מסורבל...לא. אני משתדל לכסות תמיד את האופנוע.
מנעול דיסק? אין לי המלצה ספציפית, מה שמכרו לי קניתי, נראה מנעול מאסיבי...אם אני לא טועה רשום עליו 'מגנום'.
מציע לך לקפוץ לכלבוטקס או כל חנות אחרת ולראות מנעולי חוליות או כבל.
מסורבל...לא. אני משתדל לכסות תמיד את האופנוע.
מנעול דיסק? אין לי המלצה ספציפית, מה שמכרו לי קניתי, נראה מנעול מאסיבי...אם אני לא טועה רשום עליו 'מגנום'.
מציע לך לקפוץ לכלבוטקס או כל חנות אחרת ולראות מנעולי חוליות או כבל.
תודה על הסדר, אני תמיד עושה סלט בענייני ביטוחים(בריאות,רכב וכדומה) וגם בפנסיה קרן התשלמות ומה לא... :omfg:
ולעניינינו, אתה משתמש גם בכיסוי, שרשרת ומנעול דיסק?
ואם כבר הזכרת ביטוח אז האם שווה לעשות ללא סוכן אלא באופן עצמאי?
ואם אני גם ככה עושה ביטוח חובה רק דרך הפול אז למה לעשות דרך חברת ביטוח? מה היתרונות והחסרונות לדעתך?
תודה:)
להחזיק אופנוע זה דבר יקר. נקודה.
הפול זו לא ממש חברת ביטוח, זה תאגיד של חברות הביטוח הגדולות שנועד לבטח כלי רכב שהחברות עצמן לא מבטחות, או במילים אחרות: פרה חולבת.
לא חושב שאפשר לבטח ישירות מול הפול אלא רק דרך סוכן.
אני לא משתמש בכיסוי, לא בשרשרת ולפעמים משתמש במנעול דיסק. אני מסתפק בלדעת שהאופנוע שלי מבוטח ב 90% במקרה גניבה. עם מערכות האיתור הדרישה היא רק שההגה יהיה נעול. במקרה של תאונה חו"ח, יותר חשוב לי שאהיה בריא ושלם מאשר האופנוע.
כמו שאמרו לך מיגונים לא עוזרים אבל הם אמצעי בלשהות את הגנב או לגרום לו לוותר על הניסיון של הגניבה.
אם אתה מחפש המלצה: ביטוח חובה (כי אתה חייב), ביטוח צד ג' (כדאי מאד, 500-600 ש"ח לשנה) ואחד מאמצעי האיתור ו/או לנעול בשרשרת לעמוד ומנעול דיסק.
שוב, תצטרך לעשות עבודה בעצמך: להכין טבלה, להתקשר, לקבל מחירים ולעשות בעצמך את ההשוואה. תזכור שלא תקבל אף הצעת מחיר ביטוחית אם אתה לא יודע איזה אופנוע בכלל תקנה. בגדול, תכין סכום של +7500 ש"ח לשנה שיכסה לך את הביטוחים.
פה תוכל לחשב את ביטוח החובה שלך
http://car.cma.gov.il/
אני אישית הלכתי על הזעקה האחרונה, ומנעול דיסק. שרשרת אין לי כל כך איפה לסחוב. יש לי אחת ליד הבית, במקום הקבוע שאני מחנה את הכלי. לי מקיף היה יקר מידי, והזעקה האחרונה הייתה פתרון אלטרנטיבי זול יותר, מה גם שלהעביר אותה לאופנוע אחר זה די פשוט. מקיף רצו שאני אעשה אזעקה בכל מקרה, ואקשור אותו עם שרשרת מעל לשעתיים שאני עוזר את הכלי..
ביטוח חובה ניתן לעשות עצמאית מול הפול.
מומלץ וזול לעשות ביטוח צד ג' בנוסף (כ500 ש"ח עם כיסוי נרחב) וזה כבר דרך סוכן בלאו הכי...
תודה על התגובות האחרונות, אז חוץ מרמי ביטוחים יש לכם עוד המלצות?
כמו כן מכיוון שזהו האופנוע הראשון שלי ואין לי ניסיון ברכיבה באופנוע(למעט לפני הרבה שנים מידי פעם נסיעות על קטנוע 50 סמק) אז האם כדאי לי בשנים הראשונות(או בשנה הראשונה) כן לעשות את כל ביטוחים או שזה לא כזה קשור לאופנוע ראשון(מלבד כמובן ביטוח תאונות).
כמובן אשמח לעוד עצות והמלצות ואעשה גם מחקר מקיף(לפי המידע קיבלתי ואקבל בפוסט זה) שבוע הבא לגבי עניין הביטוחים ומערכות האיתור השונות.
רוכב לעתיד יקר,
תקרא את ההודעות שכתבו לך-נראה לי שענו לך על הכל. אתה מתחיל להתחפר וזה לא טוב.
כולנו היינו פעם במקומך ואני מבין שאתה מבולבל/נרגש. קח נשימה.
יש מלא סוכנים, יש מלא מנעולים, יש מלא ביטוחים, ענו לך בפירוט על כל דבר, המליצו לך ותמיד יהיו כמה דעות.
אין לי שום אחזוים בשום מקום, אני יכול להמליץ לך ככה:
1. יום ראשון תתקשר לרמי ביטוחים (הם נחמדים) ותברר כמה יעלה לך ביטוח חובה (בלי כלי ספציפי לא בטוח שתקבל תשובה)
2. תתקשר ל-הזעקה האחרונה, תברר מה הם מציעים.
3. תלך (אל תתקשר) לחנות ציוד (כשאני קונה זה בכולבוטקס, משה נחמד) ותרגיש בידיים כל שרשרת או מנעול דיסק, תשאל, תברר, תבין.
הוא גם מוכר מערכות איתור-תתיעץ איתו.
כשאתה מברר דברים קח איתך פנקס ועט ותרשום לאט ובסבלנות מחירים, כיסויים, מה אתה מקבל ומה אתה משלם. דגמים, יתרונות , חסרונות, תהיה מסודר. אם אתה לא מבין משהו, תשאל שוב את זה שאתה מדבר איתו. תעשה את זה באיזי, זה לא כזה מסובך.
תודה רבה ואם יש למישהו משהו נוסף להוסיף אז אשמח
אם מדובר כאן בנושא לשמור על הכלי היקר לליבו של הרוכב, מה לגבי רעיון הבא:
נניח יש שניים-שלושה רוכבים באיזור גואגרפי קרובים אחד לשני ונניח במקרה הם רוכבי פנאי, ז"א האופנוע לא מהווה להם כלי תחבורה יום יומי אלא רכיבות פנאי, סופי שבוע או מספר פעמים בשבוע...
אפשר להתאגד לשכור מכולה יחד, במקום מוסדר עם גישה זמינה חופשית ולהחזיק את הכלים יחד במכולה.
כיוון רוב הזמן הכלים לא בשימוש (נניח אמצע שבוע) להחזיק אותם במקום מוסדר וסגור, הרחק מעין חמדנית הרבה יותר בטוח מאשר להיות בדאגות על האופנוע היקר בעבודה שעומד ימים ברחוב, אפילו קשור בשרשרת וכו...
עברתי פה על דברים שאנשים כתבו, מישהו יכול לעשות סדר מה ההבדל בין הזעקה האחרונה לבין סקיילוק(או עוד חברות בתחום האיתור)? מה היתרונות וחסרונות של כל אחת?