מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : תאונת האופנוע במחלף בר אילן

ziki
08-01-2017, 17:37
בתאונה הנוראית בה נהרגו אמש 2 בחורים צעירים.
אני מאשים את התשתית של הכביש. חייבים לשנות את המחלף...
מי שרכב שם יודע.
הפניה מתחילה נהדר עם שיפוע הפוך שמשרה ביטחון ואחיזה נהדרת ושדה ראיה פתוח.
במהלך הפניה ... העיקול מתהדק בפתאומיות השיפוע מתהפך והשדה ראיה הופך למאוד מצומצם.
מי שלא מכיר את המחלף וירכב במהירות קצת גבוהה. ימצא את עצמו בצרה נוראית.
ולא זה לא משנה סוג האופנוע גם RR יתעופף שם.
יש עם מי לדבר? מה ניתן לעשות כדי להזהיר את משתמשי הכביש מהחלם של המתכננים\מבצעים? שלטים? כיתוב על הכביש ?

שני הצעירים, תושבי אלעד, נהרגו בתאונה בירידה מכביש 471 לכיוון כביש 4 במחלף בר אילן לכיוון דרום. האופנוע שעליו רכבו השניים החליק ופגע ברכב.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4904494,00.html

JohnnyDee
08-01-2017, 17:45
צעירים כלכך, גם אם חסרי ניסיון או אשמתם לא אשמתם זה לא משנה כלכך..
יהיה זכרם ברוך מאוד מצער לשמוע, ועוד בדרך לחגיגות יום הולדתו..
אני כבר רואה את השרשור הזה ניהיה " אולי הוא שתה?" "טימקס לילד צעיר'" "הוא כנראה מיהר למסיבה" "השיפוע הזה קוטל" וכו' וכו'..
תזכרו לכבד, נשמות צעירות שהלכו טרם עת..
ובנוגע למה שכתבת "במהירות קצת גבוהה"..
אסור אף פעם להיות במהירות קצת גבוהה.
בטח שלא במחלף.
על כביש ריק פתוח זה כבר דיון אחר.

torquser
08-01-2017, 18:04
כבר ביקרתי בבית חולים חבר שנפצע בתאונת אופנוע במחלף הזה

ziki
08-01-2017, 18:04
אני רוכב על האופנוע לא רק כדי להגיע מנקודה א ל ב .
אני נהנה מעצם הרכיבה.
כמעט כל מי שאני מכיר רוכבים רגועים יותר או פחות.
כשמגיע עיקול עם אחיזה טובה כביש פנוי שיפוע שעוזר..... נפתח את הגז.
זה לא מטורף זה לא פסיכי ובטוח שלא מתאבד.
הסיבוב בפנייה הזאת נסגר בצורה מסוכנת!
ויש פה כשל של תשתית.
אכן מקרה מצער!

Mill3r
08-01-2017, 18:05
רק לי מפריע שהם קוראים לטימקס אופנוע?

nihrider
08-01-2017, 18:13
בתאונות תמיד יש יותר מגורם אחד בעייתי, במקרה הזה (לא לפי סדר השפעה):
קטנוע חזק
רוכב צעיר
רכיבה עם מורכב
תשתית מסוכנת (פניה מתהדקת, שיפוע הפוך)

הייתי רוצה לקבל התרעות בוויז כשאני מתקרב לפניה (או צומת) שהיו בה יחסית הרבה הרוגים לכמות הרכבים שעוברים בה.
עדיפות לתאונות דו"ג.
אפילו עם אופציה לתכנן מסלול שלא עובר בפניות כאלה.

nimi9
08-01-2017, 18:16
אני מאשים את התשתית של הכביש. חייבים לשנות את המחלף...
מי שרכב שם יודע.
הפניה מתחילה נהדר עם שיפוע הפוך שמשרה ביטחון ואחיזה נהדרת ושדה ראיה פתוח.
במהלך הפניה ... העיקול מתהדק בפתאומיות השיפוע מתהפך והשדה ראיה הופך למאוד מצומצם.
מי שלא מכיר את המחלף וירכב במהירות קצת גבוהה. ימצא את עצמו בצרה נוראית.

מה שאתה מתאר מתאים לקטע של העלייה מכביש 4 דרום אל 471 מזרח לכיוון קרית אונו/פ"ת.
לפי הכתבה מדובר בקטע ההפוך, שם הפנייה היא חדה ושדה הראייה הופך ממצומצם לרחב ואז יישור מהיר של האופנוע.
כך או כך, אם לא תגיע לפניה במהירות המתאימה, זה לא יעזור גם אם שיפוע חיובי של 40 מעלות....

כך שעם כל הצער והכאב, אני לא מסכים שהתשתית בגשר הזה היא הבעיה, ככל שזה נוגע לכביש עצמו.
אינני בוחן תנועה אך על פניו היתה פה טעות אנוש מצערת של הרוכב, מכל סיבה שלא תהיה.
לעומת זאת אני טוען שב-2 הקטעים המדוברים (זה שאתה ציינת וזה ושאני ציינתי) אפשר וצריך לשים איזשהי הגבהה של הגדר שתמנע "התעופפות" מהגשרים אל הכבישים שמתחת. חבל שכל כך הרבה אנשים צריכים למות כדי שזה יקרה.

כנראה שלא היחיד, אבל תרשה לי לשאול: אם זה היה R125 אז זה "יותר אופנוע"?
אם אתה נצמד להגדרות היבשות אז התשובה היא שכן, כי בטימקס אפשר להצמיד ברכיים וב-R125 אי אפשר.
אבל אם נסתכל על כח למשל, אז טימקס הוא "יותר אופנוע" מלא מעט אופנועים.

בשורה התחתונה - פעם זה היה מפריע לי, היום פחות.
אין לי בראש חוקים ברורים למתי כן ומתי לא, כנראה שכל מקרה לגופו.

1122
08-01-2017, 18:26
מה שאתה מתאר מתאים לקטע של העלייה מכביש 4 דרום אל 471 מזרח לכיוון קרית אונו/פ"ת.
לפי הכתבה מדובר בקטע ההפוך, שם הפנייה היא חדה ושדה הראייה הופך ממצומצם לרחב ואז יישור מהיר של האופנוע.
כך או כך, אם לא תגיע לפניה במהירות המתאימה, זה לא יעזור גם אם שיפוע חיובי של 40 מעלות....

כך שעם כל הצער והכאב, אני לא מסכים שהתשתית בגשר הזה היא הבעיה, ככל שזה נוגע לכביש עצמו.
אינני בוחן תנועה אך על פניו היתה פה טעות אנוש מצערת של הרוכב, מכל סיבה שלא תהיה.
לעומת זאת אני טוען שב-2 הקטעים המדוברים (זה שאתה ציינת וזה ושאני ציינתי) אפשר וצריך לשים איזשהי הגבהה של הגדר שתמנע "התעופפות" מהגשרים אל הכבישים שמתחת. חבל שכל כך הרבה אנשים צריכים למות כדי שזה יקרה.

כנראה שלא היחיד, אבל תרשה לי לשאול: אם זה היה R125 אז זה "יותר אופנוע"?
אם אתה נצמד להגדרות היבשות אז התשובה היא שכן, כי בטימקס אפשר להצמיד ברכיים וב-R125 אי אפשר.
אבל אם נסתכל על כח למשל, אז טימקס הוא "יותר אופנוע" מלא מעט אופנועים.

בשורה התחתונה - פעם זה היה מפריע לי, היום פחות.
אין לי בראש חוקים ברורים למתי כן ומתי לא, כנראה שכל מקרה לגופו.

יש בפורום נטייה לצחוק על אופנועים שהם 125 סמ״ק (לא מדבר על מילר) - תתבגרו כבר

Mill3r
08-01-2017, 18:31
אני הולך על ההגדרות היבשות.
אופנוע, גם אם זה אפריליה rs50 הוא עדיין אופנוע.

אבל זה לא נושא השרשור כאן.
הרבה מאוד מהתשתיות בארץ גרועות ביותר, אבל כל פעם שאני מגיע למקום חדש אני תמיד נוסע כמה רמות יותר רגוע מבדרך כלל, בדיוק בגלל דברים כאלה שעלולים להפתיע אותי.
אמנם אני אוהב סטראוטיפים, אבל לפי האוכלוסיה בצירוף לטימקס הפלילי עם הפנסים המשוברים לדעתי היוו חלק לא קטן בתאונה הזאת.

Anton
08-01-2017, 19:09
מצער..
גם מבר אילן בכניסה ל471 פתח תקווה יש לפניה העיקול 2 בורות בכביש, ועל 471 ממש לפני הכניסה לפ"ת הכביש בכלל נהיה שדה מוקשים
לא הולך לשפוט את הבחורים ז"ל אבל חבל שדברים כאלה קורים

nimi9
08-01-2017, 19:17
יש בפורום נטייה לצחוק על אופנועים שהם 125 סמ״ק (לא מדבר על מילר) - תתבגרו כבר

יותר מדי רגשי נחיתות בהודעה כ"כ קצרה - אף אחד לא צחק על אופנועי 125 סמ"ק.

uriar
08-01-2017, 21:45
מה ניתן לעשות כדי להזהיר את משתמשי הכביש מהחלם של המתכננים\מבצעים? שלטים? כיתוב על הכביש ?

כיתוב על הכביש? זה מה שיעזור??

יהי זכרם ברוך.

1122
08-01-2017, 23:43
יותר מדי רגשי נחיתות בהודעה כ"כ קצרה - אף אחד לא צחק על אופנועי 125 סמ"ק.

Meh... פלצנות יתר אחי. בשביל מה לציין את הR125? רק בגלל נפח המנוע הקטן שלו?

hemiant
09-01-2017, 11:39
[emoji1] סוף סוף מישהו אומר את זה[emoji122]

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

levil
09-01-2017, 11:55
כסטודנט לשעבר בבר-אילן מכיר את המחלף ברמה יומיומית, זה לא המחלף היחיד הבעייתי, יש את היציאה מכביש 1 ליהוד עם רדיוס מתהדק בטירוף.
אם שרדת את הפעם הראשונה, אין ברירה אלא להנמיך את רף הציפיות מעצמך ומהרכב שלך ואת האשליה שאתה והוא כל יכולים,
אם התשתית לא סלחנית ואתה מודע לכך, תוריד מהירות ותוריד אגו.

shembar1
09-01-2017, 12:26
האמת שאני בעד הרעיון של ההודעה על צמתים מסוכנים בוויז.
לצערנו אנחנו לומדים על אזורים מסוכנים רק בדרך הקשה!! ויש המון מקומות בעייתים שהיה נחמד אולי להמציא תמרור שמזהיר על אזור מסוכן
אין צורך לפרט על המקרים או מספר התאונות שהיו. פשוט להגדיר איזה תמרור ארצי לפני אזורים עם מספר תאונות גבוהה.

הבעיה שהדבר דורש התערבות עולמית בעניין ולא רק ארצית (תמרורים צריכים להיות דבר אוניברסלי)
לכן כנראה שהפתרון של וויז בינתיים נשמע הכי ריאלי

nihrider
09-01-2017, 12:36
האם קיים מאגר נתונים של כמה תאונות היו בכל צומת או פניה?

erani99
09-01-2017, 12:39
תשמעו, תראו..
אף אחד פה לא יודע מה בדיוק קרה, ואם זה אשמת הרוכב או כישלון של הכלי או משהו שהיה על הכביש שהפריע וגרם לתאונה המצערת.
מה שכן, כמה שהסיבוב יהיה מסוכן, מי שעם קצת ניסיון ועם אלמנט פחד מסוים שכל סיבוב יכול לתמון בחובו סכנות וצריך לקחת אותו בזהירות (להזכירכם - כביש ציבורי, לא מסלול.. מן הסתם) אפשר לצאת ממנו בשלום ובלי דרמות. לא מכיר את יכולות הכלי? על אחת כמה וכמה להישמר ולהיכנס לסיטואציות האלה יותר לאט.
לא בא להטיף ולא לבקר, כאמור - לא יודע כמוכם מה היה שם.
ציקי - רוכב איתך לא מעט, אז להגיד שאתה שקול..אולי אתה חושב. אולי אני פחדן סיבובים, אבל מעדיף לקחת אותם במשנה זהירות.
רק רכיבות בטוחות

nihrider
09-01-2017, 12:49
מתסבר שוויז כבר עובדים על הפיצ'ר הזה:

http://www.androidauthority.com/waze-now-alerts-drivers-dangerous-city-intersections-682118/

http://www.haaretz.com/israel-news/business/.premium-1.716339

כנראה אין תמיכה בישראל

lokimonster
09-01-2017, 12:55
אני לא חושב שכיתוב יעזור.
תיאורטית חינוך לתעבורה עשוי לעזור במקרים מסוימים.

אני לא מכיר את החברה שנהרגו והדברים שאני כותב משקפים את הטימטום האישי שלי והנסיון האישי שלי אז לפני שאתם קופצים ואומרים שאני עושה הכללה לא כך הדבר.
הדברים ירשמו בלשון זכר ורבים מטעמי נוחות וכל אחד שיקח את זה למקום שמתאים לו.

ילדים משתוללים ככה זה שאתה עארס צעיר ובעל טמפרמנט ומטבע הדברים קטנוע הוא כלי זול אז רבים מהם יעלו על הקטנוע ויתחרעו.
אני לא אומר שזה כל הילדים או לחילופין שאין מבוגרים שמתפרעים.
בין לבין נכנס מדד של חוסר נסיון והכרות עם הכביש, תשתית דפוקה וביחד זה מהווה מתכון מצויין לטבלאות של הסטטיסטיקה.

אני כבחור צעיר (1989) ביליתי לא מעט עם הגז עד העצר ולשמחתי יצאתי עם פציעות המוגדרות קלות ( צלעות, זרת, כוויות כביש).
לומר שאז למדתי מזה משהו אני בספק.

ההבדל הוא בבגרות כיום אני מודע לדברים ולמדתי "לכבד" את הכביש ודברים שעשיתי עם הפרצ'יה 125 שהייתה לי אני בספק יעשה כיום.
זה לא שאני כיום רוכב לאט אבל אני חושב שאני משתדל לרכוב חכם ולא נכנס למגבלות ופה בא ההבדל.
אני מאזין לעצות של חברים ומשלב בזה את הנסיון שלי.
זה לא מחסן אותי מתאונות אבל כן מפחית את הסיכוי להפגע ומשאיר מרחב פעולה רב יותר.

רכיבות בטוחות

corky
09-01-2017, 14:18
מצער..
גם מבר אילן בכניסה ל471 פתח תקווה יש לפניה העיקול 2 בורות בכביש, ועל 471 ממש לפני הכניסה לפ"ת הכביש בכלל נהיה שדה מוקשים
לא הולך לשפוט את הבחורים ז"ל אבל חבל שדברים כאלה קורים

כל כך נכון!!
מה ניתן לעשות עם זה ? למי צריך לפנות?

diesel
10-01-2017, 01:20
סימון על הכביש - רעיון גרוע! בטח יסמנו אותו בצבע מחליק שיהווה סיכון שווה לפחות לעיקול עצמו.
ברשימת התמרורים יש את מס' 150. לא צריך להמציא אחד.

Yos
10-01-2017, 06:30
כסטודנט לשעבר בבר-אילן מכיר את המחלף ברמה יומיומית, זה לא המחלף היחיד הבעייתי, יש את היציאה מכביש 1 ליהוד עם רדיוס מתהדק בטירוף.
אם שרדת את הפעם הראשונה, אין ברירה אלא להנמיך את רף הציפיות מעצמך ומהרכב שלך ואת האשליה שאתה והוא כל יכולים,
אם התשתית לא סלחנית ואתה מודע לכך, תוריד מהירות ותוריד אגו.
:thumbsup:

alina
10-01-2017, 12:43
כל אחד צריך לדעת לרכב ברמה שלו ובהתאם לתנאי-הדרך .
מקרה מצער של שני ילדים שהזדכו על הציוד בטרם עת , פשוט כואב .

אפשר להאשים את כל העולם ואישתו , תשתיות , פחיות , וכו' ... אבל מי כמונו יודע שתמיד תמיד זו אשמת הרוכב . גם אם הוא צודק .
והדבר הכי מועיל שאפשר לעשות בנוגע למחלף הזה ובכלל בנוגע למניעת מקרים מצערים זה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה קורסים/אימוני-רכיבה .

זו הבקרה המונעת האמיתית . רוב שאר הבקרות הן רק מפצות (כולל מיגונים) .

yyt
10-01-2017, 13:34
מסכים לגמריי.. לדעתי 90%+ מתאונות האופנוע הם אשמת הרוכב.
אכן עוד מקרה מצער ומיותר, צר לי על הילדים שלא הספיקו להנות מהחיים ועל המשפוחות שחיים עם הכאב.
דורש הרבה זמן להכיר את חוקי הרכיבה, הישרדות והמגבלות.
ללמוד מה-"כמעטים"

shembar1
10-01-2017, 13:42
מסכים לגמריי.. לדעתי 90%+ מתאונות האופנוע הם אשמת הרוכב.
אכן עוד מקרה מצער ומיותר, צר לי על הילדים שלא הספיקו להנות מהחיים ועל המשפוחות שחיים עם הכאב.
דורש הרבה זמן להכיר את חוקי הרכיבה, הישרדות והמגבלות.
ללמוד מה-"כמעטים"

90%+ הגזמתם קצת לא? אני מסכים שאת רוב התאונות אפשר למנוע ע"י נהיגה נכונה יותר.
יש המון משתנים שלא באחריותנו לצערי :/

moonshield
10-01-2017, 14:25
^^^^
נכון. ועדיין 90% מהתאונות יכולות להימנע ע"י רוכב עירני, מוכן ומנוסה.

mudale222
10-01-2017, 16:47
מחזק את ה90%. כמעט כל הכמעטים וכל התאונות שעשיתי בשנים האחרונות (מאז שהתחלתי לנהוג כמו שצריך, ממממ, יחסית, הכל יחסי בחיים) היו יכולות להימנע עם רכיבה יותר שקולה.
מצב כמעט יחיד שאי אפשר למנוע זה רכב שמפתיע אותך מאחורה וגם לזה אפשר להפחית סיכויים.

מצמץ
10-01-2017, 17:05
האמת שאני בעד הרעיון של ההודעה על צמתים מסוכנים בוויז.
לצערנו אנחנו לומדים על אזורים מסוכנים רק בדרך הקשה!! ויש המון מקומות בעייתים שהיה נחמד אולי להמציא תמרור שמזהיר על אזור מסוכן
אין צורך לפרט על המקרים או מספר התאונות שהיו. פשוט להגדיר איזה תמרור ארצי לפני אזורים עם מספר תאונות גבוהה.

הבעיה שהדבר דורש התערבות עולמית בעניין ולא רק ארצית (תמרורים צריכים להיות דבר אוניברסלי)
לכן כנראה שהפתרון של וויז בינתיים נשמע הכי ריאלי

מחד כמוך אני בעד הרעיון על ההודעה בדבר צמתים או אזור בעייתי ומסוכן בוויז אך מאידך יש כל-כך הרבה התערבויות והתראות (שלא לומר פרסומות) שהדבר יכול להרתיע נהגים בכביש וליצור תופעה של נהגים שבולמים לפתע בלי הסבר וכיוצ״ב כשלא באמת יש בכך צורך.

לגבי אזור מסוכן, תמיד ניתן להציב תמרור זהירות או משהו בסגנון, אך הבעיה היא שהציבור לא ממש שם על התמרורים למעט כמה בודדים כמו ״עצור״ וגם אז זה לא מובן מאליו.

הפיתרון כלל הנראה הוא שיפור התשתיות או התערבות אלקטרונית אקטיבית של תקשורת בין רכבים וכיו״ב.

האמת הכואבת והלא נעימה היא שכמה מאות הרוגים בשנה אינם שווים את המיליארדים ואת כאב הראש שכרוך במתן פיתרונות מיידיים.

Paz
10-01-2017, 18:03
ברור שתמיד הכי קל להאשים את המדינה והתשתיות, אבל כפי שאמרו כאן, ביכולתו של הרוכב למנוע 90% מהתאונות, אתה לא מכיר כביש מסויים? תוריד את הקצב.
לגבי ההרוגים אינני יודע אם הכירו את המחלף אבל ההגיון אומר שאם הם מאלעד הם רכבו כבר במחלף הזה בגלל המרכזיות שלו בגישה לכיוון ת"א.
שילוב של רוכב צעיר, לא מנוסה עם כלי כמו טימקס שמשרה הרבה בטחון ברכיבה, אם אכן מדובר בתאונה עצמית ולא פגיעת רכב או החלקה על שמן או חול...

nihrider
10-01-2017, 18:25
אל תשכח שהוא גם הרכיב את חבר שלו.
הרכבה משנה את כל הדינמיקה של האופנוע ובמיוחד פוגעת ביכולת לבלום בחוזקה.

מצמץ
10-01-2017, 18:39
ברור שתמיד הכי קל להאשים את המדינה והתשתיות, אבל כפי שאמרו כאן, ביכולתו של הרוכב למנוע 90% מהתאונות, אתה לא מכיר כביש מסויים? תוריד את הקצב...

אין לי ספק שלמדינה חלק באשמה כלל שהדבר נוגע לתשתיות אך אני מבין את שיקוליה בהתערבות או יותר נכון באי התערבות בשינוי המצב באופן מיידי. לגבי המשך דבריך, אתה בהחלט צודק שלרוב לרוכב יש השפעה מכרעת במניעת התאונה, אלא שזה לא מחזיק מים בשגרה כשכל נהג שני לא מאותת, מערב אגו על הכביש ונוהג באנוכיות ובחוסר זהירות משווע :/

ziki
10-01-2017, 18:57
מתקיימים מספר גורמים אשר משפעים על התאונה ועל הנזק מהתאונה.
1. רוכב
2. תשתית
3. Force major דברים שלא יכולת לצפות -שמן ,רכב אחר מאחור,בולען בכביש.
אז יכול להיות שהרוכב אשם (אין לי מושג קלוש מה קרה בתאונה הספציפית הזאת)
אבל התשתית למען השם !!!!
אם הייתה תשתית קצת יותר סלחנית. אם הכביש לא היה מתעקל (ליקוי תיכנוני) בחוזקה
היה מצב ששני הילדים האלה היו איתנו אולי כואבים ומלקקים את הפצעים אבל איתנו.
יש חשיבות מכרעת לתשתיות לגדרות ההגנה ולשוליים !
בבקשה לא להמעיט בחשיבות התשתיות ותכנון הכבישים.

KKatkov
10-01-2017, 19:51
מתקיימים מספר גורמים אשר משפעים על התאונה ועל הנזק מהתאונה.
1. רוכב
2. תשתית
3. Force major דברים שלא יכולת לצפות -שמן ,רכב אחר מאחור,בולען בכביש.
אז יכול להיות שהרוכב אשם (אין לי מושג קלוש מה קרה בתאונה הספציפית הזאת)
אבל התשתית למען השם !!!!
אם הייתה תשתית קצת יותר סלחנית. אם הכביש לא היה מתעקל (ליקוי תיכנוני) בחוזקה
היה מצב ששני הילדים האלה היו איתנו אולי כואבים ומלקקים את הפצעים אבל איתנו.
יש חשיבות מכרעת לתשתיות לגדרות ההגנה ולשוליים !
בבקשה לא להמעיט בחשיבות התשתיות ותכנון הכבישים.
התשתית בישראל די טובה. תרכב קצת בגיאורגיה/יוון/רוסיה...
משום שהתשתיות בישראל לרוב טובות, אנשים איבדו את הכבוד לדרך. ואז, כשהם נתקלים בנקודה עם תשתית פחות טובה, הם בבעיה.
לא, זה לא מובן מאליו שפניה לא תתהדק.
לא, זה לא מובן מאליו שהסלילה תהיה טובה.
לא, זה לא מובן מאליו שהכביש יהיה מואר.
זאת דרך - ויש בה מקטעים באיכות שונה. זה מה שמייצר את חווית הרכיבה בכביש ציבורי, ששונה לגמרי מחווית הרכיבה במסלול מרוצים - איפה שהתשתית חייבת להיות טובה, ומצבה ידוע לרוכב מראש.
אחריותו של הרוכב היא לתת את הכבוד הראוי לדרך ולתהליך הרכיבה, ולא להניח שהוא יקבל תוואי מושלם לשים עליו את גלגלי האופנוע.
אבל... כמו שאמרתי, ציבור הנהגים בישראל (ורוכבי אופנוע כמקרה פרטי) הוא ציבור מפונק, שהתרגל לתשתיות הטובות עד מעולות שהוקמו כאן בשני העשורים האחרונים. הנהג (והרוכב) הישראלי הטיפוסי רואה את התשתית הטובה כמובנת מאליו, ומעבד עשתונות כשהוא נתקל בתשתית שנמצאת משמעותית מתחת לסטנדרט שהוא רגיל אליו.
ואם קורת תאונה, הנהג או הרוכב מאשים את התשתית והרשויות - במקום להאשים את הזלזול ויהירות שלו.
זה מה שאני אישית רואה בשרשור הזה.

Jack_R1
10-01-2017, 21:22
אני נוטה מאוד להסכים עם KKatkov, רק שמעבר לדוגמאות הבאמת גרועות בכל קנה מידה אפשרי כמו גאורגיה\יוון\רוסיה, אפשר להוסיף גם כמה מדינות "מפותחות" יותר.

צר לי על זה שאני לא רואה דרך שבה מלמדים כל רוכב חדש מהו הסיכון האמיתי של אפילו החלטה אחת לא נכונה על אופנוע\קטנוע מבלי שיחוו את זה על בשרם באופן שיכול להיות סופני.

Paz
10-01-2017, 23:27
צריך לזכור שהצפיפות ההולכת וגוברת בכבישים ותרבות הנהיגה הנוראית בארץ תורמים לעלייה בכמות התאונות ובכמות התאונות הקטלניות בפרט, אבל אם נסתכל נטו על התשתיות אני יותר ממסכים עם ג'ק וKKATKOV התשתית בארץ עולה גם על זו של הרבה מדינות במערב אירופה ומי שמפקפק מוזמן לנסוע ולראות.

JohnnyDee
11-01-2017, 14:19
מי שמדבר על התנועה בארץ לא עשה ממנלי ל לה בהודו'.

KKatkov
11-01-2017, 16:46
מי שמדבר על התנועה בארץ לא עשה ממנלי ל לה בהודו'.
++
ולא רכב בפרברי טביליסי, מטביליסי לרוסטאבי. גם באיזורים הכפריים שמח - התנועה אומנם לא עמוסה, אבל עקיפות על הנגדי, בפניה ללא שדה ראיה הן כמעט נורמה. עקיפות על 80-90 בתוך הכפר - גם.
על מרכז טביליסי אני לא מדבר בכלל, אפילו לי לא היה מספיק ביצים להיכנס לשם ברכיבה.

ואפשר לא ללכת כ"כ רחוק - גם הרכיבה ברומא הייתה משעשעת. אדום הוא המלצה בלבד, פונים מאיפה שרוצים ולאן שרוצים.
פעם ראשונה שעשיתי פרסה על מעבר חציה, הסתכלתי שאין משטרה. אחרי זה, הבנתי שלמשטרה לא ממש אכפת.
תוך עשר דקות נטמעתי בין המקומיים. אני אישית מאוד אוהב את הצורה שבה הם נוהגים - עושים מה שבא להם, אבל בלי לעשות דווקא לאחרים.
ועדיין, יחסית לרומא התנועה בת"א מסודרת וחוקית להפליא.

levil
11-01-2017, 21:45
מתשתית עברת לתרבות נהיגה ?
ישראל מדינה עשירה, מקום 30 בעולם, רק סדר העדיפויות של ממשלותיה בארבעים השנים האחרונות דפוק,
נתת דוגמא את גרוזיה (דחפו את ה"גיאורגיה" שלכם אתם יודעים לאן) מדינה ענייה בהרבה מישראל, יוון עם משבר כלכלי מתמשך ורוסיה מדינת ענק סופר מושחתת
שעוד לא התאוששה מ 75 שנות קומוניזם נוראי.
דבר אתנו על מערב אירופה, על סינגפור דרום קוריאה טייוואן והונג-קונג , ניו-זילנד.

JohnnyDee
11-01-2017, 23:17
הודו,נפאל אפילו סרי לנקה..
אין זכות קדימה, צפור ותקווה לטוב.
אם אתה שומע צפירה תאט והתכונן אף לעצור.
לא לעקוף בכללללללל בהודו.
בכלל.
לא בגואה לא בלה לא במנאלי לא בפושקר לא ברגא'סטן בטח לא דלי!
כלכולתה דווקא סבבה לגמרי:smoke:
אה ואתה מת לרכב עם קסדה אבל מושך את כל "השוטרים" באיג'יי באיג'י למיניהם שרק רוצים קצת רופיז הביתה.
אז אתה רוכב בלי במרכז העיר על מנת לא להרגיש טוריסט..
"הכותב היה צעיר, ובאם ישוב להודו ירכב רק עם קסדה מלאה כל הזמן ולשוטרים אפשר להגיד אחי אחי לא מבין אחי טוריסט יזרעל"

Jack_R1
11-01-2017, 23:56
דבר אתנו על מערב אירופה, על סינגפור דרום קוריאה טייוואן והונג-קונג , ניו-זילנד.

מבחינת מה, תשתיות?
ארה"ב גם מדינה עשירה, בטח יותר עשירה מישראל, וקליפורניה היא המדינה העשירה בארה"ב נדמה לי, והתשתיות לא משהו למרות מזג האוויר הנוח.
מבחינת תשתיות במערב אירופ - לא יודע אם כביש הררי איטלקי מצוי (דו-סתרי עם רוחב של נתיב ורבע בקושי) נחשב, אבל אפשר לצרף גם אותו לתמונה.