+1
שמישהו ירים את הכפפה ויעלה מחיר אמיתי של יבוא אופנוע לישראל. אולי זה יגרום לחלקנו לבצע יבוא אישי ולא לקנות מהחזירים.
עוז תרשום בבקשה כמה עולה לסוכנויות להנחית פה קטנוע...
הרגולטור לא מרשה לקטוף כסף מהעצים.
אני מניח שאתה מודע לכך שסוכנות יבוא אישי מספקת ליבואן האישי שירותים ולא יותר. האדם הפרטי הוא הוא היבואן.
השאלה אינה נסובה סביב אלה שמבריחים ומוכרים. שזה בעצם היה תחילת השרשור.
המהות האמתית היא שגם אחרי יבוא אישי כחוק הפערים עצומים. וכשהם לא עצומים, נראה כאילו בארץ מחשבים מה תהיה העלות לצרכן ביבוא אישי ואז נוקבים במחיר דומה.
עבור מעיל ספורט גארד של דיינז ביקשו בארץ 1260 ש"ח כולל מע"מ. אבל אני רציתי מידה וצבע שלא היו במלאי. אחרי שיטוט, רכשתי בסוף את המעיל ישירות בחנות של דיינז ואחרי שילוח ומיסים המעיל עלה לי 1341 ש"ח. ועכשיו אני תוהה:
1. המעיל עצמו עלה לי משמעותית יותר ממה שהוא עולה ליבואן.
2. השילוח למעיל בודד מן הסתם מרקיע שחקים לעומת עלות ההובלה במכולה.
3. מיסים שילמתי כחוק. ואני מניח שהעלויות של היבואן ושלי זהות.
המספרים פשוט לא מסתדרים. אלא אם מסדרים אותם.
ישראל אינה מדינת קיצון במיסוי בעולם המערבי. עלויות נוספות כמו שכירות, עובדים ופרסום יש גם שם.
איללכא...וסובבו בגז
שושנים ברגע שהלקוח משלם הוא מאפשר את הקיום של המפלצת.
ברגע שהלקוח כל מה שהוא עושה מיילל פה ברשת ולא נוקט פעולה הוא אשם.
יש לנו אפשרות לשנות וזה מצריך הקרבה של זמן ( לא רב) וכמובן נוחות ומשמעת.
אגב תמיכה ביבואנים קטנים או חדשים יכולה בהחלט להביא לצמיחה שלהם בענף ופתרון לנו הצרכנים שמעדיפים רכישה פה בארץ.
ולבסוף ללמוד מהחרדים על משמעת צרכנית.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
טוב שנכנסת במפתן הדלת הפתוחה...
ניסיתי, יש כאן עוד אנשים שניסו, מוכרים מאוד.
יודע מה קרה?
ברגע שאתה יוצא מהמשרד הנכון במשרד התחבורה,
הגברת שיושבת שם מתקשרת ליבואנים ואומרת כך...
יש כאן איזה ליצן שרוצה לפתוח סוכנות ליבוא אופנועים...
אתה מבין את גודל השחיתות והשוחד? אתה מבין שהכל קשור בהכל?
אתה מבין שמאיימים על חיי מי שמביא צמיגים שלא דרך היבואן ומבטיחים שישרפו לו אותם?
אתה מבין שאם נעם 1 יחליט שהוא מביא מכולה של ביגוד דיינזה ומחלק אותו בחינם,
יהיה מישהו שיכריז שזו סחורה מזוייפת...אמנם הוא יצטרך להוכיח, אבל קודם כל תהפוך למבריח, זייפן ורמאי.
ברור לך לחלוטין, שיש מישהו במכס ובמסופי המטען, כמו ממ"ן, שיודיע ליבואן הרשמי...נכון?
רק אחרי שלושה חודשים במקרה הטוב, אולי ישחררו לך את הסחורה!
כמובן...לא לפני שתשלם על אחסנה במחיר מופרז ועוד עונשים, כדי שלא תרצה לייבא שוב.
אתם כולכם ילדים קטנים שלא מבינים את גודל הפשיעה של היבואנים והמדינה,
או של הקרטלים והמדינה...אבל קרטלים זה לא לעניין עכשיו, נכון?
אז לידיעתכם, גם יבואני האופנועים הם קרטל אחד גדול, שמתנהל בדיוק כמו קרטל סמים...
עם כל ההשלכות.
לא יודע מה איתך , אבל אני לא רוכש כלי רכב חדשים אף פעם.
זאת עסקה גרועה בארץ , עם\בלי קשר לקרטל הקיים.
יש מספיק כלי רכב יד שנייה לכולם ואפשר לתחזק אותם על ידי בעלי מקצוע שאינם חלק מהקרטלים.
תפסיקו לקנות חדש , אולי חלק מהבעיה היא המימון הנוח שמציעים על רכבים חדשים שקשה יותר להשיג כלי רכב יד שנייה.
אם לא ירכשו חדש , הם יצטרכו להוריד את הרווח העודף על מנת להחזיר את הקהל.
עם מעאפן.
לצערי זה נכון ובנוסף אני אוהב את הציתות הבא: "מכרזים של מחיר למשתכן לא מעניינים אותנו. יש לנו רזרבות של קרקעות, ואין סיבה שניגש למכרזי מחיר למשתכן ברווח מינימלי. אנחנו מחזיקים במלאי של כ־3,000 יחידות דיור, שמאפשר לנו להתנהל באופן יציב ונכון לאורך השנים הקרובות".
מ http://www.calcalist.co.il/Ext/Comp/...709021,00.html
הכי קל לכתוב ולהיות צודק מאחורי המקלדת... איך בדיוק אתם מציעים שהחרם יתבצע? בית יד שניה בהכרח יהיה זול? הוא לא דורש תחזוקה ויישור קו? אז אתם ממליצים להמשיך להיות ״חכמים״ ולשלם יותר על שכירות? מילא אם יש אפיקי השקעה אחרים שמצדיקים שכירות על פני בעלות אלא שרוב הציבור לא במצב שרווחי לו לגור בשכירות.
תכלס ולמרות שלא מרוצה מהמצב, אתם מדברים על זה כאילו שהציבור במצב בו הוא יכול לקנות אריזת פסטה לא ממותגת ומתעקש על ממותגת.
נ.ב.
אם לנבחרינו היה איכפת, הם היו פועלים ליישם פנסיה בטוחה לכל אזרח (נגיד לפחות איזה 5,000 ₪ לחודש) ע״ח הברון וילדיו לעתיד... אולי אז בעלי הדירות היו מרגישים בטוחים לשחרר נכסים למכירה בשוק כשהם יודעים שיש להם גב ואז ישקיעו את כספם באפיקים לוקרטיביים יותר גם אם פחות בטוחים.
איך אני מציע שהחרם יתקיים, בו נראה כמה זה קשה...
לא לקנות אופנועים חדשים במשך שנה... כמה זה קשה?
כל ילד שני פה קונה Tmax עד שהמחיר שלו הרקיע מ-2004 עד לשמיים (89 אלף היום?), קטנוע ששווה אולי 50.
ואל תגידו אפילו Tmax זה מותג, אין לו מתחרים וכל אלה... כי במחיר של 80-90 אלף אני קונה 1000 יד שלישית בכיף וחי חלום.
זאת רק דוגמה אחת לאיך אתה נותנים לחברות את בכוח בשקט
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk