התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הסרת ההגבלה מאופנוע

shembar1
09-01-2017, 14:27
שלום לכולם,
התפתח לו דיון בנושא הורדת ההגבלה מכלי KTM690SMC באשכול - התחדשתי! KTM SMC-R 690

כיום יש הרבה כלים שמגיעים "מוגבלים בכ"ס" לקטגוריית A1.
השאלה מה התוצאה מהורדת ההגבלה?

נכון העניין לא הכי חוקי. השאלה מהם ההשלכות של זה?!?
ניסוח אחר- מתי מגיע מצב שמשהוא בודק לך את הכ"ס באופנוע?
לא בודקים לך את זה בטסט. לא בודקים לך את זה אחרי עבירת תנועה. אולי אחרי תאונה?

תודה לעוזרים :)

אברי
09-01-2017, 14:28
השמועה אומרת שכל הכלים המוגבלים מד.ל.ב לא באמת מגיעים מוגבלים.
אבל מה אני יודע?

Lestoren
09-01-2017, 14:31
בעולם האמיתי אף אחד לא יבדוק את זה אלא אם מדובר במקרה חריג. (לא אומר שהביטוח לא ישאל שאלות ויבדוק בפורומים). היה ובדקו או תפסו ? תגיד שלום לביטוח.

אברי
09-01-2017, 14:32
בעולם האמיתי אף אחד לא יבדוק את זה אלא אם מדובר במקרה חריג. (לא אומר שהביטוח לא ישאל שאלות ויבדוק בפורומים). היה ובדקו או תפסו ? תגיד שלום לביטוח.

גם זה לא.
בפעם האחרונה שבדקתי בישראל מבטחים לפי נפח ולא לפי הספק כוח סוס.

Lestoren
השמועה אומרת שכל הכלים המוגבלים מד.ל.ב לא באמת מגיעים מוגבלים.
אבל מה אני יודע?

הדיוק שקניתי לפני כמה שנים מהחברה היה מוגבל לתקופת ההרצה ושאלו אותי אם להוריד את ההגבלה או לא בטיפול לאחר הרצה.

קוקוריקו נגד קופיקו
תבקש מהמנהלים שימחקו את ההודעה הזאת מהפורום ולא צריך לעסוק בזה בפורום פתוח... לא לטובתך, ולא לטובת אף אחד אחר.

Lestoren
09-01-2017, 14:35
גם זה לא.
בפעם האחרונה שבדקתי בישראל מבטחים לפי נפח ולא לפי הספק כוח סוס.

בישראל גם יש סעיף שנקרא שינוי במרכב הרכב והם ינסו לשחק על זה עד מחרתיים.

shembar1
09-01-2017, 14:38
אני אשאל עוד שאלה שאולי הייתי צריך לשאול אותך בפתיחת האשכול!
יש דרך חוקית לגמרי לקנות את האופנוע ללא הגבלה?
שיהיה רשום ברישיון "מותאם לA"

אברי
09-01-2017, 14:40
בישראל גם יש סעיף שנקרא שינוי במרכב הרכב והם ינסו לשחק על זה עד מחרתיים.

מרכב זה מכלול הדברים שכתובים ברשיון הרכב. צמיגים למשל. זה תןפס גם לשינויים משמעותיים בשלדה.
ההגבלה לא שם.
בק.ט.ם זה במצרעות/ מחשב אופנוע. חלקים של פלאג אנד פליי בגדול. כל עוד יש להם תקינה הכל בסדר (כמו הסיפור עם אגזוזים שגם הם משפרים את התנהגות הרכב ).

כל מה שאתה צריך זה שלחלק תהיה תקינה בארץ או באיחוד.

אברי
09-01-2017, 14:41
אני אשאל עוד שאלה שאולי הייתי צריך לשאול אותך בפתיחת האשכול!
יש דרך חוקית לגמרי לקנות את האופנוע ללא הגבלה?
שיהיה רשום ברישיון "מותאם לA"

יש. שאל את סטרלוק. הוא הסביר פעם.
בכל אופן אם קנית כלי מוגבל שלא הוגבל תוכל תמיד לאמר שלא ידעת.

moonshield
09-01-2017, 14:50
מרכב זה מכלול הדברים שכתובים ברשיון הרכב. צמיגים למשל. זה תןפס גם לשינויים משמעותיים בשלדה.
ההגבלה לא שם.
בק.ט.ם זה במצרעות/ מחשב אופנוע. חלקים של פלאג אנד פליי בגדול. כל עוד יש להם תקינה הכל בסדר (כמו הסיפור עם אגזוזים שגם הם משפרים את התנהגות הרכב ).

כל מה שאתה צריך זה שלחלק תהיה תקינה בארץ או באיחוד.
בוודאי שההגבלה כתובה ברישיון! מצויין ההספק של הכלי. ברגע שהסרת את ההגבלה הספק הכלי משתנה ובכך עשית שינוי שחורג ממה שכתוב ברישיון הרכב, וכפועל יוצא מזה רישיון הרכב וביטוח החובה לא תקפים יותר.
פות''ש, ישנה דרך חוקית להסיר הגבלה (או להחיל הגבלה). אתה צריך לקבל רשמי מהיבואן שמציין את הספק הכלי. אחריזה אתה ניגש למשרד הרישוי שיעדכנו את הרישיון, ואז מסיר בפועל את ההגבלה. כאמור, זה ניתן מעשית לביצוע בכמעט כל הכלים המוגבלים, הבעיה זה היבואנים שלא מוכנים/מעוניינים/כל תירוץ אחר לספק את המסמך הנ''ל. עד כמה שידוע לי (וזה לא הרבה...) רק יבואנית ב.מ.וו מאפשרת הסרה/החלה חוקית לגמרי של מגבלת ההספק. יש שמועות על דגמים מסויימים של דוקאטי וק.ט.מ שהיבואניות מאפשרות את זה, אבל אני לא שמעתי על מישהו שבאמת ביצע את זה.

אברי
09-01-2017, 15:01
בוודאי שההגבלה כתובה ברישיון! מצויין ההספק של הכלי. ברגע שהסרת את ההגבלה הספק הכלי משתנה ובכך עשית שינוי שחורג ממה שכתוב ברישיון הרכב, וכפועל יוצא מזה רישיון הרכב וביטוח החובה לא תקפים יותר.
פות''ש, ישנה דרך חוקית להסיר הגבלה (או להחיל הגבלה). אתה צריך לקבל רשמי מהיבואן שמציין את הספק הכלי. אחריזה אתה ניגש למשרד הרישוי שיעדכנו את הרישיון, ואז מסיר בפועל את ההגבלה. כאמור, זה ניתן מעשית לביצוע בכמעט כל הכלים המוגבלים, הבעיה זה היבואנים שלא מוכנים/מעוניינים/כל תירוץ אחר לספק את המסמך הנ''ל. עד כמה שידוע לי (וזה לא הרבה...) רק יבואנית ב.מ.וו מאפשרת הסרה/החלה חוקית לגמרי של מגבלת ההספק. יש שמועות על דגמים מסויימים של דוקאטי וק.ט.מ שהיבואניות מאפשרות את זה, אבל אני לא שמעתי על מישהו שבאמת ביצע את זה.

לא מסכים.
כשאתה מחליף אגזוז ומכוון מנוע לפיו - עסק שמוסיף לך לאופנוע סוס או סוס ופוני לאוורה.
ואז זה כן חוקי?
דין סוס כדין 40.
סתם שתדע. ואם זה מותר אז זה מותר
תחום אפור חבר.

Lestoren
09-01-2017, 15:05
לפי מה שזכור לי, אגזוז יכול בקלות לתת לך הורדה מהכביש על שינוי במרכב הרכב. לפי הטענה שלך אני יכול לשים מערכת nos בלי לחשוש כי לא שיניתי כלום ברישיון.

אברי
09-01-2017, 15:10
לפי מה שזכור לי, אגזוז יכול בקלות לתת לך הורדה מהכביש על שינוי במרכב הרכב. לפי הטענה שלך אני יכול לשים מערכת nos בלי לחשוש כי לא שיניתי כלום ברישיון.

אם המערכת מוכרת על ידי היצרן (נאמר כמו מחשב רכב לא מוגבל) ויש לה תקינה!! בארץ או באירופה לכלי רכב לשימוש בכבישים - אז בוודאי.

moonshield
09-01-2017, 15:11
לא מסכים.
כשאתה מחליף אגזוז ומכוון מנוע לפיו - עסק שמוסיף לך לאופנוע סוס או סוס ופוני לאוורה.
ואז זה כן חוקי?
דין סוס כדין 40.
תחום אפור חבר.

כמו שכתבו מעלי, ובאלפי דיונים כאן, אגזוז יכול לגרור הורדת הכלי מהכביש, מסיבות כאלו ואחרות. אם אני לא טועה גם עבור אגזוז חלופי יש לספק אישור יבואן לגבי האגזוז. אני מסכים איתך שדין סוס (או עכבר) כדין אורווה, ואם ישנו תחום אפור, שומה עלינו לנצלו, רק שכאן לא נראלי שזה המצב.

shembar1
09-01-2017, 15:31
הבנתי! תודה רבה לכל העונים :)

ziki
09-01-2017, 16:28
לפותח השירשור אתה בעל מגבלת A1
אומר שאסור לך לרכב על אופנוע שהספקו מעל A1.
חברות הביטוח מנסות ורוצות ומצליחות לא לשלם! הם אינם טיפשים בביטוח.
למעשה בעת הסרת המגבלה אתה רוכב על כלי רכב שאינו מתאים לרשיון. (לרשיון הרכב ולרשיון הנהיגה שלך).
האם יהיה בלאגן ? יכל להיות שכן ויכל להיות שלא. זה יותר איזה טיפוס אתה.

shembar1
09-01-2017, 16:50
לפותח השירשור אתה בעל מגבלת A1
אומר שאסור לך לרכב על אופנוע שהספקו מעל A1.
חברות הביטוח מנסות ורוצות ומצליחות לא לשלם! הם אינם טיפשים בביטוח.
למעשה בעת הסרת המגבלה אתה רוכב על כלי רכב שאינו מתאים לרשיון. (לרשיון הרכב ולרשיון הנהיגה שלך).
האם יהיה בלאגן ? יכל להיות שכן ויכל להיות שלא. זה יותר איזה טיפוס אתה.

יש לי רישיון A והאופנוע שלי אינו מוגבל!
אני לאחרונה מתענייו בקניית אופנוע חדש והSMC690 היה בהחלט אופציה
אבל אני לא אוהב להסתבך עם שטויות ובטח שלא עם הביטוח.
התקשרתי לסוכנות KTM ולא קיימת אופציה לקנות את הכלי מהם ללא הגבלה.

Gal.r
09-01-2017, 17:30
יש לי רישיון A והאופנוע שלי אינו מוגבל!
אני לאחרונה מתענייו בקניית אופנוע חדש והSMC690 היה בהחלט אופציה
אבל אני לא אוהב להסתבך עם שטויות ובטח שלא עם הביטוח.
התקשרתי לסוכנות KTM ולא קיימת אופציה לקנות את הכלי מהם ללא הגבלה.

כמו שכתבו .. החברות לא אוהבות לשלם.. ולשנות משהו בכלי ללא שינוי ברישיו רכב זה כמו סוכריות בשבילם.
הכל צריך להיעשות בשכל..
כמו לקנות את אחיו התאום (701) אותה גברת רק עם זוית צידוד יותר רחבה. ו74 סוסים ברישיון

אגב, אגזוז עם תקינה לא יכול להביא להורדה מהכביש

JohnnyDee
09-01-2017, 17:57
גם לאפריליה SXV\RXV הייתה הגבלה..
כפתור 2 מצבים בכידון.. אחד שמספק 40+ ואחד שמספק את כל ה70+-.
הכלי ברישיון היה A1.

Dresdner
09-01-2017, 20:23
לא מסכים.
ואז זה כן חוקי?
דין סוס כדין 40.
תחום אפור חבר.

לא! ברמה התאורטית אי אפשר למדוד כח סוס בדיוק של כח סוס אחד בגלל רגישות לטפרטורה, גובה, לחות ועוד, בדיוק מאותה סיבה שמורידים לך במהירות במידה שנתפסת.

ברמת העיקרון גם אם שוטרים היו מסתובבים עם דיינו בכיס היו מקזזים לך כמה כוחות סוס בודדים כסטיית תקן.

Mill3r
09-01-2017, 20:47
מה קורה אם אני מגביל את האופנוע שלי?
הביטוח יתנער ממני?

אברי
09-01-2017, 21:47
לא! ברמה התאורטית אי אפשר למדוד כח סוס בדיוק של כח סוס אחד בגלל רגישות לטפרטורה, גובה, לחות ועוד, בדיוק מאותה סיבה שמורידים לך במהירות במידה שנתפסת.

ברמת העיקרון גם אם שוטרים היו מסתובבים עם דיינו בכיס היו מקזזים לך כמה כוחות סוס בודדים כסטיית תקן.

בדיוק.
העניין עם החוק הוא שהוא מאוד שחור ולבן. אין בערך.
שוטר לא יכול להגיד שיש לי בערך 60 כוח סוס ובערך יותר מ13.5 מהם זה משיפור לא חוקי.
מאיפה הוא יודע כמה מהם זה מהאגזוז החליפי?
כשיש אפור החוק לא לטובת המחוקק

moonshield
09-01-2017, 22:09
מה קורה אם אני מגביל את האופנוע שלי?
הביטוח יתנער ממני?
אני חושב שכן. בעיקרון, חברות הביטוח יעשו הכל כדי להתנער ממך, לא משנה כמה אנרגיה/כסף זה יעלה להם, מין סוג של כלל אצבע שכזה.

danielk
09-01-2017, 23:32

"אישור מיוחד מהיבואן"? לא קיים, חלקית.
האופנוע עובר תקינה בכניסתו לארץ, ובתקינה הוחלט כי הדגם יגיע מוגבל (או לא מוגבל), אם החברה הייתה עושה תקינה כפולה לכלי עבור מוגבל ולא מוגבל אז היא הייתה מאשרת לך שינוי עתידי כי יש לה מסמך שמציג 2 תקינות לכלי.
בחלק מהכלים של במוו, וכמה דוקאטי זה קיים, בק.ט.מ לא.

danielk
09-01-2017, 23:42
תחשבו כמה כלים "מוגבלים" נעים על הכבישים, כחולים אדומים כתומים ירוקים ועוד ועוד, רוב רובם שוחרר מההגבלות ללא שינוי ברישיון על ידי הבעלים (מכיוון שרוב היבואנים לא מאפשרים זאת), עוד מימי האפריליה rs מוגבלת a2 שהוציאה כ30+ סוסים, ועד החרטא הגדולה בדמות gsxr600 עם 33 סוסים (תראו לי אחד כזה עם מגבלה בפועל, אחד!)
הדוגמאות שנתתי הם הקיצוניות וגם הכלים המועדים יותר לפורענות, אשר רובם רוסקו.

עכשיו שיעורי בית, תשיגו לי תביעות של חברת ביטוח על הנושא הזה.
אני לא הצלחתי למצוא, אולי מכיוון שלא ניתן להוכיח?

בקיצור, מדובר בתחום אפור, כמו דו"ג בשוליים, וכמו עוד עשרות תחומים אפורים בתחום, תפסיקו עם השאלות קיטבג.

נ.ב
הכותב לא קורא לאף אחד לעבור על החוק, מעולם לא רכב בשוליים, ומעולם לא עבר את המהירות החוקית באיילון (70 קמ"ש).

Skity
10-01-2017, 00:49
לא זוכר איפה קראתי את זה אך לא מזמן קראתי על חברת ביטוח שהתנערה מתשלום הוצאות רפואיות מכיוון שהבחור הוריד את ההגבלה מהאופנוע שלו, בית המשפט פסק לטובת הרוכב בדיוק מהסיבה שהוא מחזיק ברישיון A לכן מותר לו לרכב בצורה חוקית על האופנוע ובגלל שהמחיר מחושב לפי נפח מנוע ולא לפי כ"ס, הוא שילם לחברת הביטוח בדיוק את מה שמגיע לה ולא פחות לכן הוא קיבל את כל הכספים שמגיעים לו, אם הוא היה מחזיק ברישיון A1 הסיפור כנראה היה נגמר אחרת לגמרי.

אברי
11-01-2017, 05:08
לא זוכר איפה קראתי את זה אך לא מזמן קראתי על חברת ביטוח שהתנערה מתשלום הוצאות רפואיות מכיוון שהבחור הוריד את ההגבלה מהאופנוע שלו, בית המשפט פסק לטובת הרוכב בדיוק מהסיבה שהוא מחזיק ברישיון A לכן מותר לו לרכב בצורה חוקית על האופנוע ובגלל שהמחיר מחושב לפי נפח מנוע ולא לפי כ"ס, הוא שילם לחברת הביטוח בדיוק את מה שמגיע לה ולא פחות לכן הוא קיבל את כל הכספים שמגיעים לו, אם הוא היה מחזיק ברישיון A1 הסיפור כנראה היה נגמר אחרת לגמרי.

אני אלך איתך יותר אפור מזה.
האופנוע שלי מוציא 47 כוח סוס. רשום כL כלומר שלפי הממשלה מותר לך לרכב עליו רק עם A.
מי צודק?

moonshield
11-01-2017, 12:12
אני אלך איתך יותר אפור מזה.
האופנוע שלי מוציא 47 כוח סוס. רשום כL כלומר שלפי הממשלה מותר לך לרכב עליו רק עם A.
מי צודק?
האופנוע. אני מניח שהסיבה שברישיון כתוב לך L היא אותה תקופה קצרה שה L1 הוגבל עד 33 כ''ס ולא טרחת לעדכן את זה.
Sixty,
מאוד מאוד מעניין מה שכתבת כאן, אם אכן ימצא הפרוטוקול של התביעה הזאת יתכן שזה יוכל לשמש בסיס תקדימי לכל נושא הסרת ההגבלה שלא דרך היבואן, ואז יפתח עולם שלם של אופנועים לכל אותם הסולדים מהחלפות כלים תחופות ומחפשים כלי לכמה שנים וכמה דרגות רישיון.

אברי
11-01-2017, 23:00
האופנוע. אני מניח שהסיבה שברישיון כתוב לך L היא אותה תקופה קצרה שה L1 הוגבל עד 33 כ''ס ולא טרחת לעדכן את זה.
Sixty,
מאוד מאוד מעניין מה שכתבת כאן, אם אכן ימצא הפרוטוקול של התביעה הזאת יתכן שזה יוכל לשמש בסיס תקדימי לכל נושא הסרת ההגבלה שלא דרך היבואן, ואז יפתח עולם שלם של אופנועים לכל אותם הסולדים מהחלפות כלים תחופות ומחפשים כלי לכמה שנים וכמה דרגות רישיון.

האופנוע שלי היה L עוד כשa1 היה 500 על 54 סוסים.
קטע.

levil
12-01-2017, 13:18
אני לא מבין משהו, נניח יש לי אופנוע מוגבל והשלמתי בינתיים רשיון ללא הגבלה, האם הסרת ההגבלה חוקית.??

Skity
12-01-2017, 13:24
אני לא מבין משהו, נניח יש לי אופנוע מוגבל והשלמתי בינתיים רשיון ללא הגבלה, האם הסרת ההגבלה חוקית.??

קראת בכלל את 2 העמודים הראשונים של האשכול הזה?

levil
12-01-2017, 14:18
התעייפתי אחרי הראשון.