מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : פיתוח אמצעי התראה פרטי

pret
14-10-2016, 16:09
שלום לכולם
מה דעתכם בתור אופנועינים מושבעים שחושב להם את הכלי שלהם (ובמיוחד ונקשרים אליו רגשית :-)) לגבי פיתוח עצמי של אמצעי טכנולוגי להתראה על ניסיון גניבה, הזזה, או כדומה של הכלי היקר שלכם ?
אומנם אני מאוד חדש בתחום ולמעשה רק בתחילת דרכי של רישיון דו"ש, חקרתי קצת את העניין, מה קיים בשוק ומה היכולות, לדעתי יש אפשרות לפתוח אמצעי יעל וזול שיוסיף לשקט הנפשי שלכם כאשר אתם נמצאים בבית או בכל מקום קבוע והאופנוע/רכב עומד בחוץ בטווח ראיה מהחלון (אפילו עד מאות מטרים ואולי יותר). כאחד עם קרוב לשני עשורי ניסיון בפיתוח מערכות אלקטרוניות ובפרט ביטחוניות אני רואה אפשרות לפתח אמצעי שכזה באופן פרטי.
מערכת טכנולוגית קטנה, לא יקרה, מסוגלת לעבוד זמן ממושך על סוללות רגילות זמינות (או מקור אנרגיה אחר זמין), לא ניתנת לניטרול

הזזה/הטיית אופנוע/רכב - התראה
ניסיון שיבוש/חבלה בחלק של המערכת עצמה (יש חלק קטן יכול להיות מותקן קבוע או מודבק עם מגנט לכלי) - התראה
נפסק מקור אנרגיה בחלק שעל הכלי - תראה (נגמרה הסוללה, ניתוק ממצבר וכו..)

הביטוי של "לשים עין" על הכלי יקבל משמעות אמיתית

כאחד שבתקווה מתישהו בטווח הזמן בר הסגה יהפוך להיות בעל גאה של אופנוע בהחלט אחשוב וכניראה לפתח אמצעי שאני מדבר אליו...
או שבעצם...למה לא להתחיל לעבוד על המימוש כבר עכשיו...:thumbsup:

strelok89
14-10-2016, 16:52
כל זה קיים עכשיו באמצעים סיניים זולים ופשוטים וגם ביקרים יותר.
לדעתי חבל להיכנס לשוק רווי מימילא

Sent from mTalk using windows 10 mobile

מצמץ
14-10-2016, 17:38
אני נוטה להחזיק בדעה דומה לשל סטר׳... אך יחד עם זאת, רוב המערכות שולטות בכל אספקט בנפרד ובהחלט היה נוח יותר אילו הכל היה תחת מערכת מסונכרנת יחידה.

pret
14-10-2016, 18:03
כן יש אמת בדבריכם, אך אני מדבר על אמצעי שלא מתבסס על טכנולוגיות מקובלות כמו gps וחיישני הטייה/תאוצה זוויתית, אלא על עקרונות אחרים. האמת יותר קרוב לעקרון של לבקש מחבר/שכן "לשים עין" על הכלי...רק שלהבדיל מבן אדם - לא יושן ולא מפסיק להסתקל לרגע....וייתן התראה כלשהי (למשל לנייד, צליל או כל מה שאפשר לחשוב אליו) ברגע שיש כל שינוי במיקום או אוריינטציה של הכלי...
במחשה שניה התוצאה דומה לאיתוראן רק שאיתוראן ככל הנראה משתמש בgps לזהות שינוי מיקום ואז יתריאה. האמצעי שאני מדבר אליו יוכל לזהות למשל נפילה או כל שינוי אוריינטציה במקום (כמו נפילה או התעסקות עם אופנוע למראות שגם את זה ניתן ואולי כן מגלים עיי חיישני הטייה או מדי תאוצות זוויתיות).
פחות מדבר על עניין המסחרי אלא יותר סקרנות :-)

Yos
14-10-2016, 18:31
לא יודע לגבי פיתוח אמצעים , אבל אני לפחות נקרא לזה משגיח כשאני מטייל,יושב בבית קפה או סתם ברחוב ורואה אופנוע חונה...לא שאני יושב עליו שמירה אבל מסתכל ומנסה לתהות על קנקנו של מי שמתקרב.... אני יכול להעיד על עצמי שכן אגיב למקרה של ניסיון גניבה במידה ויש זיהוי וודאי...אני מקווה שכך גם אחרים.... ( במידה ויש להם יכולת )

almooog101
14-10-2016, 18:50
ישנם מוצרים הכוללים חיישני קירבה ותזוזה, שניהם יתנו מענה לדרישות שלך בלי צורך לדעת את מיקום האופנוע. דרך לזהות מיקום בלי GPS קיימת אבל היא יקרה מאוד.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

mudale222
14-10-2016, 21:02
לא יקרה בכלל.. זה gsm ויש את זה בכל איתוראן ב50 שקל באיביי.

strelok89
14-10-2016, 21:04
לנו כמשתמש קצה זה פחות רלוונטי אם זה מודד דרך gps/glonass/מאגיה שחורה או סודני שצועק.
כל עוד מכשיר עם התראה והכל באיביי עולה סביב ה300 שקל המכשיר מספק התראה בגיפיאס ,מספק חיישן זעזועים ומצפצף עם אזעקה ,נועל וסוגר דלתות עם שלט, וגם באסמסים או אפליקציה רואים מצבר וכאלה .
זה עובד וזה זול חבל לפתח משהו מסובך יותר סתם.

אם הפיתוח הוא לצורך הרפתקה שלך בהצלחה ונשמח ללמוד יש כאן את פורום משקיענים.

אם זה לרווח כלכלי לא חושב שזה כלכלי

pret
14-10-2016, 21:26
אכן לא מסתכל על זה בתור עניין כלכלי למטרות רווח, בפועל זה משהו שמתבסס על טכנולוגיה שנמצאת בפיתוח כרגע למטרה אחרת לגמרה (וזה בטוח לא דומה למה שיש במוצרים סינים זמינם) אך אפשר לקחת spin אליה לעשות משהו שימושי בשביל העם :-)

כאשר בתקווה אגיע לדגם עובד אשמח לספר

MasterOz
14-10-2016, 21:37
...הביטוי של "לשים עין" על הכלי יקבל משמעות אמיתית...

תן לי לספר לך משהו על לשים עין,
בעברי עבדתי בארה"ב תקופה מסויימת.
במהלך העבודה היה צריך שישימו עלי עין שלא אעלם.
היה לי לווין "צמוד" אי שם בחלל שהסתכל עלי, זה נקרא לשים עין.

ואני עם סטרלוק, יש כל כך הרבה שחיינים בבריכה הזו, שזה כבר לא נעים.
אבל עדיין, אני מבין את הרצון להגן וגם את החלום.
תביא משקיע עצבני (כבר אמרתי את זה בעבר) ויש לי (גם חלום) פתרון נגד גניבה
שאף אחד לא יוכל לנטרל גם אם ידע שהוא קיים.

almooog101
14-10-2016, 21:45
תן לי לספר לך משהו על לשים עין,
בעברי עבדתי בארה"ב תקופה מסויימת.
במהלך העבודה היה צריך שישימו עלי עין שלא אעלם.
היה לי לווין "צמוד" אי שם בחלל שהסתכל עלי, זה נקרא לשים עין.

ואני עם סטרלוק, יש כל כך הרבה שחיינים בבריכה הזו, שזה כבר לא נעים.
אבל עדיין, אני מבין את הרצון להגן וגם את החלום.
תביא משקיע עצבני (כבר אמרתי את זה בעבר) ויש לי (גם חלום) פתרון נגד גניבה
שאף אחד לא יוכל לנטרל גם אם ידע שהוא קיים.
מוזמן לשתף ברעיון

pret
14-10-2016, 22:06
לא gps למינהם ולא על בסיס תחנות ממסר סוללריות או כדומה...
לא מתיימר להמציא טכנולוגיית מעקב חדשה אלא "עין ניצחית"
מבחינה טכנולוגית לא ניתן לשבש באופן כזה שלא ייתן התראה על כל פעולה על האופנוע שמשנה את המצב שלו במרחב עם אחוז נמוך מאוד של התראות שווא

לא אוכל לפרט יותר לעומק על הטכנולוגיה עצמה, אשמח אומנם לשתף וגם להדגים כאשר יהיה דגם עובד

MasterOz
14-10-2016, 22:09
מוזמן לשתף ברעיון

אתה גם מוזמן,
להביא משקיע, שיראה יכולות, תקבע פגישה, מקסימום הפסדת שעה מהחיים.

almooog101
14-10-2016, 22:23
לא gps למינהם ולא על בסיס תחנות ממסר סוללריות או כדומה...
לא מתיימר להמציא טכנולוגיית מעקב חדשה אלא "עין ניצחית"
מבחינה טכנולוגית לא ניתן לשבש באופן כזה שלא ייתן התראה על כל פעולה על האופנוע שמשנה את המצב שלו במרחב עם אחוז נמוך מאוד של התראות שווא

לא אוכל לפרט יותר לעומק על הטכנולוגיה עצמה, אשמח אומנם לשתף וגם להדגים כאשר יהיה דגם עובד
למיקום יש לי את הדרך המושלמת לגלות מיקום למרות חסימת GPS, אבל לדיווח תמיד אפשר לשבש תדרי RF.

עוז אתה קשה..

strelok89
14-10-2016, 22:26
למיקום יש לי את הדרך המושלמת לגלות מיקום למרות חסימת GPS, אבל לדיווח תמיד אפשר לשבש תדרי RF.

עוז אתה קשה..

אפשר לשבש גם תדרי gps

almooog101
14-10-2016, 22:27
אפשר לשבש גם תדרי gps

אמרתי למרות חסימת GPS.

MasterOz
14-10-2016, 22:33

עוז אתה קשה...

RF יותר קשה לשבש מאשר GSM... לא? הבעיה של RF שזה לטווח קצר יחסית.

ובעניין קשה...אתן לך עוד טיזר, המוצר שלי זול מאוד ומתכלה,
אתה יודע איזה פוטנציאל יש למוצר מתכלה? תחשוב על זה.

almooog101
14-10-2016, 22:36
RF יותר קשה לשבש מאשר GSM... לא? הבעיה של RF שזה לטווח קצר יחסית.

ובעניין קשה...אתן לך עוד טיזר, המוצר שלי זול מאוד ומתכלה,
אתה יודע איזה פוטנציאל יש למוצר מתכלה? תחשוב על זה.
ממש לא, שניהם קלים באותה המידה.
לגביי מוצר זול ומתכלה זה גאוני. אולי אתה לא באמת צריך משקיע ורוץ על זה.

strelok89
14-10-2016, 22:41
עוז אתה רוצה לשים קלימגור עם חיישן קירבה? קצת פלילי לא?

pret
14-10-2016, 22:43
גם לא מדובר בRF, לגבי קרינה קיימים לא רק משמעויות של RF או gps...הכל בסך הכל רק אורכי גל של קרינה אלאקרומגנטית...אך יש תחומים/עקרונות שגם כל ניסיון שיבוש/נזק להם מביא למשמעות של התראה על אירוע

almooog101
14-10-2016, 22:46
גם לא מדובר בRF, לגבי קרינה קיימים לא רק משמעויות של RF או gps...הכל בסך הכל רק אורכי גל של קרינה אלאקרומגנטית...אך יש תחומים/עקרונות שגם כל ניסיון שיבוש/נזק להם מביא למשמעות של התראה על אירוע
כשאמרתי RF התכוונתי לכל ספקטרום התדרים ולא רק בתחום המוכר לרוב האנשים.
בשביל למנוע גם כל ניסיון שיבוש אתה צריך לשדר צירוף רנדומלי תמידי מהמכשיר ולקבל תשובה - צורך מלא סוללה ומצריך קשר רציף בלי BER's רב, אבל פתרון חמוד.

pret
14-10-2016, 23:15
ניסיון נחמד :-), אבל עדין לא בכיוון
העקרון הוא מספיק פשוט כדי להיות זול ולא מאוד אנרגטי

כדאי לנסות לחשוב בראש של גנב/פושע שרוצה להזיק לכלי.....הוא מעוניין לבצע את זממו באופן שקט, ללא מודעות של בעלים והסביבה.

בשביל מה למנוע שיבוש ? נניח לגנב יש אמצעי שמשבש שידור של המשדר בכלי...הרי מקלט שלך מייד רואה הפסקת שידור תקין ואין סיבה שלא להרים דגל מייד.
כל הרעיון של שיבוש/חבלה רלוואנטי רק במקרה של הזעקה המותקנת בכלי, לא טכנולוגיה "מפולגת" של נניח דיבור אפילו הכי פשוט בין חלק בכלי לבין חלק שנמצא במקום אחר

almooog101
14-10-2016, 23:18
אבל אם רק צד אחד ישדר רוב הזמן לא תהיה לך אינדיקציה מלאה.
כשתוכל אשמח לשמוע על הטריק שלך.

pret
14-10-2016, 23:55
אבל אם רק צד אחד ישדר רוב הזמן לא תהיה לך אינדיקציה מלאה.
כשתוכל אשמח לשמוע על הטריק שלך.

תלוי איך מסתכלים על העניין. אני מדבר על עקרון של כל שיבוש או אפסקת שידור - גורם להתראה. זאת האנדיקציה עצמה
ולא עקרוני האם זה באמת ניסיון גניבה או נזק או שאופנוע נפל כי חניתה באופן לא בטוח או שנגמרה סוללה או מצבר.
בתור בעלים פוטנציאלי מתישהו של כלי היקר לליבי :-) הייתי רוצה לדעת על כל אירוע שכזה

אכן, יש לי רצון לטרום לקהילת אופנוענים בעלי שריטה שגם אני נדבק בה...:biggrin: הרי בתור מתחיל (וחופר לעיתים...) אשמח לעזרתה של הקהילה ביעוץ עם כל הסבלנות שיש :biggrin: יחס גורר יחס...

almooog101
14-10-2016, 23:58
תלוי איך מסתכלים על העניין. אני מדבר על עקרון של כל שיבוש או אפסקת שידור - גורם להתראה. זאת האנדיקציה עצמה
ולא עקרוני האם זה באמת ניסיון גניבה או נזק או שאופנוע נפל כי חניתה באופן לא בטוח או שנגמרה סוללה או מצבר.
בתור בעלים פוטנציאלי מתישהו של כלי היקר לליבי :-) הייתי רוצה לדעת על כל אירוע שכזה

אכן, יש לי רצון לטרום לקהילת אופנוענים בעלי שריטה שגם אני נדבק בה...[emoji3] הרי בתור מתחיל (וחופר לעיתים...) אשמח לעזרתה של הקהילה ביעוץ עם כל הסבלנות שיש [emoji3] יחס גורר יחס...
אבל מה אם אתה בעבודה או לא מספיק קרוב לאופנוע? איך תהיה לך אינדיקציה למיקום שלו אם הגנב מספיק מהיר ולקח אותו לסיבוב?
המקרה שלך חכם אבל נותן רק התראה ולא פתרון. זה בדיוק מה שעושות היום המערכות הקיימות - מישהו מזיז את האופנוע והאזעקה פועלת, הוא משתמש בחוסמים ואין דרך לדעת את מיקומו.

pret
15-10-2016, 00:07
כן צודק, השיטה שלי לא נותן פיתרון למעקב, רק התראה על שינוי מיקום במרחב אך באמצעים יעודיים. אחר כך בשרשת התגובה שידור GPS יידרש כדי לעקוב...
משתמשים בחסמי GPS ? משהוא כמו GPS jammer ?

almooog101
15-10-2016, 00:17
כן צודק, השיטה שלי לא נותן פיתרון למעקב, רק התראה על שינוי מיקום במרחב אך באמצעים יעודיים. אחר כך בשרשת התגובה שידור GPS יידרש כדי לעקוב...
משתמשים בחסמי GPS ? משהוא כמו GPS jammer ?
יש שלל דרכים לחסום תשדורת של מערכות מעקב ושל GPS שברשותך לא אפרט.
על כל מקרה הקושי הוא להמשיך לקבל אינדיקציה בנוגע לכלי שלך גם שהוא לא לידך ועם חוסמים

pret
15-10-2016, 01:27
יש שלל דרכים לחסום תשדורת של מערכות מעקב ושל GPS שברשותך לא אפרט.
על כל מקרה הקושי הוא להמשיך לקבל אינדיקציה בנוגע לכלי שלך גם שהוא לא לידך ועם חוסמים

אני מבין
אז גם איתוראן נחסם באותה מידה ?

strelok89
15-10-2016, 01:47
אני מבין
בוודאי

pret
15-10-2016, 01:52
מעניין
אז מה הקטע עם איתוראן..הרי נאמר כי קיום של איתוראן נותן הנחה במקיף, אבל אם ידוע כי קל לעקוף אותו (וכנראה זה מה שקורה בהרבה מקרים) אז ?

almooog101
15-10-2016, 01:53
אני מבין
כל תשדורת RF כזאת או אחר ניתן לחסום ולשבש כך שלא תגיע ליעדה או שתגיע מעוותת. מערכות חכמות מבצעות פעולות על הסינגל כדי להקטין את הסבירות לעיוותים ומקודדות כדי לאתר שגיאות ולפעמים גם כדי לתקן. בסופו של דבר הכל פריץ והכל ניתן לחסימה, השאלה עד כמה קשה ובאיזה מחיר.

בגלל זה אמרתי לך שאם יש לך פתרון קסם להמשך יצירת קשר בין הכלי לבין הרוכב גם אם הם רחוקים אחד מהשני וגם אם יש משבש אני אשמח לשמוע.

almooog101
15-10-2016, 01:57
מעניין
אז מה הקטע עם איתוראן..הרי נאמר כי קיום של איתוראן נותן הנחה במקיף, אבל אם ידוע כי קל לעקוף אותו (וכנראה זה מה שקורה בהרבה מקרים) אז ?
אתה לא עוקף, רק משבש את התשדורת למוקד/ללקוח. אל תחשוב שזה דבר קל לגנב פשוט או לאדם רגיל אבל מחקר מעמיק או ידע בנושא יאפשר לך לבצע זאת.
אני כבר שמעתי על מקרים שפשוט פירקו את מערכת האיתור ואז הסיירים הגיעו למקום שגוי. שוב מציין כי אלה לא דברים טריוויאלים ולא כל אחד עושה אותם או בעל הידע והכישורים.
הקטע עם איתורן זה מוקד עם סיירים ושזו חברה גדולה (עד כמה שאני מכיר).

MasterOz
15-10-2016, 10:20
עוז אתה רוצה לשים קלימגור עם חיישן קירבה? קצת פלילי לא?

עד שהיצרן מצליח לחתוך כמה קילו מהכלי, אתה רוצא שאוסיף לו? חשבתי על בלון חמצן שמתערבב עם שמן!

...לגביי מוצר זול ומתכלה זה גאוני. אולי אתה לא באמת צריך משקיע ורוץ על זה.

אי אפשר לפתח מוצר בלי כסף.
אגב, את המוצר אפשר למכור ללקוח הסופי...
אבל הלקוח הראשי זו חברת הביטוח, שלפי התוכנית שלי תחלק את המוצר חינם למבוטחים שלה.
הבעיה העיקרית היא, שאני חושב שלחברות הביטוח יש אינטרס מובהק שיגנבו ויפרקו אופנועים ומכוניות,
אינטרס כלכלי, שמתחבר מצויין לאינטרס שלהן לא לשלם את כל מה שמגיע ללקוח בסוף התהליך.
אבל זה כבר לדיון פילוסופי אחר.

pret
15-10-2016, 12:02
אכן, כפי שציינתי הרעיון מתבסס על טכנולוגיה שאני כבר עובד אליה באופן עצמאי למטרה אחרת לגמרה, נכון כרגע בהשקעה פרטית שלי (למזלי לא דורש הון שלם לדגם מעבדתי, כרגע מסוגל לעמוד בזה)
על הדרך חשבתי על הסבה קטנה לצורך מיגון
כמובן קודם כל צריך לוודא זכות קיום של הטכנולוגיה בשטח של מיגון, להתנסות, ואז יכול להיות דיבור של לנסות להטמיע מסחרית. בכל מקרה הdrive העיקרי הוא עניין מקצועי וסקרנות.

אברי
15-10-2016, 12:57
אם היה לי שקל לכל תיאוריה ששמעתי בחיים..

אתה מתכוון לייצר חיישן אופטי/ir או משהו דומה. נייח. שמיושר עם הכלי שלך.
בשביל זה אתה צריך חניה קבועה. להתעסק עם פרמטרים כמו מד קרבה,'לצבוע' למערכת איזורי go/no go וגם אז בגלל שזה לא רק אתה והשודדים שחיים בעולם - יהיו יותר מידי אזעקות שווא.
ואיפה הקו תקשורץ הקשיח בכל העסק?

strelok89
15-10-2016, 13:52
http://www.thesignaljammer.com
דוגמא מיני רבות לשבשים ניידים במחיר נגיש לכל אחד
135 דולר לאחד שמשבר סלולר
ו120 בערך לאחד שמשבש גיפיאס
בקיצור זה לא קשה ולא מסובך בכלל

skull
15-10-2016, 20:14
ניתן להשתמש בגלי hf כדי למצא את הכלי שלך בחברון.
יש אפשרות לשלוח לכלי פינג והוא יחזיר האק.
עד שימצאו את הסיגנל שמשודר מהכלי ויחקו אותו.
יש דרכים אחרות לעשות את זה, אבל זה ידרוש המון אנרגיה, אנטנה מיוחדת, משדר לא פאריר, ואם זה ב hf אז אין סיכוי כמעט.

almooog101
15-10-2016, 22:53
ניתן להשתמש בגלי hf כדי למצא את הכלי שלך בחברון.
יש אפשרות לשלוח לכלי פינג והוא יחזיר האק.
עד שימצאו את הסיגנל שמשודר מהכלי ויחקו אותו.
יש דרכים אחרות לעשות את זה, אבל זה ידרוש המון אנרגיה, אנטנה מיוחדת, משדר לא פאריר, ואם זה ב hf אז אין סיכוי כמעט.
אפשר לעשות את זה גם בשאר תחומי התדרים.
על כל מקרה אתה צריך משדר חזק ומקלט רגיש מה שדורש הרבה אנרגיה ויגמור את המצבר מהר. אלא אם כן תהיה סוללת גיבוי חזקה ותרכב מספיק כדי להטעין או תטעין בבית.

פינג ואק ממש לא נכון לעשות. לעומת זאת, כמו שכתבתי בכמה תגובות לפני, מומלץ לעשות תקשורת רציפה בין שני הצדדים אבל גם זה דורש אנרגיה רבה.

shaig
15-10-2016, 23:21
אני מפתח מערכת אלקטרו-ביולוגית, שמזהה כאשר מתבצע ניסיון התנעה לא מאושר, ומפעילה מחט קטנה שקופצת מתוך המושב ומזריקה לגנב וירוס קטלני לתעחת.
אחר כך על לוח המכוונים תוצג הודעה במספר שפות, שהנוגדן ימסר תמורת האופנוע פלוס פיצויים.
מוהאהאהא. דרוש אנג'ל/משקיע.
מערכת שלא מענישה את הפורץ, רק פותרת את הבעיה נקודתית ולא מהשורש.

almooog101
16-10-2016, 00:16
אני מפתח מערכת אלקטרו-ביולוגית, שמזהה כאשר מתבצע ניסיון התנעה לא מאושר, ומפעילה מחט קטנה שקופצת מתוך המושב ומזריקה לגנב וירוס קטלני לתעחת.
אחר כך על לוח המכוונים תוצג הודעה במספר שפות, שהנוגדן ימסר תמורת האופנוע פלוס פיצויים.
מוהאהאהא. דרוש אנג'ל/משקיע.
מערכת שלא מענישה את הפורץ, רק פותרת את הבעיה נקודתית ולא מהשורש.
מוכן לקדם את הרעיון בהאדסטארט!
אתה יכול גם להשתיל לו שבב מעקב(:

skull
16-10-2016, 08:50
אם אתה רוצה לתקשר עם האופנוע במרחק של 10 קמ אתה תהיה חייב להשתמש ב hf או בלווינות.
אפשר לשים בלון גז מדמיע יחד עם דטונטור קטן, במקרה של גניבה, בום, אף אחד לא מבין מה קורה ולכולם שורפות העיניים.
יש גם דברים רציניים יותר.

השושנים
16-10-2016, 09:21
כל ההצעות והרעיונות שהוצגו כאן קיימים והרבה יותר טובים מעבר לדמיון שלכם.

כמי שנחשף רק באחרונה לתחום דווקא מהכיוון הפח"עי אני יכול לספר לכם על אמצעים
שיכולים לאתר בתך קהל אדם שמתכוון לבצע משהו "פלילי".

יש אפשרות לצלם אובייקט ולקבל כל (כל) סוג של התראה שתרצו אם האובייקט זז במילימטר
שבר צורה, או שיש פלטת חום (על פי קביעה) בקרבתו.

יתרה מזו ניתן לאתר היום כל אובייקט בטווח של חצי מטר או במבנה בטון בכניסה או היציאה ממנו.

ניתן להשאיר "שובל" של חתימת תנועה במסלול קבוע שבכל סטייה מהמסלול תשלח התראה לכל מי
שתחליט.

יש אפשרות שהאובייקט שלך ילמד לזהות מורשים, וייתן התראה על כל בלתי מורשה ברדיוס שנקבע
מהאובייקט.

ניתן להשבית מתנועה כל אובייקט בכל רגע נתון ללא בעיה מיוחדת, ויש מערכות שמשלבות הכל.

הכל ניתן לעשות היום באמצעים טכנולוגים. בתשלום כזה או אחר. ואלה רק האפשריות שאני יכול לחשוף.

אולם אין תחליף לשכל הישר ומיגון טוב בסיסי.

נניח שמישהו נותן לכם 200000 ש"ח שאסור להם להיות עליכם, אסור להכניס אותם לבית/בנק/שום
מקום אחר ואין לכם יכולת להגן עליהם. מה הייתם עושים?

התשובה היא להחביא אותם רחוק מעיניים רעות, במקום מסתור טוב, רצוי במקום שקשה לגישה.

זה בערך מה שצריך לעשות עם אופנוע. אופנוע צריך דבר ראשון לכסות היטב, מה שהעין לא רואה
היד לא לוקחת (כמה פעמיים שכחתי את המפתח בסוויץ' ובגלל שהאופנוע היה מוכסה איש לא נגע!)

הוא צריך להיות בלתי נגיש לרכב שניתן להעמיס עליו, אם הגנב יצטרך לסחוב אופנוע עד לרכב, מרחק
הגון הוא יעבור לאופנוע הבא.

הוא צריך להיות ממוגן פיזית בהגנות קשות, שרשרת עבה מאד, מנעולים נסתרים ומנעולי אופנוע מקוריים.
האופנוע צריך להיות מקובע לעצם שלא ניתן לפרקו בקלות, עמוד חשמל, צינור מים ראשי וכד'.

כידון נעול של אופנוע כבד, יאלץ את הגנב לעבוד קשה ולעשות מעשים שיראו חשודים מאד לסביבה וגורמים
רעש חריג.

בנוסף מערכת אזעקה טובה כל אחד על פי העדפותיו וצרכיו.

וכן מי שיכול שיעשה ביטוח נגד גנבה.

מאד מתסכל לדעת בדיוק איפה האופנוע הגנוב שלך, וללא יכולת להוציא אותו משם...

והכי חשוב שתמיד יהיה פראייר שימגן את האופנוע שלו פחות ממך ואת האופנוע הזה יעדיף
הגנב.

בקיצור השמיים הם הגבול אבל דווקא התנהגות הרוכב והאמצעים הפשוטים הם אלה שמונעים
גנבה.

almooog101
16-10-2016, 11:29
אם אתה רוצה לתקשר עם האופנוע במרחק של 10 קמ אתה תהיה חייב להשתמש ב hf או בלווינות.
אפשר לשים בלון גז מדמיע יחד עם דטונטור קטן, במקרה של גניבה, בום, אף אחד לא מבין מה קורה ולכולם שורפות העיניים.
יש גם דברים רציניים יותר.
אתה טועה. עד כמה שזכור לי HF עוקב אחרי תוואי השטח אבל מה אם השטח לא נקי? לעומת זאת יש לך גלי רקיע הם יכולים להגיע לטווחים יותר ארוכים.
על כל מקרה תחום HF עמוס כי צרכנים רבים משתמשים בו אז יהיו לך הפרעות רבות.

pret
16-10-2016, 11:31
חברים
ראשית אני שמח שהעניין צמח לדיון מעניין, תודה לכולכם על דעותכם.
כמובן רעיון קטן שלי לא נותן כרגע מענה מושלם ואבסולוטי לסוגיה, רק מציע משהו נקודתי כחלק מחבילה שלמה.
אני לא אוכל לפרט יותר לעומק בשלב זה, אני ממשיך לעבוד על העניין, אשמח לשתף ולהדגים ואולי גם להרחיב עם רעיונות שלכם

MasterOz
16-10-2016, 15:37
בכללי, זה כיף גדול וגם טרדה לא קטנה לדעת מה קורה עם האופנוע.
לי מספיק לדעת שאי אפשר לגנוב את הכלי או לחילופין שאי אפשר להתרחק איתו,
זאת כמובן אם לא מעמיסים אותו אלא מנסים לגנוב ברכיבה.
לא מאמין שיש פתרון אולטימטיבי לתקשורת עם הכלי שלא ניתנת לחסימה,
אבל את הפתרון לגניבה כבר יש לי.

skull
17-10-2016, 19:53
אתה טועה. עד כמה שזכור לי HF עוקב אחרי תוואי השטח אבל מה אם השטח לא נקי? לעומת זאת יש לך גלי רקיע הם יכולים להגיע לטווחים יותר ארוכים.
על כל מקרה תחום HF עמוס כי צרכנים רבים משתמשים בו אז יהיו לך הפרעות רבות.

גלי רקיע נכנסים תחת ההגדרה של hf.
יש אלגוריתם לחישוב תדר לפי שעה ומיקום.
יש תדרים מסויימים שעוקבים אחרי תוואי קרקע, גם vhf עושה זאת.
לאיזור בנוי משתמשים ב uhf כי הוא חודר.

almooog101
17-10-2016, 20:39
גלי רקיע נכנסים תחת ההגדרה של hf.
יש אלגוריתם לחישוב תדר לפי שעה ומיקום.
יש תדרים מסויימים שעוקבים אחרי תוואי קרקע, גם vhf עושה זאת.
לאיזור בנוי משתמשים ב uhf כי הוא חודר.

האלגוריתם נכס רק אם אתה כיווני, בגלל שמדובר במערכת מעקב אתה לא תהיה כיווני ולא אכפת לך (עד גבול הטעם הטוב) באיזה גובה תהיה השבירה ואיפה התדר הקריטי.
VHF לא בהכרח עוקב אחרי תוואי, ראה לדוגמה רדיו אזרחי בשידורי FM.
UHF סובל מניחות גבוה בגלל מעבר זה.

skull
18-10-2016, 18:46
בגלל זה לא בחרתי בהם מהתחלה, אלא ב hf לכל תחום יש יתרון וחסרון, ויש דרך להישאר כיווני.
כשאני מצדבר על vhf אני מדבר על תחומים מסויימים שעוכבים
. Uhf סובל מניחות גבוה מהיותו uhf, אבל הוא הכי יעיל לשטח בנוי.