בננסי על 54 סוסוניה זה קצת מעבר למה שצריך
הצג להדפסה
בננסי על 54 סוסוניה זה קצת מעבר למה שצריך
הקושי איתם היה כפול - 1. איבוד אחיזה בפתיחות (שבאמת פחות רלוונטי לננסי); 2. הארכת מרחק בלימה/כניסה מוקדמת של abs בתנועה עירונית כתוצאה מאיבוד אחיזה, שכן רלוונטית לננסי.
שתי הבעיות הנ''ל החלו לאחר שעברתי מאנגל GT לרואד 5 ונפסקו ברגע שהחלפתי את הרואד באנג'ל GT2.
עברתי מה GT שעשיתי עליהם 12000 ק"מ ל-GT2 עכשיו עם 7000 ק"מ נראים חדשים השחיקה מעטה יש עוד המון בשר
ואחיזה מעולה גם ברטוב וגם ביבש הצמיג הכי טוב שרכבתי עליו.
nc amrican iron
וואטסאפ מהבהב לו מעבר למדיה אמיר.
מה נשמע לוקי אנחנו מתכוונים לצאת לרכיבה לאזור ארץ המרדפים.
אנחנו זה קבוצת ההארליסטים וארץ המרדפים/ שומרון זה פחות או יותר המגרש הבייתי שלנו.
האמת שמיציתי את הרכיבה וחשבתי לדחות את ההצעה את שנזכרתי שיהיו שם ברזלים נוזלים תוצרת אמריקה.
אחרי דין ודברים על המצב הביטחוני אקדחים ועל היכולת להיות רמבו ולשלוף תוך כדי רכיבה (שהיא עובדת נהדר לארנולד סילבסטר ילדיי האנרכיה ואולי טום קרוז) הבחור השתכנע.
לרכיבה הצטרף אלי נדב בן העשר שבעקרון אמרתי לעצמי הארלים מה כבר יכול להיות.
נפגשנו בגלילות הארלים, אינדיאן, bmw f650, גולד ווינג ואמיר הגיע באיחור של דוגמנית צמרת.
יצאנו לעבר כביש 5 חוצה שומרון.
ננסי הרימה גבה ושאלה האם הכל בסדר שם למעלה והיי למה אנחנו על חמישי.
וואלה עניתי לה לא שמתי לב.
מלפנים איתותי ידיים שמבשרים על התקרבות למצלמה מפחידה.
באופן נורמלי מאיטים אבל למה להאט כשאנו 5 קמ"ש מתחת למהירות המותרת.
כנראה שחלק מההצגה של ילדי האנרכיה זו גם ההצגה של היי אנו רוכבים בקצב של 200 קמ"ש.
נו זה חלק מהשאו ואולי גם התחושה על הרוטטים.
חיש קל הגענו לתחנת סונול אריאל שם חברו אלינו עוד כמה חברה סך הכל כ16 אופנועים כולל ימאהה xv והונדה פיורי 1.3.
קפה תדריך וסוכם שהבחור עם הננסי יהיה המאסף.
כמובן שסיננתי מבין השיניים בטח מאסף היחיד שלא יתקע בדרך זכינו לחיוך נבוך והסכמה שיש משהו בדבריי.
נדב (בן העשר) יצא לסקירה קלה של האופנועים וקבע נחרצות שאם לא נרכוש היאבוסה אז הפשרה תהיה אינדיאן שהאמת המושב נראה מרופד כהלכה ולגמרי חביב.
יצאנו לשומרון.
רוב הדרך מתנהלת בעצלתיים כשמדיי פעם האצנו לקצב מהיר ( הכל יחסי אז לא להתבלבל).
מזמן לא יצא לי לראות את הנוף ובאמת היה נחמד.
גם בתחום הפסיכולוגי לא הייתה תחושה של תן גז אלה פשוט טיול נופים בלי אתגרים ובלי אדרנלין.
הגענו לכביש אלון.
טוב שם באמת התייבשתי ונוצרו קצת פערים בקבוצה כשאני ממש יכולתי לומר שיש פה צורך בעבודה על טכניקות רכיבה של חלק מהרוכבים.
בכל מקרה הכל היה רגוע אז סבבה.
הגענו למצפה איילה (כמדומני ) שם עשינו הפסקה קצת תמונות הוואי ובידור ומפגש עם צמד הארליסטים שעושים סוג של חוצה ישראל.
החל דיון על ארוחת בוקר והצעתי את חומוס אבו שוקרי בבית חנינה (כן עוד אבו שוקרי אבל באמת טעים).
בגלל הקורונה לא היה היכן לשבת אז חלק אכלו חלק המשיכו הלאה לאכול במקום אחר.
אני חייב לציין שנדב ממש נהנה והיה פרטנר מושלם.
ובכן
תובנות
הארלי אני צריך לבחון בקפידה את הנושא.
אומנם אני מחפש להרגיע אבל לא עד כדי כך.
הכיוון יהיה לכלי עם יכולת טורינג שניתן יהיה לרכוב עליו בקצב סביר.
אני ככל הנראה אגנוז את התוכנית להארלי או שאביא אחד אספנות בנוסף לננסי ואז אני אוכל להשתולל ולרכוש פסל יפה לטיולי שבת ויש לי משהו על הכוונת.
בקיצור וויז יחשב מסלול מחדש ואם זה לא יהיה באגר עם מזוודות ( חייב לומר שעדיין לאמר שעדיין לא הפנמתי את כל ההגדרות של הכלים האלו)
שיתן מענה יום יומי האופציה תהיה אספנות.
בכל מקרה היה מאוד מהנה והחברה חבל על הזמן נחמדים ובראש טוב.
א' היקר זה לא היה סגור ואתה ויורש העצר הייתם נהנים מאוד.
טיול הורים מושלם.
הייתה חסר לי שם
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8852d7d233.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a9bf406a47.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6be87aec64.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff02a6fce7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3d7ef6d7cc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...42a5cae99c.jpg
אני אתקן.
הם לא צריכים תיקון טכניקת רכיבה. אתה צריך תיקון תפיסת רכיבה.
היום למשל עשיתי קפיצה קטנה להורים בצפון. עם מאיר אריאל בקסדה ומזג אוויר מושלם, אני יכול להגיד שעקפו אותי יותר רכבים מאשר שאני עקפתי.
הרבה נפנופי ידיים לילדים.
ניסיתי לסיים את האוסף שירים לפני שאני מגיע, אבל הכבישים בשנים האחרונות קיצרו את הדרך כך שאפילו את זה לא הספקתי.
היתה בהחלט רכיבה טובה למרות שהמנוע לא עבר את ה4,000 סל"ד, ורוב הזמן היה הרבה הרבה פחות.
נ. ב.
בניגוד למה שרשמתי פה בעבר, 4000 סלד בהילוך שישי משתווים ל135 קמש, ולא ל130.
לא בטוח שהבנתי למה התכוונת.
לגבי הבחור שסטה לנתיב הנגדי זו טכניקה.
ורכיבה לא ממש נכונה שנובעת או מקצב מהיר מדי לקטע הכביש או ביטחון אישי של הרוכב או טעות או יכולת של הכלי אבל בכל מקרה ניכר שהוא מתקשה בקטע הכביש הנ"ל.
סטייה כזאת לא דבר נכון או חיובי.
אצלי (לא מתיימר להיות רוכב טוב אט מהוקצע) אבל הקצב היום היה איטי גם לננסי.
ולא עברנו את ה5000 סל"ד בשום מצב.
הוא אומר- סע רגוע ועזוב אותך מהגז.
הם אומרים - הנה אופנוע בוא נראה אם אפשר להשיג אותו.
אני אומר- מעל לקצב המכוניות מרגיש הכי בטוח כי העיניים לא עסוקות במראות.
אין דבר כזה "אופנוע רגוע", "אופנוע מתון", "אופנוע סלחן"
נכון אף אחד לא קנה אופנוע סופר ספורט בשביל לעשות קניות באיקאה.
ספורט תיור? - זה לאופנוענים ספורטיביים שמחפשים נוחות.
אדוונצ'ר- הצחקתם את ראבי.
חברה טובה נהרגה על NC 750, אין הנחות, שטויות אפשר לעשות גם עם 50CC רגוע או מכסת דשא לצורך העניין.
המתג נמצא אצל הרוכב, וככל שהוא יותר מיומן, יותר מקצועי, ויותר מתון הסיכוי שלו לשרוד עולה, ועדיין כלום לא מובטח.
אופנוע זה כלי אקסטרים, כמו כל ספורט אקסטרים הוא מחייב מיומנות, כושר, טכניקה וידע. אף אחד לא יבוא בטענות לרוכב
סקטבורד שהתרסק, זה סיכון מקצועי מחושב. גם רכיבה.
ההגבלה נמצאת בראש של הרוכב ומי שלא מבין את זה, האופנוע שייבחר לא יעשה לו את זה בשבילו.
עדיף אופנוע חזק מלא מערכות בקרה ויכולות מאשר אופנוע דרדלה חלש וכאילו בטוח.
אז בשביל שהתגובה שלי לא תהיה ממש משעממת וצפויה צרפתי לכם סרטון הארלי שמדבר קצת על יכולות מגבלות ורכיבה:
https://www.youtube.com/watch?v=21z9...ature=emb_logo
ורוכב הארלי רגוע
https://www.youtube.com/watch?v=cMVLxQ53Vgw
גם על GTR1400 אפשר לרכוב על 40 קמ"ש.
או רק במגבלות החוק.
ברור שהרוכב הוא זה שקובע את הקצב.
אבל בעוד שבננסי אחרי 130 אתה יוצא מאזור הנוחות של הכלי וגם של הרוכב בGTR אתה יכול להמשיך עם עוד 100 קמ"ש בלי להתרגש יותר מדי.
הארלי ברור שיכול לרוץ בקצב של ננסי ואני מניח שאפילו יותר.
אבל בהעידר מיגון רוח (לא יודע לגבי וויד גלייד או איך שהם נקראים עם המיגון רוח והמזוודות) החיים מעבר למאה קמ"ש ממש לא נסבלים.
א' נער הפלא אמר משפט חכם לגביי הצ'ארלים והוא " לא הייתי רוצה להיות בנתיב הימני כשכלי רכב מאחורי דוחקים אותי קדימה" ועם זה אני מסכים.
ולכן הננסי אכן נותן מענה ראוי לרוב הדרישות כולל ההגבלה המכנית על הרוכב.
לגבי השתוללות אני מניח שאני רוכב שקול ברוב המקרים.
מהירות (לפחות בעיניי) היא לא מהווה גורם לתאונה היא כן משפיעה על תוצאות התאונה.
אני בדרך כלל מכיר את מגבלות הכלים עליהם אני רוכב ומניח שבדרך כלל אני משאיר לי מרווח ביטחון.
אבל הרשיון חשוב לי ( זה גם מרכיב בפרנסה שלי) ומאחר ואין לי חברים במשטרה והלוחמה האלקטרונית בעברייני מהירות הולכת ומשתכללת אני מעדיף להשאר באזור ברירת הקנס ( ברוב המקרים) ולכן מעדיף כלים מגבילים.
ההארלי במקרה הזה הוא OVER KILL אבל הננסי מסתבר שממש לא.
נ.ב גם קידוזו רשם את מה שא'רשם אבל במילים אחרות.
כאמור אני אחכה לננסי מחוזקת ( אני מאוד אוהב את קונספט התאי מטען) או הטנרה 700 שגם עשוי לתת מענה סביר.
בכל מקרה לא רוצה לחצות את סף ה70 סוסי פוני.
כן אשמח למנוע עם מומנט בשרני יותר
אולי הצ'ארלי אדוונצ'ר?????
מקווה שלא נשארו כתמים של שמן.
הארלי'ס וזה....
יום ראשון הגיע אריאל.
הבחור רוכב על nc750x dct
אחרי שסיימנו להחליף את נוזל הבלמים ורפידות קדמיות לקחתי סיבוב לבדוק.
ובכן גליתי משהו חדש.
הכלי מזנק בהחלטיות של חתלתול עצבני.
הגיר עובר בקצב מהיר ואני חייב להודות שהאוטומט מרגיש הרבה יותר חזק מהכלי שלי.
כן מצאתי את עצמי עם תופעת הפאנטום לוחץ על המצמד שאינו קיים.
בפרסה היה לי קצת מוזר והרגשתי חוסר ביטחון בהעדר מצמד ידני, אני מניח שמתרגלים.
סך הכל העסק עוסד נהדר ומרגיש חזק למדי.
בהחלט יכול לשמש ככלי לdrive by ושימוש בנשק.
אולי צ'אק נוריס צריך לבדוק אותו.
לא חשבתי שאומר את זה איי פעם אבל אפריקה dct לא נראה לי כרעיון גרוע.
לגבי ננסי
אנו מתקרבים ל18000 קילומטר ושנתיים של שימוש .
אני מתארגן לטיפול 6000 ועלצהדרךתנרענן נוזל קירור ונוזל בלמים..
2021-
יותר קל,
יותר חזק,
יותק תא מטען,
יותר נמוך...
שווה!
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%95%d7...f-%d7%9c-2021/
אני שאלה. אתם לא מתבאסים שהופכים אותו בעצם לאופנוע כביש מאופנוע אדוונצ'ר?
גם השינויים ביחסי העברה וגם הקטנת גובה המתלים... האופנוע כנראה יהיה פחות נוח.
האמת שגם הגרסה הנוכחית לא ממש אדוונצ'ר.
למרות שיש את הnc750s שהוא אופנוע כביש.
גם לפני כן היה נטו כביש
מבלי לפגוע באף אחד ה-NC הוא לא כזה אופנוע חשוב, בגדול הוא כמו ה-500 המיתולוגי קצת יותר נפח ותא מטען למי שזה חשוב.
הוא לא ספינת הדגל של הונדה, הוא נמכר לציבור מסוים שמחפש את זה בדיוק. ולכן השינויים מינוריים, מי שרוכב עליו וצלח את התקופה
הראשונה של ההתלהבות מתחיל להרגיש קצת בחסרונות, מי שהגיע מכלים מהירים מבין שאין הכל בחיים.
עכשיו בשביל לדייק את הצרכים של בעל הכלי מי שצריך לבחור נכון זה בעל הכלי לא החברה המייצרת. מי שמחפש קונספט של כלי עם
תא מטען גדול לא מאיים רגוע וה-NC עושה לו את זה, סבבה יש המון דרכים להוסיף עוד קצת פלפל לאופנוע, לשפר אותו קצת.
רוכבים יודעים להקטין או להגדיל גלגל"ש, לשנות קצת מפת הצתה, להוסיף עוד קצת נשימה לאופנוע ע"י שינויים במערכת הנשימה הזנה
פליטה של האופנוע, נתונים בחו"ל מדברים על תוספת של 15% ביעילות...התאמה של הכלי לרוכב.
או לעבור למשהו מתאים אחר...בקיצור
דווקה בגלל כל מה שרשמת שושנים לדעתי האישית לא שווה את ההשקעה בשיפורים דוגמת אגזוז או שיפורי מנוע.
יש לי רעיון בשבילך, יש לך עוד 5 שנים על הNC ואז אני עוזר לך ליבא בנדיט 1200 אספנות מגרמניה, משהוא באיזור ה50000 ק"מ בלי תאונות במצב מושלם וב2000 יורו, מה אומר?
דוגמית
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...6-96213b834d73
באנדיט יפיפה.
כידוע יש לי חולשה לאופנוע הזה.
תודה דרז....
ה-NC אופנוע די חשוב תקדימית, המנוע מהפכני, לא היה כזה לפני. סע לך על 130 בלי מאמץ, בלי הרבה דלק, בלי חום מהמנוע.. מחזיק 400K ונמכר לא ביוקר, ההמצאה הכי טובה של 2012.
מי שרוצה פאסון או חלקים מתפרקים ("נשמה") ישלם על פאסון, מי שרוצה לרכב במינימום דרמה יהנה מה-NC..
יכלו לפנק ולשים שסתומים הידראוליים ועוד צילינדר, אבל אפשר לנצח גם ככה,זה רק ייקח קצת יותר זמן :biggrin: (או מצערת 1/4)
לוקי, ראייןפיתשע אומר שאינדיאן יותר טוב מצ'ארלי
https://www.youtube.com/watch?v=-ooue7i73zo
תודה kaz
אחרי לבטים החלטתי למשוך עוד עונה עם הnc.
אחרי סיבוב עםצ חברל'ך רוכבי צ'ארלים אינידיאן ודומיהם הבנתי שאומנם אני מחפש מתון אבל לא עד כדיי כך.
בקיצור הטבלה המקורית לא משקרת (בעד נגד צפיות וכו').
מי שרשם שהבעייה היא בתפיסה שלי צודק.
אני אדם עם טמפרמנט ובהחלט אוהב את הריגוש.
הננסי מבחינה מכנית מגבילה ועונה על הצפיות שלי מהכלי וכאמור אותי ממש לא מרגשת.
אגב הדיון בקבוצת חברים שלי היא על המהות של הרכיבה (שושנים לדוגמה אז אפשר לחשוב על הלך הרוחות).
דרז קראת לילד בשמו כלי תחבורה.
אבל הוא מצטיין במה שהוא.
אגב לאלו שמטפסים מלמטה זה כלי נהדר ולהערכתי הם לא ירגישו שהוא משעמם או חסר כח.
לי ואני מניח שגם לך ולאחרים שכן רכבו על כלים חזקים יותר הננסי בהחלט יהווה אתגר.
אני אטען הפוך.
יכלו להוריד מהפיירינג, לשים גלגל 19" מלפנים ולתת לו להתחרות ראש בראש עם הויסטרום.
הוא יכל להיות הקולבוניק טיולים-שבילים המושלם עם 5-10 קילו פחות ותיבה אוטומטית אופציונלית, הוא היה גורם לסוזוקי להתחיל להזיע.
במקום זה, זרקו אותו להתחרות בmt07 ובשאר אופנועי התקציב והוא כנראה גם יעלה במחיר כך שכרגע אני באמת לא מבין, מי קהל היעד כאן?
יכול להעיד לאחר כשנה באוכף ו-17 אלף ק"מ - מרגישים בהיעדר הכח עם הזמן. הייתי שמח לתקרת סל"ד גבוהה יותר, גם אם בעוד 1000 סיבובי מנוע, ולקצת יותר בשר מהמנוע.
בשיוט - זה אופנוע מעולה. אבל יש גבול מאוד ברור לעד כמה מהיר הקצב יכול להיות. במובן מסויים - זה טוב לי, כי אם יש 50 סוסים במנוע אני אסחט את כל ה-50, אם היו 100 הייתי סוחט את כל ה-100 ואם היו 150....אתם מבינים לאן אני חותר.
הונדה יכלו לשפר את האספקט התיורי שלו. להרחיב במעט את המושב האחורי, לרפד בצורה טובה יותר את המושבים, למקם את הרגליות מעט קדימה יותר, באמת ליצור את אופנוע האדוונצ'ר-תיור-תקציב המושלם. אבל הם בחרו לשים את הקלפים שלהם בקטנוע במקום.
אבל זה בדיוק- אדוונצ'ר אמתי יש להם האפריקה ואם להאמין לשמועות יהיה גם בייבי אפריקה.
כביש תורר - יש להם את הקרוס ראנר (800 סמ"ק) והקרוס ראנר (1200 סמ"ק)
ספורט יש להם - מגוון רחב ומשמעותי.
ספורט תיור - גם
בקיצור ה-NC הוא נישה שמתאימה למי שמחפש....NC ואז הפגיעה היא בול!
אין יותר VFR לא 800 ולא 1200, הם מוחקים את הליין
הV4 שלהם לא תחרותי תמחורית לנישה.
הNC 2021 מאכזב מאוד! כאשר מבינים שהמחיר שהונדה מבקשים (לא רק ישראל) עלה אבל בפועל לא מקבלים הרבה יותר, זה צורם במיוחד למול הX-ADV שהשדרוגים שלו הרבה יותר מעניינים.
בכל זאת NC עם מורכב/ת וציוד שוקל סביבות 400 קילו, כל זה על בולמים קקי ודיסק קדמי אחד... אין לזה תירוץ.
לדעתי הם הרגו את הדגם בהשקה הזאת, כאשר ייצא האפריקה הבינוני הוא ימחק.
הלוואי, אבל נראה לי שפספסו הזדמנות עכשיו, בתור בעלים לשעבר של 750X DCT (שמכירתו הייתה טעות חמורה) קיוויתי לחזור עם 2021.
אבל בתור 1.93 אני לא יכול לקבל גובה מושב 800 ממ.
כי באמת לדעתי היה פה הצלחה, אופנוע אמצע שאפשר להגיע איתו לכל מקום, כיף בעיר, זול לתחזוקה (למרות שיקר לקנייה), כוח אף פעם לא היה חסר וגם ההתנהגות הייתה מספיק טובה, כי בשביל לטייל לא צריך להוריד ברכיים.
הם לא ממש רוצים למכור את הקרוס ראנר והטורר, בכל גרמניה יש רק קרוס טורר אחד לרכיבת מבחן ואף אחד לא מחזיק אחד באולם התצוגה, אלו אופנועים ישנים שהונדה מסיבה לא ברורה מזניחה אותם.
לגבי הNC ברוב אירופה המחירים שלו תואמים ל07 של ימאהה שמבחינתי זה No brainer מי מהם הוא הבחירה הטובה יותר (ה07)