צפייה בגרסה מלאה : ביטוח וגיל הפרישה
האם מגיל מסויים אנשים משלמים יותר על ביטוח לרכב?
היום איזו אישה מבוגרת נעלה עליי מבט, דרסה אי תנועה, עברה נתיב ודרסה גם כיכר וכמעט לקחה לעזאזל את עבדכם הנאמן. עשתה סליחה עם היד והמשיכה לנסוע.
לכיוון בית ספר.
האם מגיל מסויים אתה נדרש לעבור בדיקות כשירות תקופתיות?
nihrider
15-01-2017, 18:40
pics or it didn't happen
למיטב ידיעתי, אנשים מבוגרים מפסיקים לנהוג ברגע שהם פוגעים במישהו ועושים נזק.
למשל, מישהו דרס אישה עם תינוק (שניהם בסדר) = מפסיק לנהוג
אחרת, מישהו לחץ גז במקום ברקס ונכנס ברכב שעמד ברמזור = לא קורה כלום, אולי אומר סליחה, משלם קצת כסף אם נגרם נזק, ממשיך לנהוג עד הפעם הבאה
לשניהם יכולות נהיגה זהות, לצורך העניין.
האמת שאני לא יכול להבטיח שפגיעה באופנוען ללא הריגתו גורמת לאובדן רישיון נהיגה, פשוט בגלל הסטיגמה שיש לנו.
כמעט יכול להבטיח שגרימה לתאונה "עצמית" של אופנוע לא תגרור שלילה בכלל אם אין מצלמה מעורבת בעניין.
במחשבון הביטוח:
רוכב בן 95 עם ותק של 72 שנות רכיבה, משלם 400 שקל פחות ממני. (0 תאונות)
אז בקצרה - באילת להיזהר מפיגו 308 ? כחולה
mudale222
15-01-2017, 18:45
מגיל 40 ומעלה כל 10 שנים כל הנהגים בדיקת ראייה, גיל 70 בדיקה רפואית כל 5 שנים, גיל 80 בדיקה רפואית כל שנתיים, נהגים מקצועיים מגיל 60.
shaykram1989
15-01-2017, 20:46
בדיקות ראייה ובדיקות רפואיות.
ספק עד כמה זה אפקטיבי ומה הם מוצאים בבדיקות האלה, אבל אי אפשר לצפות שבאמת יבדקו לעומק כל אזרח.
כפי שנאמר, עד שהזקן לא הורג מישהו או נוסע נגד כיוון התנועה ופוגע חזיתי בניידת משטרה, כנראה שימשיך לנהוג..
Sent from my T5 using Tapatalk
lokimonster
16-01-2017, 09:05
מאחר ואני אחרי גיל 40 ואני עם רשיון רכב כבד+אוטובוס זומנתי לבדיקות ראייה.
על פי המכתב הן יותר מחמירות מאשר בדיקות לרכב פרטי. (כמדומני גם דרגת רישוי A נבדקת בחומרה)
נקווה לעבור בשלום
מאחר ואני אחרי גיל 40 ואני עם רשיון רכב כבד+אוטובוס זומנתי לבדיקות ראייה.
על פי המכתב הן יותר מחמירות מאשר בדיקות לרכב פרטי. (כמדומני גם דרגת רישוי A נבדקת בחומרה)
נקווה לעבור בשלום
עברתי גם אני בדיקת ראייה עכשיו לטובת חידוש הרשיון (גם לי יש משא). בפועל אני כבר שנים עם משקפיים פשוט זה לא היה רשום ברשיון. הבדיקה עצמה שתי דקות.
מגיל 40 ומעלה כל 10 שנים כל הנהגים בדיקת ראייה, גיל 70 בדיקה רפואית כל 5 שנים, גיל 80 בדיקה רפואית כל שנתיים, נהגים מקצועיים מגיל 60.
מעט מידי ומאוחר מידי. הבעיה היא שאם ירבו עוד יותר בבדיקות זה כבר יהיה מעיק. אז מה עושים? אחריות אישית! לצערינו זה כמובן לא קורה כי כל אחד בטוח שהוא הנהג הטוב בעולם וחוץ מזה הוא ממש חייב את האוטו.
mudale222
16-01-2017, 17:07
נשמע לי סביר לגמרי לא יודע מה הייתם מצפים בדיוק שיקרה.
כולנו נהיה זקנים יום אחד ואני מקווה שיתייחסו אלינו בהוגנות.
אולי להקדים את הבדיקות הרפואיות לגיל 60 במקום 70. אבל זהו בערך.
moonshield
16-01-2017, 18:42
ג'רי סיינפלד אמר פעם על נהיגת זקנים: "...כשזקן יוצא מחניה ברוורס הוא לא מסתכל אחורה ועושה את זה מהר, מתוך המקום של:
"אני הגעתי עד לגיל הזה ויכול לנהוג, אני לא צריך יותר להיזהר בדרך, אתם אלו שצריכים להיזהר"..."
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft