צפייה בגרסה מלאה : מה אתם הייתם בוחרים? אופנוע 300 או 500 סמ"ק?
היי,
רוצה לקנות חדש (רוצה להחזיק בו כמה שנים), ההתלבטות שלי היא בין 300 סמ"ק חדש או 500 סמ"ק. אני בן 40 (זקן...) נוסע רגוע בלי שגעונות וההתלבטות שלי היא האם בשביל אופנוע ראשון מספיק 300 או שכבר עדיף 500 כדי לא להתבאס מחוסר כח ולרצות להחליף עוד שנה.
מן הסתם הביטוח המקיף והעלות הבסיסית של האופנוע (וגם ההפסד מירידת ערך) נוטה כמובן לכיוון ה-300 סמ"ק. חושב על CB500X או לחכות לversys 300
היה לי 125 סמ"ק והתבאסתי כי חסר לי כח. חושש שגם ה-300 לא יהיה מספיק חזק וארצה להחליף ל-500.
קטגוריית ה300 לא מובנת לי.
או 250 בשביל באמת להוזיל עלויות, או לפחות 500.
אני חושב שהאם אתה מכניס את הcb500 כאפשרות אז זה הכוון שהייתי בוחר בו.
500 בלי שום ספק, 300 מיותר לדעתי (אתה גם ככה לא ילד). ה 500 לא מאיים והוא בית ספר טוב.
moonshield
04-01-2017, 13:53
אני באותה דילמה כמו שלך. התצורה המועדפת עלי היא התצורה האדוונצ'רית (ישיבה זקופה, מתלים ארוכים, בלי באמת יומרות שטח) והכוונה היא לקנות אופנוע שישאר איתי כמה שנים (3-6 לפחות). מצד אחד יש את כל המיני אדוונצ'רים שאמורים להיכנס בקרוב- G310GS, Versys 300x, baby vstrom, CRF250L , שאמורים להיות מאוד ידידותיים למתחילים (אופנוע ראשון). מצד שני יש את ה CB500X שהעלות שלו לא רחוקה מהעלות הצפוייה של ה'תינוקות' לעיל. ובצד עוד יושבות להן האופציות הוותיקות שניתנות להגבלה והסרה מהבית הבווארי. אני אישית נוטה ל CB500X, בגלל הסיבות שציינת (חשש למחסור בכוח אחרי זמן מה), ולאור העובדה שהמחיר קניה לא רחוק, ואף זול יותר במקרה של יד שניה, והביטוח זהה במקרה של ה 300'ים. הרבה דילמות...
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/8122-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-CB500F-%D7%93%D7%92%D7%9D-2016?highlight=cb500f
שלום,
אני בעלים של הנדון, ושייך בדיוק לאחת מאוכלוסיות היעד שלו - במחצית השניה של שנות ה-40, אופנוע ראשון, רישיון A1.
שקלתי להתחיל מ-300 סמ"ק (Z300, MT03) אבל במהלך רכיבות המבחן הבנתי שאני אמצה די מהר את האופנועים האלה והחלטתי להתחיל ישר מהמגבלה העליונה של ההספק. משפחת ה-CB500 היתה היחידה שתוכננה מראש למגבלה. יכולתי לבחור בכלי מוגבל, אבל לא מצאתי סיבה טובה להשקיע את אלפי השקלים הנוספים (לפחות) שעולה כלי עם מנוע גדול יותר מבלי לקבל את התמורה בביצועים (ה-SV, שקרוב במחיר, לא היה עדיין רלוונטי. שמח שיש אופציה נוספת לרוכבים החדשים).
לאחר מספר חודשי רכיבה אני יכול להגיד שהכלי כמעט מושלם בשבילי - בגודל ובמשקל נוחים, המנוע ותגובת המצערת שמשעממים חלק מחברי הפורום הם יתרון גדול עבורי, כיוון שהתגובה הצפויה והחלקה לא שמה אותי ואת האופנוע במצב לא נעים, ורק העדר מיגון הרוח מפריע קצת (פשרה שעשיתי ביודעין, מה גם שאינני מהממהרים).
בקיצור - כפי שנכתב - כלי אידיאלי לרוכבים עם רקע וצרכים כמו שלי. אני מתפלא שאין עוד יצרנים שמציעים כלים עם מאפיינים דומים, לדעתי ככל שתהיה תחרות המחירים ידחפו כלפי מטה ויותר אנשים יכנסו לתחום, גם בגילאים הבשלים יותר.
בזמנו כתבתי התיחסות למבחן של ה- CB500F. המסקנה האישית שלי - מי שחבל לו על הכסף שלא יקנה 300 סמ"ק שיוחלף אחרי כמה חודשים, שיתחיל ישר מ-47 כ"ס. יש היום היצע גדול של כלים בהספק הזה, הידידותיים גם בהתנהגות וגם במחיר.
אם בכלל בא לך להשתגע על עוף מוזר - טנרה 660 גם מגיע כa1 ותמיד שוכחים אותו.
אם הייתי אתה - זה היה או זה או הcbx500 מכיוון ששניהם גבוהים מהתנועה, נוחים בהשתחלויות עירוניות ונותנים עבודה גם בכביש מהיר.
moonshield
04-01-2017, 14:51
אם בכלל בא לך להשתגע על עוף מוזר - טנרה 660 גם מגיע כa1 ותמיד שוכחים אותו.
אם הייתי אתה - זה היה או זה או הcbx500 מכיוון ששניהם גבוהים מהתנועה, נוחים בהשתחלויות עירוניות ונותנים עבודה גם בכביש מהיר.
הטנרה הוא אחלה אופציה ל a1, רק שהוא גבוה, ולי לפחות הוא לא מתאים (170 ס''מ במדידה אופטימית).
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/8122-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-CB500F-%D7%93%D7%92%D7%9D-2016?highlight=cb500f
בזמנו כתבתי התיחסות למבחן של ה- CB500F. המסקנה האישית שלי - מי שחבל לו על הכסף שלא יקנה 300 סמ"ק שיוחלף אחרי כמה חודשים, שיתחיל ישר מ-47 כ"ס. יש היום היצע גדול של כלים בהספק הזה, הידידותיים גם בהתנהגות וגם במחיר.
+1 הייתי עם אותה דילמה ואני היום עם הCB500
לא מתחרט
JohnnyDee
04-01-2017, 15:41
עדיף 500 מ300.
הן מבחינת ביטוח ותמורה והן מבחינת מחיר ותמורה.
הייתי במקום שלך, רק שאני בן 32
עוד 15 אלף היה לי קצת מיותר ל 15 ק"מ לכל כיוון שאני עושה יום יום
כמה חודשים עם דיוק 390, מרוצה:)
ktm690smc
04-01-2017, 16:06
+1 הייתי עם אותה דילמה ואני היום עם הCB500
לא מתחרט
עם איזה CB אתה?
עם איזה CB אתה?
CB500F 2016
מאוד ידידותי ומאוד סלחן
אופנוע מצויין להתמחות של רוכב חדש
500.
יותר מנוע, יותר אופנוע, ותגלה מהר מאד שהצרכים שלך
עולים בלי פרופורציה ככל שתרכב יותר.
500 או 250 (למרות שלי אישית יש 300)
shembar1
04-01-2017, 16:25
אני חושב שעולם ה300 הולך להעלם בקרוב.
עולם ה300 סמ"ק הגיע כתוצאה משינוי הרשיונות מסמ"ק לכ"ס!
ברגע שהורידו את הכ"ס ל33 אופנועי ה500 של אותה תקופה היו חזקים מידי לקטגוריה השנייה אך חלשים מידי לאנשים שרצו להתקדם
היום המצב חזר להיות דומה לפעם, העלו את רישיון הביניים ל47 כ"ס. כתוצאה מכך אופנועי ה500 יחזרו לשוק ואני צופה נפילה בשנתיים הקרובות של אופנועי ה300
במקרה שלך אני גם בעד לקנות 500 סמ"ק. נכון שהם גם סלחניים אבל לא כמו ה125 שהיה ברשותך. שים לב בהתחלה לא לעשות שטויות
בכל מקרה רק נסיעות טובות :)
** תשלח תמונות של האופנוע החדש !
החשיבה הישראלית של "קח כמה שיותר סמ"ק אם כבר דפקו אותך במחיר הביטוח" היא לא תמיד נכונה.
קודם כל סדרת ה500 של הונדה (ועזבו רגע נתונים על הנייר) נוסעת כמו המתחרים מקטגוריית ה300, לצורך העניין הcbr500 נשכח בצד והמתחרים בקטגוריית ה300 מביסים אותו בכל מבחן דרכים, סתם ככה על קצב המזלג.
כרגע בקטגוריית האדוונצ'ר ה500x עומד בודד, אבל ברגע שייכנסו המתחרים עם ה300' בייבי אדונצ'רים הם ינגסו בו יופי.
אתם מדברים על תוספת של 1000 שקל יותר בביטוח, כמה שקלים לפה ולשם, אבל שוכחים שסדרת ה500 של הונדה יקרה בכ15 אלף ש"ח מה300 שיש בשוק (כמה שקלים לפה ולשם), העיקר "שלא ידפקו אותך בביטוח" אה?
"אם כבר אתה משלם 1000 שקל בביטוח יותר, אז תוסיף כבר עוד 15 אלף ותקח 500..." זה בעצם מה שאתם כותבים, חסר הגיון.
ואולי אתה "זקן" כמו שאתה טוען והמשקל של ה500x לא "יבוא" לך? אולי מפאת זקנתך תעדיף נייקד 300 סמ"ק קליל שלא ייפול בביצועים ויהיה צר ונעים להשתחלות עירונית יתאים לך יותר? למה ישר לקטלג? 300 זה לילדים פוחזים ו500 זה לזקנים?
אני מכיר בני 60 על אופנועי 300 ובני 18 על הונדה 500.
בגדול מה שאני אומר, צא לסוכניות ובצע נסיעות מבחן, אולי בסוף 300 סמ"ק יספק אותך, ותישאר עם המון עודף בכיס.
הטנרה הוא אחלה אופציה ל a1, רק שהוא גבוה, ולי לפחות הוא לא מתאים (170 ס''מ במדידה אופטימית).
קיט הנמכה עולה כמה מאות שקלים
תלוי באופנוע וברוכב.
אילו היית מעדיף אופנוע בתצורה אחרת, ככל הנראה הייתי ממליץ לך לרעות בשדות זרים אולם אם אתה פוזל לאופנועי אדוונצ׳ר אז לא הייתי מחכה לאיזה בייבי אדוונצ׳ר עם 300 סמ״ק וכן הייתי ממליץ לך לרכוש את ה-500x שבסה״כ מציע תמורה נאה ביחס למחיר ושיוכל לשרת אותך לכמה שנים טובות.
אלף. לכל הפחות. כל השאר עגלות.
לפני כשנה, קניתי 750 סמ"ק. היה נחמד תקופה קצרה, אבל לא מספיק...
היום עומד לידו 1200...
לא יודע מה יהיה עוד שנה...
אלוהים גדול, אני רק בן 57...
אברי יש גם קיט הגבהה ?
לטנרה?
לא חושב שיש מישהו שצריך
JohnnyDee
04-01-2017, 21:22
גם לי יש 300 וזאת החלטה גרועה.
למרות שאני נהנה.
אבל הביטוח יקר.
JohnnyDee
05-01-2017, 01:39
תאים חשמליים :frustrated:
shembar1
05-01-2017, 10:36
החשיבה הישראלית של "קח כמה שיותר סמ"ק אם כבר דפקו אותך במחיר הביטוח" היא לא תמיד נכונה.
קודם כל סדרת ה500 של הונדה (ועזבו רגע נתונים על הנייר) נוסעת כמו המתחרים מקטגוריית ה300, לצורך העניין הcbr500 נשכח בצד והמתחרים בקטגוריית ה300 מביסים אותו בכל מבחן דרכים, סתם ככה על קצב המזלג.
כרגע בקטגוריית האדוונצ'ר ה500x עומד בודד, אבל ברגע שייכנסו המתחרים עם ה300' בייבי אדונצ'רים הם ינגסו בו יופי.
אתם מדברים על תוספת של 1000 שקל יותר בביטוח, כמה שקלים לפה ולשם, אבל שוכחים שסדרת ה500 של הונדה יקרה בכ15 אלף ש"ח מה300 שיש בשוק (כמה שקלים לפה ולשם), העיקר "שלא ידפקו אותך בביטוח" אה?
"אם כבר אתה משלם 1000 שקל בביטוח יותר, אז תוסיף כבר עוד 15 אלף ותקח 500..." זה בעצם מה שאתם כותבים, חסר הגיון.
ואולי אתה "זקן" כמו שאתה טוען והמשקל של ה500x לא "יבוא" לך? אולי מפאת זקנתך תעדיף נייקד 300 סמ"ק קליל שלא ייפול בביצועים ויהיה צר ונעים להשתחלות עירונית יתאים לך יותר? למה ישר לקטלג? 300 זה לילדים פוחזים ו500 זה לזקנים?
אני מכיר בני 60 על אופנועי 300 ובני 18 על הונדה 500.
בגדול מה שאני אומר, צא לסוכניות ובצע נסיעות מבחן, אולי בסוף 300 סמ"ק יספק אותך, ותישאר עם המון עודף בכיס.
אולי אתה באמת צודק.. אני לא רכבתי על סדרת הCB500 של הונדה. כשאני משווה אופנוע 300 זה לאופםעי ה500 של פעם
ER500 EN500 וכו'
שכן אולי בנתונים על הדף הם זהים או אפילו טובים יותר. אבל קיימת קצת הרגשה של אופנועי "צעצוע" בכלים הקטנים
אני בהחלט הייתי ממליץ לרוכב צעיר ומתחיל לא לרכוש ישר את אופנועי ה500. ואני חושב שמדרגת ה300 היא מצויינת.
אבל לרוכב מתחיל ומבוגר יותר שכנראה קצת שקול יותר. ושוב כנראה הייתי ממליץ ללכת על כלי קצת יותר גדול שתיהיה לו הרגשה יותר נוחה והשהאופנוע ילך איתו קצת יותר שנים.
אבל אני חייב להודות שלא רכבתי על אופנועי ה500 המודרנים. אז יכול להיות שאתה באמת צודק וההבדל בסמ"ק כבר לא באמת משנה כלום
לסיכום אני איתך במשפט האחרון. לך לעשות נסיעת מבחן ואל תפסול שום אופנוע מראש. מקסימום תרכב על עוד כמה כלים!! זה תמיד כיף
לא קשור לכלום, ה-500 כרף יהיה עדיף תמיד על נפח נמוך יותר מהרבה סיבות,
עקומת הלמידה והצרכים מהאופנוע עולה במהירות במיוחד בהתחלה, וזה יהיה מאד מתסכל להיתקע רק בגלל
נפח נמוך.
ככל שתתקדם ותרצה לרכוב בשתיים תגלה שהנפח מהווה גם פרמטר בבטיחות.
כשהחשק יגדל וגם טווח הרכיבה, לנפח גדול יש משמעות בכיסויי מרחקים ובשמירה על המנוע.
מנוע גדול יותר יטייב להתמודד עם תחלואי הנהג הישראלי.
הרגשת המיצויי במנוע גדול יותר תגיע קצת יותר מאוחר ותכין אותך טוב יותר לשלב הבא.
shembar1
05-01-2017, 12:13
לא קשור לכלום, ה-500 כרף יהיה עדיף תמיד על נפח נמוך יותר מהרבה סיבות,
עקומת הלמידה והצרכים מהאופנוע עולה במהירות במיוחד בהתחלה, וזה יהיה מאד מתסכל להיתקע רק בגלל
נפח נמוך.
כשהחשק יגדל וגם טווח הרכיבה, לנפח גדול יש משמעות בכיסויי מרחקים ובשמירה על המנוע.
הרגשת המיצויי במנוע גדול יותר תגיע קצת יותר מאוחר ותכין אותך טוב יותר לשלב הבא.
מחזק את התגובה בזה שאפילו לא בהכרח תרגיש צורך "לעבור לשלב הבא". בניגוד לרוכבי ה300 שכמעט תמיד מדברים על האופנוע שאחרי
הי,
אני עשיתי את אותה הדרך והיו לי את אותם שיקולים בדיוק.
עשיתי נסיעות מבחן על כל מה ש A1 הרשה ולבסוף קניתי Z300 חדש מהשקית (2015)
כשעשיתי את נסיעת המבחן על ה CB500F (אני אוהב נייקדים) הרגשתי שזה לא זה בשבילי - סובייקטיבי ביותר.
ולמספרים: ה Z300 = 39HP , ה CB500 = 47HP . זה הבדל אבל האופי וההתנהגות של ההונדה גורמים לו להרגיש די כמו ה Z.
ועכשיו לאמת הכואבת , אחרי שנה של רכיבה גם ה Z300 וגם ה CB500 ירגישו לך חלשים (כי מה לעשות הם קצת חלשים). זה לא אומר שלא נהנתי מה Z300 כי האמר שאהבתי כל רגע שרכבתי עליו אבל שבוע אחרי ששידרגתי את הרישיון ל A כבר התחלתי לחפש ועד מהרה שידרגתי ל GSR750.
את הZ300 מכרתי בהפסד די גדול בעיקר בעיקבות הורדת המכירים הפתאומית של מטרו .
לסיכום יש לי בשבילך שתי תובנות:
1. לך ותעשה נסיעות מבחן על כל האפשרויות ששחשבת עליהן כי אין כמו התנסות.
2. מכיוון שאתה לא ילד ולדעתי הכלים בתחום ה A1 הם טיפה חלשים לנסיעה יומיומית אני מציע לך ללכת על כלי משומש בלי לחשוש ולחכות לשידרוג הרישיון לA שם חיים הדגים היותר גדולים באגם ואיתם כבר תוכל להשאר זמן רב.
אלו היו ה 2CENT שלי...
בהצלחה
shembar1
05-01-2017, 14:49
אני לא חושב שהבעיה/ הרצון לעבור לאופנוע גדול, קשור ישירות בכ"ס
אני חושב שאנחנו השתננו. ושעצה האופנועים השתנה
לפני 10 שנים (לא תקופה כל כך ארוכה) המון אנשים היו מסתפקים ב50 כ"ס ונשארים איתם שנים ולא משדרגים אלה רק מתחדשים מידי פעם
היום כולם רצים מהר ל700-1000 סמ"ק במהירות.
אפשר לראות את התופעה הזאת דווקא מאנשים שלא מבינים באופנועים. אני בטוח שלכל רוכב פה לפחות פעם אחת שאלו אותו:
הבחור ששואל - וואוו אתה רוכב אופנוע
אתם - כן
הבחור ששואל - איזה אופנוע יש לך?
אתם - (אתם יודעים שהוא לא מבין כלום באופנועים אז אתם זורקים לו שם של חברה ונפח) דוקאטי 800
הבחור ששואל- 800 סמ"ק?!? וואוו זה לא גדול? חשבתי שיש רק 500??
פה אני עוצר (כי כמובן שזה גם ממשיך ל"כמה אתה סוגר וכאלה").
אני עוצר כי שימו לב לשינוי שנוצר אצלנו הרוכבים.. השאלה מי פה ישתנה? אנחנו? האופנועים?
nihrider
05-01-2017, 14:52
חכה שתעבור לאופנוע חשמלי וישאלו אותך כמה סמ"ק זה
היי שושנים, יכול להסביר את הסיבה שנפח גדול מהווה יתרון בטיחותי ומיטיב להתמודד עם הנהג הישראלי, וגם למה הוא תורם לשמירה על המנוע?
היי שושנים, יכול להסביר את הסיבה שנפח גדול מהווה יתרון בטיחותי ומיטיב להתמודד עם הנהג הישראלי, וגם למה הוא תורם לשמירה על המנוע?
יתרון בטיחותי-יותר נפח ויותר מומנט, כלומר יותר כוח זמין בכל רגע ללא צורך לשחק עם ההילוכים כל הזמן על מנת להתחמק ממכשולים/סכנות.
שמירה על המנוע-מנוע גדול יותר-בעל אורך חיים גדול יותר.
alexsupreme
05-01-2017, 16:41
חצי בולשיט.
הוא צודק שנפח גדול יותר מסייע לנסוע בסל״ד נמוך יותר וכך לצבור פחות בלאי לקילומטר.
עניין הבטיחות לא קשור לנפח מנוע אלא למכלולים.
אופנועים עתירי נפח מגיעים עם מכלולים טובים יותר שמתמודדים טוב יותר עם דרך משובשת ובלימה מהירה ונפח המנוע במקרים מאוד, מאוד ספציפיים מסוגל להוציא אותך מבעיה על ידי מומנט זמין שפשוט לא קיים בכלים חלשים.
יש שיגידו שעם סוסים רבים באורווה באה אחריות גדולה ואצל הרבה מהרוכבים זה גם מתכון לצרות אך אני תומך בזה שרוכב בעייתי ייכנס לצרות גם עם כלי חלש.
חצי בולשיט.
הוא צודק שנפח גדול יותר מסייע לנסוע בסל״ד נמוך יותר וכך לצבור פחות בלאי לקילומטר.
עניין הבטיחות לא קשור לנפח מנוע אלא למכלולים.
אופנועים עתירי נפח מגיעים עם מכלולים טובים יותר שמתמודדים טוב יותר עם דרך משובשת ובלימה מהירה ונפח המנוע במקרים מאוד, מאוד ספציפיים מסוגל להוציא אותך מבעיה על ידי מומנט זמין שפשוט לא קיים בכלים חלשים.
יש שיגידו שעם סוסים רבים באורווה באה אחריות גדולה ואצל הרבה מהרוכבים זה גם מתכון לצרות אך אני תומך בזה שרוכב בעייתי ייכנס לצרות גם עם כלי חלש.
רוכב חדש צריך רזרבות כוח מספיק בכדאי להיות מהיר מהתנועה הצפופה ומנוע שיחלץ אותו
במשיכת גז מתקלות של חוסר ניסיון שרוכב מנוסה שרגיל לבעוט בהילוכים ידע להסתדר איתם.
מנוע חזק זה בדיוק כמו אקדח על המותן, אולי לא תשתמש בו אבל טוב לדעת שהוא שם.
בעוונותיי צמחתי מהר בסולם הסמק"ים והיום אני עומד על 1200 4V ארבעה שסתומים לצילנדר
שהם 140 כ"ס בהתערבות וי בוסט, ואני יכול להעיד שהמנוע הזה חילץ אותי כמה פעמים ממצבים מסוכנים.
מה יהיה אחריו? הפתרונים לקרוסטורר של הונדה...
היי,
רוצה לקנות חדש (רוצה להחזיק בו כמה שנים), ההתלבטות שלי היא בין 300 סמ"ק חדש או 500 סמ"ק. אני בן 40 (זקן...) נוסע רגוע בלי שגעונות וההתלבטות שלי היא האם בשביל אופנוע ראשון מספיק 300 או שכבר עדיף 500 כדי לא להתבאס מחוסר כח ולרצות להחליף עוד שנה.
מן הסתם הביטוח המקיף והעלות הבסיסית של האופנוע (וגם ההפסד מירידת ערך) נוטה כמובן לכיוון ה-300 סמ"ק. חושב על CB500X או לחכות לversys 300
היה לי 125 סמ"ק והתבאסתי כי חסר לי כח. חושש שגם ה-300 לא יהיה מספיק חזק וארצה להחליף ל-500.
למה אתה מעלה את רק את סוגית הסמ"ק. מה שחשוב שתיתן יותר מידע שנוכל לעזור לדוגמא:
איזה דרגת רשיון יש לך?
כמה נסיון יש לך ברכיבה?
מה השימושים שלך (רכיבה יום יומית או רק לטיולים)?
מה התקציב?
אני חוזר לרכוב אחרי שקרוב ל- 18 שנה לא רכבתי (אני בן 48) ומתחיל שוב מאופנוע של 450 סמ"ק/38 כ"ס (אספנות) בכדי לצבור בטחון שוב (הגדלתי גם רשיון ל- A) ואח"כ אקנה משהו יותר חזק (אני לא רוכב יום יום באופנוע) ליותר זמן (אני מקווה). אני חושב שלגבי כלי רכב ובמיוחד אופנועים קשה מאוד לשמור על כלי לכמה שנים במיוחד אם איןם לך נסיון קודם. רק לאחר רכיבה ממושכת שאתה כבר מגובש על עצמך ומה מטרת האופנוע אזי שווה לקנות את ה"אופנוע" שיהיה לשימוש ארוך טווח. אני רואה אנשים בגילי ואפילו יותר מבוגרים שהם באמת נעולים על האופנוע שלהם ומחזיקים בו בדרך כלל הרבה זמן
Thelegend
06-01-2017, 18:23
האמת שהסיפור שלי מאוד דומה, אני רכבתי על 50 סמק ברחבי הקיבוץ בילדותי ומעולם לא רכבתי על אופנוע מאז.
כיום בגיל 33 מסיים בקרוב רשיון A1 וגם אני לא יודע מה לקנות.
חשבתי להתחיל בכלל ב125 ואחרי הרבה קריאה בכל מיני פורומים אבל בעיקר בפורום זה חשבתי ללכת על 300 סמק, למשל על Z300 אבל אחרי שאני קורא פוסט זה אני כבר לא יודע אולי כבר כדאי לי ללכת על CB500F שזה כבר תוספת של 15 אלף.
ואולי בכלל כן כדאי להתחיל עם הZ300 ואז אחרי שנה לעשות A ולעבור ל Z800 או משהו אחר שמעל 500 סמק? אבל אין לי שמץ...
מה שדי ודאי זה שנראה לי כדאי לקנות אופנוע ראשון משומש, משהו כמו שנת 2015 ומעלה עם לא יותר מידי קילומטרז.
מה דעתכם?
האמת שהסיפור שלי מאוד דומה, אני רכבתי על 50 סמק ברחבי הקיבוץ בילדותי ומעולם לא רכבתי על אופנוע מאז.
כיום בגיל 33 מסיים בקרוב רשיון A1 וגם אני לא יודע מה לקנות.
חשבתי להתחיל בכלל ב125 ואחרי הרבה קריאה בכל מיני פורומים אבל בעיקר בפורום זה חשבתי ללכת על 300 סמק, למשל על Z300 אבל אחרי שאני קורא פוסט זה אני כבר לא יודע אולי כבר כדאי לי ללכת על CB500F שזה כבר תוספת של 15 אלף.
ואולי בכלל כן כדאי להתחיל עם הZ300 ואז אחרי שנה לעשות A ולעבור ל Z800 או משהו אחר שמעל 500 סמק? אבל אין לי שמץ...
מה שדי ודאי זה שנראה לי כדאי לקנות אופנוע ראשון משומש, משהו כמו שנת 2015 ומעלה עם לא יותר מידי קילומטרז.
מה דעתכם?
אני מתכנן לעבור מ CB500F לקראת אפריל ולפי כל המידע שאספתי, המליצו לי לא לקפוץ לZ800/MT 09 ישר
אלא ללכת על דגם ביניים כמו הCBR650F
TundraOG
06-01-2017, 21:34
בשאלת ה-500 מול 300 סמ"ק - חבר רוכב על 300 סמ"ק מבית קוואסאקי ששמו כאות האחרונה בשפה האנגלית, ואני רוכב על 500 סמ"ק ישן מבית סוזוקי חולק את שמה של סדרת האדוונצ'ר של B.M.W
שנינו רוכבים מנהלתי לעבודה, ככלי רכב יחיד, וטיולים בסופי שבוע. שנינו עומדים בקצב התנועה בלי שום בעיה. מבחינת הסאונד - לשנינו אגזוזים מקוריים, ולא רק לטעמי הסוזוקי שלי נשמע יותר "אופנוע" מהקוואסאקי.
בטיולים ארוכים קיבלתי תלונות מצד החבר על המושב שמאוד לא נוח לאחר כ-200 ק"מ (וזאת עם עצירות למנוחה על 50-70 ק"מ) ומעט מייסר. מבחינת תוחלת חיים של המנוע - עם טיפול מסור גם 300 סמ"ק אמור לשרוד לא מעט, אני מכיר בחור עם נינג'ה 250 סמ"ק ששרד 83 אלף ק"מ על מנוע מקורי.
לטענתו - הוא מתחיל להשתעמם מהאופנוע, ואני מרוצה מאוד משלי ומהעובדה שגם לאחר 8 שעות באוכף אני לא מרגיש תשוש על יתר המידה.
היות שהרבה טוענים שה-500 החדשים של הונדה הם האקוויבלנט המודרני של ה-500 הישן שלי, מקווה שאיכשהו עזרתי.
JohnnyDee
07-01-2017, 02:36
500 יהיה עדיף בתוחלת חיים הרבה יותר.
במיוחד לרוכב שקול ורגוע.
כמוך בדיוק חזרתי לאופנועים אחרי גיל 40 עם רישיון מוגבל וניסיון מועט ברכיבה בצעירותי. היום רוכב כבר כמעט שנה על קטמ דיוק 390 שעושה עבודה מצוינת (רוכב 70 קמ כל יום).
עשיתי לאחרונה נסיעת מבחן על הונדה 500x ולא התחברתי. אולי בגלל שהתרגלתי לתגובות המהירות של הדיוק ולשלדה והמתלים המצוינים.
ממליץ לך לתאם נסיעות מבחן על כל הכלים שיכולים להיות רלוונטיים, עדיף באותו יום אם אפשר, ולרכוב בדרך שהכי קרובה במאפייניה לנסיעה היומיומית שלך. רק כשרוכבים עליהם מבינים איזה מהם נכון עבורך.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
shembar1
08-01-2017, 10:54
כמוך בדיוק חזרתי לאופנועים אחרי גיל 40 עם רישיון מוגבל וניסיון מועט ברכיבה בצעירותי. היום רוכב כבר כמעט שנה על קטמ דיוק 390 שעושה עבודה מצוינת (רוכב 70 קמ כל יום).
עשיתי לאחרונה נסיעת מבחן על הונדה 500x ולא התחברתי. אולי בגלל שהתרגלתי לתגובות המהירות של הדיוק ולשלדה והמתלים המצוינים.
ממליץ לך לתאם נסיעות מבחן על כל הכלים שיכולים להיות רלוונטיים, עדיף באותו יום אם אפשר, ולרכוב בדרך שהכי קרובה במאפייניה לנסיעה היומיומית שלך. רק כשרוכבים עליהם מבינים איזה מהם נכון עבורך.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
דווקא לרכיבה של 70 ק"מ ביום אופנוע טווין אמור להיות יותר נוח מסינגל לא?
ככה אומרים המומחים, אני מניח שזה נכון. אבל אלי ה-500X לא דיבר. משהו בפשטות של המתלים ובמנוע האנמי לא עשה לי את זה. אולי בגלל שהתרגלתי לתגובות החדות של הדיוק390 ולמתלים האיכותיים. מה שחשוב שתיקח מדברי זה את הצורך בנסיעת מבחן בכבישים שיהיו הכי דומים לאלו שבהם תיסע בשגרה. אתה מהר מאוד תדע מה נכון לך.
דווקא לרכיבה של 70 ק"מ ביום אופנוע טווין אמור להיות יותר נוח מסינגל לא?
כן.
הבדל גדול מאוד לטעמי.
למרות שהייתי מחריג את הטנרה 660 לסביר ל 70 ק"מ ביום (35 לכיוון)
Thelegend
12-01-2017, 11:55
מה תכלס ההבדל בין ה500X ל 500F (של הונדה) לא הצלחתי להבין
TundraOG
12-01-2017, 13:16
מה תכלס ההבדל בין ה500X ל 500F (של הונדה) לא הצלחתי להבין
מבחינת מנוע זה אותו האופנוע בדיוק. ה-X כבד ב-5 ק"ג, עם מושב מעט יותר גבוהה וטיפה יותר רחב. קוסמטית - ה-F נייקד וה-X "אדוונצ'ר" (למרות שצריך לעבוד עליו ולא מעט לפני שמישהו ירגיש בנוח איתו בשטח כלשהו) .
ל-X יש גם מיגון רוח שאני לא יודע עד כמה משפיע עליו לעומת ה-F במהירות גבוהה, אבל בעקרון ההבדל הוא קוסמטי.
לא ממליץ לך לקנות אופנוע 300 סמק, מניסיון אני יכול להגיד לך שהCb500x מאד סלחן כלפי הרוכב המתחיל וכן גם הנמוכים כמוני מסתדרים. כלי מוצלח מאד בחבילה הכוללת שלו.
אני אנצל את הזדמנות להזמין את בעלי הxים ורוכבים מכל הסוגים שאוהבים לטייל והרבה, במיוחד אלו שבתחילת דרכם האופנוענית - להצטרף למועדון X, מועדון שהוא משפחה!
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא ממליץ לך לקנות אופנוע 300 סמק, מניסיון אני יכול להגיד לך שהCb500x מאד סלחן כלפי הרוכב המתחיל וכן גם הנמוכים כמוני מסתדרים. כלי מוצלח מאד בחבילה הכוללת שלו.
אני אנצל את הזדמנות להזמין את בעלי הxים ורוכבים מכל הסוגים שאוהבים לטייל והרבה, במיוחד אלו שבתחילת דרכם האופנוענית - להצטרף למועדון X, מועדון שהוא משפחה!
https://www.facebook.com/groups/1733758313514106/
מה זה נמוך בשבילך?
באיזה גובה אתה?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מוסיף ומחזק..... בעל cbr300, כבר שנתיים וחצי אצלי ועכשיו מתכוון לשדרג. ה 500 הוא סלחן ומספק הרבה יותר מה 300,בדיעבד הייתי מתחיל מה 500
אני כרגע שבוע עם 500x(אופנוע ראשון שלי) ואני מבסוט מאוד מהכלי, מאוד נוח ולמרות שאני מגיע לרצפה רק עם קצות האצעות זה לא מפריע, אני 1.70.
moonshield
21-07-2017, 19:30
^^^
כנ"ל כאן.
אני עם Cb500x כבר שבועיים, אופנוע ראשון, אחרי שנים על קטנועים. אני 170 ס"מ ומגיע עם שתי הרגליים לרצפה על קצות האצבעות או עם רגל אחת כמעט על כולה. עשיתי בו כבר כמה רכיבות בין עירוניות ארוכות (70-100 ק"מ) ועוד רכיבות מנהלתיות על בסיס יומי והוא פשוט תענוג! סלחן מאוד, נותן אופציה ל''נשיכה'' כשצריך (לא באמת נשיכה...). מומלץ בחום!
בהמשך לפוסט המקורי, יצא לי לפני מספר ימים לראות ורסיס 300... לא רכבתי על הכלי ואין לי ניסיון עימו, אבל המראה לא משכנע וככלל האופנוע נראה באדג׳טי ברמות עם קריצה לווראדרו 125.
מה זה נמוך בשבילך?
באיזה גובה אתה?
אתה שם לב שענית לפוסט מלפני יותר מחצי שנה? אם יש לך שאלה ל-ITAYSKI פנה אליו בהודעה פרטית.
ננעל.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft