נכתב במקור על ידי
Pumi
רק לחזור לנקודה הזאת, עם כל הכבוד, כשאתה בחו"ל (אירופה, ארה"ב), אתה חושב שהיבואן המקומי לא עושה את אותו הדבר? הוא לא עושה משלוח? לא מעביר תקינה אם צריך? לא מגיש מסמכים, לא משלם על הצמיגים, לא מאחסן את הצמיגים, לא מובן אל הצמיגים למוסכים השונים?
אני אקח את מדינת Washington בארה"ב כדוגמא.
במקום יחסית שכוח אל אבל שנחשב יוקרתי. כניסה למוסך אשר מתעסק באופנועי ספורט (מקום גדול, 6 אנשי צוות, אי אפשר לקרוא לזה מוסך מדרכה שחוסך כסף איפה שאפשר), מבקש להחליף צמיד אחורי S22 רוחב 200. אין במוסך, אבל הוא יכול להביא צמיג מהמחסן המרכזי שנמצא כמה מאות קילומטרים מהמוסך לקראת סוף היום כי יש לאיזור משלוח דו יומי ויצאתי בזמן טוב. סבבה. עלות? 170$ לצמיג אחורי. התקנה? 60$. מיסים? 9%. סה"כ 250$ לצמיג אחורי. בשקלים, קצת יותר מ 800 שקל. הגיע צמיג חדש בן כמה חודשים.
כמה יעלה לך הצמיג בארץ? תלוי על איזה מוסך תיפול כמובן. באיזור 1800 כולל מע"מ זה לחברים. לפני התקנה. תוסיף עוד 150 שקל. אז אגיד 2000 שקל.
הפרש של 150%.
אתה רוצה להגיד לי שהובלת מכולה (שהתיקרה לכולם, לא רק לישראלים), הובלה בתוך המדינה (שלא זולה כלל בארה"ב), להטרטר בביוקרטיה (שיש גם בארה"ב), לא קיימת? ואתה רוצה להגיד לי שאף אחד לא מרוויח שם בדרך? המוסך, היבואן, היצרן?
וזה ברמה של 150%?
הרי היבואנים בארץ לא מביאים רק צמיגי אופנועים. הם מביאים גם צמיגי רכבים. ודווקא צמיגי רכבים יש מחירים סבירים יחסית. אתה רוצה להגיד לי למשל שזיתוני חי רק על אופנועים? אז למה לא באופנועים?
כי יש רק יבואן בודד בארץ ללפחות אחד או שניים מהיצרנים. והוא רוצה להרוויח את המקסימום שאפשר. ויש קרטל והחנויות מחוייבות למכור רק במחיר שהיבואן קבע.
ומדי פעם (וקרה לא רק פעם בודדת) שיש לך יבואן אופנועים שקונה את כל הצמיגים של היבואן צמיגים, רק בשביל שישבו אצלנו במחסן, והוא יוכל להיות המקור היחיד לצמיגים האלו, והוא מוסיף עליהם עוד רווח שלו, ומחירים הצמיגים האלו עולים ב 20% כי אפשר וככה עושים טובה לחבר.
נכון, יש יבואנים שמשלמים הרבה, ויש כאלו שלא. ואנחנו שבויים של כולם. אתה יודע שלפני שנה בערך רציתי לקנות צמיג מסויים בארץ. המוסכניק שלי הזמין מהיבואן. האחרון אמר לו שיש לו רק סט שיושב 3+ שנים במחסן שלו (כמובן במחיר מלא) והוא יכול לספק אותו תוך שעה, אז המוסכניק שלי התקשר ופשוט אמר לי שאין במלאי, והציע לקנות משהו אחר.
ההבדל הוא אני חושב, הוא שבארץ, מנסים להיות חרא. מנסים לדפוק את הלקוח.
אתה בטח זוכר עוד את הסיפור שלי עם דלב/עופר וה KTM שלי נכון? הלקוחות הם זבל, ולכן אפשר לדפוק אותם. חלק גדול מהמוסכים והיבואנים (הן של האופנועים והן של הצמיגים) יודעים טוב מאוד איך למקסם את הרווח שלהם על חשבון הלקוח.