מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ביטול הגבלה ל mt 07 35kw

netanelh85
25-10-2016, 13:46
שלום חברים יקרים חייב את עזרתכם

אני שוקל לקנות אופנוע מוגבל לa1. נאמר לי שקיימת אפשרות לבטל את ההגבלה אבל במטרו לא עושים את זה.
ידוע לכם מי עושה דברים כאלה? האם זה מזיק לאופנוע? כמה כסף עולה לבטל הגבלה כזאת?

זה ממש חשוב לי ואשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין

Sent from my iPhone using Tapatalk

2 Strokes
25-10-2016, 14:50
האופנוע מוגבל?

זה לא מבטל את האחריות אם אתה מבטל הגבלות (בארץ)?

בדקת את הדברים האלו עם מישהו שעובד במטרו?

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

alexsupreme
25-10-2016, 15:05
זה לא חוקי אבל אני בטוח שיש מוסכים ליעשו את זה בתמורה לסכום סמלי.

strelok89
25-10-2016, 15:30
אין דרך להסיר מגבלה בדרך חוקית.
תאכלס אם ממש תתעקש יש אבל זה כאב ראש גדול

Sent from mTalk using windows 10 mobile

moonshield
25-10-2016, 15:35
בעיקרון אין בעיה להסיר את ההגבלה, יש מלא כלים מוסרי הגבלה ("...מוגבל רק ברישיון...") בלוחות המשומשים בפיכסבוק. ממה שהבנתי ניתן להסיר את ההגבלה ברוב המוסכים שמבינים דבר או שניים באופנועים. הבעיה האמיתית, כמו שצויין לעיל, היא הרישום ברישיון. בגדול מה שצריך לעשות הוא לגשת עם אישור יבואן לגבי ההספק של הכלי לעמדה מספר 1 של משרד הרישוי והם משנים את הרישום ברישיון. אממה, אף יבואנית, למעט דלק יבואנית ב.מ.וו, לא נותנת אישור כזה, ומעדיפה להציע לך לקנות את אותו הכלי רק ללא הגבלה (ראה ערך MT-07, וויסטרום, KTM 690, ועוד ועוד ועוד). חזירות ישראלית טיפוסית, כבר אמרנו?

2 Strokes
25-10-2016, 15:59
רגע רגע...
מצטער שאני נדחף זה פשוט מעניין.

אם 07 של ימאהה מוגבל... זה אומר שיש עוד כלים כאלו סביב הקטגוריה (בארץ) שמוגבלים?

netanelh85
25-10-2016, 16:02
תודה רבה לכל העונים!
אני כרגע שוקל לקנות את הכלי כמוגבל, בהמשך לעשות רישיון ללא הגבלה. יכול להיות שארגיש שזה קריטי עבורי וכן אשאר עם ההגבלה, אבל במידה וארצה לפתוח אותה - זה סיפור? הבנתי שרק בביטוח עושים עם זה בעיה אם חס וחלילה קורה משהו.
השאלה כמה כדאי / לא כדאי להיכנס לזה? אם פשוט עדיף למכור ולקנות אחד אחר

Dresdner
25-10-2016, 16:09
זה לא חוקי אבל אני בטוח שיש מוסכים ליעשו את זה בתמורה לסכום סמלי.

סכום סימלי זה במקרה שההגבלה היא על כבל הגז כמו שהיה בדוקאטי (לא יודע אם עדיין ככה) או שיש אפשרות לצרוב מפה לא מוגבלת ישירות לECU אבל יש מקרים (לרוב יצרנים יפנים) שדורשים החלפת ECU וזה כבר יותר מסמלי.

netanelh85
25-10-2016, 16:21
מישהו יכול לתת לי שם של מוסך אם אני ארצה להתייעץ איתו?

moonshield
25-10-2016, 16:49
netanelh85,
תראה, פורמלית זה פשוט לא חוקי. אתה רוכב על כלי שלא תואם את הרישיון רכב, זה כמו שתרכב עכשיו על כלי לא מוגבל עם רישיון מוגבל, או על משאית. זה פשוט לא חוקי. בוחן משטרתי/שוטר/טסטר יכולים להוריד את הכלי מהכביש. אני לא הייתי מתקרב לזה עם פוינטר לייזר.
strokes 2,
יש די הרבה כלים מוגבלים, כדוגמת ה MT-07. בעיקרון כל כלי שמגיע עם הספק עד 90 כ"ס (אם אני לךא טועה) יכול להיות מוגבל.

JohnnyDee
25-10-2016, 17:10
זאת לא אנגליה שמחכה לך קצין משטרה עם דיינו מחובר לניידת.
המקרה היחיד שבאמת אולי יתנערו ממך זה הביטוח..
כל השאר זה לא מעניין..
אם אתה עובר 140 קמ"ש זה כבר לא חוקי.
תקן אותי אם אני טועה אבל האופנוע גם בגרסה המוגבלת עובר את המהירות הזאת..
אין דרך לדעת אם האופנוע מוגבל או לא.. רק אתה יודע.
והמוסכניק..
והפורום פה :smoke:

netanelh85
25-10-2016, 17:24
אתה צודק
איך שוטר באמת יכול לדעת?
לדעתי המוגבל למהירות של 170 בערך
אני חושב שאשאר עם המוגבל ואצבור ניסיון מאחר ולא היה לי בכלל אופנוע

strelok89
25-10-2016, 17:30
שוטר לרוב לא יתעסק בזה אבל במקרה תאונה ,ויגיע בוחן מטעם הביטוח ישר רואים שהסירו הגבלה ואתה בעצם נוסע בכלי לא תואם רשיון.

moonshield
25-10-2016, 18:06
מסכים עם זה שהשוטר האקראי לא יבין מימינו או משמאלו. בוחן תנועה יוכל לעלות על זה (ולהסיר את הכלי והנהג מהכביש). אני לא בטוח גם שבטסט לא יעלו על זה, ואז אין טסט. מעבר לכל אלו יש את כל עניין הביטוח, במקרה של תאונה נניח.

R86
25-10-2016, 18:10
שוטר לרוב לא יתעסק בזה אבל במקרה תאונה ,ויגיע בוחן מטעם הביטוח ישר רואים שהסירו הגבלה ואתה בעצם נוסע בכלי לא תואם רשיון.

אני מאוד רוצה שמישהו יסביר לי איך לעזאזל עולים על זה????

strelok89
25-10-2016, 18:17
המחשב שונה , יצרן ומקט שונה.
פשוט לוקחים אותו וכתוב על זה

לחלופין זה כבל עם בליטה שמונעת פתיחת גז ואם הוסרה רואים.
או פלאח ששוב רואים

הטסט לא יכנס לרמה כזו וגם בוחן תנועה.
אבל במיקרה של תאונה יחפשו בציציות להיתנער.

JohnnyDee
25-10-2016, 18:56
אז זהו גם תלוי בסדר גודל הנזק וסכום התביעה..
לדעתי גם בוחן לא יכנס לזה במקרה של החלקה חלילה וגם לא הביטוח.
אלא אם כן יעשה מקיף ויתבע על טוטאלוס, וגם אז.. אולי.

שלומי
25-10-2016, 19:05
עד כמה שאני מבין, ההגבלה ב MT היא הגבלה מכנית על המצערת .

netanelh85
25-10-2016, 19:12
נאמר לי שזה בסהכ תולשים שם איזה כבל

nadavh55
25-10-2016, 20:35
הביטוח הוא הבעיה הכי גדולה והכי חשובה. במיוחד במקרה של תאונה קשה שחלילה תשב על איזה כסא ולא תראה שקל כי הביטוח מצא שפתחת את ההגבלה. ותאמין לי דבר ראשון שהם יבדקו בתאונה קשה עם כלי מוגבל זה את עניין ההגבלה.
ממליץ לך לא לקנות מוגבל, קנה אחד שבקצה הטווח, תתנסה ואז שדרג רישיון ואופנוע.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

mudale222
25-10-2016, 20:54
אף אחד לא רוצה להיות הראשון זה בטוח.. ואני ממליץ להישאר עם ביטוח, אבל ידוע לי בוודאות על 2 תאונות של כלים לא מוגבלים מוגבלים שהביטוח לא עשה כלום.
(וזה לא תאונות קלות).

nadavh55
25-10-2016, 21:29
באמת....? עדיין לא שווה את הסיכון....קונים לא מוגבל וזהו.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Nimrod
25-10-2016, 21:55
בגדול הבנתי שאם חלילה קורית תאונה חברת הביטוח עשויה לבדוק אם התעסקו עם ההגבלה ולהסיר אחריות.

2 Strokes
25-10-2016, 23:45
עכשיו לשאלה המתבקשת...
אני פלוני ובמקביל תמים.
בהליכתי לחנות אופנועים, איך אדע שהאופנוע/קטנוע לא מוגבל?
מה עליי לעשות לפני הקניה ובמהלכה בנושא הזה?

mudale222
26-10-2016, 01:42
99% שאתה תדע הרבה לפני כי בדר"כ המוגבלים-לא מוגבלים שעדיין ברישיון A1 נמכרים יקר מאוד ביחס למחירי שוק הרגילים בדיוק בגלל זה.
אם הם ברישיון A אז אין לך בעיה.
אם זה איזה כלי בעייתי שידוע שהרבה מסירים לך את ההגבלה או שקל להוריד לו את ההגבלה אז לבקש מהמוסכניק או ממי שמכיר את ההבדלים\ מישהו שרכב על אחד מוגבל, לעשות סיבוב. הוא ירגיש ישר.. זה הבדל של עשרות כ"ס.

moonshield
26-10-2016, 09:41
עכשיו לשאלה המתבקשת...
אני פלוני ובמקביל תמים.
בהליכתי לחנות אופנועים, איך אדע שהאופנוע/קטנוע לא מוגבל?
מה עליי לעשות לפני הקניה ובמהלכה בנושא הזה?

קשה לי להאמין שחנות אופנועים תמכור לך אופנוע מוגבל-לא מוגבל, ובטוח שלא בלי שתדע מזה. זה עבירה על החוק, ואני מאמין שהם לא ירצו להסתכן בשביל ה 50K לערך שהאופנוע שווה.
מוכר פרטי מיד 2 ימכור לך בשמחה כלי מוגבל-לא מוגבל, אבל כמו שמודל'ה כתב, אין מצב שהוא לא יציין זאת בפניך, וידרוש מחיר גבוה בהתאם.

JohnnyDee
26-10-2016, 11:00
לא יודע הרבה פה מגיבים על סמך 0 ניסיון אישי.
פלוני אלמוני החליק על 125 עם קיט 200
פלוני התבאס על הפיירינג היקר שעלותו בסביבות העשרת אלפים ש"ח.
חבר של פלוני אלמוני דרס "בטעות" את האופנוע של פלוני אלמוני..
פלוני אלמוני קיבל 30,000 ש"ח מהביטוח בלי דיבורים בכלל, בלי בדיקות ובלי נעליים אז די להגיב סתם..
לא יבדקו שום מוגבל או לא מוגבל..
אלא אם כן תתבע תביעה רצינית מאוד בשווי של מאות אלפי שקלים ואז אולי...

strelok89
26-10-2016, 11:05
לא יודע הרבה פה מגיבים על סמך 0 ניסיון אישי.
פלוני אלמוני החליק על 125 עם קיט 200
פלוני התבאס על הפיירינג היקר שעלותו בסביבות העשרת אלפים ש"ח.
חבר של פלוני אלמוני דרס "בטעות" את האופנוע של פלוני אלמוני..
פלוני אלמוני קיבל 30,000 ש"ח מהביטוח בלי דיבורים בכלל, בלי בדיקות ובלי נעליים אז די להגיב סתם..
לא יבדקו שום מוגבל או לא מוגבל..
אלא אם כן תתבע תביעה רצינית מאוד בשווי של מאות אלפי שקלים ואז אולי...
זה בידיוק מה שנאמר כאן לדוגמא שבוע אישפוז ואמבולנס ופינוי מוסק שזה לא מנותק מהמציאות
זה כמה מאות אלפי שקלים שזה מקרה שבו יבדקו וזה עוד לפני הפיצויים רק התשלום לבתי חולים זה מאות אלפים

כRובי
26-10-2016, 14:59
חזירות ישראלית טיפוסית, כבר אמרנו?

מצד מי?

R86
26-10-2016, 15:05
מצד מי?

מצד היבואן כמובן..
אנשיפ יקנו כלים וישאירו אותם למשך הרבה יותר זמן אם תתקיים האפשרות לפתוח את ההגבלה בצורה חוקית
(ולהחזיר בצורה חוקית במקרה של מכירה (יד 2) למוגבל רישיון.

moonshield
26-10-2016, 15:18
מה שהוא אמר...
אני מקווה שאתה לא שואל באמת, כי אחרת זה ממש התממות.
אני אתן לך דוגמא שלי, אני לא ילד ומזמן עברתי את השלב בחיים של לקנות אופנוע כדי להרשים בחורות או להסתובב בין בארים ולהראות מגניב. אני רוצה לקנות אופנוע שישרת ויתאים לי להרבה זמן. אבל מה לעשות וכרגע אני מוגבל ברישיון לקטגוריית הביניים. בכל מקום נורמלי הייתי קונה לי אופנוע עם הגבלה, נוסע איתו שנה שנתיים במצב הזה ולומד את הכלי כמו שצריך, אחריזה מסיר את ההגבלה ונהנה מכלי עם הספק גבוה והכרה מעולה של יכולותיו. לצערי במחוזותינו, כל עוד אין לי פרוטה לקנות סוסון בווארי, אני חייב להתפשר על כלי ביניים, או על כלי מוגבל, ואחרי שנה שנתיים להיכנס לכל ה'תענוג' של מכירה וקניה של כלי חדש שתגרור למידה מחודשת של הכלי. חלם וחזירות באריזה לא ממש יפה...

כRובי
26-10-2016, 17:38
מצד היבואן כמובן..
אנשיפ יקנו כלים וישאירו אותם למשך הרבה יותר זמן אם תתקיים האפשרות לפתוח את ההגבלה בצורה חוקית
(ולהחזיר בצורה חוקית במקרה של מכירה (יד 2) למוגבל רישיון.

חשבת שאולי (רק אולי!) ליבואן אין אפשרות חוקית לפתוח את ההגבלה?
וזה שלב.מ.וו יש את האפשרות ולכל השאר אין, לא אומר שזה נעשה מ"חזירות". זה לא אומר שיש כאן קונספרציה ענקית של כל היבואנים שהתאגדו יחדיו לסכל את החלומות של הרוכבים הצעירים באשר הם. זה בהחלט יכול להיות שפשוט אין אפשרות שכזו.
הלוואי והיה חצי משיתוף הפעולה שאתה מתאר בין היבואנים. בעצם... אני חותם גם על רבע מזה. היו יכולים לזוז כך הרבה דברים בתחום הבטיחות, עלויות הביטוח, המיסוי, ספורט מוטורי ועוד...

strelok89
26-10-2016, 17:51
כרובי כל הנדרש מהיבואן על מנת לאפשר הסרה והגבלה מחדש זה ברישום הכלי בהצהרה לדווח על 2 הספקים שונים בתוספת תקינה אירופאית אני מאמין שזה קיים כי הכלי נמכרים באירופה כמוגבלים וכלא

duadi
26-10-2016, 19:00
וזה שלב.מ.וו יש את האפשרות ולכל השאר אין, לא אומר שזה נעשה מ"חזירות". זה לא אומר שיש כאן קונספרציה ענקית של כל היבואנים שהתאגדו יחדיו לסכל את החלומות של הרוכבים הצעירים באשר הם. זה בהחלט יכול להיות שפשוט אין אפשרות שכזו.
הלוואי והיה חצי משיתוף הפעולה שאתה מתאר בין היבואנים. בעצם... אני חותם גם על רבע מזה. היו יכולים לזוז כך הרבה דברים בתחום הבטיחות, עלויות הביטוח, המיסוי, ספורט מוטורי ועוד...
סלח לי, אתה יותר זמן בתחום ממני ואני בטוח שמבין ממני בהרבה תחומים בתוך עולם הדוג, אבל מה שאתה אומר נשמע כמו שטות אחת גדולה, מעין כיסתוח של היבואנים בכלל ועופר אבניר בפרט.
מה הבעיה להוציא אישור חדש על הספק?
מה כל כך מקשה עליכם, היבואנים, או אולי מי מקשה עליכם, היבואנים, להוציא את האישור הזה?
מה ב.מ.וו שונה מכם?
באמת אני שואל.
למה אף אחד לא עונה על זה?
ניסיתי להתכתב איתכם ואמרו לי שפשוט אי אפשר בלי לספק הסבר הגיוני.

R86
26-10-2016, 19:02
כן חשבתי
אבל
היבואן הוא אחד החלקים בעוגה שנקראת רכישת אופנוע ״חדש״
שכל חלק וחלק בעוגה מנסים לגזור קופון על חשבון הכיס שלי
לאו דווקא עופר אבניר (סוזוקי לא? שאפו על הsv)
אלא כל היבואנים כחתיכת חרא אחת גדולה
ולגבי הטענה שבמוו יכולים ואבניר/מטרו לא
מאיפה הבאת את השטות הזאת? ועל סמך מה?
וקראתי את החתימה שלך,ועדיין
לעניות דעתי
בולשיט.

שלומי
26-10-2016, 19:24
ומה קורה במידה ומישהו מצהיר על רכישת האופנוע A1 שלו ומקבל עליו הכרה במס? ברגע שהוא משחרר את ההגבלה הוא אמור לשלם את המס בחזרה? על איזה חלק? חלק יחסי שהאופנוע שווה עכשיו או על ההקלה בסכום המקורי? ומה עם המע"מ?
זה תהליך שאני לא בטוח שמדינה עם בירוקרטיה כמו שלנו מוכנה אליו.
לא יודע איך עושים את זה בבמוו אבל מעניין לבדוק.

moonshield
26-10-2016, 20:16
כרובי, זאת התממות על גבול העצימת עיניים במקרה הטוב, או זריית חול בעיני המשתמשים בפורום במקרה העגום יותר.
ראשית, הסרת ההגבלה כנראה אינה מסובכת מידי וניתנת לביצוע ברוב מוסכי האופנועים, ולראיה כמות הכלים המוגבלים-לא מוגבלים המפורסמים בלוחות היד 2. שנית, כל הכלים המוגבלים קיימים גם בתצורה לא מוגבלת כך שלא אמורה להיות בעיה מבחינת תקינה ורישום. שלישית, היבואן למעשה לא צריך לעשות כלום למעט לספק חותמת וחתימה על חת'כת נייר שמאשרת את ההספק של הכלי (מפרט כלי לא מוגבל קיים באינטרנט לכל דורש, ולחסכנים בדיו כל שצריך הוא להדפיס את שורת ההספק). את כל ההתעסקות הבירוקרטית הם יכולים לגלגל לבעל הכלי, כולל ההתעסקות המכאנית במוסך, אני בטוח שהלקוחות לא יתלוננו על זה. דבר אחרון, אני יודע לפי החתימה שלך שאתה בתוך קלחת היבואנים, אז לגבי עניין תיאום המחירים זה כבר ממש מרגיש כמו זריית חול של חתולים בעיניים. בתור אזרח ישראלי אתה אמור להכיר את קרנבל תיאום המחירים שמתנהל בכל רובד במשק המקומי. אם לא שמעת, הנה כמה דוגמאות:
http://m.globes.co.il/news/m/תיאום_מחירים.tag
http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1001141137
http://www.themarker.com/realestate/1.2925172
http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1001123104
http://rotter.net/forum/scoops1/281786.shtml
http://m.ynet.co.il/Articles/4772939

אז אולי עופר אבניר לא מתאמת מחירים עם שאר היבואנים, אבל היא בהחלט מתאמת מדיניות איתן.
ושוב, אם דלק יכולים לעשות את זה בלי הרבה מאמץ, ובטח שבלי מלחמות ושוחד פקידים, אז גם שאר היבואניות יכולות, אם רק היו רוצות.

strelok89
26-10-2016, 20:28
מונשילד בתור אחד שעבר את התהליך זה לא כזה פשוט.

ברגע היבוא יש כמו שטר יבוא כזה שלא זוכר את שמו שבו מצהירים הספקים אפשריים,מידות צמיגים אפשריות וכאלה.
את כל אחד מהמוצהרים שם חייב להעביר תקינה.
משמע אם אני יבואן ואני מיבא אופנוע ומצהיר 2 הספקים חייב לעשות פעמיים תקינה זה מסרבל ומייקר טיפה יבוא אבל מספק סחורה טובה יותר ללקוח.

בחלק מהמקרים זה לא כלכלי, דוגמאת האמטי 07 ששם כל הקלף החזק שלו זה המחיר הוספת עוד תקינה תייקר אותו בעוד סביב ה5 אלף שקל וזה פוגע בשיווק שלו.
כנל האסוי החדש.

נגיד במוו זה מראש אופנוע פרמיום שאמור לספק סחורת פרמיום עם שירות פרמיום במחיר לא זול ושם התוספת כלכלית, גם דוקאטי אפשרי בחלק מהדגמים אגב

moonshield
26-10-2016, 20:30
ומה קורה במידה ומישהו מצהיר על רכישת האופנוע A1 שלו ומקבל עליו הכרה במס? ברגע שהוא משחרר את ההגבלה הוא אמור לשלם את המס בחזרה? על איזה חלק? חלק יחסי שהאופנוע שווה עכשיו או על ההקלה בסכום המקורי? ומה עם המע"מ?
זה תהליך שאני לא בטוח שמדינה עם בירוקרטיה כמו שלנו מוכנה אליו.
לא יודע איך עושים את זה בבמוו אבל מעניין לבדוק.
ההבדל במחיר הוא כמעט זניח. לדוגמא: סוזוקי וויסטרום DL650 מוגבל נמכר ב 65895₪ (59450₪ במבצע), http://www.oferavnir.co.il/vehicle/77
והלא מוגבל נמכר ב 68870₪ (61950₪ במבצע), http://www.oferavnir.co.il/vehicle/76. ההפרש הוא 2975₪ (2500₪ במבצע). לגבי שאר היבואניות לא ממש מצאתי מחירים מפורטים כמו אצל סוזוקי (שאפו על זה), אבל הרעיון הוא אותו רעיון.

שלומי
26-10-2016, 21:30
לא הבנת אותי.
דוד קנה אופנוע מוגבל ברשיון ל A1 ב-50000 שקל.
חוקי מדינת ישראל מכירים באופנועים שמתאימים לרשיון A1 לצורך מס.
דוד קיבל הטבת מס והחזר על מע"מ
דוד הצהיר על האופנוע כהוצאה מוכרת, קיבל החזר מע"מ של כ-5600 שקל וקיבל את ירידת הערך של הכלי כהוצאה מוכרת במס (אם אני לא טועה, 15% מערכו שנה הראשונה).
לאחר חצי שנה דוד מבטל את המגבלה ועכשיו האופנוע שלו כבר לא מוכר במס.
מה עושים עכשיו?

moonshield
26-10-2016, 22:05
זאת שאלה לרו''ח לדעתי

2 Strokes
26-10-2016, 22:57
פשוט יהודים... הכל כסף.

לא שאני לא יהודי אבל אני לא חושב ככה.

לדעתי יותר חשוב מה קורה לערך הכלי לאחר המעשה ואיך בדיוק (לא בערך) זה משפיע עליו בשוק.

אני מכיר כמה אנשים שאומרים "אני לא מוכן לקנות אחד שלא נמכר כמו שהוא בחברה אחרת זה מתכון לצרות"

mudale222
27-10-2016, 16:07
מונשילד בתור אחד שעבר את התהליך זה לא כזה פשוט.

ברגע היבוא יש כמו שטר יבוא כזה שלא זוכר את שמו שבו מצהירים הספקים אפשריים,מידות צמיגים אפשריות וכאלה.
את כל אחד מהמוצהרים שם חייב להעביר תקינה.
משמע אם אני יבואן ואני מיבא אופנוע ומצהיר 2 הספקים חייב לעשות פעמיים תקינה זה מסרבל ומייקר טיפה יבוא אבל מספק סחורה טובה יותר ללקוח.

בחלק מהמקרים זה לא כלכלי, דוגמאת האמטי 07 ששם כל הקלף החזק שלו זה המחיר הוספת עוד תקינה תייקר אותו בעוד סביב ה5 אלף שקל וזה פוגע בשיווק שלו.
כנל האסוי החדש.

נגיד במוו זה מראש אופנוע פרמיום שאמור לספק סחורת פרמיום עם שירות פרמיום במחיר לא זול ושם התוספת כלכלית, גם דוקאטי אפשרי בחלק מהדגמים אגב

ככל הידוע לי (ואולי אני טועה) תקינה עושים רק פעם אחת לכלל האופנועים מדגם מסוים,ככה שלעשות עוד תקינה אחת או פחות תקינה אחת, לא אמורה להיות לזה שום משמעות כלכלית כמעט. ואני לא יודע אם זה רק אצלי אבל הטקסט נרשם לי בלי רווחים ואני צריך להוסיף רווחים רק אח"כ. משהו הזוי.

strelok89
27-10-2016, 17:12
מודלה תקינה עושים פעם אחת אבל התשלום זה פר שינוי או פרק שורה בערך.

הייתי בתקינה בקשר ל F650CS להזין לו 47 סוסים וABS
נאמר לי שעל כל אחד זה תשלום ואישורים נפרדים והמון ביורוקרטיה לבסוף הוספתי רק 47 כוח סוס בגלל הביורוקרטיה מסביב.

עכשיו בגלל ההוזלה מחודש הבא אני צריך לעבור את הגהנום הזה בקשר ל3 אופנועים שיש לי כרגע במשפחה להוסיף את ה ABS לרשיון

moonshield
27-10-2016, 19:12
סטרלוק, אם רק התשלום על התקינה זה מה שיאפשר לי לקנות וויסטרום מוגבל ולהסיר אותו אחרכך, אני מקבל את זה בהבנה ואהבה. כמו שכתבתי קודם, אני ממש לא מצפה מהיבואן לשאת בעלויות ובזמן הבירוקרטיה, ומבין ששינוי כזה ידרוש ממני משאבים. תקרא לי דפוק, אבל אני אוהב שההחלטה על משהו היא בידי ואז הטענות לאי ביצועה הן רק אלי וכלפי.

mudale222
27-10-2016, 23:00
כמה קשה זה כבר יכול להיות בירוקרטית?
אני זוכר אשכתבו את ההסבר המלא איך להפוך כלים ישנים לרישיון עד A או עד A1 וכל הבבלט. לא היה מטורף.
אם מישהו יכתוב מה בדיוק צריך לעבור ואיזה טפסים צריך להגיש ולמי אז אולי אני אשתכנע שזה באמת תהליך קשה ויקר.
עד אז - לא נשמע לי הסיפור כל כך..

Cohen.d2018
04-04-2018, 01:47

שמסובבים את המצערת יש את החלק שמסתובב באזור המנוע
יש חתיכת ברזל שמונעת סיבוב מלא של החלק ולא נותנת לסחוט עד הסוף

אפשר לראות את החלק ישר אם אין את החתיכה שמגבילה את המצערת אז האופנוע לא מוגבל
ולהיפך אם החתיכה הזו קיימת יש הגבלה על האופנוע

מי שרוצה לשחק עם זה שיקנה/יזמין חתיכה כזו חדשה בזמן שאת המקורית הוא הוריד בשביל עוד כוח וכשיצטרך הוא יוכל להתקין את החדשה שהזמין אם זה בגלל ביטוח או משטרה

ואני מדבר על הMT - 07

ayalzo
04-04-2018, 07:02
שמסובבים את המצערת יש את החלק שמסתובב באזור המנוע
יש חתיכת ברזל שמונעת סיבוב מלא של החלק ולא נותנת לסחוט עד הסוף

אפשר לראות את החלק ישר אם אין את החתיכה שמגבילה את המצערת אז האופנוע לא מוגבל
ולהיפך אם החתיכה הזו קיימת יש הגבלה על האופנוע

מי שרוצה לשחק עם זה שיקנה/יזמין חתיכה כזו חדשה בזמן שאת המקורית הוא הוריד בשביל עוד כוח וכשיצטרך הוא יוכל להתקין את החדשה שהזמין אם זה בגלל ביטוח או משטרה

ואני מדבר על הMT - 07

קצת מפתיע/מוזר שבאופנוע מפוקד מחשב ההגבלה נעשית באופן מכני, ולא ע"י מפת ההזרקה.
זה לא נכון (חכם) מכל כך הרבה בחינות /-:

strelok89
04-04-2018, 10:20
הינה קם לו זומבי....
חברים הגבתם לשירשור לפני שנתיים.....