מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : (כ"ע) שירות מעולה אצל APEX והשירות של יבואן מצלמות מידלנט

michaelc
25-10-2016, 22:42
לפני כ 10 חודשים לערך רכשתי מצלמת קסדה של חברת מידלנד בAPEX אצל גיא. לפני כשלושה תוך כדי טעינה המצלמה הפסיקה לעבוד ולא נדלקה יותר.
המצלמה נשלחה אחר כבוד ליבואן שחזר אליי רק לאחר חודש והאשים אותי בשימוש במטען שלא מתאים למצלמה כמובן שהוא לא סיפק מטען ייעודי למצלמה אבל זה לא מנע ממנו להאשים אותי בשימוש במטען לא מתאים כמובן שהמטען שאני משתמש בו הוא מטען סטנדרטי שמטעין את הגו פרו ועוד מצלמת שקר סינית.
בשורה התחתונה היבואן לא מוכן לקחת אחריות על המצלמה שהוא מוכר ועוד במחיר לא זול בכלל וממשיך להאשים אותי בנזק למצלמה.
ביקשתי ממנו לתת לי בכתב את הסיבה שבגינה הוא מסרב לתקן את המצלמה אך הוא לא מסכים.
פה נכנס לתמונה גיא מאפקס שניסה והשתדל מאוד לעזור לי מול היבואן אך ללא הצלחה
היום קיבלתי טלפון מפתיע מגיא (או אולי לא) והוא מודיע לי שהוא לוקח אחריות על העניין ומאפשר לי לרכוש כל מוצר מהחנות שלו והוא מזכה אותי בסכום המלא של המצלמה.
מבחינתי גיא מAPEX שיחק אותה בענק

shushu
25-10-2016, 22:45
אם אני גיא, אני מתקשר לסוכן של המידזבל הזה ואומר לו לבוא לאסוף את כל הסחורה שלו.
בעל עסק לא צריך יבואן שלא נותן שירות ומעמיד אותו במצב לא נעים מול הלקוח.

MasterOz
25-10-2016, 22:55
אין ספק שגיא איש מדהים ונותן שרות מעל ומעבר.
האהבה שלו לתחום והרצון שלו לעזור, החיוך שלו כשנכנסים לחנות, שווים בענק.
כל הכבוד לאיש הזה ואני עם שושו בעניין החזרת הסחורה,
זה היחס ללקוחות? שיפנה את האשפה שלו מהחנות ולא צריך אותו.
לקנות בחול או ברשת ולא לקבל שרות, כל אחד יכול ובמחיר יותר זול.
זו לא פעם ראשונה שאני שומע שהסוכנים שמוכרים מידלנד מאכזבים לקוחות.
בדרך כלל אני משתדל להיות אובייקטיבי ומבקש גם את הצד השני להשמיע את גרסתו,
במקרה של מידלנד...זה כבר לא מעניין.

matan27
25-10-2016, 23:11
אחלה גיא. מספר פעמים קניתי שם ציוד וחומרים לתחזק את האופנוע, תמיד עוזר ומדבר "דוגרי" בלי למרוח.

אחרי הרבה מאוד זמן יש לנו מקום מכובד בירושלים, ראוי לתמיכה ועידוד שלנו.

michaelc
25-10-2016, 23:27

היי עוז אני עדיין חייב לך כוס בירה אז אם אתה כבר פחות או יותר מחובר ניפגש ברכבת בשישי

strelok89
26-10-2016, 06:10
אני לקוח מרוצה של הדיבוריות שלהם שנים . והם דווקא תמיד נתנו שירות מעולה.

Sent from mTalk using windows 10 mobile

lokimonster
26-10-2016, 06:11
מצטרף להמלצות על גיא אותו אני מכיר מימיו (רחמנא ליצלן) במטרו ירושלים.
בחור מקצועי ובעל תודעת שירות מעולה.
(גיא התמרים שלך אצלי )

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

שעיר בגב"ב
26-10-2016, 08:48
כיף שיש סוף סוף עסק עם תודעת שירות
כזו בירושלים. מקצועיים ואדיבים ותמיד כיף להכנס.
והחיוך של גיא על הבוקר נראה ככה:biggrin:

EhudS
26-10-2016, 09:42
אהלן מיכאל,

חבל שאתה מנצל את הבמה הזו לתאר סיטואציה שאינה נכונה.
אנחנו תמיד משתדלים לתת ללקוחות שלנו את השירות הטוב ביותר ועל כך יעידו לקוחות מרוצים רבים.
אם אתה כבר רושם פה ומלבין פנינו ברבים על שירות עלוב, היה מכובד לו היית רושם את העובדות המלאות:
1. המצלמה לא נשלחה אלינו - אני אישית פגשתי אותך ב APEX ולקחתי ממך את המצלמה לתיקון
2. אתה באופן מפורש ציינת בפני שהשתמשת במטען וכבל טעינה של סמסונג (לא עם הכבל המקורי שהגיע עם המצלמה)
3. השימוש בכבל לא מקורי בשילוב של מטען מהיר (שמתח הטעינה שלו 9V במקום 5V) שרף את המעגל הפנימי של המצלמה
4. לא ניתן היה לתקן את המצלמה והנזק למצלמה אינו מכוסה במסגרת האחריות
5. בכדי לתת לך שירות ולפנים משורת הדין והיות ולא ניתן לתקן את המצלמה הצענו לך לרכוש מצלמה חדשה במחיר מסובסד (כשליש ממחיר מצלמה חדשה!)
6. סירבת בתוקף להצעתנו ואף לפתע התכחשת לעובדה שהשתמשת בכבל לא מקורי שהגיע עם המצלמה ודרשת מצלמה חדשה ללא חיוב!

ביקורת זה דבר מבורך ואנחנו מוכנים לקבל ביקורת בכדי לשפר, אבל אנא ממך להבא תן את העובדות המלאות בכדי שהחברים פה יוכלו לשפוט את המקרה בצורה אובייקטיבית.

אין ספק שגיא מ APEX איש שירות מדהים.

יום טוב.

MasterOz
26-10-2016, 09:53
אני לא יכול שלא לשאול שאלה, אם המצלמה אינה מסופקת עם מטען...
זה בבחינת - פרצה קוראת לגנב - מישהו היה צריך להזהיר את הלקוח,
שלא ישתמש במטען כזה או אחר...לא?

EhudS
26-10-2016, 10:05
המצלמה מגיעה עם כבל מקורי שאמור להגן על מעגל הטעינה.
במקרה הזה השילוב של שימוש במטען לא מתאים וכבל לא מקורי גרם לקצר חשמלי במצלמה.

אביעד אברהמי
26-10-2016, 10:29
המצלמה מגיעה רק עם כבל? בלי מטען?

האם שימוש בכבל המקורי עם מטען כלשהו - כולל 9V - אמור להיות תקין?

EhudS
26-10-2016, 10:35
המלצמה אינה מגיעה עם שנאי חשמל (כמו כל המצלמות שנמכרות בשוק כגון גו-פרו ואחרות)
אכן כבל הטעינה המקורי ישמור על המצלמה - (השנאי של סמסונג הוא דואלי --- מוצאי 9 וולט או 5 וולט גם בהתאם לסוג הכבל)

MasterOz
26-10-2016, 10:36
עוד דבר, אם יש בכבל המקורי משהו (ואני מסופק בזה) שאמור להגן על המצלמה,
גם זה אמור להיות מוסבר ללקוח, גם בחוברת ההוראות.
מאחר וכבלי USB נוטים להתפגר חדשות לבקרים, הלקוח אמור לדעת שהוא צריך מקורי.
למשל, חברת אפל הידועה (לשמצה) כן אומרת את זה ללקוח וכן מזהירה,
על שימושים במטענים וכבלים לא מקוריים. גם חברת דל של המחשבים וגם חברת לנובו.

shushu
26-10-2016, 10:52
המלצמה אינה מגיעה עם שנאי חשמל (כמו כל המצלמות שנמכרות בשוק כגון גו-פרו ואחרות)
אכן כבל הטעינה המקורי ישמור על המצלמה - (השנאי של סמסונג הוא דואלי --- מוצאי 9 וולט או 5 וולט גם בהתאם לסוג הכבל)

הבחור קנה מידלנד לא גופרו, מה אכפת לו מה מקבלים באריזה של גופרו?

אני מניח שהלקוח לא עודכן ברגישות הטעינה ועל הנזק שיכול להיגרם ואני בספק אם גיא בעל החנות עודכן, כי אם כן הוא היה מעביר זאת הלאה, אני בטוח.

ועל זה אתה צריך לקחת אחריות.

JohnnyDee
26-10-2016, 10:54
מצטער אם אני אבאס אבל צריך בהחלט להשתמש בכבלים מקוריים..
גם המצלמה שאני קניתי הגיעה ללא תקע אז הגדלתי ראש ואני מטעין בחיבור למחשב..
גם המחשב מספק 5V.

strelok89
26-10-2016, 10:55
עוז אצלי הטלפון תומך כמה תקני טעינה וניסיתי את זה.
יש כבלים שונים ההבדל בעצם במחברים.
יש 4 גידים השמאלי זה המינוס
הימני זה המתח
וטריק זה בין 2 האמצעים יש טבלה של איזה התנגדות לשים בינים ובהתאם לזאות המקור מתח מוציא מתח וזרם שונה.

כל העיניין בכבל מגן זה שהוא ממכיל נגד מובנה שדואג לדרוש מהמקור מתח זרם ומתח מתאים למכשיר.

חיבור כבר שיכול להעביר 9 וולט יכול להכיל נגד פנימי שדורש מהמקור 9 וולט ובכך לשרוף את המצלמה.

אגב איך שאני זוכר ממצלמות מידלנד מוטבעת בתוך הפלסטיק ליד השקע טעינה במפורש 5 וולט. תקנו אותי אם אני טועה בזה.

http://i.imgur.com/0RxBYKF.jpg

זה לפי מפרט של יואסבי ברגע שאתה מזרים מעל 1.5 אמפר חייב כבל כזה (כבל הסמסונג כזה) וחייב מעגל פנימי שידע לתקשר (המטען כזה והמצלמה לא) וכניראה מה שקרה זה שהמטען הזרים 9 וולט ולא 5

EhudS
26-10-2016, 11:02
אין שום סיבה שהכבל יתפגר...
ואם הוא מסיבה כל שהיא לא תקין - תמיד ניתן לפנות אלינו לשירות
מה גם - שכל יום יוצאים מוצרים חדשים כגון המטען המהיר של סמסוג ויש גם מטענים וכבלים ללא הגנות שהרבה אנשים קונים מסין והם שורפים מכשירים כאלה ואחרים.
לכן זו גם אחריות הלקוח לוודא שהמוצר התחליפי שהוא רוצה להשתמש בו אכן מתאים לשימוש עם המצלמה או כל מוצר אחר.
למרות כל אלה ולמרות שהלקוח לא פעל בזהירות הנדרשת - הצענו לו מוצר חדש במחיר מסובסד שהוא מתחת לעלות והכל בכדי שהוא כלקוח שלנו יהיה מרוצה.
אבל לצערנו זה כנראה לא מספיק... והכי קל להאשים את היבואן/מוכרן שהוא נותן שירות "עלוב" כי הלקוח לא קיבל מוצר חדש.

*** מבלי להמעיט או להסיר אחריות מהלקוח בשימוש עם אביזר לא מתאים אנחנו מקבלים את הערתך לגבי הוספת אזהרה לשימוש עם אביזרים מקוריים בלבד ונפעל כך בעתיד.
(אגב לידיעתך, בהוראות ההפעלה רשום שיבכדי להטעין את המצלמה יש להשתמש עם כבל ה- USB המצורף)

EhudS
26-10-2016, 11:06
תודה על ההסבר המקצועי והמפורט!

הימני זה המתח
וטריק זה בין 2 האמצעים יש טבלה של איזה התנגדות לשים בינים ובהתאם לזאות המקור מתח מוציא מתח וזרם שונה.

כל העיניין בכבל מגן זה שהוא ממכיל נגד מובנה שדואג לדרוש מהמקור מתח זרם ומתח מתאים למכשיר.

חיבור כבר שיכול להעביר 9 וולט יכול להכיל נגד פנימי שדורש מהמקור 9 וולט ובכך לשרוף את המצלמה.

אגב איך שאני זוכר ממצלמות מידלנד מוטבעת בתוך הפלסטיק ליד השקע טעינה במפורש 5 וולט. תקנו אותי אם אני טועה בזה.

http://i.imgur.com/0RxBYKF.jpg

זה לפי מפרט של יואסבי ברגע שאתה מזרים מעל 1.5 אמפר חייב כבל כזה (כבל הסמסונג כזה) וחייב מעגל פנימי שידע לתקשר (המטען כזה והמצלמה לא) וכניראה מה שקרה זה שהמטען הזרים 9 וולט ולא 5

MasterOz
26-10-2016, 11:29
...

עם כל הכבוד, אני בדואי שמצלם גמלים, לא מדען טילים.
נתת כבל, תן הסבר. לא נתת הסבר...אל תצפה שאדע ואחקור.

סיפור אמיתי...מכאן בישראל.
אישה אחת חלתה בסרטן, מבדיקות שנערכו הסתבר שהיא היתה הולכת בקביעות
בהוראת הרופא, לסוג מסויים של צילומים שמצריכים את מגן העופרת ששמים על המטופל, נגד קרינה.
הסרטן היה בצוואר, בבלוטות הלימפה.
מסתבר שבגלל שלא שמו לה מגן על הצוואר, אלא רק על החזה, היא נפגעה מהקרינה וחלתה.
קופת חולים טענה שהחולה היתה צריכה לבקש שישימו לה מגן על הצוואר...!!!
עורכי הדין של האישה טענו (ובצדק) שהיא לא אמורה לדעת או לחשוב על זה.
גם אני וגם אתה, לא אמורים להגדיל ראש, אם אמרת 95 אוקטן, לא אשים סולר במיכל האופנוע,
אם לא אמרת כמה לחץ אוויר לשים בצמיגים...אבוא אליך במקרה של תקלה בצמיג - חד וחלק!

אין שום סיבה שהכבל יתפגר...
ואם הוא מסיבה כל שהיא לא תקין - תמיד ניתן לפנות אלינו לשירות
מה גם - שכל יום יוצאים מוצרים חדשים כגון המטען המהיר של סמסוג ויש גם מטענים וכבלים ללא הגנות שהרבה אנשים קונים מסין והם שורפים מכשירים כאלה ואחרים.
לכן זו גם אחריות הלקוח לוודא שהמוצר התחליפי שהוא רוצה להשתמש בו אכן מתאים לשימוש עם המצלמה או כל מוצר אחר.
למרות כל אלה ולמרות שהלקוח לא פעל בזהירות הנדרשת - הצענו לו מוצר חדש במחיר מסובסד שהוא מתחת לעלות והכל בכדי שהוא כלקוח שלנו יהיה מרוצה.
אבל לצערנו זה כנראה לא מספיק... והכי קל להאשים את היבואן/מוכרן שהוא נותן שירות "עלוב" כי הלקוח לא קיבל מוצר חדש.

*** מבלי להמעיט או להסיר אחריות מהלקוח בשימוש עם אביזר לא מתאים אנחנו מקבלים את הערתך לגבי הוספת אזהרה לשימוש עם אביזרים מקוריים בלבד ונפעל כך בעתיד.
(אגב לידיעתך, בהוראות ההפעלה רשום שיבכדי להטעין את המצלמה יש להשתמש עם כבל ה- USB המצורף)

1. יש המון סיבות שכבל יתפגר, אני אפילו לא חושב שצריך למנות אותן.
2. אתה בהחלט צודק לגבי סין ומוצריה...
3. אם יש בעיה עם לקוח שיש עמה ספק, אני כנותן שרות מוותר על ה"כבוד" או הכסף ולומד מזה.
4. תודה שאתה מקבל את הערתי להוסיף אזהרה, זה בדיוק מה שנקרא הפקת לקחים + מדבקה באדום על האריזה!
5. ברור שרשום להשתמש בכבל המצורף, זה בדיוק כמו שכתוב להשתמש במצלמה המצורפת - מובן מאילו.

shaul_13
26-10-2016, 11:31
אני חושב שהנציג שענה כאן ענה בצור יפה ומכובדת.

התשובות שלו לטעמי יותר ממספקות.

תמיד חשוב לשמוע את הצד השני וחבל שלא יותר יבואנים ומוכרים מגיבים לטענות נגדם.

חבל שכותבי הטענות לא תמיד מציגים את כל העובדות אלא רק את אלו שנוח להם. מה שניקרא חצי אמת.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

shaul_13
26-10-2016, 11:33
מנהלים. לדעתי מן הראוי לשנות את הכותרת.

lokimonster
26-10-2016, 11:44
תמיד חשוב לשמוע את הצד השני וחבל שלא יותר יבואנים ומוכרים מגיבים לטענות נגדם.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk[/QUOTE]
בלי למתוח ביקרות על היבואן של מידלנד אבל יש יבואנים שיודעים שאתה שבוי אצלם ואין תחרות אמיתית ולכן הם יעשו מה שבא להם בלי לדפוק חשבון.
יבואנים של מוצרים דוגמת מצלמות נתונים לתחרות קצת יותר גדולה וכן חשוב להם לשמר את הלקוחות כי אחרת הם ירכשו את אותו המוצר דרך יבואן אחר (יביאו בעצמם דרך הרשת).

shaul_13
26-10-2016, 11:46
ינון לא הבנתי לאן אתה חותר. אבל יש תחרות והוא הגיב לגופו של עניין בצורה עניינית ויפה. לדעתי גם תשובה מספקת.

Ser Jorah Mormont
26-10-2016, 11:49
למרות ההסבר היפה והמכובד של הנציג, כל עוד לא רשום בפירוש ובבירור בהוראות או על האריזה ששימוש בכבל חלופי יגרום נזק למצלמה, אין לצרכן יכולת להגיע למסקנה הזו לבד. עובדה שהנציג קיבל את הערתו של עוז ובכך "הודה" שהיתה כאן טעות. לכן, לדעתי, על הספק לטפל בתקלה על חשבונו ולספק מצלמה חדשה.

shushu
26-10-2016, 11:59
אני לא מבין איך כל ההסברים פה של מהנדסי החשמל קשורים ?

רוכש המצלמה הוא אנאלפבית ובנוסף הוא סובל מבעיות קשב וריכוז קשות.
הוא לא מסוגל לקרוא חוברת הוראות.

אל תשענו לי עכשיו על כל עניין החשמל כי אם זה קריטי כמו שאתם מציגים את זה מן הראוי שזה יודגש במעמד הקניה.

Dresdner
26-10-2016, 12:04
למרות ההסבר היפה והמכובד של הנציג, כל עוד לא רשום בפירוש ובבירור בהוראות או על האריזה ששימוש בכבל חלופי יגרום נזק למצלמה, אין לצרכן יכולת להגיע למסקנה הזו לבד. עובדה שהנציג קיבל את הערתו של עוז ובכך "הודה" שהיתה כאן טעות. לכן, לדעתי, על הספק לטפל בתקלה על חשבונו ולספק מצלמה חדשה.

לא המוכר ולא היצרן חייבים להזהיר על כל דבר כל עוד רשום במפורש בחוברת הוראות שהמכשיר דורש כניסה של 5V בלבד.
יש גבול עד כמה ניתן להזהיר לקוח, מה יקרה אם מחר מישהוא ינסה לטעון את המכשיר בתוך האמבטיה? גם על זה הלקוח צריך לקבל מכשיר חדש?

Ser Jorah Mormont
26-10-2016, 12:14
לא נאמר כאן בפוסט בשום מקום שרשום במפורש בחוברת ההוראות שהמכשיר דורש מטען 5V בלבד. וגם אם כן, אני לא חושב שלרשום בהוראות על הקופסא "שימוש בכבל לא מקורי עלול לגרום לתקלות והאחריות על המוצר במקרה כזה לא תקפה", זה מוגזם ומעל ומעבר. עוד שורת דיו בצבע אדום לא תגרום לפשיטת רגל.

לגבי האמבטיה, סתם הקצנה לא קשורה. זה בכלל לא דומה למקרה שמתואר כאן.

כמו שנאמר כאן, היצרן/ספק/יבואן יכול לבחור בגישה הצדקנית ולא לעשות עם זה כלום ולאבד כמה לקוחות על הדרך, או שהוא יכול להשיג לקוחות חוזרים ולספוג את עלות המצלמה החדשה בגלל שלא השכיל לרשום בהוראות ששימוש בכבל לא מקורי גורר איבוד אחריות.

אני אישית לא אקנה מוצרים מחברה שהולכת עם הראש בקיר.

MasterOz
26-10-2016, 12:16
אני חולק עלך דרזדנר, לעניין האמבטיה - גם על לבוש יש הוראות כביסה,
אם יש ספק בעניין שעון שאותו עונדים\לובשים...אז כתוב שאינו עמיד במים.
אם מדובר במתח לא נכון...אני מקבל את מה שאתה אומר לחלוטין,
אם מדובר בכבל לא נכון...כאן יש כשל וקצר בתקשורת.
או הכבל או המטען או שניהם...צריכים להיות מודגשים לאנשים שלא עושים RTFM

EhudS
26-10-2016, 12:16
לא מבין את הדוגמאות שאתה מביא...
אין כאן עניין של ספק או "כבוד" - המוצר הגיע ללקוח עם כבל מקורי לשימוש עם המצלמה.
הלקוח על דעת עצמו השתמש בממוצר תחליפי לא מתאים - חד וחלק!
גם שאין כאן ספק - בכל זאת בגלל שאנחנו רואים גם את צרכי הלקוח לא שלחנו אותו לדרכו מבלי פתרון... הצענו לו מצלמה חדשה תמורת השתתפות סימלית. בלבד!

עם כל הכבוד, אני בדואי שמצלם גמלים, לא מדען טילים.
נתת כבל, תן הסבר. לא נתת הסבר...אל תצפה שאדע ואחקור.

סיפור אמיתי...מכאן בישראל.
אישה אחת חלתה בסרטן, מבדיקות שנערכו הסתבר שהיא היתה הולכת בקביעות
בהוראת הרופא, לסוג מסויים של צילומים שמצריכים את מגן העופרת ששמים על המטופל, נגד קרינה.
הסרטן היה בצוואר, בבלוטות הלימפה.
מסתבר שבגלל שלא שמו לה מגן על הצוואר, אלא רק על החזה, היא נפגעה מהקרינה וחלתה.
קופת חולים טענה שהחולה היתה צריכה לבקש שישימו לה מגן על הצוואר...!!!
עורכי הדין של האישה טענו (ובצדק) שהיא לא אמורה לדעת או לחשוב על זה.
גם אני וגם אתה, לא אמורים להגדיל ראש, אם אמרת 95 אוקטן, לא אשים סולר במיכל האופנוע,
אם לא אמרת כמה לחץ אוויר לשים בצמיגים...אבוא אליך במקרה של תקלה בצמיג - חד וחלק!

1. יש המון סיבות שכבל יתפגר, אני אפילו לא חושב שצריך למנות אותן.
2. אתה בהחלט צודק לגבי סין ומוצריה...
3. אם יש בעיה עם לקוח שיש עמה ספק, אני כנותן שרות מוותר על ה"כבוד" או הכסף ולומד מזה.
4. תודה שאתה מקבל את הערתי להוסיף אזהרה, זה בדיוק מה שנקרא הפקת לקחים + מדבקה באדום על האריזה!
5. ברור שרשום להשתמש בכבל המצורף, זה בדיוק כמו שכתוב להשתמש במצלמה המצורפת - מובן מאילו.

איתמרגלס
26-10-2016, 12:17
חברת א.שחורי מיבאת את מוצרי מידלנד. הבעלים אודי המציא מחדש את מושג השירות.
המצלמה שלי נרכשה ישירות מהחברה. והוחלפה פעמיים ללא היסוס וללא עלות
הבעלים לארג‘ מעל למחויבות שלו. וחבל שפול גז נותן במה להוצאת דיבה. וכל זאת ללא הצדקה, ובמיוחד לאחר הסבר הבעלים.
לפותח השרשור ולנייס גיא איפה האחריות שלכם?

lokimonster
26-10-2016, 12:18
ינון לא הבנתי לאן אתה חותר. אבל יש תחרות והוא הגיב לגופו של עניין בצורה עניינית ויפה. לדעתי גם תשובה מספקת.

ציינת שיפה שהוא הגיב.
להבדיל מיבואנים גדולים שעוסקים בייבוא כלי רכב וחלפים שאנו שבויים אצלם ליבואני מכשירי חשמל וכדומה
יש תחליף ויבואן שחשוב לו ( בייחוד בשוק מצומצם כמו שלנו הרוכבים) דעת הקהל ושימור לקוחות מן הסתם ישתדל יותר לשמור על שמו.

strelok89
26-10-2016, 12:34
אני גם קיבלתי תמיד שירות מעל ומעבר על הדיבוריות מידלנד שירות שאני לא מקבל באף מקום.

ועוז וסר גונאס כמו שכתבתי לפי הזכרון שלי רשום על המצלמה ליד השקע טעינה 5v
אם לא כך הדבר תקנו אותי.

אגב בגלל שאצלי בבית יש גם מטענים מהירים שמוציאים מעל 5 וולט רשום עליהם בפירוש שיש לבדוק תאימות למוצר והם לא 5 וולט בלבד.

http://www.droid-life.com/wp-content/uploads/2015/03/fast-charging.jpg

הינה כיתוב ענק שאומר שזה טעינה מהירה ובקטן רשום שזה גם 9 וולט

http://www.androidpolice.com/wp-content/uploads/2015/06/nexus2cee_DSC08452.jpg

לדעתי במקרה הזה שחורי נתן פתרון הולם מאוד ואני כצרכן הייתי קופץ עליו.

אולי הטעות בוצעה בתמימות אולאי לא , אבל אם אני מתדלק בנזין באוטו סולר בתמימות או לא מוודא שיש מספיק שמן ונוסע ויש תקלה זה מכוסה באחריות?
כמובן שלא!
גם אם אני קונה כל מכשיר אלקטרוני שרשום עליו 110 וולט וחיברתי ל220 אצל מי הבעיה?

MasterOz
26-10-2016, 12:35
לא מבין את הדוגמאות שאתה מביא...
אין כאן עניין של ספק או "כבוד" - המוצר הגיע ללקוח עם כבל מקורי לשימוש עם המצלמה.
הלקוח על דעת עצמו השתמש בממוצר תחליפי לא מתאים - חד וחלק!
גם שאין כאן ספק - בכל זאת בגלל שאנחנו רואים גם את צרכי הלקוח לא שלחנו אותו לדרכו מבלי פתרון... הצענו לו מצלמה חדשה תמורת השתתפות סימלית. בלבד!

אהוד, אני לא בא ללמד אותך לעבוד, באמת שלא.
אני גם לא מתכוון להתווכח או לריב על הנושא...יתרה מזאת, אני גם מבין אותך,
גם אני מוכר סחורה וגם אני נותן שרות.
מבלי להכנס למקרה הספציפי הזה, גם אני וגם אתה נתקלים בלקוחות לא ישרים שיש להם בעיה
וחושבים שהכל מגיע להם. במקרה הספציפי הזה, אני חושב שהייתי נוהג אחרת.
לדעתי יש ספק בעניין המתחים, קראתי את חוברות ההוראות שיש ברשת ולא מצאתי איזכור למתח המדובר,
אולי כתוב על האריזה, אולי מצפים מהלקוח להבין, אולי זה "ברור" מאילו...אבל יש כאן ספק.
הלקוח לא נהג כשורה, על זה אין ויכוח.
הלקוח שרף את המצלמה, גם על זה אין ויכוח.
אין איזכור לשימוש בכבל מקורי כי יכול להגרם נזק, על זה גם אין וויכוח.
המצלמה לא מסופקת עם מטען, גם על זה אין ויכוח.
נוצר מצב, שאם היא כן היתה מסופקת עם מטען והוא היה מתקלקל...
הלקוח אולי היה מסתכל על המתחים ומנסה לרכוש אחר, גם אם סיני תחליפי (כרגע לא משנה)
לא כתוב בשום מקום שאסור להשתמש במטען כזה או אחר...זה גם כשל,
כי הלקוח לא יודע שיש הבדלים בין מטענים כאלו למטענים אחרים.
זו הסיבה העיקרית שיצרני מחשבים ניידים משנים את קוטר הכניסה של המטענים
במקרה של מתחים שונים, זו הסיבה שיצרנים שונים משנים את שקע הטעינה בהתאם
כדי שישתמשו רק בכבל שלהם.
חברת מדלנד לא עשתה כך והשאירה את הנושא קצת פתוח לפרשנות אחרת, גם אם בתום לב.
אתה כיבואן, צריך לדעת ששכר הפרסום השנתי שלך, מורכב גם מפיצוי לקוח כזה פעם ב...
למה? כי הפרסום השלילי שהוא יביא, יגרום נזק פוטנציאלי גדול עשרת מונים, מהפיצוי שהוא מבקש.
אם הלקוח היה טובל את המצלמה בשוקולד ובא בטענה שהמצלמה התקלקלה...
ולדברי דרזדנר...לא היה כתוב בהוראות שאסור לטבול אותה בשוקולד,
הייתי מבין אם היית שולח אותו ללא פיצוי - כאן יש סבירות שהמעשה שעשה, גם אם לא כתוב, הוא אדיוטי.
במקרה הזה יש ספק מובהק, גם אתה חושב שצריך להבא להדגיש את הנושא - גם אם זה רק לישראלי המצוי.
שורה תחתונה - אני אישית מאוד מעריך שהנושא הובא לידיעתך,
אני עוד יותר מעריך שנרשמת לפורום ודאגת לענות תשובה עניינית ומכובדת.
הכי אני מעריך, שאנחנו הצרכנים, יודעים שיש מישהו גם בצד השני.
איך תפתרו את העניין...זו כבר החלטה שלך, אני את שלי אמרתי.

michaelc
26-10-2016, 13:34
בואו נעמיד דברים על דיוקם
אני מעולם לא השתמשתי בכבל אחר מלבד הכבל שצורף עם המצלמה ובנוסף לא השתמשתי עם מטען מהיר עם המצלמה מכיוון שאין לי אחד כזה
אהוד שאל אותי בחנות אם השתמשתי במטען של סמסונג ואישרתי לו שכן לא אמרתי אף פעם שהשתמשתי במטען מהיר זהו שקר .
בנוסף אין למר אהוד שום אפשרות להוכיח שהשתמשתי במטען לא מתאים או בכבל הלא מתאים כי אם הייתה לו ההוכחה הזו הוא לא היה מסרב לרשום לי מדוע הוא מסרב לתקן את המצלמה

והפיצוי שמר אהוד כותב עליו פה הוא לא שום פיצוי כי לתת עוד 400 שקל על ה 1000+ ששילמתי כבר על המצלמה לא נראה הגיוני , במיוחד שמר אהוד מסרב לקחת אחריות על התקלה במצלמה ומי ערב לי שהתקלה לא תחזור במצלמה הבאה?
ועוד דבר, מר אהוד נתן לי אכן הצעה לשלם 400+- ש"ח ובכל זאת ביקשתי ממנו מה הוא יכול לעשות ולשפר את הצעתו ,ומאז הוא נעלם , רק לפני שבוע אני יצרתי אתו קשר ושאלתי אותו מה קורה עם המצלמה ואז הוא אמר לי שאין יותר מצלמות ושגם ההצעה לתיקון שנתן לי כבר לא בתוקף .
שאלתי אוה אז מה עכשיו מה עושים אני נשאר עם מצלצה מקולקלת שעלתה 1000 ש"ח ואתה לא מפצה אותי בכלום ?
השיחה נגמרה בזה שאין פיצוי , אין הסבר בכתב מה מהות התקלה ומדוע מסרב היבואן לטפל בה ובעיקר מה אני עושה עכשיו.
אז מה הייתם עושים במקומי ?
וזה ממש לא נכון שרצתי לפורום להתלונן אהוד קיבל הזדמנות של שלושה חודשים לעשות משהו אבל הוא העדיף להאשים אותי

Dresdner
26-10-2016, 13:49
אני חולק עלך דרזדנר, לעניין האמבטיה - גם על לבוש יש הוראות כביסה,
אם יש ספק בעניין שעון שאותו עונדים\לובשים...אז כתוב שאינו עמיד במים.
אם מדובר במתח לא נכון...אני מקבל את מה שאתה אומר לחלוטין,
אם מדובר בכבל לא נכון...כאן יש כשל וקצר בתקשורת.
או הכבל או המטען או שניהם...צריכים להיות מודגשים לאנשים שלא עושים RTFM

אם הבנתי נכון אז גם בשימוש בכבל אחר אבל עדיין עם ספק 5 וולט אין בעיה

EhudS
26-10-2016, 13:56
תראה איך אתה נפלת בפח מבלי לבדוק קודם את העובדות
"זה היחס ללקוחות? שיפנה את האשפה שלו מהחנות ולא צריך אותו"

"בדרך כלל אני משתדל להיות אובייקטיבי ומבקש גם את הצד השני להשמיע את גרסתו,
במקרה של מידלנד...זה כבר לא מעניין.[/QUOTE]"

"אתה כיבואן, צריך לדעת ששכר הפרסום השנתי שלך, מורכב גם מפיצוי לקוח כזה פעם ב...
למה? כי הפרסום השלילי שהוא יביא, יגרום נזק פוטנציאלי גדול עשרת מונים, מהפיצוי שהוא מבקש."

אז מה אתה בעצם אומר, זה לא חשוב אם הלקוח צודק או לא! יש לו כלי סחטנות וכדאי לתת לו מה שהוא מבקש אחרת הנזק מפרסום שלילי יהיה גבוהה מהפיצוי שהוא מבקש... האם זה הוגן? תמיד צריך לזכור שבצד השני יש יבואן/מוכרן וגם הוא רוצה להתפרנס בכבוד ולתת מחירים טובים ושירות טוב ולא צריך לנצל זאת לרעה.
אנחנו מאמינים בשירות שלנו ואנחנו גאים בו! לכן היה חשוב לי להרשם ולהגיב כאן בכדי שאולי מחר שתראה את המוצרים שלנו לא תכנה אותם "אשפה"...

ולעניין המטען והכבל, כאשר שיווקנו את המצלמה בשוק נמכרו מטעני USB סטנדרטיים של 5 וולט - רק לאחרונה החלו להיות משווקים מטענים מהירים שיודעים לתת גם מתח של 9 וולט (בשילוב כבל מיוחד לטעינה מהירה). בתקופה בה שיווקנו את המצלמות לא יכולנו לדעת מראש שבעתיד יהיו מטענים מהירים כאלה ולכן לא נרשמה במפורש אזהרה כזו.
זאת ועוד, המצלמה שווקה עם כבל מקורי אשר מתאים לטעינה של 5 וולט (גם אם משתמשים במטען מהיר דואלי שיש לו 5 וולט/9 וולט). אם הלקוח היה משתמש במטען המהיר עם הכבל המקורי המצלמה לא הייתה ניזוקה! היות והלקוח השתמש עם כבל מיוחד לטעינה מהירה בשילוב של מטען מהיר המצלמה ניזוקה. האם אנחנו צריכים לקחת אחריות על שימוש באביזר לא מתאים? האם ללקוח אין ולו מעט רשלנות תורמת? למרות שהנזק למצלמה נגרם על ידי הלקוח האם ההצעה שהצענו לו אינה הוגנת?? (החלפת למצלמה חדשה בהשתתפות עצמית בגובה של כשליש ממחיר של מצלמה חדשה).

הלקוחות חשובים לנו ואנחנו נמשיך לתת את השירות הטוב והאיכותי ביותר ככול שניתן מעל ומעבר למקובל במחוזותינו...

EhudS
26-10-2016, 14:08
מיכאל,

העובדות שאתה מציין אינן נכונות!
לא היית מוכן לקבל את האבחון שלנו לתקלה במצלמה ודרשת מצלמה חדשה...

הסברתי לך שההצעה אינה תקפה כי אין כבר ייצור של המצלמות האלה ובכול זאת הצעתי לך זיכוי משמעותי ברכישת מוצר אחר ממגוון המצורים שלנו אך גם בזה לה הסתפקת.
יעיד גיא מ APEX שזה גם בדיוק מה שאמרתי גם לו.

לגבי הסרוב לרשום מה התקלה - הרי פה נרשם בפני כולם במדוייק - אין לנו מה להסתיר...

חבל שאתה מנצל את הבמה הזו באמירות לא מדוייקות תוך כדי הכפשת שמנו זה לא יפה ולא מכובד.

EhudS
26-10-2016, 14:10
אכן.
הבעיה היא בשימוש משולב של מטען מהיר שמוציא גם 9 וולט וגם 5 וולט יחד עם כבל מיוחד לטעינה מהירה.

אם הבנתי נכון אז גם בשימוש בכבל אחר אבל עדיין עם ספק 5 וולט אין בעיה

michaelc
26-10-2016, 14:16
" שווקה עם כבל מקורי אשר מתאים לטעינה של 5 וולט (גם אם משתמשים במטען מהיר דואלי שיש לו 5 וולט/9 וולט). אם הלקוח היה משתמש במטען המהיר עם הכבל המקורי המצלמה לא הייתה ניזוקה! היות והלקוח השתמש עם כבל מיוחד לטעינה מהירה בשילוב של מטען מהיר המצלמה ניזוקה. האם אנחנו צריכים לקחת אחריות על שימוש באביזר לא מתאים? האם ללקוח אין ולו מעט רשלנות תורמת? למרות שהנזק למצלמה נגרם על ידי הלקוח האם ההצעה שהצענו לו אינה הוגנת?? (החלפת למצלמה חדשה בהשתתפות עצמית בגובה של כשליש ממחיר של מצלמה חדשה).

אז עכשיו מותר להשתמש במטען מהיר אבל חייבים את הכבל המקורי ומי אמר לך שלא השתמשתי בו? מאיפה אתה כלכך בטוח שלא השתמשתי בו ואם אתה כלכך בטוח מדוע אתה מפחד לתת את זה בכתב?
נו באמת

הלקוחות חשובים לנו ואנחנו נמשיך לתת את השירות הטוב והאיכותי ביותר ככול שניתן מעל ומעבר למקובל במחוזותינו...[/QUOTE]

אוזניון
26-10-2016, 14:33
לגבי מידת אחריות היצרן מול מידת ההבנה של "אדם סביר" אולי כדאי לראות את הקטע הבא, שוודאי ידבר לרבים מכם (הסיפור הרלוונטי החל מדקה 14:50).

https://www.youtube.com/watch?v=EDfNb_9YkcI (https://www.youtube.com/watch?v=EDfNb_9YkcI)

strelok89
26-10-2016, 15:19
מיכאל תבין שיש לך את התגובה של היבואן כאן בכתב מול במה של אלפי אנשים.
אם אכן הפרטים נכונים וזה נראה ככה כי יש חפיפה בין מה שאתה כותב למה שנכתב על ידי היבואן כאן קיבלתה שירות.

האם הוא טוב או לא תראה אתה עצמך בתגובות של אנשים אחרים אני משתדל לא לקחת כאן עמדה למעט הנסיון האישי שלי בכמה מקרים של שירות מול היבואן על הדיבוריות.

הטענה שאין תגובה בכתב היא מופרחת כי כאן הכל כתוב והכל נגלה לעין.

אגב במקרה של אחריות בגדול ללא קשר ליבואן עלייך כלקוח להוכיח שפעלתה על פי הוראות יצרן . ושעבדתה על פי שיקול דעת הגיוני.
עכשיו מסכימים לפצות אותך במצלמה חדשה מדגם אחר במחיר נמוך מאוד .

אתה מזכיר לי את שירשור הכפפות שהוחזרו לאחר כשבועיים במצב לא ממש חדש והלקוח דרש החזר מלא על אף שקיבל החזר נאה של 35%

Ser Jorah Mormont
26-10-2016, 15:28
אגב במקרה של אחריות בגדול ללא קשר ליבואן עלייך כלקוח להוכיח שפעלתה על פי הוראות יצרן . ושעבדתה על פי שיקול דעת הגיוני.

כאן אתה טועה. לפי חוק האחריות, חובת ההוכחה היא על היצרן ולא על הצרכן.

strelok89
26-10-2016, 15:36
.*** (א)* בתובענה לפי חוק זה לא תהא ליצרן הגנה אלא באחת מאלה:
(1)** הפגם שגרם לנזק נוצר אחרי שהמוצר יצא משליטתו; הוכיח היצרן שהמוצר המסויים עבר בדיקות בטיחות סבירות לפני שיצא משליטתו, חזקה שהנזק נגרם לנפגע על ידי פגם שנוצר לאחר מכן;
(2)** לפי רמת ההתפתחות המדעית והטכנולוגית שהיתה בעת שהמוצר יצא משליטתו, לא יכול היה היצרן לדעת שמבחינת התכנון לא עמד המוצר ברמת הבטיחות הסבירה;
(3)** המוצר יצא משליטת היצרן שלא מרצונו, והוא נקט באמצעים סבירים למניעת יציאתו משליטתו, ולהזהרת הציבור הנוגע בדבר מפני הסיכון הכרוך במוצר;
(4)** הנפגע ידע על הפגם במוצר ועל הסיכון הכרוך בו, וחשף עצמו מרצון לסיכון זה.
********** (ב)* לא תהיה זו הגנה ליצרן שהתרשלות הנפגע תרמה לגרימת הנזק, אולם אם נהג הנפגע בהתרשלות חמורה, רשאי בית המשפט להפחית את סכום הפיצויים בהתחשב במידת התרשלותו.

שים לב לסעיף 2 כשהמוצר יצא לשוק לא היו קיימים מטענים של USB עם מעל ל 5V מתח טעינה . על פי סעיף 2 בחוק האחריות בכלל לא מחויבים לתת כאן אחריות.

michaelc
26-10-2016, 15:38
לרדוף אחרי שירות לקוחות במשך שלושה חודשים זה שירות?
האם לקבל תשובה שאין מה לעשות עם מצלמה של 1000*ש''ח זה שירות?
האם להציע פיצוי ועכשיו לחזור בך זה שירות?
האם לא על היבואן להוכיח שאני הזקתי למצלמה?
רוצה דוגמא לשירות? מצלמת מוביוס שעולה חמישית מהמידלנט הוחלפה ע''י המוכר הסיני מבלי להוציא מילה מהפה פשוט נשלחה לסין והוחזרה חדשה. זה שירות ועוד למצלמה שעולה 200 שקל

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

dudybou
26-10-2016, 16:51
אני מבין שאתה הורס מצלמות סדרתי :biggrin:

michaelc
26-10-2016, 17:07
יש לי גו פרו הראשונה עד היום עובדת כמו נמרה למעט החלפת תקע
יש לי מידלנד לרכב עובדת מצויין יש מוביוס כבר כמה שנים

אביעד אברהמי
26-10-2016, 17:13
ממה שאני מבין מהשרשור הזה והנתונים שהוצגו בו, היבואן יצא יותר מבסדר כשהציע מצלמה חדשה ב-400 ש"ח במקום ב-1,000.

מה שבטוח זה שמעכשיו הוא צריך להדביק מדבקה זוהרת על כל מוצר שבה כתוב "יש לטעון עם הכבל המקורי בלבד!".
מה שעוד בטוח זה שהחבר'ה של אפקס מעולים.

JohnnyDee
26-10-2016, 17:22
אגב לדרזנר, יש המון מוצרי חשמל שרשום ממש Do Not Submerge in water.
אצלי בקיטורית הקטנה רשום לא להשתמש בבריכה מלאה מים.
חשבתי באמת לצלול עם 220V לבריכה.
אבל רק שתבין שכל סוג של אזהרה שיכולה לנער מאחריות היא פשוט תיהיה שם.

strelok89
26-10-2016, 17:27
על זה אני חושב שצריך להוריד את המדבקות אזהרה ולתת לדארווין לנצח מידי פעם זה נחמד כי יש גבול לכמה סתום אפשר להיות

Dresdner
26-10-2016, 17:29

לא ראיתי את החוברת של מידלנד אבל אני כמעט בטוח שרשום שם שהמכשיר עובד על 5 וולט, דווקא בגלל שלא מסופק ספק כח עם המכשיר הלקוח חייב לבדוק איזה מתח הוא מכניס למכשיר.

shaul_13
26-10-2016, 17:53
ממה שאני מבין מהשרשור הזה והנתונים שהוצגו בו, היבואן יצא יותר מבסדר .

אז הגיע הזמן לשנות את כותרת השירשור. הפגיעה ביבואן אינה הוגנת.

michaelc
26-10-2016, 18:05
אביעד אני מבין שאתה מקבל את דברי היבואן מבלי שהוא יצטרך לספק איזו אסמכתא לכך שהמצלמה ניזוקה משימוש לא תקין שלי
אתה יוצא מתוך הנחה שאני בוודאות השתמשתי במטען לא נכון להטעין את המצלמה
וכמובן אתה גם מקבל את הסירוב של היבואן להסביר מדוע הוא מסרב לתקן את המצלמה ? ושוב אני שואל אם אני לא בסדר מה הבעיה להוציא טופס מסודר של המעבדה שבדקה את המצלמה ששם רשום שהצרכן לא השתמש כראוי במצלמה
ופעם אחת נוספת היבואן לא נותן פיצוי בכל דרך שהיא אז אני לא כלכך מצליח להבין איך הוא בסדר ואני לא
ועוד שאלה - אם השתמשתי במטען לא תקין איך המצלמה עבדה במשך מספר חודשים לא קטן ופתאום מתה לה בבוקר אחד כי עכשיו פתאום לא התאים לה המתח שסיפקתי לה

MasterOz
26-10-2016, 18:12
דרזדנר, לא רק שלא מצאתי איזכור למתחים בחוברות ההפעלה וגם כתבתי את זה כבר,
גם באתר שלהם אין, גם בציוד נלווה אין, גם על המטען שהם עצמם מוכרים...הם לא מציינים מתח באתר.
שיניתי את הכותרת כי אני מסכים עם שאול.

strelok89
26-10-2016, 18:30
http://i.imgur.com/8xvZ2Mq.jpg

עוז בנוגע לשאלה שלך
עכשיו חיבור יואסבי סטנדרטי זה לא טעינה מהירה.

מיכאל עבד חודשיים כי היה לך מזל ולקח למעגלים זמן להישרף.
בכיתה יא בשיעור אלקטרוניקה היינו דוחפים 24 וולט ללד של 5 וולט למשך כ 40 דקות עד שהיה נשרף.

הלד תקין וצריך לתת לי חלופי באחריות? הרי הוא עבד 40 דקות?

גם תנסה לדחוף כבל של 50 וולט לשקע חשמל רגיל יקח לו כמה דקות להתפוצץ הכבל אמור להיות מוחלף??

אביעד אברהמי
26-10-2016, 18:32
אביעד אני מבין שאתה מקבל את דברי היבואן מבלי שהוא יצטרך לספק איזו אסמכתא לכך שהמצלמה ניזוקה משימוש לא תקין שלי
אתה יוצא מתוך הנחה שאני בוודאות השתמשתי במטען לא נכון להטעין את המצלמה
וכמובן אתה גם מקבל את הסירוב של היבואן להסביר מדוע הוא מסרב לתקן את המצלמה ? ושוב אני שואל אם אני לא בסדר מה הבעיה להוציא טופס מסודר של המעבדה שבדקה את המצלמה ששם רשום שהצרכן לא השתמש כראוי במצלמה
ופעם אחת נוספת היבואן לא נותן פיצוי בכל דרך שהיא אז אני לא כלכך מצליח להבין איך הוא בסדר ואני לא
ועוד שאלה - אם השתמשתי במטען לא תקין איך המצלמה עבדה במשך מספר חודשים לא קטן ופתאום מתה לה בבוקר אחד כי עכשיו פתאום לא התאים לה המתח שסיפקתי לה

לא, זה לא מה שכתבתי, ואני לא מבין איך אתה מכניס לי מילים למקלדת.
בשום מקום לא כתבתי שאתה לא בסדר או שאני מקבל לחלוטין את דברי היבואן. כתבתי שלדעתי היבואן יצא יותר מבסדר, אחרי ששניכם העליתם את האינפורמציה לפה.

יש פה מקרה שבו לא ניתן להוכיח אם הטענת את המצלמה עם הכבל המקורי או שלא, כלומר מחלוקת. במקרה כזה זה לעולם יהיה מילה של הלקוח מול מילה של היבואן.
גם הפתרון במקרה כזה הוא השתתפות של שני הצדדים, כך לפחות אני רואה את זה.
היבואן הציע לך מצלמה חדשה ב-400 ש"ח - פחות ממחיר עלות שלו, על מצלמה שבה השתמשת 5 חודשים והתקלקלה מאיזו סיבה שלא תהיה.

צריך לזכור שמדובר במוצר אלקטרוניקה מודרני, ואלה לרוב חד-פעמיים. התקלקל - זורקים וקונים חדש. נאהב את זה או לא - זו תרבות הצריכה היום. וכן, בהחלט יכול להיות שבמשך 5 חודשים הטענת אותה עם מטען לא מקורי, ובבוקר אחד היא הפסיקה לעבוד. ככה זה עם אלקטרוניקה המונית מודרנית. אני לא אומר שעשית את זה, אני אומר שזה לא תרחיש בלתי סביר.

MasterOz
26-10-2016, 18:37

עוז בנוגע לשאלה שלך

בכיתה יא בשיעור אלקטרוניקה היינו דוחפים 24 וולט ללד של 5 וולט למשך כ 40 דקות עד שהיה נשרף.

גם תנסה לדחוף כבל של 50 וולט לשקע חשמל רגיל יקח לו כמה דקות להתפוצץ הכבל אמור להיות מוחלף??

גם בתמונה שהבאת אין במפורש מתחים - חד משמעי.
אני יודע שאתה אדם גדול, תרתי משמע...!
כשאני פוגש אותך, אני מפרק לך את העצמות!
ועכשיו ברצינות...אם אתה נותן ל80% מהאוכלוסיה שקע USB
או מטען לצורך העניין...הם לא יודעים אפילו מה המתח...שלא לדבר על הבדלים.
די כבר, אתה מצפה שמישהו יגדיל ראש? אז אני אגדיל ראש ואפרק מידלנד עכשיו
ואבדוק מה הטולרנס של המתחים שהיא עומדת בו...רק אז נצא ראש עם העניין...בסדר?

strelok89
26-10-2016, 18:47
עוז אני לא נותן אני מראה לך שכתוב שקע יוסאבי רגיל סטנדרטי שקיים משמע לא מטען מהיר לא מטען מיוחד כלשהו. חיבור גנרי פשוט עד היום כל יואסבי פשוט זה אך ורק 5 וולט. כל הלא פשוטים מסומנים בסימונים כמו ששמתי לפני זה.

לא מצפה ממשתמש פשוט לדעת את המידע של מתחים ומה לא מצפה לדעת לראות זה חיבור פשוט או לא ואם יש ספק אז יש טלפון מרכז שירות שיענו לך.

אתן דוגמא אחרת לי יש טלויזיה בסלון שרכשתי מלפני 5 חודשים.

מפה לשם בקריאה בפורומים יש בעיה בגירסאת קשוחה של הטלויזיה שגורמת לבעיות עם חיבור הarc .

אבל הרבה לפני זה התקשרתי והתיעצתי עם המוכרים והשירות אם זה מתאים .
יש יבואן לא בושה לשאול אפילו שיש לי ידע באלקטרוניקה.
אגב גם לא הייתי בטוח איזה כבלים לחבר גם ב hdmi יש סוגים.
אז התקשרתי להתיעץ.

לא אומר כרגע מי צודק אני מדבר נטו על התנהלות . לא בטוח?! תשאל!

אני לא חושב שאם תשים שמן 10-40 של מכונית כמו שרשום על הפקק של המילוי שמן באופנוע וילך לך הקלאצ או הגיר באופנוע תתבע יבואן על זה ותזכה.

אבל רשום 10-40?

עוז יש הגיון בריא, זה לא מוצר של משהו בשוק שמחר לא נמצא. יש שירות תתקשר ותשאל אם יש בעיות וימנע הבלגן

duadi
26-10-2016, 18:52
השרשור הזה הפחיד אותי לגבי הסקאלה ריידר שיש לי.
האם המטען הזה מספק רק 5V?
גם אם אשתמש בכבל של 9V?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161026/967a166e2982f7e0589a0fb02e020348.jpg

strelok89
26-10-2016, 18:59
דואדי ככה זה מוצג כשזה לא מתאים

http://www.androidheadlines.com/wp-content/uploads/2014/11/Turbo-Charger-Quick-Charge-AH-1.jpg

שים לב שרשום שם 9 ו 12 וולט ואזהרה שמתאים רק למכשיר תואם.

או יהיה איזכור לטעינה מהירה או משהו כזה ויהיה עוד מתח של 9 או 12 בנוסף ל5.

כן לאחרונה יש מלא מטענים שהחיבור שלהם usb אבל מוציאים מתח לא מתאים

שים לב שאצלך זה רק 5 וולט גם שים לב שיש מכשירים שמגדירים זרם מירבי כמו לדוגמא 5v/ 1.5A
ואז צריך לבדוק שזה לא יותר מ1500 ma

shushu
26-10-2016, 19:28
רק בארץ יש את העניין של "תקנה עוד אחת בהנחה"...
זה גם מה שאמר לי הנציג של מרצדס שלא מצליח לטפל בתקלה כבר מעל שנה "למה שלא תתקדמו לחדשה?"

לקנות חדשה במחיר מוזל לא פותר את הבעיה.

איתמרגלס
26-10-2016, 19:45
..ובא לציון גואל
עריכת הכותרת מעשה ראוי וצודק

הייתי מצפה שימחקו האמירות שמסווגות את מוצרי מידלנד כ"זבל/אשפה

אם אני גיא, אני מתקשר לסוכן של המידזבל

שיפנה את האשפה

ומאודי היבואן הייתי מצפה שיחזיר לתוקף את הצעתו הראשונית לפיצוי ללקוח ויעשה מאמץ לאתר מצלמה מהדגם המדובר.

לידיעת מיכאל
רק העלות של הסוללה=150 ש"ח(רכשתי אחת לפני חודש)
אז יהיו לך חלקי חילוף לך תדע
אחת המצלמות עם זמן צילום ארוך כ 4שעות-מנסיון(מידלנד 400)

audiR8
26-10-2016, 19:46

עוז בנוגע לשאלה שלך

הבנת הנקרא.
כבל הטעינה המצורף הוא כבל USB רגיל.
את הכבל יש לחבר למקור מתח כגון מחשב או מתאם USB לקיר. ללא שום פירוט.
המילה 'רגיל' מתייחסת לכבל ולא למקור המתח.

strelok89
26-10-2016, 20:20
יש בעיה של usb העולמית שעשתה בזה סלט סתם.

היא הרשתה להשתמש במחבר פיזי זהה לכמה מתחים וזרמים ללא הכרחת תקינה של בקר מווסט (זה חלק רשות).

ואז יכול להיווצר מצב שהמקור מתח ללא בקר מתאים עם תאימות מלאה אחורה וזה שורף מכשירים.
ולתמונה נכנסות חברות כמו אפל וסמסונג שבנוסף מוציאות מטענים שהם משתמשים בחלק של התקן שאומר שמור ליצרניות לשנות כדעתן.

זה סעיף מעולה אבל יש יצרנים שלא חושבים מספיק ועושים מטענים שיכולים לשרוף מכשירים אחרים.

עכשיו ברגע שרשום שם תקע יואסבי רגיל הכוונה שגם מקור המתח כזה, וכשהמצלמה יצאה לשוק לא היה נפוץ שחברה סטייל סמסונג עושה מטען ללא בקר מתאים שהשליטה במטח היא על ידי כבל בלבד. זה מקור לצרות כשמשתמשים במטען והכבל על מוצר לא של סמסונג.

נלך על דוגמא אחרת? נניח שיש לי אוטו שאמור לקבל בנזין 96 עם עופרת ואני טיפש שמתי 98 נטול עופרת.
מן הסתם הלך לי ראש מי אשם? המתדלק? תחנת הדלק? היצרן רכב?
כן זה המצב כרגע צריך לבדוק טוב טוב את מקור המתח ואת הצרכן כי החיבור הפיזי מאפשר לחבר רכיבים לא נכונים

Dresdner
26-10-2016, 20:22
דרזדנר, לא רק שלא מצאתי איזכור למתחים בחוברות ההפעלה וגם כתבתי את זה כבר,
גם באתר שלהם אין, גם בציוד נלווה אין, גם על המטען שהם עצמם מוכרים...הם לא מציינים מתח באתר.
שיניתי את הכותרת כי אני מסכים עם שאול.

אם כך לא תקין! בדיוק הסתכלתי בסוללת הטענה חיצונית למכשירים ניידים ובכניסת המתח היה מוטבע על הפלסטיק 5V וכך בעוד הרבה מכשירים אחרים.

uriar
26-10-2016, 20:30
השרשור הזה ממש עושה לי חשק לקנות מידלנד באפקס... just sayin'

audiR8
26-10-2016, 20:31
סטרלוק, אתה מתעמק יותר מידי ובלי סיבה.
בעמוד שצירפת המילה 'רגיל' מתייחסת לכבל המצורף למצלמה, וספציפית - לצד הכבל שבו תקע USB מלא (רגיל, בלשון החוברת, כאשר הכוונה היא לצורת התקע), בניגוד לתקע המיקרו שבצידו השני.
זהו. אין שום התייחסות למתח, זרם, תקן USB וכל נתון אחר. כל נסיון למצוא התייחסות כזו בכתוב הינו קריאה יוצרת.

EhudS
26-10-2016, 20:48
איתמר,

הצעתנו כל הזמן הייתה על השולחן ובתוקף - וכך גם עכשיו! (למרות כל ההכפשות...)
היות ואין מצלמות כאלה יותר (לצערי) הדגשנו בפני מיכאל שננסה לאתר מצלמה כזו ולחילופין הצענו לו לקבל הטבה משמעותית לרכישת מוצר אחר מסל המוצרים שלנו - הצעות שנדחו על ידו בתוקף!
חשוב להדגיש שכל אלה רק מתוך רצון טוב להטיב עם הלקוח ולהמתיק ולו במעט את הגלולה המרה על אובדן המצלמה למרות שהנזק אינו נכלל במסגרת האחריות ומבלי שיש לנו מחוייבות מצפונית או חוקית כל שהיא לפצות את הלקוח בגין נזק זה.

..ובא לציון גואל
עריכת הכותרת מעשה ראוי וצודק

הייתי מצפה שימחקו האמירות שמסווגות את מוצרי מידלנד כ"זבל/אשפה

ומאודי היבואן הייתי מצפה שיחזיר לתוקף את הצעתו הראשונית לפיצוי ללקוח ויעשה מאמץ לאתר מצלמה מהדגם המדובר.

לידיעת מיכאל
רק העלות של הסוללה=150 ש"ח(רכשתי אחת לפני חודש)
אז יהיו לך חלקי חילוף לך תדע
אחת המצלמות עם זמן צילום ארוך כ 4שעות-מנסיון(מידלנד 400)

moonshield
26-10-2016, 20:49
רק בארץ יש את העניין של "תקנה עוד אחת בהנחה"...
זה גם מה שאמר לי הנציג של מרצדס שלא מצליח לטפל בתקלה כבר מעל שנה "למה שלא תתקדמו לחדשה?"

לקנות חדשה במחיר מוזל לא פותר את הבעיה.
מסכים איתך, זה גם מה שאמרו לי על האייפון הישן של אשתי כשהלכתי להחליף לו מסך.
בכל מקום אחר בעולם יצרן/ספק שמכבד את עצמו ובעיקר חשוב לו לתת שירות בסיסי לא יעיז לספק תשובה כזאת.
סטרלוק אני אתן לך דוגמא אחרת, העסק של חמי וגיסי מייבאים נעלים מארה''ב ומשווקים אותם במגזר החרדי. בתחילת ההתקשרות ביניהם לבין היצרנית האמריקאית הפננו (אני משמש כאיש הקשר לאמריקה) להם שאלה לגבי המדיניות שלהם לגבי נעלים פגומות שלקוחות מחזירים, כתוצאה משימוש לא נכון (המדיניות של העסק של חמי היא לתת אחריות לשלושה חודשים ולתקן את הנעל ולהחזיר אותה ללקוח), האמריקאים אמרו שהמדיניות שלהם היא להחליף את הנעליים בלי לשאול שאלות על סיבת הפגם ובלי לעשות בעיות, במסגרת אחריות של שנה על הנייר ויותר מזה בפועל. תראה לי בארץ מדיניות שירות לקוחות כזו, כי ככה זה בארה''ב ובאירופה.

strelok89
26-10-2016, 20:56
סטרלוק, אתה מתעמק יותר מידי ובלי סיבה.
בעמוד שצירפת המילה 'רגיל' מתייחסת לכבל המצורף למצלמה, וספציפית - לצד הכבל שבו תקע USB מלא (רגיל, בלשון החוברת, כאשר הכוונה היא לצורת התקע), בניגוד לתקע המיקרו שבצידו השני.
זהו. אין שום התייחסות למתח, זרם, תקן USB וכל נתון אחר. כל נסיון למצוא התייחסות כזו בכתוב הינו קריאה יוצרת.
לא אתה לא מבין ואני כניראה לא הסברתי את זה נכון.
המצלמה בשוק מסביב 2011

התקן טעינה מהירה יצא בתחילת 2014 סוף 13

כל מוצר שהיה קיים בשוק טרם יציאת התקן לא חשבו בכלל שusb העולמית תוציא מטען שאפשר לחבר אליו כבל שמתחבר פיזית אבל הוא יגרום נזק למכשיר.

קח כל ספר של כל מוצר שיש ברשותך מלפני סוף 2013 לא תראה בשום מקום התיחסות למתח מבחינת כולם זה usb
כי זה מה שהיה בשוק לא היה משהו אחר.

מרגע שעשו את הסלט חייבים להקפיד לבדוק והיצרנים מקפידים לרשום

Moonshield
יש הבדל עצום בין תחום האופנה לתחום האלקטרוניקה.

ככה כדי שתבין תחום האופנה בחול עובד על סביב ה300% רווח ובארץ אפילו יותר.
אתה יכול בכיף להחליף מידי פעם נעל למשהו ועדיין אתה בסדר עם זה

תחום האלקטרוניקה בכל העולם עובד על סביב ה25% רווח.
אתה לא יכול ליישם מידיניות כזו תראה שגם בחול יש המון שרשורים כאלה ושאלות כאלה ונושאים כאלה על אלקטרוניקה

audiR8
26-10-2016, 21:08
סטרלוק, הבנתי אותך מעולה בפעם הראשונה, כל ההסברים שלך לא ישנו את העובדה שכתבת (ואני מצטט) 'אני מראה לך שכתוב שקע יוסאבי רגיל סטנדרטי שקיים משמע לא מטען מהיר לא מטען מיוחד', בעוד אין לזה זכר בטקסט, החוברת בכלל מתייחסת לצורת הכבל ולא למתח המטען.
לא בא לי להכנס איתך לעוד דיון בו אתה בוודאות מטעה ואז משנה את הטענות שלך כדי לצאת צודק בכל מחיר. בוא נסיים את זה כאן.

moonshield
26-10-2016, 21:14
סטרלוק, אתה כנראה צודק בעניין הרווחים, אבל לא בעניין השירות. תקנה טלפון סלולרי או מחשב בחו''ל, היה ויתקלקל לך מעבר ליכולת התיקון, והוא יוחלף לך במסגרת האחריות. לעומת זאת בארץ יוציאו לך ת'מיץ ויחפשו איפה ואיך אפשר לנפנף אותך עד שיתנו לך שירות (לא מתייחס למקרה כאן, כי אני לא מכיר אף אחד מהצדדים, ולא הייתי עד להתרחשות העניינים).

strelok89
26-10-2016, 21:38
סטרלוק, אתה כנראה צודק בעניין הרווחים, אבל לא בעניין השירות. תקנה טלפון סלולרי או מחשב בחו''ל, היה ויתקלקל לך מעבר ליכולת התיקון, והוא יוחלף לך במסגרת האחריות. לעומת זאת בארץ יוציאו לך ת'מיץ ויחפשו איפה ואיך אפשר לנפנף אותך עד שיתנו לך שירות (לא מתייחס למקרה כאן, כי אני לא מכיר אף אחד מהצדדים, ולא הייתי עד להתרחשות העניינים).

תראה אני ניסיתי לקבל אחריות על אגזוז אררואו שנרכש באיטליה.
ניפנפו אותי ניסיתי כבר לקנות בכספי חלקים ולתקן, שלחו אותי לגוגל לחפש מאיפה.

אז לא חושב שהכל וורוד בחול, יש מקרים ויש מקרים

Dresdner
26-10-2016, 22:06
לא אתה לא מבין ואני כניראה לא הסברתי את זה נכון.
המצלמה בשוק מסביב 2011

התקן טעינה מהירה יצא בתחילת 2014 סוף 13

כל מוצר שהיה קיים בשוק טרם יציאת התקן לא חשבו בכלל שusb העולמית תוציא מטען שאפשר לחבר אליו כבל שמתחבר פיזית אבל הוא יגרום נזק למכשיר.

קח כל ספר של כל מוצר שיש ברשותך מלפני סוף 2013 לא תראה בשום מקום התיחסות למתח מבחינת כולם זה usb
כי זה מה שהיה בשוק לא היה משהו אחר.

מרגע שעשו את הסלט חייבים להקפיד לבדוק והיצרנים מקפידים לרשום

Moonshield
יש הבדל עצום בין תחום האופנה לתחום האלקטרוניקה.

ככה כדי שתבין תחום האופנה בחול עובד על סביב ה300% רווח ובארץ אפילו יותר.
אתה יכול בכיף להחליף מידי פעם נעל למשהו ועדיין אתה בסדר עם זה

תחום האלקטרוניקה בכל העולם עובד על סביב ה25% רווח.
אתה לא יכול ליישם מידיניות כזו תראה שגם בחול יש המון שרשורים כאלה ושאלות כאלה ונושאים כאלה על אלקטרוניקה

החלטתי לבדוק, ברמקול בלותות' שבוודאות קניתי אותו בינואר 2013 מצויין בתחתית המכשיר מתח כניסה, ההטענה היא עם כבל USB.

ofir
26-10-2016, 23:20
ממה שקראתי עד כאן,
היבואן דווקא הרוויח - ועשה לעצמו פרסום חיובי.

אני קראתי את התגובות שלו,
והופתעתי לטובה.

מקרה שקרה לי - קניתי מעיל יקר לפני מספר חודשים.
תגובת היבואן בבקשה לשירות היתה ש 9 חודשים זה שימוש מסיבי, ואין אחריות.
התגובה בחנות הייתה שהם מבינים אותי ומצטערים בשבילי, אבל אין מה לעשות, כי זה מה שהחליט היבואן.

במקרה הזה היבואן, ובעל החנות,
לפחות כפי שאני הבנתי יצאו יותר מבסדר,

ולבחור עם המצלמה -
אני באופן אישי הייתי מקבל את ההצעה -
כרגע מבחינתך זה או מצלמה ב 400, או כלום.

MasterOz
26-10-2016, 23:41
...האמריקאים אמרו שהמדיניות שלהם היא להחליף את הנעליים בלי לשאול שאלות על סיבת הפגם ובלי לעשות בעיות, במסגרת אחריות של שנה על הנייר ויותר מזה בפועל. תראה לי בארץ מדיניות שירות לקוחות כזו, כי ככה זה בארה''ב ובאירופה.

אגב זה...לך קנה באיקאה מה שאתה רוצה, שבור אותו בפטיש,
תחזור לחנות ותגיד...אני מצטער, נשבר לי.
יתנו לך חדש ללא שאלות. פשוט, מהיר, הגיוני ובידיעה שתחזור שוב ושוב.

אני חייב לומר משהו, אנחנו הלקוחות (יש לומר הישראלים) הבאנו את זה על עצמינו,
לקחנו את מושג השרות ההוגן והפכנו אותו ל"מגיע לי, כי שילמתי"
לקחנו אותו רחוק כי הרבה פעמים אנחנו לא אומרים את האמת ומשקרים במצח נחושה,
לקחנו אותו מאוד רחוק, כי אנחנו דורשים בכוח ולא תמיד מגיע לנו.
אני אומר ברבים לקחנו, כי אני חלק מהחברה הזו והקלון הזה דבק בי בכל מקום,
בארצות אחרות, בקניות באיביי, ביחס כללי לישראלים.
לא ירחק היום...שגם הסינים לא ירצו למכור לנו, אפילו כבל USB משומש.
המאסנו את עצמינו, נותני השרות כבר לא מאמינים לנו ובכללם נותני השרות הישראלים.
את דעתי בנושא הספציפי הזה כבר הבעתי, זה לא מונע ממני לראות איך אנחנו הלקוחות מתנהגים ככלל.
בדיוק כך נראית יריה עצמית ברגל.
חבל.

moonshield
27-10-2016, 00:07
מסכים איתך. אנחנו הישראלים חיים במין תחושה שלא משנה מה אסור לנו לצאת פראיירים. אני לא יודע מה קדם למה, נותני השירות שמתחזרים או הלקוחות שמנצלים את המושג שירות לקוחות הגון, זה סוג של ביצה ותרנגולת. אני יודע לומר לך דבר אחד, אני אישית משתדל לא לחיות בגישה של 'שילמתי אז מגיע לי', אם בגלל שאני חלש בעימותים, או בגלל שאני מניח שהצד השני חושב כמוני, כנראה שניהם. ועדיין, כשאני קונה מוצר, לא משנה איזה, אני מצפה ממי שמוכר לי אותו לעמוד מאחוריו ולא ינסה 'למרוח' אותי. לצערי קורה לי להיתקל במצב השני יותר (כלפי או כלפי אחרים), בד''כ אני משתדל ללמוד מזה ולא לתת לאותו מוכרן את הסיפוק של לעשות לי את זה שוב.

almooog101
27-10-2016, 02:37
זה שהוא השתמש במטען לטעינה מהירה לא אומר כלום ולא אמור להשפיע שכן הוא יודע להוציא גם 5v וגם 9. הסבר בהמשך.

המגיב שהוא כנראה היבואן אשמח לצילום של הכבל המקורי והסבר קצר איך מונע פגיעה במצלמה.

הימני זה המתח

חיבור כבר שיכול להעביר 9 וולט יכול להכיל נגד פנימי שדורש מהמקור 9 וולט ובכך לשרוף את

סטרלוק תרשה לי לא להסכים איתך. כבל USB הוא כבל סטנדרטי לתקשורת טורית. הוא כולל קו מתח וקו אדמה שבהכרח מתחברים ראשונים ושני קווי מידע דיפרנציאליים. הכבל לא מכיל נגדים וקבלים ושלל הפתעות כי אז הוא כבר לא כבל USB כי אין לו אפשרות להעביר מידע. יכול להיות שכבל טעינה יכיל נגדים וקבלים אבל אז על המטען להיות חכם מאוד כדי לבדוק התנגדות והשראות - אם חברה עושה את זה כנראה שממש אבל ממש לא הייתה לה ברירה. יש פרוטוקול תקשורת מוסדר איך התקן ומחשב מדברים אבל בגלל שאנחנו בעסקי הטעינה אז לא נעסוק בזה.
איך המטען יודע מה הזרם המרבי שאני יכול לקבל? כל יצרן יצר לעצמו מען פרוטוקול לחיצת יד שאומר למטען עם מי יש לו עסק. איך? ע"י מתח ברגלי המידע. מתחים שונים אמרו זרמים שונים (פעם מטעני USB היו מעבירים רק 5V).
טריק שמאפשר להשתמש במטען לא רשמי של אפל הוא לקצר את רגלי המידע בכבל הUSB והפלאפון יתייחס כאילו מדובר במטען רגיל (אומנם קצב טעינה לא מקסימלי אבל גם טוב).
עכשיו לעיניין הטעינה המהירה. מטעני טעינה מהירה יודעים לספק שני מתחים, 5 ו-9, בהתאם להתקן המחובר אליהם. אם תחבר פלאפון שאינו תואם טעינה מהירה הוא יטען כרגיל ב-5 ולא יתפוצץ או משהו אחר חלילה. אם תחבר פלאפון שתומך בטעינה מהירה הוא יודיע על כך למטען וזה ישנה את המתח ל-9.
מקווה והסברתי מספיק טוב, אם מישהו לא הבין משהו הוא מוזמן להודיע ואנסה להסביר.

פRץ
27-10-2016, 05:26
הצרכן הישראלי הטיפש התגלה כאן במלא הדרתו, ואני לא מתכוון לפותח האשכול, אלא לאלו המצדדים ביבואן המצתדק בטענה ש"תום לב" זה דבר שנשכך מעולם.
יש לנו הרבה מה ללמוד מתרבות המסחר בארה"ב וברשתות האונליין

moonshield
27-10-2016, 06:58
almooog101,
עכשיו שאמרת את זה אני נזכר שאף פעם לא נשרף לי מכשיר שדורש הטענה רגילה במטען מהיר, בין אם טלפון או טאבלט, ודיבורית או רמקול נייד סיניים.

michaelc
27-10-2016, 07:33
ליבואן נוח להסתתר אחרי הכאילו שימוש שלי במטען מהיר, הוא לא מוכן להסביר מה קרה למצלמה הוא אפילו לא מוכן לתת תשובה רשמית כתובה מה קרה למצלמה, כך שמה שעצוב פה הוא שהוא פשוט ממשיך לשקר פה בפורום ועדיין יש פה כמה משתמשים שהסיבה לא מובנת ממשיכים לתמוך בתאוריה שלו כאילו השימוש שלי גרם לנזק.
ושוב חוזר ואומר היבואן הציע לזמן מוגבל מאוד הצעה בכלל לא מפתה והיא לא סורבה על ידי אלה ביקשתי ממנו שיראה מה הוא יכול עוד לעשות רק מה לעשות שבמשך חודשיים לא שמעתי ממנו מילה ורק כשיצרתי אתו קשר אמר שהוא לא יכול לעשות כלום וגם ההצעה שהציע ירדה מהפרק בגלל חוסר במצלמות

strelok89
27-10-2016, 07:37
זה שהוא השתמש במטען לטעינה מהירה לא אומר כלום ולא אמור להשפיע שכן הוא יודע להוציא גם 5v וגם 9. הסבר בהמשך.

המגיב שהוא כנראה היבואן אשמח לצילום של הכבל המקורי והסבר קצר איך מונע פגיעה במצלמה.

סטרלוק תרשה לי לא להסכים איתך. כבל USB הוא כבל סטנדרטי לתקשורת טורית. הוא כולל קו מתח וקו אדמה שבהכרח מתחברים ראשונים ושני קווי מידע דיפרנציאליים. הכבל לא מכיל נגדים וקבלים ושלל הפתעות כי אז הוא כבר לא כבל USB כי אין לו אפשרות להעביר מידע. יכול להיות שכבל טעינה יכיל נגדים וקבלים אבל אז על המטען להיות חכם מאוד כדי לבדוק התנגדות והשראות - אם חברה עושה את זה כנראה שממש אבל ממש לא הייתה לה ברירה. יש פרוטוקול תקשורת מוסדר איך התקן ומחשב מדברים אבל בגלל שאנחנו בעסקי הטעינה אז לא נעסוק בזה.
איך המטען יודע מה הזרם המרבי שאני יכול לקבל? כל יצרן יצר לעצמו מען פרוטוקול לחיצת יד שאומר למטען עם מי יש לו עסק. איך? ע"י מתח ברגלי המידע. מתחים שונים אמרו זרמים שונים (פעם מטעני USB היו מעבירים רק 5V).
טריק שמאפשר להשתמש במטען לא רשמי של אפל הוא לקצר את רגלי המידע בכבל הUSB והפלאפון יתייחס כאילו מדובר במטען רגיל (אומנם קצב טעינה לא מקסימלי אבל גם טוב).
עכשיו לעיניין הטעינה המהירה. מטעני טעינה מהירה יודעים לספק שני מתחים, 5 ו-9, בהתאם להתקן המחובר אליהם. אם תחבר פלאפון שאינו תואם טעינה מהירה הוא יטען כרגיל ב-5 ולא יתפוצץ או משהו אחר חלילה. אם תחבר פלאפון שתומך בטעינה מהירה הוא יודיע על כך למטען וזה ישנה את המתח ל-9.
מקווה והסברתי מספיק טוב, אם מישהו לא הבין משהו הוא מוזמן להודיע ואנסה להסביר.

http://www.usb.org/developers/docs/devclass_docs/USB_Battery_Charging_1.2.pdf

עמוד 37 והלאה וזה תקן הפשוט של 2011 שמאפשר להעביר עד 1.5 אמפר
שים לב שיש לתת 200 אום בין D+ ל D- כדי לקבל 1.5 אמפר ביציאה ולא 500 מילי אמפר שאגב עד 500 אתה צודק הוויסות על ידי מתח

עכשיו אם תלך למסמך השני עם הזרמים הגבוהים שפרסמתי פה תראה שמטען מהיר יכול לדחוף 2.5 אמפר ו 5 וולט ככה סתם בתור זרם ראשוני, ואפילו יותר מזה.

http://www.usb.org/developers/powerdelivery/PD_1.0_Introduction.pdf

זה המסמך המקוצר בנוגע לטעינה מהירה

Power • Existing cables: up to 7.5W • PD-aware cables: up to 100W (defined by profiles)
שים לב שיש כבלים מיוחדים שעומדים בתקן הזה ומעבירים עד 100W בניגוד לכבל פשוט וישן שמעביר עד 7.5W

ותראה את המטען שפרסמתי של מוטורולה יש לי כזה וסתם לספורט אתמול חיברתי כבל USB פשוט אליו והטלפון שלי בשעה וחצי הגיע ל 58%
עם אותו המטען בדיוק וכבל של מוטורולה אני מקבל 80% ב חצי שעה לערך.

MasterOz
27-10-2016, 08:13
טוב, תעצרו רגע...
במסגרת היותי חפרן בלתי נלאה, גם קצת נודניק, קראתי הכל שוב.
למיטב הבנתי וגם למיטב הבנתו של אהוד שחורי, הלקוח אמר שהשתמש במטען של סמסונג.
מכאן כבר הוסקה מסקנה שלא מעדות ראיה, שהמטען של סמסונג הוא מטען מהיר
שמוציא מתח שלא מתאים למצלמה. אני באמת חושב, שלמרות כל הדעות כאן,
כולל של מכובדים שאני מוקיר ומעריך, כמו למשל איתמרגלס וסטרולוק...
למרות התשובות של אהוד, אני הייתי מחזיר כאן ועכשיו את כל הכסף ומראה רצון טוב.
אין לי ספק, שאם היינו מביאים את המקרה הזה לפתחו של בית המשפט,
בית המשפט היה פוסק במקרה דנן לטובת הלקוח ולו רק בגלל שיש כאן ספק סביר.
1000 שח זה המון כסף, המון כסף לשני הצדדים...אחרי שלושה חודשים שזה לא זמן סביר,
אפשר היה לומר ללקוח, קח את הפיצוי אבל שתדע שאנחנו חושבים אחרת.
יש כאן עגמת נפש ללקוח, יש כאן עגמת נפש לאפקס, יש כאן עוגמת נפש גם לאהוד.
היכולת למנוע את ששת העמודים הקשים האלו היתה עולה פחות מ1000
כי זה מחיר ריטייל ולא מחיר הקניה של היבואן.

גילוי נאות, אתמול נודע לי מי הלקוח, מסתבר שהוא אחד האנשים היותר ישרים שאני מכיר
ואני מכיר אותו כבר כמה שנים. אין לי ספק שהוא דובר אמת, אין לי ספק שיש כשל במצלמה,
אין לי ספק שגם אם ניזוקה ממתח גבוה...זה לא נעשה במודע, אין לי ספק שאהוד משך את הפיצוי,
ואין לי ספק שאפקס + גיא, גם עמדו במצב לא נעים. כל זה והאשכול הזה, יכלו להימנע.

EhudS
27-10-2016, 09:19
בוקר טוב,

צר לי אבל אני לא מסכים איתך! אין כשל במצלמה...
עובדתית המצלמה הזו נמכרת כבר כמה שנים ועד לאחרונה מעולם לא נתקלנו בתקלה של מצלמה שנשרף לה כל המעגל הפנימי.
רק לאחרונה לאחר שהתחילו לצאת מטענים מהירים נתקלנו במספר מקרים של מצלמות שלכולם תופעה זהה - נשרף המעגל הפנימי.
בתחילה חשבנו שזה אכן כשל במצלמה כיוון שלא הצלחנו להבין ממה נובעת התקלה וחלפנו למספר לקוחות את המצלמה למצלמה חדשה ללא כל שאלה - ויעידו על כך מספר אנשים.

למזלנו 2 לקוחות הגונים עם תופעה זהה ציינו כי כל עוד הם השתמשו בכבל המקורי הכל עבד כמו שצריך ורק לאחר שימוש במטען מהיר וכבל הטעינה המהיר ולא המקורי המצלמה "נשרפה". התלחנו לחקור את התופעה ואכן התברר שכאשר משתמשים במצלמה עם מטען מהיר וכבל לא מקורי המצלמה ניזוקה.
עשינו הצלבה ובדקנו גם עם אלה שכבר החלפנו להם מצלמה וכולם אישרו שאכן השתמשו במטען מהיר וכבל לא מקורי.
מכאן המסקנה הייתה ברורה שהכשל הוא לא במצלמה אלא בשימוש עם אביזר לא מתאים!!

לא יכלנו להתריע או להזהיר בחוברת ההוראות כיוון היות שכאשר שיווקנו את המצלמה לא הייתה באפשרותנו לדעת מראש על יציאת מטען מהיר שיכול לפגוע במצלמה ומטען USB היה בדרך כלל מוצר מדף סטנדרטי שמספק מתח קבוע וידוע של 5 וולט. אגב, לאחרונה לאחר שהתגלתה התופעה - הזהרנו את הלקוחות ככול שהצלחנו.

השוק בו אנו פועלים משתנה באופן מהיר והטכנולוגיה מתקדמת מיום ליום ולא תמיד מוצר שנמכר בעבר יתאים לטכנולוגיה של מחר.
לא בכדי קבע המחוקק הגנה ליצרן והגבלת אחריות במקרה של (ואני מצטט את הערתו של Strelok89):

(2)** לפי רמת ההתפתחות המדעית והטכנולוגית שהיתה בעת שהמוצר יצא משליטתו, לא יכול היה היצרן לדעת שמבחינת התכנון לא עמד המוצר ברמת הבטיחות הסבירה;

למרות זאת אנחנו לא מסתתרים מאחורי חוקים והיבטים משפטיים אחרת היינו שולחים את הלקוח לדרכו מבלי התחשבות בתום הלב ובאובדן הכספי שלו.
לכן, מבלי שאנו מחוייבים לכך חוקית! התחשבנו בסיטואציה של הלקוח ונתנו לו פתרון והצעה הוגנת למרות שפרושה הפסד כספי עבורנו.
גם אם הנזק למוצר נגרם לא במזיד אלא כתוצאה מתום הלב של הלקוח עדיין זה לא יהיה הגון לבקש מהספק שישלם על טעות הלקוח כי אם לא הוא יצטייר בעיני הציבור כנותן שירות גרוע.

כאשר לקוח מחליט להשתמש עם כבל לא מקורי ואינו בודק אם אכן הכבל מתאים למצלמה או לא, או שהוא משתמש עם מטען שאינו סטנדרטי אלא מטען מהיר או ונניח שהלקוח קנה מסין באיכות ירודה כבל טעינה או מטען והמצלמה ניזוקה כתוצה מכך - האם גם אז האחריות צריכה להתגלגל לפתחו של היבואן?
המצלמה הנדונה נבדקה על ידינו והמסקנה הייתה חד משמעית - מעגל הטעינה נשרף כתוצאה ממתח לא מתאים!

המקרה הזה הוא לא מקרה בו הספק מתחמק מאחריות! (גם אני לקוח ומכיר גם מיקרים מעצבנים כאלה שנותנים לך תחושה של מנפנפים אותי) - אנחנו חברה מסודרת והמוצרים נבדקים בקפידה. ולכן שפגשתי את מיכאל אצל APEX ולקחתי ממנו את המצלמה לתיקון כבר באותו הרגע לפי תיאור התקלה שאלתי אותו במפורש עם איזה מטען וכבל השתמש והוא אכן אמר שלא השתמש עם הכבל המקורי אלא עם מטען מהיר וכבל טעינה של סמסונג (מה שהוכחש על ידו בהמשך). למרות שהיה ברור לי מה גרם לתקלה - בכול זאת לקחנו את המצלמה למעבדה לבדיקה מעמיקה יותר. חזרנו ללקוח עם התשובה שהמצלמה לא ניתנת לתיקון והתקלה נגרמה כתוצאה משימוש במתח לא מתאים.

נושא שירות הלקוחות מאוד חשוב לי וקרוב לליבי ולכן בד"כ אני אישית מטפל מול הלקוחות בעניין השירות.

טוב, תעצרו רגע...
במסגרת היותי חפרן בלתי נלאה, גם קצת נודניק, קראתי הכל שוב.
למיטב הבנתי וגם למיטב הבנתו של אהוד שחורי, הלקוח אמר שהשתמש במטען של סמסונג.
מכאן כבר הוסקה מסקנה שלא מעדות ראיה, שהמטען של סמסונג הוא מטען מהיר
שמוציא מתח שלא מתאים למצלמה. הני באמת חושב, שלמרות כל הדעות כאן,
כולל של מכובדים שאני מוקיר ומעריך, כמו למשל איתמרגלס וסטרולוק...
למרות התשובות של אהוד, אני הייתי מחזיר כאן ועכשיו את כל הכסף ומראה רצון טוב.
אין לי ספק, שאם היינו במיאים את המקרה הזה לפתחו של בית המשפט,
בית המשפט היה פוסק במקרה דנן לטובת הלקוח ולו רק בגלל שיש כאן ספק סביר.
1000 שח זה המון כסף, המון כסף לשני הצדדים...אחרי שלושה חודשים שזה לא זמן סביר,
אפשר היה לומר ללקוח, קח את הפיצוי אבל שתדע שאנחנו חושבים אחרת.
יש כאן עגמת נפש ללקוח, יש כאן עגמת נפש לאפקס, יש כאן עוגמת נפש גם לאהוד.
היכולת למנוע את ששת העמודים הקשים האלו היתה עולה פחות מ1000
כי זה מחיר ריטייל ולא מחיר הקניה של היבואן.

גילוי נאות, אתמול נודע לי מי הלקוח, מסתבר שהוא אחד האנשים היותר ישרים שאני מכיר
ואני מכיר אותו כבר כמה שנים. אין לי ספק שהוא דובר אמת, אין לי ספק שיש כשל במצלמה,
אין לי ספק שגם אם ניזוקה ממתח גבוה...זה לא נעשה במודע, אין לי ספק שאהוד משך את הפיצוי,
ואין לי ספק שאפקס + גיא, גם עמדו במצב לא נעים. כל זה והאשכול הזה, יכלו להימנע.

almooog101
27-10-2016, 10:03
http://www.usb.org/developers/docs/devclass_docs/USB_Battery_Charging_1.2.pdf

עמוד 37 והלאה וזה תקן הפשוט של 2011 שמאפשר להעביר עד 1.5 אמפר
שים לב שיש לתת 200 אום בין D+ ל D- כדי לקבל 1.5 אמפר ביציאה ולא 500 מילי אמפר שאגב עד 500 אתה צודק הוויסות על ידי מתח

עכשיו אם תלך למסמך השני עם הזרמים הגבוהים שפרסמתי פה תראה שמטען מהיר יכול לדחוף 2.5 אמפר ו 5 וולט ככה סתם בתור זרם ראשוני, ואפילו יותר מזה.

http://www.usb.org/developers/powerdelivery/PD_1.0_Introduction.pdf

המסמך מפרט בדיקות שהם מבצעים/יש לבצע. הנגדים שהם חיברו זה לשם הבדיקות. שים לב שחיברו עוד נגדים ומתחים שונים לרגליים כדי לראות גם זרמים. זה לא מוכיח את הטענה שלך אלה סה"כ בדיקות להתקנים.

strelok89
27-10-2016, 10:50
נכון אבל תראה שרק אחרי 200 אום יש למדוד 1.5 אמפר זרם לפני זה לא תקבל.
אם אתה רוצה יש קובץ באתר שם בגודל 57 מגה מפורט ברמה הכי קטנה תקרא תראה

almooog101
27-10-2016, 10:56
נכון אבל תראה שרק אחרי 200 אום יש למדוד 1.5 אמפר זרם לפני זה לא תקבל.
אם אתה רוצה יש קובץ באתר שם בגודל 57 מגה מפורט ברמה הכי קטנה תקרא תראה

נכון אבל זה לבדיקות, לא לצורת עבודה.
אם תפתח כבל USB לא תראה נגד כי זה יבטל את אפשרות העברת המידע.
זה יותר נועד להתקנים והם מעבירים מתחים שונים ברגלי המידע.

nimi9
27-10-2016, 11:00
גם אני, כמו המאסטר, קראתי את כל השרשור מראשיתו ועד תומו.
אני לא מתיימר לקבוע מי צודק יותר ומי פחות, מי אומר את האמת יותר ומי פחות.

אני אספר 2 סיפורים קצרים (נו טוב, בערך קצרים), ושכל אחד יחשוב מה הוא מבין מזה:

לפני כמה חודשים ההורים של אשתי הביאו לנו מיקסר מארה"ב, משום שהיה סייל וניתן היה לרכוש אותו במחיר מציאה. אשתי, שהבנתה בחשמל דומה להבנתי בתפירה (ולמען הסר ספק, לכל אלו שהזדעקו "שוביניסט!" - גם להבנתה), אמרה לי שאנחנו לא יכולים להשתמש בו באמצעות מתאם לראש התקע בלבד (כמו עם שנאים של מכשירים שונים שהביאה איתה בעבר מארה"ב) אלא שצריך שנאי מיוחד לשם כך. מבחינתי זה בסה"כ מיקסר, ומה אני מבין בחשמל - שם מתאם ומחבר. אלא מה, בתור אדם מבוגר שסיים תיכון, זכור לי משהו על זה שבאירופה ובישראל המתח בקיר הוא 220~ בזמן שבארה"ב הוא 110~. כך גם לאשתי היה נדמה שאי אפשר לחבר וזהו. והיא צדקה.
לפני מספר שנים רכשתי מצלמת קסדה של מידלנד.
מעט אחרי שהתחלתי להשתמש במצלמה עלה בי ספק לגבי טיב הצילום שלה בלילה, כלומר בזו הספציפית שנמצאת אצלי. פניתי ליבואן, אהוד שחורי, וזה האחרון הגיע אלי ביום המחרת והחליף את שלי בחדשה מבלי לשאול שאלות או לטעון טענות. בנוסף הנחה אותי להעדכן את הגרסה דרך האתר של מידלנד. איכות הצילום בלילה נותרה בעינה, ונאלצתי לקבל זאת בלית ברירה.
כחודשיים לאחר מכן ביקשתי לרכוש סוללה נוספת למצלמה ואהוד קיבל אותי מתחת לביתו בשעת ערב מאוחרת, הרבה אחרי שרוב החנויות כבר סיימו לעבוד באותו יום. בגב המצלמה, מתחת למכסה, ישנו סוגר קפיצי שאחראי לשמור על הסוללה במקומה. כתוצאה מהחלפה בין הסוללות, נשבר אצלי אותו החלק שסוגר את הסוללה, מה שהקשה על טעינתה באמצעות המצלמה כשהמכסה פתוח והקפיץ דוחף את הסוללה החוצה. פניתי לאהוד וביקשתי קפיץ חדש. שוב בהתראה של פחות מיום הגיע אלי אהוד למקום עבודתי ושוב פשוט החליף לי את המצלמה בחדשה. מאז אמנם נשבר אותו הקפיץ שוב, אך פשוט לא היה לי נעים לפנות שוב לאהוד, על אף שכלקוח זו היתה זכותי המלאה לקבל שירות מתאים לתיקון הבעיה.

השנקל שלי. :2c: יום טוב לכולם.

איתמרגלס
27-10-2016, 14:40
עברתי שוב על כל השרשור. ומה שלמדתי
שלשושו יש מרצדס

nihrider
27-10-2016, 14:48
1. מיכאל אומר שלא השתמש במטען מהיר
2. מטען מהיר אמור לספק 5V למכשיר שלא תומך בטעינה מהירה
3. היבואן מכיר מספר מקרים של מצלמות שרופות

אז או שמיכאל שקרן או טועה או שהיבואן שקרן או טועה
הייתי לוקח את ה400 ולא חוזר למידלנד לעולם

אגב, שירות לקוחות שאומר שהוא יחזור ואז לא חוזר זה אחד הדברים היותר מטריפים שקורים לי כמעט תמיד כשאני פונה לשירות לקוחות בישראל.

עברתי שוב על כל השרשור. ומה שלמדתי
שלשושו יש מרצדס
תעבור קצת על ההודעות שלו בפורום, הוא לא מפסיק לדבר על זה בכל הזדמנות :)

EhudS
27-10-2016, 15:40
הקליד מיכאל:
"
לרדוף אחרי שירות לקוחות במשך שלושה חודשים זה שירות?"

אני רק אניח כאן את ההודעה שלי אליו לפני חודשיים לאחר שלא ענה לטלפונים ולא חזר אלי...

מכאן כל אחד יסיק את המסקנות לבד.

4040

1. מיכאל אומר שלא השתמש במטען מהיר
2. מטען מהיר אמור לספק 5V למכשיר שלא תומך בטעינה מהירה
3. היבואן מכיר מספר מקרים של מצלמות שרופות

אז או שמיכאל שקרן או טועה או שהיבואן שקרן או טועה
הייתי לוקח את ה400 ולא חוזר למידלנד לעולם

אגב, שירות לקוחות שאומר שהוא יחזור ואז לא חוזר זה אחד הדברים היותר מטריפים שקורים לי כמעט תמיד כשאני פונה לשירות לקוחות בישראל.

תעבור קצת על ההודעות שלו בפורום, הוא לא מפסיק לדבר על זה בכל הזדמנות :)

strelok89
27-10-2016, 15:40
נכון אבל זה לבדיקות, לא לצורת עבודה.
אם תפתח כבל USB לא תראה נגד כי זה יבטל את אפשרות העברת המידע.
זה יותר נועד להתקנים והם מעבירים מתחים שונים ברגלי המידע.

אז איך להעביר 1.5 אמפר ? ללא ההתנגדות זה מעביר רק 500 מילי

גם לפי ויקיפדיה זה ככה

The charging device identifies the type of port through non-data signalling on the D+ and D− signals immediately after attach. A DCP simply has to place a resistance not exceeding 200*Ω across the D+ and D− signals.[95][96]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/USB#BCS

הם אומרים שזה טעינה מהירה ברגע שיש התנגדות בין הדאטא וטעינה איטית ומידע זה המצבים האפשריים.

כמו שאני גם מכיר

רוכב על 2
27-10-2016, 16:03
קראתי את כל השרשור בעניין רב.
אני רוצה להעיר מספר הערות:
לאהוד - כל הכבוד על התשובות הענייניות והלא מתלהמות. יחד עם זה, לטעמי אתה שוגה.
במדינתנו הקטנה אתה תרוויח הרבה יותר מפרסום חיובי מפה לאוזן מאשר מהכמה מאות שקלים שתפסיד במצלמה חדשה.
אני אישית עובד בחברה שמייצרת שתלים לשיניים. אם לקוח מתקשר ואומר שהוא קיבל קופסה ריקה ללא שתל (מצב שהוא בלתי אפשרי מבחינה טכנולוגית, אבל לא ניכנס לזה) אנחנו על המקום מבקשים סליחה ושולחים אחד אחר (שוב, למרות שאנחנו יודעים שאין אפשרות כזו).
לא מעט רופאים בארץ, הודו בפני נציגים שלנו שלעיתים, בזמן פתיחת השתל, הוא נופל להם מסיבה זו או אחרת, ואז הם מדווחים על שתל חסר. למרות המידע הזה, אנחנו לא שקלנו מעולם לשנות את המדיניות שלנו.
מבחינתנו השם והמיצוב, חשובים פי כמה מ"לא לצאת פראייר".

למיכאל - הבעיה שלנו כבני אדם היא שלפעמים אנחנו נכנסים לפינה, ודופקים את הראש בקיר. בכלל לא אכפת לנו שכל מה שיוצא לנו זה כאב ראש.
העיקר שלפחות הקיר קצת נסדק.
האפשרויות שעמדו לפניך היו פחות או יותר:
להשאר ללא מצלמה
לקנות חדשה במחיר מלא
לתבוע את היבואן (כסף, זמן, וכנראה פשרה שתעלה יותר)
לשלם (עוד) 400 ש"ח ולקבל מצלמה חדשה.
למרות שזה מבאס מאד, האפשרות האחרונה היא המשתלמת ביותר. קשה להודות בזה, אבל היית צריך להתעצבן, וללכת על זה.
אני במקומך (אם הייתי משוכנע בצידקתי), הייתי מקבל את ההצעה, ולא קונה יותר לעולם מוצרים של היבואן הנ"ל.

ואחרון חביב לסטרלוק - בחייאת, את מי זה מעניין כל המפרטים שאתה מביא? אני מהנדס (תואר שני), ועד שקראתי את השרשור הזה בכלל לא ידעתי שקיים הבדל מתחים בין מטענים. אני בטוח שגם 99.999% מהאנשים הנורמטיביים לא מבין את ההבדל הזה.
מבחינתי, כשהיבואן רושם לי להשתמש רק בכבל שלו, אני מניח שזה בגלל שככה הוא מנסה להרוויח עוד כסף ע"י הפחדה שלי שלא להשתמש במוצרים של מתחרים. הדגם של המצלמה אולי יצא לפני חמש שנים אבל תהיה בטוח שהיצור שלה הוא מתקופה מאוחרת הרבה יותר. גם היצרן (ומסתבר שגם היבואן) ידעו על הנושא ויכלו להזהיר ע"י מדבקה מפורשת. הם בחרו לא לעשות את זה.
כל היתר זה קשקושים במיץ גזר.

almooog101
27-10-2016, 16:32
אז איך להעביר 1.5 אמפר ? ללא ההתנגדות זה מעביר רק 500 מילי

גם לפי ויקיפדיה זה ככה

The charging device identifies the type of port through non-data signalling on the D+ and D− signals immediately after attach. A DCP simply has to place a resistance not exceeding 200*Ω across the D+ and D− signals.[95][96]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/USB#BCS

הם אומרים שזה טעינה מהירה ברגע שיש התנגדות בין הדאטא וטעינה איטית ומידע זה המצבים האפשריים.

כמו שאני גם מכיר

שאלה טובה.
אני אסביר עם פלאפונים כי זה הכי קל.
לכל יצרן (אפל, סמסונג וכו') ישנן הגדרות איזה מתח יש לתת בכל רגל מידע של ה-USB שהן הגדרות שלו.
בראש הטעינה ישנו רכיב שתפקידו לזהות את הזרם המתאים לרכיב המחובר (אם תפתח ראש טעינה תראה שיש בפנים ג׳וק) ולספק את המתח המתאים ברגלי המידע בשביל שהפלאפון יטען. אני בטוח שקרה לך שלקחת מטען לא מקורי והפלאפון כתב לך שהוא לא תומך במטען או משהו בסגנון - קרה כי המתח ברגלי המידע לא היה תואם למה שהוא מכיר.
ישנו גם תקן ל-DCP שהוא בדיוק מה שכתבת, אבל כל יצרנית פלאפונים עושה תקן משלה כדי למנוע בעיות עם מטענים אחרים וכדי שתקנה רק מהם(:
אם תחבר נגן MP3 למטען של טעינה מהירה הוא יראה שזה לא רכיב "חכם" ויוציא לו 5v.

strelok89
27-10-2016, 17:09
שאלה טובה.
אני אסביר עם פלאפונים כי זה הכי קל.
לכל יצרן (אפל, סמסונג וכו') ישנן הגדרות איזה מתח יש לתת בכל רגל מידע של ה-USB שהן הגדרות שלו.
בראש הטעינה ישנו רכיב שתפקידו לזהות את הזרם המתאים לרכיב המחובר (אם תפתח ראש טעינה תראה שיש בפנים ג׳וק) ולספק את המתח המתאים ברגלי המידע בשביל שהפלאפון יטען. אני בטוח שקרה לך שלקחת מטען לא מקורי והפלאפון כתב לך שהוא לא תומך במטען או משהו בסגנון - קרה כי המתח ברגלי המידע לא היה תואם למה שהוא מכיר.
ישנו גם תקן ל-DCP שהוא בדיוק מה שכתבת, אבל כל יצרנית פלאפונים עושה תקן משלה כדי למנוע בעיות עם מטענים אחרים וכדי שתקנה רק מהם(:
אם תחבר נגן MP3 למטען של טעינה מהירה הוא יראה שזה לא רכיב "חכם" ויוציא לו 5v.

אלמוג אז בעצם יש בתוך הכבל בקר כלשהו שמווסת את הזרם ויש לזה תקן שפרסמתי כאן,ואז בעצם יש משמעות לכבל שמשתמשים בו וזה מניסוי עם הטלפון שלי שכן תומך טעינה מהירה ושינוי של הכבל מאפשר את הטעינה או לא.

אגב בקשר לכבלים אני לא בטוח שזה תלוי יצרן כי במסמכים שהבאתי רשום בפירוש שכל מטרת המסמך להסדיר תקן אחיד לזה כדי למנוע מצב שכל יצרן עושה מה שבא לו.

אם נמשיך במקרה של הטלפון שלי אז יש כבלים הטובים יותר שמוגדים טעינה מהירה מטעינים באמת מהר, יש כאלה שמוגדרים טעינה באמת מטעינים סביר ויש שמוגדרים DATA והם מטעינים לאט עם הודאה שהמכשיר נטען לבד.

רוכב על 2

אתה מבין שאם תכתוב לשים את השתל בצורה X ואני סתם כי נראה לי שאתה סוחט ממני כסף אשים עם דבק 3 שניות שקניתי בכלבו 2 שקל וזה לא יחזיק מי יהיה אשם?
כאילו בחיאת כן יש הבדל בין הכבלים הינה אלמוג אפילו הסביר שיש יותר מסתם נגד שחשבתי שיש שם יש ביפנים ג'וק משמע מעגל מודפס שלם עכשיו להגיד אין הבדל? יש הבדל בין מחק למחק בסטימצקי וזה בכלל מוצר הכי פשוט שיש אז אין הבדל במוצר מורכב עם מעגל מודפס?

אני לא מדבר כרגע בכלל על כל נושא היבואן בסדר או לא אני מדבר טכנית הבן אדם השתמש בניגוד להוראות יצרן כי לדעתו סוחטים אותו או כי לדעתי אין הבדל וגרם לנזק האם האחריות תקפה?

עכשיו ללא קשר לזה יש לי ולחבריי המון דיבוריות מידלנד ותמיד קיבלנו שירות בשעות נוחות ובמקום תמיד הוחלפו הדברים גם כשרציתי לחדש את הגוף פלסטיק לדיבורית של אמא בת סביבה 6 שנים שילמתי על גוך וקיבלתי דיבורית חדשה לחלוטין.

מאידך כשאני שברתי אנטנות בדיבוריות ושברתי כמה , שילמתי כמו גדול.

אני לא חושב שיבואן אמור לתת לי שירות על מקרה שבו אני גרמתי לנזק , יותר מזה ברגע שבאים לקראתי במחיר מסובסד אני שמח מזה. זה נקרא להיות פריאר? במושגים ישראליים אולי.

ובידיוק בגלל זה תראה איזה שירות מקבלים במקומות אחרים, רוצה דוגמא? בשמחה!
יורוקום יבואן גדול ומכובד נכון?
שלחתי את הטלפון שלי להחלפת מקשי צד עכשיו מה שהיה לו מעבר זה פשוט חוסר של רכיב הטעינה האלחוטית ומחבר של NFC על הלוח שעף וצורך במדבקת קירור חדשה כל זה ניתן לתיקון בקלות. המכשיר נשלח בילה אצלם כשבועיים לאחר מכן אמרו לי שאני צריך לשלם 1200 שקל (יותר מעלות מכשיר חדש) על החלפת לוח אם. שאלתי על מה אמרו בגלל המחברים והמכשיר שנתקע (מן הסתם יתקע אין קירור מספק) על זה אמרתי שיחליפו לי רק כפתורים ואני אסדר לבד.

קיבלתי מכשיר שעל הדרך שברו לו גם מחבר של הפלאש של המצלמה בזמן התיקון ולא הרכיבו טוב את המצלמה הקדמית , ולא היה לי אם מי לדבר בסוף גם הזמנתי עוד סט מקשי צד שעולה 15 שקלים באיביי והסט מקשים הגיע לפני שבארץ תיקנו לי את המכשיר וגם שברו אותו בדרך עוד קצת ללא לקיחת אחריות על זה .

סיפור דומה על LG של אבא שנכנס לתיקון באחריות ויצא שבור יותר .

אז שחורי מציע להחליף למוצר חדש ועובד מאותו הסוג באחריות או בסבסוד גבוהה בגלל נזק שהלקוח גרם לו אני רואה בזה בעיה והתנהלות שגויה.

בקשר לזה שהיו לקוחות ספורים בתקופה האחרונה שחיברו מטען מהיר ושרפו את המעגל אז RTFM או תתקשר תשאל. באמת שאני לא מבין במכשירי חשמל כולם "מומחים" באופנוע חופרים למוסכניק לפני כל אפצ'י שמא יהיה נזק, לא שאלתה עשיתה טעות תשלם באים לקראתך וגם מסבסדים לך את השכר לימוד שלך ? ברכה!.

almooog101
27-10-2016, 17:26
אלמוג אז בעצם יש בתוך הכבל בקר כלשהו שמווסת את הזרם ויש לזה תקן שפרסמתי כאן,ואז בעצם יש משמעות לכבל שמשתמשים בו וזה מניסוי עם הטלפון שלי שכן תומך טעינה מהירה ושינוי של הכבל מאפשר את הטעינה או לא.

אגב בקשר לכבלים אני לא בטוח שזה תלוי יצרן כי במסמכים שהבאתי רשום בפירוש שכל מטרת המסמך להסדיר תקן אחיד לזה כדי למנוע מצב שכל יצרן עושה מה שבא לו.

אם נמשיך במקרה של הטלפון שלי אז יש כבלים הטובים יותר שמוגדים טעינה מהירה מטעינים באמת מהר, יש כאלה שמוגדרים טעינה באמת מטעינים סביר ויש שמוגדרים DATA והם מטעינים לאט עם הודאה שהמכשיר נטען לבד.

הבקר לא בתוך הכבל אלא בתוך ספק הקיר, השנאי, המטען עצמו.
לגביי זה שיש לך כבלים שמטעינים טוב וכאלה שמטעינים פחות טוב זה נובע מאיכות הכבל. הכבל המקורי שמגיע עם הפלאפון בדר"כ יותר עבה מכבל סיני פשוט כי הוא מכיל גידים יותר עבים וסיכוכים. ככל שהכבל יותר עבה והסיכוך יותר איכותי כך תוכל להעביר יותר הספק ומידע באמינות יותר גבוהה. וזו כל הסיבה שכבל אחד מטעין לך ככה והאחר ככה.

עם כבל אחד הצלחת טעינה מהירה ועם האחר לא. השאלה היא האם עם האחר הצלחת להעביר מידע למחשב, אם לא תצליח זה כי אין לו קווי מידע ולכן גם לא יכול לאפשר טעינה מהירה.

עדיין לא נתקלתי ביצרן פלאפונים שכבל הטעינה שלו אינו גם כבל להעברת מידע. הסיבה שבחיבור למחשב הפלאפון נטען לאט היא כי השקע במחשב מספק חצי אמפר (DCP כבר אמרנו? למרות שהוא לא DCP אבל זו נגזרת) ולא 2 כמו שדורשים רוב הפלאפונים.

nihrider
27-10-2016, 17:53
הטענה פה היא שמטען מהיר של סמסונג מספק מתח גבוה מ5V כאשר הוא מחובר למידלנד.
זה נשמע הגיוני?

יש כל מיני מקרים דומים:
https://www.reddit.com/r/PS4/comments/3av4f7/psa_do_not_use_samsung_galaxy_s6_adaptive_fast/

המכשיר "אמור" לא להידפק מזה אבל אין שום דרך לדעת בלי לשרוף אותו קודם.
אז המסקנה פה היא תמיד לוודא שהמטען הוא לא מטען לטעינה מהירה.
במיוחד כשהולכים לחנות לקנות מטען, הם הרבה יותר יקרים אז ינסו לדחוף לכם אותם.

EhudS
27-10-2016, 18:09
הכבל שמסופק עם המצלמה הינו כבל טעינה משולב גם להעברת נתונים (DATA)
כלומר בחיבור ל USB במחשב הוא גם יטעין את המצלמה וגם ניתן יהיה לצפות או להעביר נתונים מהכרטיס של המצלמה.

לסוג הכבל אכן יש השפעה ישירה על אופן הטעינה...
עשינו בדיקה של הכבל המקורי של המצלמה לעומת הכבל שמסופק עם המטען המהיר - במקרה הזה סמסונג
חיברנו את הכבל המהיר למכשיר הסלולרי והאינדיקציה על גבי הטלפון הראתה "טעינה מהירה"
חיברנו את אותו מטען אך הפעם עם הכבל המקורי של המצלמה והאידניקציה על גבי הטלפון הראתה "טעינה רגילה"

הבקר לא בתוך הכבל אלא בתוך ספק הקיר, השנאי, המטען עצמו.
לגביי זה שיש לך כבלים שמטעינים טוב וכאלה שמטעינים פחות טוב זה נובע מאיכות הכבל. הכבל המקורי שמגיע עם הפלאפון בדר"כ יותר עבה מכבל סיני פשוט כי הוא מכיל גידים יותר עבים וסיכוכים. ככל שהכבל יותר עבה והסיכוך יותר איכותי כך תוכל להעביר יותר הספק ומידע באמינות יותר גבוהה. וזו כל הסיבה שכבל אחד מטעין לך ככה והאחר ככה.

עם כבל אחד הצלחת טעינה מהירה ועם האחר לא. השאלה היא האם עם האחר הצלחת להעביר מידע למחשב, אם לא תצליח זה כי אין לו קווי מידע ולכן גם לא יכול לאפשר טעינה מהירה.

עדיין לא נתקלתי ביצרן פלאפונים שכבל הטעינה שלו אינו גם כבל להעברת מידע. הסיבה שבחיבור למחשב הפלאפון נטען לאט היא כי השקע במחשב מספק חצי אמפר (DCP כבר אמרנו? למרות שהוא לא DCP אבל זו נגזרת) ולא 2 כמו שדורשים רוב הפלאפונים.

almooog101
27-10-2016, 18:21
הכבל שמסופק עם המצלמה הינו כבל טעינה משולב גם להעברת נתונים (DATA)
כלומר בחיבור ל USB במחשב הוא גם יטעין את המצלמה וגם ניתן יהיה לצפות או להעביר נתונים מהכרטיס של המצלמה.

לסוג הכבל אכן יש השפעה ישירה על אופן הטעינה...
עשינו בדיקה של הכבל המקורי של המצלמה לעומת הכבל שמסופק עם המטען המהיר - במקרה הזה סמסונג
חיברנו את הכבל המהיר למכשיר הסלולרי והאינדיקציה על גבי הטלפון הראתה "טעינה מהירה"
חיברנו את אותו מטען אך הפעם עם הכבל המקורי של המצלמה והאידניקציה על גבי הטלפון הראתה "טעינה רגילה"
"כבל מהיר" מכיל 4 גידים כמו כבל רגיל. תסביר לי בבקשה מה ההבדל.

Yos
27-10-2016, 19:08
קראתי את רוב השרשור....בגדול וללא קשר ליבואן של מידלנד השירות בארץ ברובו מתחת לכל ביקורת...שוב אני מציין כי אני כלל לא מתכוון למקרה הספציפי ( אני עדיין בשלב שלא החלטתי לעצמי מי פה צודק )
לעניין שירות הלקוחות בארץ היום ממש היום נשברתי ופניתי לעסק ממנו רכשתי מיטה יקרה לפני כשלושה חודשים ( אפילו קצת פחות ) לא אלאה אתכם בפרטים אבל אציין כי ״ השירות ״ מאותו עסק הסתכם בזה שקיבלתי מ״ס טלפון של שירות לקוחות .. של אותו עסק....בשיחה איתם נאמר כי האחראית תחזור אליי תוך כמה דקות...זה היה בסביבות 13:00 ....עכשיו ,,,19:08..... שירות לקוחות עלק

michaelc
27-10-2016, 19:30
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161027/5f2e96ebe813738b6626d10bff0b5623.jpg

זה הכבל של המצלמה מחובר לפלאפון שלי בטעינה במטען מהיר
) אל תדאגו את המטען רכשתי לפני בערך חודש וחצי מהאינטרנט )

כלבוטקס
28-10-2016, 08:13
מכרתי לא מעט מצלמות של מידלנד, לעולם לא נתקלתי בבעיה כזו למעט מקרה אחד של לקוח שמתעקש שהוא מטעין רק בכבל המקורי דרך המחשב.
הבעיה הופנתה לאהוד וטופלה לשביעות רצונו של הלקוח.
אני חייב באותה נשימה לציין שהבעיה מתחילה מהסברה ללקוח (לאו דווקא במקרה של APEX) במוצרים שנדרשים לטעינה או תחזוקה
חובת העסק להדריך את הלקוח בשימוש במוצר.
אין להסיק שכל הלקוחות מבינים וקוראים את הוראות השימוש הראשוניות.
בלי להיכנס לטכני של מה יכולים להיות הנזקים לעיתים התשובה לשאלת הלקוח למה ככה וככה צריכה להיות "כי ככה קבע היצרן" אולי לא תמיד היא מה שהלקוח רוצה לשמוע אבל היא בעיקר תחסוך ממנו כאבי ראש.
בעלו כאן גם טענות כנגד שרות לקוחות וגם על הצרכן הישראלי ותופעת המגיע לי, אני מסכים שללקוח מגיע הכל אך זאת בתנאי שהוא הוגן הגון ולא מנסה להשחיל.
ותאמינו לי שמסיפורי לקוחות על "נשבע לך ככה זה מהיום הראשון" אפשר לכתוב ספר.
בשורה התחתונה יש שני צדדים ושאחד מהם (הקונה או המוכר) מנסה לעקם את האמת מתחילות הבעיות.

ktm690smc
28-10-2016, 09:19
מכרתי לא מעט מצלמות של מידלנד, לעולם לא נתקלתי בבעיה כזו למעט מקרה אחד של לקוח שמתעקש שהוא מטעין רק בכבל המקורי דרך המחשב.
הבעיה הופנתה לאהוד וטופלה לשביעות רצונו של הלקוח.
אני חייב באותה נשימה לציין שהבעיה מתחילה מהסברה ללקוח (לאו דווקא במקרה של APEX) במוצרים שנדרשים לטעינה או תחזוקה
חובת העסק להדריך את הלקוח בשימוש במוצר.
אין להסיק שכל הלקוחות מבינים וקוראים את הוראות השימוש הראשוניות.
בלי להיכנס לטכני של מה יכולים להיות הנזקים לעיתים התשובה לשאלת הלקוח למה ככה וככה צריכה להיות "כי ככה קבע היצרן" אולי לא תמיד היא מה שהלקוח רוצה לשמוע אבל היא בעיקר תחסוך ממנו כאבי ראש.
בעלו כאן גם טענות כנגד שרות לקוחות וגם על הצרכן הישראלי ותופעת המגיע לי, אני מסכים שללקוח מגיע הכל אך זאת בתנאי שהוא הוגן הגון ולא מנסה להשחיל.
ותאמינו לי שמסיפורי לקוחות על "נשבע לך ככה זה מהיום הראשון" אפשר לכתוב ספר.
בשורה התחתונה יש שני צדדים ושאחד מהם (הקונה או המוכר) מנסה לעקם את האמת מתחילות הבעיות.
אני לא מכיר את הבחור שקנה את המצלמה מהיבואן, אבל כשאתה משוכנע בצדקת דרכך בד"כ אתה תעשה הכל כדי להוכיח את זה אז אני כן
קצת מבין לליבו של הבחור שאומר לעצמו "שמתי יותר מאלפייה על מצלמה, עשיתי הכל כמו בספר והיא התקלקלה והלך לי הכסף".

מצד שני, אי אפשר להוכיח שהוא עשה את הכל כמו שצריך, אי אפשר להוכיח שהוא משקר או מדבר אמת, אז זו מילה שלו נגד מילה של היבואן.
במקרה הזה, עם כמה שזה מעצבן, הייתי אומר שההצעה לשלם 400 שח ולקבל אחת חדשה היא הוגנת.

ולסיום אגיד שבגלל אנשים שהתחנכו בספארי שכמו שאתה אומר ניסו בעבר ומנסים להשחיל, כל השאר נדפקים מזה.

strelok89
28-10-2016, 10:43
"כבל מהיר" מכיל 4 גידים כמו כבל רגיל. תסביר לי בבקשה מה ההבדל.

ההבדל זה בגוק הזה או הנגד או מה שזה לא יהיה ביפנים.
שמתי לך אפילו מפרט של ארגון התקנים של יואסבי העולמית שאומרת שיש כבלים פשוטים שמעבירים מידע ו7.5 וואט ויש כבלים שמעבירים מעל 7.5 ועד 100 וואט זה סוג אחר של כבלים.

תחפש באיביי ותראה לבד שיש כבלים שמוגדרים quick charge.

חיבור מטען מהיר עם תקן של quick charge qualcom
וכבל לא תואם טעינה מהירה יטען אך ורק עד 1.5 אמפר שזה 7.5 וואט.

כבל תואם טעינה מהירה יטען בהתאם למטען

almooog101
28-10-2016, 12:20
ההבדל זה בגוק הזה או הנגד או מה שזה לא יהיה ביפנים.
שמתי לך אפילו מפרט של ארגון התקנים של יואסבי העולמית שאומרת שיש כבלים פשוטים שמעבירים מידע ו7.5 וואט ויש כבלים שמעבירים מעל 7.5 ועד 100 וואט זה סוג אחר של כבלים.

תחפש באיביי ותראה לבד שיש כבלים שמוגדרים quick charge.

חיבור מטען מהיר עם תקן של quick charge qualcom
וכבל לא תואם טעינה מהירה יטען אך ורק עד 1.5 אמפר שזה 7.5 וואט.

כבל תואם טעינה מהירה יטען בהתאם למטען

השאלה שלי שהופנתה ליבואן הייתה כדי להוכיח אותו על טעותו. אין בכבל שום דבר מיוחד, הוא מכיל 4 גידים, אין דבר כזה כבל לטעינה מהירה. מה שכן הכבל צריך להיות איכותי כדי להעביר הספקים כאלה.

מצרף מתוך ה-Q&A של Qualcomm, זו שמחזיקה בתקן של טעינה מהירה.
Q6:*Does it matter what type of charging cable is used with a Quick Charge*adapter?

A:*Quick Charge is designed to be connector- and current-independent. Quick Charge is designed to be compatible with a variety of formats, including:

USB Type-AUSB microUSB Type-CProprietary connectors

Quick Charge high-voltage operation is designed to minimize charging issues associated with long or thin cables, allowing for a superior charging experience, independent of cable type or cable current capability.

כמו שניתן לראות מהתשובה לא משנה באיזה כבל משתמשים העיקר שהוא איכותי מספיק ומסוגל להעביר את ההספקים.

מצרף גם קישור לאתר:
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/quick-charge/faq

strelok89
28-10-2016, 13:36
אלמוג אז למה קורה מה שתירתי לוקח כבל של אקסבוקס או נוקיא ובלקין מטעין לאט.
כבל מוטורולה,סמסונג, ואיזה אחד שהזמנתי באיביי לא זוכר בידיוק אבל כל אלה או הגיעו עם מטען מהיר או יעדו לזה מטעינים מהר.

אגב הזה מאיביי 24 גייג ובלקין גם וודאית 24 גייג ושניהם מעבירים גם נתונים.

ניסיתי על 2 מכשירים שונים מוטורולה של אישתי ולומיה שלי

almooog101
28-10-2016, 13:46
כשאתה אומר מטעין לאט אתה מתכוון זרם נמוך או לא 9v?

עוד משהו, אשמח אם תוכל לצפצף בכבל USB שלך את רגל ID (קיימת רק בצד שמתחבר לפלאפון) ולראות אם היא מקוצרת לאדמה/למתח (ככל הנראה תהיה לאדמה).
אם תוכל לבצע את זה לכבל שמוגדר טעינה מהירה ולכבל רגיל ולרשום את התוצאות זה יהיה מעולה כי יכול להיות שבאמת יש שינוי וכבלים של טעינה מהירה משתמשים ברגל ID.

עריכה: הוספת הבקשה החביבה מסטרלוק.

strelok89
28-10-2016, 14:19
האיטי זה 1.5 אמפר ו5 וולט
המהיר זה 9 וולט בנוקיא ו12 וולט במוטורולה שאחרי זה יורד ל9 ואז יורד ל5 ו 2.5 אמפר ב 3 שלבים.

יום ראשון אצפצף ואגיד לך בידיוק

almooog101
28-10-2016, 14:23
האיטי זה 1.5 אמפר ו5 וולט
המהיר זה 9 וולט בנוקיא ו12 וולט במוטורולה שאחרי זה יורד ל9 ואז יורד ל5 ו 2.5 אמפר ב 3 שלבים.

אז אשמח אם תוכל לבצע את הבדיקה שביקשתי לכבל של טעינה מהירה בלבד כדי לראות אם יש שימוש לרגל (זו הרגל הצמודה לאדמה).
במיקרו ובמיני USB ישנם 5 רגליים. ID משמשת ל-OTG ואולי גם לטעינה מהירה אז אשמח לדעת מה הממצאים.

strelok89
28-10-2016, 14:45
אז אשמח אם תוכל לבצע את הבדיקה שביקשתי לכבל של טעינה מהירה בלבד כדי לראות אם יש שימוש לרגל (זו הרגל הצמודה לאדמה).
במיקרו ובמיני USB ישנם 5 רגליים. ID משמשת ל-OTG ואולי גם לטעינה מהירה אז אשמח לדעת מה הממצאים.

בנתיים מצאתי את זה
http://www.usb.org/developers/docs/whitepapers/power_delivery_motherboards.pdf

לדעתי כאן קבור הכלב , זה כתבה של אינטל בנושא של שילוב טעינה מהירה בלוחות אם תומכי יואסבי 2
לך לעמוד 4

מסתבר שבחיבור זכר הזה שמתחבר למטען יש בעצם 8 פינים ולא 5 כמו במיקרו יואסבי ואינטל נתנו שם פתרון שימנע בעיות בלוחות אם אם יצירת גשר בין פין 5 ל 8 והוספת קבל

almooog101
28-10-2016, 14:54
בנתיים מצאתי את זה
http://www.usb.org/developers/docs/whitepapers/power_delivery_motherboards.pdf

לדעתי כאן קבור הכלב , זה כתבה של אינטל בנושא של שילוב טעינה מהירה בלוחות אם תומכי יואסבי 2
לך לעמוד 4

מסתבר שבחיבור זכר הזה שמתחבר למטען יש בעצם 8 פינים ולא 5 כמו במיקרו יואסבי ואינטל נתנו שם פתרון שימנע בעיות בלוחות אם אם יצירת גשר בין פין 5 ל 8 והוספת קבל

אתה מתבלבל אחי, מדובר על לוח האם עצמו, החיבור של 8 רגליים זה USB כפול כי הוא יוצא מלוח האם 8 רגליים ואז מתפצל 4 ו-4.
כשאני אהיה בעבודה אני אחפש מישהו עם מטען מהיר עם הכבל המקורי ואבדוק את הקטע עם פין ה-ID. לי אישית יש מטען רגיל והכבל המקורי שהגיע איתו מכיל 4 פינים (ID לא מחווט).

strelok89
28-10-2016, 15:25
נכון צודק זה החיבור הכפול ללוח אם אבל כן מצאתי את מה שחיפשתי .

http://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2015/11/USB-resistor-requirements.jpg

שים לב שלטעינה מהירה יש לשים נגד של 10 קילו אום שזה בעצם 15 וואט אם 18 וואט או 32 בטעינה מהירה ששם מעלים מתח.

ולטעינה סטנדרטית שמים 22 קילו אום שמגבילה ל1.5 אמפר
ולמכשירים ישנים יותר שעובדים לפי תקן
Battery charging 1.2
או usb גנרי שמים 56 קילו אום.

לדעתי המצלמה היא על תקן battery charging 1.2
ועל כן צריך כבל 56 קילו אום אם לחבר כבל עם התנגדות נמוכה יותר אז המצלמה לא מכילה נגד פנימי כי התקן לפני המטענים המהירים לא דרש זאות , וזה מתכון למעגל שרוף.

For Type-C to Type-C connections, using these higher current modes is fine, as the ports are all built around the same standard, and is a convenient way to charge devices up quickly. However, a lot of the recent issues have been about legacy adapter cables, the ones that will take your USB-Type-C socket on your new phone or laptop and connect up to an older Type-A PC port or charger.

We’re not worried about speeds here, but the thing to look out for is power transfer between devices. Because the USB Type-C standard specifically defines higher rates of charging that aren’t catered for in older Type-B or other connectors, cable manufacturers are supposed to use the CC connection and Rp resistor to ensure that devices don’t attempt to draw too much current from older chargers or devices that can’t support it.
The specification table below shows what values can be used to set a specific Type-C charging mode and underneath, in the small print, we can see that a 56kΩ resistor should be used with all legacy cable connections. This is to limit the amount of current transferred to Default USB power or the USB Battery Charging standard (if the cable supports fast charging) when connecting up to older USB type devices.

What has happened with the case of OnePlus and the other out of spec USB adapter cables is that they are not setting this resistor properly. A number of companies are opting for 10kΩ values, perhaps mistakenly thinking that they are meeting the maximum capabilities of the specification when in fact they are breaking it. This could mean that a USB Type-C device attempts to draw 3A from an older charger than can only handle 1A or less, a recipe for destroying your charger or port.
Another part of the issue is that cables also want to support fast charging technologies for smartphones and other products. This often falls under the USB Battery Charging standard, which supports higher currents than the default mode. Manufacturers may be mistaken into thinking that the correct way to cater for these currents is to allow for the maximum of 3A over Type-C. However, communication for this standard is managed over separate USB D+ and D- data lines, rather than the CC line, and is usually handled by an on-device power management circuit. The 56kΩ resistor is still required, as we know that the Type-C modes overwrite the USB BC standard.

http://www.androidauthority.com/usb-type-c-and-3-1-explained-656552/

almooog101
28-10-2016, 15:43
נכון צודק זה החיבור הכפול ללוח אם אבל כן מצאתי את מה שחיפשתי .

http://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2015/11/USB-resistor-requirements.jpg

שים לב שלטעינה מהירה יש לשים נגד של 10 קילו אום שזה בעצם 15 וואט אם 18 וואט או 32 בטעינה מהירה ששם מעלים מתח.

ולטעינה סטנדרטית שמים 22 קילו אום שמגבילה ל1.5 אמפר
ולמכשירים ישנים יותר שעובדים לפי תקן
Battery charging 1.2
או usb גנרי שמים 56 קילו אום.

לדעתי המצלמה היא על תקן battery charging 1.2
ועל כן צריך כבל 56 קילו אום אם לחבר כבל עם התנגדות נמוכה יותר אז המצלמה לא מכילה נגד פנימי כי התקן לפני המטענים המהירים לא דרש זאות , וזה מתכון למעגל שרוף.

המידע ששלחת מתייחס ל-Type C, ב-A וב-B אין רגל CC (רוב הפלאפונים הם A). הרגל הזו נועדה לומר את הזרם הדרוש. למה יש אותה? אין לי באמת מושג כי אני לא מבין יותר מדי ב-Type C.
אני מצרף לפה קישור ל-Datasheet של הג'וק שנמצא בתוך ראש הטעינה שבו כתוב איזה מתח יש לתת ברגלי המידע כדי לקבל מתח מוצא מתאים (5\9\12\20). המידע נמצא בעמוד 3.
http://www.mouser.com/ds/2/328/chiphy_family_datasheet-269468.pdf

אני לא מצליח למצוא Datasheet של רכיבי הטעינה בתוך הפלאפון כדי לגלות אם יש משמעות לרגל ID בשביל טעינה מהירה או שבהתחלה נותן 5v ורק לאחר קבלת המתח המתאים ברגלי המידע משנה ל-9/12/20.

עשיתי קצת מחקר, תקן BC1.2 מגדיר זיהוי הפורט אליו מחובר המכשיר. בתוך המצלמה צריך להיות רכיב שתפקידו לגלות מול מי יש לו עסק (DCP, SDP, CDP) ולפי זה לפעול. אם מדובר ב-DCP הוא מקצר את רגלי המידע ומועבר חצי אמפר.

strelok89
28-10-2016, 15:57
המידע ששלחת מתייחס ל-Type C, ב-A וב-B אין רגל CC. הרגל הזו נועדה לומר את הזרם הדרוש. למה יש אותה? אין לי באמת מושג כי אני לא מבין יותר מדי ב-Type C.
אני מצרף לפה קישור ל-Datasheet של הג'וק שנמצא בתוך ראש הטעינה שבו כתוב איזה מתח יש לתת ברגלי המידע כדי לקבל מתח מוצא מתאים (5\9\12\20). המידע נמצא בעמוד 3.
http://www.mouser.com/ds/2/328/chiphy_family_datasheet-269468.pdf

אני לא מצליח למצוא Datasheet של רכיבי הטעינה בתוך הפלאפון כדי לגלות אם יש משמעות לרגל ID בשביל טעינה מהירה או שבהתחלה נותן 5v ורק לאחר קבלת המתח המתאים ברגלי המידע משנה ל-9/12/20.

שים לב שוב אותו סיפור כמו בטבלה 22 (19.58 נכנס בול ל22 עם טולרס 5%)קילו אום בין די מינוס לאדמה ולא 56 כמו בטבלה לטובת תאימות לאחור.
מצאנו את הכלב הקבור לדעתי

ktm690smc
28-10-2016, 16:04
רק לי מרגיש כאילו השניים האלו היו המחוננים של הכיתה ובנו פצצות מימן בהפסקות?

כי זה ממש מרגיש כאילו אתם מתדיינים כאן על איך להשמיד את העולם.

Dresdner
28-10-2016, 16:25
רק לי מרגיש כאילו השניים האלו היו המחוננים של הכיתה ובנו פצצות מימן בהפסקות?

כי זה ממש מרגיש כאילו אתם מתדיינים כאן על איך להשמיד את העולם.

לי דווקא מרגיש כמו תחרות למי יש יותר גדול :biggrin:

almooog101
28-10-2016, 16:25
שים לב שוב אותו סיפור כמו בטבלה 22 (19.58 נכנס בול ל22 עם טולרס 5%)קילו אום בין די מינוס לאדמה ולא 56 כמו בטבלה לטובת תאימות לאחור.
מצאנו את הכלב הקבור לדעתי

אתה הבאת type c אחי, חיבור כזה יש ל-One plus ואולי לעוד מספר פלאפונים זעום.
לגבי Type c באמת שאין לי מושג כי אני לא מבין בו וכנראה שככה זה עובד בו.

על כל מקרה מיקרו USB רגיל כמו של פלאפונים הוא type A אז זה לא רלוונטי.

ערכתי את התגובה הקודמת שלי, אתה מוזמן לקרוא מחדש ולהתייחס. אם המצלמה עומדת בתקן BC1.2 היא לא הייתה אמורה להשרף.

almooog101
28-10-2016, 16:28
לי דווקא מרגיש כמו תחרות למי יש יותר גדול [emoji3]
לסטרלוק(;
אנחנו רק מנסים לבדוק מי האשם בנזק למצלמה בדיון שחופר לכל מי שהגיב פה.[emoji16]

ktm690smc
28-10-2016, 16:56
לסטרלוק(;
אנחנו רק מנסים לבדוק מי האשם בנזק למצלמה בדיון שחופר לכל מי שהגיב פה.[emoji16]

לדעתך מכשיר חשמלי יכול להישרף ולשבוק חיים משימוש בכבל טעינה שלא הגיעה איתו מהיצרן?
ממש נראה לי הזוי.

almooog101
28-10-2016, 17:05
לדעתך מכשיר חשמלי יכול להישרף ולשבוק חיים משימוש בכבל טעינה שלא הגיעה איתו מהיצרן?
ממש נראה לי הזוי.
אני חושב שלא, בטח כשמדובר בכבל סטנדרטי ולא בכבל ייחודי. סטרלוק חושב שכן, אני מנסה להוכיח לו למה אני חושב שאני צודק.

strelok89
28-10-2016, 17:40
טוב עוד קצת מחקר לפי הדאטא שיט ששלחתה אז הצלבתי עם זה
https://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/MAX14630-MAX14632.pdf
ועם זה
http://pdfserv.maximintegrated.com/en/an/TUT5801.pdf

מסתבר שאם הכבל הוא מסוג CDP

הבקרים של QUICK CHARGE 2.0 לא יודעים להבדיל אם צריך לתת מתח גבוהה או לא.

כל עוד המתח D+ מתחת ל 0.375 הבקר QUICK CHARGE מוציא 5/1.5

הבעיה שברגע שהכבל הוא לא DCP משמע עד 200 אום בין D+ ו D- הכל יעבוד מעולה או כמובן הבקר במכשיר יודע לעשות זאות, המטען QUICK CHARGE מוציא סביב ה 9V
מהסיבה ש CDP מוציא סביב ה 0.5-0.7 וולט ב D+ ו D -
יעני כבל CDP שחובר למטען QUICK CHARGE 2.0 עם צרכן כמו מצלמה ישנה שלא יודעת להיתמודד עם זה היא תשרף.

אם לחבר כבל DCP יעני הכבל בחיבור למחשב רק מטעין ללא יכולת העברת מידע אז אין בעיה לחבר אותו לכל מטען.

ממש נראה לי הזוי.

אני חושב שלא, בטח כשמדובר בכבל סטנדרטי ולא בכבל ייחודי. סטרלוק חושב שכן, אני מנסה להוכיח לו למה אני חושב שאני צודק.

עד לא מזמן הייתי חושב כמוכם !
ואז נהיו לי מכשירים תומכי QUICK CHARGE והבנתי שיש חשיבות גם לכל עצמו.
והשרשור הזה גרם לי לנבור בעסק ומסתבר שכן חיבור כבל ומטען לא תואם מוצר ישרוף אותו אפילו שפיזית החיבור הוא USB.

חיבור כל מטען USB רגיל לכל כבל ולכל צרכן לא יגרום לנזק, חיבור מטען QUICK CHARGE יכול לשרוף את הצרכן ומה שמפריע לו זה הכבל אם הכבל גם לא "ידווח" שזה צרכן טיפש כמו שצריך הצרכן הולך להישרף

ולא אין כאן שום ויכוח למי יש גדול יותר מנסים להבין מה באמת קרה כאן ולעזור לגולשים אחרים בפורום שיש ברשותם דיבוריות ומצלמות ושאר אביזרים לא לשרוף אותם

almooog101
28-10-2016, 18:23
אתה שוכח ש-DCP, CDP הם סוגי פורטים ולא סוגי כבלים, כלומר, חיבור USB של מחשב.
הבקר בודק מה המתח ברגל D+ כדי לדעת עם מי יש לו עסק. אם המתח מתחת ל-0.325 אז אין צרכן של טעינה מהירה מחובר ויוצא 5v רגיל. אם הוא בין 0.325 לבין 2 למשך שנייה ורבע הוא עובר למצב טעינה מהירה של קואלקום ואז מתחיל הסיפור עם המתחים.
כאשר מחברים מצלמה למטען טעינה מהירה המטען לא רואה מתח ולכן מתייחס לזה כאל BC1.2 והכל טוב.
אם תחבר את המצלמה למחשב לא יקרה לה כלום כי המחשב יוזם את השיחה איתה ואז המצלמה מתחילה להעלות מתחים ברגלי המידע בהתאם לפרוטוקול USB.

strelok89
28-10-2016, 18:41
לא כי יש בקבל מעגל לוגי הגוק ששמתה תראה אותו הוא מחבר נגד בין הvcc ל רגלי הדאטה והמינוס ברגע שמקבל מתח.
שמתי לינק שמראה בידיוק איך הכבל בנוי , שים לב ספציפית הכבל לא הבקרים כלל.

almooog101
28-10-2016, 19:00
הג׳וק ששמתי נמצא במעגל הטעינה בתוך ראש הטעינה ולא בכבל, הכבל מכיל רק חוטים וסיכוך.
הלינק שפרסת (השני) מציג פורטים ולא כבילה. הוא מציג מבנה פנימי של פורט USB.

strelok89
28-10-2016, 20:15
הג׳וק ששמתי נמצא במעגל הטעינה בתוך ראש הטעינה ולא בכבל, הכבל מכיל רק חוטים וסיכוך.
הלינק שפרסת (השני) מציג פורטים ולא כבילה. הוא מציג מבנה פנימי של פורט USB.

http://i.imgur.com/Yal8VQq.jpg

זה הגוק בכבל.

וזה לא בידיוק פורט זה מה צריך לתת לשבב בקרה כדי שהשבב יתן מתחים וזרמים שונים.
זה נקרא פורט אבל זה לא חיבור פיזי זה פורט לוגי

כמו שquick charge זה סוג של פורט לוגי גם.

בקיצור לפי חלק גדול מהשבבים שנמצאים במטען יוצא מצב שהמטען מוציא מתח מלא כשהוא אמור לתת רק 5 וולט ובגלל זה על המטענים יש אזהרה.

נראה מאוד הגיוני ומסתדר מעולה. בכל מקרה אני אצפצף בראשון את הפין החמישי

זה מוסבר בלינקים שנתתי בפירוש

nitzann84
28-10-2016, 21:10
מצטער. הדיון שפתחתם בשביל להראות למי יש יותר ידע, לא רלוונטי. אם החברה מודעת לבעיה של הטעינה, אז היא צריכה להגיד ולדגיש את זה בהוראות שימוש, אם לא מצוין. הלקוח לא אמור לדעת מזה ומההשלכות של הדבר. אם לא היה רשום בשום מקום. אז היה צריך להחליף את המצלמה. חד וחלק

almooog101
29-10-2016, 01:23
http://i.imgur.com/Yal8VQq.jpg

זה הגוק בכבל.

וזה לא בידיוק פורט זה מה צריך לתת לשבב בקרה כדי שהשבב יתן מתחים וזרמים שונים.
זה נקרא פורט אבל זה לא חיבור פיזי זה פורט לוגי

כמו שquick charge זה סוג של פורט לוגי גם.

בקיצור לפי חלק גדול מהשבבים שנמצאים במטען יוצא מצב שהמטען מוציא מתח מלא כשהוא אמור לתת רק 5 וולט ובגלל זה על המטענים יש אזהרה.

נראה מאוד הגיוני ומסתדר מעולה. בכל מקרה אני אצפצף בראשון את הפין החמישי

זה מוסבר בלינקים שנתתי בפירוש

אחי אין ג׳וק בכבל.
מוצגים שם פורטים שונים, DCP זה מטען, CDP זה כמו של מחשב.
אתה מוזמן להסתכל בקישור המצורף, יש שם פירוט רב על BC1.2 ועל סוגי הפורטים, מה קורה כאשר המכשיר מחובר לכל פורט ועוד.
http://kinetis.pl/sites/default/files/BC1.2_FINAL.pdf

אשמח לדעת מה התוצאות של צפצוף הפין, זה יכול להאיר על הפרשה.

mudale222
29-10-2016, 03:33
מצטער. הדיון שפתחתם בשביל להראות למי יש יותר ידע, לא רלוונטי. אם החברה מודעת לבעיה של הטעינה, אז היא צריכה להגיד ולדגיש את זה בהוראות שימוש, אם לא מצוין. הלקוח לא אמור לדעת מזה ומההשלכות של הדבר. אם לא היה רשום בשום מקום. אז היה צריך להחליף את המצלמה. חד וחלק

קראת את כל ה10? קראת את זה שכשהמצלמה נמכרה לא היו קיימים בכלל מטענים כאלה ולא היה ניתן להזהיר מפניהם?

strelok89
29-10-2016, 07:54
אחי אין ג׳וק בכבל.
מוצגים שם פורטים שונים, DCP זה מטען, CDP זה כמו של מחשב.
אתה מוזמן להסתכל בקישור המצורף, יש שם פירוט רב על BC1.2 ועל סוגי הפורטים, מה קורה כאשר המכשיר מחובר לכל פורט ועוד.
http://kinetis.pl/sites/default/files/BC1.2_FINAL.pdf

אשמח לדעת מה התוצאות של צפצוף הפין, זה יכול להאיר על הפרשה.

נכון זה פורטים שונים במחשב אבל בפועל יש בקר (אמולטור) שדואג להזדהות כפורט שונה לפי המכשירים.

אוקי נחקור עוד בנושא , בנתיים מה שראיתי שלפי ההצלבות של הבקרים יש מצב שאםצהכבל הוא לא טעינה בלבד הוא יכול לגרום לזה שהבקר טעינה מהירה יחשוב לעבןד על טעינה מהירה ולא טעינה פשוטה ישנה.

almooog101
07-11-2016, 16:55
טוב אז ביצעתי בדיקות עם 3 כבלים שונים ועם מטען טעינה מהירה, שלושתם הראו לי טעינה מהירה (נבדק על G4 ועל Galaxy S7). לכבל אחד אין פין ID ככה שנשלל הקשר שלו לטעינה מהירה.
כבל אחד דק שטוח, אחד עלה 5 ₪ מקופיקס ואחד הגיע עם הגלקסי.
אחד הכבלים צופצף ולא נראה קצר בין רגליים כלשהן.
לסיכום - אין דבר כזה כבל לטעינה מהירה.

MasterOz
07-11-2016, 17:26
ברוך השם, ישתבח שמו לעד...סוף סוף!!!

nimi9
07-11-2016, 17:46

השאלה היא הפוכה: האם יש כבל לטעינה "בלתי מהירה"?
(במקרה והתשובה היא "כן", הרי שכל שאר הכבלים הם גם וגם...)

almooog101
07-11-2016, 18:49
השאלה היא הפוכה: האם יש כבל לטעינה "בלתי מהירה"?
(במקרה והתשובה היא "כן", הרי שכל שאר הכבלים הם גם וגם...)
התשובה היא כן, כבל בלי רגלי מידע כי אז המכשיר והמטען לא יכולים לדבר.
למה חלק מהכבלים של סטרלוק גם מעבירים מידע וגם לא מקבלים טעינה מהירה? אין לי שמץ.

strelok89
08-11-2016, 08:02
http://lifehacker.com/cables-can-significantly-impact-the-charging-speed-of-y-1532784722

הינה עוד בחור שרושם אותו הדבר רק שהוא מתיחס לעובי הגידים ביפנים השאלה זה איך המטען יודע לווסט זרם טעינה לפי עובי גידים.
חייב להיות מנגנון וויסוט טעינה לפי זה

הזמנתי מהאיביי מד מתח וזרם usb נבדוק מה יוצא שם

almooog101
08-11-2016, 08:33
http://lifehacker.com/cables-can-significantly-impact-the-charging-speed-of-y-1532784722

הינה עוד בחור שרושם אותו הדבר רק שהוא מתיחס לעובי הגידים ביפנים השאלה זה איך המטען יודע לווסט זרם טעינה לפי עובי גידים.
חייב להיות מנגנון וויסוט טעינה לפי זה

הזמנתי מהאיביי מד מתח וזרם usb נבדוק מה יוצא שם

מה שהוא אומר שם זה משהו שברור מאליו, אם הכבל דק מדי הוא לא יכול להעביר זרמים גבוהים (תלות אורך לזרם).
אני לא חושב שיש בדיקה שמבוצעת לטיב הכבל אלא המכשיר מושך כמה שהוא צריך באותו הרגע ובמקרה הפחות כיף הכבל מת (בתקווה ולא לוקח איתו דברים בדרך). קרה לי עם הרבה כבלים זולים שהזמנתי מאיביי לאייפון שהיה לי בזמנו שהיו מתים מהר מאוד בלי סיבה נראית לעין.

erani99
08-11-2016, 10:36
תגידו (או תרשמו, איך שמגדירים את זה בפורום כתוב..), זה לא "מידלנד"?.. פעם אחרונה שראיתי את הכיתוב באנגלית זה MIDLAND

אז.. אם כבר מעדכנים כותרת שרשור תתקנו את המידלנט הצורם הזה.

michaelc
08-11-2016, 10:57
טוב אז ביצעתי בדיקות עם 3 כבלים שונים ועם מטען טעינה מהירה, שלושתם הראו לי טעינה מהירה (נבדק על G4 ועל Galaxy S7). לכבל אחד אין פין ID ככה שנשלל הקשר שלו לטעינה מהירה.
כבל אחד דק שטוח, אחד עלה 5 ₪ מקופיקס ואחד הגיע עם הגלקסי.
אחד הכבלים צופצף ולא נראה קצר בין רגליים כלשהן.

מענייו מה יגיד על זה אהוד ממידלנד

michaelc
21-06-2017, 23:44
חברים מקפיץ את השירשור, המצלמה בדרך לארץ לאחר שתוקנה אצל הייצרן באיטליה, כשסיפרתי לייצרן שלא מוכנים לתקן לי את המצלמה כי לדברי היבואן שרפתי אותה הוא לא ידע אם לצחוק או לבכות ואמר לי שאני יכול להשתמש באיזה כבל ובאיזה מטען usb שקיים
בכל מקרה הוא ביקש שאשלח את המצלמה לאיטליה והיא תוקנה אצל היצרן תחת אחריות
אז שלא יעבדו עליכם
...

Dresdner
22-06-2017, 08:20
כל הכבוד ליצרן, לא רק נתן שירות טוב אלה גם עשה בית ספר ליבואן, מקווה שילמדו מזה למרות שלא נראה לי.

Thelegend
22-06-2017, 10:29
תשמעו אני שלחתי את המצלמת גופרו הירו 5 סשן שלי לתיקון ביום חמישי שעבר(הייתה אצלי כמה חודשים ואיזה פיצ'ר לא עבד).
בא שליח UPS לקח ממני את המצלמה והיא נשלחה להולנד על חשבונם והוחזרה לי מצלמה חדשה והגיעה היום.
אין ספק שזה השירות שהייתי מצפה מכל אחד.

decktor
22-06-2017, 10:41
רק היום טרחתי לקרוא את כל השרשור, לכל מי שטען שאסור לחבר Quick Charge למכשיר שלא תומך:
אם תשימו לב כל פעם שמחברים מכשיר תומך QC למטען תומך QC הוא בהתחלה טוען 5V ורק אחרי שהם מתקשרים ומוודאים ששניהם תומכים 9V זה עובר למוד QC.
כל העניין לוקח רק כמה שניות אבל אפשר להספיק לראות את זה.
חוץ מזה שפותח השרשור אמר מספר פעמים שזה מטען רגיל של סמסונג, המטענים QC שלהם הפכו לנפוצים רק בשנתיים האחרונות ואם זה מטען שהיה לו עוד לפני זה כמעט וודאי שזה לא QC.

almooog101
22-06-2017, 14:00
חברים מקפיץ את השירשור, המצלמה בדרך לארץ לאחר שתוקנה אצל הייצרן באיטליה, כשסיפרתי לייצרן שלא מוכנים לתקן לי את המצלמה כי לדברי היבואן שרפתי אותה הוא לא ידע אם לצחוק או לבכות ואמר לי שאני יכול להשתמש באיזה כבל ובאיזה מטען usb שקיים
בכל מקרה הוא ביקש שאשלח את המצלמה לאיטליה והיא תוקנה אצל היצרן תחת אחריות
אז שלא יעבדו עליכם
...

מי שלח לאיטליה אתה או היבואן?

michaelc
22-06-2017, 14:07
אני, היבואן לא היה מוכן לעשות כלום

קוקוריקו נגד קופיקו
22-06-2017, 14:41
תודה על העדכון ואכן כל הכבוד ליצרן באיטליה.
מצד שני זו בושה לא קטנה ליבואן הזה... חבל שיש בעלי עסק כאלו בארץ. ציבור הצרכנים צריך להעניש בעלי עסק שכאלו.