צפייה בגרסה מלאה : (כ"ע) התייעצות בעניין רכישת sm990 שנת 2008
ktm690smc
12-10-2016, 12:40
הכלי המדובר שנת 2008 עם 28 אלף קילומטר יד 1 מבחור מבוגר.
השאלות:
יש לי חשש כי זה כלי של 8 שנים,
מצד שני קילומטר מאוד נמוך והכלי שייך לאדם בוגר ולא איזה ילדון.
עוד משהו - אין ללוי יצחק מחירון לאופנוע הזה. מה עושים?
כמובן שאם למישהו יש ניסיון עם הכלי המדובר או עם אחיו הגדולים הSMR וה-SMT אני אשמח לשמוע
מבחינת אמינות, טיפולים, אחזקה, כוח וכו'...
Dresdner
12-10-2016, 17:36
הכלי המדובר שנת 2008 עם 28 אלף קילומטר יד 1 מבחור מבוגר.
השאלות:
יש לי חשש כי זה כלי של 8 שנים,
מצד שני קילומטר מאוד נמוך והכלי שייך לאדם בוגר ולא איזה ילדון.
עוד משהו - אין ללוי יצחק מחירון לאופנוע הזה. מה עושים?
כמובן שאם למישהו יש ניסיון עם הכלי המדובר או עם אחיו הגדולים הSMR וה-SMT אני אשמח לשמוע
מבחינת אמינות, טיפולים, אחזקה, כוח וכו'...
הSMT הוא לא אח גדול לSM הוא אותו אופנוע רק עם הגנה מהרוח ואופציה נוחה לשים תיקי צד ובדגמים החדשים יותר ABS שאף פעם לא נמכר עם הSM.
יש לי SMT שכנראה יעבור הסבה לSM כי אני יותר מתחבר לצורה הזאת, המנוע עם המפה המקורית עובד טוב אבל מאכזב בסל"ד נמוך, אחרי הטענת מפה אחרת המצב ישתפר.
מה שמעצבן אותי עד היום זה הרעש מהשרשרת שנגרם בגלל שיטת הרכבת הבולם בKTM שמצריכה שרשרת רפויה מאד אבל מתרגלים.
אופנוע יחסית אמין והכי ספורט כביש שיש בסגמנט הזה
2 סנט, ק"מ נמוך לא מעיד על כלי שמור. יש הגורסים שנהפוך הוא, משמע כלי שעומד רוב חייו רמת הבלאי של חלקי הגומי תהיה גבוהה יותר.
חבר מהעבודה תמיד אומר לי שאופנוע נועד לרכיבה, לא לעמידה בחנייה. ממש הדלאי למה ..
ktm690smc
12-10-2016, 18:06
הSMT הוא לא אח גדול לSM הוא אותו אופנוע רק עם הגנה מהרוח ואופציה נוחה לשים תיקי צד ובדגמים החדשים יותר ABS שאף פעם לא נמכר עם הSM.
יש לי SMT שכנראה יעבור הסבה לSM כי אני יותר מתחבר לצורה הזאת, המנוע עם המפה המקורית עובד טוב אבל מאכזב בסל"ד נמוך, אחרי הטענת מפה אחרת המצב ישתפר.
מה שמעצבן אותי עד היום זה הרעש מהשרשרת שנגרם בגלל שיטת הרכבת הבולם בKTM שמצריכה שרשרת רפויה מאד אבל מתרגלים.
אופנוע יחסית אמין והכי ספורט כביש שיש בסגמנט הזה
שמח שנפלתי עלייך, ותודה על התיקון, טוב לדעת.
הכלי הוא מבחור מבוגר והוא יד 1, אם ב8 שנים הכלי עבר ב28 אלף קילומטר זאת אומרת שנסעו איתו ממש מעט,
בכל מקרה כמובן שבדיקה לפני קנייה אני אעשה.
מה עוד אתה יכול לספר לי על הדגם הזה? (SM990)
המון תודה.
Dresdner
12-10-2016, 18:57
2 סנט, ק"מ נמוך לא מעיד על כלי שמור. יש הגורסים שנהפוך הוא, משמע כלי שעומד רוב חייו רמת הבלאי של חלקי הגומי תהיה גבוהה יותר.
חבר מהעבודה תמיד אומר לי שאופנוע נועד לרכיבה, לא לעמידה בחנייה. ממש הדלאי למה ..
ערן, רוב האופנועים בגרמניה עברו ועוברים קילומטרז נמוך, כל עוד בזמן העמידה האיחסון נאות האופנוע יחזיק במצב מעולה.
הביואל שהיה לי היה שנת יצור 2007 וישב עד 2009 במחסן היבואן באנגליה, לאחר יבוא לגרמניה הוא עשה אצל היד הראשונה 4000 ק"מ ב3 שנים, שקניתי את האופנוע הוא היה במצב חדש, כלכך חדש שהצמיגים עדיין היו המקוריים מ2007, חוץ מזה שום דבר לא הוחלף באופנוע הגומיות היו ללא שום סדק או יובש והוא היה אמין מאד.
שמח שנפלתי עלייך, ותודה על התיקון, טוב לדעת.
הכלי הוא מבחור מבוגר והוא יד 1, אם ב8 שנים הכלי עבר ב28 אלף קילומטר זאת אומרת שנסעו איתו ממש מעט,
בכל מקרה כמובן שבדיקה לפני קנייה אני אעשה.
מה עוד אתה יכול לספר לי על הדגם הזה? (SM990)
המון תודה.
מבחינת טיפולים אם אתה מטפל במוסך הוא יהיה קצת יקר יותר ממקביל יפני כי החלפת שמנים כל 7500 ק"מ וכיוון שסתומים כל 15000, לפי חברי פורום KTM ומוסך KTM בדרזדן אחרי הכיוון ב15000 לא נצפה שינוי בכיוון ורק צריך לפתוח מכסים ולוודא שאכן כך.
רכבתי על הדיוק 690 R ועל הSM990 גב לגב ואני מקווה שאתה מבין שלמרות שהSM נראה סופר מוטו או ממש לא מתנהג ככזה, הSM מתאים לכבישים מפותלים במהירות בינונית פלוס והדיוק אוהב את הפניות האיטיות שבהם אתה מפיל את האופנוע לתוך הפניה.
הSM לפי דעתי הוא המכונה המושלמת להנות מכל העולמות, גם טיולים גם השחזות וגם כמו שהאנגלים אומרים קומיוטר.
לא יודע איזה כיסא יש על האופנוע שאתה רוצה לקנות הSM בדרך כלל מגיע עם כיסא שקשה לרכב עליו יותר משעה אבל הוא גבוה יותר ומאפשר לנוע עליו קדימה ואחורה לכן אני משתמש בו לרכיבת כסאח ולארוכות אני משתמש במושב האורגינלי של הSMT ככה שאם המושב לא יתאים לך יש עוד אופציות שמתאימות בול (SMT וSMT GEL)
אגב הייתי בטוח שה990SM לא הגיעה ארצה רק ה950
ktm690smc
12-10-2016, 19:02
ערן, רוב האופנועים בגרמניה עברו ועוברים קילומטרז נמוך, כל עוד בזמן העמידה האיחסון נאות האופנוע יחזיק במצב מעולה.
הביואל שהיה לי היה שנת יצור 2007 וישב עד 2009 במחסן היבואן באנגליה, לאחר יבוא לגרמניה הוא עשה אצל היד הראשונה 4000 ק"מ ב3 שנים, שקניתי את האופנוע הוא היה במצב חדש, כלכך חדש שהצמיגים עדיין היו המקוריים מ2007, חוץ מזה שום דבר לא הוחלף באופנוע הגומיות היו ללא שום סדק או יובש והוא היה אמין מאד.
מבחינת טיפולים אם אתה מטפל במוסך הוא יהיה קצת יקר יותר ממקביל יפני כי החלפת שמנים כל 7500 ק"מ וכיוון שסתומים כל 15000, לפי חברי פורום KTM ומוסך KTM בדרזדן אחרי הכיוון ב15000 לא נצפה שינוי בכיוון ורק צריך לפתוח מכסים ולוודא שאכן כך.
רכבתי על הדיוק 690 R ועל הSM990 גב לגב ואני מקווה שאתה מבין שלמרות שהSM נראה סופר מוטו או ממש לא מתנהג ככזה, הSM מתאים לכבישים מפותלים במהירות בינונית פלוס והדיוק אוהב את הפניות האיטיות שבהם אתה מפיל את האופנוע לתוך הפניה.
הSM לפי דעתי הוא המכונה המושלמת להנות מכל העולמות, גם טיולים גם השחזות וגם כמו שהאנגלים אומרים קומיוטר.
לא יודע איזה כיסא יש על האופנוע שאתה רוצה לקנות הSM בדרך כלל מגיע עם כיסא שקשה לרכב עליו יותר משעה אבל הוא גבוה יותר ומאפשר לנוע עליו קדימה ואחורה לכן אני משתמש בו לרכיבת כסאח ולארוכות אני משתמש במושב האורגינלי של הSMT ככה שאם המושב לא יתאים לך יש עוד אופציות שמתאימות בול (SMT וSMT GEL)
אגב הייתי בטוח שה990SM לא הגיעה ארצה רק ה950
מסתבר שכן, חוץ מזה בחנתי איזשהו SMR990 שנת 2012 עם 25 אלף קילומטר אבל הוא מחבר מהעיר שאני יודע שאיך הוא רוכב
אז כנראה אוותר.
בכל מקרה אעדכן בהמשך, ככל הנראה מחר נוסע לראות אותו.
Dresdner
12-10-2016, 19:08
את הזנב של האופנוע שלי כבר הסבתי חלקית למודל SM (כל הברזלים של מזוודות הצד הורדו)
נשאר עכשיו מסכה וכנף קידמית.
בתמונה הכיסא הקרבי והלא נוח וזנב הSM
3868
Dresdner
12-10-2016, 19:16
מסתבר שכן, חוץ מזה בחנתי איזשהו SMR990 שנת 2012 עם 25 אלף קילומטר אבל הוא מחבר מהעיר שאני יודע שאיך הוא רוכב
אז כנראה אוותר.
בכל מקרה אעדכן בהמשך, ככל הנראה מחר נוסע לראות אותו.
שים לב שלSMR יש מיכל דלק קטן יותר ומאד מגביל
ktm690smc
12-10-2016, 19:31
אני האמת די מפחד לקנות אופנוע מודל נמוך כזה, וכמו שאמרתי הSMR שבחנתי לא בא בחשבון כי אני מכיר אישית את הבעלים
ויודע איך הוא רוכב, לא יודע אם זה מתכון לבעיות אבל היד שלו קבועה ואגרסיבית על ידית הגז, ואני מעדיף אופנוע מאדם מבוגר שכנראה
נסע רגוע מבחור בן 25 שמשתולל.
אופנוע גרזן!
בדיקה-יישור קו במידת הצורך, ותהנה מאחת מהמכונות המגניבות שנעות על הכבישים, היפרמוטו עצבני
Dresdner
12-10-2016, 19:35
אני האמת די מפחד לקנות אופנוע מודל נמוך כזה, וכמו שאמרתי הSMR שבחנתי לא בא בחשבון כי אני מכיר אישית את הבעלים
ויודע איך הוא רוכב, לא יודע אם זה מתכון לבעיות אבל היד שלו קבועה ואגרסיבית על ידית הגז, ואני מעדיף אופנוע מאדם מבוגר שכנראה
נסע רגוע מבחור בן 25 שמשתולל.
שאתה פוגש את הבחור המבוגר נסה יותר להתעניין איפה האופנוע עמד ומה היו רוב הרכיבות שלו (עיר, טיולים ארוכים וכו).
הדבר הכי טוב בשבילך זה כמובן אופנוע שעמד בחניה סגורה בבית פרטי מכוסה שיצא מידי פעם לטיולי שבת.
רק שפה זה לא גרמניה מהרבה בחינות (מזג אוויר, רמת תחזוקה, אופי שימוש ועוד).
אך כמו שכתבת, תזוזה של האופנוע פעם בשבוע יכולה לסייע מבחינת רמת השימור של החלקים השונים ובמקביל לשמור על ק"מ נמוך.
לצערי, דבר נדיר במחוזותינו להתקל באופנוע שמור ברמה הזאת. רק חסר היה שהמוכר הרים את האופנוע על ליפט מרכזי כדי לשמור על הבולמים והצמיגים.
ktm690smc
12-10-2016, 20:00
אני עוד חצי שעה יוצא לראות את הכלי, אעדכן אתכם. תודה רבה על העזרה, חתימה טובה.
Dresdner
12-10-2016, 20:03
למה בחושך? טעות מספר 1
ktm690smc
12-10-2016, 20:10
למה בחושך? טעות מספר 1
כי משעמם לי בבית וקבעתי איתו בחניון מואר של בית מלון.
הוא גר קרוב אליי, מקסימום אעשה אליו עוד סיבוב בהזדמנות.
Dresdner
12-10-2016, 21:33
שכחתי עוד משהוא, הslave של הקלאץ נוזל שמן בחלק מהאופנועים האלו, לא הייתי פוסל אופנוע עם נזילה אבל הייתי כמובן מחשב את המחיר לפי זה.
יש תחליפים טובים יותר מהמקור שלא ינזלו יותר
ktm690smc
12-10-2016, 21:58
אופנוע גרזן!
בדיקה-יישור קו במידת הצורך, ותהנה מאחת מהמכונות המגניבות שנעות על הכבישים, היפרמוטו עצבני
חברים חזרתי עכשיו מההתרשמות.
הכלי עומד בדיוק על 30 אלף קילומטר, הבחור (מגיש מפורסם מהטלוויזיה בן 50) הוציא אותו מהחברה, מטפל קבוע באופרוד.
יש היסטורייה מלאה, 2 אגזוזים של FMF, הכלי שמור ברמה שעד עכשיו קשה לי לסגור את הפה, אין שריטה על הפלסטיקה,
היא נוצצת כאילו יצאה אתמול מהמפעל, ורואים שהכלי לא עמד גם בשמש.
לדבריו שימש לתוך העיר, עשה איתו פעמים בודדות מסלול בכוכב יאיר, בחיים לא עשה טיולים מאורגנים.
דורש 58 לפני התמקחות. המחיר שהוא דורש גבוה יותר ממאדים וגם אמרתי לו את זה, אמר יש על מה לדבר, השאלה עד כמה..
דעתכם?
ktm690smc
12-10-2016, 22:03
ושמעו קטע- אין מחירון לשנה הזאת, ז"א שבלוי יצחק לחודש אוקטובר מופיע מחירון לשנים 09-10 שהמחירון לשנת 2009
עומד על 43.5, מכאן אני מאמין שהמחירון של שנה קודם 08 הוא בערך 40.
הבחור דורש 18 מעל.
תגיד לדני קושמרו, שהמחיר גרם אפילו ליונית לוי לחייך.
נסיעה בתוך העיר בלבד היא לא דבר חיובי. מפייח את המנוע.
אם האופנוע היה משמש לטיולי סוף שבוע מחוץ לעיר - זה היה פשוט טוב מכדי להיות אמיתי.
אבל... תבדוק מה קונים לך 58+- אלף ש"ח ולפי זה תחליט על מה שווה לך ללכת.
במידה ותחליט לקנות, תמיד שווה לקחת לבדיקה.
Shasha127
12-10-2016, 23:23
ושמעו קטע- אין מחירון לשנה הזאת, ז"א שבלוי יצחק לחודש אוקטובר מופיע מחירון לשנים 09-10 שהמחירון לשנת 2009
עומד על 43.5, מכאן אני מאמין שהמחירון של שנה קודם 08 הוא בערך 40.
הבחור דורש 18 מעל.
לצורך העניין אם כרגע הוא הכלי היחיד המוצע למכירה, הוא הקובע את המחירון ולא לוי יצחק כבודו במקומו לא מונח.
ktm690smc
13-10-2016, 00:17
תגיד לדני קושמרו, שהמחיר גרם אפילו ליונית לוי לחייך.
נסיעה בתוך העיר בלבד היא לא דבר חיובי. מפייח את המנוע.
אם האופנוע היה משמש לטיולי סוף שבוע מחוץ לעיר - זה היה פשוט טוב מכדי להיות אמיתי.
אבל... תבדוק מה קונים לך 58+- אלף ש"ח ולפי זה תחליט על מה שווה לך ללכת.
במידה ותחליט לקנות, תמיד שווה לקחת לבדיקה.
מישהו בדיוק פירסם בפייסבוק z800 2015 עם 13.5 אלף קולומטר יד 1 בול ב58.
מגלל קצת למטה.. עוד z800, הפעם 2014 יד 1 עם 16.5k ואקרופוביץ- ב54.
יש מה לקנות בסכומים כאלה זו לא השאלה, ויש הבדל בין אופנועים 2014/15 לשנתון נמוך שכזה.. בגלל זה אני חושב שהמחיר שלו לא ריאלי.
לצורך העניין אם כרגע הוא הכלי היחיד המוצע למכירה, הוא הקובע את המחירון ולא לוי יצחק כבודו במקומו לא מונח.
יש מחירון ל2009 והוא 43.5 זאת אומרת שהכלי שראיתי שהוא 2008 נמוך יותר.
alexsupreme
13-10-2016, 00:55
אם אתה מתכנן למכור אותו עוד שנתיים, אין מה לדבר בכלל.
תחשוב על זה אחרת, כמה קל לך יהיה למכור אותו במחיר דומה?
אני מתקשה לחשוב על כלים פחות סחירים מ-KTM ישן שהוא לא אדוונצ'ר.
ktm690smc
13-10-2016, 00:58
אם אתה מתכנן למכור אותו עוד שנתיים, אין מה לדבר בכלל.
תחשוב על זה אחרת, כמה קל לך יהיה למכור אותו במחיר דומה?
אני מתקשה לחשוב על כלים פחות סחירים מ-KTM ישן שהוא לא אדוונצ'ר.
לא הבנתי את מה שאתה אומר.
במילים אחרות יהיה לי קשה למכור אותו ועוד במחיר כזה גבוה. לזה אתה מתכוון? לא הבנתי.
זמינות חלפים בדקת ? נמכרו אולי 3 כאלו לאורך השנים ומעבר לחלקי מנוע יש עוד חלקים (EBAY סבבה אבל להשבית כלי לא נעים שאין חלקים)
לעניין המחיר, מוגזם אבל מי שרוצה משלם (כבר ראינו שמשלמים) אם אהבת קח לבדיקה כדי שתדע מה אתה רוכש ואל תסתמך על היסטוריית טיפולים.
נכון שזה מעיד על תחזוקה אבל לא על מצב נתון.
המנועים שלהם ידועים כאמינים יחסית (שוכנים בכל סדרת ה 990) יש מחלות ידועות (פילטר דלק שנוטה להתפורר בתוך המיכל).
אני הייתי מנסה להוריד מחיר ונהנ מחיה רעה
לא הבנתי את הקשר לZ800, חוץ מהמחיר וזהו.
דבר איתו על המחיר ותהנה מבהמה משובחת, חוץ מזה ממליץ לעשות טלפון לאופרוד ולשאול על האופנוע הספציפי את דעתם.
פות"ש, רק נקודה למחשבה....
המחירון (צריך להיות) מבוסס על כלי ממוצע. כלומר, שעבר מספר ידיים ממוצע לגילו, שעבר ק"מ ממוצע לגילו וכדומה. ללא ספק הכלי שלפניך הוא הרבה מעל הממוצע ועל זה אתה מתבקש לשלם. בעצם, אתה מקבל כלי מ-2008 שלכל צורך ועניין (בדיקה תגיד עד כמה אני צודק/טועה) הוא בן שנה-שנתיים.
אם זה שווה לך רק אתה יכול לדעת. להערכתי, אם אתה מתכוון להחזיק בו מספר שנים זה עשוי להיות שווה. אם אתה מתכוון להחזיק בו חצי שנה - שנה זה כנראה יקר מדי עבורך.
ktm690smc
13-10-2016, 09:31
זמינות חלפים בדקת ? נמכרו אולי 3 כאלו לאורך השנים ומעבר לחלקי מנוע יש עוד חלקים (EBAY סבבה אבל להשבית כלי לא נעים שאין חלקים)
לעניין המחיר, מוגזם אבל מי שרוצה משלם (כבר ראינו שמשלמים) אם אהבת קח לבדיקה כדי שתדע מה אתה רוכש ואל תסתמך על היסטוריית טיפולים.
המנועים שלהם ידועים כאמינים יחסית (שוכנים בכל סדרת ה 990) יש מחלות ידועות (פילטר דלק שנוטה להתפורר בתוך המיכל).
אבדוק את העניין לגביי החלפים, ולגביי הבדיקה- זה ברור.
לגביי המחיר - עוד יותר ברור.
לא הבנתי את הקשר לZ800, חוץ מהמחיר וזהו.
דבר איתו על המחיר ותהנה מבהמה משובחת, חוץ מזה ממליץ לעשות טלפון לאופרוד ולשאול על האופנוע הספציפי את דעתם.
שבמחיר שהוא דורש אני קונה כלי 2015. סתם נקודה למחשבה, אף על פי שהכלי שלו באמת שמור, ולקחתי סיבוב ולא ירד לי עד עכשיו החיוך.
ה690 שהיה לי לא מדגדג אותו אפילו.
פות"ש, רק נקודה למחשבה....
המחירון (צריך להיות) מבוסס על כלי ממוצע. כלומר, שעבר מספר ידיים ממוצע לגילו, שעבר ק"מ ממוצע לגילו וכדומה. ללא ספק הכלי שלפניך הוא הרבה מעל הממוצע ועל זה אתה מתבקש לשלם. בעצם, אתה מקבל כלי מ-2008 שלכל צורך ועניין (בדיקה תגיד עד כמה אני צודק/טועה) הוא בן שנה-שנתיים.
אם זה שווה לך רק אתה יכול לדעת. להערכתי, אם אתה מתכוון להחזיק בו מספר שנים זה עשוי להיות שווה. אם אתה מתכוון להחזיק בו חצי שנה - שנה זה כנראה יקר מדי עבורך.
לדעתי לפחות שנתיים. בכל מקרה הכל פונקציה של המחיר, ולפי זה אתקדם.
לצורך העניין, בלוי יצחק אופנוע מ2008 שעשה כלכך מעט ק"מ מוסיפים 10 אחוז למחירון
יד ראשונה 2008 זה עוד 4 אחוז תוספת
כלומר נצא מנקודת הנחה שהמחירון הוא 40,000 ויש עוד 14% תוספת בלוי יצחק, הוא עדיין מבקש מעל, אבל זה מצטמצם, תתמקח קצת על המחיר ותצמצם את הפער עוד קצת, זה כלי ששווה מעל מחירון.
לגבי מכירה עתידית, זה לא ג'וימקס או מובי, יכול להיות שייקח יומיים למישהו להידלק על האופנוע, ויכול להיות שזה ייקח כמה חודשים, אתה לא תסבול לרכב עליו עוד כמה חודשים זה בטוח.
nitzann84
13-10-2016, 10:35
אני באופן אישי לא הייתי משלם כזה סכום
שאתה יכול לקנות אופנועים אחרים משנתון גבוה יותר, שגם יעלו לך חיוך על הפנים...
60 אלף שקל לאופנוע בן 8 שבקושי נמכר בארץ זה לפי לא מתכון בריא. סתם ככה. היה בסוכנות בתל אביב ברוטלה 800. שהוא אופנוע הרבה יותר מתקדם טכנולוגיות, שנת 2013 שנמכר ב58(!) והיה מלא תוספות. וזה אופנוע שגם לא מוריד לך את החיוך מהפנים...אפשר להוסיף 5 על המחיר ולמצוא היפר מוטרד 821 שגם אני חושב ימרח לך חיוך על הפנים .
יש אקזוטיקה ויש חתונה קטולית במסווה של אקזוטיקה וזה לפי דעתי המקרה עם הכתום.
ktm690smc
13-10-2016, 11:13
אני באופן אישי לא הייתי משלם כזה סכום
שאתה יכול לקנות אופנועים אחרים משנתון גבוה יותר, שגם יעלו לך חיוך על הפנים...
60 אלף שקל לאופנוע בן 8 שבקושי נמכר בארץ זה לפי לא מתכון בריא. סתם ככה. היה בסוכנות בתל אביב ברוטלה 800. שהוא אופנוע הרבה יותר מתקדם טכנולוגיות, שנת 2013 שנמכר ב58(!) והיה מלא תוספות. וזה אופנוע שגם לא מוריד לך את החיוך מהפנים...אפשר להוסיף 5 על המחיר ולמצוא היפר מוטרד 821 שגם אני חושב ימרח לך חיוך על הפנים .
יש אקזוטיקה ויש חתונה קטולית במסווה של אקזוטיקה וזה לפי דעתי המקרה עם הכתום.
חושב בדיוק כמוך ובגלל זה אני אנסה להוריד אותו לכיוון ה45 ומטה. אם הוא לא באמת רוצה למכור אז שיישאר איתו.
אבל באופן כללי, תיארת בדיוק את מה שאני חושב. עם כל הכבוד לנתונים ולפנדטיות, צריך להיות ריאלים וזה משהו שגם אני לוקח בחשבון
כשאני מוכר משהו.
ktm690smc
13-10-2016, 11:14
לצורך העניין, בלוי יצחק אופנוע מ2008 שעשה כלכך מעט ק"מ מוסיפים 10 אחוז למחירון
יד ראשונה 2008 זה עוד 4 אחוז תוספת
כלומר נצא מנקודת הנחה שהמחירון הוא 40,000 ויש עוד 14% תוספת בלוי יצחק, הוא עדיין מבקש מעל, אבל זה מצטמצם, תתמקח קצת על המחיר ותצמצם את הפער עוד קצת, זה כלי ששווה מעל מחירון.
לגבי מכירה עתידית, זה לא ג'וימקס או מובי, יכול להיות שייקח יומיים למישהו להידלק על האופנוע, ויכול להיות שזה ייקח כמה חודשים, אתה לא תסבול לרכב עליו עוד כמה חודשים זה בטוח.
נכון, אנסה להוריד אותו משמעותית, אם לא, שישן על זה עוד כמה חודשים.
nitzann84
13-10-2016, 13:40
חושב בדיוק כמוך ובגלל זה אני אנסה להוריד אותו לכיוון ה45 ומטה. אם הוא לא באמת רוצה למכור אז שיישאר איתו.
אבל באופן כללי, תיארת בדיוק את מה שאני חושב. עם כל הכבוד לנתונים ולפנדטיות, צריך להיות ריאלים וזה משהו שגם אני לוקח בחשבון
כשאני מוכר משהו.
לפני שקניתי את הנוכחי שלי, גם התעינתי באחד למען האמת..
היה אחד 2007 עם אגזוזים מחשב ניהול ועוד, והוא פירסם באזור ב38. יותר ריאלי למרות ששוב, עם כל הריגוש. צריך לחשוב הלאה וזה כלים שכבר ימי תהילתם עברו.
Dresdner
13-10-2016, 13:54
95% מחלקי הSMT מתאימים לSM, ההבדל הוא רק החופה הקידמית.
Dresdner
13-10-2016, 13:59
לפני שקניתי את הנוכחי שלי, גם התעינתי באחד למען האמת..
היה אחד 2007 עם אגזוזים מחשב ניהול ועוד, והוא פירסם באזור ב38. יותר ריאלי למרות ששוב, עם כל הריגוש. צריך לחשוב הלאה וזה כלים שכבר ימי תהילתם עברו.
ימי תהילתו של הSM חייה וקיימת, ה2008 הזה הוא בעל מכלולים הרבה יותר טובים מכל Z800, יש לו גם יותר יכולות בכל הקשור ברכיבה טכנית.
הכלי המדובר הוא עם 30000 קילומטר ואם נשמר כמו שצריך זה כמעט אופנוע חדש.
nitzann84
13-10-2016, 14:28
אולי בגרמניה.
פה לא אוהבים בווארים ישנים,ואם כן הם בוודאי לא נסחרים ב20 מעל מחירון.. ככה זה השוק פה.
בלי קשר , במחיר הזה אתה קונה ברוטלה 800 2013.
Dresdner
13-10-2016, 14:53
אולי בגרמניה.
פה לא אוהבים בווארים ישנים,ואם כן הם בוודאי לא נסחרים ב20 מעל מחירון.. ככה זה השוק פה.
בלי קשר , במחיר הזה אתה קונה ברוטלה 800 2013.
אתה מתכוון לאוסטרים לא בווארים.
המחיר גבוה אבל לא לזה התייחסתי, לאופנוע הזה יש הרבה מה לתת ועובדה שאחיו הSMT המשיך להימכר עד 2012-2013 ועדיין להוביל, מגזין MCN האנגלי היה בוחן אופנועים בהשוואה אליו
ktm690smc
13-10-2016, 14:53
נכון, אבל אף אחד לא שם את החתימה שלו על זה שהוא יקבל את המחיר הזה.
תשמעו, השאלה שלי היא כמה הייתם משלמים על כלי כזה אם המחירון נניח 40 לפני תוספות שנה/קילומטר..?
Dresdner
13-10-2016, 15:32
נכון, אבל אף אחד לא שם את החתימה שלו על זה שהוא יקבל את המחיר הזה.
תשמעו, השאלה שלי היא כמה הייתם משלמים על כלי כזה אם המחירון נניח 40 לפני תוספות שנה/קילומטר..?
לא ממש יכול לעזור לך עם מחירונים בישראל אבל החישוב שלך 45000 בהתחשב שכנראה מחיר מחירון הוא 40 פלוס העובדה שהוא יד ראשונה וקילומטרז נמוך נשמע הגיוני.
בכל מקרה זה אופנוע נדיר בישראל ויש לזה פלוסים ומינוסים
אגב אם תקנה ותרצה להפוך אותו לSMT אשמח להחליף איתך חלקים :)
ktm690smc
13-10-2016, 15:42
לא ממש יכול לעזור לך עם מחירונים בישראל אבל החישוב שלך 45000 בהתחשב שכנראה מחיר מחירון הוא 40 פלוס העובדה שהוא יד ראשונה וקילומטרז נמוך נשמע הגיוני.
בכל מקרה זה אופנוע נדיר בישראל ויש לזה פלוסים ומינוסים
אגב אם תקנה ותרצה להפוך אותו לSMT אשמח להחליף איתך חלקים :)
תודה רבה על העזרה גבר ותודה לכל מי שהגיב כאן ועזר, מעריך את זה מאוד, הצלחתם לעזור לי.
אגב, מה לעזאזל ההבדל בין הSM ל-SMT ול-SMR? חוץ מהשנים שבהם הם יוצרו.
ניצן, אתה מתייחס לאופנוע בתור תג מחיר, וזה בסדר אם היית מתכוון לאופנועים יפניים (מה שנקרא ujm, אם תרצה אוסיף קישור לכתבה שפורסמה לא בזמן בדוגיגים)
המחיר פה הוא אישיו, אבל זה לא אומר שאם לא יילך על 990 אז ברוטאלה יעשה לו את זה, ולא אומר שהיפרמוטרד ידליק אותו, בניגוד ליפניים שמאוד דומים באופי, באירופאים קונים עם הלב ולא מהכיס (במידה מסוימת)
alexsupreme
13-10-2016, 15:47
בכל מקרה זה אופנוע נדיר בישראל ויש לזה מינוסים
תיקנתי אותך :)
ktm690smc
13-10-2016, 15:54
מה התיקון שלך אומר? אם כבר תיקנת, שפוך את התזה שלך.. :)
הדבר היחיד שעליו אני יכול לחשוב הוא שבעוד שנתיים כשארצה למכור אותו, הוא יהיה עשור על הכביש וכנראה 10-15 אלף קילומטר יותר.
האם זה אומר שלא יקנו אותו? לא.
האם זה אומר שכנראה יקח לי זמן למכור אותו? כנראה שכן.
מלבד זה?
ktm690smc
13-10-2016, 15:55
ניצן, אתה מתייחס לאופנוע בתור תג מחיר, וזה בסדר אם היית מתכוון לאופנועים יפניים (מה שנקרא ujm, אם תרצה אוסיף קישור לכתבה שפורסמה לא בזמן בדוגיגים)
המחיר פה הוא אישיו, אבל זה לא אומר שאם לא יילך על 990 אז ברוטאלה יעשה לו את זה, ולא אומר שהיפרמוטרד ידליק אותו, בניגוד ליפניים שמאוד דומים באופי, באירופאים קונים עם הלב ולא מהכיס (במידה מסוימת)
בדיוק. נייקדים הם לא הטרן און שלי, לעומת זאת - סופרמוטו מאסיביים כמו הSM לחלוטין כן.
nitzann84
13-10-2016, 19:16
אז תלך עם הלב
Dresdner
13-10-2016, 19:41
תודה רבה על העזרה גבר ותודה לכל מי שהגיב כאן ועזר, מעריך את זה מאוד, הצלחתם לעזור לי.
אגב, מה לעזאזל ההבדל בין הSM ל-SMT ול-SMR? חוץ מהשנים שבהם הם יוצרו.
היו שנים שכל השלושה נמכרו במקביל באירופה.
ההבדלים הם בגודל מיכל הדלק פלסטיקה ומתלים טיפה קצרים יותר בSMR אבל חוץ מזה אותו אופנוע בשינויים קלים
Dresdner
13-10-2016, 19:56
מזכיר לי שאבא שלי קנה אלפא רומאו 33 בשנת 84 כולם אמרו לו שהוא עושה טעות ושאין הרבה כאלו אבל בסוף מכוון שלא היו הרבה כאלו הגיע מתלהב שלקח את הרכב במקום ללא בדיקה.
עוד סיפור זה הביואל שהיה לי בגרמניה, לא רק חברה שלא מכרה הרבה אלה גם דגם נדיר (STT), האופנוע נמכר במהירות שיא בחורף בתקופה שאף אחד לא רוכב באותו מחיר שקניתי אותו 3 שנים לפני.
זה הימור אבל לפעמים לאופנוע נדיר יש קהל יעד מצומצם אבל מאד נחוש
ktm690smc
14-10-2016, 01:16
אז תלך עם הלב
בוודאי אחי.
היו שנים שכל השלושה נמכרו במקביל באירופה.
ההבדלים הם בגודל מיכל הדלק פלסטיקה ומתלים טיפה קצרים יותר בSMR אבל חוץ מזה אותו אופנוע בשינויים קלים
אני מקווה לסגור את העסקה ולקחת את הכלי, מה שיהיה בעתיד יהיה. לא חושב על זה יותר מדי.
ktm690smc
24-10-2016, 16:43
טוב אז כמה עידכונים-
יש תוספות ב12 אלף שח לפי מה שהבחור ציין-
סט אגזוזי FMF עלו 5K, קיט פילטר אוויר פתוח לדבריו עלה לו גם 5K, ידיות ברקס, ידית קלאץ' ועוד כמה שטויות, הכל מסתכם ב12 אלף שח
לפי מה שהוא אומר.
ז"א שהמחירון 40 לפני שיקלול ק"מ/יד ביחס לשנה. אם נשקלל את ה14 אחוז מהמחירון המקורי, ז"א שהמחירון הוא 45.6 לפני תוספות.
השאלה היא כמה נהוג לדרוש על תוספות? חצי מחיר?
הבחור ירד ל48, אני הצעתי 45 והוא סירב. לא נפגשנו באמצע, נותן לו קצת להתבשל לבינתיים.
דעתכם?
nitzann84
24-10-2016, 17:32
האופנוע הזה לעולם לא יהיה להיט מכירות פה. ואין סיבה לשלם עליו מעל מחירון. ובכלל כמעט חמישים אלף על אופנוע בן שמונה, לא הגיוני בעליל. תתן לו להתבשל עם עצמו לפי דעתי
ktm690smc
24-10-2016, 18:20
האופנוע הזה לעולם לא יהיה להיט מכירות פה. ואין סיבה לשלם עליו מעל מחירון. ובכלל כמעט חמישים אלף על אופנוע בן שמונה, לא הגיוני בעליל. תתן לו להתבשל עם עצמו לפי דעתי
תודה אחי.
אחכה בבקשה לעוד עצות.
וכמה אופנועים כאלה נמכרו בארץ? יש בתור 990 שמחכים שתקנה אותם.
אני אומר זה אופנוע יחודי מאוד . שאין כאלו מכונות חדשות. אם זה מה שאתה רוצה. אז למה לא?
מחירון טוב נגיד לקטנועים שנמכרו פה באלפים. אופנוע כל כך מיוחד המחירון הוא יריה באפלה של שמאי (כי אין באמת שווי שוק לאופנוע שנמכר ביחידות בודדות).
בקיצור אם כמה אלפים מפרידים בינך לבין החלום (ולפי העיתונות זה ווחאד חלום). אז שווה לשקול.
במידה ואתה לא נעול אז תמשיך ותקנה mt בן שנתיים בתקציב.
ktm690smc
24-10-2016, 23:30
וכמה אופנועים כאלה נמכרו בארץ? יש בתור 990 שמחכים שתקנה אותם.
אני אומר זה אופנוע יחודי מאוד . שאין כאלו מכונות חדשות. אם זה מה שאתה רוצה. אז למה לא?
מחירון טוב נגיד לקטנועים שנמכרו פה באלפים. אופנוע כל כך מיוחד המחירון הוא יריה באפלה של שמאי (כי אין באמת שווי שוק לאופנוע שנמכר ביחידות בודדות).
בקיצור אם כמה אלפים מפרידים בינך לבין החלום (ולפי העיתונות זה ווחאד חלום). אז שווה לשקול.
במידה ואתה לא נעול אז תמשיך ותקנה mt בן שנתיים בתקציב.
בהחלט זה אופנוע שאני מתחבר אליו. לmt אני לא מתחבר, אני דוגל במחשבה של לא לקנות אופנוע שאתה לא מתחבר אליו כי זו לא ברירת מחדל.
האחרון שהיה לי היה הסופרמוטו690 של קטמ, וה990 המאסיבי הזה בא לי בול בעין וללב.
לא אחזור ל690 כי כבר היה לי ובמחיר הזה יש לי אופציה לקנות את ה990 שיש הבדל של שמיים וארץ בינו ובין הsmc, וגם לא אקנה כלי שאני לא מתחבר אליו .
תודה על העצה איש.
Shasha127
25-10-2016, 00:25
בוא נדבר תכלס.
לא משנה אם תקנה ב46-7-8 או 50, אתה בכל מצב תפסיד לא מעט כסף כשתרצה למכור, וקניה של אופנוע נישה זה אף פעם לא קניה כלכלית או כדאית.
עכשיו תחליט אם בא לך להתפנק ולבזבז על עצמך או שבא לך להיות מודאג ממחירון ומכמה תפסיד בעתיד על משהו שכרגע מאוד מדבר אליך ויותר מסביר להניח שיתן לך כיף כל יום.
ktm690smc
25-10-2016, 09:13
בוא נדבר תכלס.
לא משנה אם תקנה ב46-7-8 או 50, אתה בכל מצב תפסיד לא מעט כסף כשתרצה למכור, וקניה של אופנוע נישה זה אף פעם לא קניה כלכלית או כדאית.
עכשיו תחליט אם בא לך להתפנק ולבזבז על עצמך או שבא לך להיות מודאג ממחירון ומכמה תפסיד בעתיד על משהו שכרגע מאוד מדבר אליך ויותר מסביר להניח שיתן לך כיף כל יום.
אמת. תודה!
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft