מצמד תאומי השטן האדום נישאר רק אחד...
הצג להדפסה
מצמד תאומי השטן האדום נישאר רק אחד...
אם מודדים את עוצמת חווית הרכיבה מהמשתנים הנפוצים (מהירות פיתולים או נוף) עבורי הסיפוק מטיולי שטח גבוה בהרבה.
טיולי כביש עם כמות המכוניות וסוג הנהגים שיש בארץ פשוט מבאסים. יש עוד אפשרות חוץ מלעבור לשטח.
בחישוב אצבע- עם מחירי הביטוח הדלק הצמיגים והטיפולים תחזוקת אופנוע בארץ עולה כמו 2-3 שבועות טיול מפנק באופנוע שכור בחו"ל לשנה ~ 15-20 אש"ח.
בהנחה שהאופנוע לא משמש ככלי רכב לעבודה וסידורים זו בהחלט אפשרות טובה.
מצאתי לך
קובץ מצורף 10231
קובץ מצורף 10232
תאומים כבר לא נהיה אבל הכלי הזה תפור עליך
רכיבה כמו כל מיומנות אם היא לא מתבצעת על בסיס קבוע היכולת מדרדרת בתקופות שאני רוכב פחות החזרה מצריכה פרק קצר של הסתגלות
מחדש, לכן רכיבה של פעמיים בשנה בחו"ל לשבוע עלולה להיות יותר מאתגרת וצריך לקחת את זה בחשבון, גם שרירי הרכיבה נחלשים ואז
רכיבה למרחקים "כואבת יותר". רכיבה טכנית מהירה מחייבת אימון קבוע אפילו רוכבים מקצועיים מתאמנים המון לפני כל מירוץ לכן לא הייתי
מזניח רכיבה יום יומית.
בטיולים עם 3 מזוודות ומורכבת אני רוכב ממש לאט.
תאומי השטן נפרדו
הכוונה לאופנועים ולא לרוכבים שאין להם שם קשר לכת.
שבת יצאנו קבוצה הטרוגנית
עופר 36 על גבי CB1100 שחור בטעם של פעם
גיא על MT07
השושנים והמשאית
נער הפלא והאזיקון מתנייעה
ועבדכם הנאמן על גבי הדיאבולי האדמדם ולא זה לא דוקאטי כי אני סובל מסטיגמות ודיעות קדומו על המותג.
יצאנו סביב 09:00 מירושלים לערד.
הקצב רגוע ברובו כאשר כל אחד בזמנו לחץ על הגז.
אופי רכיבה שונה אבל מכפרים על זה בקפה ועוגה בעצירות וחברה מעולה.
מהעצירה בעין גדי פתחתי מבערים עם זוגתי שתחייה לכיוון ערד כדי שאוכל לצלם את הילדים במעשי הקונדס.
למרות ההרכבה ושלושת הארגזים הכלי מתנהג למופת.
הפס תרנגולת שלי הפך לעוף בגריל ובאמת שהיה לי כיף.
אני לא יודע למה אבל כשאני לבד אז הרכיבה שלי יותר מדוייקת אין לי הסבר לזה.
צאתי סיבוב S נחמד והמתנתי
כצפוי א; הגיע ראשון אחריו גיא המשאית ועופר36.
קובץ מצורף 10234
יצאנו לתחנת דלק לשיתוף חוויות.
החזור הייתה בהובלת נער הפלא בנופי יער יתיר בית גוברין.
האמת היה נפלא
ואם מישהו יספר לכם שוורסיס זה האופנוע הכי טוב בעולם כנראה שהוא לא רכב על טרייסר.
ואת זה כותב אדם שאוהב לקטר.
בכל מקרה נכון ל32,000 הקילומטרים אין טענות למעט המאותתים שנושרים וגם עם זה למדנו לחיות ולהזהר לא לגעת בהם כשמכסים את הטוסטוס.
.
אומרים שעל שלושה דברים העולם עומד, מצד שני תסתכלו איך הוא נראה...
מנוע ארבע בשורה זה בדיוק המנוע שאלוהים רצה.
קחו את השולחן הכי טוב שלכם ותורידו לו רגל...תקבלו שולחן נכה.
מנוע ארבע בשורה יודע לשיר עגול.
אם לרכב חסר אוויר באחד משלושת הגלגלים. הא בחיים לא ייסע ישר.
מנוע ארבעה בשורה הוא המנוע הכי מאוזן שיש.
מנוע שלא עובד בזוגות מרגיש שחסר לו משהו, הוא נכה כזה, כמעט מצליח להיות ארבע.
אולי בכלי נגינה אי הסימטריה יכולה לעבוד, במנועים פחות.
עכשיו אם בעל האופנוע בעצמו מעיד על האופנוע שלו שהוא טוסטוס, מי אני אגיד שלא?
בשם האב (צילינדר 1) הבן (צילינדר 2) ורוח הקודש (כל הצלינדרים יחד).
הפסנתר מנגן מושלם
כשהיתרון ממדים קטנים ומנוע מזמר
ככה זה כשאין עוד מלבדו
פעם ראשונה שאני שומע שמישהו מתרברב שיש לו קטן ונכה...
תסמונת של אשכנזים
אבל ממרומי גילך אתה צריך לדעת שזה לא הגודל זה התרגיל
ה-CP3 הוא יופי של מנוע.
וה-4 בשורה הכי מהנה שיצא לי לחוות דווקא לא היה עגול, ולא של קוואסאקי. זה היה קרוספליין של ימאהה.
כאופנוע ליום יום הטרייסר נהדר, והרבה יותר מתאים למשימה מהוורסיס. כאופנוע טורינג לרכיבה זוגית אולי לוורסיס יש יתרון.
אישתי, נחמי, והילדים מכולן קיבלתי ביקורות נהדרות ושבת גם בזוג וארגזים הטרייסר תפקד ללא דופי הן ברכיבה רגועה וכמובן ברכיבה זריזה שהשאירה לי זמן לחכות לכם.
אז למעט הבן הגדול שלי שהוא ענק ואיתו קצת פחות נוח.
הטרייסר אלוך
36284 אנו מתקרבים בצעדים קטנים לטיפול גדול.
לבנתיים אין דרמות מכיוון המנוע והמערכות השונות ולמעט צמיגים וטיפולים שגרתיים ושמון שרשרת הטרייסר לא דורש כלום.
אפילו שמן לא היה חסר.
נאני בתקופה קצת רגוע בכל הקשור לרכיבה והטרייסר נח הרבה בתוך יחידת הדיור הנעימה שיש לו.
אני בתוך מעבר דירה ובשילוב התקופה שלפחות אותי מבעסת אני ממש לא יוצא לרכיבות די נמאס לי מנס הרים ורוכבי האופניים שם וציר 60 על שלוחותיו לטעמי קצת מסוכן כך שאני נמנע גם מהם.
השבוע יצאתי לקריות לאירוע של חברה.
בהמלצת התחזית הטרייסר נבחר ואכן מזג האוויר היה סביר ולא חם מדי.
המסלול כביש 6 לקריות.
בשונה מהרבה אחרים אני פשוט אוהב את האוויר והרכיבה ואין לי שום בעייה עם קו ישר.
רכבתי בקצב מהיר של ננסי 750 דהיינו שיוט נינוח בטרייסר התוצאה הייתה כ21 קילומטר לליטר.
לא סתם הזכרתי את הננסי.
הננסי כלי מאוד חסכוני אבל השיוט הרגוע בטרייסר מתורגם ללחיצה על הגז בננסי והתרגום של זה צריכת דלק דומה לטרייסר כאשר בטרייסר הרכיבה נינוחה המנוע לא מתאמץ והרכיבה על הכלי פשוט נעימה וזורמת וכמובן יש שפע של עודפי כח לתאוצה מזדמנת.
העומסים בכביש שש לא היו גדולים ובשלב מסויים גם הייתה בריזה שהתחילה כמדומני לקראת מחלף חורשים שהפכה את הרכיבה לנעימה מאוד.
הפוריגן הקייצי שלי מאוורר מאוד ומדי פעם אני מקווץ את עצמי ( בעיות אוורור של שמנים) והמעיל מאפשר קירור יעיל יותר.
עצירה קלה לתדלוק באלונית שתייה והמשכתי בדרכי.
גם בחזור הקצב רגוע היה קצת יותר עומס בכביש אבל עדיין היה נחמד.
לעניות דעתי כל מה שחסר לטרייסר זה תא מטען קדמי או לחילופין לננסי מנוע כמו של הטרייסר כדי שהם יהיו יותר אחלה ממה שהם.
היית מעדיף שהטרייסר יהיה וורסיס אתה רק לא יודע את זה...
אני לא שולל שילוב של השתיים
בגדול אני מרוצה ממה שיש כרגע.
אני מודה שלאחרונה יש לי שוב זליגות לכיוון של אקסטרה ליטר דוגמת היבוסה והzz14
אבל כרגע ( למעט אם תצוץ החלפה ללא תוספת מחיר ) זה ישאר בתור זליגה.
כמעט כל הרכיבות שלי באלפים זה עם אופנועים 40 כח סוס יותר אבל הם לא מסוגלים להתרחק לטרייסר במיוחד למולטי סטרדה שלא מושך מלמטה כמו הטרייסר ככה שאין הרגשה של חוסר בכלל.
בכבישים ישרים גם ככה זה משעמם וחסר משמעות.
לCP3 יש כח זמין בכל מצב בגלל זה הוא מרגיש יותר חזק ממה שהוא באמת
לנו בארץ אין אלפים...
בכבישים הישראלים (שאני נהנה לטייל בהם) למשל: כביש מספר 1 בחלק שבין ירושלים לעין בוקק (ים המלח), החלק שהכביש צמוד לים המלח והפיתולים תואמים את פני הים; או הכביש שבין בית שמש לבית גוברין; או אפילו כביש מספר 1 בחלק שבין ירושלים לבית שמש. הכבישים הנ"ל רחוקים מלהיות טכניים כמו הכבישים באלפים אבל הם גם רחוקים מלהיות ישרים. בקצב הנכון כל כביש הררי יכול להפוך לכביש מהנה בו פניה רודפת פניה. בתנאים האלו הרבה יותר כיף להיות על אופנוע עם עוד 40 כ"ס. אני מסכים איתך שלטרייסר יש מנוע נהדר, אבל זה הרבה יותר כיף עם מנוע חזק יותר. מנוע חזק יותר לאו דווקא אומר שהקצב מהיר יותר, אבל התחושה בהחלט מהנה יותר. למשל בהשוואה שלי של טרייסר מול מולטי 1260 - אני חושב שהייתי יותר מהיר עם הטרייסר (עכשיו כבר אולי המהירויות דומות) אבל ללא ספק זה הרבה יותר מהנה עם המולטי. אז אני נשאר עם מה שכתבתי - הייתי שמח לטרייסר עם עוד 40 סוסים.
לדעתי הם מסורסים בסלד נמוך, בסלד גבוה הם מגיעים למלוא ההספק.
הרבה זמן התקשיתי להסביר לאנשים למה באירופה עדיף ה-BMW 1250 כמכונת טיולים בזוג ומטען בעוד בארץ הורסיס לוקח בדיוק
לאותה מטרה.
זו לא רק התמורה למחיר (הבימר עולה כמעט כפול) זו גם ההתאמה לכבישים בארץ והיכולת להפוך באמת לספורט תיור ולא תיור
בלבד.
העניין שמנוע ארבע בשורה נותן לך מומנט מהרגע הראשון, במיוחד אם אתה במצב ספורט יחיד ועובד עם יד ימין בצורה אגרסיבית וחלוקת
היחס בגיר טובה הרבה יותר מהבימר שמכוון לתת הרבה כוח ופחות מהירות בהתחלה.
לא יודע לגבי אירובה
אני כן יכול לומר שהטרייסר עובד מצויין בכל תנאי הדרך כולל עם משקל וזוג בכבישים טכניים דוגמת ארץ המרדפים והצפון.
הטרייסר אופנוע מעולה כאשר המנוע עובד יפה על כל קשת הסל"ד כשהיתרון הגדול שלו זה גוף אתלטי שלא בא על חשבון נוחות הרוכב.
לא בדקתי אבל אני כמעט בטוח שבסל״ד השימושי נתון המומנט של הבוקסר כפול אחד וחצי לפחות מהורסיס.
הבוקסר הוא מפלצת מומנט שאין הרבה שמשתווים לו בסגמנט הזה
בדיוק בגלל זה ואני אסביר, מומנט הוא נהדר בתנאים מאד מסוימים ולצרכים מאד ספציפיים, רוכבים מתחילים או כאלה שפחות מנוסים והתרגלו
שהמומנט מתקן להם טעויות רכיבה ירגישו בבית וכמובן המכורים לכוח. אבל פה גם מסתתרת הבעיה.
בעולם מושלם שכסף לא מהווה בו גורם כלשהו אני מניח שיהיו הרבה שיבחרו בו כמלך הבלתי מעורר ויחנו אותו על יד הבית, אבל אנחנו לא שם.
1. במחיר ב.מ.וו 1250 בארץ 170K ש"ח ניתן לקנות אופנוע וחצי אחר.
2. מחיר הטיפולים ומסובכות התיקון שלהם מייקרת את ההחזקה הבסיסית מול כמעט כל אופנוע. (הבימירים והדוקאטים הם מהיקרים לתיקון).
3. אין מה לעשות עם עם BMW כזה בארץ גם אם אתה יוצא פעם בחודשיים לטיול סובב ישראל. מלבד להגיד יש לי כסף ואני...
4. כל מה שהבימר עושה הורסיס עושה לא פחות טוב ובארץ כאמור יותר בתמורה למחיר.
5. בשיוט מהיר 140-160 הבימר בזבזן יותר בדלק וקרוב לוודאי גם בתוך העיר (לא בדקתי) ובמגיש מגושם.
6. ה-1250 המוצלח יוצא מהמחזור ה-1400 האדוונצ'ר עדיין לא נראה באופק וה-1300 סובל ממחלות ילדות קשות מאד.
7. גם ה-1300 וגם ה-1400 מתומחרים בצורה כזאת שרק יחידי בסגולה יזכו לקנות אותם כחדשים, והבאים אחריהם כבר ישלמו על תיקונים.
8. בתאכלס להשכיב 170K שקל מתחת לבית מחייב ביטוח מקיף מה שאומר יותר מאלף ש"ח בחודש רק ביטוח שזה 12000 בשנה.
9. שכלל את מחיר ההחזקה של אופנוע כזה לשנה ותגלה בעצם שבכל שנה אתה מחלק לעולם קטנוע מבית טוב עבור הזכות להחזיק אותו.
10. צריך ביצים ידע והרבה כוח להחזיק BMW בין הרגלים, זה לא אופנוע למתחילים ולא אופנוע מרוץ, זה אופנוע לתכלית למבינים. אין פה כאלה.
ה-1250 הוא הפלא הנמכר ביותר בחו"ל בהרבה מכל הסיבות הנכונות שם...פה תקבל מהורסיס (ודומיו) הרבה הרבה יותר.
דווקא ה1300 חוזר למקורות עם גוף צר ומראה קליל ובכך עוצר את אבולוציית ההשמנה הויזואלית של סידרת הGS .
ה1300 סובל מבעיות בדיוק כמו כל קודמיו, ה1250 הוא לא בדיוק כלי אמין למרות האגדות במוו לא בדיוק מובילה בכל הקשור באמינות.
בכל מקרה מנוע הבוקסר של במוו כמנוע הוא כנראה המנוע הטוב ביותר שיש בעולם האופנועים.
מתוך הרבה מאד ביקורות רעות על הדגם החדש רשימה אין סופית של ליקויים ובעיות והשוואה לתי נמנעת ל-1250:
https://www.youtube.com/watch?v=jN-nbK55Wb0
לא חובב GSים, ואם היה לי ב.מ.וו אז כנראה שזה היה S1000XR.
הזדמן לי לרכוב שלושה ימים על ה-1250 אדוונצר וה-1300 החדש.
ה-1300 היה ברמת גימור בסיסית עם מושב צר וקשה, בלי מתלים חשמליים ועם גנטים יצוקים.
ה-1250 אדוונצר היה מאובזר כראוי ועם 50,000 ק"מ (של רוכבים מזדמנים בחברת השכרה).
את ה-1300 לא אהבתי בכלל. הוא הרגיש פשוט ולא אפוי. ה-1250 הרגיש הרבה יותר בשל ואכותי. ממש מרגישים שזה דור מי יודע כמה של אופנוע שליטשו ושיפרו אותו. ה-1300 זה דור ראשון של משהו חדש שצריך עוד הרבה עבודה כדי להגיע לאיכויות של הדגם הקודם.
לא הייתי קונה אף אחד מהם אבל אם הייתי צריך לבחור הייתי הולך על ה-1250 בגרסה הרגילה (לא אדוונצר) למרות שלא רכבתי עליה. האדוונצר היה גדול מידי בעיר.
שניהם חיממו את כפות הרגלים בצורה מוגזמת, גם בכבישים טכניים ולא רק בתוך העיר.
גרסת האדוונצ'ר אכן היא 1250 על סטרואידים, מיכל גדול יותר מתלים איכותיים אלקטרונים שאידאלים לטיול בשתיים עם ציוד להתאמה מלאה
לרכיבה. הרוכבים באירופה מסתדרים איתו לא רע למרות הכבישים הצרים שם בגלל תרבות נהיגה נהדרת ולימוד רכיבה מקצועי. אגב קוני הבימר
זוכים לקורס רכיבה מתקדם ע"י מורים מהחברה עצמה הכוללים מגוון שטחים לרכיבה.
לגבי בישול הרגלים רוב הרוכבים המנוסים בחו"ל רוכבים עם ציוד רכיבה ייעודי כולל מגפי רכיבה מבודדות וחליפות גרוטקס שמתאימות לתנאי מזג
האוויר בעוד אנחנו שמבקרים שם לרגע מחזיקים בפתרונות רכיבה אחרים לא תמיד מתאימים.
דבר נוסף ששווה אזכור כאשר רוכשים בימר מהחברה בחו"ל מקבלים דגם ערום ועליו מלבישים את כל מה שמתאים לרוכב, כולל כיסאות נוחות,
מגנים מכל הכיוונים אלקטרוניקה ורשימת התוספות לא נגמרת ויקרה להחריד.
אופנועים מושכרים יכולים להיות בעייתיים לחלוטין במיוחד ככל הקילומטרים על האופנוע גבוהים יותר. אני נכוויתי מטרייסר 900 מושכר שעשה
לי טעם רע מאוד לכל המותג במשך שנים.
כאן תוכלו לקרוא התמונות לא שרדו משום מה...
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...E0%EC%F4%E9%ED
בכל מקרה התאמת האופנוע לרוכב חשובה משם המותג.
שושני, האנליזה שלך מאוד הגיונית וכפי הנראה גם נכונה. מצד שני, יש מרכיב מאוד לא הגיוני במשוואה שאותו לא ניתן לכמת והוא סובייקטיבי – חווית הרכיבה, שעליה לא דברת כלל.
על הנייר – הוורסיס 1000 אופנוע הרבה יותר טוב מהגוצי. בתכלס, נכון עבורי (ועבור עוד כמה) החיוך מהרכיבה על הגוצי מחזיק הרבה יותר זמן. אין לי ניסיון רב עם ה-GS, אבל הRT שלי נותן תחושות דומות. יכול להיות שזה המנוע (V רוחבי או בוקסר לעומת 4 בשורה), יכול להיות שזה אירופה לעומת יפן (לא רכבתי על דוקאטי, אז לא יודע להשוות), אבל "חדוות הרכיבה" שלי גדולה בהרבה על שני האירופאיים שהזכרתי, יחסית לוורסיס ול-09 (שלקחתי לרכיבת מבחן).
אז כן, טיוטה קורולה טובה יותר על הנייר מ(נניח) אלפא ג'וליה או BMW עם הנעה אחורית (וכל הנימוקים שלך לגבי אמינות ותמורה למחיר תופסים גם כאן), אבל מי שאוהב לנהוג ויש לו את האפשרות הכלכלית לא יבחר בטויוטה.
האמת – זה היה ההיסוס הגדול שלי כשעברתי מהוורסיס לגוצי – הרייפיוטיישן של האמינות. אין לי רכב (מלבד רכב אספנות שאני לא משתמש בו מפחד שלא אשיג חלפים אם אצטרך), ככה שאופנוע שבוודאות יניע וייקח אותי בבוקר לעבודה וחזרה הביתה בערב הוא שיקול חשוב. החלטתי לקחת את הסיכון.
לשמחתי – לפחות לפי ניסיוני המוגבל – זה לא המקרה. נכון שאת הגוצי קניתי חדש ואת הבימר כמעט חדש (5000 ק"מ), אבל מעולם לא הייתה לי בעיה שמנעה אותי מלרכב עליהם. האמת, נכון להיום, שעם הוורסיס (שגם הוא נקנה חדש) ביליתי אחרי שנה של שימוש במוסך (מצבר שנפח את נשמתו ובולם קדמי שנפרץ) יותר ממה שביליתי במוסך עם הגוצי והבימר גם יחד (כ-3 שנים).
מה שיותר מטריד הוא העדר הישראלי שמאמין לשמועות הללו. לקח המון זמן למכור את הגוצי בדיוק כי העדר חושב כמוך. אז אם השיקול של מכירה הוא חשוב – לך על מה שהעדר חושב, לא מה שההגיון והלב אומרים לך.
בישול - גם עם נעלי רכיבה וגם עם אולסטאר, כפות הרגליים בושלו. מי בארץ רוכב עם מגפי גורטקס, ומה אנחנו אמורים לעשות בקיץ.
חוויה שלילית בשל רמת גימור - כתבתי שהוא הגיע ברמת הגימור הכי נמוכה, כי זה משפיע. זה כלי פרימיום שלא מרגיש פרימיום. אבל מעבר לזה המנוע מתאים לרכיבה עצלה במעברים הרים, הסאונד משמים, ובכללי הוא הרגיש פחות מהוקצע מהדור הקודם.