שתארתי בדוגמאות בפוסט קודם), ולפיכך חסרת ערך.

מישהו מכיר מישהו שקיבל אי פעם קנס על עקיפה מימין כשהוא נסע בתנועה זורמת, בנתיב שלו?
אני לא מכירה

כשאני רואה רכב נוסע כחוק! בנתיב הימני וחולף על פני רכב אחר שנוסע שלא כחוק בנתיב השמאלי, אין צורך להאשים אותו בעבריינות, כמו במנטרה, על כך שפעל נכון.
גם המחוקק לא התכוון שנבלום כולנו בלימות חרום ו/או נשנה נתיבים מהימני שמאלה ובחזרה, רק כי בנתיב האמצעי תקוע רכב שנוסע במהירות איטית ממהירות התנועה הזורמת.

הדקדקנות החוקית כאן היא משנית לסגנון רכיבה קלוקל שהוצג בפתיחת השרשור.
הבטיחות הפסיבית שלנו בזבל ומה שנותר לנו הוא לרכוב נכון, לתכנן קדימה ולהשאיר לנו תמיד יותר מאופציה אחת בכל רגע נתון. קוראים לזה בטיחות אקטיבית.

איללכא...ובטיחות אקטיבית היא היא שמונעת מראש כניסה למצב מסוכן

nihrider
12-10-2016, 22:25
אני חושב שיש מצבים שבהם בטיחות אקטיבית יכולה להכתיב עקיפה מימין.
אבל גם אם זה המצב, צריך להשאיר הרבה מרחק מהרכב הנעקף ולהיות מוכנים למצב שהוא משנה נתיב.
לפעמים גם בטיחות אקטיבית דורשת נסיעה יותר איטית, כלומר לא לעקוף את הרכב ואף להאט יותר כדי לפתוח ממנו מרחק!
זה מאוד תלוי במצב.

Yuv_Coehn
12-10-2016, 22:26
לגבי העקיפה מימין - זה לא באמת מעניין אותי. אף אחד לא עוקף רק משמאל. אני וכל אופנוען שפוי בכביש מתקדם בקצב מהיר יותר מהתנועה כי ככה אנחנו שולטים יותר טוב בנעשה מסביבנו וצריכים לשים לב בעיקר לקדימה ופחות למה יבוא מאחורינו.
הביאו פה דוגמא של לעבור מהנתיב הכי ימני להכי שמאלי כדי לעקוף לפי החוק.
בחיאת, לעבור שני נתיבים ולהתעסק באחורה שמאלה ובמראות יותר בטיחותי מלעבור מימין? תעשו לי טובה, זה לא כאילו טסתי על 90 בעיר...
אמרתי ואולי פספסו את זה כאן - אבל העדפתי את הימני כי הוא היה פנוי יותר והיה לי בראש שיש בשמאלי רכבים מאחורי.
אז כן, באתי לעקוף מימין למרות שאני חושב שהחוק פה איתי כי זאת בכל זאת תנועה ויש עוד רכבים על הכביש, פשוט אני הייתי ראשון בטור מכוניות ואני לא מתבייש בזה.

לגבי העקיפה עצמה אני ממש לא מסכים שהיה אפשר לחזות את זה שהנהג יקח ימינה. אני די טוב בלראות דברים כאלה והוא הצליח להתגנב לי מתחת לרדאר.
הוא שוטט באמצע הכביש ללא מטרה וללא נתיב מוגדר - זה כן. אני רואה סטלנים כאלה כל יום שבולמים בלי סיבה (הסיבה היא פלאפון, אבל כשאתה מאחוריהם אתה רק משאר). האם אפשר היה לצפות שהוא יקח ימינה? לדעתי, ובתור זה שהיה שם ולא יושב בכיף שלו על הכסא, אי אפשר. בא לכם לחשוב אחרת? לבריאות.
זה הכל אולי עד שהנהג מחליט ואני מעדיף לא לחכות להחלטה שלו.

אבל כן - בסופו של דבר אני כמעט עפתי שם. לקחתי לתשומת ליבי להזהר יותר בעקיפות של רכבים ליד צמתים (למרות שהייתי מודע לנושא בעבר).
אולי קשה לכם להאמין (כי אני עוקף מימין, השם ירחם) אבל אני רוכב מאוד זהיר כשאני בעיר. לא סתם הבאתי את הסרטון הזה - זה לא קורה לי כל יום.

ולסיום, קשה לי שלא להתייחס לזה:

אתה באמת חושב שזה נכון לשפוט את הרכיבה שלי על סמך 30 שניות שבהן לא בדיוק הייתי במיטבי (ואני לא מסתיר את זה)?
לפי זה אתה מחליט שהצורת רכיבה שלי היא הסיבה ששונאים אותנו?
לפי זה אתה מחליט שאני לא צופה סנטימטר אחד קדימה?
הייתי מציע לך לחשוב שוב.

nihrider
12-10-2016, 22:40
יוב, אתה סתם נעלב.
1. שאלת אם כדאי ללכת למשטרה והתשובה הייתה שבגלל שגם אתה ביצעת עבירה בעצמך אז יש סיכוי שהחוקר שהיה רואה את הסרט היה ממש שמח לכתוב 2 דוחות. אחד לך ואחד לפחית זבל.
2. זה שכולם עושים משהו לא הופך את זה לחכם או מוצדק.
3. אם לא היית עוקף מימין, לא היית כמעט ונמרח.

אני מסכים איתך שהנהג סטה בפתאומיות והוא לא נתן שום רמז שהוא עומד לבלום די בחוזקה ולסטות חזק לנתיב הימני.
כן היה אפשר לשער שאולי הוא מספיק חרא של נהג בשביל לעשות את זה.

סה"כ לא קרה לך כלום ואני בטוח שכולם מאוד שמחים שזה נגמר רק בדופק קצת גבוה.

Jack_R1
12-10-2016, 23:34
אתה באמת חושב שזה נכון לשפוט את הרכיבה שלי על סמך 30 שניות שבהן לא בדיוק הייתי במיטבי (ואני לא מסתיר את זה)?
לפי זה אתה מחליט שהצורת רכיבה שלי היא הסיבה ששונאים אותנו?
לפי זה אתה מחליט שאני לא צופה סנטימטר אחד קדימה?
הייתי מציע לך לחשוב שוב.

בסיטואציה הזאת, בסרטון שהצגת, לא צפית קדימה, ורכבת באופן מסוכן פעמיים, משתי הסיבות שציינתי - לא ציפית לנהג שיזוז עליך ימינה (והיית צריך - במקרה של נהג שלא יודע לאן הוא נוסע אף פעם לא עוקפים לפני צומת, כשהוא יכול לפנות באופן אקראי), ומעבר לזה - רכבת באופן מסוכן, ראית לפניך נהג שבאופן ברור לא היה מספיק מרוכז, וניסית לעקוף אותו כך שהנראות שלך היתה מינימלית - לא מספיק זמן חשיפה מאחוריו + עקיפה מימין (לא באספקט החוקי - פחות אכפת לי ממנו - אלא באספקט הבטיחותי). ואת זה כתבתי לך בהודעה הרבה יותר ארוכה ומפורטת. ומה שעשית - עקיפה מימין בצומת שבו נהגים פונים ימינה - זה אולי הדבר השכיח המרגיז ביותר שאני רואה ומרגיש בהתנהגות האופנועים והקטנועים בכביש כשאני נוהג באוטו, ואני לא חושב שאני מיוחד, אז אם זה בעיקר מה שמרגיז אותי - יש סיכוי שזה הדבר המרכזי שמרגיז נהגים. וכן, זה גם מאוד, מאוד לא בטיחותי ומסוכן באופן כללי, למרות שבהודעה שלך אתה מציג ש"לא אכפת לך". יש הבדל גדול מאוד בין עקיפה בנתיב הימני כשהתנועה צפופה (וזה ממש לא חייב להיות פקק) בקו ישר ללא פניות, לבין עקיפה מימין באופן כללי, מכליל ולא מבדיל.

מצד שני, בהודעה שלי אני מכליל את השיפוט בדיוק על ה-30 שניות האלה ועל הרכיבה שהוצגה בהם, וגם overreacting בכוונה מהסיבה שכתבתי בה - שאני פשוט במקרה נופל על אחד שעושה את אשר שנוא עליי במיוחד, וכמה וכמה תומכים בו שהולכים עד כדי לשבור מראות וכו', כשהמקרה מראש לא צודק.
אין לי כל כוונה לשפוט מה-30 שניות האלה משהו מעבר לזה, בטח לא את כלל הרכיבה שלך בזמנים ומצבים שלא רואים בסרטון.

רוכב על 2
13-10-2016, 15:12

אני לא מכירה

גם גם - את קצת מתממת. רואים בבירור שהבחור נסע אחרי הרכב בנתיב האמצעי ובחר לעקוף אותו מימין. אמנם כולנו עושים את זה מפעם לפעם, אבל מכאן ועד לצייר את זה כאילו הוא טלית שכולה תכלת המרחק גדול מאד. בוודאי שלא הייתי הולך עם זה למשטרה.
yuv - יש משפט שאומר "בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם". התגובה שלך בסוף הסרטון וגם בהודעות פה, היא של מישהו שמחפש צדק. תקרא טוב את מה שצחי כתב לך, הצדק לא יעזור לך במקרה של תאונה. הנזק שיקרה לך בתאונה גדול לאין שיעור מזה של נהג המכונית. אתה יכול לקלל אותו ואת יתר הנהגים עד מחרתיים אבל זו עדיין תישאר המציאות.
אל תחפש לחנך כי אפילו אם תצליח זה טיפה בים, ורוב הסיכויים שלא יותר מעוד נהג שישנא אופנוענים.
תלמד מהאירוע ותתקדם.

שתהיה לכולנו שנת נסיעות מהנות ובטוחות

gamgam
13-10-2016, 16:04
לא התייחסתי במילה אחת בפוסט שציטטת לפות"ש או לסרטון שלו, אלא לעניין העקרוני של מהי עקיפה מימין, מכיוון שיש נטיה שוב ושוב - גם בפורום הזה וגם בדיונים בפייסבוק - לייחס חשיבות עצומה לעניין הזה, כשבעייני הבעיה האמיתית היא דווקא עם אלו שתקועים בשמאלי ולא אלו שחולפים על פני אותם תקועים מימין.

אם אקבל הסבר מניח את הדעת מה הפעולה שעלי לעשות כאשר אני נוסעת בנתיב הימני, במהירות חוקית לחלוטין ולשמאלי נוסע רכב במהירות נמוכה הרבה יותר, אז אקבל את זה שלחלוף על פניו זה לא חוקי.
מה לעשות? האם עלי לבלום במהירות, שחלילה לא לעבור את חלקו האחורי, שלא אחשב לעבריינית עקיפה מימין, ולנסוע לאט ממנו ולא להאיץ עד אשר הוא מפנה את הנתיב שלו, גם אם זה אומר שזה יצור פקק מקרית שמונה ועד באר שבע? האם עלי לבלום, לעבור נתיב מאחוריו לאותת תוך סינוור האישונים שלו, אולי גם לצפור ולהמתין שהוא יזוז? האם עלי להתקשר למשטרה ולהגיד שאני לא יכולה לעבור כי משמאלי רכב שנוסע על 60 בכביש מהיר בשמאלי?
כל עוד אין הסבר כזה, אני מניחה שהפרשנות של החוק כפי שהביאו כאן לגבי מהי עקיפה מימין, לא מקובלת עלי ומכיוון שגם לא נתקלתי מעולם באכיפה בנושא, אני מניחה שזו לא עבריינות מהסוג החמור ביותר, כמו שמוצג כאן בפורום.

almooog101
13-10-2016, 16:22
...
רוצה תשובה לפי לשון החוק?
אסור לך לעקוף אותו כי אז תהיי עבריינית תנועה, גם הוא עבריין בהנחה ואין סיבה הגיונית שהוא נוסע בנתיב השמאלי (נגיד רכב שחוסם את המשך הנתיב הימני) וגם שהוא נוסע מתחת למהירות המתאימה לתנאי הדרך (שימי לב! המהירות המותרת היא המירבית בכביש אבל לא המהירות שבה עלייך לנסוע, יש לנסוע בהתאם למצב הכביש והתנועה בו).
בקיצור, אסור לך לעקוף מימין ואם קיים נתיב משמאלו אז עלייך לאותת יפה, להסתכל ולהגיע לנתיב השמאלי ביותר, להשלים את העקיפה ואז לחזור לנתיב הימני ביותר באותה הצורה.
אם מדובר בנהיגה בטורית (גם שני רכבים זו נהיגה טורית) אז מותר לך לעקוף כל עוד את בטור.
אסור לך לצפור לו ואסור לך לסנוור אותו - עפ"י חוק.
דרך אגב, אסור לך גם לעבור את המהירות המירבית המותרת במקטע כדי להשלים ו/או לבצע עקיפה (אותם 10% זו סטייה של מכשירי המדידה והמד בכלי שלך והם אינם קבילים, כלומר אם נסעת 92 בכביש של90 את עדיין יכולה לקבל דו"ח).
אם הנהיגה שלו ממש מפריעה לך את יכולה לחייג ולדווח למשטרה אבל אז את מתעסקת בסלולרי תוך כדי נהיגה(:

קיבלת תשובה לפי לשון החוק, תשובה שכנראה לא כיף לשמוע אבל זו התשובה. בפועל כנראה תנהגי אחרת.

nihrider
13-10-2016, 17:34
הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לך לעבור זה לאותת שמאלה כשאת נמצאת במרחק בטוח מאחוריו...

gamgam
13-10-2016, 19:50
נתת תשובה מאוד מפורטת שלא עונה על השאלה. ההתפלפלות הזו של "שני רכבים זה טור" ואז אפשר לחלוף מימין של רכב איטי בעוד שרכב אחד הוא לא טור..... ואז זו עבריינות קשה?
את זה שהדבר הזה כתוב כחוק אני מבינה, הרי זה כתוב. לא בטוחה שהחוק הזה נועד לפעול כנגד אלו שנוסעים דווקא כחוק מימין, שכן יש כאן אבסורד.
מכיוון שככל הנראה האבסורד הזה לא נעלם מהעיניים של אוכפי החוק, אין לאף אחד ממש צורך להתעסק בסוג כזה של "עבריינות" ולכן אין שום אכיפה בעניין ואפילו בבית משפט, במקרה שהזכרתי קודם, הדבר לא גרם אפילו ל"אשמה תורמת". ומה שאני לא מבינה זה למה דווקא בפורום של אופנוענים העבירה הנוראית הזו - לחלוף על פני רכב מימין - מוזכרת שוב ושוב כאילו מדובר בעבירה רצינית.
בפועל זו הדרך היחידה לנהוג דווקא למי שכן רוצה לשמור על החוק (ועל הימין) - לנסוע בנתיב הימני.
הסיבה היחידה שאני חוזרת על זה (ומשעממת כבר אפילו את עצמי) זה שאם יש דבר אחד שמרתיח אותי בכבישים זה שמדינה שלמה לא קלטה את הקטע של הנתיבים. מדינה שלמה שעומדת בפקקים, עושה תאונות, גורמת לבלימות חרום ולזגזוגים (זו הטענה שלכם לדרך "הנכונה" לעקוף - לחתוך נתיבים הלוך וחזור) והכל בגלל שאף אחד לא מבין שצריך תמיד לשאוף להיות בנתיב הימני.
ובמקום לנסות לקדם את תרבות הנהיגה הכל כך בסיסית הזו, יש פה תגובות צדקניות של "עקפת מימין" למי שעשה את הדבר הנכון ופאקינג שמר על הימין

gamgam
13-10-2016, 19:51
הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לי לעבור זה לרסס אותו ב-M16 מקוצר ואז לאותת.

נעם 1
13-10-2016, 20:01
לא התייחסתי במילה אחת בפוסט שציטטת לפות"ש או לסרטון שלו, אלא לעניין העקרוני של מהי עקיפה מימין, מכיוון שיש נטיה שוב ושוב - גם בפורום הזה וגם בדיונים בפייסבוק - לייחס חשיבות עצומה לעניין הזה, כשבעייני הבעיה האמיתית היא דווקא עם אלו שתקועים בשמאלי ולא אלו שחולפים על פני אותם תקועים מימין.

אם אקבל הסבר מניח את הדעת מה הפעולה שעלי לעשות כאשר אני נוסעת בנתיב הימני, במהירות חוקית לחלוטין ולשמאלי נוסע רכב במהירות נמוכה הרבה יותר, אז אקבל את זה שלחלוף על פניו זה לא חוקי.
מה לעשות? האם עלי לבלום במהירות, שחלילה לא לעבור את חלקו האחורי, שלא אחשב לעבריינית עקיפה מימין, ולנסוע לאט ממנו ולא להאיץ עד אשר הוא מפנה את הנתיב שלו, גם אם זה אומר שזה יצור פקק מקרית שמונה ועד באר שבע? האם עלי לבלום, לעבור נתיב מאחוריו לאותת תוך סינוור האישונים שלו, אולי גם לצפור ולהמתין שהוא יזוז? האם עלי להתקשר למשטרה ולהגיד שאני לא יכולה לעבור כי משמאלי רכב שנוסע על 60 בכביש מהיר בשמאלי?
כל עוד אין הסבר כזה, אני מניחה שהפרשנות של החוק כפי שהביאו כאן לגבי מהי עקיפה מימין, לא מקובלת עלי ומכיוון שגם לא נתקלתי מעולם באכיפה בנושא, אני מניחה שזו לא עבריינות מהסוג החמור ביותר, כמו שמוצג כאן בפורום.

את באמת חושבת שלסוגיה הנ"ל אותו משקל בתנועה בכביש 6 ובתנועה בדרך השלום?
ההתנהגות בסמוך למחלפים בכביש 6 דומה להתנהגות בין המחלפים?

אני מבין שהחוק האוסר עקיפה מימין פרט למצב של טורים בדרך דו מסלולית אינו מקובלת עליך. לצערך, בעיני החוק או התקנה, דעתך כקליפת השום. אבל בשביל שתנוח דעתך, הסיכוי לקבל דו"ח על עקיפה מימין הוא אפסי עד בלתי משמעותי.
עקיפה בימין אינה עברה חמורה לטעמי. יש אומרים שטעמי עני מאד.
עקיפה בימין סמוך לצומת בה יש פניה ימינה או בסמוך למחלף מסוכנת לרוכב. כנ"ל עקיפה בימין של משאית או אוטובוס או כל רכב אחר שלנהג שלו מגבלה קשה לראות את צדו הימני במראה.

איללכא...מכאן, תנהגי כראות עיניך

gamgam
13-10-2016, 20:14
את באמת חושבת שלסוגיה הנ"ל אותו משקל בתנועה בכביש 6 ובתנועה בדרך השלום?
ההתנהגות בסמוך למחלפים בכביש 6 דומה להתנהגות בין המחלפים?

אני מבין שהחוק האוסר עקיפה מימין פרט למצב של טורים בדרך דו מסלולית אינו מקובלת עליך. לצערך, בעיני החוק או התקנה, דעתך כקליפת השום. אבל בשביל שתנוח דעתך, הסיכוי לקבל דו"ח על עקיפה מימין הוא אפסי עד בלתי משמעותי.
עקיפה בימין אינה עברה חמורה לטעמי. יש אומרים שטעמי עני מאד.
עקיפה בימין סמוך לצומת בה יש פניה ימינה או בסמוך למחלף מסוכנת לרוכב. כנ"ל עקיפה בימין של משאית או אוטובוס או כל רכב אחר שלנהג שלו מגבלה קשה לראות את צדו הימני במראה.

איללכא...מכאן, תנהגי כראות עיניך

יופי... הצלחתי להגיב עם ציטוט.
לאט לאט אני לומדת את הפורום הזה.

בוודאי שאני לא מחשיבה מעבר מימין ליד מחלף כמו מעבר מימין בכביש פתוח.
ליד מחלף לא הייתי מעיזה לעבור מימין, כי אני אוהבת לחיות.
הטענה היחידה שלי היא שככל שאני רואה יותר סרטונים שאנשים מעלים (לא רק פה, גם ברחבי הפייסבוק) הם מיד זוכים לתגובות של "עקיפה מימין" בלי קשר למצב התנועה, הכביש, הביטחות האקטיבית. סתם צעקה.
ועל זה אני יוצאת.
על זה שהתגובה ראשונה שלנו, האופנוענים, היא ציטוט של איזו שורה בחוק שלא מתאים ולא עובד בכל מצב. זה אפילו לא ממש קשור לסרטון הזה. פשוט משהו שראיתי די הרבה, אנשים שנוהגים כחוק מימין ומעירים להם גם על זה.

כשאני כותבת מה שאני כותבת אני לוקחת בחשבון שלא תמיד זה הדבר נכון לעשות - לא במחלפים, לא בשדה ראיה מת אבל כן יש מצבים שאין עם זה שום בעיה.
מצד שני לראות אנשים "מחנכים" אחרים על זה שבכל סיטואציה שהיא אסור לחלוף מימין - בעיניי זה גרוע לא פחות מאשר להגיד תמיד מותר לחלוף מימין.

נעם 1
13-10-2016, 20:33
את זוכרת שיש קונטקסט לשרשור הזה. נכון?
סרטון של כשלושים שניות שבגינו פותח השרשור מתייעץ עם הפורום באם כדאי להגיש תלונה כנגד הנהג במשטרה.
בהתייחס לסרטון, ג'ק העמיד את הדברים על דיוקם. בהתייחס לכוונה להגיש תלונה, סוגיית העקיפה מימין עומדת בתוקף.

בפרספקטיבה שלי, של מי שרוכב 30000 ק"מ בשנה בין גדרה לנתניה, עבירת איתות היא עבירה מהותית שהמשטרה אינה טורחת לאכוף. שהרי, ברברים על הכביש בוודאי אינם צריכים שפה בשביל לתקשר.

ועכשיו, אראה את מסיבת העיתונאים לפתיחת הסבב במוטגי.

איללכא...

gamgam
13-10-2016, 20:58
שרשור הוא דבר מתפתח.
אני בטוחה שזו לא פעם ראשונה שאתה נתקל בדיון שמתפתח הלאה מהנושא הראשוני.

בהצלחה לרוסי!

MasterOz
13-10-2016, 22:07
הדרך המנומסת לבקש ממישהו לתת לי לעבור זה לרסס אותו ב-M16 מקוצר ואז לאותת.

1. אני בעד! :number1:
2. נעם 1 צודק וכך גם כולם, לפי החוק זו עקיפה מימין.
3. יש סיטואציות בכביש שמצריכות שיקול ושיפוט אחר - הרכב הלבן, בקטגוריה של הפרעה לתנועה.
הרוכב לא יכול לעמוד ואו לחכות מאחוריו ואו להתאים את מהירות רכיבתו - לכן, שוטר או שופט בר דעת...
(אם יש דבר כזה...) יכול להיות שלא יראה במקרה זה, עקיפה מימין - למרות לשון החוק היבש.
4. אני בעד לעבור עבירות, אם העובר מוכן לשאת בעונש בגבורה.
5. לא משנה איך תסתכלי על זה (גםגם) הצביעות בענייני עברות תנועה לא תיגמר לעולם.
את זה אני אומר כאחד שחושב שמצד אחד, לרכוב במהירות החוקית, זו העברה ולא ההיפך
ומצד שני, על חנייה במקום אסור...אפילו לחמש דקות, הייתי שולל רשיון לשבוע לפחות
ומחמיר עם הנהג ככל שיש לו יותר עברות כאלו.
על דברים כאלו יש המון קופצים שצועקים "צביעות" וזה לא יגמר לעולם.

http://www.testli.co.il/html5/Q-2.TAF?_id=13731&G=13688&did=1095&SM3=13731&SM=13688&_UserReference=3CD290E170B4CF1B51B25D41