מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : איך להתחטב + מכון כושר מומלץ?

Tsachi
14-12-2016, 16:13
רוצה להתחיל להיכנס לשגרת אימונים. אני מניח שצריך מכון כושר בשביל זה. אני מרחובות. יש לנו כמה מכונים מאוד קטנים וצנועים בתוך העיר. יש כמה בתוך קאנטרי קלאבים ברחבסי העיר ויש את הרשתות הגדולות והמוכרות - גרייט שייפ והולמס פלייס. יש איזשהו מכון מומלץ? איך זה הולך מבחינת מחיר? הולמס פלייס לוקחים למשל 390 לחודש, זה נחשב יקר? אפשר להוריד אותם במחיר? זה סוג של שוק כמו בתאילנד?

ואיך להתחטב? אני לא מחפש להיות בודי בילדר ולא להתנפח. רוצה פשוט חיטוב. גוף של ים איך אומרים. כמה זמן לוקח בכדי להתחטב? עד שרואים שיפור?
כמה אתם מתאמנים בשבוע ומה אתם אוכלים?
אשמח לעצות מהמתאמנים פה, תודה.

yotams4
14-12-2016, 16:22
https://www.kilogram.co.il/
המקור היחיד בעברית ששווה משהו.

matanbar26
14-12-2016, 16:31
זה לא שוק, מחירים די קשיחים, אולי בקטנים תצליח להוציא הנחה.
אני הייתי גם בחדרי כושר גדולים של רשתות וגם קטנים כאלה-העדפתי את הקטנים, פחות עמוס, יחס יותר אישי אבל בדרכ פחות מאובזר-לי זה הספיק אבל כול אחד וטעמו שלו.
עדיף שתחפש חדרי כושר בלי התחייבות.
טיפ-שהחדר כושר יהיה קרוב אליך, אפילו מרחק הליכה.
מניסיון, שהחדר כושר רחוק לא הולכים.

levil
14-12-2016, 17:18
לא חייב חדר כושר.
כדי להתחטב צריך להתאמן ולבנות תפריט מתאים.
באימון פיסי יש 2 גישות: הרמת משקולות קלאסית, בשביל זה מספיק מוט משקולות + כלוב פתוח/סגור, עוד כמה משקולות יד ומתח עבור השרירים.
SS של מארק ריפפטו נחשבת לתוכנית מומלצת.
בעקרון מדובר על התרגילים הבסיסיים : בנץ פרס, דד-ליפט, סקוואט, פאוור קלין, או תחליף פשוט לתרגיל המסובך הזה, מתח ותרגילי עזר לידיים.
http://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-routines/4-week-guide-starting-strength
ועבור סיבולת לב-ריאה ושריפת קלוריות אחד או כמה מהבאים: ריצה, אופניים, אליפטיקל ושחייה.
הגישה השניה נקראת קליניסטיקה או משהו כזה ודוגלת בתרגילים ללא משקל חיצוני בכלל, רק השענות על משקל הגוף עצמו, אני חושב שזו גישה בעייתית ומוגבלת מידי.

כדי להתחטב אתה צריך להגיע לפחות ל 8% שומן, התהליך לוקח מספר חודשים של אימונים והרעיון הולך כך,
מאחר ולא ניתן בו-זמנית להעלות מסת שריר ולהוריד אחוז שומן, התהליך נחלק ל 2 פאזות: מסה וחיטוב.
בשלב המסה עולים במשקל (תפריט עשיר חלבונים) ועולים גם במסת השריר,
בשלב החיטוב יורדים במשקל ויורדים גם במסת השריר, מבלי להגזים (להיות במאזן קלורי שלילי מידי יגרום להורדת מסת השריר וחזרה לנקודת המוצא).
מתחילים מהגעה למשקל בסיס של 10% שומן (עולים או יורדים במשקל בהתאם למצב ההתחלתי)
את המעבר בין הפאזות מבצעים מספר מחזורים (כלומר 15% ו 10%) כל שבכל מחזור מתווספת לגוף עוד מסת שריר
לאחר שהגוף צבר את מסת השריר הרצויה ממשיכים לשלב החיטוב עד ל 8% או פחות,
בודי בילדרים זה שילוב של מסת שריר עם אחוז שומן 3% ומדובר באנשים שמנים שרק בתקופת הכושר שלהם נראים טוב, עד לרגע שהם יוצאים מהמשטר הקשוח

https://www.youtube.com/watch?v=L_wy8tLSbjs

Shasha127
14-12-2016, 17:22
בלי לבלבל את המוח יותר מדי כי תכף זה יקרה פה רק תזכור ואל תטעה כמו הרבה אנשים - להתחטב זה לא לרדת במשקל, זה להעלות אחוז שריר ולהוריד אחוז שומן. השאיפה שלך צריכה להיות להשאר באותו משקל ואפילו להעלות משקל, בזמן שאתה מוריד שומן ולמעשה מרזה. רוב הדרך לשם נקבעת ע"י מה שאתה מכניס לפה, רק אחר כך מהאימונים שאתה עושה.
הדרך היחידה שאתה צריך לשפוט לפיה היא מה שאתה רואה במראה, לא המספרים שהמשקל מראה.
בהצלחה.

Tsachi
14-12-2016, 17:31
זה לא שוק, מחירים די קשיחים, אולי בקטנים תצליח להוציא הנחה.
אני הייתי גם בחדרי כושר גדולים של רשתות וגם קטנים כאלה-העדפתי את הקטנים, פחות עמוס, יחס יותר אישי אבל בדרכ פחות מאובזר-לי זה הספיק אבל כול אחד וטעמו שלו.
עדיף שתחפש חדרי כושר בלי התחייבות.
טיפ-שהחדר כושר יהיה קרוב אליך, אפילו מרחק הליכה.
מניסיון, שהחדר כושר רחוק לא הולכים.

הכי קרוב אליי זה חמש דקות נסיעה בוויז :( - קאנטרי אזורים. מכון כושר שכונתי פרטי כזה. עולה באזור 250 לחודש. זול משמעותית מהרשתות הגדולות.
לעומת זאת, הולמס פלייס זה 13 דק נסיעה, בקצה השני של העיר :(
אבל אני רואה שהם יצאו במבצע ללא התחייבות, מה אתה אומר? כדאי?

levil
14-12-2016, 17:37
עזוב, אתה לא רציני.

Shasha127
14-12-2016, 17:44
אין כזה דבר ללא התחייבות.
יש תיקון חדש לחוק בנושא שאומר 2 דברים - 1. ברגע שאתה מבטל מנוי שנתי אתה צריך להודיע חודש מראש (הם בכל מקרה מחייבים אותך חודש לאחר ההודעה) 2.החיוב על החודשים שכבר עשית יהיה לפי מנוי חודשי חד פעמי, לדוגמה - עשית מנוי שנתי ולמנוי שנתי חודש עולה 350 ש"ח נניח, בזמן שמנוי לחודש אחד בלבד עולה 550 ש"ח.
ברגע שתרצה לבטל תצטרך לשלם את ההפרש של כל החודשים בהם היית מנוי ולהשלים ל550 ש"ח לכל חודש שהיית בו, כדי לבטל מנוי.
הרבה אנשים לא שמים לב לזה ונופלים בפח כי כל המכונים היום משתמשים בססמה "מנוי ללא התחייבות" כי החוק הזה עודכן ואתה מחוייב ועוד איך מחוייב.

Tsachi
14-12-2016, 18:23
https://www.kilogram.co.il/
המקור היחיד בעברית ששווה משהו.

תודה, נראה אתר מעניין. אבדוק.

לא חייב חדר כושר.
כדי להתחטב צריך להתאמן ולבנות תפריט מתאים.
באימון פיסי יש 2 גישות: הרמת משקולות קלאסית, בשביל זה מספיק מוט משקולות + כלוב פתוח/סגור, עוד כמה משקולות יד ומתח עבור השרירים.
SS של מארק ריפפטו נחשבת לתוכנית מומלצת.
בעקרון מדובר על התרגילים הבסיסיים : בנץ פרס, דד-ליפט, סקוואט, פאוור קלין, או תחליף פשוט לתרגיל המסובך הזה, מתח ותרגילי עזר לידיים.
http://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-routines/4-week-guide-starting-strength
ועבור סיבולת לב-ריאה ושריפת קלוריות אחד או כמה מהבאים: ריצה, אופניים, אליפטיקל ושחייה.
הגישה השניה נקראת קליניסטיקה או משהו כזה ודוגלת בתרגילים ללא משקל חיצוני בכלל, רק השענות על משקל הגוף עצמו, אני חושב שזו גישה בעייתית ומוגבלת מידי.

כדי להתחטב אתה צריך להגיע לפחות ל 8% שומן, התהליך לוקח מספר חודשים של אימונים והרעיון הולך כך,
מאחר ולא ניתן בו-זמנית להעלות מסת שריר ולהוריד אחוז שומן, התהליך נחלק ל 2 פאזות: מסה וחיטוב.
בשלב המסה עולים במשקל (תפריט עשיר חלבונים) ועולים גם במסת השריר,
בשלב החיטוב יורדים במשקל ויורדים גם במסת השריר, מבלי להגזים (להיות במאזן קלורי שלילי מידי יגרום להורדת מסת השריר וחזרה לנקודת המוצא).
מתחילים מהגעה למשקל בסיס של 10% שומן (עולים או יורדים במשקל בהתאם למצב ההתחלתי)
את המעבר בין הפאזות מבצעים מספר מחזורים (כלומר 15% ו 10%) כל שבכל מחזור מתווספת לגוף עוד מסת שריר
לאחר שהגוף צבר את מסת השריר הרצויה ממשיכים לשלב החיטוב עד ל 8% או פחות,
בודי בילדרים זה שילוב של מסת שריר עם אחוז שומן 3% ומדובר באנשים שמנים שרק בתקופת הכושר שלהם נראים טוב, עד לרגע שהם יוצאים מהמשטר הקשוח

https://www.youtube.com/watch?v=L_wy8tLSbjs

תודה על ההסבר המפורט. איך אבל אני מודד אחוז שומן? אגב, את האדם בסרטון היה לי קצת קשה להבין עקב המבטא הכבד מדיי, אבל תודה.

בלי לבלבל את המוח יותר מדי כי תכף זה יקרה פה רק תזכור ואל תטעה כמו הרבה אנשים - להתחטב זה לא לרדת במשקל, זה להעלות אחוז שריר ולהוריד אחוז שומן. השאיפה שלך צריכה להיות להשאר באותו משקל ואפילו להעלות משקל, בזמן שאתה מוריד שומן ולמעשה מרזה. רוב הדרך לשם נקבעת ע"י מה שאתה מכניס לפה, רק אחר כך מהאימונים שאתה עושה.
הדרך היחידה שאתה צריך לשפוט לפיה היא מה שאתה רואה במראה, לא המספרים שהמשקל מראה.
בהצלחה.

הרבה תודה. קצר, מובן, קולע ולעניין. אני שוקל כרגע 71 קילוגרם וגובה 1.66. איך זה כנקודת התחלה?

אין כזה דבר ללא התחייבות.
יש תיקון חדש לחוק בנושא שאומר 2 דברים - 1. ברגע שאתה מבטל מנוי שנתי אתה צריך להודיע חודש מראש (הם בכל מקרה מחייבים אותך חודש לאחר ההודעה) 2.החיוב על החודשים שכבר עשית יהיה לפי מנוי חודשי חד פעמי, לדוגמה - עשית מנוי שנתי ולמנוי שנתי חודש עולה 350 ש"ח נניח, בזמן שמנוי לחודש אחד בלבד עולה 550 ש"ח.
ברגע שתרצה לבטל תצטרך לשלם את ההפרש של כל החודשים בהם היית מנוי ולהשלים ל550 ש"ח לכל חודש שהיית בו, כדי לבטל מנוי.
הרבה אנשים לא שמים לב לזה ונופלים בפח כי כל המכונים היום משתמשים בססמה "מנוי ללא התחייבות" כי החוק הזה עודכן ואתה מחוייב ועוד איך מחוייב.

הרבה תודה. טוב לדעת! מקומם לדעת שיש אותיות קטנות בין השורות ומוכרים לנו לוקשים, אבל לצערי גם לא מפתיע במדינת היהודים.

levil
14-12-2016, 18:47
המבטא היווני הכבד בכוונה ,סוג של פרודיה.
תיקון טעות קטנה, בזמן החיטוב יורדים במסת שומן בעיקר, לא במסת שריר כפי שרשמתי בטעות.
למדוד אחוז שומן יש כל מיני שיטות (https://www.kilogram.co.il/2368/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95/)
אפשר בקירוב להעריך על פי מי התמונות הנ"ל הכי קרובות למצבך :
שים לב שככל שאחוז השומן יורד גם אחוז השעירות יורדת באורח פלא מתמונה לתמונה
וככל שמסת השריר עולה גם השיזוף מתגבר.
https://www.kilogram.co.il/wp-content/uploads/2011/07/MENPER-1-e1409717160504.jpg

Shasha127
14-12-2016, 20:02
אין צורך למדוד אחוז שומן, זה דבילי. הדבר היחיד שקובע זה מה אתה רואה במראה. אם זה מספיק לך, מצויין תתחזק את זה. אם זה לא מספיק לך, תשפר.
צחי, כן התחלה סבבה. באופן כללי זה לא משנה מאיפה אתה מתחיל מבחינת משקל וגובה- הנקודה בכל העניין הוא שהנוסחאות לא מעניינות, מה שמעניין זה מה שאתה רואה כשאתה מסתכל במראה, ושם האחוז שומן המדוייק לא משנה והיחס גובה-משקל גם לא משנה. אתה יכול להיות 60 קילו על 175 סמ שזה שחיף מת עם קוביות ובכל זאת להיות מבסוט וזה אחלה, אתה יכול להיות 85 קילו על 185 ס"מ יחסית חטוב ועדין לא להיות מבסוט כי אתה רוצה להיות 100 קילו.
כל אחד תופס את המראה של עצמו בצורה אחרת ובסופו של דבר מי שקובע אם אתה מבסוט ממה שרואים או לא הוא... אתה.

yotams4
15-12-2016, 08:40
לביל התמונה הזו מטעה כי מ14 זה תמונות של אנשים לא מתאמנים. עם מסה מכובדת אפשר להראות מעולה גם על 16 אחוז שומן

DadOnWheels
15-12-2016, 09:53
הרבה תודה. קצר, מובן, קולע ולעניין. אני שוקל כרגע 71 קילוגרם וגובה 1.66. איך זה כנקודת התחלה?

עדיין לא אומר כלום.
אני שוקל 78 על 1.66 ויש מי שאומר שאני צריך לרדת, רק לא יודע להגיד לי מאיפה.
(הייתי 86).

הרבה תודה. טוב לדעת! מקומם לדעת שיש אותיות קטנות בין השורות ומוכרים לנו לוקשים, אבל לצערי גם לא מפתיע במדינת היהודים.
אתה מוזמן לחפש בין השורות במדינות אחרות - מבטיח לך שגם שם תמצא.
ב-PLANETFITNESS לדוגמה, אסור להראות טוב מידי, לצעוק תוך כדי תרגיל וכו.

אישית מתאמן בבית עם darebee.com/ bodyrock.tv או אחד מערוצי הכושר השונים ב-YOUTUBE.COM
מעדיף לשמור את ה-200~400 שח בחודש בכיס.

yotams4
15-12-2016, 12:02
BMI לא תופס למתאמנים

ktm690smc
15-12-2016, 12:29
אני רק מקווה שאין לך גנטיקה בעייתית כמו שלי, עם מטבוליזם של צ'יטה.
אני יכול לאכול גם אותך כל יום ולא תראה שהשמנתי, אז בתור אקטומורף תמידי (שחיף בשפה העממית) קשה לי מאוד להעלות מסה
ולראות שינוי וזו אחת הסיבות שעזבתי את החדר כושר, כי זה תהליך עם התמסרות והתמדה שאני לא בטוח שבא לי להתחיל עכשיו.

yotams4
15-12-2016, 13:12
אני יכול לאכול גם אותך כל יום ולא תראה שהשמנתי, אז בתור אקטומורף תמידי (שחיף בשפה העממית) קשה לי מאוד להעלות מסה
ולראות שינוי וזו אחת הסיבות שעזבתי את החדר כושר, כי זה תהליך עם התמסרות והתמדה שאני לא בטוח שבא לי להתחיל עכשיו.
על כמה קלוריות היית בשיא ומה המשקל/גובה שלך?

DadOnWheels
15-12-2016, 14:28
אני יכול לאכול גם אותך כל יום ולא תראה שהשמנתי.

מה אתה אוכל, מה אתה מרים?

Yigal
15-12-2016, 19:14
אתה מרחובות? תרשם לקאנטרי רחובות זה שאחרי מכללת פרס משהו, חדכ סביר, בריכה כל השנה, סאונה.
בנה תכנית שם, תגיע קבוע, תשחה, תבנה תפריט תזונה.
ויאללה ברבאק

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ktm690smc
16-12-2016, 13:40
על כמה קלוריות היית בשיא ומה המשקל/גובה שלך?
לא יודע על כמה, רק יודע שהייתי הולך לשירותים 2-3 פעמים ביום אז תחשב לבד כמה אכלתי. מה שכן, לא המשכתי את זה לאורך זמן,
ובדיעבד הבנתי גם שלא הרמתי מספיק כבד.

מה אתה אוכל, מה אתה מרים?
כרגע לא מתאמן, עזבתי את המכון כדי לכוון מסלול מחדש, הבנתי שאם אני רוצה לעשות שינוי אני צריך לתת את כל הרגל על הגז אחרת אני סתם
מבזבז לעצמי את הזמן ואת הכסף.

ktm690smc
16-12-2016, 13:41
אם מישהו כאן מבין לעומק בתחום ויוכל לכוון אותי..... תדעו שאתם עושים מצווה גדולה מאוד. :thumbsup:

yotams4
16-12-2016, 13:47
ידעתי שהתשובה תהיה בסגנון הזה. תספור קלוריות. לא עלית? תוסיף 200-300 ביום עד שתעלה. תקרא בפורטל קילוגרם שקישרתי בהודעה הראשונה "המדריך המלא להעלאה במסת שריר"

ktm690smc
16-12-2016, 14:35
ידעתי שהתשובה תהיה בסגנון הזה. תספור קלוריות. לא עלית? תוסיף 200-300 ביום עד שתעלה. תקרא בפורטל קילוגרם שקישרתי בהודעה הראשונה "המדריך המלא להעלאה במסת שריר"
קראתי, מכיר את האתר, אם אתה לא מכיר יש איזשהו מדריך של רגב אליה שהוא פשוט אוצר בחינם, קבל:
http://regevelya.net/bodybuilding/

עכשיו תבין, הבעיה שלי היא לא האוכל לדעתי, אני יודע לאכול הרבה ולהתמיד, הבעיה היא בחדר כושר עצמו, אני פשוט לא מתאמן נכון.

yotams4
16-12-2016, 15:22
אם לא עלית זה אוכל. אם לא עלית שריר זה אימונים

Shasha127
16-12-2016, 15:23
SMC, רגב אליה מתפרנס ממאמרים ברשת וכותב על 1001 דברים שונים.
אני מציע לך לחפש מקורות יותר מקצועיים מזה אם אתה מחליט לקחת את זה קצת יותר ברצינות.
לגביי מתאמן נכון או לא - הדרך היחידה שתעלה במאסה ולא משנה כמה תאכל, היא שתתחיל להרים כבד באופן קבוע ותוריד את מספר החזרות פר סט לטובת משקל עבודה יותר כבד. תתחיל לקרוא על תוכניות כח, על יתרונות וחסרונות, ואם יהיו שאלות שאל נקודתית.

ktm690smc
16-12-2016, 15:25
אם לא עלית זה אוכל. אם לא עלית שריר זה אימונים
עזוב, להתאמן חודש זו לא התמדה, אני חייב לעשות סוויץ' בראש ולהבין שאם מתחילים שוב אז זה משהו שיימשך לפחות
שנה/כמה חודשים עד שייראה שינוי.

תפריט למסה היית ממליץ לי לקחת מקילוגרם?
כי התפריט שם נראה לי מאוד מאוד חובבני ולא מובן.

ktm690smc
16-12-2016, 15:38
אני מציע לך לחפש מקורות יותר מקצועיים מזה אם אתה מחליט לקחת את זה קצת יותר ברצינות.
לגביי מתאמן נכון או לא - הדרך היחידה שתעלה במאסה ולא משנה כמה תאכל, היא שתתחיל להרים כבד באופן קבוע ותוריד את מספר החזרות פר סט לטובת משקל עבודה יותר כבד. תתחיל לקרוא על תוכניות כח, על יתרונות וחסרונות, ואם יהיו שאלות שאל נקודתית.
יכול להיות שהוא מתפרנס כי הוא סופר, אבל אי אפשר לומר שהמאמר שלו בנושא שהבאתי למעלה הוא לא מדוייק.
אם תקרא את כולו למרות האורך שלו תבין. ממש נהנתי לקרוא את המאמר הזה.
הכניס בי המון מוטיבציה.

ktm690smc
16-12-2016, 15:39
תודה.

method
16-12-2016, 20:13
אני גם מרחובות ולאחר בדיקה הגעתי למסקנה שהכי משתלמים זה קאנטרי בילו(240ש"ח כמדומני) ומועדון רחובות(250ש"ח, ליד מכללת פרס משהו)... גם המחירים הכי זולים וגם בריכות סאונות מגרשי כדורסל וכו'.

אני מסרב לשלם 260ש"ח על חדר כושר בלבד, מוגזם לדעתי.

בסוף נרשמתי למועדון רחובות פשוט כי זה קרוב לעבודה וזה נח. קאנטרי בילו ברמה יותר גבוהה.

בהצלחה!

YaronNahum
16-12-2016, 22:46
ואם אתה מרחובות , אל תלך להומלס פלייס, אלא אם אתה מתכוון לקחת בנוסף למחיר הלא זול גם הרבה אימונים אישיים בתוספת מחיר. אחרת אתה אוויר, המדריכים מבינים שלא יצא ממך עוד כסף ופשוט מתעלמים ממך. אתה יכול לעשות תרגיל לא נכון והם לא יגידו מילה , או לחפש אותם אם אתה רוצה עזרה בתרגיל מסוים.

JohnnyDee
17-12-2016, 00:59
להתאמן או דיאטה, זה לא שלב בחיים.. זה לא חודש חודשיים.
זה לא שנה.
זה לא שלוש שנים וזה גם לא שלושים שנה.
להתאמן ולהיות FIT זאת דרך חיים, סוויץ' לנצח.
זה צריך להיות שינוי הרגלים לתמיד.
דוגמא :מהיום אני..
דוגמא: זהו אני מפסיק..

Tsachi
17-12-2016, 06:47
המבטא היווני הכבד בכוונה ,סוג של פרודיה.
תיקון טעות קטנה, בזמן החיטוב יורדים במסת שומן בעיקר, לא במסת שריר כפי שרשמתי בטעות.
למדוד אחוז שומן יש כל מיני שיטות (https://www.kilogram.co.il/2368/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%96%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95/)
אפשר בקירוב להעריך על פי מי התמונות הנ"ל הכי קרובות למצבך :
שים לב שככל שאחוז השומן יורד גם אחוז השעירות יורדת באורח פלא מתמונה לתמונה
וככל שמסת השריר עולה גם השיזוף מתגבר.
https://www.kilogram.co.il/wp-content/uploads/2011/07/MENPER-1-e1409717160504.jpg

אתה אומר דבר אחד וסאשה אומר דבר אחר, בילבלתם אותי חבר'ה. כל מקרה תודה על האינפורמציה איש. לפי התמונות אני השמאלי מלמעלה - 14-15%

אין צורך למדוד אחוז שומן, זה דבילי. הדבר היחיד שקובע זה מה אתה רואה במראה. אם זה מספיק לך, מצויין תתחזק את זה. אם זה לא מספיק לך, תשפר.
צחי, כן התחלה סבבה. באופן כללי זה לא משנה מאיפה אתה מתחיל מבחינת משקל וגובה- הנקודה בכל העניין הוא שהנוסחאות לא מעניינות, מה שמעניין זה מה שאתה רואה כשאתה מסתכל במראה, ושם האחוז שומן המדוייק לא משנה והיחס גובה-משקל גם לא משנה. אתה יכול להיות 60 קילו על 175 סמ שזה שחיף מת עם קוביות ובכל זאת להיות מבסוט וזה אחלה, אתה יכול להיות 85 קילו על 185 ס"מ יחסית חטוב ועדין לא להיות מבסוט כי אתה רוצה להיות 100 קילו.
כל אחד תופס את המראה של עצמו בצורה אחרת ובסופו של דבר מי שקובע אם אתה מבסוט ממה שרואים או לא הוא... אתה.

תודה רבה על התגובה. מסכים עם הרוח הכללית של הדברים.

עדיין לא אומר כלום.
אני שוקל 78 על 1.66 ויש מי שאומר שאני צריך לרדת, רק לא יודע להגיד לי מאיפה.
(הייתי 86).

אתה מוזמן לחפש בין השורות במדינות אחרות - מבטיח לך שגם שם תמצא.
ב-PLANETFITNESS לדוגמה, אסור להראות טוב מידי, לצעוק תוך כדי תרגיל וכו.

אישית מתאמן בבית עם darebee.com/ bodyrock.tv או אחד מערוצי הכושר השונים ב-YOUTUBE.COM
מעדיף לשמור את ה-200~400 שח בחודש בכיס.

מה לא אומר כלום? אז מה זה BMI? לא בודקים BMI לפי גובה ומשקל??

תודה על העצה של להתאמן בבית. אבל זה לא באמת פרקטי ולא תגיע לאותם תוצאות רצויות כמו במכון כושר - כי בבית אין לך את המכשירים שיש ברשותך במכון כושר.
ולקנות את המכשירים יעלה לך הרבה יותר מכל מנוי שתעשה + יתפוס הרבה מקום.

BMI לא תופס למתאמנים

למה?

מבין אותך.אני גם הייתי מנוי למשך שנה בהולמס פלייס ברחובות. וגם לא התמדתי בכלל. הסיבה העיקרית הייתה המרחק אבל לא רק, פשוט לא היה לי זמן באותה תקופה. כל מקרה המרחק הוציא את החשק, למרות היה רכב צמוד. זה היה בקצה השני של העיר - כמעט רבע שעה נסיעה כל פעם. מאמין שהפעם יהייה הרבה יותר מוטיבציה כי אני במקום אחר עם עצמי.

אתה מרחובות? תרשם לקאנטרי רחובות זה שאחרי מכללת פרס משהו, חדכ סביר, בריכה כל השנה, סאונה.
בנה תכנית שם, תגיע קבוע, תשחה, תבנה תפריט תזונה.
ויאללה ברבאק

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

כן תודה מכיר את המקום והוא בהחלט נחמד אבל רחוק לי מדיי. אני מקריית ההגנה אם אתה מכיר ( דרום מזרח רחובות, חמש דק הליכה מצומת נען).

אני גם מרחובות ולאחר בדיקה הגעתי למסקנה שהכי משתלמים זה קאנטרי בילו(240ש"ח כמדומני) ומועדון רחובות(250ש"ח, ליד מכללת פרס משהו)... גם המחירים הכי זולים וגם בריכות סאונות מגרשי כדורסל וכו'.

אני מסרב לשלם 260ש"ח על חדר כושר בלבד, מוגזם לדעתי.

בסוף נרשמתי למועדון רחובות פשוט כי זה קרוב לעבודה וזה נח. קאנטרי בילו ברמה יותר גבוהה.

בהצלחה!

שניהם רחוקים לי מדי מהבית כך שלא רלוונטי אבל הרבה תודה איש !

ואם אתה מרחובות , אל תלך להומלס פלייס, אלא אם אתה מתכוון לקחת בנוסף למחיר הלא זול גם הרבה אימונים אישיים בתוספת מחיר. אחרת אתה אוויר, המדריכים מבינים שלא יצא ממך עוד כסף ופשוט מתעלמים ממך. אתה יכול לעשות תרגיל לא נכון והם לא יגידו מילה , או לחפש אותם אם אתה רוצה עזרה בתרגיל מסוים.

צודק בכל מילה לצערי. הייתי מנוי שם למשך שנה אחת. הפעם היחידה אגב עד כה שהייתי מנוי למכון כושר כלשהוא בחיי.
המאמנים פשוט לא שמים עליך בשיט. גם קשה לתפוס אותם כי הם כל הזמן מטיילים להם, מקשקשים עם החברים שלהם ומגרבצים כל היום.
אימון אישי בתשלום זו הדרך היחידה לקבל מהם צומת לב לצערי. מה שכן, יאמר לזכותם שהמכון מאובזר ברמה ויש שם הכל.

להתאמן או דיאטה, זה לא שלב בחיים.. זה לא חודש חודשיים.
זה לא שנה.
זה לא שלוש שנים וזה גם לא שלושים שנה.
להתאמן ולהיות FIT זאת דרך חיים, סוויץ' לנצח.
זה צריך להיות שינוי הרגלים לתמיד.
דוגמא :מהיום אני..
דוגמא: זהו אני מפסיק..

אהבתי את הגישה!

levil
17-12-2016, 09:56
סאשה אומר אותו דבר, אפשר להסתמך על התמונות לאומדן מקורב.
אפשר בבית לעשות הרבה אפילו בהשקעה קטנה יחסית,
הגישה של בודי בילדינג ע"י הרמת משקולת קלאסית דוחה או מקטינה למינימום את השימוש במכשירים כדי להפעיל את השרירים המייצבים המתנוונים במכשירים הרגילים.
מתח עשיתי בסולם האופקי שגינת השעשועים הסמוכה לבית.
את הספת משקולות קניתי משכן ב 100 ש"ח, את המשקולות בניתי מצלחות בלימה שלקחתי מגאנקיידה של שכן אחר בחינם,
את המוט משקולות מעמוד תמרור שנפל אבל אפשר לקנות מוט אולימפי חדש ב 200 ש"ח והוא יעבוד טוב עד משקלים של 120 -140 ק"ג שמספיקים בהחלט לחובבן, לא מוכרחים לקנות אלייקו.
את המסלול ריצה קיבלתי במתנה מבעלי חדר כושר אחרי שריתכתי לו אליפטיקל שנשבר,
את הספה לכפיפות בטן מצאתי זרוקה ליד הבית.
וכדי לבצע סקוואט השתמשתי ב 2 סולמות שהנחתי עליהם את המוט שבניתי
https://www.lbs.co.il/attachments/33802/

https://www.lbs.co.il/attachments/33803/

https://www.lbs.co.il/attachments/33804/

https://www.lbs.co.il/attachments/33805/

האדומה 8 ק"ג האפורה 11 ק"ג
https://www.lbs.co.il/attachments/33806/

4345

סער666
17-12-2016, 10:10
הגישה של בודי בילדינג ע"י הרמת משקולת קלאסית דוחה או מקטינה למינימום את השימוש במכשירים כדי להפעיל את השרירים המייצבים המתנוונים במכשירים הרגילים.
את הספת משקולות קניתי משכן ב 100 ש"ח, את המשקולות בניתי מצלחות בלימה שלקחתי מגאנקיידה של שכן אחר בחינם,
את המוט משקולות מעמוד תמרור שנפל אבל אפשר לקנות מוט אולימפי חדש ב 200 ש"ח והוא יעבוד טוב עד משקלים של 120 -140 ק"ג שמספיקים בהחלט לחובבן, לא מוכרחים לקנות אלייקו.
וכדי לבצע סקוואט השתמשתי ב 2 סולמות להניח את המוט שבניתי

4345
כל הכבוד, אבל בשביל זה צריך חצר או חדר ריק

rider
17-12-2016, 12:30
כיצד לעלות במשקל?
1. תקבל את זה שזה הולך לקחת הרבה זמן, בחודשים עד שנים
2. להעלות משקל = לאכול 300-700 יותר קלוריות מהצריכה הרגילה שלך
3. לרדת במשקל = לאכול 300-700 פחות קלוריות מהצריכה הרגילה שלך
* צריכה רגילה זו צריכת הקלוריות שלך על מנת להשאר באותו המשקל
4. עדיף שתרים יותר כבד ותתקדם במשקלי העבודה באימון, עדיף שהתרגילים יהיו מורכבים ולא מבודדי שרירים

למצוא תפריט זה קל. תרשום בגוגל Mass gaining diat for 70 kg man ותמצא המון אפשרויות.

*אגב לוויל 140 ק"ג זה לא מספיק למתאמן חובבן, מוט עבה כמו של תמרור גם לא אידיאלי.

בהצלחה.

levil
17-12-2016, 14:06
אני לא מחפש להיות בודי בילדר, מסתפק בלהתחטב לכיוון ה 8% ולהוסיף קצת מסת שריר,
140 ק"ג זה די והותר בשבילי ואם הגעתי לרמה הזו אז כבר שווה להתאמץ ולקנות מוט מקצועי יותר,
נכון המוט עבה מידי ולא נוח לדד ליפט ולפאוור-קלין, אבל במשקלים שאני עובד אתם זה נסבל בהחלט
ואילו לבנץ' פרס וסקוואט הוא עדיף כשהלחץ בכף יד מתפרס על יותר שטח ומעיק פחות ממוט סטנדרטי

Shasha127
17-12-2016, 14:39
גוף האדם לא יכול פיזית לרדת מתחת ל10% שומן באופן טבעי ולא משנה כמה חטוב אתה חושב שאתה (לא אתה ספציפית), ואלא אם יש לך גנטיקה של אחד לכמה מליונים אתה לא יורד בשום צורה מתחת ל10% בלי חומרים רציניים ויקרים ומשטר תזונה ואימונים 24/7.
באופן כללי כמו שאמרתי להסתכל על אחוזי שומן זה טמטום בתור אדם מן השורה והאמת שגם הרבה מעבר לה, אחוזי שומן בתחום האימונים הם משהו שמפמפמים לתחום כל החברות שעוסקות במה שקשור ליעוץ, לתזונה, לאימונים וכולי וכולי אבל הוא פשוט לא רלוונטי.

levil
17-12-2016, 15:12
קבל את זה בעברית פשוטה, מסתפק בלהגיע לרמה של הבחור שרשום מתחת לתמונה שלו 8%, יש מבין ?

Shasha127
17-12-2016, 18:11
אני מדבר טכנית/ מדעית ומתיחס ל 8% שומן שציינת ולזה שזה מופרך. בכל אופן הבחור בסרטון שצירפת גם בשלב אחרי ה"תהליך" לא קרוב לאחו"ש חד ספרתי ואני לא אומר שטעית אלא הוטעית. בכל אופן כמו שהצעתי כבר בשרשור, מי שרוצה להעמיק קצת לגביי מה הוא עושה ואיך הוא עושה כדאי שיקח/ יראה/ יקרא מידע מגורמים יותר רציניים מאשר סרטונים ביו-טיוב/ כתבי בלוגים כאלה ואחרים.

levil
17-12-2016, 18:45
כלומר הבעיה היא במדיה, לא בזהות הכותב.
לפי ההגיון הזה אם איינשטיין היה חי היום וכותב בלוג עבור קהל הפיסיקאים, גם אז הוא היה נפסל לשיטתך בגלל המדיום שהוא בחר.

Shasha127
17-12-2016, 19:08
נהפוך הוא, זהות הכותב היא גורם המפתח בכל דבר שאתה מצפה ללמוד ממנו אבל זה כבר לא קשור לשרשור אז בחזרה לנושא.

Yigal
17-12-2016, 20:03
כיצד לעלות במשקל?
1. תקבל את זה שזה הולך לקחת הרבה זמן, בחודשים עד שנים
2. להעלות משקל = לאכול 300-700 יותר קלוריות מהצריכה הרגילה שלך
3. לרדת במשקל = לאכול 300-700 פחות קלוריות מהצריכה הרגילה שלך
* צריכה רגילה זו צריכת הקלוריות שלך על מנת להשאר באותו המשקל
4. עדיף שתרים יותר כבד ותתקדם במשקלי העבודה באימון, עדיף שהתרגילים יהיו מורכבים ולא מבודדי שרירים

למצוא תפריט זה קל. תרשום בגוגל Mass gaining diat for 70 kg man ותמצא המון אפשרויות.

*אגב לוויל 140 ק"ג זה לא מספיק למתאמן חובבן, מוט עבה כמו של תמרור גם לא אידיאלי.

בהצלחה.

140 קילו חזה בשכיבה לא מספיק? 140 קילו?! יכול להיות שאתה מתבלבל עם פאונדים? 140 זה ממש הרבה לאדם שרק רוצה להיראות חטוב בלי לעלות למאסות גדולות במיוחד.

להלן בחור ששוקל 80 קילו ומרים 140 קילו, אתה לא יכול להגיד שזה קל או שהוא לא שרירי - https://www.youtube.com/watch?v=fd8f4sWIxgc

rider
17-12-2016, 20:12
140 דדליפט זה לא הרבה.
זה נאה מאוד - בטח לחברה השוקלים באיזור 70 ק"ג אבל זה בנצ' מרק נמוך לדעתי, גם ל"חובבן".

DadOnWheels
18-12-2016, 11:36
מה לא אומר כלום? אז מה זה BMI? לא בודקים BMI לפי גובה ומשקל??

BMI הוא מדד אחיד, לא מסתכלים על מבנה הגוף, רק גובה/משקל.
לדוגמה - בודי בילדרית שלפי BMI היא בהשמנת יתר וחייבת להוריד במשקל דחוף.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2589794/Female-bodybuilder-told-diet-exercise-branded-obese-NHS-nurse.html

יש אנשים שכתוצאה ממשטר אימונים עלו במשקל והתחטבו (ירדו מידות בבגדים), אז הם השמינו או רזו?

שלא נדבר על שוורצנגר - http://www.docshop.com/2008/04/08/arnold-schwarzenegger-is-obese-problems-with-body-mass-index-bmi-calculations

itzikwo
25-12-2016, 10:00
מניסיון אישי, הדרך הטובה ביותר לשמור על כושר ולחטב את הגוף באופן הדרגתי ועקבי היא להצטרף למסגרת ספורטיבית. אני מתאמן כבר למעלה משנתיים בקרב מגע. שני אימונים בשבוע, שעה ועשרים כל אחד. 20-25 דקות ראשונות כושר, לפעמים HIT, ועוד כשעה של אימוני קרב מגע, תוך שמירה על דופק גבוה ומאמץ פיזי מתמשך. לא קל בהתחלה, אבל אחרי שלושה-ארבעה אימונים הגוף מתרגל וההנאה מתעצמת. הקבוצה מונעת ממך להתחמק מאימונים, או סתם לחפף תוך כדי. הבונוס באימון קרב מגע הוא שאחרי זמן לא רב, גם הביטחון העצמי עולה. היציבה וההליכה משתפרים ושמים לב לזה. בהצלחה.

Tsachi
25-12-2016, 13:16
וכדי לבצע סקוואט השתמשתי ב 2 סולמות שהנחתי עליהם את המוט שבניתי

4345

שמע הרבה כבוד על ההשקעה,הידע והרצינות שאתה מפגין. באמת.
כל מקרה, זה לא רלוונטי לגביי כי אין לי את הידע הדרוש להתאמן בבית עם המכשירים שהצגת בתמונות. אני יעשה לעצמי נזק ויפצע.

ktm690smc
26-12-2016, 17:48
הכי טוב, באמת אני אומר, זה לקבל תכנית מהמדריך בחדר כושר ולרוץ איתה, תוך כדי לקרוא מאמרים ברשת
ולפתח את הידע בתחום, ולא לשכוח לאכול כמו מטורף כדי לראות שיפור.

ITAYSKI
05-01-2017, 12:23
אם אתה מעוניין להשקיע ולהתאמן בצורה נכונה, אני ממליץ לך לפנות למאור זרדז. הוא יכתוב לך תוכנית אימון ותפריט מדוייק, כך תוכל להגשים כל מטרה במהירות ובדרך שלא תפגע בבריאותך. *לדעתי בעזרת ליווי מקצועי, תוך שלושה חודשים אתה תגיע לתוצאה הרצויה, כמובן הכל תלוי בך ובמידת ההשקעה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

yotams4
05-01-2017, 13:10
אם אתה מעוניין להשקיע ולהתאמן בצורה נכונה, אני ממליץ לך לפנות למאור זרדז. הוא יכתוב לך תוכנית אימון ותפריט מדוייק, כך תוכל להגשים כל מטרה במהירות ובדרך שלא תפגע בבריאותך. *לדעתי בעזרת ליווי מקצועי, תוך שלושה חודשים אתה תגיע לתוצאה הרצויה, כמובן הכל תלוי בך ובמידת ההשקעה.

לא הייתי לוקח תוכניות ממוזרקים

ITAYSKI
05-01-2017, 13:32
לא הייתי לוקח תוכניות ממוזרקים

אני יכול להעיד רק מניסיון אישי, הבחור מקצוען ברמה גבוהה, התחלתי בחיטוב וירדתי מ18.5% שומן ל7% תוך מס חודשים. הכל בצורה טבעית לחלוטין ובעזרת המון השקעה בתזונה ובאימונים.
לגבי ההערה שלך, זה נכון לאנשים ברמה של מאור, למיטב הבנתי אין ברירה אחרת, כל אחד ומטרותיו הוא..
אישית, לפני שנתיים הייתי במצב של פות״ש, רציתי תוצאות ולא סתם לבזבז את הזמן. המליצו לי על מאור והוא הביא אותי לתוצאות מדהימות! ברגע שהגשמתי את המטרות שלי ויותר מזה - התחלתי להשתעמם.. קניתי אופנוע ומאז אני מאושר[emoji3][emoji3]

levil
05-01-2017, 14:07
התוכניות האלו ברובן מועתקות, והשירות במחיר מנופח, יותר פרטים כמו מחיר, כמה חודשים, תדירות האימונים,
העומסים, איזו תזונה היו עוזרים כמו גם תמונה

Vaderom
08-01-2017, 02:04
התחלתי בחיטוב וירדתי מ18.5% שומן ל7% תוך מס חודשים. הכל בצורה טבעית לחלוטין ובעזרת המון השקעה בתזונה ובאימונים.
[emoji3][emoji3]

כמה???

yotams4
08-01-2017, 15:33
בטח לפי משקל שמודד מוליכות - חארטה בריבוע

Shasha127
08-01-2017, 19:47
מצטרף למשועשעים, מי שהכניס לך לראש שאיכשהו בעולם דמיוני כלשהו ירדת מ17-18% אל מתחת ל10-11% בצורה טבעית מכר לך פנטזיה ונראה שאתה זורם עליה, אבל איך כתבת - כל אחד ומטרותיו הוא ;)

ITAYSKI
09-01-2017, 10:56
מצטרף למשועשעים, מי שהכניס לך לראש שאיכשהו בעולם דמיוני כלשהו ירדת מ17-18% אל מתחת ל10-11% בצורה טבעית מכר לך פנטזיה ונראה שאתה זורם עליה, אבל איך כתבת - כל אחד ומטרותיו הוא ;)

תמשיך להשתעשע ! כנראה שמעולם לא היה לך ניסיון בספורט מקצועני.
מה שגרם לי להצליח זה הרצון להשיג את המטרה, עשיתי את זה בעזרת הרבה עבודה קשה, (שני אימונים כל יום ) ותזונה מדוייקת עד לרמת הגרם .
מבחינת מחיר: 500 ש לפגישת ייעוץ אחת או 1800 לליווי של חצי שנה.
בסהכ עניתי לפות״ש, לא באתי להתנצח ולהוכיח משהו, אם אתה ממש רוצה הוכחות תפנה בפרטי- רק אחכ תציין בפני כולם שטעית ..

DadOnWheels
09-01-2017, 14:54
ירדת מ17-18% אל מתחת ל10-11% בצורה טבעית

לאיודע
לא יודע איך ITAYSKI עשה זאת, אבל אם זו המטרה - שימוש ב-דיאטה קטוגנית יכול לעבוד.

DadOnWheels
22-01-2017, 17:31
http://www.mrmoneymustache.com/2016/12/13/staying-fit-with-no-gym-in-sight/

Shasha127
22-01-2017, 22:24
תמשיך להשתעשע ! כנראה שמעולם לא היה לך ניסיון בספורט מקצועני.
מה שגרם לי להצליח זה הרצון להשיג את המטרה, עשיתי את זה בעזרת הרבה עבודה קשה, (שני אימונים כל יום ) ותזונה מדוייקת עד לרמת הגרם .
מבחינת מחיר: 500 ש לפגישת ייעוץ אחת או 1800 לליווי של חצי שנה.
בסהכ עניתי לפות״ש, לא באתי להתנצח ולהוכיח משהו, אם אתה ממש רוצה הוכחות תפנה בפרטי- רק אחכ תציין בפני כולם שטעית ..

מה שעושה לך טוב חביבי.

Dad, מכיר קיטוגנית. במקרה אני החודש איתה להוריד קצת נוזלים ולאזן את המערכת אחרי החורף.
מנסיון עבר היא כלי נהדר אגב למי שרוצה להוריד כמה ק"ג של נוזלים מהגוף דיי מהר, אבל לא קלה בהתחלה ולא מתאימה לאורך זמן למי שמתאמן כבד.

DadOnWheels
23-01-2017, 09:52
לא קלה אם אתה משתמש ב"דיאטה" להגדרה המודרנית - זבנג וגמרנו. לפי מה שאתה מתאר - פעם ב... ל-X זמן בשביל להוריד נוזלים ולחזור לאכול רגיל.
אז כן, זה קשה להכנס ולצאת.

לגבי "מתאמן כבד"...
http://ketogains.com/welcome-to-ketogains/