צפייה בגרסה מלאה : ק.ט.מ סופר-אדוונצ'ר 1290 למשטרת התנועה הארצית
אביעד אברהמי
20-12-2016, 16:56
הסיירת הארצית של משטרת התנועה תצטייד בשנים הקרובות בעשרות אופנועי ק.ט.מ סופר-אדוונצ'ר 1290 שיחליפו את הב.מ.וו R1200GS ואת הימאהה סופר טנרה 1200.
http://fullgaz.co.il/?p=118430
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2016/12/153276_1290-SUPER-ADVENTURE-S-MY-2017-Action-1080x720.jpg
לפחות ממה שלי יצא לשמוע מכמה רוכבים במתנ"א הטנרה לא הגיע לרמות האמינות והקילומטרז'ים של הבמוו, מעניין איך יהיה הקטמ...
לקחת אופנוע שלא מצטיין בדירוג האמינות למשימה כזאת אינטנסיבית נשמע לי הימור גרוע.
Shasha127
20-12-2016, 20:15
לפחות ממה שלי יצא לשמוע מכמה רוכבים במתנ"א הטנרה לא הגיע לרמות האמינות והקילומטרז'ים של הבמוו, מעניין איך יהיה הקטמ...
רובם בעיקר התלוננו שהוא לא נוח או אפילו קרוב לנוחות של הגרמני. את השוטר לא מעניינת ולא אמורה לעניין האמינות של האופנוע.
לקחת אופנוע שלא מצטיין בדירוג האמינות למשימה כזאת אינטנסיבית נשמע לי הימור גרוע.
מה אכפת להם, אנחנו משלמים.
Shasha127
20-12-2016, 23:07
אם זה היה המקרה המשטרה לא היתה עושה מכרזים לפני כל שנה לציי הרכב שלה. ככל הנראה השנה ד.ל.ב נתנו את המחיר והתנאים הטובים ביותר שהמשטרה יכולה לקבל.
מה הקשר בין המחיר והתנאים לבין זה שהחברה לא מצטיינת באמינות?
אופנוע משטרתי הוא כמו מיטה חמה
Shasha127
20-12-2016, 23:33
בחוזה של גוף כמו המשטרה מול יבואן אופנועים החוזה כולל בתוכו תנאי שירות לכלים, מחירים מוסכמים מראש ועוד, לכן יש קשר ישיר ועיקרי לחוזה ולפרטים בו שככל הנראה היה האטרקטיבי יותר מבית ד.ל.ב, שהפעם הגיעה עם כלי חדש מהאוסטרים עם נתונים רלוונטים לשירות כזה במשטרה.
ושוב אין קשר בדבריך,
ראיתי בימרים משטרתיים על 280K אשמח לראות גם קטמים שמגיעים לק״מ כזה.
שושו, אשמח לקבל את מצג דירוג האמינות הנמוך של ktm, האם זה מצג אמיתי או שמבוסס על סמך "היה לחבר שלי בשנת 98 ktm והוא היה שורף פלאגים אז אדוונצ'ר 2017 זה לא אמין"(
אתה לא יכול לזרוק פצצה לאוויר.
ואגב, הטענה שלך נסתרת באופן חד משמעי כאשר ניסיון של המשטרה עם אופנוע יפני מתוצרת ימאהה לא צלח אמינות לפי הטענות של הבחורים בשטח.
(שזה מוזר לאללה כלי אמין מאוד היה לי דיטי רוצחחתת בשנת 06)
Shasha127
21-12-2016, 01:24
ושוב אין קשר בדבריך,
ראיתי בימרים משטרתיים על 280K אשמח לראות גם קטמים שמגיעים לק״מ כזה.
האמינות של הבימרים המשטרתיים במהלך השירות ידועה לשמצה וזה דבר ידוע ומוכר, הכלים שאתה טוען ל280K (ויש) הם כלים שעברו החלפת מנוע/ ראשים/ אוברול וכך הלאה אבל אתה מסתמך על שמועות אז הדיון עקר וסבבה אתה צודק.
מה הלאה? פורשה קאיין לניידות מתנ"א?
אופנוע של 90-100 אלף שקל כבר לא טוב. צריך אופנוע של 160 אלף.
כיף לראות שכספי המיסים שלי מנוצלים כראוי.
מה הלאה? פורשה קאיין לניידות מתנ"א?
אופנוע של 90-100 אלף שקל כבר לא טוב. צריך אופנוע של 160 אלף.
כיף לראות שכספי המיסים שלי מנוצלים כראוי.
אמרתם הכל.
שעיר בגב"ב
21-12-2016, 10:45
דווקא במקרה הזה אני לא חושב שזה סתם בזבוז
כספי האזרח.
שוטרי מתנ"א נמצאים על האופנוע שעות מטורפות יום אחרי יום.
הם חייבים את האופנוע הכי נוח, זה קריטי.
אביעד אברהמי
21-12-2016, 11:01
מה הקשר בין המחיר והתנאים לבין זה שהחברה לא מצטיינת באמינות?
אופנוע משטרתי הוא כמו מיטה חמה
דווקא לא.
לכל שוטר מוצמד אופנוע אישי, ומהיכרות אני יכול להגיד שרוב-רובם של שוטרי מתנ"א מתייחסים לאופנוע בדיוק כמו לאופנוע הפרטי שלהם.
כספי האזרח.
בהחלט מסכים :thumbsup:
כספי האזרח.
הו, הטנרה וה-GS הם כלים כ"כ לא נוחים...
וחשבת אולי, שצורך המבצעי היחיד שמצדיק אופנוע כזה לשוטרי מתנ"א- זה כדי שיוכלו לעשות מרדף אחרי אחרי כל אופנוע אחר על הכביש, גם ב-250+ קמ"ש.
לכל השימושים האחרים, הסופר טנרה מספיק.
*רץ להתגייס למתנ״א
Sent from my iPhone using Tapatalk
בלי שום קשר, בכמה מפגשים שהיו לי איתם וגם כשסתם נעצרתי לבדיקות ברכיבות סופ"ש, מדובר בחבר'ה רציניים ורוכבים מעולים ומיומנים, ברגע שרואים שאתה רוכב רציני ולא אחד שמחפש בעיות הם מתייחסים בהתאם ובאים לקראתך, מניסיון על לפחות פעמיים ש"ויתרו" לי על דברים שגם יכלו לתת קנס....( כמובן לא עבירה קשה או מסכנת חיים).
וורסיס 1000 לא היה עושה את העבודה? בתכלס גם ורסיס 650... להחזיק אופנוע קצת יותר משנתיים "לא כלכלי"? מגיע לשוטרי מתנ"א אחלה תנאים וגם עם אופנוע בחצי מחיר היה אפשר לענות לדרישות שלהם. לא ראיתי את המכרז שלהם אבל אני בטוח שהוא תפור לדגמי יוקרה בלבד.
strelok89
21-12-2016, 16:54
יורי רק הדלק שהורסיס 1000 שותה למשמרת הם יכולים ליסוע 3 בימרים 1200 כל היום.
אבל אני מסכים לדעתי יכלו בכיף ללכת על 800 גיטי לדוגמא הרי אין להם צורך ביכולות שטח כלשהם , או נגיד 800 אדוונצר גם היה מתאים מעולה למשימה ובהרבה יותר זול גם בתחזוקה
Sent from mTalk using windows 10 mobile
אבל אני מסכים לדעתי יכלו בכיף ללכת על 800 גיטי לדוגמא הרי אין להם צורך ביכולות שטח כלשהם , או נגיד 800 אדוונצר גם היה מתאים מעולה למשימה ובהרבה יותר זול גם בתחזוקה
אני יודע שזה יעלה לך בבריאות, אבל בוא תנסה לחשוב על אופנוע שהיה מתאים למתנ"א והוא לא BMW.
ככה סתם בשביל האתגר.:biggrin:
מעניין לדעת, על מה רוכבים שוטרי תנועה במדינות אירופה? ראיתי במוו בכמה מדינות אבל גם יפנים...
בלי שום קשר, בכמה מפגשים שהיו לי איתם וגם כשסתם נעצרתי לבדיקות ברכיבות סופ"ש, מדובר בחבר'ה רציניים ורוכבים מעולים ומיומנים, ברגע שרואים שאתה רוכב רציני ולא אחד שמחפש בעיות הם מתייחסים בהתאם ובאים לקראתך, מניסיון על לפחות פעמיים ש"ויתרו" לי על דברים שגם יכלו לתת קנס....( כמובן לא עבירה קשה או מסכנת חיים).
לי יש ניסיון אחר...
"היי אתה עצור בצד! רישיונות!"
רואה רישיונות...
מתחיל למשמש את האופנוע (בנדיט 1200 הזכור לטוב).
צמיגים - חדשים.
נוגע בברקס הקדמי - ידית אש.
מסתכל על האגזוז - חליפי תקני עם הטבעה.
תדליק איתותים - עובד.
אור נמוך, גבוה - עובד. אור ברקס קדמי, אחורי - עובד.
מגרד בפדחת, חושב על מה להשחיל. מסתכל על האופנוע מאחור.
"המספר שלך מלוכלך, ואין לך מדבקה זוהרת. 250 שקל קנס".
"אני גר כרגע ליד אתר בניה, אדוני השוטר. אם תסתכל, תראה שכל האופנוע מלוכלך. לא רק המספר."
מתחיל לרשום לי דו"ח.
אני מסתכל עליו ושואל בנימוס:
"על איזה מדבקה זוהרת אתה מדבר, אדוני השוטר? תוכל להראות לי את המדבקה הזאת על האופנוע שלך בבקשה, כדי שאדע להבא?".
-"אצלי לא צריך." הוא עונה. ממשיך למלא את הדו"ח בכתב חרטומים.
במרחק מה מאחורינו נשמעים צלילי מכה. כעבור כדקה, עוצרת לידינו נהגת.
"אדוני השוטר, יש שם מאחור תאונה".
-"בסדר" הוא עונה, וממשיך למלא את הדו"ח. בסעיף דברי הנהג, מומחה לכתב מצרי עתיק היה מפענח את הכתוב: "אני גר באתר בניה".
כך הציל שוטר מסיירת האופנועים הארצית את חיי הצעירים, שהיו ללא ספק נגדעים בתרם עת, אילו לא היה מסב את תשומת ליבי לכך שאין לי מדבקה זוהרת מצילת חיים.
המרכז הקודם לא הוגבל לאופנועים בעלי גל הינע בלבד? מה קרה?
וורסיס 1000 לא היה עושה את העבודה? בתכלס גם ורסיס 650... להחזיק אופנוע קצת יותר משנתיים "לא כלכלי"? מגיע לשוטרי מתנ"א אחלה תנאים וגם עם אופנוע בחצי מחיר היה אפשר לענות לדרישות שלהם. לא ראיתי את המכרז שלהם אבל אני בטוח שהוא תפור לדגמי יוקרה בלבד.
אמת.
זה הכי קרוב למולטיסטראדה שיכלו לקבל.
בוא ניסחף הרי הבימר נוסע על אוויר.
שושו, אשמח לקבל את מצג דירוג האמינות הנמוך של ktm, האם זה מצג אמיתי או שמבוסס על סמך "היה לחבר שלי בשנת 98 ktm והוא היה שורף פלאגים אז אדוונצ'ר 2017 זה לא אמין"(
אתה לא יכול לזרוק פצצה לאוויר.
לפחות פעמיים בחודש אני נתקל בסיפורים על מגוון דגמי הדיוק שמנועם קרס, 3 חברים החזיקו ק.ט.מ והצטערו,
בטוח שגם עוד לא מעט אנשים פה.
3-4 שנים מהיום יכנסו לשוק היד השניה החבר'ה הללו וניתן יהיה לקנות אותם במחיר טוב.
מי כאן היה קונה ק.ט.מ עם עבר משטרתי עמוס בקילומטראז?
strelok89
21-12-2016, 19:52
אני יודע שזה יעלה לך בבריאות, אבל בוא תנסה לחשוב על אופנוע שהיה מתאים למתנ"א והוא לא BMW.
ככה סתם בשביל האתגר.:biggrin:
Vstrom 650
Vstrom 1000
Motoguzi
Fjr1300
Gtr1400
2 האחרונים זוללי דלק.
שושו הבימר 1200 עושה 1 ל20 בממוצע ואפילו פחות ברגוע
הורסיס 1000 עושה 1 ל 15 בלחץ ברגוע.
לגבי הטנרה,
משיחות עם כמה רוכבי מתנ"א קיבלתי את אותה התמונה - אכזבה. הן מרמת האמינות והן מרמת האופנוע והזיווד באופן כלי (כולל שיחות עם דמויות בכירות ביחידת האופנוענים).
לגבי ההחלטה על ה-קט"מ, אני נוטה גם לחשוב שאולי מדובר בחתול בשק אבל אי אפשר להכניס "אמינות" למכרז. בטח לא כשמדובר בדגמים חדשים. יתרה מכך, גם הbmw החדשים הם כבר לא מה שהיה פעם.
בכל מקרה, כמו כל מכרז, אני לא אופתע אם הלקוח סימן מטרה ודאג שתנאי המכרז יתאימו למטרה שסימן. במקרה הזה (בהנחה ולא היה שוחד מטעם הזוכה) אני די מרוצה שזה מה שהחברה באת"ן סימנו לעצמם. מראה שהם אופנוענים בנשמה. ;)
לפחות פעמיים בחודש אני נתקל בסיפורים על מגוון דגמי הדיוק שמנועם קרס, 3 חברים החזיקו ק.ט.מ והצטערו,
3-4 שנים מהיום יכנסו לשוק היד השניה החבר'ה הללו וניתן יהיה לקנות אותם במחיר טוב.
מי כאן היה קונה ק.ט.מ עם עבר משטרתי עמוס בקילומטראז?[/QUOTE]
ספר לי עוד על "לחבר שלי יש טייפון 50 שעושה בעיות, וטייפון זה פיאג'ו ופיאג'ו זה אפריליה ואפריליה זה טואנו 1100, אז אם טייפון זה נבלה באותו מידה יהיה הטואנו"
אני מחכה עדיין למדגם המעניין שלך בנושא אמינות כלים.
קוקוריקו נגד קופיקו
22-12-2016, 11:39
פעמיים בחודש זה עוד טוב...
יש לי מכר שעובד בתחום ואני לא רוצה להרחיב בעניין.
ולפי מה שהוא מספר לי - סדרת הדיוק של KTM זו סדרה לא מוצלחת בעליל, בוא נאמר ככה.
פעמיים בחודש זה עוד טוב...
יש לי מכר שעובד בתחום ואני לא רוצה להרחיב בעניין.
ולפי מה שהוא מספר לי - סדרת הדיוק של KTM זו סדרה לא מוצלחת בעליל, בוא נאמר ככה.
ומה קשור הדיוק לסדרת ה 1190-1290, חבר שרוכב מעל שנה עם 1190 ועבר 18,000 ק"מ ללא שום תקלה בינתיים.
קוקוריקו נגד קופיקו
22-12-2016, 13:27
אין שום קשר.
גם אין לי מספיק ידע כדי לחוות דעה על הנושא של מכרזי משטרה.
פשוט התגובה של הבחור על סדרת הדיוק הזכירה לי את סיפורי הבדיחות/אימה (תלוי באיזה צד של הדלפק אתה נמצא) שאני שמעתי עליהם.
מכל הנושא הזה לא ברור מדוע נתפסתם על אחד הפרטים הכי תפלים שזה אמינות הכלים. אתם מודאגים שלא יניע להם בבוקר?
סתם כדי להפסיק פה את חרושת השמועות, המכרז לא נקבע על פי שווי ״הכלי״ הוא נקבע על פי עלויות הטיפולים וגובה ההנחה
וכמובן שיש בתוך זה את העדפות הרוכבים ועוד שיקולים, אבל מה שנותן את הטון הסופי או לצורך העניין מה שהכריע בין הBMW ל KTM
היה שעלויות האחזקה יהיו קטנות יותר, צריך לזכור שמלבד זה שהכלים האלה נרכבים המון (מה שמצריך יותר טיפולים), הם כבר משתתפים בתאונות כ׳ו
ומכאן שהעלויות היותר משמעותיות הן עלויות האחזקה ולא הרכישה.
הפלג הצפוני
23-12-2016, 18:08
תנו להם טימקסים וזהו.
לשטח ממילא הם לא נכנסים.
מצד אחד חוסר הבנה בסיסי, מצד שני שיפוטיות מכלילה ומרגיזה, בלי לדעת נתונים בלי להבין ובלי לחשוב קצת אחרת.
האם אנחנו צריכים משטרת תנועה חזקה ועוצמתית, חד משמעית כן, האם ה-KTM יהפוך אותה לכזו, לא בהכרח.
כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים לגבי מחירים, מחירי טיפולים, מהות ההחזקה והצרכים האמתיים, לא תופס.
כי הכללים במכרז משטרתי אחרים.
רכישה בסדר גודל כזה מביאה הרבה מאד משתנים החשבון והיא אכן שכלול של יתרונות מול חסרונות מול מחיר.
כי אם באותו סדר גודל של תקציב אני יכול להוסיף עוד עשרה אופנועים ומבחנה מבצעית לא אפגע בביצועים,
אני אקח את ההצעה הטובה יותר בכמות.
למחיר ההחזקה אכן יש משקל, אבל גם תחום האחריות של היבואן בשנים הראשונות הוא לא בדיוק מה שמוצע
לקונה הרגיל, כך גם מחיר הטיפולים והחלפים.
גם לשיקולים כמו העדפת הרוכבים והתרשמותם מכלים שנתנו לניסיון, וגם להתאמה לדרישות, לאגף התנועה
כמות גדולה של דו"ג מסוגים שונים, בדיוק כמו המגוון בניידות לצרכים כאלה ואחרים. וכן לניסיון מצטבר עם כלי
ממחזור קודם יש מקום בחלטה. ההחלטה לא מתבססת על כלי יחיד אלה על כל הכלים מסוג זה בפרק זמן,
היינו הממוצע, גם אם כלי אחד הבריק ושאר הכלים היו בינוניים ההחלטה תהיה על סמך הכל ולא על דוגמה
יחידנית.
בתחום הרכש המקצועי יושבים מומחים (תמחקו רגע את החיוך) כאלה שלא מתביישים להתייעץ עם אנשים
שאתם מכירים באופן אישי מהתחום, עם משטרות דומות בחו"ל, מומחים למו"מ ומחזיקים בעצמת קנייה
גדולה.
שימו לב לשינויים שעברו כלי הרכב ממכרז אחד לשני (בערך כל ארבע שנים) כך שבפועל כל הידע שנצבר
על הכלי הקודם כבר לא רלוונטי, ומידע מדיוק על כלים חדשים חסר בכל העולם.
למי שחושב שהוא משלם על הכלים האלה "מכיסו" שיחשוב שוב ויבדוק את תקציב מנהל הרכב הממשלתי
בהתאמה לתקציב המדולל של המשטרה.
בקיצור רק בעוד כמה שנים נדע אם הכלים האלה מתאימים או לא, עד אז אפשר רק לנחש או להמר
וברגע שיהיה לנו את המידע הזה, הוא כבר לא יהיה תקף...
lokimonster
25-12-2016, 14:31
זה אפילו לא הארלי
44074407
alexsupreme
25-12-2016, 15:05
אם נוחות הייתה עד כדי כך חשובה, הם היו כולם על בורגמן 650.
על כל אופנוע כזה, תקנה זוג 650 ותחליף ביניהם כשצריך לטפל בו.
קשה לי לדמיין מצב מציאותי שבו באמת האדוונצ׳ר יהיה מסוגל לעשות עבודה הרבה יותר טובה מאשר הבורגמן.
אם נוחות הייתה עד כדי כך חשובה, הם היו כולם על בורגמן 650.
על כל אופנוע כזה, תקנה זוג 650 ותחליף ביניהם כשצריך לטפל בו.
קשה לי לדמיין מצב מציאותי שבו באמת האדוונצ׳ר יהיה מסוגל לעשות עבודה הרבה יותר טובה מאשר הבורגמן.
קשה לי לדמיין מצב שמישהו רודף אחריי עם בורגמן ואני עוצר.
ואם אעצור, זה יהיה בעיקר בשביל לתת בו בדיחות ילד a1
קשה לי לדמיין מצב שמישהו רודף אחריי עם בורגמן ואני עוצר.
ואם אעצור, זה יהיה בעיקר בשביל לתת בו בדיחות ילד a1
על הקרקשות שאתה רוכב בורגמן 650 יתן לך בראש ולעוד הרבה חוכמולוגים כמוך.
רכבתי עליו ואני יכול לומר לך שהצוללת הזאת מאיצה ל160 כמו טורפדו.
מצד אחד חוסר הבנה בסיסי, מצד שני שיפוטיות מכלילה ומרגיזה, בלי לדעת נתונים בלי להבין ובלי לחשוב קצת אחרת.
האם אנחנו צריכים משטרת תנועה חזקה ועוצמתית, חד משמעית כן, האם ה-KTM יהפוך אותה לכזו, לא בהכרח.
כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים לגבי מחירים, מחירי טיפולים, מהות ההחזקה והצרכים האמתיים, לא תופס.
רכישה בסדר גודל כזה מביאה הרבה מאד משתנים החשבון והיא אכן שכלול של יתרונות מול חסרונות מול מחיר.
כי אם באותו סדר גודל של תקציב אני יכול להוסיף עוד עשרה אופנועים ומבחנה מבצעית לא אפגע בביצועים,
למחיר ההחזקה אכן יש משקל, אבל גם תחום האחריות של היבואן בשנים הראשונות הוא לא בדיוק מה שמוצע
גם לשיקולים כמו העדפת הרוכבים והתרשמותם מכלים שנתנו לניסיון, וגם להתאמה לדרישות, לאגף התנועה
כמות גדולה של דו"ג מסוגים שונים, בדיוק כמו המגוון בניידות לצרכים כאלה ואחרים. וכן לניסיון מצטבר עם כלי
ממחזור קודם יש מקום בחלטה. ההחלטה לא מתבססת על כלי יחיד אלה על כל הכלים מסוג זה בפרק זמן,
היינו הממוצע, גם אם כלי אחד הבריק ושאר הכלים היו בינוניים ההחלטה תהיה על סמך הכל ולא על דוגמה
יחידנית.
בתחום הרכש המקצועי יושבים מומחים (תמחקו רגע את החיוך) כאלה שלא מתביישים להתייעץ עם אנשים
שאתם מכירים באופן אישי מהתחום, עם משטרות דומות בחו"ל, מומחים למו"מ ומחזיקים בעצמת קנייה
גדולה.
שימו לב לשינויים שעברו כלי הרכב ממכרז אחד לשני (בערך כל ארבע שנים) כך שבפועל כל הידע שנצבר
על הכלי הקודם כבר לא רלוונטי, ומידע מדיוק על כלים חדשים חסר בכל העולם.
למי שחושב שהוא משלם על הכלים האלה "מכיסו" שיחשוב שוב ויבדוק את תקציב מנהל הרכב הממשלתי
בהתאמה לתקציב המדולל של המשטרה.
בקיצור רק בעוד כמה שנים נדע אם הכלים האלה מתאימים או לא, עד אז אפשר רק לנחש או להמר
וברגע שיהיה לנו את המידע הזה, הוא כבר לא יהיה תקף...
אההמ...
רק אני פה לא רוצה "משטרת תנועה חזקה ועוצמתית"?
ועוד יותר לא רוצה לשלם עליה?
העלות למדינה ברכישת אופנוע שונה באופן מהותי מעלות רכישה של אזרח מהשורה.
ההבדל המהותי הוא שהמדינה לא "משלמת" מע"מ ומס קניה. ההבדל השני הוא שהם לקוח גדול וחשוב ולכן מקבלים הנחה ממחיר המחירון.
מחיר הרכישה של האופנוע למדינה לאחר כל השיקולים שהוזכרו לעיל הוא בטווח של 60-70 אלף ש"ח.
moonshield
26-12-2016, 13:32
אההמ...
רק אני פה לא רוצה "משטרת תנועה חזקה ועוצמתית"?
ועוד יותר לא רוצה לשלם עליה?
בתור טמבל אנטי משטרתי ומוסדי טיפוסי, אני יכול לומר לך שהייתי מאוד רוצה משטרת תנועה עוצמתית וחזקה, אך אחת כזאת שתתמקד בעיקר ולא בטפל (כנראה לא במדינתנו). הייתי רוצה אופנועי מתנ"ע שיחפשו נהגים שמדברים בטלפון/מתאפרים/מתגלחים ובכלל ויענישו בחומרה כל מי שלא מתעסק בנהיגה/רכיבה נטו, כן גם שליחים/קטנוענים שרוכבים עם יד אחת, והשניה בטלפון, או שהטלפון תקוע בקסדה. עוד הייתי רוצה (מפנטז) שביריונות כביש בכלל, וכזו של נהגים מקצועיים בפרט תטופל ביד קשה מיהלום וללא רחמים. נהג שגונב אדום/נדחף לנתיב/עוקף בפס לבן, יקבל, אחר כבוד, שלילה מנהלתית לחודש, מיד ובלי משפט.
אבל אם מתנ"ע תמשיך לנהוג בדרך הממשלתית הנפוצה והיא לחפש את הקל והמרוויח על גבו של האזרח הפשוט ושומר החוק- מהירות, חגורות בטיחות, אי איתות בפניה ימינה מנתיב שיכול לפנות רק ימינה, מחסור במחזיר אור במספר וכו' אז מצידי שהתקציב שלהם יהיה אפסי ושכולם ירכבו על פרדות.
בתור טמבל אנטי משטרתי ומוסדי טיפוסי, אני יכול לומר לך שהייתי מאוד רוצה משטרת תנועה עוצמתית וחזקה, אך אחת כזאת שתתמקד בעיקר ולא בטפל (כנראה לא במדינתנו). הייתי רוצה אופנועי מתנ"ע שיחפשו נהגים שמדברים בטלפון/מתאפרים/מתגלחים ובכלל ויענישו בחומרה כל מי שלא מתעסק בנהיגה/רכיבה נטו, כן גם שליחים/קטנוענים שרוכבים עם יד אחת, והשניה בטלפון, או שהטלפון תקוע בקסדה. עוד הייתי רוצה (מפנטז) שביריונות כביש בכלל, וכזו של נהגים מקצועיים בפרט תטופל ביד קשה מיהלום וללא רחמים. נהג שגונב אדום/נדחף לנתיב/עוקף בפס לבן, יקבל, אחר כבוד, שלילה מנהלתית לחודש, מיד ובלי משפט.
אבל אם מתנ"ע תמשיך לנהוג בדרך הממשלתית הנפוצה והיא לחפש את הקל והמרוויח על גבו של האזרח הפשוט ושומר החוק- מהירות, חגורות בטיחות, אי איתות בפניה ימינה מנתיב שיכול לפנות רק ימינה, מחסור במחזיר אור במספר וכו' אז מצידי שהתקציב שלהם יהיה אפסי ושכולם ירכבו על פרדות.
ואותו נהג רכב שמדבר בטלפון/מתגלח כשהוא תקוע בפקק, גם היה רוצה שמשטרת התנועה לא תתעסק בטפל אלא בעיקר.
שתפסיק לחפש אותו על הטלפון, ותתחיל להוריד מהכביש את האופנוענים הפרועים האלה, שמגיעים לו משום מקום, נדחפים לפניו בפקק, ונוסעים במהירויות "מטורפות" בין רכבים.
תסגרו את זה ביניכם. אני אשב בצד ואעשן סיגריה בינתיים...
moonshield
26-12-2016, 14:01
^^^
ביריונות כביש או התעסקות במה שאינו חלק מנהיגה מפריעים לי גם כשאני בפחית.
על הקרקשות שאתה רוכב בורגמן 650 יתן לך בראש ולעוד הרבה חוכמולוגים כמוך.
רכבתי עליו ואני יכול לומר לך שהצוללת הזאת מאיצה ל160 כמו טורפדו.
מהירות זה לא הכל. אבל הדוגמא שאתה מביא מעולה.
טורפדו לא יכול לקחת פניות חדות. בטח שלא במהירויות שהוא מגיע אליהן
בפועל כל ילד עם 125 סופר מומו יראה להם זנב בווילי בכל מקום שהוא לא כביש ישר ופתוח.
mudale222
27-12-2016, 02:28
מהירות זה לא הכל. אבל הדוגמא שאתה מביא מעולה.
טורפדו לא יכול לקחת פניות חדות. בטח שלא במהירויות שהוא מגיע אליהן
בפועל כל ילד עם 125 סופר מומו יראה להם זנב בווילי בכל מקום שהוא לא כביש ישר ופתוח.
אני שם את הכסף שלי על הבורגמן גם מול מרקז.
https://www.youtube.com/watch?v=bAbQO5QtN-o
תקנו להם כבר R1... רק תצטרכו לגייס רוסים.
https://youtu.be/XihQeZpwqpE
העלות למדינה ברכישת אופנוע שונה באופן מהותי מעלות רכישה של אזרח מהשורה.
ההבדל המהותי הוא שהמדינה לא "משלמת" מע"מ ומס קניה. ההבדל השני הוא שהם לקוח גדול וחשוב ולכן מקבלים הנחה ממחיר המחירון.
מחיר הרכישה של האופנוע למדינה לאחר כל השיקולים שהוזכרו לעיל הוא בטווח של 60-70 אלף ש"ח.
וכמה יעלה בלי מיסים אופנוע שעולה עם מיסים שישים אלף?
אתה תמים או מיתמם? כל החישובים של המיסים והטיפולים והמחירים הנכונים ועדיין ורסיס 1000 יהיה יותר זול ווורסיס 650 חצי והונדה CB500X עוד יותר. כל מה שצריך הוא להכניס במכרז תנאי "נפח מנוע מעל 1250 סמ"ק" וזהו - התוצאה ידועה. באמת שזו אחת היחידות שהכי מגיע להן ועושות את העבודה כמו שצריך אבל בכל זאת לא צריך להתחזר - וכבר עלתה ההקבלה של ניידות פורשה קאיין (אגב יש מקומות בהן יש ניידות פורשה וגם צריך אותן כשהנהגים שאתה רודף אחריהם נוהגים על מכוניות על בכבישי על. פה זה לא המקרה.
גם זה מוגזם בעיניכם?
https://www.youtube.com/watch?v=6tEPIcmtOO4
וכבר עלתה ההקבלה של ניידות פורשה קאיין (אגב יש מקומות בהן יש ניידות פורשה וגם צריך אותן כשהנהגים שאתה רודף אחריהם נוהגים על מכוניות על בכבישי על. פה זה לא המקרה.
פורשה קאיין זה רכב דיי סטנדרטי מבחינת ביצועים אלה אם כן מדובר בדגם הטורבו שעלותו מיליון וחצי שקל.
גם זה מוגזם בעיניכם?
https://www.youtube.com/watch?v=6tEPIcmtOO4
מבחינתי שייסעו ב-CB500X.
כדי לחלק דו"חות על סלולרי בפקק זה מספיק טוב. גם כדי להגיע במהירות לזירת שוד בפקקים של ת"א... אה, סליחה, את זה מתנ"א לא עושים.
כשאני אראה את התועלת שאני מקבל, אני לא אבכה על בזבוז כספי המיסים שלי.
מבחינתי שייסעו ב-CB500X.
כדי לחלק דו"חות על סלולרי בפקק זה מספיק טוב. גם כדי להגיע במהירות לזירת שוד בפקקים של ת"א... אה, סליחה, את זה מתנ"א לא עושים.
כשאני אראה את התועלת שאני מקבל, אני לא אבכה על בזבוז כספי המיסים שלי.
אף אחד פה לא מתייחס לעובדה שגם במדינות אחרות רוכבים במשטרת התנועה על כלים כאלה ואף יותר , ראו דוגמת ה RT1200 בסרטון שהעליתי.
nihrider
27-12-2016, 21:10
פז, אתה יודע איזה מקום קליפורניה בכלכלה העולמית?
moonshield
27-12-2016, 22:14
מסכים עם רוב הדעות כאן, אני לא רואה שום סיבה בעולם שמתנ''א יצטרכו יותר מ CB500X או וויסטרום 650 כדי להסתובב בכבישי הארץ. זה לא שיש כאן מרחבים כמו בארה"ב או כבישים מהירים כמו באירופה. זה מזכיר לי שמתישהו בעבר המשטרה החליטה לקנות מזדה 6 בתור הרכבים הסמויים של מתנ''א, ובדיון הציבורי שנפתח נשאלו השאלות מה הסיבה לבחירה ברכב כזה (שבזמנו עלה משהו כמו 100 אש''ח) ולא במשהו זול יותר, נניח מזדה 3 או דומותיה שעלו בערך 60% מהמזדה 6. אז כשיש תקציב, ויש מי שמשלם, כנראה שאפשר להעלות את הרף.
בסופו של דבר הכלי הוא המשרד שלהם והוא צריך להיות נוח.
דבר שני, הרתעה.
יש להם ביד אופנוע שבתאוריה אמור להגיע מהר ולהשיג בערך הכל.
המדינה יכלה להסתדר בלי הf35.
פז, אתה יודע איזה מקום קליפורניה בכלכלה העולמית?
6-7 לפני צרפת... והטיעון שלך לא רלוונטי, תתפלא אבל ישראל כמדינה, מספיק עשירה כדי להרשות לעצמה כמה קטמים...
nihrider
27-12-2016, 23:11
תתפלא אבל זה בא על חשבון משהו אחר
bkhunter
28-12-2016, 00:29
המכרז יפול ויחזרו לGS
Sniper434
28-12-2016, 02:10
אחלה ktm שפתחו סניף ברמאללה... לא רמלה... רמאללה. נראה שהכנופיות הולכות להדלק על הקטומים של הכחולים.
אף אחד פה לא מתייחס לעובדה שגם במדינות אחרות רוכבים במשטרת התנועה על כלים כאלה ואף יותר , ראו דוגמת ה RT1200 בסרטון שהעליתי.
SO?!
ויש מדינות שאין בהן משטרה רכובה. אז מה?
הרכישה של קטמ למשטרת התנועה היא סבירה והגיונית. אין לי הערכה יתרה למשטרה באופן כללי אבל לאנשי יחידת האופנועים תפקיד חשוב ושוחק והם ראויים לאופנוע איכותי אשר יסייע בעדם לבצע את תפקידם, וגם יגדיל את רווחתם. והייתי מצפה דווקא מקהילת הרוכבים לפרגן להם.
ועכשיו לדעתי האמיתית על איך מתנהלים הדברים בנושא תקציב במדינת היהודים, על קצה המזלג כי הוא היה יכול להיות ארוך לפחות כמו השרשור של איתמר באוף.
תקציב המדינה לשנת 2017 כמעט חצי טריליון ש"ח (500 מיליארד). חצי מיליארד בערך לרכישה ושדרוג המטוס לראש הממשלה (העלות האמיתית כנראה גבוהה יותר, ומוחבאת בסעיפי מערכת הבטחון). סכום דומה פיצוי בגין 40 משפחות "פורעי חוק" שמחזיקות מדינה שלמה בת ערובה, וסכום זהה לשותפים בקואליציה "דמי לא יחרץ" בכדי להכשיר את השרץ.
"חגגנו" את בואו של האדיר, בעלות "מציאה" של 100 מיליון דולר ליחידה (מכספי הסיוע). אבל מכיוון שאנחנו לא בטוחים ש-200 פצצות גרעיניות (לפי פרסומים זרים) על מטוס חמקן שאף אחד יכול לאתר ומערך טילים בליסטיים (להלן ה"מכה הראשונה"), ומערכות הגנה מטילים (חץ אחד עד שלוש, ושרביט קסמים), מהווים הרתעה מספקת לאויבנו אז רכשנו שלוש צוללות נוספות (להלן ה"מכה השנייה") לשש הקיימות, במחיר מבצע של מיליארד וחצי אירו.
עלות שעת טיסה של האדיר (לפי נתונים של חיל האויר האמריקאי) 42,149 דולר שהם עלות רכישה של שניים ואולי שלושה אופנועים.
ובחשבון קצר, שני המטוסים שכבר הגיעו, שורפים בפחות משבוע, את תקציב הרכש השנתי של מתנ"א. אם הייתה לנו טייסת מלאה הם היו מוציאים את כל הכסף בשעה.
mudale222
28-12-2016, 05:06
SO?!
באיזה מדינה נורמלית (לא איזה דיקטטורה באפריקה) אין משטרה רכובה?
SO?!
עם העומסים בכבישים פה ועם המזג האוויר שנוח כמעט כל שנה משטרה רכובה היא פתרון מבצעי מצויין, לא רק למתנ"א גם ליס"מ וסיור. לצערנו את מה שלא השכילה המדינה לגבי כל אזרחיה כצעד חכם בעידוד הדו גלגלי השכילו כוחות החירום והבטחון בהנחה שהדו"ג הוא פתרון מצויין.
באופן כללי לגבי התרד' הזה אני חושב שהוא מונע קצת מדמגוגיה ושנאה למשטרה, אני לא רואה פה מישהו שיסכים לרכב 8 או 12 שעות ביום על ה CB 500 X הצנום, שכבודו במקומו מונח, הויסטרום כדוגמה אני מניח שיכול להיות מספיק נוח, שימושי או אפילו אמין, אני באופן אישי חושב שמתנ"א צריכים כלים הרבה יותר חזקים, עובדה שעד עכשיו לא הפריע לאף אחד שרכבו על GS וטנרה.
זה שמתנ"א צריכים לעסוק ביותר מאכיפת שימוש בסלולר מקובל עליי, למרות שאף אחד מאיתנו כנראה לא יודע בדיוק מה אופי העבודה שלהם וסטטיסטיקת הדוחות.
הפלג הצפוני
28-12-2016, 10:26
מסכנים השוטרים,מושיבים אותם על מושבי קרש,12 שעות במשמרת.
הם עוד יתגעגעו לסופר טנרה.
lokimonster
28-12-2016, 14:32
הוויכוח על עלויות של האופנועים זה קישקוש.
בפועל ההוצאה התפעולית היא הנתח שמחושב בתקציב כלומר השוטר ובדומה למערכת הרפואה בה מיטה נחשבת תקן כך אופנוע מחושב כתקן.
או בקר גבול שעומד ובודק דרכונים או פקיד במשרד הרישוי וכן הלאה.
השאר זה כסף קטן במערכות האלו והוצאה של 2 מליון שקל אינה מהווה בעייה ונבלעת בתוך המליארדים שהמערכות שואבות.
תקן שווה הוצאה מתמשכת
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כלים ראשונים נכנסו לשירות.
(פורסם בקארספורום)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/6be8464d34e5a8144e87275313fe3a09.jpg
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
Ser Jorah Mormont
28-05-2017, 00:00
מוזר לראות KTM לא כתום..
2 Strokes
28-05-2017, 01:33
נראה עכשיו את כל אלו שברחים מהם..
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
pakapaka
28-05-2017, 11:56
מסכנים השוטרים,מושיבים אותם על מושבי קרש,12 שעות במשמרת.
הם עוד יתגעגעו לסופר טנרה.
לס.טנרה הם בטח לא יתגעגעו...
לגבי אמינות -הכלים האלה כבר נוסעים כמה שנים ללא בעיות מיוחדות.
לס.טנרה הם בטח לא יתגעגעו...
לגבי אמינות -הכלים האלה כבר נוסעים כמה שנים ללא בעיות מיוחדות.
לא אצל שוטרי מתנ"א.
קוקוריקו נגד קופיקו
28-05-2017, 12:13
לפקה פקה: מה היה לא בסדר בסופר-טנרה?
לפקה פקה: מה היה לא בסדר בסופר-טנרה?
זול מידי לקניה ואחזקה, כנראה.
מעז להתקלקל אצל שוטרי מתנ"א המוכשרים, חרף העובדה שבחו"ל יצא לו שם של מכונה אמינה ועמידה לחציית יבשות.
לא סוגר 270, כך שבעייתי לבצע איתו מרדף אחרי אופנועי ספורט בכביש פתוח.
קוקוריקו נגד קופיקו
28-05-2017, 15:36
חחח.
אני אוהב ציניות.
הרבה תקלות בטנרה. גם בעולם.
בטנרה נשברו המון חישוקים.
בטנרה נשברו המון חישוקים.
נשמע שבק.ט.מ הולכות להישבר לא מעט שלדות.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft