התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עבודה ברכבת ישראל בתחום האבטחה

AviDuke
17-11-2016, 03:16
שלום לכולם,
החלטתי שכרגע אעבוד בעבודה שמכניסה משכורות גבוהות יחסית. חבר הציע לי לעבוד ברכבת ישראל בתחום האבטחה (בודק בטחוני, שיקוף, אבטחת רציף וכו') ורציתי לשאול אתכם חבריי הפורום אם אתם מכירים את העבודה, אולי אחד מכם עבד ברכבת ישראל או מכיר מישהו שעבד ויכול לשפוך קצת אור על העבודה. אני קצת בדילמה עקב התחייבות לשנה, ובגילי (23) הצעיר יחסית אך הבוגר ללימודים התחייבות לשנה היא טעות או לא?! הבנתי שאפשר ללמוד תוך כדי העבודה ואף לבקש משרת סטודנט. השאיפה ללמוד הנדסאי חשמל\בניין\מכונות בטכניון במסלול של תואר ראשון BA כללי (רב תחומי) באוניברסיטת חיפה. ההורים טוענים שזו טעות לעבוד ברכבת ועוד להתחייב לשנה. אציין שהשכר שם יפה מאוד ויש התקדמויות די מהירות לפי מה שהבנתי.
תודה רבה,
אבי.

(הכתוב מועתק מפורום "carsforum" רק שפה הוא בצמצום למנוע חפירה)

TheDevilInside
17-11-2016, 03:43
למה אתה מתכוון ללמוד תוך כדי עבודה? לקבל משמרות נוחות, ולשלב עבודה על לימודים, או ללמוד בזמן משמרת? אם השני, אז 99% שלא תוכל ללמוד.
אם לשלב משמרות עם לימודים, כנראה שכן.
אבל, העבודה שם לא קלה, משמעת ושכר לא בהתאם לדעתי, וגם ממה שיצא לי לשמוע ממאבטחים שם (אני עובד בתחום האבטחה במקום אחר, ויוצא לי מדי פעם להפגש עם מאבטחים של מקומות שונים ברענונים למיניהם).
מה אורך הקורס שדורשים שם כרגע?

AviDuke
17-11-2016, 03:46
כמובן שאני מתכוון ללמוד תוך כדי עבודה ובטח ובטח לא בזמן משמרת. דווקא הבנתי מחבר שעובד באבטחה ברכבת שהעבודה ממש טובה עם שכר לא רע בכלל. אורך הקורס שבועיים.

Tsachi
17-11-2016, 05:20
חברים שלי עבדו בזה. עבודה קשה עם שכר מצחיק. תחלופה גבוהה של אנשים עקב תנאים גרועים. חברות קבלן שמשחקות איתך בשיטת המצליח ומנסות להעלים לך כסף שמגיע לך. חתימה על חוזה לשנה. חרה של דבר.
27-29 לשעה לא שווה את התנאים וטיב העבודה. אנשים לא שורדים בה הרבה. לעמוד כמה שעות רצוף סמוך על המגנומטר ולבדוק מאות תיקים ביום. לסרוק אותו תא שטח שוב ושוב ושוב ביום.

אבטחה בכללי זה עבודה נוראית ולרוב לא מתגמלת. למעט באבטחת אישים ונתב"ג. אם יש לך רובאי 05+ לך תעבוד באבטחה בנתב"ג. תהייה עובד רשות ותקבל את כל התנאים המפנקים הנלווים. שכר גם גבוה יחסית. משתלם מאוד. וגם פחות משעמם כמו ברכבת.

עוד אפשרויות - תעבוד בתור שליח/מלצר/ברמן. שכר בסיס ביחד עם הטיפים תגיע בכיף ל50-70 לשעה בממוצע ברוב המקומות החזקים.

TheDevilInside
17-11-2016, 07:42
חברים שלי עבדו בזה. עבודה קשה עם שכר מצחיק. תחלופה גבוהה של אנשים עקב תנאים גרועים. חברות קבלן שמשחקות איתך בשיטת המצליח ומנסות להעלים לך כסף שמגיע לך. חתימה על חוזה לשנה. חרה של דבר.
27-29 לשעה לא שווה את התנאים וטיב העבודה. אנשים לא שורדים בה הרבה. לעמוד כמה שעות רצוף סמוך על המגנומטר ולבדוק מאות תיקים ביום. לסרוק אותו תא שטח שוב ושוב ושוב ביום.

אבטחה בכללי זה עבודה נוראית ולרוב לא מתגמלת. למעט באבטחת אישים ונתב"ג. אם יש לך רובאי 05+ לך תעבוד באבטחה בנתב"ג. תהייה עובד רשות ותקבל את כל התנאים המפנקים הנלווים. שכר גם גבוה יחסית. משתלם מאוד. וגם פחות משעמם כמו ברכבת.

עוד אפשרויות - תעבוד בתור שליח/מלצר/ברמן. שכר בסיס ביחד עם הטיפים תגיע בכיף ל50-70 לשעה בממוצע ברוב המקומות החזקים.

השכר ברכבת הוא ממש לא 27 לשעה. אאל"ט זה קורס 8 ימים, ומשכורת בסביבות 37-38. אבל כן, עבודה לא קלה. בנתב"ג אגב הרובאי הנדרש גבוה יותר (ועם 05 מקבלים בסביבות ה30 לשעה).
אפשר למצוא אלטרנטיבות אחרות (כן בתחום האבטחה, לא ברכבת).
שליח במקומות של אוכל מקבל הרבה לשעה, אבל כמות שעות קטנה.
באבטחה במקום נורמלי (לא שמירה עם מגנומטר, אבל גם לא אבטחת אישים) עם רובאי 07 אפשר להגיע ל12-15 ברוטו לחודש עם הרבה שעות נוספות ושבתות, ומשמרות נוחות שמסתדרות עם לימודים.

mudale222
17-11-2016, 16:47
אי אפשר להגיע ל15,000 באבטחה עם רובאי 07 גם אם תעבוד כל יום כל היום.
יש הגבלת שעות של משרד התמ"ת של 246 שעות בחודש, 12 ביום, 15 נוספות בשבוע ו60 בחודש וחובה יום חופש בשבוע.
עם עבודה בשכר גבוה יחסית של 35-40 ומקסום חודשי של 246 שעות כולל כמה שיותר שעות נוספות וכו' מגיעים ל10-12 ברוטו. ואתה עבד .
(כל זה לאבטחה רגילה בחברת שמירה רגילה עם קורס של עד 3 שבועות, לא קורס אחיד, עבודות במונחי שב"כ וכו').

AviDuke
17-11-2016, 17:14
כמה שטויות נכתבים פה בפורום בניגוד לפורום "קארספורום" ששם נכתבים דברי חכמה וכיף לקרא. קודם כל השכר הוא גבוהה יותר מ-27 שקל, ועולה על 31 ויכול להגיע גם ליותר תלוי בהתקדמות שאגב היא די מהירה. לבחור עם התגובה מעליי, גם כן מה שרשמת שטויות כי עם רובאי 02 מכיר שהגיעו ל-9,000 ואף יותר. תעבוד כמה שבא לך או כמה שנותנים לך. עם רובאי 07 אפשר להגיע ליותר מ-15,000 חודשית. תבדוק את עצמך :)

mudale222
17-11-2016, 18:03
אוקי אז מה שרשמתי זה שטויות.. אני פשוט לא מבין כלום כנראה..
תגלגל כאן ללמטה, או שאולי גם הם לא יודעים מה הם מדברים: http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%9C_ %D7%94%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%94_%D7%91%D7%A9%D7%A2% D7%95%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA

אין שום בעיה להגיע ל9000 עם רובאי 02, הכל תלוי מה השכר השעתי שלך. אם הוא מרוויח 35 לשעה אז בכיף יגיע ל9000.
הייתי מספיק שנים באבטחה ועבדתי ביותר מ30 מקומות, תאמין לי אני יודע מה אני מדבר. לא יודע מה רשמו בקארספורום שכיף לך לקרוא, אני אומר לך מה המציאות.
לא מכיר מישהו מאבטח 07 רגיל שמרוויח 15 בחודש זה פשוט לא קיים. הכי קרוב לזה זה החבר'ה של המחסומים שנטחנים בעמידה עם קרמים ונשק ארוך ברמת סיכון גבוה ויש להם אישור מיוחד וכל המשמרות שלהם זה 12 שעות וגם הם ככל הידוע לי לא מגיעים ל15 אלא פחות.

לא יודע באיזה סרט אתה חי בקשר להתקדמות.. כעיקרון 99% מהאנשים באבטחה לא מתקדמים לשום מקום... הוותיקים נהיים אחמ"שים\קציני מתקן ומרוויחים עוד כמה שקלים לשעה. לא אומר שאי אפשר להתקדם, אפשר. אבל זה לא במסגרת מוסדרת וזה לא קורה לרוב האנשים.

אולי לא נעים ולא כיף לשמוע אבל זה המציאות.
מהצד השני.. יש לך עמדות שקטות שאתה לא עושה כלום כמעט כל היום ומרוויח יותר מכל העבודות ה"פושטיות" במשק. זה עבודה מעולה לסטודנטים כי אפשר ללמוד די חופשי בהרבה עמדות.

https://s4.postimg.org/r0ga0p2gp/image.jpg (https://postimg.org/image/r0ga0p2gp/)

תנסה לעשות עם עצמך קצת חישובים ותראה אם אתה מצליח להגיע ל15. (אגב, יש ברכבת משמרות שבת? היא לא סגורה בשבת?).

TheDevilInside
17-11-2016, 18:39
MUDALE222-
בגדול אתה צודק, אבל עם כמה טעויות קטנות שעושות הבדל. למשל לגבי שעות נוספות-אולי החוק אומר 15 נוספות בשבוע, ו60 בחודש, בפועל אפשר לעשות יותר.
לגבי 15 בחודש-גם אפשרי אם כי נדיר (אני לאומתך כן מכיר אישית אדם שמרוויח ככה וסוחט את כל מה שרק אפשרי), אבל כן, זה יוצא דופן. 12 אפשרי.

אברי
18-11-2016, 17:56
מודלה גם אצלי עובדים לפי החוק ואצלנו מותר עד 23 שעות נוספות בשבוע...

mudale222
18-11-2016, 18:04
מודלה גם אצלי עובדים לפי החוק ואצלנו מותר עד 23 שעות נוספות בשבוע...

כן, אני יודע שיש פרויקטים עם אישורים מיוחדים.. אבל אני מאמין שברכבת אין. ככל שהפרויקט יותר גדול ופחות באזור סיכון, ככה פחות סיכוי שיקבלו אישור כזה.

TheDevilInside
18-11-2016, 18:58
מקום בו אני עובד-פרוייקט גדול במרכז תל אביב-הרבה יותר מ15 שעות נוספות בשבוע.

lokimonster
20-11-2016, 12:33
אבטחת אישים בבקשה (https://www.shabak.gov.il/about/units/personalities-security/Pages/default.aspx)

אברי
20-11-2016, 17:54
כן, אני יודע שיש פרויקטים עם אישורים מיוחדים.. אבל אני מאמין שברכבת אין. ככל שהפרויקט יותר גדול ופחות באזור סיכון, ככה פחות סיכוי שיקבלו אישור כזה.

אני לא באבטחה.

mudale222
20-11-2016, 19:15
אני לא באבטחה.

אז אתה לא קשור :frustrated: לכל תחום עבודה יש חוקים משלו... אתה ככל הזכור לי עוסק ב:cheers2:.

uriar
22-11-2016, 09:09
כמה שטויות נכתבים פה בפורום בניגוד לפורום "קארספורום" ששם נכתבים דברי חכמה וכיף לקרא.
אם פה נכתבות שטויות ושם כיף, מה אתה עושה פה? פה לא קוראים לדעות של אחרים "שטויות".
נישמח אם תישאר אבל רק בתנאי שתכבד את שאר החברים בפורום.

השושנים
22-11-2016, 09:45
בואו נעשה קצת סדר בבלגן.

בתפקידי החדש אני אחראי מטעם המשטרה על כל הגופים הציבורים המונחים במדינת ישראל
כולל רכבת ישראל הרכבת הקלה ומשרדי הממשלה.

אני שייך לחטיבת האבטחה במשטרה ברמה הארצית.

לכל גוף מונחה, ובכלל זה רכבת ישראל, יש הנחיות ברורות לקבלה לעבודת מאבטח ותו תקן
לסוג המאבטח ורמת ההכשרה הנדרשת בתפקיד.

תעריף שעת העבודה ותנאי העבודה נקבעים על פי חברת כ"א המעסיקה את המאבטח, או במקרה
של עבודה מול המשרד עצמו.

ההבדלים בין תעריפי המשכורת קטנים אולם מהות העבודה משתנה, ולכן יש לבדוק היטב מי המעסיק
מה תנאי העבודה וסוג ההכשרה הנדרשת.

בחלק מהמקומות אכן יש אפשרות ללמוד תוך כדי העבודה, אולם לא בכולם תלוי בסוג התפקיד אותו
אתה מבצע. באבטחה פיזית בקרונות הרכבת ובתחנות נדרשת עבודת רגליים, בידוק וערנות מוחלטת.

בתחקיר הפיגוע באירוע במתחם שרונה, ניסו המחבלים לחדור לתחנת הרכבת בבאר שבע אולם המאבטח
החמוש שעמד בכניסה הפחיד אותם ולכן הם המשיכו לת"א גם שם לא הצליחו לחדור לרכבת ועברו למתחם.
כשבפועל לא מדובר בתפקיד קל.

חשוב לעשות סקר בין מקומות העבודה ולשמוע את המאבטחים עצמם בנושא שביעות הרצון שלהם ממקום העבודה
לזה יש יותר משמעות מגובה המשכורת.

שיהיה בהצלחה.

אברי
22-11-2016, 10:04
אז אתה לא קשור :frustrated: לכל תחום עבודה יש חוקים משלו... אתה ככל הזכור לי עוסק ב:cheers2:.

חשבתי שזה אוניברסלי.
אתה זוכר נכון.

AviDuke
22-11-2016, 17:29
אם פה נכתבות שטויות ושם כיף, מה אתה עושה פה? פה לא קוראים לדעות של אחרים "שטויות".
נישמח אם תישאר אבל רק בתנאי שתכבד את שאר החברים בפורום.
קארספורום דן בתחום הרכב ופול-גז דן בתחום הדו"ג, זה משהו שצריך לחדש לך שאתה שואל מה אני עושה פה?! נו באמת, מה אנחנו בגנון?! אזהרה על שאמרתי שטויות? פעם אחרונה שאגיד מילה כה מעליבה, אני בטוח שהרסתי את היום לחלק מהכותבים באשכול על שאמרתי את המילה "שטויות".

תודה רבה לעוזרים בשרשור!

erani99
22-11-2016, 18:07
בואו נעשה קצת סדר בבלגן.

בתפקידי החדש אני אחראי מטעם המשטרה על כל הגופים הציבורים המונחים במדינת ישראל
כולל רכבת ישראל הרכבת הקלה ומשרדי הממשלה.

אני שייך לחטיבת האבטחה במשטרה ברמה הארצית.

לכל גוף מונחה, ובכלל זה רכבת ישראל, יש הנחיות ברורות לקבלה לעבודת מאבטח ותו תקן
לסוג המאבטח ורמת ההכשרה הנדרשת בתפקיד.

תעריף שעת העבודה ותנאי העבודה נקבעים על פי חברת כ"א המעסיקה את המאבטח, או במקרה
של עבודה מול המשרד עצמו.

ההבדלים בין תעריפי המשכורת קטנים אולם מהות העבודה משתנה, ולכן יש לבדוק היטב מי המעסיק
מה תנאי העבודה וסוג ההכשרה הנדרשת.

בחלק מהמקומות אכן יש אפשרות ללמוד תוך כדי העבודה, אולם לא בכולם תלוי בסוג התפקיד אותו
אתה מבצע. באבטחה פיזית בקרונות הרכבת ובתחנות נדרשת עבודת רגליים, בידוק וערנות מוחלטת.

בתחקיר הפיגוע באירוע במתחם שרונה, ניסו המחבלים לחדור לתחנת הרכבת בבאר שבע אולם המאבטח
החמוש שעמד בכניסה הפחיד אותם ולכן הם המשיכו לת"א גם שם לא הצליחו לחדור לרכבת ועברו למתחם.
כשבפועל לא מדובר בתפקיד קל.

חשוב לעשות סקר בין מקומות העבודה ולשמוע את המאבטחים עצמם בנושא שביעות הרצון שלהם ממקום העבודה
לזה יש יותר משמעות מגובה המשכורת.

שיהיה בהצלחה.

תפסיק לדבר שטויות :boogie::biggrin:

mudale222
22-11-2016, 18:07
קארספורום דן בתחום הרכב ופול-גז דן בתחום הדו"ג, זה משהו שצריך לחדש לך שאתה שואל מה אני עושה פה?! נו באמת, מה אנחנו בגנון?! אזהרה על שאמרתי שטויות? פעם אחרונה שאגיד מילה כה מעליבה, אני בטוח שהרסתי את היום לחלק מהכותבים באשכול על שאמרתי את המילה "שטויות".

תודה רבה לעוזרים בשרשור!

לא הרסת את היום אבל זה מאוד מעצבן.. תחשוב שמישהו ברחוב שואל אותך איך מגיעים לרחוב XX ואתה משקיע ועונה לו כמה דקות ואז הוא מסתכל עליך ואומר:
"בואנה איזה שטויות אתה מדבר, הסבירו לי פעם הרבה יותר טוב. והולך". אם באותו רגע לא בא לך להעיף לו איזה כאפה אני מנייאק.

erani99
22-11-2016, 18:12
אם אתה יכול, תנסה להתקבל לאבטחה של בנק ישראל.
בתקופה הסטודנטיאלית שלי בין 95' ל 98' עבדתי שם, בת"א - לילינבלום ויבנה בפיקוח על הבנקים. גם בי-ם יש הרי.
אחלה משכורת+תנאים, אחלה חבר'ה, ממש ברמה (רובם יוצאי יחידות מובחרות ח"ירניקים חבר-מביא-חבר וכו'), תנאי קבלה לא פשוטים כמו לשאר תפקידי האבטחה.
אבל זה היה אז, לאידע מה היום.
איחלתי לסטודנט בהצלחה