צפייה בגרסה מלאה : מכון הטסטים דינמומטר ת"א - בדיקה קפדנית יותר מבעבר
rusty james
21-11-2016, 11:45
את הבדיקה השנתית לרכב אני בד"כ מבצע בדינמומטר או במכון הדרום בת"א, היו שנים שבצעתי גם במכון הלן בא.ת. חולון.
לרב הבדיקה שטחית מאוד -אורות, מאותתים, תסע תעצור וזהו.
כשחמירים בודקים גם מספרי שלדה ומנוע והמהדרים בודקים צמיגים ומייסבי היגוי.
היום בדינמומטר נתקלתי בבדיקה יסודית ומקיפה, כולל חיפוש מדוקדק עם פנס ושכיבה מתחת לאופנוע
והכשלת אחוז ניכר מהדו"ג שהיו שם באותו זמן על גומיות מתלים קרועות ועוד כהנה 'קטנות'.
* הבנתי שהייתה להם ביקורת לאחרונה ושמאז הם מחמירים עד מאוד...
לידיעתכם ושיקולכם האישי.
ktm690smc
21-11-2016, 15:13
הייתה פשיטה רצינית, נעצר אחד הקומבינטורים שם שכרגע במעצר בית (שמו שמור במערכת).
אין פלא שהחזירו אותם לתלם.
מכיר מישהו שהיה לא מזמן שהגיע עם איזשהו אופנוע ישן יחסית, והגומי על הבולם הקדמי (או מיתלה אולי?) היה קרוע - על זה הוא נכשל.
ישבתי וחשבתי עם עצמי למה.. והגעתי למסקנה שכנראה כדי שלא ייכנס לשם חול או משהו אחר ויגרום לתקלות בזמן אמת.
nitzann84
21-11-2016, 15:20
יעבור להם עוד חודש אל דאגה
ktm690smc
21-11-2016, 15:21
יעבור להם עוד חודש אל דאגה
לא ממש, בעבר המשטרה עוד ריחמה עליהם, עם כל הקרקס שהולך שם בשנים האחרונות - הם לא יוותרו להם הפעם.
בשביל זה תמיד הערכתי את מ.מ.מ.
alexsupreme
21-11-2016, 15:25
הייתי שם לפני שלושה חודשים וזו הפעם הראשונה שלי שם ובאמת הבחור עבר על האופנוע שלי כמו שמאי של חברת ביטוח.
בסוף יצאתי רק על נורת לוחית, מדבקות מחזירות אור וכמובן ששכחתי את האפוד בבית. :|
FoxLight
21-11-2016, 16:00
הייתי שם לפני שלושה חודשים וזו הפעם הראשונה שלי שם ובאמת הבחור עבר על האופנוע שלי כמו שמאי של חברת ביטוח.
בסוף יצאתי רק על נורת לוחית, מדבקות מחזירות אור וכמובן ששכחתי את האפוד בבית. :|
מה זה מדבקות מחזירות אור?, אפוד זוהר צריך גם לאופנוע?
nihrider
21-11-2016, 16:06
מדבקה מחזירת אור מכוערת להפליא על הלוחית כי ככה
אפוד זוהר גם באופנוע כי ככה
ktm690smc
21-11-2016, 16:08
מדבקה מחזירה אור על הלוחית כדי שרכב שמגיע מאחורייך בלילה יוכל לראות אותך מרחוק וטוב יותר,
אפוד כדי שיראו אותך אם נתקעת בכביש מהיר עם פנצ'ר.
לא יודע אם היית ציני או לא, אבל הכל זה לטובתנו בסוף. לטובת החיים שלנו ושל אחרים.
FoxLight
21-11-2016, 16:17
מדבקה מחזירה אור על הלוחית כדי שרכב שמגיע מאחורייך בלילה יוכל לראות אותך מרחוק וטוב יותר,
לא יודע אם היית ציני או לא, אבל הכל זה לטובתנו בסוף. לטובת החיים שלנו ושל אחרים.
אפוד זוהר מספיק להביא בתיק נכון?
nihrider
21-11-2016, 16:24
וואלה?
הפנס והמחזירי אור שכבר יש על האופנוע שלי מאחורה לא מספיקים?
המעיל, הקסדה והתיק גב שלי זוהרים, אז אני צריך גם אפוד???
לא יודע אם היית ציני אבל אתה לא מבין שמזיינים אותך?
ktm690smc
21-11-2016, 16:27
וואלה?
הפנס והמחזירי אור שכבר יש על האופנוע שלי מאחורה לא מספיקים?
המעיל, הקסדה והתיק גב שלי זוהרים, אז אני צריך גם אפוד???
לא יודע אם הייתי ציני אבל אתה לא מבין שמזיינים אותך?
בוא נשמור על פה נקי מסירחון כשאנחנו מדברים סבבה?
ועכשיו לעניין -
לא כל אחד נוסע כמוך כמו מחזיר אור אנושי, יש אנשים שנוסעים עם טי שירט או מעיל שלא רואים.
לא לכולם על הקטנוע/אופנוע יש פס מחזיר אור. זה למה.
וגם אם לך יש - אם החוק מחייב אז תמיד עדיף שיהיה לך ספייר.
איזה באסה.
היה מכון מעולה, הכל היה עובר טסט כל עוד היה לו חשמל וגלגלים. נסעתי לשם במיוחד, גם עם אופנועים 100% תקינים, רק כדי לתמוך במקום הנפלא הזה.
עכשיו צריך לחפש מקום חדש...
nihrider
21-11-2016, 16:35
אם החוק היה רוצה לשמור על החיים שלך ולא לזיין לך את הארנק, הוא היה מגדיר כמה השתקפות אור צריכה להיות מהאופנוע שלך ואז היו מצלמים עם פלאש מזויות שונות ובודקים את התוצאה.
ואם באמת היה רוצה לשמור עליך, גם היו עושים מחקר על עלות תועלת של כמות ההשתקפות כדי שיקבעו רף שיקוף שבאמת ישפר את הבטיחות שלך ובלי לבזבז לך כסף מיותר.
מאחר והחוקים האלה לא מבוססים כמו שצריך, אני לא רואה סיבה לכבד אותם ואת מי שהמציא אותם.
Tribalmistyc2
21-11-2016, 16:40
לא כל אחד נוסע כמוך כמו מחזיר אור אנושי, יש אנשים שנוסעים עם טי שירט או מעיל שלא רואים.
לא לכולם על הקטנוע/אופנוע יש פס מחזיר אור. זה למה.
מחרשת OEM עם תקינת כביש מיוצרת עם מחזיר אור באופנוע ובקטנוע.
mudale222
21-11-2016, 16:41
לכו למכון אחר.. מה זה השטויות האלה.. ב99% מהמכונים בקושי בודקים שיש אופנוע.
nihrider
21-11-2016, 16:45
מי זה היה שכתב ששמו את האופנוע שלו על מסילה לבדיקת ברקסים והוא התרסק עליה?
אחרים כתבו שהבוחן אשכרה לקח להם את האופנוע לסיבוב.
אני מת על הדברים האלה... מה זה זכויות בכלל?
FoxLight
21-11-2016, 16:55
אני לא מבין על איזה מדבקה אתם מדברים, על הלוחית זיהוי שלי אין שום מדבקה וככה קיבלתי את האופנוע. המתכת עצמה צבועה בצבע צהוב קצת זוהר אומנם(נראה שיש נצנצים כאלה בצבע)
nihrider
21-11-2016, 16:57
כשתגיע לעשות טסט במכון שקצת מקפיד אתה לא תעבור ויחייבו אותך לקנות מדבקה מלבנית ולהדביק אותה
ואני לא יודע למה לא מוכרים את האופנוע עם המדבקה
לגבי בפסים מחזירי אור אולי זה למקרה שהפנסים לא עובדים?
כמו כן מצטרף לשאלה של הבחור למעלה האם מספיק להביא אפוד זוהר בתיק בעת טסט לאופנוע?
בברכה ,
שי.
Tribalmistyc2
21-11-2016, 17:02
מספיק להביא את האפוד באיזו צורה שתבחר.
הפס הזוהר זו שיטת חליבה של מכוני הטסטים,כאמור המספר הוא מחזיר אור בפני עצמו וקיים מחזיר אור מובנה במגן בוץ.
קח את הטופס בדיקה ובוא ללוד, 10 דקות אתה בחוץ אחרי טסט
אם החוק היה רוצה לשמור על החיים שלך ולא לזיין לך את הארנק, הוא היה מגדיר כמה השתקפות אור צריכה להיות מהאופנוע שלך ואז היו מצלמים עם פלאש מזויות שונות ובודקים את התוצאה.
ואם באמת היה רוצה לשמור עליך, גם היו עושים מחקר על עלות תועלת של כמות ההשתקפות כדי שיקבעו רף שיקוף שבאמת ישפר את הבטיחות שלך ובלי לבזבז לך כסף מיותר.
מאחר והחוקים האלה לא מבוססים כמו שצריך, אני לא רואה סיבה לכבד אותם ואת מי שהמציא אותם.
אני, רק שאלה.
היכן אתה מותח את הקו בין אי ציות לציות?
איללכא...וסובבו בגז
בזמנו כשהיה לי את הגולף נכנסתי למ.מ.מ בתלפיות ועשו לי בדיקה כמו מעבורת חלל לפני המראה, הוציאו לי טופס עם רשימת תקלות מטורפת שכללה צמיגים, ווישרים, לוחית זיהוי ועוד כמה חמוצים שאני לא זוכר, יצאתי לבחוץ, עשיתי סיבוב של רבע שעה, מגבון על הלוחית רישוי (שהייתה תקינה לחלוטין) ומגבון על הווישרים (שגם היו תקינים לגמרי), נכנסתי שוב ככה לטסט מבלי לגעת עוד בשום דבר אחר ועברתי, הכל שטויות שם ורק מנסים לחלוב כסף.
nihrider
22-11-2016, 02:08
אני, רק שאלה.
היכן אתה מותח את הקו בין אי ציות לציות?
איללכא...וסובבו בגז
אני תמיד מציית לכל החוקים, אני פשוט לא מרוצה מזה...
עשיתי שם טסט פעם אחת לפני מעל עשור - ונכשלתי על מפלט רועש. מפלט אפטרמרקט חוקי לכביש שעבר כמה טסטים לפניהם ואחריהם לא בא טוב באוזן של הטסטר. מצידי שיסגרו אותם.
shembar1
22-11-2016, 14:26
אני בודק תמיד ב מ.מ.מ. בבני ברק ליד קניון אילון.
האמת שהם הכי אמיתיים שיש! הם תמיד (למעלה מ10 שנים) בודקים מספר מנוע/שלדה אחרי זה צמיגים וינקרים ואור גבוה/נמוך אור למספר
שיש רפידות במצב נורמלי. והוא בודק בתיק אם יש אפוד זוהר (בפעמיים האחרונות הוא פשוט האמין לי שיש לי אפוד.
אני חושב שהבדיקה דווקא נכונה והכרחית. יש אנשים שלא בודקים לעצמם מצב רפידות. ולא מטפלים בקביעות ולא מעניין אותם מצד הצמיגים וטוב שיש משהו שלפחות פעם בשנה מסתכל על זה
אני בודק תמיד ב מ.מ.מ. בבני ברק ליד קניון אילון.
האמת שהם הכי אמיתיים שיש! הם תמיד (למעלה מ10 שנים) בודקים מספר מנוע/שלדה אחרי זה צמיגים וינקרים ואור גבוה/נמוך אור למספר
שיש רפידות במצב נורמלי. והוא בודק בתיק אם יש אפוד זוהר (בפעמיים האחרונות הוא פשוט האמין לי שיש לי אפוד.
אני חושב שהבדיקה דווקא נכונה והכרחית. יש אנשים שלא בודקים לעצמם מצב רפידות. ולא מטפלים בקביעות ולא מעניין אותם מצד הצמיגים וטוב שיש משהו שלפחות פעם בשנה מסתכל על זה
תודה, אני אדע לאיזה מקום לא להתקרב.
Shasha127
22-11-2016, 15:34
מ.מ.מ. בני ברק זה סרטן לכל כלי רכב באשר הוא.
shembar1
22-11-2016, 17:51
מ.מ.מ. בני ברק זה סרטן לכל כלי רכב באשר הוא.
למה? בגלל שהם אשכרה בודקים לך את הכלי? או בגלל שהם לא מוכנים לקחת 300 שקל ולהעביר את הטסט? או אולי בגלל שאם אתה מתחנן אליהם הם עדיין לא מוכנים להעביר לך טסט בגלל נורית אחת ששרופה?
Shasha127
22-11-2016, 18:14
אתה חמוד בנאיביות שלך, אבל באופן כללי אופנוע זה קשקוש בלבוש להעביר טסט וזה שאתה מרגיש ש"בדקו אותך לעומק" אלו עדין בדיקות שטחיות ביותר שאפשר בקלות להכין את הכלי אליהן אז בתור התחלה אתה יכול להרגע עם ההתעופפות הקלה שתפסת.
מ.מ.מ. בני ברק זה מכון שבמשך שנים ידוע לשמצה בכל האיזור בגלל העובדה שגם רכב חדש שנכנס אליו יוצא עם הכשלה לטסט חוזר (וזו לא הגזמה), פשוט באופנועים יש הרבה פחות על מה להכשיל אז הם ממש מתאמצים למצוא ריג'קטים ואתה בתמימותך קיבלת את הרושם שזה בגלל קפדנות.
Tribalmistyc2
23-11-2016, 19:33
בזמנו ניסו להכשיל אותי על נורת 55W מקורית בטענה שהיא לא חוקית.
בטיחות ללא פשרות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft