קורקינט חשמלי וחד אופן חשמלי
קצת מצחיק לשאול את זה בפורום של אופנועים, אבל אני עם הניסויי של ''אופנוע בגוש דן'' - גמרתי.
אין לי כוח ולא את העצבים הדרושים להתמודד עם שותפים לכביש ולמדרכות שהם חיות בג'ונגל, ולא עם רשויות חוק שמחפשות רק איך לזיין אותי.
ניסיתי, לא הלך. ביי.
בשבילי אופנוע כיום זה צעצוע לשטח לסופי שבוע. וטוב לי כך.
יחד עם זאת בעיית ההתניידות בגוש דן עדיין בוערת. ועם מיליון מכוניות חדשות שעולות על הכביש כל שנה - המצב רק יחמיר.
צרכים תחבורתיים:
אני מתנייד הרבה בתוך גוש דן (בעיקר בין רמת גן לגבעתיים ופתח תקווה (בית-עבודה)), וגם לעיתים קרובות משתמש ברכבת ליבנה ולנתניה.
אז אחרי כל הפתיח הארוך והמיותר הזה, נגיע לעיקר:
היות ואני עכשיו באיטליה (ורואה פה הרבה כאלה) חשבתי לעבור להיות מאלו הדבילים שמתניידים על קורקינט חשמלי.
בנוסף פה גם נחשפתי לחד אופן החשמלי - שנראה אפילו יותר מגניב.
חשבתי להביא איתי אחד כזה לארץ במזוודה. ואשכרה להשתמש בדבר הזה על בסיס יום יומי.
יש פה מישהו שגם משתמש בדברים האלה? ויכול לתת עצות? מה כדאי לקנות? האם כדאי לקנות? זה פתרון פרקטי? על איזה דברים צריך לחשוב/לקחת בחשבון?
האם בכלל כדאי לקנות בחו''ל?(פשוט עושה רושם שפה זה חצי מחיר)
חד משמעית - חד אופן חדמלי, אם אתה מצליח להבריח אותו לארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mudale222
אין לי ניסיון עם חד אופן חשמלי אבל רוב הסיכויים שזה לא כל כך פרקטי ויותר גאדג'ט מכלי תחבורה מסיבות של יציבות,שיכוך,טווח וכו'. אני מניח שזה תלוי גם איזה חד אופן יש מלא סוגים ודגמים.
רמת גן - גבעתיים - זה מטר וחצי ותוכל לעשות עם כל כלי תחבורה שבא לך אפילו ברגל.
גבעתיים לפתח תקווה או רמת גן לפתח תקווה - זה כבר הרבה יותר באיזור ה30 ק"מ הלוך חזור וזה יהיה לא ממש נוח לעשות עם קורקינט, לא מכיר את מצב השבילים באיזור אבל אלא אם המצב ממש מושלם אז עדיף לך בהרבה לנסוע על אופניים חשמליים.
באופן כלל אופניים חשמליים מול קורקינט זה בערך כמו m16 מול אקדח. האופניים יהיו יותר טובים בהכול אבל יהיו יותר מסורבלים וגדולים.
חוסר ידע לא מפריע לך להביע דעה בנושא?
תמיד מפתיע אותי איך אנשים אומרים שטויות בבטחון. "רוב הסיכויים שזה לא כל כך פרקטי".... לא יאמן.
חד אופן חשמלי - כלי תחבורה אישית הכי פרקטי שיש היום בשוק. לצערי עדיין לא בשוק הישראלי ואנחנו נאלצים להתמודד עם הקשיים ביבוא האישי המסובך. אני ועוד מספר אנשים רוכבים על חד אופן ביום יום לעבודה, מדי פעם מתאספים לסיבוב בערב לפני השינה, יוצאים טיולים ארוכים יותר בסופי שבוע.
לשלושה מאיתנו יש inmotion V8 בעל ביצויים יפים וטווח של כ-45 ק"מ, שוקל פחות מ-15 קילו, יש ידית נשלפת שמאפשרת להכנס איתו לחנויות, מסעדות וכו'. המימדים והמשקל מאפשרים להכניס ארבעה-חמישה כאלה בתא המטען הבינוני של ה-XV שלי. יציב, מהיר, נייד, חזק, גלגל בקוטר הרבה יותר גדול ביחס לקורקינטים הרבה יותר חלק ונוח בנסיעה על משטחים לא ידיאליים, שלא נדבר על עבירות שטח סבירה שאין לקורקינט. יש אבל מכשול אחד שצריך לקחת בחשבון - צריך להשקיע כ-4 שעות בללמוד לרכב עליו, זה לא סגווי ולא מיני-סגווי ולא הוורבורד, יש עקומת למידה ניכרת, אבל הוא בהחלט מחזיר את ההשקעה החד פעמית הזאת. בהצלחה.