צפייה בגרסה מלאה : מתן טיפ לנותני שירות - בעד או נגד?
מה דעתכם בנושא? האם אתם נותנים טיפ ? (כגון: מלצרים, שליחים, ברמנים, מתדלקים, מוסכניקים, שרות חדרים בבית מלון, נהגי מוניות, שוטפי רכבים וכו')
וכמובן שאיך אפשר שלא להביא את הסצינה המעולה מכלבי אשמורת :
https://www.youtube.com/watch?v=Z-qV9wVGb38
almooog101
27-11-2016, 01:26
תגדיר נותני שירות
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כן.
עכשיו אנחנו נכנס לויכוח הזה של האם בעל העסק היה צריך או לא צריך לשלם לעובד.
אני אגיד לך ככה, מלצרים/ברמנים זה דבר שקרוב ללב שלי כי אני עובד איתם.
בשביל מינימום - לא משתלם לסבול אותך שיכור.
טיפ זה מס על היותך דושבג,לא פחות מצורה להראות הערכה לתשומץ לב שאדם נתן לך.
למסעדה אף אחד לא נכנס לאכול משיקולים כלכליים או פונקציונלים.
כולם נכנסים למסעדה כדי להרגיש מלכים. הבעל בית.
כל העניין שם זה שירות. לא האוכל, וכל מי שיגיד לך אחרת, לא מודע לעצמו.
עם מתדלקים אין לי אינטראקציה.
שירות חדרים - שידרג לי את החוויה- בטח. כי כמו שלך אין כוח ללכת עד ללובי בשביל קרח ככה זה גם הוא איתך רק לכיוון השני.
למוסכניקים לא.
almooog101
27-11-2016, 07:49
הסיבה היחידה שנותנים למלצרים טיפ היא כי פעם זו הייתה כל המשכורת שלהם ולא היה בזה כנגד החוק.
זה שכיום עדיין ישנם בתי עסק שלא נותנים למלצרים משכורת והם חיים על טיפים זו בעיה חמורה שצריך לטפל בה.
למלצרים אני נותן טיפ, לכל השאר לא אלא אם כן ראיתי סיבה מיוחדת.
Tribalmistyc2
27-11-2016, 08:30
שליחים מקבלים טיפ קבוע אלא אם מגיעים אחרי הזמן שנקבע.
lokimonster
27-11-2016, 08:41
נושא שעסקו בו בעבר.
לרוב אני משאיר אלא אם השירות היה מסריח.
לגבי איחורים של שליח לא תמיד השליח אשם.
אני נותן שרות כבר 30 שנה. בחיים לא קיבלתי טיפ.
nihrider
27-11-2016, 10:43
אני אגיד לך ככה, מלצרים/ברמנים זה דבר שקרוב ללב שלי כי אני עובד איתם.
בשביל מינימום - לא משתלם לסבול אותך שיכור.
אז למה אתה משלם להם מינימום?
תתן להם משכורת נורמלית...
אני משאיר כי לא נעים, אבל אני מתעב את הנוהג הזה, תמיד צריך כסף קטן כדי לתת למלצריות משכורת בשחור.
שליחים מקבלים טיפ קבוע אלא אם מגיעים אחרי הזמן שנקבע.
אתה יודע, זה לא אישי, אבל אני מתעב אנשים כמוך.
פעם אחת איזה בחור רוסי גוץ וגמד השאיר לי 2 שקל בכוונה כי איחרתי למשלוח שלו (יום גשום ועומס של עבודה)
והוא כמעט קיבל ממני את הקסדה לפנים.
אל תהיה כמוהו, ואל תהיה מהאנשים האלו שמאשימים את השליח. אל תעניש את השליח, כי זה מגעיל.
אני משאיר כי לא נעים, אבל אני מתעב את הנוהג הזה, תמיד צריך כסף קטן כדי לתת למלצריות משכורת בשחור.
אז אל תשאיר, מה זה "כי לא נעים לי"?
איזה עוד דברים אתה עושה כי "לא נעים לך" בחיים? אף אחד לא צריך את הטיפ שלך ואת הטובה שלך, אז תחתוך אם ה10 שקלים האלה
לא באים בלב שלם.
נושא שעסקו בו בעבר.
לרוב אני משאיר אלא אם השירות היה מסריח.
לגבי איחורים של שליח לא תמיד השליח אשם.
הוא אף פעם לא אשם.
נפתחו אין ספור שרשורים בעבר, איחרת ב 5 שנים בערך.
אז אל תשאיר, מה זה "כי לא נעים לי"?
איזה עוד דברים אתה עושה כי "לא נעים לך" בחיים? אף אחד לא צריך את הטיפ שלך ואת הטובה שלך, אז תחתוך אם ה10 שקלים האלה
לא באים בלב שלם.
כן, לא נעים שיצא לך שם של קמצן, לא נעים שירקו לך באוכל פעם הבאה, לא נעים לקבל קסדה בראש.
מקרה שקרה שבוע שעבר..
אישתי יצאה עם חברות לשבת על קפה בקניון.
לטענתם השירות היה סביר, והם חיפשו למי יש עודף ופשוט לא היה לאף אחת. בנוסף אחת שמתנגדת עקרונית לתת טיפים שיכנעה אותם לא לחפש דרכים להשיג עודף..
בסוף הם השאירו 10 שקלים שהיה לאחת מהן והלכו.
הם מתקרבות למעלית, ופתאום שומעות מישהו קורא להן "סליחה, סליחה.. השירות היה בסדר? לא השארתם טיפ"..
מפה לשם - זה התפתח למריבה הזויה..
ופה בדיוק הבעיה של "תרבות הטיפים" הזו..
זה נהיה סטנדרט לתת טיפ, ואפילו בכל חשבונית כתוב לך "לא כולל שירות"..
במקום שהמעסיק ישלם טוב לעובד, הוא מגלגל את זה על חסדיו של הלקוח..
אני באופן עקרוני מתנגד לתת טיפים במצבים כאלה, שכאילו מצפים ממך לתת..
לעומת זאת, למשל, אתמול יצאנו לבורגריה. השירות היה פצצה, מהיר והאוכל היה סוף..
הרגשתי צורך לומר להם "תודה", אז שמתי להם בכוס טיפים שעל הדוכן..
זה בדיוק ההבדל. טיפ בתור אמירת "תודה" מקובל בהחלט, וצריך להגיע מהלקוח, אבל על כל שירות לתת טיפ, גם אם הוא היה רק בסדר.. ?!
Tribalmistyc2
27-11-2016, 11:21
פעם אחת איזה בחור רוסי גוץ וגמד השאיר לי 2 שקל בכוונה כי איחרתי למשלוח שלו (יום גשום ועומס של עבודה)
אל תהיה כמוהו, ואל תהיה מהאנשים האלו שמאשימים את השליח. אל תעניש את השליח, כי זה מגעיל.
גם אני הייתי שליח לא מעט שנים וגם אני הייתי מתעב אנשים שלא הביאו לי טיפ ביום גשום כשהייתי מגיע בזמן עם אוכל חם,רק שאני דיברתי על מקרה שהאוכל שלי הגיע קר ולא על יום גשום.
למה שאני אשאיר טיפ? על מה השמחה? כשאני הייתי מאחר ומגיש אוכל קר לא הייתי מצפה לטיפ ולא הייתי מתעצבן,הייתי מקבל את זה בהבנה מלאה.
עכשיו,אם אתה חושב שאתה כזה גיבור, שאם מישהו לא ישאיר לך טיפ אתה תביא לי קסדה לפנים אתה טיפש,לא חייבים להביא לך טיפ,זה מגעיל אבל לא,לא חייבים לך שום דבר.
אז זה לא אישי אבל אתה ילד וגם יש לך תגובות של ילד וילד טמבל.
ונ.ב. אם היית מרים עליי קסדה בגלל שלא הבאתי לך טיפ היית מקבל ידית מומנט לתוך הפרצוף זה יותר כואב תאמין לי.
Dresdner
27-11-2016, 11:24
טיפים זה עניין של תרבויות ומוסכמות חברתיות, יש מדינות שלא משאירים טיפים וגם במדינות שמשאירים טיפים יש מוסכמות חברתיות (כמו בקליפ מהסרט) שלעובדי מקדונלדס לא משאירים בזמן שלמצרים כן.
Dresdner
27-11-2016, 11:29
חלק לא קטן כאן היה שליח ורובם לא היו רוצים לדפוק קסדה ל"לרוסי גוץ וגמד" בגלל כמה שקלים של טיפ, תעשה חשבון נפש עם עצמך משהו שאתה עושה כנראה לא נכון.
אגב הייתי שליח פיצה וגם שליח של סטרטרים ואלטרנטורים למוסכים, מיותר לציין שלא קיבלתי טיפים שהבאתי סטרטר למוסך.
כן, לא נעים שיצא לך שם של קמצן, לא נעים שירקו לך באוכל פעם הבאה, לא נעים לקבל קסדה בראש.
כנראה שיש לך אופי של מרגרינה אם על זה אתה מסתכל. אף אחד לא יירק לך באוכל, אם אתה לא משאיר כי אתה באמת מעריך את העבודה
של השליח/מלצר, אל תשאיר בכלל.
גם אני הייתי שליח לא מעט שנים וגם אני הייתי מתעב אנשים שלא הביאו לי טיפ ביום גשום כשהייתי מגיע בזמן עם אוכל חם,רק שאני דיברתי על מקרה שהאוכל שלי הגיע קר ולא על יום גשום.
למה שאני אשאיר טיפ? על מה השמחה? כשאני הייתי מאחר ומגיש אוכל קר לא הייתי מצפה לטיפ ולא הייתי מתעצבן,הייתי מקבל את זה בהבנה מלאה.
עכשיו,אם אתה חושב שאתה כזה גיבור, שאם מישהו לא ישאיר לך טיפ אתה תביא לי קסדה לפנים אתה טיפש,לא חייבים להביא לך טיפ,זה מגעיל אבל לא,לא חייבים לך שום דבר.
ונ.ב. אם היית מרים עליי קסדה בגלל שלא הבאתי לך טיפ היית מקבל ידית מומנט לתוך הפרצוף זה יותר כואב תאמין לי.
אתה כנראה לא הבנת נכון.
הבחור הזה עשה את התרגיל עם השנקל כדי לעלוב בי ברצינות וזה מה שהכעיס אותי.
אל תשחק אותה יפה נפש פה, אני בחיים לא קיללתי ולא התעצבנתי על לקוחות, אחרי עבודה של שנתיים וחצי משמרות יום יום,
הוא האדם היחיד שהעזתי לקלל אחרי שהוא עשה מה שעשה, וזה כי הוא נטו עשה בכוונה כדי לפגוע/לזלזל בי.
אז אל תבלבל את השכל, טוב?
בוודאי שלא הייתי מרים על אף אחד קסדה, זו סתם הייתה מטאפורה. תראה איך הבאתי סיטואציה אחת והפכת אותה לאדם אלים
שמרים קסדות על אנשים שלא משאירים לו טיפ.
תתקדם.
חלק לא קטן כאן היה שליח ורובם לא היו רוצים לדפוק קסדה ל"לרוסי גוץ וגמד" בגלל כמה שקלים של טיפ, תעשה חשבון נפש עם עצמך משהו שאתה עושה כנראה לא נכון.
אגב הייתי שליח פיצה וגם שליח של סטרטרים ואלטרנטורים למוסכים, מיותר לציין שלא קיבלתי טיפים שהבאתי סטרטר למוסך.
תקרא מה שכתבתי למעלה, לפני שאתה יוצא בהצהרות.
ואם אתה מעניש את השליח שמוציא את הנשמה כדי לספק לך את האוכל חם ומהר, אז אתה בעצם גיבור על חלשים, כי יותר קל לא להשאיר טיפ
מאשר לצאת על המסעדה ולבקש פיצוי לפעם הבאה או לא להזמין משם יותר.
פגשתי הרבה מהסוג שלך כשהייתי שליח.
ממש גיבור.
nihrider
27-11-2016, 12:27
רצה להעליב אותך עם שנקל? לא היה לו 10 אגורות בארנק?
רצה להעליב אותך עם שנקל? לא היה לו 10 אגורות בארנק?
לא, לא היו לו.
שם את השנקל ביד תוך כדי שהוא דופק לי מבט כדי לראות איך אגיב ואמר "פעם הבאה תגיע בזמן".
אז למה אתה משלם להם מינימום?
תתן להם משכורת נורמלית...
בוא נגיד שאני אשלם לכל עובד חמישים שקל לשעה.
כפול מהמינימום, אתה ץכנס לעסק שלי? הריי המחירים יעלו ולא במעט.
אל תשכח שהאנשים האלו עובדים בפיקים ובמשמרות מאוד קצרות השכר מהמעסיק הוא זניח.
במזון ומשקאות עלות כוח אדם היא הגבוהה ביותר
בדרך כלל טיפה יותר משליש מההוצאות.
אבל זה בסדר. אל תשאיר טיפ. אתה בטח גם נוהג על אוטומטית :)
פעם אחת איזה בחור רוסי גוץ וגמד
כנראה שיש לך אופי של מרגרינה
...
אל תשחק אותה יפה נפש פה
...
אז אל תבלבל את השכל, טוב?
...
תתקדם.
שלום, אתה משתמש חדש פה בפורום - אנא כבד את שאר הגולשים. תודה.
nihrider
27-11-2016, 14:52
בוא נגיד שאני אשלם לכל עובד חמישים שקל לשעה.
כפול מהמינימום, אתה ץכנס לעסק שלי? הריי המחירים יעלו ולא במעט.
אם המחירים שלך יעלו ביותר מה12.5% הממוצע שמשלמים טיפ אז אתה עושה משהו לא בסדר...
אל תשכח שהאנשים האלו עובדים בפיקים ובמשמרות מאוד קצרות השכר מהמעסיק הוא זניח.
זה בגלל שאתה משלם להם משכורות רעב. איך אתה לא מתבייש? כי זו הנורמה? זה לא פותר אותך מאחריות.
ktm690smc
27-11-2016, 15:00
שלום, אתה משתמש חדש פה בפורום - אנא כבד את שאר הגולשים. תודה.
מלוא הכבוד קיבל כל מי שהתייחסתי אליו.
DadOnWheels
27-11-2016, 15:23
https://www.youtube.com/watch?v=q_vivC7c_1k
וגם כי אחרי זה מגיעים "כוכבים" שמתגאים שהם גומרים את החודש עם משכורת של 5 ספרות נקי (יותר מדוייק שחור) ותודה לכל המהנדסים/מפתחי תוכנה שקרעו את התחת בלימודים כדי לממן לי את ה-_____ (השלם את החסר).
מלוא הכבוד קיבל כל מי שהתייחסתי אליו.
אתה זה הוא?
ככלל - אני נותן. אבל נותן על שירות טוב. לא היה שירות טוב? נותן השירות לא יקבל ממני דבר.
ולכל כלל יוצא מין הכלל - אם אני משוכנע שנותן השרות לא אשם בשרות הטוב שלא קיבלתי והוא רק הש.ג בשרשרת של מחדלים, אז יקבל ממני טיפ וטיפ מכובד.
מה שלרוב קורה עם שליחים, שבתור שליח בעצמי, אני יודע שברוב המקרים הם כלל לא אשמים באיחור שנגרם ללקוח בהגעת השליח אל ביתו. כך שתמיד יקבלו ממני טיפ יפה ללא קשר אם האוכל הגיע בזמן. קר או חם. מעבר לזה, שליחים מסכנים את חייהם בכדי להביא לי את האוכל עד הבית. והסיבה היחידה שהם מוכנים לסכן את חייהם בשביל האוכל שלי, זה בגלל הטיפים. אז הם אצלי יוצא מין הכלל לשרות לא טוב.
אני כאחד שעבד ועודנו עובד כשליח וברמן, יש לי רגישות מיוחדת לנותני שירות ואני תמיד נותן טיפים יפים על שרות. אבל אך ורק על שרות טוב. לא מעל המצופה, אלא טוב. כי בשבילי זה סה"כ עוד כמה שקלים ולא ישנה את מצבי הכספי לכאן או לכאן, אבל להם זה הרבה יותר מזה, תפנימו את זה כולם.
רוב נותני השרות וגם שוטפי רכבים ואפילו נהגי מוניות, יקבלו ממני טיפ. הרכב יצא כמו שצריך מהשטיפה ? נהג המונית הגיע בזמן? היה נחמד ושרירותי במהלך הנסיעה? בכיף אתן אקסטרה.
אבל, אם אני יושב עם חברה שלי במסעדה, והמלצרית זעופת פנים, עושה עצמה לא שמה לב שקורים לה מפעם לפעם, לא תקבל ממני אפילו לא שקל בודד. החוק הלא כתוב של עשרה אחוז לא תופס אצלי אם לא קיבלתי שרות טוב.
בהתייחסות לדברים שנאמרו מעליי - אל תביאו טיפ כי לא נעים לכם. תביאו טיפ רק אם אתם מאמינים שצריך לתת.
אני אישית כשליח, שאני מגיע ללקוח בזמן, והשרות היה טוב, ולא מקבל טיפ, אבל מקבל יחס טוב ותודה מנומסת עם חיוך, אני לא מסנן קללות מאחורי הקסדה ומשתדל לא לשפוט ולא לכעוס. כי בסופו של יום, אבל אחד לא חייב לי שום דבר וטיפ זו זכות ולא חובה. אבל יש יוצא מין הכלל:
-לקוחות בשכונות מבוססות, עם שתי רכבים בחניה, בית מהודר בכל טוב, אישית זה מחרפן אותי מבפנים שהם מתקמצנים להוציא לי 5 ש"ח על השרות למרות שיש כסף לכל הטוב הזה מסביב.
- קבוצות חברים שמזמינות. זה אותי אישית הכי אבל הכי מחרפן. אני לעיתים מגיע לחבורות של 4-10 אנשים, מספיק שכל אחד מהם יואיל בטובו להוציא 2 ש"ח מהכיס ולארגן טיפ משותף. שני פאקינג שקלים! וזה ייצא סבבה, אבל לא... מתקמצנים להוציא שני שקלים מהארנק ומוציאים אותי ללא כלום.
- שיטה ידועה שכל שליח כבר למד להכיר - ההורים לא מתכוונים לתת טיפ, ובמקום להסתכל לך בעיניים בזמן שהם עושים זאת, ולפחות להגיד לך תודה על השרות, הם לא מספיק בני אדם לעשות זאת ושולחים את הילדים הקטנים שלהם לקבל את המשלוח בזמן שהם מתחבאים בתוך הבית. עקב הבושה שלהם.
ואתה מדי פעם שומע את הילד קורא לאמא: " אמא את יכולה לבוא" איך שנסגרת הדלת. זה מבחינתי בל ואל יעבור בהתנהגות מבישה של הורים שמעבירים אותה בירושה לילדים.
כל שליח יודע, שילד קטן בפתח הדלת, ואין אף אחד מיושבי הבית בטווח ראייה, 95% אין טיפ.
-משלוחים גדולים במיוחד של 400 ומעלה שקלים, לא מבין למה אי אפשר לזרוק כמה שקלים אקסטרה לשליח.
אנחנו מסכנים את חיינו על הכביש בשביל להביא לכם את האוכל עד הבית תבינו את זה, בחום העז של יולי אוגוסט, בקור העז של ינואר, ובגשמים. ואנחנו עושים את זה רק בגלל הטיפים, פשוט מאוד , לא היו שליחים שיגיעו אליכם עם אוכל חם אם כולם לא היו נותנים טיפים. נקודה. אז יפה לזרוק את זה על בעלי העסקים ולהגיד שישלמו יותר. מה לעשות שהעולם לא עובד ככה ואם היה עובד ככה, 90% מהעסקים היו פושטים רגל. אין לכם מושג איזה הוצאות מטורפות יש לעסקים. במיוחד במדינה שלנו עם המס המופקע על כל דבר.
Dresdner
27-11-2016, 16:50
ואם אתה מעניש את השליח שמוציא את הנשמה כדי לספק לך את האוכל חם ומהר, אז אתה בעצם גיבור על חלשים, כי יותר קל לא להשאיר טיפ
מאשר לצאת על המסעדה ולבקש פיצוי לפעם הבאה או לא להזמין משם יותר.
ממש גיבור.
אם אתה "מוציא את הנשמה" בחלוקת מזון מהיר כמו שכבר כתבתי משהוא אתה לא עושה נכון.
אם המחירים שלך יעלו ביותר מה12.5% הממוצע שמשלמים טיפ אז אתה עושה משהו לא בסדר...
זה בגלל שאתה משלם להם משכורות רעב. איך אתה לא מתבייש? כי זו הנורמה? זה לא פותר אותך מאחריות.
אתה נובח על העץ הלא נכון.
'אצלי ' משלמים לעובדים מעל למינימום ולא במעט. אולי יותר מהרוב בתחום.
החוויה שאנשים מקבלים אצלי על הברים היא ברה הכי טובה והכי מקצועית שיש.
עובד שלא עומד בסטנדרט לא נשאר לעבוד אצלנו.
כנל עובד שמדבר על טיפ.
בסוף היום כשמחלקים לצוות את הטיפים אני מבטיח לך שהמקום שילם להם יותר בשכר ממה שיוצא להם.
אני מבטיח לך שכולם אוהבים את העבודה שלהם הרבה יותר מרוב ההייטקיסטים ועושים הרבה פחות.
בנוגע לבושה - אני בעיקר מתבייש בשביל אנשים שמגיעים לעסק, נהנים, צוחקים - ולא אומרים אפילו תודה. פיזית לא אומרים מילה.
יש מילה לזה, אבל היא מלוכלכת מידי אפילו בשבילי.
אל תשים טיפ. אף אחד לא ימות או יחיה מהחמישיה שלך.
יש מילה לזה, אבל היא מלוכלכת מידי אפילו בשבילי.
אל תשים טיפ. אף אחד לא ימות או יחיה מהחמישיה שלך.
אלק חמישיה... אם זה היה נגמר בזה עוד מילא...
ktm690smc
30-11-2016, 18:16
אלק חמישיה... אם זה היה נגמר בזה עוד מילא...
כן, זו חמישייה, מקסימום עשרה שקלים. ובשביל ילד בן 17 או 21 הטיפים האלה מחזיקים אותו, מממנים לו לימודים, חסכונות וכו'.
זה שאנשים מזמינים פעם בשבוע אוכל מבחוץ ומתקמצנים על טיפ לשליח זה כבר נושא אחר.
ככלל - אני נותן. אבל נותן על שירות טוב. לא היה שירות טוב? נותן השירות לא יקבל ממני דבר.
ולכל כלל יוצא מין הכלל - אם אני משוכנע שנותן השרות לא אשם בשרות הטוב שלא קיבלתי והוא רק הש.ג בשרשרת של מחדלים, אז יקבל ממני טיפ וטיפ מכובד.
מה שלרוב קורה עם שליחים, שבתור שליח בעצמי, אני יודע שברוב המקרים הם כלל לא אשמים באיחור שנגרם ללקוח בהגעת השליח אל ביתו. כך שתמיד יקבלו ממני טיפ יפה ללא קשר אם האוכל הגיע בזמן. קר או חם. מעבר לזה, שליחים מסכנים את חייהם בכדי להביא לי את האוכל עד הבית. והסיבה היחידה שהם מוכנים לסכן את חייהם בשביל האוכל שלי, זה בגלל הטיפים. אז הם אצלי יוצא מין הכלל לשרות לא טוב.
אני כאחד שעבד ועודנו עובד כשליח וברמן, יש לי רגישות מיוחדת לנותני שירות ואני תמיד נותן טיפים יפים על שרות. אבל אך ורק על שרות טוב. לא מעל המצופה, אלא טוב. כי בשבילי זה סה"כ עוד כמה שקלים ולא ישנה את מצבי הכספי לכאן או לכאן, אבל להם זה הרבה יותר מזה, תפנימו את זה כולם.
רוב נותני השרות וגם שוטפי רכבים ואפילו נהגי מוניות, יקבלו ממני טיפ. הרכב יצא כמו שצריך מהשטיפה ? נהג המונית הגיע בזמן? היה נחמד ושרירותי במהלך הנסיעה? בכיף אתן אקסטרה.
אבל, אם אני יושב עם חברה שלי במסעדה, והמלצרית זעופת פנים, עושה עצמה לא שמה לב שקורים לה מפעם לפעם, לא תקבל ממני אפילו לא שקל בודד. החוק הלא כתוב של עשרה אחוז לא תופס אצלי אם לא קיבלתי שרות טוב.
בהתייחסות לדברים שנאמרו מעליי - אל תביאו טיפ כי לא נעים לכם. תביאו טיפ רק אם אתם מאמינים שצריך לתת.
אני אישית כשליח, שאני מגיע ללקוח בזמן, והשרות היה טוב, ולא מקבל טיפ, אבל מקבל יחס טוב ותודה מנומסת עם חיוך, אני לא מסנן קללות מאחורי הקסדה ומשתדל לא לשפוט ולא לכעוס. כי בסופו של יום, אבל אחד לא חייב לי שום דבר וטיפ זו זכות ולא חובה. אבל יש יוצא מין הכלל:
-לקוחות בשכונות מבוססות, עם שתי רכבים בחניה, בית מהודר בכל טוב, אישית זה מחרפן אותי מבפנים שהם מתקמצנים להוציא לי 5 ש"ח על השרות למרות שיש כסף לכל הטוב הזה מסביב.
- קבוצות חברים שמזמינות. זה אותי אישית הכי אבל הכי מחרפן. אני לעיתים מגיע לחבורות של 4-10 אנשים, מספיק שכל אחד מהם יואיל בטובו להוציא 2 ש"ח מהכיס ולארגן טיפ משותף. שני פאקינג שקלים! וזה ייצא סבבה, אבל לא... מתקמצנים להוציא שני שקלים מהארנק ומוציאים אותי ללא כלום.
- שיטה ידועה שכל שליח כבר למד להכיר - ההורים לא מתכוונים לתת טיפ, ובמקום להסתכל לך בעיניים בזמן שהם עושים זאת, ולפחות להגיד לך תודה על השרות, הם לא מספיק בני אדם לעשות זאת ושולחים את הילדים הקטנים שלהם לקבל את המשלוח בזמן שהם מתחבאים בתוך הבית. עקב הבושה שלהם.
ואתה מדי פעם שומע את הילד קורא לאמא: " אמא את יכולה לבוא" איך שנסגרת הדלת. זה מבחינתי בל ואל יעבור בהתנהגות מבישה של הורים שמעבירים אותה בירושה לילדים.
כל שליח יודע, שילד קטן בפתח הדלת, ואין אף אחד מיושבי הבית בטווח ראייה, 95% אין טיפ.
-משלוחים גדולים במיוחד של 400 ומעלה שקלים, לא מבין למה אי אפשר לזרוק כמה שקלים אקסטרה לשליח.
אנחנו מסכנים את חיינו על הכביש בשביל להביא לכם את האוכל עד הבית תבינו את זה, בחום העז של יולי אוגוסט, בקור העז של ינואר, ובגשמים. ואנחנו עושים את זה רק בגלל הטיפים, פשוט מאוד , לא היו שליחים שיגיעו אליכם עם אוכל חם אם כולם לא היו נותנים טיפים. נקודה. אז יפה לזרוק את זה על בעלי העסקים ולהגיד שישלמו יותר. מה לעשות שהעולם לא עובד ככה ואם היה עובד ככה, 90% מהעסקים היו פושטים רגל. אין לכם מושג איזה הוצאות מטורפות יש לעסקים. במיוחד במדינה שלנו עם המס המופקע על כל דבר.
מילה במילה.
בחיים לא אבין את חבורות המשרד הגדולות, ההייטקיסטים, ההורים הפחדנים ששולחים את הילדים ואת המבוססים שגרים בוילות עם 2 מרצדסים בחנייה.
אבל אחרי הכל, זה עניין של השקפה, נורמות וחינוך, שלחלק מהאנשים כנראה שאין.
כמו לומר תודה, שגם את זה יש כאלה שלא עושים .
ktm690smc
30-11-2016, 18:17
אם אתה "מוציא את הנשמה" בחלוקת מזון מהיר כמו שכבר כתבתי משהוא אתה לא עושה נכון.
אף אחד לא מוציא את הנשמה לעצמו, הכוונה הייתה בזה ששליח מגיע אלייך בגשם, סחוט מים, מסכן את עצמו (נכון, הוא בחר את זה, בוא נתקדם..),
או בשיא החום, אתה יכול לומר שהוא עושה את זה בשביל משכורת, אבל השליחים עדיין עושים את כל זה כדי לשנע לך את המזון הביתה במהירות האפשרית
ובצורה הטובה ביותר. הרי לא סתם התחיל המנהג הזה של לתת טיפ לשליחי מזון.
almooog101
30-11-2016, 18:32
אף אחד לא מוציא את הנשמה לעצמו, הכוונה הייתה בזה ששליח מגיע אלייך בגשם, סחוט מים, מסכן את עצמו (נכון, הוא בחר את זה, בוא נתקדם..),
או בשיא החום, אתה יכול לומר שהוא עושה את זה בשביל משכורת, אבל השליחים עדיין עושים את כל זה כדי לשנע לך את המזון הביתה במהירות האפשרית
ובצורה הטובה ביותר. הרי לא סתם התחיל המנהג הזה של לתת טיפ לשליחי מזון.
התחיל כמו שהתחיל טיפ למלצרים..
צחי,
גם אני הייתי שליח פעם ומבין לליבך,
היום אני בצד השני של המשוואה - "המניאקים שיש להם תן ביס, מזמינים אוכל ולא משאירים טיפ"
יודע מה, היום אני מבין גם אותם, אתה צריך להבין שזאת הטבה שמגיעה לעובד זה נראה אבסורד בשבילו לבזבז על זה כסף כשהוא מקבל את זה חינם.
נכון זה רק 5 שקל... אבל זה כל יום וזה הוצאה, אני בעבודה אני אמור להרוויח כסף לא לבזבז.
והאנשים שמזמינים הם בד"כ אנשים שעסוקים בעבודה, הם לא מחכים לך עם המטבע ביד.
לי יש גם בופה בעבודה אז לשימחתי אני לא צריך להתמודד עם זה, אני פשוט לא מזמין וכל פעם שאני רואה שליח יוצא מהמשרד בלי טיפ זה מבאס אותי.
ואל תסתכל על המכוניות בחניה ותצפה לטיפ בהתאם, לבוס שלי יש 8 מיליון שקל בחניה - נראה לך שאני מרוויח בהתאם?
nihrider
30-11-2016, 19:07
אצלנו במשרד תמיד נותנים טיפ לשליח
אם אתה מזמין עם עוד אנשים אז זה בכלל יוצא גרושים
הפעם היחידה שלא נתתי טיפ לשליח הייתה כשהוא בא אלי בפעם השניה עם פיצה לא מקופלת במקום זאת שהוא הרס עם ווילי...
צחי,
גם אני הייתי שליח פעם ומבין לליבך,
היום אני בצד השני של המשוואה - "המניאקים שיש להם תן ביס, מזמינים אוכל ולא משאירים טיפ"
יודע מה, היום אני מבין גם אותם, אתה צריך להבין שזאת הטבה שמגיעה לעובד זה נראה אבסורד בשבילו לבזבז על זה כסף כשהוא מקבל את זה חינם.
נכון זה רק 5 שקל... אבל זה כל יום וזה הוצאה, אני בעבודה אני אמור להרוויח כסף לא לבזבז.
והאנשים שמזמינים הם בד"כ אנשים שעסוקים בעבודה, הם לא מחכים לך עם המטבע ביד.
לי יש גם בופה בעבודה אז לשימחתי אני לא צריך להתמודד עם זה, אני פשוט לא מזמין וכל פעם שאני רואה שליח יוצא מהמשרד בלי טיפ זה מבאס אותי.
ואל תסתכל על המכוניות בחניה ותצפה לטיפ בהתאם, לבוס שלי יש 8 מיליון שקל בחניה - נראה לך שאני מרוויח בהתאם?
אתמול הזמנתי ארבע פיצות למשרד. אמרו לי שהגיע הלכתי לקחת אותן (לישיבה) והשליח חיכה לי. אפילו לא היה לי ארנק עלי... וכן בגלל שהפילו עלי להזמין את הפיצות והשם על הקבלה היה שלי וקראו לי לקחת אותן מהכניסה זה לא אומר שאני צריך להשאיר טיפ..
אתמול הזמנתי ארבע פיצות למשרד. אמרו לי שהגיע הלכתי לקחת אותן (לישיבה) והשליח חיכה לי. אפילו לא היה לי ארנק עלי... וכן בגלל שהפילו עלי להזמין את הפיצות והשם על הקבלה היה שלי וקראו לי לקחת אותן מהכניסה זה לא אומר שאני צריך להשאיר טיפ..
עם כמה שזה אכזרי עבור השליח זה פשוט נכון.
מה לגבי מקומות שמחייבים דמי משלוח בנפרד?
ברור כי לא בכולם, בלשון המעטה, השליח מקבל את דמי המשלוח,
ובכל זאת....
זכור לי שרשור כזה מהעבר,
היו לי קצת חילוקי דעות עם אברי.
ככל שאני מתרחק מהימים בהם אני בעצמי ציפיתי לטיפ,
ככה אני מתחזקת בי המחשבה שאותם בעלי עסק שלא משלמים שכר ראוי לעובדים שלהם,
עושקים אותם גם במקומות אחרים.
ומצפים ממני,על ידי חוסר נעימות, בגלל אותה מוסכמות חברתית - לשלם את מה שהם חסכו.
אגב,
אני חלש יותר במציאות מאשר מאחורי מקלדת-
ובזמן שאני חושב שאסור להשאיר טיפ, כי זה משמר מנהג פסול,
רוב הזמן אני משאיר טיפ.
הפתרון הוא להוציא את הטיפים מוחץ לחוק [emoji61] [emoji375]
הפתרון הוא להוציא את הטיפים מוחץ לחוק [emoji61] [emoji375]
אם אני לא טועה ביפן או סין זה ככה
דווקא אתה, בתור רוכב אופנוע, שמודע לסיכונים שיש לשליח כי אתה חווה אותם בעצמך, הייתי מצפה ממך כן לפרגן לשליח יותר מכולם...כי אתה יודע בדיוק מה הוא עובר.
מעבר לזה גם אתה היית שם פעם, סטודנט, משוחרר מהצבא שמחפש את עצמו ומנסה להתקדם, למה לא לפרגן? כמה שקלים לא יהרגו אותך. גם ככה לא תרגיש אותם בכלל מבין כל ההוצאות הגבוהות שיש לך בחשבונות של סוף החודש במידה ואתה כבר מנהל משפחה ודירה משלך, מה שאני מניח שכן.
זה גם לא בעיה לתפוס יוזמה ולארגן טיפ משותף מהחברים שלך לעבודה. סתם עצלנות וקמצנות מצידך ומצידם.
לא מבין איך אפשר להסתכל להסתכל לשליח בעיניים ולתת לו ללכת בידיים ריקות. שאתה יודע שזו הסיבה היחידה שהוא עושה את זה מכתחילה. פשוט לא מבין. אני אישית לא מסוגל ולא מבין איך אפשר.
יש לנו שני קטנועים ללא דלקן בעבודה. שיוצא לי לא מעט ליפול עליהם לצערי, אני חייב לתדלק בשרות מלא. יש שם חבר'ה צעירים שעושים מועדפת. אני תמיד נותן להם 5 שקלים. למרות שזה בזמן עבודה. ולמרות שזה מצטבר. ואני יכול להגיד לעצמי: " אה אבל זה בזמן עבודה, לא זמן פנאי, ויוצא לי לא מעט לתדלק עם הקטנועים האלה כל חודש" אבל אני לא דופק חשבון, כי החיוך שלהם על הפנים שווה הכל. כמה מצוץ מהאצבע וקלישאתי שזה אולי ישמע לכם.
אני הייתי שליח, מלצר, עבדתי בהובלות ובניקיונות, בכל אחת מהעבודות האלו נתתי את המקסימום כאילו זה תפקיד חיי - כי רק ככה אני יודע לעבוד. ציפיתי לקבל טיפים אבל בפועל קיבלתי ממש מעט. אולי זה בגלל שלא עבדתי בתל אביב... בירושלים וחצור המנהג פחות מושרש.
אני עובד בשרות לקוחות כעשרים שנה. קיבלתי מכתבי תודה מרגשים והזמנות, שלא מימשתי, להתארח בכל העולם מלקוחות אסירי תודה. אבל לא טיפים. אני עובד קשה, דואג שהלקוח יהיה מרוצה ולא מקבל חמישה שקלים. השליח של דומינוס עשה את העבודה שלו במינימום - למה מגיע לו? אם היה יורד גשם אז עוד מילא אבל שלשום היה יום יפה. לא מבין למה אני צריך לממן אותו. סליחה, מי שאני מממן באמת זה את המעסיק שלו - תאגיד פיצה בינלאומי ששווה מיליארדים. דומינוס צרכים את החמישייה שלי? שייזדינו.
אתה אומר שמתן טיפ גורם לך הרגשה טובה. "החיוך שלהם על הפנים שווה הכל". אז תתן להם כסף אין בעיה. ההרגשה הטובה שלך מלשחק כאילו אתה פילנטרופ או אוליגארך היא מזוייפת. אני לא שואב הנאה מכך. החיוך שלהם שהם קיבלו מתנה משמים, בלי שום סיבה, יכול להתלוות במחשבה "מי זה הפראייר הזה שמחלק לי כסף". גם אם תלך ברחוב ותחלק לאנשים כסף תקבל חיוכים. לך על זה. אני במקום זה כשאני מחוייב למלא דלק בשרות מלא אז אני ממלא בכל זאת בעצמי ויכול גם להגיד תודה. מעבר לזה אני לא צריך לשלם לתשובה עזרה במימון העובדים שלו - אני משלם מספיק על הדלק.
אני נותן עדיין טיפים. יותר מידי. אבל כל שרשור כזה מחזק אותי וגורם לי לתת פחות בלי להתבייש. תמשיכו ככה.
צחי,
מדבריך אני מבין שעוד לא התבגרת והתכפכפת בחיים, יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
ktm690smc
01-12-2016, 13:20
צחי,
מדבריך אני מבין שעוד לא התבגרת והתכפכפת בחיים, יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
הייתי מציע שתשמור על לשון נקייה גם לכבוד צחי וגם לכבודך. אנחנו לא ילדים בני 16 שמנהלים וויכוח בגינה.
ועכשיו לעניין שוב,
כן, לא מבין לא אותך ולא את אורי,מצטער מאוד אבל אני חושב שזו קמצנות נטו. אל תספר סיפורים אחרים כדי לגרום לזה להיראות
ולהישמע מוצדק או בסדר.
אחרת אין הסבר ללמה 5-6 חבר'ה במשרד שמזמינים פיצות לא יכולים לשים בכוס כל אחד 2-3 שקלים ולתת לשליח טיפ של 15 שקל,
אם זו לא קמצנות אז אני מלכת אנגליה, ואם זו באמת לא קמצנות אלא אידיאולוגיה, אז אני מאחל להם שאחד הבנים שלהם יהיה שליח
ויקבל בדיוק באותו המטבע.
הילדים האלה הולכים להיות שליחים בגלל הטיפים מלכתחילה נטו, לא משנה אם זה ילד בן 16 או 21 שחוסך ללימודים או כל דבר אחר.
ktm690smc
01-12-2016, 13:21
צחי,
יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
זה בדיוק מה שאפשר לומר דווקא עלייך.
ktm690smc
01-12-2016, 13:22
אני הייתי שליח, מלצר, עבדתי בהובלות ובניקיונות, בכל אחת מהעבודות האלו נתתי את המקסימום כאילו זה תפקיד חיי - כי רק ככה אני יודע לעבוד. ציפיתי לקבל טיפים אבל בפועל קיבלתי ממש מעט. אולי זה בגלל שלא עבדתי בתל אביב... בירושלים וחצור המנהג פחות מושרש.
אני עובד בשרות לקוחות כעשרים שנה. קיבלתי מכתבי תודה מרגשים והזמנות, שלא מימשתי, להתארח בכל העולם מלקוחות אסירי תודה. אבל לא טיפים. אני עובד קשה, דואג שהלקוח יהיה מרוצה ולא מקבל חמישה שקלים. השליח של דומינוס עשה את העבודה שלו במינימום - למה מגיע לו? אם היה יורד גשם אז עוד מילא אבל שלשום היה יום יפה. לא מבין למה אני צריך לממן אותו. סליחה, מי שאני מממן באמת זה את המעסיק שלו - תאגיד פיצה בינלאומי ששווה מיליארדים. דומינוס צרכים את החמישייה שלי? שייזדינו.
אתה אומר שמתן טיפ גורם לך הרגשה טובה. "החיוך שלהם על הפנים שווה הכל". אז תתן להם כסף אין בעיה. ההרגשה הטובה שלך מלשחק כאילו אתה פילנטרופ או אוליגארך היא מזוייפת. אני לא שואב הנאה מכך. החיוך שלהם שהם קיבלו מתנה משמים, בלי שום סיבה, יכול להתלוות במחשבה "מי זה הפראייר הזה שמחלק לי כסף". גם אם תלך ברחוב ותחלק לאנשים כסף תקבל חיוכים. לך על זה. אני במקום זה כשאני מחוייב למלא דלק בשרות מלא אז אני ממלא בכל זאת בעצמי ויכול גם להגיד תודה. מעבר לזה אני לא צריך לשלם לתשובה עזרה במימון העובדים שלו - אני משלם מספיק על הדלק.
אני נותן עדיין טיפים. יותר מידי. אבל כל שרשור כזה מחזק אותי וגורם לי לתת פחות בלי להתבייש. תמשיכו ככה.
אשאל את זה ככה-
הזמנת אוכל ב12 בלילה, בחוץ מבול/קור אימים או לצד השני - אמצע הקיץ וחם - תיתן טיפ לשליח או לא?
אשאל את זה ככה-
הזמנת אוכל ב12 בלילה, בחוץ מבול/קור אימים או לצד השני - אמצע הקיץ וחם - תיתן טיפ לשליח או לא?
ב12 בלילה אני ישן או לפחות במיטה. אבל כן, במצב כזה יש מצב לטיפ. למרות שכשאני נשארתי, ויותר מפעם אחת, לעבוד אצל לקוח כל הלילה בשביל לשחזר שרת שנפל - לא קיבלתי טיפ ואפילו לא כיבוד קל.
ktm690smc
01-12-2016, 14:17
ב12 בלילה אני ישן או לפחות במיטה. אבל כן, במצב כזה יש מצב לטיפ. למרות שכשאני נשארתי, ויותר מפעם אחת, לעבוד אצל לקוח כל הלילה בשביל לשחזר שרת שנפל - לא קיבלתי טיפ ואפילו לא כיבוד קל.
אני די מתחיל להיכנס לראש שלך ולהבין אותו, אבל בוא תעשה השוואה - כמה מרוויח שליח וכמה מרוויח אדם שמתעסק במה שתיארת?
DadOnWheels
01-12-2016, 14:27
במה ש-URIAR עושה, האדם מרוויח בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים לשעה, מצד שני - הוא כנראה למד כמה שנים טובות והשתפשף במקצוע עוד כמה שנים טובות להגיע לשם.
ועל הדרך מס הכנסה/ ביטוח לאומי/ מס בריאות ועוד כמה שטויות מקזזות לו מהשכר כ-30%~50%.
לעומת השליח כשנראה מרוויח מינימום + טיפים בלי הכשרה של יותר מהזמן שלקח לו להוציא רשיון ולשנן את הדרך (בעצם היום כבר הם מגיעים עם WAZE).
צחי,
הפירוש של המילה "קוגנטיבית" - https://he.wikipedia.org/wiki/התפתחות_קוגניטיבית
אולי התכוונת ל"ראיה אגואיסטית", אבל יותר נכון יהיה לרשום "אתה אגואיסט".
הלו,
אני דיברתי על הזמנת אוכל לעבודה בתן ביס, כשאני מזמין הביתה אני משאיר 20, לא משנה מזג אוויר.
DadOnWheels
01-12-2016, 14:39
דווקא אתה, בתור רוכב אופנוע, שמודע לסיכונים שיש לשליח כי אתה חווה אותם בעצמך, הייתי מצפה ממך כן לפרגן לשליח יותר מכולם...כי אתה יודע בדיוק מה הוא עובר.
אתה יודע מה עובר על URIAR? הוא רוכב על קטנוע, לפעמים חותכים אותו, למה בתור שליח שיודע מה עובר עליו לא תקזז איתו כמה שקלים כטיפ?
מעבר לזה גם אתה היית שם פעם, סטודנט, משוחרר מהצבא שמחפש את עצמו ומנסה להתקדם, למה לא לפרגן? כמה שקלים לא יהרגו אותך. גם ככה לא תרגיש אותם בכלל מבין כל ההוצאות הגבוהות שיש לך בחשבונות של סוף החודש במידה ואתה כבר מנהל משפחה ודירה משלך, מה שאני מניח שכן.
יפה שאתה עושה לאנשים אחרים את החשבון, למה שלא תבקש שיעביר לך את הכל ותשלם לו אתה מה שנראה לך?
יש לנו שני קטנועים ללא דלקן בעבודה. שיוצא לי לא מעט ליפול עליהם לצערי, אני חייב לתדלק בשרות מלא. יש שם חבר'ה צעירים שעושים מועדפת. אני תמיד נותן להם 5 שקלים. למרות שזה בזמן עבודה. ולמרות שזה מצטבר. ואני יכול להגיד לעצמי: " אה אבל זה בזמן עבודה, לא זמן פנאי, ויוצא לי לא מעט לתדלק עם הקטנועים האלה כל חודש" אבל אני לא דופק חשבון, כי החיוך שלהם על הפנים שווה הכל. כמה מצוץ מהאצבע וקלישאתי שזה אולי ישמע לכם.
למה אתה חייב לתדלק בשרות מלא? אם תדלק בשרות עצמי עדיין יוצאת קבלה מאותו מכשיר.
לגבי זה שאתה נותן 5 שח כל פעם שאתה מתדלק גם לא את שלך... את זה אני לא מבין ולא מוכן להבין.
גם אם זה רק 5 פעמים בחודש... זה 60 שח בחודש, 720 שח בסוף השנה ובסוף אנשים בוכים שנגמר הכסף ולא מבינים.
אני עבדתי בשלטים 6 שנים. בקור בחום חופר בורות באדמה אוכל חצץ ואצל כפויי טובה בתוך הבית. שקל אחד ויחיד לא קיבלתי טיפ. כל תרבות הטיפים הזו סובבת סביב אוכל ואני לא מבין למה
ktm690smc
01-12-2016, 15:11
הלו,
אני דיברתי על הזמנת אוכל לעבודה בתן ביס, כשאני מזמין הביתה אני משאיר 20, לא משנה מזג אוויר.
הלו, אדרבא, להשאיר כל פעם כל אדם במשרד 2 שח מכיסו לשליח לא ישלח אותך לרחוב או לפת לחם. פרופורציות.
הסיבה היחידה שאני ושאר השליחים כאן עובדים זה נטו בגלל הטיפים, אם לא הטיפים אז אין לי סיבה אחרת לעבוד על קטנוע בגשם וכמובן הסיכון.
השליח של דומינוס עשה את העבודה שלו במינימום - למה מגיע לו?
מאיפה היוהרה הזו לקבוע שאתה עובד יותר קשה מהשליח, ולבטל את העשייה שלו במחית יד ובכזה זילזול ?
סליחה, מי שאני מממן באמת זה את המעסיק שלו - תאגיד פיצה בינלאומי ששווה מיליארדים. דומינוס צרכים את החמישייה שלי? שייזדינו.
תסביר לי בבקשה איך אתה מממן את דומינוס בטיפים של השליח בדיוק? האר את עיניי. בעצם אתה אומר לנו שאתה בוחר להעניש את התאגיד הגדול דרך הכיס של השליח הקטן . כל הכבוד לך באמת. מאוד בוגר מצידך. כפיים.
אין פה עניין בלשחק ב"יש לי כסף". יש פה עניין של ערבות הדדית לאנשים בגילי ובמצב שלי. סטודנטים וחבר'ה צעירים שבונים את עצמם. לתת להם הכרת תודה סמלית על השרות שניתן לי. אתה שוכח שאלה עבודות בשכר מינימום, לא בשכר השעתי שלך.
ושוב פעם, אתה חושב שאתה נכנס בטייקון הגדול ומעניש אותו, אבל בעצם כל מה שאתה עושה זה מעניש את העובד הפשוט.
אני מבין את הנקודות שאתה מעלה ואת ההגיון שבהם. אבל אתה נוקשה מדי בגישה שלך ומעט צניעות וענווה לא תזיק לך.
צחי,
אוקיי. זכותך לחשוב ככה.
אתה יודע מה עובר על URIAR? הוא רוכב על קטנוע, לפעמים חותכים אותו, למה בתור שליח שיודע מה עובר עליו לא תקזז איתו כמה שקלים כטיפ?
:)
יפה שאתה עושה לאנשים אחרים את החשבון, למה שלא תבקש שיעביר לך את הכל ותשלם לו אתה מה שנראה לך?
כל עוד הוא לא מזמין פיצה למשפחה על בסיס יומי, כמה שקלים לכאן או לכאן שייתן כטיפ לא צריכים לדגדג לו את הכיס ללא קשר למצבו הכספי. זו דעתי.
למה אתה חייב לתדלק בשרות מלא? אם תדלק בשרות עצמי עדיין יוצאת קבלה מאותו מכשיר.
לגבי זה שאתה נותן 5 שח כל פעם שאתה מתדלק גם לא את שלך... את זה אני לא מבין ולא מוכן להבין.
גם אם זה רק 5 פעמים בחודש... זה 60 שח בחודש, 720 שח בסוף השנה ובסוף אנשים בוכים שנגמר הכסף ולא מבינים.
שאלה טובה. משום מה המנהלים לא מוכנים שאשלם באשראי בת.עצמי ואקבל מהם מזומן אחר כך.
זה זמני. הקטנועים חדשים , דלקן יהייה בקרוב. ככה שזה לא יצטבר לסכומים שאתה מעלה, אל דאגה.
אגב, טעית בחישוב ידידי. 5 כפול 5 לא יוצא 60.
nihrider
01-12-2016, 16:04
הסיבה היחידה שאני ושאר השליחים כאן עובדים זה נטו בגלל הטיפים, אם לא הטיפים אז אין לי סיבה אחרת לעבוד על קטנוע בגשם וכמובן הסיכון.
בעולם מושלם, כולם מפסיקים לשלם טיפ, השליחים מפסיקים לעבוד, המשכורת של השליחים עולה למשכורת ראוייה ונורמלית ואז השליחים חוזרים לעבוד בכבוד ומחיר המוצרים עולה אבל בפחות ממה שהיה פעם שווי הטיפ.
מחיר המוצרים עולה אבל בפחות ממה שהיה פעם שווי הטיפ.
חלם.
ואני אסביר.
בוא נגיד שאני משלם לברמן 35 שקל לשעה, וקוקטייל אצלי עולה 42 שקלים.
לרוב הטיפ שהעובד מקבל על מוצר כזה הוא בין שלוש לשמונה שקלים.
אם אני אתן לעובד העלה בשכר של שלוש שקל, ומשעת העבודה השישית שלו הוא מקבל תוספת של 125 אחוז - כמה אני משלם לעובד?
פתיחה של העסק מתחילה 4 שעות לפני שפותחים לקהל.
כמה אני מפסיד? בשעה השמינית שלו השכר שלו כבר עומד על 150 אחוז.
בשעה ה12 על 200 אחוז.
השלוש שקלים האלה יביאו את המוצר לשכונת ה55 60.
רוצה נכנס לחישובי תקורה באחד על אחד - בבקשה.
בעולם מושלם, כולם מפסיקים לשלם טיפ, השליחים מפסיקים לעבוד, המשכורת של השליחים עולה למשכורת ראוייה ונורמלית ואז השליחים חוזרים לעבוד בכבוד ומחיר המוצרים עולה אבל בפחות ממה שהיה פעם שווי הטיפ.
הדגשתי שם בציטוט משהו.
פעם, לפני די הרבה שנים, הייתי ילד בן 16 ועבדתי ב-2 עבודות שמילאו לי את כל הימים בשבוע (ככה זה כשמנסים להתקיים עצמאית בגיל צעיר), אחת מהן היתה בפיצריה קטנה מקומית. לא היה לי קטנוע או רישיון, אבל מדי פעם היו שולחים אותי למסור הזמנות שאפשר היה למסור ברגל, בטווח של 5 דקות הליכה. הייתי ילד, כנראה עם קצת גאווה, וגם כשניסו לתת לי טיפים לא לקחתי - בגלל שהרגשתי שזה משפיל אם מישהו נותן לי כסף מהכיס שלא הרווחתי ביושר בעבודת כפיים, שזה עושה אותי לעני קבצן בעיניי עצמי, כמו לקבץ נדבות ברמזורים.
אז אמנם הייתי קצת קיצוני בתפיסה הזאת, אבל חלקיק קטן ממנה נראה לי יהיה במקום בשביל לאזן את תרבות הטיפים המעצבנת וקצת מחליאה של הארץ.
בגיל קצת יותר מבוגר יותר אני יכול להגיד משהו אחר - הטיפים מקלקלים, אנשים שעובדים בציפיה לטיפ לא כבונוס על משהו אקסטרה שעשו, אלא כמשהו שמגיע להם - לא יעבדו טוב, וכל טיפ שיקבלו רק יחזק בהם את הציפיה הזאת ויוריד את איכות העבודה שלהם איפה שרלוונטי. אבל זה נושא קצת שונה ממה שנגעתי בו למעלה.
אז אמנם הייתי קצת קיצוני בתפיסה הזאת, אבל חלקיק קטן ממנה נראה לי יהיה במקום בשביל לאזן את תרבות הטיפים המעצבנת וקצת מחליאה של הארץ. בגיל קצת יותר מבוגר יותר אני יכול להגיד משהו אחר - הטיפים מקלקלים, אנשים שעובדים בציפיה לטיפ לא כבונוס על משהו אקסטרה שעשו, אלא כמשהו שמגיע להם - לא יעבדו טוב, וכל טיפ שיקבלו רק יחזק בהם את הציפיה הזאת ויוריד את איכות העבודה שלהם איפה שרלוונטי.
אתה 100 צודק.
אני לא מגן נוץני השירות של העולם.
אצלנו לעובד אסור להגיד/להזכיר/לרמוז על טיפ.
מי שחושב שהוא קיבל שירות מעולה משאיר.
מי שיצא לא מרוצה לא משאיר.
ktm690smc
01-12-2016, 16:35
לא יודע איפה זה אצלכם, בעסקי המזון ובתחום השליחים בפרט זה שונה. שוב, אם באסה לך להשאיר לשליח שמגיע אלייך פעם באף פעם
עשרה שקלים טיפ זו זכותך, אל תצפה שאנשים אחרים יסכימו איתך כמו שגם אתה לא מסכים איתי.
nihrider
01-12-2016, 16:42
חלם.
ואני אסביר.
בוא נגיד שאני משלם לברמן 35 שקל לשעה, וקוקטייל אצלי עולה 42 שקלים.
לרוב הטיפ שהעובד מקבל על מוצר כזה הוא בין שלוש לשמונה שקלים.
אם אני אתן לעובד העלה בשכר של שלוש שקל, ומשעת העבודה השישית שלו הוא מקבל תוספת של 125 אחוז - כמה אני משלם לעובד?
פתיחה של העסק מתחילה 4 שעות לפני שפותחים לקהל.
כמה אני מפסיד? בשעה השמינית שלו השכר שלו כבר עומד על 150 אחוז.
בשעה ה12 על 200 אחוז.
השלוש שקלים האלה יביאו את המוצר לשכונת ה55 60.
רוצה נכנס לחישובי תקורה באחד על אחד - בבקשה.
לא הצלחתי להבין את החשבון שלך.
קח את העובדים שלך, תחשב משכורת חודשית ממוצעת שלהם כולל טיפים.
תשלם להם את זה ותעלה את מחיר המוצרים כך שיחסה על ההפרש.
העובדים שלי מפוזרים על הרבה מאוד ברים.
יום פה יום פה ויום פה חלק במשרה מלאה וחלק בחצי משרה.
החישוב יצא לא הוגן כלפיהם.
מה גם שהשכר צרמך להיות דיפרנציאלי - זו עיר תיירותית והשכר משתנה בהתאם לתפוסות אירוח בעיר.
אתה מציע שאני גם אייצר תפריטים חדשים על בסיס חודשי? הריי דין דצמבר לא דין אוגוסט...
אבל אם יצא שאני צריך לייקר מוצר בעשרה שקלים כי זה הפער - זה לא יהיה משתלם ללקוח. גם לא לי.
מה גם שלא חוקי מבחינתי להיכנס להם לטיפים בכלל
אבל שוב, אני לא מגן נוץני השירות העולמי.
וכשאתה תגיע לפאב, לתחנה את האופנוע שלך בחוץ, גם אם אני אזהה אותך בתור הלא נותן טיפים ההוא מפולגז - אתה עדיין תקבל שירות אש. ואף אחד לא יבחש לך את הדרינק עם הזין גם אם לא תשאיר להם טיפ. אוהבים את העבודה אצלנו.
וגם אם רק תגיד' תודה היה לי אחלה' זה מספיק.
nihrider
01-12-2016, 17:19
מה גם שלא חוקי מבחינתי להיכנס להם לטיפים בכלל
איזה חוק זה?
מה החוק אומר לגבי כסף שחור שלא משלמים עליו מס?
מרוויח משכורת מינימום תוך 4 שעות אבל עובד חודש שלם...
לא פלא שאתם לא רוצים לשנות את השיטה.
תסביר לי את העניין של משכורת מינימום ב4 שעות
nihrider
01-12-2016, 18:30
תסביר לי את העניין של משכורת מינימום ב4 שעות
זוכר שכתבת את זה?
כשהיו לי מלצרים הם היו עושים 4 ספרות ב8 שעות עבודה. המקום היה משלם עבורם את כל המיסים. כולל פנסיה וכל השטויות הסוציאליות שמסביב כולל ימי חופש בתשלום, ימי מחלה וכל השיט הזה.
היתה לי מלצרית עם תואר שני בהנדסת מחשבים שהיה לה יותר רווחי להישאר אצלי בזמנו.
http://imgur.com/a/rRIom
זה היה אז.
הכל שם בלשון עבר.
אני מתדלק 3 פעמים בשבוע,
מזמין משלוח של אוכל פעם בשבוע,
קונה אוכל בחוץ עוד פעמיים בשבוע,
וגם 5 כוסות קפה.
200 שקל בערך לטיפים בחודש.
לפי"חמישייה".
לא כולל ביקורים בפאב, או מסעדה,
שם 10% יוצא הרבה יותר.
לא משהו שאני מסוגל לעמוד בו.
אני אוכל/שותה בחוץ כי זה נוח, זמין, זול, ולפעמים כי אין לי ברירה - או להשאר רעב.
כל מקום שם כוס לטיפ, עם כיתוב משעשע,
איבדנו כל פורפורציה.
איפה מותחים את הגבול?
שירות היום "מקבלים" בכל מקום כמעט,
מי אמור להינות למטיפ, ומי לא?
ktm690smc
02-12-2016, 09:26
אני מתדלק 3 פעמים בשבוע,
מזמין משלוח של אוכל פעם בשבוע,
קונה אוכל בחוץ עוד פעמיים בשבוע,
וגם 5 כוסות קפה.
200 שקל בערך לטיפים בחודש.
לפי"חמישייה".
לא כולל ביקורים בפאב, או מסעדה,
שם 10% יוצא הרבה יותר.
לא משהו שאני מסוגל לעמוד בו.
אני אוכל/שותה בחוץ כי זה נוח, זמין, זול, ולפעמים כי אין לי ברירה - או להשאר רעב.
כל מקום שם כוס לטיפ, עם כיתוב משעשע,
איבדנו כל פורפורציה.
איפה מותחים את הגבול?
שירות היום "מקבלים" בכל מקום כמעט,
מי אמור להינות למטיפ, ומי לא?
מצדיק אותך בעניין הזה, השבוע הייתי עם חבר ברחוב החשמונאים בתל אביב באיזושהי מאפייה, אני מגיע לקופה לשלם ואני רואה כוס גדולה של טיפים.
במאפייה!!!
בזמנו כשעבדתי בקיוסק בחיים לא חשבתי לשים כוס של טיפים.
ועוד רצו על 3 בורקס פיצה ורוגעלך קטן מסכן 18 שקל!!!!!!!!
רק בתל אביב אפשר למצוא את המחירים ההזויים האלו.
אבל באמת, אם להיות ישר עם עצמי, וזה לא בגלל שהייתי שליח, אני חושב שהראשונים בשרשרת המזון שאפשר לפרגן להם בטיפ
על העבודה הם שליחי המזון. זהו.
הלו, אדרבא, להשאיר כל פעם כל אדם במשרד 2 שח מכיסו לשליח לא ישלח אותך לרחוב או לפת לחם. פרופורציות.
כשעושים הזמנה מיוחדת למשרד אז כן מה שלא קורה אצלי במשרד, אבל כשכל אחד נכנס לאתר של תן ביס ומזמין לו אוכל לצהריים נראה לך שיש לו זמן להתעסק בטיפ?
אנשים עובדים, בחוזה עבודה רשום שמגיע להם תן ביס ופה זה נגמר, אצלנו במשרד לא משאירים טיפים לשליחי תן ביס בבוקר.
וואלה אני מבין את זה.
כמו שאמרתי אני מעולם לא הזמנתי למשרד בתן ביס כדי לא להתמודד עם הדילמה הזאת.
וואלה אין לי 5 שקל לתת כל יום, לא אני לא קמצן 120 שקל בחודש זה הארנונה שלי.
מי שלא רוצה לתת טיפ שלא ייתן
מי שקמצן לא צריך לחפש אידיאולוגיה שתצדיק אותו
מי שהצטברות הטיפים כבדה לו לא צריך להרגיש אשם
הגיעו פה למומנט פיתול היסטרי כדי לא לאמר
בצורה פשוטה בעד או נגד
אם אתה לא רוצה לתת ומנסה לתת הסברים כנראה אתה לא שלם עם זה
אז אל תעבוד בזה. למה שליח או מלצר צריך להרוויח יותר ממורה, או רופא?
מאיפה היוהרה הזו לקבוע שאתה עובד יותר קשה מהשליח, ולבטל את העשייה שלו במחית יד ובכזה זילזול ?
לא יוהרה - פרספקטיבה. הייתי שליח וגם שליח בפיצרייה. אחת העבודות הפחות מאתגרות שעשיתי בחיים. אולי לא קלה אבל ממש לא דורשת ראש גדול.
תסביר לי בבקשה איך אתה מממן את דומינוס בטיפים של השליח בדיוק? האר את עיניי. בעצם אתה אומר לנו שאתה בוחר להעניש את התאגיד הגדול דרך הכיס של השליח הקטן . כל הכבוד לך באמת. מאוד בוגר מצידך. כפיים.
בזה שאני ממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.
אני מבין את הנקודות שאתה מעלה ואת ההגיון שבהם. אבל אתה נוקשה מדי בגישה שלך ומעט צניעות וענווה לא תזיק לך.
זה לצורך הדיוןץ אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב... :ambivalence:
הטיפים מקלקלים, אנשים שעובדים בציפיה לטיפ לא כבונוס על משהו אקסטרה שעשו, אלא כמשהו שמגיע להם - לא יעבדו טוב, וכל טיפ שיקבלו רק יחזק בהם את הציפיה הזאת ויוריד את איכות העבודה שלהם איפה שרלוונטי. אבל זה נושא קצת שונה ממה שנגעתי בו למעלה.
תותח - איזה תמצות מדוייק של הבעיה.
וגם אני כשעבדתי כשליח, בהובלות ובעוד מקצועות בהן הרווחתי מינימום, אף פעם לא ביקשתי טיפ. מקסימום הייתי שואל את הלקוח אם הוא מרוצה ואם הכל היה בסדר. אם לא הבין את הרמז לא הייתי מתעקש.
ktm690smc
02-12-2016, 14:28
לא יוהרה - פרספקטיבה. הייתי שליח וגם שליח בפיצרייה. אחת העבודות הפחות מאתגרות שעשיתי בחיים. אולי לא קלה אבל ממש לא דורשת ראש גדול.
זה לצורך הדיוןץ אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב... :ambivalence:
וגם אני כשעבדתי כשליח, בהובלות ובעוד מקצועות בהן הרווחתי מינימום, אף פעם לא ביקשתי טיפ. מקסימום הייתי שואל את הלקוח אם הוא מרוצה ואם הכל היה בסדר. אם לא הבין את הרמז לא הייתי מתעקש.
אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב... :ambivalence:
ואם לי היה את כל הכסף שביזבזתי על שטויות ב23 שנה שלי, הייתי עכשיו מבסוט כל החודש.
אם ואם ואם.. אתה חושב שטיפ לשליח זו השקעה בבורסה? בחייאת נו, מה זו הראייה הצרה הזאת?
בחיים לא חשבתי כמוך, "אם היה לי את כל הטיפים שנתתי בחיי למלצרים/שליחים".. אף על פי שהצחיקו אותי המילים האחרונות במשפט :thumbsup:
אה צודק, שכחתי שבגלל שמורה מרוויח משכורת נמוכה אז כולם צריכים להידפק, כי הרי אסור להרוויח יותר ממורה, טעות שלי...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ktm690smc
02-12-2016, 14:50
אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.
אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.
ברור שימשיכו לעבוד בעבודות מינימום, פשוט נסיעה על קטנוע בשיא הגשם לא תיהיה אחת מהעבודות הללו.
ktm690smc
02-12-2016, 17:15
ברור שימשיכו לעבוד בעבודות מינימום, פשוט נסיעה על קטנוע בשיא הגשם לא תיהיה אחת מהעבודות הללו.
אז בסדר, שמעסיקים יתחילו לשלם הרבה מעל הממוצע בשוק, למשל 40 שח לשעה לשליח, עד אז לא יהיו שליחים ואם תרצה להזמין אוכל מבחוץ
תצטרך להגיע עד למסעדה לקחת אותו.
תחשוב רחוק, הרי לא סתם המנהג הזה של טיפ לשליחים התחיל בעבר.
אז בסדר, שמעסיקים יתחילו לשלם הרבה מעל הממוצע בשוק, למשל 40 שח לשעה לשליח, עד אז לא יהיו שליחים ואם תרצה להזמין אוכל מבחוץ
תצטרך להגיע עד למסעדה לקחת אותו.
תחשוב רחוק, הרי לא סתם המנהג הזה של טיפ לשליחים התחיל בעבר.
אני הכי איתך בדעה הזאת בתור שליח בעצמי, אבל זה פשוט לא יקרה, אנחנו מחזיקים 4 שליחים, במשמרת ערב של 8 שעות, זה יצא 1300 יומית רק על שליחים.
ואני לא מבין את האנשים שכותבים "התרבות טיפים המקולקלת של הארץ", בכל מקום שהייתי בעולם היה מקובל להשאיר טיפ למלצר, העיקר לבכות ולהשמיץ את התרבות כאן.
ktm690smc
02-12-2016, 21:10
אני הכי איתך בדעה הזאת בתור שליח בעצמי, אבל זה פשוט לא יקרה, אנחנו מחזיקים 4 שליחים, במשמרת ערב של 8 שעות, זה יצא 1300 יומית רק על שליחים.
ואני לא מבין את האנשים שכותבים "התרבות טיפים המקולקלת של הארץ", בכל מקום שהייתי בעולם היה מקובל להשאיר טיפ למלצר, העיקר לבכות ולהשמיץ את התרבות כאן.
תלחש להם שתרבות הטיפים התחילה בכלל בחו"ל, אבל למה לומר את זה כשאפשר להוציא את הישראלים חרא?.
ktm690smc
02-12-2016, 21:15
וברור שזה לא יקרה, הרי לא סתם העבודות האלו נקראות "עבודות מינימום" שמתאימות לילדים לפני צבא/ סטודנטים אחרי צבא שלומדים ומפתחים את עצמם.
לא סתם שוק המזון (מלצרים/שליחים) מלא באנשים האלו. מהצד השני, הוא גם מלא, לטעמי, באנשים שמתקמצנים לזרוק עשרה שקלים טיפ לשליח פעם בשבוע.
אספר לך עוד משהו, בתור שליח, אני חושב שהמצב היום מעולה מבחינת הטיפים, גם אלה שלא נותנים יקבלו ממני חיוך ו"בתיאבון" ואני לא שופט כי אני מאמין שככל
שאהיה טוב לאנשים, גם לאלה שלא נותנים, זה יחזור אליי בכפול, אז לבוא ולומר "מעניין איך היית מתנהג אם הרוב לא היו נותנים טיפים" זה לא נכון, כי במצב כזה
לא הייתי הולך לעבוד בזה מההתחלה.
תלחש להם שתרבות הטיפים התחילה בכלל בחו"ל, אבל למה לומר את זה כשאפשר להוציא את הישראלים חרא?.
תרבות הטיפים של הארץ שואבת כנראה מארה"ב, ואין בזה שום דבר טוב במיוחד כמו בעוד כמה דברים שנשאבים משם.
באירופה זה מקובל במידה הרבה יותר מצומצמת - גם הטיפ לשליחים, גם הטיפ למצלרים - סכומים קטנים מאוד שם, השלמות למספרים עגולים בד"כ, בהשוואה לארץ - שקלים בודדים לשליח ועד 20 שקלים למלצר (כי ההשלמה היא בד"כ לסכום בעיגול של 5 יורו, אז זה גובה הטיפ המקסימלי). יש דברים אחרים גרועים באירופה, אבל זה לא אחד מהם. הם לא עובדים בשביל הטיפ, בארה"ב כן.
אז כן, שליח שמסתכל עליך ומצפה לקבל יותר מ-5 שקלים - זאת תרבות הטיפים הקלוקלת של הארץ, כי גם למשהו שיובא ממקומות אחרים יש דוגמאות יותר טובות ופחות טובות.
תרבות הטיפים של הארץ שואבת כנראה מארה"ב, ואין בזה שום דבר טוב במיוחד כמו בעוד כמה דברים שנשאבים משם.
באירופה זה מקובל במידה הרבה יותר מצומצמת - גם הטיפ לשליחים, גם הטיפ למצלרים - סכומים קטנים מאוד שם, השלמות למספרים עגולים בד"כ, בהשוואה לארץ - שקלים בודדים לשליח ועד 20 שקלים למלצר (כי ההשלמה היא בד"כ לסכום בעיגול של 5 יורו, אז זה גובה הטיפ המקסימלי). יש דברים אחרים גרועים באירופה, אבל זה לא אחד מהם. הם לא עובדים בשביל הטיפ, בארה"ב כן.
אז כן, שליח שמסתכל עליך ומצפה לקבל יותר מ-5 שקלים - זאת תרבות הטיפים הקלוקלת של הארץ, כי גם למשהו שיובא ממקומות אחרים יש דוגמאות יותר טובות ופחות טובות.
ג'ק בכמה דיוני טיפים השתתפת במהלך היותך מנהל בפול גז?
זה לפחות הרביעי.
הדיון כאן הוא לא על מעל 5 שקלים, אלא האם להשאיר בכלל, אין לי שום בעיה עם 5 שקל טיפ, אבל אין לי את התעוזה להוציא את השליח בשיא הגשם, לגרום לו לעלות מיליון מדרגות, להסביר לו 5 דקות איפה הדלת בכלל, ואחרי שהוא עבר את כל המסע הזה לא להשאיר לו אפילו שקל טיפ, זה גועל נפש.
זה לפחות הרביעי.
השתתפתי רק בשתיים, לדעתי. אבל היו יותר.
nihrider
03-12-2016, 00:17
זה לפחות הרביעי.
זה פועל יוצא של אחוז השליחים לשעבר הגבוה בפורום
הדיונים אותם דיונים, רק היוזרים מתחלפים.
הותיקים משקיפים מהצד בעיקר כי נמאס להם להשקיע תגובה בשרשור שכבר נטחן בפורום עד דק.
ktm690smc
03-12-2016, 01:24
הדיונים אותם דיונים, רק היוזרים מתחלפים.
הותיקים משקיפים מהצד בעיקר כי נמאס להם להשקיע תגובה בשרשור שכבר נטחן בפורום עד דק.
אף על פי שכבר מיצינו והבנו את יחסי הכוחות כאן, ואת דעות האנשים, אתה לא חייב להגיב עוד, אפשר לתת לפוסט לשקוע במעמקי הפורום :cheers2:
עד שעוד כמה שנים שליח ממורמר יתבאס שלא השאירו לו בגשם טיפ ויוציא כאן את המירמור שלו.
lokimonster
03-12-2016, 06:19
בתור מי שעבד עם תיירים מהנסיון שלי אני יכול להעיד שיש תרבות של טיפים בעולם ולא כולם נוהגים להשאיר ללא קשר לרמת השירות שנתת.
אמריקאים וקנדים - לרוב היו לארג'ים ( יש לנו מקרר באוטובוס בכיף הייתי משחרר בקבוקים גם חינם זה היה מחזיר את עצמו ביג טיים) השיא שלי שקיבלתי מכל נוסע 100 דולר תכפילו את זה ב54.
גרמנים - השאירו יפה
דרום אמריקאים אחרי שהחריבו לי חצי אוטובוס לא השאירו כמעט כלום לא הסכמתי לעבוד עם קבוצות תוססות יותר.
צרפתים - משאירים בקמצנות.
והכי טוב לסוף ישראלים אחרי מסטיקים דבוקים למושב ושאר נזקים משאירים שקית שאספו עם עשרות אגורות ושקלים.
בגדול עבדתי בעיקר עם קבוצות אמריקאיות בשל קשרים שפיתחתי עם רכז צפון אמריקה.
קיבלת 20k טיפ? זה בטח היה חתיכת הפי אנדינג
אתמול ניסיתי את הקטע שלכם עם הקמצנות.
הזמנתי פיצה הביתה ולא נתתי לשליח טיפ.
אולי הכל בראש אבל לא היה לי טעים אחרי זה.
lokimonster
03-12-2016, 16:36
הטיפים אצל נהגי התיירות מהוות מרכיב מרכזי משמעותי אצל נהג תיירות.
מספרים (אני לא יודע אם זה נכון) שבחברות אוטובוסים מזרח ירושלמיות נהגים עובדים ללא משכורת ( מסביר את התמחור שלהן).
וכן זה היה חודש טוב לי ולמדריך תיירים.
ktm690smc
03-12-2016, 18:15
לא היית מספיק רעב.
או שאולי השליח הטיל קללה עלייך.
אתמול הזמנתי הביתה ארוחה ממסעדה סינית. מראש תיכננתי להשאיר טיפ, אפילו מוגדל - עשרה שקלים. אני יושב בבית משחק קלאש אוף קלאנס, באמצע טורניר (שלושה הפסדים ואתה עף) ואשתי פותחת ואני שומע שיש איזה דיון - לשליח אין עודף. אני נקרא לעזור, עוזב את המשחק באמצע (הפסד ראשון בטורניר - מבחינתי הטיפ בסכנה) ומגיע. מסתבר שהשליח הוא בכלל שליחה ואין לה עודף ממאתיים. כמה החשבון? 173. אז מה זה אין לך עודף ממאתיים? ממה יש לך? כאן כבר החלטתי שממש אין טיפ. פתחתי את הארנק ולאחר חיפוש וחיטוט בכל התאים הוצאתי 173. פונקט (מזל שבמקר אותו בוקר הייתי אצל הירקן והיה לי עודף). "תודה רבה, שיהיה בתאבון" היא חייכה ופנתה ללכת. הנימוס הזה שבר אותי. תקראו לי שובניסט אבל רק בגלל שהיא בחורה עצרתי אותה ונתתי לה טיפ.
אז כנראה שלא היית בהרבה מקומות בעולם. טיפים יש בכל מקום אבל 10% זו חזירות וחוצפה. לרוב משלימים ומעגלים. keep the change זה בדיוק זה. החשבון 173? השליח/מלצר יקבל 2 או 7 לא 17-20.
...מהצד השני, הוא גם מלא, לטעמי, באנשים שמתקמצנים לזרוק עשרה שקלים טיפ לשליח פעם בשבוע.
אני מזמין משלוח כל יום בעבודה ולפחות פעמיים שלוש גם בערב.תעשה חשבון ותבין למה אין מצב. ולמי שכתב פה שאנחנו יכולים לעשות מגבית כל אחד שקל שניים, נראה לך שאני אעצור ישיבה באמצע ואשלח את כולם להביא ארנקים ולחפש לי מטבעות? למי בכלל יש מטבעות בכיס.
ולמי שכתב פה שאנחנו יכולים לעשות מגבית כל אחד שקל שניים, נראה לך שאני אעצור ישיבה באמצע ואשלח את כולם להביא ארנקים ולחפש לי מטבעות? למי בכלל יש מטבעות בכיס.
הוצאת לי את המילים מהפה, אצלנו החברה נותנת תקציב תן ביס מוגדל כדי שאנשים יאכלו במשרד ולא יצאו לטייל ובנוסף משקיעה בקייטרינג לעובדים.
העיקר שאנשים ירגישו טוב בסביבת העבודה ולא יחפשו ״להתאוורר״ ממנה.
גם זאת אסטרטגיה שמוכיחה את עצמה בנכונות של העובדים לשעות נוספות.
אני יודע שמבחינת השליח זה להסתכן בכביש, לעלות מדרגות וכו׳ אבל בשביל האיש במשרד זה השגרה.
אין קשר לקמצנות.
לא יודע למה, אבל התגובה שלך גרמה לצחוק.
מוכן לעשות איתך ניסוי נוסף -
פעם הבאה שתרצה פיצה -
תרשום בפורום.
אני אלך לקנות אחרי שאראה את ההודעה, ויביא את הפיצה אליך הביתה.
תשאיר לי טיפ מוסכם מראש 200 ש"ח.
ספר לי איך היה הטעם!
נראה לי שיהיה לא משהו, למרות הטיפ.
אגב,
מאז שהתחיל הדיון הזה יצא לי להיות רק במקום אחד עם "פוטנציאל" לטיפ.
פאב.
הזמנה של 2 בירות בבקבוק.
תשלום באשראי.
לא מקבלים טיפ בשראי.
לא היה לי עודף.
לא באמת הרגשתי רע אחרי זה,
אבל חייב להודות שהתגובה הראשונה שלי הייתה לחפש עודף בכיס...
ktm690smc
04-12-2016, 12:34
אתמול הזמנתי הביתה ארוחה ממסעדה סינית. מראש תיכננתי להשאיר טיפ, אפילו מוגדל - עשרה שקלים. אני יושב בבית משחק קלאש אוף קלאנס, באמצע טורניר (שלושה הפסדים ואתה עף) ואשתי פותחת ואני שומע שיש איזה דיון - לשליח אין עודף. אני נקרא לעזור, עוזב את המשחק באמצע (הפסד ראשון בטורניר - מבחינתי הטיפ בסכנה) ומגיע. מסתבר שהשליח הוא בכלל שליחה ואין לה עודף ממאתיים. כמה החשבון? 173. אז מה זה אין לך עודף ממאתיים? ממה יש לך? כאן כבר החלטתי שממש אין טיפ. פתחתי את הארנק ולאחר חיפוש וחיטוט בכל התאים הוצאתי 173. פונקט (מזל שבמקר אותו בוקר הייתי אצל הירקן והיה לי עודף). "תודה רבה, שיהיה בתאבון" היא חייכה ופנתה ללכת. הנימוס הזה שבר אותי. תקראו לי שובניסט אבל רק בגלל שהיא בחורה עצרתי אותה ונתתי לה טיפ.
אז כנראה שלא היית בהרבה מקומות בעולם. טיפים יש בכל מקום אבל 10% זו חזירות וחוצפה. לרוב משלימים ומעגלים. keep the change זה בדיוק זה. החשבון 173? השליח/מלצר יקבל 2 או 7 לא 17-20.
אני מזמין משלוח כל יום בעבודה ולפחות פעמיים שלוש גם בערב.תעשה חשבון ותבין למה אין מצב. ולמי שכתב פה שאנחנו יכולים לעשות מגבית כל אחד שקל שניים, נראה לך שאני אעצור ישיבה באמצע ואשלח את כולם להביא ארנקים ולחפש לי מטבעות? למי בכלל יש מטבעות בכיס.
סיפור מעניין, יש לי כמה תובנות עליו:
1. שהשליח נתקע בלי עודף כי כנראה לקוחות קודמים גמרו לו אותו, ובגלל הסיבה ההזוייה הזאת, במקום לקבל בהבנה, בחרת להעניש אותו/אותה ולא לתת טיפ. גיבור.
ופה אני די רציני, לדעתי דרך החשיבה שלך בסיטואציה הזאת הייתה לא יפה בלשון המעטה. כאילו אחינו, בגלל עודף? מה, אתה רציני?
הלאה..
2. אתה פמיניסט. :omfg:
3. גם אני בתור שליח, גם לאלה שלא מביאים טיפ - אני מחייך ואומר בתיאבון ונותן הרגשה טובה, ואני רוצה להגיד לך שאלה שפעם לא היו מביאים לי היום כן מביאים,
כי הגישה שלי והווייבים שאני מעביר עושים את זה בשורה התחתונה. אה, ואני גם חתיך.:smoke:
ולא מדובר על ישיבות שזה מובן מאליו, מדובר על כמה חבר'ה שיושבים במשרד וסתם מחכים לאוכל. אתה יודע מה, ביום רגיל עוד בסדר, אפשר להתפוצץ מזה,
אבל כשהשליח מגיע בגשם בשיא הקור בחוץ?
eran1100
04-12-2016, 12:40
הם לא שליחי פיצה. הם לוחמי גשם.
nihrider
04-12-2016, 12:44
עם כל הכבוד לשליחים (ויש כבוד, ויש גם טיפים), יש להם מעסיק שצריך לתת להם משכורת שמתאימה למה שהם עושים.
לבנות על זה שהלקוחות ישלמו בכסף שחור לעובדים שלך זה על גבול הפלילי.
lokimonster
04-12-2016, 13:22
https://youtu.be/XSVACj0LuIo
אני נותן טיפ לחיים :P
סתם, בדכ משאיר טיפ אבל לא מתפרע יותר מידי.
(זה לא שעם הטיפ הוא מגיש לנו גם את תלוש השכר שלו....)
לא יודע למה, אבל התגובה שלך גרמה לצחוק.
מוכן לעשות איתך ניסוי נוסף -
פעם הבאה שתרצה פיצה -
תרשום בפורום.
אני אלך לקנות אחרי שאראה את ההודעה, ויביא את הפיצה אליך הביתה.
תשאיר לי טיפ מוסכם מראש 200 ש"ח.
ספר לי איך היה הטעם!
נראה לי שיהיה לא משהו, למרות הטיפ.
אגב,
מאז שהתחיל הדיון הזה יצא לי להיות רק במקום אחד עם "פוטנציאל" לטיפ.
פאב.
הזמנה של 2 בירות בבקבוק.
תשלום באשראי.
לא מקבלים טיפ בשראי.
לא היה לי עודף.
לא באמת הרגשתי רע אחרי זה,
אבל חייב להודות שהתגובה הראשונה שלי הייתה לחפש עודף בכיס...
עשיתי יום אחרי זה ניסיון נוסף.
אותה פיצריה אותה הזמנה ואכלנו אותם האנשים.
על 110 השארתי לו 10. בשבילי זה זניח.
היה טעים.
אז כן. הכל בראש.
אגב, אם אתה מוריד לי פיצה חמה לאילת - 200 שקל.
יל דלק יצא לך יותר.
עשיתי יום אחרי זה ניסיון נוסף.
אותה פיצריה אותה הזמנה ואכלנו אותם האנשים.
על 110 השארתי לו 10. בשבילי זה זניח.
היה טעים.
אז כן. הכל בראש.
אגב, אם אתה מוריד לי פיצה חמה לאילת - 200 שקל.
יל דלק יצא לך יותר.
שמע אברי הניסויים שלך כל כך מורכבים שמגיע לך נובל עליהם
שמע אברי הניסויים שלך כל כך מורכבים שמגיע לך נובל עליהם
הכל בשם המדע בידיוני
אברי - הבנת למה התכוונתי...:smoke:
ממש אבל ממש טועה. זו אחת העבודות הכי מאתגרות והכי קשות שיש. לשים את החיים שלך על המאזניים כל משמרת, לרכב בין חיות טרף שיבלעו אותך על שניה של חוסר צומת לב ושיקול דעת לקוי. שדה קרב של ממש. צריך ראש חד במיוחד בעל ניתוח מצבים מהיר. דווקא בתור אופנוען אתה אמור להבין יותר מכולם. ובעיקר בגלל זה, לשליחים מגיע טיפ יותר מכל נותן שרות אחר לדעתי.
בזה שאני מממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.
שוב, הכל טוב ויפה בנקודה שאתה מעלה, אבל שוב אני חוזר ואומר, היחידי שנדפק מזה זה העובד הקטן. לטייקונים שבהם אתה מנסה לפגוע זה לא מדגדג.
כנ"ל. מעולם לא ביקשתי טיפ
nihrider
05-12-2016, 00:49
החיים שלך שווים כמה שקלים?
לך תעבוד במקדונלדס או תחנת דלק, עדיף לך.
לא הבנתי מה אתה רוצה
eran1100
05-12-2016, 10:09
שיר הלל לשליח / ג. וילצ'רסקי
כשאתה בוחר לעבוד במשלוחים אתה יודע בדיוק למה אתה עושה את זה: אתה סטלן, אתה לא יכול לחיות עם בוס על הראש ובטח שאתה לא מסוגל לספוג מגע עם לקוחות במשך יותר מ-20 שניות.
אתה משייט בדרכים ומתחבר לעצמך: אתה חושב לעצמך, שר לעצמך, מתקרב לעצמך, ממש כמו בטיול ארוך במזרח. ובטיול כמו בטיול אתה גם נהיה רוחני: אתה כבר לא רואה רמזורים, מכוניות והולכי רגל, אתה רואה רק מספרים ירוקים עולים ויורדים, כמו במטריקס, ואתה הוא האחד.
מתחילות לך מחשבות פילוסופיות: "מהם הרמזורים בעצם? עמודי אורות שמחליטים בשבילנו מתי לפנות בשבילי החיים?" אתה נהיה מאסטר, אתה רוכב על האופנוע כמו היה סוס אצילי; אתה מרגיש אותו, אתה נושם אותו, אתם גוף אחד - רק אתה מסוגל לעצור אותו ברמזור באמצעות הגז בלבד, בלי הברקסים ובלי להיעזר ברגליים - זאת אהבת אמת, זאת משמעותה של אינטימיות.
לא סתם קוראים לך שליח – אתה לגמרי בשליחות, ולפעמים אתה תוהה למה אין לך סירנה כמו לאמבולנס או לכבאית, אתה הרי ממהר עכשיו לכבות את רעבם של בני האדם, זה נעלה לפחות כמו לכבות שריפה.
כששוטר תנועה עוצר אותך על מהירות אתה מרגיש ממש כמו צ'ה גווארה שנתפס ע"י השלטונות – גם צ'ה עבד בשביל האזרחים וגם הוא נרדף ע"י המשטר. מה הם מבינים בכלל המנייאק האלה? יושבים להם מדושנים בניידות המחוממות שלהם, שעה שאתה מפלס באומץ שביל דו-גלגלי ברוח ובסערה. את השוטרים שרוכבים על אופנועים אתה הכי מתעב – בעיניך הם שליחים שבגדו, רוכבים כמוך שערקו לצבא האויב.
אתה חוזר הביתה, מוריד את הקסדה והמדים והיא רואה שוב בעיניך את הזוועות: את המכוניות שחתכו אותך, את נהגי המוניות שקיללו אותך, את הצעקות של הבוס, את הלקוח שבחיוך מאולץ הביא לך את הסכום המדויק ותוך כדי שהוא מדבר בטלפון טרק לך את הדלת בפנים, את הכלב שרדף אחריך עד היציאה מכרמליה, את ההחלקה בסיבוב של פרויד, את המרק שנשפך לך בארגז ואיכשהו הצלחת להחזיר אותו לקופסה... היא רואה את הכל, אבל היא לעולם לא תבין אותך באמת.
eran1100
05-12-2016, 10:15
יאללה עוד אחד
גדי ליום גשום
מזג האוויר הסוער גרם לי להיזכר בתקופה שבה הקרבתי את גופי למען המדינה. זאת הייתה תקופה שלא היה בי פחד, שלא ראיתי בעיניים, שהייתי מוכן ללכת עד הסוף. ככה זה כשאתה כל כך צעיר וכל כך חדור מוטיבציה; בדיוק בגלל זה הם מגייסים אותך כשאתה כזה צעיר: הם יודעים שאתה תתן את הכל, שתציית בצורה עיוורת גם כשהמצב ייראה לך לא הגיוני, גם כשהסיטואציה תהיה בלתי אפשרית. הם יודעים שבגיל הזה שיקול הדעת שלך לא קיים ואתה פשוט תצדיע ותבצע את המשימה.
היינו עומדים בתדריך לפני היציאה לשטח, חבורה של אמיצים שנבחרו בקפידה, אחרי מיונים שלא הותירו ספק שאנחנו אלה שנרכיב את הצוות הזה. עם הקסדות על הראש, לבושים במדים, עליהם חרמוניות ועליהן חליפות סערה, הקודקוד היה מחדיר בנו אומץ ונחישות לצאת לפעולה במזג האוויר הבלתי אפשרי, כשכל מה שהיה לנו בראש זה שהאזרחים סומכים עלינו שנעשה את העבודה ונאפשר להם להמשיך את חייהם בשלווה ובביטחון.
אני זוכר בבירור את הרגע ההוא שנפצעתי. לא היה לי סיכוי... אני זוכר רעש גדול ומכה חזקה ברגל. ואז שקט... דם בכל מקום... הקסדה שלי עפה רחוק ממני ואני כבר הייתי בטוח שזה הסוף. התעוררתי בבית חולים. כל החבר'ה היו ליד המיטה שלי, מסתכלים עלי בשתיקה. דבר ראשון ששאלתי היה: "אם כולנו פה, מי עושה את העבודה?" החבר'ה צחקו בעצב: "שתוק כבר יא מורעל, רק תנוח". כולנו ידענו שאין מצב שאני נשאר בבית החולים הזה יותר מכמה ימים; אני חייב לחזור ליחידה שלי, לחיים שלי.
החזקנו ידיים בעיניים דומעות וידענו שאנחנו חלק ממשהו גדול ומרגש, משהו שיעצב את האישיות שלנו, משהו שיחשל אותנו מכל דבר שיגיע בעתיד. היינו השליחים של הסנדוויץ'-בר בחיפה.
פעם שליח תמיד שליח
גדי וילצ'רסקי (https://www.facebook.com/GadiWilcherski/)
ktm690smc
05-12-2016, 14:35
למה לי לשבת רגל על רגל בתחנת דלק, או למכור בקיוסק, או לעשות צ'יפס במקדונלדס כשאני יכול לעבוד פחות קשה מהם ולהרוויח יותר?
nihrider
05-12-2016, 14:42
אם אתה עובד פחות קשה מהם, למה מגיע לך טיפ ולהם לא?
שליחים שלא יצא להם לקרוא snow crash, מומלץ
The Deliverator belongs to an elite order, a hallowed subcategory. He's got esprit up to here. Right now, he is preparing to carry out his third mission of the night. His uniform is black as activated charcoal, filtering the very light out of the air. A bullet will bounce off its arachnofiber weave like a wren hitting a patio door, but excess perspiration wafts through it like a breeze through a freshly napalmed forest. Where his body has bony extremities, the suit has sintered armorgel: feels like gritty jello, protects like a stack of telephone books.
https://chnm.gmu.edu/courses/omalley/120f02/victory/snowcrash.html
ktm690smc
05-12-2016, 15:02
שליחים שלא יצא להם לקרוא snow crash, מומלץ
https://chnm.gmu.edu/courses/omalley/120f02/victory/snowcrash.html
כי אני מסתכן על הכבישים והם לא. כי אני יכול להגיע לבית חולים או לבית קברות, כי אני נוסע בגשמים ובקור להביא לך את האוכל
חם ומהר, הם לא, כי כשהבחור בקיוסק יושב רגל על רגל ורואה טלוויזיה, ההיא בחנות בגדים מעבירה משמרת של 6 שעות עם החברות בחנות,
זה למה.
ולא אני לא מזלזל באף אחת מהעבודות, אבל כמו שאמרתי בעבר, לא סתם התחיל המנהג של לתת טיפ לשליחים, והם הראשונים בטרימינולוגיה
לקבל את הדבר הזה שנקרא טיפ. למיטב ידיעתי.
לא הבנתי מה אתה רוצה
שתגיד לו שזה בסדר.
אתה נכנס לזוטות ומחפש אותנו בין המילים. אף אחד לא אמר שלX מגיע ולY לא. דחילק, אם למקדולנס היה אפשרות לתת טיפ, הייתי הראשון שמפרגן.
סה"כ אני וקטמ טוענים, וזכותך שלא להסכים, שעקב הסיכון העצמי הגבוה בעבודתו של שליח רכוב, טיפ במקרה שלו יהייה מוצדק אף יותר מנותני שרות שעבודתם לא כרוכה בסיכון. זה כמובן לא אומר שלהם לא מגיע ואף אחד לא אמר את זה.
יש לי הרגשה שבעבודה שלי יש קצת יותר סיכון...
אתה בהחלט חסר פרופורציות.
אולי זה הגיל הצעיר או הקרבה המידית למקצוע,
להיות שליח זה אומר בגדול. - יש לי רישיון נהיגה, ובכך מסתכמים הכישורים שלי.
יש יוצאים מהכלל,
עבודה זמנית/נוספת,
אבל בעיקרון-
והנה אני נותן פה טיפ-
אי אפשר להסתמך על תשר.
מוסכמות חברתיות יכולות להשתנות, וכך דעתך בעוד 10 שנים, או שלא.,
בשורה התחתונה ביקשו ממך לשנע משהו מנקודה לנקודה.
הצלחת.
בוא לא ניסחף עם הסיכון ונזכור שבפורום זה נמצאים רוכבי דו גלגלי,
ורובם כנראה שלא יפסיקו לרכב גם אם תשלם להם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ktm690smc
06-12-2016, 12:13
יש לי הרגשה שבעבודה שלי יש קצת יותר סיכון...
אתה בהחלט חסר פרופורציות.
אולי זה הגיל הצעיר או הקרבה המידית למקצוע,
להיות שליח זה אומר בגדול. - יש לי רישיון נהיגה, ובכך מסתכמים הכישורים שלי.
יש יוצאים מהכלל,
עבודה זמנית/נוספת,
אבל בעיקרון-
והנה אני נותן פה טיפ-
אי אפשר להסתמך על תשר.
מוסכמות חברתיות יכולות להשתנות, וכך דעתך בעוד 10 שנים, או שלא.,
בשורה התחתונה ביקשו ממך לשנע משהו מנקודה לנקודה.
הצלחת.
בוא לא ניסחף עם הסיכון ונזכור שבפורום זה נמצאים רוכבי דו גלגלי,
ורובם כנראה שלא יפסיקו לרכב גם אם תשלם להם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נכון, העבודה היא לשנע משהו מא' לב' בפרק זמן מסויים, מה זה קשור לכישורים של שליחים?
מה זה קשור למוסכמות חברתית? כמו שאמרתי מקודם, וכנראה אתה בכוונה לא מוכן להבין את זה, המנהג של לתת טיפ
לשליחים בעולם ובארץ התחיל בדיוק מהסיבות הללו, ובעיניי זה גם מוצדק. אם בעינייך לא, סבבה.
טיפ לשליחים הוא מנהג שלא התחיל מאתמול ולגמרי בצדק, אז אתה יכול לקרוא לזה אפקט העדר שאיזה מישהו בארה"ב התחיל אותו
לפני 50 שנה ומאז כולם נוהגים כמוהו, אף אחד לא אמר שזו לא זכותך להביא טיפ.
טוב, טוחנים מים.
nihrider
06-12-2016, 15:16
הטיפ זה לא בונוס, מראש דופקים אתכם במשכורת ורק עם הטיפ אתם מגיעים למשכורת נורמלית.
למה אתם כלכך מתעקשים שזה טוב שדופקים אתכם זה משהו שאני לא מבין.
ktm690smc
06-12-2016, 17:18
הטיפ זה לא בונוס, מראש דופקים אתכם במשכורת ורק עם הטיפ אתם מגיעים למשכורת נורמלית.
למה אתם כלכך מתעקשים שזה טוב שדופקים אתכם זה משהו שאני לא מבין.
לא, אתה לא אמרת את זה עכשיו.
אתה מחפש בכוח להעליב את כל מי שעובד בעבודות מינימום?
ראש דופקים אתכם במשכורת ורק עם הטיפ אתם מגיעים למשכורת נורמלית.
אבל מה אתה מצפה, שאנשים בלי תואר או השכלה פורמלית מינימלית יהיו מנכל משרד פירסום וירוויח 15 נטו בחודש?
הלו, אתה קצת מתבלבל.
"מגיעים למשכורת נורמלית".. אתה מאוד מעליב ויהיר, אתה לא חושב? או שאתה בעצם עשית אקזיט של 100 מליון שקל בגיל 17
בין המשלוחים?
למה בכלל אתה מסתכל על הטיפ כמחווה כלכלית? הוא לא התחיל ככזה, כל העניין של טיפ הוא לומר תודה והערכה בצורה כספית לשליח
שהגיע אלייך מהר ובתנאים לא תנאים, הרי לאף אחד לא נעים לראות אדם ספוג מים עם האוכל שלו בדלת כשבחוץ סערה, אז נותנים מחווה
שהיא בעצם טיפ.
אבל זה לא רקשור כשהוא ספוג מים, לא תמיד יורד גשם ויש סופות. גם במזג אוויר מעולה לרכיבה יש puppy eyes בסוף כל הזמנה כדי לסחוט עוד כמה שקלים.
מלצריות שחיות בסרט שבסוף ארוחה לאחר שהתבלבלה במנות כי חשבה שתזכור ושכחה להביא דברים שהתבקשו תקבל טיפ, זה ממש לא ככה
almooog101
06-12-2016, 18:30
טיפ נובע משני דברים:
1. מחווה על שירות.
2. פעם זו הייתה המשכורת.
אם השליח הגיע מהר והאוכל חם יקבל טיפ.
אם המלצר היה אדיב והשירות היה חוויתי הוא יקבל טיפ.
אם השליח הגיע תוך 3 שעות ואם המלצר לא היה נחמד והאוכל התעכב והשירות היה על הפנים אני אחשוב פעמיים אם להשאיר טיפ.
nihrider
06-12-2016, 20:33
לא, אתה לא אמרת את זה עכשיו.
אתה מחפש בכוח להעליב את כל מי שעובד בעבודות מינימום?
אבל מה אתה מצפה, שאנשים בלי תואר או השכלה פורמלית מינימלית יהיו מנכל משרד פירסום וירוויח 15 נטו בחודש?
הלו, אתה קצת מתבלבל.
אתה בכוח מחפש לא לקרוא את מה שאני כותב?
איך העלבתי שליחים אם אמרתי שמגיעה להם משכורת גבוהה יותר?
אתה כל כך נעול בתוך עצמך שאתה בכוונה עוצם עיניים למציאות שמסביבך.
הטיפים הם במקום המשכורת שהיית מקבל אם הם לא היו קיימים.
הוא לא התחיל ככזה, כל העניין של טיפ הוא לומר תודה והערכה בצורה כספית לשליח
שהגיע אלייך מהר ובתנאים לא תנאים, הרי לאף אחד לא נעים לראות אדם ספוג מים עם האוכל שלו בדלת כשבחוץ סערה, אז נותנים מחווה
שהיא בעצם טיפ.
תוכיח...
הטיפ התחיל כשוחד לנותני שירות כדי שיהיו אקסטרא נחמדים או כאות תודה לנותני שירות שעבדו קשה במיוחד, מעבר לרגיל.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft