צפייה בגרסה מלאה : מעוניין להתחיל ברכיבת שטח כתחביב, עם איזה כלי עליי להתחיל?
Urieln138
07-11-2016, 17:54
אהלן, יש לי רישיון A2 כבר 5 שנים ובמהלכן הייתה לי תקופה של כמה חודשים עם cbr125.
אני בקרוב אגדיל את הרישיון לA1.
אני כבר הרבה זמן מעוניין להתחיל תחביב של נהיגה בשטח וכבר התנסיתי פעם אחת עם כלי של חבר (crf אם אני לא טועה).
אני גר באזור תל אביב ואין לי עגלה , לכן אצטרך לנסוע לשטח. בנוסף, אני לוחם וחוזר בסופ"שים מדי פעם. יש מישהו בבית שיתניע את הכלי בחורף. התקציב שלי הוא בערך 25 אלף שאקח בהלוואה. (לא כולל ציוד וביטוח).
רציתי לדעת על איזה כלי כדאי לי להתחיל את העסק הזה.
תודה רבה לעוזרים.
בתור התחלה, יש לך כמה דו"שים חביבים כמו הCRF250L
או הימאהה WR250R.
שניהם יכולים לרכב גם בכביש וגם בשטח עם אחזקה יחסית זולה.
יש לך אופציה להתחיל עם KTM EXC125, אבל הוא יהיה ישן יותר.
האם הרצת חיפוש בפורום על אותו הנושא ושאלה?
Urieln138
07-11-2016, 18:52
בתור התחלה, יש לך כמה דו"שים חביבים כמו הCRF250L
או הימאהה WR250R.
שניהם יכולים לרכב גם בכביש וגם בשטח עם אחזקה יחסית זולה.
האם הרצת חיפוש בפורום על אותו הנושא ושאלה?
הרצתי חיפוש וראיתי בשני מקומות שממליצים על DRZ400.
תלוי מה אתה מחפש בשטח. אם זה מוגבל לשבילים אז DRZ יכול להיות אופציה. הוא לא מתאים לאנדורו
Urieln138
07-11-2016, 18:59
מה זה אנדורו ?
Shasha127
07-11-2016, 19:31
תלוי מה אתה מחפש בשטח. אם זה מוגבל לשבילים אז DRZ יכול להיות אופציה. הוא לא מתאים לאנדורו
ומדוע כבודו סבור שכך?
ומדוע כבודו סבור שכך?
אני מסכים איתו חצי כוח, הוא לא בנוי לאנדורו קשוח, הוא כבד מידיי ומסורבל, אפשרי? כן, הייתי ממליץ לך? ממש לא.
Urieln138
07-11-2016, 19:53
אני רוכב מתחיל כפי שציינתי ואני מאמין שייקח לי זמן עד שאתחיל להיכנס לאנדורו.
בכל מקרה אני מבין שאתם ממליצים על אחד משניהם בתור אופנוע מתחיל.
זה בעיקר תלוי אם אתה רוצה אופנוע שגם יהיה יומיומי, או שאתה רוצה נטו שטח.
אם זה גם יומיומי או לרכיבת שבילים וכו', DRZ\CRF\KLX\WR יעשו אחלה עבודה
במידה ואתה מעוניין בכלי נטו לשטח ה-125EXC של קטמ יהיה מושלם
מה זה אנדורו ?
רכיבת שטח קשה יותר. סלעים, מכשולים וכדומה
נעשה קצת סדר בתגובות -
- הקטמ 125 הוא אכן אחלה אופנוע לשטח, אבל לא מתאים לצרכים של פות"ש שציין שהוא מתל אביב וצריך להגיע לשטח ברכיבה.
- הCRF250L הוא דו"ש רך מאד, ומאחר ופות"ש לא מחפש כלי רכב, אלא כלי לשטח שיוכל להגיע לשטח על הגלגלים, אין סיבה להתפשר עליו
מה שמשאיר אותנו עם שתי האופציות היותר רלוונטיות - WR250R וDRZ400. שניהם בערך באותה המשבצת - דו"שים קרביים שיכולים בקלות להגיע על הגלגלים לשטחים של אזור המרכז, ומשם לרדת לסינגלים ולספק הנאה גם ברכיבת אינדורו כמעט מכל סוג. נכון שזה יהיה קשה יותר ואולי קצת פחות כיף מלעשות את אותה הרכיבה על ה-125 או כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר, אבל רבים וטובים עשו איתם את כל סוגי השטח ונהנו מאד.
ממליץ לך להתרכז בשניים האלה, אולי אפילו לקחת רכיבות מבחן כדי לראות למי אתה יותר מתחבר, ולחפש את החדש והשמור ביותר שאתה מוצא בתקציב שלך.
בהצלחה
לתפיסתי,
שטח לא עושים לבד אלא עם חברים.
בוודאי ובוודאי כשמתחילים.
הדרך הטובה ביותר ללמוד היא לטייל עם חבר עם נסיון וללמוד ממנו עד לשלב שבו אתה מספיק מיומן כדי לייצר גרף התפתחות עצמאי.
לכן, שווה לך לראות על מה רוכבים החברה שאיתם אתה הולך לרכב ומה סוג הטיולים שלהם.
פתאום אתה גם עלול לגלות (וזה כמעט תמיד ככה) שיש איזה חבר עם מקום פנוי בעגלה.
אישית אני יותר מתחבר לדו"שים, ועם שני אלו שהציעו לך אפשר לעשות אחלה שטח, וגם שטח קשה, ביתרון של אופנוע פחות עדין מאופנוע אנדורו טהור (מבחינת טיפולים ותחזוקה). הבעיה תהיה למצוא אחד שמור במחיר שפוי.
Urieln138
08-11-2016, 15:28
תודה אנשים
אני מחפש ביד2 DRZ400 ורואה שנתונים ישנים מאוד, מה הן הקריטריונים שעליי לדעת להתרחק מהם או שאפשר לסמוך עליהם ?(הכוונה היא לקילומטרז',שנתון,אגזוזים, מספר היד וכו' )
תודה לעוזרים.
Shasha127
08-11-2016, 16:31
תשכח מעניין השנתון בDRZ, משנת 2000 כשהוא יצא עד היום זה אותו כלי זהה רק עם שנת יצור שונה.
חפש לך את הכלי הכי שמור והכי מטופל עם היד הכי נמוכה שאתה יכול למצוא (יש כאלה מדהימים שנראים כמו 2016 מבחינה כללית אבל צריך לחפש הרבה, חבר שלי לדוגמה קנה לפני כמה חודשים 2002 יד 2 שנראה יותר חדש מהחדשים ב20K וחדש מכנית באותה מידה) וקח אותו לבדיקה.
אם הכלי יוצא טוב אתה תרוויח גם מחיר קניה נמוך כי גם אם הכלי מצויין הוא עדין לא יוכל להמכר במחיר של כלי שב5 שנים צעיר ממנו (כי לצערינו בארץ אנשים מסתכלים על יד ושנה ולא לגופו של אופנוע).
חשבת על תקציב כבר?
JohnnyDee
08-11-2016, 18:21
תלוי איזה חברים יש לך...
אני העדפתי ללמוד לבד.
כל החברים עם כלים אפורים ולא עוצרים אפילו ברמזור אדום.
לדעתי WR250R זה כלי שעושה את הכל טוב.
תעשה נסיעת מבחן על כמה כלים ותבדוק זה יכול לעזור..
אגב שלא יאכילו אותך לוקשים, משקל זה לא מחסום.
https://www.youtube.com/watch?v=JWIZfYQhgMc
תלוי איזה חברים יש לך...
אני העדפתי ללמוד לבד.
כל החברים עם כלים אפורים ולא עוצרים אפילו ברמזור אדום.
לדעתי WR250R זה כלי שעושה את הכל טוב.
תעשה נסיעת מבחן על כמה כלים ותבדוק זה יכול לעזור..
אגב שלא יאכילו אותך לוקשים, משקל זה לא מחסום.
https://www.youtube.com/watch?v=JWIZfYQhgMcברור שלרוכב ברמה שלו משקל זה לא מחסום.
אבל אני בטוח שבמהלך הצילומים הוא פיספס פה ושם בקטנה וחתכו בעריכה
JohnnyDee
09-11-2016, 20:35
בטוח ערוך, אבל נדיר.
זאת בהמה של 240 קילו לפחות? (אני לא יודע בדיוק אני מעריך)
תאר לעצמך מה יעשה עם 90 קילו של הונדה.
Shasha127
09-11-2016, 21:58
220 +- , ולגביי הלתאר מדובר בבחור לא מוכר בשים כריס בירץ', אלוף עולם כמה שנים פה ושם לא משהו רציני.
בטוח ערוך, אבל נדיר.
זאת בהמה של 240 קילו לפחות? (אני לא יודע בדיוק אני מעריך)
תאר לעצמך מה יעשה עם 90 קילו של הונדה.
איזה עונדה שוקל 90 קילו?
הCRF250L שוקל בערך 145 קילו.
תשכח מעניין השנתון בDRZ, משנת 2000 כשהוא יצא עד היום זה אותו כלי זהה רק עם שנת יצור שונה.
חפש לך את הכלי הכי שמור והכי מטופל עם היד הכי נמוכה שאתה יכול למצוא (יש כאלה מדהימים שנראים כמו 2016 מבחינה כללית אבל צריך לחפש הרבה, חבר שלי לדוגמה קנה לפני כמה חודשים 2002 יד 2 שנראה יותר חדש מהחדשים ב20K וחדש מכנית באותה מידה) וקח אותו לבדיקה.
אם הכלי יוצא טוב אתה תרוויח גם מחיר קניה נמוך כי גם אם הכלי מצויין הוא עדין לא יוכל להמכר במחיר של כלי שב5 שנים צעיר ממנו (כי לצערינו בארץ אנשים מסתכלים על יד ושנה ולא לגופו של אופנוע).
חשבת על תקציב כבר?
2002 יד שניה? נשמע טוב מידיי מכדי להיות אמיתי.
Shasha127
10-11-2016, 23:50
לא רק זה, נסע אך ורק בכביש ועם 27,000 קמ מקוריים. אבל אם זה עוד נשמע לך טוב מדי להיות אמיתי, יש עוד מכר שלי שקנה כזה לפני 3 חודשים, הפעם 2003 יד 3 כשהיד לפניו החזיק אותו חודש. גם הוא כמו הקודם מקורי לחלוטין ונראה כמו 2016 רק לא עם האפור המזעזע שלהם אלא כחול לבן. יש כלים ובמיוחד עכשיו יש המון DRZ למכירה, בניגוד ללפני כמה חודשים כשהכלים המדוברים נרכשו. צריך להיות עירני ומוכן לפעול כשצץ כזה כי זו כמעט הדרך היחידה לתפוס כלי שמור במחיר טוב. זה כמובן נכון לכל אופנוע מן הסתם, וגם פה אין שוני.
לא רק זה, נסע אך ורק בכביש ועם 27,000 קמ מקוריים. אבל אם זה עוד נשמע לך טוב מדי להיות אמיתי, יש עוד מכר שלי שקנה כזה לפני 3 חודשים, הפעם 2003 יד 3 כשהיד לפניו החזיק אותו חודש. גם הוא כמו הקודם מקורי לחלוטין ונראה כמו 2016 רק לא עם האפור המזעזע שלהם אלא כחול לבן. יש כלים ובמיוחד עכשיו יש המון DRZ למכירה, בניגוד ללפני כמה חודשים כשהכלים המדוברים נרכשו. צריך להיות עירני ומוכן לפעול כשצץ כזה כי זו כמעט הדרך היחידה לתפוס כלי שמור במחיר טוב. זה כמובן נכון לכל אופנוע מן הסתם, וגם פה אין שוני.
דווקא ק"מ כ"כ נמוך זה מתכון לבעיות
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Shasha127
11-11-2016, 15:23
לא בהכרח אבל זה כבר לא קשור לשרשור.
JohnnyDee
11-11-2016, 17:19
CRF250R.. 100 קילו.
חשבת על תקציב כבר?
וואי לשמוע אנשים כמוך פשוט משגע אותי.
כלי חדש נמכר ב45 אלף שח.
החבר הפראייר שלך קנה פאקין אופנוע בן 15 שנה(!!) ב20 אלף שקל! פראייר רצחני.
אפילו מכונית משפחתית שעלתה 140 אלף שקל לפני 15 שנה לא תעלה 20 אלף שקל.
תמסור לחבר שלך שבגללו ובגלל פראיירים אחרים האופנוע הזה לא רלוונטי בכלל כיד שנייה.
הכי מצחיק שאתה מספר את זה כאילו איזה עקיצה חבר שלך דפק.
חפש AJP PR5 ומידע עליו.
יתן לך מענה טוב יותר בשטח מכל מה שהציעו לך עד עכשיו. פלייביק אמיתי.
אם המחייה שלך עם הכלי על הכביש היא רק בקטע קישור עד לשטח הוא יענה בצורה מיטבית על הצרכים שלך.
בתקציב שלך תוכל למצוא כלים מ2014.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Shasha127
25-11-2016, 23:16
וואי לשמוע אנשים כמוך פשוט משגע אותי.
כלי חדש נמכר ב45 אלף שח.
החבר הפראייר שלך קנה פאקין אופנוע בן 15 שנה(!!) ב20 אלף שקל! פראייר רצחני.
אפילו מכונית משפחתית שעלתה 140 אלף שקל לפני 15 שנה לא תעלה 20 אלף שקל.
תמסור לחבר שלך שבגללו ובגלל פראיירים אחרים האופנוע הזה לא רלוונטי בכלל כיד שנייה.
הכי מצחיק שאתה מספר את זה כאילו איזה עקיצה חבר שלך דפק.
זה לא קשור בכלל לשרשור אבל רק בגלל שבאת על 200 ועפת פה רחוק רחוק תגובונת קצרה - אין ספק שאין לך מושג לגביי מצב השוק של הDRZ, ובאופן כללי כמו שהמשפט המוכר אומר, לך תקנה אופנוע מלוי יצחק ושיהיה לך לבריאות. לגביי החבר הוא לא עשה עקיצה, חלילה, הוא עשה עסקה נהדרת. ואתה יכול להיות רגוע, הכלי כבר נמכר כי הוא השתדרג לכלי מקצועי נטו לשטח ונחש מה? גם הקונה שלו לא חושב כמוך ושילם את אותו המחיר. כולם פראיירים, אתה לא, רק להבא תרסן קצת את השפה שלך ובאופן כללי לכעוס קצת פחות על העולם, וכמובן בהצלחה בקניית אופנוע משומש אחינו השמאי ואנליסט בכיר בשוק הדו-גלגלי בארץ.
זה לא קשור בכלל לשרשור אבל רק בגלל שבאת על 200 ועפת פה רחוק רחוק תגובונת קצרה - אין ספק שאין לך מושג לגביי מצב השוק של הDRZ, ובאופן כללי כמו שהמשפט המוכר אומר, לך תקנה אופנוע מלוי יצחק ושיהיה לך לבריאות. לגביי החבר הוא לא עשה עקיצה, חלילה, הוא עשה עסקה נהדרת. ואתה יכול להיות רגוע, הכלי כבר נמכר כי הוא השתדרג לכלי מקצועי נטו לשטח ונחש מה? גם הקונה שלו לא חושב כמוך ושילם את אותו המחיר. כולם פראיירים, אתה לא, רק להבא תרסן קצת את השפה שלך ובאופן כללי לכעוס קצת פחות על העולם, וכמובן בהצלחה בקניית אופנוע משומש אחינו השמאי ואנליסט בכיר בשוק הדו-גלגלי בארץ.
מה קרה, נפגעת?
אתה רוצה להיות עצוב כי שמעת דעה שונה משלך?
רק פראייר אמיתי ירכוש אופנוע בן 15 ב20 אלף ונחש מה? חבר שלך פראייר וגם זה שקנה ממנו את האופנוע פראייר.
אבל מי אני? אני בסך הכל בן אדם שלא מבין בשוק הdrz כמוך.
אתה בטח גאה לרשום בקורות החיים שלך שאתה מבין בdrz400.
בגלל אנשים כאלה השוק של הdrz מת.
חוץ מפראיירים כמובן, הם לעולם לא מתים, רק מתחלפים.
JohnnyDee
26-11-2016, 10:50
אני קצת מסכים פה עם האופנוע השמן הזה שהוא מאוד כיף וחזק אבל אובר-רייטד..
לשלם חצי מחיר של חדש על אחד בן 15 זה כבד.
ובאמת בגלל שאנשים ממשיכים לקנות ולמכור במחירים כאלה השוק לעולם לא ירד..
WR250 בן 5-6 עולה מחצית מאחד חדש.
וזה לא שDRZ זה שוק של מבוגרים 50+ שנוסעים לעבודה..
הרוב נטחן על ידי ערסוואתים ובני דודים.
אומר את האמת לא הייתי מתנגד לDRZ חמוד בחנייה אבל נתתי סיבות למה לא למעלה.
מחכה להעביר תקופה בחיים ולהתחדש בWR.
עדיף מלממן קרבורטור ישן.
Shasha127
26-11-2016, 12:38
מה קרה, נפגעת?
אתה רוצה להיות עצוב כי שמעת דעה שונה משלך?
רק פראייר אמיתי ירכוש אופנוע בן 15 ב20 אלף ונחש מה? חבר שלך פראייר וגם זה שקנה ממנו את האופנוע פראייר.
אבל מי אני? אני בסך הכל בן אדם שלא מבין בשוק הdrz כמוך.
אתה בטח גאה לרשום בקורות החיים שלך שאתה מבין בdrz400.
בגלל אנשים כאלה השוק של הdrz מת.
חוץ מפראיירים כמובן, הם לעולם לא מתים, רק מתחלפים.
כולם פראיירים, אתה לא. תתקדם לחייך מר מבין הדיון הזה מוצה.
CujoHasRabies
07-12-2016, 18:02
במצב די דומה, ובתפוז הדעה הרווחת היא ש KTM 125 EXC בהחלט יתאים לרוכב שטח המתחיל
אבל, יש עם זה 2 בעיות:
בגלל שהוא דו"פ, הנסיעה עליו בכביש מהיר לא תהיה מהנה מדי לכן כנראה יצריך עגלה/נגרר
עם25000 אתה יכול למצוא קת"מ שנתון 2012-2013
http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle.php?AreaID=&ModelID=124&SubModelID=1895&MotorcycleTypeID=&FromYear=2010&UntilYear=&fromEngineVal=125&untilEngineVal=250&fromPrice=&untilPrice=&Info=&Order=price&Desc=
בהצלחה לנו!
קוקוריקו נגד קופיקו
07-12-2016, 18:38
עד כמה שהבנתי 125 דופ זה אופנוע נישה.
אם אתה מעוניין ברכיבת אנדורו, ולא סתם אנדורו - אלא אך ורק רכיבה טכנית צפופה וסלעים ועבודת קלאטצ' - אז 125 דו"פ יהיה אחלה.
אבל מה אם אתה מעוניין באנדורו של שטחים פתוחים ויותר להיות על הגז?
ומה אם אתה בכלל מעוניין ב 90 אחוז רק בשבילים ולעיתים רחוקות אולי איזה סינגל קליל?
ומה אם אתה בקטע של מוטוקרוס וקפיצות ודיונות?
וגם מה אם אין לך עגלה או טנדר?
ומה אחת חושב שהעלות היחידה זה רק בקניייה של האופנוע? אח"כ גם צריך להשקיע כסף וזמן בטיפולים וחלפים...
אני אישית לא מבין כלום. אבל אני זוכר בזמנו שכשאני התעניינתי ב 125 דופ - זה מה שאמרו לי... שזה אופנוע נישה. הוא מגביל אותך לסוג מסויים של רכיבה, והוא מעולה בדבר אחד אבל לא שימושי בכל השאר.
לא כולם מתחברים לקטע של עגלות + אנדורו סלעים צפוף, ועוד אחר כך בבית לטפל כל X שעות מנוע.
JohnnyDee
07-12-2016, 19:04
התגובה הכי טובה פה עד כה זה מעליי.
הבעיה שלא תמיד יודעים כמתחיל מה תאהב יותר?
לכן קונים כלי עם רישוי צהוב פשוט ביותר..
WR125 KLX250 אפילו WR250 אם יש תקציב כי ניתן למכור אחרי שתמצא מה אתה אוהב..
אני אהבתי הכל חוץ מקפיצות גבוהות כי אני פחדן, לכן מוטוקרוס לא בשבילי.
אין על שטח פתוח,סינגלים צפופים,מכשולים טבעיים וקצת עליות לא גבוהות.
אתה אולי תאהב לקפוץ גבוהה ותרצה לשדרג למוטוקרוס עצבני.
ושוב חזרנו לכתוב שטויות שלא קשורות לא למציאות ולא לשאלה של פותח השרשור.
פותח השרשור גר בת"א ואין לו איך להגיע לשטח, ולכן הוא צריך דו"ש, ככה שה-125 דו"פ למניהם לא על הפרק.
בלי קשר, 125 דו"פ הוא לא אופנוע נישה. לפחות לא יותר נישה מ(כמעט) כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר. כל אופנועי האינדורו מותאמים לאינדורו, שזו נישה בתחום האופנועים.
ה-125 יעשה בכיף את כל מה שאפשר לעשות בארצנו הקטנה, כולל טיולי מדבר ארוכים פעם ב-. זה נכון שאם אתה מחפש לרכב רק שבילים ורק טיולי מדבר ארוכים של יומיים הוא לא האופנוע המתאים, אבל לא בגלל שהוא נישתי אלא בגלל שלרכב רק שבילים זה נישתי ויש אופנועים שמתאימים לנישה הזו.
אם אתה מתחיל שמחפש אופנוע אול-אראונד זו אופציה טוב, אבל כאמור זה לא מה שפותח השרשור שאל.
לגבי הKLX250, WR125, CR250, דווקא הם האופנועים הנישתיים מאחר והם מתאימים לכביש ושטח קל בלבד, ולא יאפשרו לרוכב המתחיל לבדוק ולהבין מה הוא אוהב.
האופנועים היחידים שיאפשרו גם הגעה לשטח בכביש וגם טעימה מכל מה שיש לשטח להציע הם הDRZ והWR250R (ואולי הAJPים שאותם אני פחות מכיר), ולכן פותה"ש צריך לחפש כאלה במצב הכי טוב וחדש שהוא יכול למצוא בתקציב שלו.
וג'וני - אתה ממשיך להתייחס כל הזמן למוטוקרוס וקפיצות גבוהות. מוטוקרוס זה לגמרי נישה, ספורט שבאופן עקרוני מתקיים רק בתוך מסלולים סגורים ועל אופנועים ייעודיים לכך. שמישהו אומר שהוא רוצה להתחיל לרכב בשטח, ניתן להניח שאין הכוונה לקפיצות גבוהות.
CujoHasRabies
08-12-2016, 12:24
בלי קשר, 125 דו"פ הוא לא אופנוע נישה. לפחות לא יותר נישה מ(כמעט) כל אופנוע אינדורו מקצועי אחר. כל אופנועי האינדורו מותאמים לאינדורו, שזו נישה בתחום האופנועים.
ה-125 יעשה בכיף את כל מה שאפשר לעשות בארצנו הקטנה, כולל טיולי מדבר ארוכים פעם ב-. זה נכון שאם אתה מחפש לרכב רק שבילים ורק טיולי מדבר ארוכים של יומיים הוא לא האופנוע המתאים, אבל לא בגלל שהוא נישתי אלא בגלל שלרכב רק שבילים זה נישתי ויש אופנועים שמתאימים לנישה הזו.
אם אתה מתחיל שמחפש אופנוע אול-אראונד זו אופציה טוב, אבל כאמור זה לא מה שפותח השרשור שאל.
אני "רכבתי" על האשכול הזה
בתור רוכב שמבין שיזדקק לעגלה...
וכן, מה שאני מחפש זה אופנוע שטח all-around... למתחיל, שלא רוצה להסתבך עם תחזוקה מורכבת ויקרה
אני לא הולך להיות טרויס פסטרנה עם קפיצות משוגעות או ריקי קרמייקל עם מוטוקרוס אגרסיבי - אני מחפש לעשות גם גם וגם, ברמה של מתחיל שמעולם לא רכב על אופנוע, לא כל שכן שטח
הבעיה עם דו"שים הוא שהם לא פה ולא שם...
עדיין לא השתכנעתי אם ללכת על דו"פ או מרו"פ
כן אני יודע שזה יהיה KTM, וככל הנראה 125 סמ"ק אמורים לספק רוכב צעיר/חדש
אשמח לדעתכם
JohnnyDee
08-12-2016, 17:00
דוטוש הכוונה בקפיצות גבוהות וקישורן למוטוקרוס כי המוטוקרוסים בעלי מתלים מאוד איכותיים שישרדו קפיצות של 10 מטר אם לא יותר..
שום דו"ש צהוב לא יעמוד בקפיצות כאלה.
מסכים שמוטוקרוס זה למסלולים אבל מה הם עושים במסלול? קופצים רמפות גבוהות בעיקר..
מה שבטוח אני כל פוסט דוחף פה אחד ואני אפילו לא רוכב בשטח כבר.. WR250R זה הכלי הכי טוב.. הכי אול אראונדר.
DRZ כבד מדי.
אני "רכבתי" על האשכול הזה
בתור רוכב שמבין שיזדקק לעגלה...
וכן, מה שאני מחפש זה אופנוע שטח all-around... למתחיל, שלא רוצה להסתבך עם תחזוקה מורכבת ויקרה
אני לא הולך להיות טרויס פסטרנה עם קפיצות משוגעות או ריקי קרמייקל עם מוטוקרוס אגרסיבי - אני מחפש לעשות גם גם וגם, ברמה של מתחיל שמעולם לא רכב על אופנוע, לא כל שכן שטח
הבעיה עם דו"שים הוא שהם לא פה ולא שם...
עדיין לא השתכנעתי אם ללכת על דו"פ או מרו"פ
כן אני יודע שזה יהיה KTM, וככל הנראה 125 סמ"ק אמורים לספק רוכב צעיר/חדש
אשמח לדעתכם
לאול-אראונד שאתה מכוון אליו, כל אופנוע אינדורו מקצועי יהיה מצוין (נגביל את עצמנו עד 350 סמ"ק מרובע, כי הגדולים יותר כבר יקשו על הרוכב המתחיל).
כאן כבר נכנס העניין של מה בא לך ועושה לך נעים.
הייתי ממליץ על רכיבת מבחן, אבל קשה מאד להתחבר לאופנוע ברכיבה אחת, ולדעתי בדו"פים תקופת ההסתגלות היא אפילו יותר קשה.
כשהיה לי DRZ, לקחתי סיבובים על אופנועים של החברים. ה-125 דו"פ היה נראה לי נוראי ואחרי סיבוב קצר לא רציתי לעלות עליו יותר. מאד התחברתי לKTM400, כנראה כי הוא היה הכי קרוב למה שהכרתי.
אבל כשהגיע הזמן להחליף ולהתקדם, הלכתי על 125 דו"פ (גאסגאס במקרה שלי, אבל זה לא קריטי), הרבה בגלל שיקולי תקציב וקצת בגלל שזה אמור להיות בית ספר טוב.
מה אגיד, בניגוד לרושם שקיבלתי בסיבוב הקצר ההוא, התאהבתי באופנוע הזה ובדו"פ בכלל, ואני לא רואה את עצמי מחליף לאף נפח אחר בזמן הקרוב (אני איתו כבר שנתיים וחצי).
בקיצור, אם הלב אומר 125 דו"פ, לך על זה ולא תתאכזב.
CujoHasRabies
09-12-2016, 17:53
השאלה היא, אם כך, איך אני יכול באמת להתרשם מהכלי? לקבל טעימה ראויה ויעילה?
א ג ב, למעט 1-2, כל אלה שהתייעצתי עימם הביעו אמון מלא ב KTM 125 EXC :wavey:
כשהיה לי DRZ, לקחתי סיבובים על אופנועים של החברים. ה-125 דו"פ היה נראה לי נוראי ואחרי סיבוב קצר לא רציתי לעלות עליו יותר. מאד התחברתי לKTM400, כנראה כי הוא היה הכי קרוב למה שהכרתי.
מילה במילה מה שאני גם חוויתי.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft