איזה? ה REBEL? לא באותו הקטגוריה בכלל.
הצג להדפסה
איזה? ה REBEL? לא באותו הקטגוריה בכלל.
לא.
אין שום קשר לקירור.
הסקרמבלר נבנה לרחובות האבן של רומא, והוא כלי עירוני רך, נוח, וכיפי ברמות שקשה לתאר.
מחוץ לעיר הוא כנראה יהיה קצר נשימה, לא נוח עקב התנוחה הזקופה עם ידיים פרוסות לצדדים בשילוב עם 0 מיגון רוח. גם המנוע ירגיש כנראה לא הכי בנוח במהירויות מעל 130, והמתלים הרכים שמגהצים שיבושי סלילה עירוניים טוב כל כך - ירגישו רופסים.
אפשרי לרכב על הסקרמבלר בינעירוני כמובן, אבל זאת לא כוס התה שלו.
ה-XSR הוא בעצם ימאהה MT-09 מעוצב.
קודם כל, יש שם מנוע שלא סובל משום קצרי נשימה עד 200 קמ"ש. אופנוע חזק, אם לומר את זה פשוט.
שנית - הסט-אפ מתלים שלו יהיה כנראה קשיח יותר מסקרמבלר, כי זה אופנוע שנועד לעבוד במהירויות גבוהות יותר.
ולבסוף - מניסיוני עם ה-MT, תוספת של משקף קטן עושה את האופנוע נוח יחסית גם במהירות גבוהה, ושיוט ממושך ב-150-160 אינו מהווה בעיה כלל.
אם נהיה הוגנים - המתחרה האמיתי של ה-XSR הוא המונסטר 821, לא הסקרמבלר. שם ההשוואה תהיה הרבה יותר לעניין, שכן מדובר בשני נייקדים ספורטיביים איכותיים.
הסקרמבלר נבנה מראש לאופי שימוש שונה - רכיבה עירונית-פרברית, וטיולים איטיים יחסית בכבישים מפותלים ללא התחשבות יתרה באיכות האספלט.
תודה על התשובה. ואם נשווה את הסקרמבלר ל XSR 700 / MT07? או אם נתעלם מהמראה ונוסיף גם את ה SV650 למשוואה?
ל-XSR700 אין יתרון כוח על הסקרמבלר, בניגוד לאחיו הגדול.
מבחינת נוחות, ה-XSR700 דומה יותר לסקרמבלר - זאת אומרת, מתלים רכים יותר, שעובדים טוב במהירויות נמוכות על אספלט משובש.
דעתי האישית - ותיכף מתנפלים עלי כאן כולם - בניגוד ל-09 המגניב, ה-XSR700 הוא אופנוע מ-ש-ע-מ-ם!
לי באופן אישי הוא עשה אסוציאציות של קטנוע, שעוצב בסגנון אופנוע רטרו (בדג על "בסגנון" - מספיק להתעכב שניה על הרדיאטור המכוער שבולט בקדמת האופנוע).
הוא יהיה נוח יותר מהסקרמבלר בבינעירוני, קל יותר לתפעול, חלק, יעיל, ומאוד "יפני". אופנוע רובוט, בניגוד לסקרמבלר שהוא אופנוע "חי".
לאיזה מהאסקולות אתה מתחבר - זה כבר עניין של טעם וריח.
על ה-SV 650 לא רכבתי (שזה מפיל לי את האסימון שעל הסקרמבלר, ה-XSR700, ה-MT-09 והמונסטר 821 - כן. שאפו לי!).
הכי קרוב אליו שטעמתי זה הויסטרום 650 (אותו מנוע) וה-SV1000 (לא יודע כמה קשור).
ניחוש פרוע שלי - הוא יזכיר את ה-XSR700 במעטפת הביצועים שלו - אבל עם מנוע חי וחוויתי יותר, ועיצוב נאה יותר.
מעניין למה sv650 הסקראבלר לא הגיע לארץ.
http://images.mcn.bauercdn.com/PageF...crambler_1.jpg
https://static.mtbw.rhyndo.org/uploa...1481091978.jpg
זה סדרתי? נראה מעניין...
אם כי, פרט לדוקאטי (שבנו דגם מאפס, ולא ואריאציה של אופנוע קיים עם שינויים מינוריים) - קשה לי להתחבר לאופנת הסקרמבלר.
אתה מאבד חלק מיכולותיו של נייקד מודרני לטובת יכולת שטח תיאורטית, שאף אחד לא משתמש בה.
אבל התמונות שהעלת בהחלט יפות. כל עוד לא חיבלו בתנוחת הרכיבה - נשאר רק להעיף את המשגר-טילים שנמצא איפה שאמור להיות דוד פליטה, ולהחליף אותו באיזה Yoshimura עגול וקלאסי.
תודה קטקוב. אם כך אז אתה חושב שגם ה MT-07 משעמם? מעניין. גם אני חושב שהם עשו עבודה נוראית עם הרדיאטור, אבל חוץ ממנו אני דווקא חושב שהוא אופנוע נאה מאוד. כמובן שהסקרמבלר הרבה הרבה יותר יפה.
אלכס, זה נראה אדיר! באמת חבל.
לקחתי נסיעת מבחן על הסקרמבלר ועל ה mt 09 (שהוא בעיקרון xsr ).
אין שום קשר בין האופנועים. הדוקטי מרגיש כמו טרקטור מיושן (בלי להעליב ) לעומת הימהה שמרגיש כמו ילד היפראקטיבי שמת שישתוללו איתו. (הימהה מאוד מפתה ומדליק, מכונת אנדרנלין. אני החלטתי להיתאפק והלכתי על sv 650). שיהיה לך בהצלחה.
תקרא את הכותרת, היא אומרת הכל:
http://www.cycleworld.com/yamaha-xsr...-bike-you-want
ואז תקרא את הביקורת, היא גם טובה
תראה את זה (אזהרה, עושה חשק עז לדוקאטי):
https://www.youtube.com/watch?v=rwtWRc5ikMs
דוקאטי,ולא רק בגלל הסיבה שיש לו אפצית שטח מגניבה ומפתיעה לגמריי.מניסיון אישי.
בנוסף,המנוע בגלל תצורת ה-V שלו מרגיש חזק לגמריי בגלל מומנט מגניב וכייפי.
רכיבה מחוץ לעיר היא אומנם לא הייעוד העיקרי של הסקרמבלר- אבל היא כייפית ואפשרית לגמריי אם אתה לא מחפש לרכוב כל היום 160 בבין עירוני....יש לי חבר שעושה איתו טיולים של מאות קילומטרים והוא מאושר עד הגג.
המיתלים היו מעל ומעבר למה שציפיתי. הגלגל הקידמי הגדול, 18 אינטש, עוזר לספיגת מהמורות מרשימה בכבישים המחורבנים של ארצנו, וכל חבילת המיתלים הרגישה מושלמת למשימות העירוניות שעשיתי איתו.
אני אישית רכבתי על הכלי כמה שעות וירדתי בהלם ממנו. בהתחלה (לפני שעליתי עליו) לא התלהבתי מהקונספט- אבל ירדתי ממנו מאוהב קשות.
החיסרון היחיד בדוקאטי הוא שהוא ממכר...ואח"כ לא ניתן לרכוב על תוצרת מלוכסנת.
הימהה חזק יותר...אבל הספק זה לא הכל בחיים.
אל תשכח רכיבות מבחן....תתחיל עם הסקרמבלר.