תגידו, מאז שקניתם ייצא לכם למדוד מרווח ולמתוח שרשרת?
בדקתי עכשיו על ה-MT09 2021 שלי עם 7000 ק"מ והמרווח עומד על 51 מ"מ כאשר אמור להיות 36-41 מ"מ.
זה הגיוני שהשרשרת רפויה כל כך? או שאולי לא מדדתי נכון.
הצג להדפסה
תגידו, מאז שקניתם ייצא לכם למדוד מרווח ולמתוח שרשרת?
בדקתי עכשיו על ה-MT09 2021 שלי עם 7000 ק"מ והמרווח עומד על 51 מ"מ כאשר אמור להיות 36-41 מ"מ.
זה הגיוני שהשרשרת רפויה כל כך? או שאולי לא מדדתי נכון.
מתחתי פעמיים. פעם בטיפול הרצה ופעם שניה בסביבות 8,500 קמ.
המדידה מתבצעת אחרת מאשר באופנועים אחרים. יש הסבר בספר רכב.
אין לי כלים מתאימים כדי למתוח, הזמנתי מאמזון. נראה לכם שבמוסך ימתחו לי בחינם?
מהיכן אתה?
אתה מוזמן לעיר הקודש ונשמח לעזור
מתיחת שרשרת זה לא מדע מדוייק. המספרים על הזרוע/בספר הרכב נותנים רק אינדיקציה, ונכונים בעיקר לאופנוע חדש עם בולם אחורי חדש ומתלים שמכוונים למצב הסטנדרטי.
מטרתו של החופש בשרשרת - זה למנוע מצב של עומסי קריעה על השרשרת ובלוק המנוע באיזור ציר היציאה של הגיר (היכן שהגלגל"ש הקדמי יושב). כשהבולם האחורי מתכווץ, המרחק בין הגלגל האחורי לציר המנוע גדל - והשרשרת נמתחת. בשביל המתיחה הזאת, אתה משאיר "ספייר" של חופש.
לכן, האינדיקציה העיקרית למתיחת השרשרת היא כזאת: בקש מחבר לשבת על האופנוע ולהעמיס את הבולם האחורי כמה שאפשר. תבדוק חופש בשרשרת. אם יש לך עד כסנטימטר של חופש מעלה-מטה (בלי הפעלת כוח משמעותי על השרשרת) - כנראה שאתה באיזור הנכון. אם יש לך משמעותית יותר מזה - כנראה שצריך למתוח, אם אין חופש כלל - צריך לשחרר.
גם במוסך, כשבודקים מתיחת שרשרת - אף אחד לא מתחיל למדוד עם קאליבר. מכוונים לפי העין ו/או בשיטה שתיארתי לעיל, כך שלפעמים ימתחו לך טיפה יותר ולפעמים טיפה פחות.
אורך חיי השרשרת תלוי מאוד בשני גורמים: תחזוקה וצורת רכיבה. שרשרת שמשומנת על בסיס קבוע ומתוחה כראוי - תחזיק יותר. רוכב רגוע, שנמנע מהאצות חריפות ומרבה לשייט בגז קבוע - ישיג אורך חיי שרשרת גבוה פי כמה מרוכב אגרסיבי.
ככל שהשרשרת בלויה יותר, כך תעלה התדירות שבה היא יוצאת מכיוון. כשתראה שהשרשרת נהיית שוב רפויה 1000 ק"מ אחרי מתיחה, תדע שהסט בסוף חייו.
אני לא יודע מה סגנון הרכיבה שלך, אבל הייתי אומר שמתיחה ראשונה לשרשרת אחרי 7000 ק"מ - זה לא משהו חריג. אצלי, לרוב המתיחה הראשונה נדרשת אחרי 12-15 אלף ק"מ, אבל אני רוכב מאוד רגוע ומשמן בתדירות גבוהה.
אורך חיי השרשרת תלוי בעוד משתנה שהוא המנוע, חד צילנדים גדולים למשל יגמרו שרשרת מהר יותר מ4 בשורה עם אותו סמ״ק, זה לא חוק ברזל אבל בהחלט רואים את זה.
תודה חבר'ה, לירושלמים - אני מנס ציונה, אז אני מקווה שזה לא קריטי לנסוע עוד קצת ככה עד שיגיעו החלקים...
קטקוב, קראתי פעם, לא זוכר איפה, שהעומס על הבולם לא משפיע על המתיחות של השרשרת כי הציר האחורי והזרוע עושים תנועה סיבובית סביב הציר של הגלגל"ש הקדמי ולכן המרחק בין הצירים לא משתנה. מכיר תאוריה כזו?
זאת תאוריה נכונה אם ציר גלגל השיניים הוא גם ציר הזרוע האחורית אבל הוא לא, ציר הזרוע האחורית נמצא אחרי ציר גלגל השינייםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c410d02a6.jpg
חולק עליך בחלק מהנקודות.
א. מכונאי טוב עובד עם קליבר (שלי).
ב. לכל אופנוע גיאומטריה משלו, ותיאורטית ניתן לחבר את הזרוע בדיוק על אותו ציר של הגלגלש כך שגם לא יהיה שינוי במתיחה עם כיווץ המתלה (בזכרון המעומעם שלי, אפילו עשו זאת באחד מדגמי השטח, אך אינני יכול לחתום על כך). לכן נצמדים להוראות היצרן. בשביל זה הן שם. בחלק מהמקרים הבדיקה היא כשמשקל האופנוע על הגלגלים, ובחלק, כשהוא על רגלית צד. כל יצרן והוראותיו.
ג. גם כששרשרת חדשה לגמרי, יש לה מתיחה ראשונית שדורשת כיוון אחרי לא הרבה מדי קילומטרים.
אם אני לא טועה לבימוטה היה אופנוע שהציר של גלגל השיניים והזרוע הוא אותו ציר ואני בטוח שיש עוד אבל זה נדיר וזה מוסיף למורכבות (מחזירי שמן ועוד) הרוב לא עושים את זה כי זה פיתרון לבעיה שאפשר לפתור עם חופש בשרשרת
א. אם בא לך להשתמש בקליבר כדי להגיע מהר יותר למתיחה הנכונה - תשתמש. ברוב האופנוע זה מיותר (מצחיק, אבל דווקא הדוקאטי שלי יוצא דופן בהקשר הזה - די קשה להעריך שם את המתיחה "לפי תחושה" עקב מבנה הזרוע). זה לא נדרש, ולא מעיד על טיב עבודת המתיחה.
ב. לכל אופנוע הגיאומטריה שלו, אבל אני לא מאמין שציר הזרוע וציר הגלגל"ש יכולים להיות אותו ציר. הם אולי יכולים להיות באותו מישור, וגם זה נדיר מאוד. בכל מקרה אחר, המתיחה של השרשרת תושפע מעבודת המתלה עקב השינוי במרחק בין הגלגל"ש הקדמי לאחורי.
ג. מנסיוני, די זניח בשרשראות מודרניות איכותיות. אבל אני כבר לא זוכר, פעם אחרונה החלפתי שרשרת בדוקאטי הייתה לפני כ-55 אלף ק"מ.
אני זוכר שגם היה אופנוע שהזרוע האחורית יושבת על המנוע כמו גל הנע של במוו אבל עם שרשרת בכל מקרה הנה זרוע מחוברת על אותו מישור של גלגל
השיניים, בימוטה sb2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1bf4c81128.jpg
יוצאים למונסטרסון באשקלוו.
בארגז קסדה לקידוזו ואני מרביץ כדי להדביק את אישתי שיצאה עם הכלבים והילד.
חיש קל עקפתי אותה מסתבר שהטרייסר עובד יפה על 7000 סל"ד ומגיב יפה.
והאמת שניסיתי להמשיך בקצב של ההנהלה אבל אז מה הטעם לרכב.
המשכתי וטלפון מצלצל תחזור תביא למונסטרסון ציוד ניפגש ברחובות.
מסתובב בשואב.ה ועף חזרה לעיר הקודש.
הטרייסר משתף פעולה יפה ובמעט פיתולים שיש הטרייסר שיתף פעולה באופן מעורר חיוך כשהוא שואל "מה זהו תן לי עוד".
מחבר את ארגזי הצד ויוצא חזרה למונסטרסון.
ממולי חולפים מעודן וורסיס ומועדון טרייסר במסע פסגה משותף.
האמת שאני לא אוהב לרכב עם קבוצות גדולות ואנשים שאני פחות מכיר אז ההחמצה לא ממש גדולה מבחינתי.
אני מעדיף את הקבוצה המצומצת שלי ואם נספחים אקראיים שלפעמים מצטרפים
בקבוצת האם ישנה היכרות עם אופי הרכיבה ואני מסוגל לצפות מה עתיד לקרות.
אני מכיר את החולשות והחוזקות וכמובן ההרגלים של הנפשות הפועלות.
חיש קל הגעתי לאשקלון חילצתי את הציוד שלו ובשעה שהוא התארגן סובבתי את הטרייסר לכיוון היציאה
העולל מטפס ואני חווה את המשקל שלו תוך שאני נובח עליו שאנו נופלים.
לשמחתי עבר בשלום והמסקנה להשאיר רגלית שמאל פתוחה.
יצאנו ה80 קילו של העולל מורגשים במרחב וגם על המתלים.
האמת שלרכיבה איתו אין כמו המקסים.
המנוע אינו מתרגש וסוחב את הכבודה ללא מחאות.
הגענו לרחובות אכלנו ואת ההחזרה של הנער ביצעה כבר ההברידית מה שאיפשר לי ללכת להשתובב בפיתולים שם הטרייסר במיטבו.
כשאני לבד וללא לחץ משום כיוון מקדן ההנאה שלי ענק ואני לעצמי ועצמי לי פשוט רוכב ללא מטרה זולת החיוך שנמרח לי על הפרצוף.
בעוד שעל הכביש המהיר אין את השיוט השקט שהיה ל1400gtr ( ולפני ששונים קופץ גם הוורסיס לא משתווה לgtr בהיבט הזה) במפותל הטרייסר פשוט מעורר חיוך.
פניות הדוקות תוך שמירת קו.
שינויי כיוון נעשים באופן נמרץ ורק מצער שהדרך נגמרה מהר מדי.
הגעתי לבית אחרי אישתי שהבינה שאני ממש את אחת האהבות שלי ומשכיב מישהי אחרת אדומה משהו.
הייתה סך הכל שבת נחמדה ולמעט הווינקר הארור שצנח (הפעם הימני ו באשמתי - נגעתי בו) בשטיפה הכל אחלה.
אני מקווה שיצא משהו אפטר מרקט שישב יותר טוב ולא יצא מכל נגיעה
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk