מטרו מוטור יוצאת במבצע אגרסיבי על מספר רב של דגמי ימאהה, קוואסאקי וסאן-יאנג - עד סוף 2016.
http://fullgaz.co.il/?p=116534
הצג להדפסה
מטרו מוטור יוצאת במבצע אגרסיבי על מספר רב של דגמי ימאהה, קוואסאקי וסאן-יאנג - עד סוף 2016.
http://fullgaz.co.il/?p=116534
שלום לכולם
אכן חברת מטרו עושה צעד ענק ומבורך
אשמח לעזור לכל מי שרק רוצה להתעניין או לרכוש אופנוע/קטנוע בכל שאלה ..
גילוי נאות: עובד בסוכנות שמייצגת את מטרו.
לא קונים במטרו...מרפי
מטרו זאת חברה שצריך להתחקות אחריה 3 שנים אחורה כדי לדעת באיזה תקופה היא מציעה את המחירים הכי אטרקטיבים כדי להיפטר מהכלים ששוכבים בבונדד.
אולי יש כפל מבצעים?
תחכו למבצע הבא.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אם הם הורידו לסופר טנרה 40 אלף שקל ועדיין עושים רווח, אז מה זה אומר על שאר השנה?
40 אלף שקל הנחה על טנרה?!
מי שקנה אופנוע ב140 אלף שקל הוא או מליונר או מטורף
MT07 ב55 אלף איזה מחיר מפתה
ועכשיו הוא גם עצוב
הרב אנשים רצו לקנות את ה 750 של אפריליה (במחיר של 56) אז לא פלא שמטרו החליטו להוריד את המחיר ל 07.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אין פה שום מחשבה אסטרטגית מיוחדת.
כל סוף שנה יש הורדה במחיר וזה לא השתנה לאורך השנים. רוב הדגמים מאבדים בין 3000 ל-6000 לערכם וזה אמור לעודד אנשים לקנות כלי שעומד לספוג מכת מחירון.
כל אחד והשיקולים שלו.
אם אני לא טועה הזד 800 נמכר ב2014 ב77
עכשיו הם נמכרים ב64
ושנתון 2014,היום, נמכר ברובו ב45-48 ביד 2
מה שאומר שמי שקנה בתחילת 2014 איבד כל שנה 6K +-
כיף
לעניות דעתי זו דרך מאוד לא נכונה להסתכל על המצב כי קניית אופנוע אינה השקעה בניירות ערך.
הדרך הנכונה (או השאלה הנכונה) היא : יש לי Z-800 בן שנתיים. מתי יותר זול למכור אותו ולקנות חדש: היום או ב-2014?
להגיד שמי שקנה ב-2014 אבד כל שנה 6K זה חסר משמעות אלא אם אתה זקוק למזומן שלא יהפוך לאופנוע אחר.
אם זה מה שאתה טוען אז אני נוטה לשער שלא יצא לקנות ולמכור הרבה רכבים בחייך.
אם האופנוע עלה 25K, אז כן 6 כל שנה זה הרבה. אבל אם האופנוע עלה 70-80, זה ממש לא הרבה. במכוניות המצב אפילו יותר גרוע לפעמים.
להוציא את הטירוף שבו בשנים האחרונות אופנועי ספורט בני כמה שנים נמכרו בארץ כל שנה ביותר ממה שהרוכש קנה אותם בשנה שלפני כן, טירוף שאני לא משוכנע שחלף לגמרי - אופנועים, כמו רוב הדברים כלי הרכב, מאבדים מערכם במידה כזו או אחרת.
וזה לא רק בארץ.
תבדוק מה קורה בעולם (ירידת הערך שלהם בהשוואה למחיר כחדשים בארץ הרלוונטית) ותגלה שאין הבדל של ממש, ושם לפעמים מדובר על כלים שעושים כלום קילומטראז' במצב חדש לגמרי (באמת חדש, לא כמו כל אופנוע בן 17 שנה שמוכרים פה תחת הכותרת "כמו חדש!").
אני חושב שלא שייך. אנחנו קונים רכב/אופנוע, משתמשים בו זמן מסוים ואח"כ בד"כ משדרגים. זה רוב הגדול של עסקאות הרכב. במצב כזה, ברגע שיש ירידת מחירים השדרוג עולה פחות.
היוצאים מן הכלל הם אלו שמוכרים כי צריכים את הכסף לצרכים אחרים - הם יפסידו מירידת מחירים.
הנה דוגמה הפוכה: היית צעיר, קנית דירת חדר ב(נניח) 300,000 ש"ח. לא קנית דירת 3 חדרים ב-600,000 ש"ח כי לא רצית או לא היה לך הכסף. בינתיים מחירי הדירות עלו, והיום הדירה שלך שווה מליון. לכאורה - אתה עשיר יותר כי הדירה שלך שווה יותר. אבל בינתיים התחתנת, נולד לך ילד, ואתה רוצה להחליף לדירת 3 חדרים. אבל גם מחירה עלה בדיוק באותו שיעור, והיום אתה צריך להוסיף מליון כדי לעבור אליה. בסופו של תהליך, אתה בעל דירת 3 חדרים אבל עם הרבה פחות כסף בבנק או הרבה יותר חובות.
נדל"ן הוא דוגמה לא נכונה בהקשר הזה, מהסיבה הפשוטה -
ירידת הערך שלו קטנה מאוד בתוצאה מבלאי/גיל ביחס לעלות כחדש והוא לא נשחק עד לכדי שווי אפס לעולם.
לעולם הרכב, כמו שציינתי קודם, חוקים משלו, וככלל הם דומים ברוב המדינות (המערביות בכל אופן) עד כדי קבוע...
ה 2 סנט שלי ואני יודע שאף אחד לא מסכים איתי אבל:
ירידת ערך יש לכלי רכב וזה בסדר ונורמאלי.
האנומליה אצל מטרו ( ייתכן שגם יבואנים אחרים ) היא שהחברה יוצאת במבצעים גדולים שערך הכלים שלהם יכול לרדת מעל ל30 אחוז ממחירם.
התופעה יכולה להיות מבצע ואז עוד מבצע.
לצורך העניין.
הXV950 במקור עלה כ74,000 (נודע לי מאדם שהצטרף לקיטורים שלי ואמר לי שהוא רכש את שלו במחיר הז).
אחרי פחות משנה ירד ל61,000 (אני בזמן הזה רכשתי ב54,000 כלי משומש).
פחות מחודש מהרכישה ירד המחיר לחדש 51,000 כלומר אתו אדם שרכש ב74,000 בשנה וקצת איבד 23 אלף שקל וזה בלי לחשב את ירידת הערך של הכלי כמשומש.
אז אכן המבצעים של מטרו שווים מצד שני הם דופקים את הלקוח בין אם הוא רכש במבצע או לא.
האם זה תקין אני מניח שזה תלוי באיזה מהמבצעים רכשת ממטרו את הכלי.
אני כנראה אצמד למשומשים בגיל מתקדם (23,000 שקל אפשר להחליף מנוע קומפלט וישאר עודף לצבע).
לשם השוואה, כשאפל הוציאו את האיפון הראשון, זה היה $500 לגרסת 4 גיגה ו-700$ לגרסת 8GB.
חודשיים אחרי שיצא, אמרו אפל שלא ממש מתאים להם טלפון 4 גיגה, אז הם הורידו את המחירים של גרסת ה8 גיגה וגרסת ה16 גיגה ב200$ וזרקו את ה4 לפח.
כלומר כל מי שקנה 400$ טלפון עם 4GB, כעבור חודש ב100$ פחות היה מקבל 8GB והם נדפקו.
וכל מי שקנה ב600 דולר גרסת 8GB בעצם הפסיד 200$
עכשיו, סכום ההפסד עומד על $200 וזאת הייתה שערורייה בזמנו!
איזה 200,000 לקוחות נדפקו.
https://www.google.co.il/search?q=ap...FIPN8gexq6PIAg
סטיב ג'ובס התנצל ללקוחות!
http://www.computerworld.com/article...00-credit.html
כל זה על $200...
היסטוריית המחירים:
http://aaplinvestors.net/stats/iphone/pricing/
מטרו היא לא היצרן כמו במקרה של אפל.
אתה אומר שהיצרן הוריד את המחיר של הכלי ב40 אלף שקל?
הוא כנראה אומר שמטרו הורידו 40 אלף מטנרה ועדיין מרוויחים יפה.
לא הבנתי, "מטרו היא לא היצרן כמו במקרה של אפל" , אז מה?
זה כן, ואסביר.
לשם הפשטות, נניח שיש לך נוהג קבוע: לקנות אופנוע בן שנתיים, לרכב עליו שנתיים, ולהחליף אותו באופנוע בן שנתיים. כדי לעשות את זה עוד יותר פשוט, נניח שמדובר באותו דגם. כמוכן נניח שבשנתיים הוא מפסיד 20% ממחירו.
אם אופנוע בן שנתיים עולה 50,000, אז אופנוע בן 4 שווה 40,000, כלומר כל שנתיים אתה מוסיף 10,000 שקל. ועכשיו נסתכל על שני התסריטים הבאים:
תסריט ראשון - היבואן קיצץ במחירים באופן דרסטי - 50%. האופנוע שלך בן ה-4 פתאום שווה רק 20,000!!!! כאילו הפסדת חצי מערכו. אבל כשתחליף, אתה תשלם עבור אופנוע בן שנתיים רק 25,000. במילים אחרות, הרווחת ולא הפסדת, למרות ש"ערך האופנוע" שברשותך ירד.
תסריט שני - היבואן החליט להעלות את המחיר ב-100%. איזה כף - האופנוע בן ה-4 שלך שווה 80,000 ולא 40,000 כמו קודם. אבל כשתרצה להחליפו לאופנוע בן שנתיים שגם מחירו עלה ל-100,000 תצטרך להוסיף 20,000. אז כאילו הרווחת מעליית המחירים, אבל למעשה אתה מפסיד.
בדיוק כמו שקורה אם שוק הדירות יורד או עולה בהתאמה.
לא מבין איך עד שמטרו עושים משהו טוב, עדיין מנגחים אותם..
שנה שעברה מטרו עשתה מבצע דומה, פחות או יותר באותו זמן. כלומר, מי שממש ירצה אופנוע חדש שנה הבאה עדיף לו לחכות לאזור נובמבר ולראות
מה המצב.
כל ירידה של מחירים, גם אם לתקופה קצרה היא מבורכת. אפשר להתחיל להכנס ושיקולים כמו יציאות של דגם חדש, וניקיון מחסנים או כל
דבר אחר שלא אמורים לעניין את הצרכן שיקבל את האופנוע שהוא רוצה במחיר של משומש בן שנה.
מי שחושב שקניית אופנוע זה השקעה, שיחשב מסלול מחדש. אחרי ה"מכה" הראשונה ישנה ירידה עקבית של 10-15% בשנה. ואני מדבר
על האופנוע הסחיר שלי. שלא נדבר על אחזקה וביטוחים...
מהפייס-
אני מעלה את הנושא בגלל תחושת חוסר הנוחות שחוויתי בשבועות האחרונים.
קניתי WR250F חדש ללא תוספות בחודש יולי בטרייד הוגן ובמחיר מלא (61,200 כולל אגרות) היבואן הצהיר ועמד על כך שזה המחיר ועל מחיר שומרים, הדגם עם הפול סיסטם עלה 67,000.
לצערי נפצעתי ונאלצתי למכור אופנוע חדש, ברור שברגע שהאופנוע נקנה מפסידים אלפי שקלים, זה המחירון והדבר מקובל, אבל כשפרסמתי חודשיים אחרי הקנייה, התברר להפתעתי שמה שעלה 67,000 הפך ל - 61,000.
לא נעים שהיבואן מזלזל בלקוחות שרק עכשיו קנו, אבל מתמודדים, מנסים למכור במחיר מחירון, אבל מתקשרים אנשים ואומרים, על מה אתה מדבר, דיברנו עם... זה לא באמת המחיר, יש עוד הנחות.
אתמול התברר שהקונים צודקים המחיר ירד ל 56,000, במטרו מחיר זה לא מחיר, מחירון זה לא מחירון ואנשים שרק עכשיו רכשו כלי חדש במחיר מלא מבינים שעשו עליהם סיבוב של אלפי שקלים כי מי יקנה עכשיו אופנוע משומש במחיר מחירון שכל כך קרוב למחיר של חדש?
כמובן שפניתי לגורם מוכר במטרו, הוא הביע את צערו, הבין כמה רע אני מרגיש, הבטיח שידבר עם הבוס למחרת וינסה לעזור ומוזר, הוא לא הבין איך לא הצלחתי למכור אופנוע מבוקש כל כך, אז האופנוע באמת מבוקש, אבל איך אפשר להתחרות ביבואן שמוזיל בלי הכרה ומי יודע מה יקרה מחר? אולי כדי להפטר מהמלאי יוזילו את המחירים בעוד 7000 ש"ח?
כמה תובנות:
1. מה שמטרו עושים חוקי, כמובן שמותר להם, מדובר בסוג של מסחר שיהיה נהדר לרוכשים חדשים, לחיסול המלאי הישן, אבל מצד שני אני ואחרים רואים בזה זלזול ויריקה בפניהם של לקוחות שרכשו במחיר מלא ומדובר במותג טוב, מוצלח ושכיר.
2. פעם הבאה שאתם חושבים לרכוש אופנוע במטרו בחצי השני של השנה, קחו בחשבון שיכול להיות שיום אחרי שתרכשו, תקבלו "זפטה" של אלפי שקלים ותרגישו מרומים.
עקרונית המחירון אמור להתחשב בחודש העליה לכביש, כך שאופנוע נרכש בחודש דצמבר בשנה מסויימת לא ייאבד אלפי שקלים מערכו כעבור חודש בינואר של השנה העוקבת.
בפועל - אנחנו נכנעים לכל מיני נורמות משונות שבהן לא סופרים את עניין החודשים מצד אחד, אבל כן משלמים על תוספות שהוסיפו הבעלים הקודמים במחיר כמעט מלא (של ההשקעה המקורית).. או במילים אחרות: אנחנו צרכנים גרועים אבל אוהבים להתלונן בכל הזדמנות שדופקים אותנו.
נכון שכאשר יבואן "שוחט" את המחירים של אופנועים חדשים מכל מיני סיבות יש מי שמפסיד מכך. מצד שני ככה זה בחיים: פעם מרוויחים ופעם לא. כך או כך, למי שבונה על אופנוע כעל השקעה כלכלית או כעל קופת חיסכון - כדאי שיתעורר, ומהר.
רציתי לקנות KX או YZ חדשים אבל לא אהיה לקוח של מטרו.
לפני חודשיים המחיר לדגם 2017 היה 36,850 והיום המחיר 41,700 כולל הוצאות רישוי.
והמחיר לדגמי 2016 שנשארו במלאי עמד על 33,850 והיום הוא איכשהו קפץ ל37,850 או 38,850 (לא זוכר בדיוק).
מה גם שהYZ היה יקר יותר מהKX באלף ש"ח והיום נאמר לי שהמחיר של שניהם זהה. למה? ככה.
על מה ולמה הקפצתם את המחיר ב5 אלף ש"ח תוך חודשיים?
לי נאמר או נרמז בטלפון ע"י נציג מטרו שיש שינוי במתחרים בשוק או משהו כזה, לפני כן בילבל על שינויים בשער הדולר וכו'.
מגוחך, מצחיק ועצוב בו זמנית.
אז שיהיה לכם בהצלחה כי פראייר אני עדיין לא.
דוגמא קלאסית למה שהרגע אמרתי.