לא חושב שהם ממש ידעו.
אמרו נתק (אולי קטבי מצבר רופפים).
שאלו אם לוח השעונים עבד.
בפועל לא אמרו לי מה הייתה התקלה שהופיעה למעט מצבר חלש.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
הצג להדפסה
לא חושב שהם ממש ידעו.
אמרו נתק (אולי קטבי מצבר רופפים).
שאלו אם לוח השעונים עבד.
בפועל לא אמרו לי מה הייתה התקלה שהופיעה למעט מצבר חלש.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
נשמע תמוה לחלוטין.
עם זאת. כבר היו לי מצברים בסוף ימיהם שהתנהגו בצורה מוזרה. הניעו כמו כלום כדי לשבוק טוטאלית חצי שעה אחרי כן.
בשבועות הקרובים הייתי רוכב עם בוסטר לגיבוי.
אצלי גם בניתי סט כבלים שיודע להתחבר ישירות מהבוסטר לאופנוע במקום מצבר, ומבטל את ההגנה המובנית בתנינים המקוריים. במקרה של מצבר שמת לגמרי אני יכול לחבר את הבוסטר במקומו (מצבר מת שמקצר משגע את האופנוע ולא נותן לנסוע גם אם יש טעינה).
ייתכן והתקלה היא כן בגלל מצבר חלש
אני גם רוכב על NC וסבלתי לאחרונה מחרחורי גסיסה של המצבר שלי. בכל פעם שהיה חלש, גם אם הצלחתי להניע, נורת תקלה נדלקה. אחרי נסיעה קצרה, כיבוי והדלקה של המנוע איפסו אותה.
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
הנורת תקלה אצלי לא התאפסה.
נשארה דולקת עד שביצעו איפוס במחשב
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
גם אצלי חודש או יותר לפני שהחלפתי מצבר, הוא מת ,התעורר תיפקד כמו חדש ואז שוב מת, תתחיל לבדוק אופציות למצבר לפני שהוא ילך סופי.
שלום,
לטובת התיעוד וקוראים עתידיים:
המוסך המתואר הוא ניר ד"ר סייקל על כביש ההסתדרות בין חיפה לקריית אתא.
לוקי. לא נראה הגיוני שמצבר מסיים את חייו אחרי
שנה ורבע ועם 12000 קמ בלבד. אני מניח שרוב הק"מ שעשית הם בבין עירוני ( שימוש מועט בסטארטר). אני רוכב על tracer 700 מפברואר 2017 , שנתיים מבוגר מנסלי עם 13000 קמ , לרוב בנסיעות בעיר. למרות שלאחרונה הייתי מניע אותו פעם בשבוע ואף יותר , המצבר עדיין חי ובועת.
זה מה שגם אני חושב.
מה גם שמצבר חלש יתקשה להניע בהתנעה ראשונה אחרי עמידה ממושכת.
לחיוב (לטובת המוסך) כמה חברים שלי אמרו שהיו להם תופעות דומות כשהמצבר התעייף (ככל הנראה אלקטרוניקה רגישה לבעיות במתח).
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצבר
הוא התניע לך מכיוון שהיה בו את מה שנדרש להתנעה, פרק עצמו ולא הצליח להטען בצורה מספקת לאחר מכן עד ששבק חיים.
טעינה ארוכה תחזיר אותו, אבל אורך החיים שלו עכשיו התקצר משמעותית.
אני כותב מנסיון, המצברים האלו של יואסה ytx 14 קומפקטיות על חשבון אורך חיים.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
רכבתי מירושלים עד קריית אתא
נתקעתי ואחרי 15 דקות הוא הניע שוב (סטרטר חזק וגם הצופר היה חזק)
לא נראה לי שבעשר דקות עם אופנוע כבוי הוא יצליח להטעין את עצמו.
או שיש משהו שאני מפספס.
בפועל מבין התרחישים אני מעדיף מצבר ולא קצר או נתק או כל תקלת חשמל אחרת.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
יש תקתוקים או שיעולים כשאתה לוחץ על המתנע ולא מניע או שאין שום רעש?
כשנתקעתי היה תיק אחד קטן כאילו משהו תופס את הסטרטר.
הוא לא הצליח לסובב את המנוע כלל.
כפי שציינתי אחרי 10 דקות הכל הסתדר למעט נורית תקלה שאופסה במוסך ומאז עסקים כרגיל למעט המחשבות.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
הnc נחה שבוע.
החלטנו לצאת לגיחה קלה עם הבוסית לקפה שהפכה לסיבוב דרך הרי יהודה צובה לוזית עד לקפה באלוויס.
הnc התעוררה מהתרדמת בשנייה ללא מחאות שיעולים וטענות.
סיפור המצבר מטריד אותי לא בגלל שזה המצבר אלא בגלל שיש מצב שזןו תקלה אחרת.
רכבנו אני והגברת בקצב שלנו ללא תכתיבים של קצב או מגבלות אחרות.
האוויר הקריר אפשר רכיבה מהנה לא הזענו ולא היה קר.
הפיתולים נבלעו תחת הצמיגים בהנאה ולמעט החוצפה של רכבי הליווי של רוכבי האופניים שמרשים לעצמם לחסום כבישים ולתת לכלי הרכב להגרר אחריהם מעל חצי שעה בקצב של מילימטר לשעה בכביש ללא שוליים וקו הפרדה לבן.
אני נשבע שיום אחד אשים את היד על יאווה ואתן להם איווחת עשן לאורך כול העלייה עד שיחנקו.
זה מסוג הדברים שאני מנסה להבין ולא מצליח.
בכל מקרה חוץ מרוכבי האופנים הכל היה מהדר.
עצרנו באלוויס לקפה וחזרנו הבייתה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4389c6ebe1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...18984b0867.jpg
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אכן הלוחית עדיין גדולה ומזעזעת
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
לוקי, רצית nc עם קצת יותר כוח? קבל:
https://www.cycleworld.com/story/bik...-in-the-works/
אם הNC ישמור על התצורה הנוכחית ( התא מטען במקום המיכל דלק) ויקבל תוספת כח של כ20 כח סוס מבחינתי לא תהיה כמעט שאלה אם לרכוש אותו.
הכלי מבחינתי עונה על השימושים שלי ותוספת הכח להערכתי תוסיף קצת "פלפל" לכלי.
לגבי שינויים שיאפשרו רכיבה בשטח בדומה לטנרה, מבחינתי זה פחות חשוב ולמעט שביליי קק"ל ושמורות הטבע והגנים שלפעמים אני נכנס כדי למצוא שולחן לשתות את הקפה מפק"ל הקפה אין לי דרישות מעבר לזה.
אגב לאחרונה אני חושב לרכוש כיסא אחר או לרפד מחדש את הנוכחי.
הזווית ישיבה מכניסה את הקונסטרוקצייה לעמדת מגננה והוובוס מוצאות את עצמן מבודדות את הגוף מהתא מטען ( למי שלא זוכר מיכל הדלק נמצא מאחור).
כיסא של שאד עולה כ1200 שקל לפני פגישה עם הרשויות.
אופציה אחרת מריו באום.
להערכתי יעלה כחצי וניתן יהיה לבנות מושב מפנק הרבה יותר עם משחק של צבעים.
מעניין אותי דווקא מה הם יעשו עם עם גרסת S.
אם יזרקו עליו את אותו עיצוב רטרו שנתנו לשאר הנייקדים בליינאפ, יכולה לצאת כאן הברקה.
עליה בנפח ועיצוב מנוע חדש מסמלים קפיצה מהותית במחיר וצריכת דלק גבוה יותר.
זה כבר לא יהיה אופנוע חסכוני, אלא פשוט טווין יקר עם תא מטען.
שאלה מעניינת.
למרות שעלייה בנפח לא בהכרח תגרום לעלייה משמעותית בצריכת הדלק שמושגת בגלל אופי פעולת המנוע בדומה למה שיש כרגע.
לגבי תמחור אני מניח שאין סיבה שישתנה מהותית אם לא מפתחים משהו חדש ( למרות שמהמעט שידוע לי הNC מתחילת דרכו היה כלי "תקציב")
המנוע חדש לחלוטין עם תיבת DCT מוקטנת. הם לא סתם גירדו כמה סמ״ק.
אני גם לא חושב שיקראו לו NC בגלל הקונוטציה השלילית של השם עם קהל הרוכבים.
כנראה שזה יהיה אפריקה טווין 900 בשני טעמים, כביש ושטח והמחיר בהתאם.
הייתי מהמר שהם ימשיכו את nc750 כמה שנים כל עוד יש דרישה וכי יש ביקוש לא רע ל-XADV.
אני רק מקווה שיצא גם נייקד יפה על אותו בסיס.
הnc נמכר יפה מאוד בעולם ונראה לי שגם בארץ.
אני בפורומים של הונדה (גם מחו"ל) ולא מעט אנשים החליפו nc לnc חדש יות כולל בארץ).
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
בתור אחד שהיה לו NC 700 ועכשיו NC 750 ועושה לא מעט ק"מ עליהם הדבר הכי מעצבן זה מיכל הדלק הקטן, לגבי כ"ס ה NC הנוכחי שלי מוגבל ל A1 עקב שיקולי מיסוי . לפעמים חסרים הכמה כ"ס אבל למדתי לחיות עם זה.
כשיש לי שתי יום אחרי יום רכיבה מהצפון למרכז, הדלק נגמר בדרך חזרה .... עוד 2-3 ליטר היו עוזרים
ברכיבה רגועה אני לא מרגיש בעייה עם גודל המיכל.
יצאתי מירושלים עם אישתי לכיוון באר שבע כאשר מד הדלק הציג 2 שנתות ( פחות מרבע טנק להערכתי כ6 ליטר )
הגעתי לבאר שבע שם מילאתי 11.45 ליטר רכבתי בקצב של כ90 קמ"ש במישורים ירידות כמובן יותר.
אבל כן בקצב נורמאלי ( זה נתון לפרשנות) הכלי אכן היה צריך מיכל קצת יותר גדול.
אצלי רכיבה מהבית (אזור העמק / תבור) עד למרכז וחזור זה 200 קמ, כך שיוצא לי רכיבה יום אחר יום זה שני תדלוקים. לאחרונה אני שוקל לשים בבית מיכל דלק גדול עם משאבה כך שאוכל לשים בבוקר 3-4 ליטר לפני יציאה.
(יש לנו תחנה בקיבוץ אבל יקר)
יש לו מיכל טיפה קטן אבל הוא מפצה בצריכת דלק נמוכה, אין הרבה אופנועים שהיו נותנים לך יותר טווח.
יש תחנת דלק בכל חור בארץ, וזה לוקח בדיוק דקה וחצי לתדלק אופנוע.
האם מיכל גדול יותר היה מזיק לי? חלילה. אבל המיכל הנוכחי עושה עבודה טובה וכאחד שחזר ממסע של שלושה ימים ו-1300 ק"מ, באמת שגם בקצב תיורי הטווח שלו לא רע בכלל. אני מתדלק בערך כל 250 ק"מ, אותו מרחק שהייתי מתדלק עם ה-GS500 (לפני הרזרבה). ואגב - 51 סוסים (דגם 700) זה יותר ממספיק לטיול ארוך ומהנה.
מעניין באמת לאיזה כיוון הונדה יקחו את הדגם החדש. נייקד רטרו אוטומטי יכול לפנות לקהל ענקי של היפסטרים, וכאלה שלא רוצים להתעסק עם תיבת הילוכים ידנית (לדוגמא, מחזיקי רשיון A1 אוטומטי). רק שלא יגרעו ממנו את מה שהוא עושה טוב מכל - החסכונות, תא האחסון וקלות התחזוקה. (שסתומים שאפשר לכוון עם מברג, מה יש לא לאהוב).
המיכל נמצא מתחת למושב כאשר פתח התדלוק נמצא תחת המושב האחורי.
אני מניח שבתכנון אחר הונדה יוכלו להגדיל את המיכל למרות שאישית אני לא רואה צרוך תחת הנתונים הקיימים.
מצחיק שבדיאלים 125 יש כ3 ליטר יותר.
ברגוע השפוי ה NC אצלי עשה בערך 1-30, בנסיעה קרבית 1-10 ויותר. הטווח סביר בהחלט. נראה לי שבקצת מאמץ אפשר כמעט בכל האדוונצ'רים לאמץ את תא האחסון במקום המיכל. מבחינת נוחות והגיון אין לפתרון הזה תחרות.
מסוג הדברים שאתה לא מבין איך זה שלא עשו את זה קודם (אני יודע שעשו), או איך שלא כולם ככה...
גם בוי מקס המיכל היה מתחת למושב וכל תיבת האוויר הייתה מתחת לאין מיכל, המחיר תמיד פחות דלק ותלות במשאבת דלק.
ההיסטוריה מלמדת שמיכל מעל המנוע משתמש בכוח המשיכה של הדלק למנוע ומייתר את הצורך בחלקים נוספים המוסיפים משקל
ואופציית תקלות. הוסף על זה את היכולת להגדיל את קיבולת הדלק ותקבל צורך שימושי.
היום כבר ניתן להתגבר על הכל, ועדיין זאת התצורה המועדפת על רובם.
שושנה הכל נכון לעידן טרום משאבות ההזרקה שם לגרוויטציה היתה חשיבות ( מהימים שאתה עוד התהדרת בשיער כשאנו עוד היינו בוועדת קישוט).
כיום המנועים מוזרקים וובכל מקרה נזקקים למשאבה.
אגב הויראגו 500 שהיה לי (שכחתי את המודל כמדומני 1996) היה מיכל דמה לדלק ובפועל המיכל היה מתחת למושב כשההזנה נעשית באמצעות משאבה.
תיבת האוויר הייתה בצד ימין (אם אני לא מתבלבל בצדדים) בתוך כיסוי דמוי טיפה מה שאומר עם קצת מאמץ היו עושים תא אחסון נהדר.
זה מראה כמה שהתעשיה מקובעת
אני מניח שיש סיבות למיקום העילי כמו קיצור אורך האופנוע מיקום בולמים ועוד כל מני דברים שאנו לא רואים.
אחרת אופנועי הסופספורט כבר מזמן היו דוחפים למטה את המיכל.
כמובן שזו השערה.
נ. ב
כמדומני פלג בנה אופנוע עם מיכל מתחת למושב