צפייה בגרסה מלאה : חזרה לשטח עם דו״ש בתקציב דל
אהלן חברים, ערב טוב.
אני גולש בפורום כמה שנים (מהישן כבר..)
בן 18 וחצי, בעברי כמה קטנועים, אופנועים,
ושאר צעצועים בנפחי 125-250 סמ״ק.
לאחרונה, מכרתי את הכלי האחרון שלי
גאסגאס ec125 (לחץ מההורים לפני גיוס).
עכשיו לעיניין.
מתגעגע לרכיבה, רוצה לחזור אך עם תקציב זול ומינימום אחזקה (רצוי) וטיפולים.
תקציב : 14,000 לא כולל ביטוח ושאר מיגון.
כלי בתקציב, זול להחזקה, ואמין!! (כן, חזרתי על זה כבר).
השימוש באופנוע יהיה רק בסופ״שים.
אני די רחוק מהשטח ככה שידרש נסיעה על הכביש..משמע דו״ש.
קיימות 2 אופציות (הזויות אמנם)
1. Drz400 שנים 00-04. (עדיפות מעל 02)
2. Te 125 ארבע פעימות שנים 11-13.
שאר האופציות כגון:
Wr250r ודומיו יקרים לתקציב לצערי.
אמנם הte יהיה חלש משמעותי,
הדרוזי יספק יותר.
על הte עשיתי בירור קטן, אין כמעט אחזקה
לגבי הdrz אני לא כלכך בטוח ובגלל זה
רציתי לשאול מי שהיה לו כמה עלות חודשית הוא ידרוש ממני והאם יהיו טיפולים/בעיות בשנים הללו.
אם ישנם עוד אופציות/רעיונות/הערות/הארות אשמח לעזרה😊.
סליחה על החפירה והמשך ערב טוב!👌
Shasha127
28-11-2016, 23:41
אני לא יודע אם תמצא DRZ ב14 אבל במידה ואיכשהו כן תמצא סביר שיהיה נבלה לא נורמלית לצערך.. באופן כללי הוא יקח לך כסף לפי המצב שבו הוא נמצא כשקנית אותו. אם הוא נבלה, הוא יקח לך כסף עד שתתיאש ותמכור לראשון שישים סכום כלשהו. אם הוא נורמלי פלוס, יתכן ותוכל לסיים לתקן בשלב מסויים.
את הTE125 לא הייתי שוקל בכלל, זה פשוט לא זז.
אם אתה מחפש אופנוע לשבילים ושטח לא מאוד קשה תשקול dr650 ישן.
YaronNahum
29-11-2016, 04:26
אברי, הבחור בן 18 וחצי, ולכן רק עם רישיון a1 ,
Dr650 לא יכול להתאים
איך היית מגיע עם הגאסגאס לשטח?
הDRZ בבסיסו אופנוע אמין מאד, אבל כמו שאמרו למעלה בתקציב של 14 כנראה שכל אופנוע יהיה נבלה, לא משנה אם במקור הוא אמין או לא.
יש עוד בעיה, שאחרי שרכבת בשטח על אינדורו מקצועי וקל, הTE ירגיש לך עגלה סרוחה והDRZ כבד ואיטי. יש דברים שאי אפשר לחזור בהם אחורה.
צר לי לבאס, אבל האופציה הכי טובה שלך היתה להשאיר את הגאסגאס
shembar1
29-11-2016, 13:53
הDRZ בבסיסו אופנוע אמין מאד, אבל כמו שאמרו למעלה בתקציב של 14 כנראה שכל אופנוע יהיה נבלה, לא משנה אם במקור הוא אמין או לא.
יש עוד בעיה, שאחרי שרכבת בשטח על אינדורו מקצועי וקל, הTE ירגיש לך עגלה סרוחה והDRZ כבד ואיטי. יש דברים שאי אפשר לחזור בהם אחורה.
אני מסכים לגמרי.. למרות שהייתי הרבה שנים עם הדרוזי ויש לי המון דברים טובים לומר עליו. אחרי שכבר היה לך כלי מקצועי ודרוזי "כנראה" יאכזב אותך.
ובתקציב הזה יהיה לך קשה להשיג כלי במצב טוב..
הייתי גר 500 מטר מהשטח, ככה שעם הגאסגאס לא הייתה לי בעיה.
כרגע, עברתי למקום אחר שהמרחק הקרוב לשטח הוא כמה ק״מ מהאיזור
(לוד והסביבה).
אז אם ככה, הפיתרון הכי טוב הוא שידרוג
לכלי טוב יותר (הגדלת תקציב) או חזרה לגאסגאס (אמנם לא הייתי קרוב למצות אותו,
אבל שוב..טיפולים, ודרך שאצטרך לבצע על הכביש (לפחות כמה ק״מ טובים).
הte ודומיו 125 4 פעימות ירדו מהפרק.
יש עוד כלים או אופציות או רעיונות שלא חשבתי עליהם ?😁
המטרה נטו לחזור טיפה לרכב
(סינגלים, אולי כמה דוכים, שבילים פחות מדבר אליי..)
נ.ב. לאברי..כמו שאמרו אני עדיין עם רישיון
A1, מה גם שלמיטב זכרוני הdr650 יהיה ממש ישן, שבור, שוק בעייתי ולא כלכך אופציה טובה בסה״כ.
ממליץ על HM SIX COMP 125.
אם תמצא אחד כזה בתקציב (לבדוק טוב טוב), תוכל להנות מכלי עם מכלולים טובים מאוד לשטח, ביצועים בכמה רמות אחרות מעל הTE ולטעמי גם מעל לDRZ, כמובן בהתאם לסגנון ותוואי הרכיבה. אופנוע קל משקל, זריז ובעל מנוע מגניב ולא פראייר בכלל (מעל 20 כ"ס) וטיפולים לפי ק"מ ולא שעות מנוע, ככה שרבע שעה רכיבה על הכביש לא תפגע יותר מדי באמינות או תהיה יקרה מדי.
שוב, תלוי מאוד במצב הכלי , אני מכרתי אחד ממחלקת הטרייד אין שלנו במצב פנטסטי ב16,000 ש"ח לפני חודש.
dr650 זה a1...
יש לי איפשהו אישור יבואן אם זה יהיה רלוונטי לך
Shasha127
29-11-2016, 23:52
אברי בחיית דינאק מה הקשר בין שטח לרוכב בן 18 וחצי ולגוש מרגרינה חלש וכבד כמו DR650?
ממליץ על HM SIX COMP 125.
אם תמצא אחד כזה בתקציב (לבדוק טוב טוב), תוכל להנות מכלי עם מכלולים טובים מאוד לשטח, ביצועים בכמה רמות אחרות מעל הTE ולטעמי גם מעל לDRZ, כמובן בהתאם לסגנון ותוואי הרכיבה. אופנוע קל משקל, זריז ובעל מנוע מגניב ולא פראייר בכלל (מעל 20 כ"ס) וטיפולים לפי ק"מ ולא שעות מנוע, ככה שרבע שעה רכיבה על הכביש לא תפגע יותר מדי באמינות או תהיה יקרה מדי.
שוב, תלוי מאוד במצב הכלי , אני מכרתי אחד ממחלקת הטרייד אין שלנו במצב פנטסטי ב16,000 ש"ח לפני חודש.
הhm באמת כלי מוצלח לפחות דגם
הבאחה 125 4 פעימות, אבל עדיין הוא חלש ועגלה ( מידע באינטרנט ופה באשכול טיפה למעלה).
לגבי הדו״פ הוא יעבוד ע״פ שעות
ולא יהיה רלוונטי בשבילי גם בגלל הנסיעות שאצטרך לבצע בכביש.
אברי להבנתי גם הdr650 הוא דו״ש כבד ופחות יתאים לשימושים ולתנאים שציינתי.
אני עדיין מתלבט אם ביחס לכסף אני מבקש כלי שלא קיים בכלל או יותר מידי(?)
עוד אופציה שעלתה לי היא ajp pr4 200
כזכור לי הוא עמד יחסית יפה בקצב בפעם היחידה שרכבתי איתו וטיפה חורג מהתקציב.
הדופ עובד לפי קילומטראז'.
PR4 200 כלי מעולה להתחלה. בעל עבירות גבוהה מאוד בשטח וטיפולים מאוד נוחים.
אברי בחיית דינאק מה הקשר בין שטח לרוכב בן 18 וחצי ולגוש מרגרינה חלש וכבד כמו DR650?
כל עוד הוא לא מתכוון להסתער על בולדרים או לקפוץ עשרים מטר באויר אני לא רואה בעיה.
מה גם -
הוא לא פירט מה ההגדרה שלו לשטח עד אז.
אז אני אמרתי שבימה והוא מכוון לשבילים ואנדורו לא קשה הדיאר יהיה אחלה.
Shasha127
30-11-2016, 18:47
אתה לא עושה שום אינדורו לא קל ובטח לא קשה עם DR650 עייף ונמוך, מקסימום שבילים לבנים.
Metronome_
30-11-2016, 20:19
אתה לא עושה שום אינדורו לא קל ובטח לא קשה עם DR650 עייף ונמוך, מקסימום שבילים לבנים.
איזה שיימינג לdr...
רוכבים אוסטרלים מעריצים את הכלי ועושים איתו הכל מהכל. בכל תוואי.
Shasha127
30-11-2016, 20:21
ויש אנשים שמקיפים את העולם עם אינובה, מה הנקודה?
Metronome_
30-11-2016, 20:40
ויש אנשים שמקיפים את העולם עם אינובה, מה הנקודה?
הנקודה שעדיף, לטובת השיח, לציין יתרונות וחסרונות של כלים ומידת התאמה לרוכב וסגנון הרכיבה הצפוי מאשר לכתוב - מרגרינה.
Shasha127
30-11-2016, 20:59
הנקודה היא שזה לא שרשור על מה היכולות של כל כלי אלא שזה שרשור על מה הכי יתאים לבחור שפתח אותו ולשימושים שהוא מייעד לו.
DR650 לא יתאים בשום צורה ובשום דרך לשימושים שאפילו מתקרבים למה שהבחור מחפש אז למה לטחון מים סתם? רוצים לדבר על DR650 פתחו שרשור על DR650.
Metronome_
30-11-2016, 21:18
הנקודה היא שזה לא שרשור על מה היכולות של כל כלי אלא שזה שרשור על מה הכי יתאים לבחור שפתח אותו ולשימושים שהוא מייעד לו.
DR650 לא יתאים בשום צורה ובשום דרך לשימושים שאפילו מתקרבים למה שהבחור מחפש אז למה לטחון מים סתם? רוצים לדבר על DR650 פתחו שרשור על DR650.
אין לי עניין בהתנצחות על כלי כזה או אחר.
פותש מעלה אופציות שונות, מציין ייעוד דו״ש, ודגש על אמינות.
כדי שיהיה ערך עתידי לשרשור, מסכים שהוא צריך לפרט קצת יותר על עצמו וסגנון הרכיבה.
אין לי עניין בהתנצחות על כלי כזה או אחר.
פותש מעלה אופציות שונות, מציין ייעוד דו״ש, ודגש על אמינות.
כדי שיהיה ערך עתידי לשרשור, מסכים שהוא צריך לפרט קצת יותר על עצמו וסגנון הרכיבה.
אין פה אף עיניין של התנצחות על כלי או משו כזה, זה נטו עזרה והתאמה למה שביקשתי.
אני חושב שפירטתי מספיק ואפילו טיפה יותר מידי (טיפה חפרתי..) על :
הרכיבה שאני מחפש, רישיון מתאים,
תקציב, עבר (ניסיון) על כלים, שימושים וכו׳...
קודם כל תודה על התשובות!!
עכשיו לגבי סגנון רכיבה אומר עוד פעם
סינגלים ומידי פעם דוכים, סלעים זה הסיגנון שלי...שבילים פחות מדבר אליי
אם ניהיה יותר ספציפיים,
הכלי שיוכל ללמד אותי הכי הרבה בתקציב המצוין (יותר טכניקת רכיבה)
מה המרחק נסיעה שלך לשוטח?
DR 650זה טנק לסינגלים אין לו מה לחפש שם
ממליץ על WR 250 F
מה המרחק נסיעה שלך לשוטח?
DR 650זה טנק לסינגלים אין לו מה לחפש שם
ממליץ על WR 250 F
מאמין איזור ה10-15 דקות רכיבה לשטח
Wrf הוא כלי אינדורו למרות שהוא די נכנס בתקציב שנים 04-06
הוא פחות מתאים לנסיעה בכביש גם לפעם בשבוע..
10 15 דקות רכיבה בכביש זה כלום .
זה לא נוח ולא מתאים לכלי כן.
אני בלית ברירה נוסע חופשי ק'מ בכביש כשצריך התרגלתי +הפסקות בדרך.
אתה יכול ללכת גם על WR250 R .
איזה שיימינג לdr...
רוכבים אוסטרלים מעריצים את הכלי ועושים איתו הכל מהכל. בכל תוואי.אופנוע פנסיונרים :www_MyEmoticons_comמדובר בדוש כבד שיכנסו לחולות
תשמע אותם אומרים :omfg:WTF
Shasha127
01-12-2016, 10:39
אין לו בעיה עם כביש ואתה לא צריך לחשוש מזה, רק חשוב שתחפש טוב טוב ותבדוק לעומק כל כלי שנראה לך כי אתה מדבר על כי מקצועי בן 12-14 שנים בנפח לפחות ובנפח הכי מבוקש בקטג' לאורך שנים, והפוטנציאל לבור בלי תחתית גדול. במקרה של תקציב כמו שלך אולי שווה לשקול AJP, זה אמנם לא ימאהה ולא קטמ אבל תקבל כלי בין 3-4 ולא 13-14.
לא ימאהה WR-R, אבל צלח את הרומנאיקס בכבוד;
https://www.youtube.com/watch?v=Zd2mq3ByHyQ
מצטרף כאמור להמלצה על הPR4.
פות"ש, אשמח לסייע לך בכל הקשור לאופנוע הזה.
אני לא.
אני עושה את זה עם אקסטי 600
אשמח לראות תמונות ו/או סרטונים שלך עושה אינדורו קשה (או קל) עם האקסטי.
רץ להרכיב קוביות ולקנות גופרו.
בל למה ללכת רחוק?
https://youtu.be/FHSx3Xtvc5g
dr650.
ברור שעם צרצר במשקל נוצה הכל יותר קל.
אבל האופנוע זה עדיין רק 10 אחוז מהמשוואה.
בסופו של יום אנדורו קשה עשו גם על אינדיאנים בלי מתלה אחורי עם דמפר או בכלל, בלי היגוי זריז מאוד או ידית קלאץ תוצרת סין אבל אנדונייזד.
א. ביקשתי תמונות/סרטונים שלך. זה שג'ארוויס יכול לעשות הארד אינדורו עם קטנוע זה לא ממש רלוונטי. טענת שאתה עושה אינדורו עם XT, אשמח לראות איך זה נראה.
ב. למרות שזה לא סרטון שלך, הוא דווקא בדיוק מוכיח את מה שאנחנו אומרים על הDR. מה שרואים בסרט זה בהחלט לא אינדורו קשה. רואים רכיבת שבילים (עם קצת קפיצות קטנות). בכל קטע בסרטון שהם מנסים לעשות משהו שהוא קצת יותר משבילים, הם מתרסקים או מתג'עג'עים לכל עבר, ואי אפשר לקרוא לזה ממש רכיבה.
כמו שנאמר כאן, הDR650 הוא אחלה אופנוע לשבילים, יכול לעשות קצת יותר משבילים, אבל עם רוכב סופ"ש ממוצע לא יעשה יותר מזה.
תקשיבו לבחור. הוא רוצה כלי שיכול לעבור בסלעים, ושיהווה עקומת למידה בהתפתחות שלו כרוכב שטח.
הDR עונה על חלק קטן מהדרישות שהוא ציין (אמינות- שגם את זה אף אחד לא יכול להבטיח) ורכיבת על הכביש (שהיא לא המטרה אלא אמצעי למטרה).
במיוחד אחרי שהבחור רכב כבר על כלי מקצועי וקטן, לא חכם ולא נכון לשלוח אותו לDR כזה.
שאשא יקירי...ומה אני אמרתי עוד מההתחלה? ' אם אתה מחפש אופנוע לשבילים ושטח קל אז dr.
בהודעת פתיחה שלו הוא לא מציין מה הוא רוצה מהכלי.
רק אחר כך.
זה מה שאמרתי מההתחלה.
תקשיבו לבחור. הוא רוצה כלי שיכול לעבור בסלעים, ושיהווה עקומת למידה בהתפתחות שלו כרוכב שטח.
הDR עונה על חלק קטן מהדרישות שהוא ציין (אמינות- שגם את זה אף אחד לא יכול להבטיח) ורכיבת על הכביש (שהיא לא המטרה אלא אמצעי למטרה).
במיוחד אחרי שהבחור רכב כבר על כלי מקצועי וקטן, לא חכם ולא נכון לשלוח אותו לDR כזה.
אשמח לנסות את הpr4 200 אם זה אפשרי..הוא טיפה חורג מהתקציב אבל עדיין
ניראה כמה הוא יצליח לשכנע אותי.
יש אופציה לרכיבה בשטח לשעתיים בערך?
אברי, אתה מנסה בכוח לגרום לכולם לרכב על דושים זקנים ומגודלים?
עושה לך טוב? תהנה.
למה לדחוף אותם בכוח גם כשהם לא מתאימים?
חוץ מזה שהם היו אמינים פעם, כשיצאו מהחברה, לא היום אחרי 20 שנה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft