מתקן לך שושני, אמת יש רק אחת. טעמים יש הרבה
מתקן לך שושני, אמת יש רק אחת. טעמים יש הרבה
[QUOTE=the striker;169869]מתקן לך שושני, אמת יש רק אחת. טעמים יש הרבה[/QUOTE
כנראה שלא ראית רשומון:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8...9E%D7%95%D7%9F
H2 SX
דבר ראשון מזל טוב (: תהנה
דבר שני, אכלת את הראש כמו אבא שמתפרץ למסיבה של בני נוער.
דבר שלישי, חשבתי שרק צעירים מתלהבים ממחלות מין וקווסאקי
Sent from my MI CC 9 using Tapatalk
36870 ק"מ
ב-36000 ק"מ עשינו את הטיפול השגרתי, כיוון שאני שורץ בפורמים מקצועיים בחו"ל ובודק גם כאן בין חברים
ומכונאים נבחרים הפכתי את הטיפול הזה לטיפול "קטן" על פי מטרו פלגים ופילטר אוויר יש להחליף כל 12000 ק"מ
אבל מישהו החליט להפריד בניהם היינו בעצם בכל טיפול יש להוריד מיכל דלק (בורסיס זה מחייב להגיע עם מיכל כמעט
ריק לפרק פלסטיקה ולהיזהר ממערכת חשמל שנמצא מתחת למיכל-היו כבר סיפורי זוועה על הרכבה לא נכונה בחזרה ונזק)
אז כפרנואיד מוצהר אני מעדיף כמה שפחות התעסקות עם המיכל צירפתי את טיפול החלפת הפלאגים להחלפת פילטר האוויר
לטיפול הגדול ונישאר לי בעצם רק להחליף שמן ופילטר כיוון שאני מחליף שמנים כל 6000 ואכן אני מכיר את התאוריה של
לא צריך, אבל בואו נחכה עם זה רגע, החלטתי גם לנסות שמן אחר ועברתי ממוטול ללקווי מולי השמועה גורסת כי המולי
בולע רעשי מנוע אופייניים טוב יותר מהמוטול ומשאיר פחות משקעים במנוע. כ-800 ק"מ אחרי ההחלפה אני שמח ומאושר
יש שינוי בצליל המנוע ובתחושה לטובה.
סדום-ערד
כביש סדום ערד היה תמיד הכבש השחור במשפחת הכבישים אצלי, גדלתי על סיפורי הגבורה של דור הברזל מהשטח,
כל בוחני "מוטו" קידשו והאדירו את שמו, הילת הנופלים בכביש זה והמצבות בדרך תמיד הבהבו באדום לוהט.
הוסיפו על כך שהוא די רחוק מהבית, מצריך רכיבה ארוכה בתנאי מדבר ים המלח, מה שאומר שבחודשים החמים לא
באמת מפתה להגיע לשם ותקבלו את התמונה, עכשיו אם לצייר תמונת אמת את הכביש אינני מכיר טוב כמו כבישים אחרים
ובטיולים האחרונים קיבלתי בראש מרוכבים אחרים ככה שהכביש הזה היה הנאחס שלי.
אז לא עוד, החלטתי שאני מנקה רעשי רקע, מנצל את הצמיגים המעולים, האופנוע האדיר, והיכולת המשופרת שלי להתמודד
עם האתגר בנחת, היקום שיתף פעולה והכביש היה ריק, פחות שמן מבריק על האספלט ואני מוביל שקובע את הקצב שלי
בלי רגשי נחיתות, בלי מחשבה רבה, אני הכביש ומה שצריך לעשות, סיבוב רדף סיבוב פיתול זרק אותי מפיתול ודומה
שהאופנוע נהנה יותר ממני. עוד זווית השכבה? סבבה. כניסה מהירה יותר? אין בעיה, הפלקה זריזה שמאל ימין? רק תגיד.
בקיצור, בסוף העלייה כבר הרגשתי בבית, לא עוד אורח לרגע אלה כבעל זכות.
הפירלי אנג'ל GT 2 מתגלים כקנייה חכמה ומעולה לאופנוע ואפילו סימני הבלאי עליהם עדיין לא נראים משמעותיים אחרי
6000 ק"מ, זוויות ההשכבה שלי גדלות בהתמדה והעדות היא השחיקה בצדיי הצמיג עד לכיתוב.
הטיפול האחרון מתיחת השרשרת נותנים תחושת ביטוחן וצליל "אחר" לאופנוע.
המתלים שאני חוקר בעזרת שינויים ובדיקות כל הזמן למציאת הכיוון האופטימלי לי נהדרים מצאתי את הנקודה הטובה
עבורי בין נוקשות ייתר לבין אחיזה מעולה במיוחד באחורי, ובגלל שאני משנה משקלים וסגנון רכיבה כל הזמן יש לזה
חשיבות אדירה.
מה שמעביר אותי ישירות לדבר הבא 2021 הורסיס מקבל את מערכת הסקי הוק המפורסמת של שואה...
מה שאומר בעצם שהם הפכו מערכת מעולה למערכת....מושלמת? יאממי.
ועכשיו ה-דילמה
בקרוב מאד אני יוצא לחופשת שחרור ומתכנן טיול אופנועים בחו"ל הג'ינג'ית ואני מסלול מעגלי ממזרח איטליה
דרך צרפת ספרד פירנאיים פורטגל מיצר גיברלטר וחזרה לאיטליה בין חודש וחצי לחודשיים. (מי שירצה להצטרף
לחלק מהטיול במהלכו מוזמן, לוחות זמינים יקבעו בהמשך) מטבע הדברים אצטרך לצאת עם אופנוע שלי מהארץ
כיוון ששכירת אופנוע לתקופה כזו לא משתלמת וגם קנייה פחות, עכשיו לעניין בחירת השותף.
1. האידיאל (חלום) BMW 1250 ADV
יתרונות:
בנוי בדיוק למשימה.
מוכר ומטופל היטב בחו"ל
נוח איכותי
חלום ישן.
חסרונות:
יקר
אובר קייל בחזרה בארץ.
כבד
2. הפרקטי - Versys 1000 2021 האלקטרוני.
יתרונות.
אם לא היה הטיול המדובר זה מה שהייתי קונה פה.
מוכר ידוע אמין.
נוח שימושי וידידותי.
זול משמעותית מהבימר
לא BMW
חסרונות:
פחות מקום לציוד מהבימר-(יש פתרונות)
מודל שיצא רק השנה (מחלות ילדות?)
לא BMW
למרות שיש עוד חזון למועד אני רוצה לקבל כיוון, דעתכם המלומדת תתקבל בברכה הגיגים ורעיונות גם.
https://www.youtube.com/watch?v=N9sZ6Ki85P0
רק לחדד קצת את האופציות.
שושני, יש אפשרות נוספת שאולי טובה מהאופציות שהעלית. לקנות אופנוע חד או (עדיף) יש שנייה בן שנה עם מעט ק"מ, לעשות את הטיול וסוף ליבא אותו ביבוא אישי. לא בדקתי את הפרטים, אבל לחדש זה צריך להיות דומה למה שיעלה לך בארץ פחות הוצאות ההובלה ולמשומש יהיה לך רווח משמעותי.
עד כמה שאני יודע במשומש יש בעיה לקבל החזר על המע"מ ולכן בדרך כלל קונים חדש או משומש מהשכרה או חברה שמוציאה חשבונית. אבל אף פעם לא בדקתי את זה לעומק ולא בטוח שזה מדויק.
חוצמזה שאני נורא מקנא לא הבנתי אם אתה קונה אופנוע כאן ומוכר שם או קונה שם ומביא לכאן.
לגבי דגם לטיול כל אופנוע ובטח שאדוונצ'רים או טוררים יעשו את העבודה מבחינת "צורך מבצעי". 50 כ"ס ומעלה מספיקים עבור 2 אנשים עם ציוד.
מעבר למחיר ולגורם הפאן הייתי מסתכל על בטיחות, נוחות, אמינות ואחסון.
אני יודע שזה לא בכיוון שלך אבל עבורי, הייתי שוקל שוב את ה NC בעיקר בגלל התמורה למחיר. נהנינו איתו מאוד. אמנם כשעמוס לעייפה הבלמים בסדר עד גבוליים אבל באחסון האמינות והנוחות הוא נותן המון. עד 140-130 קמ"ש לשיוט בזוג זה כל מה שאני צריך. תא האחסון מקדימה- פרייסלס. בטיול זוגי ארוך פקטור האמינות מתעצם גם מבחינת שקט נפשי. אתה יודע שהוא תמיד יניע ויגיע. אז נשארנו עם מרכיב הסקס אפיל והפאן. והמטרה של הטיול היא פאן.
ואתם חולם על ה GS כבר שנים.
והחיים נגמרת והעבודה נשארת.
וחיים רק פעם אחת.
וצריך להגשים ולהיפטר מפנטזיות כדי לא להפוך לזקן ממורמר נטול סיפורים וזכרונות בבית אבות.
וגם ממרומי גילנו, רואים כבר את המישור הגדול והמתסכל שבו לא נוכל לעשות דברים מסויימים באופן ובדרך שתמיד רצינו.
אז קח לך GS חדש או משומש, תעשה ביטוח מקיף כדי לצמצם נזק ותוכל למכור תמיד אם תרצה.
במקום לחכות שיגיע זמן "מתאים"- תתאים את הזמן לחלום. קח לך גרמני וצאו לטיול של הלייף. זה מה שהייתי עושה אם הייתי שושני.
זהו, שאתה לא.
בגלל זה לך מתאים NC.
ולדעתי זה יהיה כגודל הציפייה כך גודל האכזבה... יותר מדי זמן פינטוזים שושני יצפה לג'יעז על-חלל !!! בסוף ירכוש ויתאכזב קשות.
למרות שתייר על אחד (דור קודם/טרום-LC ??) בספרד בזמנו, הוא ישווה אותו לחלקות של ה 4 בשורה של הוורסיס והדינמיות היפנית (מרכז כובד גבוה מול הבוקסר הנמוך ששומר קו כקטר).
איחלתי לשושנה בהצלחה בבחירתו לעת פנסיה :cheers2:
לא! ברכיבה בזוג עם ציוד באלפים יהיה קשה מאד לצאת לעקיפות של קארוונים עם אופנוע חלש,
בגבהים של האלפים האופנוע מאבד כח בגלל האוויר הדליל, המוטו גוצי V85TT עם 80 כח סוס סחב אותי מעולה רוב הזמן אבל באלפים בפסגות היה לו מאד קשה ככה שעם עוד בן אדם ועוד ציוד זה אומר לרכב אחרי הקארוונים עד לפיסגה.
לזוג עם ציוד אין מה לחפש מתחת ל100 כח סוס אם רוצים גם להנות מהטיול.
להבנתי, שושני חושב לטייל עם האופנוע שלו (ורסיס 2017/ורסיס 2021 /GS1250) כך שבכל מקרה יהיו לאופנוע מעל 120 סוסים צוהלים.
גם אני חששתי שה NC יהיה חלש אבל עלינו ירדנו עקפנו ומאוד נהנינו ולא היתה שום בעיה באגף הכוח- לא במומנט ולא במהירות. הקרוואנים סובלים בעליה ובגובה (יחסית) יותר מאופנוע ובכל מקרה רוב התנועה זוחלת במהירות חוקית. זה חתיכת קטע מוזר אבל זו האמת. בשביל מה צריך GS או אדונצ'ר יותר חזק כשאתה מקסימום על 100 ורוב הזמן על 80 קמ"ש? ראינו מאות זוגות רכובים ואף אחד לא זלזל בחוק- גם לא במקומות המרוחקים. מאוטוסטרדות שושני ורבים אחרים כולל אנוכי בכל מקרה מעדיפים להימנע.
בטיול סולו כשהקוף משוחרר אני רואה טעם להוסיף כוח אבל בזוג?
זה שכמעט לא רואים זוגות שמטיילים עם NC לא מעידה שהחוכמה או ההגיון נמצאים אצל הרוב. יש לשושני חבר עם NC. בעליה של מצוקי דרגות אפשר לבדוק אם יש בעיית כוח לזוג וציוד.
אז הוא מייצא ומייבא את האופנוע דרך יוון?
נראה לי שיהיו להם אורחים :)
קידוזו
יש לו חבר עם nc
ובהחלט הוא מוזמן לבדוק.
מסכים איתך בהרבה למעט דבר אחד.
למי שבדיוק ירד ממנוע 4 בשורה יפני גדול לא ימצא את מרכיב ההנאה בnc.
לטיול באלפים אני מאמין שהייתי מחפש משהו אחר.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
נכון להיום מסלול הרכיבה יהיה קרוב ל- 10K ק"מ בתכנון הראשוני על זמן של חודשיים. הוסף על כך משתנים יומיים כי בניגוד לעבר, לא יהיה תכנון מלא
אלה רכיבה "לארצות" בכבישים משניים וכיסוי שטח, היינו אם מצאנו מקום שנרצה להישאר בו יותר מיום אחד, או לצאת ממנו לטיול כוכב, אז נישאר
ולא נרכוב מבית מלון לבית מלון דבר שנוח בטיול קצר אבל מבחינת הספונטניות פחות טוב. לכן המשמעות לאופנוע דוגמת ה-1250 היא מכרעת, נסה לחשוב
ג'יפ מזווד היטב לתכלית מול רכב סטיישן, שניהם יעשו את העבודה אבל בדרך אחרת הבימר מפסיק לנשום במקום בו הורסיס פורח, אבל היות ואתה רוכב
בעיקר במהירויות החוקיות, במקומות בהם הזריזות והיכולות התכניות של הורסיס פחות באות לידי ביטוי, אבל לכוח המומנט והמקום לציוד מקבל משמעות רבה,
הוסף על כך ציוד לחודשיים שיכלול גם אולי אוהל וציוד קמפינג. הבימר יתאים יותר. הסיפור באמת הוא אם תהיה יציאה מינכן עם אופנוע חדש או שילוח אופנוע
לאיטליה ומשם ההתחלה והסיום. בינתיים יש לי עוד זמן לחשוב לחשב ולנסות להבין.
מבין שיש חלום על הבימר, שצריך להגשים.
הייתי במצב דומה, החלטתי להגשים את החלום, לפני ההזמנה, רכיבת מבחן קצרה אכזבה אותי לחלוטין.
מציע בחום רכיבה ארוכה על הדגם החדש, אני ממש לא בטוח שזה יישאר החלום.
ואני עוד מגיע מאיזור הטרקטורים (אפריקה) ולא כמוך מוורסיס חלקלק.
נסה לקבל את האופנוע לאובר-נייט, הנציגים לא מוסמכים אבל אם תגיע לאולם בתל אביב, שיחה עם מנהל מכירות/אולם שיתרשם שאתה רציני יוכל לאשר.
אתה צודק לחלוטין, הניסיון האחרון שלי על בימר היה בפירנאים לפני כ-5 שנים על ה-1200LC שהיה נהדר אבל מאז זרמו הרבה מים
בירקון והרבה ק"מ של אספלט.
יש לי איש קשר חזק במוסך המרכזי בת"א וכבר שלחתי בקשה לרכיבת מבחן של סופ"ש עדיין לא קיבלתי תשובה חזרה.
במידה ויתאפשר כמובן שאפרסם כאן חוויות רכיבה ומבחן אישי.
כמו שכתבתי, לי היה בעיה עם 80 כח סוס בעליות, זה עושה את זה אבל בתכלס ההתעסקות עם ההילוכים והנסיון להוציא כל סוסון לכביש היה מעייף ולא כיף גדול.
בגלל זה טיול זוגי תראה רק אופנועים מעל 100 כח סוס אבל תמיד יש את אלו שמתעקשים או בעלי ציפיות נמוכות שיעשו את זה על אופנוע חלש.
אגב דווקא אם תרצה להשתולל באלפים סופר מוטו יותר מתאים, בלי מורכב, בלי ציוד, יחס משקל כח סוס נותן לך חופש להשתולל.
לדעתי העליה הכי תלולה שלנו היתה בדרך לזיפילד מדרום. שום בעיה, נשבע. אני זוכר אותה היטב בגלל התנועה הכבדה. לא אופנוע מירוצים אבל גם לא ג'ילרה.
אני בטוח שעצם הידיעה שאתה רוכב על הבימר יעשה לך חם בלב ושמח בבטן.
מבחינת התאמה מבצעית תבדוק עם הג'ינג'ית על NC של לוקי. היה מורכב עם" הילד" שלו בעליה של מצוקי דרגות ורכב בדיוק בקצב שלי. מטפס בלי למצמץ בשני שלישי, כמו בכל אופנוע גדול אחר. במקומך הייתי בודק עוד אפשרות- קניה של אופנוע חדש\משומש ומכירה באירופה בסוף הטיול. גם אם תקבל אלף דולר פחות, זה יותר משתלם מהשכרה או שילוח מהארץ למיקום מרוחק שלא לדבר על אילוץ למסלול מעגלי. חצי מחיר בערך ממחירי הארץ. אולי בכלל אפשר להביא חזרה. אין לי מושג.
אני רוצה לחצות את אירופה בהרכבה אז אני מחפש הונדה NC, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? מממ... אף פעם.
כל אחד והשריטה שלו, ראיתי גם סופרספורט עם ארגזים באלפים
הפכת אותי למעריץ של ה NC ושרוט כי אף אחד אחר לא חושב כך. לפי אותו הגיון, רבבות הישראלים שקנו מאזדה 3 פשוט שיחקו אותה בענק.
בסה"כ הדיון מבחינתי הוא על מה הדגם נותן ברמה הפונקציונלית ואם בכלל אפשר. והתשובה כן, בענק ובלי למצמץ.
אקצין ואומר שמבחינת עלות-תועלת למטרה הספציפית של טיול זוגי ארוך, עבורי אין ל NC עם תא האחסון האמינות הנוחות וצריכת הדלק מתחרים.
(מעל 30 ק"מ לליטר במהירות שיוט נמוכה זה פחות שליש הוצאות דלק ונתון שגם לוקחים בחשבון במרחק גדול)
אם יש אופנועים עדיפים ומהנים יותר למטרה?
-כן והרבה.
ה BMW RT לדוגמא. אחלה כלי תיור שעולה יותר מכפול.
האנלוגיה למזדה שלוש לא ממש במקום כי בזמנו הרכב נתן פייט לפורד פוקוס, לא זוכר למה ישראלים נהרו למזדה אבל אני מניח שבגלל שהיה זול יותר מהפוקוס לאדם הפרטי ולחברות הליסינג.
יש לי הרבה נסיון בטיולים באירופה שנמתחים כל שנה בין 3000 ק"מ ל5000 ק"מ מאז 2005 שבעצם רק שנה אחת ויתרתי שנולדה לי בת, שהבן הגיע כבר לא ויתרתי והשארתי את אישתי בחודש השביעי בבית.
עשיתי את הטיולים האלו על הרבה אופנועים שונים ומשונים (ביואל לדוגמא).
עם הזמן כבר מבינים מה מתאים ומה לא, חיסכון בדלק למשך זה ממש לא פקטור בטיולים האלו, כמה אתה יכול לרכב בין תידלוק לתידלוק הרבה יותר חשוב.
בסופו של דבר זה הכיף שבדרך, לכן מאמין שנהנת עליו בטיול, הרוב לא.
https://www.rideapart.com/articles/4...0s-europe/amp/
שושני . בשבילך ישר מהתנור
כבר העליתי את זה מקודם אל מול הבימר 2021 ההשוואה לא הוגנת לא אל מול היכולות, לא אל מול רף הביצועים (כל אחד מהם מכוון למשהו אחר)
ובטח לא אל מול המחיר וזה בדיוק הסיפור, אם אני קונה בימר במינכן (אני מחובר לבחור שעושה את זה פעם בשנתיים) אני חוסך את מחיר הזיווד, היקר
ומחיר ההובלה מישראל לאירופה (1000 יורו) ההרצה והטיפול הראשון יהיו בחו"ל לכן פריסת מוסכי השירות משמעותית. אין לי ספק שהוא הבחירה
המועדפת בחו"ל, מרגע שגלגליו יגעו באדמת הארץ הוא הופך למיותר או נכון יותר מוגזם בכל הפרמטרים והורסיס הופך להעדפה ראשונה.
אני יכול לפרסם אותו למכירה אחרי שנה שנתיים ולחזור לורסיס/דגם אחר עם עודף אבל זה מאלץ אותי להתעסק במכירה בתנאי שוק לא ברורים.
הורסיס החדש מקבל המון אלקטרוניקה חדשה ורצוי לתת לו שנה מנוחה לגלות מחלות ילדות, שזה עדיין מסתדר לי בטווח הזמנים.
דיברתי עם איש קשר במוסך המרכזי של BMW בת"א ואני בודק אפשרות לקבל אותו לרכיבת מבחן לסוף שבוע, במידה ואכן זה יצא לפועל,
אני מניח שההחלטה תהיה קלה יותר.
אין ספק שיש לך יותר ניסיון אבל למיטב הבנתי וחפירותי בפורום אתה לרוב מטייל סולו. אם טעיתי, תגיד.
כשאני רוכב עם אישתי הקצב שונה לחלוטין מרכיבה סולו (מהיר ב 100%) ואני משוכנע שהקצב הזוגי שונה אצלך ואצל שושני עם ובלי קשר לחו"ל.
הסברתי שוב כאן.
בכל מקרה שושני לא יקנה NC בגלל שליבו פועם במבטא גרמני אז הדיון פחות רלוונטי.
את הטיול הראשון של באלפים עשיתי עם הונדה 800 היה בסדר למרות שהרגשתי קצת חוסר בכוח במקומות הגבוהים ובסיבובים הטכניים הקשים
זה לא שזה לא אפשרי פשוט אתה צריך לעבוד חזק יותר עם ההילוכים והטכניקה בעוד במנועים חזקים יותר את העבודה עושה המנוע.
אני מסייג ואומר כי יכולות הרכיבה שלי השתפרו משמעותית כך שכל המדדים שנלקחים מה-BMW 1200 CL 2014 בפירנאיים והקרוס ראנר בטיול מ-2017
הם בערבון מוגבל, את ההבדל בין הטרייסר 09 לאפריקה אפשר להשוות ולומר בביטחון מלא שה-09 לא מתאים לטיול זוגי למרות שעשיתי את זה
ואפריקה מושלם.
נישאר לבדוק עכשיו ב-2020 את ה-1250 הבווארי אל מול הורסיס החדש ויכולות הרכיבה שלי נכון להיום.
תמונה מ-2017 הטיול הראשון לאלפים:
https://scontent.ftlv6-1.fna.fbcdn.n...43&oe=5FACA514
בתנאים הרריים מנוע עם מומנט יתן מענה מצויין.
לגבי רמת נוחות זה כבר אינדיווידואלי כשאני מניח שאדוונצ'רים ואופנועי ספורט תיור יתנו מענה מצויין.
מנסיון עם הבאנדיט 1200 והGTR1400 שהיו עם מנועי 4 צילינדרים בשורה ומומנט של טרקטור הם היו שילוב מצויין בכל תנאי הדרך החל מנסיעה עירונית בסל"ד נמוך ומהירויות זחילה דרך שיוט נינוח במהירות טיסה וכמובן התמודדות עם כבישים מפותלים.
אני מבין את החיבה של השושנים לוורסיס שהמנוע שלו מאוד קרוב באופי לבאנדיט 1200 ונותן מענה טוב בכל דרך.
ושושנה שלא יעלה לך לראש אני לא רוצה וורסיס זה כלי שלא מדבר אלי.
שמן רבותיי שמן, טוב שם טוב משמן טוב?
אז ככה שמעתי טיעונים בעד ונגד המוטול, בארץ במיוחד מחזיקים ממנו כשמן מצוין ומטרו ממליצה עליו לשימוש בכל הכלים שלה שנמכרים בארץ
וזה הרבה.
החלטתי לבדוק מה קורה בחו"ל ומסתבר שדווקא המוטול נמכר פחות משמנים אחרים טובים לא פחות, אז בעקבות חכמי הרשת מחו"ל עשיתי מעשה
ועברתי ל - LIQUI-MOLY במפרט המתאים ולאחר שנבדק ע"י חברי מועדון ורסיס בחו"ל אל מול היצרן שאפשר להשתמש בו.
השינוי לטעמי שווה, בעיקר בתחושה, זה מקבל ביטוי בצליל המנוע שהפך פחות מתכתי, רעשי מנוע טבעיים שליוו אותי מהיום הראשון נעלמו או נחלשו
רעשי גיר נבלעים ותחושת החלקות לאחר כ-1000 ק"מ ממועד ההחלפה טובה ונעימה יותר. מבחנתי ניצחון קטן.
הוסיפו על זה שהמחיר של 4 ק"ג שמן כזה נמוך יותר ממחיר המוטול (בחו"ל זה הפוך) אז הרווח כפול, הסוגיה שמאתגרת עכשיו את בעלי הורסיס
בעולם היא המלחמה של הלקווי מול הקסטרול תומכי ורסיס בארה"ב ממליצים כמובן על השמן מתוצרתם (הקסטרול) בעוד האירופאים מעדיפים את הגרמני.
העדפה שלי כרגע למי שמחזיק ורסיס על סמך הניסיון ותחושה אישית:
צמיגים: לוותר על המקוריים בהחלפה הראשונה וללכת על ה-אנג'ל GT2-שיפור משמעותי במיוחד!
שמן: ליקווי מולי - שיפור מינורי אבל מרענן.
טיפולים תקופתיים: להצמיד את החלפת פילטר האוויר לטיפול החלפת הפלגים.
יבחן בקרוב פילטר אוויר מצופף פחות של חברה איכותית שלדברי המועדון בארה"ב משפר את הביצועים ביניקת האוויר מבלי לפגוע המנוע.
שוש, כל שמן טוב/שם טוב מהשורה הראשונה היום עם הדירוג הנחוץ כפי שכתוב בספר יעשה עבודה מעולה.
שמת את אותה צמיגות בדיוק כמו לפני של המוטול?.. וברור שכל שמן חדש אחרי החלפה תרגיש חלקות (לא מאמין שאתה זוכר איך הכלי התנהג לפני כמה אלפי ק"מ ממש בקטנות כולל סמפוניית הצלילים מהרכיבים בין הרגליים..)
עם צמיגים אכן זה יותר מורגש, אבל... אם לא מתגרזנים וגומרים את הצמיג/ים אחרי 7~8 אלף ק"מ, גם פה התחושה של צמיג חדש אל מול הישן שהתרבע/התייבש אחרי 15+ אלף ק"מ היא תמיד תהיה -וואו! "..איך לא החלפתי לפני?!?!?.. איזה כיף!"
** גילוי נאות - לא מת על מוטול בכלל!!!, שמן יקר בארץ ועשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא. סה"כ עוד חברת שמנים טובה **
אני נסיתי את שניהם אבל שמן שלדעתי האישית התעלה עליהם היה של פוטוליין