מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עוד ילד שנקטף... עוד עולם שנחרב.

ktm690smc
17-01-2017, 17:19
http://news.walla.co.il/item/3031503

כשבחיים לא חשבתי שזה יגיע אליי, זה הגיע.
הרוכב שרואים מוטל כאן על הכביש הוא החבר הכי טוב שלי. שתי חבר'ה בני 23, אני והוא, שעוד
לא התחילו את החיים והרבה היה לפנינו, ולפניו.

חודשים בכיתי לו שימכור את מכונת המוות, וכשהוא סוף סוף תיכנן להסב אותו ולרכב נטו במסלול ולא בכביש, התאונה השיגה אותו.

מסתכל על המשפחה בשבעה, על מעגל הקרובים והחברים שלנו, ומבין שזה לא שווה את הכאב, וזה לא פייר כלפיי הנפטר.
אולי נכנסתי לאובר פרופורציות, אולי אני מגזים (לדעתי לא), אולי אני פראנואיד מדי, אבל אני מציאותי.
הכלים האלו משאירים רק כאב ומוות מיותר, ומי שהכיר אותו ידע שהוא הרוכב הכי זהיר בעולם והכי אחראי בעולם.
אבל על הבהמה קשה להשתלט, קשה שלא להחליק, וקשה להזיז את המשאית מהמקום שבו היא עומדת כשאתה מחליק.

אז אני החלטתי שאת התוכנית לעתיד להחזיק לי דוקאטי חדש, או כל אופנוע אחר- יורד מהפרק.

שלא נדע צער.
מוגש כנקודה למחשבה.
תודה מראש על התגובות והחיזוקים.

Shasha127
17-01-2017, 17:31
בחור יקר מאוד, חיובי וחייכן. סיפור עצוב מאוד. משתתף בצערך חבר.

ZeroCool
17-01-2017, 17:32
קודם כל מקרה ממש עצוב ומשתתף בצער המשפחה , דבר שני ידוע אולי איך זה ניגרם ? יכול להיות חוסר שומת לב , תנאי הדרך ,?מהירות של הנהג ? יציאה לעקיפה מסוכנת ? ידוע?

Sent from my iPhone using Tapatalk

nihrider
17-01-2017, 17:49
כואב לשמוע, משתתף בצערך

KKatkov
17-01-2017, 18:28
משתתף בצערך אבל...
"מכונת מוות"? זה פורום אופנוענים או מה? WTF?
אופנוע הוא כלי. הוא עושה מה שאתה אומר לו לעשות.
אם אתה לא מספיק מיומן, זהיר, אחראי - זה מעיד עליך, לא על המכונה.

מי שרואה בחייו ערך עליון, שאין דבר שמצדיק את סיכונו - מוטב שלא ייצא מהבית. בטח לא ברכיבה על אופנוע.
ובשלב של ה"פייר", אבדתי אותך לגמרי. אתה בן 23 לדבריך, ועדיין לא הבנת שבעולם אין צדק (לפחות לא במובן המקובל של המילה), והוא לא "פייר" כלפי אף אחד?
אז אתה באמת "ילד בן 23", ולא "גבר צעיר".

נאמר בחיבה. כנקודות למחשבה.

אRני
17-01-2017, 18:29
מוגש כנקודה למחשבה.

על מה אתה רוצה שנחשוב, על זה שאופנועים זה מסוכן? היית צריך לחכות שחבר שלך ימות כדי לדעת את זה? אני חושב שידעת את זה גם לפני כן.
כואב הלב על ההרוג אבל אף אחד לא קונה אופנוע ספורט בלי לחשוב על הסיכונים, לא משנה כמה צעיר ומתלהב.
זה מסוכן, זה מרגש, מאבדים חברים בדרך וזה חלק מהעניין.

שלא תדעו עוד צער.

moonshield
17-01-2017, 18:35
מצער לשמוע. שלא תדעו עוד צער!

אביעד אברהמי
17-01-2017, 18:51
הלב נקרע.
אני מכיר את טל קצת יותר משנה. הוא למד אצלי בקורס המכונאות וסיים בהצטיינות. נשארנו בקשר גם אחרי הקורס.
בחור זהב, מלא שמחת חיים ואהבה לאופנועים, תמיד סקרן, תמיד צמא לידע, תמיד אוהב לעזור.

2 Strokes
17-01-2017, 20:13
על מה אתה רוצה שנחשוב, על זה שאופנועים זה מסוכן? היית צריך לחכות שחבר שלך ימות כדי לדעת את זה? אני חושב שידעת את זה גם לפני כן.
כואב הלב על ההרוג אבל אף אחד לא קונה אופנוע ספורט בלי לחשוב על הסיכונים, לא משנה כמה צעיר ומתלהב.

שלא תדעו עוד צער.
אהבתי את הרגש...

שלא תדעו עוד צער.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

torquser
17-01-2017, 20:14
עצוב, משתתף בצערך.

miki
17-01-2017, 21:06
עצוב. כואב הלב. איזה בזבוז של חיים. הסכנה הזאת מרחפת על כל אחד ממשתמשי הכביש..

nadavh55
17-01-2017, 21:18
כואב...באמת שכואב...
זה לא משנה אם זה איזה r6 עמוס שיפורים שרק מחכה להתפוצץ על הכביש או מובי מקרטע עם מחוג סלד דפוק...לכולם זה יכול לקרות וכולנו חשופים לזה יום יום ולוקחים על עצמנו את הסיכון הזה.
שמרו על עצמכם,תתמגנו ,תשדלו לרכב כמה שיותר בזהירות.. אחרי הכל הריק הזה שאנחנו משאירים כאן לא שווה את זה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

shaykram1989
17-01-2017, 22:03
כואב לשמוע..
לא משנה כמה זהיר וממוגן תהיה, אף אחד לא חסין..

לא בטוח שזה הזמן אבל אם ידוע לך ותוכל לשתף אותנו בפרטים של התאונה אולי נלמד משהו.

Sent from my T5 using Tapatalk

mudale222
17-01-2017, 22:05
שלא תדע עוד צער.

באמת שאני לא מבין את האנשים שאחרי שקורה למישהו שקרוב אליהם תאונה קשה אז פתאום כל הפרספקטיבה שלהם משתנה.
כאילו מה? משהו השתנה? זה לא היה מסוכן לפני זה? זה מרגיש (סורי על זה) פתטי בעיני. כמו ילדים קטנים שעד שלא שמים את היד באש לא מסוגלים להבין שזה כואב למרות ההסברים.

בשורות טובות.

levil
17-01-2017, 22:59
למה קשה להבין ?
(בהכללה מסוימת) כל מי שבוחר עיסוק או תחביב מסוכן עוטף את עצמו בבועה, אחרת קשה לתפקד.
כל עוד הטרגדיות מתרחשות במעגלים מרוחקים של קרבה, זה אולי מטריד אבל לא מזעזע,
אבל כשאסון מתרחש במעגל הקרוב כמו חבר טוב או בן משפחה, הבועה נפרצת.

Dresdner
18-01-2017, 00:15
למה קשה להבין ?
(בהכללה מסוימת) כל מי שבוחר עיסוק או תחביב מסוכן עוטף את עצמו בבועה, אחרת קשה לתפקד.

מעניין שזה קורה ברכב לחבר קרוב אתה נכנס לרכב שלך יום אחרי בלי שום בעיה.
כנראה הרגש הזה שכל כך קשור לאופנועים עובד כאן לטוב ולרע

levil
18-01-2017, 00:45
ברכב אני מניח שהתכוונת למכונית, אם כך הסיבה היא שנהיגה לא נתפסת בעיני רוב הנהגים כפעילות מסוכנת, ואובייקטיבית היא לא, לפחות לא כמו רכיבה על אופנוע.

Paz
18-01-2017, 07:26
משתתף בצערך אבל...

מי שרואה בחייו ערך עליון, שאין דבר שמצדיק את סיכונו - מוטב שלא ייצא מהבית. בטח לא ברכיבה על אופנוע.
ובשלב של ה"פייר", אבדתי אותך לגמרי. אתה בן 23 לדבריך, ועדיין לא הבנת שבעולם אין צדק (לפחות לא במובן המקובל של המילה), והוא לא "פייר" כלפי אף אחד?

+1, מובן שאתה נסער ואולי גם לא מעכל עדיןן...אבל חשוב להגיד את הדברים האלה.

שלא תדעו עוד צער.

lokimonster
18-01-2017, 09:18
מי שלא שם לא יבין.
את התחושה של הגז ביד ימין.
את האוויר לפנים.
את הריגוש שבהטיה.
ריח הדלק והגזים השרופים.
הם לא יבינו את הצורך ברכיבה ואת גודל החוויה.
כן אנו מתים במשרד וחיים על הכביש וכנראה ששם גם נגמור כעוד שםלסטטיסטיקה שרק מעטים יצליחו לזכור.
אבל באותם רגעים ספורים בהם מחט הסל"ד עולה והאגזוז צורח החיוךעל הפנים נמתח עד הירח.
אותן שניות בהן אני מתחיל לחיות ושוכח מהצרות.
כן רגעים קטנים ששייכים רק לי ולעוד כמה שכמותי.

משתתף בצערך
וכן כל יום שאני עולה על האופנוע אני יודע שהתוכניות עשויות להשתנות.

Ami
18-01-2017, 10:17
צריך לזכור שגם נהגי מכוניות נהרגים בגלל טעויות עצמיות או של אחרים ולמרות הכאב, אף אחד לא מפסיק לנהוג בגלל זה

torquser
18-01-2017, 10:43
מי שלא שם לא יבין.
את התחושה של הגז ביד ימין.
את האוויר לפנים.
את הריגוש שבהטיה.
ריח הדלק והגזים השרופים.
הם לא יבינו את הצורך ברכיבה ואת גודל החוויה.
כן אנו מתים במשרד וחיים על הכביש וכנראה ששם גם נגמור כעוד שםלסטטיסטיקה שרק מעטים יצליחו לזכור.
אבל באותם רגעים ספורים בהם מחט הסל"ד עולה והאגזוז צורח החיוךעל הפנים נמתח עד הירח.
אותן שניות בהן אני מתחיל לחיות ושוכח מהצרות.
כן רגעים קטנים ששייכים רק לי ולעוד כמה שכמותי.

משתתף בצערך
וכן כל יום שאני עולה על האופנוע אני יודע שהתוכניות עשויות להשתנות.

4521

shembar1
18-01-2017, 11:01
שלא תדע עוד צער.

באמת שאני לא מבין את האנשים שאחרי שקורה למישהו שקרוב אליהם תאונה קשה אז פתאום כל הפרספקטיבה שלהם משתנה.
כאילו מה? משהו השתנה? זה לא היה מסוכן לפני זה? זה מרגיש (סורי על זה) פתטי בעיני. כמו ילדים קטנים שעד שלא שמים את היד באש לא מסוגלים להבין שזה כואב למרות ההסברים.

בשורות טובות.

כן אופנועים זה מסוכן! אין ספק! אבל איפשהו אנחנו אומרים לעצמנו "יהיה בסדר". ושוכחים מזה מהר מאוד!! בגלל כמות התאונות והרמת סיכון שבדבר, הרבה אנשים מקבלים שוק כשמשהו כזה קורה להם או למשהוא קרוב וכן. רק אז הם מבינים את המשמעות של הסיכון.
אבל שוב צריך להבין כמו שהרבה אנשים כתבו פה. שרכיבה על אופנוע זה הרבה מעבר לסתם להגיע מנקודה A ל B. אנחנו נהנים מהדרך ומחפשים את הדרך!!
כשאנחנו נוסעים לטיול בצפון/בדרום ברכב עם חברים או משפחה. כולם מתלהבים מהנוף מהאזור וכו'. ואני אומר לעצמי (שיוו איזה כביש!)

בכל מקרה משתתף בצערך ובאמת שלא תדעו עוד צער

nihrider
18-01-2017, 11:50
צריך לזכור שגם נהגי מכוניות נהרגים בגלל טעויות עצמיות או של אחרים ולמרות הכאב, אף אחד לא מפסיק לנהוג בגלל זה

הסיכוי שלך למות על אופנוע גדול פי 17, אז איך זה מפתיע אותך?

עריכה:
סליחה, פי 18
http://www.rsa.gov.il/meidamechkar/pirsumim/documents/aufnohim.pdf

KKatkov
18-01-2017, 12:01

עריכה:
סליחה, פי 18

מה אתה מנסה להגיד בעצם? שאלה מגולשי פולגז שעוד רוכבים לא רק על המקלדת, צריכים לוותר על "מכונת המוות"? אתה מרים יוזמה - "סוזוקי אלטו לכל גולש פולגז"?

nihrider
18-01-2017, 12:04
מה שכתבתי זה מה שהתכוונתי, לא יודע מה הקטע שלך... לטעמי בכלל ההתייחסויות שלך לא צריכות להיות חלק מדיון לזכרו של רוכב שנהרג.

van.hezkel
18-01-2017, 12:07
למה קשה להבין ?

מסכים בהחלט, וארחיב מעט -
רוכב אשר הקטל בדרכים התדפק על דלתו, טוב יעשה אם ישתהה רגע לפני העלייה חזרה על האופנוע.
בשורה מרה שמגיעה לרוכב, בטווח הזמן הקצר, עלולה לערער את בטחון-העצמי שלו ולגרום לטעות בשיקול-דעת והיפגעות בזמן רכיבה.

עם זאת, ישנה כמובן הגישה הרווחת, לפיה 'יש להכות בברזל כל עוד הוא לוהט', 'לקפוץ מיד חזרה על האוכף' ודומיהם.. וגם זה הוא שיקול לגיטמי!

לכן, כמו אופנוען מאוזן על אופנוע מאוזן - יש לקחת בתשומת לב מחודשת את שתי הגישות, להכיר ולזהות את עצמך רגע לאחר קבלת הבשורה, לזהות מחשבות שלא היו שמה לפני כן, היסוסים שהגיעו להם משום מקום, ולהבין שהאיבר שמוריד פקודות למצערת או לברקס, כרגע טרוד ועובד ביתר.

אין לזלזל באירוע טראומתי - מטבעו, הוא נועד לדרוך אותנו.

תנחומיי למשפחתו וחבריו של הרוכב,
יהיה זכרו ברוך.

KKatkov
18-01-2017, 12:27
מה שכתבתי זה מה שהתכוונתי, לא יודע מה הקטע שלך... לטעמי בכלל ההתייחסויות שלך לא צריכות להיות חלק מדיון לזכרו של רוכב שנהרג.

אין דבר כזה "דיון לזכר".
יכול להיות "שרשור לזכר". כי ב"דיון" יעלו דעות כאלה ואחרות, ויתנגשו ביניהן. זאת מהותו של דיון.
אם ההתייחסויות שלי כ"כ מפריעות לך, אתה יכול להסתיר את ההודעות שלי. אני דווקא חושב, שהדיבורים על ה"סיכון גדול פי 18", "מכונת מוות" וכו' מקומן לא בפורום אופנועים. בשביל זה יש את הטוקבקים בווינט.

אברי
18-01-2017, 12:33
ברגע שאתה מפסיק לפחד מהכביש או ברגע שאתה מתחיל לפחד מהאופנוע זה הזמן שלך לרדת.

nihrider
18-01-2017, 12:36
דיון ושרשרור זה אותו דבר כשמדברים על פלטפורמה של פורום שבה כל ההודעות שטוחות מתחת לאותה כותרת.

למה אתה חושב שחופרים פה בלי סוף על ציוד מיגון, קורסי רכיבה ורכיבה זהירה ושקולה שמטרתם להקטין את הסיכון.
סיכון גבוה פי 18 זאת עובדה (סטטיסטיקה), אם לדעתך עובדות מקומן לא באתר הזה, אז מה כן?
לרוכב אופנוע אין את הפריוולגיה להתעלם מהמציאות.

KKatkov
18-01-2017, 13:20
דיון ושרשרור זה אותו דבר כשמדברים על פלטפורמה של פורום שבה כל ההודעות שטוחות מתחת לאותה כותרת.

למה אתה חושב שחופרים פה בלי סוף על ציוד מיגון, קורסי רכיבה ורכיבה זהירה ושקולה שמטרתם להקטין את הסיכון.
סיכון גבוה פי 18 זאת עובדה (סטטיסטיקה), אם לדעתך עובדות מקומן לא באתר הזה, אז מה כן?
לרוכב אופנוע אין את הפריוולגיה להתעלם מהמציאות.

חופרים פה כי אוהבים לחפור פה.
לגבי המציאות...
אופנוע סופרספורט ליטר עולה בארה"ב 10K דולר. זאת המציאות.
זה עוזר למישהו? המידע הזה שמיש עבור מי שלא עובר לארה"ב?
לא, נכון?
אז איך עוזר למישהו המידע על הסיכויים הסטטיסטיים להיהרג ע"ג אופנוע בהשוואה לרכב?
זה אמור לגרום לוותר על האופנוע?
או שאני פתאום אסגור את הגז, ויתחיל לשייט (לישון) במהירות המותרת בחוק?
אוותר על מעברים בין רכבים, ואעמוד מאחריהם בפקק?
מה המידע הזה נועד לעשות, חוץ מלהפחיד ולבאס?

levil צודק כשהוא דיבר על ה"בועה". לבועה הזאת, שהיא פרי של יכולת ההדחקה וההסתגלות יש תפקיד אבולוציוני חשוב.
בניגוד למה שחלק מהחבר'ה כאן חושבים (ע"ע שרשור סרטוני תאונות) פחד שנובע מעודף מודעות - לא משפר את התפקוד. הוא פוגע בו. אילו במשך כל זמן הרכיבה היינו חושבים על ההתרסקות, הפציעות והמוות - לא היינו יכולים להיות משוחררים, מפוקסים וחדים כמו שרכיבה על האופנוע דורשת - כי פחד גוזל מגופינו המון משאבים, פיזיים ונפשיים. המודעות הראשונית לסיכון נצרבת תוך זמן קצר מתחילת ההתעסקות בתחום, ומשם ה"בועה" היא זאת שמאפשרת לנו להמשיך לתפקד.

אולי אצלי זה מובהק יותר מהסטנדרט, אבל כל התאונות שלי קרו דווקא בתקופות שהתעסקתי יותר בתאונות של אחרים - בשרשורים, בסרטונים ומה לא. זה לקח את המחשבה שלי למקומות האלה, ואז מצאתי את עצמי עושה תאונה במציאות. חשיבת ה"לי זה לא ייקרה/ אופנועים זה כיף/ארכב גם בגיל 60" היא זאת שעושה לי טוב. אז נכון, אני חי בתוך בועה - אבל מה אכפת לי, אם זה מה שמשפר לי את התפקוד?

ktm690smc
18-01-2017, 13:53
משתתף בצערך אבל...

נכון, אתה מכיר אותי כדי לקבוע שאני ילד בן 23 ולא גבר צעיר כמו שאתה אומר.
תחסוך ממני את הפדגוגיה הזולה שלך, ולך חפש רגישות אולי תמצא אותה.
פה סיימנו.

שלא תדעו עוד צער.
בוודאי שידעתי, פשוט כמו שמישהו פה אמר, הבועה די מתנפצת כי אתה לא חושב שאלייך זה יגיע.
אני לא רכבתי איתו בטיולים של סדום ערד וכל האיזורים שם פשוט מאוד כי פחדתי, עם כל הרצון והסקרנות שלי להתנסות.
וגם לא אעשה את זה.
תודה על החיזוק.

חופרים פה כי אוהבים לחפור פה.
לגבי המציאות...
אופנוע סופרספורט ליטר עולה בארה"ב 10K דולר. זאת המציאות.
זה עוזר למישהו? המידע הזה שמיש עבור מי שלא עובר לארה"ב?
לא, נכון?
אז איך עוזר למישהו המידע על הסיכויים הסטטיסטיים להיהרג ע"ג אופנוע בהשוואה לרכב?
זה אמור לגרום לוותר על האופנוע?
או שאני פתאום אסגור את הגז, ויתחיל לשייט (לישון) במהירות המותרת בחוק?
אוותר על מעברים בין רכבים, ואעמוד מאחריהם בפקק?
מה המידע הזה נועד לעשות, חוץ מלהפחיד ולבאס?

levil צודק כשהוא דיבר על ה"בועה". לבועה הזאת, שהיא פרי של יכולת ההדחקה וההסתגלות יש תפקיד אבולוציוני חשוב.
בניגוד למה שחלק מהחבר'ה כאן חושבים (ע"ע שרשור סרטוני תאונות) פחד שנובע מעודף מודעות - לא משפר את התפקוד. הוא פוגע בו. אילו במשך כל זמן הרכיבה היינו חושבים על ההתרסקות, הפציעות והמוות - לא היינו יכולים להיות משוחררים, מפוקסים וחדים כמו שרכיבה על האופנוע דורשת - כי פחד גוזל מגופינו המון משאבים, פיזיים ונפשיים. המודעות הראשונית לסיכון נצרבת תוך זמן קצר מתחילת ההתעסקות בתחום, ומשם ה"בועה" היא זאת שמאפשרת לנו להמשיך לתפקד.

אולי אצלי זה מובהק יותר מהסטנדרט, אבל כל התאונות שלי קרו דווקא בתקופות שהתעסקתי יותר בתאונות של אחרים - בשרשורים, בסרטונים ומה לא. זה לקח את המחשבה שלי למקומות האלה, ואז מצאתי את עצמי עושה תאונה במציאות. חשיבת ה"לי זה לא ייקרה/ אופנועים זה כיף/ארכב גם בגיל 60" היא זאת שעושה לי טוב. אז נכון, אני חי בתוך בועה - אבל מה אכפת לי, אם זה מה שמשפר לי את התפקוד?
שוב, תחסוך מהפוסט הזה את הדיונים האלה בבקשה. בוא נמשיך הלאה.

ktm690smc
18-01-2017, 13:55
תודה לכולם על החיזוקים והתמיכה.
למי שלא הבין אותי, אולי לא ניסחתי את עצמי טוב.
בוודאי שידעתי שזה מסוכן מאוד, שיכול להיות שיקרה משהו. אבל לא חשבתי שלו.
מי שהכיר אותו יודע שהוא הכי זהיר ואחראי בעולם, כאילו רוכב בן 60 שרוכב 40 שנה על אופנוע. ממש ככה.
ממה שהצלחנו להבין, הוא יצא לעקיפה של רכב פרטי, תוך כדי העקיפה החליק מהחול שהיה שם, ופגע עם הגוף בגלגלי המשאית, נהרג מעוצמת הפגיעה
במקום.

ktm690smc
18-01-2017, 13:56
אין דבר כזה "דיון לזכר".
יכול להיות "שרשור לזכר". כי ב"דיון" יעלו דעות כאלה ואחרות, ויתנגשו ביניהן. זאת מהותו של דיון.
אם ההתייחסויות שלי כ"כ מפריעות לך, אתה יכול להסתיר את ההודעות שלי. אני דווקא חושב, שהדיבורים על ה"סיכון גדול פי 18", "מכונת מוות" וכו' מקומן לא בפורום אופנועים. בשביל זה יש את הטוקבקים בווינט.
מקומם דווקא כאן, כדי להגדיל את המודעות, ליצור הרתעה שתאלץ רוכבים צעירים להיות זהירים פי 1000.
טוקבקים בווינט? תגיד לי אתה אמיתי?

KKatkov
18-01-2017, 14:09
מקומם דווקא כאן, כדי להגדיל את המודעות, ליצור הרתעה שתאלץ רוכבים צעירים להיות זהירים פי 1000.
טוקבקים בווינט? תגיד לי אתה אמיתי?
את הדעה שלי על החיוניות של ה"הרתעה" הזאת כבר אמרתי, והיא לא השתנתה.
אז כן, אני אמיתי.
סליחה שהפרעתי, רשאים להמשיך.

nadav6
18-01-2017, 14:10

עריכה:
סליחה, פי 18

לא יודע מאיפה הנתונים הלא מציאותיים שלהם מונפצים עכשיו,
הנה סטטיסטיקה אחרת שלהם, שונה מאוד:

על פי דו"ח "תאונות אופנוע בישראל", מטעם הראשות הלאומית לבטיחות בדרכים,
שנערך בין השנים 1999-2005,הסיכוי למוות בתאונת אופנוע הוא פי 2 מברכב.
(15 הרוגים ל-1000 נפגעים, לעומת 8.4 הרוגים ל-1000 נפגעים)

כמו כן נכתב בדו"ח שנפח האופנוע הוא מדד גס להערכת רמת הסיכון שלו,
כך שככל שהאופנוע חזק ומהיר יותר, הוא קטלני יותר. כך, לאופנועים קלים
יותר הנמצאים בשימוש עירוני, יש רמת סיכון קרובה לזו של המכונית.

קשה לי להאמין שסטטיסטיקה של 6 שנים יכולה להשתנות בצורה כל כך חדה.

מי שהכיר אותו יודע שהוא הכי זהיר ואחראי בעולם, כאילו רוכב בן 60 שרוכב 40 שנה על אופנוע. ממש ככה.

איך בן אדם הכי זהיר ואחראי בעולם, בן 60 עם 40 שנות נסיון
- נוסע להשחיז בסדום ערד? כנראה שיש תפיסה כל כך שונה של
מה זה אחריות בין כ"כ הרבה רוכבים.

Jack_R1
18-01-2017, 14:25

אתה טועה ומטעה, בגלל שאתה לא מתיחס לנתון לא נכון.
היחס בין כמות הנפגעים לכמות הנהרגים לא מעניין יותר מדי, כל מה שהוא אומר - זה שאם כבר הגעת למצב של תאונה עם נפגעים, לרוכב אופנוע יש פי 2 פחות סיכוי לסיים בין החיים (האדום למעלה).
היחס המעניין הוא יחס הנפגעים\נהרגים ביחס או לכמות כללית, או לנסועה (פר ק"מ כביש), של נהגים\רוכבים. היחס הזה ייתן מדד יותר טוב לסיכון - מה הסיכוי להיות מעורב בתאונה עם תוצאות לא נעימות בתור רוכב אופנוע מול נוהג באוטו. וכן, נתון של פי כמה או אפילו פי 10-20 על פניו נראה הגיוני.

ktm690smc
18-01-2017, 14:53

כמו כן נכתב בדו"ח שנפח האופנוע הוא מדד גס להערכת רמת הסיכון שלו,
כך שככל שהאופנוע חזק ומהיר יותר, הוא קטלני יותר. כך, לאופנועים קלים
יותר הנמצאים בשימוש עירוני, יש רמת סיכון קרובה לזו של המכונית.

קשה לי להאמין שסטטיסטיקה של 6 שנים יכולה להשתנות בצורה כל כך חדה.

איך בן אדם הכי זהיר ואחראי בעולם, בן 60 עם 40 שנות נסיון
- נוסע להשחיז בסדום ערד? כנראה שיש תפיסה כל כך שונה של
מה זה אחריות בין כ"כ הרבה רוכבים.
באופן כללי, לאו דווקא סדום-ערד. לא ניתפס לקטנות. הבנת את הרעיון, הוא היה הכי זהיר ואחראי בעולם.

shembar1
18-01-2017, 14:56
וואוו לאיזה מקומות השרשור הזה אגיע!!!
אתם קצת טוחנים מים בגלל שאין פה צודק ולא צודק. יש פה דעות שלא נראה שמשהוא פה הולך להשתכנע מהם
- האם צריך לפרסם כאן סרטוני תאונוות? מצד אחד חשוב להעלות את המודעות לרמת סיכון. כי אין ספק שקיימת רמת סיכון גבוהה ברכיבה על אופנוע!
מצד שני אני מסכים עם כמה רוכבים פה שאסור לעלות על האופנוע אם אתה חושש/מפחד/חושב על הסיכוי שתעבור תאונה!
- לגבי ה"בועה" שמדובר עליה פה! ברור שהיא קיימת אצל כולם.. אחרת כולם פה היו נוסעים בקטנועים מינימליסטים/רכבים/תחבורה ציבורית שתביא אותנו ממקום למקום.

כולנו פה באמת מצטערים ומשתתפים באבל וכואב לנו על כל פרסום של תאונה אבל כן לצערנו זה חלק מהאופנוענות :/

ilang
18-01-2017, 17:23
מודעות יש לכולם. אבל יש הדחקה. אפשר לקרוא לזה בועה.
כולנו מודעים לזה שזמנינו קצוב. אבל אם נחשוב על הסוף כל היום נשתגע..
אז מדחיקים עם הרבה רעש.
לרכב זה בטוח? לא, אבל אם נהנים מזה למה לא.
השאלה היא איפוא המודעות עוזרת ואיפוא היא מפריעה.
הכל עניין של איזון. תפחד על מנת לחיות.?
או לחיות בפחד ?

danielk
18-01-2017, 21:01
מי שאוהב אופנועים, חי אופנועים, נושם אופנועים, לא יכול בלי אופנועים, אופנועים זה חלק מהותי ובלתי נפרד מחייו, ממקרה כזה, לא ירד מאופנוע, גם לא יחשוב על זה אפילו לא לרגע, כי הוא לא מכיר אחרת.
אספר על עצמי, שכלתי חברים ושכלתי גם בן משפחה קרוב בתאונת אופנוע, לרגע לא עבר בראשי לעזוב, אני לא מכיר אחרת, אני בטוח שגם אם אלו היו נשארים בינינו הם היו אומרים לי אותו דבר, רוכב בכל מזג אוויר, נפצעתי וחזרתי, ואם חס וחלילה אפגע כך שיגידו לי "אין יותר אופנוע" אעדיף שהסיפור היה נגמר אחרת.

כמו אם ששוכלת בן בקרב, ותשלח גם את שאר ילדיה למלחמה על אף המודעות לסיכון ועל אף שבועתה נופצה, כך גם העיקרון פה, אני לא משווה את הגנת המולדת לרכיבה על אופנוע, אלא על חוזקת העיקרון וחוזק האופי, מה שמוצג פה זה ההפך המוגמר.

יש משפט יפה שבא להבדיל בין אופנוען אמיתי לבין מישהו שנוסע על דו"ג:
Everyone crashes. Some get back on. Some don't. Some can't.

משתתף בצערך, הייתה לי הכרות קצרה עם טל והוא באמת בחור מדהים שחבל שנלקח מאתנו, שלא תדע עוד צער.

Busy
18-01-2017, 21:06
ראיתי משאית גדולה בתמונה,אמת שאני מפחד מהם אפילו ברכב,משתדל לברוח שלא יהיה מאחורה ולא מצד.
מנסה להבין מה קרה , כתוב

בנתיבי איילון, בסמוך למחלף דב הוז.

אני גר לא רחוק,עובר שם די הרבה
...ממה שהצלחנו להבין, הוא יצא לעקיפה של רכב פרטי, תוך כדי העקיפה החליק מהחול שהיה שם, ופגע עם הגוף בגלגלי המשאית, נהרג מעוצמת הפגיעה
במקום. חול ?... באיילון?

R86
18-01-2017, 21:30
באופן כללי, לאו דווקא סדום-ערד. לא ניתפס לקטנות. הבנת את הרעיון, הוא היה הכי זהיר ואחראי בעולם.
כן כן..רוכב זהיר ואחראי..על R6
דיי עם הבולשיט,גם חבר שלי עוזי,הרוכב הכי טוב שהכרתי באופן אישי היה זהיר ואחראי
ונהרג לפני חצי שנה על הR1 שלו,כי הוא נסע רגוע...עלאק
את הבולשיט הזה כבר האכילו אותי,בודדים הרוכבים שהכרתי שהמוות שלהם נגרם כאשר הם "חפים מפשע",טל"ש היה אחד...
"כשאני משחיז אני עושה זאת בצורה הכי אחראית בעולם",משפט שאמר לי חבר,אמרתי לו שאם הוא ימות על אופנוע אני לא מגיע להלוויה.

ראיתי משאית גדולה בתמונה,אמת שאני מפחד מהם אפילו ברכב,משתדל לברוח שלא יהיה מאחורה ולא מצד.
מנסה להבין מה קרה , כתוב
אני גר לא רחוק,עובר שם די הרבה חול ?... באיילון?

תקרא טוב
זה קרה ליד פארק השלולית בנתניה,עוד אחד נהרג באיילון יום לפני.

ducati boy
18-01-2017, 23:18
ברגע שאתה מפסיק לפחד מהכביש או ברגע שאתה מתחיל לפחד מהאופנוע זה הזמן שלך לרדת.

נכון מאוד!
בעיקר בהתייחס לפחד מהכביש.

Ecliptica
19-01-2017, 00:24
מנסה להבין מה קרה , כתוב
אני גר לא רחוק,עובר שם די הרבה חול ?... באיילון?

אתה מתבלבל בין 2 מקרים שונים...

ktm690smc
19-01-2017, 10:31
כן כן..רוכב זהיר ואחראי..על R6
דיי עם הבולשיט,גם חבר שלי עוזי,הרוכב הכי טוב שהכרתי באופן אישי היה זהיר ואחראי
ונהרג לפני חצי שנה על הR1 שלו,כי הוא נסע רגוע...עלאק
את הבולשיט הזה כבר האכילו אותי,בודדים הרוכבים שהכרתי שהמוות שלהם נגרם כאשר הם "חפים מפשע",טל"ש היה אחד...
"כשאני משחיז אני עושה זאת בצורה הכי אחראית בעולם",משפט שאמר לי חבר,אמרתי לו שאם הוא ימות על אופנוע אני לא מגיע להלוויה.

תקרא טוב
זה קרה ליד פארק השלולית בנתניה,עוד אחד נהרג באיילון יום לפני.
לצערי עם כל האחראיות והזהירות שלו על הכלים האלה אי אפשר תמיד לרכב זהיר.
שלא נדע עוד צער גם אני וגם אתה.

אברי
19-01-2017, 12:24
לצערי עם כל האחראיות והזהירות שלו על הכלים האלה אי אפשר תמיד לרכב זהיר.
שלא נדע עוד צער גם אני וגם אתה.

אי אפשר להיזהר?

תסביר לי איך ' אי אפשר להיזהר '. ולדבר על אחריות באותה הנשימה, לא פחות.

חבר, אולי הגיע הזמן שלך לרדת.

2 Strokes
19-01-2017, 12:30
צר לי להגיד אבל ברגע שאתה קונה אופנוע שהוא מוגדר מסוכן, אתה מודע לזה שאתה לא רוכב זהיר.
כשאנשים היו קונים RG500 בשנות התשעים הם ידעו שיש סיכוי שהם ימותו עליו (תרתי משמע), אז היום כשקונים R1 (כאילו המקביל שלו) אז אתה יודע (הוותיקים) שהוא יותר רגוע אבל עדיין זאת סוג של מכונת מלחמה.

אין לנסוע "רגוע" עם הדברים האלו, ה-Twerk שהמנוע מביא לך מאלץ אותך "להנות" ממנות בRpm יחסית גבוה לשאר הכלים (כמו קטנועים) אז פתאום אתה מוצץ את עצמך בתחילת הילוך שלישי ב150.

ועם הזמן הטבע שלנו רוצה עוד (אתה מתרגל למהירות) , אז לפעמים אתה פוגש כמה ספרות את 2XX (במקרה הטוב) ואנשים שוכחים פיזיקה פשוטה, כשאתה מעלה את המהירות העין שלך מגבילה את הטווח האופקי שלה בצורה מאוד משמעותית, אז אתה מסכן את עצמך פי 4-6 פעמים מול 100 קמ"ש (וזה בלי כל המשתנים שיש בכביש עירוני).

בקיצור:
אנשים שקונים כאלו כלים מודעים לזה שיש סיכוי שהם ימותו - הטיפשים יגידו "לי זה לא יקרה"

KKatkov
19-01-2017, 13:18
צר לי להגיד אבל ברגע שאתה קונה אופנוע שהוא מוגדר מסוכן, אתה מודע לזה שאתה לא רוכב זהיר.
כשאנשים היו קונים RG500 בשנות התשעים הם ידעו שיש סיכוי שהם ימותו עליו (תרתי משמע), אז היום כשקונים R1 (כאילו המקביל שלו) אז אתה יודע (הוותיקים) שהוא יותר רגוע אבל עדיין זאת סוג של מכונת מלחמה.

אין לנסוע "רגוע" עם הדברים האלו, ה-Twerk שהמנוע מביא לך מאלץ אותך "להנות" ממנות בRpm יחסית גבוה לשאר הכלים (כמו קטנועים) אז פתאום אתה מוצץ את עצמך בתחילת הילוך שלישי ב150.

ועם הזמן הטבע שלנו רוצה עוד (אתה מתרגל למהירות) , אז לפעמים אתה פוגש כמה ספרות את 2XX (במקרה הטוב) ואנשים שוכחים פיזיקה פשוטה, כשאתה מעלה את המהירות העין שלך מגבילה את הטווח האופקי שלה בצורה מאוד משמעותית, אז אתה מסכן את עצמך פי 4-6 פעמים מול 100 קמ"ש (וזה בלי כל המשתנים שיש בכביש עירוני).

בקיצור:
אנשים שקונים כאלו כלים מודעים לזה שיש סיכוי שהם ימותו - הטיפשים יגידו "לי זה לא יקרה"

אם אתה צודק - אז כל הכבוד למי שקונה אופנוע ספורט, כי הוא היחיד שיודע שבסוף כולם מתים...
מעקה הוא מעקה, ומשאית היא משאית. הם לא שואלים האם שוגרת לכיוונם מאוכפו של R6 או מאוכף של ג'וימקס.
ואני אגלה לך סוד - בסוף גם אתה תמות. בתאונות דרכים, ממחלה, בארוע פח"ע, במילואים, מהתקף לב או שבץ מוחי. אולי זה ייקרה בשיבה טובה, ואולי, חס וחלילה, לא.
ברגע שההבנה קיימת, זה הזמן להגיד "לי זה לא יקרה". כי אם אתה בטוח שלך זה יקרה, אז למה מלכתחילה בחרת לקרב את הסוף?
אז לפחות תייצר לעצמך אווירה טובה אם אתה בכל זאת עושה את זה. כמו להגיד למישהי שאתה נמצא איתה "אני מאוהב בך". מה, אם עוד חודש תרצה לחתוך, תצטרך לשלם פיצויים כי אמרת את זה? כנראה שלא. אבל כאן ועכשיו, עשית אווירה טובה.

חזרה לענייני אופנועים:
זה לא ש"אי אפשר לרכב רגוע על אופנוע ספורט". שטויות במיץ. שוב אותה מנגינה, העברת אחריות מהרוכב למכונה - שבפועל, עושה רק מה שהרוכב אומר לה.
גרעין האמת בתוך כל השטויות האלה, היא שמי שקונה אופנוע ספורט לרוב הוא לא רוכב רגוע. כי רוכב מתון לא צריך אופנוע ספורט, ובד"כ - הוא יקנה כלי שימושי יותר. זאת הסיבה לסטטיסטיקת התאונות העגומה של הכלים הספורטיביים - קהל הרוכבים שקונה אותם הוא לרוב לא רגוע במיוחד.
האמירה הפופולארית (גם בשרשור הזה) שבה מאחדים שני מונחים ל "רוכב רגוע וזהיר" היא מטעה. רוכב יכול להיות זהיר גם אם הוא לא רגוע - וזה בהחלט מעלה את הסיכויים שלו לסיים את הרכיבה בשלום. עם זאת, רכיבה לא רגועה עדיין חושפת את הרוכב לסיכון גבוה פי כמה, גם אם היא מתבצעת תוך נקיטת כל צעדי הזהירות האפשריים. או, בעברית פשוטה - עדיין קיימים רגעים של סיכון גבוה מאוד, אבל לפחות הם נלקחים במודע ולזמן הקצר ביותר שאפשר.
למי שעדיין לא מסכים איתי, אני מציע לעשות ניסוי:
1. לרכוש R6/GSXR/ZX.
2. להתקין עליו סבל וארגז גדול.
3. לפתוח את השיכוכים במתלים.
4. לרכב לעבודה, למכולת ולסידורים בנוהל ג'וימקס (מהירות מירבית 130, האצות מעט מהירות יותר מהרכבים). להוסיף מגבלה על פתיחת מצערת - עד 30%, ובתור רוכב רגוע - לא לעבור את קצב התנועה ביותר מ-10-15 קמ"ש, ולא לרכב מעל 70 בשוליים, כי אתה לא ערס עם טימקס.
5. לחיות ככה במשך חודש.
6. לחזור לכאן ולהסביר מה בדיוק מסוכן במכונה שעליה התבצע הניסוי.

2 Strokes
19-01-2017, 13:36
אתה מעקם את מה שאמרתי למציאות שלך וזה בסדר.
שים לב טוב מה אמרתי, לא מה אתה רוצה להגיד.

אני רק אגיד שאני לא מאשים את המכונה (תקרא מה אמרתי) אני מאשים את הרוכב.

לא קראתי הכל אבל אני כן אגיד שאם אני רוצה לחיות אז אני כן ארכב ביום יום על ג'וימקס 250 במרחקים של 25 קילומטר ולא על R6 וחבריו.
וזאת לא הסיבה היחידה אבל כן המרכזית.

את המפלצת אני אשמור לטיולים וימים מיוחדים.

נ.ב
אל תעלב ממה שאני מוסיף פה.
לא קראתי את כל מה שרשמת (הפסקתי בחצי) בגלל שלא שמת לב לנקודה שאני מעביר ועיקמת את זה לגישה שלך.
זה לא אומר שאני מזלזל בה וכיוצא בזאת - צדיק באמונתו יחיה.

lokimonster
19-01-2017, 13:44
אני קצת מזדהה עם מה שKKATKOV אומר וקצת סותר זאת.
למי שזוכר רכשתי XV950 כלי שלכאורה אמור להיות רגוע יותר מהבאנדיט.
אז אומנם היכולות מנוע שלו שוות לתחת אבל בכל זאת מצאתי את עצמי מתנהג איתו בקלות ראש רבה יותר מאשר בבאנדיט והGTR.
הרכיבה הייתה יותר אגרסיבית ובעיר הייתה תחושה קטנועית.
האם זה קשור לכלי או לתודעה שלי כרוכב אני לא יודע אבל בהחלט הרגשתי שהחיים איתו קצת יותר מסוכנים.
לעומתו הGTR אומנם כלי מהיר אבל בשיגרה אני רוכב איתו רגוע מאוד בבין עירוני ועוד יותר רגוע בעירוני ולמעט בחינה שעשיתי בא קצת בדקתי מגבלות כל השאר רגוע.

אני כן חושב שיש משמעות לאופי של כלי ואני כן מאמין שמי שרוכש R1 זה לא כדי לרכוב איתו למכולת ואני מניח שהטמפרמנט של מנוע ואופיו בהחלט יכול להוות קטליזטור להתנהגות חוליגנית של רוכב.
אבל בתחילתו של דבר הרוכב הוא זה שקובע איך יהיה אופי הרכיבה וזה לא משנה אם פלוני טס על טופ בוי 50, ויראגו 500 ZZR 1.4 או RRRRRRR1000 אם הרוכב הוא אדיוט הוא ישאר אדיוט על כול מגוון הכלים.

ktm690smc
19-01-2017, 16:22
אי אפשר להיזהר?

תסביר לי איך ' אי אפשר להיזהר '. ולדבר על אחריות באותה הנשימה, לא פחות.

חבר, אולי הגיע הזמן שלך לרדת.
איך אי אפשר?
כי כשאתה רוכב על כלים כאלה, הרצון שלך להרגיש את העוצמות והאדרנלין גדול יותר מהשכל הישר.
אפשר לדבר על שתיהם, ואתה סוטה מהנושא.
חבר, תן לי להחליט מתי הזמן שלי לרדת ומתי לא. אני יודע את זה טוב בעצמי.

shembar1
19-01-2017, 16:33
איך אי אפשר?
כי כשאתה רוכב על כלים כאלה, הרצון שלך להרגיש את העוצמות והאדרנלין גדול יותר מהשכל הישר.

תרד תרד.. עזוב אותך! תקשיב לו ;)

erani99
19-01-2017, 17:41
נו מה?, דז'ה-וו משרשורים קודמים על אותו נושא בערך..
ולא קשור על איזה כלי אתה רוכב, פה במקרה המצער מאוד הזה לדעתי החול על הכביש היה מכניע כל כלי שאיתו התנייד הבחור המסכן זיכרונו לברכה.
ולא, לא אתחיל בשום ספקולציות. כי לא הייתי שם וכנראה גם אף אחד מהרושמים פה. לא יודע מה קרה שם, אם פניקה רגעית וטעות בתגובה או חוסר מזל. זה היה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, באותה החלטה של הרגע לעבור לנתיב מימין כי הרכב על השמאלי נוסע לאט והימני לרגעים של ההחלטה פנוי לעקיפה, עם כל כלי.
יהי זיכרו ברוך.
רק רכיבות בטוחות ושהמזל יהיה עימנו

אברי
19-01-2017, 18:24
איך אי אפשר?

חבר שלך ידע את זה?כי לו זה לא היה קורה כמו שלך זה לא יקרה.
אם אתה זהיר ואחראי אתה לא תרכב בצורה ספורטיבית על כביש ציבורי. רוצה לתת לקוף להתפרע תעשה את זה במסלול.

אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב - ברגע שהפסקת לפחד מהכביש זה הזמן לרדת. ברגע שאתה לא מפחד מהאופנוע אתה צריך לרדת.

shaykram1989
19-01-2017, 18:35
אני חייב להסכים עם אברי.
חוויתי החלקות שאחת מהן נגמרה בטוטלוס ואני יצאתי ללא פגע.
המשותף להן היה שחשבתי שאני חסין, שצברתי מספיק נסיון ושאתגבר על כל מכשול. בקיצור, לא פחדתי מהסכנות בכביש.
למזלי קיבלתי עוד הזדמנות ללמוד את הלקח, אבל באותה מידה יכלתי להיפגע וגם להיהרג. לחיות בבועה זה חשוב לתפקוד היום יומי, אבל לדעתי הפחד מהסכנה זה מה ששומר אותנו בחיים.

Sent from my T5 using Tapatalk

Paz
19-01-2017, 20:11
איך אי אפשר?

מי שלא יכול לשלוט על עצמו ועל יד ימין בכאלה כלים עדיף שלא יעלה איתם לכביש הציבורי, גם ככה מדובר בכלים שמיועדים למסלול.

2 Strokes
19-01-2017, 21:02
חבר שלך ידע את זה?כי לו זה לא היה קורה כמו שלך זה לא יקרה.
אם אתה זהיר ואחראי אתה לא תרכב בצורה ספורטיבית על כביש ציבורי. רוצה לתת לקוף להתפרע תעשה את זה במסלול.

אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב - ברגע שהפסקת לפחד מהכביש זה הזמן לרדת. ברגע שאתה לא מפחד מהאופנוע אתה צריך לרדת.
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. רק בקצרה.

בנוסף לזה אגיד שאם יש למישהו כסף לכזה כלי ותחזוקתו אז + חוסר פחד, שיסע ביום יום על קטנוע ובשאר הזמן על כלי כזה.
מקטין את הניסיון שלך למול פי כמה.

מצמץ
19-01-2017, 22:41
צר לי על הבחור שנקטף בטרם עת, תהא הסיבה אשר תהא, אך נראה לי שקצת הרחיקו בשרשור לכת עם כל מיני קביעות ותובנות בעוד לוקי סיכם את העניין הלכה למעשה ככל שתאונה זו או אחרת נגרמה בשל התנהגות הרוכב. היינו, ״אם הרוכב הוא אדיוט הוא ישאר אדיוט על כול מגוון הכלים.״.

R86
20-01-2017, 15:56
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. רק בקצרה.

בנוסף לזה אגיד שאם יש למישהו כסף לכזה כלי ותחזוקתו אז + חוסר פחד, שיסע ביום יום על קטנוע ובשאר הזמן על כלי כזה.
מקטין את הניסיון שלך למול פי כמה.

למי שיש כסף?
עולה כמו קטנוע חדש להביא אחד דומה
ואתו מחיר אחזקה..

Lestoren
20-01-2017, 22:01
אפשר גם לבחור לרכוב רגוע. אני מדי פעם רוכב על האופנוע שלי לעבודה (האופנוע שלי קצת יותר חזק מR6 ומפתה לא פחות לתת בגז) אבל אני רוכב רגוע ופה אסור לך לזגזג בין מכוניות אז אני גם מחכה מאחורי רכבים כשצריך. זה הכל עיניין של בחירה כמה אתה רוצה שהסיכויים שלך לחזור הביתה יהיו לרעתך.

nihrider
21-01-2017, 00:10
ופה אסור לך לזגזג בין מכוניות

אז למה לקחת אופנוע לעבודה ולא אוטו?

ofir
21-01-2017, 00:51

בדיוק מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את ה....

כי אפשר.
ואני יעדיף ככלל לרכב אם אני יכול שלא לנהוג ברכב.

אני מניח שגם אצלו זה אותו דבר - אבל אתן לו לענות בעצמו.

Lestoren
21-01-2017, 01:12

כשהמזג אוויר מרשה ואפשר לרכוב אני ארכב, אם זה לעבודה או למסעדה או לכל דבר אחר. אם אפשר לזגזג או לא זה לא מה שיקבע אם יש הצדקה לרכוב על אופנוע או לא, לפחות אצלי.

מצמץ
21-01-2017, 04:50
אפשר גם לבחור לרכוב רגוע. אני מדי פעם רוכב על האופנוע שלי לעבודה (האופנוע שלי קצת יותר חזק מR6 ומפתה לא פחות לתת בגז) אבל אני רוכב רגוע ופה אסור לך לזגזג בין מכוניות אז אני גם מחכה מאחורי רכבים כשצריך. זה הכל עיניין של בחירה כמה אתה רוצה שהסיכויים שלך לחזור הביתה יהיו לרעתך.

תכלס, אם כי לא כל זגזוג נוגד את החוק.

mudale222
21-01-2017, 05:22
סרטון (ארוך) על טעויות נפוצות, נחמד ממש למי שיש זמן (בעיקר לרוכבים חדשים):

https://www.youtube.com/watch?v=fKZ8KT9As8U

nadavh55
21-01-2017, 14:48
בהחלט מחזק.
גם אני מדי פעם מתפתה לעשות שטויות בכביש , וממש אין לי כלי שמוגדר חזק או חוליגני,אבל עם כל כלי אפשר לעשות שטויות. אבל שניה לפני אני חושב על הילד בבית ומתאפס על עצמי.
תמיד תחשבו על ההשלכה של השטויות שתעשו בכביש על הסביבה שלכם.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

lokimonster
22-01-2017, 17:25
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170122/b19fb9a3ab36d58561fa165a99055751.jpg
ככה מהרשת תאונה מטופשת של אדם שלו היה קורא את אחד השירשורים בו בפרוש המלצתי לא לעקוף רכב כבד מימין זה לא היה קורה.
אני לא מפחית מאחריות נהג האוטובוס אבל כמו שציינתי צד ימין הוא בעייתי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

alexsupreme
22-01-2017, 20:16
ככה מהרשת תאונה מטופשת של אדם שלו היה קורא את אחד השירשורים בו בפרוש המלצתי לא לעקוף רכב כבד מימין זה לא היה קורה.
אני לא מפחית מאחריות נהג האוטובוס אבל כמו שציינתי צד ימין הוא בעייתי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

גם צד שמאל בעייתי, במיוחד לפני צומת.
ראיתי ג׳יפ שעשה פרסה משמאל בלי שתהיה בכלל פניה שמאלה.
הכל יכול לקרוב ולנסיעה בין נתיבים יש מחיר.

ktm690smc
22-01-2017, 20:54
הרוח מדברת על נהגת רוצחת שכנראה הייתה עסוקה בסלולרי והעיפה אותו מהאופנוע אל המשאית ואל מותו.
שוב, כנראה, ממה ששמעתי, אעדכן איך שאדע עוד פרטים.

2 Strokes
23-01-2017, 05:41
זה לא אומץ לעקוף נהג אוטובוס (עייף, לרוב) מימין, שאת טיפשות!
בשביל מה המציאו עוד נתיב?
אני תמיד אומר שאני מעדיף מכה מרכב ב 130 קמ"ש מאש משאית/אוטובוס....
וואלה מגיע לו, ככה הוא ילמד

נ.ב.
קווים, מתחברים אלייך