התחברות

צפייה בגרסה מלאה : יש פה פריקים של קפה ?

ComanDo
13-10-2016, 00:50
אני מאד אוהב קפה
קצת פלצן של קפה
אני מחזיק בבית מכונה של נספרסו לי ולזוגתי ומשתמש בקפסולות המקוריות, מה לעשות לא מצאתי תחליפיות ראויות.

שקלתי לעבור לשימוש במקינטה אבל מתקשה להבין אם זה באמת יצא לי יותר זול.

Any thoughts?

Sent from my iPhone using Tapatalk

MasterOz
13-10-2016, 01:55
אחרי כל טעמי הקפה, כל הקצרים והארוכים,
חברות במועדון נספרסו וחברים שיש להם בתי קפה...
אני שותה כל יום רק קפה שחור ופעמים מגיע ליותר מעשר כוסות.
אחרי כל הטחונים שקניתי, הזמנתי וניסיתי,
אחרי כל המחקרים שעשיתי...זה הקפה הכי טעים שמצאתי ורק באריזה הזו!

http://www.daniran.co.il/ProductsImages/D391717.jpg

Eli777
13-10-2016, 02:49
אני משתמש בפרקולטור,
מבחינת הקפה האפשרויות רבות, כמו בכל דבר יש זול ויש יקר, אני אישית מעדיף סוגי קפה שקונים בשוק על פני קפה שנקנה בסופר באריזות וואקום.
100 גרם עולה בממוצע 13 ש''ח(+-) ב100 ש''ח אפשר לקנות מגוון סוגים (אתיופי, קולומביאני, ערבי וכו) למצבים שונים (בוקר בנחת, משמרת לילה, קפה של צהריים...הבנת לאן אני חותר).
לחיים!

levil
13-10-2016, 08:08
אריזה של קילו זה לתימנים בונקריסטים,
הארומה של קפה טחון מתפוגגת לאחר כשבועיים או קצת פחות, עדיף לקנות אריזה של 85 גרם או את האריזות הממש קטנות שמספיקות ל 2 כוסות,
אם נלך הלאה עדיף לקנות מטחנה קפה מבוססת גריסה מעיכה כלומר לא סכינאית, כמו הבודום ביסטרו, ולקנות פולים מקולים מומלצים.
שלב נוסף בסולם זה קולה קפה ביתי ומכונת קפה נורמלית במקום הצעצועים של נספרסו

ALF
13-10-2016, 08:26
נספרסו? זה למפונקים!!!
לקפה אמיתי צריך מכונה אמיתית שמחוברת למרכך מים + מטחנה ולטחון רק לפני הצריכה.

ComanDo
13-10-2016, 08:56
איזה כיף למצוא כל כך הרבה אוהבי קפה בפורום [emoji57] מחקר על הקשר בין אופנועים וקפה ?

עוז - אני גם שותה קפה שחור, בלימודים, אני גם מביא איתי מהבית קפה בשקית אטומה וכוס זכוכית. בבית אני משקיע עוד קצת [emoji6]

אלי - תודה ! אני אישית לא מתחבר לשיטת המיצוי של הפרקולטור, חשובה לי הקרמה בקפה שלי. אני מאמין שגם אני אחפש את הזנים שאני יותר מתחבר אליהם אם באמת אעשה את המעבר.

כמובן שאם אעבור למקינטה אני גם אטחן בבית, אני לא רואה דרך אחרת, אחרי המליון הראשון אולי אקנה מכונה של 12 אלף שקל שטוחנת ומכינה והכל, אבל כרגע אני ממשיך להתלבט בין נספרסו למקינטה [emoji53]

ktm690smc
13-10-2016, 09:57
בחיים שלי לא התקרבתי לחרא הזה חוץ מפה ושם תודה לאל.

TheDevilInside
13-10-2016, 11:31
תמיד אהבתי קפה, לא אובססיבית ולא בתור "פריק".. רק כשקניתי מקינטה הבנתי קפה משהו. לא קפסולות ולא שטויות, קפה תחון טרי, והמכשיר הפשוט הזה עושים פלאים.

shaig
13-10-2016, 17:14
בהתחלה התלהבתי מהמכונה, אבל מהר מאוד זה עבר, ואת הבוקר מתחיל עם מגורען.
אחרי זה רק קפה שחור , לפעמים מגיע לחמש כוסות ביום.
גיליתי שהשחור של שופרסל הוא בעצם של רג'ואן, והוא לא רע בכלל,
מידי פעם קונה אבקת הל בדבאח, בשביל הטעם.
מחזיק גם שקית נחל'ה בשביל אירועים מיוחדים.

לא פריק, אבל זה בהחלט הסם היחידי שאני צורך היום ברמה יומית.

levil
13-10-2016, 17:58
http://www.haaretz.co.il/food/1.1906689

א הזקן
13-10-2016, 18:24
מקינטה מוציאה קפה בטעם אחר לחלוטין ממכונת אספרסו. אישית אני פחות מתחבר לטעם שלה אבל יש לא מעט אוהבי קפה ממקינטה.
אתה צריך לשים לב שמקינטה באה בגדלים שונים ואפשר להכין בה כמות אחת בלבד לפי הגודל שלה. אם קנית מקינטה של 2 ספלים ויש לך אורחים לא תוכל לכבד אותם - עד שהמכשיר מתקרר ואפשר להשתמש בו שוב לוקח המון זמן. להכין 2 ספלים במקינטה של 4 לא יוצא טוב.
חוץ מזה - אם אתה הולך על מקינטה אסור לך לרחוץ אותה - רק לשטוף עם מים. לוקח גם כמה הכנות עד שמקינטה חדשה מכינה קפה טוב.
כמובן שאתה צריך גם מטחנת קפה טובה כי קפה טחון מאבד מהר מאוד את הארומה שלו.

אישית הפשרה שלי היא מכונת אספרסו אוטומטית. יש יבוא מקביל לארץ ומכונה סבירה (15 בר) עולה 2500-3000 ש"ח. לי יש Saeco (כבר מכונה שנייה מתוצרת זו) שעושה את העבודה. נכון, זה לא אותה רמה של מכונה תעשייתית, אבל כפשרה זה מעולה. וזה נוח: לחיצה על כפתור טוחנת את הכמות הרצויה, מהדקת במידה הנכונה ויש לך בתוך דקות אספרסו טוב עד טוב מאוד.
יש לי בבית גם מכונה ידנית של La Pavoni. לדעתי היא יותר יקרה מהאוטומטית שיש לי. אבל, לוקח המון זמן להכין קפה, צריך להפעיל מטחנה נפרדת (עם כל הלכלוך שכרוך בכך) אז אני לא משתמש בה.

MasterOz
13-10-2016, 18:31
...100 גרם עולה בממוצע 13 ש''ח(+-) ...

ברמי לוי מדובר על פחות משמונה ש"ח ל120 גרם של קפה טורקי עלית. (באריזות של שלוש יחידות)

אריזה של קילו זה לתימנים בונקריסטים,
הארומה של קפה טחון מתפוגגת לאחר כשבועיים או קצת פחות....

כשצריכת הקפה במשרד, זה בערך קילו בארבעה ימים...זה מוציא אותי מהכלל ושומר על הטעם.

נספרסו? זה למפונקים!!!
לקפה אמיתי צריך מכונה אמיתית שמחוברת למרכך מים + מטחנה ולטחון רק לפני הצריכה.

נכון, רק שלא לכל אחד יש כזו מכונה ואו תקציב ואו מקום.

JohnnyDee
13-10-2016, 18:59
רק קפה פילטר טרי.

שעיר בגב"ב
13-10-2016, 19:25
אם מקינטה אז רק המקינטה בריקה,
עושה יופי של עבודה.

סביבות 300-350 ש"ח לגודל 2 מנות.

matanbar26
13-10-2016, 19:29
אחרי כל טעמי הקפה, כל הקצרים והארוכים,
חברות במועדון נספרסו וחברים שיש להם בתי קפה...

http://www.daniran.co.il/ProductsImages/D391717.jpg

אם הכמות שציינת היא אמיתית אתה בעיקרון מרעיל את עצמך עם קפאין.
צריכה מומלצת היא 400 מ"ג ביום (וזה רף עליון בערך).
בקפה שחור חלש יש בערך 100 מ"ג קפאין ויש לי תחושה שאתה לא שותה חלש.
אז או שאתה מגזים או שאולי כדאי להוריד בכמות.

שעיר בגב"ב
13-10-2016, 19:34
הוא יודע את זה.

shaig
13-10-2016, 19:44
חחח בטח לחץ דם 42 psi

ComanDo
13-10-2016, 19:45
אם מקינטה אז רק המקינטה בריקה,
עושה יופי של עבודה.

סביבות 300-350 ש"ח לגודל 2 מנות.

*לא מצליח לצטט גם אותך וגם את א הזקן
אבל בדיוק בכזו התעניינתי. יש מישהו שמוכר משומשת (שנראית במצב מעולה) ב 100שח(אולי פחות)
הבנתי שהלחץ המיוחד שהיא מייצרת עוזר ליצור קרמה כמו באספרסו אמיתי.

אני לא מודאג במיוחד מהכמות הקטנה (שתי מנות) כי כנראה שאני אשתמש בה רק לעצמי.

השאלה הממשיכה להישאל היא עד כמה באמת אני יכול לחסוך על קפסולות של נספרסו

שעיר בגב"ב
13-10-2016, 19:53
אל תצפה לרמה של אספרסו אמיתי,
עדיין הלחץ שהיא מייצרת נמוך יחסית ועם מעט קרמה.
אבל מבין המקינטות היא נחשבת להכי טובה.

יש לה שני יתרונות:
מחיר זול יחסית ושניתן להכין על גזיה בחוץ.

הפלג הצפוני
13-10-2016, 20:01
קפה שחור עלית עם הל ב-5 בבוקר,עוד כוס ב-10:30 ועוד אחת ב-15:00.
בין לבין 3 ליטר מים,4 כוסות קוללה.
בערב נס של JACOBS.

method
13-10-2016, 20:18
מקינטה זה לא אספרסו :rolleyes2:

אני שותה נחל'ה עם הל בבקרים, קפוצ'ינו ממכונה בצהריים ולסופ"שים יש לי את המכונה שלי:

3897

מודה שהמכונה לא טירוף, אך יש לי גם מטחנת פולי קפה ויוצא לא רע :)

נס קפה על סוגיו שותה רק כשאני מתארח ואין משהו אחר...

rider
13-10-2016, 20:35
קורא את השירשור ושותה קפה(טורקי עלית)

שתיית הקפה שלי מהנפוץ לנדיר:

כל יום טורקי עלית, לעיתים עם חלב.
קפה שופרסל/רג'ואן גם טוב.
בעבודה מגוון עם קפסולות של עלית - אולי כוס בשבועיים.
נדיר עוד יותר זה לקחת את המקינטה לטיולים במקום את הפינג'ן
נחלה אני כבר לא שותה יותר.

mudale222
13-10-2016, 20:41
חחח בטח לחץ דם 42 psi

זה בסדר.. הוא מוציא קצת לחץ לפני שהוא הולך לגרזן..

MasterOz
13-10-2016, 21:35
...הבנתי שהלחץ המיוחד שהיא מייצרת עוזר ליצור קרמה כמו באספרסו אמיתי...

התכוונת בזה (אותו הדבר) לקאימאק?

אם הכמות שציינת היא אמיתית אתה בעיקרון מרעיל את עצמך עם קפאין...

אני בהחלט מרעיל את עצמי...אבל הי, לפחות הפסקתי לעשן!

הוא יודע את זה.

נכון...והנה, בעצם הידיעה, כבר פתרתי חצי בעיה.

חחח בטח לחץ דם 42 psi

האמת...לפני חודש, הייתי בבית חולים, לא צוחק...היו ימים של 112 על 189...הרופאים לא האמינו.
במיון היה 100 על 160 או 98 על 146...בקיצור חגיגה.
בנתיים הסתדר, העפתי מפה כמה אנשים, הרבצתי למישהו מכות והפלתי איזה הארלי מקרקש.
נרגעתי.

זה בסדר.. הוא מוציא קצת לחץ לפני שהוא הולך לגרזן..

איזה לגרזן? עוד מעט, כמה חודשים ויהיה בסדר.

ALF
13-10-2016, 21:55
יש לי מכונת אלקטרה מקצועית עם ראש 1 למכירה. מגיעה עם מרכך מים
מחיר מיוחד לחברי הפורום 1000 ש"ח. ומטחנת קפה כמובן :)

ComanDo
13-10-2016, 22:20
יש לי מכונת אלקטרה מקצועית עם ראש 1 למכירה. מגיעה עם מרכך מים
מחיר מיוחד לחברי הפורום 1000 ש"ח. ומטחנת קפה כמובן :)

תודה
אבל לא יודע אם שמת לב, אני פה מנסה להשיג קפה איכותי בפחות כסף, לא יותר [emoji57]
בכל מקרה, שים תמונה, תמיד יותר כיף

erani99
14-10-2016, 00:36
איפה ה Yohai42 ?!?! .. בפורום הקודם הוא הרים שרשור קפה שישאיר אבק לאנשים פה עם כל הקפה-גרביים שלהם :smoke:

Tsachi
14-10-2016, 00:53
אני אישית חושב, שנספרסו זו בחירה איכותית וטובה. טובה בהרבה מרוב בתי הקפה כיום שמוכרים לכם כוס ב15 ש"ח.
איך חובב קפה הרבה יותר מושבע ומבין ממני הסביר לי : בעוד שהקפסולות של נספרסו נארזות בלחץ חנקן, מה ששומר על הארומות הייחודיות שלו עד לרגע שבו אתם לוגמים ממנו, קפה טחון שנטחן לכם בבתי הקפה יש דגרידציה מהירה מאוד, תוך 5 דק יש הבדל מורגש בטעם ותוך חצי שעה הוא כבר בקושי ראוי לשתייה.
ואני בהחלט מסכים. אני מרגיש מאוד את ההבדלים בטעמים של שקית קפה שאני טוחן בעבודתי כברמן ללקוחות, לאחר שאני פותח אותה, ושהיא עומדת לי במכונה. קצת כמו חבית בירה שלא משתמשים בה מהר מספיק. יש לי נספרסו בבית, ואני מרוצה עד הגג.
וחבר'ה, לא להתייאש אם שתיתם ולא אהבתם , כנראה נפלתם על טעם שלא לטעמכם, יש עוד 23 טעמים שונים לנסות, בהצלחה.

הנה קצת מהדיון המעניין והמאוד פורה שפתחתי בhwzone ושהיה לי עם חובבי קפה שונים כמוני על נספרסו, מקינטה, נס קפה, וכל המסביב, תהנו:
https://hwzone.co.il/community/topic/571359-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%A1-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%AA/?page=1

כיף לראות שגם פה נפתח דיון דומה! מקווה שיעבור אפילו את מס ההודעות שקיבל הדיון ההוא בקישור שהבאתי!

shaig
14-10-2016, 08:20
אתם גם מקציפים חלב בבית?

ALF
14-10-2016, 08:44
מכונה..

Tsachi
14-10-2016, 09:46
מכונה..

שמע, הסטרימר שלך חייב ניקוי דחוף . מעבר לזה, זה אחלה של דבר להחזיק אחת כזו בבית, כיף לך! אני סקרן לדעת של איזה מותג זה? אני לא מצליח לזהות.

MasterOz
14-10-2016, 11:00
סטימר...סטרימר זה משהו אחר :biggrin:

Tsachi
14-10-2016, 11:43
סטימר...סטרימר זה משהו אחר :biggrin:

חחחח אמת :rolleyes2:

MasterOz
14-10-2016, 12:31
חחחח אמת :rolleyes2:

חחחח :t5::t2::frustrated:

(רק בגלל שזה האוף...)

Yigal
14-10-2016, 15:47
מקינטה מוציאה קפה בטעם אחר לחלוטין ממכונת אספרסו. אישית אני פחות מתחבר לטעם שלה אבל יש לא מעט אוהבי קפה ממקינטה.
אתה צריך לשים לב שמקינטה באה בגדלים שונים ואפשר להכין בה כמות אחת בלבד לפי הגודל שלה. אם קנית מקינטה של 2 ספלים ויש לך אורחים לא תוכל לכבד אותם - עד שהמכשיר מתקרר ואפשר להשתמש בו שוב לוקח המון זמן. להכין 2 ספלים במקינטה של 4 לא יוצא טוב.
חוץ מזה - אם אתה הולך על מקינטה אסור לך לרחוץ אותה - רק לשטוף עם מים. לוקח גם כמה הכנות עד שמקינטה חדשה מכינה קפה טוב.
כמובן שאתה צריך גם מטחנת קפה טובה כי קפה טחון מאבד מהר מאוד את הארומה שלו.

אישית הפשרה שלי היא מכונת אספרסו אוטומטית. יש יבוא מקביל לארץ ומכונה סבירה (15 בר) עולה 2500-3000 ש"ח. לי יש Saeco (כבר מכונה שנייה מתוצרת זו) שעושה את העבודה. נכון, זה לא אותה רמה של מכונה תעשייתית, אבל כפשרה זה מעולה. וזה נוח: לחיצה על כפתור טוחנת את הכמות הרצויה, מהדקת במידה הנכונה ויש לך בתוך דקות אספרסו טוב עד טוב מאוד.
יש לי בבית גם מכונה ידנית של La Pavoni. לדעתי היא יותר יקרה מהאוטומטית שיש לי. אבל, לוקח המון זמן להכין קפה, צריך להפעיל מטחנה נפרדת (עם כל הלכלוך שכרוך בכך) אז אני לא משתמש בה.

אני מצטרף וממליץ על מכונה אוטומטית שגם טוחנת , שומרים את הפולים בפחיות אלומיניום במקפיא והם לא מאבדים טעם לעולם.
אני מעריך קפה אבל לא צרכן כפייתי, יש ימים בלי קפה, מקסימום נס בלי חלב.
אבל כשבא לי קפה טוב, מכין לעצמי אספרסו חזק במכונת SAECO, אני משתדל להחזיק פולים איכותיים אבל לפעמים מתפשר בכל מיני נסיונות על זולים וסבירים.
אף פעם לא יצא לי לטעום קפה מנספרסו שאפילו מתקרב לרמה שיוצאת משלי.

shaig
14-10-2016, 16:12
פלצן קפה אמיתי שותה קפה שהוציאו מתוך קקי בבאלי

https://www.youtube.com/watch?v=zp5KRGM9VTc

GilS
14-10-2016, 16:15
מכונה של קפסולות (נספרסו) היא לא כל כך איכותיות, ובטח שלא זולה. מי ששותה יותר ממספר כוסות ביום עדיף לו מכונת אספרסו ומטחנה.
נראה לי שהצלחתם לדחוק את רוב "רוכבי מגני הברכיים" מהפורום. באופן נורמאלי היה פה דיון שלם על מכונת מנוף בהשוואה למכונת E61 עם מחליף חום.
או הבחירה שלי, לה פאבוני ידנית עם עיצוב אלמותי וקפה משובח.

Tsachi
14-10-2016, 16:43
מכונה של קפסולות (נספרסו) היא לא כל כך איכותיות, ובטח שלא זולה. מי ששותה יותר ממספר כוסות ביום עדיף לו מכונת אספרסו ומטחנה.
נראה לי שהצלחתם לדחוק את רוב "רוכבי מגני הברכיים" מהפורום. באופן נורמאלי היה פה דיון שלם על מכונת מנוף בהשוואה למכונת E61 עם מחליף חום.
או הבחירה שלי, לה פאבוני ידנית עם עיצוב אלמותי וקפה משובח.

לאפבוני, מקינטה ואפילו כל מכונת אספרסו פשוטה ידנית וקלה לתפעול שתמצא, עדיין מצריכה הרבה יותר זמן, השקעה,סבלנות ומאמץ ביחס לנספרסו.
ופה בא לידי ביוטי היתרון הגדול של נספרסו - שהוא קפה באיכות גבוהה , בעיקר שאתה לוקח בחשבון יחס של עלות- זמן- תועלת מול כל השאר.

שמע, לא לכולם יש זמן או סבלנות להתעסק עם לה פאבוני, איכותית ככל שתהייה, בבוקר לפני העבודה. חובבי קפה שיש להם את הסבלנות לתהליך ההכנה הארוך והכה מדוקדק של הכנת הקפה במקינטה ולאפאבוני, מה שיכול להיות די מייגע, וגם לדאוג אחר כך לנקות אותם כמו שצריך, ואיך לא נשכח גם לדאוג לשמור על איכות הפולים הכה עדינה, שמה שלא נעשה עדיין יורדת.. גם אם תשים בקירור. אז באמת כל הכבוד להם. אני באמת מפרגן :thumbsup:

GilS
14-10-2016, 16:52
אני שותה נספרסו מספר פעמים בשבוע, אצל ההורים שלי ושל אשתי. קפה שחור בעבודה, וקפה נמס בבית.
הלה פאבוני שלי, מסובכת לתפעול ובלתי צפויה בערך כמו מנוע שתי פעימות עם קרבורטור והיא מסיבה לי הנאה מרובה.
הקפה הוא רק משל...

אברי
14-10-2016, 17:34
אני אישית חושב, שנספרסו זו בחירה איכותית וטובה. טובה בהרבה מרוב בתי הקפה כיום שמוכרים לכם כוס ב15 ש"ח.
איך חובב קפה הרבה יותר מושבע ומבין ממני הסביר לי : בעוד שהקפסולות של נספרסו נארזות בלחץ חנקן, מה ששומר על הארומות הייחודיות שלו עד לרגע שבו אתם לוגמים ממנו, קפה טחון שנטחן לכם בבתי הקפה יש דגרידציה מהירה מאוד, תוך 5 דק יש הבדל מורגש בטעם ותוך חצי שעה הוא כבר בקושי ראוי לשתייה.
ואני בהחלט מסכים. אני מרגיש מאוד את ההבדלים בטעמים של שקית קפה שאני טוחן בעבודתי כברמן ללקוחות, לאחר שאני פותח אותה, ושהיא עומדת לי במכונה. קצת כמו חבית בירה שלא משתמשים בה מהר מספיק. יש לי נספרסו בבית, ואני מרוצה עד הגג.
וחבר'ה, לא להתייאש אם שתיתם ולא אהבתם , כנראה נפלתם על טעם שלא לטעמכם, יש עוד 23 טעמים שונים לנסות, בהצלחה.

הנה קצת מהדיון המעניין והמאוד פורה שפתחתי בhwzone ושהיה לי עם חובבי קפה שונים כמוני על נספרסו, מקינטה, נס קפה, וכל המסביב, תהנו:
https://hwzone.co.il/community/topic/571359-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%A1-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%AA/?page=1

כיף לראות שגם פה נפתח דיון דומה! מקווה שיעבור אפילו את מס ההודעות שקיבל הדיון ההוא בקישור שהבאתי!

נמנעתי מלהגיב.
יש לי 4 ברים לנהל בשוטף. שניים אלכוהוליים ושניים של קפה.
סביבות ה2000 כוסות בעשר שעות עבודה יוצאות בתקופה הזאת.
השני שקל שלי לנושא - קפה טחון מתחמצן תוך שתי דקות.
מכונה שלא מתוחזקת כמו שצריך על בסיס יומי, לא תייצר קפה טוב גם אם הפולים יהיו הכי טובים וטריים בעולם.
נספרסו זה זבל להמונים. משהו כמו אייפון. מוצר זול וגרוע שמתמחרים בצורה מופרזת.
כבודו אמנם יכול להחשיב עצמו חובב קפה ולהגיד נספרסו באותה הנשימה, אבל לא בצדק.

הקפה שלי משתנה ממטלה למטלה.
דאבל אספרסו ב8 בבוקר כשאני מגיע לעבודה.
עוד אחד בצהריים בשביל העיכול.
שחור רגיל של עלית בעשר בלילה לפני שאני נכנס לעבוד בפאב בלילה.
שחור בקלייה איטית של עלית כשאני עובד על האופנוע
עם מים שהורתחו לפחות שלוש פעמים .

uriar
14-10-2016, 18:03
אני מאד אוהב קפה
שקלתי לעבור לשימוש במקינטה אבל מתקשה להבין אם זה באמת יצא לי יותר זול.
לא יודע אם יותר זול (מאמין שכן אבל לא חישבתי) אבל בטוח יותר שווה. יש לי מכונת נספרסו במשרד ובבית אני עם מקינטות. אם קונים קפה טוב זה פשוט יותר טעים, עשיר ועם אופי.

אני גם אוהב קפב שחור. תנסה פעם קפה שחור טחון מחנות קליה טובה. מומלץ בחום הקפה השחור של מאה (http://maecafe.com/) (גם האספרסו.מקינטה שלהם טוב. קלייה עצמית). תזכיר לי לפני ישיבת הנהלה הבאה ואני אביא לך שקית.

אריזה של קילו זה לתימנים בונקריסטים
הכל פונקציה של קצב צריכה. אני קונה ב-250 אבל שותה 4 כוסות ביום (לא לבד). הקפה נשמר בקופסא אטומה במיוחד ועדיין אחרי כשבועיים הסוף שלו כבר לא טעים כמו ההתחלה...

*לא מצליח לצטט גם אותך וגם את א הזקן
אבל בדיוק בכזו התעניינתי. יש מישהו שמוכר משומשת (שנראית במצב מעולה) ב 100שח(אולי פחות)
הבנתי שהלחץ המיוחד שהיא מייצרת עוזר ליצור קרמה כמו באספרסו אמיתי.

אני לא מודאג במיוחד מהכמות הקטנה (שתי מנות) כי כנראה שאני אשתמש בה רק לעצמי.

השאלה הממשיכה להישאל היא עד כמה באמת אני יכול לחסוך על קפסולות של נספרסו

יש שני סוגים של מקינטה: מוקה ובריקה. המוקה היא המקינטה הרגילה ובבריקה יש משקולת שמשאירה את התא של המים אטום עד ללחץ מסויים ואז כל הקפה יוצא בבת אחת. אחלה קרמה...

בקשר לציטוטים:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3702909/Fullgaz/Screenshot%202016-10-14%2017.49.45.png

אל תצפה לרמה של אספרסו אמיתי
זה ממש לא עיניין של רמה אלא של טעם. אני אוהב את המקינטה הרגילה יותר מבריקה ויותר מממכונת אספרסו. מעט יותר עדינה ומרגישים יותר את הטעם ופחות מרירות.

ComanDo
14-10-2016, 18:12
נמנעתי מלהגיב.
מכונה שלא מתוחזקת כמו שצריך על בסיס יומי, לא תייצר קפה טוב גם אם הפולים יהיו הכי טובים וטריים בעולם.

חיכיתי שתגיע לשרשור הזה :-)
עבדתי כבריסטה שנתיים ברור לי שקפה מתחמצן ברגע ויש לי הרבה כבוד למי שעובדים במקצוע ברמה הכי גבוהה. אני מסכים שנספרסו זה לא הקפה הכי טוב שאפשר להכין בבית. אבל ממש אי אפשר לקרוא לו זבל. כן, הוא משווק אגרסיבית ומתומחר בהגזמה. אבל הוא עדיין קפה טוב. לא מדהים, אבל טוב. ואחד הדברים שאגב הכי טובים בו, זו הקונסיסטנטיות שבה המכונה מייצרת כוס קפה בדיוק באותו טעם בכל לחיצה.

כמו שאמרתי, כשיהיה לי כסף וזמן לתחזק מכונה ברמה גבוהה בבית זה יהיה נפלא.
כרגע עוד מתלבט בין הנספרסו שיש לי למקינטה של ביאלטי :-)

ואגב אני מסתפק בשתי הרתחות של הקומקום לקפה שחור. ניצחת :-P

ALF
14-10-2016, 18:38
שמע, הסטרימר שלך חייב ניקוי דחוף . מעבר לזה, זה אחלה של דבר להחזיק אחת כזו בבית, כיף לך! אני סקרן לדעת של איזה מותג זה? אני לא מצליח לזהות.

א ל ק ט ר ה

uriar
14-10-2016, 19:04
ח

כמו שאמרתי, כשיהיה לי כסף וזמן לתחזק מכונה ברמה גבוהה בבית זה יהיה נפלא.
כרגע עוד מתלבט בין הנספרסו שיש לי למקינטה של ביאלטי :-)

אם אתה קונה בריקה זה עוד יכול להצדיק ביאלטי. בשביל סתם מוקה אין הצדקה למחיר המטורף שלהם בארץ. היבואן גרוע כמו מטרו וכשהייתי צריך שרות אכלתי קש. וכמו באופנוע - תציץ באיביי. יש שם מקינטות במחירים סבירים יחסית לארץ.

levil
14-10-2016, 19:09
למי שיש 20K ירקרקים מיותרים

https://www.youtube.com/watch?v=bB3Dq0a_NsY

אברי
14-10-2016, 19:11
גילוי נאות הכותב מחזיק מכונת נספרסו.
בשימוש פעם בכמה חודשים.
הטריק שלהם, שבגללו אנשים שותים יותר קפה שלהם - הוא כמות הקפה.
במנת אספרסו רגילה יש 7.5 גרם קפה.
במנה שלהם יש חמש גרם.

בנאדם שהיה רגיל לקבל את הבוסט שלו מהקפה פתאום מגלה שזה לא מספיק ושותה 2.
זה סתם משחק מלוכלך.
הריי הטעם יכול להיות מאוד כבד וחזק אבל בפועל קיבלתי קפה מוחלש מהסטנדרט

ComanDo
14-10-2016, 19:17
למי שיש 20K ירקרקים מיותרים

https://www.youtube.com/watch?v=bB3Dq0a_NsY

שתי בעיות יש לי עם הסרטון הזה
1. מהרגע שמחברים את הכף/ידית למכונה הקפה בא במגע עם חום. יותר מדי זמן עובר מהרגע שהוא מחבר לרגע שהוא מפעיל את המכונה והקפה שלו יצא עם טעם שרוף.
2. ההקצפה שלו מזעזעת

MasterOz
14-10-2016, 20:37
...אני גם אוהב קפה שחור. תנסה פעם קפה שחור טחון מחנות קליה טובה. מומלץ בחום הקפה השחור של מאה (http://maecafe.com/) (גם האספרסו.מקינטה שלהם טוב. קלייה עצמית). תזכיר לי לפני ישיבת הנהלה הבאה ואני אביא לך שקית...

אגב חנות קליה טובה ושקית...
במרחק הליכה מהמעבדה שלי, יש מקום שנקרא טחנת הקפה.
https://www.facebook.com/coffeemill99/ ירושלמים מחשיבים את המקום
כמקדש הקפה.
בנוסף, בחנות לידי יש מכונת וואקום תעשייתית, איתה הייתי אוטם את שקיות הקפה שרכשתי.
מה אגיד לך...תודה עבור הרצון וההשקעה, אני נשאר עם ההוא של הבונקרים התימנים.
מיליון קליות ותערובות, אלף סוגי טחינות ונמאס לי. אני בדואי...טוב לי פשוט.
ארוחת צהריים של יום שישי שלי, חלה טריה, שמנת תנובה וקצת זיתים. פשוט פשוט.

...ואגב אני מסתפק בשתי הרתחות של הקומקום לקפה שחור. ניצחת :-P

גם אני שתי הרתחות...ניצח גם אותי.

uriar
14-10-2016, 21:20
מה זה הרתחות קוקום? אני מכיר 3 הרתחות של פינג'ן...

ofir
15-10-2016, 00:35
עד לפני מספר חודשים הייתי מרתיח את הקפה בפינגאן.

לא יודע אם פעמיים או שלוש,
אבל משתדל לא לשרוף אותו...

העצלות העבירה אותי לקפה טורקי.

יש לי מכונת קפה שקיבלתי מהיריד של חבר במתנה,
עדיין סגורה באריזה המקורית.

אחרי שהפסקתי לעשן, נעלמה לה הטקסיות של הקפה...

ComanDo
15-10-2016, 02:23
עד לפני מספר חודשים הייתי מרתיח את הקפה בפינגאן.

לא יודע אם פעמיים או שלוש,
אבל משתדל לא לשרוף אותו...

העצלות העבירה אותי לקפה טורקי.

יש לי מכונת קפה שקיבלתי מהיריד של חבר במתנה,
עדיין סגורה באריזה המקורית.

אחרי שהפסקתי לעשן, נעלמה לה הטקסיות של הקפה...

צבע אותה בכחול זרוק לים

ComanDo
16-10-2016, 15:53
מאז שהתחיל השרשור הזה למדתי לא לחפש מידע על קפה ולראות סרטונים של כוסות אספרסו נמזגות.
כאני עושה את זה לפני השינה אני לא נרדם בלילה

Tsachi
19-10-2016, 15:25
נמנעתי מלהגיב.

שמע, קודם כל אשמח אם תשתף כאן את שמות הברים שאתה מנהל, שאבוא לטעום את הקפה :)
מעבר לזה, כל הכבוד על ניהול 4 ברים. זה הרבה כאב ראש אין ספק.

חייב לחלוק עלייך:
לא אמרתי שנספרסו זה הקפה הכי טוב שניתן למצוא, סה"כ אמרתי שהוא קפה איכותי. בטח שאתה לוקח שיקולים של - עלות, זמן תועלת.
לא לכולם יש זמן לנסוע לבר שלך כל יום, לא לכולם יש רכב לנסוע לבר שלך כל יום, ולא לכולם יש 15 ש"ח לשים על כוס קפה בבר שלך כל יום.
לכן, נספרסו, זו חלופה מעולה לקבל קפה במחיר שווה לכל כיס, במינימום זמן ומאמץ , במינימום תחזוקה, ללא אפשרות לפשל בהכנה שלו, ושאתה מקבל אותו אצלך בסלון ללא צורך לצאת מהבית. וכזה שלא נופל ואף עובר באיכותו לא מעט בתי קפה בארץ שבהם איכות הקפה תלויה באיך הבריסטה שלך קם בבוקר באיכות הפולים, ובתחזוקת המכונה.
וקצת מצחיק שאדוני טוען שנספרסו זה זבל, אבל הוא מחזיק אותו אצלו בבית.

ציינת גם באותה נשימה את האייפון. אייפון זה רחוק מלהיות זבל להמונים. אם כבר לפי סטטיסטיקות ההמונים זה אנדרואיד. שמערכת ההפעלה שלהם נמצאת על יותר מ80 אחוז מהאוכלוסיה. אפל מחזיקה בנתח שוק של פחות מ20 אחוז .
וכן, אכן הוא מתומחר גבוה, ואכן אתה משלם לא מעט על השם. אבל, אתה מקבל מכשיר שידוע באמינות שלו, שידוע כידידותי מאוד למשתמש, אתה מקבל מכשיר שמקבל עדכונים שוטפים למערכת ההפעלה שלו. ואתה מקבל אמנם חומרה שעל הנייר, פחות טובה מחלק ממתחרותיה, אך כזו שמוצאים ממנה את המקסימום. ולא נשכח את הפרט הכי חשוב, הוא לא מתפוצץ אהממ..

MasterOz
19-10-2016, 15:53
...ציינת גם באותה נשימה את האייפון. אייפון זה רחוק מלהיות זבל להמונים. אם כבר לפי סטטיסטיקות ההמונים זה אנדרואיד. שמערכת ההפעלה שלהם נמצאת על יותר מ80 אחוז מהאוכלוסיה. אפל מחזיקה בנתח שוק של פחות מ20 אחוז .
וכן, אכן הוא מתומחר גבוה, ואכן אתה משלם לא מעט על השם. אבל, אתה מקבל מכשיר שידוע באמינות שלו, שידוע כידידותי מאוד למשתמש, אתה מקבל מכשיר שמקבל עדכונים שוטפים למערכת ההפעלה שלו. ואתה מקבל אמנם חומרה שעל הנייר, פחות טובה מחלק ממתחרותיה, אך כזו שמוצאים ממנה את המקסימום. ולא נשכח את הפרט הכי חשוב, הוא לא מתפוצץ אהממ..

צחי, עשה טובה...עזוב את הנושא הזה.
אייפון זה בהחלט זבל להמונים, המדד הוא לא מערכת ההפעלה, זה יצרן המכשיר.
בעניין מתפוצצים, זה גם עניין של יצרן מכשיר.

אברי
19-10-2016, 22:32
קיבלתי במתנה את המכונות.

nitzann84
19-10-2016, 22:39
כל השרשור הפלצני הזה גרם לי להיזכר באחד הקטעים היותר טובים של ארץ נהדרת:
http://www.dailymotion.com/video/x1mbfqw_%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94_fun

אברי
19-10-2016, 22:43
כל השרשור הפלצני הזה גרם לי להיזכר באחד הקטעים היותר טובים של ארץ נהדרת:
http://www.dailymotion.com/video/x1mbfqw_%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A4%D7%94_fun

אפשר להראות את הסרטון הזה בסדנאות שירות לקוחות.
איך לזהות צורך אצל אורח.

DadOnWheels
21-10-2016, 06:56
אם תמצאו בית קפה שמכין עם חמאה ושמנת, תגידו לי.
בינתיים - מכין מגורען עם כפית חמאה ושמנת 38%.
ולגבי מכונות, אין מקום במטבח. חוסך זמן וכאב ראש.

Tsachi
22-10-2016, 15:55
אם תמצאו בית קפה שמכין עם חמאה ושמנת, תגידו לי.
בינתיים - מכין מגורען עם כפית חמאה ושמנת 38%.
ולגבי מכונות, אין מקום במטבח. חוסך זמן וכאב ראש.

מחזק. אני מדיי פעם שנגמר החלב עושה נס קפה עם שמנת 38 אחוז, וואו כמה שזה טעים!

צחי, עשה טובה...עזוב את הנושא הזה.
אייפון זה בהחלט זבל להמונים, המדד הוא לא מערכת ההפעלה, זה יצרן המכשיר.
בעניין מתפוצצים, זה גם עניין של יצרן מכשיר.

אני עם אייפון 6 כבר יותר משנתיים, ומעולם לא הייתי צריך לקחת אותו לתיקון, מעולם לא עשה לי בעיות. אני מרוצה, וזה מה שחשוב. כך שזה עניין של טעם וריח בסופו של דבר. אתה והוא חושבים שזה זבל, בעוד שאני והיא מרוצים. והעיקר שכל אחד מחזיק את המכשיר שאיתו הכי נח לו.

קיבלתי במתנה את המכונות.

אה אוקיי :)

matanbar26
22-10-2016, 22:00
מתעלק על הדיון.
אני מחפש מכונת אספרסו ידנית (הכוונה לא קפסולות אלא קפה טחון ).
תקציב עד 1500 שקל.
מצאתי את זאת http://www.welovecoffee.co.il/items/558769-Philips-Saeco-Estrosa
שווה משהו?
ואם לא יש למישהו המלצה למכונה ידנית במחירים הנ"ל?

mudale222
22-10-2016, 22:44
גייזים. אני מוקף בגייזים.
אין על שוקו :cheers2: