https://www.youtube.com/watch?v=N0v2biW-YsM
הצג להדפסה
אתה לא שונה מרוב בני ה23 שחיים במדינה הזו. אני בן 32 ואני עדיין לא יודע מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול.. ואני כבר אחרי תואר (שאין לי מה לעשות איתו ועשיתי מהסיבה המוכרת והלא נכונה - אמא ישבה לי על הוריד). בכל מקרה, מצטרף להמלצות לעשות טיול של כמה חודשים. תמיד תרגיש את תחושת הפספוס אם לא תעשה אותו. עכשיו יש לך זמן ואני מניח שחסכת כמה גרושים בשנים האחרונות. סע ותהנה.. תשבור את הראש מה הלאה כשתחזור.
עברתי על ההודעות שלכם, ומעריך מאוד את העזרה והרצון לעזור.
אני חושב שמה שאני צריך זה באמת טיול.. הרבה אמרו לי שאם לא אעשה טיול ארוך לדרום אמריקה כמו שאני רוצה
אני אפספס את זה כי אחר כך לא אוכל, ואז אצטער.
לגביי תחביבים, יש לי אחד ספציפי - ים וצלילה, לשמחתי זכיתי לעשות דברים שקשורים לזה גם בצבא עד שנפצעתי והשתחררתי.
בכל מקרה, תודה לכולם על ההכוונה, אעדכן כשאחזור מהטיול.
יאללה עוף על זה!
הייתי 3 פעמים בהודו :)
אל תוותר על זה בחיים.
שווה כל שקל וזמן וזה הרגע לעשות את זה.
+1 לטיול, טסתי לבד וללא תכנון מקדים לדרום אמריקה, ולבסוף טיילתי שנה שלמה רצוף ביבשת.
שמח לשמוע. טיול יעשה לך טוב מעבר לחוויה ולחופש, הרבה ברמה האישית. אתה תכיר את עצמך ואת הרצונות שלך הרבה יותר טוב אחריו, תהיה שלם יותר וסביר שרגוע הרבה יותר אחריו.
בהצלחה חבר.
חומר למחשבה:
לימודים:
ביולוגיה ימית
ארכאולוגיה ימית
חובלות ומקצועות ים
פקח שמורות הטבע
סקיפר
טיול רעיון מעולה אבל גם בריחה ממציאות.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
כנראה שאני אהיה בדעת מיעוט פה אבל אף פעם לא הבנתי את המשוואה טיול=תבין מה אתה רוצה לעשות בחיים.
רוצה לעשות טיול בשביל הכיף/חוויות לך על זה.
אבל זה לא בהכרח ייתן לך איזושהי הארה למה אתה רוצה לעשות בחיים.
זה נשמע כמו בולשיט של סרטים, מצטער לבאס.
הרי אנשים נוסעים חצי שנה, שנה ואז חוזרים ולומדים מינהל עסקים/הנדסה/עריכת דין וכל שאר המקצועות הגנריים-אז קשה לי להאמין שכולם החליטו את זה באמצע הטיול ולא החליטו את זה לפני כבר.
עדיין, למרות הכל סע, רק אל תתבאס אם תחזור ולא תמצא תשובה.
הרעיון של הטיול זה לא לחפש את עצמך בקטע המקצועי.
בטיול אתה מתמודד בסיטואציות עם אנשים, תרבויות, חוויות, המרחק מהבית, עצמאות.
הכל ביחד יוצר רוגע ושלווה שלא תרגיש בשום סיטואציה או טיול קצר כלשהו.
הרוגע הזה והשלווה ובמיוחד ההתמודדיות הקטנות בדרך
נחוצים לטעמי מאוד כי אז אתה מגלה בעצמך הרבה דברים שלא היית מגלה אם היית נכנס למרוץ של עבודה לימודים משפחה.
אני 7 שנים אחרי הטיול הגדול + עוד שניים קצרים יותר באמצע ועד עכשיו זה מלווה אותי לטובה.
עובד בעבודה מסודרת שמכניסה יפה מאוד + כלבה + אופנוע חדש + חברה.
לא רואה איך החיים שלי שונים משלך. רק שלי יש קצת יותר חוויות בדרך ;)
האמת שאני מסכים שזה בולשיט. אני המלצתי על טיול רק בשביל החוויה וההנאה, והימנעות מתחושת הפספוס בעתיד של אי יציאה לטיול ארוך.
בטיול לא באמת מבינים מה רוצים לעשות עם החיים שלנו. אני הייתי בשני טיולים ארוכים ואפילו לשניה לא חשבתי לעצמי מה אני הולך ללמוד כשאני חוזר. הייתי עסוק בליהנות מהרגע ולא חזרתי ממנו עם MASTER PLAN להשתלט על העולם.
מה שכן, טיול ארוך לבד כן גורם לך ללמוד על עצמך דברים שלא ידעת, ומשנה ומבגר בנאדם. מומלץ לכל צעיר.
תודה לכולם שוב.
אני לא נוסע כדי לברוח מהמציאות, אני נוסע כדי לחוות וכי אני מאמין שזה משהו שאני חייב בגיל הזה.
איך זה ייראה אם בגיל 30 אסתכל על גיל 23 ואומר לעצמי "איך לא דפקת כמה חודשים בדרום אמריקה"?
זה הזמן לנסוע, זה הזמן שלי לעשות, ואני חושב שטיול כזה יעשה לי רק טוב.
כשאחזור נראה מה אני רוצה לעשות ולאן להמשיך. יש לי המון חברים שהיו בטיול כזה ולא מצטערים לרגע, ההפך.
תעשה טיול רציני זה קודם כל...יודע למה?
אחרי זה אתה תצטער שלא עשית כי אחרי זה לא היה לך זמן בגלל לימודים ושוב עבודה ואותו גלגל שאתה מתגלגל בו היום.
תחזור מחו"ל תעשה חושבים.