מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מחפש לקנות אופנוע 250 סמק עם אופציה לנסיעות ארוכות כשאני מרכיב עוד אדם.



Ybe
15-01-2017, 18:40
אני ב 21 עוד רגע משתחרר ומחפש לקנות אופנוע לצורכי עבודה וטיולים.
התקציב הוא בין 20 -25 (מענק השחרור של לוחם ולהוסיף קצת ממה שחסכתי בשירות)
הגובה שלי הוא 185 ומשקל 105
(חשוב לציין שאני מאוד רחב)
אז ככה, הסתכלתי קצת על שאלות של אחרים אבל עדיין לא הצלחתי לגבש דעה לכן אני פונה אליכם.
כרגע מה שממש מושך אותי אלו ה z250 , duk 200 ובנלי 250 tnt
עוד דגש חשוב מאוד שביום יום אני לא מתכון לנסוע מעל50 ק' הלוך חזור לעבודה אבל בסופשים כן לחזור מפתח תקווה (גני תקווה) הביתה בצפון.כמובן עם אופציות לטייל. עוד דגש שאת הנסיעות הביתה והטיולים אני אעשה עם חברה שלי ולכן כנראה אצטרך גם ארגז.
עוד פרט חשוב שאני ממש ממש בהתחלה של התחום ולכן אני מסתכל על הדגמים האלה כי זה המחירים בערך לכלים חדשים מהנילון.
הבעיה שלדעתי הדיוק לא יחזיק אותי לבד בכביש בין עירוני אז קל וחומר עם חברה שלי מאחור. כנל על הz250.
האם 250 מספיק לצרכים שלי?
האם 26 כ"ס מספיק?

אשמח מאוד לתגובות מפורטות ותודה לעוזרים!

אברי
15-01-2017, 18:47
ימאהה טנרה 660. כמה שיותר חדש.
בהמתי. חזק לקטגוריה. נוח רק לאנשים גבוהים.
אפשר לטייל איתו שעות. על גבי שעות. על גבי שעות.

KKatkov
15-01-2017, 20:04
תשמע...
אופנועי 250 קטנים וחלשים מידי לדרישות שלך.
כמובן שזה אפשרי, אבל זה יהיה צפוף, חלש ולא נוח לנסיעות ארוכות.
משום שיש לך תקציב סביר סה"כ, אני מציע לך לספוג את העליה במחירי הביטוח ולחפש כלים בנפח גבוה יותר, גם אם זה על חשבון התקציב שעומד לאופנוע עצמו.
אם יש לך ניסיון קודם - לך על טנרה 660, או סוזוקי V-STROM מוגבל ל-A1. אלה כלים גדולים וכבדים, ולא הייתי ממליץ עליהם לדו"ג ראשון ללא כל ניסיון קודם.
אם אין לך ניסיון - בחן את האופציות הבאות:
1. KLE500 שמור מאוד (רוב הכלים בשוק נבלות) + יישור קו לאחר הקניה + ריפוד של המושב עם עדיין לא בוצע ע"י הבעלים הקודם.
2. הונדה CBR500/CB500X - חורג מהתקציב, אבל אולי תצליח לשים את ידיך על אופנוע שנמכר משמעותית מתחת למחירון (קילומטראז' גבוה יחסית לשנתון וכו'). אפשר גם לקנות את דגם הנייקד CB500F, ולהוסיף לו משקף תחליפי.
3. הונדה CBR300/קאוואסקי נינג'ה 300/ק.ט.מ דיוק 390 . יהיו משמעותית פחות נוחים לרוכב גדול, אבל עדיין עדיפים על ה-250-ים מבחינת זמינות כוח. אם אתה לוקח נייקד - תוסיף משקף אפטרמרקט.

אם אתה בכל זאת נעול על 250, חפש CBR250. מבין כל הקטנים האלה, הוא כנראה הכי מרווח, ובעל המנוע הגמיש ביותר.

audiR8
15-01-2017, 20:43
מעבר לעובדה שזה לא נוח, לא פרקטי, לא בריא ועוד כמה 'לא', זה גם לא אפשרי פיזית.
מגבלת המשקל של CBR250R היא 140 ק"ג. משמע אתה, כרוכב גדול יחסית, לא יכול להרכיב. בטח שלא עם ארגז ובטח שלא לרכיבות ארוכות צפונה. מגבלת המשקל הזו תהיה דומה בכל הכלים בגודל הזה.
אני רוכב על CBR250 מרכז-צפון באופן קבוע. אמנם מתרגלים ואני כבר לא מסיים רכיבה כזו שבור לחלוטין, אבל זה עדיין לא כיף גדול, ואני שוקל 65 ק"ג. אני אפילו לא מצליח לדמיין רכיבה כזו עם מורכבת וארגז.
חבל עליך ועל האופנוע.
קנה טנרה 660. תפור עליך.

Ybe
16-01-2017, 02:18
הטנרה פשוט לא מושך אותי וירגיש לי סתם לקנות כלי ישן ולא אהנה ממנו ..
אז לפי מה שאתם אומרים אני צריך לכוון לכיון הדיוק 390, או z300? (לפי ההנחה שאם ה250 זה עד 140 קילו אז אלה אמורים להחזיק יותר?)
ראיתי גם cbr 300 עם ארגז מובנה מהחברה אבל לדעתי יהיה לי קשה לקחת אופנוע ספורט כאופנוע ראשון..

KKatkov
16-01-2017, 12:18
CBR300 הוא לא אופנוע ספורט. הוא אופניים עם מנוע ופלאסטיקה...

rusty james
16-01-2017, 12:22
הסיבה היחידה לנפח קטן (עד 250) היא מחיר ביטוח החובה.
אם כבר מוכנים לשלם את ההפרש (כאלף ש"ח) - עדיף לעלות בנפח לכיוון ה500 או מוגבלי ההספק עם הנפח הגדול יותר.
הגודל הפיזי שלהם יתאים הרבה יותר למימדי פות"ש ובטח ובטח לרכיבה בזוג+ציוד.

אברי
16-01-2017, 15:49
הטנרה פשוט לא מושך אותי וירגיש לי סתם לקנות כלי ישן ולא אהנה ממנו ..
אז לפי מה שאתם אומרים אני צריך לכוון לכיון הדיוק 390, או z300? (לפי ההנחה שאם ה250 זה עד 140 קילו אז אלה אמורים להחזיק יותר?)
ראיתי גם cbr 300 עם ארגז מובנה מהחברה אבל לדעתי יהיה לי קשה לקחת אופנוע ספורט כאופנוע ראשון..

טנרה 2008 ישן יחיה הרבה אחריי כל המיני אופנועים האלה

מאעפה שאני רואה את זה אופנוע לא צריך 'להיות יפה' בשיקול הראשון.

audiR8
16-01-2017, 15:58
הטנרה פשוט לא מושך אותי וירגיש לי סתם לקנות כלי ישן ולא אהנה ממנו ..
אז לפי מה שאתם אומרים אני צריך לכוון לכיון הדיוק 390, או z300? (לפי ההנחה שאם ה250 זה עד 140 קילו אז אלה אמורים להחזיק יותר?)
ראיתי גם cbr 300 עם ארגז מובנה מהחברה אבל לדעתי יהיה לי קשה לקחת אופנוע ספורט כאופנוע ראשון..
הדיוק יכול לסחוב משקל מקסימלי של 335 ק"מ, שזה קצת יותר הגיוני לשימושים שלך.
אבל הוא עדיין לא אופנוע אידאלי לנסיעות בינעירוניות ארוכות עם ארגז ומורכבת.
CBR300 זהה לחלוטין ל250, מלבד כמה שינויים בפיירינג ו30 סמ"ק יותר במנוע.
אני עדיין בדעה שהטנרה יותר מתאים לך, אבל אם אתה לא מתחבר - אין סיבה לקנות אופנוע מתוך אילוץ.

decktor
16-01-2017, 17:22
זה הכל תלוי בך, היוסאנג 250 הישן שלי לקח אותי ואת האקסית להרבה רכיבות ארוכות בזמן שהוא היה אצלי (מספר שנים).
אני זוכר פעם אחת שרכבנו מעל 1,000 ק"מ בהרכבה תוך פחות משבוע.
כמובן שהקצב היה מאוד רגוע והנוחות הייתה גבולית אבל עשינו את זה ואפילו נהנינו, מצד שני שבועיים אחרי זה החלפתי ל GS500 כי החלטתי שמספיק.

moonshield
16-01-2017, 18:35
מאעפה שאני רואה את זה אופנוע לא צריך 'להיות יפה' בשיקול הראשון.
וכשמדובר בטנרה צריך לומר את זה פעמיים :rotfl:
אבל ברצינות, אני מסכים עם כל מילה שלך בפוסט.

KKatkov
16-01-2017, 19:10
לא רואה סיבה להינעל דווקא על הטנרה (שהוא אופנוע מצוין, כן)?
בתור דו"ג ראשון - המשקל שלו, גובה המושב בשילוב עם מרכז הכובד הגבוה עלולים להיות בעיה לרוכב מתחיל, גם אם הרוכב יחסית גדול וחזק.
עדיף KLE או ב.מ.וו F650GS מותאמים לרישיון A1. וגם אלה הם בגדר "פינוק" - אפשר להסתפק ב-GS500, ER-5, DR650 מותאמים לרישיון ביניים, ולטפל נקודתית בעניין נוחות הרכיבה (מיגון רוח, תוספת ריפוד למושב וכו'). זה לא יקר במיוחד, ומדובר בכלים שסה"כ פשוטים ואמינים מאוד, כל עוד קונים כלי שמור.
מי שרוצה חדש - צריך להיות מוכן לשלם על חדש. DR650 בן שנה ייתן מענה מעולה לצרכים אם מטפלים במיגון הרוח בנוחות המושב. סדרת ה-500 של הונדה יודעת לעשות בדיוק את זה, בעיקר ה-CBR וה-CB500X.

paperplane
16-01-2017, 20:36
הדיוק יכול לסחוב משקל מקסימלי של 335 ק"מ, שזה קצת יותר הגיוני לשימושים שלך.
אבל הוא עדיין לא אופנוע אידאלי לנסיעות בינעירוניות ארוכות עם ארגז ומורכבת.
CBR300 זהה לחלוטין ל250, מלבד כמה שינויים בפיירינג ו30 סמ"ק יותר במנוע.
אני עדיין בדעה שהטנרה יותר מתאים לך, אבל אם אתה לא מתחבר - אין סיבה לקנות אופנוע מתוך אילוץ.

סליחה שאני מתפרץ פה לאשכול בשאלה לא קשורה, אבל איך אתה יודע כמה כל אופנוע יכול לסחוב?

audiR8
16-01-2017, 20:39
מופיע בספר רכב של כל אופנוע.
הספר של האופנוע שלי שמור אצלי. חיפוש של דקה וחצי בגוגל לאופנועים אחרים.

ayalzo
16-01-2017, 21:46
תוריד מהמשוואה את ה dr650.
המתלים שלו רכים ולא יסחבו מורכבת.
אני ואשתי היינו סוגרים מתלה על כל באמפר ושנינו ביחד שוקלים כמו פות"ש עם תיק גב קטן...
טנרה וויסטרום אופנועים גדולים וכבדים שלדעתי לא מתאימים לאופנוע ראשון.
Kle זה ענתיקה וגם אופנוע שבהרבה מקרים שחטו. אלא אם פות"ש מחפש לרכוש ידע פרקטי במכונאות- הייתי מוותר.
אני הייתי מנסה אחד משתי אופציות. או נמתח קצת בתקציב וקונה 500 כלשהו (ולא ישן) או מוריד את נושא ההרכבה למינימום.
סתם שאלה, er6 יכול להתאים לa1?
כי זה אופנוע מתחילים לא רע ונמכר ממש בזול.

Ybe
16-01-2017, 23:16
לכל אופנוע שאבחר בסוף אני יכול להרכיב ארגז או שזה דגמים ספציפים?

decktor
17-01-2017, 00:04
לא לכל הדגמים יש סבל מקורי שאפשר להתקין עליו ארגז, יש מסגרים שמתמחים בלבנות סבלים לאופנועים ואז כמעט תמיד אפשרי לארגן משהו.

Ybe
17-01-2017, 11:47
יש איזה שהוא מקום שאתם מכירים שאפשר לקנות מהם אופנועים אבל לא מקום מפוקפק אלה אחד שיתן לעשות גם נסיעת מבחן ושיהיו אמינים?

Busy
17-01-2017, 11:50
יבואן

rusty james
17-01-2017, 12:33
אין דבר כזה לסמוך על מוכר, פרטי או עסק, עם כל הכבוד ל'חובת הגילוי הנאות', חובה לבדוק במוסך שאינו קשור למוכר. רק ככה תוכל לדעת מהמצב האופנוע ולהעריך כמה תהיה מוכן לשלם עבורו.
כמובן שבדיקה עולה כסף לכן כדאי לראות כמה כלים ואז להחליט את מי מהם תיקח לבדיקה.

לגבי רכיבת מבחן -כמו שכבר כתבו לך, רק אצל היבואנים השונים, בתאום מראש. זה מקובל ושגרתי.

Igal19
17-01-2017, 12:53
שמע בתור בעלים של בנלי 250 בעל אותם נתונים פיזיים כמו שלך,אני יתן לך את חוות הדעת שלי.
האופנוע נראה קצת קטן אבל מרגיש מאוד נוח גם לבעלי גוף גדול.
מה שכן גם בדגמים של ה250 וגם של ה300,יש אפשרות להזמין מהחברה ארגז+ארגזי צד וזה נראה ממש יפה על האופנוע.
בקשר לזמן נסיעה ממושך על האופנוע התחת לא כואב בסוף ודי נוח לנסיעות,יצא לי איתו לעשות נסיעות 300 קילומטר ומספר שעות.
בקשר ללהיות עם מורכב,לא נוח בעליל,האופנוע קצר.
בקשר למהירות שלו,הוא מספיק לעמוד בנסיעה של הרכבים בארץ ועוד נשאר כוח ספייר,לאופנוע יש 6 הילוכים,עד הילוך 5 מרגישים את הכוח יפה אבל ברגע שמעבירים להילוך 6 עם קצת התנגדות של הרוח ואתה נשאר באותו מהירות של הסוף חמישי רק בסלד קצת יותר נמוך.
אחרי כל החפירה הזאתי לדעתי אם יש אופציה תחסוך עוד קצת ותקנה 300 ומעלה כי ה250 ממש אבל ממש לא יספק אותך אישית ובטח שלא יספיק לצרכים שלך.
אני עד עכשיו מצטער על זה שלא הקשבתי לחכמים ממני.

אברי
17-01-2017, 18:08
אם אתה לא חושב שהטנדראק יפה זה בסדר.
אני ממליץ אם ככה לעשות רישיון a ולחפש איזה sv.

TundraOG
18-01-2017, 10:47
בתקציב שלך אתה יכול ריאליסטית ללכת ב-2 כיוונים : 300 סמ"ק חדש (או בן שנה-שנתיים) או 500 ישן (דוגמאת ER5/KLE500/GS500/EN500).

אני הלכתי במסלול השני ורכשתי אופנוע ישן אך שמור, GS500. מכאנית לא עושה בעיות לאחר יישור קו מעמיק (גם לשמורים תשמור 3-4 אש"ח). מאוד נוח בטיולים ארוכים כרוכב יחיד (קצת יותר גבוהה ממך, שוקל כ-20 ק"ג פחות). מבחינת הרכבה - מגבלת משקל של כ-180 ק"ג, אבל למורכבים חסרי נסיון המושב האחורי צפוף ונדרשות הפסקות די תכופות למתיחת רגליים.
חבר שהלך במסלול הראשון מאוד מרוצה מהאופנוע שלו (קוואסאקי Z300). בינתיים חוץ מטיפולים שוטפים לא מבקר במוסך (כמצופה מאופנוע חדש). מבחינת טיולים - עומד בקצב בבין עירוני בקלות עם הרבה מקום לעקיפה, אך בטיולים ארוכים המושב הדק מתחיל להציק בשלב מסויים, אז זה משהו שצריך לקחת בחשבון.

קח בחשבון גם שבמידה ואתה קונה כלי חדש אתה תזכה ליותר "שקט נפשי" מכלי ישן שללא ספק תצטרך ליישר בו קו ולהתעסק בו בין היתר באופן עצמאי, אך הם מאוד קלים לעבודה בהשוואה לכלים חדשים עם הזרקות דלק ומחשבים. כלי ראשון יספוג את הטעויות שלך כרוכב חדש, בין היתר נפילות ולכן לא מומלץ לקחת אחד מלא בפלסטיקה דוגמאת הנינג'ה 300 או ה-R3 ה"ספורטיביים" כביכול (מנסיון אישי ומנסיון של חברים).
כמו כן בשאלת האמינות ניתן לאמר בקלות שאת הכינוי "סוס עבודה" שדבק ל-500 הישנים לא מרוויחים בקלות, ובידיים הנכונות ראיתי כלים שעברו מעל 200 אלף ק"מ עם מנוע מקורי לפני שנעשה אוברול. עם מעט השקעה ביישור קו ותחזוקה מונעת אתה מקבל כלי מאוד אמין שישרת אותך שנים.

ISHC
20-01-2017, 11:05
אני רוכב על יוסאנג GV250 כבר 4 שנים ומעל 40 אלף קילומטרים.
רוב הנסיעות הן בטווח חצי שעה במרכז אבל כבר יצא לי לרכב איתו לכל חור בארץ בשביל הכיף.
אני שוקל 110 קילו ולרוב רוכב לבד.
מורגש מחסור בכוח שרוכבים לבד ובטח עם מורכבת קלילה כמו אישתי ששוקלת פחות מחצי ממני. אני חי עם זה בסדר כי בסוף רוב הנסיעות הן במרכז וקצרות.
אני בוחר שלא לעלות בנפח בגלל מחירי הביטוח וגם בגלל שהאופנוע שלי שווה גרוש ורבע ואין סיבה להחליף אותו עד שהוא לא ימות.
כשאחליט להחליף אותו אני משער שאקח משהו עם נפח גדול יותר.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ybe
22-01-2017, 20:17
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין צילינדר אחד לשני צילינדרים והאם כרוכב מתחיל זה אמור לשנות לי בקניית אופנוע?

ISHC
22-01-2017, 20:52
לדעתי זה לא אמור לשנות לך כלום


Sent from my iPhone using Tapatalk

rusty james
23-01-2017, 13:11
בגדול, שני צילינדרים יתנו יותר כוח וסל"ד לאותו נפח
והמנוע ירעד משמעותית פחות מאשר בצילינדר יחיד.

Ybe
24-01-2017, 14:32
מישהו יודע ממתי הדיוק 390 חזר ל44 כ"ס ? ועד איזה שנה הוא מוגבל ל33?

KKatkov
24-01-2017, 16:42
מישהו יודע ממתי הדיוק 390 חזר ל44 כ"ס ? ועד איזה שנה הוא מוגבל ל33?

לדעתי, רק הכלים שהגיעו ב-2013 מוגבלים. יש סיכוי שחלק מדגמי 2014 הוגבלו גם.
אני כמעט בטוח שבמוסך של היבואן יכולים להסיר לך את ההגבלה ב-10 דקות עבודה.
לגבי ההבדל בתצורת המנוע: כלל האצבע גס מאוד הוא כזה: ככל שנפח המנוע מתחלק על פני יותר צילינדרים, כך פעימות הכוח יהיו קטנות יותר, ועם מרווחי זמן קטנים יותר ביניהן. לכן, מנוע מרובה צילינדרים נוטה להרגיש חלק יותר. מנוע כזה יעלה מהר יותר בסל"ד, ויגיע לסל"ד שיא גבוה יותר - מה שמאפשר לפתח הספק מרבי גבוה יותר.
בפועל - יש עוד המון פרמטרים שמשפיעים על אופי המנוע, ומבחינתך כרוכב מתחיל, אתה יכול להתעלם מהתצורה ולא לקחת אותה כשיקול. עשה נסיעות מבחן על כלים שמעניינים אותך, ומה שיימצא חן בעיניך - תקנה. בשלב הזה, פחות משנה לך אם יש שם צילינדר אחד או שניים.

Ybe
24-01-2017, 20:42
תודה רבה!

Ybe
24-01-2017, 22:59
הדיוק יכול לסחוב משקל מקסימלי של 335 ק"מ, שזה קצת יותר הגיוני לשימושים שלך.
אבל הוא עדיין לא אופנוע אידאלי לנסיעות בינעירוניות ארוכות עם ארגז ומורכבת.
CBR300 זהה לחלוטין ל250, מלבד כמה שינויים בפיירינג ו30 סמ"ק יותר במנוע.
אני עדיין בדעה שהטנרה יותר מתאים לך, אבל אם אתה לא מתחבר - אין סיבה לקנות אופנוע מתוך אילוץ.

אתה בטוח שכלי ששוקל 140 קילו יכול לסחוב 335?
נשמע לי לא הגיוני .

shembar1
25-01-2017, 18:10
אני לא ממש אוהב לומר את זה... ואני לא מאמין שזה יוצא לי מהפה
אבל חשבת אולי על קטנוע 400??
לפחות עד שתצבור קצת ניסיון ויהיה לך יותר קל לעלות על אופנוע 500 שמתאים לדרישות שלך!!!!!

לפני שתקפצו עליי פה. הבחור שוקל 100+ והוא רוצה להרכיב את חברה שלו (נגיד 50 ק"ג) וארגז. לבחור אין ניסיון על אופנועים והתקציב שלו מאפשר לו לקנות אופנוע 250/300
אני חושב ששנה ראשונה תקנה קטנוע 400 במצב טוב. יעשה את העבודה מצוין!! יהיה לשניכם נוח! לא תיהיה לך בעיה לרכב עליו ולהרכיב עליו את חברה שלך!
לא יהיה מבאס לשים עליו ארגז
וככה גם תצבור ניסיון וכסף ותוכל להשתדרג לאופנוע גדול שמתאים לצרכים שלך :)

Ybe
25-01-2017, 23:58
אני לא ממש אוהב לומר את זה... ואני לא מאמין שזה יוצא לי מהפה
אבל חשבת אולי על קטנוע 400??
לפחות עד שתצבור קצת ניסיון ויהיה לך יותר קל לעלות על אופנוע 500 שמתאים לדרישות שלך!!!!!

לפני שתקפצו עליי פה. הבחור שוקל 100+ והוא רוצה להרכיב את חברה שלו (נגיד 50 ק"ג) וארגז. לבחור אין ניסיון על אופנועים והתקציב שלו מאפשר לו לקנות אופנוע 250/300
אני חושב ששנה ראשונה תקנה קטנוע 400 במצב טוב. יעשה את העבודה מצוין!! יהיה לשניכם נוח! לא תיהיה לך בעיה לרכב עליו ולהרכיב עליו את חברה שלך!
לא יהיה מבאס לשים עליו ארגז
וככה גם תצבור ניסיון וכסף ותוכל להשתדרג לאופנוע גדול שמתאים לצרכים שלך :)

כן יש משהו במה שאתה אומר אבל מעדיף אוטובוסים על קטנוע.. זו האמת זה פשוט ממש לא מושך אותי

אברי
26-01-2017, 02:31
אתה בטוח שכלי ששוקל 140 קילו יכול לסחוב 335?
נשמע לי לא הגיוני .

335 כולל הכלי

shembar1
26-01-2017, 10:47
כן יש משהו במה שאתה אומר אבל מעדיף אוטובוסים על קטנוע.. זו האמת זה פשוט ממש לא מושך אותי

לא חושב שעדיף אוטובוס על קטנוע אבל אין ספק שגם אותי וכנראה גם אותו זה לא מושך
פשוט זה נשמע לי כמו האלטרנטיבה הכי טובה כרגע

nadav6
29-01-2017, 10:25
תקנה אופנוע ולא קטנוע, אחד כזה שמושך אותך חיצונית ופנימית. אל תתפשר.
מי שקונה דו"ג לא עושה את זה רק משיקולי תחבורה, סוף יום אתה רוצה להנות ממנו.

עם 25 אלף אתה כמעט נושק לתקציב של אופנוע 300cc ומעלה בקטגוריית A1, יד 2 שמור כראוי.
אין לך מספיק כסף? תחסוך עוד קצת, תאמין לי ה 5K האלה שווים את ההמתנה.

בינתיים לך תעשה 100 רכיבות מבחן, זה גם כיף (בחינם) וגם אתה מכיר המון סוגי דו"ג שונים.

Busy
29-01-2017, 23:15
בינתיים לך תעשה 100 רכיבות מבחן, זה גם כיף (בחינם) וגם אתה מכיר המון סוגי דו"ג שונים בין הדברים בודדים שאפר לענות מהם במדינה שלנו ללא תשלום