התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה לאופנוע נוסף

אברי
07-12-2016, 13:20
שלומות.

אני רוצה לקנות כלי שיהיה כלי ראשי, ואת הטנרה לשמור לסופשים בצד.
התקציב הוא עד! 40 אלף רק לאופנוע, מעדיף דוש או אדוונצ'ר מכוון שטח. כמה שיותר יותר טוב.
אני לא מפלה שום כלי אבל ההעדפה היא לא תוצרת איטליה.
הוא הולך לעשות אילת חיפה וחזרה פעמיים בשבוע בשנתיים הקרובות. (ולא בא לי להתאכזר לטנרה ככה).
לא מעוניין באופנוע ספורט או ספורט טורינג.
מרווחי טיפולים קצרים אן בינוניים לא מפחידים אותי במיוחד.

חשבתי על ורדרו 1000, שאני מכיר. או טראנסאלפ דור אחרון.
יש עוד משהו שלא שקלתי/פיספסתי/הפלתי?

אברי
07-12-2016, 13:26
מנהלים בבקשה לערוך לי את הכותרת למחפש המלצה לאופנוע נוסף.

KKatkov
07-12-2016, 14:09
שלומות.

אני רוצה לקנות כלי שיהיה כלי ראשי, ואת הטנרה לשמור לסופשים בצד.
התקציב הוא עד! 40 אלף רק לאופנוע, מעדיף דוש או אדוונצ'ר מכוון שטח. כמה שיותר יותר טוב.
אני לא מפלה שום כלי אבל ההעדפה היא לא תוצרת איטליה.
הוא הולך לעשות אילת חיפה וחזרה פעמיים בשבוע בשנתיים הקרובות. (ולא בא לי להתאכזר לטנרה ככה).
לא מעוניין באופנוע ספורט או ספורט טורינג.
מרווחי טיפולים קצרים אן בינוניים לא מפחידים אותי במיוחד.

חשבתי על ורדרו 1000, שאני מכיר. או טראנסאלפ דור אחרון.
יש עוד משהו שלא שקלתי/פיספסתי/הפלתי?
לא הבנתי שיט.
למה לשמור בצד טנרה, ולקנות עוד דו"ש/אדוונצ'ר?
אולי פשוט תקנה עוד טנרה? ככה תוכל לרכב על אחד מהם, כשהשני בשיפוץ...

אברי
07-12-2016, 14:43
אני רוצה משהו שלא מרגיש לי כמו ויברטור בתחת מעל 120.
הטנרה שלי ישן, עוד כמה חודשים הוא בן 20 וכל עוד הוא כלי עיקרי אני לא יכול להתחיל את הפרוייקט עליו. הוא מההתחלה לא נועד להיו כלי למרחקים עבורים אצלי וכורח המצב אמר את שלו. זה כלי פנאי.
קל לעבוד על סינגל אבל אורח החיים שלהם קצר יותר.

erani99
07-12-2016, 15:14
חפש DR800
TDM או סופר טנרה 750

uriar
07-12-2016, 15:47
חפש DR800
TDM או סופר טנרה 750
דר ביג ממש לא מומלץ לכזו נסיעה. בדיוק כמו הטנרה (וכל סינגל אחר) הוא מווברץ ולא מאוד מהיר. שני האחרים בסדר עם עדיפות גדולה לTDM - פשוט כי הוא לא אדוונצ'ר. לנסיעה כמו שהגדרת הייתי קונה אך ורק באנדיט (במיוחד אם יש טנרה לשטח).

miki
07-12-2016, 15:57
קרוב מאוד לתקציב שלך תוכל לקנות אופנוע חדש. Er6f.
אמנם לא דו'ש אבל חדש עם אחריות.
גם אני לא מתנהל על ה xv ביומיום וה er6 יהפוך לכלי הראשי.
שווה לבדוק מבצעים אצל יבואנים.

strelok89
07-12-2016, 15:57
במוו f650?
2010
Sent from mTalk using windows 10 mobile

אברי
07-12-2016, 17:15
סטרלוק של מי הבימר?

בגדול בנדיט לא יעשה את זה.
אני מאוד אוהב להיות גבוהה מהתנועה.
לא רואה את זה על בנדיט.
כמה שיותר בהמה יותר טוב.
זה עושה נהגי פחיות יותר זהירים.

strelok89
07-12-2016, 20:56
לא יודע של מי חפש אתה יש 800/650 בתקציב שלך חופשי נראה לי סוגר לך פינה

Shasha127
07-12-2016, 21:38
תתאמץ קצת וקח F800GS

אברי
07-12-2016, 23:08
תתאמץ קצת וקח F800GS

אין לי ניסיון עם גרמנים בגלל
זה שווה להיות משועבד לנותני שירות שלהם?

shushu
07-12-2016, 23:43
אלכס מה שלא יהיה תמליץ על ב.מ.וו הא?
מישהו מכוון לך שם אקדח לראש?
יש עוד אופנועים בעולם.
וב 40 אלף הייתי קונה את הcbr500x כמעט חדש או אפילו מחכה בסבלנות כש sv650 הדור החדש ימאס לרוכש זריז שמיהר לקנות.

לא יודע אם אתה באמת מתכוון לרכב פעמיים בשבוע חיפה - אילת אבל תתחיל לברר על צמיגי תיור עם אורך חיים ארוך במיוחד.

Shasha127
08-12-2016, 00:46
שושנה במקרה הזה סדרת ה800 של הגרמנים תהיה חסכונית יחסית באחזקה ותעשה את העבודה יופי - גם 800F וגם 800R (כביש). הוא גם הסביר שהוא רוצה תנוחת ישיבה של דו"ש, יעני זקוף ולמרחק גדול כך שהכלים שאתה מציע לא יעבדו.
אברי בגדול אם תקנה כלי צעיר יחסית עם קמ טוב (לכלי כזה הייתי מגדיר כל מה שמתחת ל60 כק"מ טוב בתקציב שלך) אלה כלים דיי חסכוניים באחזקה עם כמה שבמוו וחסכוני לא מתיישב באותו משפט. בגדול טיפולים שגרתיים כל 10K, מחלה ידועה שלהם זה סלילים כל 50-60K קמ שזה גם לא סוף העולם אם תתארגן על סט מחול שיהיה לך בבית (כמה מאות שקלים לחליפי טוב, כמו כל אופנוע).
לגביי נותני השירות שלהם - כן זה לא חוויה מי יודע מה, אבל טיפולים שגרתים של 10K לא ישאירו אותך עם התחתונים. בנושא הזה יתכן ואוכל לעזור לך אם וכאשר אבל בכל מקרה זה לא סיפור יקר יותר מכלים מקבילים בדרך כלל.
לגביי אמינות - ה800 טווין מקבילי אמינים פלוס ושיוטים בכביש מהיר קטנים עליהם. עשה סיבוב על אחד להתרשמות, אם מוצא חן בעניך זו אופציה טובה מבחינת אמינות ועלויות שנתיות.

אברי
08-12-2016, 01:38
יש עוד אופנועים בעולם.
וב 40 אלף הייתי קונה את הcbr500x כמעט חדש או אפילו מחכה בסבלנות כש sv650 הדור החדש ימאס לרוכש זריז שמיהר לקנות.

לא יודע אם אתה באמת מתכוון לרכב פעמיים בשבוע חיפה - אילת אבל תתחיל לברר על צמיגי תיור עם אורך חיים ארוך במיוחד.

בינתיים זאתי העבודה של הטנרה.
חסר לו צילינדר אחד לפחות.

nadavh55
08-12-2016, 10:26
מה לגבי ויסטרום? אפילו 1000 אולי בגלל המרחקים הארוכים...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

strelok89
08-12-2016, 11:08
יש עוד אופנועים בעולם.

הבן אדם מחפש לרכב הרבה זמן ולמרחק רב

הבמוו בנוי למשימות האלה של לרכב הרבה בנוחות ותחזוקה זולה.

אז לא בוא נמליץ לו על אופנוע פחות טוב? רק כי הוא של מותג אחר?

GilS
08-12-2016, 19:25
אם אתה מתכנן לסוע פעמיים בשבוע הלוך חזור אילת חיפה, זה בחישוב אופטימי מעל 100,000 קמ בשנה.

הכי משתלם לקנות מרצדס מונית לשעבר ולסוע בשעות שאין פקקים. עלות הדלק, צמיגים ותחזוקה שוטפת תהיה הכי זולה.

הנסיעה תהיה הרבה יותר בטוחה ויותר נוחה וישאר לך יותר זמן וכוח להינות עם הטנרה בסוף השבוע.

ALF
08-12-2016, 20:46
אפשר לבדוק גם וי סטרום 650.

מצמץ
08-12-2016, 21:09
הב.מ.וו נשמעת לי כאופציה לא רעה אבל תכלס, נראה לי הרבה יותר הגיוני לעשות ריאססמנט ולחשוב בכיוון של VFR (את הטנרה תשמור לסופ״שים).

כן, אופנוע תיור / דו״ש יגמע ק״מ רבים אלא שזה לא אופנוע לפנאן לחמם עם החבר׳ה פינג׳אן אלא (קללה), פעמיים בשבוע חיפה - אילת בכביש סלול וחשוף עם רוחות וכלי שאינו ממש אוירודינמי ובמהירות xxx במשך שנה-שנתיים. בנסיבות אלה, נראה לי הרבה יותר מפנק ונוח להתנייד על כלי כגון ההונדה שגם לא ידרוש טיפולים תכופים, יוכל לשאת משא וגם לא יקרע לך את הגב.

strelok89
08-12-2016, 22:25
מצמץ נראה לי שבחיים לא רכבתה על הבמוו.
אני רכבתי על הויאפאר 800 כי רציתי לקנות אותו לפני ה800 של במוו שיש לי עכשיו.
מה שהטה את הכף היה החוסר נוחות של ההונדה (התנוחה יותר שוכבת ופחות נוחה, והמושב הפחות נוח), יש פחות איבזור והזיווד בנוי פחות טוב.
ועוד דבר זה התחזוקה שיקרה בכמה מונים יחסית לבמוו, עדיין לא מצאתי שום יפני שמתקרב לעלויות שאני משלם על הבמוו 800 שלי.

ואני עושה כ70 אלף בשנה , שזה בערך מה שאיברי הולך לעשות.
מה שכן לדעתי כדאי לו באמת לשקול דגם כביש ולא דוש מהסיבה שהצמיגים חיים פחות בדוש.
אבל זה העדפה ושיקול שלו

Shasha127
08-12-2016, 22:48
ויסטרום 650 בהחלט אופציה שכדאי לשקול גם כן. אופנוע נהדר ואפשר לקבל מודל גבוה עם נתונים טובים בתקציב שגם נמוך ממה שצויין.

KKatkov
09-12-2016, 01:18
סבבה...
דו"ש מכוון שטח זאת אופציה גרועה לנסיעות ארוכות כ"כ. או שתיקח אדוונצ'ר, או שתיקח אופנוע כביש. רצוי שיהיה כמה שיותר חדש, וקח בחשבון, שאחרי שנתיים לא תצליח למכור אותו ביותר מגרוש וחצי.
ב-40K, שקול את האופציות הבאות:
כביש פול-סייז: בנדיט 1250S/FA, הונדה CBF1000, ימאהה FJR1300, פייזר 1000 דור ראשון/בנדיט 1200 דור שני (01'-05'), הונדה VFR800, הונדה CBR1100XX, ב.מ.וו R1150RS/RT. הישנים יותר מהרשימה ישאירו עודף שיכול ללכת ליישור קו ותחזוקה (שיהיה הרבה ממנה בקילומטראז'ים האלה). כולם אחלה כלים לנסיעות ארוכות - יעני, זה יהיה מעייף בכל מקרה, אבל זה יהיה גם כיף תוך כדי.
כאן אין בחירות רעות. אני הייתי לוקח כל מה שלא הונדה, כי אני לא אוהב הונדה. בנדיט כבר היה לי, אז FJR. ואם לא, אז GSX1250FA. אבל אני לא אדם הגיוני.
כביש בינוני: ב.מ.וו F800ST, ימאהה דיוורז'ן XJ6, הונדה CBR650 (החדש המגעיל), אפריליה SHIVER. במסגרת התקציב, תוכל להשיג אופנוע צעיר בהרבה אם תתמקד בקטגוריה הזאת.
הכי הגיוני - הב.מ.וו. אני ללא ספק הייתי הולך על ה-SHIVER.
אדוונצ'ר גדול: ב.מ.וו R1150GS (רצוי - עד 150 אלף ק"מ, ואחרי החלפת קלאץ'), ויסטרום 1000, אולי ורסיס 1000, טנרה 1200 משנת הדגם הראשונה (ידרוש מתיחה בתקציב). את הב.מ.וו אולי גם תצליח למכור אח"כ בהפסד של איזה עשיריה. גם שיקול.
כולם כלים טובים, רק שהבימר מאוד ישן. שמור לחובבי הז'אנר הנבלות שנוסעות רחוק.

אדוונצ'ר בינוני: חרוש לרמה שאין לי כוח לרשום את הדגמים. תוסיף TDM900 לרשימה.
כנראה שהייתי הולך על הויסטרום, כי הוא באמת אחלה מכונה לכיסוי מרחקים.

להזויים: קנה דוקאטי, כי לכל השאר אין נשמה (ובעיות חשמל).

למתקדמים: קנה קאסטום. סע איתו פעם אחת. בחזור, באמצע כביש הערבה, כשאף אחד לא רואה, משוך את אחד מחוטי ההצתה ותחזיר את האופנוע על גרר. במשך שבוע ספר לכולם איזה אופנוען קשוח אתה, ופעם הבאה תשאיר את האופנוע בבית מתחת לכיסוי, וסע באוטובוס.