נראה שיותר קל להרים את הגלגל הקדמי כדי לגרור אופנוע אז למה לא נועלים את הדיסק האחורי?
תודה,
גי
הצג להדפסה
נראה שיותר קל להרים את הגלגל הקדמי כדי לגרור אופנוע אז למה לא נועלים את הדיסק האחורי?
תודה,
גי
הרבה יותר קל לדחוף אופנוע עם אחורי נעול מאשר קדמי
אני חושב שזה בגלל שאתה דוחף אתה גם מעביר משקל לקדמי מה שמגביר אחיזה
בדרך כלל הדיסק האחורי קטן יותר ומורכב באופן שלא מאפשר לשים עליו חלק גדול ממנעולי הדיסק.
אישית - כשזה מתאפשר לי, אני מעדיף לשים 2 (גם דיסק וגם שרשרת) על האחורי, אבל כאמור... מעטות הפעמים.
אני בד"כ שם את המנעול דיסק על הגלגל שלא נקשר עם שרשרת. במקרים מסויימים (חניה באזור מוטל בספק, או חוסר יכולת להשתמש בשרשרת) אני משתמש בשני מנעולי דיסק, אחד לכל גלגל.
לפי ההיגיון הזה למעשה לא מומלץ לו לשים כל מנעול שהוא על האופנוע, או אפילו כלל לא לרכוב על אופנוע... :c0305:
שמע, כמעט לכל רוכב קרה שהוא שכח מנעול על האופנוע והתחיל לנסוע.
אני אישית הצלחתי לשכוח הרבה יותר מאשר מנעול דיסק (קדימה ואחורה) - לפני כמה חודשים התחלתי רכיבה עם שרשרת על הגלגל האחורי...
מה שהציל אותי בכל הפעמים זה הרגל שסיגלתי לעצמי עד היום: לא להתחיל רכיבה בגז אלא ב"הליכה" עם האופנוע. בדרך כלל אני מחנה ככה שאני חייב לקחת את הכלי אחורה, מה שמיד גורם לי לגלות ששכחתי מנעול ולעצור במקום. בשאר הפעמים הסיטואציה עדיין לרוב תחייב אותי לתת גז בעדינות כדי רק לזוז טיפה קדימה.
מה שאני רוצה להגיד זה שקורה שבהיסח דעת שוכחים דברים, במיוחד כשיש לנו מליון דברים על המוח ואנחנו עושים דברים מסוימים בצורה אוטומטית מבלי לחשוב.
כל אחד צריך לדעת להכיר את נקודות החולשה שלו ולנסות "להגן" על עצמו בצורה אפקטיבית, אצל כל אחד זה עובד אחרת. :motorcycle17:
מנעול דיסק הבעיה... ירדתי מהאופנוע כי נזכרתי ששכחתי לשחרר את מנעול הדיסק, אז שכחתי להוריד רגלית צד...
תודה, גם קראתי שיותר נוח לסחוב עם גלגל אחורי נעול מונח על סקייטבורד :)
... אבל הרי הקידון הנעול יאלץ התקדמות בסיבוב לא?
כידון נעול שוברים בשניה